Kirjoittaja Aihe: Vuodenajat  (Luettu 9717 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vuodenajat
« : Syyskuu 13, 2010, 20:44:27 »
Meillä on topic helteestä, kesästä ja ensilumesta. Katsotaan menestyisikö kaikkia vuodenaikoja käsittelevä topic... Onko sinulla suosikki vuodenaikaa? Entä inhokki? Mistä pidät missäkin vuodenajoissa? Mistä et? Mitä eri vuodenajat merkitsevät sinulle. Voit vastata vaikka noihin kysymyksiin ja kertoa yleisesti ajatuksia vuodenajoista.

Suosikki vuodenaikani on talvi. Kesä tulee hyvänä kakkosena. Syksystä pidän vähiten. Jokaisessa vuodenajassa on toki omat hyvä ja huonot puolensa.

Kesän sekä hyvänä että huonona puolena on valo ja lämpö. Onhan se mukavaa, kun on lämmintä, mutta liika kuumuus on kurjaa. Valoisuus on toisinaan mukavaa ja toisinaan tylsää. En pysty nukkumaan liian valoisassa. Toisaalta valoisat kesäyöt on kivoja ja on mukavaa, kun illalla myöhäänkin on valoisaa ja näkee liikkua ulkona. Kesän hyviin puoliin lukeutuu myös ehdottomasti luonto. Luonto on kesällä eloisimmillaan. Tykkään seurailla lintuja ja muita eläimiä. Kesällä on myös koululaisilla pitkä ja pääsee uimaan luonnonvesiin. :) Rakastan uimista. Kesällä myös ukkostaa huomattavasti useammin kuin muina vuodenaikoina. (Onko joku nähnyt talvella ukkosta? o.O ) Jostain syystä pidän ukkosesta kovasti. Tykkään katsella salamointia ja kuunnella jyrinää. Siinä on jotenkin tunnelmaa josta pidän.

Syksy taas on jotenkin masentavaa aikaa. Aina sataa ja on märkää ja pimeää. Talven lähestyminen tuo myös mälsän kylmyyden. Syksy on flunssan aikaa. :( Oikein pukeutuminen on vaikeaa, kun aamulla saattaa olla kuusi astetta ja päivällä ihan lämmintä. Tuulet vaikeuttaa lämpötilan arviointia ja kun on tottunut kolmeenkymmeneen asteeseen viisitoistakin astetta tuntuu kylmältä. Luonnon kuoleminen on myös aika tympeää, vaikkei mikään tietenkään kuole ja katoa. Keväällä taas herätään eloon. Toisaalta ruskan aikaan luonto on kaunis. Ruska onkin yksi syksyn ehdottomia hyviä puolia. Kun ei sataisi ja pääsisi ulos kävelemään eriväristen puiden keskelle... :) Toinen hyvä puoli on syksyn tuoksu. Se on huumaavan raikas ja muutenkin hyvä. Syksy merkitsi ennen myös koulun penkille palaamista, joka oli vähän tylsää. Tänä vuonna se merkitsee kummaa tunnetta, kun ei palaakaan koulun penkille. :D Syksy on sellaista talven odotus aikaa. En syksyä inhoa, mutta en siitä oikein pidäkään.

Talvi kuten yllä jo sanoin, on suosikki vuodenaikani. Jollain tapaa synkkänä ihmisenä pidän talven pimeydestä. Se onkin mysteeri, miksi pidän talven pimeydestä, mutta en syksyn. Ehkä syynä on lumi, joka valaisee ja tekee pimeydestä erilaisen. Lumi onkin pääsyy talvirakkauteeni. Lumi on kaunista. Siinä on kiva telmiä. (Ei jotakuta yhtään lapseta talvisin. Ei se ainakaan tehnyt viime talvena lumiukkoa eikä varsinkaan lumienkeliä *näyttää viattomalta ja erittäin aikuiselta*) Ensilumen sataminen on aina yhtä mahtavaa. Talvisin jotenkin tunnen eläväni. Syksyllä vaivun jonkinlaiseen syysangstiin ja ensilumen sataessa herään siitä. Pimeyden takia talvella on kiva polttaa kynttilöitä. Kylmyyskään ei enää haittaa niin paljoa kuin syksyllä. Talvella voi kaivaa (tupa)huivin ja muut kivat lämpimät vaatteet esiin. Ei enää tarvitse ongelmoida, et tuleeko siellä kohta vettä vai ei ja laittaako nyt pitkän paidan päälle, kun siellä onton verran lämmintä ja aurinko paistaa. Talvella on myös joulu, syntymäpäiväni ja muita kivoja juhlia/päiviä.

Kevät on tavallaan mukavaa aikaa. Kaikki herää taas henkiin ja aurinko alkaa taas lämmittää. Vaikka talvi onkin kiva, kyllä se lämpökin taas kelpaa. ^^ Jokin siinä kuitenkin on, kun se ei ole niin mukava kuin kesä ja talvi. Ehkä se johtuu talven kaikkoamisesta. Lumen sulamisesta johtuva märkyys voi myös olla osasyynä. Syksyn tapaan kevät on sellaista odotus aikaa. Nyt odotetaan talven sijaan kesää. Keväällä saa syksyn tapaan ongelmoida vaatetuksesta. Aamulla kylmä, päivällä lämmin.

On hyvä, että Suomessa on tällaiset vuodenajat kuin on. Jatkuva kesä olisi kurjaa, kuten jatkuva talvikin. Talvi vain on täällä nykyisin valitettavan lyhyt joskus olematon. Lasken nimittäin talveksi vain ajan jolloin on lunta. :D Muu aika on syksyä, kevättä tai jotain siltä väliltä, mutta ei kuitenkaan talvi. En pysty kutsumaan sitä talveksi, jos tammikuussa sataa vettä eikä lunta ole missään. :( Lumi kuuluu olennaisesti talveen.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Pottermore: PurpleFang101
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #1 : Syyskuu 13, 2010, 21:22:37 »
Oma suosikkini on niinkin erikoinen vastaus kuin kesä. Mutta kaikissa vuodenajoissa on hyvät (ja huonot) puolensa.

Kesä

Kesällähän on loma ja se on mukavaa. Silloin on valoisaa ja (toivottavasti) lämmintä. Kesällä käy paljon vieraita ja itsekin saattaa käydä vieraiden luona tai ulkomailla ja matkustelu on mukavaa. Kesässä parasta on mökillä saunassa ja uimassa käynti niin monta kertaa kuin tahtoo ja tietenkin valoisat kesäyöt. Kesästä en löydä oikeastaan muita haittapuolia kuin jotkin inhottavat hyönteiset, joskus liika kuumuus, talven perään haikailu ja kesän loppuminen. Suomen kesä on aivan huippu verrattuna joihinkin etelän maihin, joissa on liian kuuma ja illalla pimeää.

Syksy

Muumipappa ja meri -kirjassa on Muumipapan ja Muumimamman välinen keskustelu myrskylyhdyn sytyttämisen kannattavuudesta ja se menee suunnilleen näin:

Muumipappa: "Mutta silloinhan sinä lopetat kesän!"
Muumimamma iloisena: "Niin, mutta sittenhän alkaa syksy."

Eli tämä kohta on piristävä sen vuoksi, että se saa syksyn tuntumaan mukavalta. Sehän on yksi vuodenaika ja siitä voi tehdä, jos haluaa, melkeinpä yhtä mukavan kuin kesästä. Riippuu mistä tykkää. Syksyssä parasta on kaunis ruska, aamusumut, se kun saa pukeutua takkiin ja käsineisiin ja pipoon ja se kun ensilumi sataa maahan. Sitten syksy päättyy. Huonoja puolia syksyssä on pimeys, kylmyys, sateet ja se kun linnut muuttavat etelään ja puut pudottavat lehtensä.

Talvi

Talvi on toiseksi paras vuodenaika, melkein yhtä mukava kuin kesä. Lumi on kaunista (varsinkin iltaisin tähtitaivaan alla, kun kiiruhtaa ulkosaunaan) ja saa hiihtää. Talvella on joulu ja uusivuosi ja saa poltella kynttilöitä ja haaveilla kesästä. Aivan upea vuodenaika, johon tälläkin hetkellä haaveilen pääseväni taas. Huonoja puolia löytyy vain vähän ja niitä ovat lyhyet päivät ja se kun tulee kylmä jos ei pukeudu lämpimästi.

Kevät

Mukava vuodenaika, sen vuoksi että kesä lähestyy ja lämpimät ilmat saapuvat ja linnut laulavat, harmillista on vain se että lumi on likaista eikä oikein keksi mitään tekemistä. Kevään hyviä puolia ovat päivien piteneminen, luonnon herääminen, ilmojen lämpeneminen... kaikki asiat mitkä kertovat lähestyvästä kesästä. Upeaa on kun saa kävellä lumettomalla ja jäättömällä jalkakäytävällä ja mikä onkaan parempaan kuin kevään tuoksu! Huonoja puolia siis likainen lumi (jonka toivoo jo häviävän) ja tylsän näköinen luonto (silloin kun mikään ei vielä kuki).

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät
4. Syksy

Editointi: Vaihdoin syksyyn ja kevään paikkaa paremmuusjärjestyksessä. :) Nyt kun mennään lähemmäs kevättä niin odotan sitä niin paljon!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 18, 2011, 16:34:40 kirjoittanut Isetom »
through the warmthest cord of care
your love was sent to me

Poissa Laku

 • paperisydän
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Laku's life
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #2 : Syyskuu 14, 2010, 19:45:51 »
Syksy.♥
Siinäpä vuodenaika minun mieleeni. En tiedä tarkalleen miksi tykkään syksystä, mutta rakastan sitä. Pidän pimeistä syysilloista, voi sytytellä kynttilöitä ja katsella niiden varjoja. Voi mennä iltakävelyille ja on pimeää, muttei tarvitse topata itseään semmoiseksi Michelin mieheksi. Esimerkiksi viikonloppuna kävin poikakaverin kanssa iltakävelyllä pimeässä ja tarkenin huppari päällä. :)
Myös luonto näyttää kauniilta syksyllä. Pidän niistä väreistä. Oranssista ja keltaisesta ja punaisesta...♥ Ja syksyn tuoksu! Rakastan sitä. Alkusyksystä tuoksuu vilja, kun pelloilla puidaan. Yhdistän senkin aina syksyyn ja sen lähestymiseen. (: Ja nyt ilma tuoksuu ihanalle, haluaisin olla vain ulkona. (:
Tokikaan en pidä kovin kamalasti sateesta. Aurinkoisina syyspäivinä tuntuu, että voisin juosta vaikka maailman ääriin ja takaisin. On vain semmoinen olo. :D Haluaisi olla kavereiden kanssa ulkona. Yksi aurinkoinen päivä jopa otin viisi vuotiaan pikkuveljeni lenkille kanssani (veli tykkäsi myös, kun sai ajella pyörällään :)).
Loppusyksystä, juuri kun on vaihtumassa alkutalveen, en niinkään pidä taas. :(

Kesä, kevät ja talvi ovat kaikki aika tasoissa. Kaikissa niissä on omat hyvät ja huonot puolensa. :) Pidän kuitenkin kaikista vuodenajoista, enkä luultavasti tulevaisuudessa haluaisi ulkomailla. Siellä ei ole näin kirjavaa luontoa eikä vuodenaikoja. :)
Close the doors but never look inside
Time will tell if all your love has died


Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Pottermore: MirrorSand193 / NettleIce25622 / SickleNox2785
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #3 : Syyskuu 14, 2010, 21:14:40 »
Minä pidän eniten kesästä ja talvesta. Ne ovat kumpikin niin erilaisia verrattuna toisiinsa, että ne täydentävät toisiaan ja tekevät vuodesta mukavan vaihtelevan. Kesällä saa rentoutua kesälomalla viettäen aikaa kavereiden kanssa, mökkeillen ja matkaillen. Talvella taas koittavat monet juhlat (joulu ja synttärini) ja lumesta riittää iloa, jos sitä vain tulee. Talvella on kylmä, mikä ei mielestäni ole oikeastaan huono juttu, koska aina voi pukea lämmintä päälle. Ja talvivaatteet ovat aina ihania. Kesällä sitten saa pukeutua kevyemmin ja voi nauttia lämmöstä ja auringosta. Liika kuumus ei kuitenkaan ole kiva juttu... Kesän valoisuus ja talven pimeys ovat kumpikin mahtavia juttuja, joista en tahdo luopua.

Kevät ja syksy sitten... Ovathan ne ihania sen hetken, minkä ne todella kestävät - syksy ruskan aikana ja kevät silloin kun luonto herää henkiin talven jälkeen. Muuten inhoan niitä vuodenaikoja, molempina aikoina tulee märkää ja sataa vettä (keväällä tulee loskaa!), eikä mieli ole kovinkaan pirteä, koska on suunnannut katseensa lähestyvään talveen tai kesään. Tänään tuli myös koettua huono puoli syksyssä - teistä tulee liukkaita, jolloin kaatuminen skootterilla on helpompaa. Keväällä ja syksyllä pukeutuminen on hankalaa, koska ulkona on useimmiten kylmä ja sitten sisällä läkähtyy, useimmiten on myös sillä tavalla että aamulla jäätyy ja iltapäivällä läkähtyy. Ei ole kivaa, kun ei koskaan tiedä miten pitäisi kouluun mennessä pukeutua. Keväällä iskevät myös siitepölyt, jotka saavat nenän vuotamaan ärsyttävästi, siitepölylle kun hieman olen allerginen.

En kuitenkaan vaihtaisi mitään vuodenaikaa pois, koska kuitenkin niiden vaihtelevuus tuovat Suomeen sen oman luonteensa. Oikeastaan et tiedä koskaan, millainen sää huomenna on, ja se on vain mukavaa vaihtelua. Myös välillä yllättävät helteiset kesät ja runsaslumiset talvet piristävät, vaikkei niitä kyllä jatkuvasti jaksa. Vaihtelevuus ja se, ettei mikään ole lukkoon lyötyä vuodenaikojen kanssa, on aivan mahtavaa.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Keväänhenkäys

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #4 : Syyskuu 15, 2010, 18:04:37 »
En oikeen tiiä mikä vuodenaika ois oma lemppari, jokaisessa on hyvät/huonot puolensa ♥ :3

Ehkä kummiskin kevät (hiukan) Monet on valittanu tosta siitepölystä, itelläni ei mtn allergiaa ole joten se ei oo koitunu ongelmaksi. Keväällä on ihanaa kun luonto herää taas eloon ja saa bongailla ensimmäisiä leskenlehtiä, eikä oo vielä niin läkähdyttävän kuuma kuin kesällä. Ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet, kukat nousevat nupulleen, kasvit alkaa versoa, metsä vihertää, ensimmäiset hennot hiirenkorvat puissa, lempeä kevättuuli, lumi sulaa, purot solisee~ Keväällä voi alkaa jo pikkuhiljaa haaveilemaan kesälomasta ja tietää ettei ole enää kauaa koulua jäljellä. Kevät on eloonheräämisen aikaa. (:
Tykkään myös talvesta, syksystä ja kesästä.

Eläköön vaihtelevat vuodenajat :--)

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #5 : Syyskuu 15, 2010, 18:54:13 »
Vaikka kaikissa vuodenajoissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ei minun ole vaikeaa valita sitä ykköstä. Kesä on aina ollut suosikkivuodenaikani ja tulee todennäköisesti aina olemaankin. Kesässä pidän eniten alkukesästä (= kesäkuu) kun päivät ovat pisimmillään ja luonto on kauneimmillaan. Ilma on yleensä varsinkin sateen jälkeen ihanan raikas ja usein mukavan lämminkin. Kesällä on tietysti myös lämmin (tosin viime kesänä ehkä välillä vähän turhankin kuuma) ja pidän hellepäivistä tiettyyn rajaan saakka (yli 30 astetta alkaa olla jo vähän liian kuuma ja silloin sisälläkin on kuin hornankattilassa). Ja kesällähän toki on loma, joka mahdollistaa sen että voi matkustella, olla paljon kavereiden kanssa, valvoa myöhempään ja nukkua ihan niin myöhään kuin huvittaa. Kesällä voi myös rentoutua kouluvuoden jälkeen. Mutta sitten ne ötökät, ampiaiset ja sellaiset varsinkin.. >__<

Epäilyksettä toisena tulee talvi. Talvessa parasta on tietysti lumi, kunhan sitä on kohtuudella - viime talvena lunta oli pahimmillaan niin paljon, että kun avasin olohuoneen ikkunan, näin lunta, lunta, lunta sekä naapurin katon jonka päällä oli kasoittain lunta. Ensilumen tulo on aina yhtä ihanaa, koska se on merkki siitä että pitkä ja pimeä syksy on vihdoin päättymässä ja talvi tekee tuloaan. Talvisin sisäinen lapseni pääsee valloilleen ja usein olenkin hyvällä säällä pihalla tekemässä lumiukkoa tai jotain vastaavaa :D Talvelle positiivisia pisteitä tietenkin antaa se että silloin on joulu ja synttärini, jotka voisi melkein laskea jouluksi koska olen syntynyt pari päivää ennen joulua. Pakkasesta en pidä, jos sitä on paljon. Sellainen kohtuullinen pakkanen (= alle 10 astetta) nyt vielä menee, mutta joudun jo viidessätoista laittamaan paksusti vaatteita koska jostain syystä mulle tulee kovin herkästi kylmä - ehkäpä se on se yksi ratkaisevista syistä miksi pidän enemmän lämpimästä kesästä. Viime talvena oli ihan kammottavia pakkasia, monta kertaa yli 20 astetta ja kerran jopa yli 30, hrrr! Lisäksi inhoan sitä lopputalvea, kun lunta on hirveästi ja pakkasten ansiosta se lumikin on jäätynyt ja joka paikassa on liukasta.

Mutta sitten päästäänkin mielenkiintoiseen kohtaan: 'the great battle between spring and fall'!

Kevät ja syksy ovat nimittäin hyvin samoissa asemissa vuodenaikojen toplistallani - pidän omalla tavallaan molemmista, mutta samalla myös inhoan molempia. Alkusyksystä kun puiden lehdet muuttavat väriään, ulkona on ihanan näköistä ja siitä ajasta pidän todellakin - juuri nytkin puissa on jo paljon keltaisia lehtiä. Keväällä taas on mahtavaa kun lumet sulavat ja luonto alkaa heräilemään ja kaikki alkaa vähitellen vihertämään. Syksyllä on sitten niitä inhottavia myrskyjä, eikä todellakaan ole kivaa mennä pyörällä kouluun kun myrskytuulet puhaltaa ja vettä sataa päin näköä. Kesäisin kaatosateet ja ukkoset ovat kivoja, mutta nää syysmyrskyt kaikkea muuta kuin kivoja. Keväässä puolestaan inhoan sitä himputin loskaa jota esimerkiksi viime keväänä oli sen verran mitä nyt sattuu tulemaan kun kahdeksankymmenen sentin hanget ja kolmen metrin kinokset sulaa. Joka puolella on kauhean märkää ja sitten kun yllättäen tuleekin pakkaspäivä, kaikki jäätyy ja ulkona on niin liukasta että liikkuminen käy vaaralliseksi. Mutta koskaan en ole osannut päättää kumpi on mielestäni parempi, kevät vai syksy, joten ne saavat jaetun kolmossijan.

Ja yhteenvetona vielä:

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät & Syksy
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa Zabit

 • Unessa
 • Kelmitär
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #6 : Syyskuu 15, 2010, 19:40:56 »
Pidän erilaisilla tavoilla kaikista vuodenajoista, ja on hieman hankalaa valita niistä yksi muita ihanampi. Vuodenaikojen vaihtelua on ihana seurata. ♥ Miten tylsää elämä olisikaan ilman vuodenaikoja?

Syksy on ehkä kuitenkin hieman ylitse muiden. Odotan oikeastaan koko kesän syksyä, (siis vain sitä vuodenaikaa, koulun alkua :p), että tulisi viileämpää ja helle helpottaisi. Rakastan syyssateita ja sitä värikkyyttä, kun puiden lehdistä tulee ihanan värikkäitä ja niitä on joka puolella! Lätäköissä ja lehtikasoissa loikkiminen on myös ihanaa (: ♥
Syksyllä alkaa myös tulla pimeämpi aiemmin, ja on paljon helpompi nukkua, kun on viileää ja pimeää. ^^

Talvi on seuraavana listallani. Silloin on kylmä, on pimeää ja on lunta. Lumi on kaunista ja pidän kylmyydestä, kun pystyy kulkemaan villasukissa ja kaikissa mukavissa talvivaatteissa. :) Ja pulkalla laskeminen, lumiukot yms on tottakai hieno asia ^^ Ja se tietysti, kun saa ihan luvan kanssa käpertyä suklaalevyn kera sohvan nurkkaan peiton alle hyvän kirjan kanssa, ja sytytellä kynttilöitä. ♥

Kevät tulee kolmantena. Silloin ei ole vielä sietämättömän kuuma ja on hauska katsella kun luonto herää jälleen henkiin. Keväällä alkaa taas tulla valoisaa ja vaikeampaa nukkua ja mennään kohti kesää :<

Kesä on vuodenaika, jota siedän suurimmaksi osaksi vain lomien takia. Onhan se lämpö toisaalta ihan hyvä asia, mutta pienissä määrissä! Ja järvien lämpeneminen on toinen hyvä asia. Vihaan sitä, ettei kesällä voi nukkua kun on niin valoisaa (joo, mulla on pimennysverho, ei auta) ja kuumaa. Ja muutenkin, täytyy kulkea kauhean vähissä vaatteissa ettei läkähdy. Ja kesällä hyökkäävät kaikenmaailman hyttyset, paarmat ja mäkäräiset, ja tämän vuoden kesällä ampiaisia pörräsi koko ajan ympärillä!

Voin tietysti olla esim. keväällä aivan eri mieltä kuin nyt, mutta tällä hetkellä olen totaalisen kyllästynyt kesään :p
Women and cats will do as they please ˘◡˘

Poissa sotka

 • kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #7 : Syyskuu 16, 2010, 19:14:50 »
Hmm....

Lempparini on kesä, silloin on lämmin ja pääsee vesihiihtämään♥ Kesällä on ihanaa kun on pitkä loma ja saa vain olla ja lillua vedessä. Sekä kesällä on mun synttärit ja sillon saa lahjoja x)
Tietty kesässäkin on huonot puolet, liika kuumus, hyttyset ja ampiaiset joita pelkään aivan liikaa, mutta ainakin kesän urheilu tulee siinä kun juoksen ampiaisia pakoon ja aivan se, että jokeen tulee levää eikä pääsekkään vesihiihtämään :(

Toisena tulee talvi, vaikka vihaan kylmää tosi kovasti, on silti kiva, että on kylmä eikä jotain siitä kuuman ja kylmän väliltä. Talvella pääsee laskettelemaan ja laittamaan villasukat jalkaan. Talvi on kiva, jos tulee kunnon talvi, lunta ja sillailla. Eikä sellaista loska-moska-sade talvea jolloin kengät kastuu ja lotisee vaan kun kävelee.

Syksy on kolmantena. Vaikka en pidä siitä kun syksyllä tulee aina kamala nuha ja paleltaa, kun kesä on juuri mennyt. Niin on kiva katsoa syksyn kivoja ja värikkäitä värejä kun puut tiputtaa lehtiään.

Kevät en tie mitä, mutta mulla on jtn. kevättä vastaan. Onhan kiva, kun keväällä ei ole pitkä aika koulun loppumiseen, mutta se kaikki muta ja kun lumi sulaa. Keväällä, myös tulee nuha. Mut keväällä on ysien potkiaiset sekä muita erikois päiviä, jotka muuttaa lukujärjestystä(:Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #8 : Syyskuu 16, 2010, 22:08:41 »
Kesä
Pidän kesästä, koska silloin on lämmin. Kesällä saa otettua ihania luontokuvia, ulkona paahtaa ja merissä/järvissä uidaan. Ihmiset mökkeilevät ja kesällä saa jäätelöä, herkkuja ja liikkua paljon. Kesällä on juuri se tietty tunnelmansa, joskin auringonpistokset ja heinänuhat ovat omiaan pilaamaan sitä.

Syksy
Syksy, yksi lempivuodenajastani on mielestäni se ihanin. Syksyllä alkaa koulunkäynti tosissaan ja enään ei ole lämpimiä ilmoja, joten enään ei mielellään livahdeta ulos hengaamaan kavereiden kanssa läksyjä pakoilemaan! Syksyllä olen useimmiten hiljaisimmillani ja luen juuri tällöin hyvin paljon. Lisäksi mielalani jotenkin rauhoittuu ja tasaantuu syksyllä ja useimmiten tätä olotilaa kuvaa harmaa, tuuleva päivä ja ripauksena tihkusadetta. Syksyn ruskakin on näkemisen arvoinen asia, josta pidän myös ihan hirveän paljon. Syksylläkin on oma harmoniansa joka soveltuu parhaiten minuun itseeni.

Talvi
Talvessa en pidä muuta kuin siitä valkeudesta jonka ensilumi tuo mukanaan, rakastan myös talvessa jäätä ja sitä hiljaisuutta mikä useimmiten viipyilee metsissä. Tunnelmakin on ihan hienoa, kun on hyvin piemätä ulkona ja sisällä kynttilät lepattavat levottomina.

Kevät
Kevät... en osaa edes kuvailla sitä turhautumista aivan kevään alussa, kun odotetaan, että ilmasto lämpenee hiukan ja synttärini tulevat. On sanoin kuvaamatotna nähdä miten luonto jaksaa vihertyä yhä uudelleen ja uudelleen. Keväällä on ihanaa kuulla mtien purot solisevat ja eläimet liikkuvat metsässä, linnut palaavat nokkimaan siemeniä ja ulkona alkaa taas liikkua enemmän ihmisiä, kun illatkin ovat jo kirkastumassa!

Toistan: en osaa tarpeeksi hyvin kuvailla miltä minusta tuntuu syksyn ja kevään aikaan ja kuten kävi selväksi nämä molemmat ovat lempivuodenaikojani. :)

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #9 : Syyskuu 17, 2010, 00:26:49 »
Olen kesäihmisiä eli rakastan kesää.Lämmintä tuulen virettä kun saa rauhassa lukea jossain varjossa Harry Pottereita<3 Mulla on tosi kauhee ikävä kesää..Upottaa jalat viileeseen veteen laiturilta ym..
Syksyssä pidä ainoastaan värikkäistä lehdistä,muuten se pimeys ja harmaa,märkä masentaa minua.
Talvessa pidän vain joulusta.Saa lahjoja ja olla vain ilman kiirettä perheen kanssa.Käpertyä peiton alle ja polttaa kynttilöitä.
Kevät tulee ehdottomasti toisena.Vesi virtaa purona ja solisee.Linnut livertää.Lumi vihdoin sulaa.On valoisampaa.Olen iloisempi.
Ja se kuukausi on myös mahtava kun on vuotisennakko:)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 17, 2010, 13:56:10 kirjoittanut Taru »
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #10 : Syyskuu 21, 2010, 13:34:00 »
Kesä, kesä, kesä! <3

Vuodenajoista paras on kesä. <3 :) Mä oon niitä vilukissoja, jotka sietää kylmää vain vähän kerrallaan ja erittäin harvoin. Sen takia kesä on aivan ihanaa aikaa, koska on niin lämmin. Rakastan sitä kuumuutta. <3 Lisäksi olen huomannut, että säätila vaikuttaa usein mielialaani. Rakastan lämpöä ja aurinkoa, mutta inhoan pimeää ja kylmää. Joten sitä aurinkoa kiitos! :) Kesällä on myös lomaa, joten se tekee kesästä vielä ihanamman, koska tästä vuodenajasta pystyy nauttimaan kaikkein eniten. :) Kaikki on kivan vihreää kesällä, viljapellot alkavat kellastua loppukesästä. Luonto on niin kaunis kesällä. <3 Kesässä on tunnelmaa. <3 Silloin matkustellaan, tavataan kavereita, rentoudutaan ja ollaan vaan. :) Se on ihanaa. :D

Talvi tulee sitten seuraavana. Ehkä. En mä tiedä. :D Siis talvihan on juuri sitä kylmää aikaa, mutta koska harrastan laskettelua ja rakastan harrastustani, en myöskään haluaisi talven ja lumen poistuvan kuvioista. :) Mutta tosiaan, en tykkää yhtään kylmästä ja sen takia koko talvi meneekin yleensä sisällä. Niitä kivoja lasketteluretkiä lukuun ottamatta. :D Lumi on kauniin näköistä, mutta talvi on vaan niin kylmä, etten muuten tykkää siitä.

Kevät on vähän jännää aikaa, mä en oikein osaa sanoa siitä paljon mitään. Se on kivaa aikaa, koska silloin alkaa odottamaan kesää. On ihanaa, että talvi väistyy ja alkaa taas tulla lämmintä. Ehkä mä en keväällä enää tärise joka tunnilla koulussa lämmityksen puutteen takia (tai siis, onhan koulussa lämmitys, se on vaan niin surkea). :D Keväällä myös alkaa vihertää ja mä oon siitä joka kerta yhtä iloinen. :) Mutta toisaalta keväällä tulee se älytön väsy ja koulu alkaa tuntua tosi suurelta taakalta pitkän talven jälkeen. Keväällä tulee se uupumus ja stressi. Enkä mä tykkää niistä. ;(

Syksy. Jaa. Silloin on mun synttärit. <3 ;) Syksy on mukavaa aikaa, koska silloin on niin värikästä. Puiden lehdet ovat moniväriset ja luonto on muutenkin kuanis. Tykkään syksystä myös sen takia, että silloin puidaan viljat pelloista. Rakastan sitä viljan tuoksua. <3 Tänä syksynä meillä ei kyllä puitu, koska kaikki pellot olivat tuoreruoholla. :( Syksystä en kuitenkaan tykkää sen takia, että kesä loppuu, sadekausi alkaa ja tulee kylmä. :( Alkusyksy menee, se on kivaa aikaa. :) Mutta loppusyksy on toosi pimeä ja kylmä. :( Eikä missään ole enää väriä ja luonto on niin alaston, kun kaikki lehdet on tippuneet pois. :(

Eli: kesä paras, talvi sitten ja kevät ja syksy suurin piirtein tasoissa keskenään. :) Kaikkein kauheinta aikaa on se loka-marraskuu, kun on niin pimeää ja kylmää (varsinkin, kun on pitkät koulupäivät: aamulla menee kouluun ja on pimeää, ja kun tulee koulusta on taas pimeää). Ei silloin jaksa iloita mistään. :(
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #11 : Syyskuu 26, 2010, 13:31:13 »
Olen iloinen siitä, että meillä on neljä toisistaan poikkeavaa vuodenaikaa. Näin yhteen ei ehdi kyllästymään, kun toinen tekee jo tuloaan. Vaihtelu virkistää, ja vuodenaikojen vaihtelua odottaa innolla. Rikkautena on tosiaan myös se tosiseikka, jonka monet täällä ovat jo todenneet, että osaamme löytää jokaisesta vuodenajastamme sekä hyviä että huonoja puolia.

Sitten kuitenkin omaan listaukseeni. Kysyttäessä minulta lempivuodenaikaani vastaan sen hetken tunnetilani mukaan aina joko kesän taikka talven. Vaikka ko. vuodenajat ovatkin pohjimmiltaan hyvin erilaiset, silti niiden omat hyvät seikkansa vetoavat minuun.

Tällä punaisella minuutilla sanoisin lempivuodenajakseni kesän (voi siis vaihtua jo heti huomiselle :D). Tuolloin luonto ja eläinkunta ovat täysin hereillä ja kauneimmillaan. Sitä saa irtautua suurimmista arjen kahleista, olla ja nauttia vain, heittäytyä menemään. Juhannus, uiminen, mansikat ja järven ranta, näistä kunnon kesä on tehty.

Talvella sitä saa vastapainoa kesän lämmölle. Pakkassäällä on ilo katsella tähtiä ja olla pulkkamäessä, nuoskakelillä rakentaa lumiukkoja. Illat roihuavan tulen ääressä jotain lämmintä juoden tekee terää. Tärkeänä ponttina on tietenkin joulu, ja sen ah niin ihanat herkut, sekä tietenkin joululahjat, niin saatuina kuin annettuina.

Tasapeliin päätyvät minulla jäljelle jääneet kevät ja syksy – en vain osaa päättää näistä. Kevät saa luonnon puhkeamaan kukkaan, mutta toisaalta taas pidän syksyn ruskasta. Keväällä odottaa kesää, syksyllä talvea. Molempiin kuuluu loska-p*ska –keli, josta en niin pidä. Puolensa ja puolensa, kuten kaikessa.

Ja yhteenvetona vielä:

1. Kesä
2. Talvi
3. Kevät & Syksy

Vallan näin :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #12 : Lokakuu 26, 2010, 16:34:00 »
Kaikki vuodenajat kelpaavat, mutta kevät, etenkin loppukevät on paras. Silloin puihin tulee lehdet ja kukat puhkeaa väreihin, ja auringosta saa kaivattua energiaa siihen että jaksaa käydä kouluvuoden loppuun.

On todella ärsyttävää, että aina joka vuodenajasta valitetaan. Talvella sanotaan että on liian kylmä ja että olisipa kesä, kesällä taas valitetaan kuumuutta ja sanotaan että olisipa talvi niin olisi viileämpi. Haloo -koittakaa nyt päättää. Nauttikaa talvesta vielä kun se on kunnollinen, ilmastonmuutoksen myötä talvista saattaa tulla märkiä ja vähälumisia. Ja siitä, että kesät ovat lämpimiä eikä koko ajan sada vettä.

Talvi on ihanaa siksi koska on paljon lunta eikä pieni pakkanenkaan ole haitaksi. Minusta on mukavaa pukea paljon vaatteita päälle ja rakastan talvikenkiäni, mustia huopatöppösiä. Odotan jo innolla, milloin saan taas käyttää niitä.

Kesässä on mukavaa se että on lämmintä ja luonto on parhaimmillaan silloin. Voi käydä uimassa järvessä ja tehdä kaikenlaista kivaa ulkona. Silti lempivuodenaikani on kevät.
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Saccharine

 • Introverted Assbutt
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • La Vita è Facile
  • Twitter
 • Pottermore: MoonWillow1269
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #13 : Lokakuu 29, 2010, 19:03:35 »

Syksy
Tiivistettynä syksy on kaunista, viileää aikaa. Siksi se varmaan onkin suosikkivuodenaikani. :)
En ole kuuman ystävä, iteasiassa inhoan liian kuumia säitä, joten alkusyksyn mukava vilpoisuus ei ole koskaan pahitteeksi runsashelteisen ja hikisen kesän jälkeen. Liian kylmäkään tosin ei ole hyvä ja yleensä se syksyn sää taipuu loppupuolella menemään hieman viileämmäksi kuin olisi tarpeen. Toinen asia mitä rakastan syksyssä, on sade. Sade on raikasta ja pisaroiden ropinaa kattoa vasten on rauhoittavaa kuunnella. Jonkin takia myös nukahdan helpommin sateen ropinan ympäröimänä.
Syksyn ruska on myös oivallista valokuvauksen aikaa. Niin kaunista.. värikkäitä lehtiä joka puolella.. mm..

Kesä
Kuumudesta ja öttiäisistä huolimatta kesä saa hopeasijan. Suuri osasyy siihen onkin varmaan ihanan, ihanan, ihanan pitkä kesäloma. :>
Aurinko paistaa ja on vehreää. Kavereiden kanssa on mukava olla kun ei ole koulustakaan stressiä pitkiin aikoihin. Voi syödä jäätelöä ja tuoreita mansikoita. Ja saa grillata. :D

Talvi
En ollut aivan varma kumpiko saisi pronssisijan, talvi vai kevät. Päädyinpä sitten talveen. Miksikö. No.. silloin on joulu. :) Ihanan tunnelmallista aikaa ja saa laulaa joululauluja ja tehdä kaikkea muuta jouluista. ^^ Silloin myös tietää että on enää puolet kouluvuodesta jäljellä. Lumi on myös ihanaa. Varsinkin jos se leijailee hitaasti sysimustaa yötaivasta vasten.. kynttilöitä onkin mukava poltella talvi-iltoina. Huono puoli talvessa on sitten se kylmyys.. :/ Kylmää, kylmää.. Jalat jäätyy, korvat jäätyy, kädet jäätyy, pää jäätyy. Ei ole mukavaa. Varsinkaan kun inhoan kerrospukeutumista. Talvella on myös aina flunssa. Mistä tosin saan syyttää vain itseäni. :'> Pimeys on taas osaksi huono, osaksi hyvä asia. On aika masentavaa ajatella kyllä, että kun aamulla menee kouluun, aurinko nousee ja kun sieltä sitten pääsee, aurinko laskee.

Kevät
Silloin.. no. Onhan se kiva kun kaikki puhkeaa kukkaan ja linnut palaavat jne, mutta jotenkin kevät on vähän.. loskaista ja märkää.. tyhjää ja hieman "tylsää" aikaa. On tosin hienoa ajatella, että ei ole enää kauan kesään, mikä tarkoittaa kiirettä ja kokeita koulussa. En ole varma miksi pidän keväästä vähiten. Silloin on pesäpalloa liikunnassa.. tuli nyt anioana mieleen. :) On turhauttavaa katsoa kun välillä lumi sulaa, ja sitten taas tulee lisää ja kerkeää jo huokaista, että hyänen aika, ei se kevät milloinkaan tule.
"The first sign of the beginning of understanding is the wish to die."

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #14 : Joulukuu 04, 2010, 23:08:54 »
Ehdottomasti lempivuodenajakseni sanoisin syksyn, koska silloin kaikki on jotenkin vain niin kauhean kaunista. Kun lehdet kellastuvat, ulkona sataa vettä ja ukkostaa ja voi olla sisällä makoilemassa takkatulen ääressä. En kyllä tiedä mitään parempaa. Ja tälläisenä valokuvausintoilijana voisin vielä sanoa että ehdottomasti syksyllä tulee niitä parhaimpia kuvia. Silloin on paljon kuvattavaa ja innostus syksyllä - ainakin itselläni - valokuvaukseen on suurempi kuin muulloin.

Talvi, se toisiksi paras vuodenaika. Talvella voit tehdä paljon; laskettelu- ja hiihtokausi alkavat ja myös valoa on enemmän lumen ansiosta. Se on jotenkin niin virkistävää kun lähtee ulos, ja tuntee ensi askeleella nenässään pakkasen nipistyksen ja kenkien narskuvan ensilumen alla. Ja jos hieman valokuvauksesta tähän; talvella on mukava kuvata esimerkiksi koiraa joka selvästi nauttii lumen tuomista mahdollisuuksista ja siitä että voi juosta hullun tavalla ja haukata suuhunsa aina hieman lunta. Hups! Poikkesimpa taas aiheesta.

Noh, Kesästä ja Keväästä sen verran että ei minulla varsinaisesti niitäkään vastaan mikään ole, mutta minua ei vain selvästikään ole luotu kesä ihmiseksi. Tokihan kesällä on loma ja rauha kaikesta kiireestä, mutta silti :P
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2010, 23:18:18 kirjoittanut worldsayshello »
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa guopus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #15 : Joulukuu 05, 2010, 09:49:44 »
Oho, ompas paljon täällä sanottu syksyn olevan parhain vuodenaika.. Minulla iskee silloin aina syysmasennus, joten se ei kyllä kuulu minun lemppareihini, vaikka silloin onkin synttärini ja ihanan värikkäitä lehtiä..
     Minulla taas ehdoton lempivuodenaika on kesä. Silloin on pitkä loma, saa mökkeillä, uida, ottaa aurinkoa, ajaa skootterilla.....
On se talvikin ihan mukava, pidän kyllä lumestakin. Kunhan ei vain ole liikaa pakkasta, sellaiset pari astetta pakkasta on ihan riittävä. Talvella tykkään hiihtää, käydä pulkkamäessä, luistella ja lasketella. :)
     Kevät taas.. No loppukevät on ihan ok, kun kukkia alkaa tulla ja lumet on jo sulaneet. Mutta väkisinkin tulee keväästä mieleen loska ja märät kengät, mikä taas ei ole yhtään mukavaa..

Poissa Ariel

 • Huispaajan ensilento
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #16 : Joulukuu 11, 2010, 18:43:51 »
talvi & syksy! auauuauu mä niin rakastan lumisadetta, luistelemista, kuumaa kaakaota, lämpimiä vaatteita, lumienkeleitä ja -ukkoja, pipareita, jouluvaloja, joululahjoja ja joulua muutenki! syksystä taas ihanan tekee syyssateet, värikkäät lehdet, lehtisodat, ilmojen kylmeneminen (iltojen talvitakin tarve), iltojen aikaisempi hämärtyminen, lintujen lentäminen etelään. aaa näitä syitä olis vaikka miten. kesä on sitten toiseksi paras. se on rennointa aikaa, ei tarvi murehtia paleltuvansa, voi heittää kengät jalkaan ja lähteä ulos, ei tarvitse huolehtia mistään ja saa vaan laiskotella. keväästä pidän myös. tosin en tykkää loskasäistä ollenkaan. loppukevät on ihana kun ekat kukat puhkeaa ja linnut palaa etelästä!
all I want to do is wear glitter and dance in my underwear

Poissa Aqutalio

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: WaveSand28304
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #17 : Joulukuu 30, 2010, 23:04:33 »
Kevät on paras vuodenaika! Mulla ei allergioita ole, joten tää siitepölyasia ei mua niin paljoa koske. On kiva, kun lumet sulaa ja luonto alkaa olee vihreetä, vaikkakin se loska vetää miinukselle. Siks se loppukevät onkin parasta aikaa. Keväällä on myös mun synttärit ja se edeltää kesää, jolloin ainakin piristyy ja ei ole koulua etc. En kuitenkaan tykkää kovin kuumasta, vaan sellanen lämmin ilma olis hyvä. Siks en tykkää kesästä niin paljoo. Onhan se kivaa, mut mä oon enemmän viileyden ystäviä.

Syksy on kaunista aikaa. Syksyllä alkaa koulu ja sillon tulee taas se rutiini päälle, ja se on oikeesti ihan jees. Loka- ja marraskuun alku on kuitenki aika tuskaa. Talvi on kans okei, kunhan on LUNTA!
“Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.”
― Bernard M. Baruch

Poissa hihihanna

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #18 : Tammikuu 08, 2011, 22:45:25 »
Kevät on ylivoimaisesti paras mielestäni (: vaikka ei muissakaan sinäänsä valittamista ole... :D
Rakastan sitä, kun voin pyöräillä kirjastoon yksin ja mennä sinne vain selailemaan kirjoja ja klisee runoja (= sen jälkeen on aina mahtava fiilis :)HIHIHANNA kiittää ~
"Oli siinä" Fred kuiskasi Harrylle, kun he nousivat pöydästä. "Me lähetettiin se."

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #19 : Tammikuu 16, 2011, 11:22:13 »
Järjestys menee näin:
1. Kesä
2. Syksy
3. Kevät
4. Talvi

Olen ehdoton kesäihminen. Voin maata pihalla koko päivän auringossa ja nauttia joka sekunnista. Kesällä voi syöd' jäätelöä hyvällä omatunnolla ja käydä joka päivä rannalla. Voi käyttää toppeja ja hellemekkoja ja caprimallisia pussihousuja. Kesällä ei koskaan tule tylsää, sillä aina voi tehdä jotain. Jos kaikki kaverisi ovat poissa, voit mennä takapihallesi ottamaan aurinkoa, lukemaan hyvää kirjaa ja kuuntelemaan musiikkia. Kavereiden kanssa voi lähteä rannalle tai shoppailemaan tai eväsretkelle. Meidän perhe lähtee aina kesäisin jonnekkin ulkomaille. Vaikka ulkomaille voi lähteä muulloinkin, kuin kesällä, niin lasken sen silti kesäksi, koska sää on kesäinen.
Top 10 asiat kesässä:
1. auringonotto
2. ei koulua
3. uiminen
4. kaverit
5. voi käyttää korkokenkiä
6. jäätelö
7. retkeily
8. kesämekot
9. varvastossut
10. lämmin sää

Minulla tulee syksystä aina mieleen Lontoon sumuiset kadut ja ihmiset, jotka ovat pukeutuneet keltaisiin sadettakkeihin.. Syksy on vuoden toiseksi parasta aikaa. Syysloma on toiseksi paras loma, sillä me menemme aina Tallinnaan. Syksyinen Tallinna on minusta uskomattoman ihana. Mielestäni paras syyskeli on hieman sateinen ja todella sumuinen. Hieman kylmäkin pitää olla, että voi mennä johonkin ihanaan kahvilaan teelle tai kaakaolle. Saa pukeutua syksytakkiin ja kumisaappaisiin.
Syksyn Top 10.
1. sumu
2. sade
3. pimeä
4. kumisaappaat
5. kuuma tee
6. kuuma kaakao
7. maisemat
8. kaverit
9. sadetakit
10. takit

Kevät on sitten kolmanneksi paras. Kevällä on se ihana tuoksu ilmassa kokoajan. Säät lämpenevät, minulla on synttärit ja koulut loppuvat. Pyöräily on ihanaa etenkin keväisin, sillä ihana kevättuuli puhaltaa ja ilma on sopivan vilpoinen. Keväällä on hyvä mennä kävelyretkille ja lenkille. Keväällä saa pukeutua ihanan vapaasti, kun han muistaa vain lämmittävän hupparin.
Kevään Top 10.
1. tuoksu
2. tuuli
3. tennarit ja balleriinat
4. vappu
5. pyöräily
6. lämmittävä aurinko
7. koulun loppu
8. lenkkeily
9. kaverit
10. syy pukeutua noidaksi (pääsiäinen)

Jaa viimeiseksi (ja vähäisemmäksi) talvi. Minä inhoan talvea. On kylmä ja märkä ja inhottavan pitkä. Kyllähän talvestakin löytyy hyviä puolia. Ensilumi on aina ihana ja silloin tekee aina mieli kietoa lämmin tupahuivi ympärille ja lähteä ulos leikkimään Potteria.. Joulu, uusivuosi, hiihtoloma ja ystävänpäivä on talvella. Toisaalta joku pakottaa aina hiihtämään..
Talven Top 10.
1. joulu
2. uusivuosi
3. ystävänpäivä
4. hiihtoloma
5. laskettelu
6. kaverit
7. lahjat
8. lomat
9. lumi
10. luistelu


~nya, joka odottaa nyt jo kesää ._.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2011, 16:38:19 kirjoittanut Nenyan »
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa Yamaneko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I am the warrior of shadowclan
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #20 : Tammikuu 16, 2011, 12:01:01 »
Minä pidän myös kaikista vuodenajoista. Se tuo mukavaa vaihtelua elämään. Ja luulen, että moni pitää kesästä niin paljon juuri siksi, että välissä on talvi. Kesää täytyy odottaa, ja odottamisen aikana on kärsittävä kylmästä ja opiskelusta. Kun kesä sitten tulee, se tuntuu niin mahtavalta.
Mutta itse kyllä pidän talvesta enemmän kuin kesästä :).

Talvella ihaninta on hiljaisuus. Kesäisin ulkona ei ole koskaan niin hiljaista kuin talvella. Lisäksi talvisin on kaikkia mukavia tapahtumia, kuten joulu :D. Joululoma on mukavan pituinen, ja huomaan itse saavani enemmän aikaiseksi joululomalla kuin kesälomalla.
Talvella on toki paljon ikäviäkin puolia, kuten jokaikiselle metsäpolulle tungetut hiihtoladut jotka estävät ihmisiä lenkittämästä koiriaan muualla kuin umpihangessa. Latuja täytyy olla, tottakai, mutta voisi edes jonkun pienen polun säästää! Talvella myös sairaudet leviävät huomattavasti helpommin, johtuen luultavasti kouluista ja muutenkin siitä, että ihmisiä ahtautuu sisätiloihin paljon kerralla.

Kesällä sitten on ihana pitkä loma, leirit, metsäretket ja lämpö. Tosin liiallisesta lämmöstä en pidä. Inhoan auringon ottoa ja uimista :) enkä välitä hirveästi jäätelöstäkään. Mutta mansika ovat ihania! Ja keskellä metsää sijaitsevat mökit! <3 Kesällä tulee tehtyä kyllä paljon, mutta ajateltua vähemmän (?). Tai minusta tuntuu vain siltä :D

Syksy ja kevät ovat ihan hauskoja nekin, tosin suurin osa ajasta on märkää, loskaista ja harmaata. Keväällää kaikkein kauheimman näköistä on tien vieressä olevat mustat lumihanget :( yh. Mutta syksy ja kevät ovat toisinaan myös kauneinta aikaa, kun tulee ruska tai kukat puhkeavat nuppuihin. Silloin myös kaikki tuoksuu hyvälle. Keväällä vain allergiat ja koiran karvanlähtöaika alkavat ja kuljen ympäriinsä silmät punaisina ja pärskien :(.
Onneksi meillä kuitenkin on kaikki nämä neljä vuodenaikaa :)
Where once was light,
now darkness falls
Where once was love,
love is no more                      -Gollum's song

essya

 • Ankeuttaja
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #21 : Tammikuu 17, 2011, 02:10:55 »
Itse olen aina kokenut näin että olen aika harvinainen tapaus kun puhutaan suosikki -ja inhokki vuodenajoista. Nimittäin minun oma pieni mieleni ei liiemmin välitä tästä kaikkien rakastamasta kesästä, eikä varsinkaan keväästä. En ole tainnut oikein ikinä pitää näistä vuodenajoista, paitsi kesästä kesälomaa ajatellen. :)

Suosikkini on ylivoimaisesti aina ollut, ja tulee varmaan aina olemaankin Syksy.
Syksy on ihanaa, maagista, hämärää, kaunista ja melankolista aikaa. Muut kärsivät syysmasennuksesta niin minä loistan kilometrien päähän, ainakin henkisesti. ;)
En ole ikinä välittänyt kuumasta/lämpimästä ilmasta, joten syksyn viileys on minulle omiaan. Rakastan myöskin syksyistä sadetta, ruskaa ja syysmyrskyjä. Syksyllä voi polttaa hämärässä kynttilöitä, kuunnella hyvää musiikkia ja käveleskellä ympäriinsä raikkaasta ilmasta nauttien. :) Syksyssä ei ole mitään mistä en pitäisi, paitsi tietysti se, että kesäloma loppuu ja koulut alkavat. :)

Inhokkini on siis Kesä. Kesässä ainoat hyvät puolet on kesäloma ja festarit, mutta itse kesässä ei oikeastaan ole mitään niin rakastettavaa. :(
Inhoan liian kuumia ilmoja, mitä yleensä jossain vaiheessa kesää tulee aina olemaan pari päivää. Hiostavuus ahdistaa minua ja haluaisin silloin vain kävellä lähimpään kauppaan istumaan pakastealtaaseen.
Sitten inhoan myöskin kaikkia näitä kärpäsiä, jotka jostain kumman syystä löytyvät aina illalla pörräämästä huoneeni katosta ja sitten niitä pitää jahdata koko yö. Ampiaiset, paarmat, hyttyset yms. eivät myöskään ole lähimpiä ystäviäni. =)
En myöskään pidä siitä että kesällä ei missään vaiheessa ole kunnon pimeyttä ja hämärää, minä kun olen näin muutenkin enemmän ilta -kuin aamuihmisiä.
Uiminenkin ja auringon otto ovat aika tylsää puuhaa mielestäni. :D

Kevät ei ole myöskään ollut ikinä mikään rakastettuni. Loska, kylmän ja kuuman ilman äkilliset vaihtelut, auringon porotus pitkän talven jälkeen yms. eivät oikein saa minua hihkumaan onnesta. D: Keväällä myös yleensä minulle iskee jokin äkillinen kevätmasennus.
Ainoa hyvä puoli keväässä on se, että luonto alkaa taas heräämään pitkän talven jäljiltä.

Talvi on joillekin ihmisille ylitsepääsemätön ongelma, mutta minulle se on oikeastaan aika neutraali vuodenaika. En rakasta, mutta ei siinä sinäänsä ole paljon valittamistakaan.
Nämä tammikuun lopussa/helmikuussa tulevat -30 asteen pakkaset eivät ole mitään kauhean kivoja ilmoja ja silloin ei paljon innosta liikkua ulkona, mutta näitäkin päiviä on oikeastaan aika vähän ja ne kestää. :)
Talvessa mukavaa on lumi, joulu ja minun synttärini.

Eli Top 4 siis;

1. Syksy
2. Talvi
3. Kevät
4. Kesä

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #22 : Helmikuu 23, 2011, 23:34:26 »
Syksy nosti viime syksynä huimasti pisteitään. Ei tullut syysangstia! Huomasin sen olevan loppujen lopuksi ihan kiva vuodenaika. Syksyllä ilma tuoksuu kivan raikkaalta ja ruska-aikaan luonto on kaunis. Syksyllä myös alkaa se kynttilöiden poltteluaika. Edelleenkin syksy on kylmää, märkää ja pimeetä aikaa, mutta nykyisin olen huomannut ettei se ehkä ole ihan niin masentavaa. Paitsi jos se jatkuu kevääseen asti eli joudutaan hyppäämään talven yli lumen puutteen takia. :( Silloin syksy alkaa ketuttaa. Omalla paikallaan pysyessään se taistelee kolmannesta sijasta kevään kanssa. Kevät muistutti jo yksi päivä siitä, mikä siinä mm. mättää. Lumi sulaa jalkakäytävältä -> vettä ja sen alla jäätä -> liukasta. :( Toinen asia mikä siinä on vähemmän mukavaa on allergiat. Puiden kukinnoissa ei olisi mitään vikaa, jos ne ei aiheuttaisi jatkuvaa nuhaista oloa ja silmien kutinaa. Keväällä aurinko myös on polttavimmillaan.

Mistä muut muuten ajattelee vuoden aikojen loppuvan/alkavan. Olen huomannut, että eri ihmiset ajattelee tämän eri tavalla. Minun talvi alkaa siitä, kun sataa pysyvä lumipeite. Kevät taas tulee lumen sulaessa ja maan alkaessa paljastua. Kesä taas siinä kohtaa, kun on pysyvästi sen verran lämmintä. Syksy taas siinä kohtaa, kun ilmat viilenee kesästä pois ja alkaa syyssateet. Ennen syksyni alkoi koulun alkaessa ja kesä loman alkaessa. Nyt kun ei ole enää koululainen, pitää määrittää nuo ilmojen mukaan. Nuo rajat on aika liukuvia ainakin näin määriteltynä, mutta jotenkin sitä aina sen vuoden ajan kohdalla tietää mikä vuoden aika on menossa. :) En vaan osaa selittää tarkalleen missä menee raja.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa Koala

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #23 : Huhtikuu 12, 2011, 15:49:37 »
Kesä on lempparini. Olen syntynyt kesällä, ja kesä on muutenkin ihana vuodenaika. Voit liikkua luonnossa, käydä uimassa meressä tai järvessä, ottaa aurinkoa ja pitää kesävaatteita ja aurinkolaseja. Paras puoli on ehkä lämpö. On mukavaa kun aurinko lämmittää kasvoja, eikä tarvitsee pitää toppatakkeja, vaan voi olla topissa ja sortseissa. Kesällä voi käydä retkillä, joka on hyvä puoli. Minulla on kesällä hyvä olo ja olen iloinen ja pirteä. Huonona puolena tosin on se, jos aurinko porottaa kovasti ja on todella kuuma. Suomen kesät ovat kuitenkin melko lauhkeita, eli ei hirveän kuumia, muttei kylmiäkään.

Loppu talvella on inhottavan loskaisaa. Mutta muuten talvi on ihan OK. Alku syksyllä, kuten syyskuussa on ihan mukavan viielää, muttei vielä kylmää. Silloi on ihan mukavaa. Kevätkin on ihanaa aikaa.

Top 4
1. Kesä
2. kevät
3. talvi
4.syksy

Poissa Kanfley

 • Lemmikki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulki koira musta, susi suuren siimeksen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Vuodenajat
« Vastaus #24 : Huhtikuu 16, 2011, 20:54:56 »
Lähtemätön listäykkönen syksy on suosikkini. :3

Syksy on ihanaa aikaa, eikä pelkästään ruskan ja kauniiden värien, vaan myös sateiden, sumun ja myrskyjen takia. Pitäkää hulluna vaan, mutta meikä rakastaa koiranilmaa.<3 Sade, sumu, ukkonen... Pelkkä ajatuskin tuo hyvälle tuulelle.
Ja varsinkin alkusyksystä on liian hienonupeannätin näköistä kun synkänharmaa taivas, vihreä nurmikko ja lehdettömät puut. *__* *Haltioissaan*

Silloin on myös kivan pimeää ja luonnon kuolemista on mielenkiintoista seurata. Tykkään pimeästä, se on jotenkin luonnollisempaa ja mukavampaa minulle kuin aurinkoisuus ja valoisuus. Minä melkeinpä vihaan auringonpaistetta, varsinkin kirkasta sellaista. Mutta muuten kesä on ihan kiva. Se jatkuva porotus vain häiritsee... Mutta ei siitä enempää.

Kevät on hienoa aikaa. Silloin [toivonmukaan] aurinko ei ole korkeimmillaan ja ankarimmilaan minua kohtaan mutta luonto on vihreää ja kasvaa taas syksyn kuolosta uudelleen. Tosin keväällä on se ehdottomasti vuoden rasittavin aika, jota kutsun omalla nimelläni 'koiranp-ska-aika'. Sillion kun joka toisen askeleen saa hypätä kauemmas kun tiellä on kasa koiran jätöksiä. Kun lumi on juuri sulanut, kikkareet eivät ole vielä ehtineet maatua ja silloinkos on tunnelmat katossa. :B

Talvi on taas omaa kauneuttansa. Suomen erikoinen, sanotaanko näin. Meillä on nämä joulupukit ja joulusaunat ja vaikka mitkä. ;D Ja talvella olen syntynyt, joulukuun 13. päivä, Lucianpäivänä. Jouluaatto on ihanaa viettää perheen ja sukulaisten kanssa, ja meillä on yleisimmin kokoonpano meidän ydinperhe, ukkini ja enoni. :) Viime joulu vietettiin poikkeuksellisesti meillä, ja sekös oli ihanat muutama päivä kun eno yötä ja näin. Haluan samanlaisen järjestelyn ensikin vuonna.

Jos nyt joku järjestys pitäisi laittaa sanotaanko näin:

1. Syksy
2. Kesä
3. Talvi
4. Kevät
Intohimomme ovat oikeita Feeniks-lintuja. Kun tuli tuhoaa jonkun niistä, tuhkasta nousee heti uusi.