Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Ihmeotukset-elokuvasarja / Vs: Mikä on Liskon suojelius?
« Uusin viesti kirjoittanut Hopeakettu tänään kello 15:38:36 »
Tämä on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen aihe! Valmiita vastauksia minullakaan ei ole tarjota, mutta loikkaan mukaan pohdiskelemaan...

Voisiko suojelius olla esim.
  • Feeniks - viittaus Dumbledoreen, joka on Liskolle "enemmän kuin opettaja", mutta kuitenkin suhde on vain platoninen (Rowlingin paljastus). Jos Dumbledoren suuntautuminen ei olisi tiedossa, sanoisin että Lisko on hänen avioton poikansa ;) Noh, ei se tietysti mahdotonta ole, mutta epätodennäköistä.
  • Obskuuri - Läheinen suhde Valio Bareboneen?
  • Ukkoslintu - ei perusteluja tälle, sopisi mielestäni vaan niin hyvin

Feenikshän se kyllä voisi olla, mutta mitä se sitten spoilaisi? Eikös se ole jo julkista tietoa, että Lisko ja Dumbledore olivat läheisissä väleissä?

Ukkoslintu olisi kyllä myös sopiva Liskolle - ehkä spoileri liittyy jotenkin Frankiin, jonka Lisko vapautti ensimmäisen elokuvan lopussa?

Mutta eniten minua mietityttää tuo mainitsemasi obskuuri - onko se muka eläin? Tai siis, minä olen aina kuvitellut, että se on ennemmin eräänlainen loinen tai "henkinen kasvain" kuin eläin, ja syntyy, kun lapsi yrittää kätkeä/piilotella/pidätellä taikavoimiaan? Voiko obskuuri siis siinä tapauksessa olla suojelius? Ja jos voi, niin voiko vaikkapa mörkö olla silloin myös suojelius? (Millaisellahan ihmisellä olisi mörkö suojeliuksena? :D) Mutta siis, minäkin luulen, että Liskon suojelius on jokin taikaeläin... mutta mikä? Jokin, jota ei ole vielä esitelty Potter-universumissa?

Mielessäni kävi myös mäyrä, joka viittaisi Liskon puuskupuhiuteen Tylypahkassa, mutta mehän jo tiedämme, että Lisko oli puusku, joten ei se se voi olla... Tai ehkäpä Lisko ei jostain syystä vain kykene loitsimaan suojeliusta, kuten luutakomero ehdotti?

Pakko muuten kertoa: puhuimme ystäväni kanssa Pottereista, ja kerroin hänelle, että Rowlingin mukaan Liskon suojelius on suuri spoileri, mutta hän kuulikin että broileri. Ajatelkaa sellainen päätön paistettu broileri juoksentelemassa ympäriinsä... :D
2
Taikuuden historia / Harry Potter 20 vuotta: Pottermoren Wizarding World Book Club
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin tänään kello 14:30:30 »
Maanantaina 26. kesäkuuta tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Harry Potter and the Philosopher's Stone (Viisasten kivi) julkaistiin. Pottermoressa on nyt lähdetty juhlistamaan tätä tapahtumaan kirjakerhon muodossa; Wizarding World Book Club. Ideana on että luetaan nyt aluksi Viisasten kiveä (myöhemmin muita HP-kirjoja), ja keskustellaan niihin liittyen tietyistä viikon teemoista. Keskustelu käydään Twitterissä.

Onko kukaan lähdössä mukaan? Minä ajattelin liittyä, vaikka olen epävarma siitä, jaksanko lukea Viisasten kiveä vielä kerran. Koska en käytä Twitteriä, ajattelin etsiskellä juttuseuraa täältä ja meidän Facebook-ryhmästämme. Virallisesti ensimmäinen viikko alkaa huomenna, eli Viisasten kiven 20-vuotispäivänä.

Teemat (Viisasten kivi):
01: Magic and the Muggle World
02: First impressions
03: Education
04: Friendship
05: Heroes and villains
3
Taikuuden historia / Vs: Harryn isovanhemmat
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Kesäkuu 23, 2017, 11:42:56 »
Jo Mustien sukupuusta selviää että Jamesin vanhemmat olivat Charlus Potter ja Doria Musta.

Vahvistiko Rowling silloin ennenvanhaan tämän tiedon oikeaksi, vai oliko se vain fanien spekulaatiota? Tuntuisi muuten vähän oudolta, miksi hän keksisi nyt uudet vanhemmat Jamesille.

Nuo nimet taisivat olla jossain vanhassa Mustan sukupuussa, joka oli kyllä Rowlingin kynästä. Ehkä joku luonnos tai vastaava?
4
Taikuuden historia / Vs: Harryn isovanhemmat
« Uusin viesti kirjoittanut Maria Mufasa Kesäkuu 23, 2017, 11:32:18 »
Jo Mustien sukupuusta selviää että Jamesin vanhemmat olivat Charlus Potter ja Doria Musta.

Vahvistiko Rowling silloin ennenvanhaan tämän tiedon oikeaksi, vai oliko se vain fanien spekulaatiota? Tuntuisi muuten vähän oudolta, miksi hän keksisi nyt uudet vanhemmat Jamesille.
5
Musiikki / Vs: Mitä kuuntelet nyt (1 viesti per päivä, ei pitkiä sanoituksia tai soittolistoja)
« Uusin viesti kirjoittanut Adasme Kesäkuu 23, 2017, 09:56:19 »
np: Bonnie Tyler - Against The Wind [03:39m]
6
Epica - The Solace System

Tällaset yölliset yllätykset on ehdottomasti mun makuun.
7
Kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut AIV-rehu Kesäkuu 22, 2017, 15:24:08 »
Toisin kuin samettiinalla, minulla ei ole mitenkään liikaa aikaa lukea eikä ensi kuussa sitäkään vähää. Vähän kuitenkin ehtii ja totta kai minulla on useampi kirja kesken.

Alakerrassa sohvan nurkassa luen Puiden salattu elämä -kirjaa, jonka on kirjoittanut Peter Wohlleben. Hän kertoo ihastuttavan luonnonläheisesti ja kansantajuisesti puiden ja metsien elämästä tehden puista melkein inhimillisiä - ja pysyen samalla tieteellisissä faktoissa. Pidän kirjasta ihan omana itsenänikin vähän luonnonlapsena, mutta myös erään kirjoitusprojektin hahmoni kautta. Kirja on jotain, mitä hän voisi käyttää oppitunneillaan materiaalina. :D

Yläkerrassa pyörii kirja jos toinenkin, mutta oikeasti luen lähinnä Helena Wariksen Uniin piirretty polku -kirjaa. Joku kuiskailee korvaani että voisin lukea niitä lukemattomia kirjoja joita on kerääntynyt melkein liikaakin, mutta toisaalta. Haluan lukea tätä nyt, joten luen tätä nyt. Taisin koukuttua pahasti, kun luen sitä jo uudestaan, viimeksi luin muistaakseni viime vuoden lopussa. :D Ihastuttavaa suomalaista fantasiaa luonnonuskoineen ja henkineen. <3

Ja kai tähän voi laskea mukaan Nalle Puh -kirjan (alkuperäisen käsittääkseni), jota luen pojalleni iltasaduksi (silloin kun hän ei vaadi jotain muuta, kuten samasta aiheesta tehtyä uudempaa ja lyhyempää versiota). Lapset - tuo loistava tekosyy lukea ihastuttavia klassikkolastenkirjoja.
8
Taikuuden historia / Vs: Harryn isovanhemmat
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Kesäkuu 21, 2017, 23:01:00 »
Mitkä ihmeen Fleuphenia ja mikä se toinenkin oli??

Olen kuullut että Jamesin vanhemmat ovat Charlus Potter ja Doria Musta mutta uskon kyllä jos se kerran on vanhentunutta tietoa, mutta haluaisin tietää että mistä tiedät sen?

Täältä löytyy vahvistus noille Lupinin mainitsemille nimille: https://www.pottermore.com/writing-by-jk-rowling/the-potter-family
10
Taikuuden historia / Vs: Harryn isovanhemmat
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Kesäkuu 21, 2017, 15:34:40 »
Tähän isovanhemmuus-asiaan sun muuhun... Itsekin muistan aikanani tutkineeni jotain Mustien sukupuuta. En tosin muista tarkalleen, mistä kyseisen sukupuun löysin, saati sitten mitä siinä tarkalleen luki. Jostain löysin löysin nämä Charlus Potterin ja Doria Mustan, ja mietin tämän asian vanhentumista. Mistä tuo tieto oli sitten peräisin, mistä tuli uusi tieto, kun noin eroavat tiedot toisistaan?
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10