Kirjoittaja Aihe: Gary Oldman  (Luettu 6136 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« : Heinäkuu 28, 2004, 18:38:19 »
Ajattelin perustaa tällaisen keskustelun aiheen näyttelijästä, joka pystyy rooliin olipa se millainen tahansa:)

Itse rakastan Gary Oldmania, sillä hän on näyttelijä, joka näyttelee niin aidosti, että ei paremmasta väliä! Roolit ovat Beethovenista mielipuoliseksi roistoksi. Rakastuin tähän näyttelijään jo ennen kuin näin hänet Harry Potter ja Azkabanin vanki-elokuvassa. Paras näyttelijä mitä tiedän. Ehdottomasti. Minulla on Gary Oldman-addiktio. En saa hänestä yksikertaisesti tarpeekseni!
Aina kun Gary näyttelee, hän antaa itsestään 100% ja sen huomaa. Hän on aina niin puhdas ja vilpitön näytellessään. Gary on täynnä kaiken maailman eleitä ja ilmeitä. Hänellä on tapana tehdä jokaiseen elokuvaan erillainen puhetyyli. Kuunnelkaapa itse.
Hänessä tosiaan on sellaista, joka iskee ja lujaa! Sitä ei voi sanoin kuvailla. Siinä miehessä on vain jotain sanoin kuvaamattoman mielenkiintoista ja ihanaa!

www.garyoldman.info

Tuolta löytyy tietoa ja kuvia Garysta:)

Vapaata keskustelua! Mitä mieltä olette kyseisestä näyttelijästä? Mikä on hänen vakuuttavin roolisuorituksensa?
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Muse

 • Nykyään useinkin läsnä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Gary Oldman
« Vastaus #1 : Heinäkuu 28, 2004, 19:37:45 »
Minä pidän Gary Oldmanista.
Jo pienenä saatoin kuulla isini mainitsevan nimen Gary Oldman joskus kun katsoimme The Fifth Element- Puuttuvaa tekiää ja olen varmasti nähnyt hänen näyttelemiään elokuvia useinkin vaikka vasta parin kolmen vuoden sisällä olen oppinut tunnistamaan hänet kasvoista.
Mielestäni Gary Oldman on tavallaan jotenkin pelottavan näköinen kun hän näyttelee eikä se aina pelkästään johdu niistä hänen näyttelemistä hahmoistaan (mutta toistaalta minä pelkäsin pienenä Pirkka-Pekka Peteliusta).
Pidän eritoten hänen versiotaan Draculana ja vaikka useimmat ovat varmaan eri mieltä niin Gary oli nuorena hyvinkin komea ja hyvän näköinen.
Sitten Siriuksen roolista sen verran, että minä vastustin jyrkästi sitä, että Gary näyttelisi Siriusta koska en itse osannut mieltää häntä siihen rooliin, mutta nyt (vaikka en ole vielä nähnyt elokuvaa koska odotan ensi-iltaan) hyväksyn hänet täysin Siriuksen rooliin ja uskon hänen pärjäävän roolissa hyvin.
Puuttuvia siipiä ovat ihmiset toisilleen, tikapuita taivaisiin. -Tommy Taberman

Spoilers! ;D

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #2 : Heinäkuu 29, 2004, 12:06:33 »
Olen aivan totaalinen Gary Oldman-fanaatikko. Tiesin hänet jo ihan pienenä ja pidin häntä hyvänä näyttelijänä, mutta kun pari vuotta sitten näin hänet elokuvassa State of Grace, niin fanittaminen pamahti päälle.

Sitten kun kuulin, että Gary tulee näyttelemään seuraavassa Harry Potter-elokuvassa niin oli sitten pakko alkaa lukemaan Pottereita, koska haluan aina lukea kirjan ennen kuin katson elokuvan. Siinä sitten tuli ihastuttua samalla tiellä Pottereihinkin.

Valitettavasti vaikka Gary onkin niin upea näyttelijä, niin hän ei läheskään aina näyttele sellaisissa elokuvissa mistä pitäisin. Esimerkiksi, Garyn roolihahmo Norman Stansfield Léonissa on aivan järkyttävän hyvä ja se on yksi suosikeistani, mutta en pidä itse elokuvasta kovinkaan paljoa. Onneksi olen nyt löytänyt ne suosikkileffani kaikkien Garyn leffojen joukosta. Ne ovat Rosencrantz and Guildenstern are dead ja Prick up your ears (joita suosittelen kaikille). Kyllähän Gary oli aivan loistava Siriuksenakin, mutta en pitänyt siitä itse elokuvasta niin paljoa.

En tiedä miksi hän on niin upea. Hän eläytyy rooleihinsa niin hyvin, että niitä ei ajattele vaikka että "onpas tuo Gary hyvä Joe Orton" vaan sitä ajattelee, että "tuo on Joe Orton". Erityisesti Gary loistaa pahiksen rooleissa (vaikka hän itse onkin sanonut että on kyllästynyt niihin). Mutta kyllä ne muutkin roolit ovat todella hyvin näyteltyjä. Esimerkiksi Rosencrantz.
Ja tietenkin, Gary on vielä kaiken lisäksi hyvännäköinen. *g*

Pientä mainostusta: koska kaverini halusi että jakaisin Gary-kuvakokoelmani, niin pistin sivut nettiin (http://garyoldman.cjb.net). Tosin nyt ne eivät ole kovin kunnossa eikä kaikki linkit toimi, koska olen uusimassa niitä.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Gary Oldman
« Vastaus #3 : Heinäkuu 31, 2004, 23:46:19 »
Minä kuulin Gary Oldmanista ensimmäisen kerran vasta silloin, kun ruvettiin puhumaan kolmos Potterin näyttelijöiden valinnoista. Toisaalta ennen Potter-elokuvia en ole ikinä juurikaan kiinnittänyt huomiota kuka näytteli ja ketä... Muutaman Oldmanin leffan nähtyäni hän on kyllä noussut ykkössuosikkeihini, hän on vallan mainio näyttelijä. Ja Celestine, minunkin mielestäni Oldman oli komea nuorenpana, varsinkin JFK -leffassa (joka on muutenkin mielenkiintoinen elokuva). Tämän elokuvan ansiosta tavallaan rupesin "fanittamaan" häntä...

Mietin, että onko hän ikinä näytellyt "tavallista tyyppiä", sillä kaikissa näkemissäni leffoissa Oldman on näytellyt pahista. Draculaa en ole nähnyt (oli mahdollisuus viikko sitten mutta erinäisistä syistä päätin jättää sen väliin). Kertokaapa joku :)

Edelleenkään Oldman ei näytä tippaakaan mielikuvieni Siriukselta, mutta on niin hyvä näyttelijä, ja näytteli oikein hyvin Siriusta, ettei siitä voi valittaa. Kuulemma hän on käyttänyt jokaisessa elokuvassaan erilaista aksenttia ja puhetyyliä...

Vakuuttavimmasta roolisuorituksesta en sano mitään. En ole siis nähnyt todellakaan kaikkia hänen leffojaan. No, eiköhän kaikki leffasuoritukset ole aina hienoja.

FMulder

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #4 : Elokuu 01, 2004, 05:49:53 »
Gary Oldman on hyvä näyttelijä. Olen nähnyt häneltä vain kolme leffaa: Fifth Element-Puuttuva tekijä, Air Force One ja Lost in Space-Matkalla avaruutteen. Oldman tekee niissä hyvää työtä. Hän myös muistuttaa mielikuvieni Siriusta.

Timri

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #5 : Elokuu 01, 2004, 21:10:09 »
Minä pidän gary Oldmanista.
Tänään juuri katsoin yhden leffan (5th element) ja eilen toisen (Lost in Space). Olen mie Beethooveninkin nähnyt joskus, ja ihastuin näyttelijään ihan kympillä. Tajusin vasta nyt että se oli Gary Oldman. Siis, voisin sanoa olevani fani.
Gary näyttelee yksinkertaisesti niin aidosti ja hyvin, sen ottaa oiekasti ihan todesta, kuin Gary olisi oikeasti se hahmo jota näyttelee... no juu, mutta pidän tästä näyttelijästä todella. Siriuksen roolin (näin elokuvan noin 5-6 viikkoa sitten) mies vetää fantastisen hyvin. *ihk*

Julia Isaacs

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #6 : Elokuu 03, 2004, 12:36:09 »
Minä näin Oldmanin ensimmäistä kertaa Bram Stokerin Draculassa, ja olen pitänyt miehestä siitä lähtien :). Vaikka elokuva ei suuremmin pelotakaan, siinä on hyvä juoni. En ole itse asiassa tainnut nähdä hänen muista elokuviaan kuin yhden, Fifth Elementin.

Lainaus käyttäjältä: "Celestine"
Sitten Siriuksen roolista sen verran, että minä vastustin jyrkästi sitä, että Gary näyttelisi Siriusta koska en itse osannut mieltää häntä siihen rooliin, mutta nyt (vaikka en ole vielä nähnyt elokuvaa koska odotan ensi-iltaan) hyväksyn hänet täysin Siriuksen rooliin ja uskon hänen pärjäävän roolissa hyvin.


Oma käsitykseni Siriuksesta on täysin erilainen kuin elokuvassa, ja minuakin hirvitytti ajatella Oldmania Siriuksena. Uskon silti hänen näyttelevän loistavasti elokuvassa.

milady

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #7 : Elokuu 03, 2004, 13:19:33 »
Minä pidän Gary Oldmanista näyttelijänä vaikka en ole nähnyt kuin yhden hänen elokuvistaan ja olen tyytyväinen siihen, että hänet valittiin Siriuksen rooliin. Hän ei vastaa mielikuvaani Siriuksesta, mutta mikäs siinä kun Siriuksen rooliin valitaan niin taitava näyttelijä. Ainoastaan Air Force Onen olen nähnyt hänen elokuvistaan ja ihastuin. Todella vaikuttavaa, mielettömän hyvin näytelty rooli. Huomenna olen menossa Azkabanin vangin katsomaan (en malta odottaa!). Sittenpähän näen vakuuttaako hän yhtä paljon kuin Air Force Onessa ;) Toivon mukaan kyllä.

Sarvis

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #8 : Elokuu 04, 2004, 20:50:05 »
Muhaha! Ostin DVD-Draculan ja Gary oldman oli siinä. Ne lasit ja pitkä kiharatukka oli yli seksikäs. Hänellä oli myös uskomaton aksentti siinä elokuvassa.

Olen nähnyt Garyn myös pahiksina jossain toimintaelokuvissa.
Ja 5 elementissä. (pahiksena taas...)

Gary oldman(Sirius!) on mahtava näyttelijä.  :)

Mara

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #9 : Elokuu 04, 2004, 21:09:39 »
Näin Gary Oldmanin nyt ensi kertaa roolissaan ja olin...mykistynyt...siitä kuinka hyvä näyttelijä hän onkaan aivan FANTASTINEN. Nyt kyllä pitää vuokrata ja katto oldmanin leffoja...

halla

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #10 : Elokuu 06, 2004, 14:48:46 »
Olen Suorastaan yllättynyt :D että juuri sinä kirjotit tämän topicin.
Itsekin rakastan Gary oldmania .. Todella hieno näytteliä.
Vakuutti jo Draculana, mutta viimeisin Harry Potter eilen mykisti minut täysin ja yhdyin Hagridin ihkuttamiseen.
Mies on todella osaava ja vakuutti minut siriuksena heti ensi silmäyksellä, vaikka ensimmäinen mielikuvani siriuksesta näytti kyllä enemmän Johnny Deppiltä.
Olen kyllä katsonut Lost in Spacen, Fifth elementin, Air force onen ja beethovenin enkä sanoisi yhtäkään niistä huonoksi.
Ostan kyllä hagrid sinulle jostakin kyseisen miehen jättijulisteen (vaikka synttärilahjaksi) jahka sellaisen löydän.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Gary Oldman
« Vastaus #11 : Elokuu 06, 2004, 22:10:17 »
Hehee! Lempinäyttelijäni - Gary Oldman.
Ensimmäisen kerran noteerasin Garyn (en muista olinko aikaisemmin nähnyt yhtään sen leffoja) joskus ala-asteella, viidennellä tai korkeintaan kuudennella luokalla kun näin Air Force Onen. Se teki muhun syvän vaikutuksen ja siitä pitäen olen Garysta tykännyt (en ole näitä, jotka tykkäävät siitä vain siksi että se esittää Siriusta - eikä Gary ole mun mielikuvien Sirius, kuvissa ainakaan (en oo nähny HP 3:sta - vielä)).
Ensinnäkin, se on aivan mahtavan hyvä näyttelijä, olen nähnyt kahdeksan sen leffaa ja jokasessa se on näytelly aivan kympillä. Ja Gary todellakin muuttuu joka elokuvassa siksi jota se näyttelee, ulkonäköä ja puhetyyliä myöten. Ihastuttavaa (paitsi Hannibalissa... *sick*).
Toiseksi, Garylla on karismaa joka vetoaa muhun, älkää kysykö mistä se tulee, sillä en itsekään tiedä. Sen koko olemus on sellainen.. miellyttävä. Ja pahisrooleissa vähintäänkin vaikuttava.
Kolmanneksi, Gary on hyvännäköinen. En tiedä, onko omituista, kun nuori tyttö tykkää vähän... vanhemmasta miehestä (no Gary on 46..), mutta toisaalta en ole koskaan tykännyt mistään pennuista. Vaikka oli Gary tietysti hyvännäköinen nuorempanakin, esim. Sidissä ja Nancyssa aivan.. ihana (oon nähny kuvia, arvatkaa haluaisinko nähdä koko leffan?).
Sen iän takia saan kuulla Gary-fanituksestani aina välillä leikkimielistä pilaa kaveriltani, mutta ei se haittaa (terkkuja vaan Belsarahille :)).
Joo. Siinä ihan tarpeeksi syitä. Ja miten ihmeessä joku tyyppi voi olla niin erinäköinen? Siis katsokaa eri leffoista Garysta kuvia niin tajuatte, mitä tarkoitan. Ja kaikki tyylit vielä sopii sille, parrasta lähtien.
Eikä tässäkään vielä kaikki. Tiesittekö, että Gary on ohjannutkin yhden leffan? Nil by Mouthin. Oon nähny sen (itse asiassa aion katsoa sen tänään uudestaan nauhalta) ja se on kaiken lisäksi hyvä!
Ei siis mikään huono Hollywood-pläjäys vaan laadukas englantilainen, omakohtaisiin kokemuksiin perustuva leffa. Kannattaa katsoa jos joskus törmäätte.. joo. Tää on lievästi sanottuna sekavaa tekstiä, mutta ei kai muuta voi olettaakaan kun kirjoittaa lempinäyttelijästään?
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #12 : Elokuu 07, 2004, 00:18:52 »
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #13 : Elokuu 09, 2004, 12:34:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruiskaunokki"
Mietin, että onko hän ikinä näytellyt "tavallista tyyppiä", sillä kaikissa näkemissäni leffoissa Oldman on näytellyt pahista. Draculaa en ole nähnyt (oli mahdollisuus viikko sitten mutta erinäisistä syistä päätin jättää sen väliin). Kertokaapa joku :)


Onhan se, mutta ne elokuvat eivät ole niin tunnettuja ja niitä on vähän vaikeampi löytää. No, tässä on muutama:

Tulipunainen kirjain (The Scarlet Letter)
Elokuva sijoittuu Pohjois-Amerikan siirtokuntien aikaan ja Gary näyttelee pastori Arthur Dimmesdalea, joka rakastuu Demi Mooren näyttelemään naimisissa olevaan naiseen.

Prick up your ears
Gary on homoseksuaali näytelmäkirjailija Joe Orton ja elokuva kertoo hänen elämästään ja ihmissuhteistaan. Sijoittuu -60-luvun Lontooseen, jossa homosuhteet olivat vielä kiellettyjä.

Rosencrantz and Guildenstern are dead
Julmetun hauska versio Shakespearen Hamletista. Gary on Rosencrantz, Tim Roth Guildenstern ja kaikki kerrotaan heidän näkökulmastaan.
Tämä on siitä elokuvasta.

Tulipunaisen kirjaimen olen löytänyt ihan Filmtownista, mutta Prick up your earsin ja Rosencrantzin ostin Lontoosta kun täältä niitä ei löytynyt mistään.

Ai niin, ja onhan sitten vielä Kuolematon rakkaus (Immortal beloved) missä Gary näyttelee Beethovenia. Se on tullut telkkaristakin monesti.

Tuossa oli muutamia, kyllä niitä varmasti on enemmänkin mutta ei vaan muistu mieleen.

milady

 • Ankeuttaja
Re: Gary Oldman
« Vastaus #14 : Elokuu 10, 2004, 09:41:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"


No, mikä oli lempi kuvanne?:)


http://www.garyoldman.info/rose002.jpg

Tämä oli ehdottomasti minun suosikkini. Ihana ilme, todella huvittava. Mies totta tosiaan osaa poseeraamisen ;)
Olivat muuten hänen lapsensa todella suloisia, aivan ihania.

Mara

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #15 : Elokuu 10, 2004, 10:29:24 »
Koululaisessa lukee, että Gary olisi ottanut Siriuksen roolin raha huolien takia tai johonkin tohon suuntaan. Itse en usko sitä vaikk tottahan se voisi olla... Ja episodi-lehdessä luki että Gary on kärsinyt alkoholi ongelmasta =(, mutta ei kärsi enää =D...

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #16 : Elokuu 10, 2004, 10:50:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Koululaisessa lukee, että Gary olisi ottanut Siriuksen roolin raha huolien takia tai johonkin tohon suuntaan. Itse en usko sitä vaikk tottahan se voisi olla... Ja episodi-lehdessä luki että Gary on kärsinyt alkoholi ongelmasta =(, mutta ei kärsi enää =D...


Tiedän Garyn alkoholismista. Se oli hänen isänsä kohtalo ja poika on näköjään perinnyt kyseisen sairauden.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Gary Oldman
« Vastaus #17 : Elokuu 10, 2004, 14:20:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Koululaisessa lukee, että Gary olisi ottanut Siriuksen roolin raha huolien takia tai johonkin tohon suuntaan. Itse en usko sitä vaikk tottahan se voisi olla... Ja episodi-lehdessä luki että Gary on kärsinyt alkoholi ongelmasta =(, mutta ei kärsi enää =D...


Tiedän Garyn alkoholismista, mutta rahahuolet?! Onko tuossa mitään perää? Ei!


Ja viime viikon Apu-lehdessä hän kertoi ottaneensa Siriuksen roolin siksi, että tarvitseehan hänen maksaa laskutkin :)

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #18 : Elokuu 10, 2004, 14:36:02 »
Lainaus
Ja viime viikon Apu-lehdessä hän kertoi ottaneensa Siriuksen roolin siksi, että tarvitseehan hänen maksaa laskutkin :)


Näytteleminenhän on hänen ammattinsa! Voi olla, että lehdet on alkanu suurennella asiaa, kun alkaa puhumaan laksujen maksamisesta. Onhan se kuitenkin totta, että kaikkien pitää maksaa laskunsa. Miten sitä muuten elää?
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Gary Oldman
« Vastaus #19 : Elokuu 10, 2004, 14:39:52 »
Hagrid: Joo, eihän niistä lehdistä ikinä tiedä. Onneksi eivät ole vielä saanet vaikutteita Rita Luodikosta.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #20 : Elokuu 11, 2004, 10:43:50 »
Joo, minäkin olen lukenut lehdistä ja netistä että herralla on rahahuolia. Jotain oli vero-ongelmista tjtn.
Onneksi Garyn näyttelijäura ei kaatunut alkoholismiin. Kun hänen tahtinsa oli kuulemma ollut kaksi pulloa vodkaa päivässä. The Scarlet Letterin kuvaustenkin aikana kuulemma jatkuvasti pienessä sievässä.

Noista Hagridin pistämistä kuvista miä rakastan sitä, missä käsivarteen on kirjoitettu "Tim Roth, I think you are sexy too" (LMAO!) ja tietenkin se kuva Rosencrantzista ja hampurilaisesta. Kivasta kohtauksesta näppäisty ja niin söpö ilme naamalla.

Jos tykkää Garyn kuvista, kannattaa seurailla LiveJournalin yhteisöjä oldman_daily ja hpguys_daily. (minutkin voi bongata sieltä postailemasta..)

rita

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #21 : Elokuu 11, 2004, 17:48:34 »
Kuulin Gary Oldmanista ensimmäisen kerran, kun kuulin hänen esittävän Sirius Mustaa Harry Potterissa. En ollut myöskään nähnyt hänen elokuviaan. Ja Harry Potterin näettyäni en voi muuta sanoa kuin, että hän on loistava. Todella hieno roolisuoritus! Pitää mennä vuokraamaan enemmänkin hänen elokuviaan, koska ei yksi roolisuoritus kerro vielä kaikkea. Mutta aika paljon Siriuksen rooli kertoi ;)

Eldar

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #22 : Elokuu 11, 2004, 21:22:59 »
Olenko minä kummallinen jos sanon, etten pidä yhtään Gary Oldmanista? (anteeksi kaikille faneille!)
Kun se ei ollut yhtään hyvä siinä Siriuksen roolissa. Tai siis ei ainakaan minun mielestä. Se loi Siriuksesta sellaisen raivohullun ihmisen, joka ei ollut edes hyvän näköinen. Se oli todella, todella kaukana mielikuvastani.
Mielipiteeni voi kai johtua siitä, etten minä ole nähnyt kuin yhden leffan (Azkabanin vangin) missä tämä kyseinen herra näyttelee. Voihan hän olla ihan toisenlainen toisessa elokuvassa.
Minä en siis ole mikään ihanne tyyppi arvioimaan häntä, mutta enpä minä vaan siitä pidä.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #23 : Elokuu 11, 2004, 21:28:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Eldar"

Kun se ei ollut yhtään hyvä siinä Siriuksen roolissa. Tai siis ei ainakaan minun mielestä. Se loi Siriuksesta sellaisen raivohullun ihmisen, joka ei ollut edes hyvän näköinen.


Jos ajattelee, että Sirius on ollu 12-vuotta Azkabanissa ymmärtää Garyn tulkinnan oikein hyvin. Hän toi esiin (kuten kirjojen Sirius) tämän kärsineen puolen.
Tuosta ulkonäöstä: 12-vuotta Azkabanissa ei tee kenenkään ulkonäölle
hyvää.
Toivon oikeasti sinun katsovan lisää hänen elokuviaan. Siriuksen rooli ei todellakaan kerro tästä miehestä kaikkea, vaikka minusta hän on roolissaan aivan loistava.
Sitä paitsi Gary Oldman on jumalattoman komea mies!
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #24 : Elokuu 11, 2004, 22:02:52 »
Eldar, kiva kuulla vaihtelevaakin mielipidettä tässä jatkuvassa Garyn ylistyksessä. ^^ Henkilökohtaisesti olen eri mieltä, mutta saatan olla hiukan puolueellinen. *g*

Tuhoan Kukunorin ja lyttään sen alimpaan maanrakoon. Tilasin "Have you seen this wizard?"-julisteen jo ainakin kolme viikkoa sitten eikä se ole vieläkään tullut. Ja kun kävin siellä sivuilla, niin ne olivat poistaneet sen tilauslistasta. Jos se ei kohta ala kuulua, he saavat vastaanottaa erittäin vihaisen puhelun ja/tai samanlaisen sähköpostin.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Gary Oldman
« Vastaus #25 : Elokuu 13, 2004, 15:27:26 »
Jaa niitä on myytävinä julisteinakin jossain, siis niitä "Have you seen this wizard?" -julkkia? Ai kun kiva. Eiköhän sitten pitäisi jostain etsiä halpa paikka ja tilata...

Ja kuka löysi Free Record Shopista Immortal Beloved -DVD:n eikä ostanut? Aarggh!

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Gary Oldman
« Vastaus #26 : Elokuu 14, 2004, 15:42:24 »
Jeee!!!

Olen nähnyt Draculan pari- kolme kertaa, mutta nyt sain sen omaksi DVD:lle (kiitos, Belsarah)!
Gary on siinä aivan_uskomaton (uskomattoman hyvännäköinen ja vähän muutakin^^)!
Siis varsinkin siinä missä sillä on se harmaa puku ja silinteri ja ne lasit ja kun se kesyttää sen suden ja... aah... aivan mahtavaa. Miksei sellaisia miehiä löydy oikeasti mistään?!

Ja Air Force Onen olen nähnyt vielä useammin, Gary on siinäkin aivan priimaluokkaa, my favourite movie-bad-guy.

Fifth Elementinkin olen nähnyt, siinä Gary oli... no ei_niin_hemaiseva mutta hauska kuitenkin, ja se puhui kivasti..

True Romancesta olen nähnyt pätkiä, kertokaa, onko Gary siinä vaan vähän aikaa? Eikös se kuollut? Ne rastat sopii sille kuitenkin tosi hyvin.

Romeo is bleeding tuli viime talvena/syksynä telkkarista, satuin ihan säkällä ruudun eteen (muistaakseni, tai sitten bongasin tv-ohjelmasta Garyn nimen.. no anyway..), ja siinä lehvassa sentään Gary ei kuollut. Ja se oli päähenkilö, se oli siinä melkein koko ajan! Hitto etten älynny ottaa nauhalle..

Leonin näin pari viikkoa sitten, oon senkin leffan nähny joskus aikasemmin mutten muistanu siitä Garya. Taas pahiksena, tällä kertaa se nappaili vähän väliä huumeita, hehheh.. ja osoitteli aseella alaisiaan. Hehheh... twisted. Ja se kuunteli Beethovenia.

Mun pointti siis on, että haluaisin nähdä lisää Garyn leffoja, mutta en oo oikein löytäny mistään.
Eliii... tietääkö kukaan, mistä nämä löytyisi? Jostain leffakaupasta? Tai netistä (suomenkielinen tekstitys olisi poikaa)?

-The Scarlet Letter
-Sid and Nancy (varsinkin tämä)
-Rosencrantz and Guildenstern are dead (voisin ehkä myydä sieluni jos saisin tämän. Olen nähnyt tästä ihania kuvia (Gary on siinä aikamoinen ressukka..) ja lukenut vuorosanoja. Että hauska varmasti on! Mistä ihmeestä tämä löytyisi??)

Vai pitääkö vaan odottaa satavuotiaaksi asti, että nämä tulee telkkarista?
Mälsää.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #27 : Elokuu 15, 2004, 19:45:31 »
The Scarlet Letterin (Tulipunainen kirjain) olen löytänyt Filmtownista. Kaupoissa en ole nähnyt mitään noista, harmikseni. Sid&Nancya en ole löytänyt mistään (ja haluan nähdä sen niin hirveästi). Rosencrantz and Guildenstern are deadin ostin Lontoosta. (eikä siinä ole edes englanninkielisiä tekstejä).

True Romancessa Gary ei ole kauaa. Se on muutamassa kohtauksessa (oliko se nyt kolmessa?) ja sitten se kuolee. Mutta sen roolihahmo, Drexl Spivey, on niin loistava että on aina pakko katsoa ne alkukohtaukset. Muuten en pidä siitä elokuvasta yhtään.

OneTakeWatson

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #28 : Joulukuu 01, 2004, 20:31:18 »
Gary Oldman on aivan upea näyttelijä! Pystyy mihin tahansa! Miten joku voikaan näytellä niin...aidosti?? Oldman on ehdottomasti yksi suosikkejani!

pikku kettu

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #29 : Joulukuu 01, 2004, 21:28:41 »
mietin hetken että uskallanko vastata tähän topikkiin, mutta kirjoitan nyt kuitenkin xD
ei millään pahalla... mutta minusta Gary Oldman oli ihan hirveä...tai ainakin Siriuksen roolissa... johtuu kaiketikki siitä, että ajattelin Siriuksen HUOMATTAVASTI erilaiseksi kuin elokuvassa oli... en ole nähnyt tai en muista ainakaan nähneeni Garyn muita leffoja mutta hän ainakin antoi englannin kielisen äänen elokuvassa Taikamiekka (the magic sword)(piirretty)pahikselle nimeltä Ruber... ja se oli aika järkyn näkönen kun sen silmäkulma nyki :S mutta en ajaudu aiheesta pois... xD noh mielipiteensä kullakin.... ^_^

Linnet

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #30 : Joulukuu 02, 2004, 11:30:23 »
Tietysti se Gary on pyrkinyt näyttämään mahdollisimmaan "vankilasta karanneelta" siinä leffassa, ja se on maskeerattu myös sellaiseksi. Sehän näytteleminen on erittäin onnistunut, kun sinullekin on tullut tuollainen kuva. Vaikka se on kyllä siinä ihan yhtä söpö kun aina
Jos satut omistamaan sen Azkabanin DVD:n , niin katoppas se Lupinin ja Siriuksen haastattelu sielä kutistetut pään luota. Niin tiedän minä näköinen se Gary oikeasti on ;)
Minä kovasti odottelen Liekehtivää Pikaria että näkyy Garya enemmän, ja jännää nähdä minkä näköinen se sitten on.Olisikohan jossakin jo kuvia? Loistavaa sellainen muuntautuminen.
Tietysti tämä saattaa olla aika puelueellinen mielipide, mutta Garyn fanitustopichan tämä on x)

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #31 : Joulukuu 03, 2004, 12:42:50 »
Lainaus käyttäjältä: "pikku kettu"
ei millään pahalla... mutta minusta Gary Oldman oli ihan hirveä...tai ainakin Siriuksen roolissa... johtuu kaiketikki siitä, että ajattelin Siriuksen HUOMATTAVASTI erilaiseksi kuin elokuvassa oli...


"Hirveä" on vahva sana^^
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #32 : Joulukuu 03, 2004, 13:04:54 »
http://garyoldman.info/garyoldmanmultimedia.htm

Täältä löydät loistavia pätkiä Garyn elokuvista, haastatteluista ja mainoksista. Käykäähän katsomassa:)
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #33 : Joulukuu 08, 2004, 08:33:40 »
Onko kukaan muuten nähnyt Tiptoesia? Latasin sen netistä, ja vaikka se onkin ihan huono elokuva niin Gary oli siinä aika hauska. Sen roolihahmo oli kääpiö, jolla oli vielä kaiken lisäksi plussalasit jotka suurentavat silmiä.

Mutta edelleen: Prick up your ears! Se on tällä hetkellä paras Gary-leffa mitä olen ikinä nähnyt. Tai sitten Rosencrantz and Guildenstern are dead. Jompi kumpi.

Ärsyttää se, kun ainoastaan niitä huonoja elokuvia (tyyliin Air Force One, Romeo is bleeding, True Romance jne.) löytyy Suomesta. Kun ei ollut rahaa ostaa Lontoosta enempää eikä jaksa etsiä netistäkään. Harmittaa edelleen kun en etsinyt Siniä ja Dead Fishiä HMVstä kun sieltä ne varmasti olisivat löytyneet.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Gary Oldman
« Vastaus #34 : Joulukuu 08, 2004, 19:37:31 »
Hmm, Tiptoesia en ole nähnyt, en ole varma, olenko kuullut siitä...

Mutta kävin katsomassa tuossa Hagridin antamassa linkissä. Beat the Devil -video oli aika... No, en oikein tiedä, mikä sen idea oli ja Garyn vaatteet olivat aika erikoiset. James Brown siinä oli myös, mutta tietääkö kukaan, kuka se kolmas tyyppi oli, se, joka vilahti pari kolme kertaa? Jäi häiritsemään...

En tiennytkään, että Gary on vieraillut myös Frendeissä. Toisinaan katselin Frendejä, mutta en sitten sattunut television ääreen juuri sen jakson tullessa.

Ja tuon Making of Draculan jälkeen tuli vieläkin kovempi hinku nähdä se leffa! Kun ei vain ole saanut aikaiseksi videovuokraamoon menoa.

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Gary Oldman
« Vastaus #35 : Joulukuu 14, 2004, 05:16:12 »
Kyllähän Gary Oldman vakuutti Siriuksen roolissa. Ainoa miinus oli ettei Oldmanista saatu kaikkea irti roolia varten. Lisää räväkkyyttä ja energisyyttä niin olisi ollut perfekto. Mutta kyllähän se noinkin meni ihan kiitettävästi. Muita hänen tähdittämiä leffoja en ole nähnyt, mutta voisihan noita tietty vuokrata.

Nuo Dracula ja Beethoven ja varmasti muitakin Oldman leffoja tulee vuokrattuja. Muokkailen sitten kun olen leffat nähnyt, varmasti Oldman on monipuolisuudessaan maineensa veroinen.

Täytyypä katsoa tuo Hagridin linkki, kiitos siitä.

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Gary Oldman
« Vastaus #36 : Huhtikuu 03, 2005, 21:15:01 »
Pidän Gary Oldmanista näyttelijänä, mutta täytyy sanoa, etten pidä kaikista hänen valitsemistaan elokuvista tai roolihahmoistaan. Perustan mielipiteeni 15 omistamaani ja 17 nähtyyn elokuvaan, joissa hän esiintyy.

Useimmat roolit ovat sadistisia, kieroutuneita, sekopäitä ja rikollisia tai muuten vaan luusereita (minulta taitaa puuttua juuri suurin osa niistä elokuvista joissa hän ei näitä ole :)). Monissa rooleissa hän heittää henkensä ja myös mitä yököttävämmällä tavalla, kuten esim. Hannibalissa. Ainakin juuri Hannibalissa sekä Bram Stokerin Draculassa verellä mässäillään niin paljon, että elokuvakokemuksesta jää epämiellyttävä maku. En tiedä millä perustein Gary roolinsa valitsee, aina ne eivät tunnu oikeilta valinnoilta, mutta plussaksi on sanottava, että jokaiseen rooliin hän tuntuu antavan 100%.

Draculassa kaikesta huolimatta Gary tekee uskomattoman upean roolisuorituksen. Garyn vahvuus onkin hänen muuntautumiskykynsä. Näissä elokuvissa, joita olen nähnyt hänellä on ollut ainakin Lontoon aksentti, slaavilainen aksentti, mustan miehen street -aksentti ja Yhdysvaltain etelävaltioiden leveä puhetyyli. Fifth Elementissäkin on vielä yksi tyyli, joka poikkeaa hänen haastattelujensa englantilaisesta puhetavasta.

Gary ei myöskään epäröi maskeerauttaa itseään lähes tuntemattomaksi. Hannibalissa häntä ei tunnista, Draculassakin vain silmistä kun hän näyttelee "vanhaa" Draculaa. Tiptoesissa (Varpaisillaan) hän esittää lyhytkasvuista pullonpohjasilmälaseineen. Nobody's Babyssa (Vauvani mun ja sun) häntä ei myöskään tunnista takatukka-pälvikaljuperuukin ja muhkeiden viiksien takaa. Viimeksi mainitussa hän on kyllä tosi huvittava hahmo huulirasvoineen (elokuvan nähneet tietänevät mitä tarkoitan :)).

Romeo is Bleedingissa (Mafian otteessa) Gary osoittaa osaavansa tanssia. Nautittavaa katsottavaa!

Parhaimmat suorituksensa hän tekee minun mielestäni kuitenkin Draculan lisäksi Scarlet letterissa (Tulipunainen kirjain), The Contenderissa (Kandidaatti) ja Sid & Nancy -leffoissa. Ensimmäisessä Gary paitsi näyttelee upeasti, niin näyttää myös upealta (sigh!). Keskimmäisessä hän esiintyy poliitikkona, tutkintakomitean puheenjohtajana, "pukumiehenä". Gary on yllättävän uskottava roolissaan. Lisäksi elokuva taisi olla parissa kategoriassa Oscar-ehdokkaanakin. Sid Vicious on Garyn varhaisimpia rooleja, mutta paras. Hänen inhorealistinen eläytymisensä varsinkin elokuvan loppupuolella narkkari-Sidin rooliin on käsittämättömän intensiivistä ja uskottavaa. Garylle ei voi muuta kuin nostaa hattua suorituksesta. Hän oli Sid Vicious tuossa roolissa!

Garylle muuten sopii pitkät hiukset - Draculassa ne olivat ehkä jopa liioitellut, mutta True Romancessa rastat olivat nappivalinta :) Sääli, että hän esiintyi jälkimmäisessä vain 30 ensimmäisen minuutin aikana. Scarlet letterissä (Tulipunainen kirjain) koko mies oli yksinkertaisesti upea!

Joitakin elokuvia minulta tosiaan on näkemättä, mutta hankin ne kokoelmiini aina kun mahdollista, ja vain ja ainoastaan Gary Oldmanin takia. Ai niin - Harry Potter ja Azkabanin vanki: roolin toteutus ei tuo oikeutta Garyn lahjoille, mutta täytyyhän näyttelijänkin elää. Ei hän huonosti suoriutunut, vaikkei minun ykkösvalintani rooliin ollutkaan.

Garyn käsikirjoittama ja ohjaama Nil By Mouth ei elokuvana ole parhaimmasta päästä, mutta se pohjautuu hänen omaan elämäänsä, joten katsomisen arvoinen. Ray Winstone on erinomainen pääosassa.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #37 : Heinäkuu 23, 2005, 19:39:27 »
Lainaus käyttäjältä: "MariaPaige"
Useimmat roolit ovat sadistisia, kieroutuneita, sekopäitä ja rikollisia tai muuten vaan luusereita (minulta taitaa puuttua juuri suurin osa niistä elokuvista joissa hän ei näitä ole :)).


Gary ottaa rooleja jotka ovat hänelle haaste ja myös sellaisia jotka tekevät häneen vaikutuksen. Minusta hänellä on erittäin hyvä maku elokuvien suhteen. Gary pelastaa elokuvan, kuin elokuvankin^^ Hän osaa muokata itsestään vaikka mitä. Minuun hän on tehnyt vaikutuksen jokaisella suorituksellaan, mitkä olen nähnyt.
Harry Potter ja Azkabanin vanki-elokuvassa Gary näytteli vaistojen varassa, mikä minusta kertoo aika paljon siitä, että hän antaa itsestään 100% joka suoritukseen ja uskaltautuu ajautua tunteitensa varaan.
Ja kun puhuit hänen pahisrooleistaan, suosittelen sinun katsovan vaihteeksi Ikuinen rakkaus, joka on niin upea suoritus, että ei sitä voi muuta kuin ylistää loputtomiin.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #38 : Heinäkuu 23, 2005, 19:45:36 »
Lainaus käyttäjältä: "pikku kettu"
mietin hetken että uskallanko vastata tähän topikkiin, mutta kirjoitan nyt kuitenkin xD
ei millään pahalla... mutta minusta Gary Oldman oli ihan hirveä...tai ainakin Siriuksen roolissa...


Olen nyt Garyn puolustuskannalla^^ Sanon aluksi, että Garyn AZ-elokuva on  yksi elokuva hänen ansioluettelossaan, eikä se kerro kaikkea sitä mihin hän todella pystyy, koska hän esiintyi kyseisessä elokuvassa vain jotain 15min.
Minä itse olen todella tyytyväinen tähänkin suoritukseen, vaikka monien mielestä hän ei täyttänyt  "kriteerejä."
Joten näin aluksi sanon vain, että suosittelen katsomaan pari Garyn elokuvaa^^ Sillä monet niistä on Oscarin arvoisia.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Gary Oldman
« Vastaus #39 : Heinäkuu 24, 2005, 00:10:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"
Ja kun puhuit hänen pahisrooleistaan, suosittelen sinun katsovan vaihteeksi Ikuinen rakkaus, joka on niin upea suoritus, että ei sitä voi muuta kuin ylistää loputtomiin.

Kiitos suosituksesta. Olen nähnyt elokuvan edellisen kirjoitukseni jälkeen. Saitko kirjoituksestani käsityksen, etten ylistänyt hänen osaamistaan? Omasta mielestäni en ylistänyt kaikkia hänen tekemiään elokuviaan, mutta Gary itsessään on edelleen yksi intensiivisimmistä näyttelijöistä, jonka tiedän. Kaikissa mainitsemissani elokuvissa (omistamissani/näkemissäni) ei toki ole pahisrooleja, kuten varmaan huomasit kirjoituksestani.

Poissa Hagrid

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Gary Oldman
« Vastaus #40 : Heinäkuu 24, 2005, 11:02:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Hagrid"
Saitko kirjoituksestani käsityksen, etten ylistänyt hänen osaamistaan? Omasta mielestäni en ylistänyt kaikkia hänen tekemiään elokuviaan, mutta Gary itsessään on edelleen yksi intensiivisimmistä näyttelijöistä, jonka tiedän. Kaikissa mainitsemissani elokuvissa (omistamissani/näkemissäni) ei toki ole pahisrooleja, kuten varmaan huomasit kirjoituksestani.


Kyllä sain käsityksen, että olet nimenomaan ylistänyt hänen osaamistaan, mutta ajattelin ihan vaan suosituksella kertoa hänen elokuvaroolistaa, joka minusta poikkeaa hänen monista pahisrooleistaan, sillä Beethoven on ollut oikea henkilö. Eli laitoin vain tässä välissä tällaisen mukavan suosituksen^^

24.9
Lainaus käyttäjältä: "Bloody Aeliah"
Mutta edelleen: Prick up your ears! Se on tällä hetkellä paras Gary-leffa mitä olen ikinä nähnyt.


Missä olet nähnyt tämän elokuvan? Olen itse halunnut nähdä kyseisen kauan aikaa, mutta en löydä sitä mistään. Kuvia vain^^
Sama juttu on tuon Sid ja Nancy-elokuvan kanssa, josta Gary on saanut paljon ylistystä. Siitähän hänen uransa lähti kunnolla käyntiin:)

Lainaus käyttäjältä: "Fimca Worthleberr"
Fifth Elementinkin olen nähnyt, siinä Gary oli... no ei_niin_hemaiseva mutta hauska kuitenkin, ja se puhui kivasti..


Itse rakastan Garyn Zorg hahmoa^^ Niin ihanan koominen, mutta synkkä hahmo. Kaverinikin rakastui siihen ja lainaamme aina Zorgin iskulauseita kaikkialla missä olemme. Aivan loistava hahmo, puheineen, liikkeineen ja eleineen. Zorg vei sydämeni<3

Olin tässä ennen koulun alkua Kuopion Anttilan TopTenissä tekemässä Gary Oldman-elokuvien löytöjä, joita löyty todella halvalla.

Fifth Element: 5euroa
Dracula: 7euroa
Mafian otteessa: 4euroa

Ja sitten ihmisille jotka etsivät Garyn elokuvia ilman tuloksia, suosittelen käymään www.cdon.com-sivuilla.
Itse ostin sieltä kaksi elokuvaa.

Immortal beloved: 20euroa
Leon: 11euroa

Sieltä löytyy vaikka mitä.
Noissa elokuvissa Gary Oldman tekee aivan henkeäsalpaavat roolisuoritukset!

//Thomas yhdisti viestit.
"Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä."

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Gary Oldman
« Vastaus #41 : Elokuu 17, 2006, 12:24:55 »
Gary Oldman teki viime keväänä meidän oman Nokiamme kanssa sopimuksen N93-sarjan kamerapuhelimen mainostamisesta ja nyt tuo mainos on pyörinyt jo jonkin aikaa nähtävillä. Katsoin pätkän vähän aikaa sitten, ja täytyy sanoa, että mainos on hauska. Gary itse on ihastuttava ja olipa hän yksityishenkilönä millainen tahansa, häntä ei voi muuta kuin kunnioittaa taiteilijana ja näyttelijänä.

Minun tarkoitus ei ole mainostaa tässä Nokiaa, mutta jos joku haluaa katsoa tuon N93-mainoksen Garyn itsensä vuoksi, niin sen löytää ainakin YouTubesta ja siihen liittyen Gary kertoo myös pätkän tekemisestä.

Gary kuvasi itse käyttäen mainostamaansa puhelinta lyhyen pätkän Donut. Erikoinen ja kaunis.

//Huhutar poisti rikkinäiset youtube-linkit.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2010, 22:29:35 kirjoittanut Huhutar »