Kirjoittaja Aihe: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?  (Luettu 38541 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Fiona

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« : Lokakuu 10, 2004, 22:22:00 »
Minä itse haluaisin Egyptiin ja olen aina halunnut.
Se on jotenkin niin kiehtova maa.
Minua on muutenkin kiehtonut Egypti jo pitkän aikaan ja olen ollut kiinnostunut Egyptistä melkein koko ikäni tai niin kauan kuin muistan.
Haluan nykyään tietää kaiken siitä mutta tällä hetkellä en tiedä juurikaan mitään. :)
Olen kylläkin katsonut Egyptiin liittyviä dokumentteja yms.
Mutta siitä on niin pitkä aika kun viimeksi katsoin jotain Egyptiin liittyvää eli en nyt muista juuri mitään.
Olen aina halunnut, esim. päästä pyramidin sisälle tutkimaan kaikkia käytäviä/salakäytäviä ja näkemään entisten aikojen faaraoiden hautoja. Ja haluan myös päästä varsinkin Kairon museoon jos minne.
Minua kiinnostaa nämä asiat Egyptissä, mm. pyramidit, sfinksi(miten lie kirjoitettiinkaan), temppelit, rauniot, paikallinen torielämä, kauppakeskukset, ruokakaupat, muutkin kaupat mihin nyt sattuu törmäämään, Niili, kylät yms.


Minne itse haluaisit mennä?
Miksi juuri sinne?
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Mitä asioita haluat nähdä siellä?

Mirachiel

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #1 : Lokakuu 10, 2004, 23:35:34 »
Japani. Se on ihana maa. Sen historia on kiehtovaa ja kieli on ihana. Pidän heidän kulttuuristaan ja ulkonäöstään. Ja tietysti anime ja manga-hömpötyksistä ja j-rock on aivan ehdotonta.
Haluaisin ehkä eniten mennä Tokioon, vaikka ei sillä välttämättä niinkään olisi väliä, kunhan pääsisin sinne jonnekkin.
Haluaisin tutustua ihmisiin siellä, käydä ostoksille (*virnuilee*) ja tutustua maan tapoihin vielä enemmänkin, kuin sen perusteella mitä olen lukenut ja kuullut.
Tämä on ollut haaveenani nyt kohta vuoden, mutta vanhempani eivät tunnu innostuvan asiasta. Mutta onneksi he ovat nyt ainakin puoliksi varmoja siitä, että ensi vuonna meille voidaan ottaa vaihto-oppilas Japanista ^^. Ehkä hänen avullaan pystyn jotenkin tutustumaan kulttuuriin.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #2 : Lokakuu 11, 2004, 10:59:00 »
Tahdon Skotlantiin... Hitot Lontoosta, mutta Skotlanti olisi unelmien täyttymys. Tahtoisin käydä Edinburghissa, Glasgow'ssa, Dundeessa (^__^) sekä Aberdeenissä.

Skotlannissa kiehtoo etenkin tietynlainen karuus. On kivikkoa ja nummea vaikka millä mitalla. Lisäksi Skotlannissa on jotakin joka on mielestäni kovin samanlaista kuin Suomessa, en tiedä johtuuko se talvesta, vai kenties siitä että mielestäni Skotlantilaiset muistuttavat mielestäni hämäläisiä. Ja skotlantilainen aksentti ei tietenkään vaikuta haluuni päästä kilttimiesten maahan ^__^ Ihan niinkuin kilteilläkään ei ole mitään vaikutusta asiaan...

Meillä oli lisäksi koulussa Dundee Universityn edustaja luennoimassa kyseisestä yliopistosta sekä siitä kuinka opiskelu Skotlannissa on ilmaista, eli kouluissa ei ole lukukausimaksuja. (Englannissa lukukausi maksu on keskimäärin 4500 puntaa...) Eli tietenkin tekisi mieli lähteä opiskelemaan Skotlantiin jos mahdollisuus siihen on. Pitäisi vaan nostaa numeroita...  Edinburghin yliopisto houkuttelee myös, silloin voisi asua kaupungissa jossa on kunnon linna... Minä pidän enemmän kaupunkilomista kuin rantalöhölomasta. Ja kaupungilla pitää olla historiaa, mitä vanhempi sitä mielenkiintoisempi eli parempi mielestäni. Ja Skotlannilla on kokonaisuudessaankin taisteluiden ja myyttien värittämä historia, joten parempaa matkan kohdetta saa hakea.
Mens agitat molem.

Poissa Ceciliah

 • Syystuuli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Ceciliah - livejournal
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #3 : Lokakuu 11, 2004, 17:01:33 »
Minä haluan Lontooseen.
Olen halunnut siitä asti kun kaverini kävivät siellä *kade* ja enkun tunnil puhuttiin Lontoon nähtävyyksistä :P (eli n. 1-2 vuotta sitten ;))
Jotenkin vaan ne kaikki ihanat kaupat ja muut pikku putiikit kiehtovat ja toisin sieltä varmaan kassillisen ihania vaatteita ja muita tavaroita.... Haluaisin käväistä British Museum:ssa (<---en ole varma kirjoitusmuodosta) katselemassa muumioita ja muuta kiintoisaa :) ja Madam Tussaud's kuuluu asiaan vaikka onkin kuulemma rahastusta. Ja Harrods:ssä ja Hamley's:ssä täytyisi käväistä myös... Enkkuakin on tullu opiskeltua sen verran että siellä pärjäisi ihan hyvin. Ärsyttävää vaan kun vanhemmat ei haluu tai no...jaksa lähteä, mutta yritän kinua niiltä että menisimme ensi vuonna vaikka syyslomalla Lontooseen.
I just got lost
Every river that I've tried to cross
And every door I ever tried was locked
Ooh-Oh, And I'm just waiting till the shine wears off

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #4 : Lokakuu 11, 2004, 17:43:21 »
Japani olisi yksi. Jotenkin ihanan suoralinjainen maa minun makuuni. Vaikka eihän sitä tiedä ennen kuin sen on nähnyt. Esimerkiksi ennen kuin olin käynyt Ranskassa, pidin sitä haaveenani, vaikkei se loppujen lopuksi ollutkaan kovin kummoinen.

Ja niin, Kreikassa olisi ihana päästä käymään. Maan historia monine myytteineen ja taruineen on aina kiinnostanut minua. Ja kreikkalaisen mytologian jumalat ja muut. Aww.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #5 : Lokakuu 11, 2004, 17:53:57 »
Minä haluaisn menn New Yorkiin. Se olisi mahtava kokemus. En ole ikinä käynyt missään oikein isossa kaupungissa (eihän Tukholma ole iso), ja minä vaan haluasin Nyciin. Joskus kun näin se elokuva Yksin kotona 2, jossa se poika oli eksyny New Yorkiin, ja se poika kävi WTC:n huipulla, ni mäkin olisi halunnut sinne. Sattuneista syistä en sinne koskaan pääse, mutta en anna sen haitata. New Yorkissa on myös monenlaisia paikkoja, mä haluaisin vaan nähdä sen paikan elämänmenon, kun se on niin erilaista verrattuna tänne Suomeen.

Mä voisin kyllä oikeastaan matkustaa joka paikkaan, kaikki on niin ihania :) Mutta Sveitsiin voisin mennä myöskin, vaikka siellä olen käynyt, mutta haluaisin talvella sinne skimbaa. Uskomaton paikka. Ne vuoret on uskomattomia :)

Lainaus käyttäjältä: "Adéa"
Edinburghin yliopisto houkuttelee myös, silloin voisi asua kaupungissa jossa on kunnon linna...

Ja asua kaupungissa, jossa Rowling asuu :)
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Sametti

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #6 : Lokakuu 11, 2004, 20:02:47 »
Awww. Japaniiiiii!
Minä tahdon Japaniin. Lämmitän vanhempiani siihen. Aina, kun on puhe jostain, että lähdettäisiin jonnekkin, niin ehdotan Japania. Äidin saisin lähtemään, mutta isäni inhoaa kaikeea, mitä minä rakastan. Muah.
 Miksikö sitten tahdon Japaniin... Se on yksin kertaisesti kiva maa kivoine ihmisineen. Ehkäpä tämä innostukseni johtuu vain Jrockista, animesta ja mangasta, mutta silti...

 Toinen paikka on Lontoo. Sinne minä pääsenkin. Lähden luultavimmen 2006 kesällä kielikurssille Oxfordiin ja sieltä tehdään reissu Lontooseen joten. (kuka raahaa sieltä mangaa ja paljon, vaikka se maksaisikin enemmän kuin suomessa ja vaatteita...) :D

Fiona

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #7 : Lokakuu 11, 2004, 20:45:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Xara"
Ja te "Egyptin matkalaiset": kuinka uskaltaisitte lähteä Egyptiin kaikkien niiden levottomuuksien uhatessa maata? Itse en ainakaan uskaltaisi, vaikka tokihan se on varmasti kiehtova.No minä en ole ainaskaan vielä sinne menossa, koska siellähän on nyt meneillään kaikkea ammuskelua vai mitäs se nyt olikaan. Mutta jotain tuohon suuntaan.
Sitten kun olen saanut tämän minun englannin kielen taidon paljon paremmaksi niin tajuan kulttuuristakin paljon enemmän yms.

Marizki

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #8 : Lokakuu 11, 2004, 20:53:10 »
Onko Rupert nähtävyys....*wirn*

Englanti. Sinne, nyt, heti, aina ja ikuisesti.

Haluaisin kielimatkalle, mutta ne kuulemma maksavat aika tuhottomasti. Mieluiten menisin Lontooseen. Kävisin vähän ostoksilla, aiheuttaisin yleisin mellakan ja kävisin (tietysti) Kings Crossilla...:) Mukaani matkalaukkuun pakkaisin Mirachielin ja hammasharjan, siinähän sitä olisikin.

Voitas liftailla kotia..:) *Menee tutkimaan lentolippuja ja rahavaroja*

Hanjeu

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #9 : Lokakuu 11, 2004, 21:13:49 »
Aah, Thaimaa. Kaukana, setäni ja tätin ovat käyneet siellä miljoon kertaa, (eppaa =b) ja sillä on kulttuuria, ja kauniita hiekkarantoja ja sitä on kehuttu paljon.
Haluaisin myös käydä Uudessa-Seelannissa, (ei, ei lainkaan sen takia että siellä on kuvattu TSH, ei tietenkään!) se kun on sen verran kaukana ja en tiedä siitä kunnolla mitään. Ja sen ilmaston on sanottu sopivan hyvin suomalaiselle, ja haluan tarkistaa onko se totta.
Ja sitten toki Namibia. Kävin siellä oman perheni ja yhden tuttavaperheeni kanssa neljä-vuotiaana, ja haluaisn herätellä muistojani siellä ja tutustua uudestaan samoihin paikkoihin. Ja toiseksi haluaisn tutustua siihen naiseen joka pelasti minun henkeni, kun olin hukkumaisillani uima-altaasta, ja toivon että hän ei ole kuollut. (toinen lapsenvahdeista on kuollut, aidsiin. Kammottava tauti.)

Marnie of Gondor

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #10 : Lokakuu 12, 2004, 10:10:21 »
Mulla on kaksi paikkaa, mitkä aion nähdä joskus elämäni aikana: Alaska ja Prince Edward Island.

Alaskassa minua kiinnostaa se mahtava luonto, mitä sieltä löytyy, ja luoteisrannikon intiaanien historia. Alkuperäisten amerikkalaisten historia ja nykytilanne on yksi niistä asioista, joista olen ollut kiinnostunut niin kauan kuin muistan, ja luoteisrannikon heimoista kiinnostuin silloin, kun tapasin (kirjeitten kautta) pari heihin kuuluvaa tyttöä. En niinkään halua tutustua kaupunkeihin, vaan vuokrata auton ja lähteä kiertämään edes pientä osaa siitä osavaltiosta.

Prince Edward Island on ollut minulle pienestä pitäen sellainen  "unelmakohde", johon rakastuin luettuani L.M. Montgomeryn Pieni Runotyttö-sarjan. Sitten kun itselleni selvisi että se on oikeasti todellinen paikka, halusin päästä sinne (ja sitten kun saisi vielä sen aikakoneen..). Minä pidän myös majakoista, ja tuolta saarelta niitä löytyy aivan valtavan paljon, toinen toistaan kauniimpia. Mikä olisi hienompaa kuin kiertää saari majakalta toiselle.

Mainen osavaltio Yhdysvaltain itärannikolla oli kolmas tuollainen "must"-paikka itselleni, jonne olen myös aina halunnut, nimenomaan luonnon ja majakoiden takia. Siellä on myös aivan mahtavia majakoita, ja pieniä kalastajakyliä ja jylhiä maisemia. Mutta siellä kävin pari vuotta sitten (ihana osavaltio!), joten se paikka on nyt pois listaltani.

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #11 : Lokakuu 13, 2004, 17:07:23 »
Unelmamatkakohteet ovat aina vaihdelleet, mutta olen jostain syystä haaveillut jo parisen vuotta, että pääsisin joskus käymään Australiassa. Jossain maalla olisi upea päästä käymään ja olisi ihanaa nähdä kenguruita ja koalia. Siellä on varmasti hienoja kansalliseläinpuistoja ja niissä olisi tosi upeeta käydä. Tietenkään ei saisi unohtaa Sydneyta tai Melbourneita, niissä on varmasti paljon nähtävää.

Toinen paikka, missä olen aina halunnut käydä, on Lontoo. Haluaisin käydä katsomassa King's Crossin aseman ja päästä shoppailemaan niille upeille kaupoille, mitä siellä on. Olisi mahtavaa nähdä myös Big Ben yms kuuluisat nähtävyydet. Eniten Lontoo kiinnostaa tietenkin Harry Potterin tähden.

Pariisiinkin olen aina tahtonut, mutta en ehkä niin kiihkeästi kuin noihin kahteen. Ehkä kuitenkin pääsen joihinkin noista kohteista sitten, kun minulla on itselläni paljon rahaa ja työpaikka =)

maniac

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #12 : Lokakuu 13, 2004, 17:33:13 »
Japani on aika hyvin edustettu tässä topicissa. >.< Sinne minäkin haluaisin. Tosin haluaisin kiertää koko maapallon ja käydä jokaisella mantereella, mutta Japani on ehdottomasti se paikka jonne lähden heti ensimmäiseksi kun saan mahdollisuuden.

Olen nyt yli vuoden ollut kiinnostunut Japanista, sen kielestä, kulttuurista, musiikista ja muusta. Säästän jo rahaa ja aion luultavasti pitää välivuoden lukion jälkeen jonka aion viettää matkustellessa, pääasiassa Japanissa. Pienellä opiskelijan budjetilla voi tulla vähän rahaonglemia, mutta pikkuvika, minä ainakin tahdon yrittää. Ja minusta olisi juuri hienoa koittaa kuinka vähällä rahalla pärjää, enkä vaadi mitään luksusta.

Taidan haluta Tokioon kaikkein eniten, onhan se sentään maailman suurin kaupunki eikä tekeminen voisi loppua kesken. Ja tahdon niille kaikille kivoille bändien livekeikoille mitä siellä on varmaan joka päivä..

Kiinakin olisi varsin mielenkiintoinen paikka, ja sitä paitsi paljon halvempi kuin Japani. Sinnekin siis vielä joskus. :)

Lontoo on sellainen paikka, jonne myös tahdon ja jonne minulla saattaa jopa olla mahdollisuus päästä jo ennen kuin pääsen lukiosta. Olen vähän yrittänyt ylipuhua vanhempiani siihen, sillä minnekään Aasiaan ne eivät ainakaan ole lähdössä...

Sitten olisi todella hienoa nähdä muitakin isoja ja merkittäviä kaupunkeja Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Tällaiset tylsät pakettimatkat välimeren turistikohteisiin ei enää kiinnosta, tuntuu kuin olisin nähnyt jo jokaisen kun olen neljässä paikassa käynyt.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #13 : Lokakuu 13, 2004, 19:09:38 »
Japaniin minäkin haluaisin. Tai Australiaan.
Oikeastaan olen kiinnostunut Japanista vasta viime aikoina. Kirjeystäväni on sieltä kotoisin, hän oli meillä jonkin aikaa vuokralla ja hän oli todella mainio tyyppi. Japani vaikuttaa minusta todella kiinnostavalta maalta, ja pidän muutenkin aika paljon Itä-Aasian maista ja niiden kulttuureista.

Australia olisi sitten toinen. Pikkuserkkuni oli siellä joskus vuoden vaihto-oppilaana, ja palatessaan hän kertoi sieltä vain positiivisia juttuja. Olisi hienoa nähdä Ayers Rock ja kaikki ne mielenkiintoiset eläimet, joita siellä asustaa. Kengurut muuten ovat lempieläinteni listan kärkipäässä.
Pari vuotta sitten äidinkielen opettajamme toi tunnille Australiassa melkein koko ikänsä asuneen ystävänsä ja tämän vaimon. Molemmat puhuivat sujuvaa Suomea, jopa vaimo, joka oli sentään syntyperäinen australialainen. Se tunti oli todella kiinnostava, ja ihastukseni Australiaan taisi jopa syventyä entisestään.
Mutta Australiaan olisi kyllä hieno mennä käymään. Sen luonto ja eläimet kiehtovat minua jostain syystä.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Lils

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #14 : Lokakuu 16, 2004, 20:34:54 »
Oi, unelmointihan käy minulle ammatista. Varsinkin näin syksyisin sitä tulee kaipuu kauas, jonnekin auringon kuumentamille hiekkarannoille Atlantin tuolle puolen tai makujen paratiisiin Välimeren rannikolle..

Italia houkuttelee. Jo sanasta 'Italia' tulee mieleen pizzat, herkulliset juustot, uneliaat pikkukujat jossain Gardajärven suunnalla. Italian pikkukylissä olisi mukava vaellella ja katsella kuvankauniita maisemia. Uida jossain järvenpoukamassa ja piipahtaa jäätelölle sen jälkeen.

Thaimaa on se kaukainen unelma. Niin eksoottinen ja trooppinen. Kuulemma ihmiset ovat ylenystävällisiä ja ruoat maistuvia.

Brasilia on toinen kaukainen haavepaikka. Vitivalkoinen hiekka, rento tunnelma, musiikki, tanssi.. Luulen, että Brasilia on paikka, jossa ei turhia stressata vaan nautitaan ja tanssitaan.

Monia muitakin unelmakohteitahan sitä on ja tietysti toivon saavani matkustella mahdollisimman paljon. Jokainen maailmankolkka (tai no ehkä mietin Siperiaa vielä uudelleen :)) kiinnostaisi minua..

Poissa Zazuli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #15 : Lokakuu 16, 2004, 20:59:19 »
Heh..
Minun pitäisi tehdä matkailu kurssille jostain maasta pienimuotoinen esitelmä, kaikenmaailman nähtäävyksistä yms..
Opettajan ehdotuksena sellainen maa jossa haluaisi käydä.
Ja minullahan nuita vaihtoehtoja riittää.
Egyptistä olen ollut kiinostunut neljännestä luokasta. (Tein silloin siitä esitelmän)  Sen historia on aivan upea. Kaikki pyramidit ja faaraot. Se on vain erittäin kiehtova maa.
Niiin ja olen nyt sitten kahdeksannella luokalla.

Venäjänkin historia on aivan ihana. Ihastuin verikirkkoon ja sen historiaan viidennellä luokalla. AIvan upea pikka olisi tämäkin.

Ja Potter-fanina Lontoo olisi mielenkiintoinen paikka. Tästä rupesin haaveilemaan vasta tänä vuonna, mutta kumminkin.

Ja viimeisenä on Japani. Aivan upea maa. En tiedä mikä tässä kiehtoo, mutta sielläkin olisi upea käydä.

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #16 : Lokakuu 17, 2004, 15:43:47 »
Englanti, Lontoo...

Englannin historia on niin ihanaa mielestäni, että olisi unelmien täyttymys päästä sikäläisiin museoihin. Lähes pelkästään museot houkuttelevat minua siltä suunnalta, en ole kiinnostunut shoppailemisesta (mutta kyllä tuliaisia ostelisin), mutta kyllä jo pelkkä Englannin maaperällä seisominen olisi ihanaa.

Harmittaa vain, että olen niin toivottoman huono sikäläisessä kielessä. Vaikka olenkin sitä opisellut viitisen vuotta, opettajani oli niin surkea :(
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

niniel

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #17 : Lokakuu 17, 2004, 16:31:55 »
Wales ja Irlanti (ja kyllä se Englantikin mutta ei ranikkokaupungit.)
Ja nyt puhutaan pitemmästä ajanjaksosta esim. pari kuukautta miksei vuottakin. Lomalle en niinkään tahtoisi vaan juuri asumaan niin saisi jotain tuntua siitä tavallisesta elämästä.
Ja miksi jompikumpi?Noista vaan tulee mieleen ne kaikki linnat ja nummet joihin en ole ainakaan vielä kunnolla törmännyt. Luonto on niin erilaista kuin Suomessa. Ja se ihana murre mitä puhutaan!Vaikka tuskin en mitään selvää puheestaa saisikaan olisi se kiva edes kuulla sitä.
Ja toisaalta tahtoisin myös nähdä ovatko nuokaan paikat sellaisia kuin niiden kuvittelen olevan. Mainonta on tänä päivänä nimittäin aika harhaan johtavaa...

Voisikohan tässä topicissa mahdollisesti myös saada vastauksia. Eli ne ihmiset jotka ovat käyneet joissakin muiden unelmakohteissa voisivat kertoa ovatko ne todella yhtä upeita jne. ja ylipäänsäkin kokemuksistaan maissa.

parvati

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #18 : Lokakuu 17, 2004, 17:30:17 »
Lontoo. Niinkuin varmaan moni meistä, olen unelmoinut Lontoosta jo aika kauan. Jokin siinä paikassa vain kiehtoo minua. Haluasin nähdä ne kaikki kadut, kaupat, torit, puistot, kaiken siitä paikasta. Kunhan vain pääsisin Englantiin, Skontlantiin, jonnekkin sinne päin, olisin ikionnellinen.

Tukholmaan olen halunnut jo jonkin aikaa. En tiä miksi, se on vain sellanen paikka, jonka haluan nähdä ja pian. Minusta on tullut jokin ihme Ruotsi-fani...*laittaa pään alas ja häpeää* Tai jokin muu Ruotsin suurimmista kaupungeista.

Mie en ole unelmoinu kauheasti mistään rantalomista, minua ei kiinnosta Teneriffat ja sellaset.

talvi

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #19 : Lokakuu 17, 2004, 17:56:37 »
Minulla ei ole niinkää tiettyä maata mihin haluaisin matkustaa. Niitä on oikeastaan aika monia. Yksi on Ranska ja toinen Italia, toisaalta olisi myös hienoa päästä Amerikkaan. Kiinnostukseni on herännyt jonkin aikaa sitten, kun aloin miettimään mahdollista au pair vuotta tai sitten työskentelyä ulkomailla. En ole myöskään perheeni kanssa matkustellut paljoa tai ollenkaan, edes lomilla, niin olisi siksi kiva vain päästä nyt jonnekkin. Harmi vain, että esimerkiksi vaihto-oppilasvuosikin on niin kallis:(
Minusta olisi hienoa päästä asumaan johonkin erimaahan vaikkapa vuodeksi, ja vain nähdä, että miten siellä eletään. Eipä oikeastaan ole mitään niin tiettyä paikkaa jonka haluaisin nähdä.

TytoAlba

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #20 : Marraskuu 22, 2004, 20:26:55 »
Olen suurinpiirtein koko elämäni ajan halunnut matkustaa Englantiin. Toisin sanoen Britanniaan.

Olen aina pitänyt englanninkielestä ja sen takia olenkin hyvin aktiivinen englannintunneilla ja muutenkin englanti on sellainen aine, johon oikeasti panostan.
Unelmanani on muuttaa Lontooseen, vielä jonakin päivänä.

Ajan myötä halu matkustaa Englantiin on vain kasvanut. Ensimmäisillä luokilla olin Englannista kiinostunut lähinnä sen takia, että kuuluisat kirjailijat olivat sieltä kotoisin. Lisäksi mielestäni olisi ollut ihanaa nähdä Big Ben.

Osa Englantiinmatkustamishimostani on syntynyt Harry Potterien takia, sillä kirjojen tapahtumathan sijoittuvat Britannieen, ja rouva Rowling itsekin siellä asuu ja elää.

Minulla on aina ollut mieltymys kaupunkeihin (mitä suurempi, sen parempi!).
Lontoohan on ihana kaupunki? En ole siellä käynyt, jonka takia lähinnä sinne tahtoisinkin. Lontoon kadut ja kaupat ovat niin houkuttelevia, mutten kuitenkaan sinne pääse -en vähään aikaan.

En pidä maantiedosta juuri ollenkaan, mutta kun aiheena oli Iso-Britannia, käteni viittasi innokkasti koko sen ajan, kun maata käsiteltiin.

Yksinkertaisesti Britannia ja Englanti kiehtovat minua ja jonakin päivänä minä saatan ehkä muuttaakkin sinne ^^

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #21 : Marraskuu 23, 2004, 18:11:07 »
No niin, nyt alkoi konekin toimia..

Eli, lempimaani ovat Ranska ja Egypti. Ranska nyt on semmoinen legendaarinen, haluaisin nähdä Eiffelin ja riemukaaren ja Mona Lisan... Ne ovat semmoisia niin paljonpuhuttuja. Lisäksi olen katsellut joitain kuvia, missä isä on ollut vähän nuorempana Pariisissa, ja silloin kyllä matkakuume iskee pahimman kautta. Voisin myös mielelläni lähteä jonnekin maaseudulle tai sitten Rivieralle aurinkoon. Ranskasta löytyy monenlaisia juttuja, vaikea sanoa minne siis menisin siellä.

Egypi on aina kiehtonut minua pyramidien ja faaraoiden takia. Kuvittelen edelleen, että siellä on oikeastaan pelkää autiomaata ja kameleita ja joitain ihmisiä, ja nekin ovat ajalta 100 eKr. Ei taida enää tuollaista sieltäkään löytää, ainakin kuulemani mukaan siellä tungeksii ihmisiä kuvaamassa pyramideja eikä tunnelma taida olla aivan niin salaperäinen mitä kaikissa dokumenteissa. Mutta siltikin, tykkään kamalasti kun historiassa puhutaan noista jutuista, joten ois kiva käydä ihan paikan päällä.
Humor me.

jihpf

 • Ankeuttaja
Englantiin
« Vastaus #22 : Marraskuu 24, 2004, 18:35:55 »
Haluaisin ehdottomasti mennä Englantiin, mahdollisesti Lontooseen. Sitä taitaa olla turha kysyä, miksi haluaisin juuri sinne päästä. Harry Potterin takia tietty! Olis ihanaa mennä King's crossille sekoilemaan...*haaveksii* Mut Englanti ois muutenki mahtava paikka käydä, en oo koskaan ollu missään kauempana kuin Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, joten Lontoo olis mulle unelmien täyttymys!!!

Sain villityksen mennä sinne kun kamuni(kiitti, Prongs:D) kertoi mulle Fantasy campista, jonne menen ensi kesänä. Siis Harry Potter-aiheinen kielimatka Englantiin, King Alfredsin sisäoppilaitokseen. Pääsee käymään Lontoossa, Oxfordissa ja näkemään Stonehengen.

Kröhmm... Jos olet tulossa samalle matkalle(lähden luultavasti 4.7) yksää!:D

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #23 : Marraskuu 26, 2004, 16:38:23 »
Vihaan lämpimiä maita. Tai no en vihaa, mutta en nauti niissä olosta. Aurinko kirveltää silmiäni jo Suomessakin vaikka on pilvistä, ihoni palaa älyttömän helposti ja koko kroppani menee nopeasti kuralle vaihtelevissa korkeuksissa. Muistelen vieläkin kauhulla sitä, millaisia huonon olon kohtauksia sain Kirgisiassa. Uiminen tosin on kivaa, ja rannalla lekottelu, jos peitän itseni pyyhkeellä.

Asiaan. Minä rakastan Suomea, ja toisin kuin monilla muilla, minulla ei ole mitään kaipuuta lähteä täältä pois. Minulla vaan sattuu olemaan kaipuu Englantiin/Isoon-Britanniaan. En tiedä mistä se on tullut. Rakastan englannin kieltä ja tahdon kääntäjäksi - ja vaikken pääsisi kääntäjäksi, tahdon silti muuttaa sinne aikuisena. En oikeasti ymmärrä mistä tämä kaipuu tulee, sillä olen aika patrioottinen ihminen. Ja luulisi, että jos minulla olisi kaipuu jonnekin, se olisi Kirgisiaan,  sillä sukuni (ja äitini) on sieltä kotoisin. Mutta Britanniaan sydämeni kaipaa... Pääsin sinne toissakesänä, ja se vain tuntui niin... luonnolliselta olla siellä, turistinakin. Nykyään aina kun törmään lehdissä artikkeleihin Britanniasta turistimaana, alkaa rintaani puristaa. Kaipaan sinne siis niin paljon, että ihan fyysisesti tekee kipeää. Todella outoa. Ensi kesänä toivon pääseväni, ja minulla onkin jo kaikkarissa vaikka kuinka monta kohdetta joilla on päästävä käymään, joista suurin osa liittyy Pottereihin, laukkaurheiluun (jonka mekka Englanti on) tai erinäisten brittisarjojen kuvauspaikkoihin.

Muoks: Niin juu, olisi kiva käydä uudestaan Kirgisiassa (vaikka siellä aika kuumaa onkin). Ei tarvinne selittää.

Alexiel

 • Ankeuttaja
Re: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #24 : Marraskuu 29, 2004, 08:58:52 »
Minne itse haluaisit mennä?
Miksi juuri sinne?
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Mitä asioita haluat nähdä siellä?

-Monet näköjään haluavat Japaniin ja niin minäkin.
-Kulttuurin takia.
-No kulttuuri- erityisesti arkkitehtuuri sekä vanha että moderni.
-Tosi pienestä lähtien sillä isoveljelläni oli pakkomielle Japaniin, jonka sai siirrettyä sen minuun.

-Uuteen Seelantiin
-Perhetuttavat, jotka asuvat siellä kehuvat aina maata ja valokuvista päätellen luonto on monipuolinen ja kaunis.Uusi-Seelanti on luonnoltaan maapallo pienoiskoossa.
-luonto
- koko maan luonnon ja maisemat

-Skotlantiin
-luonto ja mystiikka kiinnostaa
-no luonto ja mystiikka
-Britit yleensä on kiinnostanut koko pienen elämäni, mutta Skotlanti erityisesti vasta muutaman vuoden.
-luonnon ja arkkitehtuurin(+kaverit) ja tietenkin Glasgowssa friteeratun mars-patukan

-New Yorkiin- saarelle Euroopan edustalla, kuten eräs New Yorkkilainen minulle on todennut:)
-kulttuuri kiinnostaa
-kulttuuri
-jonkun vuoden
-MOMA:n! ja muut museot

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #25 : Marraskuu 29, 2004, 16:27:55 »
Skotlanti vaikuttaa olevan monen unelmakohde. Kaatosadetta, läpinäkymätöntä sumua, tuulta ja päätä aukovia ihmisiä. Mikäs siinä. :)

Niin siis. Olen käynyt Skotlannissa pariin otteeseen ja jokin siellä vain on niin hienoa. Monina vuosina pidin tietenkin säkkipilleistä ja kilteistä ja mysteereistä, mutta ne eivät olleet ollenkaan päällimmäisinä haavekasassani, kun yhtäkkiä päätin lähteä kolmeksi viikoksi Edinburghiin. Sen jälkeen Skotlanti on ollut kohdelistallani ykkösenä, toki muissakin maissa olisi hienoa käydä, mutta Skotlanti on jopa sellaisella listalla, johon voisi muuttaa asumaan. Ensimmäisen oleilun jälkeen tosiaan näin paljon muutakin kuin säkkipillit ja klaanitartaanit. (Irn-Bru!1)

Voisin pitää Skotlannista kahden tunnin esitelmän, vaikka en tiedäkään vielä mitään. Mutta täytyy nyt sanoa, kun monet aika epämääräisiä Brittilandiasta puhuu: Muistakaa, että Iso-Britannia tarkoittaa sitä isompaa saarta. Irlanti on se toinen. Iso-Britanniaa käytetään suomessa myös tarkoittamaan maata Yhdistynyt Kuningaskunta, englanniksi United Kingdom, UK, (jolla on oikeasti vielä pidempikin nimi). Yhdistyneen kuningaskunnan osia ovat Englanti, Wales, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti.

Jos siis olette menossa Walesiin tai Skotlantiin, älkää puhuko Englannista - ainakaan paikan päällä! (Tietenkin saatte puhua Englannin olemassaolosta, mutta älkää puhuko matkakohteestanne Englantina.) Walesissa voit varmaankin vielä puhua briteistä, mutta skotit eivät halua olla edes brittejä, vaan skotteja (roppakaupalla historiallisia syitä ja skottiylpeyttä). Skotlannista kannattaa paikallisten kanssa puhuna ihan Skotlantina, ei Britanniana eikä varsinkaan Englantina. Ovat paljon tyytyväisempiä, jos vielä kerrot pitäväsi enemmän Skotlannista kuin Englannista. :)

Skotlannissa myös v*ttuilu kuuluu asiaan. Mustaksi huumoriksikin sanovat. Välillä olen kuullut ihan hyväntahtoisesti heitettyä juttua, jossa Suomessa varmaan saisi turpaansa. Suomeksi moinen toiminta kyllä sujuu, mutta skotlanniksi jäin muutaman kerran monttu auki. Glasgow'n aksentti varmaan on kuuluisin, mutta älä muuallakaan ihmettele, jos et saa puheesta mitään selvää (tai se kuulostaa erityisen jännittävältä). Monet, varsinkin vähemmän kouluja käyneet, puhuvat aika huonoa englantia, johon on sekoittunut useita sanoja gaelista ja ties mistä. Voi siis ihan hyvin puhua skotlannista omana "kielenään", ainakin se joissain paikoissa kuulostaa yhtä selkeältä kuin tanska ruotsia opiskelleelle. (Ja tässä kohdassa kannattaa varmasti huolestua, koska Irlannissa minua on luultu skotlantilaiseksi useampienkin ihmisten toimesta.)
What would The Doctor do?

Poissa Quinetta

 • Vuotislainen
  • http://kat5u.proboards41.com
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #26 : Joulukuu 22, 2004, 21:39:26 »
No, minä olen oikeastaan vähän kaikkialla maailmaa käynyt, joten hirveästi unelmia ei tältä tytöltä löydy.

Tahtoisin todella, todella paljon käydä Australiassa. Vanhempani ovat käyneet siellä kaksi kertaa, isäni työmatkoja molemmat. He olivat siellä kummallakin kerralla kaksi viikkoa, ja aina kun he tulivat takaisin he kertoivat kaikenlaista ihanaa. Muummuassa siellä on Koala-yhdistys, missä voi halata koalakarhua ja leikkiä tämän kanssa, ja muitakin eläimiä saa halailla.
Sitten äitini kertoi, että Australiassa on shoppailijan paratiisi. Siellä on vaikka mitä ihania kauppakeskuksia, ja myös monia kirppareita.
Sitten se koralliriuta, jossa voi käydä sukeltelemassa ja/tai veneajelulla veneellä, jossa on läpinäkyvä pohja. Tahtoisin nähdä.
Ja Eyers Rock. (kirjoitinko oikein?) Upea nähtävyys. Ja se lämpö. Ja kengurut. Australia on maa, jonne tahtoisin kaikkein eniten.

Olen myös unelmoinut pääseväni käymään Singaporessa. Unelmani täyttyvät hiihtoloman aikana, lähdemme koko perhe sinne viikoksi, enkä voi millään odottaa. Singapore on myös kuulemma shoppailijan paratiisi. Ja minä kun rakastan shoppailemista, mikäs sen parempaa?
Lisäksi Singaporessa on upeat rannat ja kaikkea muutakin, mitä en nyt rupea listaamaan.
Hiihtoloman jälkeen taitaa sitten olla Australia ainoana maana, missä tahdon oikeasti käydä. (:
Roolipelien Maailmankaikkeus - (melko) aktiivinen Roolipelifoorumi.

Joonatan

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #27 : Joulukuu 22, 2004, 21:55:45 »
Minä haluaisin päästä varmaan kaikkiin maailman maihin, en ala kaikkia tässä luettelemaan. Olen käynyt vain Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Egyptissä (Plus välilaskulla Turkissa).

Egypti on kiehtova maa. Suosittelen sitä kaikille. Itse menin sinne Domina-Matka Monten välityksellä, Nuweiban kylässä olin. Yllätyin matkatoimiston laatuun, kuitenkin se niin pieni on. Hyvää palvelua yms. (Hups, noi ei tainnut kuulua tänne :D)

Egyptissä näin Gizan kuuluisat kolme pyramidia, yhdessä kävin sisälläkin. Kävin myös Pyhän Katariinan temppelissä, joka oli myös kiehtova paikka. Suosittelen siis Egyptiä lämpimästi kaikille. Olin siellä muuten joulukuun alussa, ei ole kauaa aikaa siitäkään.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #28 : Joulukuu 22, 2004, 22:24:59 »
Haluaisin käydä uudelleen Irlannissa.
Vietin siellä pari vuotta sitten kaksitoista päivää ajellen koko saaren (myös Ulsterin - free Ulster!) läpi. Hämmästyttävää kuinka kaunis maa se on ja maisemiltaan monipuolinen; Jättiläisen jalanjäljet Giant's Causewayn basalttikallioilla, Bangorin turvesuot (paksut pehmeät patjat, jollaisia ei Suomessa näe), Moherin huikeat kalliot, joista 210 m pudotus suoraan Atlanttiin, autiot Burrenin kalkkikivialueet, tippukiviluolat maanalaisine jokineen, kilometreittäin kiviaitoja, tuhansia lampaita (niitä mustapäisiä ja -jalkaisia), Atlantin aaltojen suolainen hyväily, irlantilaisten hyväntahtoinen jutustelu, josta ei saanut puoliakaan selvää, turistibussikuskin Molly Malone -lauleskelu, vasemmanpuoleinen liikenne ja ratti väärällä puolen autoa, sadetta joka päivä.
Siinä ainakin 13 syytä miksi haluan sinne takaisin.

Ja myös Skotlanti ensi kesänä, sillä se on vielä kokematta. Matkustustapa sama, eli autoillen, sillä silloin pääsee pieniinkiin paikkoihin. Irlanti olisi ollut mahdotonta nähdä siinä laajuudessa kuin näin, jos en olisi ollut autolla. Julkinen liikenne varsinkin länsipuolella saarta on olematonta.

Poissa Leida

 • Hanhensulkakynä
 • Vuotislainen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #29 : Joulukuu 23, 2004, 12:41:17 »
Olen lähes aina ollut kiinnostunut muiden maiden kulttuurista. Olen käynyt perheeni kanssa pari kertaa kreikassa ja ne olivat ihania reissuja, mutta haluaisin kokea jotain enemmän. Eniten minua viehättää tavallisten ihmisten elämä.

Uusi-Seelanti on varmaan se ensimmäinen haaveeni. (Ja tämä ei sitten liity mitenkään niihin tiettyihin elokuviin *virn*). Sen luonto vaan tuntuu olevan niin uskomattoman kaunista ja muutenkin kyseinen kulttuuri houkuttelee. No, eihän sitä tiedä, ehkä sitten joskus...
 Myös Australiaan haluaisin päästä ja luonto tuntuu tässäkin olevan se suurin peruste.

Egypti on myös aina kiehtonut minua. Mutta luultavasti tuntisin itseni pettyneeksi, jos sinne joskus pääsisin. En vain pysty kuvittelemaan Egyptiä miksikään turistirysäksi vaan se tuntuu lähes samanlaiselta, kuin silloin faaraoiden aikaan. No, olisi silti hienoa päästä paikan päälle ja nähdä Niili ja pyramidit.

On vielä monia muitakin paikkoja joissa haluaisin käydä. Rakastan matkustamista, mutta nimenomaan matkustamista. En haluaisi jäädä asumaan mihinkään näistä paikoista. Pidän Suomesta ja Suomessa asumiseen olen aivan tyytyväinen. On se kyllä kummallista, miten jo viikon matkalla aloin ikävöidä Suomea. Välimeren palaneet  ja ankeat maisemat alkoivat ahdistaa ja olisin maksanut yhdestä ruisleivän viipaleesta aika paljon. Mutta silti olisi ihanaa nähdä maailmaa!
"I believe you find life such a problem because you think there are the good people and the bad people", said the man. "You´re wrong, of course. There are, always and only, the bad people, but some of them are on opposite sides."
-Terry Pratchett: Guards! Guards!-

Puska

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #30 : Joulukuu 23, 2004, 16:03:01 »
Minä halusin aina pienenä Lontooseen! Jossain Disney elokuvassa mainittiin Lontoo, ja siitä lähtien se oli sitten minun unelmamatkakohteeni. ^^ Noh, nyt kun sisko muutti Oxfordiin, niin pääsiv vihdoinkin viimevuonna sinne.
 Nyt haluaisin päästä Japaniin ja Kiinaan. Kiinan kieli, sekä kulttuuri kiinnostaa minua. Tosin olen jo kerrän Kiinassa käynyt, Pekingissä, mutta haluaisin muuallekin.
 Japanissa taas odotan, että kaikkialla on Mangaa ja Animea. Olen myös kiinnostunut Japanin kielestä.

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #31 : Joulukuu 23, 2004, 16:56:45 »
ISO EDIT.

Jessus, mitäköhän olen ajatellut kun olen kirjoittanut edellisen viestin -04^^ No, unelmat ovat kovasti muuttuneet joten pistin viestin täysin uusiksi.

Elikä, haluaisin suunnilleen tuhanteen paikkaan maapallolla, mutta on muutamia kohteita, joista olen unelmoinut jo pidemmän aikaa.
Näihin kuuluvat mm. Ranska, USA, Australia, Italia, Intia, Japani ja Etelä-Afrikka. Ja siis, tässä oli muutama. Niin ja, Uusi-Seelanti tietysti.

No, unelmani Ranskasta toteutuu hiihtolomalla kun menemme sinne perheeni kanssa. Vihdoin, olen niin kyllästynyt matkustamaan vaan ja ainoastaan Portugaliin, missä isälläni veljineen sattuu olemaan lomaosake O_O olenhan minä muissakin maissa käynyt, mutta Portugalissa aivan liian monta kertaa. Kuitenkin, offiahan tuo oli.
USA:n toivon pääseväni muutaman kesän kuluttua - tarkemmin sanottuna kesällä -08, haluaisin mennä STS:n Sunshine trailille. Se kattaisi unelmani USA:sta, ellei Floridaa lasketa. Sinne toivon pääseväni siis. Myös
Kanadaan sukulaisten luo olisi kiva mennä^^
Australiaan haluaisin pidemmäksi aikaa, ja samalla olisi ihana käydä myös Uudessa-Seelannissa. TSH vaikuttaa minuunkin.
Italiassa haluaisin nähdä paljon, mm. Rooman. Haluaisin kierrellä Italiaa ristiin rastiin. Intiaan haluaisin myöskin, Goaan rantalomalle (ihanan eksoottista) tai sitten Pohjois-Intiaan kulttuuria katsomaan, sekä Japanissa haluaisin yksinkertaisesti Tokioon. Etelä-Afrikka olisi ehkä suurin unelmani, haluaisin niin kovasti safarille ja Kapkaupunkiin. Niin ja, Turkki olisi myöskin mukava ihan noin peruslomakohteena.

Juu, ei tällä tytöllä unelmia ole. *viheltelee*
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Itkupaju

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #32 : Joulukuu 23, 2004, 22:18:29 »
Espanja
Ihana maa! Haluan sinne nyt heti. Kun kävin Kanarian saarilla näin siellä todella ystävällisiä ja hauskoja espanjalaisia. Espanja on muutenkin kiinnostava maa. Tänne minä haluan.

Italia
Rooma! Tämä on ollut unelmani vasta vuoden. Luin historian tunnilla Rooman historiasta ja innostuin valtavasti. Haluan ehdottomasti nähtä Pompeijin ja muut nähtävyydet.

Ranska
Ranskan kieli on ihanan kuuloista. Haluaisin nähdä kaikki kauniit nähtävyydet. Ihanaa maa <3

Sinistra

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #33 : Joulukuu 26, 2004, 12:20:44 »
Australia on sellainen paikka mihin ehdottomasti haluan jonain päivänä!! Sinne oon halunnu siitä asti kun jotkut sukulaiset kertoivat juttuja Australiasta, ja ihastuin jo silloin muutaman vuoden ikäisenä siihen maahan ja silloin jo päätin että sitten isona sinne mennään! Sitten näin kun on oikeasti alkanut ajattelemaan asiaa, niin se on niin niin erilainen että se on nähtävä...vaikka onhan niitä paikkoja vaikka kuinka paljon jotka ovat erilaisia Suomeen verrattuna, mutta niistä Australia on tehnyt parhaimman vaikutuksen...

Jónsì

 • Ankeuttaja
Re: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #34 : Elokuu 14, 2005, 14:03:47 »
Part un.
Minne itse haluaisit mennä?
Roomaan.
Miksi juuri sinne?
En saanut tarpeekseni viikon reissulla, ja paikka on kuitenkin upea.
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Historia, kieli, ruoka ja ostokset.
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Huhtikuusta 2003.
Mitä asioita haluat nähdä siellä?
Kaiken. Katakombit isoimmista nähtävyyksistä jäi viimeksi näkemättä. Ostoksilla en ehtinyt viimeksi käymään, joten sitä pitäisi vielä harrastaa. Tällä kertaa vähän ikäisemmässäni seurassa.

Part deux.
Minne itse haluaisit mennä?
Portugaliin.
Miksi juuri sinne?
Kieli vetää Portugaliin. Ja ruoka on kuulemma hyvää.
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Ks. edellinen vastaus.
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Monen monta vuotta, niin kauan kuin olen portugalia sanaakaan osannut.
Mitä asioita haluat nähdä siellä?
Kaiken sen mitä kirjoissakin on. Ruokaa ja jyrkkiä rinteitä Atlantin rannalla.

Part trois. (Ajatuskatkos, tuleeko siihen x?)
Minne itse haluaisit mennä?
Varsovaan.
Miksi juuri sinne?
Puolan kieli. Varsovan historia.
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Eipä oikeastaan mikään tietty.
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Joitain kuukausia.
Mitä asioita haluat nähdä siellä?
Kaupunkia. Kaupungilla on pitkä historia, sen haluan kokea livenä.

Laureloth

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #35 : Elokuu 14, 2005, 16:01:58 »
Nyt manga- ja animehuuman mukana on tullut hinku päästä Japaniin. Se tuntuu olevan niin ihmeellinen paikka. Ja niin eri kulttuuri.
Haaveeni olisi päästä kunnon maailmanympärimatkalle, tosin ensin yritän pitäytyä pienemmissä matkahaaveissa. Kreikka on aina ihana paikka, varsinkin kun siellä asuu sukulaisia ja sinne voi mennä jo senkin varjolla. Ensi kesänä sinne olisi tarkoitus matkustaa.
Tukholma on myös aivan ihana paikka, vaikkei sinne olekaan kovin pitkä matka. Siellä voisi käydä vaikka kuinka monta kertaa.
Myös Lontoo on kärjessä. Sinne olen halunnut jo monta vuotta.
Muita ihania paikkoja olisivat Uusi-Seelanti, Australia, Afrikka (safarille!), Karibianmeri (ei mikään turistirysä vaan joku mukava rauhallinen saari. Rommia ja merirosvoja^^) sekä aika moni Euroopan maa. Jenkkeihin minulla ei ole suurta hinkua.
Ja kiertomatka Etelä-Amerikassa olisi ihanaa.

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #36 : Elokuu 14, 2005, 16:17:21 »
Lainaus
Minulla on kaksi paikkaa, missä haluaisin käydä. Ne ovat Japani ja Ranska.


Kas kummaa, niin minullakin! Haluaisin täsmälleen noihin kahteen maahan, ja olen halunnut niihin monen monituista vuotta.

Ranska on niin ihana maa! Sen varrelta varmasti jokainen turisti löytää unelmiensa kohteen - lähteäkö sitten satamakaupunkiin Lounas-Ranskaan, vai jäädä vaikkapa Pariisiin, ja kokea upeat nähtävyydet sun muut. En nyt halua miksikään mainostajaksi tässä ryhtyä, mutta Ranskaan olisi niin ihana päästä. Pariisi olisi unelmien täyttymys, käydä Eiffel-tornilla, Louvren museossa, syödä aamiaista katukahvilassa ja käydä pikku putiikeissa. Lisäksi Ranska on muodin mekka, mikä on vain hyvä asia (vaikken mikään muotiguru olekaan). Lisäksi osaan puhua ranskaa, joten mikäpä siinä olisi matkustellessa?

Tokioon/Japaniin haluaisin siksi, että siellä on niin erilainen meno kuin täällä Suomessa. Kulttuuri, kieli ja ympäristö on niin erilaista, että olisi hienoa matkustaa Japaniin kokemaan se kulttuuri. Tokio on suuri kaupunki, haluaisin kokea suuren kaupungin menon. Japaniin halu kasvoi viime vuoden aikana, kun eräs kaverini opetti minulle vähän japania. Ja jos pääsisi edes jonnekin päin Japania, olisin niin onnellinen... *huokaus*

Lisäksi Englannissakin olisi kiva käydä, kun englantia osaa, ja sekään maa ei ole samanlainen kuin Suomi.
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

chimera

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #37 : Elokuu 14, 2005, 16:54:40 »
Moni tuntuu hinkuvan Ranskaan, minäpä olen käynyt siellä kokonaisen viikon ajan.
Jos ihan totta puhutaan, niin ydinPariisi ei ole kovin kummoinen, mutta jos kiertää vähän kauemmas ((tai kulkee metrolla joita on 200 metrin välein)) niin löytää jotain upeaa, hienoa ja kerrassaan.. Ranskalaista!
Lähellä NotreDamea ja siinä Seinen rannalla on kauniita katukahviloita ja kun mennään Seinen yli, ollaan kauniilla saarella.
Itseasissa, kokonaisuudessaan ranskailuus näkyy parhaiten Seinen lähettyvillä, ja nin 3-km mihin tahansa suuntaan mentynä, sitten palataan taas normaaliin länkkärityyliin.

Mutta, maat jossa minä tahtoisin käydä, ovat seuraavat:

Australia.
En ole ikinä käynyt siellä, mutta oioi kun olen katsonut kaikenmaailman ohjelmia ja nyt olisi mahdollisesti suunnitelmissa lähteä sinne joskus kielimatkalle. Kallista, mutta takuulla sen väärti.

Kiina.
Paremmin sanottuna Peking. Menemme sinne todennäköisesti ensi kesänä perheen kanssa, ja äidin työn puolesta saatamme joskus hamassa tulevaisuudessa jouua muuttamaan sinne. Ei se mitään, kuitenkin kulttuuri, kieli, ja olemus kiehtovat.
Kaikessa konservatiivisuudessaan.

Brasilia.
Niinkuin monet muut, tahtoisin käydä Brasiliassa. Kuvat jotka on otettu Brasilian kulttuuria kuvaaviksi, tekevät sen hyvin ja saavat joka kerta innostukseni vahvemmaksi. Pirteä, iloinen, positiivinen ja yllätyksellinen Brasilia on sellainen paikka missä tahtoisin käydä näkemässä Sokeritoppavuoren ja Rion karnevaalit.

Jamaica.
No voi, en teidä ihanampaa kuin Jamaica kaikessa rentoudessaan. Tein tästä ystäväni kanssa esitelmän seiskalla ja jäin lopullisesti koukkuun. Aikaisemmin olin haaveillut paikasta ja lippukin on kaunis. ((ja se "musta" osa on oikeasti tummanvihreä))
Tahon sinne reggaen, rastojen, kahvin ja meren maailmaan!

Hoh. Eiköhän ne tässä sitten tullutkin. Ja Japanissa tahtoisin myös käydä, mutta itseasiassa pitemmän päälle vaan katumuodin/katukulttuurin takia. ^^

Felrë

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #38 : Elokuu 14, 2005, 17:04:05 »
Olen käynyt monissa Euroopan maissa, mutta tämän hetken ykköskohde on New York! Olemme sinne menossakin, mutta vasta ensi vuonna, heti kun kesäloma alkaa. Mutta hyvää kannattaa odottaa! Ja olemme siellä vähintään 2 viikkoa!

Minä muiden joukossa haluaisin myös Japaniin, ja sinnekkin olemme viimeistään n. 4 vuoden kuluttua menossa. Kulttuuri on ihanaa. Ja äitini on käynyt siellä opiskeluaikoinaan, ja kehunut sen maasta taivaaseen, ja vanhemmathan ovat tunnetusti oikeassa joten... ^^

Aravis

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #39 : Elokuu 27, 2005, 22:26:43 »
Islantia kiertämään. Haaveilen Islannin villistä luonnosta ja omalaatuisesta kulttuurista. Toki haluaisin matkustaa vaikka minne, mutta Islanti on jo pitkään ollu listani kärjessä ja lentoboonukseni riittävät melkein lentoihin, joten ehkä pian.

Tulevaisuudessa haluaisin kokea myös Brittein saaret, Tansanian ja Pietarin keisarrilisen ajan loiston. On myös monta paikkaa mihin haluan takaisin ja haluaisin aina viettää mahdollisimman kauan reissussa, mahdollisimman omaehtoisesti.

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #40 : Elokuu 27, 2005, 23:14:17 »
skotlanti en e4des tiedä miksi, se vaan vaikuttaa niin ihanalta paikalta, kaikki ne vanhat linnat ja kauniit maisemat sun muu.
Näin skotlannin matkailumainoksen ollessani itävallassa viime kesänä ja rakastuin siihen saman tien :p~

myös Lontoo kiehtoo, vaikka se ei olekaan maa. Sinne haluaisin, katsastamaan kauppoja, kirppareita ja ihmisiä. ^:::^

USA:an pääsen tässä joku vuosi, serkkuni asuvat siellä. En minä sinne mitään suurenmpaa vetoa tunne, koska se on niin julmetun iso paikka, että täytyisi asua siellä sitten aika kauan, että jotakin ehtisi nähdäkin. Vaikak varmasti siitä reissusta tulee olemaan hieno ^^
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Magic eyes

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #41 : Elokuu 28, 2005, 10:35:33 »
Islanti - ehdottomasti

Olen jo pitkän aikaa halunnut käydä Islannissa, koska olen kuullut sen olevan eksoottinen maa ja siellä on kauniit maisemat. En halua mihinkään lämpymiin maihin, koska en yleensä tykkää kuumasta. Islannissa olisi mukava käydä senkin takia, että se on Pohjoismaa ja siellä on melko varmasti aika turvallistakin.

alcor

 • Ankeuttaja
Re: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #42 : Elokuu 28, 2005, 12:27:45 »
Matkustaminen on ihan älyttömän kivaa, kunhan ei mene turistirysiin, vaan paikallisen väen keskelle. Mielestäni ei ole järkeä mennä hienoihin luksushotelleihin katsomaan, miten turistit elävät, vaan jos ulkomailla ollaan, niin eikö ulkomaalaisia kulttuureita ja elämäntapoja pitäisi kokea turistimatkojen sijaan? Itse aina matkustan niin, etten mene lähellekään hotelleita. Pari kertaa on toki niinkin tullut matkustettua, mutta useimmiten yritän majoittua ystävieni/sukulaisteni luo, jotka asuvat ulkomailla.

Mutta asiaan.

Minne itse haluaisit mennä?
-Tällä hetkellä joku kaupunkiloma kiinnostaisi, kuten Pariisi, Rooma, Lontoo, Tokio, Hongkong jnejne. Nyt kuitenkin matkustaisin mieluiten New York Cityyn.

Miksi juuri sinne?
-Koska rakastan suurkaupunkeja ja haluaisin nähdä kaikki New Yorkin nähtävyydet [Keskuspuisto, Vapaudenpatsas, Empire State Building, WTC:n muistomerkki jnejnejne.] livenä. New York vaikuttaa jostain syystä ainakin minun mielestäni hohdokkaalta mestalta, ja niin kaikki, jotka siellä ovat käyneet, sanovatkin.

Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
-Shoppailukulttuuri;) heeh. Rakastan shoppailemista ja New York on shoppaajan taivas. Ja muutenkin, olisi kiva päästä katsomaan newyorkilaista kulttuuria.

Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
-Varmaan yhdeksän vuotta, mutta kukaan perheestäni ei sinne halua, joten pitääpi varmaan mennä yksin tai kaverin kanssa.

Mitä asioita haluat nähdä siellä?
-Vapaudenpatsas on ihan ehdoton ja sitten haluaisin nähdä newyorkilaista elämäntapaa. New York on jo itsessäänkin kokemisen arvoinen paikka, mutta jos nyt jotain pitäisi sanoa, niin varmaankin paikallista arkkitehtuuria ja taidetta ja muuta sellaista. Ja paljon newyorkilaisia ihmisiä.

Luftalarm

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #43 : Elokuu 28, 2005, 13:59:18 »
Saksa. Ehdottomasti. Tämä maa on vielä joku kaunis päivä minun päämääräni oikeastaan kahdesta eri syystä: ensimmäinen on Berliini ja II maailmansodan ja sen jälkeisen ajan nähtävyydet ja muut tunnetut kohteet. Haluan nähdä omin silmin Unter den Lindenin, Brandenburger Torin sekä KaDeWe-tavaratalon kuten myös jonkin keskitysleireistä, vaikkakin vapaaehtoisesti sellaisessa vieraileminen kuulostaa minun korviini erittäin kornilta. Eivätkö ihmiset muista sodan kauhuja ilman muistomerkkejä ja museoita? Eivät näemmä, kun kerran itsekin halajan paikanpäälle. Se toinen syy, miksi Saksaan niin palavasti haluan, on oman kielitaitoni testaaminen. Englantiin sortuminen olisi pelkkää pelkuruutta, kun kerran ihan paikallista kieltäkin osaa. Maassa maan tavalla - ja kielellä.

Jos totta puhutaan, olisin valmis matkustamaan melkein minne vain. Haluan esimerkiksi kokea Iso-Britannian Lontoosta pohjoisen karuihin nummiin, Japanin pääkaupungin hektisyyden, New Yorkin monet avenuet, Afrikan savannit ja Pääsiäissaaren patsaat. Matkustaminen on mahtavaa, mutta se maksaa kohteesta riippuen pienen tai jopa suuren omaisuuden. Mutta kyllä minä vielä joskus pääsen, jos en muualle, niin Tukholman risteilylle.

Poissa Vela

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #44 : Elokuu 28, 2005, 16:45:13 »
Nyt tällä hetkellä haluaisin kaikista eniten Skotlantiin. Ehkä johonkin pieneen kyläpahaseen tai sitten Edinburgiin.
Skotlannnissa viehättää vain se jokin. Ehkä se on luonnon karuus, historia, ehkä ihmiset tai kulttuuri, tai ne kaikki yhdessä. Innostukseni on kasvanut pikkuhiljaa, ja kunnon rysäyksen antoi lukemani kirja, joka kertoi 1700-luvun skotlannista.
Haluaisin nähdä Skotlannissa linnoja, ja ehdottomasti kilttiasuisia miehiä soittamassa säkkipilliä. Ja mitä olisi Skotlanninmatka ilman Loch Nessin järveä ja sen tarumaista hirviötä.
Vaikka tällä haavaa ei ole Skotlanninmatkaa näköpiirissä, aion varmasti joskus matkustaa sinne. Olisi upeaa lähteä matkalle ystävien kanssa, mutta luultavasti matkakumppania pitäisi hakea perheestä.

Tietenkin sellaiset matkakohteet kuin Irlanti ja Uusi-Seelantikin, kiehtovat ja niissäkin aion varmasti joskus vierailla, kunhan rahaa on.
Siihen asti joudun tyytymään kirjastosta lainattuihin matkaopas-kirjojen sisältämiin kuviin.
Laajoina levittäytyvät Pohjolan synkät metsät, ikivanhoina, salaperäisinä villeissä unelmissaan, siellä asuu metsien suuri jumala, metsän henget kutovat salaisuuksiaan hämärässä.

dreameeer

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #45 : Elokuu 28, 2005, 19:57:58 »
Unelmoin että pääsisin ens kesänä maltalle kielimatkalle ystövöni kanssa.! se olisi unelmien täyttymys <3<3
Jos joku on ollut siellä päin kielimatkalla olisi kiva kuulla kokemuksista :)

Isla

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #46 : Lokakuu 11, 2005, 19:01:22 »
Kaivetaanpa tämä naftaliinista, kun matkakuume yllätti :P

Olen toistaiseksi matkustellut suht vähän, mutta kivoissa paikoissa. Rajanaapurien ja Eestin lisäksi olen käynyt Italiassa, Irlannissa, Yhdysvalloissa sekä Köpiksen lentokentällä. Osassa olin lisäksi aika pieni, esim. Norjasta en hirveästi muuta muista kuin sen, että kävelin Jäämeren rannalla ja poimin simpukoita.

Italiassakin olin vain viisi vee, mutta muistan yllättävän paljon - ainakin ne kivi- ja tikkuleikit mitä sähelsin siellä Välimeren rannalla. Tähyilin myös innokkaasti Afrikkaa, koska isä oli sanonut että se on tuolla vastarannalla :D Pisan torni oli upea, en voinut pahoin sen katsomisesta lainkaan. Ja se ruoka. Kaikki oli hyvää, pitsat (tilasimme metro pizzan, joka oli tosiaan metrin mittainen), pastat ja jälkiruuat. Italiassa Pompeji on myös paikka, jossa ehdottomasti kannattaa käydä jos historiasta tykkää. Kyseessä on kaupunki, joka hautautui laavaan muutama vuosikymmen ennen ajanlaskun alkua, ja kaivettiin myöhemmin kokonaisuudessaan esille. Esillä on hirveästi kaikkia lautasia ja ruukkuja, niitä taloja/majoja, ja ohuesti laavan peittämiä ihmishahmoja siinä, mihin sattuivat jäämään.

USA:sta ei jäänyt kovin paljon käteen. Osavaltio oli Texas, jossa oli lokakuussa edelleen uskomattoman kuuma. Vuokrattiin auto (jenkeissä muu ei välttämättä edes ole vaihtoehto) ja käytiin katsomassa puhveleita sekä preeriaoravia <3. Hampurilaisia siellä syötiin ja kahlattiin Dallasin ostoskeskuksia, poimittiin pekaanipähkinöitä puusta ja sellaista. Ihan kivaa, vaan ei taida tuo American way of life olla minun juttu... Irlanti taas oli aivan uskomaton, ja sinne tahdon ehdottomasti takaisin. Matkustimme joskus keväällä, jolloin siellä oli uskomattoman vihreää ja kukkaista ja kaunista (eikä edes satanut pahasti! :D). Jotenkin maa vain teki minuun hurjan vaikutuksen. Dublin, lampaat, ikivanhat kiviaidat ja piikkihernepuskat, pubeja ja kahviloita jotka piti kyllä kiertää kaukaa läpitunkemattoman tupakansavun takia (ja punatukkaisia söpöläisiä :p).

Irlannin lisäksi haaveilen mm. Ranskasta, Wienistä ja Italiasta, mutta itse asiassa mikä tahansa kelpaisi matkakohteeksi. Arabimaissa ja diktatuureissa voisi oikeastaan olla tosi mielenkiintoista, ainakin oppisi ymmärtämään niitä _oikeasti_ erilaisia valtioita ja olosuhteita joissa terroristit kasvavat. Interreilaaminen pitkin Eurooppaa on myös jotain, mistä on ihanaa unelmoida viltin, kaakaon ja karttakirjan kanssa... Nojatuolimatkailu on kivaa! Päivä päivältä myös Berliini ja Saksa yleensä alkavat kiinnostaa enemmän, koska olen menossa sinne syyslomalla.  Matkaoppaita olen lainaillut elokuusta, mutta vasta nyt, kun se alkaa tosissaan tulla lähelle, alan tiedostaa että pääsen tosiaan näkemään kaikki Ku'damnit, Turkkilaiset markkinat, Unter den Lindenin ja holokaustimuistomerkit. Ja ties mitä muuta. Berliini on pinta-alaltaankin ihan valtava kaupunki, eli on pakko valita vain kiinnostavimmat kaupunginosat ja viettää niissä sitten päivä kerrallaan.

Joudun myös toimimaan tulkkina ja aion todellakin selvittää sen kunnialla. :p _En_ ole opiskellut sitä saksaa turhaan! Pelkään vain hirveästi että unohdan jossain vaiheessa teititellä ja loukkaantuneet saksalaiset tekevät kamaluuksia.

Lainaus käyttäjältä: "Luftalarm"
Haluan nähdä omin silmin myös jonkin keskitysleireistä, vaikkakin vapaaehtoisesti sellaisessa vieraileminen kuulostaa minun korviini erittäin kornilta. Eivätkö ihmiset muista sodan kauhuja ilman muistomerkkejä ja museoita? Eivät näemmä, kun kerran itsekin halajan paikanpäälle.


Joo. Nimim. Olen menossa Sachsenhausenin keskitysleiriin :) Jotain museoita ja muistomerkkejä sielläkin pitäisi olla, itse leirin kunnosta en sitten tiedä.

kami

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #47 : Lokakuu 11, 2005, 20:19:47 »
Joo. Japaniin minäkin haluan. Ja kauan olen sinne jo hingunnut.. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

Japanissa kiehtoo kaikki. Kulttuuri, kieli KAikki! no ei nyt ihan kaikki mutta melkein. Mangasta, animesta ja jrockista kun myös pidän niin paljon niin se tietysti myös vaikuttaa unelmakohteeseeni. Ja japanissa on upeita vaatteita. (hinnoista puhumattakaan *virn*)

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #48 : Lokakuu 12, 2005, 09:52:39 »
Minä olen noksinut pikkutytöstä lähtien haaveillut pääseväni niinkin mielikuvitukselliseen paikkaan kuin Ranskaan ja juuri Pariisiin. Vanhempani kävivät siellä joskus kun minústa ei ollut vielä tietoakaan, hyllystä löytyy englannin kielinen(?) disneylandin esittely video ja toljotin sitä pienempänä, lisäksi meiltä löytyy kyseisestä paikasta jonkin sortin pelikortit, olisikohan muistipeli kyseessä... Ei aavistustakaan kauanko ne ovat meillä olleet tai mistä ne ovat kotoisin, mutta kuitenkin.
Pariisia olen aina pitänyt romanttisena kaupunkina ja romantikkona kiinnostaisi lähteä sinne. Poikaystäväni sukulaisia asuu ranskassa, jossakin maaseudula tosin ja siellä on kuulemma valtavia hämähäkkejä ja jotakin herhiläisiä, mitä lie. Sinne hiipuivat ranskan matkani unelmat, mutta jos Pariisissa ei olisi noita hirvityksiä, sinne tahtoisin todellakin pistäytyä ^^
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

Artemiina

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #49 : Lokakuu 13, 2005, 08:20:32 »
Haluaisin matkustaa Englantiin, Lontooseen. Potterit ovat yksi hyvä syy siiten, miksi. Voisi mennä etsimään viistokujaa ja katsomaan juna-asemia ja muita matkakohteita. Kielikään ei tuottaisi ongelmia.. siis kun olen sentään opiskellut sitä..
Niin kauan kun olen lukenut pottereita olen halunnut lähteä sinne, eli aika kauan.

Toinen vakavasti harkittava vaihtoehto on Ranska, Pariisi. Siellä ehdottomasti eiffeltorni ja ne joet. Yksi haave on myös löytää joku ihana kahvila, jossa on  puna-valoko-ruudulliset pöytäliinat ^^.
Pahempi juttu siinä on se, että en osaa sanaakaan Ranskaa ja siellä ei kuulemma pääse kovinkaan pitkälle pelkällä englannilla..
Tänne en ole halunnut erityisesti lähteä kovinkaan kauaa, ehkä pari kuukautta. Näin joitain ihania kuvia, joissa oli eiffeltorni ja muuta kaunista. Tuli heti sellainen olo, että tuonne.

boloney

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #50 : Lokakuu 14, 2005, 18:10:18 »
Mulla on aina ollut kova vimma matkustaa. Perheeni on aika köyhä, niin olen saanut tyytyä Tallinnan risteilyihin ja matkaesitteiden lukemiseen.

Matkakohde numero yksi on Iso-Britannia, erityisesti Lontoo. Musta tuntuu, että Lontoossa on kaikkea. Mua kiehtoo se kulttuurien sekamelska, johon odotan siellä törmääväni. Lontoo elää 24/7, toisin kuin Tampere :/ Haluan ehdottomasti käydä museoissa, kaupoissa ja jossain musikaalissa. Niin, ja tietysti löytää Viistokujan.

Jos ja kun pääsen Lontooseen, haluan käydä samalla reissulla Irlannissa. Serkkuni oli töissä irlantilaisessa hotellissa vuoden verran ja hänen kertomuksensa ovat lumonneet mut täysin. Jostain alennusmyynnistä ostin kirjan Irish Fairy Tales eikä se lievitä matkakuumettani alkuunkaan!

Haluaisin myös Etelä-Amerikkaan, jonnekin maahan, missä puhutaan espanjaa (eli vaihtoehtoja on monia). Etelä-Amerikassa mua viehättää kieli, historia ja värit. Mun aivoihini on iskostunut, että Etelä-Amerikassa on värikästä. Olen saanut myös sen kuvan, että paikallisilla on kovin letkeä elämäntapa. Se olisi hyvää vaihtelua mullekin.

Ancel

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #51 : Lokakuu 16, 2005, 18:16:08 »
Mihii.
Haluaisin nähdä Japanin. Se on kuulemaltani hyvin mielenkiintoinen, ja minusta japanin kieli on hvyin mukavan kuuloista. (Soo desu ka?) Ottaisin sen varmaan valinnaiseksi sitten yläasteella, mutta kun täällä korvessa asuu, ei ole sen aineen opettajia.. ;_;
No mutta, miksi siis japaniin? Haluaisin shoppailemaan oikein kunnolla, vaikka rahat tuskin riittäisivät kovin pitkälle. Japanilaiset ihmiset ja heidän kulttuurinsa ovat mielenkiintoisia.
Ei yhdellä ainoalla sanalla kuvattuna mielikuvani japanista: mielenkiintoinen.
Eräs tuttuni asui kolme vuotta Japanissa, hän voisi selventää minulle asioita, mutta en ole vielä saanut häntä kynsiini. Enkä minä kovin tunne häntä, tuskin ujoudessani häneltä uskaltaisin mitään kysyäkään. x)
Maanjäristykset ja muut siellä jylläävät luonnonvoimat ehkä olisivat ainoa miinuspuoli. (Säikähtäisin kuitenkin henkihieveriin.)
Olen myös kiinnostunut Mangasta ja Animesta, ja japanihan on niiden keskus, eikös? ^^
Japani on kiehtonut minua sellaiset puoli vuotta.


Toinen - kaupunki - mihin haluaisin mennä, olisi ehkä Lontoo. Potteristien ns. 'unelmaloma' ja suuri shoppailukaupunki, mikäs sen mahtavampaa? XD Siitä tuskin tarvitse kertoa mitään, luulen että ymmärrätte.
Sinne olen haikaillut sellaiset kaksi vuotta, ja ehkä vuoden päästä sinne jopa pääsenkin.

Matkustus on aina ollut ihan mukavaa, lentokoneet eivät minua estäisi, jos joskus jonnekin unelmalomistani pääsisin.

Michiyo

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #52 : Lokakuu 16, 2005, 18:39:08 »
Haluaisin matkustaa moneen maahan, varsinkin nyt kun kummitätini näytti kuvia Unkarista, niin jotenkin haluan matkustaa sinne todella paljon; kauniita maisemia, näkymiä ja rakennusten tyyli oli henkeäsalpaavaa.

Muita maita ovat sitten ehdottomasti Japani, Iso-Britannia ja Egypti. Iso-Britanniassa olen halunnut käydä koko ikäni, se maa vetää minua jollakin oudolla magneetilla puoleensa, varsinkin Skotlanti on nykypäivinä noussut kiinnostavaksi, ei pelkästään siis tunnetut kaupungit, esim Lontoo, Liverpool, Manchester. Iso-Britannian maaseutua haluaisin nähdä ja kunnolla. Ei mitään viikon pikavisiittiä, vaan vähintään kaksi viikkoa ja sekin olisi minulle liian vähän aika viettää siellä.
Japani. Kaunis kulttuuri, joka on kiehtonut minua jo pitkään, samoin maan historia kiinnostaa minua niin paljon, että haluaisin tutustua siihen itse siinä maassa. Japanin kaupungeissa haluaisin käydä ja myös tämän maan maaseutuun haluaisin käydä tutustumassa. Maa kuuluu myös yksiin lemppareihini, rakastan kieltä paljon, yksi maailman kauneimmista kielistä. Ja jonakin päivänä, olen luvannut sen itselleni, lähden sinne; joko opiskelemaan tai asumaan.
Egypti. Tässäkin kulttuuri ja historia vetävät puoleensa. Historian tunneilla mm faaraoiden tarinat herättivät kiinnostuksen ja nähtävyydet olisivat henkeäsalpaavia Egyptissa; pyramidit ovat ensimmäisenä listallani. Jos saisin tilaisuuden opiskella arkeologiksi, lähtisin Egyptiin kaivauksiin, vaikka siellä onkin paljon heitä. Arkeologikaivaukset Egyptissä, unelmien täyttymystä.


Hyvällä tuurilla voisinkin päästä käymään kaikissa näissä maissa, mutta en varmaankaan lähivuosina. Ellei tapahdu jotain odottamatonta.

Chinapearl

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #53 : Lokakuu 22, 2005, 13:04:41 »
Matkustusta voisi sanoa minulle jopa harrastukseksi, sillä käyn ulkomailla kerran pari vuodessa. Tänä vuonna olin hiihtolomalla Floridassa, kesällä Tanskassa ja vuoden viimeinen päivä on varattu lento Kanarialle.

Pienempänä olen haaveillut matkasta Lontooseen, lähti ehkäpä siitä Potter-innostuksesta tai jostain. Siellä olin pari vuotta sitten syyslomalla. Ihana paikka, täytyy sanoa. Aina Yhdysvaltoihinkin olen hinkunut ja hiihtolomalla toive toteutui. Parin vuoden päästä lähdemme uudestaan Usaan, New Yorkiin (Manhattanille) pariksi päiväksi shoppailemaan (tahdon käydä Sohossa ja China Townissa ja keskuspuistossa) ja sitten kolmeksi viikoksi Californiaan (Hollywood, Los Angeles, Las Vegas, Orange County ja niin).

Nyt olen pari vuotta vinkunut Roomaan ja Japaniin. Roomaan erään elokuvan ansiosta. Siellä haluaisin nähdä Colosseumin, Trevin, Espanjalaiset portaat ja Tivoli-puutarhan ja shoppailla Via Condotilla ja istua skootterin kyydissä. Japanissa oli upea päästä Tokyoon shoppailemaan ja nähdä ne temppelit ja vuoret ja kaikki.

Ykköstoive olisi tällä hetkellä Pariisi. Haluan ihastella käsilaukkuja Guccin putiikissa. Haluan seisoa Eiffel-tornin ylimmällä tasolla. Haluan käydä EuroDisneyssä. Haluan nähdä Riemukaaren. Haluan ostaa patonkia ja mennä syömään sitä hotelliin. Haluan käydä Louvressa. Haluan juoda paljon lattea katukahvilassa. Haluan olla Pariisissa.

Mennään Pariisiin. <3

Poissa Flamelion

 • väsy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #54 : Lokakuu 22, 2005, 19:41:10 »
Minä tahtoisin ehdottomasti Lontooseen. Potter fanin unelma matkailukohde. ;) Lontoo vain vaikuttaa kamalan kiehtovalta kaupungilta. Tahtoisin kiertää Lontoon kaduilla ja kummastella kaikkea kauppojen näyteikkunoissa ja tietenkin haluaisin istua sellasein punaisen linja-auton kyydissä. ^^ En osaa edes kunnolla selittää miksi haluaisin juuri Lontooseen, se vaan on jokin päähänpinttymä, että sinne on pakko päästä. :) Ja tietenkin Kings Grossin asemalla vierailisin.

Kun  olisin kolunnut Lontoon läpi kotaisin, siirtyisin katsastamaan joitain Englannin pien kyliä. Niissä tuntuu olevan jotenkin ihana tunnelma. Esimerkiksi Emmerdalessa (*reps*) se kylä vaikuttaa kauhean mukavalta. (En katso sarjaa, joskus vain on telkkari auki tuon näkyessä) ^^

En kuitenkaan ole aina halunnut matkustaa Lontooseen, se tuli lähinnä Pottereiden myötä. Japani oli joskus kauan sitten unelma kohteeni, koska setäni asuu siellä. Mutta kerran kun setäni toi tuliaiseksi meille japanilaisia karkkeja nin unelmointi loppui siihen. Ne maistuivat todella pahalle. :D Olin tuolloin 6-vuotias.  

Australia voisi olla myös todella mielenkiintoinen paikka. Siellähän on kenguruita ja kaikkea. ;)
Monkey see, monkey do

Selestina Taigor

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #55 : Lokakuu 24, 2005, 22:03:52 »
Juuri nyt minua kiinnostaisi kovasti Rodos, tai joku muu Kreikan saari :).
Rodoksella olen käynyt, ja siellä oli kyllä kaikki mitä hyvään aurinkolomaan tarvitaan: Mukavia rantoja, hyvää ruokaa, hauskoja shoppailumahdollisuuksia vanhassa kaupungissa&nähtävyyksiä.
Kaupunkilomatkin kiinnostaa, myös Irlanti. Lontoossa&Pariisissa tahtoisin käydä, Roomassa olen jo ollut. Matkakuumetta!

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #56 : Kesäkuu 25, 2006, 04:45:40 »
Haluaisin mennä Englantiin, Skotlantiin ja Irlantiin. Englannissa olen kyllä käynytkin kolme kertaa, mutta ei tunnu silti riittävän. Miksikö sinne? Olen hurahtanut Britteihin. (Äitini sanoo, että se on perinnöllistä. Isänikin hurahti Britteihin minun iässäni.) En tiedä, osaanko selittää yhtään paremmin, mutta yritetään. Minua kiehtoo se kulttuuri, murteet, arkielämä, puhelinkopit, linnat, ihmiset, kieli, jopa sanat (kadunnimet <3). Ei siinä ole erityisesti mitään tiettyä, mikä minua kiehtoo. (Sen sijaan voin sanoa jotain, mikä totisesti EI kiehdo: leipä. Hyi että en ole koskaan missään maistanut yhtä kamalaa leipää kuin mitä Englannissa söin! x)) Olen halunnut mennä Britanniaan muutaman vuoden ajan. Niin, olen minä siellä tosiaan käynytkin, mutta haluan aina mennä uudestaan. Niin paljon on vielä näkemättä, oikeastaan olen nähnyt kunnolla vain Liverpoolin ja Hastingsin ja hiukan Lontoota.
Tahdon nähdä... kaiken? x) Nummet, museot, pubit, talot, ihmiset, homeiset kokolattiamatot, linnanrauniot, takorautaiset portit, miesten kulmakarvat (*reps* tosin on tämä ihan totta!), isot kaupungit, pienet kylät... en minä tiedä, haluan vain mennä sinne pitkäksi aikaa ja nähdä Britanniaa vähemmän turistimaisesta vinkkelistä.

Ehkä minä menenkin jo syksyllä, saas nähdä.

Nordamien

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #57 : Kesäkuu 25, 2006, 05:21:21 »
Monet ulkomaan kohteet kiinnostavat, harvat kiehtovat, mutta usea matka toteutunee. Sen kummemmitta pulinoitta, seuraavat matkakohteet kiinnostavat, jonkinlaisessa tärkeysjärjestyksessäpä peräti:

Italia, Rooma;

tämä kaupunki on se kaupunki, jonne on muutaman vuoden kuluessa päästävä joskus. Rooman historia kiehtoo suunnattomasti, ja muutamaa maamerkkiä on ihan vain pakko päästä tuijottamaan.

Egypti, Kairo;

Tuskin kauaa itse Kairossa viihtynen, mutta Kairon lähiseutuvilla voisin kulkea vaikka vuosia. Syyt lienevät selvät. Kairossa on taas loistavia kauppapaikkoja, joissa hinta/laatu -suhde tuotteilla on mykistävä. Lähitulevaisuudessa sinne siis, kai.

Japani, Tokio;

Tässä kaupungissa kiinnostavaa vain ja ainoastaan erilaisten tuotteiden ostaminen. Lähinnä elektroniikka, joka on varmasti vuosia edellä Suomea sekä pari muuta tuoteryhmää.

Englanti, Lontoo;

Tämä kaupunki on mielestäni euroopan keskus, tavallaan. Lontoossa on myös paljon suosikkiharrastukseeni liittyviä asioita, joita pitänee mennä kahtomaan, jahka kerkiää.

Irlanti, Dublin;

Haiskahtaa jo nyt ryyppyreissulta. Onhan siellä varmaan hienoja kaupunkeja, mutta ensimmäisenä varmaankin poikkean oluella, loput on varmaan aavistettavissa.

Kanada, Vancouver;

Eikös ne Olympialaiset ole tuolla suunnalla vuosikymmenen taitteessa ? Jos on, niin ilman muuta olen tuonne suunnalle menossa. Sukulaisia kun nyt sattuu asumaan tuollapäin, niin majoitusasioissa tuskin on minkäänlaista probleemaa. Kanada on niin legendaarinen maa, että kun tuonnepäin menen, niin on aivan varmaa, että ei ole mikään viikon tai parin reissu pienellä budjetilla, vaan kuukausien ehkä jopa vuosien reissu tuonne sontavaltion pohjoisnaapuriin.

hupsu

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #58 : Kesäkuu 25, 2006, 12:54:10 »
Mä haluaisin lähteä Austaraaliaan, sukeltamaan värikkäille koralliriutoille turkoosiin mereen.
Ja tietysti katoo koalia ja muita vain Austraaliassa esiintyviä eläimiä.

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #59 : Kesäkuu 25, 2006, 13:41:52 »
Minä en ole päässyt matkustamaan kovin paljon. Ruotsissa ja Norjassa on tullut käytyä (ja Saksassa opintomatkalla), mutta siinä se sitten onkin ollut. =(

Mutta tietysti haluaisin päästä käymään Lontoossa ja myös muualla Britanniassa, etenkin Oxfordin yliopiston näkeminen kiehtoo minua. Ja tietysti myös kielen takia Britannia on yksi niistä paikoista, jossa haluaisin vierailla. Toki Amerikoissakin puhutaan englantia, mutta minä en vain voi sietää amerikkalaisaksentteja. Tietysti sielläkin Everwood (^^) olisi kiehtova matkakohde, mutta en usko, että vain sen tähden suostuisin kärsimään lentokoneessa niin älyttömän pitkään.

Ja Britannian ohella haluaisin päästä Irlantiin. Tein tästä maasta joskus muinoin esitelmän koulussa ja silloin aloin tosissani miettiä, josko joskus haluaisin matkustaa sinne. Tutustuin myös Irlannin kaupunkien sijaintiin aika hyvin, sillä jouduin jäljentämään sellaisen A4 kokoisen kartan käsin leivinpaperin läpi.

Ja sitten ovat tietysti nämä suurkaupungit, Pariisi ja Rooma. Pariisi kiinnostaa tietysti myös kielen takia, mutta myös Louvren ja Da Vinci Koodin. ^^ Ja olen aina ollut erityisen kiinnostunut antiikin Roomasta, joten sinne olisi äärettömän mahtavaa päästä katselemaan paikkoja.

Mutta sitten erityissuosikkimatkakohteeni, jonne todellakin olen joskus matkustamassa, tapahtui mitä tahansa (paitsi jos kuolen tai jos tämä paikka räjähtää taivaan tuuliin). Nimittäin Uusi-Seelanti. Joo, ei tarvita neroa arvaamaan, että haluan Uuteen-Seelantiin juuri Tarun Sormusten Herrasta takia. Tietysti olen niiltä DVD:iltä katsonut ne kaikki kuvauspaikkojen sijainnit ja unelmanani onkin joskus matkustaa Uuteen-Seelantiin muutamaksi kuukaudeksi ja ratsastaa saaren (tai saarien, itse asiassa) päästä päähän. Tietysti Wellingtonissa pitäisi käydä, mutta erityisesti kiehtoo ajatus raa’asta ulkoilmasta, ratsastamisesta takamukset kipeäksi ja nukkumisesta teltassa jossain mutaisessa kuopassa. Huokaus.

Mutta tätä matkusteluani rajoittaa (paitsi tietysti raha) erityisesti se, että minä en voi sietää lentokoneita. En edes tiedä, mikä siinä on. Minä en pelkää korkeita paikkoja (paitsi Linnanmäen maailmanpyörässä melkein oksensin…), enkä usko, että kone rämähtää alas tai mitään sellaista. Kärsin vain suunnattomasta lentopahoinvoinnista. =/ Matka Saksaan (n. 3 tuntia) kului siten, että aluksi katselin maisemia, sitten nukahdin, sitten kuume nousi ja lopun matkaa taistelin oksentamista vastaan. Takaisin tullessa sitten olin jo varautunut ja istuin täysin tyhjällä penkkirivillä. Istuin koko matkan hievahtamatta paikoillani ja tuijotin yhtä pientä laikkua edessä olevassa penkissäni. Selvisin siten jotenkuten hengissä.

Tämä lentokonepahoinvointi saa minut epäilemään etenkin tuota Uuden-Seelannin matkaa, kun jos kolmen tunnin matkakin teki tiukkaa, miten ikinä voisin selvitä noin 12 tunnin matkasta hengissä? Koko lomani siellä menisi sitten matkasta toipumiseen ja sitten olisi taas aika matkustaa takaisin. Mutta Uuteen-Seelantiin menen vaikka henki menisi!
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

gravitation

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #60 : Kesäkuu 25, 2006, 14:16:29 »
Oi, miulta löytyy monen monta kohdetta, minne tahtoisin mennä. Varsinkin, kun en ole koskaan käynyt ulkomailla. Ja Haaparantaahan ei lasketa, se kun on tuossa melko vieressä. :) Mutta, tässä voisi muutaman mainita:

Ensiksi, tahtoisin päästä käymään jossakin päin Iso-Britanniaa, Lontoossa tietysti, mutta ehkä Skotlanti vetää jotenkin enemmän puoleensa. Tahtoisin kierrellä ympäri Skotlantia ja tutustua sen maisemiin, kulttuuriin, ja tietysti ihmisiin. Haggista en olisi valmis maistamaan, mutta viskejä kyllä ;) Lisäksi rakastan skottimurretta. Mutta kyllä se Lontoo pitäisi tietysti käydä katsomassa läpi, ajan kanssa. Madame Tussaudsin vahakabinetti kiinnostaisi, British Museum ja joku huvipuisto myös, sekä taidemuseot. Iso-Britannia on aina jotenkin kietonut, kauan aikaa. Plus siellä saisi sitä kieltä käyttää, voisi tulla rohkeammaksi englannin kielen kanssa.

Sitten kiinnostaisi Ranska, ja tietysti sen tarjoamat nähtävyydet: Eiffel-torni, Riemukaari, Louvre, Versaillesin palatsi ja Notre Damen katedraali. Olisi mukava päästä seikkailemaan Pariisiin ja katsoa, mitä sieltä löytääkään. Disneyland voisi olla myös hauska lisä :D Ranskakin on jo pitemmän aikaa kiehtonut, siitä saakka kun sisko siellä kävi. Lisäksi kielikin kiehtoo paljon, sillä olen sitä muutaman kurssin opiskellut.

Espanja kiehtoo myös, espanjan opettaja sen on saanut aikaan. Hän tykkää kertoilla Espanjan reissuistaan, kulttuurista, ruokatottumuksista yms., joten olisi mahtavaa itse päästä kokemaan se kaikki. Täällä pitäisi vierailla pitkään, että voisi kunnolla kokea kaikenlaista ja tutustua kaikkeen, esim. niinkin tavallasiin asioihin kuin siesta-aikaan ja myöhäiseen yöelämään. Ja kuten olen aiemminkin kielistä maininnut, myös espanjan kieli kiinnostaa miua ja sitä mie opiskelen edelleen, joten olisi kiva päästä käyttämään sitä vähäistä taitoa mitä miulta löytyy.
Lisäksi miua kiinnostuisi osallistua johonkin Espanjan juhlapäivään, niistäkin opettaja on kertoillut. En enää muista, mistä juhlasta hän kertoi, mutta sen tahtoisin kokea. Vai olikohan se Reyes? Kuitenkin.
Tietysti nähtävyydet kiinnostaa, mm. Puerta de Alcalá, kuninkaallinen palatsi ja Puerta del Sol. Osa UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluvat muistomerkit voisin käydä katsomassa, esim. Toledo, Segovia ja sen akvedukti.

Tahtoisin myös jostain syystä päässä käymään Ruotsissa, Tukholmassa. Eskilstuna voisi myös olla mielenkiintoinen kohda, kent-fanit tietää miksi ;) Mutta Tukholman kohteista Skansen kiinnostaisi sen monimuotoisuuden vuoksi, ja Tukholma itse ihan kokonaisuutena. Erityisesti sen vanhaan kaupunkiin tahtoisin päästä tutustumaan ja kiertelemään. Ja se kieli jälleen mainittakoon täällä: ruotsi voi olla kauniin kuuloista, ja tahtoisin taitojani päästä kokeilemaan.

Kiinnostuksen kohteet ovat melko tavallisia, pääasiassa niihin kuuluu Euroopan maat, mutta näin aluksi. En ole koskaan ulkomailla siis käynyt, joten Euroopan maakin voisi olla unelmien täyttymys. Sitten kun ne on saanut kokea, alkaa varmasti kauemmatkin maat kiinnostaa enemmän, kyllähän sieltäkin löytyy jo vähän kiinnostuksen kohteita, esim Japani, Kiina, Uusi-Seelanti (Sormusten herran kuvauspaikat!) tai joku Etelä-Amerikan maa. Pohjois-Amerikka, tai itseasiassa USA ei ole koskaan kiinnostanyt pätkääkään, jostakin syystä. Mutta kun vain pääsisi jonnekkin.

Pikku Pilkunviilaaja

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #61 : Kesäkuu 26, 2006, 14:49:36 »
Miä kävin viime kesänä Lontoossa ja rakastuin siihen ihamaiseen paikkaan yli kaiken <3. Minua kiehtoo siellä aivan kaikki. Niin ihanaa.
Kävimme suunillen kaikissa paikoissa, mutta ihanin oli eräs lelukauppa: Hamleys. 7 kerrosta, varmasti jokaista maailman makua karkkeja 1000 puntaa maksavia pikkunalleja ja Harry Potter osasto. Ja paljon muuta. Olen halunnut Lontooseen koko pienen ikäni ja haluan mennä sinne uudestaan. Lontoo on ihmekaupunki.
Ja se on myös ihme että varasimme matkan päivä ennen pommi-iskua. Sitä ei olisi voinut perua. Ja kun tulimme Lontoosta, seuraavana päivänä tuli uusi pommi isku. Nämä olivat siis niitä metropommeja. Ja matkustimme kokoajan metroilla.

Nopu

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #62 : Kesäkuu 26, 2006, 15:09:08 »
Ehdottomasti haluaisin mennä Japaniin, ja Italiaan!
Japani on niin kiehtova maan ja italiassa on lämmintä, siksi haluaisin mennä molempiin. Japanissa on myös ihania vaatteita!
Italiassa kiehtoo ihmisten kieli, ja rannat. Japanissa kiehtoo kulttuuri.
jos olisi mahdollista haluaisin viettää japanissa n. 1-2viikkoa italiassa n 1-2viikkoa
Molemmissa maissa  haluaisin nähdä rannat ja kaupat/kauoungin.

"Tahtoo ulkomaille, pois kylmästä suomesta."

anvis

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #63 : Kesäkuu 27, 2006, 16:04:51 »
Oih..mä tahtoisin matkustaa maailman ympäri! En tietenkään sotaisia maita.
Lähinnä haluaisin Ranskaan, Puolaan, ja Lontooseen!Kaikkialle Shoppailee ja lomailee. Ainiin Kanadaankin haluisin ja muutenkin Amerikkaan. Kanadassa on kuulemma todella halpaa..!:)Ja mun täti asuu Kanadas...Sinne ainakin pääsis yöks...:P Lontoossa muutenkin...oon aina halunnut sinne, kaikki näyttelijät, elokuvat ja muut kaikki hauska, tietysti onhan niitä näyttelijöitä muuallakin...:) Kaikki maailman huvipuistot pitäis käydä läpi..:P Oon kuullut että ne on pitkiä ja tosi hurjia ketkeileekin kesken matkan...:P Ja aurinko rannoille...maailma on kaunis paikka. Uusi-Seelanti niin kaunis sinne pitää ehdottomasti päästä katselee luontoo ja ottamaan kuvia...:P

Poissa Hurricane

 • Vuotislainen
  • Didi
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #64 : Kesäkuu 27, 2006, 16:27:45 »
Minulla on jo pitkään ollut Nepal mielessä. Heti, kun siellä loppuu sota.

Meidän perhe on jo asunut siellä joskus muinoin, mutta muutettu pois ennen sodan alkua. Ja sinne on jäänyt aikamoinen ikävä.

Ette voi uskoa, kuinka mukavia ihmiset siellä ovat jopa tuntemattomille! Ja vaikka he ovat kovin köyhiä, niin silti iloisia. Tiedättekö, lapsen koulutus maksaa vain vaivaiset viisi euroa, eikä useimmilla ole edes sen verran rahaa? Ja kaduilla on keräjäisiä ja kulkukoiria vaikka muille jakaa eikä liikennevaloista ole kuultukaan, vaan risteyksissä seisoo liikennepoliisit. Autoa saa töötätä mielinmäärin herättämättä vihaisia katseita ja kaikki on niin halpaa. Ihmiset ovat hindulaisia ja buddhalaisia ja kaduilla kulkee lehmiä (hindujen pyhä eläin) ja juhlapäiviä on paljon ja niitä juhlistetaan kynttilöin ja kukkaseppelein.

Ja siellä on niin kaunista. Himalajat ja pellot ja kaikki se luonto. Ne ihanat vaaleanpunaiset kukat ja järvet (järvet siis eivät ole vaaleanpunaisia, vaan ihan normaalin värisiä)! Ja Mount Everest ja kaikki puut ja kaupunki! Kathmandu. Voi, tulee ihana olo, kun vain ajatteleekin NEpali ja sen kummallisesti huiveihin ja koruihin pukeutunutta väkeä.

Toisaalta siellä ei ole kovin kummoista hygieniaa, vesijohdotkin ovat yleensä aika surkeita, eikä vettäkään saa juoda, jollei sitä osta jostain todella hyvälaatuisesta kaupasta. Ruokakin on vähän niin ja näin...

Mutta uskokaa tai älkää, sinne minä matkustan vielä joskus elämäni aikana. Niin, sinne minä menen, vaikka pitäisi kävellä koko matka!

Caitlin

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #65 : Kesäkuu 27, 2006, 20:12:49 »
Näitähän minulla riittää...

1. Lontoo
Kaikki Lontoossa kiehtoo minua. King's Cross ja Madame Tussaudin vahakabinetti ovat niitä ehdottomia, missä pitää käydä jos ja kun vuoden tai kahden kuluttua Lontooseen matkustan.

2. Liverpool
Tähän riittää perusteluiksi vain yksi sana: BEATLES. Eli Beatlesin "kotikaupunkiin" olisi ihana joku päivä päästä.

3. New York
Suurkaupungit ovat ihania. New Yorkissa on paljon nähtävää (Vapaudenpatsas, Empire State Building, jne) ja ostettavaa. Manhattanille olisi mahtavaa päästä shoppaamaan.

Poissa Millat

 • jolie coquine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • shock me like an electric eel
 • Tupa: Mary Sue
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #66 : Kesäkuu 28, 2006, 12:58:17 »
Olen aina matkustellut mielelläni. Tosin olen oikeastaan tällä hetkellä vain Eurooppa-matkailija, sillä en ainakaan muista koskaan käyneeni Euroopan rajojen ulkopuolella. Unelmamatkakohteeni ovatkin oikeastaan ihan muualta maailmasta, koska tuolla Euroopassa on tullut kierreltyä aika lailla. Ja näitä unelmakohteitakin on paljon.

Haluaisin käydä ensinnäkin Afrikassa. Norsunluurannikko kuulostaa viettelevältä nimeltä. Entinen Ranskan siirtomaa, jonka virallinen kieli yllättäen ranska. Ja ranskankieliset paikat iskevät minuun noin yleensä. Tällä hetkellä en ehkä sinne kuitenkaan lähtisi, sillä maan tila on käsittääkseni aika epävakaa. Jonain päivänä ehkä. Kyllä ehkä joku muukin ranskankielinen Afrikan maa voisi käydä. Mikä ettei.

Afrikan toinen kohde, joka minua kiinnostaa on ihan Etelä-Afrikka. Kapkaupunki. Haluaisin todella päästä näkemään aivan erilaista elämää ja varmasti tuollapäin, jos jossain, sellaista pääsisinkin näkemään. Uskoisin, että Etelä-Afrikka on kuitenkin Afrikan kohteista näitä turvallisimpia vaihtoehtoja.

Kolmantena kohteena voisin mainita Kiinan. Jostain syystä maa viehättää minua tavallaan enemmän kuin kovassa suosiossa oleva Japani. Kiina on kulttuuriltaan rikas ja varmasti sielläkin olisi täysin erilainen elämänmeno kuin täälläpäin maailmaa. Voi olla, että osa Kiinan viehätyksestä johtuu kiinalaisista, mutta Suomessa asuvista tutuista ja maassa vierailleista tutuistakin. Olen kuullut heiltä paljon. Jossain vaiheessa äitini puhui, että olisi mukava lähteä Kiinaan ja elättelen toiveita.

Brasilia on ollut vuosia myös sellainen kohde, jonne olen halunnut päästä. Olin varmaan noin kymmenen, kun aloitin vanhempieni ylipuhumisen. Vielä se ei ole tuottanut tulosta ja vähän tuntuu, että tämä kohde tulee tutuksi vasta omillani asuessani. Myös monet muut Etelä- ja Väli-Amerikan maat kiehtovat, näistä voisin mainita esimerkkinä Costa Rican.

Lisäksi vielä sokerina pohjalla on Euroopasta Espanjan Barcelona. Omituista sinällään, että vaikka Eurooppaa on tullut kierrettyä, en ole koskaan käynyt manner-Espanjassa. Syystä tai toisesta minua kiinnostaa Espanjassa nimenomaan Barcelona, joten vaikka ensi talvena saatan päästä Espanjassa käymään, haluan todennäköisesti maahan vielä uudestaankin. Barcelonassa jokin kiehtoo, jo pelkässä nimessä. Vähintään tuolla Barcelonassa näistä mainitsemistani kohteista tulen erittäin todennäköisesti käymään.

Oikeastaan olisi melkein helpompaa sanoa, missä en haluaisi käydä, sillä näitä unelmakohteita on mieletön määrä.
"Je vais bien, t'en fais pas."

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #67 : Kesäkuu 28, 2006, 16:13:16 »
Kyllä, olen aina tykännyt matkustella, ja nyt minua suorastaan alkaa ahdistaa, jos joudun pysymään Suomen rajojen sisäpuolella.
Minulla on nyt jo vähän aikaa ollut matkakuumetta, johon on auttanut tottakai ulkomaalaiset kirjeystäväni ja Postcrossing. (Korttien saaminen ulkomailta) Vähän kuin yrittäisin kaikella ulkomaalaisella tukahduttaa matkustushaluni.

En ole käynyt kuin kahdessa eri maassa, Ruotsissa tosi monesti ja Espanjassa kahdesti, kahdella eri saarella.
Haluaisin päästä Sri Lankaan, rakas kirjeystäväni asuu siellä, eikä minua edes haittaa vaikka siellä on sisällissota ja terroristejä hyppii joka nurkan takaa.
Myös Englanti olisi varmasti ihana paikka, olisi ihana päästä sinne kielimatkalle, mutta vasta ylä-asteella, jos silloinkaan.

Espanjaa minulla on vähän ikävä, kun menin sinne toisen kerran, ja vaikka olinkin eri saarella, oli ihanaa hasitaa se tuttu lämmin tuoksu.
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Serpentiini

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #68 : Heinäkuu 04, 2006, 21:13:58 »
Elikkäääh... haluaisin käydä seuraavissa paikoissa:
PARIISI
olen aina tykännyt ranskan kielestä (vaikka en sitä opiskelekkaan) ja näin ollen haluan käydä ranskassa...muoks: Johnny Depp asuu siellä :D
LONTOO
Siellä voi olla vaikka mitä potter-fani kauppoja...! ja ne paikat missä on kuvattu pottereita.
RODOS
Kaverini on käynyt siellä ja kertoi jättimäisestä vesipuistosta... heh ja minä kun rakastan vettä joten haluan sinne.

Niin ja Japanissakin olisi ihan kiva käydä...

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #69 : Heinäkuu 05, 2006, 12:32:00 »
Minä olen jo pidemmän aikaa halajanut Thaimaaseen. En kunnolla itsekään saa päähäni mahtumaan, että miksi, mutta haluan silti. Kaiken kuulemani perusteella Thaimaa on miltei täydellinen. :> *haaveksiva hymy* Ehkä vielä jonain päivänä...

Japanissakin olisi mahtavaa käydä. Fanitan ja tuuletan täydellä sydämellä animea ja mangaa, joten siitä varmaan jo tajuaakin sen verran, että Japani olisi minulle unelmien täyttymys. Lisäksi maassa on jotain muutakin kiehtovaa, jota en itsekään kunnolla tajua, mutta joka vetää joka tapauksessa vahvasti puoleensa. Ja tietenkin kyseisen maan tavat, ruoka, kulttuuri yms olisi ihan mielenkiintoista kohdata ihan silmästä silmään.

Pariisi - sinnekin olisi aivan mahtavaa päästä käymään, ja Ranskassa luultavasti muutenkin. En opiskele Ranskan kieltä enkä ole kauheasti sitä kuullut puhuttavankaan, mutta sikäli mikäli tiedän, se on jännää kuunneltavaa, r-kirjaimet ennenkaikkea. :> Mutta Pariisiin kuitenkin ennenkaikkea - hienot kaupat, upeat maisemat - mitä sieltä nyt puuttuisikaan?

New Yorkissakin olisi hienoa käydä, suunnilleen samoista syistä kuin Pariisissakin. Niin, ja Lontookin olisi aivan huippu paikka. Etenkin kahvilassa, jossa Rowling on kirjoittanut Pottereita - omg, sellainen olisi unelmieni täyttymys. O.o
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Pollexia

 • Ankeuttaja
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #70 : Heinäkuu 05, 2006, 12:57:32 »
Kyllähän tässä nyt on unelmoinnit pystyssä. Ensinnäkin haluan päästä uudestaan saksaan. Käymään serkuilla ja kenties moikkaamaan Maxia, joka keväällä toimi majoittajajani. Kyseinen reissu oli niin hulvaton vaikka kipeänä koko matka nyt oltiinkin melkein kokoajan. Sitä paitsi, en ole ikinä siellä serkuillani käynyt, ainakaan en muista, että olisin... Ja silloinhan siitä ei ole mitään hyötyä, joten saksaan on pakko päästä ja pian mielellään, ehkä jo ensikesänä...

Toinen minne tahdon on Tallinna, osittain huispauksen syy. Pitää saada se kuvakin otettua. Sinne me ollaankin menossa, tosin matka siirtyi ainakin viikolla, koska iskällä on keuhkoputkentulehdus. Kunhan matka nyt vain saadaan tehtyä niin hyvä. Toinen syyhän on luonnollisesti se, että tahdon vaateostoksille ja kun äitikin on asiasta innostunut, niin mikäs sen parempaa :D Voi tulla kallisreissu(ainahan se on kun minä olen mukana).

Sitten tämä kunnon lomamatkakin. Eli tahtoisin austraaliaan, sukulaisia sielläkin on, enkä edes muista nimiä, joten mukavaa olisi päästä sielläkin käymään. Ja kun se on toisellapuolella maapalloa niin sinne voisi talvella suunnata. Tosin palaisin aivan täysin, joten siitä pitkä miinus. Mutta muuten ihan kiva idea :)

Poissa lurkki

 • Vuotislainen
Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #71 : Heinäkuu 05, 2006, 13:57:02 »
Haluaisin päästä Australiaan. En tiedä miksi, olen vain aina halunnut sinne.

Haluaisin käydä myös Kiinassa ja Japanissa. Niissä molemmissa minua kiinnostavat vanhat temppelit ja muut koristeelliset rakennukset. Japanissa haluaisin käydä myös jonkin karateseuran harjoituksissa.

Acary

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #72 : Joulukuu 15, 2007, 23:26:18 »
Minne itse haluaisit mennä?
Miksi juuri sinne?
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Mitä asioita haluat nähdä siellä?

Haluaisin vaikka minne. Maailman ympäri..

SE ON SITTEN "THAIMAAHAN" BTW.
Niin, sinne. Siskoa moikkaamaan. Hirveä ikävä, näemme vain pari kertaa vuodessa. Haluan sinne shoppailemaan, nähdä valkoisen hiekan, "kauniit" miehet, ruoan... Se lämpö! Ja se on niin kaukana täältä pohjolasta! Äiti kävi tädin kanssa keväällä. Kun he tulivat takaisin, he olivat sanattomia. Se olisi päämäärä täällä hetkellä.

Sitten haluaisin takaisin Belgiaan enon ja serkkujen luokse. Ne ihanat talo, kadut, kieli, tavat.. Se on vain niin kaunis maa! Sydämeni taisi jäädä sinne keväällä. Je t'aime!

Ja ihme kyllä.. Haluan Saksaan. Ehkä johtunee siitä, että haluan testaamaan kielitaitoani. Olen myös kuullut, että maa on kehittynyt hirveästi. Ne ihmiset minua eivät sitten niin kiinnostakkaan. Saksa oli joskus minun juttuni, kunnes tulivat Tokio Hotel fanit.. Shoppailu, nähtävyydet.. Eikä edes pitkä matka. Ja nimenomaan Berliiniin. Tai Müncheniin..

Ja vielä yksi! Ruotsi. Ruotsalaiset ovat aina niin ... iloisia? Haluan myös päästä kokeilemaan kielitaitojani. Tukholma kuullostaa jännältä.

AINIIN! PIETARI!!! Pakko päästä venäläisen ystäväni mukaan. Se on kuulemma niin kaunis kaupunki. Olen Viipurissa ollut, mutta Pietari! Ja voisin myös kokeilla venäjän taitojani...


Poissa Pörri

 • Lehmänsiipi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #73 : Joulukuu 15, 2007, 23:59:41 »
Minä unelmoin Lontoosta. En minä osaa selittää miksi minä sinne haluan se vain on niin hieno paikka. No Potteri on tietenkin yksi syy ja minä tykkään briteistä ja britti aksentista. Olen ruinannut porukoilta että pääsisin sinne Lontooseen hiihtolomalla, minun sisko ja serkku on Englannissa ei ihan Lontoossa, niin niitten kanssahan siellä voisi olla.

Ja sitten olisi Liverpool niin kuin Caitlinillakin. Beatles kiertoajelu ois ihan kiva ja siellä aivan ihana aksentti!

//Nyt mulla tekkee mieli takaisin Skotlantiin. Edinburhgiin kun en siellä ollut kesällä kuin vain yhden päivän :( Koko ajan tekee enemmän mieli lähteä Britteihin. Miten ihmeessä minä saan nuo porukat maksamaan?
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 16, 2007, 16:54:18 kirjoittanut Pörri »

limón

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #74 : Joulukuu 16, 2007, 22:05:39 »
Indonesia olisi ihan kiva matkakohde... Tai siis, ei paikka minua sinänsä kamalasti kiehdo, mutta meilikamuni asuu siellä ja olisi kiva käydä moikkaamassa.
En kyllä kovin kauan aikaa ole sinne halunnut, ihan vähän aikaa sitten pälkähti päähäni.
Tekisin siellä kaikkea kivaa meilikaverini kanssa (tosin en tiedä, riittäisivätkö kielitaitoni siihen...). Hän voisi esitellä minulle paikkoja ja sellaista.

Enemmän minua kyllä kiehtoo Pariisi. Haluaisin käydä ihan livenä katsastamassa Eiffelintornin, katakombit ja Disneylandin :) Pariisi on muutenkin sellainen paikka, jossa on joskus pakko käydä (siis minulle, en tiedä muista).
Pariisi on ollut haaveissani jo aika pitkään. Ainkin vuoden tai yli, luulisin.
Siellä olisi mukava katsastaa nähtävyydet ja juoda katukahvilassa pari kuppia espressoa. :D

Morre

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #75 : Joulukuu 16, 2007, 22:19:09 »
Kreikka
Lieköhän olen ollut edellisessä elämässäni kreikkalainen? Vai onko osuus kasvatuksessani (kaikki kolme lapsuuden ulkomaanmatkaa ovat suuntautuneet Kreikkaan)?
Joka tapauksessa Kreikka on se rakkain. Se antiikin historia ja mytologia kiinnostaa tavattomasti, ja kreikkalainen ruoka on hyvää. Onneksi mies jakaa tämän kiinnostuksen kohteen kanssani (vaikka ei muuten olekaan ulkomaanmatkailusta innostunut). Meillä on haaveena joskus muuttaakin Kreikkaan. Vaikka eläkepäiviä viettämään ;-)

Egypti
Jälleen kiinnostus juohtuu historiasta. Pyramidit on nähtävä! Myös kulttuurielämä kiinnostaa.

Australia
Kuulostaa vinkeältä paikalta. Paljon eksoottisia eläimiä ja luontoa.

Islanti
Luonto ja muinaiskulttuuri kiinnostavat. Unelmana olisi päästä ratsastusvaellukselle Islantiin. Kunhan voitan lotossa... (Tämä sama oikeastaan pätee myös Norjaan.)

Irlanti
Irkkumusiikki, kelttiläisyys, nummet ja pubit kiinnostavat ;-)

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #76 : Joulukuu 17, 2007, 00:29:35 »
Minä olen melkoinen matkustusfriikki. Suomea on koluttu, muttei vielä tarpeeksi sitäkään, ja koko maailman kiertäminen ristiin ja rastiin millä tahansa verukkeella elämäni aikana kiehtoo suunnattomasti. On niin paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa. Pitäisi koluta Amerikan manner etelästä pohjoiseen ja jutella intiaanioppineiden kanssa tarustoista ja myyteistä, pitäisi poiketa Japanissa jossei muuten, niin morjestamassa Kodokanin jengiä, pitäisi lähteä Venäjälle teitä tai taloja rakentamaan ja hengailemaan venäläisten kanssa, pitäisi Kiinat ja Mongoliat ja kaikki tsekata ja Afrikka koluta läpi juttelemassa vanhoille kääville ja kansantarinoita ja viisauksia vaihtamassa heitin kanssa... Pitkin Eurooppaa olenkin jo sylilapsena rallannut perheen seurassa. On käyty lämpimiä maita, on käyty kylmempiä maita näkemässä kulttuuria ja historiaa ja kulttuurihistoriaa. Kreikan saaristoa on koluttu ja Portugalin eteläosaa, Romanian maaseutua ja Maltan linnoituksia ja vaikka sun mitä. Hienoa on ollut. Velipoikaa kiinnostaa arkkitehtuuri ja rauniot, minua ihmiset, kulttuuri ja tarinat, joita joissakin paikoissa on kaikkialla. Hän innostuu monumenteista, minä tarinoista niiden takana. Vanhempien intressi taitaa ollakin sitten enempi ihan vain rentoutuminen ja näkeminen, en ole tullut kysyneeksi, mutta koko perhe on aina yhtä innokas tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin. Joka matkalla on otettu linjaus, että kansainvälisiin mössöihin ei kosketa ensinkään. Perin juurin palkitsevaa sellainen.

Muistan kuitenkin erityisen hyvin hetken loppukesästä 2005, kun istuin noin 80 cm päässä tämänhetkisestä sijastani, tietokonettani nykyään kannattelevan pöydän kulmalla ja katselin ulos tyventä tyynempään kesäilmaan. Vanajavesi oli kauttaaltaan oranssi auringon laskettua ja minä olin ihan kuin transsissa. Tuohon aikaan minulla oli kovin hamstrausvaihe päällä, kun kirjastoon on matkaa enää pari kilsaa ja siellä on kokonaista kaksi hyllymetriä afrikkalaista musiikkia... Istuin pöydän kulmalla ja kuuntelin Ali Farka Tourén Talking Timbuktu -levyä ja kadehdin hänen ilmaisukykyään ja soittotaitoaan, ja ylipäätään länsiafrikkalaisten muusikoiden uskomatonta tunnetta ja karsittua, tiivistettyä ilmaisua. Istuin siinä ulkona näkyneen näkymän ja maailman kauneimman musiikin aloilleni hyydyttämänä ja selailin levyn kansia. Siellä luki Ali Farka Tourén toteamus, joka suomentuu suunnilleen näin: "Kun joillekuille sanoo 'Timbuktu', se on heille kuin maailman laita, mutta he ovat väärässä. Minä olen Timbuktusta ja voin kertoa, että me olemme aivan maailman sydämessä."

Iski uskomaton polte, hinku lähteä länsi-Afrikkaan ja ennen kaikkea Maliin. Siitä lähtien olen tutustunut vähän kaikkeen länsiafrikkalaista kulttuuria ja sikäläisten maiden, etenkin Malin, nykytilaa sivuavaan - matkapäiväkirjoja, paikallisten päiväkirjoja, alueen (uskomattoman kirjavaa!) historiaa, sikäläisten kielten esittelyitä, tapoja, perinteitä, uskontoja ja uskomuksia... Jos minun pitäisi valita jokin, yksi ainoa ulkomaankohde, jonne haluaisin lähteä, se olisi Mali. Kunhan valmistun rakennusmestariksi, töitä pitäisi riittää - siellä rakennetaan koko ajan niin teitä kuin talojakin. Voisi olla mahdollista elää siellä vuosiakin, kunhan vain hoitaa vakuutukset ja rokotukset kohdilleen ja käy edes joulut ja juhannukset Suomessa. Siellä sitten voisi perehtyä kulttuuriin, opetella bambaran ja ranskan kielet, nähdä Timbuktun taidetapahtumineen ja raunioineen - kaupunkihan oli keskiajalla yksi läntisen islamilaisen maailman keskuksia, paljon pitemmällä kehityksessä tuolloin kuin yksikään eurooppalainen kaupunki, ja ennen sitä lukuisien keisarikuntien pääkaupunki. Voisi ihmetellä Bamakon musiikkielämää, jolle kuulemma vetää vertoja vain Johannesburgin klubi- ja konserttitarjonta, ja Johannesburgin musiikkisykkeisimmille alueille en valkoisena ihan noin vain uskalla. Malissa voisi opetella myös itsekin soittamaan oikein tyylikkäällä, helmeilevällä tavalla ja kenties jopa omaksua uuden instrumentin. Kuitenkaan ei ole aluetta, jossa musiikilla olisi yhtä vahva ja vanha sielu kuin Länsi-Afrikassa, ja Bamako on länsiafrikkalaisen musiikin Mekka. Voisi tutustua myös niihin kahteen prosenttiin väestöstä, jotka yhä ylpeinä harjoittavat häiriintymätöntä, luonnollista ja oikeaa malilaista uskontoa, Nigerjoen henkien palvontaa (joka on myös iso elementti malilaisessa islamin tulkinnassa - islam siellä on kuten kristinusko Suomessa 1400-luvulla).

Jos on jokin paikka maailmassa, jonka ehdottomasti haluan (Suomen lisäksi) nähdä, se on Mali.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2007, 00:32:59 kirjoittanut Lemmonleikko »
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

smoksa

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #77 : Joulukuu 18, 2007, 10:42:07 »
Olen aina fanittanut suuresti Iso-Britanniaa ja Irlantia, Irlannissa en ole vielä päässyt käymään, mutta Lontoossa kahdesti, ja kerran Torquayssa. Enkä oikein tiedä, että mikä siinä oikein vetää puoleensa, luulenpa että hinku on periytynyt äidinmaidossa, sillä äidilläni on aivan samanlainen suuntaus..:p Yleensä en tykkää mistään miljoonakaupungeista, mutta Lontoossa on sitä jotain.

Mutta sellaisista paikoista, joissa en ole vielä käynyt, kiinnostaisivat Islanti ja Liettua. Ainiin, en ole yhtään kiinnostunut lähtemään Euroopan ulkopuolelle, sillä jo Eurooppa on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, ja toisekseen 10 tunnin lennot eivät nappaa. Liettua eroaa (mainosten mukaan) Virosta ja Latviasta, ja sen historia ja nähtävyydet kiehtovat. Linnat on aina sellainen asia, mikä vetää puoleensa, ja Vilnassa niitä ilmeisesti on. Poikaystäväni kanssa olemme ajatelleet lähteä sinne joku kesä. Tämä innostus on melko tuore, n. kuukausi sitten mietimme, minne menisimme lomalle (päädyimme kuitenkin Tallinnaan ajan ja rahan määrän vuoksi), eniveis, silloin bongasimme Liettuan. Eli, sinne vielä joskus!

Häämatkaa olen jo unelmoinut viettäväni siellä Islannissa. Voiko olla kauniimpaa paikkaa? (Sanoin tuon lauseen jo toissakesänä, kun saavuin Norjaan..) Toisekseen Islanti on vähän sellainen arvoituksellinen paikka, eikä kuitenkaan valtava turistirysä. Kyllähän sitä kerran elämässä on ihan oikeasti itse nähtävä geysir jne...:)

Poissa Schizo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #78 : Joulukuu 19, 2007, 16:50:40 »
Itseäni kiinnostais lähteä muutaman vuoden päästä travellaamaan vähän pidemmäksi aikaa, ehkä noin vuodeksi, kiertelemään erityyppisiä paikkoja jonkun kaverin kanssa.

Eniten haaveilisin päästä käymään Kuubassa ja Jamaikalla. Molemmissa paikoissa kiehtoo se kulttuuri, ihmiset ja koko se meininki noissa molemmissa paikoissa on sellasta ettei sitä voi Suomessa mitenkään kokea. Kuubaa olis kivaa kierrellä ristiinrastiin, Jamaikalla ehkä haluisin enemmän tutustua maaseutuun.

Noiden parin paikan lisäksi kiinnostaisi kauheasti päästä Tiibetiin, Intiaan, Kiinaan, Japaniin, Irlantiin.. Euroopan maat ei mua yleensä ottaen niin hirveästi viehätä ja lähinnä oliskin kiinnostava suunnata jonnekin Aasiaan päin. Voisi olla myös kiinnostavaa mennä Kiinaan junalla ja sen lisäksi ihan Euroopan sisällä interreilaus on jotain sellaista, minkä tahdon kokea.

Olisi tosi unelmaa päästä matkustamaan ihan ajan kanssa, ilman mitään kiirettä.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Leonor

 • valiopeelo
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #79 : Joulukuu 20, 2007, 19:42:26 »
Minä olen myöskin halunnut aina päästä Egyptiin! En oikeastaan osaa sanoa muuta syytä siihen, kuin että paikan historia, muinaisesineet, muumiot, pyramidit ja kulttuuri kiinnostavat minua paljon. Olen lukenut jonkun verran tarinoita Egyptin maasta ja minusta jokaisessa on mukana jotain mielenkiintoista ja huomiota herättävää. Huvittaisi joskus esimerkiksi perehtyä hieman enemmän Egyptin faaraoihin, heidän aikaansa ja elämäntapaansa. Pohtimaan sitä, että miten ihmiset ennen muinoin saivat pyramidit rakennettua - käsin! Se sfinksi myös kiinnostaa minua kovasti : D Muutenkin kaikki pienet yksityiskodat herättävät heti mielenkiintoni. Varmaan Egyptiin päästessäni ja jossain nähtävyydessä käydessäni mietin hiljaa mielessäni, että onkohan samalla paikalla kuin missä minä seison sillä hetkellä, saattanut seistä joku entisaikojen tärkeä ihminen. Hui, kun on jännittävä tunne! :)

Ja sitten sainkin kuulla tässä hieman yli viikko sitten, että minä tyttöpä se lähdenkin huhtikuussa Egyptiin! Voi sitä riemua kun asiasta kuulin, isä vain soitti yhtäkkiä ja kertoi, että oli ajatellut, että voitaisiin lähteä tässä kahdestaan Egyptiin keväällä. Kysyi sitten että olisiko kiinnostusta ja minä olin hetken hiljaa, ennen kuin vastasin: "No taatusti kiinnostaa!" Odotan kyseiseltä matkalta paljon mielenkiintoisia kokemuksia ja mieleenpainuvia muistoja, ainut huoli on, että mistäs löydät huhtikuussa kesävaatteita kaupoista! :D

Olen myös aina halunnut päästä Englantiin, Lontooseen erityisesti. Siellä on kanssa niin paljon kaikkia hienoja nähtävyyksiä, jotka pitäisi päästä katsastamaan. Tarkoitus oli mennä kielikurssille ensi kesällä Britanniaan, mutta se taisi hieman jäädä. Noh, pääsenpähän ainakin tuonne Egyptiin :)

//Lähden todennököisesti Luxoriin tai sitten juuri tuonne Hurghadaan :)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2007, 18:56:51 kirjoittanut Leonor »
Optimist: someone who figures that taking a step backward after taking a step forward is not a disaster, it's a cha-cha. ~Robert Brault
Leonor -> Leo -> Leonor

Poissa Satakieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #80 : Joulukuu 21, 2007, 14:40:29 »
Oi, kyllä vain. Olen halunnut päästä käymään Uudessa-Seelannisa jo ties kuinka kauan. Samoiten Kanadassa. Ja etelä-Amerikassa. Kaukaiset maat kiinnostavat minua, mutta haluaisin kovasti kierrellä Eurooppaakin. Etenkin Espanja, Kreikka, Italia, Ranska ja Iso-Britannia kiehtovat minua. Tai noh, Kreikassa ja Italiassa minua kiehtovat kyllä niiden historia, ja Ranskassa olen kyllä käynyt mutta haluan sinne uudestaan! Samoin Belgiaan. Saksakin on yksi toivemaakohteeni, mutta luultavasti menen sinne ensi kesänä kun ei reilaamaankaan pääse. Vielä :D. Haaveissa olisi nyt, että lukion jälkeen lähtisin reilaamaan ympäri Eurooppaa kavereiden kanssa. Ja maailmanympärysmatka olisi ihan kiva... :D. Mutta ei taida meikäläisellä olla siihen varaa. Ainakaan vielä :D.

Poissa Dreik

 • Fanpire
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • UuhLaLaahLaLaaLaLaahLaLaahLaLaa!!!
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #81 : Joulukuu 28, 2007, 20:27:02 »
Rooma! oih, maailman ihanin paikka. Oli siellä kolme vuotta sitten perheeni kanssa ja pakko myöntää, että haluan sinne joka päivä takaisin. Kunhan tästä aikuiseksi kasvan ja saan jonkin verran rahaa, matkustan tuonne ihanaan kaupunkiin ja asustelen siellä muutaman vuoden, tai ehkä pitempäänkin. Jos satun löytämään italialaisen koukkunenämiehen, joka on mahtava kokki, voin vaikka jäädä ikuisesti. ;)
Lukekaa Hömppätarinaa, se kasvattaa oven narinaa... ;)

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #82 : Joulukuu 28, 2007, 20:37:04 »
Itävalta.
Totta kai haluaisin Itävaltaan, mutta olisihan se ollut hauskempaa viettää siellä aikaa isoveljen kanssa jota ei ehtinyt koskaan tapaamaan kunnolla eikä tuntemaan, mutta on mulla edelleen pikkuriikkinen unelma, josko saisin säästettyä rahaa ja pääsisin Itävaltaan, isoveljen kirjeessä (joka jäi hänen viimeisekseen) oli hänen kavereidensa, sukulaistensa yms. tuttujen osoitteita joten kyllä siellä loman viettäisi mielellään tai osan lomasta. Se myös ennusti viimeisessä kirjeessä kuolevansa pian, ja sanoi, että hänen ystävänsä pitävät minusta huolta jos sinne jonainpäivänä matkustan. Sinne siis <3

Saksa
Joo, kieltä en osaa, muutakuin jotenkin mutta usein olen käynyt ja kyllä jaksaa vieläkin kiehtoa ja innostaa.
Berliinissä on niin paljon ystäviä, menoa kyllä riittää ja useimmat lomat kuluukin siellä sitten.
Oon vissiin lähössä huomenna taas pariksi päivää, jotkun ihmeen bileet siellä ja kaverit halus väkisin kustantaa mut sinne. No oonhan mä siellä viettäny suurenosan jouluistanikin, joten mitä sitä nyt arastelemaan kun kerran matkaan voi lähteee, vaik olishan sitä menny mielummin Itävaltaan...

Sitten näitä muita kaupungeja joita ei mitenkään jaksa perustella;
New York, Toronto, Boston, Los Angeles.... Että maailmassa osaa olla käymisen arvoisia paikkoja.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #83 : Joulukuu 28, 2007, 20:39:02 »
Minne itse haluaisit mennä?
Haluaisin käydä Pariisissa ja Espanjassaja Italiassa se olisi todella makeeta, jos noihin pääsis käymään.

Miksi juuri sinne?
En tiijä, tarkemmin kun ajattelee. Ne vaan kuulostaa sellasilta ihanilta paikoilta.


Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?

Pariisissa, se on jotenkin niin romanttinen paikka. Espanjassa, se kulttuuri ja ihmiset. Italiassa - se vaan on.

Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
Vaikka kuinka pitkään!

Mitä asioita haluat nähdä siellä?
Nähtävyyksiä, ihmisiä, eri kulttuureja.

-chockladcream-

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #84 : Tammikuu 01, 2008, 13:48:28 »
Haluan käydä Irlannissa, Englannissa, Uudessa-Seelannissa sekä Moskovassa.
Viitisen vuotta nuo ovat olleet suurimpina haaveinani, mutta syyt ovat hieman muuttuneet vuosien saatossa. Moskova tosin on ollut vasta vuoden pari...

Irlannin haaveeni toteutuu osin ensi kesänä, kun lähden Dubliniin kielikurssille, mutta haluan joskus päästä kiertämään siellä enemmän. Ennen kaikkea minua kiehtoo luonto ja historia. Kelttien kulttuuri kiehtoo minua, ja mikäs sen parempi paikka, kuin Irlanti. Mutta historialliset nähtävyydet ylipäätään haluan nähdä. Haluan ehdottomasti nähdä myös sen älyttömän kauniin luonnon ihan itse, kuvat eivät kerro kaikkea.
Dublin myöskin ihan itsessään vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kaupungilta, joten saan luultavasti sen 3 viikkoa kulumaan mainiosti ihan vapaa-ajankin puolesta :)

Englannin luonto (koko Britannian muutenkin) kiehtoo minua yhtä lailla. Mutta aivan erityisesti haluan käydä Stonehengellä, Glastonburyssä, Aveburyssä sekä muilla myyttisillä paikoilla. Sekä Salisburyn kaupungin haluan ehdottomasti nähdä. Olin syksyllä päivän mittaisella kursilla, jossa käsiteltiin muinaista Britanniaa, ja se lisäsi kiinnostustani valtavasti.
Onhan Englannissa toki muutakin kiinnostavaa, paljonkin. Potterien kuvauspaikoillakin olisi todella mahtavaa käydä :)

Uusi-Seelanti kiehtoo myöskin luonnon ja menneisyyden takia, mutta myös siksi, että se on toisella puolella maapalloa. Australia ei juurikaan kiinnosta, mutta Uuden-Seelannin luontoon haluan tutustua. Suurena sysäyksenä toimivat TSH:t, ja sen myötä hain netistä ja kirjoista lisää tietoa.

Moskova siksi, että se on todella suuri ja väkirikas kaupunki, sekä siellä on useita paikkoja, jotka haluan nähdä. Kunhan nyt vielä opiskelen venäjää lisää, niin pärjäisinkin siellä ihan kivasti. Mutta Moskova on hyvä paikka aloittaa tutustuminen Venäjään.

"Kun sitten joskus menen töihin ja minulla on rahaa"... aion toteuttaa haaveeni ja käydä ainakin mainitsemassani kolmessa kohteessa. Aion myös matkustella tulevaisuudessa muutenkin, rahatilanteen ja ajan salliessa. On paljonkin kohteita, joissa haluan käydä, mutta on myös niitäkin, joissa EN halua käydä. Kaikkea ei minun kuitenkaan tarvitse nähdä.

Muistan joskus nuorena halunneeni kovasti päästä USAhan ja kenties muuttaakin sinne. No, tällä hetkellä kyseinen maa ei kiinnosta, sillä minulla on erittäin paljon hampaankolossa maan hallitusta vastaan. Eihän se saisi olla esteenä, mutta se vaikuttaa väkisinkin haluuni vierailla siellä.
Kuitenkin varmasti sinnekin tieni joskus vie, varsinkin Losissa, Vegasissa sekä New Yorkissa haluaisin käydä. Sieltäkin löytyy nähtävyyksiä, jotka mielelläni näkisin...
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 2008, 13:52:27 kirjoittanut Giladra »
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa pippariina

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #85 : Tammikuu 02, 2008, 06:48:17 »
Minne itse haluaisit mennä?

1. Alaska
2. Irlanti, Uusi-Seelanti, Iso-Britannia, Kanada... (kaikki kauniit, rikkaat, ja ei-niin-lämpimät maat)

Miksi juuri sinne?

Pidän viileämmästä ilmasta. Sateesta ja raikkaudesta.

1. Kaunein maankolkka. Upeat matkaamisreitit (esim. kajakilla, patikoiden). Kulttuuri ja "alkeellisuus". Maisemat.
2. Ihmiset. Ihmiset ovat suurin syy miksi näihin maihin haluaisin. Ja maan kauneus, niin kaupungissa kuin maallakin. Kauniita rakennuksia. Historia ja kulttuuri. Briteissä musiikki ja keikkakulttuuri (punk).


Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?

1. Retkeily. Karhut (Maailman kaunein ja upein eläin. Olen aina halunnut nähdä kodiakin karhun luonnossa, oikeassa elinympäristössä)
2. Ihmiset.

Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?

Niin kauan kuin muistan.

Mitä asioita haluat nähdä siellä?

1. Luontoa.
2. (toistoa, tiedetään) Ihmisiä, rakennuksia, kulttuuria. Uudessa-Seelannissa luontoa.


Kanadaan pääsen ensi lukuvuonna, työssäoppimaan 6-7 viikoksi. En malta odottaa.
Opiskelen lähihoitajaksi ja työssäoppiminen tapahtuu kanadan suomikodeissa (vanhuksia hoitaessa lähinnä). Viikonloput ovat tietenkin vapaat, joten pientä turismiakin ehtii harrastamaan.
"If i tell you to fuck off and call you a cockhead, it's probably NOT Tourette's Syndrome."

Nordamien

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #86 : Tammikuu 02, 2008, 16:37:51 »
Barbados

Sinne olen halajannut jo kohtuullisen kauan, sinne myös maaliskuussa menen. Olen lueskellut paikasta paljon ja pari puolituttua on kehunut paikan maasta taivaisiin. Kun vielä terveys kaipaa aurinkoa, niin alkavat tekosyyt itsensä hemmotteluun loppua pikku hiljaa. Todella kallis reissu on luvassa, mutta taatusti jokaisen (sadan) euron arvoinen.

Kun mestoille pääsen, niin minä, joku aurinkoinen drinkki ( must included whiskey ) ja joku hyvä kirja, vaikkapa joululahjaksi bongattu Saatana saapuu Moskovaan sekä joku aurinkotuoli. Ei olis paha, ei missään nimeshä.

Tietysti maisemia ja kaupunkia missä olen pitää kierrellä ja kaarrella pitkään ja hartaasti. Matkaan pitää myös tarttua jotain todella paikallisten tekemiä matkamuistoja.

Uimassakin käyn jos suinkin olen kipsivapaa olio.

Poissa Partiotyt

 • Jääsafiiri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #87 : Tammikuu 02, 2008, 19:20:53 »
Niinkuin monella muullakin, Englanti ja Skotlanti. Ja Irlanti
Lähinnä Lontoo ja kaikki Potter-elokuvien kuvauspaikat, mutta muualta kaikki nummet ja linnat sun muut, ja Irlannissa kaikki keltti-jutut. Ja Dublin. Aa, sinne olisi ihana päästä. Tosin ei vielä ainakaan näytä minulle kovin lupaavalta, vaikka kieli kohtuullisesti sujuukin, vanhemmat eivät ole kovin innostuneita matkailijoita muualla kuin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ei ainakaan, kun pienemmät sisarukset ovat vielä aika pieniä.

Ranska
Pariisi eniten, ei, en osaa kieltä, mutta suunnitelmissa olisi alkaa opiskella sitä piakkoin. Ei kumminkaan niin kiinnostava minusta kuin nuo muut.

Italia
Lähinnä Venetsia (ei, Stravaganzat ei vaikuta tähän mitenkään...), kunnon jäätelö ym. ja gondolit (melkein kirjoitin mandolit...), historia, kaikki rakennukset, olisi ihana käydä siellä. Oikeastaan se alkoi kiinnostaa vasta noiden Stravaganzojen jälkeen. (Juu, ne kertoo Taliasta, mutta silti.) Ja naamiot, olen ajatellut yrittää tehdä sellaisen itse, mutta epäilen suuresti taitojani tuossa. Ja Rooma, äiti on käynyt siellä kerran, mutta kaikki se historia, mitä sielläkin on.
Atra esterní ono thelduin / Mor’ranr lífa unin hjarta onr / Un du evarínya ono varda

Schnee

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #88 : Tammikuu 02, 2008, 23:57:00 »
New York. Olen jo kauan halunnut sinne. En ole edes ihan varma, miksi. Monista elokuvista ja tv-sarjoista näkyy, että New York on kaunis kaupunki, vaikkei siellä pahemmin mitään suuria nähtävyyksiä olekaan. Kaikki ne pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset olisi kiva nähdä, ja ihan tavallinen kahvilassa istuminen kelpaa ihan hyvin. Erityisesti haluaisin käydä Times Squarella ja Central Parkissa. Jostain syystä olisi kivaa vain kulkea kaduilla pimeän aikaan, siellä varmaan tosi hienon näköistä silloin.
En oikein keksi tähän mitään järkevää perustelua, miksi haluan juuri New Yorkiin, se vaan on ... New York. ;) Tykkään englannista tosi paljon, joten kielen kanssa ei todellakaan tulisi mitään ongelmia. Haluaisin ehkä asua siellä vielä joskus..

Poissa Nekkutikku

 • Vuotislainen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #89 : Tammikuu 03, 2008, 13:48:19 »
Pariisista. Olen ollut siellä kaksi yötä, mutta ei siinä ajassa mitään kerennyt nähdä. En voi sille mitään että rakastan vanhoja rakennuksia ja Eiffel-tornia ja kirkkoja ja kaikkea. Olisinpa ottanut enemmän valokuvia.

Roomaan haluan myös mennä ja onneksi pääsenkin ensi kesänä. =) Siellä on myös kaikkia kauniita nähtävyyksiä ja olen aina halunnut Italiaan.

Haluaisin myös Uuteen-Seelantiin. En tiedä miksi mutta olen nähnyt paljon kauniita kuvia.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #90 : Tammikuu 05, 2008, 20:00:57 »
Minä en ole oikeastaan koskaan käsittänyt ihmisiä, jotka lähtevät ulkomaille vain aurinkoa palvomaan ja makaamaan viikoksi jollekin täpötäydelle rannalle. Espanjat ja Thaimaat ja muut vastaavat eivät minua erityisemmin kiinnosta. Minä ainakin haluaisin nähdä luontoa (tietysti jostain Keski-Euroopan maista sellaista voi olla vaikea löytää), kulttuuria, vanhoja rakennuksia (erityisesti katedraaleja! Ei ole mitään upeampaa kuin vanhat, suuret kivikirkot) ja ihmisiä. En vain halua köllötellä jollain kuumalla rannalla mitään tekemättä ja näkemättä. Itse asiassa on paljonkin kohteita, joissa haluaisin vierailla joskus elämäni aikana.

Skotlanti on ollut jo pitemmän aikaa must-see -ulkomaankohteiden listani kärjessä. Kuvien perusteella näkymät vaikuttavat valtavan upeilta, ja ne haluaisin nähdä oikeasti. Myös vanhat linnat kiinnostavat. Mielestäni skottiaksentti kuulostaa todella hauskalta - haluaisin joskus kuulla jonkun aidon ylämaalaisen puhuvan. Muusta Iso-Britanniasta en ole niinkään kiinnostunut, vaikka Lontoossa haluaisin kyllä joskus käydä. Sitten joskus kun olen iso ja minulla on paljon rahaa, menen Lontooseen katsomaan The Phantom Of The Opera -musikaalin. Paikalliset nähtävyydet, esimerkiksi Tower, voisivat myös olla vallan kiintoisia.

Uusi-Seelanti ja Australia kiinnostavat myös, maisemiensa puolesta ja muutenkin. Pikkuserkkuni oli joskus aikoinaan vuoden Australiassa vaihto-oppilaana, ja kyllä näin myöhemmin on harmittanut, etten silloin lukiossa ottanut ja lähtenyt katsastamaan vaikkapa Uutta-Seelantia. Kiina ja Japani voisivat nekin olla todella upeita kohteita, sillä jonain päivänä haluaisin esimerkiksi nähdä Kiinan muurin, Kielletyn kaupungin ja Tokion. Koska pidän karuista maisemista, Islanti saattaisi myös olla upea kokemus. Pari kertaa olen ollut Norjassa, mutta olemme vain ajelleet ja katselleet maisemia. Olisi hienoa päästä oikein kunnon reissulle, katsella paikkoja ajan kanssa ja päästä oikeaan kontaktiin paikallisten kanssa.

Eli kyllä noita kiinnostavia kohteita löytyisi vaikka mielin määrin ympäri maailmaa. Paha vain, että ei ihan noin laajaan matkailuun ole meikäläisellä kahisevaa.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SkyLight149
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #91 : Tammikuu 05, 2008, 20:17:57 »

En unelmoinnista tiedä, mutta tarkoitus olisi isona matkustella Ranskaan. :> Katselemaan Eiffelin tornia ja tutustumaan paikalliseen väestöön + paikkoihin. Ruokiinkin olisi mukava ihan livenä perehtyä. (Syömiseksi kutsutaan...)
Olen ranskaa jopa omatoimisesti opiskellut muutaman vuotta.

Toinen, missä mielelläni kävisin on Skotlanti. Loch Nessillä kävisin mieluusti katselemassa ja vaikka säkkipillillä soittelemassa. ;) Ei sitä koskaan tiedä mitä sattuu.

Ei Lontoossakaan käynti hassumpaa olisi.
Tänään on hyvä päivä auttaa.

Romulus

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #92 : Tammikuu 08, 2008, 22:14:11 »
Uusi-Seelanti ja Englanti. Niissä minä joskus haluan käydä.

Englanti melkeinpä ihan Englannin vuoksi. Lähinnä ehkä kieltä menisin sinne harjoittamaan, katselemaan maisemia ja muutenkin tutustumaan paikalliseen elämään. Yläasteella mietin, josko lähtisin kielimatkalle Englantiin, mutta se sitten jäi. Tuskin tulee toteutumaan, mutta joskus minä siinä maassa käyn! Olisi mukava kierrellä Englantia - ja miksei vaikka koko saarta - sikssakkia ympäriinsä. Lontoossa ainakin haluan käydä, ja Stonehengellä.

Uusi-Seelanti kiinnostaa myös. Todella paljon oikeastaan. Sieltä on otettu todella kauniita kuvia ja haluaisin käydä itse ihastelemassa paikkoja. Kuvat eivät ikinä vedä vertoja oikeaan. Samoin kulttuuriin olisi ihanaa tutustua, ja paikalliseen väestöön totta kai. Kaunis paikka varmasti.

Molemmissa maissa olen jo useamman vuoden haaveillut käyväni. Toivon mukaan joskus onnistuu!

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #93 : Tammikuu 16, 2008, 16:07:52 »
Minähän haluaisin vaikka minne :) Rakastan matkailua ja lämpöä, mutta liian kuumasta en tykkää (eli yli 25 astetta). Matkailu on muutenkin ihanaa, kuulee eri kieliä, näkee erilaista luontoa, kulttuuria... Suomea on tullut kierreltyä aika paljon, mutta Kokkolaa ylempänä en ole koskaan käynyt.

1. Espanja
Espanja on ihana kieli ja haluaisin opiskella espanjaa jos se vain olisi mahdollista. Olen käynyt kaksi kertaa Kanarialla (Teneriffan Puerto de la Cruzissa ja Gran Canarian Maspalomasissa). Nyt haaveilenkin pääseväni manner-Espanjaan ja Nerja houkuttelee kovasti.

2. Turkki
Postissa tuli Nazarin luksuslomien esite ja siitä asti olenkin halunnut päästä Turkkiin. Ensin lumouduin hotelleihin (joissain hotelleissa tuntui olevan oma vesipuisto!) ja nyt kiehtoo itse maakin. Turkista en tiedä paljon mitään, johtuen tietyistä ennakkoluuloista joita olen tuntenut Aasiaa kohtaan.

3. Iso-Britannia (Lontoo)
Haluaisin ehottomasti Lontooseen, jossa en ole ikinä käynyt. Paremman puutteessa kävisi jokin muukin paikka Englannissa, mutta Lontoo on ykkösenä. Olisi hienoa ymmärtää edes vähän kieltä ja haluaisin voittaa pelkoni ja käydä London Eye:ssä. Minulla on valtava korkeanpaikan kammo, mutta pidän näköaloista.

 -Meenai

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #94 : Tammikuu 16, 2008, 17:06:00 »
Saksa. Sinne minä haluan. Olen käynyt Berliinissä viikon matkalla, mutta se ei taida ihan riittää vielä. Haluaisin Saksaan hieman pidemmäksi aikaa, että ehtisin oikeasti oppia käyttämään saksan kieltä käytännössä ja nähdä sitä kulttuuria kunnolla. Minä rakastuin entiseen Itä-Berliiniin, vaikka monien mielestä se oli kamalan rupuista aluetta. Olihan siellä joo graffiteja ja rapistuneita taloja ja hostellimme vieressä oli muuri hyöstettynä piikkilangoilla, mutta minusta siellä oli silti aivan mahtavaa.

Skotlanti on myös haaveeni. En edes tiedä miksi, mutta se on ihan must.

Oikeastaan olen valmis matkaamaan minne vain, missä ei ole liian kuuma (lue: ei mitään aurinkomaita ja rantalomia minulle) tai missä ei pärjää englannilla tai edes saksalla. Aikalailla minua kiinnostaa Euroopan maat sekä jenkkilä, jossa serkkuni asuvat ja voisin mennä heidän luokseen kyläilemään. Minua kiinnostaisi myös päästä Alpeille lumilautailemaan, siellä olisi varmasti hiukan erilaista kuin täällä Suomessa Lapissa, puhumattakaan lähimmästä laskettelukeskuksta, jossa yleensä käyn.
Reilaaminen Euroopassa, se olisi aivan ihanaa. Se on vain niin kallista, mutta olisi ihana nähdä kaikkia maita!
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Kommando

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #95 : Tammikuu 22, 2008, 20:00:32 »
Ruotsiruotsiruotsi! Pitäkää vain outona, mutta minä olen täysin vakuuttunut siitä, että Ruotsi on rutkasti parempi maa kuin Suomi. Voi kuinka toivoisinkaan osaavani puhua sujuvasti ruotsia. Voisin kernaasti vaikka muuttaa tuonne naapuriin.

En oikeastaan tiedä, mikä Ruotsissa loppujen lopuksi kiehtoo. Tykkään ruotsin kielestä ja jotenkin tuntuu, että ruotsalaiset ovat suomalaisia suvaitsevampia.
Olin joululomalla serkkujeni kanssa kahden yön risteilyllä, jolloin vietimme toisena reissupäivänä kuutisen tuntia maissa Tukholmassa. Ja se oli aivan liian vähän! Jotenkin tuntui, että pidin Tukholmasta vielä enemmän kuin olin odottanut. Tykkään Helsingistäkin, mutta Tukholma oli vielä ihanampi.
(Ja ensimmäisessä kaupassa, johon astuin sisään, soi The Arkia ^^' <3)

Ainakin kesällä olisi tarkoitus lähteä kavereiden kanssa Ruotsiin. Todellakin toivon, että se onnistuu. 8>

Joskus vanhempana olisi myös hauska kokemus lähteä Ruotsiin töihin.

Spike

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #96 : Tammikuu 27, 2008, 13:55:01 »
Olin unelmoinut Egyptistä, mutta sinne pääsin, vaikka mielessä elää kyllä unelma toisestakin käynnistä. Unelmoin myös Dubaista, mutta sinnekkin pääsin, ja se oli sitten jotain niin täydellistä.. joten oikeastaan, enpä voisi sanoa, että en unelmoi, koska unelmoin toisesta käynnistä sekä Egyptissä että Dubaissa! <3

(hiukka sekavaa, vai miten sen ny ottaa)

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #97 : Maaliskuu 22, 2008, 22:54:43 »
Muhun on viime aikoina iskenyt ihan hillitön kaukokaipuu. Jonnekin olisi pakko päästä. Jos olisi pokkaa, toteuttaisin tämänkaltaisen reissun: työleirille Pohjoisiin Yhdysvaltoihin joenuomia kunnostamaan, siitä nettituttuja tapaamaan keskisiin Yhdysvaltoihin, mutta ennen kaikkea haluaisin nähdä etelän suot ja mangrovemetsiköt. Mutta koska pokkaa ei ole, reissusta ei luultavasti tule mitään. Joten olen tyytynyt puolittaisiin yrityksiin etsiä töitä Tukholmasta ja miettiä, paljonko lennot Pohjois-Japaniin maksavat: se on toinen paikka, minkä luonnon haluaisin nähdä.
Ja jos edes Suomea saisi kierrettyä niin sekin olisi jo jotain. Vaikka toisaalla, täällä kuitenkin kaikki paikat ovat hyvin paljon samanlaisia, sanokaa mitä sanotte.

Poissa Dagda

 • En se mää ollu!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #98 : Maaliskuu 22, 2008, 23:21:16 »
Itse haluaisin vielä päästä Irlantiin. Muitakin paikkoja toki on missä haluasisin käydä mutta tuo on jo kauemmin ollut se "pakko käydä"-paikka.

Irlannissa kiehtovat kaikki tarinat Irlannista ja sen vanhoista jumalista (joiden mukaan keksin nimimerkkinikin ^^), iirin kieli ja kaunis luonto. Jos joksus pääsen Irlantiin, haluan ehdottomasti käydä rannikolla ja erityisesti maan länsiosissa.  Myös Dublinissa oli tietty ihan kiva pyöriä - mutta korkeintaan päivä. Jos Irlantiin menen, niin sitä lomaa en sitten ainakaan kaupungissa tuhlaa! On monia kohteita, jossa kaupungissa on varmasti kiva olla, mutta Irlanti on minulle niitä harvoja maita jossa haluiaisin nähdä lähes pelkästään maaseutua.

Yleensäkin jos lähden matkalle, antaa minusta matka paljon enemmän jos tutustuu paikalliseen maaseutuun ja pienempiin paikkoihin. Näihin on vain hieman vaikeampi tutustua (lue, pitää nähdä enemmän vaivaa lähteä ITSE pienempiin paikkohin kuin tilata valmis matkapaketti suurkaupunkiin x. Tosin, tällaisella vaivannäöllä saa lomasta varmasti antoisemmamman myös) mutta ovat kyllä todella näkemisen ja vaivan arvoisia!


Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #99 : Maaliskuu 23, 2008, 01:49:45 »
Iso-Britannia.

Erityisesti haluaisin käydä Lontoossa, koska siellä on niin paljon kuuluisia nähtävyyksiä, joita haluaisin nähdä (parlamenttitalo, Big Ben, Londoen Eye, Kings Cross, puistot jne.), mutta haluaisin käydä myös maaseudulla, koska siellä on varmasti todella kaunista. Olisi kiva nähdä ihan tavallista lontoolaista elämää, eli kuppiloissa istuskelua teen parissa, punaisilla, kaksikerroksisilla busseilla kuljeskelua ja pölötystä punaisissa puhelinkopeissa. Ensi kesänä olisi yksi pieni mahdollisuus päästä tuonne taivaaseen, koska ajattelimme siskoni kanssa matkustaa jonnekkin. Pari ongelmaa vain on. a) Mistä repäisen rahat (erityisesti kun Britannia ei ole sieltä halvimmasta päästä)? b) siskoni haluaa Turkkiin sadannen kerran ja c) siskoni inhoaa brittiaksenttia.

Jos minua joskus suotaisiin tälläisella ihmeellisellä lahjalla, niin haluaisin kierrellä paljon paikkoja, juoda teetä, ottaa paljon kuvia, hullutella ja kuunnella ahkerasti ja korvat höröllä brittiaksenttia. En tiedä siis mitään niin ihanaa kuin brittiaksentti: "jyy think that aim kreisi, dont jyy?"

-manta
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Oni

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #100 : Maaliskuu 23, 2008, 09:43:49 »
Minua kiehtoo Japani, ja joskus minä sinne vielä suunnistan!
Olen ollut kiinnostunut Japanin historiasta jo ihan teinistä asti, ja siinä matkan varrella olen oppinut paljon japanilaisten kulttuureista, tavoista, arjesta ja voin sanoa että kaikki on niin mahdollisismman kaukana suomalaisesta vastaavasta kuin vaan voi olla. Ehkä se on juuri se mikä siinä kiehtoo? Niin päinvastainen omasta tutusta, että pakko ihmetellä miten se voi niin toimiakaan. :)

Jos joskus Japaniin asti pääsen, niin yksi ihan must juttu olisi Fuji-vuorelle kiipeäminen. Eräässä matkailu-dokkarissa se matkaopas kiipesi sinne, ja oli muistaakseni parin päivän rankka reissu oppaan kanssa, mutta kun sinne huipulle pääsee, on se kaiken sen vaivan ja patikoinnin arvoinen maisemineen ja tunnelmineen. Kukapa ei haluaisi jotain noin hienoa kokea?
Samoin Hiroshiman muistomonumenttia kävisin katsomassa, on kuulema vaikuttava paikka.

Poissa Thyone

 • Tylypahkan oikea ottelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RainWolf2
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #101 : Maaliskuu 23, 2008, 21:04:07 »
Unelmoin vaan Unkarista, Unkarista, Unkarista. Olen ollut siellä monesti, ja joka kerran kotiin tultua halu palata kasvaa kovemmaksi ja kovemmaksi. Haluan oppia kielen, mennä vaihtoon, opiskelemaan, muuttaa sinne... Etenkin Budapestiin minulla on jonkinkaltainen pakkomielle. Aina kun pääsen sinne, opettelen suunnistamaan jossakin tietyssä osassa kaupunkia vaivattomasti. Unkari on poliittisesti kaoottisessa tilassa, mutta en osaa ajatella sitä: olen menettänyt sydämeni kyseiselle maalle jo ajat sitten.

Joskus olisi hienoa käydä Euroopan ulkopuolella. Australiassa, Kanadassa, Uruguayssa, Chilessä, Argentiinassa, Kiinassa, Uudessa Seelannissa, Japanissa, jopa USAssa... Haluan matkustaa eri puolilla maailmaa ja saada selville millaista ihmisten elämä on jossakin muualla kuin täällä. Tai Unkarissa.
practice random acts of kindness

Muchy

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #102 : Maaliskuu 24, 2008, 11:27:39 »
Tällä hetkellä haluaisin eniten New Yorkiin, koska monet kaverit ja tutut ovat ravanneet siellä viime aikoina, mutta itse en ole koskaan päässyt näkemään tuota kaupunkia. Nähtävyydet ei välttämättä kiinnosta, ainakaan massa-sellaiset, mieluummin vaeltelisin kaduilla ja puistoissa Starbucksin kahvi kädessä sekä kävisin ostoksilla. Jenkeissä ois ihanaa käydä myös San Franciscossa, missä olenkin ollut .. 2-vuotiaana, ja Losi pitää nähdä:) Vielä joskus lukion jälkeen tämmönen piieni tournée Jenkkilässä.

Jisushi

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #103 : Maaliskuu 26, 2008, 18:29:50 »
Japaniin pitäisi ehdottomasti päästä tai kiinaan. Aasia on kiehtova maailman osa, ja sielä onneksi aina tulee käytyä kun Thaimaassa on meidän perheellä kesäasunto sielä..Ite haluaisin myös kovasti Islantiin, en oikein tiedä miksi mutta sinne olisi kivaa päästä kuumiin lähteisiin ja ratsastamaan islanninhevosilla. Italiaankin haluaisin kovasti ja Austraaliaan, Kanadaan, Meksikoon..vaikka minne! xD

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #104 : Maaliskuu 26, 2008, 19:15:41 »
Unelmoin siitä, että pääsisin käymään mahdollisimman monessa erilaisessa maassa eri puolilla maailmaa. Rakastan matkustamista, ja maailmanympärimatka on yksi suurimmista unelmistani. En muuten ymmärrä ihmisiä, jotka eivät tykkää matkustamisesta O.o

Erityisen kiinnostunut olen mahdollisimman kaukaisista ja eksoottisista maista, joista en tiedä juuri mitään muuta kuin nimen. Olisi mahtavaa päästä jonnekin, missä elämä poikkeaa täysin omastani. Ja erityisesti kaukaiset maat kiinnostavat, esimerkiksi Kiina ja Japani, joiden kulttuuri ja historia vaikuttavat melko kiehtovilta.

Toisaalta haluaisin myös hirveästi päästä käymään oikeastaan kaikissa tunnetuissa suurkaupungeissa, kuten Lontoossa, Pariisissa (jonne olen kesällä menossa, jee), New Yorkissa, Tokiossa, yms. Olisi hienoa nähdä kaikki tv-sarjoista ja leffoista tutut paikat ihan oikeasti, ja tutustua muutenkin kaupunkeihin, joista löytyy melkein kaikkea mahdollista.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Grytolle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #105 : Maaliskuu 27, 2008, 14:50:02 »
Minua viehättää kovasti moni maa. Haluaisin suuresti matkustaa Israeliin, koska tämä kyseinen maa on minusta äärimmäisen mielenkiintoinen. Olen kristitty ja sinne olisi kiva mennä ihan pyhiinvaellusmielessä. Olisi uskomattoman hienoa nähdä niitä samoja paikkoja, jotka mainitaan Raamatussa.
Toinen vähän vähemmän järkevillä perusteluilla varustettu matkakohde jonne ehdottomasti haluaisin on Venäjä. Tätä maata kohti olen aina tuntenut lämpimiä tunteita ja Venäjän kulttuuri on niin hieno, että sitä ei voi sanoin kuvailla.

Näiden kahden pääkohteeni lisäksi haluaisin vaikka minne! Minua kiinnostaa niin moni eri paikka, että en jaksa luetella niitä kaikkia. Luultavasti tämä haluni matkustaa ulkomaille johtuu siitä, että ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella ja siitä, että olen katsonut liikaa telkkaria.

Poissa Kaura

 • Molskahdus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYM
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #106 : Maaliskuu 27, 2008, 20:21:37 »
Itse haluaisin mennä joskus New Yorkiin. Jokin siinä Amerikassa kiehtoo. Ehkäpä se, että jotkin tv-sarjat ym. ovat tulleet sieltä tutuiksi?
Oikeastaan haluaisin nähdä millaista se kunnollinen paikallisten elämä New Yorkissa on. Onko se todella sellaista mistä olen kuullut puhuttavan. Joka tapauksessa, tässä ainakin yksi syy. Haluaisin nähdä myös ne kaikki pilvenpiirtäjät sun muut nähtävyydet.

Haluaisin myös päästä joskus Uuteen-Seelantiin. Suurin syy on ehkä se, että Taru Sormusten herrasta-trilogia kuvattiin siellä. Ja ainakin elokuvan perusteella siellä on huimaavat maisemat. Myös ne kaikki kuumat lähteet haluaisin nähdä. Ja eläimet. Mutta joka tapauksessa. Tähän ns. "Keski-Maahan" haluaisin päästä.
We watch the shows, we watch the stars
On videos for hours and hours...

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #107 : Maaliskuu 29, 2008, 22:19:37 »
Tässä muutama päivä sitten tuli kauhea hinku päästä Englantiin. Olen käynyt siellä kaksi kertaa, koska tätini asuu siellä. Hän asuu perheensä kanssa aika maaseudulla, mistä on kahden tunnin ajomatka Lontooseen; ruuhka-aikana neljä tuntia. Perusenglantilaiset talot ovat ihania, ja jotkut tiet ovat hienoja, kun niiden kummallakin puolella on puita, jotka kaartuvat kauniisti tien päälle. Aivan kuin ajaisi jossain vihreässä tunnelissa. Siellä on myös peltoja, jotka ovat kesällä täynnä punaisia unikoita... :) Hienojen maisemien lisäksi tätini kotikylässä on ihana kirjasto, jossa olen käynyt pari kertaa. Sen yhteydessä on kahvila, johon voi mennä vaikka lukemaan juuri lainaamaansa kirjaa. Mahtavaa! :) Kirjastoa vastapäätä on hauska hedelmä- ja vihanneskauppa, joka on niin pieni, ettei siellä mahdu kunnolla kärryjä käntämään. Siellä on aina hauskaa käydä. Ja Englannista saa ihania Crunchie's-suklaapatukoita... <3
Luin Jästit ja Taikuus -kirjaa, ja siinä kerrottiin HP-fanimatkoista Lontooseen ja Skotlantiin. Minä ajattelin, että tuollaiselle on ihan pakko päästä...! Olisi muutenkin mukavaa päästä taas käymään Englannissa, kun siellä on vaan jotenkin ihanaa. Ja on serkkuja ikävä. Lontooseen en oikeastaan haluaisi (muuten kuin tuollaiselle Pottermatkalle), koska en kauheasti pidä isoista kaupungeista. Olisihan se varmaan ihan hieno kokemus nähdä kaikki Tower Bridget ja Big Benit, mutta toistaiseksi ajatus ei oikein houkuttele. Niin, paitsi jo kyseessä olisi se HP-matka. Jopas minä nyt toistan itseäni.
Ensimmäisellä kerralla kun kävimme tätini luona Englannissa, kävimme myös Walesissa. Siellä oli kyllä todella hienoa ajella, kun ympärillä oli pelkkiä vihreitä vuoria. Mahtavat maisemat. Kävimme myös Atlantin rannalla, missä kahlasimme aaltojen keskellä. Yövyimme bed & breakfasteissa ja söimme pubeissa fish & chipsiä. Perusenglantilaista.
En ole koskaan käynyt missään lämpimässä maassa, itse asiassa en ole käynyt ulkomailla missään muualla kuin Englannissa ja Walesissa. Eivät nuo etelän maat nekään houkuttele jostain syystä ollenkaan, en kylläkään tiedä miksi. Jotenkin en vain ole semmoinen "rantaihminen". Ja järvessä on paljon mukavampaa uida kuin meressä. Eikä minun tarvitse lähteä minnekkään kauas päästäkseni uimaan, kun asun Päijänteen rannalla.
Kuten joku oli jo kirjoittanut, minuakin kiehtoo Uusi-Seelanti. Sinne olisi todella hienoa päästä. Siellä on mahtavia maisemia, ainakin elokuvista päätellen... :)
Using the "are we", are we?

Poissa Riekale

 • Kangaskaistale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Riekaleen kotisivut
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #108 : Toukokuu 22, 2008, 17:03:03 »
Minä haluaisin lähteä ihan minne vain, mutta tässä "muutama...

1. Lontoo. Britit yleensäkin. Must Potter-fanille. (Ensi kesänä toive toteutuu, jee!)
2. Irlanti. Innostuttiin kaverin kanssa, kun nähtiin englannin tunnilla video Riverdancesta. Eli siis Irlantiin katsomaan Riverdancea.
3. Australia. Pikkutytöstä asti olen halunnut Australiaan. En tiedä mikä siinä viehättää, mutta pakko sinne on joskus päästä.
4. Rooma. Kaikki tiet vievät Roomaan.
5. Kreikka. Jumalten tyyssija.
6. Turkki. Ei muuten, mutta Troija ym. pitää nähdä.
7. Argentiina. Mahtavat maisemat.
8. Karibia. Sinne jonnekin kivalle saarelle, vaikka Trinidad & Tobago.. Mantsan kirjassa oli aivan ihana kuva sieltä. Tai sitten Karibian risteily...


Irene

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #109 : Kesäkuu 09, 2008, 00:38:30 »
Minua on aina kiinnostanut hirveesti Thaimaa, koska kaikkien kuvien ja kertomusten perusteella se on todella kaunis maa.
Toisena on kiinnostanut kaikki sademetsät. Olisi mahtavaa päästä sademetsään jättipuiden keskelle. Ja saada juosta mahtavassa kaatosateessa. Se olisi hienoa.

Huurretursas

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #110 : Heinäkuu 27, 2008, 19:04:45 »
Englannista olen unelmoinut ties kuinka kauan, ja parin kuukauden päästä olen tosiaan lähdössä Lontooseen! :D En tiedä mikä siinä Englannissa viehättää... Rakastan aivan älyttömästi englannin kieltä. Tarkoituksena olisi Lontoossa käydä ainakin Natural History Museumissa, kattelemassa tuttuja nähtävyyksiä, Big Beniä, Tower Bridgeä jne., London Eyessa, Freddie Mercuryn talon liepeillä fiilistelemässä ja tietenkin Kings Crossilla (kun kerta Lontoossa ollaan ;>) Platform 9 and 3/4:lla :D En malta odottaa...

Uuteen-Seelantiin tykästyin kunnolla vasta katsottuani LoTR-trilogian. Maisemat ovat jotain aivan mahtavaa, olisi ihanaa käydä joillakin kuvauspaikoilla, kuten Konnussa jne. Tietääkseni sellaisia fan tripejä järjestetään. Maksaa kyllä varmaan aika mukavasti... :D

Minua ei hirveästi kiinnosta rantalomat turistirysissä, koska ne on hetkessä koettu eikä siitä jää käteen oikein muuta kuin se uiminen/aurinko. Mutta minä nyt lähden minne vaan ulkomaille jos on mahdollisuus :D
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 27, 2008, 19:08:58 kirjoittanut Huurretursas »

Poissa Kutale

 • live like horses
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • last.fm
 • Pottermore: WolfEcho8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #111 : Heinäkuu 27, 2008, 19:23:10 »
Minäkin olen kinunnut Englantiin kuuntelemaan hienoa brittienkkua ties miten pitkään, mutta näillä näkymin en ole sinne menossa. Tykkään paljon vesisateesta, joten kohde olisi senkin puolesta kai aika hyvä! Kaikissa Potter-krääsää myyvissä kaupoissa olisi myös hienoa vierailla.

Myös Uusi-Seelanti olisi todella upea, koska se on kuulemani mukaan todella monipuolinen paikka. Minua myöskin kiinnostaisivat nuo Sormusten herran kuvauspaikat, vaikka ne eivät kuulemma hääppöisiä olekaan. Siellä olisi myös hienoja paikkoja kuvattavaksi.

Irlantiinkin haluaisin päästä, jo pelkkien maisemien takia. Ja vihreyden!

Pohjois-Norjassa olen käynyt usein, ja haluaisin sinne nytkin. Maisemat ovat aivan upeita, ja Jäämeren rannalla oli hienoa käydä. Ja siellä kaupoissa myytiin hyviä kookospullia. :D

Minäkään en ole ikinä ollut rantalomien ystävä, koska en pidä uimisesta tai auringonotosta. Yhden kerran olen sellaisella matkalla käynyt, enkä viihtynyt mitenkään erityisen hyvin.
imagine none of this is real

Poissa Minedin

 • Otusmainen otus
 • Vuotislainen
 • Ufo
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #112 : Heinäkuu 29, 2008, 21:10:10 »
Hehh. No minähän unelmoin vaikka mistä. Päällimäisenä mielessä ovat nämä välimeren maat, Italia, Ranska ja Espanja. Muualla maailmassa olisi kiva käydä myös etenkin Australiassa  ja Intiassa. Amerikkaan ei ole ikinä tehnyt kovinkaan paljoa mieli, tosin Brasilia voisi olla mielenkiintoinen, samoin Meksiko ja Andit. Tarkemmin sanottuna Pohjois-Amerikkaan en ole ikinä halunnut.
Ja miksikö. No aloitan vaikka tuosta rakkaudestani, Italiasta. Olen käynyt siellä kolme kertaa. Rakastan sen maan kulttuuria, kieltä, ruokia, kauppoja, rakennuksia, kaikkea. Ensimmäisen kerran siellä käydessäni (2005) tykästyin paikkaan nimeltä Gardajärvi. Siellä oli aivan ihana uimaranta, sellainen missä oli järkälemäisiä kiviä siellä pohjassa. Ihania pikkukatuja ja jäätelökioskeja. Rakennukset olivat kauniita. Turistirysän makua siinä kyllä oli, mutta oli silti mukava paikka. Toisella kerralla, Roomassa 2007, kävimme läpi useat historialliset nähtävyydet siellä. Ne olivat niin kiehtovia että... Myös Roomassa oli tietenkin ne kaikki ihanat asiat, pikkukadut, putiikit, torit, jäätelökioskit (se tärkein :D), ja kieli. Italian kieli on vain niin kaunista.
Matkustaminen on ihan älyttömän kivaa, kunhan ei mene turistirysiin, vaan paikallisen väen keskelle. Mielestäni ei ole järkeä mennä hienoihin luksushotelleihin katsomaan, miten turistit elävät, vaan jos ulkomailla ollaan, niin eikö ulkomaalaisia kulttuureita ja elämäntapoja pitäisi kokea turistimatkojen sijaan? Itse aina matkustan niin, etten mene lähellekään hotelleita.

Me olimme pienessä pikkukylässä tänä vuonna käydessämme Italiassa, ja oli ihanaa olla ihan tavallisen väen keskellä. Kaupungissa ei ollut yhtään turisteja ja majoituimme tavalliseen italialaiseen taloon kaupungin läheisyydessä. Joskus kun näimme yhden turistin hän tuli kysymään meiltä apua, että missä on toi ja toi paikka. Näytämme isäni kanssa kuulemma ihan italialaisilta. Ja sehän vain parantaa Italian ihanuutta. Oli ihanaa elää kuin Italiassa eletään. Valokuvaus oli myös mukava harrastus siellä, niin hienot maisemat ja kasvistot ja kulkukissat. (Siellä oli myös sitruuna-ja mandariinipuita, tuntui jotenkin uskomattomalta o_O) Yhteenveto: rakastan kaikkia asioita Italiassa, rupean opiskelemaan Italiaa ensi vuonna ja aion mennä sinne myöhäisintään, kun menen Interrailille (Tosin vasta viiden vuoden päästä. Kyllä mä sinne vielä ennen sitä menen).
 Ihan välisivuhuomautuksena sellainen asia, että mitä järkeä on mennä ulkomaille vain elämään hotellissa? Eräs ystäväni meni Espanjan Torremolinokseen kolmeksi päiväksi. (Järkeä mennä niin lyhyeksi aikaa?) Elelivät hotellissa, olivat kuulemma siellä aina aamupäivän kello kolmeen saakka, sen jälkeen menivät shoppailemaan. Ja illalla kaiken kukkuraksi söivät aina Havaiji-pizzan! Siis oikeasti, tuollaista elämää voisi elää ihan hyvin Suomessakin (varsinkin kun ottaa huomioon, että he eivät käyneet uimassa meressä kuin kerran.) paitsi, no se ero siinä on, ettei voi leuhkia kavereille, että ostin tän Espanjasta (samoista kaupoista, mitä on Suomessakin) tai että olin Espanjassa. Voisi vähän tutustua maan kulttuuriinkin tai ruokaan. He eivät käyneet varmaan edes kilometriä kauempana hotellista.
 Joo mutta sitten unelmiin. Ranskan Nizzaan rakastuin täysin. Ne rakennukset olivat jotain niin ihanaa ja aallot... Huh. Sinne menemme ehkä ensi kesänä kuukaudeksi, nyt emme hirveästi ehtineet tutustua kaupunkiin. Ja Nizzahan on ihan Italian vieressä...
 Espanja - unelma. Se on etelämpänä, kulttuuri kiinnostaa aivan ihanalta, kaverini on selittänyt kaikkea kivaa siitä ja niin. Siellä ei tulisi varmasti aika pitkäksi, koska voisi kierrrellä erilaisia matkakohteita, esim. Gibraltar kiehtoo. Siellä on kuulemma villejä apinoita, joilla on pehmeät kädet, t. eräs kaverini. Ah.
 Intia kiehtoo jo pelkän kulttuurin vuoksi, Austraaliassa kiehtoo luonto. Kengurut, Ayers Rock(vaimikäonkaan), eläimet ylipäätäänsä ja koralliriutta. Brasilia ja Meksiko kiehtovat kulttuuriensa vuoksi.
 Jostain syystä en ole ikinä halunnut Isoon-Britanniaan, niinkuin en Irlantiinkaan. Ne on vaan jotenkin liian tylsiä. Tietenkin Pottereiden kotimaa olisi ihan hieno päästä näkemään, mutta ei... Ei hirveästi kiinnosta. Saattaapi johtua siitä, että seitsemänvuotiaana Skotlannissa olimme kaksi kuukautta, joista toisen olin kipeänä. Mukavaa.
C:

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #113 : Elokuu 03, 2008, 16:54:27 »
Unelmoin joskus pääseväni São Tomé ja Príncipe-nimiseen saarivaltioon. Se sijaitsee Atlantin valtamerella Afrikan länsipuolella. Vaikka unelmoinkin tuosta lämpimästä ihanasta paikasta, en välttämättä haluaisi matkustaa sinne. En kauheasti pidä kuumasta. Silti unelmoin siitä.

Toinen, mihin haluaisin mennä (ja nyt myös mennä) on joku sen tyyppinen maa kuin Saksa, Iso-Britannia, Norja, Ruotsi tai Irlanti. Nuo eivät välttämättä ole kovin samanlaisia keskenään, mutta ne ovat sopivan lähellä Suomea. Ilmastokin vastaa Suomen oloja (tai siis ei ole kovinkaan paljon kylmempi tai kuumempi), joka on hyvä. Aikaero on sopiva kestää ja noista maista löytyy paljon mielenkiintoisia asioita. Lennot tai laivamatkat eivät ole kovin hankalia järjestää, joten senkin puolesta hyvä (riippuu tietenkin jos haluaa johonkin tiettyyn paikkaan maassa). Mutta haaveeksi taitaa pidemmät matkat jäädä. Korkeintaa päivän pistäytyminen Ruotsissa. Enempään ei kukaan muu kuin minä halua ryhtyä. Ehkä sitten joskus matkakin, mutta nyt vain unelma riittää :)
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #114 : Elokuu 03, 2008, 19:52:28 »
Voi, on tuhottomasti paikkoja joihin tahtoisin päästä tutustumaan ihan ajan kanssa. Matkailu on todella mukavaa. No, yritän nyt listailla jotain unelmakohteita..

Uusi-Seelanti Kerta kaikkisen ihana. Paljon tekemistä, kauniita luonnonkohteita, upeita maisemia.. Tämä on oikeastaan aika uusi unelmakohde, mutta sitäkin kovempi hinku on päästä käymään siellä. <3 Ainut vastenmielisyys on se, että lento kestää kauan. En oikein pidä pitkistä lentomatkoista, lentäminen on paitsi tylsää myös tosi pelottavaa.

Islanti Siellä voisi rentoutua kuumissa lähteissä, ratsastaa islanninhevosilla, käydä katsomassa tulivuoria ja tutustua maan kulttuuriin, eli siis luultavasti aivan mainio lomakohde vaikkei lämmin olekaan.

Madeira eli eräs Portugalin saari olisi ihastuttava lomakohde. Siellä on kuulemma kaunis luonto. Lisäksi Madeiralla on tekemistä, ja vaikka siellä onkin lämpöistä, se ei kuitenkaan olisi mikään rannallalöhöilyloma.

Sitten on paljon muitakin, mainittakoon Englannista Lontoo, Karibia, Thaimaa, Madagaskar..
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #115 : Elokuu 03, 2008, 20:02:23 »
Kyllä.Haluaisin mennä Lontoosen tutkimaan Potterin maailmaa,ja nähdä toivottavasti suosikki näyttelijäni.Toisena toiveissa on missä Beverly Hills 90210(jos muistatte)kuvattiin.Kolmantena tulee Florida ja Madrid,vois olla kiva häämatka kohdekin.
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Desdemona

 • A Gay Superhero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♣♦♠
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #116 : Elokuu 04, 2008, 02:03:27 »
Indonesia ja Thaimaa kiinnostavat kovasti. Tarkoitus olisi kumpaiseenkin myös joskus päätyä muutamaksi kuukaudeksi. Tietysti turistittomille alueille, en pidä turisteista. Elämästä riisuttu kaikki turhuus ja upeat merimaisemat vetävät puoleensa. Olisi ihanaa vetäytyä pois täästä kiireestä ja kaikesta hömpästä mitä päivittäin kestää, ja vain rentoutua jossain riippukeinussa merituulen hiljalleen keinuttaessa. Tosin eksoottiset ötökät voisin suosiolla jättää väliin.

Ja sitten jos kaupunkiin pääsis, niin Barcelona (Espanjassa, jos joku ei tiedä) on ehdoton rakkauteni. Sydän jäi sinne ja täytyy käydä sitä siellä tervehtimässä aina silloin tällöin. Barcelona on aivan upea kaupunki, nähtävää riittää, mm. uskomaton arkkitehtuuri kuten Sagrada Familia -kirkko on jotain käsittämätöntä, muut kirkot, se-puisto-jonka-nimeä-en-muista ja sen kaktukset joissa on kaikilla kielillä turistien viestejä ja tietty goottilainen kaupunginosa. Ja ne kenkäkaupat. Niitä on paljon ja ne on melko halpoja + muodit suuresti Suomea edellä. Barcelona on taivas. Suosittelen kovasti kaikille kaupunkimatkaajille.

Poissa Niënor

 • Murheenkryynihkö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #117 : Elokuu 04, 2008, 12:56:55 »
Haluaisin lähteä 2 viikon kiertomatkalle Uuteen-Seelantiin.
Olen halunnut siitä lähtien mennä sinne, kun katsoin TSH-leffat. Siellä on niin ihanat maisemat, erikoisia eläimiä ja kaikkia luonnonilmiöitä tms.
Olisi kiva käydä katsomassa TSH-leffojen kuvauspaikkoja ja muitakin erikoisia paikkoja.- Merri.
- What?
- I'm hungry.

palladiini

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #118 : Elokuu 05, 2008, 16:31:42 »
minä olen ollut niin kauan kuin vain jaksan muistaa hirveä englanti hullu! varsinkin lontoo on aina kiehtonut minua. minun unelmani olisikin että saisin matkustaa lontooseen. eritoten haluaisin kierrellä ja katsella lontoon nähtävyyksiä ja varsinkin erilaiset linnat kiehtovat minua! välillä haaveilen muuttavanikin englantiin. en pysyvästi, mutta muutama vuosi siellä olisi kiva. Harkitsenkin, jos lukion jälkeen menisin sinne aupairiksi tai jotain :) se olisi mahtavaa!

lisäksi haaveilen matkasta jonnekkin lämpöiseen esimerkiksi turkkiin, espanjaan, kreetalle, egyptiin... ihan minne vain missä on aurinkoa ja merta!

Poissa Kirlie

 • Viherpeippo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartIce8304
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #119 : Elokuu 05, 2008, 18:30:33 »
Minua on aina kiehtonut Yhdysvallat. Eniten siellä kiehtovat isot kaupungit ja se ettei siellä ole niin ahdistava ja masentava ilmapiiri. Suomi on mahtava maa muuten, mutta aina talvisin ja joskus muulloinkin tulee sellainen tunne, että haluaa jotain isompaa ja mahtavampaa, kuin nämä Suomen takapajuiset kyläpahaset. Mahdollisuudet menestymiseen on paljon paremmat amerikassa, kuin täällä Suomessa. Kuinka monta maailmalla tunnettua ihmistä Suomesta löytyy? Ja se on myös mielenkiintoista, miten erinlaista väestöä siellä asuu. Olen kaikkea muuta kuin rasisti. Haluan ,että ympärillä on mahdollisimman erinnäköisiä ja erinlaisia ihmisiä. Minua harmittaa ettei Suomessa asu kovin paljoa tummaihoisia, koska haluaisin tutustua heihin. Haluaisin asumaan Yhdysvaltoihin, New Yorkiin. Olen suunnitellut, että lähtisin lukion jälkeen Yhdysvaltoihin, jos pääsisin sisään johonkin yliopistoon New Yorkin osavaltiosta.

Toinen maa joka on aivan ihana, Kreikka. Eniten Kreikassa viehättää sen historia. Kävin perheeni kanssa viikon Kreetanlomalla alkukesästä ja ihastuin paikkaan täysin. Lämpöä riitti ja ruoka oli hyvää. Cyros pitaa jäin varsinkin kaipaamaan (nam!). Kreikka olisi ehkä muuten ollut hyvä paikka vaikka asua, mutta eläinihmisenä minua kummastutti suunnattomasti se, ettei koko saarella tunnuttu tietävän jyrsijöistä lemmikeinä. Yhdestäkään isosta marketista et saanut jyrsijänruokaa. Kaneja myytiin torilla ruoaksi. Koiria hylättiin kaduille ja ne kulkivat perässä ruokaa kerjäten. Sellainen ei sovi eläinrakkaalle joka kasvattaa jyrsijöitä ja rakastaa koiria.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #120 : Elokuu 06, 2008, 02:48:06 »
Olen ihminen joka on ; Born to travel! Tuntuu ettei sitä koskaan voi saada kyllikseen vieraiden maiden kulttuurista ja siitä tunteesta kun istahtaa lentokoneen penkille ja edessä on matka vieraaseen maahan. Tai siitä kun katselee lentokoneen ikkunasta vuoristoja ja meriä tai katselen matkaesitteitä ja pohdin että "Tuolla olisi ihana käydä , ja tuolla ja tuolla". Kaipaan oikeastaan aina ulkomaille, ei sillä pidän suomestakin mutta minusta osa on aina lentokoneessa matkalle milloin minnekkin. Olen suunnitellut eläväni todella vanhaksi, ihan vain siksi että minulla on aikaa koluta jokainen maailman paikka jonne olen aina halunnut. Olen matkustellut aika paljon, jos vertaa moniin ystäviini. Olin ensimmäisellä ulkomaanmatkallani kolme vuotias, ja kun olin pienempi Mammani omisti Espanjassa loma-asunnon, jossa kävimme, johtunee kummastakin että minusta on tullut tälläinen matkustaja sielu.

Unelmoin monestakin kohteesta, mutta oikeastaan muutama on aivan ylitse muiden. Olen jo useamman vuoden tahtonut lähteä Iso-Britanniaan, ja minun piti sinne Au Pairiksi lähteäkkin, mikä sitten valitettavasti peruuntui mutta luin tuolloin todella paljon Iso-Britannian ja Lontoon historiasta sekä muuten Brittiläisestä elämästä. Olen myös katsellut paljon kuvia ja olisi niin ihanaa nähdä vihreät nummet ja syödä englantilainen aamiainen jossain kämysessä pubissa. Mennä Lontooseen shoppaileen ja ihastelemaan isoa maailmaa, kiertäen tietysti kaikki nähtävyydet ja matkustella ympäri Brittien saaria, käyden Irlannissa ja Skotlannissakin. Kuulla sitä ihastuttavaa britti aksenttia ja vierailla kirjakaupoissa ja kahviloissa. Hide Park on myös ihan ehdoton!  Sitten tietysti kaikki Pottereihin liittyvät nähtävyydet King Cross asema jne. Harmi vain että Lontoo on matkakohteena hivenen kallis opiskelijan kukkarolle mutta säästämällä ,säästämällä se sitten joskus onnistuu ja minäkin pääsen kaikkein pitkäaikaisemman matkakohde haaveeni toteuttmaan.

Toinen matkakohde jossa haluaisin käydä on tuo Amerikka. Ei oikeastaan mitään väliä minne sinne, kunhan pääsisi tuota suurta maailmaa näkemään. Tietysti jokin Florida /Miami houkuttelee maisemallaan todella paljon mutta kyllä New York tai Los Angeleskin houkuttaa . Erityisesti haluaisin kokeilla surffausta, vaikka luulen että olisin siinä aikas surkea:D Jostain syystä minulla on tullut jonkunasteinen kiintymys amerikkalaisia kohtaan kun heidän kanssaan olen paljon näin netin välityksellä tekemisissä. Muutama tuttuni on ollut vaihtarina Amerikassa ja on sanonut että sitä meininkiä pitäisi jokaisen ihmisen nähdä ja varsinkin sitä syömistä. Onneksi tämä matkahaaveeni Amerikkaan voi olla muutaman vuoden kuluttua toteutumassa kun äitini on hieman vihjaillut että sinne lähdettäisiin kun hän täyttää 50 vuotta. Olen kyllä sanonut että mennään sitten käymään Harry Potter teemapuistossa, ja äiti ei tätä ajatusta tyrmännyt:) Eli toivottavasti tämä nyt toteutuu!

Kolmas on sitten Uusi-Seelanti, joka juontaa suurilta osin Sormusten Herra fanituksestani ja niistä upeista maisemista. Siellä olisi kyllä kerta kaikkiaan mykistävää käydä.

Sitten sellaisistä ulkomaankohteista missä olen jo käynyt, mutta haluaisin vierailla, niin Espanja on kyllä sellainen. Minne varsinkin talvisin kaipaan aina. Olen tosiaan siellä useamman kerran vieraillut ja aina nauttinut yhtä paljon kulttuurista, ihmisistä, maisemista, uimisesta, auringon ottamisesta, shoppaamisesta jopa Espanjan hulluista bussikuskeista keskellä vuoriston mutkittelevia teitä. Lähtisin sinne aina jos olisi mahdollista ja suunnitelmissani on kun hieman vanhempi olen tai sitten viimeistään kun olen eläkkeellä niin hommaan mukavan talviasunnon jonne pääsen sitten Suomen ilmastoa talvisin karkuun. Tämä on tietysti vähän kaukainen haave mutta pitäähän niitä haaveita toki olla:D
« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2008, 02:54:22 kirjoittanut Jessie »
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Mantikori

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #121 : Elokuu 31, 2008, 22:17:36 »
Minua kiehtoo aivan suunnattoman paljon Ranska, serkkuni asuu Ranskassa ja olen nähnyt aivan valtavat määrät kuvia kyseisestä maasta. Aivan ihanaa. Etenkin Pariisi houkuttaa minua, jotenkin ne ihanan vanhahtavat ja yksityiskohtaiset kadut, kujat ja kuppilat näyttävät joltain niin ihalalta. <3__<3

Myös Suomi on mahtava maa! Niin kulttuuriltaan kuin talviltaan. Rakastan lunta. Englannissa ei koskaan ole kunnollisia kinoksia, vain hieman jotain loskaista töhnää maanpinnalla, mutta ne suomen lumikinokset!

En muuten ymmärrä, miksi ihmiset haluavat tulla Lontooseen asumaan. Tai siis, onhan se lomakohteena ihan kiva paikka, kun näkee vain enimmäkseen sitä kaunisteltua ja puhdasta puolta, mutta todellisuudessa Lontoo on aivan karmaiseva paikka asua.
Lontoo on saastainen ja likainen, se lian ja roskan määrä on aivan järkyttävää! Jos sinulle sanotaan, että Lontoossa " Jokin on 15 - minuutin ajomatkan päässä", varaa matkaan aikaa vähintään 45-minuuttia. Voi kuullostaa liioittelulta, mutta Lontoossa pääsee oikeasti nopeammin kävellen kuin autolla..
Lontoon vuokra-asuntojen hinnat ovat melkeimpä jo epäinhimillisen kalliita. Jos sinulla ei oli kunnollisia tuloja, oletko valmis elämään umpihomeisessa yksiössä järkyttävillä vuokrilla vai asuisitko mieluummin kadulla? Katukin saattaisi olla terveydelle parempi ratkaisu.. Näistä korkeista hinnoista vielä, että nykyään saat maksaa yleisessä vessassakin käynnistä lähestulkoon £5
Sitten on se väkivalta..
Usein kauhistellaan, mitna väkivaltainen Helsinki on, eikä kaduilla voi enää liikkua turvallisesti iltoisin.. Menisivät nuo kauhistelijat Lontooseen illalla.
Lontoo on vaarallinen ja kamala paikka, voin sanoa sen, vaikka se onkin kotipaikkakuntani.

Anteeksi t'm' saarna, mutta rupesi vain kummastuttamaan tuo Lontoon ihannointi. :)

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #122 : Joulukuu 10, 2008, 00:54:34 »
Hähää, ihmiset. Haikailuni legendaarisen Malin perään saapi mahdollisesti kesällä uutta kipinää, sillä lähden kahdeksi viikoksi partiohommissa vouhottamaan naapurimaa Senegaliin! Kyseessä on tosiaan Suomen Partiolaisten ja Senegalin partioliiton ympäristöyhteistyöprojekti Woomalin (wolofiksi "kehitys") teemaleiri. Mennään sinne sitten tekemään ympäristötekoja ja näkemään kulttuuria 30:n suomalaisen rättikurkun voimin. Leirillä on mukana saman verran paikallista partiokansaa sitten myös. Muttajoo, sikäli kuin tiedän Senegalin kaupunkiseutujen ympäristön tilasta, niin muutaman naiivin haikailijan ympäristötavoitteet eivät pelasta mitään eivätkä ketään. Onpahan silti mahdollisuus käydä näkemässä maata ja ihmisiä ja kulttuuria. Odotan reissua enemmän kuin innoissani.

Keväällä sitten juostaankin kaiken maailman rokotuksissa ja jostain maalis-huhtikuusta alkaa malariapillerten napsinta. Ja se osa kesästä, mitä Suomessa olen, vierähtää sitten kokonaan duunissa (jos vain saan töitä, tietty), kun kaksi viikkoa muualla on kuitenkin aikasta paljon tilipussista pois. Mutta ei se mitään, pyrkimykseni on hankkia kesätyöt Tampereen seudulta tai muualtapäin Suomea, missä minulla ei ole vapaa-ajalla sosiaalista verkostoa rajoittamassa ylitöiden tekoa ja täten myös tienestejä. Hirvittää vain, että noilla isommilla rakennusfirmoilla on joku kouristuksenomainen taipumus ylikumarrella työaikalakeja ja verottajaa, eli saa nähdä, miten onnistuu reissun kulujen ja senaikaisen palkattomuuden fiksaaminen. Käsittääkseni jo 12 tuntia päivittäin ja lauantait mukana alkaa lähennellä hanttihommissa työaikarajaa.

Senegaliin ollaan silti lähdössä. Aina se valuuttapuoli jotenkin hoituu, tai jossei hoidu niin sitten painutaan maan alle, kenties jopa vaaka-asennossa. Hähhäh. Toivottavasti tulee reissusta avartava.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa rave

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #123 : Joulukuu 16, 2008, 16:05:13 »
Minä pääsen elämään unelmaani, tai siis, elän sitä tavallaan jo nyt. Latinalainen Amerikka on kiehtonut usean vuoden aivan mielettömästi (Brasilia eritoten (ja Venezuela aiemmin)), ja nyt menen sitten syksyllä vuodeksi Argentiinaan. Jotenkin se kulttuurin poikkeavuus ja kaikki mielettömät vaihtaritarinat sai minut lähes pois tolaltani lattareista, oli maa nyt melkein mikä hyvänsä. Ette usko miten kauan himotun unelman toteutuminen tuntuu mielettömältä, voisi kuvitella saaneensa Felixiä hieman aina kun aihe tulee puheeksi. Ja että pääsen Argentiinan oikean (ei minkään turisti) kulttuurin keskellä vielä pidemmäksi aikaa.

Minäkin olen ikäänkuin syntynyt matkustamaan, olen ollut nyt reilun kymmenisen kertaa ulkomailla suurinpiirtein seitsemässä eri maassa (+ Viro ja Ruotsi), vaikka se ei nyt niin hirveästi olekaan, niin koen itseni etuoikeutetuksi kun olen kuitenkin päässyt matkustamaan, moni itseni ikäinen (olen siis 17) ei ole päässyt mihinkään, ja minusta se itsestäni tuntuu oudolta (ei sillä että olisin ylhäältä syötetty ja syntynyt kultalusikka suussa ja kultamunat palleina (vaikka tyttö olenkin)). Egyptikin kiinostaisi aivan mielettömästi, mutta sinne en ole vielä päässyt kun porukat ei niin kauhean rahoissa ole ollut koskaan, niin ollaan aina tyydytty mahdollisimman halpoihin valmismatkapaketteihin. Puola oli sellainen maa, joka erityisesti jäi mieleen, se on ainoa ns. kaupunkiloma jossa olen ollut (+ Ruotsi ja Viro), joten se tuntui ihan mielettömän viihdyttävältä kun ei mennyt vain rannalla löhötessä ja halpiskojuja kierrellessä, vaan tuli sitä minun vanhempieni ihannoimaa kulttuuria ja historiaakin Auschwitzissa käydessä. Vielä haluaisin Puolaan tai Saksaan näkemään muita keskitysleirejä, ne kun jollain oudolla tavalla kiehtoo minua aivan mielettömästi.

Mutta niin, itse olen ollut myös kauheasti reissun päällä myös Suomessa. Kaverini kanssa valitaan aina muutama kaupunki ja lähdetään ikäänkuin Suomi-railille. Viime kesänä meillä oli viikon mittainen reissu ja käytiin läpi (karttula), Kuopio, Lahti, Helsinki, Lappeenranta, Mikkeli ja jyväskylä. Kaikki nuo viikon aikana. Huhhuh. Eikä mennyt edes kauhesti rahaa kun sai aina kyydin sillointällöin pummittua jossain ja jos jokatapauksessa oltiin tulossa mistä lie takaisin Kuopioon, niin sama oli jääd junalla puolivälissä pois ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä, muutama euro vaan lisää hintsua. Minulla taisi reissu maksaa 100 e pintaan, mutta kaverini meni kyllä +-50 euron satsilla (sis. matkat, vähäinen muona ja... eh.. juomiset). Muutenkin samaisen tyypin kanssa matkustelemme viikonloppuisin yleensä Mikkelissä, Lappeenrannassa, Helsingissä ja Kajaanissa. Noissa kaupungeissa kun on tuttuja niin ei ole majoituksen kanssa ongelmia.
akfjldjklk

Poissa Jentsuma

 • puhelias hölöttävä ärsyttävä pölö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #124 : Joulukuu 17, 2008, 18:52:57 »
Hmm... Minä unelmoin suuresti Espanjasta <3 Olen aina halunnut päästä sinne, se ihana kieli ja ihana maa. Ja koska en ole koskaan käynyt siellä. Välimeren rannalla hmm. Espanjalainen ruoka on varmaan todella hyvää. Olen yhdessä hotellissa 'sevilla' ravintolassa täällä suomessa syönyt tapakset, muttei ne oo niin hyviä varmaan kun ihan aidot espanjalaiset ruuat.

Toinen paikka mikä kiehtoo on Iso-Britannia, kaverin kanssa suunnitellaan sinne kielimatkalle lähtemistä parin vuoden päästä, toivottavasti toteutus. Lontoo olisi ihana paikka. Vaikkakin kielimatkalle mentäisiin varmaan Brightoniin, ne kuvat mitä sieltä on ovat mahtavia, aah.

Sitten unelmoin pääsystä joko Pohjois-Amerikkaan tai Canadaan, Canadassa varsinkin, vuoria, siellä on vähän samantapaista kuin Suomessa yms...

Onhan todella paljon maita minne unelmoisin, en vaan viitsi tänne pitkää listaa niistä tehä :)
Is this the real life, is this just fantasy ?

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #125 : Joulukuu 18, 2008, 17:09:27 »
En muuten ymmärrä, miksi ihmiset haluavat tulla Lontooseen asumaan. Tai siis, onhan se lomakohteena ihan kiva paikka, kun näkee vain enimmäkseen sitä kaunisteltua ja puhdasta puolta, mutta todellisuudessa Lontoo on aivan karmaiseva paikka asua.
Lontoo on saastainen ja likainen, se lian ja roskan määrä on aivan järkyttävää! Jos sinulle sanotaan, että Lontoossa " Jokin on 15 - minuutin ajomatkan päässä", varaa matkaan aikaa vähintään 45-minuuttia. Voi kuullostaa liioittelulta, mutta Lontoossa pääsee oikeasti nopeammin kävellen kuin autolla..
Lontoon vuokra-asuntojen hinnat ovat melkeimpä jo epäinhimillisen kalliita. Jos sinulla ei oli kunnollisia tuloja, oletko valmis elämään umpihomeisessa yksiössä järkyttävillä vuokrilla vai asuisitko mieluummin kadulla? Katukin saattaisi olla terveydelle parempi ratkaisu.. Näistä korkeista hinnoista vielä, että nykyään saat maksaa yleisessä vessassakin käynnistä lähestulkoon £5
Sitten on se väkivalta..
Usein kauhistellaan, mitna väkivaltainen Helsinki on, eikä kaduilla voi enää liikkua turvallisesti iltoisin.. Menisivät nuo kauhistelijat Lontooseen illalla.
Lontoo on vaarallinen ja kamala paikka, voin sanoa sen, vaikka se onkin kotipaikkakuntani.

Anteeksi t'm' saarna, mutta rupesi vain kummastuttamaan tuo Lontoon ihannointi. :)

Nääähh, pakko sanoa että olen Lontoosta almost täysin eri mieltä kanssasi! Nuo vessamaksut kyllä pännivät minuakin, sillä on aika typerää maksaa viittä puntaa siitä, että pääsee lorottelemaan haisevan puoleiseen vessaan, ja se on kyllä todellakin totta, että Lontoossa pääsee nopeammin kävellen kuin autolla. Minä vannon undergroundien nimeen, niillä pääsee suht luistavasti paikasta toiseen, vaikka iltapäivien ruuhkat ovatkin aivan järkyttävän inhottavan kamalia. Bussitkin on ihan jees, jos ei ole mikään kiire (nimimerkillä bussikortilla ympäri Lontoota huvin vuoksi huristellut). Henkilöautolla hurvailu Lontoossa voisi olla aika kauheaa, itse kun en ole moista päässyt kokemaan (edes kyyditettävänä siis, ikä kun nyt mihinkään autoiluun ei riitä). Lontoossa eri alueet poikkeavat kyllä aika radikaalisti toisistaan, ja mielestäni esimerkiksi Paddingtonissa on sangen turvallista hyppelehtiä illalla, eikä minua kukaan tullut lahtaamaan. Sohossa (eikös aina sanota, että siellä on kaikkea pimeää?) myös olen ilta-aikaan kirmaillut, mutta empä nyt sitten tiedä, viitsisinkö lähteä viipottelemaan jonnekkin hämäräkaduille. Elikkäs väkivaltaa Lontoossa kyllä valitettavasti on (sehän on ihan valtava paikka, joten olisi ihme jos ei olisi!), itse vain en siihen päistikkaa törmännyt ole. Mielestäni ihmismassat liikkuvat Lontoossa jotenkin kummallisen sulavasti! Viime kesänä kuningattaren synttäripartyparaateilla oli aivan järkyttävän valtavan tajuttomat ihmismassat kuningatarta tiirailemassa, ja olin ihan monttu auki, miten sulavasti bobbyt ohjailivat ihmisiä kulkemaan.

Likaa ja roskaa siellä valitettavasti on ihan tolkuttomasti, varsinkin niillä ns. huonoilla alueilla, ja asuntojen kalliit hinnat kuntoon nähden ovat erittäin erittäin tyhmä juttu. En nyt sitten tiedä, olisiko erittäin lystikästä juuri siinä homeisessa yksiössä asua möllöttää, mutta mielestäni Lontoossa on joku oma jännä vinha hurmaavuutensa, johon rakastuin. Alennusmyynnit ovat myös yksi aika hullu juttu, kun valtavat ihmismassat pakkaantuvat Primarkiin (tai sitten ne, joilla on enemmän rahaa joihinkin Harrod'seihin) sukeltelemaan vaatelaareissa etsimään alelöytöjä. Sovituskoppeihin ja kassoille on kauhean pitkät jonoset ja niin ees päin. Portobello Roadin markkinat ovat muuten aika ihanat.

Lontoo on yllättävän kaunis ja mahtava ja todella todella upea paikka, ainakin jos olisi paljon rahaa. On se kyllä upea paikka muutenkin, sillä eihän ilmapiiristä ja tunnelmasta onneksi tarvitse paljoa maksaa.

Eheh, eli minä siis pidän Lontoosta. (Yllätys sinänsä)
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Minevra

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Avril- ja Potter- fani
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #126 : Joulukuu 19, 2008, 18:30:03 »
Täällä päin myös yksi, joka haaveilee Lontoosta. Olen aivan kuin äitini. Hänkin kuulemma nuorena haaveili Lontoosta ja Britanniasta muutenkin. Kävin reilu vuosi sitten Lontoossa, ihastuin täysin! Haluan uudestaan! Olisi ihan kiva asua Lontoossa vaikka vuosi tai ainakin puoli. Tai sitten jossain muualla Britannissa. Eniten minua siellä kiinnostaa kaikki se kohteliaisuus ja tavat, ja tietysti historia.

Myös Amerikkaan tai Ranskaan (Pariisiin!) haluaisin päästä. Kaksi kaveriani ovat asuneet Amerikassa joskus 5-7-vuotiaina. He ovat kertoneet kaikenlaista minkälaista siellä oli. Olisi niin hienoa päästä vaikka Hollywoodiin, kun siellä voi bongata julkkiksia. Amerikasta puhutaan niin paljon, kaikkea mitä siellä tapahtuu, ja olisi mahtavaa päästä maahan missä kaikki on mahdollista ja suurta.
"Voi Harry", Hermione sanoi väsyneesti, "Koko juttu on pelkkää potaskaa. "

Kuoleman varjelukset, sivu 453

Poissa qmis

 • paperitähti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kaunein
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #127 : Joulukuu 24, 2008, 10:51:30 »
Tämä on kyllä niiiin klisee, mutta New York!

Oon aina halunnut päästä juuri New Yorkiin, vaikka toisaalta koko USA kiehtoo. Mut NY on just siis se paikka mihin mä haluan - se koko kaupungin hektisyys ja kiireisyys ja kaikki. Just niin mua, toisaalta tosi särmikäs, energinen ja stylish mut toisaalta sit kulttuurinen ja monipuolinen. New York on oikeesti kaupunki just mulle, mä tiedän sen jo nyt. Arvatkaapa vaan mihin haluaisin opiskelemaan sitten jossain vaiheessa teatteria tai vaatetusalaa. :---D Jos pääsen mihinkää. Mut toi on oikeesti mun unelma ollu jo varmaan neljä-viisi vuotta.

Mun unelmapäivä New Yorkissa alkaisi ihan aamulla, kävisin aamupalalla ja kahvilla jossain pienessä katukahvilassa, sitten lähtisin kiertelemään kaupungilla. Kävisin museoissa ja gallerioissa, ainakin American Museum of Natural Historyssä, siis oon aina halunnut käydä siellä :'')) Ja Museum of Modern Art olisi kanssa ihan jees. Kulttuurikierroksen jälkeen kevyelle lounaalle ja sitten loppu päivä armotonta shoppailua ihan kaikkialla. Macy*s, Bloomingdales, Manhattan... everywhere. :--D Chinatownissa haluaisin kanssa käydä! Juu kiinnostuin kun Stylistassa oli se Chinatown-tehtävä. :3

Turistirysiin en haluaisi mennä, vaikka olishan se ihan jees käydä kaikkialla Vapaudenpatsailla ym. Broadwaylla haluan ainakin käydä - kadulla ja jossain teatterissa. Times Square ja kaikkea. Awwwww. ~~~ :---------)

Muuten haluaisin ainakin käydä Iso-Britanniassa, Islannissa, Ranskassa, Kiinassa, Thaimaassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa, Norjassa, Saksassa, Hollannissa, Venäjällä, Japanissa (kyllä... sorruin.) , Egyptissä, Jordaniassa, Meksikossa, Kolumbiassa, Venezuelassa, Italiassa, Kreikassa.... :-----D Mutta New York (+USA) on ykkönen. Pakko. Päästä.
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
Kanelitanko -> qmis

Namzgui

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #128 : Tammikuu 01, 2009, 19:54:20 »
Jonnekkin päin Pojois-Amerikkaa! USA tai Kanada ovat kaikista houkuttelevimpia. San Fransisco on ihana kaupunki, siellä on pakko ainakin käydä (jollei muuttaa..?). Miksei sitten joku LA tai perus Nyke, kunhan vaan P-Amerikkaan! Ajattelin mennä niille tienoille vaihtoon sopivan ajan tultua, kun opiskelut yms ovat suhtkoht tiedossa.

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #129 : Tammikuu 01, 2009, 21:45:03 »
Haluaisin Australiaan. Minulla on jo kauan ollut jonkinsortin pakkomielle Australiasta, en tiedä minkä takia, mutta koko maa kiehtoo minua valtavasti, kuten varmaan monia muitakin. En kuitenkaan haluaisi vain nähdä isoimpia turistikohteita tai kaupunkeja, vaan ihan kunnolla tutustua maahan ja nähdä millaista elämä siellä on, nähdä luontoa ja eriosia Australiasta, koska ne ovat niin erilaisia keskenään (vrt. esim. rannikkoa ja sisämaata). Pääosin ihmiset, joita sieltä tunnen, ovat juuri sellaisia kuin sanotaan: avoimia, iloisia ja ystävällisiä ! Minulla on ehkä mahdollisuus päästä tutustumaan paremmin maahan ja sen kulttuurin kesällä, jos saan matkarahat kokoon ja tuttavien luota majoituspaikan. :)
It's easier not to do things than left them undone.

Omituinen

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #130 : Tammikuu 09, 2009, 21:48:34 »
Olen aina (mitä, eikö 2 vuotta ole aina?) halunnut päästä Uuteen Seelantiin. Siellä on kuulemma kaunista luontoa. (Ja Sormusten Herrat ei liity asiaan mitenkään?) Olisi ihanaa päästä vaeltamaan sinne. Yksi elämäntavoitteistani on lähteä Uuteen Seelantiin vaeltamaan, ei yksin tietenkään (hui!), mutta opas ja muutama muu ihminen olisi hyvä määrä, ei mitään viidenkymmenen hengen turistijoukkoa.

Toinen toiveeni olisi päästä tutkimusmatkalle Borneon sademetsiin. En tosin selviäisi siellä hengissä, mutta se nyt vaan on sellainen pieni paha. Katsoin tässä muutamia viikkoja sitten dokkarin, jossa ryhmä tutkijoita ja mitälie muita eläin/kasvi(tms.)tieteilijöitä lähti tutkimaan Borneon sademetsiä löytääkseen ennennäkemättömiä paikkoja/eläimiä/kasveja ja kuvaamaan upeita paikkoja tietäen, että sademetsiä hakataan salaa(?) ja toivoen, että voisivat säästää jotakin tuleville sukupolville. Toivon todellakin, että nään tämän paikan vielä joskus, ennen kuin se tuhotaan.(Toivottavasti ei tuhota.)

Kävin viime kesänä Gran Canarialla Bahia Felizissä. Siellä oli mukavan rauhallista, mutta silti oli paljon tekemistä. Olisi ihanaa päästä takaisin sinne tai jollekin muulle saarelle Kanarilla.

// Siellä samassa, Monte Felizissä. Bahia Feliz oli ihanan pieni paikka, juuri minun mieleeni.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 13, 2009, 16:16:32 kirjoittanut Omituinen »

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #131 : Tammikuu 09, 2009, 22:11:03 »
Kävin viime kesänä Gran Canarialla Bahia Felizissä. Siellä oli mukavan rauhallista, mutta silti oli paljon tekemistä. Olisi ihanaa päästä takaisin sinne tai jollekin muulle saarelle Kanarilla.


Haaa! Minä olen käynyt Bahia Felizissä kaksi kertaa. Mmmhmm. :=) Oikein mukava paikka! Satuitko olemaan missä hotellissa? Minä olin Monte Felizissä.

Joku lämpökohde voisi olla ihan nasta näin talvella, mutta mieluummin lähtisin,yllätyspyllätys, Englantiin! Aah. Aah. Aah.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #132 : Tammikuu 10, 2009, 13:34:01 »
Meidän perheessä matkailu on täysin olematonta. Lentokoneessakin olen ollut vain kaksi kertaa. Huikeat matkakokemukseni rajoittuvat Ruotsiin moneenkin eri kaupunkiin, mutta se maa minua ei ole ikinä kiinnostanut. Olen myös ollut Riikassa ja siitä paikasta minulla ei ole valitettavasti mitään hyvää sanottavaa. Paitsi se, että en joudu asumaan siellä. Kaikki oli harmaata ja kadut täynnä kerjäläisiä. Paikka näytti saastaiselta.

Mutta sellainen paikka, johon olen jo vuosia halunnut matkustaa on Kuuban pääkaupunki Havanna. Ah, mikä unelma! Joskus vielä menenkin sinne käymään. Luen aina silloin tällöin Kuuban matkaoppaita ja katselen ties mitä dokumentteja, kun niitä telkkarista sattuu tulemaan. Maalla on kiehtova historia ja sen ihmiset (vaikka en ketään henkilökohtaisesti tunne) vaikuttavat rennoilta ja elämäänsä onnellisilta, vaikka maan hallinto nyt on mitä on. Toisaalta ei ole mikään kiva juttu, että Kuuba on jämähtänyt 50-luvulle, mutta minua viehättää ajatus paikasta, jossa televisiot ja tietokoneet ja dvd:t yms. eivät ole koukuttaneet ihmisiä ja kadut ovat täynnä ikivanhoja autoja. On paikassa huonotkin puolensa, mutta on heillä jotkin asiat hyvinkin mm. ilmaiset terveydenhuolto ja koulutus. Ja olisi oikein unelma päästä tanssimaan jonkun paikallisen kanssa salsaa. Sikarit ja rommi eivät sitten olekaan minun juttuni.

Minua ei ole ikinä kiinnostanut turistirysät, kuten esim. Kanariansaaret, joten en ole katkera, kun en ole tuollaisilla perhelomilla ollut. Olisi silti kiva käydä edes joskus jossain mummolaa pidemmällä, kun alaikäisenä sitä tuskin kaveriporukalla mihinkään reissuun pääsisi.

Ja sitten kävisin erittäin mielelläni katsastamassa Los Angelesin. Etenkin Hollywood-kyltti ja ne julkkisten jalanjäljet pitää tämän elämän aikana saada ikuistettua muistin syövereihin. Joku alkaa myöskin tässä muutaman vuoden kuluessa suunnitella pientä huvireissua Floridaan. Harry Potter on syynä tietenkin. Toisaalta olen niin innokas näkemään maailmaa, että minähän matkaisin vaikka Siperiaan, jos tilaisuus tulisi. Itse asiassa sekin voisi olla aika mielenkiintoista.

/: Oi voi! Melkein vallan unohdin Viipurin. Juuri serkkuni kanssa puhuimme, että jos ensikesänä joutaisi sinne. Sukumme on sieltä kotoisin ja olisi kiinnostavaa päästä katsomaan, millaisessa paikassa mummi ja ukki ovat eläneet.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2009, 13:38:29 kirjoittanut Mysteeri »
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #133 : Tammikuu 10, 2009, 17:52:57 »
Olen elämäni aikana matkustellut hyvin paljon, mutta pelkästään Euroopan maissa. Ensimmäiselle matkalleni lähdin alle kahden viikon ikäisenä.
Olemme mm. joka kesä Ranskassa kuukauden, ja maa on minulle kuin toinen koti sen takia. Käymme myös pari kertaa vuodessa jossain kultturellissa kaupungissa, esim. Rooma, Pariisi jne jne.

Pari vuotta sitten yksi suurimmista unelmamatkoistani toteutui, pääsin Venetsiaan. Se tosiaan on kertakaikkiaan mahtava kaupunki, ihan kuin palaisi menneisyyteen kun autojakaan ei ole missään ja kaikki talot ovat vanhoja. Kuinka voikaan olla niin kaunis paikka tässä maailmassa.

Toinen unelmani on aina ollut päästä Skotlantiin. En yhtään tiedä mistä se johtuu, ehkäpä Austenin ja Brontëjen kirjoista (varsinkin jälkimmäisistä), jotka sijoittuvat ihanille nummille. Haluaisin myös nähdä Tylypahkan maisemia.
Olen aina ajatellut että minusta tulee multimiljardööri kirjailija joka asuu valtavassa vanhassa Austen-tyylisessä kartanossa Skotlannin nummilla erakkona kymmenen vinttikoiran kanssa ja seurana pari palvelija... Saa nähdä toteutuuko :D

STR

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #134 : Tammikuu 11, 2009, 13:51:49 »
Minne itse haluaisit mennä?
○ Ruotsiin
Miksi juuri sinne?
○ Koska rakastan ruotsin kieltä ja haluaisin kokeilla puhua sitä "oikeassa" tilanteessa
Kiehtooko sinua jokin tietty asia siinä paikassa?
○ Se kieli tietysti.. Ja Tukholmassa on kuulemma tosi hienoja vanhoja rakennuksia, joita olis varmaan mahtava kuvailla. :)
Kuinka pitkän aikaa olet halunnut mennä sinne?
○ Kunnolla aloin sitä miettiä noin kolme kuukautta sitten.
Mitä asioita haluat nähdä siellä?
○ Kaikkee.. :D

Poissa Millat

 • jolie coquine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • shock me like an electric eel
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #135 : Tammikuu 17, 2009, 23:44:40 »
Oikea kysymys omalla kohdallani olisi, mistä ulkomaankohteesta en haaveile.

Olen saanut osakseni monia silmienpyörittelyjä, tuhahduksia ja naurahduksia mutta toisaalta myös ihailua ja taputuksia ja vaikka mitä tähän liittyen. Kukaan ei kai nykyään erehdy luulemaan, että aikoisin jäädä tänne Suomeen ikuisiksi ajoiksi tai että metsästäisin vain niitä turistirysien shoppailukaupunkeja ja lomarantoja. En sanoisi pelkästään, että haluan matkustaa – se ei vain riitä. Haluan elää ja kokea.

Olen omatoiminen matkailija, haluan nähdä jotain muuta kuin sen mikä monille riittää. On ne tyhmäksikin kutsuneet, jos olen ilmaissut kiinnostukseni Afrikkaan asettumiseen pidemmäksikin aikaa tai Intian slummeissa vierailuun. "Miksi kukaan haluaa nähdä kurjuutta?" – tämä on se yleisin.

Eikä kiinnostukseni tosiaan liity pelkkään "kurjuuteen". Toisaalta haluan lähteä Kiinaan ja esimerkiksi oppia perinteistä kiinalaista taidetta ja pistäytyä buddhaluostarissa tai istua Pariisissa myös turistialueiden ulkopuolella paikallisten suosimaan kahvilaan lörpöttelemään, haluan kulkea vapaasti kaupungissa tai maalla, ilman turistioppaita, ilman isoa ryhmää, ilman hyysäystä tai tarkkaa aikataulua, vain paikallisten joukossa saaden jonkin kontaktin siihen todelliseen elämään juuri siellä. Haluan kai myös kokeilla omia rajojani, tehdä jotain nyt kun voin, kokea mahdollisimman paljon.

Sitä paitsi Suomi ei ole koskaan ollut se minun maani. Tai tietenkin olen ihan suomalainen, mutta erityistä kansallistunnetta en omaa, en ole mitenkään vahvasti isänmaallinen. Suomessa ei ole sitä, mitä kaipaan nyt. Ehkä joskus on. Ehkä viiden vuoden päästä tai kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä Suomi voi taas tarjota minulle sen, mitä kaipaan – tai sitten ei. Varmaa on, että olen levoton sielu, maailmankansalainen, aina valmis lähtemään.

Olen toivoton.

Mutta silti onnellinen. Ja myöskin aikeissa toteuttaa näitä haaveita – niin tosissani, että näistä kyllä keskustellaan perheessäni, kavereiden kesken ja muulloinkin ihan vakavasti. Ihmissuhteet – perhe, seurustelu, kaverit – eivät yksin tule estämään haaveitani: ihmiset, jotka ovat minulle tärkeitä ymmärtävät minua ja ovat kyllä jo saaneet nähdä millainen olen ja mitä oikeasti haluan. He tietävät, että varmin keino saada minut katoamaan kokonaan on pakottaa minut paikalleni. En vain osaa asettautua aloilleni minnekään – ja mikä tärkeämpää niin en edes halua, en ainakaan tässä elämänvaiheessa.

Unelmamatkakohteideni top 3:ssa tällä hetkellä ovat Etelä-Afrikka, Brasilia ja Kiina. Tällä hetkellä. Mutta kuten sanottua ei ole kovin montaa paikkaa, jossa käymisestä en unelmoisi tavalla tai toisella.
"Je vais bien, t'en fais pas."

Poissa Afro

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #136 : Joulukuu 20, 2009, 19:44:41 »
Unelmoin Chicagosta. En tiedä mikä siinä kiehtoo, se näyttää upealta kuvissa ja olen aina halunnut käydä Amerikassa. Ja Dominikaanisiin, Intiaan, Nykiin, ja uudestaan Portugaliin, Tunisiaan, Gambiaan, Senegaliin...Voih, tästähän voisi kehittää maailmanympärimatkan jonkas voin toteuttaa sitten kun  olen täysivaltainen ja voiton jättipottilotossa

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #137 : Joulukuu 20, 2009, 20:17:03 »
En ole itse koskaan ollut ulkomailla, mutta luultavasti äidin raskausajan käynnillä Italiassa oli jotain osuutta siihen faktaan, että minun on pakko vierailla siellä heti ensimmäiseksi. Olen jostain syystä aina, ihan pienestä asti ihannoinnut Italiaa - kieltä, kulttuuria, luontoa ja koko maata yleensäkin. Olen pitkän aikaa lupaillut muuttavani Italiaan aikuisena ja unelmoin usein hienosta lomasta siellä perheen kanssa - syötäisiin spagettijäätelöä, käytäisiin katsomassa kaikkia hienoja nähtävyyksiä ja nukuttaisiin jossain hienossa hotellissa josta olisi upea näköala. En ole kuitenkaan Italiaan vieläkään päässyt, mutta veikkaan että alan joskus lukioaikanani säästää rahaa lomaan siellä, jotta voisin sitten vierailla maassa vaikka siskon kanssa. Ainut ongelma on siinä, että pelkään eksymistä. :"D Onneksi minulla on sentään kielitaitoa.

Italiassa on kuitenkin aina kiehtonut 'se jokin.' Vanhempani ovat aina kehuneet sitä paikkana ja Italia kiehtoo nyt yleisellä tasolla maana ja myös sen perusteella, että sinne Roomaan matkatessa tuntuu hiukan siltä kuin olisi loikannut ajassa taaksepäin. Minulla ei nyt kyllä ainakaan tässä vaiheessa voi olla oikein mitään tietoa siitä, tulenko oikeasti pitämään Italiasta ja onko siellä tosiaan niin rentoa kuin kuvittelen - sen näkee vasta sinne matkatessa. Se on kuitenkin unelmakohteeni #1, toistaiseksi. ^^

Tässä lähiaikoina on minua alkanut kiehtoa myös Kreikka. En ole koskaan erityisemmin miettinyt sitä, että sinne on pakko päästä, mutta luultavasti eräällä ilmiöllä nimeltä Percy Jackson on ollut osallisuutta asiaan. *krhm.* Olin tutustunut Kreikan mytologiaan jo aiemmin, mutta sarjan luettuani kiinnostuin siitä vieä enemmän ja maasta yleisellä tasollakin, ja tällä hetkellä voi olla, että se kiinnostaa jopa enemmän kuin Italia (en sentään pelkää sitä, että eksyisin sinne - sillä ei olisi väliä, koska voisin olla siellä aina! :"D). En tiedä mitä siellä ensimmäiseksi tekisin tai mikä olisi matkan tavoite, mutta minun on aivan pakko päästä näkemään kaikkia niitä nähtävyyksiä, sillä joka kerta kun edes näen viittauksen Kreikan mytologiaan, olkoon se nyt telkkarissa näkyvä Pallas Athenen patsas tai sitten fyssantunnilla käytetty omegaohmi - alan hihkua. Luulen, että tarvitsen Kreikanmatkalle mukaan ainakin kolme kameraa, ilmastointiteippiä (jotta vanhemmat teippavat suuni kiinni kun alan esitelmöidä liikaa) ja suomi-kreikka-suomi-sanakirjan, jotta voin tarpeen tullen moikata paikallista Zeuksen patsasta sen toivossa, jos se vaikka heräisikin eloon. :"DD

Välimeren maista minä sitten pääosin unelmoin. Uusi-Seelantikin on mielen perukoilla jonkin verran pyörinyt ja Amerikassa olisi myös mukava piipahtaa. Kun nyt tarkalleen miettii, voisin kiertää vaikka koko maailman, jos siihen olisi mahdollisuus. Kai tällainen laatikossa asuminen alkaa väkisinkin ottaa päähän.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #138 : Joulukuu 23, 2009, 16:19:30 »
Minä en ole elämäni aikana juuri paljoakaan päässyt reissaamaan. Kerran pienenä kävin Kreikassa, enkä siitä muista mitään. Tämän jälkeen olen pari kertaa käynyt Virossa, eli minun matkaaminen on keskittynyt lähes vain ja ainoastaan kotisuomeen (ja täälläkin erittäin vähän).

Juuri tämän vähän matkustamisen takia olen haaveillut erilaisista ulkomaanmatkoista ja -kohteista. Olen aina halunnut kokea jotain erilaista, jotain eksoottisempaa ja karistaa Suomen tomut jaloistani. En kuitenkaan haluaisi lomakohteeltani liian kuumia tai kylmiä sääoloja, taikka sen olevan liinmoinen turistitysä.

Ja jos sitten aletaan jotain listaa tekemään, niin tässähän tämä, minun top3 tällä hetkellä: Uusi-Seelanti, Filippiinit ja Kanada. Kaksi ensimmäisenä mainittua ehkä sen takia, että ne jotenkin kiehtovan minua enemmän kuin muut maat. Kanada puolestaan sen takia, että minulla on tuttuja siellä ja he ovat kertoneet vaikka mitä maastaan. Eli kaikki nämä kolme maata omaavat jonkin "vetovoiman", joka vetoaa minuun.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 20, 2011, 14:49:21 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #139 : Joulukuu 26, 2009, 11:40:26 »
Olen ihminen joka on ; Born to travel! Tuntuu ettei sitä koskaan voi saada kyllikseen vieraiden maiden kulttuurista ja siitä tunteesta kun istahtaa lentokoneen penkille ja edessä on matka vieraaseen maahan. Tai siitä kun katselee lentokoneen ikkunasta vuoristoja ja meriä tai katselen matkaesitteitä ja pohdin että "Tuolla olisi ihana käydä , ja tuolla ja tuolla". Kaipaan oikeastaan aina ulkomaille, ei sillä pidän suomestakin mutta minusta osa on aina lentokoneessa matkalle milloin minnekkin. Olen suunnitellut eläväni todella vanhaksi, ihan vain siksi että minulla on aikaa koluta jokainen maailman paikka jonne olen aina halunnut. Olen matkustellut aika paljon, jos vertaa moniin ystäviini.


joo, kuulostaa minulta:)  Rrrrakastan matkustamista, ihan oikeasti YLI kaiken:) se on jotain niin hienoa, tutstua vieraisiin paikkoihin, tapoihin, kulttuuriin... Kaikista hienoin tunne on se, jos matkustaa talvella jonnekin lämpimään, niin se, kun astuu ulos lentokoneessta. Trooppiseen, kuumaan ja kosteaan ilmaan. Kun edellinen hetki jonka olet viettänyt ulkona on ollut tyyliiin -10 astetta.
Toisaalta taas, mennä kesällä vaikkapa italiaan. Niinkin on koettu, että suomessa oli lämpimämpää, kuin kohdemaassa, joka oli juuri Italia, ja siellä satoi. Mutta ilma oli silti ihan erilainen kuin suomessa...:) no, nyt kyllä vähän harhaudun aiheesta..

Mottoni matkustamisessa on "Mihin vaan, milloin vaan, kenen kanssa vaan". eli joo, kaikki käy. Tällä hetkellä olen rakastunut kaakkois-aasiaan, varsinkin Thaimaaseen joka vielä parin kuukauden ajan onkin ainut maa jossa siellä suunnalla olen läynyt. Kaksi kertaa tosin. Helmikuussa suuntaamme perheeni kanssa kohti Malesiaa ja Singaporea:)

OOlen matkustanut suurimmaksi osaksi perheeni kanssa, olenhan vasta 15,. Välillä mukana on kyllä ollut muitakin sukulaisia, isovanhempia, serkkuja.. Viime kesänä olin mummoni kanssa kahdestaan tosin Espanjassa, ja olen myös ollut Italiassa lentopalloleirillä. Sekä "kahdesttan" kaverini kanssa saksassa, siis kaupunkimme nuorisotoimen järjestämällä reissulla.

Periaatteessa siis unelmoin IHAN kaikista lomakohteista, koska kaikki käy. Amerikan suuntaan voisi seuraavaksi alkaa miettimään matkaa..:) Joka varmaan toteutuukin pain vuoden päästä.. sitä ennen kaikkia pikkutrippejä eurooppaan..:) Ja malediiveillä olisi kiva käydä, ja mauitiuksella.. Kiina, Intia ja Japani ovat ihan luku erikseen... Itävaltaan laskettelemaan, Ranskan Rivieralle.. Norjaan vaikka asuntovaunulomalle.. öö kaikki käy:)

Rakastan matkustamista<3
Tahdonvoimaa!

Anselmus

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #140 : Joulukuu 27, 2009, 03:53:38 »
Haluaisin mennä aika moneen paikkaan mutta sanotaan nyt se ison ja hartain toive, Japani.

Jaa miksi juuri sinne, no koska haluan käydä Tokiossa, Osakassa jne. Nähdä sitä kulttuuria, shoppailla kaikkea mahdollista, käydä Studio Ghiblin museossa, manga museossa jne. Haluan koluta kaikki paikat suomeksi.
Japanissa kiehtoo ehkä juuri se erillaisuus, kelatkaa vähän, siellä kaikki kyltitkin on kaji- tai hiragana-merkeillä ja kulttuuri ero länsimaihin verrattuna.
Olen halunnut käydä japanissa noin... 4 1/2 vuotta luulisin (sitä ennen oli 1. tavoitteena valloittaa britannia)

Luulen kumminkin meneväni sinne vasta kun olen täyttänyt 21-vuotta (syys: 21.v saavat juoda japanissa alkoholia) ja pitäähän sitä shoppailu rahaa kerätä iso kasa ;D

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #141 : Joulukuu 31, 2009, 12:43:22 »
Onhan tätä reissailua tullut hieman harrastettua tässä elämän varrella. Koto-Suomessa lähes kaikkialla muualla, mutta Lappi on vieläkin valloittamatta. Tämäkin asia korjaantunee ensi vuonna.

Ulkomaan maista on tullut käytyä Saksassa, Luxemburgissa, Ranskassa ja viimeisin valloitukseni oli Belgia. Saksa-Lux-Ranska tuli valloitettua vuonna 2005 seurakunnan reissulla. Tykästyin etenkin Saksaan ja sen kivoihin pikkukaupunkeihin. Boppardiin haluaisin takaisin. Tykästyin siihen kaupunkiin Rhein-joen varrella. Ranskaan voisin haluta uudestaankin, etenkin Pariisiin. Sinne tosin olen ehkä keväällä menossa, mutta jää nähtäväksi.

Belgia on viimeisin paikka jossa oleilin kahdeksan päivän ajan. Ystäväni siellä raahasi minua pitkin poikin Brysseliä ja osallistuinpa jopa hänen opintoretkelleen. Tuli käytyä tutustumassa hetken aikaa Namurin kaupunkiin ja varsinkiin johonkin ihmeelliseen paikkaan keskellä ei mitään. Varsin mielenkiintoinen kokemus kuunnella ranskaksi kivistä ja sun muusta geologiaan liittyvästä. Mitään en siis ymmärtänyt. Tulin myös käyneeksi Brugge-nimisessä kaupungissa, jossa oli joulumarkkinat. Viehättävä paikka sekin.

Brysselissä ja Neder-Over Heembeekissä tulin kuitenkin viettäneeksi eniten aikaani. Heembeek on kaupunki jossa ystäväni asuu ja aivan ihana paikka. Brysseliinkin tykästyin vaikka en olisikaan jaksanut kävellä mahdottoman pitkältä tuntuvaa reittiä erääseen kiinalaiseen ravintolaan, joka taisi sijaita toisella puolella Brysseliä. Todettakoon sekin, että käydessäni Belgiassa, satuin osumaan melko otolliseen aikaan joulun alla, sillä kaikki siellä oli täydet jouluvalmistelut meneillään. Kaikkia rakennuksia koristeltiin hienoilla valoilla ja niin pois päin. Vähän toisenlaista kuin täällä, jossa laitetaan vaan yhdenvärisiä jouluvaloja ja that's it. Muutenkin koko reissu oli jotenkin avartava kulttuurin ja ruoan suhteen. Vaikka en edelleenkän tiedä, mitä se oli se yksi ruoka, jota tulin eräänä yönä syöneeksi. Ja opin todella inhoamaan vesisadetta silloin kun pitäisi mennä jonnekin. Belgiassa nimittäin satoi kaikkina muina päivinä paitsi silloin kun saavuin sinne ja silloin kun lähdin sieltä.

Britanniaan haluaisin. Olisi kiva päästä näkemään onko se sellainen kuin olen sen kuvitellut. Samoin Irlanti voisi olla kiva nähdä. Ja Skotlanti. New Yorkiin haluan vain koska se on New York. Japaniin haluaisin lähteä kiertelemään eri kaupungeissa ja tutustumaan sen maan elämään. Etelä-Korea on myös yksi maa jonne olen viime aikoina halunnut mennä. Egyptiin en ole vielä tänä päivänäkään päässyt, vaikka isäni sitä lupaili aikoinaan. Afrikka muutenkin voisi olla ihan mielenkiintoinen kokemus.

Ehkä vielä joskus. Nyt vain lähinnä odottelen, että tuleeko tuosta Pariisin-reissusta mitään.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #142 : Heinäkuu 17, 2010, 15:19:27 »
Viime ja edellisvuonna sain kokea Lontoon ja nyt haluan jonnekin Iso-Britanniaan maaseudulle! Olisi ihanata!

Lisäksi olen halunnut jo 5 vuotta matkustaa Espanjaan. Tuntuu, että kaikkien ensimmäinen ulkomaanmatka on ollut Espanja. Isä suostui vain lähtemään ulkomaille, kun äiti täytti 50 vuotta. Sen jälkeen ollaan äitin kanssa sukulaisten kanssa matkattu siellä täällä, mutta eivät ole vieläkään sitä Espanjaa keksineet.

Sitten Ranska olisi kiva myös,jos osaisi Ranskaa, mutta ei mitään toivetta oppia sitä. :D Liian vaikeata minulle.

Saksassa on tullut reissattua ja se on kyllä oikein mukava maa. Varsinkin kun pidän tolkuttomasti saksan kielestä. Olen käynyt Frankfurtissa ja sitten täytyisi päästä näkemään Berliini kyllä, mutta kaikki ajallaan. :D

Tietenkin tavoitteenani olisi vallata koko Eurooppa :D Amerikasta en oikein ole kiinnostunut. Ei iske minuun. Ennemmin sitten vaikka Aasiaan tai Afrikkaan matkaisin.
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #143 : Heinäkuu 17, 2010, 18:52:39 »
Aah, minulla tuli tänään niin sellainen olo että voi kun haluan ulkomaille! Olen käynyt elämässäni Ruotsissa, Tanskassa, Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa. Ja vuoden päästä kesällä pääsen toivon mukaan Loriisiin (eli Lontoo + Pariisi).

Mutta haluan kyllä käydä myös Pohjois-Amerikassa, siellä on niin monta paikkaa jonne niiin haluaisin! Floridassa tietääkseni on tuo Wizarding World of Harry Potter sekä Disneyland melko lähekkäin, joten niissä haluaisin käydä, sekä New York (vapauden patsas) tietysti pitäisi tsekata, kuten myös Hollywoodin Walk of Fame ja Grauman's Chinese Theater. Eli nähdä kuuluisuuksien ansaitsemia tähtiä kadulle, sekä kuuluisien (myös edesmenneiden) tähtien käden- ja jalanjäljet ja allekirjoitus. Olisi kyllä hienoa. Potter näyttelijäkolmikonkin jäljet tuolta löytyvät. ;) Myös Hollywood kyltti olisi nähtävä! Niagaran putouksilla voisi olla myös ihana käydä, kuten monilla muillakin maamerkeillä, kuten Mount Rushmore.

Myös Kreikassa, Norjassa, Islannissa, Japanissa, Australiassa ja Espanjassa olisi kiva käydä. Tallinnassa olisi helppo käydä laivalla, ja sellainen reissu olisikin kiva tehdä jo pelkän viron kielen takia. :D

Voivoi, näyttää siltä että kulutan kaikki säästöni tulevaisuudessa matkusteluun. :D

// pakko lisätä, että Alaska olisi myös aivan mahtava tsekata!
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 09, 2010, 18:06:30 kirjoittanut Akai »
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

nuotii

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #144 : Heinäkuu 23, 2010, 10:39:45 »
Olen aina halunnut matkustaa Aasiaan. Siellä on niin erillainen kulttuuri kuin missään muuaalla ja se on niin hieno paikka. Kiinassa haluaisin ehdottomasti käydä tai Japani. Niillä on kyllä kulttuurillisia eroja, mutta molemmat kiehtovat. En tiedä mikä siinä on. Ehkä myöskin se kieli on niin mukava ja siellä on lämmin.

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #145 : Heinäkuu 23, 2010, 15:59:52 »
Miulla on montakin unelmakohdetta, mutta tällä hetkellä ykkösenä olisi kiertomatka Skotlannissa.
Skotlannissa luonto on niin puhdasta ja kauniita maisemia, vanhoja linnaraunioita sun muuta. Innostuin asiasta, kun näin Tema-kiertomatkojen vaihtoehtoja.
Kiertomatkat olisi sen takia hyviä, että pääsee näkemään monta paikkaa samalla matkalla. Näkee kauniita maisemia ja hienoa arkkitehtuuria, tutustuu kulttuuriin ja samalla ehtii myös shoppailemaan. Rantalomista en välitä, että joko kaupunkimatka tai kiertomatka, missä näkee luontoakin.
Haluaisin tutustua yleensäkin Euroopan kaupunkeihin, maista lähinnä kiinnostavat: Ranska, Espanja, Italia, Iso-Britannia, Irlanti, Belgia, Hollanti, Sveitsi, Itävalta, Tsekki, Norja... Islantikin voisi olla mielenkiintoinen.
Olen kiinnostunut myös Amerikoista, eteläisestä ja pohjoisesta. Sielläkin on kauniita ja jylhiä maisemia, vuoristoa ja sellaista. Olisi myös ihana käydä perinteisellä amerikkalaisella ranchilla. En ole kiinnostunut Hollywoodista tai muusta senkaltaisesta. Haluun nähdä erikoisia luonnonilmiöitä, mitä ei Suomessa näe. Myös Uusi-Seelanti olisi mielenkiintoinen kohde siinä mielessä.

Historiasta lievästi kiinnostuneena olisi ihana nähdä historiallisia kaupunkeja, mitä Euroopasta löytyy paljonkin. Haluan nähdä vanhoja linnoja ja rakennuksia. Vuosi sitten kävin Firenzessä ja se oli ihanaa, näin Michelangelon kodin ja vanhoja kirkkoja, muistomerkkejä, patsaita jne. Haluaisin sinne joskus uudestaankin.

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2010, 16:17:05 kirjoittanut Rosecliff »

Poissa sotka

 • kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #146 : Heinäkuu 23, 2010, 16:25:50 »
En osaa päättää yhtä unelmakohdetta, kun tykkään tosi paljon kaikista kohteissa missä oon käynny.
Espanjaan olisi kiva mennä mantereelle, vaikka Madridiin taikka Barcelonaan, tai johonkin rantakaupunkiin. Espanjasta olen jo pitkään halunut päästä muuallekkin kun Kanarialle, kun kerran Espanjasta tykkään.
Englantiin olis myös todella kiva päästä, ja varmaan pari vuoden sisällä pääsenkin. Skotlantiinkin olisi tosi mahtavaa päästä uudestaan.
Amerikkaankin oli kiva mennä, kun sielä on varmaan kaikki nii erilaista kun täällä Euroopassa.
Tykkään enemmän lämpimistä kohteista tai sellaisista jotka ovat etelämässä kun Suomi, Islantiin en haluu ku se vaikuttaa kylmältä, mut vois sekin olla ihan mielenkiintoinen.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #147 : Syyskuu 09, 2010, 01:48:12 »
Muutamassa Euroopan maassa on tullut käytyä, lähinnä suurkaupungeissa tai etelän lomakohteissa. Minulla on kuitenkin melkein täysin tarkastamatta Eurooppa ylipäänsä. Olen haaveillut reilistä Europpassa, ja pari vuotta sitten kaverini kanssa kävikin mielessä saksankielisten maiden reissu. Viiden päivän pikavisiitti Berliinissä saksanryhmäni kanssa oli vähän ei-niin-omatoimista, samoin viisi päivää Lontoossa oli aivan liian lyhyt aika mihinkään. Tukholmassakin kävin viimeksi noin kymmenen vuotta sitten eli hyvin nuorena D:

Yhdysvallat nyt totta kai vielä. Parin viikon aikataulutettu ryhmäreissu länsirannikolla vuosi sitten kyllä vei paikasta toiseen, mutta paikkoihin tutustuminen omatoimisesti sitten jäikin täysin kokematta. Los Angeles ehkä sen auringon ja ystävällisten ihmisten takia. New York taas... no, ainakin pitäisi olla erilainen kuin LA :D Koska NYC on NYC.

Viimeisimmät haaveeni ovat olleet aika lailla tuolla Aasian suunnalla, erityisesti Etelä-Korea ja Japani. Molempien maiden kulttuuri kiinnostavat ja on aivan eri asia mennä katsomaan temppeleitä paikan päälle kuin katsella internetistä löydettyjä kuvia tai television dokumentteja. Omatoimimatkahan noistakin on pakko tulla, enää tarvitaan vain aikaa, rahaa ja matkakumppani :D
Toisaalta Aasiassa nyt kiinnostaa myös Filippiinit, vietin Metro Manilassa juuri kolme kuukautta, mutta eihän sitä työharjoittelun ohella liiaksi vielä päässyt maahan tutustumaan.

Kuten joku aiemmin oli ilmeisesti sanonut, minne vain milloin vain (tosin toistaiseksi seurani valitsisin vähintäänkin tutuista :D).

Poissa Lumihiutale

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #148 : Lokakuu 08, 2010, 21:05:09 »
Minä oon aina (tai miten sen nyt ottaa...) unelmoinu et pääsisin:

Alaskaan, koska se maa on niin kaunis, kaikkine lumivuorineen ja ahh..voisin mennä patikoimaan sinne, laskettelemaan, ihailemaan luontoa, vuokraisin mökin tai asuntoauton. Joisin kaakaota kuumasta mukista, villasukat jalassa ja mikä tärkeintä Harry Potter kainalossa:)

Englantiin, oon menossa näillä näkymin sinne kielimatkalle ensi kesänä! En millään mahda odottaa...:) Englantilainen kulttuuri ja kieli on jotain niin ihanaa. Ne maalaismaisemat, pellot, vanhat kaupungit (esim.Oxford) kaikki siinä maassa kuulostaa niin ihanalta...

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #149 : Lokakuu 10, 2010, 11:41:50 »
Lontoo. Ylitsepääsemättömän kiehtova ja laaja kaupunki jossa nähtävää riittää.

Pariisi. Sama kuin yllä.

Toki Lontoohan on ainoa lähiajalla mahdollinen, sillä Ranskaa en osaa nimeksikään, mutta Englanti sujunee yhtä hyvin kuin Suomikin.

Ja Sveitsi! Tekisi mieli nähdä Alpit joskus.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #150 : Lokakuu 10, 2010, 17:37:03 »
Unelmoin aika monestakin ulkomaankohteesta. Juuri yhtenä päivänä listailin niitä kun oli tunnilla tylsää. Listan kärkipäässä oli New York, Los Angeles, Lontoo, Pariisi, Rooma, Australia, Florida... (tulipas pitkä "kärkipää" :). Mutta ainakin noissa paikoissa haluaisin kerran elämässäni käydä. Sitten muita paikkoja missä olisi kiva päästä käymään, ja jotka ovat vähän lähempänä tämänhetkisiä mahdollisuuksia, ovat Ruotsi (lähinnä Tukholma), Saksa (jonne pääsenkin tässä loppusyksystä), Malta (missä olin pari vuotta sitten), Sveitsi ja Itävalta (jossa olin viime kesänä ja jonne haluaisin takaisin, oli niin hauskaa ;) Siinä ne suurimmat toiveet.

Edellisten lisäksi on joitain paikkoja, joissa haluaisin käydä ihan mielenkiinnosta. Esim. Intia olisi varmasti hyvin rikas kokemus, mutta en ehkä ihan ensimmäisenä lähtisi sinne, koska en pidä Intiaa minään maailman turvallisimpana paikkana. Samoin Afrikka, Kiina ja Japani voisivat olla hyvinkin maailmankuvaa avartavia kohteita, mutta syystä tai toisesta ei listan kärjessä.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #151 : Lokakuu 10, 2010, 20:03:37 »
En mitenkään erityisesti rakasta matkailua tai haaveile mistään kohteista, mutta yksi paikka on johon haluaisin päästä. Nimittäin Afrikka. En osaa nimetä mitään tiettyä valtiota, Afrikka ja etenkin kehitysmaat vaan kiehtoo aivan vietävästi. Äitini on käynyt ja tehnyt töitä monta kertaa kehitysmaissa, esim. Sambiassa ja Tansaniassa ja olen kuullut paljon tarinoita kyseiseitä paikoista.

Luulen, että pakkomielteeni Afrikkaan on lähtenyt juuri näistä tarinoista, kuvista ja etenkin tavaroista, mitä äiti on minulle Afrikasta tuonut. Saatan olla vähän erikoinen, koska Afrikka ja köyhät kehitysmaat kiinnostaa minua paljon enemmän kun vaikka New York tai joku Kreikka... Sielu vain jotenkin vetää Afrikkaan, minusta tuntuu, että minulla on todella syy lähteä sinne. Eniten minua kiehtoo se, että voisin mennä viemään vaikka leluja orpokotiin tai jotain. Plus tietysti luonto.

Jaksan jotenkin uskoa siihen, että maailmankatsomukseni muuttuisi kehitysmaassa käynnin jälkeen. Elämän arvostaminen on jotenkin jäänyt taakse tässä elämäntilanteessa ja olisi aiheellista herättää se taas hekiin. Tuntuu, että köyhyyden näkeminen ja ihmisten ilahduttaminen voisi tepsiä. Pitää toivoa, että pääsisin toteuttamaan unelmani mahd. nopeasti :)

Pitää sanoa, ettei Afrikka tietenkään ole mikään ainut "unelma"kohteeni, tietty myös Lontoo ja Islanti houkuttelvat...
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa Nonpareil

 • Aikamatkustaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieMoonstone195
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #152 : Lokakuu 16, 2010, 18:34:53 »
Hankala valita tuolla lailla valita, kun kuitenkin koko maailma on täynnä kauniita paikkoja.
Periaatteessa mä tahtoisin nähdä koko maailman, mutta jo en sitten olekkaan niin onnekas, niin ainakin Lontoo. Sinne olen aina halunnut, ja olen päättänyt, että sinne minä muutan, kunhan olen tarpeeksi vanha. Jos en Lontooseen, niin jonnekkin muuhun suuntaan Iso-Britanniaa sitten.

Haluaisin käydä myös jossain paikassa, jossa on paljon vanhoja linnoja sun muita muita vempaimia.. Egypti olis tosi hieno, samoin Pompeiji, ja sitten johonki semmoseen jossa on ihan paino sanalla linnoja.
"He is like fire, burning through time, as old as forever, but fast in his prime."

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #153 : Lokakuu 16, 2010, 18:51:29 »
Tällä hetkellä minä tahtoisin käväistä jossakin lämpimässä ja tulla sitten takaisin kun täällä Suomessa on lunta riittävästi että pääsisi hiihtämään. Tänä aamuna katselin Tjäreborgin mainosta ja kuvia Kanariansaarilta ja sen hotelleista, tuli himo päästä sinne. Olen elämässäni nähnyt autiomaata, vuoristoa, tuntureita, subtrooppista metsää ja merta. Olen iloinen, että olen saanut käydä Yhdysvalloissa jopa kahdesta lyhyen elämäni aikana ja tahtoisin käydä vielä kolmannen kerran, Harry Potter-teemapuistossa.

Tällä hetkellä päällimmäisimpiä toiveitani ovat Islanti ja Pariisi. Islantiin en tähän vuodenaikaan tahtoisi, mutta eilen kun katselin veljeni Pariisi-kuvia (hän oli siellä 7.-13.10 luokkaretkellä) niin hinkuni päästä sinne iski taas. Varsinkin sen vuoksi, että heille sattui hyvät säät. Taivas oli melkeinpä kokoajan sininen, lämpöä oli yli 20 astetta ja Seinen rannalla olevien puiden lehdet hehkuivat punaisina ja keltaisina. Lisäksi luokkaretkeläisillä on etunsa, hehän pääsevät sovitun aikataulun vuoksi jonojen ohi ja näin. Pariisiin siis tahtoisin.

Islantiin tahtoisin sydäntalvella tai juhannuksen aikaan. Suosikkiartisini Björk on islantilainen ja hän eräässä haastattelussa suositteli joulukuun puoliväliä tai kesäkuun puoliväliä. Islannin luonto poikkeaa täysin muusta Euroopasta ja koko saaren kulttuurikin on kiehtova, heidän taikauskonsa ym. Olisi mahtavaa mennä vaikkapa juhannusyönä jäätikölle, kun on valoisaa. Mukavaa olisi ajella siellä autolla, kun ympärillä ei ole mitään muuta kuin lampaita. Satumaista.
through the warmthest cord of care
your love was sent to me

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #154 : Marraskuu 28, 2010, 20:38:46 »
Olen ihminen joka on ; Born to travel! Tuntuu ettei sitä koskaan voi saada kyllikseen vieraiden maiden kulttuurista ja siitä tunteesta kun istahtaa lentokoneen penkille ja edessä on matka vieraaseen maahan. Tai siitä kun katselee lentokoneen ikkunasta vuoristoja ja meriä tai katselen matkaesitteitä ja pohdin että "Tuolla olisi ihana käydä , ja tuolla ja tuolla". Kaipaan oikeastaan aina ulkomaille, ei sillä pidän suomestakin mutta minusta osa on aina lentokoneessa matkalle milloin minnekkin. Olen suunnitellut eläväni todella vanhaksi, ihan vain siksi että minulla on aikaa koluta jokainen maailman paikka jonne olen aina halunnut. Olen matkustellut aika paljon, jos vertaa moniin ystäviini.

Rakastan matkustamista<3

I agree! Olen aivan intona matkustamisen suhteen, haluaisin käydä kaikkialla.
Olen myös huomannut, että tykästyn enemmän tälläiseen kaupunkikohteisiin ja vähän ns. synkempiin paikkoihin kuten Kanada, Irlanti, Lontoo yms. ja kun niitä vertaa vaikka Kanarian saariin, Dubaihin, Mallorcaan tai tälläisiin niin kyllähän niistä sen viivan saa aika selkeästi vedettyä.

Sitten asiaan; haluaisin ehdottomasti, toivottavasti pitkän, elämäni aikana käydä vaikka missä. Ehdottomasti on päästävä Kanadaan, Irlantiin, Lontooseen, New Yorkiin ja Venäjälle (lentää Siperian yli). Sitten muita maita joihin olisi kiva päästä (uudestaan) ; Kreikka, Itävalta, Saksa, Brasilia, Venetsia yms. Listaa voisin jatkaa vaikka kuinka pitkään, kunhan vain jaksaisi : P
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #155 : Kesäkuu 30, 2016, 20:21:56 »
Lainaus
En osaa päättää yhtä unelmakohdetta, kun tykkään tosi paljon kaikista kohteissa missä oon käynny.
Espanjaan olisi kiva mennä mantereelle, vaikka Madridiin taikka Barcelonaan, tai johonkin rantakaupunkiin. Espanjasta olen jo pitkään halunut päästä muuallekkin kun Kanarialle, kun kerran Espanjasta tykkään.
Englantiin olis myös todella kiva päästä.!
Nuo samat kuin sotkalla.
Islantiin olisi hienoa päästä, ja Italiaan.
Amerikassa voisin käydä morjenstamassa lapsuudenystävääni. :)
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa LovegoodTonks

 • Princess Merida
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love fucks you up, like an evil angel
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #156 : Heinäkuu 23, 2016, 11:44:53 »
Tahtoisin (uudelleen) espanjaan...
Espanja on niin lämmin maa ja siellä voi tehdä kaikkea mukavaa, kävellä katuja pitkin ja katsella nähtävyyksiä. Ihmiset siellä on tosi mukavia!
Ei kiehdo. Ennemminkin se lämpö ja kaikkien mukavuus on niitä pääjuttuja.
Pari kuukautta olen sinne halunnut. Lämpöäääää....
Hmm, ei ole mitään erityistä mitä tahtoisin nähdä.

Islantiin olis ihana mennä. Kaveri kävi siellä tänä vuonna, kuolaan sinne...
Islannissa on kuulemma kaunista, tahtoisin mennä sinne kävelemään ja vaan kuunnella hiljaisuutta ja geysirien ääniä...
Se Islannissa on outoa ja jännää, että se on "tulen ja jään maa". Islannissa on jäätiköitä, mutta myös tulivuoria. Mitäs ihmettä?
Vuoden.
Geysirit, Heklan (tai muun tulivuoren), jäätikön/jäätiköitä ja tahtoisin mennä ratsastamaan islanninhevosilla, töltätä jne.
Anteeksi, en nyt oikein ehdi tehdä mitään, pitäisi nukkua, sitten nukkua, sit nukkua, sit vois ottaa päikkärit ja nukkua. Paljon tekemistä, vai mitä?

Poissa juhanah

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #157 : Marraskuu 08, 2016, 12:06:58 »
Eka postaus tänne! Pakkohan se jostain on aloittaa, ni alotetaan vaikka unelmien matkakohteesta. Eli nousevan tulipallon maa olis se ykköskohde ja kakkonen Bhutan.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Unelmoitko jostakin ulkomaankohteesta?
« Vastaus #158 : Marraskuu 08, 2016, 16:52:36 »
Ennemminkin se lämpö ja kaikkien mukavuus on niitä pääjuttuja.

Tuosta lämmöstä tuli mieleen tämä monen suomalaisen halu päästä pois Suomen keleistä: pari kesää on ollut suhteellisen sateisia ja koleitakin, talvi on kylmä, ja kevät ja syksy ovat myös melko ankeita. Monelle siis reissu etelän aurinkoon on ehdoton, ja jotkut varmasti tuntevat jonkun jolla on "eläkeasunto" vaikkapa juuri Espanjassa. Näin pienten pakkasten tullen sekä tuulen tuivertaessa, kuka haluaisi nostaa kytkintä ja suunnata etelän aurinkoon?

Onhan se lämpö kiva juttu, ja itsekin lähtisin mieluummin lomalle paikkaan missä on  +20 kuin -20 astetta. Itselleni kuitenkin tällä hetkellä tärkeitä mahdollisissa lomareissuissa olisi kaupunkilomamaisuus sekä paikan turvallisuus ja puhtaus: en ole rannalla makoilevaa tyyppiä, ja haluaisin nauttia ruuasta ja olostani ilman että joutuisin koko ajan miettimään ruuan puhtautta ynnä muita asioita.

Toisaalta haluaisin joskus käydä myös sademetsässä katsomassa, miltä sellaisessa omin silmin näyttää! Tässä tosin erilaiset myrkylliset eläimet mietityttävät, mutta varovaisuus ennen kaikkea.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.