Kirjoittaja Aihe: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?  (Luettu 1999 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« : Marraskuu 04, 2013, 15:02:58 »
Tällaista en löytänyt hetimiten haulla, mutta jos näyttää olevan tyystin tarpeeton, niin tämän voi minun puolestani loihtia kadoksiin kaskustelua häiriköimästä.

Eli ideana olisi, että kerrot kuka Harry Potter-näytteljiä on mielestäsi paras ja miksi. Ei mitään tyhjänpäiväistä listailua, vaan laadukasta keskustelua.

Säästän teidät pidemmiltä luennoilta, ja menen suoraan asiaan.

Oma suosikkinäyttelijättäreni Harry Potter-elokuvissa on Emma Watson.
Emma osaa viedä Hermionen roolin sellaisella ilolla ja riemulla, että Herimone vaikuttaa vähintäänkin yhtä inhimilliseltä kuin näyttelijänsä.

(Olen uusi noita täällä, joten älkää lähettäkö minua Azgabaniin vaikka tämä ei olisikaan täysin oikealla paikalla, en minä sentään mikään räyhähenki ole.)

//Muokkasin isot fonttikoot pois ja siirsin oikealle alueelle :) -Zenzibar
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 04, 2013, 15:31:48 kirjoittanut Zenzibar »
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Katherine C

 • animaagi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Katherine Casandra
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #1 : Marraskuu 18, 2013, 12:05:11 »
Lista on loputon, mutta kolme ehdotonta suosikkiani ovat Maggie Smith, joka tekee aina roolinsa laadukkaasti ja on todella taitava näyttelijä tuoden juuri oikeanlaista huumoria, arvokkuutta ja auktoriteettia McGarmivaan. Toinen suosikkini on Julie Walters, jonka muuntautumiskyky näyttelijänä on huikea. Ihailen myös sitä, kuinka hän tuo Mollyn hahmoon tarvittavaa lempeyttä. Molly on elokuvissa juuri sellainen kun olin kuvitellutkin. Ehdoton suosikkini on kuitenkin Alan Rickman: mikä ääni, mikä karisma, mikä mies!! Rickman tavoittaa olennaisen Kalkkaroksessa ja trilogian aikana on nähtävissä hurja kehitys roolissa. Kyllä siinä miehessä vaan on karismaa! :)
After all this time? - Always.

Tähtiin Kirjoitettu

Poissa Demeter

 • suklaasammakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #2 : Elokuu 09, 2015, 22:31:12 »
  Moni näyttelijä on kyllä vetänyt roolinsa upeasti, mutta itse tykkään ehkä eniten:
 - Tom Feltonista etenkin ensimmäisissä leffoissa. Suloinen pikkupahis, ja aivan mahtava roolisuoritus esim Puoliverisessä Prinssissä.
 - Evanna Lynchistä. En voi vaan kuvitella Lunaa muunlaiseksi. Luna on oikealla tavalla kepeä ja herkkä, eikä liian hullu.
 - Maggie Smithiä olen ylistänyt monet kerrat. Juuri sopivan tiukka McGarmiwa ^.^
"Älä sääli kuolleita Harry, sääli eläviä, ja varsinkin niitä jotka elävät ilman rakkautta"

- Albus Dumbledore -

Poissa Yue

 • Hevoskotkan kouluttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Lifestyle-blogi
 • Pottermore: SnitchAuror5719
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #3 : Elokuu 21, 2015, 20:22:28 »
Ah, tietenkin mun mies, Tom Felton ;)
Se tuo Dracon hyvät (höm höm siis pahat) puolet täydellisesti esiin, se osaa näytellä!
Sitten, Evanna Lynch, wauh, osaa näytellä upeesti!
Ja sittennn.. Öh, mikä se nyt on se Ginnyn näyttelijä?!
Kuitenkin, Ginnyn näyttelijä, näyttelee hiaanosti!! :)
Tää on kiva topikki :D
Ei itkeä saa, ei meluta saa, Volde voi tulla ikkunan taa...

Höm höm...

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #4 : Elokuu 23, 2015, 00:15:55 »
Helena Bonham Carter. Ehdottomasti Helena. Olen tainnut ylistää joskus jossain, että Bellatrixin "hulluus" pukee häntä. Helenan roolisuoritus Pottereissa oli minusta täydellinen, unohtamatta muita tunnetuimpia Helenan elokuvaroolituksia.

Gary Oldman. Vähän johnnydeppmäinen ulkonäkö, ja roolisuoritus Pottereissa oli prikulleen sellainen, joka vei sydämeni Siriukselle lopullisesti. Here, take my soul too. Mutta muista Oldmanin leffoista en sitten välitäkään (niinno, jos ei lasketa Batman -leffoja tähän).

Maggie Smith. Tarvitseeko tätä edes selittää miksi? Jos minun pitäisi kuvitella mielessäni McGonagall, Minerva olisi aivan varmasti Maggie smaragdinvihreässä kaavussaan.
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa wollie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #5 : Elokuu 23, 2015, 16:45:37 »
Laitan suosikkinäyttelijäni kahteen kategoriaan. Ensimmäisessä ovat ne, jotka vastaavat mielikuviani kirjojen hahmoista ja ovat hyviä näyttelijöitä. Toisessa taas ne, jotka eivät vastaa käsitystäni kirjojen hahmoista, mutta ovat hyviä näyttelijöitä.

Ensimmäinen kategoria:

1. Maggie Smith. Ehdottomasti paras ja ainoa McGarmiwa. Osaa olla tiukka, lempeä, vihainen, humoristinen, surullinen ja iloinen. Kaikkea mitä McGarmiwan pitääkin olla. On hyvä myös muissa elokuvarooleissaan.

2. Julie Walters. Juuri sellainen ihana äitihahmo kuin Molly Weasleyn pitääkin olla. Osaa myös näytellä vihaista, pelokasta ja päättäväistä, mikä näkyy mm. Bellatrixin kanssa käydyssä taistelussa.

3. Rupert Grint. Niin Ron kuin vain voi olla. Sopivan hömelö, ujo ja kömpelö, mutta myös rohkea, viisas ja päättäväinen. Monipuolinen näyttelijä ainakin tässä roolissa.

4. Helena Bonham-Carter. Pelottavan häijy Bellatrix. Juuri sopiva ääni ja oikea tapa näytellä.

5. Robbie Coltrane. Hyvä Hagridina. Lempeä ja kiltti jätti, joka on hieman tyhmä. Osaa kuitenkin näytellä myös vihaista, rohkeaa taistelijaa.

Toinen kategoria:

1. Gary Oldman. Ei vastaa mielikuvaani Siriuksesta. Maskeeraus ja puvustus on pielessä eikä hahmo ole tarpeeksi veijarimainen. Kuitenkin Oldman tekee työnsä hyvin ja osaa näytellä erilaisia tunteita.

2. Michael Gambon. Ei ole tarpeeksi hyvä Dumbledore. Dumbledoren salamyhkäisyys ja rauhallisuus on liikaa piilossa. Gambon sopii kuitenkin hyvin taistelukohtauksiin ja esim. kutosen luolakohtaus on mahtava!

3. Alan Rickman. Mielestäni Rickman on liian vanha Kalkarokseksi, sillä Kalkaroshan on sarjan alussa jotain 20-vuotias ja Harryn mennessä kouluun jotain 30-vuotias. Kuitenkin Rickman on yksi elokuvasarjan parhaita näyttelijöitä, loistava eläytyjä ja osaa leikkiä äänenpainoilla!
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #6 : Elokuu 24, 2015, 16:43:48 »
Aikalailla jokaisesta Potter-leffasta löytyy nimenomaan sille leffalle erityinen roolisuoritus (tai useampi), mutta erityisen vaikuttavaa on se, miten tietyt näyttelijät ovat kantaneet hahmoaan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta (jonkin verran) riippumatta läpi sarjan, tai niin kauan kuin hahmo on mukana sätkinyt.

Heti alkuun pakko heittää "kunniamaininnat" (koska vain parin suosikin heittäminen ei tietenkään riitä!)

- pääkolmikosta Rupert Grint kasvaa hienosti hahmonsa kanssa. Radcliffe on Radcliffe hyvässä ja pahassa (sovitaan että enimmäkseen hyvässä) läpi sarjan ja Emma Watson on kolmikosta ehkä tasaisin näyttelijä, mutta alkupään leffoissa hyvin karikatyyrisen oloista hahmoa näytelleen Grintin suoritus nousee isoon arvoon loppua kohden: loppupään Ron on siirtynyt kirjan sivuilta elokuvamaailmaan jopa yllättävän vahvasti, mistä kiitos mr. Grintille.

- Tom Felton pitää tietysti mainita jotttei fangirl-joukko ammu minua, sillä Ronin hahmon tapaan Draco muuttuu aika geneerisestä hahmosta hyvinkin synkäksi ja vähän monipuolisemmaksi loppua kohden ja jälleen kerran näyttelijän panosta ei sovi väheksyä. Lisäksi Feltonin Draco Malfoy on niitä hahmoja, joiden elokuvaversion ulkoinen olemus on aikalailla täysin sitä mitä kirjoja lukiessa kuvittelin ja kuvittelen.

- Gary Oldman on tajuttoman hyvä näyttelijä. Sirius on tajuttoman kiva Potter-hahmo. Gary Oldman Siriuksena on tajuttoman hyvä asia. Potter-elokuvien Sirius jää kuitenkin minusta aavistuksen verran liian etäiseksi verrattuna Siriuksen merkitykseen ja syvyyteen kirjassa. Tässä ei ole oikeastaan kyse edes mistään ongelmasta – ainakaan isosta – vaan lähinnä siitä, että GARY OLDMANIN SIRIUS MUSTA voisi olla asiana vieläkin mahtavampaa ja ikonisempaa mitä se lopulta oli. Azkabanin vangissa Oldmanin sisääntulo rooliin on tolkuttoman upea, mutta Pikarissa ei ymmärrettävistä syistä (tosin ko. leffassa oli muidenkin hahmojen käsittelyn kohdalla mielestäni ihan OIKEITA puutteita) jäänyt Siriukselle juuri aikaa ja Feeniksin kilta nyt on leffamuodossa korostetun tiivis ja niin hyvässä kuin pahassa trimmattu paketti, että Oldmanin Sirius jää näennäisesti merkittävästä roolistaan huolimatta vähän taka-alalle. Lisäksi olen aina pitänyt Salaperäisyyksien osaston taistelua Siriuksen kuolemakohtauksen kanssa vähän laimeasti ja jopa leffa-Potter-maailman sisäistäkin logiikkaa rikkovana. Oh well, kaikkea ei voi saada. Elpymiskivikohtaus KV2:sessa tosin hyvittää Yatesin FK-möhläilyt osittain.

...valituksen sijaan oli tosiaan tarkoitus lähinnä ilmaista, että Gary Oldman Siriuksen roolissa on niinku pähein juttu missään ikinä, mutta olosuhteiden pakosta se viimeinen niitti ja tunnelataus jäi ehkä vähän piippuun.

- Michael Gambon
" Vasta Puoliverisessä prinssissä uudelle Dumbledorelle annetaan riittävästi tekemistä, jotta Sir Michael Gambon saa ylipäätänsä tilaisuuden todistaa osaavansa jotakin." (V2.fi, Puoliverinen Prinssi -arvostelu)

Gambonin Dumbledore koki vähän samanlaisen kohtalon kuin Oldmanin Sirius, tosin siinä järjestyksessä että sisääntulo rooliin oli se vähemmän loistelias osuus ja loppua kohden hahmo sai enemmän tilaa. Azkabanin vanki meni Gambonilta perushyvin, eipä Dumbledoren tarvinnut mitään ihmeitä tehdäkään, Liekehtivä pikari oli lähinnä ohjauksen ja hahmokonseptia raiskaavan käsikirjoituksen myötä Dumbledoren isoin leffamahalasku ja Feeniksin killassa Gambon ei tosiaan saanut hirveästi edes tilaisuuksia tehdä mitään erikoista. Valitinkin jo aiemmin tässä viestissä (ja olen tainnut luennoida aiheesta jo useammassa ketjussa, siitä päivästä alkaen kun Vuotikseen liityin, ouhhh :D) että pidän FK-leffan lopputaistelua tosi laimeana ja niin ikään myöskin Gambonin Dumbledoren tähtihetkeksi kaavailtu kaksintaistelu Voldemortin kanssa jäi minusta vähemmän vaikuttavaksi mitä toivoin. Komeaa toki ja niin poispäin, mutta eipä Gambon saanut tuossa loppuspektaakkelissaankaan mitään kunnon tilaisuutta näyttää. Joku kirjaa mukaileva sopivan korostettu "Dumbledore is here" -sisääntulon tai edes pieni "hahmohetki" olisi voinut auttaa asiaa, mutta minusta Dumbledore jäi jälleen kerran liiankin etäiseksi, konemaiseksi tai jotain.

...mutta sitten Puoliverinen prinssi tapahtui. Vioistaan ja erikoisista painotuksistaan huolimatta tässä leffassa ohjaaja Yatesilla ja Gambonilla oli hyvä hetki näyttää kykynsä: juoni mahdollisti enemmän aikaa hahmojen kanssa ja hengittävämpää kerrontaa ja Dumbledorella olisi iso rooli. Ja niin vain kävi, että Gambon vakuutti viimein. Korostan, ettei minulla ollut leffojen 3-5 kohdalla ongelmaa Gambonin kanssa sinänsä, mutta vasta Prinssissä tulee itselle sellainen Potter-fanin "this is Dumbledore" -fiilis. Yatesin ohjaustyö ja hahmojen ja tarinan käsittely on minusta muutenkin pääpiirteittäin parempaa FK:n jälkeen, joten sinänsä vähän harmi, että moni sekä uudempi että vanhempi hahmo jää nimenomaan FK:ssa vaisuksi.

- Kun Robbie Coltaire rymisteli mökkiin sisään ensimmäisessä leffassa ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi ainoa oikea Hagrid. Erittäin hienoa oli nähdä myös se, että miehelle oli kirjoja mukaillen annettu muutama pieni faneja ja tarinaa herkistävä kohtaus myös loppupään leffoissa, joissa kuitenkin oli muutakin materiaalia niin paljon.

Lisäksi Helena Bonham Carteria ei vaan voi jättää mainitsematta. EI VAAN VOI.  Lisäksi Julie Walters ja Mark Williams ovat Molly ja Arthur Weasleyna ihan mahtavia ja niin ikään ansaitsivat omat pikku hetkensä myös aika ähkyistä päätösleffoista: on hienoa, että tällaiset jutut huomioitiin!Ainiin, ne ihan suosikit vielä!

Liityn MaggieSmithAlanRickman-klubiin.

- Maggie Smith on ensinnäkin mahtava näyttelijä ja toisekseen niin 1:1 McGarmiva ettei toista saata kuvitella. Ei vain saata. Leffasarjan keskivaihetta (Liekehtivä pikari-Feeniksin kilta) pidän henkilökohtaisesti sekä ohjaus- ja kirjoituspuolen ja hahmojen käsittelyn kannalta mustimpana hetkenä ja siksi mieleenpaivummiat kohtaukset Smithiltäkin painottuvat alku- ja loppupäähän: hän on ekoissa leffoissa kuin kirjan sivuilta repäisty opettaja ja viimeisissä leffoissa se kirjoista tuttu Tylypahkan ja Killan väen kunnioituksen ansainnut konkari. Jos FK olisi vähän paisuneempi ja hengittävämpi leffa (argh, läimäyttäkää minua jo! :D), olisi Minervalla kuulunut olla vähän lisää kohtauksia. Pimento-McGarmiva-jännite olisi toiminut leffassa laajennettunakin aika hienosti... :D Tämäkin hahmo on sellainen, jonka saamat valokeilahetket KV2:sessa lämmittävät fanisydäntä ihan älyttömästi. :)

- Alan Rickman on ensinnäkin mahtava näyttelijä ja toisekseen niin 1:1 Kalkaros ettei toista saata kuvitella. Ei vain saata. Hahmon elokuvapotentiaali ja sovitettavuus leffoihin mahdollistaa loistohetket myös sarjan vähän heikommissa leffoissa: Kalkaroksesta saa huumoria ja vakavuutta, karikatyyrin ja syvyyttä, painostavuutta ja tunnelmaa jne. Käytti mitä "korostusta" hahmon käsittelyssä hyvänsä, Rickman oli ihan boss aina. Oli hienoa, että Rowling paljasti muutamille näyttelijöille hahmojen lopulliset kohtalot jo leffasarjan alussa, sillä onhan tuo Kalkaroksen koko tarinan mittainen hahmokaari ihan huima.

Kalkaroksen hienoja kohtauksia on jonoksi asti ja hyvin usein niiden hienouden keskeinen syy on Rickmanin suoritus. Kaikki ne hetket... Puoliverisen prinssin poistettu kohtaus ja Kalkaroksen ahdistunut katse... KV2:sen alku... jne.

Niin... Kuoleman varjelukset 2 -kohtauksista, ml. Prinssin tarina, ei varmaan tarvitse edes sanoa mitään?

"miehet eivät itke"

Höpö höpö.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2015, 16:56:29 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikki Potter-näyttelijäsi?
« Vastaus #7 : Lokakuu 21, 2015, 13:00:07 »
Kaikki on loistavia näyttelijöitä Potter elokuvissa, mutta kaksi roolia on minulle ylitse muiden.

Alan Rickman on Kalkaroksena täydellinen. En ilman hänen hahmoaan olisi ikinä innostunut pottereista. Alanin esittämä Severus on täydellinen.

Jason Isaac Luciuksena löi minut ihan ällikällä. Hänen esittämänä hahmo on ihanan mielenkiintoinen, luikerteleva ja selkeällä tavalla ilkeä. Hänestä huokuu pahuus aj se vaalea tukka on niin <3