Kirjoittaja Aihe: Liskot ja hämikset  (Luettu 147 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

marski

 • Ankeuttaja
Liskot ja hämikset
« : Kesäkuu 16, 2009, 11:24:33 »
Haluaisin tietää onko kenelläkään vuotislaisella liskoja tai hämähäkkejä?  Ja mitä mieltä niistä olette, ovatko ne ihania, hirveitä tai jopa kauheita. Kaikki mielipiteet ja kokemukset vain tänne!

Itselläni on kaksi leopardigekkoa. Herpe ja Hermeliina. Herpe on lajiltaan tangerine hypo ja Hermeliina on  normal. Herpe on kaksi ja ½ vuotta vanha ja Hermeliina kaksi. Ensin pidimme niitä samassa terraariossa, mutta sitten Herpe puri Hermeliinaa ja laitoimme Hermen toiseen terraarioon. Molemmilla on terraarioissaan kasveja , joiden lehtien alle ne tykkää piiloitua. Leopardigekot ovat täysikasvuisina noin 20-25 senttimetriä pitkiä ja painavat 50-100 grammaa. Ne ovat yöaktiivisia, mutta kömpii ne päivisinkin ulos mökeistään kunhan on ruokaa tarjolla! Leopardigekot syövät jauhomatoja, sirkkoja ja muita pieniä hyönteisiä. Leopardigekot syövät noin kerran viikossa ja varastoivat ruoan häntäänsä.

Hämähäkeistä mulla ei ole mitään tietoa, mutta laittakaa tänne jotain niistäkin että minäkin viisastuisin!

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #1 : Heinäkuu 02, 2009, 12:08:54 »
Minulla ei ole yhtään lemmikkiä - :( - ei siis myöskään liskoja. Enkä usko että kauhean monilla on lemmikkeinä hämähäkkejä (vai onko? En tiedä aiheesta mitään)
Mutta kyllä wikipedia auttaa :) Vai halusitko tuollaista tietoa???? *lähtee ulos virkistymään ja heräämään*
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Paikalla samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #2 : Elokuu 11, 2009, 13:41:01 »
Sitten kun vähän vanhempana saan aikaiseksi, niin aion (ehkä) hankkia juuri jonkun liskon. Minua nämä tälläiset otukset eivät hirvitä, vaikka valtaosa kavereista ei pidäkään liskoista, hämähäkeistä taikka käärmeistä.

Osaisiko joku suositella jotain mahdollista lemmikkiliskoa, joka ei olisi kovinkaan vaikeahoitoinen?
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Viridis

 • Maagikko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #3 : Lokakuu 05, 2009, 07:59:04 »
Nonniiin, löysinhän mulle sopivan keskustelun!! Elikkä, meillä asustaa:
2 Tarantellaa
1 Käärme (viljakäärme, nimi on Obama(LOL, tullu meille just sillo ku Obama valittiin presidentiks ja se vaan joteski näytti Obamalt:>)värimuoto on okeetee, koiras, saattaa olla että Obamalle hankitaan ensvuonna kaveri)
1 Lisko (Leopardigekko, nimi on Kleopatra eli naaras, normi värimuoto, pikkunen ja söpö, n.2,5 v. vanha)
Kahta eri sauvasirkkalajia
Petoluteita
Harvinainen siimaskorpioni
Akvaariossa kaloja ja katkarapuja
erilaisia ruokaeläimiä (jauhomatoja, varjoluteita, kenttäsirkkoja yms.)
Lihansyöjäkasveja ja muita harvinaisia/trooppisia kasveja
Ja on asunut pitkä liuta erilaisia rukoilijasirkkoja ja joitain muita sauvasirkkoja, mutta nuo rukoilijat ja sauvikset on aika lyhytikäsiä :(

Niin ja siitä mielipiteest, no tosta elukkaliudasta voi päätellä et en niitä ainakaan inhoa :D Poikasina semmosin 1-3 senttisinä ne on oikeenkin söpöjä ja ihastuttavia, mutta sitten ku okapirut (yksi sauvasirkkalaji) kasvavat aikuisiksi ( yli 10 cm, koirailla n. sentin mittaset piikit jaloisa), ni en kutsu niitä enää söpöiksi :) Mutta musta kaikki elukat ja kasvt on todella kiinnostavia, kaikki soidinmenot, parittelu, ruokailu, sellaset on VÄHÄN eri luokkaa, kuin et koira mussuttaa ruokakupista, ainaki mun mielest! Eli en sanois noita söpöiksi sillä tavalla, mutta ihan älyttömän kiinnostavia ovat!!!

Mut vaikka itse sanonki, ni tiiän varsinki selkärangattomista aika paljon, et jos jotakuta kiinnostais, hankkiminen tai muuten tietää hoidosta/asumuksita, ni ihmeessä kysykää!!  Jos jotakuta kiinnostaa, harrastan valokuvausta ja voin lähettää örkeistä kuviakin!!!
Vastaisin todella mielelläni!!
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 05, 2009, 08:08:36 kirjoittanut Viridis »
Meitä stalkataan. Stalkatkaamme mekin!!!

Poissa Nuuk

 • Kuolonsyöjä
 • Sukupuoli: Noita
 • Slytherin
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #4 : Lokakuu 29, 2009, 19:42:49 »
Meillä ei nyt ole muuta kuin 2 käärmettä, nauhavesikäärmeitä ja ikivanhoja, jotain 14 ja 15 vuotiaita. Olen kuullut, että ne elävät normaalisti n. 8-10 vuotta. Sitten joskus.. ööä..6-7 vuotta sitten (hui kauhia, onko siitäkin niin kauan?) meillä oli yksi lisko, se oli leopardileguaani Jasu. Ikää en muista, mutta vanhuuteen taisi kuolla. Siltä murtui joskus jalka ja vietiin se sitten jollekkin tyypille, joka tiesi liskoista paljon ja kasvatti/hoiti niitä (en ole ihan varma kasvattiko vai hoitiko, kun siitä on niin kauan) ja se hoiti sen jalan kuntoon ja laittoi jalan pakettiin. Aika pikkutarkkaa työtä varmasti laittaa kipsi pienen liskon jalkaan. o_o'
Hämähäkkejä meillä ei ole, eikä todennäköisesti tule äidin hämähäkkikammon takia. Ei mulla ole mitään niitä vastaan, mutta äiti ei ikipäivänä huoli sellaista meille.
I can see you, but you can't see me.

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #5 : Marraskuu 17, 2009, 18:11:49 »
Olen aina ollut hulluna kaikenmaailman liskoihin, vaikka sellaisia meillä ei olekaan. Ne taitavat kaiken lisäksi olla melko kalliita, terraariot, ruoat, terraarion lämmitykset jne. Tuskin meillä riittäisi rahat, onkohan se edes kalliimpaa kun koiran omistaminen? :D

Liskot ovat kuitenkin todella ihania, olisi mukavaa katsella niiden matelua terraariossa. :D Joskus voisin kyllä liskon hommata. Ehkä kun lähden opiskelemaan tai jotain. :) Luulen kyllä olevani aika kiireinen silloin, joten hoito taitaisi jäädä liian pienelle.

Parta-agaman, jos minkä haluaisin! Ne ovat kyllä melko isoja, Wikipedian mukaan jopa 40-60cm pituisia! Ne ovat kuitenkin helppohoitoisia...

Toisaalta en tajua, miten joku voisi haluta hämähäkin lemmikikseen. :) Varmasti joku niistä tykkää, mutta minä hämäkkikammoinen en todellakaan niistä pidä! Joku iso, karvainen, monisilmäinen, monijalkainen otus ei paljon minua houkuttele.

Lainaus
Leopardigekot syövät noin kerran viikossa ja varastoivat ruoan häntäänsä.
o.O Vau, vähänkö hassua! :D Opin minäkin jotain uutta. Tuollaiset melko pienet leopardigekot voisivat myös olla ihan mukavia. Mukavan näköisiä kuitenkin ovat. :)

Viridis, teilläpä on todella paljon... Ihania eläimiä! Voi vain kuvitella, petoluteita, tarantelloja... :D
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Tobin

 • aka Tinna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • leeroy
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #6 : Marraskuu 17, 2009, 18:39:23 »
Meillä on (karvainen, pelottava ja suuri) tarantella - onneksi se asustaa isoveljeni huoneessa, en joudu näkemään sitä niin usein. Tosin kaikki kaverini haluavat aina nähdä meidän Rosan - eka ne hiipii sen terraarion viereen, kysyy onko se myrkyllinen ja kipittää sitten kiljuen pois. :D Ihan hauska tyttö tuo meidän tarantella kyllä on - harmi vaan, ettei sitä voi pitää kädessä, se on myrkyllinen.

Tarantellan lisäksi minulla on kaksi undulaattia, n. 6-vuotiaita molemmat. Toinen sinivalkoinen, toinen keltavihreä, molemmat lähes käsikesyjä, kivoja kavereita (lue: sottapyttyjä). Sininen on nimeltään Sini - loogisesti, kerran kun on sininen! Keltavihreä kantaa nimeä Helga. Molemmat ovat poikia, ja hassut tyttönimet johtuvat kuusi vuotta sitten nuoremmasta itsestäni. Kaiken kukkuraksi nuoresta undulaatista ei aina ota selvää, onko se poika vai tyttö - ja tottahan toki päätin että ne ovat tyttöjä, siis nimiltään.

Näiden lisäksi isälläni on suuri akvaario täynnä kaloja, kivoin on ehdottomasti sinikeltavalkoturkoosi Hawai-pallokalaa muistuttava trooppinen kala.

Kaveriperheellämme on myös eksoottisia eläimiä - kuristajaboa (hui, ihan pelottaa ajatellakin sitä!), kaksi pienempää käärmettä, vanha iguaani, tarantella ja muutama pienempi lisko. Heidän käärmeet ovat kyllä aika veikeitä kavereita - mutta siitä iguaanista pidän, se on niin vanhuudenrauhallinen ja laiska!

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #7 : Toukokuu 10, 2011, 15:43:34 »
No löytyihän täältä sopiva aihe! Herpit ovat äärimmäisen mielenkiintoisia eläimiä, itselläni tosin ei ole vielä yhtäkään omana, mutta on noihin (juurikin etupäässä erilaisiin liskoihin ja lintuhämähäkkeihin) tullut tutustuttua teoriassa ja käytännössäkin.

Tarkoitus olisi tässä lähiaikoina hankkia yksi tai kaksi lintuhämähäkkiä, erityisesti Grammostola rosea ja Acanthoscurria geniculata ovat mieleeni niin ulkonäön puolesta kuin muutenkin, luultavasti geniculata tulee olemaan se ensimmäinen hämähäkkini.

Eiväthän nuo ole syliteltäviä lemmikeitä, kuten perinteisemmät ovat, eikä lintuhämähäkkejä käsikesyiksi saakaan, vaikka jotkut ovat käsiteltävämpiä kuin toiset. Toisaalta itselläni on noita syliteltäviäkin eläimiä ihan kiitettävästi (koira, hamstereita), enkä edellytä muutenkaan, että olisi oltava käsiteltävä eläin. Mieluummin seurailisin ja keskittyisin hoitamaan hämähäkkiä. Noista kummallakin on mieto myrkky, ja harvassa ovat ne lintuhämähäkit/tarantulat, joista on terveen ihmisen hengelle vaaraa.

Tällä hetkellä asun yksiössä, jossa on jo ennestään lähes 20 eläintä, joten herpeistä juurikin hämähäkit ovat niitä, joita toistaiseksi tilan puolesta voin hankkia. Pienimuotoinen eläintarha siis jo ennestäänkin. :D

Slinginä, eli pienenä poikasena, luultavasti hämppyni hankin, vaikka helpompaa olisi ostaa täysikasvuinen. Slingeissä on se pienoinen harmi, ettei sukupuolta voi kuin arvailla, ja koirashämähäkki elää huomattavasti lyhyemmän elämän kuin naaras, joka saattaa elellä yli 20 -vuotiaaksi, lajista riippuen. Slingin hankinta sinänsä kuitenkin kiinnostaa, koska tällöin pääsee seuraamaan kasvua pienestä 20 sentin kolikon kokoisesta natiaisesta 20 senttimetrin kokoiseksi aikuiseksi saakka.
Saa nähdä, koska suunnitelmista tulee totta. :)
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Liskot ja hämikset
« Vastaus #8 : Elokuu 24, 2015, 15:34:25 »
Minä pidän liskoista yhtä paljon kuin käärmeistä eli tosi paljon. Ajattelin ottaa aikuisena liskon, ehkä teijun, parta agaman tai iguaanin. Joku varaani tai basiliskikin voisi olla kiva. Olen nähnyt netissä muuten videoita liskoista ja käärmeistä. Ne ovat olleet hyviä. Erityisesti pidin siitä videosta kun yksi ihminen ulkoiluttaa hihnalla teijua. Yksi liskojen ja käärmeiden parhaista puolista on se kun ne lipovat kieltään.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.