Kirjoittaja Aihe: Lily ja Molly  (Luettu 16388 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

IceLowe

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« : Heinäkuu 12, 2005, 22:56:28 »
Eli asiani koskee Lilya ja Mollya.
Illalla minua alkoi mietityttää että miksi Molly kohtelee Harrya kuin omaa poika? Voihan se tietysti olla ihan vain ystävällisyyttä. Harry oli Mollylle ns. ''tuntematon'' kun Harry tuli kotikoloon vaikka Ron oli kertonut paljon Harrysta. Onhan Ron varmasti tuonut kotiin muitakin ystäviään, mutta onko Molly kohdellut heitä samalla lailla kuin Harrya?


Noh nyt Lilyyn ja Mollyyn. Voisiko Molly huolehtia ja lähettää paketteja sun muita Harrylle koska Lily oli tehnyt jonkun suuren palveluksen Mollylle. Ehkä hän olisi tehnyt sen hieman ennen kuolemaansa (siis Lily). Joten Molly ei ''ehtinyt'' hyvittää sitä hänelle tai Jamesille, kumpi sen nyt ikinä tekikään. Joten hän ajatteli että tekisi palvelun Harrylle koska on Lilyn ja Jamesin poika. Eli toisinsanoen huolehtisi Harrysta jne.


Mutta mikä voisi olla se palvelus? Pelasti Mollyn hengen? En usko kyseiseen koska muuten Molly varmaan huolehtisi Harrysta todella paljon. Teko voisi ehkä olla että kun Percy, Billy tai joku muu Mollyn lapsista oli pieni Lily tai James ehkä ns ''pelastivat'' lapsen/lapset/Mollyn. Kuolonsyöjä tai ankeuttaja olisi voinut kiduttaa yms Mollya perheineen ellei Lily tai James olisi tullut pelastamaan heitä.


Tokihan olisi voinut olla kyse riidasta. Lily/James riitelivät Mollyn kanssa hieman ennen kuolemaansa jostain asiasta. Kun Molly kuuli että he olivat kuolleet, tuli omantunnon pistos ja hän halusi jotenkin hyvittää sen. Molly varmaankin ilahtui kuullessaan että Harrysta ja Ronista tuli ystävät joten alkoi hän sitten ''hoitamaan'' Harrya hyvittääkseen sen riidan.


Mitä mieltä muut ovat asiasta? Tekeekö Molly sen pelkästä ystävyydestään?

Poissa pöllö

 • <3 pulu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #1 : Heinäkuu 12, 2005, 23:36:54 »
aika pahan kyllä pistit...paha sanoa...voi olla melkeen ihan miten vaan:D...mut nyt ku alan aatteleen (en kyl oo ennen aatellu) nii voipi hyvinki ollakki et row on aatellu tolla jotain......tai et voi olla et se tulee ilmi tuleviss kirjoissa...

ite en osaa oikeen sanoo mitään silleen, mut jotenki tuntuu tyhmältä jos se on mollyn pelkkä "äidin vaisto" tai jotain.... paitsi että voihan se tietysti olla että harryn menetykset ja kova elämä tuntuu suurperheen huoltajasta kovalta... XD

mutta jaa...aika mielenkiintosta silti:D
syön sun pään.

Poissa Rigel

 • Beta Orionis
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pahiskeksi
 • Pottermore: SwordVine6760
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #2 : Heinäkuu 13, 2005, 02:24:05 »
Mut eikös Molly kohtele Hermioneakin "äitimäisesti" niin kuin Harrya? LP:ssä hän kyllä kohtelee Hermionea melko kylmästi lehtien panettelujen takia, mutta muuten he ovat mielestäni aika lailla "samanarvoisia" Mollyn silmissä. Mitä paketteihin tulee niin saahan Hermionekin niitä Mollyltä. Ja jos hän kohtelee Harrya paremmin kuin Hermionea niin sehän saattaa johtua Harryn raskaasta menneisyydestä, niinkuin Pöllö sanoi.
Elikkä en usko tähän teoriaan (koska Grangerit tuskin ovat tehneet Weasleyille palvelusta tai olleet missään tekemisissä heidän kanssaan ennen SK:ta) vaikka se aika mukava juonenkäänne olisikin.
Ubi sunt qui ante nos fuerunt?

Annu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #3 : Heinäkuu 13, 2005, 11:26:18 »
Toi on kyllä hyvin mahdollista, mutta itse uskon paremmin siihen, että se on vain Mollyn tapaista, että hän huolehtii vähän kaikista. Onhan hänellä itsellä 7 lasta. Ja lisäksi kun Harryllä ei oikeastaan ole ollut lainkaan kunnon vanhempia.

Mutta en pitäis tota icelowen teoriaa yhtään mahdottomana :)

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #4 : Heinäkuu 13, 2005, 15:58:29 »
Kuten muutkin ovat sanoneet, minusta Molly on kirjojen äitihahmo, joka luonnostaan huolehtii lapsista. Molly säälii myös Harrya, kun tällä ei ole oikeaa perhettä, ja haluaa tarjota Harrylle jotakin. Ja samallahan hän huolehtii Harrystakin.

Lily ja Molly ovat aika eri ikäisiä, ikäeroa on reilusti (pikaisella laskutoimituksella täytyy olla). Minusta on aika epätodennäköistä, jos he olisivat jossain merkeissä olleet lähempiäkin tuttavuksia, elleivät olleet läheistä sukua tai asuneet lähekkäin. Sukulaisuus voidaan ainakin Lilyn puolelta sulkea pois.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Re: Lily ja Molly
« Vastaus #5 : Heinäkuu 15, 2005, 19:09:06 »
Lainaus käyttäjältä: "IceLowe"
Illalla minua alkoi mietityttää että miksi Molly kohtelee Harrya kuin omaa poika? Voihan se tietysti olla ihan vain ystävällisyyttä. Harry oli Mollylle ns. ''tuntematon'' kun Harry tuli kotikoloon vaikka Ron oli kertonut paljon Harrysta. /.../ Voisiko Molly huolehtia ja lähettää paketteja sun muita Harrylle koska Lily oli tehnyt jonkun suuren palveluksen Mollylle. /.../ Mutta mikä voisi olla se palvelus? Pelasti Mollyn hengen? /.../ Teko voisi ehkä olla että kun Percy, Billy tai joku muu Mollyn lapsista oli pieni Lily tai James ehkä ns ''pelastivat'' lapsen/lapset/Mollyn.


Asiaa voi tietty katsoa silläkin tapaa, että itse asiassa Harry itse on tehnyt Mollylle ja hänen perheelleen tuollaisen palveluksen, joskaan sitä tietoisesti yrittämättä. Harryhan oli velhoyhteisöön "liittyessään" sankari, "poika joka elää", hän joka vapautti koko velhokunnan julman pimeyden velhon vallan alta. Harry ei siis ole koskaan ollut Mollylle varsinaisesti tuntematon, paitsi aivan vauvana, todennäköisesti Molly on aina tiennyt kuka Harry on ja tuntenut tätä kohtaan syvää kiitollisuutta, kuten oli huomattavissa esim. Viisasten kivessä Harryn ensimmäisistä tapaamista velhoistakin (Vuotavassa Noidankattilassa).

Ilman Harrya Mollynkin perhe olisi todennäköisesti joutunut Voldemortin vallan alla kärsimään huomattavasti enemmän surua ja tuskaa, joten kiitollisuudenvelka on aiheellinen (Mollyhan kaiketi menetti sodassa ainakin veljensä Gideonin ja Fabianin, joten periaatteessa Harry kukisti hänen veljiensä kuolemasta vastuussa olevan?) ja Mollysta varmasti tuntuu hienolta, jos vain hän voi tehdä jotain Harrynkin hyväksi. Tietenkin vuosien kuluessa hän on varmasti kiintynyt Harryyn myös henkilönä koska he ovat viettäneet niin paljon aikaa yhdessä, ja Harryn orpous on omiaan tietenkin herättämään äidillisiä tunteita suurperheen emännässä.

Miimus

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #6 : Heinäkuu 17, 2005, 18:13:50 »
Ehkä se on vain siitä kiinni, että molly on ystävällinen harrylle, kosa hänellä ei ole enää äitiä. Molly yrittää siis olla Harrylle jonkinlainen "äidintapainen" vastike? Mollyn käytös on harrya kohtaan todella sydämmellistä.

Poissa whitemouse

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Lily ja Molly
« Vastaus #7 : Heinäkuu 18, 2005, 16:38:23 »
Aika mielenkiintoinen juttu. Olen tässä tullut ajatelleeksi että Siriushan on Harryn kummisetä, mutta eikös lapsilla yleensä ole myös kummitäti. Toisaalta jos Molly olisi Harryn kummitäti, niin miksei hän olisi kertonut sitä Harrylle. Vaikka se on kyllä totta, että Molly näyttää huolehtivan kaikista, joten ehkei kyse ole mistään kummemmasta. Mutta eikös Molly sopisikin hyvin kummitädiksi. Hän varmasti tunsi Lilyn ja Jamesin, ja koska Sirius ei tietääkseni ollut naimisissa, niin  eikö olisi hyvä vaihtoehto nimittaa hänet kummitädoksi.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #8 : Heinäkuu 18, 2005, 16:46:17 »
Lainaus käyttäjältä: "WhiteMouse"
...mutta eikös lapsilla yleensä ole myös kummitäti. Toisaalta jos Molly olisi Harryn kummitäti...

Rowling kertoi Edinburghin kirjafestivaaleilla 2004, että Harrylla ei ole kummitätiä. Harryn ristiäiset pidettiin kovassa kiireessä ja piilossa Voldemortin uhkan alla, joten tilaisuuteen ei kutsuttu porukkaa. Läsnä oli vain Sirius, paras ystävä.

Does Harry have a godmother? If so, will she make an appearance in future books?

No, he doesn’t. I have thought this through. If Sirius had married… Sirius was too busy being a big rebel to get married. When Harry was born, it was at the very height of Voldemort fever last time so his christening was a very hurried, quiet affair with just Sirius, just the best friend. At that point it looked as if the Potters would have to go into hiding so obviously they could not do the big christening thing and invite lots of people. Sirius is the only one, unfortunately. I have got to be careful what I say there, haven’t I?

Nipsuli

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #9 : Heinäkuu 22, 2005, 18:03:43 »
Molly on aika äitimäinen muutenkin, joten se varmaan tulee luonnostaan. Ja erityisesti hän huolehtii Harrysta ka siksi, koska hänen vanhempansa ovat kuolleet ja Molly tuntee vastuukseen huolehtia hänestä. Luulen, ettei siihen mitään sen suurempaa syytä. Vähän niinkuin sirius piti harrya ''poikanaan'' vaikka sehän on tietenkin täysin eri asia...

Poissa summershine

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #10 : Heinäkuu 25, 2005, 20:25:38 »
Itsekin olen ajatellut Mollyn kirjasarjan äitihahmona, joka ei osaa olla huolehtimatta tuntemistaan lapsista. Lisäksi hän luultavasti hiukan säälii Harrya, jolla ei ole ollut kunnolla vanhempia koskaan ja yrittää vähän niin kuin näyttää tavallista perhe-elämää, jota Harry ei ole koskaan kokenut varsinkaan Dursleyllä. Ja miltäköhän näyttäisi, jos Molly ei huolehtisi lastensa kavereista kun he ovat Weasleylla käymässä, vaan jättäisi nämä vaille mitään huomiota? :D
"En sano: älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta" <3

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Lily ja Molly
« Vastaus #11 : Heinäkuu 26, 2005, 08:13:16 »
Eeh... jotenkaan en usko, että Lily liittyy millään lailla Mollyn Harrya kohtaan tuntemalle kiintymykselle. Ensinnäkin Molly on hyvin "kanaemomainen" ihminen, ja jos omistaa 7 lasta (laskinko oikein?) ei se ole mikään ihme. Toiseksi Harry on Ronin paras ystävä ja tullut näin tutuksi Weasleyille mm. viettämällä aikaansa paljon näiden kotona. Kolmanneksi Harry on orpo ja kovia kokenut, mutta silti hyvin mukava, rohkea ja niin edelleen. Eli luulen, että Molly on vain yksinkertaisesti kiintynyt Harryyn ja ottanut tehtäväkseen ns. sijaisäidin roolin.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Maria Chang

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #12 : Heinäkuu 26, 2005, 08:23:56 »
Mäkään en usko, että Mollyyn liittyy mitään sen suurempia salaisuuksia. Uskoisin, että hän vain haluaa olla kiltti poikiensa kaverille ja sen lisäksi vielä siihen saattaa vaikuttaa juuri esim. se, että hän on Harry Potter. Haluaa jotenkin suojella häntä, veikkaisin.

Kyllähän siinä on periaatteessa se hassua, että Weasleyillä ei sit rahaa kamalasti ole, mutta joskus tuntuu siltä, että he tuhlaisivat sitä enemmän Harryyn kuin poikiinsa ja Ginnyyn. x) Tai no ei nyt enemmän, mutta kyllä te tiedätet varmaan mitä meinaan.

Pikkumyy

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #13 : Heinäkuu 29, 2005, 22:54:33 »
Minä en kyllä suostu uskomaan että Mollyn kiltteys johtuisi jostain palveluksesta tms.. Kyllä se taitaa ihan kiltteyttään niin kiltti olla harrylle ;) Ja kun VK:ssa Harry ja Molly tapasivat ensi kerran Kings Crossilla niin olisi luullut että Molly olisi jotenkin erilailla reagoinut siihen kun Fred/George en muista kumpi, tuli kertomaan että se poika silloin laiturilla oli Harry Potter.... Mutta miksei. Voisi se ehken olla mahdollistakin että Mollysta ei ole vielä aivan kaikkea kerrottu....

hupsunen

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #14 : Heinäkuu 30, 2005, 13:18:09 »
minäkin kallistun enemmän Mollyn "emäntä" -tyyppiseen luonteeseen. Hän on sellainen, joka huolehtii paljon myös lastensa kavereiden hyvinvoinnista. JA Harryn historiakin varmasti vaikuttaa sen verran, että hän saa vielä vähän enemmän huomiota.

Astarak

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #15 : Elokuu 01, 2005, 21:05:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Elosäde"
Sukulaisuus voidaan ainakin Lilyn puolelta sulkea pois.Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin? saatan olla väärässä mutta muistaakseni jossakin kirjassa oli että ron kertoi Harrylle jotakin sinne päin että...
"onhan minullakin jokin sukulainen jästi" tai ei nyt aivan noin eikä lähellekkään mutta kuitenkin... saatan tosin muistaa väärin...

Arweda

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #16 : Elokuu 01, 2005, 23:05:45 »
Ei kai Weasleyn perheeseen ketään jästejä kuulu, ellei sitten korkeintaan avioliiton kautta? Monessa kohdassa on kuitenkin korostettu että Weasleyt ovat täysin puhdasverisiä...
En oikein usko, että Lilyn ja Mollyn välillä olisi mitään erityistä tapahtunut. Molly ei vaikuta sille, että huolehtisi Harrysta, koska se olisi hänen "velvollisuutensa", vaan koska hän oikeasti pitää Harrysta. Tai näin minä ajattelisin, eihän sitä koskaan voi tietää :)

Astarak

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #17 : Elokuu 01, 2005, 23:30:21 »
Luultavasti olin väärässä.. *hymy*
Arweda olet oikeassa tuon suhteen. hän oikeasti taitaa pitää Harrysta...

fluffy

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #18 : Elokuu 02, 2005, 09:02:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Astarak"
Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin? saatan olla väärässä mutta muistaakseni jossakin kirjassa oli että ron kertoi Harrylle jotakin sinne päin että...
"onhan minullakin jokin sukulainen jästi" tai ei nyt aivan noin eikä lähellekkään mutta kuitenkin... saatan tosin muistaa väärin...


Viisasten kivi, sivu 112. "Ovatko kaikki sinun suvussasi velhoja?" Harry kysyi, sillä hänestä Ron oli aivan yhtä kiinnostava kuin hän Ronista.
"Öh - joo, kyllä kai", Ron sanoi. "Äidillä taitaa olla yksi pikkuserkku, joka on kirjanpitäjä, mutta meillä ei koskaan puhuta hänestä."

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Lily ja Molly
« Vastaus #19 : Elokuu 02, 2005, 09:27:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Astarak"
Mutta eikös weaslyn perheessä ole jästikin?

Viisasten kivessä mainittu Mollyn pikkuserkku, ei ole jästi. Hän on velho, joka meni kylläkin naimisiin jästinaisen kanssa. Rowling kertoo tämän ylimääräisenä tietona omalla kotisivullaan. Syy miksi tästä pikkuserkkuvelhosta ei perheessä puhuttu johtui siitä, että hän oli loukannut menneisyydessä Weasleyn pariskuntaa.

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Lily ja Molly
« Vastaus #20 : Elokuu 07, 2005, 14:35:21 »
Minä uskon että rouva Weasely paapoo Harrya siksi, koska tämä on Poika joka elää, ja niin haavoittunut ja blablaablaa...En usko, että tasutalla on mitään palvelusta. Jos on, niin Molly voi korvata sen. Tosin jonkun plaveluksen paljastuminen ei ainakaan minua hätkähdyttäisi, tuntuiisi aika mitättömältä.

Pandakarhu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #21 : Elokuu 12, 2005, 14:13:29 »
Tuntuu todennäköisemmältä, että Molly Weasley on äitimäinen hahmo. Hän on suurperheen emäntä, joten hän on tottunut huolehtimaan lapsista. Mielessäni käväisee kuitenkin sellainen juttu, että oma äitini haluaa aina esittää kavereilleni, että se on maailman-paras-äiti. Jos Mollykin haluaa antaa hyvän kuvan Ronin kavereille. Ajattelen sitä lähinnä siitä syystä, että eihän Molly kohtele omia poikiaan niin hyvin. Mollyhan on kirjojen äitimäinen hahmo ja hän nyt kohtelee äitimäisesti lapsia, etenkin Harrya jolla periaattessa ei ole omaa perhettä.

Ei tuota IceLowen teoriaakaan kannata heittää pois. Voi nimittäin olla, että Molly oli ollut vaikka Lilyn tuvan valvojaoppilas, (eikös molemmat ollut Rohkelikossa) nimittäin Molly on Lilyä vanhempi ja vitoskirjassahan hän sanoi jotain vastaavaa, kuin "Kaikki meidän perheestä ovat olleet valvojaoppilaita. Olen niin ylpeä sinusta Ronald". Eikö se viittaa johonkin, että Mollykin olisi ollut valvojaoppilas. Ja Lily saattoi juuri olla ns. valvottavana. Ja Molly oli vaikkapa joutunut tiedät-kai-kenen kynsiin ja Lily pelasti hänet jollain ihmeen loitsulla.

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Lily ja Molly
« Vastaus #22 : Elokuu 12, 2005, 18:43:21 »
Aika paha, paha paha... Itse en oikeastaan usko, että Molly olisi palveluksen velkaa ja huolehtii vain siksi Harrystä. Molly tuntuu vaan sellaselta äitityypiltä, joka tahtoo huolehtia kaikeasta, kuten esim nyt lapsesta, jonka vanhemmat on kuolleet. Sitä paitsi, huolehtiihan Molly tavallaan hiukan Hermionestakin, saahan Hermionekin aina jättikokoisen pääsiäismunan pääsiäisenä yms.;D
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Jazz Thomas

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #23 : Elokuu 13, 2005, 13:27:18 »
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..

Olzu

 • Ankeuttaja
Lily ja Molly
« Vastaus #24 : Lokakuu 04, 2005, 20:43:48 »
Molly Harryn saapuessa Kotikoloon ensimmäistä kertaa ujosti häntä hieman, johtuen Harryn kuuluisuudesta ja siitä, että Weaslyt aika köyhiä. Ujoselisithan sinäkin jos taloosi saapuisi joku suuri maailman laajuinen julkkis! Ja kai sinä häntä kohtelisit häntä paremmin kuin muita. Etkä passittaisi häntä kitkemään menninkäisiä muiden kanssa.

Ehkä Molly ujostaa Harrya vieläkin? Tai sitten hänelle on jotenkin se päälle, siis niinkun on tottunut kohtelemaan Harrya sillä tavalla?

No tuo on varmaan aika sekava mielipiteeni siis on, että Molly kohtelee Harrya tällä tavalla hänen julkisuutensa vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: "Jazz Thomas"
Lily ja Mollyhan olivat myös mukana killassa ns. viimekerralla. Jos Lily olikin sanonut Mollylle:" Jos minulle tai Jamesille tapahtuu jotakin, pidäthän Harrysta huolta?" Tämä kävisi myös vaihtoehdosta. Mutta kun Dubledore oli päättänyt, että Harry menee Dursleylle, Molly ajatteli, että hän voi pitää Harrysta huolta sitten, kun Harry olisi kasvanut ( Ainahan lapsi rakkautta kaipaa). Mutta.. jos Harry olisi ystävystynyt muiden, kuten luihuisten kanssa, niin miten Molly olisi voinut huolehtia hänestä? Aika vaikea juttu..


Uskon että Lilly ei ole sanonu mitään tuollaista Mollylle, Harryn kummisetä Siriushan oli sitä varten.