Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Keskustelut / Vs: Ropekansa liikkeelle!
« Uusin viesti kirjoittanut huuhuu Marraskuu 26, 2017, 19:05:19 »
Minua mahdollisesti kiinnostaisi. Olen aikaisemmin roolipelannut, mutta nyt on ollut monen vuoden tauko.

Itse olen Pottereita ropettanut enimmäkseen. Vampire diares ois kyl kiinnostava. Oletko katsonut The Originalsia? Siitä voisi olla myös kiinnostava kirjoittaa.
72
Oleskeluhuone / Vs: Suuntana Lontoo!⚡️
« Uusin viesti kirjoittanut Arnold Marraskuu 26, 2017, 10:36:26 »
Kiitos! Pakko päästä kattomaan noita paikkoja :D

Millenium Bridge (Puoliverinen Prinssi, sillan sortuminen)
Leadenhall Market (Viisasten kivi, matkalla Viistokujalle)
Great Scotland Yard (Taikaministeriön sisäänkäynti)
Claremont Square (Feeniksin kilta, Grimmauld Place)
Leicester Square (elokuvien ensi-iltapaikka)
Palace Theatre (Harry Potter ja Kirottu lapsi, upean näköinen... kaksi kertaa ulkopuolelta ihailleena kun en lippuja ole saanut)
Trafalgar Square ja Charing Cross Road (Vilahtavat Puoliverisessä Prinssissä)
Lambeth Bridge (Azkabanin vanki, poimittaislinja)

Tässä nyt vähän listaa paikoista, joissa itse olen käynyt.
73
Oleskeluhuone / Vs: Suuntana Lontoo!⚡️
« Uusin viesti kirjoittanut Katharina Marraskuu 26, 2017, 10:19:53 »
Millenium Bridge (Puoliverinen Prinssi, sillan sortuminen)
Leadenhall Market (Viisasten kivi, matkalla Viistokujalle)
Great Scotland Yard (Taikaministeriön sisäänkäynti)
Claremont Square (Feeniksin kilta, Grimmauld Place)
Leicester Square (elokuvien ensi-iltapaikka)
Palace Theatre (Harry Potter ja Kirottu lapsi, upean näköinen... kaksi kertaa ulkopuolelta ihailleena kun en lippuja ole saanut)
Trafalgar Square ja Charing Cross Road (Vilahtavat Puoliverisessä Prinssissä)
Lambeth Bridge (Azkabanin vanki, poimittaislinja)

Tässä nyt vähän listaa paikoista, joissa itse olen käynyt.
74
Taikuuden historia / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut huuhuu Marraskuu 26, 2017, 09:25:52 »
Aloin juuri lukemaan Viisasten kiveä (taas vaihteeks), ja mietin jälleen kerran, että missä päin linnan reunaa sijaitsee pääsy maanalaiseen satamaan josta ekaluokkalaiset tulevat pihamaalle? Ja pääsevätkö koululaiset yleensäkin kulkemaan sinne? En muista, että missään kirjassa mainittaisiin, että koululaiset olisivat menneet sinne muutakuin kun koulu alkaa ja ekaluokkalaiset saapuvat sen kautta.
75
Oleskeluhuone / Suuntana Lontoo!⚡️
« Uusin viesti kirjoittanut Arnold Marraskuu 25, 2017, 23:35:42 »
Heippa vuotislaiset!
Mietin näin edellisenä iltana ennen huomen aamuista lähtöä, onko jollain teistä ehdotuksia/vinkkejä missä lontoossa kannattaisi käydä.
Tarkoitan siis etenkin Potter paikkoja, mutta jos on muita missä kannattaisi ehdottomasti käydä niin ehdotuksia otetaan vastaan :D 
Tiedän Lontoon Potter paikoista sen verran, että on King's Crossin asema (Potter kauppa ja kärryt) sekä Potter studio.
Olen käymässä siis ensimmäistä kertaa Lontoossa, joten en paikasta paljoa tiedä.
⚡️⚡️
76
Oleskeluhuone / Vs: Miksi Kalkarosta pidetään fanien keskuudessa niin vetävänä?
« Uusin viesti kirjoittanut Nordamien Marraskuu 25, 2017, 12:24:34 »
Veikkasin vahvasti johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että Sevurus on,

mitä on, eikä pyytele anteeksi sitä mitä on, vaikka ajoittain on juuri sitä, mikä tekee muiden ihmisten olon tukalaksi. Koska mies on rehdisti sitä mitä on, eikä muokkaa itseään sellaiseen muottiin, mikä olisi mahdollisemman laajasti hyväksytty niin tämä nähdään myös ihmisten keskuudessa itseluottamuksena, silloin kun se on vahvana olemassa ei tarvitse miettiä mitä muut ajattelevat vaan voi toteuttaa itseään valitsemallaan tavalla ilman omantunnontuskia. Mutta tässäkin ongelmaksi koitui kirjan loppu, jossa koko Severuksen elämänkaari muovattiin uuteen uskoon ja nekin valinnat, mitkä vaikuttivat mulkeron pahansuovilta kiusaatekeviltä valinnoilta olikin muokattu toteuttaamaan suuremman kaavan ennaltamäärättyä lopputulosta, jota Severus vaan pyrki viisaampansa toivomuksesta toteuttamaan. Joten Sevurus on yksi haastavimmista hahmoista analysoida, koska sitä on vieläkin lopputuloksenkin selvittyä hankala määritellä mitä kortteja siinä pakassa oli millä kyseinen hahmo pelasi ja mitä hän eri tarinan vaiheissa halusi niillä korteilla milloinkin saavuttaa.

Pelkistetympiin syihin jos nopeasti viittaisi, niin kyllähän tuollaiset antisankarit ja oman elämänsä pikkupahikset ovat aina joitakin miellyttäneet. Lähinnä varmaan siksi niitä ihaillaan, että tuollaiset hahmot ovat sellaisia mitä me muut haluaisimme olla, jos kantti vaan kestäisi. Rehellisesti omia itsejämme, viis veisaten siitä, mitä muut ajattelevat. Siitäkin huolimatta, että aiheuttaa valtavat määrät mielipahaa ympärillään. Muutenkin nämä oman polkunsa tekijät ja sitä pitkin kulkevat tuntuvat viehättävän varsinkin niitä, jotka menevät massan mukana lähinnä siksi, että pelkäävät sitä ulkopuolelle jäämistä, jos lähtevät menemään vastavirtaan sen virran mukana kellumisen sijasta. Joten on hienoa ajatella, että tuolla se menee, koska se voi, minäpä menen tässä muiden mukana, mutta on pirun hienoa, että tuo kaveri tuolla menee just sinne minne tahtoo vähät välittäen kuka jalkoihin jää, jos pääsee sinne minne tahtoo.
77
Taikuuden historia / Vs: Lajitteluhatun tupa?
« Uusin viesti kirjoittanut Nordamien Marraskuu 25, 2017, 11:49:17 »
Jos lajitteluhatulla tupa olisi, eiköhän se olisi sama kuin hattunsa kantajalla.

Mutta uskon kuitenkin lajitteluhatun olevan tupamäärittelyn yläpuolella, sillä jos hattu kokisi kuuluvansa johonkin tupaan niin eiköhän se vetelisi kotiinpäin ja suosisi sitä omaa tupaansa. Joko keräämällä sinne tietyt reunaehdot täyttäviä lahjakkaita oppilaita, vaikka valtaosa ominaisuuksista soveltuisi toiseen tupaan. Kuten myös siten, että jättäisi tuvasta ulos sellaisen materiaalin, jonka kokisi tuvan arvoa tai ilmapiiriä heikentävänä. Toisaalta tästä ehkä on häilyviä merkkejä kirjoissakin, kyllähän hattu on kuunnellut lajiteltaviaan ja ainakin siltä on näyttänyt, että on pistänyt esimerkiksi kirjasarjan tittelihenkilön sellaiseen tupaan, johon olisi ehkä ollut vähän vähemmän ominaisuuksia kuin toiseen tupaan. Mutta toisaalta hattu ehkäpä ymmärtää ihmistä paremmin kuin ihminen itse näkemällä sen laajemman kokonaisuuden ulkopuolelta, eikä suinkaan samalla tavoin kuin ihminen itse, jolla on taipumus antaa liian suurta painoarvoa yksittäisille yksityiskohdille, jotka omien tuntemusten perusteella voivat vaikuttaa merkittävimmiltä ominaisuuksilta mitä ne oikeasti kokonaisuuden kannalta oikeasti onkaan. Hattu myös ehkä näkee eräänlaisia polkuja, joita kulkemalla se oppilas voi tulla tietyn tuvan jäseneksi joskus tulevaisuudessa, vaikka nyt näyttäisikin siltä, että homma on selkeä ja tuo tyyppi kuuluu nykyisten ominaisuuksiensa perusteella tupaan X.

Kuitenkin objektiivinen tupajako on helpompaa tehdä tuparajojen ulkopuolelta, kuin niiden sisältä, joten itse en läppäisi hatulle minkäänlaista tupastatusta. Koska se kyllä vesittäisi kaverin työnkuvaa melkoisen rankalla kädellä.
78
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Marraskuu 24, 2017, 10:40:53 »
Meilläkin ainoa pakollinen joululeffa on Die Hard. Muuten perinteiset joululeffat ovat usein liian siirappisia makuuni. Ihmeellinen on elämä on tietysti tullut katsottua useasti, mutta enää ei jaksa, liikaa on liikaa.

Leffojen sijasta olemme usein etsineet eri tv-sarjojen joulujaksoja ja katsoneet niitä. Esim. Doctor Who:ssa on jouluspesiaaleja, ja usein tulee katsottua myös Supernaturalin joulujakso, joka ammentaa inspiraatiota Neil Gaimanin Unohdetut jumalat -teoksesta.

Tänä vuonna voi olla että pääsen taas tutustumaan lasten jouluelokuviin, kun jälkikasvu alkaa olla sen ikäistä, että tv kiinnostaa jo jonkin verran. Zenzin mainitsema Joulupukki ja noitarumpu voisi olla kiva, jos ei ole liian pelottava.
79
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Marraskuu 23, 2017, 22:27:13 »
Ainoa leffa jonka katson joka joulu ja joka mielestäni on "the joululeffa" on Die Hard :D

Mutta jos on pakko mainita jotain oikeasti jouluteemaisia elokuvia, niin Joulupukki ja noitarumpu iskee aina. Toinen josta tykkään, on Love Actually (Rakkautta vain), tosi lämminhenkinen ja hauska, vaikken yleensä pidäkään romanttisista leffoista.
80
Elokuvat ja TV / Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Marraskuu 23, 2017, 21:01:15 »
Mitkä ovat mielestänne parhaita jouluaiheisia elokuvia?

Minä suosittelen: Joulu Manhattanilla (1994) ja Muppettien joulu (1992).
Myös Ihmeellinen on elämä (1946) kannattaa tsekata, mutta se tuskin kiinnostaa monia ikänsä takia.

Joulu Manhattanilla ei ole liian siirappinen ja lapsellinen. Siitä nauttii myös vanhemmat katsojat. Ideana on, että eräs vanhainkodin asukas väittää olevansa ihan aito joulupukki (Richard Attenboroughin viimeisiä rooleja). Tarinan keskiössä on myös yksinhuoltajaäiti, joka on opettanut tyttärensä olemaan uskomatta pukkiin. Netflixin käyttäjille vinkkinä, että leffa on siellä katsottavissa!

Muppettien joulussa kerrotaan se vanha tuttu Charles Dickensin klassikkotarina näiden hauskojen käsinukkien maustamana. Hauskinta on ehkä yllättyä, miten tutut kohtaukset on toteutettu muppettien avulla. Eli jos ei tunne tarinaa, kannattaa varmaan katsoa joku alkuperäisen tarinan filmatisoinneista, niin elokuvasta nauttii enemmän. Vähän kuin Scary Movie naurattaa enemmän, jos on nähnyt ne kauhuleffat joita se parodioi. Muistan muuten, että Kotia kohti -elokuvan alussa tuli Muppettien joulun traileri ja pelkäsin sitä silloin..

Leffa Ihmeellinen on elämä taitaa olla se kaikkein ensimmäisin 'mitä jos en olisi koskaan syntynyt' -tarina, jonka variaatio on nähty lukemattomissa elokuvissa, TV-sarjojen jaksoissa, sarjakuvissa ynnä muissa. Se on jo hyvän aikaa ollut jenkeille sama kuin meille Samu Sirkan joulutervehdys tai Lumiukko. Täydellinen se ei ole; alku on aivan liian pitkäveteinen. Mutta paras osuus tulee loppua kohden kun asiansa pilannut Jimmy Stewart saa enkeliltä näyn, minkälainen kaupunki olisi ilman häntä, ja mitä sen jälkeen tapahtuu... Se esitetään taatusti myös meillä joulun aikaan. ;)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10