Kirjoittaja Aihe: Dumbledoren arpi  (Luettu 11340 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« : Marraskuu 12, 2004, 12:25:54 »
Joissain topiceissa on epäilemättä mainittu jo aiemmin, että Dumbledorella on oma, Lontoon metrokartan muotoinen arpensa. Dumbledoren omin sanoin:
Lainaus käyttäjältä: "Rowling"
"Scars can come in handy. I have one myself above my left knee that is a perfect map of London Underground."

En kuitenkaan löytänyt haulla useita topicceja selaamalla sellaista, missä tästä olisi sen enempää keskusteltu. Johtuu varmaan siitä, ettei meillä ole ollut arvesta juuri tuon enempää tietoa, ja kaikki mahdollinen keskustelu olisi vain olettamista ja arvailua.

Nyt kuitenkin lukiessani Liekehtivää pikaria löysin kohdan, johon en aiemmin ollut tarttunut. Toiseksi viimeinen luku, Dumbledore ja Cornelius Toffee keskustelevat sairaalasiivessä:
Lainaus käyttäjältä: "Rowling"
"Kuuntele nyt, Cornelius", Dumbledore sanoi, --- "Harry on yhtä järjissään kuin sinä tai minä. Arpi hänen otsassaan ei ole sekoittanut hänen aivojaan. Uskon että sitä vihloo silloin kun lordi Voldemort on lähellä tai erityisen murhanhimoinen."
Toffee oli perääntynyt puoli askelta poispäin Dumbledoresta, mutta näytti yhä jääräpäiseltä. "Suo anteeksi, Dumbledore, mutta olen aiemminkin kuullut kirousarvesta, joka toimi hälytyskellona..."
(Harry keskeyttää ja jatkavat väittelyä Voldemortin paluusta.)


Bling! Mitä mieltä olette, eikö tähän sopisi täydellisesti, että Toffeen pilkallinen viittaus kohdistui Dumbledoren arpeen? Onkohan Dumbledore joskus oman arpensa perusteella ennustanut jotain, mikä ei ole toteutunutkaan tai mikä on jopa johtanut vahingolliseen väärinkäsitykseen? Tosin se, että Dumbledore itse käytti sanoja "scars can come in handy" saa ajattelemaan, että hän itse ainakin on kokenut hyötyneensä arvestaan (siis ehkä muutenkin kuin tuntemalla Lontoon metroreitit ^^). Eli onko kyse taas jostain vastaavasta tilanteesta, minkä merkitystä Toffee vain taas ei ole ymmärtänyt?

Mietin hetken myös sitä, olisiko Dumbledore saanut oman kirousarpensa Grindelwaldilta? Toisaalta jos kirousarpi aina hälyttelisi juuri sen aiheuttaneesta velhosta, uskon että kyse olisi jostain muusta lähempänä menneisyydessä, koska ilmiselvästi Toffee on ollut mukana näissä tapahtumissa ja hän kaiketi ei ole niin vanha, että Grindelwald sopisi kuvioon.

Ennen tämän viestin postittamista käväisin vielä MuggleNetin foorumilla vilkaisemassa, onko kukaan siellä keskustellut aiheesta. Joku oli huomannut kommentin, mutta se on ilmeisesti painettu osaan kirjoista eri tavalla, joka muuttaa koko lauseen merkityksen. Osassa englanninkielisistä painoksista lukee:
Lainaus
'Fudge had taken half a step back from Dumbledore, but he looked no less stubborn. 'you'll forgive me, dumbledore, but I've heard of a curse scar acting as an alarm bell before...'
ja osassa taas I've ja heard sanojen väliin on lisätty 'never', joka tietenkin tekee kommentista varsin helposti ymmärrettävän eikä anna syytä lisäpohdinnalle. Käännöskirjoihin osa oli käännetty ensimmäisen, osa toisen version mukaan. Koska liikkeellä on paljon kirjoja joissa lause on käännetty eri tavalla, tästä ei siis juurikaan keskustelua ole ollut ja ainakin MuggleNetissä sekin vähä keskustelu meni väittelyksi, mitä kenenkin kirjassa lukee.

Mitä te luulette, kumpi on oikein? Kuittasiko Toffee vain vähättelevästi idean, että kirousarpi muka voisi toimia hälytyskellona, vai muistuttiko hän tarkoituksella Dumbledorea, että aiemmin kun tällaista oli yritetty väittää, homma oli mennyt susille? Ja jos hän viittasi aiempaan kertaan, voisiko kyseessä siis olla juuri Dumblen oma arpi ja kyseessä joku tapaus Voldemortin ensimmäisen valtakauden ajalta (keksiikö joku teoriaa mikä tapaus, olisiko Dumble voinut erehtyä tällöin jossain kohtalokkaasti tms.)?

Tuo never-sanan kumpi tahansa, mukanaolo tai puuttuminen voi olla kirjoitus-, ajatus- tai oikolukuvirhe... Eikä se luultavasti ole niin tärkeä lause, että Rowlinginkaan silmään olisi pistänyt tarkastaa, onko se varmasti tullut oikein. Mutta itse uskon, että alunperin Rowling on tarkoittanut lauseen ilman neveriä ja se todella on viittaus johonkin!

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #1 : Marraskuu 13, 2004, 01:17:12 »
Tylsänä ihmisenä itse uskoisin ennemmin "neverilliseen vaihtoehtoon". Mutta onhan tuolla arvella ilmeisesti jokatapauksessa jonkinlainen tarina takanaan, muistakaamme mitä Rowling sanoi Edinburghissä:
"Q: How did Dumbledore get his scar in the London Underground?
A: You may find out one day. I am very fond of that scar."


Neveritönkin vaihtoehto houkuttaisi toki, mutta jotenkin tuohon dialogiin se ei minusta niin hyvin sopisi.
Eikä Rowlingin kommentinkaan sanamuodot oikein nähdäkseni tue sitä, että Dumbledore olisi jotain möhlinyt tuon arpensa takia.

Poissa anarkian

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Dumbledoren arpi
« Vastaus #2 : Marraskuu 13, 2004, 09:52:38 »
Erittäin mielekiintoinen teoria. Jotenkin sen voisi uskoakin, koska olet perustellut sen niin loistavasti, mutta jotenkin sitten taas se voisi mennä hieman överiksi, jos ilmenisi, että jollakin muullakin on ollut/on kirousarpi, joka toimisi "hälytyskellona". Mutta se voisi selittää sen miksi Dumbledore ymmärtää Harrya ja erityisesti Harryn arpea niin hyvin. Eikö Dumbledore juuri sanonut Harrylle, että, kun arpea vihloo se kertoo Voldemortin vihasta tai ainakin jotakin tähän suuntaan.
FK:ssa Harry oppi tulkitsemaan arpea vielä paremmin, sillä hän alkoi tuntemaan jopa sen, kun Voldemort oli onnellinen ja eikö hän pääsyt siihen uneenkin (missä Herra Weasley oli kuolemaisillaan) juuri ns. arpensa kautta ja jos Dumbledorella on tälläinen arpi niin mistä hänen arpensa varoittaa? Tai kuinka hän on saanut sen?
Tietenkin voi olla, ettei hänen arpensa ole kirousarpi ja hän on saanut sen yksinkertaisesti kaatumalla portaissa.
Palailemassa.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #3 : Marraskuu 14, 2004, 23:38:35 »
Murphyllä on taas selvästikin sormensa pelissä, nimittäin juuri päivää ennen kuin HiiHaa postitti tämän topiikin aloitusviestin, uutisoitiin HP Lexiconissa:
November 11, 2004
Well, here's another tiny little mystery cleared up. I have just received word from a very reliable source that this sentence of Fudge's on page 613 of the UK version of Goblet of Fire is incorrect:
"You'll forgive me, Dumbledore, but I've heard of a curse scar acting as an alarm bell before..."
The correct version of that sentence is the one that appears in the US edition (on page 706). It should read:
"You'll forgive me, Dumbledore, but I've never heard of a curse scar acting as an alarm bell before..."

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #4 : Marraskuu 15, 2004, 02:02:38 »
Hih, tyypillistä että meikä on taas myöhässä! Sinänsä sääli, koska taas on yksi aihe vähemmän pohdittavana, ehkäisen jo nimittäin varhaisdementiaa pitämällä aivosolut jatkuvasti ylityöllistettyinä. ;) Onneksi meillä on Haltiamieli joka tonkii nettiä meidän muidenkin puolesta, ettei kaikkien tarvitse vaivautua etsimään noita satunnaisia kommentteja. Tarvis vissiin minunkin alkaa vierailla tuolla Lexiconissa useamminkin.

Mutta ainahan voin mielessäni kehittää salaliittoteoriaa siitä, että Lexiconin "very reliable source" onkin uutisankka... Kun itse Taikamaailman Jumalatar Rowling sanoo oman painavan sanansa, siihen ei minullakaan ole enää vastaan pyristelemistä.

Noh, ehkä arvesta tosin ainakin se luvattu yksityiskohta selviää myöhemmin, mistä Dumbledore on moisen saanut. Mielenkiintoinen valinta arven muodoksi, Lontoon metrokartta... *pyörittelee silmiään*

Miss L

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #5 : Marraskuu 22, 2004, 15:48:31 »
Minulle tuli taas kummallinen ajatus mieleen: Mitä jos nämä Harryn ja Dumbledoren arvet liittyvät jollakin tavalla toisiinsa? Selvitän vähän tätä asiaa: Tiedämme, että Harry sai arpensa Voldemortilta, hyvä.  Tämä Dumbledoren arpi taas on hiukan arvoituksellisempi. Eli, luulen, että kun saamme sen selville olemme ratkaisseet tämän "arvoituksen." Mutta kysehän on pohdinnoista, joten pohditaanpa sitten: Olisiko mahdollista, että Dumbledorekin olisi saanut arpensa joltain Voldulle todella läheiseltä kuolonsyöjältä tai jopa Voldemortilta itseltään?
Aah, tästä sain taas uuden, ihanan idean: Miksi kummassa Voldemort niin paljon pelkää Dumbledorea? Heidän on joskus täytynyt kohdata kaksintaistelussa/muussa taistelussa. Tuskin Voldemort sen takia pelkäisi tätä valkopartaa, että olisi kuullut että hän on mahtava velho.  Vai?!
Minun teoriani tästä (mistä Dumbledore sai arpensa) on, että Dumbledore ja Voldemort ottivat joskus yhteen, mahdollisesti jopa jo Voldun kouluaikana, ja Voldemort hyökkäsi Dumbledoren kimppuun, mutta joku Dumbledoressa (esim. joku salaperäinen voima) esti Voldemortia suorittamaan täydellistä hyökkäystä, mutta hänellä oli joku vimma, ja hänen oli pakko satuttaa Dumbledorea, ja hän onnistui osumaan tätä polveen. Ja tämä metrokartta juttu - no, sekin tukee teoriaani, eli kirous meni pieleen. Sekin kääntyi tavallaan Voldua vastaan, siitä arvestahan on Dumbledorelle hyötyä.
Nyt te varmaan ihmettelette, että miksei Voldemort sitten käyttänyt Kedavraa? Jos tämä tapahtui juuri Voldemortin kouluaikoina kun he ottivat yhteen, Voldemort ei välttämättä vielä osannut Avada Kedavraa.

Aika seko teoria =P

Amella

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #6 : Marraskuu 25, 2004, 21:26:59 »
Miss L ja HiiHaa, mielenkiintoiset teoriat. todella.

Mutta minun mielestäni ei voi olla sattumaa että arvesta tuli juuri metrokartta - yleensähän kirouksen pieleen mennessä tapahtuu itselle jotain, tai en ainakaan muista tapausta jossa toinen olisi saanut jonkun hyödyllisen vamman.

Eli ettei tällä olisi jotain tekemistä jästien kanssa? Dumblekin vaikuttaa hieman Weasleyn pään kaltaiselta jästirakkaalta, jonka 'rakkaus' ei tosin ole aivan kehittynyt töpselinkeräysasteelle.

Miten se sitten jästeihin liittyisi, en osaa kehittää mitään henkeäsalpaavaa teoriaa, sana on vapaa :p

Mahtaa J.K.R:llä olla hauskaa jos joskus sattuu lukemaan lukuisia teorioita jopa pienimmästäkin sanasta - onko siinä virhe vai viittaako se muinaislatinan esi-isään jonka kirjoitusasu muistutti kaukaisesti sitä sanaa. Offtopic, i know.

Mutta. Jos Harryn arpi toimii 'varoituksena', ja oletetaan että dumbledorekin arpi käyttäytyisi samoin tavoin, niin mistä se varoittaisi, siitä, että metro lähtee nyt just eikä kohta?
Hyödyllistä ehkä muttei ehkä velholle joka pystyy olemaan monta monta kertaa metroa sutjakkaammin perillä.

Mutta jos siitä kerran on ollut hyötyä, siitä on ollut hyötyä Lontoossa.
Ja rakkaalla jkr:llä kun tuppaa aina olemaan joku taka-ajatus noinkin 'mitättömässä' yksityiskohdassa. Jo sanoo olevansa ylpeä siitä, tuo lausahdus tuskin viittaa mihinkään verisiin kaksintaisteluihin Voldemortin kanssa. Tämä nyt oli vaan villi veikkaus, Jo;sta kun ei tiedä. Ei ,ei.

Arvesta saamme kuulla lisää, se on varma, mutta viittaisiko tämä siihen että tulemme näkemään Lisää tohinaa Lontoossa?
Kamppailuja Metrotunneleissa?
Voldemortistahan on hauskaa kiduttaa jästejä joten ei olisi mitenkään
mahdotonta. Ja Voldemorthan on nyt tullut ilmi, eli saamme odottaa häneltä varmasti paljon pirulaisuuksia.

Ennenkun viesti venyy ihan liikaa niin..

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Dumbledoren arpi
« Vastaus #7 : Marraskuu 29, 2004, 20:29:41 »
Pohditaan.

Amella, sanoit jotenkin näin: "Mutta. Jos Harryn arpi toimii 'varoituksena', ja oletetaan että dumbledorekin arpi käyttäytyisi samoin tavoin, niin mistä se varoittaisi, siitä, että metro lähtee nyt just eikä kohta?"

Eihän Harrynkaan arpi varoita, milloin salamoi! Arven muoto ei välttämättä varoita sitä kyseistä asiaa tai ei liity siihen asiaan mitenkään.

Ymmärrättekö, mitä tarkoitan?

Sitten..  Luulisin, että Dumbledore on saanut arpensa vahingossa, tosin sitähän ei tiedä kukaan muu kuin Rowling. Mutta voisihan luulla, ettei kukaan nyt tahallaan rustaa metrokartan muotoista arpea?! Eihän?

Voisihan se olla, että Voldemort on hyökännyt Dumbledorea vastaan. Niin, miksi muuten Voldemort sitä pelkäisi? Mutta että ihan arpi..? Enpä tiedä. Tuskin tuommoisia arpia vahingossa tulee, tai mistä sitä tietää?

Hmm. En nyt muista, mutta voiko Kevadralta suojautua? se on sentään tappokirous, mutta jos Dumbledore on kaikkien aikojen mahtavin velho,  hän on voinut suojautua Voldemortilta. Ja, ja.. jotain.

Toisaalta, dumbledore on niin jästirakas, symppis, ihana ihminen, joka välittää kaikista. Miksei hän voisi tehdä arpeakin itseensä vain rakkaudesta jästeihin? Tai jos hän tarvitsi sitä todella? Ehei.. ei kuulosta viisaalta.

Jään tänne pohtimaan.
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Dumbledoren arpi
« Vastaus #8 : Marraskuu 30, 2004, 15:57:53 »
Lontoon metron kartta:

http://www.bulgarianlondon.com/bg_lon/bg/images/tube_map.gif

Näitä löytyy lisää jos menette googleen kuvahakuun ja hakusanaksi vaikka london underground.

Itse en tuosta kuvioita oikein saa erotettua, mutta ehkä velhoilla on joku oma metrokarttansa, jossa on muitakin metroja. ;)
I walked through fire and I didn't get burned.

Miss L

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #9 : Joulukuu 02, 2004, 15:52:49 »
Mulle tuli tosta metrokartan muodosta mieleen hämähäkki... Mitähän Dumbledore edes pelkää? Ehkäpä juuri hämähäkkejä... Silloinhan (palaan nyt aikaisempaan teoriaani) Voldemortin kirous olisi voinut puoliksi onnistua, eli, hän sai arvelle kuitenkin Dumbledorea kammottavan muodon. Epätodennäköistä, sanon minä.
Toisaalta metrokartta muistutti jotakin konetta, mutten usko, että Rowling koneita tässä tarinassa käyttäisi. Potterissahan kaikki tapahtuu taikuuden avulla, eikä mitään suurempia koneita ole. Toisaalta, jos Potteriin jossakin vaiheessa ilmestyy myös ns. jästivastuksia (jotka ovat mahdollisesti olleet olemassa jo ties kuinka pitkään) he voisivat käyttää jotain konetta. Luulisin kuitenkin, että Päivän profeetta olisi lukuisissa jutuissaan jo käsitellyt sen aiheen.

Tyylilleni uskollisena: Sekoja teorioita! =)

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Dumbledoren arpi
« Vastaus #10 : Joulukuu 03, 2004, 15:48:54 »
Dumbledore pelkäisi hämähäkkejä?

Voi jukranpujut.

Tai siis, mikäs ei, kyllähän minäkin olen joskus hämähäkkejä kirkunut, ja jokaisella on jokin pelko. Mutta, että Dumbledorella se olisi hämähäkkikammo? En oikein usko..

Sitäpaitsi, tylypahka on TÄYNNÄ hämähäkkejä - jos Dumbledorella se kammo olisi, hänhän tulisi hulluksi. Ja sitten Voldemort tietäisi tämän heikon kohdan, ja voisi käyttää tietoa hyväksi.

En usko.
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

Ceassa

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #11 : Joulukuu 06, 2004, 00:01:26 »
Olenko minä ainoa, jota tässä teoriassa juuri tuo metrokartta-ominaisuus ei onnistunut erityisemmin vakuuttamaan? :) Tarkoitan siis sitä, että ehkä tuo arpi on syntyessään vaan sattumoisin ottanut sellaisen muodon, jonka Dumbledore on myöhemmin huomannut muistuttavan kovasti Lontoon metrosokkeloa. Minulle ainakin tuli heti tuon kohdan kirjasta luettuani mieleen sellainen käsitys, että arpi olisi vain sattumalta tuon metrokartan näköinen. Minäkin huomasin vastikään että kasvoissani olevat pienet luomet muodostavat aika lailla täydellisen kopion Otavan tähtikuviosta (joka oli muuten aika kutkuttava havainto, näin offtopikkina), joten kyse saattaisi Dumbledorenkin kohdalla olla vain tällaisesta "hei! tämähän on sen näköinen!" -älynväläyksestä. En siis usko että juuri tuolla arven muodolla on mitään sen kummempaa syvällistä merkitystä, vaan enemmänkin minua kiinnostaa sen alkuperä.

Haluaisin kovasti yhdistää tuon arven jotenkin Voldemortiin, vaikka se tuntuukin vähän kaukaa haetulta. Kuitenkaan kirjoissa ei ole taidettu vielä paljastaa yksiselitteistä syytä sille miksi Dumbledore on ainoa henkilö jota Voldemort on koskaan todella pelännyt ja josta on ollut hänelle vastusta. Siitä on aikaa kun olen Pottereita viimeksi lueskellut, joten tulkaa potkimaan jos puhun ihan puutaheinää tämän asian tiimoilta - mutta tosin tuo Voldemortin ja Dumbledoren välinen "juttu" on sen verran kiinnostava että luulisin sen jääneen mieleeni jos se olisi kirjoissa jo selostettu. :) Eenivei, minusta voisi olla hyvinkin mahdollista että Dumbledore olisi saattanut saada tuon arpensa juuri Voldemortin loitsujen jäljiltä. Lisäksi jos ajatellaan Harryn arpea, joka käyttäytyy aika erikoisesti aina Voldemortin toimiessa tietyllä tavalla, niin ehkä Dumbledorenkin arpi on jollain tapaa kytköksissä Voldemortiin? Ehkä siinä piilee syytä siihen, miksi Voldemort välttelee ja pelkää kyseistä velhoa? Kuten sanoin, tämä menee jo vähän kaukaa haetuksi, mutta olipahan pakko ottaa asia esille kuitenkin.

Mutta loistava havainto topikin aloittajalta, jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä kaikkea kivaa saatte revittyä tästä aiheesta irti. :)

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #12 : Joulukuu 06, 2004, 01:03:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Ceassa"
Olenko minä ainoa, jota tässä teoriassa juuri tuo metrokartta-ominaisuus ei onnistunut erityisemmin vakuuttamaan? :) Tarkoitan siis sitä, että ehkä tuo arpi on syntyessään vaan sattumoisin ottanut sellaisen muodon, jonka Dumbledore on myöhemmin huomannut muistuttavan kovasti Lontoon metrosokkeloa.
---
En siis usko että juuri tuolla arven muodolla on mitään sen kummempaa syvällistä merkitystä, vaan enemmänkin minua kiinnostaa sen alkuperä.


Et ole ainoa, koska minustakin on tuntunut siltä, että juuri tuo metrokarttamuoto ei ole arvessa se oleellinen asia, vaan se, joka arvesta puhuttaessa kiinnittää huomion ja saa lukijan ajattelemaan 'ahaa, taas yksi hauska ja merkityksetön yksityiskohta; miten Lontoon metrokartta muka voisi liittyä Dumbledoreen?' Ihan samoin, kuin Dumbledoren mainitessa Tarvehuoneen ensimmäistä kertaa, mainintaan oli upotettu vitsiksi se tarina pissahädästä ja yöastioista, viemään huomio pois tästä kummallisesta huoneesta, joka sitten myöhemmin paljastuikin tärkeäksi yksityiskohdaksi.

Eli minäkään en usko, että Lontoon metrolla tulee olemaan osaa tai arpaa tulevissa kirjoissa. Dumbledoren arvesta sen sijaan voimme vielä kuullakin.

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Dumbledoren arpi
« Vastaus #13 : Joulukuu 08, 2004, 15:04:12 »
Tai jos sittenkin...

... Dumbledorehan sanoi, että 'se on todella hyödyllinen', tai jotain. Hän puhui arvesta, joten se on kai tullut vahingossa. Tai ainakin luulisi. Katsos, voisi kuvitella, että hän selittäisi, että semmoisesta kirouksesta on myös hyötyä! Eli arvesta puhumme, jälleen. Hmm. Sen on täytynyt tulla taistelussa, vai kuinka? Miksi hän muuten niin sanoisi? Okei, tämä on aika kaukaa haettua, mutta miettikääpä itse! Jos SINÄ sanoisit kaverillesi, että 'älä huoli, arvesta [tai jostain muusta] voi olla hyötyä, minulla on myös arpi, ja siitä oli kuin olikin loppujen lopuksi hyötyä..', niin eikö se ainakin kuullosta siltä, että se olisi tullut vahingossa?! Minä tiedän, Dumbledore ei missään vaiheessa [ainakaan muistaakseni] ole sanonut mitään semmoista, että ohops, arvestahan olikin hyötyä, eikä haittaa! Tiedetään. Ei se ole sanonut niin, mutta silti.


Aika moni [ellei kaikki] on täällä sitä mieltä, että Dumbledoren kimppuun hyökättiin. Mitä siis viestini vaikuttaa? Joku pohdiskelija voi hyvinkin saada lisäaatteita viestistäni, ja onpahan minulla myös muuta asiaa.
Siis: Jos Dumbledoren kimppuun ON hyökätty, milloin, missä ja kuka. Näitä asioita pohditaan. Voisko se olla niinkin, että joku hyökkäsi Dumbledoren kimppuun, ja hän itse muunsi sen metrokartan muotoiseksi? Paitsi.. jos arpea pystyisi muuttamaan, olisi silloin kai Harryn arpeakin muokattu tai peitetty. Paitsi onhan Dumbbis sentään aikojen paras velho, mutta silti!
Entä jos arpi peittääkin jotain? Pitääpä alkaa selaamaan Pottereita, jos sieltä vaikka lisävihjeitä löytyisi..
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

dimou

 • Ankeuttaja
Dumbledoren arpi
« Vastaus #14 : Joulukuu 08, 2004, 15:26:21 »
Lainaus
Eikö voi olla niinkin, että Dumbledore loihti itselleen arven, jonka lumosi toimimaan Harryn arven kautta?

Lainaus
Paitsi.. jos arpea pystyisi muuttamaan, olisi silloin kai Harryn arpeakin muokattu tai peitetty. Paitsi onhan Dumbbis sentään aikojen paras velho, mutta silti!


McGarmiwa kysyi Dumbledorelta silloin, kun he olivat viemässä Harrya Dursleylle, että eikö arpea voisi poistaa. Silloin hän voisi ehkä elää melko normaalin elämän (velhomaailmassa.) Ja sitten Dumbledore vastaa, että arvet voivat osoittautua hyödyllisiksi ja kertoo omasta metrokartan muotoisesta arvestaan. Jos hän siis olisi lumonnut sen itselleen heti sen jälkeen kun Harry sai omansa, niin en usko että hän olisi viellä havainnut sitä millään lailla hyödylliseksi, tai kertoisi siitä McGarmiwalle.

((En vastaa tarkoista yksityiskohdista ^^;))

Poissa Minna

 • ystävällinen mäyrä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #15 : Kesäkuu 02, 2008, 22:11:55 »
Mistä tämä päätelmä, että Dumbledore metrokartan muotoisella arvella olisi jokin suurempi merkitys? Saattoihan Dumbbis vain pelleillä McGarmiwalle aiheesta tai vaikka hänellä olisikin tälläinen arpi niin hän varmaan vain tarkoitti, että se on hyödyllinen jos etsii jotain metroja eikä suinkaan, että Dumbledore jotenkin ihmeen kautta saanut kirousarven, joka ennustelee hänelle jotain velhomaailman tapahtumia.

~Minna
Mä huudan ohjeit mut auto menee puskii,
älä anna mun kuolla mun tuskii.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #16 : Kesäkuu 03, 2008, 08:10:30 »
Oma mielipiteeni siitä arvesta on, että Dumbledore vain yritti lohduttaa ja kertoa, että se, että on arpi, ei ole maailman loppu. Minusta koko jutun pointtina (varsinkin näin sarjan päätyttyä) oli vain sellainen "arvista voi olla hyötyä" -juttu. Ja kun kerran kertoo jotain, niin täytyy olla joku esimerkki, joten Dumbledore kertoo omasta arvestaan, joka on jokseenkin hyödyllinen (ainakin joskus)^^ Minä en näe siinä sen kummempaa syytä, mutta jos sellainen on, niin kuulen sen toki mielelläni.

Muuta lisättävää ei oikeastaan ole näihin keskusteluihin. Täällä pohdittiin jonkun verran sitä, mistä se on tullut. Luulen itse, että vahingossa jostain (onhan Dymbledore voinut vaikka kaatua tai jotain. Ei sen ole pakko olla tullut mistään kirouksesta..Kai? Argumentteja tähän liittyen?). Enkä edes usko, että sillä on sinänsä paljon mitään merkitystä. "Kirjassa ei kerrottu -> Ei ole tärkeää" ^^ muka..

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #17 : Kesäkuu 03, 2008, 19:19:21 »
(onhan Dymbledore voinut vaikka kaatua tai jotain. Ei sen ole pakko olla tullut mistään kirouksesta..Kai? Argumentteja tähän liittyen?)

Kuulostaa jotenkin hullulta, että pelkästä kaatumisesta tulisi Lontoon maanalaisen karttaa muistuttava arpi. Kyllä kaatuessa tulee yleensä sellaisia ihan "suoraviivaisia" (en keksinyt parempaakaan sanaa) haavoja, ellei sitten osu johonkin. Ja muutenkin luulisi, että taikakeinon pystytään parantamaan pelkästä kaatumisesta johtuvat vammat niin, ettei jää jälkeä. Minä luulen, että kyseinen arpi voisi olla peräisin jostain kirouksesta. Harryllekin jäi hirveästä kirouksesta epätavallinen arpi - miksei sitten Dumbledorelle. Minä luulisin, etteivät kirousten arvet parane tai katoa koskaan.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #18 : Kesäkuu 09, 2008, 23:17:06 »

Dumbledoren arpi...mielenkiintoinen tosiaan. Siitähän voi vääntää jos jonkinmoista teoriaa, emmekä silti taida koskaan saada tietää mikä on sen perillinen tarkoitus.
  Itse en ole juurikaan ajatellut asiaa viime aikoina, mutta muistan kirjan luettuani miettineeni sitä paljonkin. Olin ihan unohtanut koko arven! Lontoon metrokarttahan se oli? Hyvin...omituinen arpi. En nyt muista missä se arpi oli (olisiko ollut polvessa?).
 
En ole myöskään ajatellut aiemmin mistä ihmeestä se olisi voinut tulla, mutta nyt kun lukee perusteluja niin sehän on hyvin voinut tulla joko Voldemortilta tai itsestäni loogisemmalta vaihtoehdolta, Grindelwaldilta. Uskon sen siten olevan jokin vanha kirousarpi jostain vanhasta taistelusta. Sitä vaihtoehtoa jonka mukaan arpi olisi "varoituskello" en pidä juurikaan mahdollisena. Uskon vain Dumbledoren olleen perehtynyt arpiin juuri oman arpensa takia. Hän on saattanut etsiä tietoa kirjoista ja muualtakin tietääkseen noista kirousarvista enemmänkin. Siitä syystä uskon hänen olleen niin kiinnostunut Harryn arvesta ja tietävän siitä hämmästyttävän paljon.

-Lohikäärmelady
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

pottis

 • Ankeuttaja
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #19 : Kesäkuu 29, 2009, 14:31:50 »
Nyt te varmaan ihmettelette, että miksei Voldemort sitten käyttänyt Kedavraa? Jos tämä tapahtui juuri Voldemortin kouluaikoina kun he ottivat yhteen, Voldemort ei välttämättä vielä osannut Avada Kedavraa.

Aika seko teoria =P

Kyllähän se tappo isänsä ja sen perheen... Eli kyllä se sen osas ainaki kutos vai seiska vuonna...?

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #20 : Kesäkuu 29, 2009, 16:40:08 »
Nyt te varmaan ihmettelette, että miksei Voldemort sitten käyttänyt Kedavraa? Jos tämä tapahtui juuri Voldemortin kouluaikoina kun he ottivat yhteen, Voldemort ei välttämättä vielä osannut Avada Kedavraa.

Aika seko teoria =P

Kyllähän se tappo isänsä ja sen perheen... Eli kyllä se sen osas ainaki kutos vai seiska vuonna...?

Voldemort murhasi isänsä ja isänpuoleiset isovanhempansa viidennen ja kuudennen Tylypahka-vuoden välisenä kesälomana eli 1943.
Terve kaikille!

pottis

 • Ankeuttaja
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #21 : Heinäkuu 01, 2009, 12:46:23 »
Näinhän se oli. :)

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #22 : Heinäkuu 13, 2009, 18:59:09 »
Kyllähän Dumbledore hassuttelee. Ei sitä voi kieltää. Mutta luulisin että tämä arpi on olemassa, ja se ei olisi ainakaan tarkoituksella tehty kirousarpi. Siitä on liikaa hyötyä. Jos vaikka eksyy maan alle kun jahtaa kuolonsyöjää (aika todennäköistä :p) voi vaan kattoo kartasta ja päästä takaisin jäljille.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Rainbow

 • Ankeuttaja
Vs: Dumbledoren arpi
« Vastaus #23 : Heinäkuu 15, 2009, 16:36:00 »
Luin pitkästä aikaa Viisasten kiven, ja silmiini sattui Hagridin ja Harryn keskustelu Irvetasta, s. 74:

"Loitsuja - kirouksia", Hagrid sanoi ja taitteli puhuessaan sanomalehteä auki. "Sanotaan, että siellä on lohikäärmeitä vahtimassa kaikkein tarkimmin turvattuja holveja. Ja lisäksi täytyisi vielä osata perille - Irveta on nääs monta sataa mailii Lontoon alla. Syvällä metrotunneleitten alla. --"

Noh, VK:ssahan kivi oli piilossa alun alkaen Irvetassa. Liittyisiköhän tämä millään tapaa Dumbledoren arpeen ? Dumppe taisi kirjan alussakin sanoa jotakin arvestaan, joten itse päättelen näiden liittyvän jotenkin yhteen.