Kirjoittaja Aihe: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?  (Luettu 68310 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Zipru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartHazel115
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #250 : Elokuu 15, 2011, 13:48:00 »
The Notebook, tähän liittyy niin suuri tunnelataus edellisen parisuhteen takia, ettei tämä elokuva varmaan koskaan menetä kunniaansa edessäni. Mä itken koko elokuvan alusta loppuun saakka :D Ryan Gosling on ihan mieletön Noahina, samoin kuin Rachel McAdams Alliena. Tällä elokuvalla on minulle niin järkyttävän suuri merkitys, että olen jopa mustasukkainen jos joku kavereistani kertoo pitävänsä elokuvasta. Myöskin musiikit ovat tosi onnistuneet tässä. Jos tykkää rakkaushömpästä, ja erittäin siirappisesta sellaista, suosittelen katsomaan. Omien vanhempieni avioeron takia usko ikuiseen rakkauteen meni, mutta tämä sai vähän uskomaan siihen taas lisää :)

Moulin Rouge!, no tämä. Tässä vaan natsaa kaikki. Ewan McGregor ja Nicole Kidman yhdessä - toimii ihan älyttömän hyvin. Musiikit on jotain järkyttävän uskomatonta, osaan ne kaikki ulkoa ja Elephant Love Medley on vaan niin ihana. Elokuva on ihanan visuaalinen ja kaunis, elokuva on myös hauska.

Ja koska lällylinjalla jatketaan, Brokeback mountain. Musta tässä elokuvassa on kaikki ainekset, jotka tekevät elokuvasta upean: toisilleen sopivat vastanäyttelijät, hienot maisemat ja upea elokuvamusiikki. Vaatimattomasti rakastan Heath Ledgeriä tässä.

Pakko vielä lopuksi mainita Harry Potter ja Kuoleman varjelukset part II, niin suuria tunteita koin elokuvan aikana. Mieletön päätös saagalle.

harry you are so loved, so loved

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #251 : Maaliskuu 27, 2012, 22:32:48 »
Vaikka Inception onkin edelleen oma henkilökohtainen lemppari niin minusta on tuntuu silti, että yhden ehdottoman suosikin nimeäminen on liian jyrkkää/kapea katseista. Päätin ratkaista tämän tekemällä Top-10 listan lempileffoistani. Tosin huomauttelen edelleen, että saatan ensi viikolla muuttaa mieltäni joistain kohdista.

1. Inception

Tästä olen puhunut jo tarpeeksi aiemmassa viestissä ja leffan omassa topikissa.

2. Uuno Turhapuro-leffat

Ei ehkä ole reilua niputtaa näin isoa leffasarjaa yhteen, mutta en pysty noukkimaan yhtä suosikkia (vaikka sarjan mustavalkoiset osat ovat parhaimpia). Uunojen komedia on yksinkertaisesti nerokasta ja Vesa-Matti Loiri vetää jokaisessa leffassa aivan mahti suorituksen. Olen katsonut nämä niin monta kertaa, että luultavasti osaisin uudelleen näytellä ne ulkomuistista, mutta ne saavat minut silti aina nauramaan maha kippurassa.

3. Indiana Jones-trilogia

Huomatkaa sana trilogia, Kristallikallon Valtakunta voi painua sinne missä pippuri kasvaa. Kolmessa ekassa Indyssä on se tietty pirteä ja iloinen tunnelma, joka saa katsojan niin täysillä mukaan hauskan pitoon, että juonen naurettavimpiinkaan yksityiskohtiin ei kiinitä huomiota vaan kyydistä nautitaan loppuun asti. Lisäksi toimintakohtaukset ovat todella kekseliäitä ja mukaansa tempaavia.

4. Dawn of the Dead

HUOM! Puhun nyt George A. Romeron alkuperäisestä klassikosta, en Zack Snyderin remakesta.
Ehdottomasti paras kauhuelokuva koskaan ja siinä riittää purtavaa leffan loputtuakin. Minusta oli Romerolta loistava veto pistää zombit zombie-leffassa taka-alalle ja keskittyä ihmisten epätoivoiseen selviytymiskamppailuun, sivilisaation rappeutumiseen ja siihen, että ihmiset ovat lopulta maailman pahin peto.

5. Paluu Tulevaisuuteen-trilogia

Lupaan, että tämä on viimeinen leffasarja, joka niputetaan kokonaisuudessaan yhteen koloon, mutta PT:ssä on läpi trilogian yksi selkeä juoni ja leffat toimivatkin parhaiten,kun ne vetäisee yhtenä maratonina.
Vaikkei Paluu Tulevaisuuteen-leffat olekkaan (Turhapurojen jälkeen) paras komedia, niin vitsit ovat silti hulvattomia, hahmot todella sympaattisia ja sinne tänne ollaan ripoteltu pieniä, mutta hulvattomia yksityiskohtia. Lempihahmoni on ehdottomasti Christopher Lloydin näyttelemä Emmet Brown ja tämä varastaa jokaisen kohtauksen, mutta muutkin näyttelijät onnistuvat pitämään päänsä pinnalla.

6. I Am Legend

Harmikseni olen huomannut, että moni ihminen tuntuu inhoavan tätä elokuvaa. Will Smith vetää uransa parhaan roolisuorituksen Robert Nevillenä (kaveri joutui puolet leffasta vuorovaikuttamaan koiran ja nukkejen kanssa!) ja leffan aikana todella syntyy "mitä itse tekisin vastaavassa tilanteessa" fiilis, joka valvotti minua pari yötä leffan jälkeen. Myönnetään, että sairastuneitten CGI-efektit ovat aivan paskoja, eikä ole mitään tekosyytä sille miksei vain pistetty joukko näyttelijöitä hyvän meikkaajan käsiteltäväksi, mutta tämä on niitä harvoja tapauksia, kun annan huonot tehosteet täysin anteeksi tarinan ansiosta.

7. Pan's Labyrinth

Todella kaunis elokuva. Voi kuullostaa hassulta sanoa leffaa, jossa ihmisten kasvoja murskataan viinipullolla ja käydään jatkuvaa sotaa kauniiksi, mutta Guillermo del Toron visuaalinen silmä on vertaansa vailla. Moni on kritisoinut tätä siitä, että oikea maailma ja fantasiamaailma eivät "pelaa yhteen" keskenään, mutta minusta näin sanovat ovat missanneet leffan idean. Eivät kai lapset oikeassakaan elämässä pistä fantasioihinsa todellisessa maailmassa näkemiään vääryksiä? Ofelia nimenomaan yrittää paeta todellisuutta satujen maailmaan, mutta se ei kuitenkaan poista aikuistenmaailman pahuutta ja kärsimystä. Lisäksi Sergi López oli aivan loistava Kapteeni Vidalina.

8. The Thing - "Se" jostakin

Puhun nyt John Carpenterin versiosta.
On todella harvinaista (jollei peräti ainutkertaista), että remake on jokaisella osa-alueella alkuperäistä parempi. Carpenter todella osasi tuoda kotisohvalle hahmojen vainoharhaisen tunnelman ja katsoja tuntee olonsa aivan yhtä turvattomaksi kuin hahmotkin. Rob Bottinsin erikoistehosteet saavat kenen tahansa leuan lattialle ja jokainen joka luulee CGI:n voittavan käytännön efektit pitäisi pakottaa katsomaan tämä leffa. Tunnelman kruunaa selkäpiitä karmiva teemamusiikki, joka asettaa heti ensi minuuteista katsojan oikeaan tunnelmaan.

9. Night of the Living Dead tai Day of the Dead

Jälleen kerran puhun Romeron alkuperäisistä tuotoksista, enkä niiden pohjalta tehdyistä remakeista.
En oikeasti tiedä kumpi näistä on parempi. Day of the Dead sisältää parempia zombie-efektejä ja Romeron Dawn of the Deadin yhteiskuntakritiikkia (tosin vähän heikommin), mutta toisaalta loppu on ehkä pieni pettymys. Romero ei ollut vielä löytänyt tyyliään Night of the Living Deadissa, mutta korvaa sen hyvällä tunnelmalla ja elokuvassa on kaikkien Romeron zombie-leffojen paras loppu. Joka tapauksessa molemmat ovat loistavia kauhuleffoja ja must see-kamaa jokaiselle zombie-fanille.

10. The Fall

Oli muuten todella vaikeaa keksiä yksi lempileffa, josta pitää vähiten.
The Fall on monella tapaa hyvin samanlainen elokuva, kuin Pan's Labyrinth. Molemmissa tapahtumat pyörivät pienen tytön mielikuvitusmaailman ympärillä ja visuaalisuus on loistavaa. Tosin erojakin löytyy, esim. Fallissa mielikuvitusmaailma on 100% varmasti pelkkää mielikuvitusta ja se nivoutuu tiukemmin "oikeaan" elämään (mikä ei toki haittaa). Juoni, tai oikeastaan sen toteutus, ei aivain yllä Labyrinthin tasolle, mutta hahmoihin silti kiintyy nopeasti ja näille haluaa onnellisen lopun.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 21, 2012, 22:48:32 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #252 : Huhtikuu 07, 2012, 21:10:24 »
Suosikkileffani ovat ilman muuta Lord of the Rings-trilogia ja etenkin pidennetyt versiot. Leffoista näkee Peter Jacksonin (ohjaaja, jos jollekulle hämärä henkilö) rakkauden Tolkienin trilogiaa kohtaan, ja vaikka kaikki asiat eivät päässeet mukaa, niin olen hyvinkin tyytyväinen elokuvasovituksiin. Tosin minua häiritsee vähän se, että Aragornista on tehty maanpakolainen ja että hän saa Andurilin vasta kolmannessa leffassa, vaikka sen pitäisi olla hänellä koko matkan.

Sovitus on loistava, näyttelijävalinnat osuivat aivan nappiin, musiikki ihanaa, puvustus ja lavastus suorastaan ilmiomäistä.. (ylisanat loppuvat kesken.) En osaisi kuvitella parempia näyttelijöitä: kaikki vastaavat mielikuviani hahmoista melkein täydellisesti, ja näyttelijöiden suoritukset ovat upeita. Mielestäni esimerkiksi Orlando Bloom Legolasina on aivan täydellinen valinta: nuori näyttelijä, joka toi Legolasin rooliin mielestäni Legolasille sopivaa pientä naiiviutta, lapsekkuutta melkein, Legolashan on haltiaksi nuori, joten se sopii hyvin nuoren näyttelijän tulkittavaksi. Mielestäni parhaan näyttelijäsuorituksen tittelin saa Andy Serkins: En usko, että kukaan olisi voinut esittää Klonkkua ja Smeagolia paremmin, Serkinsin esitys on vain yksinkertaisen nerokas.. Ja ihmiset hänelle välttämättä anna niin paljon crediittiä, koska hänellä on Klonkun kasvot, eikä omat kasvonsa screenillä.. Tosin Klonkku näyttää Serkinsiltä!

Taisi mennä vähän liian elokuva-analyysiksi, mutta.. Ei voi mitään, kun on näin ilmiömäinen leffa kyseessä. Harvoja elokuvia, joista olen pitänyt melkein alkuperäisteosta enemmän, vaikka kirjojakin rakastan älyttömästi.
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #253 : Huhtikuu 07, 2012, 21:49:58 »
Mainitsen heti alussa, että mikään elokuva ei tuskin ikinä tule ohittamaan Harry Pottereita. Jokainen HP-leffa on aivan mieletön, niiden edelle ei yksinkertaisesti voi mennä mikään elokuva, ei ikinä!

Mutta jos Pottereita ei laskettaisi mukaan, parhain näkemäni elokuva on ollut Liisa Ihmemaassa. Tim Burtonin ohjaama häkellyttävä elokuva ylitti odotukseni, joka on ihme, sillä yleensä odotan paljon elokuvilta. Pidän myös kaikenlaisista kauhuelokuvista, mutta en halua kuitenkaan niitä suosikeiksi luokitella, en vain tiedä miksi. Oli miten oli, Burtonin elokuvissa on käytetty aina paljon mielikuvitusta, josta paljon rispectiä!
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Sab

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #254 : Huhtikuu 08, 2012, 10:57:22 »
Matkin Hämppylin loistavaa ideaa ja pykään itsekin TOP-10 -listan.

1. Watchmen

Vuoteen 1985 sijoittuva supersankaridraama, jossa kertoja Rorschach ryhtyy selvittämään laittomana supersankarina murhamysteeriä. Pidän tarinan vaikeista ratkaisuista, tämä on taatusti vuosisatamme paras supersankarielokuva. Erikoistehosteet ovat loistavat. Myös katastrofielokuvan piirteet löytyvät, samoin poliittiset aspektit. Hahmot ovat moniulotteisia ja uskottavia. Hieno sovitus Alan Mooren sarjakuvasta.

2. Ensimmäinen yhteys

Perustuu Carl Saganin kirjaan, jonka hän teki odotellessaan elokuvasopimuksen aikaansaamista. Sekavaa eikö? :) Jodie Foster sopii rooliinsa (Ellie Arroway) kuin nappi takkiin ja myös William Fichtnerin rooli sokeana Ellien kollegana, Kentinä, on loistava, vaikka viimeksimainittu onkin sivuroolissa. Elokuvaan on hyvin otettu mukaan avaruusajan tuomat ennakkoluulot ja pelot, joita ihmismassat ilmentävät. Televisiota ja radiota on hyödynnetty kerronnassa hienosti. Ehdottomasti paras näkemäni tieteiselokuva.

3. Spirit - Villi ja vapaa

Lempipiirrettyni ikinä. Tarvitseeko edes selittää? Loistavat musat sekä suomidubbauksessa että originaalissa. Heposet ovat upeita, aseet komeita ja miehet karskeja tai nopeasti askeltavia. Tämä on myös varmasti elokuva, jonka olen nähnyt useiten. Toki muutkin Dreamworksin elokuvat ovat hyviä (kuten Tie El Doradoon tai Egyptin Prinssi), mutta tämä on ehdoton ykkönen.

4. Taru Sormusten Herrasta -triologia

pilvenpiirtäjä perustelee tämän valinnan loistavasti.

5. Liikkuva linna / Hauru nougoku shiron

Parhaita näkemiäni anime-elokuvia. Myös hienoimpia sovituksia jostain nuorten/nuorten aikuisten kirjasta koko perheen elokuvaksi. Japanilaiset ääninäyttelijät ovat peruskamaa, mutta suomalaisista jopa tykkään.

6. Tomb Raider & Tomb Raider: The Cradle of Life

Ei toista ilman toista. Loistavat näyttelijät, Angelina Jolie on parhaimmillaan Gerald Butlerista puhumattakaan. Toimivat myös pelisarjaa pelaamattomalle. Lara Croft pesee Indiana Jonesin milloin vain.

7. Minun Afrikkani

Meryl Streepin parhaita rooleja, myös Robert Redford on kerrassaan hurmaava. Pidän rainan tunnelmasta ja inhimillisistä sävyistä, jotka eivät mene kuitenkaan semmoiseksi lässyn lääksi, mitä romanttisissa draamoissa on liian usein. Miljöö on viehättävä (Kenian ruohotasangot ja plantaasit). Elokuvan pituuskaan ei ole ongelma, en pysty kuvittelmaan tuota yhtään lyhyemmäksi.

8. The Meaning of Life

Englantilaisen Monty Python -ryhmän tuottama parodiaalinen helmi. Musiikit ovat loistavat ja varsinkin Eric Idle loisti läpi sekavan tarinan. Musiikeista etenkin galaksilaulu iski minuun. :D

9. Star Wreck

Iron Skyn tekijöiden ensimmäinen hupipläjäys. Epäilen, että Iron Sky saattaa syrjäyttää tämän, mutta Star Wreck oli kyllä melkoinen käännytyskohta tieteiselokuvien pariin joskus muinoin. Ihan vain siksi, koska se oli hauska. Sitä ennen asenteeni olivat hyvin pitkälti scifiä karsastavat.

10. Big Lebowski

Surrealismia parhaimmillaan ja roolitus kohdillaan.

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #255 : Toukokuu 16, 2012, 22:24:40 »
Pienemmistä elokuvista voisin näin alkuun mainita muutaman suosikkini ja päivittelen listaa sitten sitä mukaa kun mieleen muita suosikkeja tulee:

Kindom of Heaven, jotenkin hätkähdyttävä elokuva joka on myös ollut osana elämääni aivan omalla tavallaan. Olen katsonut sen nyt kahdesti. Rakastan Orlando Bloomia ja sekin tuo toki oman mausteensa leffaan, joka on kuitenkin kaikin puolin kaunis ja upeasti tehty tarina. Nuorempana pidin siitä vielä enemmän, tiedä sitten mistä se johtuu.

Secret Window on yksi pidempi aikaisemmista suosikki-leffoistani! Ihan loistava. Rakastan tarinaa mielipuolisesta kirjailijasta, jolle paljastuu hänen oma luontonsa hänen oman tarinansa kautta. Tarinan 'onneton' loppu on myös tosi kiva, niitä kun harvemmin näkee ja se sopiikin tähän tarinaan kuin nenä päähän. Pidän myös tapahtumien ympäristöstä ja sivuhahmoista todella paljon.

Rottatouille, tämä on ehkä yksi suosikkianimaatioistani. Mielekäs ja opettavainen, värikäs tarina. Kaikki toimii loistavasti. Sen lisäksi muista animaatioista Guardians of Ga'hoole on myös yksi suosikeistani! Todella kaunis animaatio, joka on jännittävä, hieno ja esittelee kauniita lintuja; pöllöjä. :D Tälle saisi tulla jatko-osa! Harmi vain, ettei tätä kirjasarjaa ole suomennettu.

Poissa Túrin Turambar

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • One day, one room
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #256 : Toukokuu 17, 2012, 12:05:30 »
Leffamakuni on muuttunut aika rutkasti lähiaikoina. Tällä hetkellä lista voisi näyttää tältä:

1. The Godfather

Kukapa ei olisi kuullut edes jotain tästä filmistä - hevosen pää, Sisilia, häät, "I'm gong to make him an offer he just can't refuse", jne. Kyseessä on melkeinpä täydellinen elokuvakokemus - paras näyttelijäkaarti koskaan, upeasti yhteenpunottu monimutkainen juoni, autenttinen tunnelma, draama. Marlon Brando loistaa Don Vito Corleonen roolissa. Hänen koko olemuksensa huokuu arvovaltaa, ja katsoja samaistuu helposti siihen, miksi kaikki henkilöt elokuvassa sekä tottelevat että arvostavat häntä suuresti. Myös Al Pacinon rooli Michael Corleonena on upea ja mieleenpainuva, kuten myös James Caan Santinona ja Robert Duvall Hagenina.

2. Schindler's List

Aluksi itselle oli pieni kynnys alkaa katsoa tätä elokuvaa - mustavalkoinen yli kolmetuntinen leffa on kieltämättä vaikea saada mahtumaan päivärutiiniin. Mutta ai että sitten kun lopussa katsoin elokuvan! Liam Neeson on äärimmäisen vakuuttava Oskar Schindlerinä, saksalaisena yrittäjänä joka alussa vain hankkii omaa etua toisen maailmansodan aikaisessa Puolassa, mutta lopulta kasvaa mieheksi, joka pelastaa yli tuhannen juutalaisen hengen. Elokuva ei missään kohdassa pitkästytä, ja hiljaisetkin kohtaukset huokuvat voimaa. Ylistyssanoja annan myös Ralph Fiennesille, jonka kuvaus Amon Goethista on upea ja olisi mielestäni ansainnut Oscarin.

3. The Shawshank Redemption

Elokuva kertoo syyttömästä miehestä, Andy Dufresenesta, joka vangitaan elinkautiseen Shawshankin vankilaan syytettynä vaimonsa ja hänen rakastajansa murhasta. Raa'assa vankilailmapiirissä Andy ystävystyy toisen vangin, Redin, kanssa. Elokuvan teemoina voisi pitää oman minuutensa säilyttämistä ilmapiirissä, joka huokuu epätoivoa. Toisaalta elokuva kertoo toivosta, periksiantamattomuudesta, sekä ystävyydestä. Elokuva on ikimuistoinen, ja sen lopussa jää taatusti hyvä mieli. Erinomainen katselukokemus.

4. Silence of the Lambs

Jodie Foster ja Anthony Hopkins ovat pääosassa tässä psykologisessa trillerissä. Foster esittää agentti Clarice Sterlingiä, joka haastattelee kannibaalia ja sarjamurhaajaa Hannibal Lecteriä (Hopkins) jotta saisi tietoa sarjamurhaajasta, joka tunnetaan vaan nimellä Buffalo Bill. Hopkinsin rooli Lecterinä on aivan järisyttävän hyvä - sympaattisen oloinen, sivistynyt Hannibal huokuu pahuutta olemuksellaan. Hänen ja Sterlingin valtataistelu on jollain tasolla hyvin eroottista ja jännitteistä. Juoni on älykäs, mutta loppu on kuitenkin hieman töksähtävän klisee.

5. Reservoir Dogs ja Pulp Fiction

Oli vaikeaa valita näiden kahden väliltä. Molemmat ovat Quentin Tarantinon tekemiä mestariteoksia, jotka ovat jo nousseet moderneiksi klassikoiksi - dialogi, popkulttuuriin viittaukset, epälineaarinen kerronta. Kumpikin ovat mielestäni erittäin toimivia elokuvia, jotka ovat ennen kaikkea omaperäisiä. Reservoir Dogsissa oli ehkä aavistuksen toimivampi kokonaispakkaus, kun Pulp Fiction oli hieman rennompi, mutta taas samalla juonellisesti laajempi. Kummassakin oli loistavia näyttelijöitä - Steve Buscemi, Harvey Keitel, Samuel L Jackson, Bruce Willis, Michael Madsen, Uma Thurman.

Siinä on luultavasti top viitonen. Vaikeaa kyllä tehdä tällaista listaa, nuo kaksi ensimmäistä ovat selvät ykköset, mutta sen jälkeen on vaikeampi päätös. Noiden mainittujen lisäksi aivan kärkeä edustavat Casablanca, Fight Club, A Beautiful Mind, The Godfather part II, Being John Malkovich, Titanic, Braveheart, Gladiator, Forrest Gump, Se7en, Terminator 2, Die Hard, Dances with Wolves, The Aviator ja Maltese Falcon. Ja tostakin varmaan unohtui jotain :D
Cannery Row in Monterey in California is a poem, a stink, a grating noise, a quality of light, a tone, a habit, a nostalgia, a dream.

nr: Gabriel García Márquéz - One hundred years of solitude

Poissa Cadillac

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #257 : Heinäkuu 13, 2012, 19:04:46 »
Onhan niitä monta, mutta sanotaan nyt vaikka kaksi selkeästi parhainta.
Ensimmäinen ja siis lempielokuvani on Paluu tulevaisuuteen trilogia. Siinä on kaikki niin täydellistä: näyttelijät, hahmot, juoni, musiikki ja kaikki kolme leffaa ovat hyviä ja liittyvät toisiinsa. Doc, Marty, Biff ja George ovat parhaita. Paluut ovat järjettömän hauskoja hyvien vitsien ansiosta.
Toiseksi paras leffa on The Blues Brothers ja sekin siksi, että se on niin täydellinen! (Sori, että perustelut on aika aivottomia...) Dan Aykroyd on mahtava. Leffassa on paljon hyviä biisejä loistavien artistien tulkitsemana ja legendaarisia repliikkejä. Ihana ihana elokuva. :)
Shit. What? Rollers. No. Yeah. Shit.

Poissa Florida

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ravista nyt myrskyhuonetta
  • Lillyn nettisivut
 • Pottermore: DraconisCat1558
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #258 : Heinäkuu 13, 2012, 19:20:08 »
Elokuvafriikille mahtava topa! Jos siis Pottereita ei lasketa (jotka ovat tietysti sataprosenttisesti nyt ja aina lempielokuvia) mun Top10 on tämä:

 1. Titanic
 11 oscarin voittaja, tarina kielletystä rakkaudesta ja draamasta. Että mä rakastan tätä elokuvaa! Titanicin tarinat on muutenkin aina kiehtonu mua, oli ne totta tai ei. Pakko on kyllä sanoa, että James Cameron ylitti odotukset ja huimasti tämän elokuvan tehtyään. Rakastan.

 2. Pirates of the Caribbean - Vierailla vesillä
 Pakko sanoa, että mä en oo oikeastaan koskaan tykännyt Pirates of The Caribbeasta, mutta Vierailla vesillä ylitti mun odotukset. Iskä se mut sai katsomaan tämän elokuvan hänen kanssaan ja molemmat naurattiin itsemme kyyneliin saakka Jackin vitseille. Syrena/Philip on mahtava paritus!

 3. Twilight - Aamunkoi osa 1
 Kyllä, tämä pääsee 10 parhaan joukkoon. Tiedän, että jotkut katsovat mua nyt kieroon ruudun toiselta puolelta, mutta mä pidin Aamunkoista. Ei mikään huippuelokuva, mutta ylitti odotukset ja oli ihanaa rakkausdraamaa. Ja Jacob Blackista ei nyt tarvitse sanoa kuin <3

4. Leijonakuningas
 Ai miten niin on outoa laittaa listaan lastenpiirretty? Hei, haloo, Leijonakuningas on melkein legenda. Se on älyttömän ihana piirretty, rakastan.

 5. Narnian tarinat - Prinssi Kaspian
 Oon aina rakastanut tätä elokuvaa, siitä asti, kun katoin tän ekan kerran siskon kanssa. Tässä on sitä fantasiaa, jokainen, joka vähänkin tykkää fantasiasta, rakastaa tätä elokuvaa. Täyttä fantasiaa! Ja Susan/Kaspian on nams!

 6. Jos rakastat
 Katson mieluiten Hollywood - leffoja, mut Jos rakastat vallotti mun sydämen, kun katottiin se muiden isosten kanssa matkalla Tampereelle. Ja sit menin seuraavana viikonloppuna ostamaan sen ja joululahjaks sain saman elokuvan. Hups.

 7. Nälkäpeli
 Huhuu, tiedän, että toistan itseäni, mutta rakastan tätäkin. Muuta tuskin tarvitsee sanoakaan.

 8. Me kolme ja jengi
 Katottiin ja luettiin tää seiskalla ja minä ainoana itken luokassa. Tää oli eka elokuva, jota katsoessani pillitin ja joka vaikutti mun tunteisiin. Ainoa kirja muutenkin, josta sekä minä että äiti tykättiin.

 9. Tummien perhosten koti
 Eka ajattelin, etten kato tätä. Sit katoin kuitenkin enkä kadu! Ihana elokuva, täydellinen. Jos jostain löytäisin vielä tän kirjan olisin ikionnellinen!

 10. Tähtisumua
 Voisin sanoa tästä yhtä ja toista, mutta tyydyn toistamaan itseäni: ihana! <3
Palavana paperina
   sataa maahan tarina,
   johon meidät kirjoitettiin

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #259 : Heinäkuu 23, 2012, 18:47:02 »
Tanssii Susien Kanssa! Olen nähnyt kyseisen leffan vain kerran ja senkin kerran TV:stä, mutta se teki minuun valtavan vaikutuksen. Kehtaan siis sanoa elokuvaa lempparikseni. En tiedä mikä minua viehätti siinä, kenties tunnelma ja todenmukaisuus. Se oli puhdistava kokemus, naurua, liikutusta.. tiedättehän. Pitäisi taas lainata kyseinen leffa.. katselukerrasta on aikaa.

The Nightmare Before Christmas! Tämän leffan olen nähnyt useampaan kertaan ja se on joka kerta yhtä ihana! Ihana musiikki ja hahmot ja miljöö ja kaikki. Toimii! <3

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events! En tiedä mikä leffan nimi on tarkalleen suomeksi, mutta perustuu siis kolmeen (?) ensimmäiseen Surkeiden Sattumusten Sarja -kirjaan. Katsoin tämänkin leffan vähän aikaa sitten ja se valloitti minut! Hahmot olivat onnistuneita ja leffa noudatteli kirjoja loistavasti. Koko leffan idea oli itse asiassa liikuttava ja loppu surutti minua. Tavallaan surullinenonnellinen loppu.

Vaikea kertoa leffoista,joita eiole nähnyt vähään aikaan... Harvinaisen erilaisia keskenään nuo meikän lempileffat. Tästä puuttuu tietysti kaikki Disney- rakkauteni, kuten Nemoa etsimässä ja Kaunotar ja Hirviö...


tylsyyteni vuoksi isken tähän lisää lempileffojani. Olipas hyvä muuten kun löysin vanhan viestin, täytyykin muistaa laittaa Tanssii susien kanssa katselulistalle. Anyway, ne elokuvat.


E.T on ehkä kaikkien aikojen lempileffani. Vaikka sen idea avaruusolennosta maan päällä onkin vähän pinnallinen, se sisältää todella paljon hyviä teemoja. Pohjimmiltaan E.T kertookin varmaan erilaisuudesta ja siitä miten ihmiset suhtautuvat siihen, jotkut hyvin ja jotkut erittäin huonosti. E.T:n miljöö, tunnelma ja hahmot ovat mielestäni ihanan lämpimiä. Jotakin tosi sykähdyttävää ja puoleensavetävää tässä leffassa vaan on!

Saksikäsi Edward käsittelee hyvin samalla tavalla erilaisuuden teemaa, kuin E.T ja niin ikään on lempileffojani. (Tästä voisi vetää jonkun psykologisen analyysin omasta erilaisuudentunteestani...). Tässä parasta on hyvän teeman lisäksi myös huumori, joka oli vähäeleistä mutta sitäkin hauskempaa ja iski minuun kovasti! Lisäksi kauhuromanttiset piirteet ja tietynlainen realistisuus ihmisten reaktioita tarkastellessa vetosivat minuun kovasti. Uskon, että tällaisista yksinkertaisista fantasiatyyppisistäkin leffoista voi löytää mielenkiintoisia henkilöhahmoja jos ne on hyvin tehtyjä. Lisäksi teemoja ja tapahtumia ja ihmisten käyttäytymistä on helppoa peilata omaan elämään vaikka täällä ei kenelläkään olisi saksia käsien paikalla. Tätä leffaa ei voi ylistää tietenkään ylistämättä Deppiä joten on kai pakko mainita, että hän on loistava ja karismaattienn roolissaan.

Katsoin muutama viikko sitten Sweeney Toddinja tykästyin siihen kovasti. Musikaalit on tietysti melkein aina lähellä sydäntä, ainakin jos ne on oikeasti näin hyvin ja huolellisesti sävellettyjä. Mikä parasta, tässä leffassa vain musiikki ei ollut hyvää vaan myös juoni ja henkilöt. Tykkäsin etenkin Mrs.Lovettista, jolla oli asenne kohdallaan, mutta joka ei ollut liian pitkälle viety hahmo, vaan omasi myös inhimilliset piirteet. Mielestäni henkilönä hän oli melkeimpä feministinen, yksin pärjäävä ja itsesäälissä rypevässä Sweenwy Toddista huolehtiva. Tämä hahmo kannattelikin mielestäni elokuvaa musiikin ohella ja Helena Bonham-Carterin roolisuoritus häikäisi minua paljon enemmän, kuin Johnny Deppin. Tietty synkkyys ja ironia olivat myös sellaisia asioita, jotka kiinnittivät huomioni positiivisessa mielessä tässä elokuvassa.

Forrest Gump on elokuva, josta ei vain voi olla pitämättä. Se on täynnä sympatiaa ja näyttää elämästä monia puolia. Itse saan siitä paljonkin irti, sillä mielestäni se haluaa osoittaa, että ei tarvitse olla superälyn omaava tai erityisen lahjakas pärjätäkseen elämässä. Myös hyvä asenne, vilpittömyys, nöyryys ja totta kai hyvä tuuri ovat tärkeitä asioita menestyksessä. Minua myös viehättää se, että vaikka Forrest Gump onkin hahmona ns.vajaaälyinen, hän toisaalta ymmärtää paljon niitäkin asioita, joita normaalit ihmiset eivät. Hän pitää lupauksensa, rakastaa vilpittömästi ja tekee niitä asioita, jotka huvittavat. Kaikin puolin leffa on sydäntälämmittävä, hauska ja opettavainen.

Mamma Mia! on elokuvasuosikkieni musta lammas. Se ei ehkä ole psykologinen, ravisteleva eikä herättävä eikä mitään sellaista. Minulle se on vain puhtaasti hyvän mielen elokuva ja arvostan sitä ihan samalla lailla, kuin muitankin elokuvia. Siinä on sympaattiset henkilöhahmot, jotka ovat juuri sopivan kaunistelemattomia. Pääasia tässä musikaalissa on kuitenkin ABBA:n musiikki, joka on niiiin ihanaa, että se nostaa leffan ihan eri tasolle, kuin mitä se olisi ilman musiikkia.
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #260 : Kesäkuu 14, 2014, 11:14:20 »
Tietysti Potter-leffat kuuluvat myös suosikkeihini, vaikka ne eivät noudatakaan kirjaa täydellisesti. Ne ovat silti hienoja luomuksia - ja tärkeitä minulle.

Inception, koska unien maailma on kiehtova, juoni on loistava, musiikki on TÄYDELLISTÄ, näyttelijät ja hahmot ovat hyviä ja leffassa on paljon kaikkea.

Christopher Nolanin Batman-trilogia, koska siinä on paljon actionia, Batmanin tarina, hahmot, pahikset ja erityisesti Jokeri, se on ehkä 1/3  tai 2/3 osasyy, miksi trilogia on niin loistava! En ymmärrä, miksi niin monet pitävät Anne Hathawayta Kissanaiseksi huonona valintana... Minun mielestäni hän sopi rooliin, ja Kissanainen on ehkä toiseksi parhain hahmo Batman-trilogiasta. Ja musiikki. Tykkään.

Aamiainen Tiffanylla, koska se on klassikko, Audrey Hepburn ja Holly Golightly ovat upeita, Moon River on aivan ihana laulu, elokuva on kaunis, siinä on monia hyviä kohtauksia ja näin.

Unelmien pelikirja, koska siitä välittyy jollain tavalla positiivisuus ja se on hyvän mielen elokuva. Bradley Cooper ja Jennifer Lawrence yllättivät hienoilla roolisuorituksillaan - tai en tiedä yllättivätkö, mutta Bradley yllätti enemmän koska on yleensä vetänyt komediarooleja. Kaikki muutkin näyttelijät on toki mainioita.

Elämäni seinäruusuna, koska siinä on hyvä juoni, hyvät näyttelijät ja se on kaunis leffa - hieman surullinen.

Pilvikartasto, koska se on monitasoinen ja siinä on mielenkiintoinen juoni! Se, että näyttelijät näyttelevät monia hahmoja, on todella hieno juttu. Se tekee elokuvasta entistä paremman...

American Beauty, koska se on hieno ja mukana on erinomaisia näyttelijöitä.

Fight Club, koska se on kiehtova ja oikein hyvä. Elokuvia on vaikea kuvailla ja kertoa, miksi ne ovat niin upeita, enkä osaa arvostella tätäkään enää tämän paremmin.

Ja on monia muitakin oikein hienoja elokuvia kuten The Heat, Nälkäpelit, The Breakfast Club jne.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 28, 2015, 12:16:59 kirjoittanut Muggle »
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood

Poissa Ruby

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taika on valtaa.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #261 : Kesäkuu 25, 2014, 13:38:48 »
Pakko sanoa Taru Sormusten Herrasta. Kaikki kolme. Ennen niiden katsomista vihasin koko LotR-aihetta, koska isoveljeni jankutti siitä aiheesta koko ajan, mutta elokuvat olivat mahtavia. Nyt en voi tajuta kuinka olen joskus voinutkin inhota Sormusten Herroja. Mikään ei ollut huonoa elokuvissa. Hyvät näyttelijät, hyvät tapahtumapaikat. Ja kaikkeen on selvästi nähty vaivaa, eikä mitään asioita ole tehty vain nopeasti hutaisten. Peter Jackson on kyllä loistava ohjaaja.

Myös Hobitti -elokuvat ovat ihania, Jacksonin ohjaamia nekin. Luin Hobitti -kirjan ennen elokuvien katsomista, toisinkuin Sormusten Herrojen tapauksessa, joten ihan kaikki ei ole mennyt omien kuvitelmieni mukaan, mutta eipä sillä niin väliä. Hobitit ovat silti mahtavia. Ne asiat, jotka eivät menneet täysin mieleni mukaan ovat nämä: Monet kääpiöistä eivät juurikaan näyttäneet kääpiöiltä; Beorn on erinäköinen kuin millaiseksi sen kuvittelin; Lisäksi on outoa, että yhdestä lyhyestä kirjasta tehdään kolme elokuvaa joihin on lisäilty vaikka mitä ja niistä vieläpä pidennetyt versiot, mutta enpä pane pahakseni: mitä enemmän elokuvia, sitä enemmän iloa :-)

Harry Potterit nyt tietysti, en kai minä muuten täällä olisikaan. Yksinkertaisesti hyviä. Azkabanin vanki on ainut, jonka luin ennen elokuvan katsomista, ja varmaankin siksi en ole ikinä pitänyt kyseisestä elokuvasta niin paljon kuin muista. Jokin aika sitten kuitenkin katsoin kyseisen elokuvan, enkä ole lukenut kirjaa yli vuoteen, niin ihan hyvähän se elokuvana oli.

Paluu tulevaisuuteen -elokuvat ovat myös hyviä. Aika hauskaa, että vuosi 2015 on kuviteltu sellaiseksi kuin on... Vuoden päästähän täällää onkin lentäviä autoja ja skeittilautoja...

Muita erityisen hyviä ei nyt tule mieleen.


Muokkaan:
Nyt melkein vuoden jälkeen tämän viestin kirjoittamisesta olen tutustunut Marveliin, ja tykkään ihan tosi paljon niin Marvelin sarjakuvista kuin leffoistakin. Leffoista voisin mainita oikeastaan kaikki, mitkä olen nähnyt, mutta tyydyn nyt sanomaan muutaman: molemmat Thor-leffat, The Avengers, molemmat Captain Americat, Iron Man sekä X-Menit.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2015, 16:25:35 kirjoittanut Ruby »
"They're taking the hobbits to Isengard!"

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #262 : Kesäkuu 26, 2014, 23:22:55 »
Mulla suosikki elokuva vaihtelee paljon sen mukaan oonko nähny lähiaikoina miten hyviä leffoja. Mutta Hobitit ja LotRit on kyllä hyviä vaikka kummassakin on joitain kohtia mitkä ei iske.

Ainut kohta mikä LotRissa ei iske on se kun Klonkku, Frodo ja Sam on niillä portailla menossa Lukitaren luolaan ja Klonkku lähettää Samin pois. Mä en siis pysty enää kattomaan tota kohtaan vaan melkein kelaan sen koska plääh.

Tähän astisista Hobiteista ainut huono osa on Beorn. Toisaalta jos sen ois tehny samanlaiseksi kuin kirjassa niin ihmishahmossaan se näyttäs liikaa Hagridilta. Mutta se karhu muoto minkä Beorn ottaa elokuvissa niin se ei näytä karhulta ainakaan sellaselta mikä tulee mieleen sanasta karhu. En nyt löytänyt hyvää kuvaa Beornin karhumuodosta googlella (jos laittaa googleen hakusanaksi beorn in the desolation of smaug löytää kuvia beornin lisäksi myös muista DoSin hahmoista), mutta se näyttää elokuvassa enemmän mutantti karhulta kuin oikealta karhulta.

Musta yksi syy Hobitin moniosaisuudelle sen lisäksi että haluttiin näyttää Gandalfin seikkailut Dol Guldurissa ja vähän Valkoita Neuvostoa oli raha. Toisaalta nyt on enemmän aikaa näyttää lisä juttuja liittyen elokuvaan kuin lyhyemmässä ajassa.

Poissa Ulompi vino vatsalihas

 • Neville Longbottom <3
 • Vuotislainen
 • PS. Pidän hapanpastilleista
  • Livejournal
  • Katso taivasta, tähtiratainsa täyttämää
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #263 : Lokakuu 02, 2014, 12:20:15 »
Jadesoturi. Suomalaista ja kiinalaista kansanperinnettä yhdistelevä tarina, jossa on taistelua ja vähän romantiikkaakin ynnä muuta ynnä muuta. Vaikka tuohon Kalevalaan en olekaan suuremmin tutustunut, mytologiat eri kulttuureissa ovat kiehtovia. Ihastuin jo traileriin ja koko leffa oli hyvin vaikuttava.

Sissi ja Sotamies. Missasin tästä muutaman ensimmäisen minuutin, kun katsoin tämän, mutta rakastuin tähän silti. Tämä on niin omaperäinen ja kaunis, sellainen psykologinen. Ja elokuva- ja tv-maailmassa varsin poikkeuksellinen rakkaudenkuvaus: mies ja nainen eivät missään vaiheessa kosketa toisiaan.

Yön kuuntelijat. Tämä on yksi niitä elämän pieniä ihmeitä, kun elokuva on parempi kuin kirja. Totuuden ja mielikuvituksen rajoilla leikkimistä, syvällinen tarina, käsittelee yhtä maailman mielenkiintoisimmista asioista eli munchausenin syndroomaa.

...Ja miten saatoin unohtaa: Klass. Esimerkiksi Elephant ei iskenyt minuun, mutta Klass on... no, ihana ei ole tilanneyhteyteen sopiva sanavalinta, mutta paras ja loistava.

Voin jatkaa listaa, jos tulee vielä mieleen...
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2014, 11:55:40 kirjoittanut Ulompi vino vatsalihas »
On the 10 year anniversary of Harry’s parents’ death and the first time Voldemort was defeated, 31st October 1991, he and Ron saved Hermione from the troll in the bathroom. This is generally regarded as the day the trio became friends

Poissa Evee

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Pottermore: OwlFlame2475
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #264 : Lokakuu 02, 2014, 15:21:09 »
Vaikea kysymys, koska olen katsonut todella paljone leffoja ja minulla on monta suosikkia. Mutta näistä pidän erityisesti:

Harry Potterit. Rakastuin jo ensimmäiseen leffaan, samoin kuin ensimmäiseen kirjaankin. Kaikki ovat upeta, mutta parhaat ovat mielestäni Kuoleman varjelukset 1 ja 2. Uskomaton tarina, upea musiikki, hyvät näyttelijät... Ei voi olla pitämättä eikä kyllästymättä.

Taru Sormusten Herrasta -trilogia. Tässäkin on kiehtova tarina, ja Uuden-Seelannin upea maisemat, hyvät näyttelijät sekä hieno musiikki tekevät kaikkien kolmen elokuvan katsomisesta unohtumattoman kokemuksen. Näihinkään en koskaan kyllästy.

Titanic. Ensinnäkin mielenkiintoinen aihe, toiseksi historiallinen elokuva ja kolmanneksi rakkaustarina. Siinä tiivistettynä ne kolme syytä, jotka saivat minut ensimmäistä kertaa katsomaan kyseisen elokuvan. Tarina on ihana vaikkakin surullinen.

Moulin Rouge. En ole musikaali-ihminen, ja katsoin tämän elokuvan ensimmäistä kertaa koulussa äidinkielentunnilla. Ja  yllätyin todella positiivisesti, ja elokuva pääsi heti suosikkieni listalle. Kaunis mutta surullinen tarina. Moulin Rouge on elokuva, jota katsoessani olen itkenyt kaikkein eniten, jopa enemmän kuin Titanicin aikana.

Ylpeys ja Ennakkoluulo (2005). Taas kerran romantiikkaa. ;) Toisekseen tämä on pukudraama ja period drama (miten tuo kääntyy järkevästi suomeksi?). Suosikkini Jane Austenin kirjoista.

Jane Eyre (2011). Jane Eyre on suosikkini romantiikan ajan kirjoista, ja ainakin tällä hetkellä myös lempikirjani. Varmaankin ihanin tietämäni rakkaustarina. Vaikka mielestäni BBC:n vuoden 2006 TV-sarja on tätä leffaa parempi, pidän tästä elokuvasta. Michael Fassbender on loistava Rochester (vaikkei tosin niin hyvä kuin Toby Stephens BBC:n minisarjassa).

James Bondit. Ei erityistä suosikkia, eikä varsinaista lemppari-Bondia. Mutta kylmä sota kiehtoo itä-länsi-vastakkainasetteluineen ja vakoilijoineen, siinä varmaan suurin syy miksi tykkään.

Tuossa oli nyt joitakin. Lisäksi tykkään muun muassa vuoden 1995 Järki ja Tunteet -elokuvasta (romanttinen Austen-pukudraama, jossa näyttelee mm. Alan Rickman <3), Dan Brownin kirjoista tehdyistä elokuvista Da Vinci -koodi ja Enkelit ja Demonit, Pirates of the Caribbeanista, tositapahtumiin perustuvasta Miss Potterista jne. Kyllähän näitä on. :)
"The mind is not a book, to be opened at will and examined at leisure."

-Severus Snape