Kirjoittaja Aihe: Euroviisut 2013  (Luettu 2850 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Dewie

 • Vuotislainen
 • Pottermore: HazelNight86
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #25 : Toukokuu 19, 2013, 11:51:15 »
Mua ei tuo Tanska vakuuttanut yhtään, mutta mieluummin se kuin Azerbaijan tai Unkari (siitä en tykännyt sitten niin yhtään!). Norjan olisin toivonut voittavan tuosta kärkiporukasta. Tanskan biisi oli jotenkin niin...pläh. En tiiä, jotenkin alkaa ärsyttää, että joillekin biiseille annetaan se ennakkosuosikin leima ja sitten lähes poikkeuksetta sellainen voittaa kisan. Kuka se ennakkosuosikin leiman antaa? Mediako?

Harmittaa, että Krista sijoittui niin huonosti. Tykkäsin biisistä tosi paljon ja tiesin ettei sillä voiteta, mutta että noin huonosti meni...MISSÄ OLI EUROVIISUJEN HOMOYLEISÖ?!?! Eikö ne äänestäneet ollenkaan :D Itse alan kohta uskoa siihen salaliittoteoriaan, että Ruotsi tahallaan antoi Suomelle niin huonon esiintymisnumeron xd

Ja mikä siinäkin on, että aina odotetaan Ruotsilta pisteitä, mutta niitä ei koskaan tule ja silti se katkeroittaa. Ja silti me aina annetaan niille pisteitä. Ja että Virokin jätti pisteittä...ppiiiiffffhhhh....Saksa ja Ranska on mun uudet naapurimaat :D (ja toisaalta samaan aikaan kiroan, kun naapurimaat äänestää toisiaan...). Kyllä pieni Suomi on vaan niin yksin.

Yleisesti ottaen Ruotsi järkkäsi hyvät viisut, Petran Ruotsi-kappale oli ihan loistava sekä Lyndan seikkailut Ruotsissa oli viihdytäviä. Kappaleet oli kokonaisuutena aika vaisuja ja tylsiä. Mulle viisut on sitä Valkovenäjän tyylistä iloittelua ja tyhjänpäiväistä biletystä, joita on tasapainoitettu muutamilla sydäntäriipaisevilla balladeilla :) Verka Serduvchka takaisin!!!

Krista oli pitkästä aikaa sellainen suomalainen edustaja, josta pidin, yleensä oon vaan itkenyt häpeän takia (Paradise Oscar...oikeesti...). Kysymys kuuluukin, että millä hemmetillä viisut sitten voitetaan?! Mitä haetaan ensi vuodeksi?
Olen esihistoriallinen käärme joka ulvoo ja murisee! -Pikku Myy-

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • jouluinen-eskapisti-merirosvo-vampyyri-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #26 : Toukokuu 19, 2013, 13:42:06 »
Olipas jotenkin harvinaisen tylsät viisut esiintyjien osalta. Kyllä sinne yleensä on aina joku sekoppääesitys mahtunut, tai vähintäänkin joku joka puhuttaa enemmän tai vähemmän jo etukäteen, aikana ja myöhemmin. Kristan esitys oli kauhea, siitä ei pääse mihinkään ja melkein kaikki muut esitykset olivat yhtä isoa massaa, josta en osaa erotella yhtään ketään kun olen ne jo unohtanut.

Ainoat mieleenpainuvat oli:
Islanti: Se viikingin näköinen heppu, joka etäisesti muistutti Avengers Thoria, oli ihan kivaa katsottavaa, eikä biisikään hirveä ollut.

Romania: AINOA esitys, joka oli erittäin mieleenpainuva ja mun mielestä voiton ansaitseva. Siis kontra-tenori Dracula! Kuin voi jättää äänestämättä tuommoista esitystä, kysyn vaan? Ihan hirveä vääryys ettei se päässy edes kärkikahinoihin mukaan :(


Joo. Jälleen kerran nähtiin miten naapurit on rakkaita kaikille muille paitsi Suomen naapureille (ei sillä, en itekään ois Suomea äänestäny), ja tosiaan ennakkosuosikki on suosikki, vaikka syytä en ymmärrä, kun ei siinä Tanskan esityksessä mun mielestä mitään erityistä ollut. Mitä nyt oli nuori ja nätti ja tanssi ilman kenkiä... kai se on sitten voittaja-ainesta jonkun mielestä, jos ei oo kenkiä.

Sen verran rispektiä pitää kyllä Ruotsille antaa, että aivan mielettömän upea show! Kyllä tykkäsin, hienosti järjestetty, toteuttu ja suunniteltu ohjelma, joka tosissaan jopa nauratti. En tiedä aukesivatko kaikki vitsit ihan joka maalle, mutta suomalaisille nyt ainakin. Loistavaa, hyvä Ruotsi!

Dracula for the win! (Mun uus idoli, ihan ehottomasti.)
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #27 : Toukokuu 19, 2013, 17:14:54 »
Ja mikä siinäkin on, että aina odotetaan Ruotsilta pisteitä, mutta niitä ei koskaan tule ja silti se katkeroittaa.

Tarkastellaanpa tätä väitettä tarkemmin:
2011: 7 pistettä
2009: 10 pistettä
2008: 7 pistettä
2007: 12 pistettä
2006: 12 pistettä
2002: 10 pistettä
2000: 2 pistettä

Tässä siis vuodesta 2000 lähtien kaikki vuodet, jolloin Suomi on ollut finaalissa. Pidemmälle en jaksanut tutkia. Toisin sanottuna tämä on ensimmäinen kerta tämän vuosituhannen puolella kun Ruotsi ei ole antanut Suomelle pisteitä. "Niitä ei koskaan tule" on siis väitteenä räikeän virheellinen.

Poissa Bellex

 • triX
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just smile, let it shine!
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #28 : Toukokuu 19, 2013, 18:12:56 »
Viro sentään antoi ja Unkari, eli kannattaisi varmaan kaveerata enemmän sukulaiskansojen kanssa.

Unkari kyllä antoi, mutta Viro ei antanut yhtään pistettä.
"You're never fully dressed
Without a smile!"

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #29 : Toukokuu 19, 2013, 20:31:45 »
Hyvä minä. Katsoin kerrankin viisufinaalin melkein kokonaan läpi, etäisesti jopa analyyttisesti.

Ei nyt ihan toiminut tämä naapurimaiden välinen pisteidenvaihto.
Azerbaijanin ei olisi kuulunut olla lähelläkään viiden kärkeä ja monien muiden olisi kuulunut olla paljon korkeammalla. Toinen asia mikä tuli ilmi enemmän kuin selkeästi oli taas se, kuinka voittaja tulee pääsääntöisesti aina kymmenen viimeisen esiintyjän joukosta. Suomen esiintymisvuorot ovat harmittavan usein alkupäässä, mikä varmasti verottaa pisteitä. Melkein voisi rajoittaa finalistien määrää vaikka kuuteentoista.

No ei. Vaikken niin viisuihmisiä olekaan, niin sano kuitenkin, että ei se nyt minusta varsinainen ongelmakaan ole, jos tuosta jokaista viisufinaalia värittävästä naapurimaiden pisteidenvaihdosta pikkuhiljaa irtauduttaisiin. Pohjoismaissa se ei sentään ole mennyt vuosi toisensa jälkeen niin itsestäänselväksi, kuin muistaakseni Kyproksella ja Kreikalla on perinteisesti ollut. Eihän se aina niin kaavamaisesti mene, mutta kuitenkin.

Azerbaijanin ei olisi kuulunut olla lähelläkään viiden kärkeä ja monien muiden olisi kuulunut olla paljon korkeammalla.

Totta. Kappale oli harvinaisen kuiva, useaan kertaan viisuissa(kin) nähty. Mitään ei jäänyt mieleen, paitsi se, että olen kuullut sen joskus aiemminkin. Lasikuutio keräsi äänet?

Minusta oli myös hassua, että Maltaa tituleerattiin jatkuvasti yllättäjäksi. Se kappalehan oli simppelin melodinen, toimiva ja mielestäni jopa finaalin parhaasta päästä. Eihän tätä kisaa aina sävellystyöllä voiteta ja lievä plagiointi haisee suurimmassa osassa kappaleita (sehän kuuluu näissä karkeloissa asiaan), mutta kaikin tavoin pirteä esitys ja Maltan biisi oli kappaleena kaikin puolin toimiva.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #30 : Toukokuu 19, 2013, 20:37:57 »
Minusta Tanska on kyllä voittonsa ansainnut, äänestin. Vaikken ymmärräkään mistä nämä "ennakkosuosikit" saa tittelinsä, niin Tanskan kappaleesta opin toisella kuuntelukerralla pitämään. Muita korkeita sijoituksia en ymmärtänyt, Azerbaijanin maan biisiä en edes muista,  Norjan kipale oli sellasta kiekumista että hyi ja Maltan hymyilevä ukko tuntui teennäiseltä. 
Yllättävän monia biisejä näistä viisuista jäi kyllä mulle mieleen. Noiden aikasempien suosikkieni lisäksi Armenian tenori eurodisco, Viron slovari ja Unkarin kultaseni tulevat soimaan mulla kyllä koko kevään. :)

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #31 : Toukokuu 19, 2013, 21:49:11 »
Moni täällä tuntuu pettyneen tämän vuoden kipaleiden tasoon, mutta minä olin positiivisesti yllättynyt. En ole tottunut odottamaan euroviisuilta sellaisia kappaleita, joita voisin tosissani kuvitella kuuntelevani, mutta nyt niitä tuli. Mitäänsanomattomia biisejä oli tietysti paljon, ja pari oikeasti huonoa, mutta hyvien määrä oli kyllä yllättävä. Heti finaalin ensimmäiseksi tungettu Ranska oli todella vaikuttava; kappale oli tehty selvästi kappaleeksi, ei euroviisuksi. Harmittaa, ettei biisi päässyt tuolla esiintymispaikalla oikeuksiinsa - harmittaa myös se, ettei Eurooppa ilmeisesti tajunnut tuollaista musiikkia. Toinen leuanloksauttaja oli Hollannin Anouk, jonka kappale oli kuin jostain musikaalista. Sekään ei ollut euroviisu, se oli taikuutta. Onneksi Anouk sentään kipusi pistelistalla suht korkealle. Näiden kahden vahvan kappaleen lisäksi pidin Unkarin ja Maltan hyväntuulisista kesäbiiseistä. (Jeremy on IT-alan miehiä!) Ai niin, ja Norjastakin kyllä tykkäsin.

Tanskan voitto nyt ei minään yllätyksenä tullut, mutta pidin silti kappaletta suht tylsänä. Olihan siinä kiva tunnelma, laulajalla oli persoonallinen ääni, ja se pilli oli kiva, mutta ei se nyt oikein lentoon lähtenyt. Samaahan siinä toistettiin. Sitä en ymmärrä, miten Azerbaidzan onnistui taas menestymään tuollaisella mitäänsanomattomuudella - se toissa vuoden voittokin tuli ihan puskasta.

In my opinion Ruotsi järjesti tyylikkäät viisut. Juontaja oli luonteva ja rauhallinen, äänsi hienosti ja pärjäsi erittäin hyvin yksin. Pienemmästä budjetista huolimatta (tai sen vuoksi) show oli hyvä. Se opettavainen musikaalinumero oli ihan paras! :D
Using the "are we", are we?

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #32 : Toukokuu 19, 2013, 22:33:52 »
In my opinion Ruotsi järjesti tyylikkäät viisut. Juontaja oli luonteva ja rauhallinen, äänsi hienosti ja pärjäsi erittäin hyvin yksin. Pienemmästä budjetista huolimatta (tai sen vuoksi) show oli hyvä. Se opettavainen musikaalinumero oli ihan paras! :D

Olen samaa mieltä, minä tykkäsin tosi paljon juontajasta. Karismaattinen ja asiallinen. :)

En erityisemmin pitänyt mistään kappaleesta, ja muutenkin viisukappaleet ovat mitä ovat, mutta ehkä Norja oli oma suosikkini. Tanskan suosio yllätti minut: minusta kappale oli keskinkertainen, enkä oikein pitänyt esityksestäkään. Alankomaiden kappaleessa oli paljon hyvää, mutta en siihenkään erityisemmin ihastunut. Vaikka olisin itse lähettänyt Suomelta viisuihin mieluummin Mikael Saaren tai Diandran, niin ei Krista kuitenkaan ollut läheskään finaalin kolmanneksi huonoin - sen verran surkeita olivat muutamat muut.
through the warmthest cord of care
your love was sent to me

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #33 : Toukokuu 20, 2013, 09:46:46 »
Sen verran rispektiä pitää kyllä Ruotsille antaa, että aivan mielettömän upea show! Kyllä tykkäsin, hienosti järjestetty, toteuttu ja suunniteltu ohjelma, joka tosissaan jopa nauratti. En tiedä aukesivatko kaikki vitsit ihan joka maalle, mutta suomalaisille nyt ainakin. Loistavaa, hyvä Ruotsi!

Mä en taas tykännyt yhtään Ruotsin show:sta. Ihan väsynyttä läppää ja niitä iänikuisia Carolaa ja Abbaa tungettu jälleen mukaan. Juontakin oli jotenkin kummallisen tönkkö ja show kaiken kaikkiaan mitätön. Ruotsin viisukin, mistä kyllä itse tykkäsin, hukkui ihan massaan.

Olin kyllä suhteellisen pöyristynyt Suomen huonosta sijoituksesta. Kerrankin ajattelin että meillä on juuri euroviisu-henkinen kappale : tarttuva melodia, söpö likka ja näyttävä show, kyllä nyt mennään pois sieltä häntäheikkeilystä mutta EI. Näköjään se on ihan se ja sama ketä siellä on, kun pieleen tuntuu jokaikinen kerta menevän. Kristan menestystä söi kyllä varmasti tuo alkupään esiintyminen ja lopun suudelma. Ymmärrän kyllä että tasa-arvoa haettiin mutta jotenkin suudelma ei liittynyt kuitenkaan itse esitykseen tarpeeksi vahvasti.

Käsittämättömän moni kappale ei olisi ansainnut olla edes kärkipäässä, malta ja Azerbaijan mm. Draculakin oli pelottava ja aiheutti täällä vain sellaisen mitä hemmettiä nyt tapahtuu - fiiliksen. Kuten myös kreikkalaisten alcohol is free - rallatus. Tanskasta itse tykkäsin, kuten myös Norjasta. Norjasta on pakko sen verran kommentoida ulkonäkökeskeisesti että tuollaisen takamuksen voisin ottaa itselleni vaikka heti ;D
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Sab

 • Ankeuttaja
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #34 : Toukokuu 20, 2013, 10:52:13 »
Kristan menestystä söi kyllä varmasti tuo alkupään esiintyminen ja lopun suudelma. Ymmärrän kyllä että tasa-arvoa haettiin mutta jotenkin suudelma ei liittynyt kuitenkaan itse esitykseen tarpeeksi vahvasti.

Ensinnäkin Ruotsihan oli järjestänyt uusiksi itse tuon esiintymisjärjestyksen, mikä kävi vähän meidän menestymisellemme kipeäksi. Ja sitten se suudelma, en ymmärrä yhtään, mikä älynväläys se oli ottaa mukaan. Tietysti asia on tärkeä, mutta kanava ehkä väärä: viisuja ajatellen olimme 10 vuotta toisista maista jäljessä ja 10 vuotta toisia edellä. Täytyy myöntää, että odotin itsekin Suomelle monen muun muassa parempaa menestystä, mutta edes naapurimaaääniä ei voinut oikein odottaa, sillä Ruotsissa kappale oli varmasti jotenkin jälkijunaileva ja jos Pietarissa on kielletty koko homoseksuaalisuus tällä erää, niin ihme, jos siellä viisut edes näkyivät. Muutenkin venäläiset ovat tuntuvat usein mieluiten pitävän vähemmistöilmiöt marginaalisina, ehkä ihan tavan takia.

Tanskan kappale on kiva, ja hyvä sinänsä, että viisut ovat taas Pohjoismaissa. On ajatuksenakin jotenkin outo, että Azerbaijan olisi voittanut uudestaan näin lyhyen ajan sisällä edellisestä voitostaan. Itse en pitänyt suurimmasta osasta kappaleista, Venäjän esitys lähinnä vain suututti kuten Robin ja se Justin Bieberiksi kuvattu tyyppikin - josta kertoo paljon, että muistan vain sen hiusmallin. Irlanti oli mielestäni yllättävän heikko, tuntui, että laulajalla ei ollut mitään tekemistä muun show'n kanssa.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #35 : Toukokuu 20, 2013, 14:52:29 »
Tietysti asia on tärkeä, mutta kanava ehkä väärä: viisuja ajatellen olimme 10 vuotta toisista maista jäljessä ja 10 vuotta toisia edellä.

Totta. Itse jotenkin uskon että jos Krista olisi esiintynyt pikkuisen enemmän jälkipäässä ja lopun suudelmakin olisi korvattu vaikkapa Kristan poikaystävän kosinnalla niin pistesaaliimme olisi ollut toisenlainen. Ehkä vähän turhaa jossittelua, mutta mitä sitä muutenkaan voisi tehdä näin surkean viikonlopun jälkeen :D
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #36 : Toukokuu 21, 2013, 10:46:56 »
Tarkastellaanpa tätä väitettä tarkemmin:
2011: 7 pistettä
2009: 10 pistettä
2008: 7 pistettä
2007: 12 pistettä
2006: 12 pistettä
2002: 10 pistettä
2000: 2 pistettä

Tässä siis vuodesta 2000 lähtien kaikki vuodet, jolloin Suomi on ollut finaalissa. Pidemmälle en jaksanut tutkia. Toisin sanottuna tämä on ensimmäinen kerta tämän vuosituhannen puolella kun Ruotsi ei ole antanut Suomelle pisteitä. "Niitä ei koskaan tule" on siis väitteenä räikeän virheellinen.

Tylsyyksissäni katsoin, paljonko Suomi on viime vuosina antanut Ruotsille pisteitä.

2013: 4
2012: 12
2011: 6
2009: 7
2008: 5
2007: 8
2006: 7
2005: 6
2004: 12
2002: 7
2000: 7

2003 ja 2001 Suomi ei osallistunut ja 2010 Ruotsi ei päässyt finaaliin. Nopeasti laskettuna 81 tullut annettua 2000-luvun puolella Ruotsille, kun Ruotsi on antanut Suomelle samassa ajassa 60. Suomi tosin on tippunut ennen finaalia Ruotsia useammin, joten sekin osittain selittää eroa. Olen kyllä silti ihan tyytyväinen, ettei Suomi ja Ruotsi ole samanlaisia hyväveliveikkoja pisteitten kanssa kuin minusta räikein kaksikko Kypros ja Kreikka, jotka tosi usein ovat antaneet toisilleen 12 pinnaa. Suomi muutenkin on yleensä äänestänyt "oikeita" biisejä, joiden olisi kuulunut olla korkeammalla lopputuloksissa, esim tänä vuonna 8 pinnaa Alankomaitten Anoukille, jota suuri osa Eurooppaa ei luultavasti osannut arvostaa.
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #37 : Toukokuu 23, 2013, 22:07:01 »
Aika hullu tuo Azerbaidzanin juttu. Siis äänten ostelu ja Venäjän äänien katoaminen. Tulee vaan mieleen, että näinköhän se Azerbaidzanin edellinenkään viisuvoitto oli niin puhdas. :D Aika hyvinhän nuo nytkin pärjäsivät...

Suomen pisteisiin vaikutti varmaan sekin, että kun nyt käytössä oli se 50:50 raati:puhelinäänet äänestyssysteemi, niin Pohjoismaiset raadit ei niin aina taida suosia naapureita (mutta itäeuroopalta se kyllä sujuu) ja yrittävät oikeasti olla puolueettomia. Ja hei, mehän saatiin kuitenkin pisteitä San Marinolta. Ja voiko joku oikeasti olla sitä mieltä, että se "marry me ding dong" oli oikeasti niin hyvä kappale, että se ansaitsisi enemmän pisteitä? Päästinhän me sentään finaaliin eli voitettiin jo todella monta maata, jotka jäi finaalin ulkopuolelle. :)
What would The Doctor do?

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #38 : Toukokuu 23, 2013, 22:19:12 »
Mulla on jo Azerbaidzanin viisuihin tulosta (ja varsinkin voitosta...) saakka ollut sellainen kutina, että niiden äänimäärissä on jotain vähän vinksallaan. ;)

No, toivottavasti tutkivat jutun kunnolla.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Euroviisut 2013
« Vastaus #39 : Toukokuu 26, 2013, 01:29:11 »
Suomen pisteisiin vaikutti varmaan sekin, että kun nyt käytössä oli se 50:50 raati:puhelinäänet äänestyssysteemi, niin Pohjoismaiset raadit ei niin aina taida suosia naapureita (mutta itäeuroopalta se kyllä sujuu) ja yrittävät oikeasti olla puolueettomia.

No, suosivat tai eivät, niin niinä parina edellisenä kertana naapuriääniä on jaeltu täälläkin vaikka raati on ollut mukana. Tai jaettiinhan niitä nytkin joka suuntaan paitsi Suomelle.