Kirjoittaja Aihe: Henkien Kätkemä  (Luettu 26813 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Anya

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« : Joulukuu 27, 2002, 00:10:02 »
Niin, olen pahoillani jos tämä on jo käsitelty, mutta en nähnyt topikkia ja muita tekosyitä.

Henkien Kätkemä, Spiridet Away, Sen to Chihiro no kamikakushi
En tiedä miten aloittaisin tämän topikin, muutoin kuin sanomalla: Maailman kaunein elokuva.

Ei ehkä sentää, mutta minusta kylläkin.

Elikkä, kuinka moni on nähnyt tämän animen? Sitä mainostettiin trailereissa lauseella "Animebuumi valtasi suomen." Mutta miten kävi? Kun opettajani kävi lapsensa kanssa katsomassa tämän, hän sanoi heidän lisäkseen katsojia oli ollut kaksi. Kun minä kävin ystäväni kanssa katsomassa tämän, katsojia oli meidän lisäksi noin 10. Todellinen buumi siis. *naurahtaa*

Mutta minä rakastin sitä, musiikki oli uskomattoman kaunista, se sai minut itkemään vaikka kohtaus ei ollut surullinen, tarina oli kaunis, piirrosjälki oli kaunis. Koko elokuva oli kaunis, niin sanoinkuvaamattoman kaunis että se veti hiljaiseksi. Ja mikä parasta, japaninkielinen. Ei kökköjä jenkkidubbauksia. Luojan Kiitos.

Tämä elokuva oli kuulemma lyönyt ennätyksïä japanissa, valittu 2002 katsotuimmaksi elkuvaksi, ohjaajana oli sama kuin Princess Monokessa ja Totorossa, joita kumpaakaan en ole nähnyt.

Mitä siitä voisi sanoa enempää? En ole kovin hyvä ilmaisemaan itseäni, mutta kertokaa te jotka olette sen nähneet, mitä piditti.

*kumartaa ja jää odottamaan*

//Siivoilin vähän :> -Eleanír
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 30, 2007, 11:38:05 kirjoittanut Eleanír »

Rapuliemi

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #1 : Joulukuu 27, 2002, 01:48:30 »
kävin n. 2 viikkoo sitten katsomassa kyseisen leffan.. Sain kaverini puolen tunnin suostuttelun jälkeen tulemaan.

Ja todellakin leffa oli ihana.. Kaunein elokuva mitä olen nähnyt. Kuvitus oli kaunista ja maisemat lumoavia. Musiikki oli sanoinkuvaamattoman kaunista ja kieli.. Japania.. ei mitään duppauksia=Taivas. Ennakko-odotukset olivat normaalin piirretyn tasalla... Mutta ne ylittyivät kepeästi. Leffa ei ollut missään vaiheessa tylsä ja voisin sanoa että siinä oli pelottavia kohtia (ei.. ei sillai pelottavia niinku jossain kauhuleffois vaan omalla tavalla pelottavia ^^ )
Leffasta ulos tullessani olin sanaton.. En voinut sanoa sanaakaan leffasta koska siinä oli sitä jotain joka piti ensin sisäistää loppuun.. Se oli liian mahtava ^^

Leffa kyllä lähti vähän liian nopeasti käyntiin.. Olisin halunnut tietää enemmän Chihiron edellisestä kotipaikkakunnasta ja koulusta.

Suosittelen kyllä lämpimästi kaikille.. Katsokaa kieroon kun joku sanookin että se on vain piirretty.. sillä sitä se ei todellakaan ole!

~CH

Rabastan

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #2 : Joulukuu 30, 2002, 17:02:27 »
Niin, eli siis ohjaaja on Hayao Miyazaki, mies Mononoke himen, Tonari no Totoron ja muidenkin niin Japanissa kuin maailmallakin menestyneiden animaatioiden takana.

Sen to Chihiro no Kamikakushia a.k.a. Spirited Awayta a.k.a. Henkien kätkemää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Se voitti Berliinin elokuvafestivaaleilla kultaisen karhun ensimmäisenä animaationa kautta aikojen. Se on Japanissa katsotuin elokuva, noussut niukasti ensimmäisenä olleen Titanicin ohi (kolmantena, vain hieman Titanicia jäljessä on Miyazakin edellinen animaatio, Princess Mononoke). Eli mitä voi odottaa? Suomessa elokuva näytettiin ensi kerran Rakkautta & Anarkiaa-filmifestareilla, missä se veti koko Bio Rexin täyteen. Suosiota ainakin riitti.

Elokuva on esimerkki loistavasta animesta ja jälleen kerran osoitus Miyazakin loistavasta kyvystä luoda tarina, joka tempaa mukaansa niin nuoremman kuin vanhemmankin katsojapolven. Niinkuin jo sanottiin, elokuva on visuaalisesti hyvin kaunis. Maalatut taustat ja yksityiskohtaiset miljööt ovat myös yksi Miyazakin tavaramerkeistä. Musiikista vastaa Jo Hisashi, mies joka on tehnyt musiikit Miyzakin elokuviin jo kohta kaksikymmentä vuotta. Mutta näiden lisäksi animaatiosta löytyy myös ainakin itseäni eniten miellyttävä asia, Miyazakin täydellinen taito kehittää taikuutta ja myyttejä täynnä oleva juoni jonka kaikki yksittäisetkin faktat liittyvät tarinaan ja muodostavat kokonaisen, hallitun kuvion. Länsimaiset animaatiot laihoine juonineen tippuvat viimeistään tässä kohdin kokonaan eri kategoriaan.

Kaikin puolin Henkien kätkemä pesee Disneyn massatuotannon kymmenen-nolla. Miksei sitten näitä Japanin ihmetarinoita levitetä ja näytetä maailmalla, kun Disneytä puolestaan tuntuu tursuavan joka puolelta? Osa syystä voi olla siinä, että anime on vasta viime aikoina alkanut kiinnostaa länsimaista katsojakuntaa enemmän. Ehkä sen maailmaan herääminen ottaa vielä hieman aikaa. Toinen este ainakin Miyazakin elokuvien leviämiselle tuntuu olevan se seikka, että ironista kyllä, Disney on ostanut Miyazakin elokuvien oikeudet ja säätelee niiden levitystä. Niinpä mm. 15 vuotta vanha Tenkuu no Shiro Rapuyata (Laputa, Castle in the Sky) on ilmestynyt Yhdysvalloissa vasta äskettäin videolla. Tämän johdosta voidaan esittää hienovarainen kysymys, koettaako Disney pantata Miyazakin filmejä siinä pelossa, että ne ohittavat suosiossa Disneyn oman tuotannon? Tuskinpa Disney ainakaan suoraan käy moista myöntämään...

Lainaus käyttäjältä: "Sara"
Katsoin elokuvan ensimmäisen kerran ennen, kuin ajattelin tätä teoriaa, ja toisen kerran pitäen asian mielessä. Oli kammottavaa huomata toisella kerralla, miten hyvin mietinnöt istuvatkin elokuvaan. Voi kuullostaa oudolta, että Miyazaki tekisi näin satumaisen elokuvan niin murheellisesta aiheesta, mutta tiedetään, että esim. prinsessa Mononoke kertoo luonnon riistosta. En hämmästyisi, jos jostain lukisin ohjaajan tehneen Henkien Kätkemästä vertauskuvan lasten hyväksikäytöstä.


Aivan. Unohdin kokonaan tämän aspektin. Miyazakille siis tosiaankin on tyypillistä ilmaista elokuvissaan kaiken muun lisäksi myös jokin yhteiskunnallinen asia/ongelma, jota sitten tutkitaan. Hämmästyttävää on se, että Miyazakin elokuvissa onnistutaan tuomaan aina esille molempien osapuolien (esim. Mononoke himessä sekä luonnon että ihmisten) näkemys tapauksesta. Ihmeellistä, miten paljon sitä saa yhteen elokuvaan mahtumaan.

Lainaus käyttäjältä: "Misha"
Ainoat mahdollisuudet nähdä animea TV:stä ovat olleet MKR ja Sailor Moon, ja Henkien kätkemä on tietääkseni ensimmäinen Suomessa näytetty anime-elokuva.


Juups, näin on. Ellei sitten tietysti lasketa mukaan Pokemonia ja Digimonia, mutta jostain syystä noita kahta ei useimmissa tapauksissa pidetä animena. Miksiköhän? *g*

Poissa Vammahaltia

 • Vuotislainen
Henkien Kätkemä
« Vastaus #3 : Joulukuu 30, 2002, 17:29:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Remus J. Lupin"
Niin, eli siis ohjaaja on Hayao Miyazaki, mies Mononoke himen, Tonari no Totoron ja muidenkin niin Japanissa kuin maailmallakin menestyneiden animaatioiden takana.


Menin katsomaan tämän, koska  rakastan Totoroa. Ja tämä oli Ihana isolla I:llä. Tämä on kaikkien pakko nähdä.
Se on niin ihanasti piirretty, siinä on niin liikuttava tarina ja ihania hahmoja. Animen ystävän Ehdoton.

Bess

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #4 : Joulukuu 30, 2002, 18:15:17 »
Iih, se oli ihku. ^_^ Musiikki oli ihana ja hahmot. Ja siinä oli lohikäärme. *Rakastaa lohikäärmeitä*

Totorosta pidin myös ja siksi lähinnä menin tätäkin katsomaan. Ja ystäväni olisi raahannut minut mukaan, jos en olisi halunnut lähteä. ^__^

Juoni oli ihana myös. Tosin siinä oli muutamia kohtia, jotka jäivät minulle hieman epäselviksi.

Minä rakastan japanin kieltä ((vaikken sitä osaakkaan kuin muutaman sanan verran)) ja oli ihanaa, ettei tuota ollut dubattu. Ja ne kaikki kumarrukset...Ihk! ^__^

Arigatoo gozaimasu. *Kumartaa*

Poissa Sarana

 • Vuotislainen
Henkien kätkemä lasten hyväksikäytön vertauskuva?
« Vastaus #5 : Joulukuu 30, 2002, 18:50:26 »
-spoileri-

Pidin kovasti - kaunista ja mielenkiintoista. Jos minulla ei olisi muuta sanottavaa, en kirjoittaisi tätä viestiä.

Pohdin veljeni kanssa nähtyämme Henkien Kätkemän, voisiko elokuva olla allegoria lasten hyväksikäytöstä. 10-vuotias Chihiro muuttaa uudelle alueelle ja eksyy vanhempiensa kanssa outoon paikkaan. Kun vanhemmat syövät yli varojensa, joutuu Chihiro töihin, vaikka ystävä yrittääkin häntä paikalta pelastaa. Työnantaja vie Chihiron nimen ja identiteetin ja tyttö joutuu kylvettämään jumalia (ilotalosymboliikkaa) maksaakseen vanhempansa ja itsensä pois paikasta. Monet tarinan myöhemmätkin tapahtumat ja pienet yksityiskohdat (punaiset lyhdyt, sopimukset, muu henkilökunta, Kasvoton, kylvettäminen, huvipuistoympäristö, repliikit...) istuvat ajatukseen.

Katsoin elokuvan ensimmäisen kerran ennen, kuin ajattelin tätä teoriaa, ja toisen kerran pitäen asian mielessä. Oli kammottavaa huomata toisella kerralla, miten hyvin mietinnöt istuvatkin elokuvaan. Voi kuullostaa oudolta, että Miyazaki tekisi näin satumaisen elokuvan niin murheellisesta aiheesta, mutta tiedetään, että esim. prinsessa Mononoke kertoo luonnon riistosta. En hämmästyisi, jos jostain lukisin ohjaajan tehneen Henkien Kätkemästä vertauskuvan lasten hyväksikäytöstä.


Muoks.
Piirrosjäljestä, joka oli todellakin upea. Sanoisinpa kuitenkin, että moista kauneutta esiintyy Disneynkin elokuvissa - Leijonakuninkaan alun sanoisin vetävän vertoja jopa satumaiselle kuvalle, jossa Chihiro kulkee junanrataa pitkin. Henkien kätkemässä jälki oli kuitenkin läpi elokuvan yhtenäisen hieno, mitä se ei Disneyn elokuvissa ole. Mutta onpa jenkeilläkin tähtihetkensä ja sanoisinpa, että Leijonakuninkaassa ja Mulanissa niitä on useampi.

Misha

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #6 : Joulukuu 30, 2002, 22:13:57 »
Henkien kätkemä oli kaunis elokuva, todella kaunis. Piirrosjälkeä ei voi verrata esimerkiksi Disneyn tuotantoon, jonka taso on viime vuosina tuntunut vain laskevan. Tämä oli lähempänä täydellistä elokuvaa kuin mikään muu näkemäni animaatio. Kokonaisuudessa oli ihanaa herkkyyttä ja surullisuutta. Haku-sama... ^^

Animen ystävänä kärsin siitä, että asun Suomessa. Ainoat mahdollisuudet nähdä animea TV:stä ovat olleet MKR ja Sailor Moon, ja Henkien kätkemä on tietääkseni ensimmäinen Suomessa näytetty anime-elokuva. Jos japanilaisten tuotanto on näin loistavaa, mikä on syynä siihen ettei sitä voida näyttää? Ei mikään voi koskaan tavoittaa suuren yleisön huomiota, jollei sille edes anneta mahdollisuuksia. *murisee*

Katariina

 • Ankeuttaja
Re: Henkien Kätkemä
« Vastaus #7 : Tammikuu 03, 2003, 13:03:07 »
Kävin katsomassa sen lahdessa, kino iiriksessä. Se oli aivan ihku! Kahden Sailor Moon- jakson lisäksi ainoa anime, mitä olen nähnyt. Se oli niin... kaunis. Ja hyvin piirretty. Ja käännetty suoraan japanista! Siellä oli tosiaan aika vähän porukkaa, ehkä jotain kymmenen ihmistä katsomassa sitä. Aivan ihana, suosittelen kaikille, menkää katsomaan se! Jos nimittäin olette niin onnellisia että asutte sellaisessa kaupungisa missä se on. Turha kuvitella että mä Lahdessa asuisin... olin siellä vaan käymässä. Tää on sellanen käpykylä että huh huh.

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Henkien Kätkemä
« Vastaus #8 : Tammikuu 23, 2003, 16:54:43 »
Jep. mielestäni tuo oli _loistava_ leffa. olen nähnyt sen jo kauan sitten, mutta pörräsin nyt vasta tänne :P. Mielestäni leffa oli loistava.
siitä tuli mieleen sellaiset piirtyt mitä pienenä katselin telkaarista ^^. se nyt ei ollut pointtini, mutta se oli todella hauska ja kiehtova tarina.
Ja kuvitus. oih.
Jos tiedätte mitä tarkoitan kun sanon, että erityisen hauskoja ja mieleenpainuvia olivat ne kohdat missä käveltiin katoilla, ja se kun laskettiin vettä siihen altaaseen, niin voin sanoa, että ne olivat huippuja. en tiedä miksi, mutta.. ne olivat niin hauskoja. Ja muutkin hiemankin tavallisesta poikkeavat kohdat.. missä oli paljon korkeita paikkoja ja yksityiskohtia ^^.

-TLD

Marida

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #9 : Tammikuu 28, 2003, 11:27:43 »
Olen asunut Japanissa nyt yli vuoden. Näin Chihiron vasta jouluna, kun sain dvdn lahjaksi. Siinä kun oli tekstityksetkin, mitä elokuvateattereissa täällä ei olisi ollut. Vaikka asuisi japanissa, ei silti ole hirveästi mahdollisuuksia nähdä hyvälaatuista animea varsinkaan jollakin muulla kielellä kuin japaniksi. Ja kielen opiskeluun ei vuosi eikä pari riitä...
Mielestäni Henkien Kätkemä on nähtävä vähintään kaksi kertaa, juonen ymmärtää paremmin, ja ehtii kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin. Lisäksi se pistää ajattelemaan asioita, saattaa jopa jossakin määrin ahdistaa jos sitä ei pysty katsomaan uudestaan.
Minulla on japanilaisia ystäviä jotka ovat samassa koulussa (ranskalaisessa), mutta jotka eivät olleet nähneet Henkien kätkemää ennen kuin lainasin sitä niille. Se tuntui oudolta...
En tiedä teistä, mutta itse ainakin pidätän aina hengitystä sillä sillalla. :oops:

Poissa Sodapop

 • Monimutkainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Henkien Kätkemä
« Vastaus #10 : Helmikuu 09, 2003, 02:15:59 »
Henkien kätkemä ei todellakaan ollut minun elokuvani.

Huonoimpia koskaan näkemiäni leffoja. Siinä ei ollut mitään selkeää juonta, enkä tajunnut siitä rehellisesti sanottuna puoliakaan. Se oli mielenkiinnoton, sekava, naurettava ja tylsä.

En ole koskaan pitänyt animoiduista elokuvista, olivat ne animea/mangaa tai eivät. Tuokaan ei kolahtanut.

Mandy

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #11 : Helmikuu 21, 2003, 20:46:16 »
Kaksi kaveriani suositteli minulle kyseistä elokuvaa. Kävimme eilen koko luokan voimin katsomassa sen. Siellä ei ollut ketään muita. Ihanan rauhallista.

Ja kyllä kannatti maksaa 5 €! Elokuva oli kerrassaan ihana! Se oli hyvin kaunis ja mielikuvituksellinen. Musiikki oli kaunista, japanin kieli oli kaunista. Hienoa animea! Pakko myöntää, että putosin kärryiltä jossakin vaiheessa. Elokuva oli hieman sekava. Juoni kuitenkin tuli selväksi.

Oii. Se lohikäärmekin oli kaunis! Minua meinasi ihan alkaa itkettämään kun se siitä vuosi verta. Haku oli ihana!

Kyllä. Minä haluan mennä katsomaan sen uudelleen!

Tiamat

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #12 : Helmikuu 26, 2003, 15:19:36 »
Ihana. Todella kaunis, ja hyvä. Jäi hyvä mieli elokuvan näkemisen jälkeen. Hymyilin koko päivän.

Se oli erillainen. Siis verrattuna siihen tavalliseen tarjontaan, jota tulee joka tuutista ulos.

Ja Kohaku... *huokaus* Se oli ihuna! Kun se oli lohikäärmeenä ja muutenkin... Min tykkäsin.
Minäkin haluan ystäväpojan, joka osaa lentää.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Henkien Kätkemä
« Vastaus #13 : Huhtikuu 09, 2003, 22:45:21 »
Spoilaa luultavasti...

Hihii. Kävin katsomassa sen tänään ^^ Oli viimeinen esitysilta eikä tarvinnut edes kuunnella ärsyttävien karkkipussien rapinoita kesken leffan.

Eniten minuun teki ehkä vaikutuksen juuri tuo piirrostyyli. Todella tarkkaa, kaunista ja värikästä, mutta siinäkään ei menty mielestäni liiallisuuksiin. Kerrankin näkee myös sellaista animea missä ihmisillä ei ole ylisuuria silmiä tai tikkukaulaa. Ei sillä ettäkö se olisi animessa huono juttu mutta tästä huomaa ettei se ole huipulle animelle välttämätöntä :p Ja tarina oli aivan ihana ^^

Lempihahmot varmaan arvaattekin? x) Eli Haku ja Chihiro. Haku oli ihana lohharina. Lohikäärmeet_ovat_vain_niin_.....! IHQ!!1 Ainoa asia, mikä minulle jäi vain hieman epäselväksi, miksi Kasvoton [vai mikä sen mustan olion nimi nyt olikaan?] lakkasi yhtäkkiä jahtaamasta Chihiroa? Tai siis että siitähän tuli hyvä? Ensin luulin että se on ystävä, sitten se alkoikin hajottaa kaikki paikat ja sitten yhtäkkiä se taas olikin kiltti O.o Voisiko joku selventää..?

Julisteenkin kävin näytöksen jälkeen pöllimässä n_n No... "pöllimässä..." Köhköh... Kävin repimässä sen irti mainostaulusta, josta sen saa ottaa kuka ensin ehtii. Luukku oli jostain syystä toiselta puolelta kokonaan ruuvattu kiinni ja se oli vain toiselta auki, joten minun piti ängätä luukun raosta sen sisäpuolelle repimään juliste pois. Sen lisäksi että se repeili melko monesta kohtaa *sigh* ohikulkijoilla taisi olla aika hauskaa seuratessaan tilannetta. No ainakin ne jäivät tuijottamaan kuin eivät olisi ennen nähneet ihmistä litistyneenä lasin väliin ja repimässä julistetta irti ^____^

Mutta juu. Ihana elokuva. Ostan varmasti kun se tulee videolle :p
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Envu

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #14 : Huhtikuu 12, 2003, 13:59:39 »
Henkien kätkemä on ihana^^

Piirrosjälki ei mielestäni ollut tosin kovin kaunista, jotenkin suttaisen oloista ainakin Elävien kuvien teatterin kankaalla, mutta..
Ah.
Japanin kieli oli kaunista, muistutti välillä ruotsia ja saksaa.
JA juoni. Juuri koska se oli sekava, se oli hyvä.

Se oli sellaista söpöilyä. Hyvin Ameliemaista, tosin piirrettynä.

Ja Hakulla oli aivan ihkut silmät!^^

Priscilla

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #15 : Huhtikuu 12, 2003, 15:56:52 »
Kun Spirited Away joululoman aikana tuli "suurempiin" kaupunkeihin, niin menin kaverin kanssa Poriin katsomaan sen ^^;
 Leffa oli todella kaunis. Siitä tosiaan jäi hyvä mieli, niin kuin Tiamat sanoikin, ja sen jälkeen tuli palava halu nähdä Princess Mononoke Hime. *___*
 Ja sitten, KOLME kuukautta myöhässä, SA tuli tännekin, korpeen. ^-^; Kävin katsomassa sen uudelleen. Ihan yhtä hyvä se oli, tietysti, ja ylitti kaikki kynnykset, jotka asetan hyvälle elokuvalle. ^-^;

Nyt vaan toivomaan että se ilmestyisi VHS:lle tai DVD:lle. n___n;

~Pris

Mömmö

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #16 : Huhtikuu 16, 2003, 10:31:28 »
Kävin katsomassa elokuvan ennen joulua ja ihana oli. En odottanut elokuvalta paljoakaan, mutta se meni isukin töissä niin kävin sitten katsomassa ja ihastuin. Parasta oli ehdottomasti musiikki. Ja kaikki muukin...
Tietääkö kukaan onko Henkien Kätkemä tulossa videolle?

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #17 : Toukokuu 02, 2003, 09:46:53 »
Kävin katsomassa sen jossain sillipurkkiteatterissa Helsingissä, ja kyllä kannatti. Se oli niin ihanasti piirretty, ja musiikki ja kaikki... *huok*

Ja lisäpisteitä ropisee siitä, että elokuva oli japanin kielinen, eikä dubattu ^^.

Minä pidin Chihirosta, ja Hakusta. (Hakun lohikäärmehahmo oli tosi ihana, vaikka sen lohikäärmeen nenä näytti pitkänomaiselta kissankuonolta.) Ja se tyttö, joka auttoi Chihiroa siellä kylpylässä. Eikös se ollut joku Lin tai tällainen..? No anyway, siitä minä pidin myöskin ^^.

Se kasvoton oli pelottava, kun se häälyi sillä tavalla. Brr. Se vain jotenkin karmi minua. Ja se Yubaba-lintu.

Crookshanks

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #18 : Toukokuu 05, 2003, 18:50:09 »
Ubee. Kerrassaan. Parasta oli symboliikka (joen jumala oli Oivallus.) ja erilaisuus. Ja erityisesti hahmot. Kasvoton oli tosi symppis, sanokaa mitä sanotte. Se kiva musiikki mikä tuli aina kun se ilmestyi... Rupesin piirtelemään siitä kuvia heti leffan jälkeen. Ja ne kolme pomppivaa vihreää päätä...!!!!! :D

Se kohtaus, jossa Chihiron vanhemmat muuttuivat sioiksi ja hän juoksi ympäriinsä siellä kaupungissa... Se oli VAIKUTTAVA. Muutenkin elokuva oli mielestäni paikoitellen todella pelottava. (sanoo 15-vuotias k7 elokuvasta *nolo*) Tai ainakin suht ällöttävä. ;)

Poissa Mista Isilmë

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RuneStar9848
 • Tupa: Luihuinen
Henkien Kätkemä
« Vastaus #19 : Toukokuu 06, 2003, 20:51:58 »
Aivan, ihana leffa. Sitä voisi kehua loputtomiin, mutta minulla oli itseasiassa vähänniinkuin kysyttävää. Eli, tietääkö joku jotain siitä, että ilmestyykö/onko ilmestynyt jo videona. Äiskä lupasi ostaa sen, kun se tulee ja juuri metsästin puolisen tuntia googlesta tietoa -> en löytänyt.

[off]Minua kiinnostaa kovasti tämmöinen juttu: kun olin ihan pikkuinen, jotain neljä, maybe, [muok] taisin kyllä olla vanhempi, koska siinä oli tekstit, osasin jo lukea, ehkä 5-6[/muok] meillä oli nauhoitettuna semmoinen animeleffa, josta tykkäsin hirmuisesti. Koska olin niin pieni, en muista juuri mitään siitä. Ja joku kaaliaivo meni nauhoittamaan sen päälle, murmur. Jos joku tunnistaa siitä vähästä, minkä muistan, niin olisin ikuisesti kiitollinen. En muista kuin pieniä pätkiä, ja niidenkään järjestyksestä en ole varma. Siinä oli ensinnäkin kaksi tyttöä, sisarukset. Toinen oli vielä pieni, ehkä 6, toinen ehkä 15? Ehkä. Sitten siinä oli semmoinen iso, noin kaksimetrinen tummanharmaa olento, näytti vähän kissalta ja se käveli kahdella jalalla. Jos joku tietää Pokémonista Snorlaxin (^-^) niin muistaakseni vähän sen näköinen. Sitten sillä olennolla oli joku semmoinen bussi tai joku *köhköh* Se bussi oli myös kissan näköinen, mutta keltainen. Niitä kohtauksia muistan pari, kolme, yksi oli kun se toinen niistä tytöistä (vanhempi, maybe) seisoi illalla kaatosateessa bussipysäkillä. Sillä ei ollut sateenvarjoa. Sitten se 'kissa' ilmestyi sen tytön taakse. Sillä oli sateenvarjo, jonka se laittoin sen tytön ylle ja ne seiso yhdessä sen sateenvarjon alla. Sitten sen 'kissan' bussi tuli ja jostain syystä se tyttökin meni sinne. Sitten oli joku semmoinen, kun se 'kissa' ja toinen niistä tytöistä meni sillä bussilla, oli ilta. Sitten se 'kissa' kertoi sille tytölle, että tämä bussi on näkyvä vain lapsille, aikuiset näkevät vain tuulenpuuskan. Sitten oli semmoinen kuva, missä kaksi miestä seisoi riisi(?)pellolla ja niiden ohi meni tuulenpuuska, mikä sitten oli se bussi. Ja sitten semmoinen, kun se pienempi niistä tytöistä oli jossain ullakolla. Siellä oli jotain sellaisia kummallisia pölypalloja, samanoloisia kuin ne 'Henkien kätkemän' hiipparit, sen kuusikätisen ukkelin apulaiset, ne pienet mustat, mutta ne leijailivat ilmassa. Tämä pikkutyttö nappasi niistä yhden ja juoksi alas portaita näyttämään sitä isosiskolleen. Kun hän pääsi siskonsa luo ja raotti käsiään, näyttääkseen 'pölypalleron', se olikin kadonnut ja pikkutytön käsissä oli vain mustat likaläikät. Jotain semmoista. Olisin niin iloinen, jos joku tunnistaisi tämän. *kiittää* [/off]

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Minä pidin!
« Vastaus #20 : Kesäkuu 12, 2003, 19:42:44 »
Mä jouduin meneen katsomaan sitä koulun kautta, muuten en varmaankaan olisi mennyt, koska animaatiot ei kamalasti kiinnosta mua. Mutta tämän leffan jälkeen käsitykseni muuttui. Mä todella pidin Henkien kätkemästä. Ehkä se johtui siitä, että henkilöinä oli ihmisiä eikä joitain eläimiä tai tuollaisia. Juoni oli todella mielenkiintoinen eikä kyllästyttänyt missään vaiheessa. Täytyy vuokrata leffa sitten, kun se tulee videolle :D

marya

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #21 : Marraskuu 03, 2003, 17:56:52 »
Jihuuu, ostin eilen Henkien kätkemä dvd:n!!! :) Oon odottanut sitä NIIN kauan kun en oo viittinyt ostaa mitään törkeen kallista englannin kielistä versiota. Kävin ekan kerran katsomassa sen viime vuonna ensi-illassa ja sen jälkeen vielä kerran ja tietysti eilen jaaa tietysti vielä monta monta kertaa.... Henkien kätkemä on ihana elokuva. Miyazakin elokuvat on upeita. Ne on piirretty sillä Miyazaki tyylillä, joka erottuu muista.
Mononoke on myös ihana ja TIETYSTI Totoro...

Matron

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #22 : Marraskuu 06, 2003, 17:08:33 »
Kävin katsomassa tämän elokuvan melkein ensi-illassa. Sain houkuteltua siskoni mukaan onneksi :) Kun kukaan kaverini ei suostunut lähtemään katsomaan piirrettyä. Heheh. Sali ammotti tyhjyyttään koko elokuvan ajan. Siellä taisi olla noin 6tyyppiä meidän lisäksemme. Ihmettelen, että niin vähän, nimittäin elokuva hurmasi minut todellakin. Musiikki oli aivan ihanaa, henkilöt olivat jotenkin aivan ihania ja japanin kieli on niiin kauniin kuuloista. Kuten monet olette sanoneet, minäkään en olisi mennyt katsomaan dupattua versiota. Olen ajatellut ostaa tämän elokuvan dvd:n nyt lähiaikoina. Tosin silloin vasta, kun tuo rahatilanne helpottaa. On niin paljon muutakin ostettavaa. Kannattaa katsoa Henkien Kätkemä. Se on aivan upea anime-elokuva.

Miss Wire

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #23 : Joulukuu 13, 2003, 20:43:33 »
Kyllä Miyazakin elokuvia voi ostaa Suomestakin. Filmifriikki (http://www.filmifriikki.fi myy dvd:itä, tosin ne taitavat kaikki paitsi Henkien kätkemä olla importteja. Ainakin seuraavia on siellä:

Henkien kätkemä
Castle in the Sky
Kiki's Delivery Service

Näin Henkien kätkemän joskus kesällä ja pidin kovasti. Todella kaunis elokuva, eikä se todellakaan ole vain lapsille tarkoitettu. Juoni oli todella mielenkiintoinen.
Tällä viikolla olen katsonut Mononoke Himen ja Tonari No Totoron, lainasin ne koulusta. Pidin näistä melkein vielä enemmän kuin Henkien kätkemästä. Totoro oli paljon söpömpi kuin Mononoke,  mutta Mononoke oli myös todella koskettava. Ainoa huono puoli oli se, että noissa videoissa ei ollut tekstitystä millään kielellä, ja minä olen vasta tänä vuonna alkanut opiskella japania... Tarinat tajusi kuitenkin oikein hyvin, ja kuvat kertovat paljon.

Lils

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #24 : Joulukuu 25, 2003, 00:03:22 »
Henkien kätkemä. Ihana elokuva. Ihastuin siihen heti ensinäkemältä. Erittäin kauniisti piirretty! Totoron olen myös katsonut useasti, eikä Henkien kätkemä jättänyt myöskään kylmäksi...

Spoilaa hieman.
Mielestäni alku olisi voinut olla "hitaampi". Juonenkäänteitä tuli todella nopeasti ja oli työ pysyä mukana. Lisäksi minulla oli vaikeuksia ymmärtää joitain asioita, esim. mikä Kasvoton oikein oli? Henki? Miksi se muuttui pahaksi ja söi muita? Arvelen, että se muuttui pahaksi, koska söi liikaa... Saatuaan ruuat pois "mahastaan" se muuttui taas hyväksi.

Muoks. Tajusin nyt tuon Kasvoton-tapauksen. Kiitos DVD:n ekstrojen... Eli Kasvoton muuttui siis pahaksi, kun aiheutti ahneutta ja söi ahneen sammakon. Aluksi Kasvoton oli sisältä tyhjä ja ahneus "ravitsi" sitä.

Ymmärsin nyt myös lopultakin Hakun osan. Ainakin luulen ymmärtäneeni. Hakun hahmot olivat siis poika ja lohikäärme. Luulen myös, että Haku oli tavallaan myös Joen jumala. Hakuhan oli poissa silloin, kun Joen jumala tuli kylpylään. Ja Hakun lohikäärmehahmo muistutti kaukaa Joen jumalaa. Haku myös pelasti Chihiron joesta.


Henkien kätkemä myös nauratti. Hiiri (?) oli todella hauska, samoin se "kärpänen", joka pörräili ympäriinsä. Hiiri oli siis muotoaan muuttanut vauva, jonka nimeä en nyt muista.

Elokuvassa oli käytetty mainiosti mielikuvitusta... Uskomattomia juonenkäänteitä ja jännitystä ei puuttunut. Välillä minuakin, kohta 16-vuotiasta, pelotti. Khihhi. ^^

Musiikki oli uskomattoman kaunista... Upea elokuva, joka todellakin sopii myös aikuisille! Todella kivaa vaihtelua Disney-elokuville (jotka ovat hienoja myös...)!

Hattara

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #25 : Tammikuu 04, 2004, 08:03:53 »
Visuaalisesti aivan uskomattoman kaunis. En ole muita Miyazakin elokuvia nähnyt, mutta tämän myötä kipinä syttyi. Juoni oli hienosti rakennettu, tosin jotkut kohdat valkenivat (tai ainakin hieman selvenivät) toisen katsontakerran jälkeen. Todellakin, Henkien kätkemä oli lapsenmielinen, muttei lapsellinen.

Spoil.
Erityisesti minua kiehtoi Kasvoton. Ja se, mikä Kasvoton oikeastaan oli. minä ihan totta hämmästyin siinä kohtaa, missä Kasvoton söi sen sammakon (ja pari muuta). Minä kun luulin, että Kasvoton oli hyvä, kun se kerran Chihirollekin kantoi niitä lappuja (mitä ne nyt olikaan). Ja minusta oli hirveän suloista, kun Kasvoton tarjosi Chihirolle kultaa, eikä tyttö halunnut ottaa. Kasvottoman ilme oli silloin niin surullinen.

Hakusta minä pidin myös, ja pojan lohikäärmehahmo oli upea. Se hiiri oli hirvittävän hauska, mutta ne pomppivat päät olivat ärsyttäviä. Vaikka tarinan loppu olikin haikea, päällimmäisenä elokuvasta jäi hyvä silti hyvä olo. Elokuvan loppumusiikki oli aivan uskomattoman kaunis. Ja Yubabasta minulle tuli jostain syytä mileen Pohjanakka ^^.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Henkien Kätkemä
« Vastaus #26 : Tammikuu 04, 2004, 15:22:01 »
Meinasin ostaa tämän elokuvan omaksi ihan hetken mielijohteesta juuri kun DVD oli ilmestynyt. Jätin tuon kuitenkin tekemättä. Vuokrasin (tai pistin siskon vuokraamaan) Henkien kätkemä-DVD:n viikko sitten. Aivan loistava elokuva! Ensimmäinen animeni sitten Hopea nuolien... Herätti tavattoman kiinnostuksen nähdä muitakin Miyazakin elokuvia.

Kiehtovinta oli tietysti upea piirrosjäki mutta myös juonirakenteen erilaisuus länsimaisiin piirroselokuviin verrattuna. Se oli kohtalaisen tasainen, koko ajan tapahtui toisin kun länsimaisissa vastineissa, joissa kehitellään tarinaa ensin puolen tunnin ajan ja lopussa on aina joku huipennus ja kliimaksi.

Myös elokuvan pituus ihmetytti aluksi, yli kaksi tuntia. Vaikka elokuvan "kohderyhmä" on kymmennen vuotiaat tytöt, se sopii mielestäni kaiken ikäisille. Ainakin minuun Henkien kätkemän huumori iski ihan yhtä hyvin kun 11-vuotiaaseeen pikkuveljeeni.

DVD:n extrat olivat ihan OK. Kuvakäsikirjoituksen läpikäyminen ja kommentoiminen oli osittain valaiseva, osittain aika turha, varsinkin sen suomalaisen miehen löpinät. Aki (, joka on siis japanilainen, omistaa ravintolan Helsingissä, kanattaa käydä!) kommentoi välillä hyvinkin yllättäviä asioita, esimerkiksi jumala, jonka kanssa Chihiro joutui samaan hissiin mennessään tapaamaan Yubabaa, tunnistettiin heti retikkajumalaksi. (*Ihkuttaa retikkajumalan poskia ja ihmettelee kulttuuria, jossa retikalla on oma jumala*)

Kasvotonta selitettiin extroissa näin: Sinä olet se, mitä teet, et se mitä omistat. Kukaan muu kylpylän työntekijöistä paitsi Chichiro ei ollut tajunnut tätä, kaikki muut olivat ahneita ja materialistisia eivätkä arvostaneet tekemäänsä työtä. Kasvottomalla ei ollut töitä, joten hänellä ei ollut myöskään omaa identiteettiä. Tämän takia Kasvoton kiinnostui Chichirosta, hän halusi olla kuten Chichiro. Kun Kasvoton söi sammakon, hänestä tuli käytännössä sammakko, ahne ja omaa etuaan tavoitteleva.(Kasvotonhan puhuu koko ajan sammakon äänellä). Hän ei kuitenkaan voinut koskea Chichiroon niin kauan kun tämä ei ollut ahne ja ottanut vastaan Kasvottoman tarjoamia asioita. Lopussa Yubaban sisko (mikä sen nimi olikaan...) antaa Kasvottomalle töitä ja hän löytää oman paikkansa.

Aika hassua kun minulle ja siskolleni tuli molemmille mieleen Yubabasta linutuna (kun se kietoutui siihen viittaan) mieleen Asterix ja Obelix Egyptissä piirretyn vakoilija vai mikä lie agentti se olikaan. Ollaan nähty kyseinen elokuva varmaan kymmenen vuotta sitten... Kaikkea sitä muistaakin.
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Grawp

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #27 : Tammikuu 04, 2004, 19:17:47 »
Aivan ihana elokuva... paitsi yksi pieni mutta. Minusta tuntui kuin se olisi jäänyt kesken, mutta yritän selittää sen itselleni niin että olen katsonut liikaa jenkki kuvia kun niissä viedään aina tarinat loppuun asti mutta nämä japanilaiset jättävät mielikuvitukselle vähän tilaa... toivottavasti näin =) ja sitten toinen ihan pieni juttu mikä oli sen tytön ikä 10 w...  mutta nämä ei kuitenkaan ole mitään sellasia esteitä etten voisi sanoa, että leffa oli yksi kaikkien aikojen parhaimmista kuvista. =)

// Lutie muistuttaa, että sitä rivinvaihtoa ei tarvita muuta kuin kappalejaossa.

topi

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #28 : Tammikuu 07, 2004, 18:49:14 »
Aika hyvä tämä Henkien kätkemä-elokuva. Paljon parempi kuin monet nykyajan Disney-elokuva. En itse käynyt katsomassa elokuvateatterissa, mutta DVD sentään on. Musiikki ainakin sopi elokuvaan. Se hiiri oli niin söpö ja se Kasvoton oli ihana kun se teki älyttömästi vahinkoa ja sen antamat kullat olikin hiekkaa.

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Henkien Kätkemä
« Vastaus #29 : Tammikuu 07, 2004, 19:02:06 »
Minä kävin viime vuonna katsomassa Henkien kätkemää elokuvissa lukion kautta, kun äikän kurssilla piti mennä kattomaan sitä. Ajattelin silloin, että ei mua ainakaan mikään tommoinen anime hömpötys kiinnosta :P Sitten kun leffa alkoi olin jo siinä vaiheessa aivan koukussa.

Joulun jälkeen äiti osti minulle Henkien kätkemän yllätyksenä. Olen nyt katsellut sitä lähestulkoon kymmenen kertaa eikä se vieläkään kyllästytä. Siinä on niin ihana juoni, hahmot ja - kaikki. Se on aivan mahtavasti toteutettu leffa. Chihiro ja Haku on musta kaikkein ihanimmat hahmot, mutta ne nokipallerot ovat herttaisia. Kertaakaan leffa ei kyllästytä minua. Siinä on jotain hurvaaman jännittävää alusta loppuun asti. Pisteeksi leffalle antaisin ihan puhtaan kympin. Loistavaa työtä! Ei voi muuta sanoa.

siunattu

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #30 : Tammikuu 10, 2004, 19:41:29 »
Minä pidin tästä elokuvasta.

Ostin sen tänään, VHS-version, vaikka uskon kyllä, että DVD oli ollut jossain määrin näyttävämpi. Minulle kuitenkin riitti tavallinen video.

Pidin elokuvasta kovasti. Joissakin kohdissa kuitenkin ärsytti se, että elokuva ei tuntunut etenevän kohtauksesta toiseen ollenkaan, vaan tuntui juuttuneen samaan kohtaan. Se oli hieman kyllästyttävää. Minulle sattui pieni erehdys, että satuin puhumaan tai tekemään jotain muuta videon jäädessä päälle pariksi minuutiksi, ja kun rupesin taas katsomaan, olin juonessa täysin sekaisin. Pitäisi katsoa koko ajan, että pysyisi täysin mukana juonessa. Loppujen lopuksi olin ihastunut elokuvaan, se on juuri sellainen jonka jaksaa katsoa useampaankin kertaan ja keskittyä. Kesken lopettamaan tuskin pystyisi.

Animet ovat aina yhtä suloisia, rakkaita, ja minua kiinnosti kovasti ehkä juuri siitä syystä Henkien kätkemä. Yksi parhaita näkemiäni elokuvia näin lyhyesti sanottuna. Pitänee katsoa seuraavalla kerralla tarkemmin, ja muokata sitten kun varmasti tulee jotain uutta sanottavaa. :)

Friikki

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #31 : Tammikuu 19, 2004, 18:10:58 »
Ostin dvd:n tuossa ihan äskettäin, kun päätin olla ennakkoluuloton ja katsoa edes jotakin animea. Henkien Kätkemää oli kehuttu ja se nyt oli helpoiten saatavilla joten.

Ja mitähän minä pidin?
Voi, minä kyllä pidin. Se oli aidompi kuin yksikään Disneyn piirroselokuvista ja kauniimpi kuin yksikään näkemäni animaatio. Kerrassaan lumoava satu, joka tekee mieli mennä katsomaan vielä kolmannenkin kerran.
Jokainen hahmo oli niin elävä ja Chihiro niin 10-vuotiaan tytön oloinen, kuin vain voi.

Pikkuveljeäni jäi harmittamaan, kun elokuvassa ei selitetty monia asioita, kuten miksi se-kylpylän-johtaja-velhonoita (Miten se nimi tavattiinkaan?) lähti lintumuodossaan ym. Minua ei suuremmin haitannut, selittelemättömyydellä saatiin syvyyttä ja varmaankin vähän tietäväisemmät ymmärtävätkin suurimman osan niistä. Tuntui, että elokuvan jumalmaailmalla oli menneisyyttä ja rituaaleja ja sellaisia. Jatkumoa.

Sen lämmityskattiloiden orjan (Friikki-ei-muista-nimiä) pikku nokiapulaiset riemastuttivat muistuttamalla mitä suurimmin Mauri Kunnaksen piirtämää hämähäkkiä.

Coco

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #32 : Helmikuu 07, 2004, 13:35:45 »
Ensin kun kuulin elokuvasta ajattelin, että se on varmaan ihan tylsä, vaikka olinkin nähnyt Totoron ja pidin siitä. Menin sitten kuitenkin katsomaan sen ja pidin siitä todella paljon.
Nyt minulla on Chihiro DVD-hyllyssäni ja Totorokin on jollain ikivanhalla videolla.
 Elokuva oli kyllä välillä vähän tylsä, mutta kyllä se voittaa Disneyn elokuvat selvästi. Musiikki oli todella hyvää.

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Henkien Kätkemä
« Vastaus #33 : Kesäkuu 10, 2004, 17:56:43 »
Rakstan yleensäkin anime-elokuvia, mutta tässä oli jotain vielä rakastettavampaa kuin muissa. Ehdottomasti hyvinkin liikuttava elokuva ja kuulu piirrettyjen elokuvien kärkeen.

Chihiro oli minusta hyvin suloinen hahmo. Se oli alussa niin pieni ja yksin ja avuton. Tarinan edetessä se saa paljon rohkeutta ja hahmo suloisuus kasvaa.

Haku oli mielenkiintoinen siinä mielessä, että hänessä löytyi monta puolta. Niin se hyvän haltiattaren kuin paatuneen rosvonkin olemus. Tai ei nyt paatuneen, mutta rosvo se kuitenkin oli. Huonopuoli näissä animeissa on se, että poikia on vaikea erottaa tytöistä siksipä luulin Hakua aluksi tytöksi (tämä saattaa tietenkin johtua minusta eikä mistään muusta).

Olen samaa mieltä kuviksenopen kanssa siitä, että raainta mitä tässä elokuvassa tehtiin oli nimen vieminen. Se on vähän sama kuin joku veisi sinun identiteettisi. Minun mielestäni.

Musiikki oli ihanaa ja sopi täydellisesti tähän elokuvaan.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

ayu

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #34 : Kesäkuu 16, 2004, 23:39:38 »
Minä ostin tuon joululahjaksi. Elokuva oli kaunista. Chihiro ja hänen perheensä joutuvat keskelle teema puistoa, joka osottautuukin yllättävästi suureksi henkien maaksi, josta ei pääse helposti pois.
Juoni oli ihana ja hahmot oltiin suunniteltu hyvin. Hayao Miyazakin jälki ja tyyli näkyy hyvin tässä elokuvassa.

Kasvoton oli ihana hahmo. Ärsyttää ne mun "kaverit" jotka sanovat sitä inhottavaksi.

Poissa Caby

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Henkien Kätkemä
« Vastaus #35 : Kesäkuu 18, 2004, 21:34:04 »
Meillä on ollut Henkien Kätkelmä DVD aika kauan tuolla hyllyssä odottelemassa, mutta ajan puutteen takia katsoin sen vasta muutama päivä sitten ja olen samaa mieltä kuin muutkin, se oli aivan ihana. ^^ Miyazakin elokuvista olen nähnyt tämän lisäksi Totoron ja Laputan, ja voisin ehkä sanoa tämän olevan niistä paras.

Hahmot olivat kaikki mielenkiintoisia. Aluksi ajattelin Hakun ja Kasvottoman olevan jotenkin yhteydessä toisiinsa (sen silta-kohtauksen takia, missä Kasvoton näkyi ensimmäistä kertaa ja Haku ilmestyi heti kun Kasvoton oli poissa ja toisinpäin), mutta tuskinpa. Hakun ulkonäköön en voi ottaa paljonkaan kantaa, olin kuullut jossain että tämä oli poika joten en sekoittanut tyttöön kun näin ensimmäisen kerran. Ja tietenkin Hakulla oli pojan ääni, joten auttoihan sekin. Chihiro oli myös mukava päähahmona.

Musiikki oli kauhean kaunista ja sopi tunnelmaan hyvin, juoni oli tarpeeksi kompleksi ja piti mielenkiinntoa helposti yllä ja piirrosjälki oli kaunista katseltavaa, varsinkin veden päällä kulkeva juna oli hienoa katseltavaa. Toivottavasti saan mahdollisuuden katsoa tämän joskus toistekin. Loistava elokuva todellakin.

Zii

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #36 : Kesäkuu 23, 2004, 20:45:00 »
Itse en nähnyt Henkien Kätkemää elokuvissa, mutta sain sen tädiltäni(kaikkia varmaan kiinnostaakin tosi paljon...) joululahjaksi. Rakastin sitä(elokuvaa siis). Se on ihanasti piirretty, ja siinä oli ihana musiikki. Jostain syystä mua alkaa melkeen aina itkettää kun mä kuulen sen loppulaulun, siinä on ihanat sanat.
Erityisen hauskaa mun mielestä siinä videossa oli, että se on puhuttu japaniksi(Mä inhoan dubattuja elokuvia, ja japani on ihana kieli).
Vaikka Henkien Kätkemä onkin vähän pitkä, niin juoni menee koko ajan tosi sujuvasti eteen päin. Siis ei pysähtele tai ole mitenkään tylsä. Ja ne hahmot oli ihania. Varsinkin se Haku lohikäärmeenä ja ne mitkälie nokikikkareet.
Mutta siis ihana elokuva oli!*huomaa toistavansa itseään ja häippäsee koneelta*

Naa

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #37 : Kesäkuu 28, 2004, 21:17:54 »
Siitä on yli kuukausi, kun näin Henkien kätkemän, ja nyt vasta kommentoin tähän viestiin. Mikäköhän mielenhäiriö minullekin on tullut?

Katsoimme elokuvan kaveriporukalla tuossa toukokuussa. Yksi oli jo nähnyt sen ja kehunut maasta taivaisiin. Istuimme ja katsoimme, nauroimme, istuimme, katsoimme. Kyllä, hyvä oli. :) Japaninkieli ilman duppauksia oli suuri plussa, samoin kuin mahtava piirrosjälki (taisin sanoakin siinä Chihiron portaiden laskeutumis -kohdassa, että "Luoja, miten hyvin piirretyt portaat!" ja kaveri mumisi myöntävästi) sekä hempeä musiikki. Elokuva oli myös hauska ja minusta hamsterin (oliko se hamsteri vai marsu?) ja pikku bördin juoksu Yubaban siskon rukilla oli mielettömän ihana kohta. Pidin myös Kasvottomasta, vaikkei se koko elokuvan ajan mitenkään hehkeässä valossa esiintynytkään. Veden rajassa kulkeva juna häälyvine matkustajineen oli mielestäni hienosti toteutettu. Kokonaisuus yleensäkin oli miellyttävä, eikä juoni ollut niin yksioikoinen kuin esimerkiksi länsimaalaisissa (lue: Disneyn) piirretyissä yleensä on. Joka katselukerralla löytyy jotain uutta.  

Ostinkin Henkien kätkemä DVD:n kohta katsomisen jälkeen. Siinä tuli elokuvan lisäksi Making of-pätkä, kuin myös tekijöiden kommenttiraita. Mielenkiintoista katsottavaa, jos on mahdollisuus, kannattaa uhrata hieman aikaa ja keskittyä myös niihin. Kun piirtäjät harjoittelivat esimerkiksi sen kohtauksen piirtämistä, jossa Chihiro antaa lohikäärme-Hakulle lääkettä, jonka sai Joen jumalalta, työryhmä passitettiin ottamaan mallia koiran kuonosta. Kommenttiraidasta taasen sain paljon uutta tietoa japanilaisesta kulttuurista yleensäkin.  

Juu. Voisi tietysti katsoa muitakin ohjaajan elokuvia.

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Henkien Kätkemä
« Vastaus #38 : Heinäkuu 13, 2004, 19:48:28 »
Todella, todella, todella upea leffa. Se, jos mikä, kosketti. Ohjaaja on saanut lapsien viattomuuden niin hyvin kuvattua, taas kerran :) Musiikkikin oli varsin lumoavaa, eikä vaikuttanut mitenkään päällepantatulta, vaan sopi täydellisesti kohtauksiin.

Chihiro oli todella rohkea. Täytyy antaa tunnustus.

Elokuva kokonaisuutena oli myöskin todella lumoava, vaikka en muistakaan sitä kokonaan. Mikä olikaan se otus, joka oli pitkä, mustakaapuinen, ja hänellä oli sellainen valkoinen naamio, mutta suu kuitenkin sen alapuolella? Se, joka äänteli: "Ah." Tai jotain. Se, joka seurasi ja auttoi Chihiroa. Se kuitenkin oli todella ihku =^__^=

Vähän jäi vain nakertamaan, että Chihiro oli kymmenen ja rakastunut. Ja suuteli. Okei, murrosikä tulee koko ajan aikaisemmin, mutta silti... >x) Jäi vain vähän ihmetyttämään se kohtaus, missä he Hakun kanssa tippuivat... Haku oli todella upea.

Se suuri vauva oli pelottava, ja aika ellottavakin, ennen kuin se muuttui siksi, mikä-se-nyt-onkaan-siiseli-hiireksi :D Mikälie ^^

Eru kirjoitti:

"Aika hassua kun minulle ja siskolleni tuli molemmille mieleen Yubabasta linutuna (kun se kietoutui siihen viittaan) mieleen Asterix ja Obelix Egyptissä piirretyn vakoilija vai mikä lie agentti se olikaan. Ollaan nähty kyseinen elokuva varmaan kymmenen vuotta sitten... "

Aivan! Nyt kun alan ajatella, niin kyllä vain. Se vakoilijahan oli Rooman keisarin agentti.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

SukkaLuuta

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #39 : Heinäkuu 15, 2004, 18:23:04 »
Minä olen nähnyt. Sain joululahjaksi, arvatkaa vain monesti olen kahtonut. lopputekstitkin katson aina, siinä on niin hyvä musiikki. Elokuvaan ei kyllästy vaikka kuinka yrittäisi, ainakaan minulla ei ole onnistunut. Vaikka en ole kyllä yrittänyt saada itseäni kyllästymään. Koulussa katsottiin elokuva ja melko moni haukkui sen maan alle.. *tuhinaa*

Minä [ syrän ] Henkien Kätkemä

Kurvaa Aka

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #40 : Heinäkuu 24, 2004, 18:31:09 »
Kertakaikkiaan upea elokuva! Näin ensimmäistä kertaa ollessani Helsingissä viime vuoden alussaja rakastuin siihen! Kauniisti piirretty, upean salaperäiset hahmot, musiikki... Ja koko elokuvan ajan on sellainen outo, kutkuttava tunne... Mahtavaa.
 
Viime vuonna se saapui yllätyksekseni myös kotikaupunkiini pari kuukautta sen jälkeen kun olin nähnyt sen Helsingissä. Pakkohan sitä oli mennä katsomaan uudelleen ja jännitin koko leffan ajan mitä mukaan raahaamani serkkuni ja siskoni tykkäisivät siitä, mutta tottahan hekin siihen ihastuivat (tosin Kasvottoman oksentelu ällötti serkkuani), ja joulun jälkeen ostettiin siskon kanssa se video, joka pitää katsoa aina silloin tällöin. Kerran pari kaveriani lainasi sitä minulta, ja olivat itkeneet koko loppuelokuvan ajan. Hienoa.

Aiemmin olen nähnyt Miyazakin elokuvista Totoron, jota on näytetty Ylellä muutamia vuosia taaksepäin, pariinkin otteeseen, aivan IHQ leffa sekin.

Pitäisi varmaan alkaa vaatimaan Yleltä sen uusintaa, vai mitä?

francesc

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #41 : Elokuu 24, 2004, 17:58:23 »
Kävin katsomassa vuosi sitten. Omistan nyt dvd:n.

Mielestäni musiikki on ihana, Miyazakin tyyli piirtää on ihana. Love it <3
Tietokonejippoja on käytetty taitavasti. Miten ne osaa?
Taustat ovat myös ihanat. Eikö ne ole maalattu?

Henkilökohtaisesti pidin enemmän Mononoke himestä. Henkien kätkemässä oli sekaisempi juoni o_O

Mielestäni Henkien kätkemä on joistain kohtaa hyvin ahdistava, mikä tekeekin siitä ihanan.

*kuka ihkuttaa soundtrackia kuka*

Poissa Yaya

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • möfff
Henkien Kätkemä
« Vastaus #42 : Elokuu 25, 2004, 19:29:40 »
Juu, eli minäkin olen tämän nähnyt. Ihana piirrosjälki tosiaan, kuten joku taisikin jo mainita. Juoni oli vähän sekava, mutta kuvat -kuten jo sanoin- mahtavia. Juoni oli vähän sekava, tämä on sitten vain minun mielipiteeni. Tai siis, ensin kasvoton oli paha ja yhtäkkiä ei enää ollutkaan. Oliko se edes paha alkujaan? Outo juttu... No, tässä oli minun mielipiteeni.
It's time to take some real risks.

Meiju

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #43 : Lokakuu 05, 2004, 11:03:39 »
Minä sain nähdä sen viime kesänä vähän oudossa paikassa ehkä teidän mielestänne. Näin sen linja-autossa, ja muistaakseni matkustimme Saksassa. En ole ihan varma. Olin siis seurakuntani Taize-matkalle (jos haluatte tietää enemmän kys. matkasta, niin laittakaa priva-viestiä) ja katsoimme sen siellä. Se oli ihana, japaninkieli oli ihastuttavaa. Aluksi en oikein päässyt juoneen mukaan (en ole pahemmin katsellut animea), mutta siihen jäi tavallaan "koukkuun", ja kaikki pysähdykset tuntuivat kestävän ikuisuuden, kun halusi vain katsoa elokuvan loppuun. Haku oli ihana. :)

Mirachiel

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #44 : Lokakuu 07, 2004, 23:58:15 »
Sen to Chihiro no kamikakushi on niin loistava. Se on todella, todella kaunis elokuva. Kaikki se mitä elokuvassa tapahtuu, on niin uniikkia. Siinä on hienoja kohtauksia ja Chihiro on niin suloinen joutuessaan töihin ^^. Ihanaa katseltavaa koko elokuva. Haku bishiekin siellä.

Ja Hayao Miyazakia kunnioitan todella paljon. Hän on todella loistava animen piirtäjä. Muistan, että olen nähnyt Totoron joskus todella pienenä penskana, ja kun näin Henkien kätkemän, niin Totoro vain muistui äkkiä mieleeni. Sitten on Princess Mononoke. Todella ihana elokuva sekin. Löysin yhden yhteispiirteen Princess Mononokessa ja Henkien kätkemässä. Se, että kaksi ihmistä vannottaa toisilleen rakkauden, mutta silti he eivät suutele *naurahtaa* Okei, okei. Menen pois... x)

Ruma ankanpoikanen

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #45 : Lokakuu 09, 2004, 12:36:09 »
Okei, en ole lukenut muita viestejä läpi koska pelkäsin spoilaantumista. Olen nähnyt elokuvasta vain vajaa puolet. Katsoimme sitä luokan kanssa viime keväänä, mutta sitten kesäloma alkoi ja, leffa jäi kesken. Siitä lähtien minun on pitänyt vuokrata kyseinen leffa ja katsoa se loppuun, mutta enhän minä ole mitään saanut aikaiseksi. ^_^
Ihanalta leffalta kyllä vaikutti.

Shona

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #46 : Lokakuu 16, 2004, 13:42:00 »
Henkien kätkemä on aivan ihana elokuva, koskettava ja kaunis. Rakastuin siihen kun näin sen kevättalvesta ja siitä asti olen meinannut katsoa sen uudestaan mutta en ole löytänyt. Varsin ihanaa oli myös Japanin kieli, se on niin kaunista, vihaan duppauksia. Kerrassaan ihastuttava elokuva, rakastan sitä. <3

NeitoNuuhku

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #47 : Lokakuu 16, 2004, 16:26:12 »
Lainaus:
Mutta minä rakastin sitä, musiikki oli uskomattoman kaunista, se sai minut itkemään vaikka kohtaus ei ollut surullinen, tarina oli kaunis, piirrosjälki oli kaunis. Koko elokuva oli kaunis, niin sanoinkuvaamattoman kaunis että se veti hiljaiseksi. Ja mikä parasta, japaninkielinen. Ei kökköjä jenkkidubbauksia. Luojan Kiitos.
---------------------------------------------------------
Tuosta olen Täydellisesti samaa mieltä!! :DD
Tuo sama ohjaajahan oli tehnyt totoron...
( Mä rakastan hänen tyyliään!! )
Kun sanoit Anya:Et ole nähnyt sitä.. Mutta minä onnellinen
olen nähnyt sen! xDD
Totoro on aivan ihana leffa!!!
Se on nyt meillä nauhalla.. ( onneksi )
Henkien kätkemässä alussa näytetään totoron kuva... ;))
*IhG*

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Henkien Kätkemä
« Vastaus #48 : Marraskuu 12, 2004, 12:51:34 »
Eilen vuokrasin DVD:n ja katsoin. Ei kyllä muuta voi sanoa kuin...

"Ei enää koskaan Disney-leffoja."

Piirrosjälki oli herkkää ja paljonpuhuvaa, erilaista kulttuuria oli hauska seurata, jumalten (ja otusten) monenkirjavuus oli huimaa, tarina kulki, idea oli (ainakin minulle) tuore ja jos ei nyt aivan ennennäkemätön niin kuitenkin erinomaisesti toteutettu. Henkilöiden luonteesta sai hyvän kuvan ja toisin kuin eräissä länsimaisissa elokuvissa kaikki ei aina ollut sitä miltä näytti. Loppuratkaisu oli hyvä oivallus ja lopputekstitkin jaksoi katsella loppuun sen kauniin kappaleen höystämänä. Sen olisi kyllä voinut kääntää suoraan, sillä käännöksessä oli paljon kliseitä ja monesta asiasta oli varmasti jouduttu tinkimään rimmaavuuden takia.

Mutta mikä parasta: kukaan eikä mikään puhjennut "spontaaniin" laulunumeroon missään vaiheessa.

Loistava leffa. *SounTendo!kyynelvirrat*
pecc@QuakeNet

leinikki

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #49 : Marraskuu 25, 2004, 20:53:48 »
Olen nähnyt Henkien Kätkemää nyt kahdesti, ja täytyypä totta tosiaan pian ottaa kolmas kierros!  "Talvi-iltojen maaginen unikokemus" erään arvostelijan suusta kuvaa hienosti kyseistä elokuvaa. Kuten jo monta kertaa on sanottu: tämä animaatio on äärimmäisen kaunis. Ja todellinen taideteos. En ole yleensä ole pahemmin animesta perustanut, mutta Henkien Kätkemää...ah, en voi muuta kuin kumartaa (kuten Chihiro elokuvassa, hauskan näköistä) Hayao Miyazakia!

On ihana vajota täyspainosesti toiseen maailmaan. Vaikka Sen to Chihiro...ssa on paljon menoa ja vilskettä, nautin erityisesti rauhallisista ja lyyrisen herkistä kohtauksista. Esim. kohtaus, jossa Chihiro, hamsterivauva ja ötökkä (mainiot, hulppeat huumoripilkut!) ja Kasvoton (minä pidin hahmon kompleksisuudesta) menivät junalla. Minuun kohtaus vaikutti suuresti. Tunteikas piano musiikki, hohtavat, maalailevat värit, hahmot yksin, hiljaa hämärässä vaunussa, lähikuva Chihirosta ja yön ja veden keskellä juokseva juna jollakin kummallisella tavalla iskivät emotionaalisesti minuun. Se olikin yksi elokuvan parhaimmista puolista, tuntemukset joita se aiheutti. Animaatioelokuva!

Kyllä, kertakaikkisen upea taideteos visuaalisesti, tarinallisesti, musiikillisesti. Sanomaa, yksityiskohtia, jännitystä ja - kuten Ulputti tuossa jo mainitsikin - sellaista ennalta-arvaamattomuutta ja kliseettömyyttä + ei korvasärkyä. Olen aivan myyty.

OneTakeWatson

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #50 : Marraskuu 29, 2004, 17:32:43 »
Aivan ihana...Ehkä yksi parhaista piirretyistä elokuvista, itseasiassa mielestäni se onkin paras piirretty elokuva! Musiikki oli aivan fantastista ja se kohta, missä Haku ja Chihiro putoaa taivaalta, on aivan ihana! Ja ajattelin eka, että "tyhmää, kun se on japaniks!", mutta nyt minusta onkin tullut japanin kielen fani ;)

Tikara

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #51 : Joulukuu 20, 2004, 17:02:49 »
Minä olen nähnyt. Paras näkemäni elokuva (Totoron lisäksi varmaan).
Katsottiin Totoro koulussa joskus kuukausi sitten, ja rakastuin siihenkin heti. Oli pakko saada katsoa Henkien kätkemäkin, kun oli samoilta tekijöiltä kuin Totoro. Niinpä bongasin ilokseni Canal + -lehdestä, että Henkien kätkemä pyörii sielä. Joten nauhoitin sen ja olen katsellut tänään sitä.

Koko juoni on jotenkin niin ihana, mielikuvituksellinen ja erilainen mihin itse olen tottunut. Ja koko leffa on niin äärettömän hyvin piirretty, pelkästään sekin jo teki minuun suuren vaikutuksen. Samoin musiikki. Sekin oli ihanaa, sopi kaikkiin kohtauksiin juuri sopivasti ja toi tunnelmaa todella. Kaikki hahmot ovat niin hyviä, persoonallisia ja erilaisia. Elokuvassa on juuri sellainen maailma, mikä kiinnostaa ja kiehtoo minua.

Henkien kätkemä oli sata kertaa parempi kuin joku kliseinen Disneyn piirretty. En ole muutenkaan koskaan tykännyt Disneyn elokuvista. Niissä kaikki on vain unelmien täyttymystä -toisin kuin Henkien kätkemässä. Henkien kätkemässä todella on sanomaa, samoin kuin oli Totorossakin.

Yukon

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #52 : Joulukuu 20, 2004, 18:20:00 »
Katsoin Henkien kätkemän kerran DVD:ltä, että se on ihana! :>

Henkien kätkemä on yksi lempielokuvistani, mielikuvituksellinen ja leppoisa. Alku oli minusta pelottava, kun vanhemmat muuttuivat sioiksi.
Pidän fantasiasta muutenkin, joten Henkien kätkemä on ihanteellinen elokuva minulle.

Henkien kätkemässä hyvää oli sen maailma itsessään. Jotkut kohdat saivat liikuttumaan ja onnelliseksi ja jotkut pelottivat todella paljon. Juoni oli jotain todella hienoa, niin erilainen. n__n

Musiikistakin pidin älyttömästi, erityisesti loppukappale oli kaunis. Oli pakko tilata soundtrack seuraavana päivänä elokuvan katsomisesta.

*odottaa joululahjaksi Henkien kätkemä-DVD:tä*

Poissa Sinzirn

 • Sammakko
 • Reservi
 • *
Henkien Kätkemä
« Vastaus #53 : Joulukuu 21, 2004, 14:38:37 »
Oli kyllä upea, minäkin kerran katsoin kaverin sitä suositeltua. Pidän tällaisista japanilaisista elokuvista, eikä Henkien kätkemä missään nimessä ole listalla musta lammas. Aivan ihana elokuva.

Hahmot olivat mielikuvituksellisia ja sopivat loistavasti kuvaan. Kasvoton oli outo, jossain kohdassa jännittävä. Ja se pieni lintujuttu oli mahtava :) Tuossa oli monia ihunia ja hyvin piirrettyjä hahmoja. Vau.

Minäkin olen nähnyt Totoron, mutta Henkien kätkemä oli parempi. Vaikka piirrosjälki on molemmissa loistavaa, juoni on parempi tässä.

Ja musiikki oli mahtavaa. Voi kyllä. Ja lopputekstitkin tuli sen takia katsottua. Oli loistavaa, että dubbausta ei ollut. Se olisi pilannut kaiken.

Ihuna elokuva :)
"Kill your darling."
Oletko ikinä ollut vaeltamassa?

akira

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #54 : Joulukuu 22, 2004, 18:35:56 »
ihana leffa <3 haha kuka saakin sen joululahjaks DVD:llä ^-^;;

kerran olen nähnyt sen, tosin sillon olin kuumeessa, ja en muista paljoakaan ko siitä on jo aikaa..

viittiskö joku listata tähän muita miyazakin elokuvia, kiitos :) vois vaikka tässä joululomalla käydä vuokraamassa niitä ja katsoa..

sire

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #55 : Joulukuu 30, 2004, 17:49:08 »
Minäkin sain sen joululahjaksi dvd:llä.
Katsottuani istuin varmaan viisitoista minuuttia ja katsoin television mustaa ruutua. Vau!
Kehujensa takana seisova elokuva. Aivan mielettömän kaunis ja koskettava.
Pian saan nähdä tuon Princess Mononoke, enkä malta millään odottaa. Toivottavasti se on yhtä upea.
Nyt menee kyllä vähän off-topiciks, mutta antaa olla.

Minut on myyty. Todellakin. Sanattomaksi veti. Hienoa jälkeä. Kiitän.

Theodor

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #56 : Tammikuu 06, 2005, 21:11:14 »
Henkien kätkemä on todella hyvä elokuva. Lempi animeni, jos näin voi sanoa. Siinä oli hieman kummia juttuja, mutta toisaalta ne sopivat elokuvan henkeen. Jumalten kylpylä on todella nerokas idea, ja kaikki kikat ja loitsut olivat hyviä. Lohikäärme oli hyvä.

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Henkien Kätkemä
« Vastaus #57 : Huhtikuu 26, 2005, 15:09:26 »
Miun lempielokuvani.
(No okei, myönnän että Tonari no Totoro on parempi, mutta toisiksi lempielokuva kuitenkin :D)

Halusin ehdottomasti nähdä Henkien kätkemän kun kuulin sen olevan Miyazakin leffa. Ja nyt se on minulla ollut myös jo jonkin aikaa dvd:llä. Se on niin fantastinen^^

Pakko vain ylistää ohjaajaa. Hahmot ovat upeita ja monimuotoisia. Suosikkihahmojani ovat Chihiro, Haku, Lin ja pienet nokipalleroiset :) Niistä nokipalloista tulee heti mieleen Totoro. Sitä paitsi muutenkin joka asiasta tulee Henkien kätkemässä mieleen Totoro. Sen takia tykkäänkin siitä niin paljon. Totoroa katsoin aina pienenä niin usein. Se oli meillä videonauhalla.

Okei. Takaisin Henkien kätkemään. Se on sellainen elokuva jonka voi katsoa monta kertaa peräkkäin kyllästymättä. Olen nähnyt sen _todella_ monta kertaa. Tosin ekstroja en ole vieläKÄÄN ehtinyt/jaksanut katsoa. Ne pitäisi jossain välissä katsoa myös, jos siellä kerrotaan Kasvottomastakin lisää.

Henkien kätkemä on joka tapauksessa visuaalisesti huipputeos. Piirustustyyli on aivan ihana ja kaikki on kamalan unenomaista ja hyvin kaunista. Ja loppukohtaus kun Chihiro ja Haku leijailevat taivaalla <3 Se on myös todella kaunis.

Jep. Pitäisi kyllä saada Yle uusimaan Totoro. Onkohan Vuotiksessa Totoro -keskustelua? *lähtee etsimään*

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Henkien Kätkemä
« Vastaus #58 : Huhtikuu 30, 2005, 15:21:45 »
Itse katsoin tämän elokuvan ollessani viime vuonna leirikoulussa.  Olenko todellakin ainoa, johon tämä elokuva ei kolahtanut? Aa, on täällä muutamia muitakin.

Minä en nähnyt elokuvassa mitään jännää! Ainoa hyvä asia oli se, että kieli oli japani, sitä oli hauska kuunnella - makasin sohvalla, ja välillä suljin silmäni kuunnellakseni japania. Mutta muuten - onko huonompaa elokuvaa koskaan ollutkaan?

Onko vika sitten minussa, etten näe elokuvan "kauneutta"? Elokuvassa oli päätön juoni, joka ei koskettanut minua yhtään - tarina aluksi vaikutti ihan ok:lta, mutta sitten ne kaikki "haamut", hämähäkkimäinen mies, isopäinen "hallitsija" ja suuri vaaveli - kaikki tuntui niin naurettavalta, ärsyttävältä ja päättömältä. Inhottava elokuva.

Musiikki oli kyllä (ja japanin kieli, minkä mainitsinkin) hyvä asia elokuvassa. Muuten se oli pohjanoteeraus. Pahoittelen. Ja älkää tappako minua tämän takia!

//Muoks. Nyt kun ainakin sata ihmistä, myös Vuotiksen ulkopuolella, ovat minulle elokuvaa suositelleet, minä aion katsoa sen. Kunnolla. En sillä tavalla välillä nukkuen (kun leirikoulussa tuolloin olin sairas), vaan ihan kunnolla. Ja mikäli muoksittavaa tulee, kerron mielipiteeni. Ehkä se, etten torkahdeltuani useasti ja juostuani vessassa niistämässä nenääni ja näin ollen putosin täysin kärryiltä vaikuttivat mielipiteeseeni, mutta... tiedä häntä.
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

Elindar

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #59 : Joulukuu 28, 2005, 20:02:42 »
Ei ole vielä postannut tänne?? o__o

Henkien kätkemä on ihana elokuva. Ehkä paras mitä olen Miyazaki-samalta nähnyt. Hänen elokuvissaan on jotain suurempaa ja ne koskettavat varmaan ketä tahansa. Ensinnäkin, pääosassa ovat lapset ja, mikä parasta, useimmiten tytöt.
Henkien kätkemä on uskomattoman kaunista animaatiota, kaikki ne kauniit maisemat ja se tunnelma joka elokuvassa koko ajan on. Erityisen ihanan näköinen oli se meri siinä, kun Chihiro kävelee sinne junapysäkille.. <3
Hahmot ovat valloittavia, ja mitä mielikuvituksellisemman näköisiä. Jos on katsonut DVD:n dokumentin jossa kerrottiin elokuvan teosta, tietää miten paljon vaivaa hahmojen eteen on nähty. Itse pidin tosi paljon Chihirosta itsestään, Kamajista sekä Kasvottomasta (tosin vain siinä, hm, 'normaalissa' muodossaan :P).

Miyazaki onnistuu aina piilottamaan elokuviinsa pieniä viittauksia. Henkien kätkemässä tälläinen on mm. se, kun Chihiro vetää kaiken sen roinan joen jumalan sisältä. Niin ne vesistöt vain saastuvat.
En tiedä miten se sen tekee, mutta aina tämän leffan katsottuani on jotenkin tyhjä olo. Se kun Chihiro perheineen astuu ulos tunnelista, joka yhtäkkiä onkin ihan tavallinen tunneli.

Gaah, voisin hehkuttaa elokuvaa varmaan loputtomiin, mutta taidan lopettaa tähän. :) Mutta aivan ihana elokuva, kuten voitte rivien välistä lukea. Liikkuvaa linnaa en ole vielä nähnyt, mutta tämän jälkeen odotukset ovat suhteellisen korkealla.

Poissa Fingon

 • Philosopher
 • Vuotislainen
Henkien Kätkemä
« Vastaus #60 : Joulukuu 28, 2005, 20:42:38 »
Todella hyvä elokuva ja ei voi muuta todeta kun että kyllä japanilaiset osaa. Elokuva oli kauniisti piirretty ja musiikki oli aivan mahtavaa. Ainoa asia mistä en pitänyt oli Yababa (vai mikä olikaan se kylpylän omistaja kuitenkin). Hän oli niin kauhea. Joissain kohdin näyttää melkein aidolta esim siinä kun näkyy taivasta ja siellä alhaalla on vihreitä niittyjä.
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Henkien Kätkemä
« Vastaus #61 : Joulukuu 29, 2005, 19:24:12 »
Huh. En tiedä saako näin nyt tehdä, mutta edellinen vietsi oli huono joten laitoin sen "poisstetavaksi" ja kirjoitan nyt uuden... ^^

Eli minäkin rakastan elokuvaa. Näin ensimmäisen kerran joskus nelosella, kun tämä oli jossain elokuvakerhossa. Menin katsomaan epäilevästi, olin silloin siinä iässä kun piirretyt alkavat yököttämään. Mutta pidin elokuvatsa silti todella paljon ja hehkutin sitä ihan kympillä. Henkien kätkemä aiheutti minulle tuon animeen tutustumisen ja sitten olen koukussa (btw, olen nähnyt monia miyazkai nelokuvia... totoron, punaisen sian, mononoken, laputan, kinon, nausicaän ja pidän kaikista.. ^^).

Ostin dvd:lle pari kuukautta sitten. Sain suostuteltua isäni ja veljeni katsomaan tämän. Itse toisella katselukerralla koin elokuvan kiinnostavammaksi kuin viimeksi (ei enää ennakkoluuloja?). Veljeni ei tainnut pitää, mutta isäni oli aivan myyty, hän on nyt katsonut kahdesti elokuvan, minkä lisäksi Totoron ja Laputankin!

Elokuvassa on aivan ihana musiikki, ei kyllä yllä ihan Totoron tasolle. Jotakuta taisi kiinnostaa lopussa soineen laulun sanat suoraan käännettyinä? Ne löytää animelyricis.comista, tosin englanniksi.

Suosikkihahmoni on Chihiro. Hahmoon on selvästi perehdytty kunnolla. CHihiro on rohkea, mutta myös arka, itsepäinen sekä epäitsekäs. Haluaisin tunte oikeatsi Chihiron kaltaisen henkilön.

[off] Huomaako kukaan, että vaikka elokuva ei ole kovin suosittu (esim. nuo 10 ihmistä ensi-illassa tarinat) todella moni on silti kommentoinut topikkiin ja pitänyt? Minusta tämä kertoo jo jotain elokuvan laadusta.   Ja pahoitteluni siitä, että viesti "pomppi"[/off]

Reebie

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #62 : Tammikuu 02, 2006, 18:07:22 »
Kaverini osti sen ja katsottiin se yhdessä joskus, kun meillä oli todella tylsää. Yllätyin positiivisesti. Tosin Henkien Kätkemä oli minusta aika ällöttävä, varsinkin se kohta, jossa Kasvoton syö itsensä todella suureksi, ja se, missä se joen henki yritetään putsata. Meinasin yökötä myös siinä kohdassa, kun Chihiro (oliko se nimi niin?) menee katsomaan possuvanhempiaan. Possut ovat kerrassaan kamalia!

Mutta hyvä anime se oli :D Sanoisin kyllä, että Kissojen Valtakunta on parempi. Kehoitan katsomaan.

Polyhymnia

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #63 : Kesäkuu 14, 2006, 15:39:32 »
Kyllä pidin elokuvasta, kovasti pidinkin.

Siitä on jo aikaa kun kyseisen elokuvan näin, mutta uudestaan toki haluaisin sen nähdä. Pakko myöntää, että en muista tästä elokuvasta enää kovinkaan paljoa, häpeää.Mutta elokuvasta jäi ihanan lämmin tunne ja se oli suloinen.

Juoni oli mielestäni ihana, pidin siitä ja piirrosjälkikin oli oikein hyvää. Taisin nauraa joissakin kohdissa elokuvaa, jos oikein muistan. Todellakin iso plussa siitä, että elokuva oli japaniksi. Puolet elokuvan tunnelmasta olisi kadonnut jos sitä oltaisiin lähdetty dubbaamaan dubbaus on ärsyttävää, yleensä vain pilaa elokuvan.

En todellakaan keksi mitään pahaa tästä elokuvasta, todella mainio elokuva. Mutta koska en paljoa valitettavasti muista tästä elokuvasta, niin jätän kommenttini hiukan tyhjäksi u____u

Poissa Less

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Henkien Kätkemä
« Vastaus #64 : Syyskuu 25, 2006, 19:25:58 »
Minä rakastan Henkien kätkemää. <3 Siskollani on se DVD:llä, ja olen sen monet kerrat katsonut, mutta en vielä ole ostanut sitä omaksi. Aion kyllä.

Rakastan Henkien kätkemän hahmoja (Haku, Chihiro, nokipallerot, Lin..), musiikkia (se kohta kun Lin ja Sen istuvat parvekkeella syömässä, ja siellä alhaalla menee juna, onko kauniimpaa musiikkia kuultu? No ehkä on, mutta silti), maisemia, kaikkea! Varsinkin Haku on jotain ihanaa, minun pieni lohikäärmepoikani.

Minä itkin lopussa, siinä kun Haku ja Chihiro seisovat siellä käsi kädessä ja lopulta Chihiro lähtee ja heidän kätensä irtaantuvat. Eijeijeijeijei, liian surullista. :I Aina elokuvan jälkeen alan miettimään, että olisinko itse jäänyt Hakun luo, vaiko mennyt pois perheeni kanssa. Enkä osaa päättää.

Elokuva on siis aivan valtavan upea ja loistava, minä en muuta osaa sanoa.

Romulus

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #65 : Syyskuu 26, 2006, 20:19:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Less"
Varsinkin Haku on jotain ihanaa, minun pieni lohikäärmepoikani.


Tai sitten minun.

Mutta juu, katsoin itse Henkien kätkemän ehkä pari tuntia sitten ja sanotaanko, että hankin sen omakseni. Japanilaiset osaavat tehdä minunlaisiani piirrettyjä. Sellaisia ei disneymäisiä, mutta ei ihan aikuisillekaan. Eli minusta Henkien kätkemä ei ole ainoastaan lasten piirretty. Minusta ainakin tuntui katsellessa, että elokuva oli suunnattu hiukan vanhemmalle väelle.

Lainaus käyttäjältä: "Fingon"
Ainoa asia mistä en pitänyt oli Yababa (vai mikä olikaan se kylpylän omistaja kuitenkin). Hän oli niin kauhea.


Se oli varmasti tarkoitus, hän kun oli jonkinlainen pahis elokuvassa. Ja pahiksethan ovat aina hiukan kauheita.

Piirrustustyyli elokuvassa oli kaunis, tavallaan aitoa, mutta ei kuitenkaan. Silmien liikehdintä (tuo kuulostaa tajuttoman hölmöltä, mutta kuitenkin) oli minusta välillä hauskaakin. Esimerkiksi, kun Chihiro kertoo Hakulle tämän oikean nimen, Hakun silmät pullistuvat hauskasti. Tällaiset kohdat saivat minut aina hymyilemään, hahmot saatiin hyvinkin ilmekkäiksi.

Ja ne tuhkapallerot olivat ihania^_^

Poissa Zirendaril

 • Vuotiksen Virallinen Vompatti
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Murpatti
 • Tupa: Mary Sue
Henkien Kätkemä
« Vastaus #66 : Syyskuu 26, 2006, 20:57:03 »
Noniin, onneksi Henkien Kätkemä-faneja löytyy. Ei voi muuta kuin ihastella Miyazakin töitä. En ole ikinä ikinä pitänyt Disneyn leffoista, ovat aina olleet keinotekoisia, kliseisiä ja kaupallisia. Perus 'kokoperheviihdettä'. Henkien kätkemä lukeutuu Miyazakin töiden huippuluokkaan, leffassa oli miltei joka ikinen asia kohdallaan, jotenkin lämpenen enemmän tuollaiselle herkälle ja taiteelliselle mangalle, kuin Disneyn tavaralle.

Elokuvassa oli aivan mahtava tunnelma, musiikki oli kaunista, ja juonessakaan ei ollut juurikaan mitään vikaa. Todella tyylikäs kaikenlisäksi, piirroksiin oli todella uhrattu aikaa ja taitoa, ei mitään Pokemon meininkiä.
Maisemat olivat myöskin kauniita. (Vaikka tässä suhteessa Liikkuva Linna saattaa olla antoisampi.)

Erityisesti minulle jäi mieleen se kohta, jolloin Chihiro oli menossa junalla Yubaban sisaren luo. Jotenkin musiikki siinä kohdassa oli todella tunnelmallista ja tunnelmaa vain lisäsi ne junassa olevat varjohahmot, jotka vuorotellen junasta lähtivät.

Pidän paljon Miyazakin piirrostyylistä.

Poissa Hurricane

 • Vuotislainen
  • Didi
Henkien Kätkemä
« Vastaus #67 : Syyskuu 26, 2006, 21:32:00 »
Kyllä vain, näin kyseisen elokuvan vasta äsken ja ihana oli. Kosketti syvästi, minä säikähdin siinä, kun ne vanhemmat muuttui sioiksi^^

Piirrostyyli oli soma, minä ihastuin siihen kohtaan alussa, missä oli sellainen kuva kaupungista ja autoista ajamassa tiellä. Ne autot olivat niin aidon näköisiä, 2000-luvun moderneja autoja ja kaupunki oli niin aidonoloinen myös. hahmot oli myös somasti piirretty.

Ainut, mistä en elokuvassa oli sen pituus. Jossain kohti tuntui, että elokuva junnasi paikallaan, eikä edennyt ollenkaan ja loppuvaiheessa alkoi tuntua siltä, että voisi jo loppua.

Mutta muuten oli aivan mainio elokuva. Pitää katsoa, jos saisin ostettua jostain omaksi itselleni :)

anksu

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #68 : Lokakuu 30, 2006, 17:47:39 »
Minulla on elokuva itsellä ja se on kyllä todella hyvä :) En ole aiemmin katsonut animea ja kun törmäsin siihen jossain kaupassa vähän aikaa sitten niin ostin sen, koska juoni kuulosti hyvältä. Enkä katunut sen ostamista :) elokuva oli jännittävä ja hauskakin. Olen tähän asti ajatellut etten koskaan hurahda animeen, mutta tuo ainakin oli loistava.

Chelsea

 • Ankeuttaja
Henkien Kätkemä
« Vastaus #69 : Joulukuu 01, 2006, 14:39:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Romulus"
Lainaus käyttäjältä: "Less"
Varsinkin Haku on jotain ihanaa, minun pieni lohikäärmepoikani.


Tai sitten minun.


Älkääs nyt, immeiset. Haku on minun pikku lohikäärmepoikaseni. ;D

Eli olen nähnyt leffan ja se nousi heti yhdeksi suosikkileffoistani. Hayao Miyazakilla on aivan mahtava mielikuvitus ja HK:n lisäksi pideän yhtä paljon Totorosta ja Liikkuvasta linnasta.

Lempihahmoni oli aivan varmasti Haku. Hän oli vasta nuori poika, mutta niin vakava ja taitava jajajaja.
Aww.

Henkien Kätkemässä se kylpylä on aivan ihana. Pääsisinpä minäkin joskus sellaiseen kyläilemään. :3

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Henkien Kätkemä
« Vastaus #70 : Joulukuu 01, 2006, 21:34:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Chelsea"

Lempihahmoni oli aivan varmasti Haku. Hän oli vasta nuori poika, mutta niin vakava ja taitava jajajaja.


Mitä muuta voi joen hengeltä odottaa? Nigihayami Kohaku Nushi ei ole kuka tahansa nuori poika...
Constantem decorat honor

Tutteri

 • Ankeuttaja
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #71 : Tammikuu 20, 2007, 16:13:06 »
Henkien kätkemä! Varmaankin paras animaatioleffa jonka olen nähnyt! Tykkäsin toooosi paljon. Minusta leffan hahmojen liikkeet ja ilmeet ovat aivan ilmiömäisiä! Itselläni on tämä elokuva nauhoitettuna. Otin kasetin oikein itselleni talteen ettei ketään vain vahingossakaan äänitä sen päälle^^'. Kylpylä ja kaikki siellä oleva toiminta on jotenki hirveän hienosti toteutettua. Huomaa, että ollaan päästetty mielikuvitus valloilleen! En oikeastaan onnistu sanomaan mitään negatiivista tästä... Muistakaa ettei saa syödä jumalten ruokia!! Ellei sitten halua tietenkin muuttua possuksi. ;)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 19, 2007, 12:27:23 kirjoittanut Tutteri »

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Henkien Kätkemä
« Vastaus #72 : Helmikuu 02, 2007, 18:22:08 »
Aah, katsoin Henkien kätkemän jokin aika sitten, ja pääsen viimeinkin kirjoittamaan tänne...

Odotin tältä elokuvalta todella paljon, enkä joutunut pettymään! Henkien kätkemä on vain niin ihana... Rakastan sitä yksityiskohtaista piirustustyyliä ja tunnelmaa. ^^ Juonikin on upea, vaikka loppu vähäsen töksähtääkin...

Elokuva oli tunnelmaltaan, hmm (ääh, miten kukaan osaa kommentoida näin mahtavaa elokuvaa)... kaunis ja synkähkö, mutta myös tavallaan hauska. :D Joissakin kohdissa (mitä ei välttämättä edes ollut tarkoitettu hauskoiksi) räkätin kaverini kanssa aivan hulluna... Esimerkiksi siinä, kun Kasvoton riehuu siellä kylpylässä. Mutta en usko, että elokuvantekijät loukkaantuisivat, jos kuulisivat minun nauraneen tuossa, sillä Henkien kätkemä on minusta joka tapauksessa valtavan ihana elokuva, tulkitsi sitä miten tahansa. :)

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #73 : Helmikuu 25, 2007, 17:24:45 »
Löysin tämän elokuvan alennuskorista seitsemällä eurolla ja olin kuullut hyvää palautetta kumminkin, mutta en ollut ennen katsonut mitään anime-elokuvaa, ja minulla oli aluksi hullut epäilykset tällaisia elokuvia kohtaan (että joku aivan kerrassaan friikkijuttu) Kehtasinkin!

Ehkä yksi ihanimmista, kauneimmista, koskettavammista elokuvista mitä olen ikinä nähnyt!  Se oli nätisti piirretty, ihana musiikki ja ihana tarina ja kerta kaikkisesti niin ihana että vaan märisin: -hyvän elokuvan tunnusmerkit. Vaikka tekijöillä oli tullut kiire sen kanssa niin ei se näkynyt kyllä. Ja hahmot olivat kertakaikkisen mieleen hyvällä tavalla syöpyviä ja ah Haku, iihana. ^^

Tietääkö kukaan onko mistään mahdollista saada soundtrackia? Rakastuin kerrassaan siihen musiikkiin ja siihen lauluun joka siellä lopussa tuli. ^^ Harmi vain, kun sitä orkesterin työskentelyä näytettiin niin vähän niissä ekstroissa. ^^

Hih, niinkuin Hirmukin kirjoitti, minäkin räkätin ehkä kohdissa, jotka eivät olleet tarkoitettu huvittaviksi, mutta sitähän minulle tapahtuukin useissa elokuvissa.

Tämä tyttö kyllä nyt hurahti niin pahasti, että aikoo lähiaikoina selvittää ovatko Kissojen valtakunta ja Liikkuva linna yhtä hyviä. ^^
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 27, 2007, 22:07:45 kirjoittanut Huhutar »

Poissa Sinadra

 • salaisuudenhaltija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Chris
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #74 : Maaliskuu 06, 2007, 19:25:51 »
Joskus katsoin kaverin kanssa tämän ja täytyy sanoa, että pidin paljon! :) Sen lisäksi, että leffa oli kaunis, se oli myös hieman pelottava. Pidin myös paljon hahmoista. Hmm... En muista enää leffasta paljoa... :( Jotkut kohdat olivat kylläkin aika mieleen painuvia. Muistan vain kohtauksia jostain. Oliko tässä semmonen hirveen läski tyyppi? :D Sit se söi niitä kaikkia. Kaikki kauhisteli ku se tuli sinne kylpylään? (Vai oonko nähnyt tosi outoa unta?) :D No kuitenkin... Pelottava, kaunis, synkkä, surullinen... Pitääkin katsoa uudestaan! :))   

PS. Onko naapurini Totoro se kissabussi hommeli? Uskonnon opettaja rupesi selittämään sitä meille! :D
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 09, 2007, 22:50:33 kirjoittanut Sinadra »

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #75 : Elokuu 12, 2007, 20:56:09 »
Oooh! MInä aivan Rakastan tuota ihanaa elokuvaa! Niin.. en tiedä, ihana!
Kaikki siinä elokuvassa on hienoa ja ihanaa, eritoten Haku.. Haku on niin ihana! Olen katsonut leffan varmaan kaksikymmentä kertaa ja se on aina yhtä ihana.. aion ostaa sen itselleni heti kun löydän :)
Kun näin henkien kätkemän aloin etsiä käsiini kissojen valtakunnan ja liikkuvan linnan, eivät ole yhtään niin hyviä kun henkien kätkemä! Ja totorokin oli vähän.. noh, outo O_o

Henkien kätkemä, maailman paras anime! Oikeasti, koko leffa on niin.. en tiedä, kohahduttava ja.. en osaa sanoa, se kertoo niin elähdyttävä ja mielenkiintoinen. Kaikki ne jumalat ja olennot ja kaikki! En osaa sanoa mitään yhtä hienoa ja hyvin tehtyä elokuvaa kuin henkien kätkemä!

Ja miksi, oi miksi kaikki anime pojat on niiiiin söpöjä? Kun ei niitä ole olemassa kuitenkaan niin on turhauttavaa katsoa söpöä poikaa telkasta :D


MUOKS// Mista Isilmë: Se on naapurimme totoro, ainakin kuvauksen perusteella, jos tarvitset vielä tietoa :)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 12, 2007, 21:13:45 kirjoittanut Littlerat »
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #76 : Elokuu 13, 2007, 13:15:58 »
Minä katsoin eilen telkkarista (noin 10 min. jäi alusta näkemättä). Vaikutti todella hyvältä elokuvalta heti alussa, vaikka ennen katsomista olin hieman ennakkoluuloinen. Tämä elokuva oli loistava, olisi kiva katsoa joskus ihan kokonaan. Vähän ärsytti tämä päähenkilö, joka itki niin paljon, mutta ei se minua paljoa haitannut.
Elokuva oli piirretty todella kauniisti ja henkilöt olivat onnistuneita. Tunnelmaltaan elokuva oli kaunis, pelottava ja jännittävä. Missään kohdassa ei tuntunut tylsältä, mutta meni kyllä vähän aikaa, että tajusin kylpylän ja jumalien merkityksen.
Mutta, hyvä elokuva, suosittelen niille jotka eivät ole vielä nähneet :)

Poissa Viiru

 • ja Pesonen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #77 : Elokuu 13, 2007, 17:27:05 »
Katsoin tuon elokuvan kun se tuli eilen TV:eestä. Minusta elokuva oli tosi hyvä ja kaunis. Minä nauhoitin sen vielä kun pikkusiskolle se piti nauhoittaa ja samalla katsoin sen vaikka en meinannut ensin katsoa sitä. Hyvä että katsoin sen.
We’re walking in the air, we’re floating in the moonlit sky, the people far below are sleeping as we fly

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #78 : Elokuu 14, 2007, 19:52:21 »
Oi, tämä on kaunis. Ja oikein hauska. Telkkarista katsoin kyseisen elokuvan. Ihastuin heti. Harmi, etten katsonut alkua. Kun bongaan dvd:n, ostan sen (vaikka olenkin kitupiikki), koska Henkien Kätkemä vain on niin valloittava. Ei ollut lainkaan tylsiä tai tarkoituksettomia kohtia, vaan koko elokuva piti otteessaan. Istuin kiikkutuolissa (keinutuoli löytyypi olohuoneesta, juu.) kuin liimattuna. En voinut lähteä minnekään, ettei sekuntikaan jää näkemättä. Äitinikin ihastui elokuvaan, tykkäsi kovin hänkin.

Minäkin lopetin Henkien Kätkemän katsomisen haikein mielin, loppu tuli liian äkkiä. Ihana elokuva jonka katsomista todellakin suosittelen. Erittäin kaunis ja sievä, ihana tunnelma sekä hyvä miljöö. Juonikin oli mainio. Tykkäilen kovasti. Ihan lempielokuviin tämä on laskettava. : D

~Moondancer (henki horroksessa)

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #79 : Elokuu 18, 2007, 10:53:34 »
En tiedä, olenko ainoa, mutta mielestäni Haku on ihan tolkuttoman söpö. *haaveileva ilme* :)

Leffa on todellakin erittäin kauniisti piirretty, eikä sitä ole pilattu tekemällä homma tietokoneella, kuten melkein kaikki "piirretyt" nykyään. Hahmot olivat rakastettavan ihania ja mieleenpainuvia - eikä pelkästään ulkonäkönsä puolesta. Yllättävän pitkä leffa oli, mutta en kyllä poistaisi siitä kuin pari kuvaa, jotka tuntuivat jotenkin typeriltä (parhaimpana esimerkkinä Hakun ja Chihiron erotessa kuva ruohosta sen jälkeen, kun Hakun käsi oli lipunut pois, se kesti liian kauan). Ainoa lattea ilmaisu, jonka bongasin, oli Kamajin kommentit rakkaudesta - ne oli vain jotenkin NIIN kliseisiä ja NIIN sopimattomia: kaikesta huolimatta Chihiro on leffassa vasta 10-vuotias, joten en usko ystävyyttä väkevämpää (vaikka toisin toivon) Hakun ja hänen välillään olleen. Ystävyys olisi pitänyt siis rakkauden tilalla mainita.

Leffa on kyllä kokonaisuudessaan aivan mahtava, tosin täytyy myöntää, että lopussa jäi vähän outo fiilis siitä, että jotain jäi vielä leffasta puuttumaan - ehkä sen olisi pitänyt loppua siihen, kun Chihiro näkisi auton ikkunasta kaukaisuudessa taivaalla lentävän lohikäärmeen.

Joo, menen nyt sitten katselemaan leffan noin 20:ttä kertaa tämän viikon aikana - toivoen, että Haku/Chihiro kohtauksia olisi tupsahtanut leffaan jostakin kumman syystä enemmän... ;)

Niin, ja Haku on edelleenkin ihan törkeän söpö. Tahtoo oman Hakun!*wirn*

Poissa Fellad

 • Linsessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #80 : Helmikuu 10, 2008, 12:35:43 »
Elokuva on todella upea, ja tarina kaunis. Se vain ärsyttää, kun Yle 2 näyttää leffaa niin "usein". Henkien kätkemä on hyvä mutta kun sitä näytetään kokoajan alkaa kyllästyttää.
Ihmetyttää vähän leffan loppu. Se olisi voinnut loppua paremminkin...
Haku on söpö :>

onkelmalapsi

 • Ankeuttaja
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #81 : Helmikuu 10, 2008, 12:51:29 »
Minä_rakastan_tätä_leffaa ! Tarina on aivan mahtis, ja ja ja sanat eivät riitä kertomaan kuinka hyvä tämä mielestäni on. Musiikit, awwieh. Sopivat leffaan ihan täydellisesti. ^^ Ja loppua ei pysty katsomaan vollottamatta. o_o Ihanaihanaihana. *ihkutussydän.*
Oli aivan pakko ostaa tämä DVD:näkin. ^^

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #82 : Maaliskuu 26, 2008, 19:06:38 »
Ihan paras. En paljoa katsele animea, paitsi jos sitä telvisiosta tullee, ja olen nähnyt kyseisen leffan monestikin. Vai sanotaanko sitä leffaksi vai animeksi? No, tarina on koskettava ja siinä on upea juoni. Lopussa on vähän tylsiä kohtia, saisi loppua niinkuin alkoikin ja jatkuikin. Upeasti.

Jisushi

 • Ankeuttaja
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #83 : Maaliskuu 26, 2008, 19:07:21 »
Rakastan ja tulen aina rakastamaan tätä chiblin animea. Oskarinsa on ansainnut ja kaikki kehut päältä maan.^^
Chiblin leffat ovat vain yksinkertaisesti parempia kuin jotkut disneyn leffat, koska Henkien kätkemässäkin ihastuin heti juoneen, hahmoihin ja maisemiin ja yliluonnollisuuteen, jossa uppoutui heti todellisuudesta pois "virran vietäväksi". Yksinkertaisesti paras animaatio johon olen törmännyt!

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #84 : Huhtikuu 20, 2008, 13:12:25 »
Näin tämän - olisiko pari vuotta sitten - ja rakastuin siihen!
Tunnelma: LOISTAVA! Piirrosjälki: IHANA! Hahmot: RAKASTETTAVAT!
Se vain on yksinkertaisesti todella onnistunut. Idea on mahtava, pikkutyttö joka 'menettää' vanhempansa, ja taistelee että saisi heidät takaisin. Sitten vielä se pieni romanssin poikanen siinä, ah tykkään. Musiikki on ihanan tunnelmallinen.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #85 : Huhtikuu 30, 2008, 16:25:14 »
Luin terävänä, että topicin aloittaja oli kirjoittanut "maailman kauhein elokuva", piti lukea pari kertaa uudelleen että sain h:sta n:än.
No mutta siihen asiaan.
Kovin paljon en animea(/ja mangaa tuskin lainkaa) seuraa/katso (no lukuun ottamatta Fullmetal Alchemistia ja no ennen Pokémon oli kova juttu. Ai hei ja Hopeanuolta ei saa myöskään unohtaa! Ja Death note:akin myönnän joskus katsovani), mutta tämän elokuvan kuitenkin näin mmm.. no muutama vuosi sitten, silloin kun leffa oli uutukainen. Koulun kanssa kävin silloin katsomassa ja sen jälkeen vielä olen sen tässä lähiaikoina katsonut kun tuli tv:stä.

Voisin lainata miltein kaikkien kehujien kommentteja oman arvion kirjoittamisessa, mutta yritän sanoa jotain muuta. Mutta mitä? 8D
Japani on ja tulee olemaan aina kaunis ja omaperäinen kieli joka on yksi asia miksi pidän japanin kielisestä musiikista sekä myöskin noista animeista jotka mainitsin. Ah, no ei pidä ajatella etteikö juonella, tai musiikista puhuttaessa laulajan äänellä, tyylilajilla yms, olisi lainkaan merkitystä 8D
Henkien Kätkemän suomennoskin kuvaa minulle elokuvan luonnetta kun sen sanoo oikealla tavalla. Juoni on jotenkin niin suloinen kuten esimerkiksi edellisestä puolipro:n viestistä käy ilmi.
Itse kinnitin huomiota (jos nyt en ihan väärin muista) hahmojen ja paikkojen yksityiskohtaisuuteen. Siinä mielessä leffa on katsomisen arvoinen niille jotka ylipäätään pitävän piirtämisestä. En nyt ostaisi leffaa tuon takia, mutta kuitenkin :3

Ihana leffa jota voi suositella niille jotka eivät jostain syystä ole olleen tv:n äärellä oikeaan aikaan tai oikealla kanavalla ^^

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #86 : Heinäkuu 30, 2014, 22:11:24 »
Minä_rakastan_tätä_leffaa ! Tarina on aivan mahtis, ja ja ja sanat eivät riitä kertomaan kuinka hyvä tämä mielestäni on. Musiikit, awwieh. Sopivat leffaan ihan täydellisesti. ^^ Ja loppua ei pysty katsomaan vollottamatta. o_o Ihanaihanaihana. *ihkutussydän.*
Oli aivan pakko ostaa tämä DVD:näkin. ^^

Tää vaan on hyvä, ite pidän aina nenäliinapaketin sohvankulmalla kun katon tätä DVD:ltä. <3
Kertakaikkiaan rakastan Miyazakin leffoja, ihana tunnelma, vaikka Kissojrn valtakuntaa kattoessani itkin oikeasti kun se kissa jäi sinne hyytelöön. :'(
No, tiedä sitten mikä itketti kun muuten tykkäsin kyseisestä leffasta.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Kaminski

 • Vuotislainen
Vs: Henkien Kätkemä
« Vastaus #87 : Elokuu 16, 2014, 09:56:13 »
Tekisi mieli sanoa että "minähän en animea katso, mutta...". Ei se ihan niin mene, Kaminskihan katsoo hyvää (ja väliin myös huonoa) animaatiota tuli se sitten mistä päin maailmaa tahansa. Ja tämä kyseinen elokuva, niinkuin muukin Studio Ghiblin tuotanto, on nimenomaan sitä hyvää.

Näin Henkien kätkemän pari vuotta sitten kun joku minulle Ghiblin elokuvia suositteli ja tämä tuntui kiinnostavimmalta. Olihan se. Tässä on kaikkea mitä hyvältä elokuvalta vaadin: mielikuvitusta, jota ei ole selitetty puhki, värikäs henkilökaarti, kiehtova miljöö, tunnelma ja sanoma kohdallaan ja - köh - ylettömän sentimentaalista musiikkia.

Ja kuten Miyazakin elokuvia yleensäkään, tätä ei ole pureksittu valmiiksi. Pahimmillaan lapsille suunnattu animaatio on joko silkkaa valistusta tai päätöntä kohellusviihdettä (vaikka kohderyhmä varmaan viihtyykin viimeksimainitun parissa) mutta Henkien kätkemä ei vaadi katsojaa ripustamaan aivojaan narikkaan ja oletusarvona on sekin, että katsoja jaksaa istua paikallaan ilman jatkuvaa, äänekästä ärsyketulvaa.

Muuten niin mainiossa elokuvassa lopun rakkausjupinat latistivat katselukokemusta. Olivat paitsi päälleliimatun oloisia myös (kuten Leamire aiemmin sanoikin) epäsopivia kymmenvuotiaille. Rakkaus ei katso ikää, ehkä niin, ja olihan se ihan viatonta ja hempeää, mutta kun miettii mitä kuvaa ihmisille noin yleensä syötetään rakkaudesta niin tulee pakostikin hivenen ristiriitainen olo että moista olotilaa pitää muuten niin omilla jaloillaan seisovassa elokuvassa markkinoida noin nuorelle yleisölle. Tiedä sitten miten Japanissa tuo rakkausasia mielletään. (Ha, ehdinpä syyllistyä tähänkin. Jos elokuva on tehty jossain muualla kuin Ameriikassa niin kaikenhan voi kuitata kulttuurieroilla! Ja Ghibli-elokuvien poikkeuksellisuus selittyy toki vain sillä että ne ovat syntyneet Japanissa, niinpä niin...)

Mutta tästä huolimatta yksi parhaita koskaan näkemiäni elokuvia. Vaikka anime noin muuten tuntuisi ylitsepääsemättömältä suolta suurine kawaii-suonsilmineen (osallistun tällä Puisevimmat puujalkavitsit 2014 awardseihin...) niin tälle kannattaa kyllä antaa tilaisuus!