Kirjoittaja Aihe: Lily ja Molly  (Luettu 16726 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« : Heinäkuu 12, 2005, 22:56:28 »
Eli asiani koskee Lilya ja Mollya.
Illalla minua alkoi mietityttää että miksi Molly kohtelee Harrya kuin omaa poika? Voihan se tietysti olla ihan vain ystävällisyyttä. Harry oli Mollylle ns. ''tuntematon'' kun Harry tuli kotikoloon vaikka Ron oli kertonut paljon Harrysta. Onhan Ron varmasti tuonut kotiin muitakin ystäviään, mutta onko Molly kohdellut heitä samalla lailla kuin Harrya?


Noh nyt Lilyyn ja Mollyyn. Voisiko Molly huolehtia ja lähettää paketteja sun muita Harrylle koska Lily oli tehnyt jonkun suuren palveluksen Mollylle. Ehkä hän olisi tehnyt sen hieman ennen kuolemaansa (siis Lily). Joten Molly ei ''ehtinyt'' hyvittää sitä hänelle tai Jamesille, kumpi sen nyt ikinä tekikään. Joten hän ajatteli että tekisi palvelun Harrylle koska on Lilyn ja Jamesin poika. Eli toisinsanoen huolehtisi Harrysta jne.


Mutta mikä voisi olla se palvelus? Pelasti Mollyn hengen? En usko kyseiseen koska muuten Molly varmaan huolehtisi Harrysta todella paljon. Teko voisi ehkä olla että kun Percy, Billy tai joku muu Mollyn lapsista oli pieni Lily tai James ehkä ns ''pelastivat'' lapsen/lapset/Mollyn. Kuolonsyöjä tai ankeuttaja olisi voinut kiduttaa yms Mollya perheineen ellei Lily tai James olisi tullut pelastamaan heitä.


Tokihan olisi voinut olla kyse riidasta. Lily/James riitelivät Mollyn kanssa hieman ennen kuolemaansa jostain asiasta. Kun Molly kuuli että he olivat kuolleet, tuli omantunnon pistos ja hän halusi jotenkin hyvittää sen. Molly varmaankin ilahtui kuullessaan että Harrysta ja Ronista tuli ystävät joten alkoi hän sitten ''hoitamaan'' Harrya hyvittääkseen sen riidan.


Mitä mieltä muut ovat asiasta? Tekeekö Molly sen pelkästä ystävyydestään?

Poissa pöllö

 • <3 pulu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #1 : Heinäkuu 12, 2005, 23:36:54 »
aika pahan kyllä pistit...paha sanoa...voi olla melkeen ihan miten vaan:D...mut nyt ku alan aatteleen (en kyl oo ennen aatellu) nii voipi hyvinki ollakki et row on aatellu tolla jotain......tai et voi olla et se tulee ilmi tuleviss kirjoissa...

ite en osaa oikeen sanoo mitään silleen, mut jotenki tuntuu tyhmältä jos se on mollyn pelkkä "äidin vaisto" tai jotain.... paitsi että voihan se tietysti olla että harryn menetykset ja kova elämä tuntuu suurperheen huoltajasta kovalta... XD

mutta jaa...aika mielenkiintosta silti:D
syön sun pään.

Poissa Rigel

 • Beta Orionis
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pahiskeksi
 • Pottermore: SwordVine6760
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #2 : Heinäkuu 13, 2005, 02:24:05 »
Mut eikös Molly kohtele Hermioneakin "äitimäisesti" niin kuin Harrya? LP:ssä hän kyllä kohtelee Hermionea melko kylmästi lehtien panettelujen takia, mutta muuten he ovat mielestäni aika lailla "samanarvoisia" Mollyn silmissä. Mitä paketteihin tulee niin saahan Hermionekin niitä Mollyltä. Ja jos hän kohtelee Harrya paremmin kuin Hermionea niin sehän saattaa johtua Harryn raskaasta menneisyydestä, niinkuin Pöllö sanoi.
Elikkä en usko tähän teoriaan (koska Grangerit tuskin ovat tehneet Weasleyille palvelusta tai olleet missään tekemisissä heidän kanssaan ennen SK:ta) vaikka se aika mukava juonenkäänne olisikin.
Ubi sunt qui ante nos fuerunt?

Annu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #3 : Heinäkuu 13, 2005, 11:26:18 »
Toi on kyllä hyvin mahdollista, mutta itse uskon paremmin siihen, että se on vain Mollyn tapaista, että hän huolehtii vähän kaikista. Onhan hänellä itsellä 7 lasta. Ja lisäksi kun Harryllä ei oikeastaan ole ollut lainkaan kunnon vanhempia.

Mutta en pitäis tota icelowen teoriaa yhtään mahdottomana :)

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #4 : Heinäkuu 13, 2005, 15:58:29 »
Kuten muutkin ovat sanoneet, minusta Molly on kirjojen äitihahmo, joka luonnostaan huolehtii lapsista. Molly säälii myös Harrya, kun tällä ei ole oikeaa perhettä, ja haluaa tarjota Harrylle jotakin. Ja samallahan hän huolehtii Harrystakin.

Lily ja Molly ovat aika eri ikäisiä, ikäeroa on reilusti (pikaisella laskutoimituksella täytyy olla). Minusta on aika epätodennäköistä, jos he olisivat jossain merkeissä olleet lähempiäkin tuttavuksia, elleivät olleet läheistä sukua tai asuneet lähekkäin. Sukulaisuus voidaan ainakin Lilyn puolelta sulkea pois.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Re: Lily ja Molly
« Vastaus #5 : Heinäkuu 15, 2005, 19:09:06 »
Lainaus käyttäjältä: "IceLowe"
Illalla minua alkoi mietityttää että miksi Molly kohtelee Harrya kuin omaa poika? Voihan se tietysti olla ihan vain ystävällisyyttä. Harry oli Mollylle ns. ''tuntematon'' kun Harry tuli kotikoloon vaikka Ron oli kertonut paljon Harrysta. /.../ Voisiko Molly huolehtia ja lähettää paketteja sun muita Harrylle koska Lily oli tehnyt jonkun suuren palveluksen Mollylle. /.../ Mutta mikä voisi olla se palvelus? Pelasti Mollyn hengen? /.../ Teko voisi ehkä olla että kun Percy, Billy tai joku muu Mollyn lapsista oli pieni Lily tai James ehkä ns ''pelastivat'' lapsen/lapset/Mollyn.


Asiaa voi tietty katsoa silläkin tapaa, että itse asiassa Harry itse on tehnyt Mollylle ja hänen perheelleen tuollaisen palveluksen, joskaan sitä tietoisesti yrittämättä. Harryhan oli velhoyhteisöön "liittyessään" sankari, "poika joka elää", hän joka vapautti koko velhokunnan julman pimeyden velhon vallan alta. Harry ei siis ole koskaan ollut Mollylle varsinaisesti tuntematon, paitsi aivan vauvana, todennäköisesti Molly on aina tiennyt kuka Harry on ja tuntenut tätä kohtaan syvää kiitollisuutta, kuten oli huomattavissa esim. Viisasten kivessä Harryn ensimmäisistä tapaamista velhoistakin (Vuotavassa Noidankattilassa).

Ilman Harrya Mollynkin perhe olisi todennäköisesti joutunut Voldemortin vallan alla kärsimään huomattavasti enemmän surua ja tuskaa, joten kiitollisuudenvelka on aiheellinen (Mollyhan kaiketi menetti sodassa ainakin veljensä Gideonin ja Fabianin, joten periaatteessa Harry kukisti hänen veljiensä kuolemasta vastuussa olevan?) ja Mollysta varmasti tuntuu hienolta, jos vain hän voi tehdä jotain Harrynkin hyväksi. Tietenkin vuosien kuluessa hän on varmasti kiintynyt Harryyn myös henkilönä koska he ovat viettäneet niin paljon aikaa yhdessä, ja Harryn orpous on omiaan tietenkin herättämään äidillisiä tunteita suurperheen emännässä.

Miimus

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #6 : Heinäkuu 17, 2005, 18:13:50 »
Ehkä se on vain siitä kiinni, että molly on ystävällinen harrylle, kosa hänellä ei ole enää äitiä. Molly yrittää siis olla Harrylle jonkinlainen "äidintapainen" vastike? Mollyn käytös on harrya kohtaan todella sydämmellistä.

Poissa whitemouse

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #7 : Heinäkuu 18, 2005, 16:38:23 »
Aika mielenkiintoinen juttu. Olen tässä tullut ajatelleeksi että Siriushan on Harryn kummisetä, mutta eikös lapsilla yleensä ole myös kummitäti. Toisaalta jos Molly olisi Harryn kummitäti, niin miksei hän olisi kertonut sitä Harrylle. Vaikka se on kyllä totta, että Molly näyttää huolehtivan kaikista, joten ehkei kyse ole mistään kummemmasta. Mutta eikös Molly sopisikin hyvin kummitädiksi. Hän varmasti tunsi Lilyn ja Jamesin, ja koska Sirius ei tietääkseni ollut naimisissa, niin  eikö olisi hyvä vaihtoehto nimittaa hänet kummitädoksi.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #8 : Heinäkuu 18, 2005, 16:46:17 »
Lainaus käyttäjältä: "WhiteMouse"
...mutta eikös lapsilla yleensä ole myös kummitäti. Toisaalta jos Molly olisi Harryn kummitäti...

Rowling kertoi Edinburghin kirjafestivaaleilla 2004, että Harrylla ei ole kummitätiä. Harryn ristiäiset pidettiin kovassa kiireessä ja piilossa Voldemortin uhkan alla, joten tilaisuuteen ei kutsuttu porukkaa. Läsnä oli vain Sirius, paras ystävä.

Does Harry have a godmother? If so, will she make an appearance in future books?

No, he doesn’t. I have thought this through. If Sirius had married… Sirius was too busy being a big rebel to get married. When Harry was born, it was at the very height of Voldemort fever last time so his christening was a very hurried, quiet affair with just Sirius, just the best friend. At that point it looked as if the Potters would have to go into hiding so obviously they could not do the big christening thing and invite lots of people. Sirius is the only one, unfortunately. I have got to be careful what I say there, haven’t I?

Nipsuli

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #9 : Heinäkuu 22, 2005, 18:03:43 »
Molly on aika äitimäinen muutenkin, joten se varmaan tulee luonnostaan. Ja erityisesti hän huolehtii Harrysta ka siksi, koska hänen vanhempansa ovat kuolleet ja Molly tuntee vastuukseen huolehtia hänestä. Luulen, ettei siihen mitään sen suurempaa syytä. Vähän niinkuin sirius piti harrya ''poikanaan'' vaikka sehän on tietenkin täysin eri asia...

Poissa summershine

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #10 : Heinäkuu 25, 2005, 20:25:38 »
Itsekin olen ajatellut Mollyn kirjasarjan äitihahmona, joka ei osaa olla huolehtimatta tuntemistaan lapsista. Lisäksi hän luultavasti hiukan säälii Harrya, jolla ei ole ollut kunnolla vanhempia koskaan ja yrittää vähän niin kuin näyttää tavallista perhe-elämää, jota Harry ei ole koskaan kokenut varsinkaan Dursleyllä. Ja miltäköhän näyttäisi, jos Molly ei huolehtisi lastensa kavereista kun he ovat Weasleylla käymässä, vaan jättäisi nämä vaille mitään huomiota? :D
"En sano: älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta" <3

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Lily ja Molly
« Vastaus #11 : Heinäkuu 26, 2005, 08:13:16 »
Eeh... jotenkaan en usko, että Lily liittyy millään lailla Mollyn Harrya kohtaan tuntemalle kiintymykselle. Ensinnäkin Molly on hyvin "kanaemomainen" ihminen, ja jos omistaa 7 lasta (laskinko oikein?) ei se ole mikään ihme. Toiseksi Harry on Ronin paras ystävä ja tullut näin tutuksi Weasleyille mm. viettämällä aikaansa paljon näiden kotona. Kolmanneksi Harry on orpo ja kovia kokenut, mutta silti hyvin mukava, rohkea ja niin edelleen. Eli luulen, että Molly on vain yksinkertaisesti kiintynyt Harryyn ja ottanut tehtäväkseen ns. sijaisäidin roolin.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Maria Chang

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #12 : Heinäkuu 26, 2005, 08:23:56 »
Mäkään en usko, että Mollyyn liittyy mitään sen suurempia salaisuuksia. Uskoisin, että hän vain haluaa olla kiltti poikiensa kaverille ja sen lisäksi vielä siihen saattaa vaikuttaa juuri esim. se, että hän on Harry Potter. Haluaa jotenkin suojella häntä, veikkaisin.

Kyllähän siinä on periaatteessa se hassua, että Weasleyillä ei sit rahaa kamalasti ole, mutta joskus tuntuu siltä, että he tuhlaisivat sitä enemmän Harryyn kuin poikiinsa ja Ginnyyn. x) Tai no ei nyt enemmän, mutta kyllä te tiedätet varmaan mitä meinaan.

Pikkumyy

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #13 : Heinäkuu 29, 2005, 22:54:33 »
Minä en kyllä suostu uskomaan että Mollyn kiltteys johtuisi jostain palveluksesta tms.. Kyllä se taitaa ihan kiltteyttään niin kiltti olla harrylle ;) Ja kun VK:ssa Harry ja Molly tapasivat ensi kerran Kings Crossilla niin olisi luullut että Molly olisi jotenkin erilailla reagoinut siihen kun Fred/George en muista kumpi, tuli kertomaan että se poika silloin laiturilla oli Harry Potter.... Mutta miksei. Voisi se ehken olla mahdollistakin että Mollysta ei ole vielä aivan kaikkea kerrottu....

hupsunen

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #14 : Heinäkuu 30, 2005, 13:18:09 »
minäkin kallistun enemmän Mollyn "emäntä" -tyyppiseen luonteeseen. Hän on sellainen, joka huolehtii paljon myös lastensa kavereiden hyvinvoinnista. JA Harryn historiakin varmasti vaikuttaa sen verran, että hän saa vielä vähän enemmän huomiota.

Astarak

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #15 : Elokuu 01, 2005, 21:05:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Elosäde"
Sukulaisuus voidaan ainakin Lilyn puolelta sulkea pois.Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin? saatan olla väärässä mutta muistaakseni jossakin kirjassa oli että ron kertoi Harrylle jotakin sinne päin että...
"onhan minullakin jokin sukulainen jästi" tai ei nyt aivan noin eikä lähellekkään mutta kuitenkin... saatan tosin muistaa väärin...

Arweda

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #16 : Elokuu 01, 2005, 23:05:45 »
Ei kai Weasleyn perheeseen ketään jästejä kuulu, ellei sitten korkeintaan avioliiton kautta? Monessa kohdassa on kuitenkin korostettu että Weasleyt ovat täysin puhdasverisiä...
En oikein usko, että Lilyn ja Mollyn välillä olisi mitään erityistä tapahtunut. Molly ei vaikuta sille, että huolehtisi Harrysta, koska se olisi hänen "velvollisuutensa", vaan koska hän oikeasti pitää Harrysta. Tai näin minä ajattelisin, eihän sitä koskaan voi tietää :)

Astarak

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #17 : Elokuu 01, 2005, 23:30:21 »
Luultavasti olin väärässä.. *hymy*
Arweda olet oikeassa tuon suhteen. hän oikeasti taitaa pitää Harrysta...

fluffy

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #18 : Elokuu 02, 2005, 09:02:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Astarak"
Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin? saatan olla väärässä mutta muistaakseni jossakin kirjassa oli että ron kertoi Harrylle jotakin sinne päin että...
"onhan minullakin jokin sukulainen jästi" tai ei nyt aivan noin eikä lähellekkään mutta kuitenkin... saatan tosin muistaa väärin...


Viisasten kivi, sivu 112. "Ovatko kaikki sinun suvussasi velhoja?" Harry kysyi, sillä hänestä Ron oli aivan yhtä kiinnostava kuin hän Ronista.
"Öh - joo, kyllä kai", Ron sanoi. "Äidillä taitaa olla yksi pikkuserkku, joka on kirjanpitäjä, mutta meillä ei koskaan puhuta hänestä."

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #19 : Elokuu 02, 2005, 09:27:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Astarak"
Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin?

Viisasten kivessä mainittu Mollyn pikkuserkku, ei ole jästi. Hän on velho, joka meni kylläkin naimisiin jästinaisen kanssa. Rowling kertoo tämän ylimääräisenä tietona omalla kotisivullaan. Syy miksi tästä pikkuserkkuvelhosta ei perheessä puhuttu johtui siitä, että hän oli loukannut menneisyydessä Weasleyn pariskuntaa.

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #20 : Elokuu 07, 2005, 14:35:21 »
Minä uskon että rouva Weasely paapoo Harrya siksi, koska tämä on Poika joka elää, ja niin haavoittunut ja blablaablaa...En usko, että tasutalla on mitään palvelusta. Jos on, niin Molly voi korvata sen. Tosin jonkun plaveluksen paljastuminen ei ainakaan minua hätkähdyttäisi, tuntuiisi aika mitättömältä.

Pandakarhu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #21 : Elokuu 12, 2005, 14:13:29 »
Tuntuu todennäköisemmältä, että Molly Weasley on äitimäinen hahmo. Hän on suurperheen emäntä, joten hän on tottunut huolehtimaan lapsista. Mielessäni käväisee kuitenkin sellainen juttu, että oma äitini haluaa aina esittää kavereilleni, että se on maailman-paras-äiti. Jos Mollykin haluaa antaa hyvän kuvan Ronin kavereille. Ajattelen sitä lähinnä siitä syystä, että eihän Molly kohtele omia poikiaan niin hyvin. Mollyhan on kirjojen äitimäinen hahmo ja hän nyt kohtelee äitimäisesti lapsia, etenkin Harrya jolla periaattessa ei ole omaa perhettä.

Ei tuota IceLowen teoriaakaan kannata heittää pois. Voi nimittäin olla, että Molly oli ollut vaikka Lilyn tuvan valvojaoppilas, (eikös molemmat ollut Rohkelikossa) nimittäin Molly on Lilyä vanhempi ja vitoskirjassahan hän sanoi jotain vastaavaa, kuin "Kaikki meidän perheestä ovat olleet valvojaoppilaita. Olen niin ylpeä sinusta Ronald". Eikö se viittaa johonkin, että Mollykin olisi ollut valvojaoppilas. Ja Lily saattoi juuri olla ns. valvottavana. Ja Molly oli vaikkapa joutunut tiedät-kai-kenen kynsiin ja Lily pelasti hänet jollain ihmeen loitsulla.

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Lily ja Molly
« Vastaus #22 : Elokuu 12, 2005, 18:43:21 »
Aika paha, paha paha... Itse en oikeastaan usko, että Molly olisi palveluksen velkaa ja huolehtii vain siksi Harrystä. Molly tuntuu vaan sellaselta äitityypiltä, joka tahtoo huolehtia kaikeasta, kuten esim nyt lapsesta, jonka vanhemmat on kuolleet. Sitä paitsi, huolehtiihan Molly tavallaan hiukan Hermionestakin, saahan Hermionekin aina jättikokoisen pääsiäismunan pääsiäisenä yms.;D
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Jazz Thomas

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #23 : Elokuu 13, 2005, 13:27:18 »
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..

Olzu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #24 : Lokakuu 04, 2005, 20:43:48 »
Molly Harryn saapuessa Kotikoloon ensimmäistä kertaa ujosti häntä hieman, johtuen Harryn kuuluisuudesta ja siitä, että Weaslyt aika köyhiä. Ujoselisithan sinäkin jos taloosi saapuisi joku suuri maailman laajuinen julkkis! Ja kai sinä häntä kohtelisit häntä paremmin kuin muita. Etkä passittaisi häntä kitkemään menninkäisiä muiden kanssa.

Ehkä Molly ujostaa Harrya vieläkin? Tai sitten hänelle on jotenkin se päälle, siis niinkun on tottunut kohtelemaan Harrya sillä tavalla?

No tuo on varmaan aika sekava mielipiteeni siis on, että Molly kohtelee Harrya tällä tavalla hänen julkisuutensa vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: "Jazz Thomas"
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..


Uskon että Lilly ei ole sanonu mitään tuollaista Mollylle, Harryn kummisetä Siriushan oli sitä varten.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #25 : Lokakuu 05, 2005, 17:20:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Olzu"
Lainaus käyttäjältä: "Jazz Thomas"
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..


Uskon että Lilly ei ole sanonu mitään tuollaista Mollylle, Harryn kummisetä Siriushan oli sitä varten.


Minä uskon itse, ettei Lilyllä ja Mollylla ollut mitään yhteyttä toisiinsa koskaan.

En muista lukeneeni koskaan, että Arthur ja Molly olisivat olleet killassa myös aikaisemmalla kerralla, mutta suokaa anteeksi, jos olen väärässä.

Harry oppii tuntemaan Weasleyn perheen vanhemmat toisessa kirjassa, kun hän käy Kotikolossa. Jo ensimmäisessä kirjassa selvisi, että Ronilla on paljon häntä vanhempia veljiä. James ja Lily saivat Harryn aika nuorina (n. 20 vuotta), samana vuonna Ron syntyi, mutta vanhimmat Weasleyn lapset olivat Ronia paljon vanhempia.

Tuskinpa Lily sanoi Mollylle yhtään mitään, ainakaan sen jälkeen, kun uskollisuusloistu olisi voimassa. Ei Jamesille ja Lilylle tullut varmaan mieleenkään, että he voisivat kuolla.

Puffer

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #26 : Lokakuu 09, 2005, 18:23:40 »
Tämä teoria vaikuttaa minusta hyvin kaukaa haetulta ja epätodennäköiseltä. Molly Weasleyhan on juuri sellainen äitihahmo, kuten monet ovat puhuneet tässä topicissa jo aiemmin. Ja paapominen voi myös hyvin johtua Harryn menneisyydestä, eli orpona olemisesta, huonosta kohtelusta Dursleyn perheessä ym. ym., joten Molly haluaa ainakin omalla kohtelullaan osoittaa Harrylle, että välittää tästä, eivätkä kaikki ihmiset ole yhtä kauheita kuin tämän kasvattajaperhe.

Ja noista palveluksista ja kiitoksenveloista vielä. Onhan Harry tähän mennessä jo pelastanut Ginnyn ja Arthurin varmalta kuolemalta, joten siinä on ainakin kiitoksen aihetta.

red rose

 • Ankeuttaja
kommentti
« Vastaus #27 : Lokakuu 28, 2005, 21:40:45 »
paha....voio tietty olla mahdollista, että Molly tahtoo huolehtia Harrysta siks ettei Harrylla van ole vanhempia, kyl mäkin varmaan tekisin niin.

Puhelinpervo

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #28 : Marraskuu 05, 2005, 17:39:05 »
Oon sitä mieltä, että Molly on luonteeltaan hyvin äitimäinen ja tuntee suurta myötätuntoa Harryyn hänen traagisen menneisyyden takia??

Richie

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #29 : Marraskuu 08, 2005, 19:42:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Puhelinpervo"
Oon sitä mieltä, että Molly on luonteeltaan hyvin äitimäinen ja tuntee suurta myötätuntoa Harryyn hänen traagisen menneisyyden takia??

samaa ajattelisin minä, eli molly haluais vaan suojella harrya. olla semmonen vara äiti

hillah

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #30 : Joulukuu 03, 2005, 20:10:27 »
luin ensimmäisen kirjan juuri tuossa parisen päivää sitten, itse tulin siihe tulokseen että Molly on kaikille kohtelias ja "äitimäinen." Koska kun Harry meni kysymään miten pääsee laiturille yhdeksän kolme neljästä ja vielä kun he olivat junan luona Fred ja Georgehan sanoivat "äiti muuten arvaa kuka se mustatukkainen poika oli?" "No kertokaa." "Harry Potter." "Eihän tämä ole teidän pilaa? No hän oli kuitenkin hyvin kohtelias tullessaan kysymään miten pääsee laiturille, ja ei ihmekkään että hän (Harry) tuli tänne yksin. Voi toista." Jotenkuten noin Molly sanoi kirjassa ja ainakin itse tulin päätelleeksi että Molly olisi kaikille kohtelias. Kun taas viidennessä kirjassa Vauhkomieli näytti Harrylle sitä valokuvaa jossa olivat edelliset (ja osa nykyisistä) Kiltalaisista, hän näki vanhempansa (Harry siis) ja Molly oli heistä surullinen. ? ;> kommentoikaa.

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #31 : Joulukuu 03, 2005, 21:46:16 »
Kummitäti? Niinpä. Molly on kyllä ihan kummitätimainen. Ja Molly tykkää kyllä enemmän Harrysta, kuin vaikka Hermionesta. Tykkäisikö Molly niin paljon vaikka Lee Jordanista, jos hän tulisi Kotikoloon, hänhän on kaksosten kaveri? Ja vitoskirjassahan kun Molly näki sen mörön, niin kun se näki perheenjäseniään kuolleina, niin hän näki Harryn, ei Hermionea!!! (En ole tästä ihan varma.) Mutta tuntuu silti oudolta, että Potterit ja Weasleyt olisivat tunteneet... Ja miksi Sirius ei pitänyt vitoskirjassa Mollysta? Liittyykö se jotenkin Lilyyn ja Jamesiin?!
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #32 : Joulukuu 04, 2005, 10:12:00 »
Itse olen sitä mieltä että Molly ja Lily olivat ystäviä (kenties hyviäkin) ja kun Lilyn lapsi sitten ilmestyy Kotikoloon Molly tuntee ehkäpä jopa syyllisyyttä että hän sain tuntea Lilyn, mutta Harry ei ja pitää velvollisuutenaan antaa Harrylle rakkautta ja huolehtia hänestä, joka ei ole Mollylle lainkaan vaikeaa koska hän on luonteeltaankin huolehtivainen ja perus äitihahmo ja lisäksi Harry on hänen poikansa paras ystävä.

Rhodanthe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #33 : Joulukuu 08, 2005, 21:02:31 »
Mollyhan on kuvattu perusteellisen äitimäiseksi, kaikesta huolehtivaksi, lämpimäksi hahmoksi. On siis aivan luonnollista, että Harryn "tilanne" herättää hänessä äidilliset vaistot. Varmasti se, että Molly tunsi Harryn vanhemmat ja oli heidän kanssaan killassakin, vaikuttaa Mollyn haluun huolehtia Harrysta.

Näkisin asian niin, että Mollyn sydän on täyttä kultaa. Suuresta perheestä huolimatta häneltä riittää rakkautta myös Harrylle, ja huolehtiihan hän Hermionestakin. Hermionehan on usein ollut Weasleyn perheen luona lomillaan.

alcor

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #34 : Joulukuu 09, 2005, 18:19:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Rhodanthe"
Mollyhan on kuvattu perusteellisen äitimäiseksi, kaikesta huolehtivaksi, lämpimäksi hahmoksi. On siis aivan luonnollista, että Harryn "tilanne" herättää hänessä äidilliset vaistot. Varmasti se, että Molly tunsi Harryn vanhemmat ja oli heidän kanssaan killassakin, vaikuttaa Mollyn haluun huolehtia Harrysta.

Näkisin asian niin, että Mollyn sydän on täyttä kultaa.


Joko Molly on erittäin kieroutunut ja lapsiin sekaantuva ihminen tai sitten taustalla on jotain muuta. Muijahan kohtelee Harrya paremmin kuin omia lapsiaan, mikä on mielestäni jo erittäin törkeää. Omat lapsethan ne ovat tärkeimpiä eivätkä muksujen parhaat kaverit. Ainakin, jos äiti tai isä on normaali, välittävä ja rakastava ihminen. On erittäin epänormaalia, että lapsensa parasta kaveria kohdellaan rakastavammin kuin omia lapsiaan... (muistellaan niitä kertoja, kun Harry on saanut Mollylta parempia joululahjoja, ja kun Harry ja Ron törmäsivät puuhun, kaikki oli heti automaattisesti Ronin syytä...)

Itse en halua uskoa, että Molly on epäilyttävä lapsiinsekaantuja, joten toivon, että Harryn hyysäämiselle löytyy jokin looginen selitys. Itse ainakin saisin slaagin, jos kavereideni vanhemmat rupeaisivat lähettelemään minulle parempia lahjoja ja kohtelemaan minua kuin jotain kuninkaallista.. Eihän se ole NORMAALIA.

Molly on muutenkin veemäinen ihminen, koska jotenkin se Harryn palvonta saa minut vain voimaan pahoin. Jotain outoa siinä on.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #35 : Joulukuu 09, 2005, 20:02:42 »
Olen alcorin kanssa samaa mieltä. Tai siis, onhan Molly todella äitimäinen, mutta aina Ronia tai muita syytetään vaikka Harry olisikin ollut siinä suuremmassa osassa.

Jos omta vanhempani alkaisivat lähettää parhaalle ystävälleni parempia joululahojoja yms, niin kyllä minäkin suuttuisin.
Vaikka Mollyn lapset ovat tehnyt joitakin asioita väärin, ei se oikeuta että Molly rakastaisi Harrya enemmän. Entä jos Lily ja James olisivat vielä elossa, ja Molly kohtelisi silloinkin noin. Mitäköhän siitäkin seuraisi!?

Poissa eeti

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #36 : Joulukuu 10, 2005, 12:56:56 »
Luulisin, että Mollyn käy Harrya jotenkin sääliksi, kun poikaparalla ei ole vanhempia ja tämän takia hän huolehtii pojasta.
Siis ihan äitimäisyyttään, niinkuin aiemminkin on mainittu.
Mutta voihan tässä tietty olla jotain takana, mitä minun pienet aivoni ei nyt vain keksi. Mutta jokatapauksessa Molly vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä, joka huolehtii perheettömästä Harrysta ihan hyvää hyvyyttään.
Ja onhan se mahdollista, että Lily ja Molly olivat ystäviä ja Molly senkin takia pitää huolta edesmenneen ystävänsä pojasta.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #37 : Maaliskuu 01, 2009, 21:53:04 »
Ideana hyvä, mutta mielestäni kuitenkin Molly hoitaa Harryä (Ä vai A??), koska
a) Harryhän on ¨Poik-joka-elää¨
b) On vain ¨ylihössöttävä¨

Tosin ei tuokaan mahdoton ole... Suuri palvelus...No; Pelastanut jonkun heidän kakaran?

Keksin! Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....
*painuu omiin ajatuksiinsa... Molly ja Lily...* Siskokset :D  Joo,huono *Jatkaa ajattelua*

-E
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #38 : Maaliskuu 01, 2009, 22:00:36 »
Ideana hyvä, mutta mielestäni kuitenkin Molly hoitaa Harryä (Ä vai A??), koska
a) Harryhän on ¨Poik-joka-elää¨
b) On vain ¨ylihössöttävä¨

Tosin ei tuokaan mahdoton ole... Suuri palvelus...No; Pelastanut jonkun heidän kakaran?

Keksin! Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....
*painuu omiin ajatuksiinsa... Molly ja Lily...* Siskokset :D  Joo,huono *Jatkaa ajattelua*

-E

mut eiks Weasleyt liittyny Kiltaan vasta VOldemortin uudelleen nousun aikaan. Näin minä anakin ymmärsin.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #39 : Maaliskuu 01, 2009, 22:05:37 »
Weasleyt ja Poterit, olivat FK:ssa molemmat. Joten he saattoivat olla kavereitakin. Ja sitten niin.....

Molly ja Arthur eivät kuuluneet alkuperäiseen kiltaan (ainakaan Molly, Arthur saattoi kyllä kuuluakin), mitä ilmeisimmin siksi, että heillä oli kotona paljon pieniä lapsia hoidettavana.

En myöskään usko, että Weasleyt ja Potterit tunsivat toisiaan (ellei Arthur sitten kuulunut alkuperäiseen kiltaan), koska laskelmieni mukaan Weasleyt ovat juuri sen verran vanhoja, etteivät olleet Tylypahkassa samaan aikaan Harryn vanhempien kanssa. Tällöin Mollylla ja Lilyllä ei olisi mitenkään voinut olla mitään ystävyyssuhdetta tai että Lily olisi pelastanut Mollyn hengen. Uskon, että Molly rakastaa Harrya vain ja ainoastaan siksi, että säälii tätä siitä, ettei tällä ole vanhempia ja haluaa olla jonkinlainen äitihahmo. Ja onhan Molly muutenkin luonteeltaan sellainen äitimäinen muitakin kuin omia lapsiaan, mm. Hermionea kohtaan.
Terve kaikille!

Kurisu

 • Ankeuttaja
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #40 : Heinäkuu 20, 2009, 20:44:50 »
Mielestäni Molly on vaan niin äidillinen että hän on laskenut Harryn melkein kuin omaksi lapsekseen ja se varmaan viele lisää sitä kun Harrylla ei olen vanhempia eikä ketään muita sukulaisia (paitsi Dursleyt)ja tietenkin Sirius mutta hänkään ei tuntenut harrya kun sen 2 vuotta:(.En usko että Weasleyt oisivat millään tavalla tunteneet Pottereita mutta ei sekään mahdotonta ole.Oisikohan se vaikuttanut että Harry on pelastanut niin monen Weasleyn hengen ? En kyllä usko koska Molly on aina kohdellut Harrya niin äidillisesti.
Muuten muistanko väärin kun Feeniksin Killassa kun Molly yritti hävittää sitä mörköä sieltä Kalmahanaikiolta ja se muuttui ja Molly näki perheen jäseniään kuolleina,niin eikö hän nähnyt Harrynkin?

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #41 : Helmikuu 08, 2012, 11:53:52 »
Muijahan kohtelee Harrya paremmin kuin omia lapsiaan, mikä on mielestäni jo erittäin törkeää. Omat lapsethan ne ovat tärkeimpiä eivätkä muksujen parhaat kaverit. Ainakin, jos äiti tai isä on normaali, välittävä ja rakastava ihminen. On erittäin epänormaalia, että lapsensa parasta kaveria kohdellaan rakastavammin kuin omia lapsiaan... (muistellaan niitä kertoja, kun Harry on saanut Mollylta parempia joululahjoja, ja kun Harry ja Ron törmäsivät puuhun, kaikki oli heti automaattisesti Ronin syytä...)

Itse en halua uskoa, että Molly on epäilyttävä lapsiinsekaantuja, joten toivon, että Harryn hyysäämiselle löytyy jokin looginen selitys. Itse ainakin saisin slaagin, jos kavereideni vanhemmat rupeaisivat lähettelemään minulle parempia lahjoja ja kohtelemaan minua kuin jotain kuninkaallista.. Eihän se ole NORMAALIA.

Missähän vaiheessa Harrya muka kohdellaan "kuin jotain kuninkaallista"? Enkä muista kohtaa, jossa Molly näyttäisi rakastavan Harrya enemmän kuin omia lapsiaan. VK:ssahan Ron kyllä sanoo Harryn joulujumpperista jotenkin että "Äiti näköjään yrittää enemmän, kun et ole perheenjäsen", mutta enpä katsoisi tämän merkitsevän, että Weasleyt saisivat järjestään huonompia lahjoja kuin Harry. Weasleyn pojathan ovat saaneet jumpperin joka joulu, joten he tietävät mitä odottaa, eli en ihmettele yhtään, vaikka Molly neuloisi heidän paitansa melko lailla rutiinilla. Ja mitä tuohon Ronin syyttämiseen Anglialla törmäämisestä tulee, on ensinnäkin aika normaalia olla tiukempi omille lapsilleen kuin vieraille. Toiseksi, Harry ei osannut ajaa Angliaa, joten ilmiselvästi Ron oli tehnyt sen.

Yleisesti ottaen en usko, että Mollyn käytöksen taustalla on mitään muuta kuin äidinvaisto ja sääli. Jotenkin kaikenlaiset teoriat Mollyn ja Lilyn tuttavuudesta ontuvat mielestäni pahasti. Minun käsittääkseni Harry oli täysin vieras Weasleyn perheelle ennen VK:n King's Cross -kohtausta. Kuten tässä ketjussa on toistettu jo miljoonaan kertaan, Harrylla ei ole vanhempia, eivätkä hänen huoltajansa kohtele häntä kovin hyvin, joten luonnollisesti Molly katsoo velvollisuudekseen huolehtia pojasta.
Using the "are we", are we?

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #42 : Heinäkuu 15, 2012, 19:39:38 »
En kiistä yhtään mitään, mutta itse näen Mollyn huolehtivaisena ja muutenkin äitihahmomaisena henkilönä, jonka takia hän voi kohdella Harrya kuin omaa lastaan. Molly on muutenkin todella lapsirakkaan oloinen, enkä yhtään ihmettele Weasleyn perheen lapsikatrasta.

Ja kuten edellinen jo mainitsikin, on täysin normaalia kohdella vierasta lasta ystävällisemmin kuin omaa lastaan. Olisi jo aika päätöntä, jos muiden lapsia kohdeltaisiin kuin tiskirättiä (mikä vertauskuva tuokin oli olevinaan), joten ymmärrän tämän Anglia-tapauksenkin erittäin hyvin.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 15, 2012, 19:44:22 kirjoittanut Puppet »
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Lily ja Molly
« Vastaus #43 : Heinäkuu 15, 2012, 20:16:38 »
Minulle Molly on aina vain ollut juuri niin äidillinen ja mukava henkilö kuin millaisena hänet kirjoissa kuvataan. Hän sympatisoi suuresti orpoa Harry-parkaa, jota kohdellaan niin huonosti ja joka tuntuu olevan niin yksin maailmassa. Heidän väliltäänhän löytyy myös yhdistävä tekijä; he kummatkin menettivät perheensä. Harry menetti vanhempansa ja Molly molemmat veljensä. Ehkä se yhdistää heitä.