Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt  (Luettu 27955 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« : Lokakuu 28, 2002, 22:37:31 »
NEO#6 Malfoyt

Draco -> latin. "draco" eli lohikäärme -> tähtikuvio pohjoisella taivaalla
Lucius -> latin. "lux" eli valo -> kuninkaat, paavit -> Lucifer lat. "valontuoja" -> perkele
Narcissa -> narsissi -> Narkissos -> nuorukainen kreikk. tarustossa -> rakastui peilikuvaansa ja muuttui narsissiksi -> narsismi -> autoerotismi
Malfoy -> mal-etuliite = huono-, paha-, epä- yms. -> Mal foi (ranska) -> huono usko

Malfoyt, jotka juonen perusteella selkeästi ovat pahan leivissä, olivat nimiensä perusteella hyvin helppo luokitella pahoiksi. Draco tarkoittaa lohikäärmettä, joka lähes sadan prosentin varmuudella liitetään aina pahaan. Samalla nimellä kutsutaan myös Lohikäärmeen tähtikuviota pohjoisella taivaalla. Lohikäärme kuitenkin yleensä liitetään pahan apuvoimiin, vaikka sillä on yleensä myös omat tarkoitusperänsä, mikä on hyvin helppo uskoa myös Dracosta. Omat tarkoitusperät taas antavat mainiosti olettaa, että Draco voisi olla takinkääntäjä ja tulla hyvän puolelle. Draco -niminen lainsäätäjä oli pelätty mies Ateenassa, kun hän kylmästi sääti "dragoniaanisia lakeja" ja tuomitsi ihmisiä kuolemaan.

Malfoyn perheen pää, Lucius, on niin ikään helppo johtaa. Vaikka nimi tuleekin latinan lux -sanasta, eli valosta, on sama johdos myös Luciferilla (lat. valontuoja), jonka ehkä paremmin tiedämme nimillä Perkele tai Saatana. Lucius -nimeä ovat kantaneet myös kuninkaat ja paavit, ja tässä tapauksessa Luciushan varsinaisesti on Pahan suurmies, vaikkapa paavi jos sanaa halutaan käyttää. Paavi Pyhä Lucius on antanut meidän olettaa Lucius Malfoysta myös sen, että hän saattaisi olla seuraava Taikaministeri.. Mutta sekin on vain huhua ja teoriaa, ei mitään merkillistä.

Narcissa, Dracon äiti, ei ole teoksissa saanut suurta huomiota, mutta miksi olisikaan ollut tarvetta? Narcissa, joka on selkeä johdos narsissista tulee lopultakin eräästä kreikkalaisesta mytologioiden nuorukaisesta, Narkissoksesta, joka rakastui omaan peilikuvaansa ja muuttui narsissiksi. Tästä on johdettu narsismi eli autoerotismi. Kaikesta päätellen Narcissa on siis narsisti, kaunis ja kaikkea muuta, ja rakastaa vain itseään. Tämä taas voisi olla yksityiskohta sille, miksi Draco on ns. häirikkö, mutta psykologia äidin rakkaudettomuudesta ei kuulu tähän. Kai?

Malfoyn perheen sukunimi antaa olettaa, että kyseessä on läpeensä paha perhe. Mal -etuliite kun englannin kielessä tekee sanasta pahuuden edustajan. Ja ranskassa Mal foi tarkoittaa huonoa uskoa.

Draco Dormiens Nunquam Titillandus eli meidän kaikkien tuntema lausahdus "Älä koskaan kutita nukkuvaa lohikäärmettä" sai minut pohtimaan tätä mahdollista Malfoyn perheen sukulaisuussuhdetta Salazar Luihuiseen, jolloin tämä lausahdus ennustaisi Draco Malfoysta jotain todella suurta, koska se selkeästi varoittaa leikkimisestä lohikäärmeen kanssa.. Rowlingille tämä lausahdus on se käytännöllinen motto jonka joka koulu tarvitsee, mutta miksi se ei olisi myös jotain muuta?

Java-applet tähtikartta Lohikäärmeen tähdistöstä eli Dracosta -> linkki

Poissa Cissa

 • Reserviaurori kettu
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Re: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #1 : Marraskuu 18, 2002, 09:28:09 »
Tälläisen löysin eräästä kirjasta:

Varsinkin suteen (lykos, lupi) viittaavia nimiä on paljon. Robert Eislerin mukaan tälläisiä paikannimiä ovat mm. .... Kreikkalaisista ja Italialaisista etunimistä hän mainitseesellaiset kuten Lupus, Lucius , Lucianus, Lykos, Autolykos ("hän joka itsessään on susi")...
~Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina. sivu 70Ystävämme Lucius´löytyi myös tuosta Eislerin listasta.. Voi olla että sillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa mutta jospa Luciuksella olisi jotain luurankoja kaapissa tuonasian suhteen.. mmm.. Kuten vaikka jos herra Malfoy olisi myös ihmissusi.. Okei ehkä vähän liian kaukaa haettua.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #2 : Marraskuu 18, 2002, 13:06:31 »
En yhtään epäile, etteikö Luccella olisi jotain tekemistä Lupinin tuskien kanssa nyt tai tulevaisuudessa.. aivan loistavaa, kiitos Kitiara.

Tätä jäänkin innolla odottamaan.

Eileen Malfoy

 • Ankeuttaja
hauki on kala...
« Vastaus #3 : Marraskuu 18, 2002, 23:02:38 »
ääh, tämä nyt on ihan turha viesti, mutta aloin vain tässä miettiä, kun latinan sanakirjaa selaillessani huomasin sieltä tutunkuuloisen kohdan:

lucius -i m hauki

Hauki on petokala. Mutta liittyisikö tuo jotenkin Luciuksen hahmoon?

*miettii ja naureskelee* eh. joo... aika kaukaa haettua...

Ecera`s Darkness

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2002, 20:09:31 »
Minäkin olen huomannut koulun tunnuslauseesta sen viittaavuuden Dracoon ja olen miettinyt juuri samaa asiaa siitä, kuin Mirz. Olisiko Harrylla aikuisena vastassaan Malfoy vihollisena, samanlaisena kiusanhenkenä kuin nyt vai olisivatko he samalla puolella? Vaikka sitähän ei voi kukaan ennustaa mitä tulevissa kirjoissa tapahtuu. Ties vaikka jokin tapaturma sattuisi.

Ei. Minä en ajattele niin. Dracokin säilyy hengissä tavallisesti..tai sitä ainakin toivon.

Éowyn

 • Ankeuttaja
Re: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #5 : Marraskuu 26, 2002, 20:59:56 »
Tämä ei nyt ole tietystikään ole mitään järkevää pohdintaa, mutta Hauki, oli latinaksi joku '****** Lucius'
Ja ********** ei tässä tapauksessa tarkoita sensuroitua.
Henkilökohtaisesti uskon, että Lucius piilottelee jotakin, hyvin, hyvin suurta salaisuutta.
Siitä, mikä se olisi, minulla ei tosin ole mitään aavistusta.

/Vanimuoks/ esox lucius, eli hauen ns. latinankielinen nimi. Latinan kieli ja latinankieliset tieteelliset nimet eivät liity tässä yhteydessä toisiinsa, latinaksi hauki on lucius, latinankielisen nimen esox kohta on hauen nimeäjän antama osa, eikä ole mitenkään riippuvainen otuksesta.

Latinankielisiä tieteellisiänimiä alettiin antaa ahkerasti Línnen aikana, ja kaikki sanat niissä eivät välttämättä ole edes latinaa, vaan esimerkiksi vaikkapa otuksen/kasvin löytäjän nimiä.  Tieteelliset nimet ovat siis yleiskansallisia apuja tunnistaa otus eri kielissä samoiksi otuksiksi, latinan kielessä jokaiselle on vielä oma sana, kuten suomessa esim. hauki on hauki, niin latinassa se on lucius, ja tieteellisissä nimissä esox lucius.

Ja lisää aivan ylimääräistä tietoiskua hauista, ne kuuluvat lohikalojen heimoon, ruotsiksi se on gädda, englanniksi northern pike, saksaksi hecht, ranskaksi brochet ja venäjäksi suka!

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #6 : Marraskuu 27, 2002, 21:34:07 »
"Älä koskaan kutita nukkuvaa lohikäärmettä".

Sehän herää unestaan ja raivostuu, kun herätettiin turhaan. Jospa Dracokin "herätetään" todellisuuteen ("Voi, isäni on paha! Käännynpä nyt Potterin puolelle, terve!") ja raivostuu siitä ("Ää-ää, et olisi kertonut tuota! Nyt en voi elää turvallista pahiselämääni!").

Lucius on hauki? Hauet puree ja niillä on terävät hampaat ja on muutenkin inhoja. O_O
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Loth

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #7 : Joulukuu 16, 2002, 10:22:58 »
Jesh. Eli aiemmin postasin tänne viestin, missä huomautin narsismin rinnastamisesta autoerotiikkaan. Koska mielestäni se olisi hieman... epäsopivaa tässä tilanteessa. [Eräs aurori poisti viestin, mutta huomasi sen olleen sittenkin sovelias.] /Vanimuoks/ Juu, kaavoihin ja termeihin kangistuneita muumioita me ollaan, nöyrimmät anteeksipyynnöt. / Toisaalta, autoerotiikalla voi olla hieman erilaiset tarkoitukset psykologian termistössä, mutta esimerkiksi SETAn luennoitsijat käyttävät sitä allamainitussa merkityksessä. Eli siis, sitaatit ovat SETAn sivuilta sanojeni tueksi.


--

Autoerotiikka

Autoerotiikka on eroottista nautintoa, jota ihminen saa omasta ruumiillisuudestaan, aistillisuudestaan ja mielikuvituksestaan. Autoerotiikassa seksuaalista mielihyvää voivat tuottaa unet, fantasiat, kuvitelmat, oman ruumiin katseleminen, kosketteleminen haistelu tai maistelu, masturbaatio, pukeutuminen ja riisuutuminen tietyllä tavalla, itsensä ja muiden kuvitteleminen kiihottaviin rooleihin. Fantasioissaan voi ylittää ajan, paikan, henkilöiden ja omien moraalikäsitysten rajoja ja nauttia sellaisestakin, mikä todellisuudessa ei olisi itselle mahdollista toteuttaa. Autoerotiikka on myös käytännössä lähes aina turvaseksiä. Kulttuurissamme autoerotiikka arvotetaan toisinaan vähempiarvoiseksi korvikkeeksi "oikealle seksille" toisen ihmisen kanssa. Ei ole kuitenkaan mielekästä asettaa arvojärjestykseen erotiikkaa toisen ihmisen kanssa ja autoerotiikkaa - jos pitää ruisleivästä, ei kai ole kiellettyä nauttia myös ranskanleivästä.

--

Narsismi

Olemme monet kerrat kuulleet puhuttavan narsistisesta henkilöstä. Tällöin on yl. tarkoitettu ihmistä, joka on hyvin itserakas ja itsetietoinen sekä kylmäsydäminen ja muista piittaamaton. Varmaan asia onkin joltain osin näin, mutta määritelmiä tehtäessä on pidettävä mielessä terveen ja sairaan narsismin erot sekä lisäksi kaikki se mitä siihen väliin mahtuu.

Pessi

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #8 : Joulukuu 16, 2002, 17:28:37 »
Luciferhan tarkoittaa myös valoon tuova. Sitähän Lucius yrittää koko ajan mutta paljastaakohan hän jossain vaiheessa jotain tärkeää ja tuo asian aivan uuteen valoon?

Samwise

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #9 : Tammikuu 17, 2003, 19:23:22 »
Malfoy -sukunimi:
kuten Mirzam kirjoitti, tarkoittaa mal-etuliite pahaa jne. Loppuosa Foy voisi viitata enkun sanaan Foe =vihollinen, vihamies  ??

Unikko

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #10 : Helmikuu 01, 2003, 20:31:27 »
Minä jäin nyt tuohon haukeen kiinni:

Hauki (Esox Lucius)
"Hauki on petokala, jonka ravintona normaalisti ovat toiset kalat, jopa lajikumppanitkin. Suurikokoinen hauki syö jopa omia jälkeläisiään."
Aika kaukaa haettua, mutta voisiko tämä liittyä mihinkään? Luciushan on kuolonsyöjä ja sekaantuu kaikenmaailman tappopuuhiin. Lajikumppanit = muut velhot. Kenties kuolonsyöjät? Yrittääkö Lucius "pelastua" ja räpiköidä ulos Voldemortin porukoista?
Vai entäpä oman poikansa uhraaminen? Olisiko siinä mitään järkeä? Jos Draco hyppäisikin Harryn kelkkaan ja vaihtaisi puolta, olisiko Lucius valmis uhraamaan poikansa?

(Muuta mielenkiintoista: Hauki on aina liittynyt kansanuskomuksiin. Oven yläpuolella riippuvan hauen pään katsottiin suojaavan salamaniskuilta. Kansanparantajat käyttivät haukea myös keltatautia, koliikkia ja unettomuutta parantavana keinona.)

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #11 : Huhtikuu 01, 2003, 16:30:05 »
Löysinpäs tällaista Lexiconista!

Lainaus
"Lucius was the name of a Roman emperor who fought against King Arthur in legend. Interesting, considering that Lucius Malfoy and Arthur Weasley are bitter enemies and have even come to blows. It is also interesting that King Arthur killed Emperor Lucius witha blow to the head with Excalibur. In the scuffle in Flourish and Blotts, Arthur knocked Lucius into a bookshelf and Lucius was hit in the head by an Encyclopedia of Toadstools."


Eli suomeksi noinniinkuin:
"Lucius oli Arthur-kuningasta vastaan taisteleva roomalanen keisari kuningas Arthurin legendassa. On kiintoisaa, että Lucius Malfoy ja Arthur Weasley ovat katkerat viholliset ja ovat jopa ottaneet yhteen. On myös kiinnostavaa, että kuningas Arthur tappoi keisari Luciuksen iskemällä tätä päähän Excalibug-miekallaan. Säilä & Imupaperin kahakassa Arthur tyrkkäsi Luciuksen päin kirjahyllyä ja tämä sai päähänsä Maailman Myrkkysienistä."

Enteileekö tämä sitä, että Lucius kuolee kirjan aiheuttamasta aivovauriosta? (Epätoivoista.)

Muok.
pecc@QuakeNet

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #12 : Huhtikuu 01, 2003, 17:25:10 »
Humm. tuo tukisi teoriaa siitä, että Toffeen ja Luciuksenkin välillä olisi jokin juttu.. Todennäköisesti tässä on osuttu nyt kultasuoneen, Luciuksen ja Arthurin välissä on siis muutakin kuin jästirakkauseroja..

Poissa Cissa

 • Reserviaurori kettu
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #13 : Huhtikuu 20, 2003, 16:52:00 »
Tälläinen tuli mieleen että Narcissan nimihän on suora johdos narsissi kukasta. Tai näin ainakin ajattelisin. Narsissihan on kristillisessä uskonnossa kuolemattomuuden symboli. Mitä jos Narcissa Malfoy liittyisi jotenkin ratkaisevasti Voldemortin kuolemattomuuden tavoitteluun?

Eucalyptus

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #14 : Huhtikuu 20, 2003, 17:16:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Minttu Pokie"
Suurikokoinen hauki syö jopa omia jälkeläisiään. Lajikumppanit = muut velhot. Kenties kuolonsyöjät? Vai entäpä oman poikansa uhraaminen? olisiko Lucius valmis uhraamaan poikansa?
Yritin quotuttaa tuhon vain tärkeimmät. Eli eikö Raamatussakin ollut joku tyyliin että Abrahamin piti uhrata poikansa Jumalalla ja näin osoittaa että Jumala on hänelle kaikkein tärkein. Eli pitäisikö Luciuksen jossain vaiheessa uhrata Draco Voldemortille ja näin osoittaa uskollisuutensa. Tuli vain mieleen.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #15 : Toukokuu 26, 2003, 22:13:42 »
Ranskan kielen foi-sanalla on useita merkityksiä, joskin niiden välillä on vain hienoisia sävyeroja, mm. ennakkoluulo, olettamus, otaksuma, uskomus, luottamus, käsitys, ajatus, ajattelutapa, asenne, kanta, luulo, mielipide, näkemys, näkökanta, vakaumus, vaikutelma.
Malfoy voi siis tarkoittaa vaikkapa paha vakaumus tai huono ennakkoluulo, hmmm...
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #16 : Syyskuu 15, 2003, 14:44:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
...kuningas Arthur tappoi keisari Luciuksen iskemällä tätä päähän Excalibug-miekallaan. Säilä & Imupaperin kahakassa Arthur tyrkkäsi Luciuksen päin kirjahyllyä ja tämä sai päähänsä Maailman Myrkkysienistä."


Quotaan nyt itseäni, kun vihdoin muistin sen kirjan nimen.

Lucius sai kolauksen päähänsä Maailman Myrkkysienistä.
Lucius oli Borgin & Burkesilla myymässä myrkkyjä, sillä hän epäili ministerön tekevän ratsian eikä halunnut riskiä jäädä kiinni. (Ja kuten huomaatte...joistakin näistä myrkyistä saattaisi erheellisesti olettaa [smth, cnt rmb])

Voisiko olla, että Lucius jäisi kiinni jostain 'hyvin pienestä', vaikkapa laittomista myrkyistä ja paljastuisi kuolonsyöjäksi ja monikymmenkertaiseksi murhaajaksi, kiduttajaksi, raiskaajaksi ja muuta semmoista.

/MUOK!/

Olen tässä lueskellut kirjoja, ja löysin sellaisen häiskättären kuin Morgan Le Fay. Tuttu Kuningas Arthurin legendoista?

Tämä keijukaisnoita on Arthurin sisarpuoli, vaalea sekä iholtaan että hiuksiltaan sekä harmaasilmäinen (ainakin omien lähteitteni mukaan...).

Suurimman osan Arthurin elämästä hän pistää kapuloita tämän rattaisiin, mutta Arthurin kuoleman aikoihin kääntääkin takkinsa ja kuljettaa tämän jonnekin kaukaiselle saarelle, mistä Arthurin on määrä palata ENglantiin kun se häntä tarvitsee.

Kun lyhennämme tätä nimeä (Mo. L'Fay) ja vaihdamme vokaalien paikat (Ma. L'Foy) saamme tutun sukunimen! XD *Juujuu, olen nero*

Row ei välttämättä ajatellut tätä yhteyttä luodessaan armaita ilkiöblondejamme, mutta silti.

((Row muuten uusimmassa haastattelussaan kertoi, että hän loi nimen Malfoy vanhan ranskan perusteella, ja että nimi tarkoittaa suunnilleen "bad faith"ia. Eli kehno usko...?))


Ja yhä vaan lisää!

Raamatussa Saatanaa (Perkelettä, Vanhaa Kehnoa, Vihtahousua, Kiusaajaa...) nimitetään myös lohikäärmeeksi (joissakin käännöksissä pedoksi).

Yhteys Dracoon on ilmeinen.

Mitäpä sanoo taikaolentokirja tähän taikaotuslajiin? (Se pieni punaine kirja!) Taisi olla rodusta riippuen hyvin erilaisia kuvauksia. Tämä harmillista, mutta...(Hei kaivakaa PLIIS se kirja hyllystänne, omani on kateissa ja haluan päästä eteenpäin tässä aiheessa!)
pecc@QuakeNet

Poissa Red Lily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #17 : Lokakuu 10, 2003, 15:39:33 »
David Colbertin kirjoittamassa kirjassa "the Magical Worlds of Harry Potter" kerrotaan Dracon nimestä seuraavaa:

"Draco has a double meaning in Latin, both 'dragon' and 'snake'. (Many languages used the same word for both.) Not surprisingly, Draco Malfoy is in Slytherin."

Eli suunnilleen

"Sanalla Draco on latinassa kaksoismerkitys, se tarkoittaa sekä ´lohikäärmettä' että 'käärmettä'. (Monet kielet käyttivät samaa sanaa molemmille.) Ei ole yllättävää, että Draco Malfoy on Luihuisessa."

En tiedä kuinka moni tiesi dracon tarkoittavan myös käärmettä? Itse en tiennyt ennen kuin luen em. kirjan. Olisikohan Row ottanut tämän huomioon antaessaan Dracolle nimeä? Ottanut nimen Luihuisen tunnuseläimeltä? Tai toisinpäin? Vai huomasiko hän koko asiaa?

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #18 : Maaliskuu 15, 2004, 11:26:25 »
Tällaistapa pälkähtänyt päähäni:

1. Voldemortia nimitetään kaiken muun muassa pimeyden lordiksi.
2. Lucius on lyhennetty muoto Luciferista, eli valontuojasta.

Onko siis mahdollista, että yksi Voldemortin lähimmistä seuraajista osoittautuisikin jollain tavalla - joko tahallisesti tai tahattomasti - tärkeäksi hyvyyden väistämättömän voiton kannalta?
pecc@QuakeNet

Darth Idril

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #19 : Huhtikuu 09, 2004, 10:50:55 »
Oudolla kielellä:

Lucius-> Lacus-> Järvi
Narcissa-> Nectaris-> Nektari tai Nubium-> Pilvi
Draco-> Lohikäärme

Nuo tulivat minun mieleeni äsken, Draco on sirkumpolaarinen tähti Suomessa, eli se näkyy aina. Näkyyköhän se Isossa-Britanniassa?

Nimistä taas kiitos Ursan Tähtikartastolle.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Re: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #20 : Huhtikuu 09, 2004, 13:35:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Rowlingille tämä lausahdus on se käytännöllinen motto jonka joka koulu tarvitsee, mutta miksi se ei olisi myös jotain muuta?


Ai sinäkö tiedät tarkkaan, mitä Rowling on ajatellut keksiessään kyseisen lausahduksen? Onko olemassa faktaa, jonka mukaan hänellä ei olisi ollut mitään muuta taka-ajatusta lauseen suhteen? :)

pikkupercival

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #21 : Huhtikuu 13, 2004, 22:30:54 »
En todellakaan tiedä, onko tässä mitään järkeä tai merkitystä, mutta...

Lucifer on raamatussa. Hän on yksi kolmestatoista enkelistä (menikö oikein? olen ollut elämäni aikana tasan nolla kertaa uskonnon tunnilla), mutta hänet karkoitetaan (or something like that...), koska hän tahtoo olla yhtä suuri kuin Jumala.

Voisiko tuon rinnastaa johonkin? Kenties hän tahtoo Volduksi Voldun paikalle ja Voldu suuttuu? Vai voisiko tämä liittyä Arthurin ja hänen vihoitteluun?

Hm. Taisi olla kaukaa haettua.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Re: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #22 : Huhtikuu 14, 2004, 17:34:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Tallulah"

Ai sinäkö tiedät tarkkaan, mitä Rowling on ajatellut keksiessään kyseisen lausahduksen?


Olenko minä missään vaiheessa väittänyt näiden asioiden suhteen kuvittelevani olevani yksi ja täydellinen totuus?

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #23 : Huhtikuu 14, 2004, 17:36:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Darth Idril"
Oudolla kielellä:

Lucius-> Lacus-> Järvi
Narcissa-> Nectaris-> Nektari tai Nubium-> Pilvi
Draco-> Lohikäärme

Nuo tulivat minun mieleeni äsken, Draco on sirkumpolaarinen tähti Suomessa, eli se näkyy aina. Näkyyköhän se Isossa-Britanniassa?


Nillintää:

1. Nuo nimien rinnastukset ovat niin kaukaiset ja hatarat, etten millään voisi uskoa nimien pohjautuvan niihin, ei millään pahalla.

2. Draco eli Lohikäärme on tähtikuvio, ei tähti.

Muuta:

3. Koska Iso-Britannia sijaitsee pohoisella pallonpuoliskolla, oletettavasti Lohikäärme näkyy myös heillä.
pecc@QuakeNet

konttaaja

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #24 : Maaliskuu 18, 2007, 11:43:48 »
Tuli tässä vain mieleen, että miksi Narcissa on kukka, vaikka Mustan suvun vanha tapa oli antaa lapsille tähtien/taivaankappaleiden nimiä.
Ja kuitenkin Narcissan sisaret Bellatrix ja Andromeda ovat suoraan taivaalta. Joten siis miksi Narcissa poikkeaa tästä?

Thestrals soul

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #25 : Huhtikuu 10, 2007, 19:16:52 »
Löysin muuten Andromedasta(siitä tarusta) pienesti kertovan linkin.
http://www.fng.fi/fng/html4/fi/ateneum/children/cont/chap3/sect2/page18.htm
Turha juttu mutta..

Hauesta. Haukihan on tunnetusti petokala jolla on ikäviä loisia. Ehkäpä Voldemort
ikäänkuin puhui Luciukseen "pahuuden lapamadon". Huh huh. Olipa kaukaa haettua.

Voi boi. Minun pitäisi ottaa taas HP-kirjat kauniisti käteen ja lukea ne uudestaan kun en meinaa milläänn muistaa niitä.
Aina on niin hoppu lukea ne loppuun asti.


Poissa Nasu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #26 : Toukokuu 04, 2007, 21:32:25 »
Hahaa! Jos lucius tarkottaa lohta ja draco käärmettä ja lohikäärmettä niin nehän on yhdessä lohikäärme. Aika mahtava keksintö, eikö? =P.  En kyllä usko että koulun motto viittaa Dracoon, koska se olisi aika kliseistä. Tuo Arthur-Lucius kelttiläisyys juttu oli ihan mielenkiintoinen. On aika todennäköistä, että ainakin Draco kääntyy hyväksi lopullisesti seiskassa (vaikkakin sekin klisee) mutta en kyllä ihan heti usko Luciuksesta sitä. Lucius kyllä ajattelee useimmiten omaa etuaan, joten jos hän hyötyy siitä jotenkin niin ehkä sitten. Jos Malfoy tarkoittaa pahaa uskoa, niin sehän voisi tarkoittaa, että Malfoyt eivät ole koskaan uskollisia. Esim. hylkäsivät Voldemortin  silloin kun Voldemort luhistui, sitten hylkäsivät Dumbledoren (no ei ne siihen kyllä koskaan uskonutkaan, mutta kumminkin), sitten Draco hylkäsi Voldemortin kun ei voinut tappaa Dumbledorea. No aika kaukaa haettua jo. =)
Minä MENEN Vilijonkan luo!!
Ei Kalkkaros...Ei Grabbe...Ei Cormag...

Narksu

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #27 : Heinäkuu 30, 2007, 10:54:38 »
saanko lisätä tässä ranskankielen taitajana vielä yhden huomautuksen, vaikka se ei kovinkaan paljon varmaankaan vaikuta tähän asiaan. kielellisesti vaan...
mal=sairas

esim. mal a la tête (sori virhe varmaankin)= päänsärky tms.

offiaoffia, tiiän, mutta piti nyt vielä viilata pilkkua...

Poissa KP

 • Helmiäislehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Dracon hyypiösisko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #28 : Helmikuu 11, 2008, 11:26:37 »
Sana malfoy on vanhaa englantia, josta nykyiseen englantiin on johdettu mm. sanat malice, maleficent ja malicious, jotka tarkoittavat ilkeyttä ja pahansuopuutta. Englannissa sanan alussa mal- viittaa pahaan, häiriöön, epäjohonkin (malformed = epämuodostunut) tai ilkeyteen.

Monessa yhteydessä alku mal- viittaa myös sairauteen. Esim. malady = sairaus, tauti, malaise = pahanolontunne, mielipahantunne
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2010, 13:13:47 kirjoittanut KP »

Carablea

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #29 : Heinäkuu 14, 2008, 04:41:51 »
KP taitaa olla oikeassa.

Tässä mun tulkinnat:

Narcissan nimen mä oon ainaki aina yhdistäny Narcissukseen, eikö Narcissa ole Narcissuksen feminiininen muoto? Eli itserakkautta sen pitäisi tarkoittaa kuten narsissi-kukan syntymyytissä, ei mielestäni niinkään narsismia, koska Narcissa selvästi rakastaa poikaansa, mihin narsistit eivät kykene. Lisäksi Narcissa on lähellä narsissia, sitä kukkaa. Eli nimen käännös olisi Kaunis & Itserakas.

Voldemort sen sijaan on psykopaatti (duh), jonka lievempi muoto on narsistinen persoonallisuushäiriö. Ei mun mielestä kellään muulla hahmolla oo tuota paitsi Voldemortilla. Ennemminkin sairaita moraali- ja etiikkakäsityksiä.

Draco, no se on ilmiselvä muunnos dragon-sanasta, ja lohikäärmeet ovat Harry Potterin maailmassa petoeläimiä.

Lucius on lyhyempi muoto Luciferistä, eli saatanasta. (Mun tyttökissan nimi on Lucyafer :D) En välitä mennä miettimään Luciferin nimen tarkoitusta, koska mielestäni Lucifer on itsessään se tarkoitus. Luciushan on kuolonsyöjä. Tosin kun joku täällä mainitsi sen että Lucifer tarkoittaa valontuojaa (heh heh Leo), tämä käy yhteen sen kanssa että lopussa Malfoythan jäivät neutraaliksi osapuoleksi. Vaikka Luciushan on niistä kusipäisin..

Musta on turhaa vatvoa tuota foi-juttua, kun foy tarkoittaa ihan englanniksi vihollista. Tosin tuo KP:n viesti tekee nää tulkinnat melko turhiksi, mutta silti.. mä oon aina aatellu että Malfoy = vähän niinkuin huono vihollinen. Mikä käy järkeen, kun ottaa huomioon sen että Draco ei pystynytkään tappamaan Dumbledorea ja yritti valehdella Harryn, Ronin ja Hermionen puolesta jotta nämä jäisivät henkiin ja jätettäisiin rauhaan, eli teki takinkäännön hyviksien puolelle, ja lopulta juuri Dracon kautta kaikki kolme Malfoyta pysytteli taistelusta sivussa, hylkäsivät Voldemortin.

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nomen Est Omen #6 - Malfoyt
« Vastaus #30 : Tammikuu 16, 2010, 22:01:23 »
Minäkin olen huomannut koulun tunnuslauseesta sen viittaavuuden Dracoon ja olen miettinyt juuri samaa asiaa siitä, kuin Mirz. Olisiko Harrylla aikuisena vastassaan Malfoy vihollisena, samanlaisena kiusanhenkenä kuin nyt vai olisivatko he samalla puolella? Vaikka sitähän ei voi kukaan ennustaa mitä tulevissa kirjoissa tapahtuu. Ties vaikka jokin tapaturma sattuisi.

Ei. Minä en ajattele niin. Dracokin säilyy hengissä tavallisesti..tai sitä ainakin toivon.
Harry Potter ja Kuoleman varjelluksissa kerrotaan, että Draco ja Harry eivät jääneet ''verivihollisiksi'' vaan suhtautuivat toisiinsa jo ystävällisemmin - tuskin kuitenkana ylimpiä ystäviä olivat. Malfoy tervehti Ronia, Harryä ja Hermionea nyökkäyksellä heidän lähettäessään lapsiaan Tylypahkan pikajunaan laiturilla 9 3/4stä, joka viittaa siihen että Draco on tullut hyväksymään Harryn. Kaikenlisäksi Dracohan jäi henkensä velkaa Harrylle, joka pelasti tämän piruntulelta tarvehuoneessa HP KV:ssa.

Ja kyllä Draco säilyy hengissä, saa vaimon ja poikalapsen. (:

__

Niin ja sitten vielä, tuolla aikaisemmin oli puhuttu myös siitä, että Arthurin ja Luciuksen välisiin kiistoihin voisi vaikuttaa tarina kuningas Arthurista. Luultavasti Row on ottanut vaikutteita näistä, ovathan Lucius ja Arthur aina vihanneet toisiaan ja molemmat olleet ns. ''esikuvia'' omille puolilleen puhdasverisille ja verenpettureille. Loppujen lopuksi puhdasverisyys ei lopullisessa taistelussa voittanut. Ehkä Row on ottanutkin kuningas Arthurin tarinasta nämä kaksi henkilöä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 16, 2010, 22:10:01 kirjoittanut Odoshi »