Kirjoittaja Aihe: Kirjeet ja kortit  (Luettu 651 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Kirjeet ja kortit
« : Lokakuu 28, 2016, 14:09:06 »
Meiltä löytyy keskustelua jo esimerkiksi sähköpostista, ketjukirjeistä sekä fanipostista - kaikki erilaisia viestinvälitysväyliä toki nämäkin. Haluaisin kuitenkin nostaa esille tavalliset kirjeet ja kortit.

Viime keväästä lähtien olen ilahduttanut ihmisiä, niin kavereitani kuin sukulaisiani, kirjeillä. Olen saanut kuulla, kuinka paljon ne ovat saaneet aikaan iloa ja hymyä vastaanottajissa. Mielestäni on hienoa, että näinkin pienellä eleellä voi olla paljonkin positiivisia vaikutuksia. Olen saanut myös pari vastausta, mikä on lämmittänyt mieltäni.

Paljon on kuitenkin ollut puhetta siitä, kuinka kirjeiden ja korttien lähettäminen vähenee vähenemistään. Mietipä vaikka, milloin olet viimeksi lähettänyt itsekirjoitetun kirjeen tai kortin muualta kuin esimerkiksi ulkomailta, saati milloin olet itse saanut joltakulta postia! Siitä voi olla tovi.

Mutta miksi sitten kirjeiden ja korttien lähetystä, kun nykyään viestit kulkevat helposti sähköisesti? Mielestäni perinteinen posti on kuitenkin jotenkin henkilökohtaisempaa, ja siinä on mielestäni enemmän tunnetta. Ja kuten aiemmin totesin, yllättäen saadut kirjeet ja kortit voivat yllättää positiivisesti. Itse kirjoitetut kirjeet ja kortit kertovat myös, että lähettäjä on paneutunut asiaansa jako on ajatellut vastaanottajaa. Toki, joku voisi urputtaa postimerkkien kalleudesta, mutta eivät nekään paljoa budjettia syö, jos tarvitsisi esimerkiksi kymmenen postimerkkiä vuodessa.

Kuinkas teillä muilla? Mitä mieltä kirjeiden ja korttien lähettämisestä? Entä milloin viimeksi olet lähettänyt tai saanut perinteisen kirjeen tai kortin?
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Säihkyväsauva

 • Luudankatkoja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Rosestorm2626
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kirjeet ja kortit
« Vastaus #1 : Lokakuu 28, 2016, 16:51:27 »
Itse olen myöskin sitä mieltä, että kirjeet ja kortit ovat enemmän henkilökohtaisia. Itsekini ainakin tekee kovin iloiseksi kun saa kirjeen tai kortin joltakin.

Itse lähetin viimeisimmän kirjeen eilen. Minulla on tapana pitää yheyttä ulkomaalaisiin kavereihin toki myös netin kautta, mutta usein tulee lähetettyä kirjeitä, pieniä lahjoja tai kortteja.
Onhan se aika ihanaa kuulla kuinka he ovat iloisia saadessaan esim. Piirustuksia tai vain kirjeitä jostain turhastakin aiheesta.
Itse olin todella iloinen kun viimeviikolla sain hyvältä ystävältäni Liettuasta paketin jossa oli piirustus tärkeästä laulajasta, kirje ja levy suklaata!

Jatkakaa kaikki toki kirjeiden ja korttien lähettelyä, tuskin kukaan kuolee siihen pariin euroon joka menee postimerkkiin. Saathan sillä rahalla ainakin ystävät ja sukulaiset onnelliseksi!!
After all this time? -Always