Kirjoittaja Aihe: Nineteen Years Later (vol 2)  (Luettu 48004 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #25 : Kesäkuu 30, 2008, 21:11:16 »
Sad Mushroom, vaikka Harry ja kumppani menivätkin naimisiin ja saivat lapsia, ei heidän elämänsä todennäköisesti täysin ruusulla tanssimiseksi muuttunut. Elämässä tapahtuu aina kaikenlaisia asioita, niistä ei tuossa epilogissa vain kerrottu. Miksi olisi pitänyt? Jokainen saa kuvitella itse, millaista elämää kolmikko ja muut elivät Voldemortin kaatumisen jälkeen. Se, ettei Rowling niistä suoraan kertonut, ei tarkoita, etteikö niitä vaikeita ja epämukaviakin asioita ole tapahtunut. Taatusti Harryn elämä Voldemortin kuoleman jälkeen oli hankalaa - hänen "tarkoituksensa" ja suuri määränpäänsä oli poissa, joten hän varmasti tunsi tavallaan olevansa tyhjän päällä.

Ei Harryn ja Ginnyn suhdekaan varmasti puhjennut heti kukkaan. Ginnyhän oli vielä koulussa ja Harrya varmasti painoi kaikki tapahtunut. Ja annetaanko muka kirjassa ymmärtää, ettei Fredin menetys olisi ollut Georgelle rankkaa? Taatusti se sitä olikin, senhän tajuaa jo idioottikin. Ei sitä tarvitse erikseen sanoa.

Päällisin puolin kaikki varmasti olikin kunnossa, mutta onhan elämässä aina ne pienet hankaluutensa. Ja eikö Harry ansaitse hieman vakautta ja normaaliutta (mikä nyt sitten taikamaailmassa on normaalia) elämäänsä kaiken kokemansa jälkeen? Kyllä hyviäkin asioita tapahtuu aina joskus.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Sad Mushroom

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #26 : Kesäkuu 30, 2008, 21:47:07 »
Rainmaker:

Totta kai hyviäkin asioita tapahtuu, ja tietysti on hyvä että Harrykin välillä "vakautta" elämäänsäkin sai, mutta silti se loppu tökki. Pahasti.

Sillä minusta se oli siltikin sellainen että nopeasti sidottiin kaikki langat toisiinsa, että tuli mukava verkko. Varsinkin Rown haastattelu sai lopun tökkimään vielä pahemmin. Sillä minusta se loppu oli sokerihuurutettu, ja unohdettu siitä se toinenkin kääntöpuoli. Itse olisin pitänyt enemmän lopusta, joka olisi sopinut paremmin kirjan tyyliin, jossa olisi mukana "epätäydellisyyksiäkin". Eli kyseessä olisi voinut olla vaikka tavallinen aamu, eikä noin "tunteetonta listaamista".

En voi mitään sille, että vihasin loppua ja tunsin hahmot kylmiksi ja sokerihuurutetuiksi ilman mitään ongelmia. Se ei vaan iskenyt mitenkään.

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #27 : Kesäkuu 30, 2008, 22:34:53 »
Lainaus käyttäjältä: Sad Mushroom
Sillä minusta se oli siltikin sellainen että nopeasti sidottiin kaikki langat toisiinsa, että tuli mukava verkko.
Samaa mieltä. Tottakai Ron ja Hermione päätyivät yhteen, se nyt oli ilmiselvää. Samoin kuin Harry ja Ginny. Ei siitä sinänsä mitään valitettavaa ole.
Dracosta ja muista olisin kaivannut ehkä lisää tietoa. Epilogia ei todellakaan ollut pituudella pilattu, sitä olisi saanut olla kuitenkin lisää. Useimmat olisivat halunneet kuulla Dracosta ja muista kumppaneista, minä ainakin. Myös Harry työstä, elämästä hieman. Mutta ehkä ne jätettiin tarkoituksella auki että jokainen lukija saa itse päätellä?
Lasten nimet olivat kaunis idea.
Täältä luin tuon mitä perheille nyt kuuluu ja täytyy sanoa että tuntuu kuin kaikki olisi mennyt täsmälleen suunnitelmien mukaan. Helppo loppuratkaisu sinänsä, mutta jotain lisää olisin kaivannut. Melkein kaikki menivät naimisiin ja unelmatyöpaikkoihin ja awws, mutta ehkei näin. (Toisaalta näin hyvä kirjasarja ansaitsee onnellisen lopun.)

kiteenkultakurkku

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #28 : Syyskuu 07, 2008, 12:01:49 »
Minusta loppu on toisaalta ihana, toisaalta äklö makea. Siis oikein siirappinen. Ehkä osa ärsytys johtuu siitä, että en pidä ollenkaan Harry/Ginny parituksesta. Ja olivathan heidän lastensakin nimet aika koomiset, Albus Severus, Lily Luna ja James Sirius. Se oli jotenkin niin... Onhan kaunis ajatus antaa tärkeiden ihmisten jotka ovat kuolleet, nimetä lapsensa heidän mukaansa, mutta minusta tuo oli ehkä jo hiukan liikaa.
Hermione ja Ron olivat paljon normaalimpia, lapsienkin nimet olivat Rose ja Hugo.
Vaikka loppu oli onnellinen, 'Arpi ei ollut vaivannut häntä 19 vuoteen', se jäi vaivaamaan minua. En tiedä oliko loppu liian onnellinen, vai mikä siinä mättäsi. Tai ehkä se vain ärsyttää, että kirja sarja loppui siihen. :DD

Poissa Kaapo

 • Suuri kyselijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ALITUINEN VALPPAUS!
 • Pottermore: NightJinx26
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #29 : Syyskuu 07, 2008, 12:07:15 »
Minusta loppu oli erittäin hyvä, koska olen aina pitänyt H/G parituksesta ja niiden lastenkin nimet oli aivan parhaat. Varsinkin Albus Severus toi sellaista hyvää tunnelmaa. Lily Luna oli taas ehkä hieman tönkkö ja tuo James Sirius taas oli ihan sopiva, mutta jotenkin tylsä. Myös R/Hr parituksesta pidän ja niiden lastenkin nimet oli myöls melko hyvät. Ehkä tuo Rose tuntui jotenkin tyhmältä, mutta Hugo oli mitä kekseliäin. :D Tuo loppu taas oli sellainen salaperäinen, jännittävä ja monta kysymystä jäi auki.
Tässä lepää Dobby, vapaa kotitonttu

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #30 : Syyskuu 07, 2008, 12:35:48 »
Minulla on noiden nimien kanssa viharakkaus -suhde. Kun luin luvun ensimmäisen kerran, olin ensiksi aivan haltioissani. Olin kai niin herkässä tilassa että nuo nimet nostivat tipat linssiin. Mietin kuinka suloisia nimiä. Mutta myöhemmin minulle tuli todella outo olo kun ajattelin Jamesia ja Lilyä kokoajan Harryn vanhempina vaikka tiesin heidän olevan naperoita. Ja Albus Severus sai minut kuvittelemaan jonkinlaista koukkunokkaista puutarhatonttua. Samanlaista jonka Nazg on piirtänyt ja sen löytää hänen piirustussivultaan tältä foorumilta.

Jotenkin oli kuitenkin vaikea kuvitella Harry 36-vuotiaana. En voi yhtäkkiä kuvitella sitä teinipoikaa järkeväksi aikuiseksi. Se oli liian vaikeaa. Jossain keskustelussa kerrottiin myös että Harry olisi lihonnut? Miten minulta olisi jäänyt tämä huomaamatta vaikka luin 19 vuotta myöhemmin jutun tarkkaan läpi ihan tuota yksityiskohtaa etsien?
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Layne

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #31 : Syyskuu 08, 2008, 22:08:06 »
Minusta tämä viimeinen kappale oli mahtava. Jäi hyvä tunne että kaikki on todellakin edelleenkin hyvin ja tulee aina olemaankin.
Nimistä ovat monet purnanneet mutta minä itkin onnesta jälleen näitä nimiä lukiessani, voiko suurempaa kunnina osoitusta näille ihmisille antaa kuin nimetä omat rakkaat lapset heidän mukaansa? Tottakai se kuulostaa näin hieman kornilta, muttakun ajattelee sen omalle kohdalle niin se on aivan täydellistä.

En usko että Ginnyllä on ollut mitään näitä nimiä vastaan, koska hän tietää kuinka tärkeitä he ovat olleet Harrylle ja vaikuttaneet myös tavalla tai toisella Ginnyyn vaikkei niin läheisesti kuin Harryyn.

Tobias

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #32 : Syyskuu 09, 2008, 09:43:39 »
 Mun tunteet oli aika neutraalit Harry/Ginny mutta aika odotettavaa. Ron ja Hermione oli mun miälest aika hyvä juttu ja se et Ron ei ollu muuttunu yhtää. Siis se oli just sellanen et "katsokin että voitat Scorpiuksen joka kokeessa". Hyvä juttu. Tulevaisuus oli mun miälestä aika hyvä.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #33 : Syyskuu 09, 2008, 13:29:59 »
Minusta oli ihan hyvä, että kaikki päättyi lopulta onnellisesti. Tykkäsin Harry/Ginny parituksesta, myös lasten nimet olivat okei. Vähän ihmettelen, että mistä se Luna sinne Lilyn nimeen tuli? Lunahan jäi eloon. James Sirius -no mikä muukaan se olisi voinut olla? Harryn ensimmäinen lapsi... Albus Severus kuulostaa aika kammottavalta, mutta lyhenteestä (Al) iso plussa. Se kuulostaa niin suloiselta. :) Jäi vähän vaivaaamaan, että onko se nimi Albus Severus vai onko Severus toinen nimi?
Rose=Ron ja Hugo=Hermione (varmaan kaikki ovat jo tajunneet tuon. xD) Nekään eivät luultavasti olleet mitään hetken päähänpistoja. Sain sellaisen kuvan, että Rose on ihan kuin Hermione ja Hugo kuin Ron, vain vähän ujompi versio.
Dracosta ja muista olisin kaivannut enemmän tietoa, heistä kerrottiin liian vähän. Myös Lunasta, Nevillestä (muutakin kuin että hän opetti Tylypahkassa) Weasleyn veljeksistä jne. olisi voinut olla enemmän tietoa itse epilogissa. On aika ärsyttävää etsiä haastatteluja milloin mistäkin.
Ei se loppu niin älysiirappinen ollut. Varmasti kaikkien elämässä joskus menee huonosti ja joskus hyvin. Sellainen "normaali" elämä oli luultavasti todella helppoa, varsinkin Harrylle. Hän oli elänyt ensin Dursleyden kidutuksessa ja sitten Tylypahkassa Voldemortin uhan alla.
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #34 : Syyskuu 09, 2008, 16:00:33 »
Jäi vähän vaivaaamaan, että onko se nimi Albus Severus vai onko Severus toinen nimi?

Minä olen ainakin käsittänyt että Severus on ihan vain toinen nimi (varsinkin kun Jamesilla & Lilyllä on ihan normaalisti etunimi + toinen nimi). Paistaa se jokin auringonsäde sentään Al-parankin risukasaan... :)
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #35 : Syyskuu 09, 2008, 19:40:46 »
Vähän ihmettelen, että mistä se Luna sinne Lilyn nimeen tuli? Lunahan jäi eloon.

Miksi ihmeessä ihmisen täytyy kuolla, että hänen nimensä voi antaa lapselle? Kaipa Luna oli Harrylle ja Ginnylle sen verran tärkeä henkilö, että he halusivat antaa hänen nimensä tyttärelleen.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #36 : Syyskuu 09, 2008, 19:47:20 »
Vähän ihmettelen, että mistä se Luna sinne Lilyn nimeen tuli? Lunahan jäi eloon.

Miksi ihmeessä ihmisen täytyy kuolla, että hänen nimensä voi antaa lapselle? Kaipa Luna oli Harrylle ja Ginnylle sen verran tärkeä henkilö, että he halusivat antaa hänen nimensä tyttärelleen.

Tai voihan nimen antaa muustakin syystä. Siis ihan vain randomin nimen. Tosin Pottereiden lapsilla kaikki nimet taisivat jotenkin liittyä johonkin, siis tärkeisiin henkilöihin. Mutta toisaalta: mikä estää antamasta vian hienoa nimeä lapselle? Varsinkin, kun Luna sopii niin hyvin yhteen Lilyn kanssa, ja on ainakin minusta ihan nätti nimi.

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #37 : Syyskuu 10, 2008, 09:34:31 »
Vähän ihmettelen, että mistä se Luna sinne Lilyn nimeen tuli? Lunahan jäi eloon.

Miksi ihmeessä ihmisen täytyy kuolla, että hänen nimensä voi antaa lapselle? Kaipa Luna oli Harrylle ja Ginnylle sen verran tärkeä henkilö, että he halusivat antaa hänen nimensä tyttärelleen.

Ei ihmisen tietenkään täydy kuolla, ihmettelin vain. Olihan heillä muitakin tärkeitä ihmisiä, kenen mukaan tyttärensä olisivat voineet nimetä? Siis miksi juuri Luna. Onhan se tietysti nätti nimi. :) Toisena nimenä se ei varmaankaan niin haittaa, mutta eikö olisi outoa, jos itsellä olisi samanniminen sukulainen/äidin ja isän ystävä, ja tietäisit että sinut on nimetty hänen mukaansa.
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #38 : Syyskuu 10, 2008, 10:34:18 »
No, mä en tykkäisi edes siitä, että mut olisi nimetty kuolleiden ystävien tai sukulaisten mukaan (paitsi jos olisi sen verran kaukainen sukulainen, ettei häntä olisi henkilökohtaisesti tunnettu, esim. isoisoisoisoisoäiti) vaan pitäisin parempana ihan "omaa" nimeä. Mutta Potterit kaikki eivät ajattele näin. Onhan Harryllakin isänsä etunimi toisena nimenä, eivätkä he varmaan ajatelleet sitä antaessaan, että kohta me kuollaan eikä Harry joudu mietiskelemään yhtäläisyyksiä nimien välillä. Jotkut taasen saavat vanhempansa (käytännössä siis isän) nimen ihan kokonaisuudessaan, loppuun vain laitetaan jr. (esim. Kyyryillä).
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Tipsu

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #39 : Syyskuu 11, 2008, 09:21:21 »
Musta noi jotku nimet oli vähän hölmöjä... En ite ainakaa (jos olisin poika) haluis olla mikää Albus-Severus...
Parhaat nimet oli just sellasia normaaleja= Roxanne, Fred, Hugo ja Victoire (oliko?)... Ja yhdyn kysymykseen: Mihin se Luna sitten jäi? :O

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #40 : Syyskuu 11, 2008, 19:47:59 »
Ei ihmisen tietenkään täydy kuolla, ihmettelin vain. Olihan heillä muitakin tärkeitä ihmisiä, kenen mukaan tyttärensä olisivat voineet nimetä? Siis miksi juuri Luna. Onhan se tietysti nätti nimi. :) Toisena nimenä se ei varmaankaan niin haittaa, mutta eikö olisi outoa, jos itsellä olisi samanniminen sukulainen/äidin ja isän ystävä, ja tietäisit että sinut on nimetty hänen mukaansa.

Kaipa siitä jokainen voi keksiä omat teoriansa. En tiedä, kenties Lunan aitous ja uskallus tehdä niin kuin uskoo olivat vaikuttimina. Tai ehkä Harry ja Ginny vain pitivät nimestä. Ei se minusta olisi lainkaan outoa - minusta se vain kertoisi siitä, miten tärkeä tämä henkilö on ollut vanhemmille. Ymmärtääkseni tämä lasten nimeäminen sukulaisten mukaan on ihan yleistä tuolla Britannian puolella, joten minusta on ihan järkevää, että he saattavat nimetä lapsiaan ihan ystävienkin mukaan. Meidän kulttuurissamme se ei ole niin yleistä, mutta he eivät näe siinä mitään outoa.

En ite ainakaa (jos olisin poika) haluis olla mikää Albus-Severus...

Ja edelleenkin: pojan nimi ei ole mikään Albus-Severus, joka lausutaan yhtenä rimpsuna joka kerta, vaan Albus Severus, joista etunimi on Albus ja kutsumanimi Al.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #41 : Syyskuu 13, 2008, 16:45:13 »
Ihmeen moni on valitellut epilogin liiallista onnellisuutta ja siirappisuutta. Siis eikö Harrylla muka saa olla normaalia elämää (vaimo, lapset jne.)? Kyllä heillä varmasti on vaikeuksiakin ollut elämässä, mutta epilogissa näytettiin vain hyvät puolet. Minusta epilogi oli erittäin hyvä. Kyllä Harry todellakin ansaitsee mielestäni normaalin aikuiselämän surkean lapsuuden ja nuoruuden jälkeen. Parit olivat kieltämättä hyvin ennalta arvattavat, mutta pidin niistä silti paljon; Harry ja Ginny sekä Ron ja Hermione, kumpikin mielestäni kuin luotu toisilleen ja täydentävät hyvin toisiaan. Harryn ja Ginnyn lasten nimetkin olivat kaikki hienoja kunnianosoituksia sankarivainajille, etenkin Kalkaros ansaitsee mielestäni sellaisen kaiken sen jälkeen mitä hän oli tehnyt ja millainen suhde hänellä ja Harrylla oli, unohtamatta tietenkään yhtään Harryn vanhempia, Siriusta ja Dumbledorea. Tosin myönnän, että aluksi minun oli hieman vaikea kuvitella nuorelle pojalle nimeä Albus (tuli väkisinkin mieleen minikokoinen Dumbledore :D), mutta sittemmin olen jo tottunut siihen. James Sirius ja Lily Luna, ihania nimiä myöskin, tosin viimeksi mainittu kuulostaa hieman hassulta ja tönköltä, mutta kaunis nimi kuitenkin. Myös Rose ja Hugo ovat kivoja nimiä ja hienosti muokattu Ronista ja Hermionesta (samat alkukirjaimet). Scorpius sopii myös hyvin Malfoyn suvun nimeksi Dracon ja Luciuksen joukkoon. Neville sopii loistavasti Tylypahkan yrttitiedon opettajaksi, kun hän oli niin loistava kyseisessä aineessa, ja on hienoa, että oppilas, joka ei ollut mitenkään erityisen hyvä koulussa, päätyi lopulta opettajaksi.

Olisihan epilogi hieman pidempikin voinut olla, mutta toisaalta on kiva, että saa kuvitella osan tapahtuneista asioista itse.
Terve kaikille!

Tobias

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #42 : Syyskuu 13, 2008, 19:35:06 »
*sarkastisesti* Jos se epilogi ei ois ollu niin onnellinen ja siirappinen kuin se oli, ei meille ois jääny mahollisuutta kirjoittaa Harryn lapsista Potter ficejä. Rowling ajatteli sitä kirjottaessaan vaan meitä Vuotislaisia.

Momy

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #43 : Syyskuu 14, 2008, 10:27:05 »
Kun Tonks ja Lupin kuolivat, niin jos Row olisi jatkanut kirja sarjaa, se olisi jatkunut melkein samalla tavalla kuin Harry Potterin alku..
Poika ilman vanhempia jne...

krissee

 • Ankeuttaja
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #44 : Syyskuu 14, 2008, 11:45:04 »
Kun Tonks ja Lupin kuolivat, niin jos Row olisi jatkanut kirja sarjaa, se olisi jatkunut melkein samalla tavalla kuin Harry Potterin alku..
Poika ilman vanhempia jne...
Kun jossain vaiheessa Row sano että hän saattaa kirjoittaa vielä lisää kirjoja joiden päähenkilönä ei ole Harry. Jospa Row kirjottaiskin Tonksin ja Lupinin pojasta??

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #45 : Syyskuu 14, 2008, 20:20:28 »
Kun Tonks ja Lupin kuolivat, niin jos Row olisi jatkanut kirja sarjaa, se olisi jatkunut melkein samalla tavalla kuin Harry Potterin alku..
Poika ilman vanhempia jne...
Kun jossain vaiheessa Row sano että hän saattaa kirjoittaa vielä lisää kirjoja joiden päähenkilönä ei ole Harry. Jospa Row kirjottaiskin Tonksin ja Lupinin pojasta??

Miksi ihmeessä hän niin tekisi? Ted Lupin on toki kiinnostava hahmo, mutta se olisi aika lailla vanhan toistoa, ja tuskin Rowling on niin typerä, että lankeaa sellaiseen. Enkä usko, että sarja olisi jatkunut samalla tavalla. Harryn historia oli melko uniikki ja vaikka Ted Lupinin elämän alussa olikin samanlainen kamala menetys, hän ei silti jäänyt aivan yksin kuten Harry jäi, eikä hänellä ollut harteillaan samanlaista koston ja vastuun taakkaa kuin Harrylla.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #46 : Marraskuu 12, 2008, 15:37:17 »
Tosin Ted Lupinillehan kävi enemmän samalla tavalla kuin Nevillelle. Hänethän siis kasvatti isoäiti... Toisin kun Harryn kasvatti jästit.

Se, mikä minua ärsyttää tuossa muuten niin hyvässä epilogissa, on se, että niin monet Tylypahkalaiset menivät loppuen lopuksi naimisiin toistensa kanssa. Ystäviensä kanssa. Dracon vaimo on kai mainittu jossain, Harry ja Ginny tunsivat toisensa alusta asti, Ron ja Hermione olivat kavereita ties kuinka kauan... Miksi Hermione ei voinut mennä naimisiin vaikka mieluummin Dracon kanssa (äh, en tosissani noin ajattele, mutta tuokin oli parempi kuin Ron) On jotenkin vastenmielistä ajatella, että koulusta oppilaat menisivät isona naimisiin vain saman koulun oppilaiden kanssa...

Harryn lapsien nimistä voisin sanoa senverran, että ne olivat oudot. Ihan hyvät muuten, mutta tuntuvat jotenkin mielikuvituksettomilta, kun Suomessa ei yleensä anneta lapselle isoäitinsä nimeä jne. ehkä toiseksi tai kolmanneksi nimeksi, mutta muuten se ei ole tavallista, jolloin se kuulostaa väkisinkin oudolta. Ihan kuin Harry olisi halunnut Lilyn ja Jamesin syntyvän uudelleen omissa lapsissaan. Ja muutenkin kun olemme oppineet tuntemaan albuksen vanhana ja viisaana, yhtäkkiä tuo nimi pitäisikin ajatella jollekin pienelle riehakkaalle lapselle. En sano sitä huonoksi, se tuntuu vain kummalliselta ja omalla tavallaan ärsyttävältä.

~Barella
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #47 : Marraskuu 12, 2008, 15:53:21 »
On jotenkin vastenmielistä ajatella, että koulusta oppilaat menisivät isona naimisiin vain saman koulun oppilaiden kanssa...

Mutta Tylypahkahan on Iso-Britannian ainoa velhokoulu ja lähes kaikki kyseisen maan velhot ja noidat ovat käyneet koulunsa siellä. Tarkoitatko sinä nyt, että Harryn, Ronin, Hermionen ym. olisi pitänyt mennä naimisiin ulkomaalaisten kanssa?
Terve kaikille!

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #48 : Marraskuu 12, 2008, 16:06:52 »
En tarkoita ihan sitä, mutta tarkoitan, että vähemmän mainittujen henkilöiden tai osa vaikka jästien kanssa. Suuri osa noista on tehty kuitenkin omien vuosikurssilaisten tai vuoden-parin ikäeron omaavien henkilöiden kanssa. Kun kaikki, joiden kanssa nuo ovat menneet naimisiin, on mainittu jossain (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Mutta olisihan se nättiä jos ne kaikki, tai edes joku olisi valinnut aviopuolisonsa vaikka Durmstrangista :) Tai Harry olisi mennyt naimisiin jonkun sellaisen kanssa, jota ei koskaan ennen ole mainittu...

~Barella

//niin, mimbulus, jotain tuollaista ajan takaa...
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 12, 2008, 18:23:31 kirjoittanut Barella »
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa mimbulus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Nineteen Years Later (vol 2)
« Vastaus #49 : Marraskuu 12, 2008, 18:19:49 »
On jotenkin vastenmielistä ajatella, että koulusta oppilaat menisivät isona naimisiin vain saman koulun oppilaiden kanssa...

Mutta Tylypahkahan on Iso-Britannian ainoa velhokoulu ja lähes kaikki kyseisen maan velhot ja noidat ovat käyneet koulunsa siellä. Tarkoitatko sinä nyt, että Harryn, Ronin, Hermionen ym. olisi pitänyt mennä naimisiin ulkomaalaisten kanssa?
 


 Olen samaa mieltä Barellan kanssa ja uskon, että hän tarkoitti muuten vain sitä että "koulusta oppilaat menisivät isona naimisiin vain saman koulun oppilaiden kanssa", eli oletan hänen tiedostaneen sen seikan, että Britanniassa on vain yksi velhokoulu, mutta huomautti siitä vain tässä keskustelussa. Ei KAIKKIEN tarvitse/pidä mennä ulkomaalaisten kanssa naimisiin, mutta eikö se olisi vähän ööh luontevampaa, jos olisi mainittu edes joku joka olisi naimisissa ulkomaalaisen kanssa sillä eihän se nyt niin harvinaista ole. Anteeksi, alku taisi olla hiukan sekainen mutta toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin.

Kun Tonks ja Lupin kuolivat, niin jos Row olisi jatkanut kirja sarjaa, se olisi jatkunut melkein samalla tavalla kuin Harry Potterin alku..
Poika ilman vanhempia jne... En oikein usko tuohon, ensinnäkin niin kuin joku sanoikin jo aikaisemmin, Lupin ja Tonks eivät ole sinänsä kovin kiinnostavia hahmoja (kaikillahan on omat mielipiteensä mutta kuitenkin) ja toiseksi, tuskin Row toistaisi samaa kaavaa kuin Harryn tarinassa, "poika ilman vanhempia". Se olisi aika mautonta ja luultavasti tylsää.

//Spectre muokasi viestit yhteen ja huomauttaa samalla, että käyttäjät voisivat itsekin näin tehdä ;)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 13, 2008, 08:38:22 kirjoittanut Spectre »
~mimbulus