Vuotava noidankattila

Aivotoiminta ja sen puute => Keskustelut => Aiheen aloitti: Hennie - Maaliskuu 04, 2003, 08:56:23

Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Hennie - Maaliskuu 04, 2003, 08:56:23
No niin. En osaa oikein muotoilla ajatuksiani sanoiksi tähän topikkiin, mutta koittakaa saada selvää. Eli aiheena addiktiot. Luin tänään Etelä-Suomen sanomista artikkelin riippuvuudesta pelikoneisiin tms. Vieressä oli pieni 'sarake' jossa luki "Muita addiktioita: Nettiriippuvuus...." Nettiriippuvuus pisti inhottavasti silmään. Onhan sitä tullut joskus vitsailtua että "Olen nettiaddikti" jne., mutta tuo voi oikeasti olla vaarallista. Hui. Mutta siis. Nyt keskustelua addiktioista. Ja sitten tähän vielä tälläinen: http://www.stvlive.com/oddities/quizme/internetaddict/ <- testaa miten paha nettiaddikti olet. Itse sain tulokseksi 51%.

Ei kaikkien tarvitse tehdä viestiä vain ilmoittaakseen minkä tuloksen tuosta testistä sai. (ja sitten mainita ohimennen jotain muita addiktiota)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Freya - Maaliskuu 04, 2003, 10:17:05
Ensin vastasin miten asiat ovat kouluaikana ja sain 37%. Seuraavaksi laitoin kahden tunnin tilalle kahdeksan tuntia (sen verran olen suunnilleen loma-aikana, eli nyt ^^) ja sain tulokseksi 39%. Phew... Ei niin paha kuin luulin O_o Oikeasti. Minä luulin että se näyttää sataa prosenttia. Nytpä ei äidillä pitäisi olla mitään valittamista, se kun väittää minua hurahtaneeksi nettiaddiktiksi >:)

Mutta senkin ajan minkä olen netissä, johtuu omasta mielestäni vain siitä, että minä tykkään olla täällä. Minulla on täällä kavereita ja täällä on kivoja keskustelufoorumeita lukuunottamatta tietysti muita juttuja mitä voin tehdä jos ei kotona ole muuta tekemistä. Jos joku muu on koneella enkä pääse nettiin moneen tuntiin, niin en minä ala pureskelemaan kynsiäni ja hyppimään seinille huutaen kurkku suorana "kuka tahansa, anatakaa minulle tietokone!" En. Mutta täytyy tunnustaa, että sitten ehkä alkaisi jo vähän hirvittää, jos tietokone menisi rikki O_o Kouluaikana se ei olisi niinkään paha. Silloin en saisi kyllä olla edes kahta tuntia netissä, mutta so what? Kunhan edes tunnin niin se riittää.

Pelikoneilla sama juttu. Jos minä lomalla pelaan aamusta iltaan tauotta, niin se ei tarkoita sitä että olisin riippuvainen. Lukukausien aikana ei vain ehdi pelata juuri yhtään, joten sitten se aika on melkeinpä pakko ottaa takaisin lomalla. En minä nyt koko lomaa noin tuhlaa, mutta pari päivää jossain vaiheessa. Kerran löin äidin kanssa vetoa, että pystynkö olemaan pelaamatta mitään peliä kolmeen kuukauteen. Arvatkaapas mitä? Hän hävisi minulle 20€ >:) Enkä edes seonnut sinä aikana >:) (Miten hän ilmeisesti oli luullut että käy.) Pelien pariin palaaminen ei edes tuntunut mitenkään tyydyttävältä, niinkuin että "jesh! En olisi kestänyt enää hetkeäkään ilman tätä nautintoa!" Minusta se oli yksinkertaisesti hauskaa pelata niinkin pitkän ajan jälkeen.

Minä en oikeastaan tiedä, mistä olisin riippuvainen. Ehkä teeveestä. Kyllä minä ilman sitäkin tulen toimeen :/ Ehkä ainoa asia, mistä todella olen riippuvainen, on mielikuvitukseni. Ei sillä ettäkö se olisi ottamassa minussa jonkinlaisen vallan tai eläisin pelkästään mielikuvitusmaailmoissa. Minä haen lohtua sieltä vain ja ainoastaan sitten kun todella on tylsää tai tämä maailma potkii päähän. En kuitenkaan voisi edes kuvitella vaihtavani mitään tässä maailmassa olevaa mielikuvitukseeni ;)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: kaneli - Maaliskuu 04, 2003, 11:21:42
39% Ei todellakaan niin paha, kuin kuvittelin. No joo, ehken vaan ymmärtänyt puoliakaan kymysyksistä ja vastasin niihin mitä sattuu. Ihan sama.

Kyllähän sitä addiktoituu vaikka mihin. Varsinkin kaikki pikkunaposteltava, mainittakoon sipsit, karkki ja purkka, ovat erittäin addiktoivia tuotteita. Pikkukummallisuutena en myöskään voi nukahtaa, jos en kuuntele musiikkia illalla pimeässä. Ehkei sitä kuitenkaan voi luokitella addiktioksi, mutta kuitenkin.

Nyt keksin. Messenger. Erittäin addiktoivaa. Kuukausi sitten en edes sietänyt koko ohjelmaa, mutta nyt olen online niin usein kuin vain kykenen. Tuska. Liian addiktoivaa. Argh.

[muokkista]
Salatut elämät. Se on mielettömän naurettava ohjelma, mutta olen ollut koukussa kohta neljä vuotta. Joo. Se on minun pieni salaisuuteni. Pihlajakadun kiemuraiset kuviot ovat valloittaneet sydämeni. Todellakin. Mutta Salikset on pakko katsoa joka päivä. Jos ne jäävät väliin, on viikonloppu-uusinnat onneksi keksitty. Olen vahingossa jättänyt väliin vain ehkä viisitoista jaksoa neljän vuoden ajalta. Olenko hullu?
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Miranda - Maaliskuu 04, 2003, 11:28:23
44% nettiaddikti

Sitä luokkaa mitä odotinkin. Mutten silti pitänyt siitä.

Minä en pidä addiktioista. Minulla on sellainen ainakin Draco Malfoyhin, Tom Feltoniin, karkkiin, nettiin, musiikin kuunteluun, messengeriin, Pakkomielle-ficciin ja yleensäkin D/G-fanfictioniin..

Nykyään saa sellaisen kuvan, että addiktiot ovat hieno ja tosi cool juttu, mutta kun se ei vain ole niin. Se sattuu. Oikeasti, se sattuu.

Pahimmaksi addiktiokseni voisin mainita Dracon ja Tomin. Minä en ole mennyt minnekään moneen päivään ilman tuota vaaleanpunaista valokuvakehystä, joka tuossa koneen vieressä kököttää. Netti on tietysti melkein yhtä paha, en vain pysty olemaan viikkoa offline. Pelkään että missaan kaikkea kivaa ja että jokikiseen lempificciini on tullut jatkoa jajaja..
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Seyana - Maaliskuu 04, 2003, 11:42:38
Kieltäydyn tekemästä tuota testi. En ole nettiaddikti. Okei, vietän netissä todella paljon aikaa, mutta "Oletko nettiriippuvainen?"- lausekin kuullostaa jo lähinnä naurettavalta. Minulla on netissä monta hyvää ystävää, joihin en voi oikein pitää yhteyttä muulla tavalla. Toki tapaamme nykyisin muutamia kertoja vuodessa, mutta netti on se tärkein väline, ja siellä tietenkin messenger. Ja irkki.
En minä käy netissä jonkun tietyn sivun takia, vaan niiden ystävien. Jos tapaisin näitä ystäviä päivittäin IRL, ei kukaan silloin tulisi minulle valittamaan, että olisin addiktoitunut nettiin. Kaikenlaiset tuon tyyliset testit ovat ihan typeriä ja rankkaa yleistämistä. Yhdessä kysytään, että "Pyörivätkö virtuaalimaailman henkilöt mielessäsi myös silloin, kun et ole internetissä?" Onko se siis kiellettyä ajatella niitä ihmisiä, jotka tuntee netin kautta?

Olen addiktoitunut kokikseen. Jotkut sanovat, että olen addiktoitunut pelaamiseen, mutten ole. Se on harrastus siinä missä muutkin harrastukset. Kokista tulee ostettua joka päivä, mutta ei sekään minua oikeastaan haittaa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Vammahaltia - Maaliskuu 04, 2003, 13:25:21
Minä addiktoidun helposti tietyistä asioista.

Kuten jotkut tietyt biisit. Jään totaalisesti koukkuun.
Niitä pitää kuunnella jatkuvasti ja niitä ihkuttaa aina vain. Ihania.

Ja sitten addiktoiduin vihreisiin vaatteisiin. Aina, kun näen vihreän vaatteen, tulee se tietty tunne (addiktio) ja sitä on pakko sovittaa, se on ihana jajaja.
Minulla on nytkin ylläni vihreä villapaita. Se on ihana. Silmäni ovat myös vihreät ja sen on lempivärini, joten ehkä se tulee sieltä.
Kun katselin noita Lontoon miittikuvia, ei voinut muuta kuin todeta, että Oollahilla oli ihanat vihreät housut. *g*

Mitäs muuta. Niin, minun tomaattiaddiktioni. Minä syön kauheasti tomaatteja, aina vain tomaatteja. Niitä ei saa lämmittää, niitä ei saa kuoria, niille ei saa tehdä mitään. Niiden pitää olla jääkylmiä ja ihania. Iihk.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Jaa Haa - Maaliskuu 04, 2003, 16:38:21
Minun serkkuni on ihan vakavasti koukussa pelikoneisiin.

Tarkoitan, että kerrankin hänellä oli 20 euroa mukana ravintolassa, ja pelasi elikoneela häviten kaiken. Eikä se ole todellakaan ainoa kerta...

Minä olen yrittänyt saada sitä lopettamaan, mutta ei se onnistu. Ja asiaa pahentaa, että hänen äitinsä antaa sille aina rahaa.

Oikeastaan se on aika naurettavaa...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Mordicia Bagshot - Maaliskuu 04, 2003, 18:01:09
Oleen tuon testin mukaan 58% nettiriippuvainen...
*Pitää hetken miettimistauon* Juu... kyllä se taitaa pitää paikkaansa koska heräsin tänä aamunakin 7:ltä(menin kouluun vasta 11 niin että olisin saanut nukkua vielä 2 tuntia)että kerkeäisin olemaan netissä ennen koulua :oops: ... Pystyn olemaan ilman nettiä ehkä päivän tai kaksi mutta tiukkaa tekee...

Lainaus käyttäjältä: "Miranda"
Pahimmaksi addiktiokseni voisin mainita Dracon ja Tomin

Sama juttu. Siitäkään en varmaan pääse koskaan eroon. Olen "varmistanut" sen, sillä minulla on em. henkilöiden kuvia(valokuvia & piirrettyjä) mm. kaappini ovessa(siis koulussa), kirjoitus pöytäni yläpuolella, kansioissa...

Olen addiktoitunut myös karkkiin, tanssimiseen, musiikkiin ja fantasia-kirjoihin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Juliette - Maaliskuu 04, 2003, 19:43:15
Vakavasti olen addiktoitunut kahviin.
Aamulla, koulussa (jos on pitkä päivä), koulun jälkeen ja illalla.
Aina sitä samaa maitokahvia, joskus cappucinoa. Mutta kahvi riippuvainen olen kuitenkin.

Netti.
No joo, olen koneella päivässä ehkä jotain kolme tuntia, usein hiukan kauemmin.
Irkkaan. Siihen se aika menee. Ei pääse eroon vaikka kanssa irkkaajat ovat niitä joita näen suunnilleen joka päivä koulussa ja kaupungilla.  

Televisio ohjelmat, kuten Enya jo sanoikin, Teho-osasto varsinkin. Lisäksi muita on As if ja Joonas Hytönen Show.

Minulle nämä eivät ole ongelma. Jos jonain päivänä en nettiin pääsekään (esim. yhteys ei toimi) ei minulle synny minkäänlaista paniikkia.
Pystyn lähtemään pois koneen äärestä ihan omasta halustani, kuten äsken kävin lenkillä koiran kanssa.

Demissä oli pelaamisesta pieni selviytymisopas, jossa oli muutamia neuvoja:

Pidä taukoa ja omistaudu muille harrastuksille, kun

-huomaat, ettet ole liikkunut paikaltasi tuntikausiin
-huomaat, ettet ole käynyt vessassa tai syönyt yli kolmeen tuntiin
-näet unta pelistä
-tosielämä alkaa tuntua epätodelliselta
-mietit pelin taktiikkaa muissa tilanteissa, esimerkiksi matikantunnilla tai leffassa
-kun sinusta tuntuu kavereiden kanssa hengaillessasi, että olisit mieluummin kotona pelaamassa


Tuo viimeinen voi kyllä olla joskus totta, mutta sehän on aivan
ymmärrettävää että mieluummin sitä täällä kirjoittelee kun riitelee turhista jutuista kavereiden kanssa (mitä me tehdään nykyään koko ajan).

Hm, mulle tämä netti on joskus paikka jonne tulen piiloon tosielämää.
Joskus siihen jumittuu, mutta elossahan sitä silti ollaan. Tosin ehkä toisissa maaimoissa, mutta silti elossa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Sodapop - Maaliskuu 04, 2003, 20:22:26
En pitäisi itseäni sanalla sanoen riippuvaisena internetistä (niin vakavassa mielessä kuin esimerkiksi kokaiinista voidaan olla riippuvaisia), mutta onhan se myönnettävä, että netissä sitä aikaa kuluu. Ei se minua häiritse. Kyllä minä avaan netin päivittäin, mutta joskus vuosi sitten netti oli minulle pakonomainen tarve, sain ihmeellisiä "kohtauksia", jos en päässyt nettiin. Nykyään internet on minulle apuväline pitää ystäviini yhteyttä. Netissä aika kuluu myös mukavasti mm. sivuja koodaillessa.

Peliriippuvaiseksi minua ei missään nimessä voi sanoa, sillä inhoan pelejä. En ole koskaan pitänyt niistä.

Minulla ei varsinaisesti ole addiktioita. Onhan se totta, että minä yksinkertaisesti syön luvattoman paljon kaikkea epäterveellistä ja terveellistäkin, vaikka minulla ei olisi nälkä. Vatsa sanoo, ettei enää mutta suu haluaa ahmia lisää kaikkia herkkuja (A)  Enkä edes liiku paljoa, joten odotan kauhulla milloin se paino tästä nousee.. (Kyllä minä joskus aloitan sen liikuntaharrastuksen.)
Kahvi on minulla _pakollinen_ tarve päivittäin. Minä en starttaa ilman aamukahvia, olen väsynyt ja äksy koko päivän, väsynyt ja hiljainen ja kaikinpuolin ärsyttävä ja sulkeutunut. Lisäksi tarvitsen päivällä pari kuppia kahvia. Juon kahvia yhteensä päivässä n. 8 kuppia ja tiedän että se on aivan liikaa.
Ja minä rakastan suklaata!

Ja nyt mentiin taas aiheen vierestä, nimittäin minun piti kertoa siitä nettiriippuvuudesta..
Se on jotenkin yhtä aikaa hupaisa ja kauhistuttava tunne, kun päättää istua koneen ääreen muutamaksi minuutiksi esim kello kaksi, ja sitten löytääkin itsensä saman ruudun äärestä vielä seitsemän aikaan. Tulee jotenkin pettynyt olo. Joskus ei vain saa konetta kiinni, jos on hyvä keskustelu kaverin kanssa kesken, tai sivujen koodaaminen sujuu hyvin.

Netti on yhtä aikaa hyödyllinen ja petollinen, joten yhdistelmä on että se on kiehtova ja vaarallinen.

:p
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Alyssa - Maaliskuu 04, 2003, 20:49:32
Olen vastikään kehittänyt pakkomielteen cappuccinoon (eikumitensekirjotetaan? kaputsiino xD)

Se on vaan niin ihanaa, kahvin sijasta teen itse sitä, tosin en saa siihen sitä ihanaa kermakerrosta kun ei oo koskaan kermistä kotona. Sekotan vaan kahvia ja kuumaa kaakaota. Nam.

Sitä on pakko saada väh. kerran viikossa. Tosin ei mulla kyllä mitään vierotusoireita tms. ole jos en saa... Se on vaan tullu tavaksi.

Netistä olin melko riippuvainen vielä pari kuukautta sitten, olin joka toinen päivä n. 6-8 tuntia netissä. Sitten tuli 'the riita' ja nettiaikaani rajoitettiin ja tietsikan salasana vaihdettiin.

Mutta sain sen uuden selville. Ja nykyisin olen suunnilleen 4 tuntia viikossa tai joskus hieman enemmänkin.

Oli se ensin aika vaikeaa olla ilman konetta, mutta äkkiä siihen tottui. Nykyisin en enää koe olevani riippuvainen.

Addiktiot voivat olla vaarallisia, kannattaa olla varovainen (:
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Fleur - Maaliskuu 05, 2003, 18:23:50
Lainaus käyttäjältä: "kaneli"


Salatut elämät. Se on mielettömän naurettava ohjelma, mutta olen ollut koukussa kohta neljä vuotta.
Olen vahingossa jättänyt väliin vain ehkä viisitoista jaksoa neljän vuoden ajalta. Olenko hullu?


Minä olen nähnyt kaikki CSI:n jaksot. Isäni ottaa sen nauhalle jos en ole kotona. Huolestuttavaa? :mrgreen:

Olen myös juonut kahvia 6-vuotiaasta, säännöllisesti ehkä 12-vuotiaasta. En aikaisin aamulla pysty yleensä edes ajattelemaan syömistä, mutta kahvia juon aina. En yksinkertaisesti pysy hereillä ilman sitä.

Satunnaiset suklaalakkoni loppuvat myös aina lyhyeen. Eniten olen addiktoitunut Fazerin punaiseen suklaaseen. Ja nyt kun sitä myydään n. 45g patukoissa...

Mutta nettiaddikti en ole, en. Arkisin istun koneen ääressä n. tunnin, viikonloppuisin 2-3. Meillä on sellainen tyhmä systeemi, että arkisin viiden jälkeen voi nettailla vaikka kuinka paljon, mutta sitä ennen ei, siksi esim. hiihtoloma ei vaikuta noihin aikoihin ollenkaan...

Muoks.
Ai niin: olen kovin ihastunut salapoliiseihin. Murhiin. Katson jopa Maria Kalliota täysin ennalta-arvattavasta syyllisestä [siis se Tuulen puolella. Blaah] ja henkilöiden epäselvästä puhetavasta huolimatta.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Ghaznakh - Maaliskuu 05, 2003, 19:28:17
Mä en jaksanut lukea noita kaikkia aikaisempia viestejä, mutta laitampa tähän nyt jotain...

Mun mielestä ei addiktiot tee ihmisestä sen huonompaa jos se vaan muuten on ihan ok. Mä ainakin tunnen useempiakin narkkareita, jotka on silti ihan mukavia. Ei niistä kaikki tosin nykyään käytä...

Mä ite en kyllä käytä mitään säännöllisesti, kun musta ois tosi dorkaa olla koukussa johonkin niin ettei vois elää normaalisti ilman. En mä tiedä, mut musta tuntuu et ei kaikkeen välttämättä jää koukkuun ihan niin helposti kun esim. valistajat sanoo.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Velvetti - Maaliskuu 05, 2003, 19:34:31
Mitä?! 41 % nettiaddikti vaaan???  :o
En voi uskoa tätä, olin varma että tulokseksi tulee 60% tai yli!!

Voi tosiaankin sanoa, että mä olen ihminen joka on addiktoitunut nettiin. Viettäisin varmaan koko päivän koneen äärellä, jos ei alkais takapuolessa tuntua jo neljän tunnin istumisen jälkeen. Nojoo, ei netissä nykyään kyllä enää ole edes niin paljon juttuja, minkä takia istuisin pidempään kerralla. Mutta täytyy sanoa, että kyllä omasta mielestäni enemmän addikti olen kuin tuo 41%. x)

Salkkareihin ja Siskoni on Noita -sarjoihin olen myös koukussa. Ne on aina pakko katsoa. :D
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Diare Snape - Maaliskuu 06, 2003, 14:10:29
60%... ^^;;

Addiktiot? Addiktiot? Ei minulla ole addiktiota. Ei varmasti ole, mitä sinä oikein tuijotat? Älä tuijota. Minä varoitan, okei, nyt tulee luudasta.

*suree katkennutta luutaa, hautaa ne kunnioittaen roskikseen*
Asiaan.
Olen addikoitunut hyvin moneen asiaan, voin  sanoa, että jos en saisi sopivan kokoisia annoksia tietyin väliajoin, minusta saattaisi tulla peräti normaali(maalaan piruja seinille).

1-sija: Viihde. Televisio+videolaitteet sekä tietokone lukeutuvat näihin. Jos minua ei viihdytetä tarpeeksi usein, alan mököttämään ja synkistelemään tylsyyden harmaudessa, ja sitä ei kestä kukaan.

2-sija: Toinen elämisen ehto, kuolan eritys. Eli toisin sanoen kaipaan silmänruokaa, silmiä ei saa näännyttää nälkään.

3-sija: Valkoinen suklaa, valkoinen suklaa! *dies*
Kerran viikossa on pakko saada levy, vähintään. Tavallisesti syön levyn päivässä. En lähde minnekkään matkalle ellei ole suklaalevyjä pino laukussa. Se suussa sulava samettinen maku... En voi elää ilman sitä.

4-sija: Meikkaaminen. Joka aamu, oli sitten vapaapäivä tai ei. Viihdyn kyllä ilman meikkiäkin, mutta en teekkään sitä peittääkseni naamavärkkiäni. En käytä vain luomiväriä tai huulipunaa. Piirrän kajaalilla outoja kuvoita silmäkulmiin, leikin luomivärien kanssa, teen vamppyyrisilmät tai nukkehuulet. Minusta on hauska maalata kasvoille hauskoja yksityiskohtia. Juuri eilein poskellani oli suurikokoinen vaaleanpunaisella helmiäiskynällä piirretty tähti.

5-sija: Hahmoni, voiko sitä selvemmin sanoa? *rutistaa kaikki komeron asukit lytyksi*

6-sija: Etikka. Varsinkin salaatinkastikkeissa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Sarah Musta - Maaliskuu 06, 2003, 14:20:26
Addiktioni:

Kalenterini
En pääse lähtemään mihinkään ilman kalenteriani, jonka olen myös aktiivisesti koristellu. Jos joku varastais sen, en varmaan muistaisi edes samana päivänä tehtyjä asioita, saati sitten niitä, joita olen luvannut tehdä seuraavana päivänä!

Toffee
Suhteellisen uusi innostus, joka toivottavasti menee ohi. Olen vallan ihastunut kaikkeen englantilaiseen toffeeseen, joka jää hampaisiin kiinni. Kannan toffeeta mukanani koko ajn ja odotan, koska saisin tarpeekseni koko jutusta

Suklaa
Ainut addiktioni, joka pysyy joten kuten hallinnassa. Jos en osata suklaata,ei tee mieli, mutta jos erehdyn ostamaan, niin siten täytyy saada koko ajan lisää ja se, ei ole kivaa!

Britti tv-sarjat
Katson jokaisen, joka televisiosta tulee, ellen näe niitä, niin otan anuhalle. Suuret suosikkini: Opettajat, Älä kerro äidille (siis se brittiversio, ei jenkki!) ja Todella upeeta! Ihania sarjoja  kaikki ja katsoo puolijaksoa, niin on koukussa *g*

Addiktioita on vielä monia lisää, esim. tupakointi, mutta tuossa nyt muutama. En voi sanoa, että olisi netti-riippuvainen, vaikka tarvittaessa hillun netissä koko päivän, kuten nytkin! Mutta ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö voisi lähteä, en vain ole vielä päässyt liikkeellä, kun kerran koneelle jumituin... :D
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: scout - Maaliskuu 06, 2003, 19:05:41
Minä olen VAIN 29 rosenttinen netti addikdti!
uskomatonta...

Minulla on siis ihan oikiasti addikti kaikenlaisiin hedelmiin. Äiti saa raijata joka kaupassa käynt kerralla mandariineja, banaaneja, omppuja yms. ja sitten se valittaa ettei jaksa kantaa aina hedelmiä kaupasta mutta kantaa kuitenkin :p Mandariineja tulee syötyä käsittämättömiä määriä varsinkin joulun aikoihin kun niitä hyviä tulee kauppoihin. Sanalla mandariini tarkoitan nyt siis sellaisia satsumoita, klementtiinejä ja muita mandariinin näköisiä etelän hetelmiä.

Muita "vakavia" addikteja miulla ei sitten tietäääkseni ole. Ellei sitten lasketa sitä ylenpalttista karkin ja makean syömistä jota ilmenee lähes aina ennen varsinaista ruoka-aikaa ja varsinkin silloin kun on pahaa ruokaa tarjolla. XD

scout
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Walda - Maaliskuu 06, 2003, 19:27:02
Hmm.. Mulla vaihtelee addiktiot aina niinku kausittain, tälläsiä on ollut esimerkiksi: pakko kuunnella korvalappustereoita, vesipullot ( :) ) Eucalyptus-pastillit, vaseliini-huulirasva, lakutoffee (osittain kyllä vieläkin..) jne..

Kuitenkin osa addiktioista on tullut jäädäkseen:

-Vaaleansininen. Varsinkin vaatteet, välillä pitää oikein estää itseänsä ostamasta vaaleansinisiä vaatteita lisää ja lisää. Yritän hiukan ostaa muitakin etten kulje ihan samassa värissä aina mutta se on vaikeaa.

-Hunaja ja tee. Teehen hunajaa uppoaa aina ja samaten jäätelön tms. päälle. Hunaja on hyvää myös pelkästään. Teetä tulee juotua ainakin pari kuppia päivässä. Keisarin morsianta ja vihreitä teitä sekä sitruuna teetä.

-Pepsi Max. Sitä on ihan pakko saada. Paljon paljon parempaa kun muut limsat, cokis light on ihan yöks pepsi maxiin verrattuna. Tulee juotua hiukan liikaakin aina..  :roll:

-Muromysli. Sellainen missä on marjoja seassa tai sitten omenanpaloja. Sen kanssa jogurttia. :)

Siinä ne tais olla suurinpiirtein.. :) Mä en voi elää ilman addiktioitani..
Muoksin jos tulee jotain muuta mieleen vielä. ^^
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Hikka - Maaliskuu 06, 2003, 21:37:59
Hm. Maailmassa on muutama asia joita ilman ei mistään tule mitään. Niitä asioita ovat musiikki, kahvi ja netti. Kaikki kolme on kuitenkin sen verran hyviä addiktioita, että ilman niitä selviää jonkin aikaa (kuten yön yli ja ehkäpä myös päivän. ha-ha.) ilman sen kummempia vieroitusoireita. (No kahvinpuute tappaa pään, mutta se ei ole vakavaa.)

Toivottavasti en koskaan jää mihinkään vakavaan koukkuun. Se, että jokin asia oikeesti valtaa koko mielen eikä sitä ilman voi elää ei ole hyvä asia... Paitsi jos puhutaan rakkaudesta. Oli pahanlainen addiktio sitten vaikka tupakka tai tietokonepeli tai whatever huume, niin ... no se on pahasta. *tätimäinen sormenheristys*

Päätäkin särkee joka johtunee kahvin (tai veren) puutteesta.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: jackie - Maaliskuu 07, 2003, 08:48:45
~ Internet ja IRC

Minä olen nettiaddikti, eikä siitä pääse mihinkään.

Testin tulos: 55%

Minun päiväni:
- aamu klo 6:15, herätys, täytyy mennä kouluun
- ruokatunneilla läksynteko
- koulun jälkeen nettiin
- välillä harrastuksiin
- taas nettiin, kunnes pitää mennä nukkumaan

Lähinnä olen ircissä ja Vuotiksessa. Ja sitten jotain surffailua tietyssä määrin.
Tottakai minulla on enemmän ystäviä netissä kuin IRL. Niitä on helpompi hankkia netistä. :)

~ Kaakao
Koulusta avaamaan tietokone -> keittiöön hakemaan kaakaota.
Kaakao loppu -> riipaiseva vollotus. :D

Addiktioista pääsee eroon, kun vain jaksaa itse puuttua asiaan.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Leppäkerttu - Maaliskuu 07, 2003, 18:13:59
36% o_O Luulin että ainakin 50.. No, kai tämä nettiriippuvuus on sitten paranevaan päin.. Onneksi. Välillä ihan totta olen elänyt vain nettiä varten. Pelottavaa.
Ja sitä ennen olin tv-addikti, oli varmaankin 10 eri sarjaa joita seurasin, ja tiesin melkein aina jos minulta kysyttiin mikä ohjelma on menossa..

Nykyään olen koukussa englanninkielisiin nettisarjakuviin. Slash-sellaisiin. Ne on niin sulosia  :wink: Seuraan.. umm.. viittä eri sarjakuvaa, käyn päivittäin vilaisemassa onko tullut uusia strippaaj.. strippejä  :wink:
Se on kamalaa jos lähtee lomalle, ja sitten on kauhea kahlaus selata kaikki sinä aikana ilmestyneet stripit läpi. Lukeeko kukaan muu nettisarjakuvia? Tai piirtääkö? En kai ole ainoa, joka on sen suloisen maailman löytänyt?   :)   Olen suunnitellut oman sarjakuvan aloittamista, mutta ei ole skanneria eikä välttämättä taitoa piirtää sarjakuvaa, eikä hermoja.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: BlackDragon - Maaliskuu 08, 2003, 14:58:52
Miin pakkomielteet. niitä on Paljon.

Netti. min olen ihan kauhea addikti. Tuon testin mukaan 41% mutta siinä ei ollut ollenkaan oikeita vaihtoehtoja.
Minulla on kotisivut, toisaalta olen suunnitellut ne itse, mutta toisaalta en. Ne on vain ihan yksinkertaiset.
minä olen online heti kun pääsen kotiin - siihen asti että menen nukkumaan. Mutta en silti ole aina koneella vaikka tuo väittäisi minun olevan online. Ja usein istun koneen äärellä ja esim. piirrän, jajuttelen samalla. Ja sellaisia. Netti on jo ongelma minulle. Pitäisi päästä tästä eroon. Muoks: Tai siis. Kyllä minä voin aivan keveästi olla ilman nettiä monta kuukautta, esim. jos kone menee rikki. Mutta kun se on kunnossa, se tulee aina pistettyä päälle ja mentyä nettiin. Ja sitten, hupsista vain, onkin taas vierähtänyt vaikka kuinka kauan.

Vaatteet. suuri addiktio. Rakastan erilaisia vaatteita ja suunnittelen niitä ihan koko ajan päässäni. Tälläkin hetkellä minulla on kesken.. Mm.. Viisi pukua ja mielessä takki ja sen sellaiset. Ehm.

hiukset. Suurisuuri addiktioni. Rakastan hiuksia. Niiden tuntua. Rakastan omia hiuksiani. Haluan kasvattaa niitä, mutta toisaalta haluan jonkun kivan kampauksen. Ja nyt kun kasvatan niitä... Minulle tulee suurensuuri halu leikata ne. noin vain, ottaa kiinni ja napsaista ne saksilla poikki ja jättää sellaisiksi. Aargh. Vihaan mieltäni. toisaalta en.

Ajatteleminen. Oikeasti. Min on pakko saada ajatella jotain. rakastan ajattelemista. suunnittelemista. Ja sitten toisaalta se ärsyttää. Kun pitäisi ajatella jotain, ajatukset karkaa ja mietin aivan jotain muuta.

Kauniit kuvat, ajatukset. minun on välillä aivan hirveä pakko löytää jotain kaunista tai ahdistun. Toisaalta taas ahdistun, kun en itse osaa tehdä sellaista.

Näitä riittää. Huoh. Vaikka kuinka paljon.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Krum the krummitus - Maaliskuu 08, 2003, 16:45:17
Addiktius numero yksi:Tee
Yksinkertaisesti juuh. Juon vähintään 3 kuppia päivässä, enkä saa unta jos en juo illalla teetä. En jaksa koulussa jos en saa aamulla teetä. Jes en ole juonut n.12 tuntiin teetä tulee pakon-omainen tunne napsauttaa teevedenkeitin päälle. Monet pitävät minua hulluna, kun juon teetä kahvin tain kaakaon sijaan. Hiihtoloma miitissäkin oli aika outo tunne. Kaikki muut ostivat kaakaota ja minä teetä(se oli muuten aivan ihanaa.

Nettiriippuvainen en ole. Voin olla netistäö pois kuukausia,ennen kuin tulee pakollinen tarve mennä nettiin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Kuu - Maaliskuu 08, 2003, 18:09:28
Helei. Testin tulos oli 28%.
Minun addiktiot. Hui. Hauskaa että pääsen puhumaan niistä.

Addiktio nro 1, liian nopea kyllästyminen
Alituinen vaihtelun tarve. Ja vaihtelu sen myötä. On varmaan joku huomannut kuin usein vaihdan avaa, täällä vuotiksessa siis. Hmm, onko kerran viikossa vähäteltyä? *g* Ja paikkakuntaa vaihdan. En ehkä niin usein kuin avaa. Ja allekirjotusta kanssa.
Onneksi nicciä en enää voi vaihtaa. Sekin varmaan joka pivä vaihtuisi. Niinkuin nicci messengerissä.
Vaihdan myös ihan liian usein kotisivujeni ulkoasua.
En vaan voi sille mitään että kyllästyn todella nopeasti.

Addiktio nro 2, addiktiot
Eli jokaiselle asia-addiktiolleni olen heti kehittämässä jotakin suurempaa. Tai no suurempaa ja suurempaa, kotisivua yleensä. Ja suunnittelen kuinka saisin huoneeni vuorattua addiktiooni liittyvällä krääsällä.
Otetaampa esimerkiksi..hmm..no tämä Chichiri animesarjasta nimeltä Fushigi Yûgi. CHichirin addikti olen ollut jo pitkään. Ja monesti olen suunnitellut ihan kokonaan Chichirille omistettuja kotisivuja. EI ole vielä tullut tehtyä mutta ihan varmasti teen. Ajattelin myös printata seinälle "No da!" japanilaisin merkein kirjotettuna. Ja taidan tehdäkkin sen.
Tähän mennessä olen suunnitellut tai jopa tehnyt sivut varmaan n. kymmenelle addiktiolle.

Olipas ihana vuodattaa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Newilya - Maaliskuu 08, 2003, 19:44:13
Hahaa. 63% nettiaddikti. Mites nyt noin..?

Ja muut addiktiot sitten...

Tavaroiden pureskeleminen
Oikeasti. Minä pureskelen mitä vain. Kyniä, tusseja, viivottimia, terottimia, kirjoja, cd:eitä, kaukosäätimiä, kelloja, sormuksia, vihkoja, oksia, keppejä, jäätelöpuikkoja, neulepuikkoja, pinnejä, ponnareita, huultani, peiliäni etc..

Tämä on huolestuttavaa, sillä hampaani voivat alkaa kulua tästä.
Mutta muuten se on oikein hauska harrastus, varsinkin netin ääressä. :)
(paitsi kerran pureskelin poskeni verille...)

Kirjoittaminen
Pitää kirjoittaakirjoittaakirjoittaa.
Aina jostain. Sanon että lopetan, kohta tulee uusi kirjoitus.
Kirjoittaminen on ainoa keino jolla saan tunteeni vapaaksi, ei se muuten onnistu ja sitten ahdistun.

Itseni vähätteleminen
Minä ruma, minä ruma, minä ruma...
Minä sokea, minä sokea, minä sokea...
Minä lihava, minä lihava, minä lihava...
Minä liian pitkä, minä liian pitkä, minä liian pitkä..

Ja noin. Tuo on oikeasti kamalaa.
En käytä meikkejä, syön kuin hevonen, olen kumarassa ja en todellakaan paranna näköäni ollessani netissä.
Jaksan silti valittaa, sillä todella pidän itseäni rumana.
Pelkään että alan jossain välissä anorektikoksi tai muuten vain teen jotain typerää.
Minulle on tärkeää että edes joku pitää minua kauniina.
(Asiaa ei auta että vanhempani haukkuvat ulkonäköäni ja pilkkaavat minua)

Itsestäni puhuminen
Vaikka pidän itseäni rumana ja huonona ihmisenä, jaksan silti puhua itsestäni.
Minä sitä ja minä tätä.
Katselen omia vauvakuviani ja nauran ilmeilleni.

Ehkä se johtuu kaikesta pilkasta, jonka olen saanut kohdata.
Ainoa keinoni on edes rakastaa itseäni, kun muut eivät sitä tee. :p
(että molen viisas...)

Angstaaminen
Jootuotanoin..
En minä tätä osaa selittää.
Angstaan sen verran usein, että pakko se on olla jo addiktio.
Tai sitten minulla on aivan kamala olo koko ajan. Eeehh...


Nyt saa riittää...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Iraida - Maaliskuu 08, 2003, 21:53:30
Lukeminen.

Okei, siis ficcien lukeminen oikeastaan.
Täysin hullu juttu. Slash-ficceihin olen
täydellisesti koukussa. (Kysykää vaikka
Yön omalta Liljuskalta!) D/H-paritusta parempaa
ei yksinkertaisesti ole.

Musan kuuntelu

Mä kuuntelen sitä aina.
Eikä loppua näy... *hihittelee*

Salmiakki

Joo. Ne Fazerin salmiakit on parhaita.
Toisena tulee Salmiakkiaakkoset.

Suklaa

Ja varsinkin erityisesti Kitkat Chunky.
Ei edes mitenkään erittäin hyvää.
Mutta mä tykkään mutustella sitä...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Tha Lil' Dobby - Maaliskuu 09, 2003, 10:37:15
*swetdrop* 64%. Ja minä _en_ole_addikti_!! ..no okei, ehkä vähän..

Tämä on oikeasti pelottava aihe. Minulla on paljonkin addiktioita, joita en yleensä vain huomaa tai pidä erityisenä :p.

Netti
-HPRP
-Vuotis

je. Oikeasti, noihin sivustoihin olen eri koukkuuntunut, tulen hulluksi jos en pääse yli viikkoon niihin. Tai rippuu onko minulla jotain tekemistä, esim. jollain leirillä se ei ole niin paha, mutta jos on vain kotona.. apua. Kädet syyhyävät päästä näppäimistölle ^^

Karkki (Kauppa)
Kuten eräs fiksu kamuni sanoi "sen siitä saa kun asuu kaupan vieressä" Ja se pitää täysin paikkaaansa, kun on _niin_ helppo vain ottaa rahat ja kävellä pari metriä ilman takkia naapuriin ja hankkia karkkia, niin kyllä siihen koukkuuntuu, ja helposti. Olen koukkuuntunut enemmänkin kauppaan kuin siihen karkkiin, enkä edes huomaa sitä!

Musiikki
Sekoan jos olen arestissa ja en saa kuunnella musiikkia, se on kamalaa! Voisin kuunnella musiikkia nukkuessanikin, mutta en ymmärrää mikä pakkomielle isäll'äni on tulla aina laittamaan se pois ainakin puoli tuntia ennen nukkumaan menoa! 'Tulee vähän sellainen rauhallinen fiilis, niinkuin valmistaudutaan nukkumiseen...' (!!) Se ei ymmärrä, että minä rauhoitun kun kuulen musiikkia, suutun jos joku menee laittamaan sen pois, ja kun olen vihainen en pysty nukkumaan, mutta se ei usko!

-TLD
Otsikko: Resistance is futile.
Kirjoitti: Celestia - Maaliskuu 10, 2003, 20:38:50
Addiktiot ovat vaarallisia.
Tällä hetkellä minulla on juuri hirveä henkilökohtainen kriisi meneillään
- addiktioni Diet Cokeen on ajanut minut ihmisraunioksi, joka käy jatkuvasti ylikierroksilla (liian nopea pulssi, käsien vapina, unettomuus, hermostuneisuus...) jatkuvan kofeiinin yliannostuksen takia. Huh. Nyt olen ollut jo lähes viikon ilman Diet Cokea (mitä nyt muutamat suulliset oli pakko vieroitusoireiden lievikkeeksi ottaa ;) ) ja saan taas jotenkuten unta... Pahimpina aikoina saattoi mennä kolmekin isoa pullollista päivässä.

Myös addiktioni kuivattuihin ananaksiin päättyi ikävästi - hammaslääkäri moitti minua kun huuleni iho alkoi "muuttua" (älkää kysykö, en tiedä mitä se tarkoittaa. Käytännössä sinne huulen sisään tuli sellaista valkoista töhnää... Aaah! Se on alien!) liiallisesta säilöntäaineille altistumisesta. Plääh.

Tätä nykyä olen ruuallisesti addiktoitunut vain Wasan ihanaan Apetit-näkkileipään, jota kuuluu syödä ilman mitään ylimääräisiä röpellyksiä lähdeveden kanssa. Hah! Saa nähdä, minkä vastareaktion elimistöni tälle onnistuu taikomaan, prkl. :)

Joulun jälkeen olen ollut pahasti addiktoitunut Devil May Cry-peliin (väkivaltaa... tunnen jo, kuinka mielen"rauhani" alkaa järkkyä...and I like it.  Lisää! :D) ja kun nyt maaliskuussa ilmestyy Eurooppaankin Devil May Cry2... Muahhahhahhaa! Addiktiota ei voi estää!
Harmi kun pelaaminen ei tunnu enää samalta ilman Diet Coke-trippejä...

Myös piirtäminen on minulle hirveä addiktion kohde. Jo pienestä lähtien minulla on ollut sellaisia "kutkuttavia" nyt-on-pakko-päästä-piirtämään!
-tuntemuksia. Kun inspiraatio iskee, niin sitten on *ihan* pakko piirtää, vaikka keskellä yötä. Tästä seuraa vakavia kuukahtamisia kirjoituspöydän ääreen (tai pikemminkin lattialle, koska tykkään piirustella siellä). Tällä hetkellä minua himottaa hirveästi oikeat akvarellivärit (ei siis mitn lasten vesivärejä, damnit!), ja niillä suttaus. Paha vain, että tuhlasin juuri kaikki liikenevät rahani animeen ja mangaan Helsingissä käytyäni... Ja aidot akvarellivärit maksavat paljon... *kops*
Niin! Ja sitten haluaisin sellaisia hienoja taidetussikyniä, mm. triacolors ja copics-merkkisiä, mutta en löydä niitä mistään Suomesta... Murh. Taas yksi hyvä syy matkustaa Saksaan...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Iraida - Maaliskuu 11, 2003, 12:36:34
Kyllä, addiktiot ovat vaarallisia.
Mulla on niitä muutama...

Musiikki

Mä voisin tosiaan kuunnella musaa 24/7, mutta mulle mutsi tekee
saman minkä TLD:n isä tekee tälle. Tuskakuolema...
"Tulee vähän sellainen rauhallinen fiilis, niinkuin valmistaudutaan nukkumiseen..."
Just noilla sanoilla mutsikin aina yrttää saada mua sammuttamaan
cd -soittimeni!

Karkki / suklaa / muu hyvä

Ja erityisesti Kitkat Chunky. Mä syön sellaisen kerran päivässä,
muuten ei tuu mistään mitään.
Niin. Ja ne Taffelin ( ? ) Nacho Cheese Ball:sit. Ne on niin addiktoivia...

Huulikiilteet

Mä en edes käytä niitä, mutta silti mun meikkipussi pursuaa
erilaisista huulikiilloista joita mä joskus korkeintaan haistelen.

Netti

Joka päivä vähintään kaks tuntia. Sen siitä saa kun on oma
kone jossa on ADSL -liittymä.

Värjätyt hiukset

Ihan totta. Tää on mun addiktioistani pelottavin. Aina, siis aina, kun
mä näen hiuksensa räikeällä / kirkkaalla värillä värjänneen ihmisen
mun on pakko saada tuijottaa sen hiuksia vähän aikaa.  :shock:
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: chibi - Maaliskuu 11, 2003, 16:21:47
36% netti-addikti

100% Addiktio minulla on kaikkia eri saippuoita kohtaan...ihanaa..
Ne tuoksuu ja näyttää niin hyvältä..
Kannan laukussa aina saippuaa mukana, että voin haistella sitä aina välillä.
Tahtoo uuden saippuan 8)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Piitu - Maaliskuu 24, 2003, 16:25:39
*köh* Tuo testi ei minulla toiminut, mutta voin sanoa että olen todella riippuvainen netistä. Netissä minä oleilen enimmäkseen kaikenlaisilla keskustelufoorumeilla (kuten esimerkiksi vaikkapa täällä Vuotiksessa ja fffinissä). Alkujaan olin netissä jotain muutaman tunnin päivässä, mutta nykyään saatan olla yli kuusikin tuntia, ennätykseni taitaakin olla ~10 tuntia. Ja se on jo aika paljon x.o;;.  Siitähän minulle valitetaankin. Pitäisi muka ulkoilla enemmänj ne. Ja en muka edes tee läksyjäni kun istun koneella. Pöh.
Mie olen siis netistä täysin riippuvainen ja kohtikään saattaa tulla semmoinen jakso  jolloin en pääse netissä käymään ollenkaan, muutamaan kuukauteen. Himppu.

Kokikseen olen addiktoitunut täysin. Juon sitä päivittäin kamalan paljon, kuten juri nytkin kun olen tässä koneella minulla on kokista lähistöllä. Mutta eipä se minua haittaa, tosin siitäkin on sanottu että mulla menee muka hampaat pilalle ja ne tippuu ennen aikojaan pois. Huh, toivottavasti ei sentään :o.

Gravitation ja Yuki Eiri. Siitä ei sen enempää x). *köhköh*

Karkit ja tikkarit. Tänäänkin söin kolme tikkaria x) Karkeista varsinkin suklaa on semmoinen "pakkomielle" että on pakko syödä sitä ihanaa suklaatia usein, muuten minusta tulee ärtyistä (kuten myös jos en saa mennä nettiin:P)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Hailie Jade - Maaliskuu 25, 2003, 18:32:57
Addikitioitani;
- vaatteet ja niiden ostelu (en varmasti ole kyllä ainoa...)
- Pantteri-karkit (nam!)
- Hedelmä Mentos-karkit
- Geisha-suklaa (olen karkinhimoinen, myönnetään  :oops: )
- Cocis (en voisi elää ilman sitä!)
- Kellogs Special K Red Berries-murot
- C.S.I ja Salkkarit
- Netti & Vuotis
- kuivatut banaanit
- hiusten harjaus
- peiliin tuijottaminen (siitä on tullut tapa enkä pääse siitä enää eroon. En tykkää omasta naamastani... xD).
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: iidba - Maaliskuu 25, 2003, 21:55:40
Ainahan minä sanon olevani nettiaddikti. Aina minä naureskelen, ettei elämässäni ole muuta kuin netti. Jos asia todella olisi näin, minulla olisi pahoja ongelmia, joihin tarvitsisin apua. Mutta onneksi asiat eivät ole niin huonosti. Elämääni kuuluu paljon, paljon muutakin kuin netti. En minä istu koko päivää nenä kiinni tietokoneen ruudussa. Mutta koska pidän netistä, ja se on kuitenkin pikkuriikkinen osa elämääni, kaikki katsovat minut heti nettiaddiktiksi, nörtiksi joka surffailee päivät pitkät tylsillä sivuilla. Ei ikinä.

Addiktio ei ole mikään "Iiks, mä tykkään Elijah Woodista!!1!"-juttu, vaan vakava asia. Tai no, minun mielestäni vakava. Vanhempani ovat jo nyt minusta huolissaan, heille se on vakavaa että tyttärensä hilluu netissä nelisen tuntia päivässä. Ei minulle ole mitään oikeita addiktioita, ihan sellaisia hömpötyksiä vain, jotka tulevat ja menevät.

Enkä minä tiedä, pitäisikö lähteä tarkastuttamaan pää addiktion takia, mutta minä ainakin yrittäisin hankkia apua. Ei ole tervettä ajatella koko ajan jotain tiettyä asiaa, puuhailla sen asian parissa (älkää käsittäkö väärin :p ).
Otsikko: kummajuttu
Kirjoitti: laagi - Maaliskuu 31, 2003, 14:45:46
Olen tuon testin mukaan ainoastaan 56% nettiaddikti, ihme juttu. Voi olla että en tajunnut kaikkia kysymyksiä huonolla engalannillani.Onneksi olen sentään 94% irc-addikti. Olin pettynyt testiin sen suppeuden (siis lyhyyden) ja vastauksien tyhmyyden, ne kohdat niissä monivalinnoissa menivät varsin tyhmästi. Olen pettynyt testiin ensisijaisesti siitä syystä, että olen kaiken mahdollisen vapaa-aikani netissä, joten en katso sen kertovan todellista netti addiktiuttani. irc-addikti (,jonka URL -osoitetta en valitettavasti muista) testi sen sijaan kertoi (luultavasti) aika lähellä totuutta, sillä siinä oli monia kysymyksiä 35 tjsp. ja monivalinnat oli asetettu varsin järkevästi
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Shanpuu - Maaliskuu 31, 2003, 17:24:36
Itselläni ei ole kovinkaan paha nettiaddiktio, vaikka netissä paljon oleilenkin. Mutta mitenkään vaaralliseksi se ei minulle muodostumassa. Muita addiktioita minulla sen sijaan on:

Huulirasva. En selviä ilman. Pakko laittaa joka päivä ainakin kymmenen kertaa. Labellon vihreää, nimen omaan.

Coca-Cola. ARGH! En selviä ilman, en todellakaan. Juon sitä kuin mikäkin hullu. Ja vanhemmat kyllä ostaa sitä minulle.

Harry Potter. No hyvänen aika. Minähän luen Pottereita joka päivä ja aina kun olen netissä käyn Vuotiksessa. Addiktio? Ei missään nimessä.

Musiikki. Tulen hulluksi jos en saa päivän aikana kuunnella yhtään musiikkia. Laadukasta musiikkia.

Historia. Olen aivan hulluna historiaan ja siitä on tullut kai jonkin sortin addiktio minulle.

Addiktiot ovat yksinkertaisesti asioita, joista ei pysty luopumaan. Kai ne sitten joskus lopahtavat tai sitten eivät.

Muoks. Voih! Miten saatoin unohtaa, miten saatoin?

Minäkin pureskelen. Ihan kaikkea. Esineitä, ihmisiä (kyllä, siinä lukee ihmisiä)... En kamalasti pureskele niin, että jäisi jotain jälkiä. Hieman jälttyän ja sitten tajuan lopettaa. Mutta pureskelen kuitenkin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Leia - Huhtikuu 06, 2003, 17:11:09
Hmmph... Sain tulokseksi 36 %, elikkä en siis kovin suuri nettiaddikti ole. En kyllä voisikaan olla, koska voin olla aika satunnaisesti koneella armaiden veljieni takia. Käytän nettiä kyllä niin usein kun voin, elikkä en luota tuon testin luotettavuuteen.

Muita addiktioita on lukeminen (ei siis kokeisiin). Monena iltana oon ahminu yhen kirjan muutamassa tunnissa, ja sitten huomannu, että kellon onkin jo kolme, yöllä. Sitä ei pysty lopettamaan, vaan on pakko vaan lukea, jos on niin mukaansatempaava kirja.

Muita addiktioita on karkit. Jos niitä ottaa yhden, se vie koko käden. Sitä ei pysty lopettamaan! Se on pelottavaa... Joskus päätän, että en ota, mutta ei se onnistu... Olen siis ilmeisesti erittäin heikkotahtoinen ihminen. Miten ihanaa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Jaa Haa - Huhtikuu 10, 2003, 15:39:50
Minulla on yksi pakkomielle. Siivoaminen. En voi nukahtaa jos huone on sotkunen. *g*

Ainakun olen ystien luona yötä tai muuten vaan rupean viikkailemaan heidän vaatteita *iskee Roskalle silmää* ja siivoamaan vaatteitaan.

Inhoan siivoamista, mutta mun on silti pakko siivota. Hitto mikä friikki!
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Sansku - Huhtikuu 12, 2003, 23:29:10
Lainaus käyttäjältä: "Newilya"
Hahaa. 63% nettiaddikti. Mites nyt noin..?

Ja muut addiktiot sitten...


En ees uskalla tehä tota testiä.. Varmaan samaa luokkaa Newilyan kanssa.. Sen verran paljon netissä oon. Mut jos netti ei toimi, en mä niinkään hirveetä hepulia saa. Kyllä mä netittäkin pärjään. Just ja just!

Mulla on kans puremis- addiktio, puren/revin huuleni verille, että kynnet lyhyiksi..

Ja oon kirjoittamassa koko ajan jotain.. Oppitunneillaki kehittelen kaikkia kirjotus-aiheita, ynnä muuta.. En keskity tunteihin lainkaan, varsinki matikka, hissa ja äikkä on sellasii..

Vähättelen taitojani koko ajan. Mm. kirjoitus- ja piirustustaitoa!

Joo, no jätän nyt tämän selittelyn.. *raahautuu pois hitaasti taakseen, topicia vilkuillen*

//Chabat muokkasi quotea lyhyemmäksi, ei niin oleellista että olisi tarvinnut koko viesti lainata..
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Miléna - Huhtikuu 16, 2003, 15:34:44
Lainaus

Minäkin pureskelen. Ihan kaikkea. Esineitä, ihmisiä (kyllä, siinä lukee ihmisiä)... En kamalasti pureskele niin, että jäisi jotain jälkiä. Hieman jälttyän ja sitten tajuan lopettaa. Mutta pureskelen kuitenkin.


Minäkin pureskelen kaikkea: Kynsiä, tv:n-kaukosäädintä yms. Olen myös purrut pienenä sohvaa ja sänkyä (ne oli puisia)

Itse en tunne olevani nettiriippuvainen, vaikka kyllä netissä olen joka päivä, mutta se riippuu vain tekemisen puutteesta.

Olen tosi pahasti kirja-riippuvainen minun on pakko ostaa kirjoja, uusia kirjoja ja käydä kirjastossa
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Joiku - Huhtikuu 16, 2003, 18:52:50
38%.

Olen kaiketi addiktoitunut piirtämiseen. Piirtelen koulussa, kotona, autossa, junassa, bussissa, veneessä, ulkona, kavereilla ja piirtämisellä piristän, masennan, kehitän ja ilmaisen itseäni. Olen piirtänyt niin kauan kuin muistan, ihan joka päivä, ainakin tietoisuuteni rajoista asti, koko elämäni ajan. Se onkin enemmän elämäntapa, enkä edes halua kutsua sitä harrastukseksi. Piirtäminen on enemmän kuin ihanaa! En voi edes kuvitella elämää ilman piirtämistä.

Lisäksi ostelen ihan hirmuisen paljon vihkoja. Olen käyttänyt ehkä vain paria, mutta minulla on laatikoissa ja hyllyissä vihkoja ja vihkoja ja vihkoja. Useimmissa on ehkä parilla ensimmäisellä sivulla jotain epämääräistä. Aina kun näen kaupassa jonkin ihanan tai erikoisen vihkon, minun on pakko ostaa se. Onneksi ne ovat suhteellisen halpoja. *purrs*

"Lentäviin lauseisiin", kuten sananlaskuihin, sitaatteihin, usko tai älä-faktoihin ja muihin hassuihin olen rakastunut. *halaa sitaattikirjaansa* Muihin hassuihin kuuluvat mm. "Keksijä keksi keksi keksin, keksijä keksi keksi keksin keksityksi"-tyyliset lauseet, joilla aina (v)ihastutan kavereitani.

Rrrrakastan hahmojani. KÖHSKEBAKÖHKÖH. *välttelee Jaa Haan ja Rosien katsetta* Jotkut ovat minulle sanoneet, että olen itsekäs/itserakas koska pidän tsaraattereistani. Mutta herranpieksut, miksi viitsisin omistaa ne jos en rakastaisi niitä?

Pureskelen myös kynsien ympärillä olevaa ihoa.  Se on aika ällöttävää, mutta aina huomaan purevani sormiani verille. Pitää vain pitää mielessä, että kynsien (ja samalla kynsinauhojen) pureskelu on sama kuin nuolisi vessanpöntön istuinosaa. Ja tuo on totinen fakta! Pitäisi kai ostaa jokin stressilelu, jota voisi näpertää..
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Oollah - Huhtikuu 16, 2003, 19:10:49
Makeat herkut. Periaatteessa saan kyllä namisaurusteluni pysymään jotakuinkin järjen rajoissa... mutta silti minun on pakko, kerta kaikkiaan pakko saada päivittäin jotain makeaa. En voisi kuvitellakaan karkki-/namilakkoa, yksinkertaisesti täydellisen mahdoton ajatus (siis tietysti pakon edessä onnistuisi, jos ei kerta kaikkiaan saisi sitä makeaa mistään, mutta muuten... ei).

(Ja Iraida, ymmärrän Chunky-fiksaatiosi täysin. *kirjoittaa kyseiselle suklaalle oodeja jne.*)

Netti. Viimeistään laajakaistan saatuani netistä on tullut niin luonteva osa päivittäistä elämääni, ettei sitä edes addiktiona usein tule pitäneeksi. Sitä tulee käyttäneeksi niin monen asian hoitamiseen, että välillä ihmettelin, miten ihmeessä kukaan tuli toimeen ilman (tosin joskus, kun mietin aamulla mitä vaatetta sitä päälleen kiskoisi ja ensimmäisenä ajatuksena ei ole käydä kurkistamassa lämpömittaria vaan tsekata FMI:n (http://www.fmi.fi) sivut... silloin tuntuu, että jotain rajaa, Ulla :P). Sosiaalista elämääni netti ei kyllä rajoita, pikemminkin päinvastoin... yöunet ehkä se ainoa juttu, joista olen sen takia "joutunut" välillä karsimaan. Eh.

Ihmiset. Olen sosiaaliriippuvainen, myönnän kyllä. Viihdyn kyllä yksinkin ihan hyvin aina välillä, mutta kotoisimmaksi tunnen kyllä itseni joukoissa. Ainakin jos on jotain yhteistä tekemistä ja puuhaa ja projektia ja yhdentävää juttua. Jei. Kyllä. Ehdottomasti. :)

Fanitus. Kuten fanitustopicissa jo sanottua, fanittaminen on yksi elämäni, no, minuimmista jutuista, jota ilman en voisi kuvitella olemassaoloa. Kuusivuotiaasta asti olen aina fanittanut jotakin. Voin kai sanoa olevani addiktoitunut, juu.

(Ja pesto! *silmät kiiluen*)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Neverwinter - Heinäkuu 16, 2003, 14:49:46
Mulla on kauhee pakkomielle joka häiritsee mua eli aina kun ajan polkupyörällä mun on aina pakko kattoo vähän ajan välein et onko takakumi puhjennu, se on ihan kauheeta ku en pääse siitä eroon! Ja tietysti mulla on pakkomielle pureskella kynsiä, se nyt ei mua häiritse, koska en pääse siitä varmaa koskaa eroo...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Darkkis - Heinäkuu 16, 2003, 16:12:38
Tällä hetkellä yksi pahimmista addiktioistani on siivoaminen. Siivosin maanantaina, ja kas mitä huomasinkaan tänään tekeväni - kuljin ympäri taloa pölyrätin kanssa, ja toisella kerralla huomasin järjesteleväni jo valmiiksi erittäin siistiä laatikkoa.

Kynsien leikkaaminen. Minä todella leikkaan nykyisin kynsiäni en pureskele. Olisin leikkaamassa kynsiäni jokapäivä, ja eiväthän kynnet niin nopeasti kasva. En aina itse edes huomaa, että otan sakset käteen, ja nips naps leikkailen kynsiäni.

Kukkien kastelu: Olen koko kesän kuljeskellut pihallani, ja kastellut kukkia. Nyt siit on hyötyäkin, kun on näin tukalan kuumaa. Onneksi pihalla riittää kasteltavaa, kun piha on erittäin suuri.

Korsetit: Minulla on pakkomielle korseteista. Korsetti on yksi niitä viehättävimpia vaatekappaleita. Toisaalta minulla on pakkomielle aika moniin Mortician vaatteisiin, mutta nyt puhun korseteista. Korsetit saattaisivat mustan sametin ohella olla addiktio numero yksi

sametti: Pakkomielteeni samettiin on nykyisin jo aivan sairasta. Itseasiassa päälläni on nytkin samettia. En ole kiinnostunut kuin mustasta sametista, mutta siitä sitten sitäkin enemmän. Voisin kyllä kuvitella ehkä päälleni kenties myön hyvin tummanviolettia samettia, mutta violettia käytän mieluummin sisustamiseen kuin vaatetukseen. Vaatteet ovat omitettu mustalle.

Piirtäminen/Maalaaminen: Kyllä piirrän tai maalaan päivittäin. Ystäväni, tai yleensäkkin ne vähemmän sivistyneet ihmiset jotka näkevät töitäni usein kauhistuvat, sillä maalaan usein verta, mutta ihme kyllä jotkut jopa ystävistäni ovat todenneet että työni ovat miellyttäviä, vaikka niissä usein onkin verta, tuskaa ja kuolemaa. Minulla on tavallaan pakkomielle myös ostaa pensseleitä, maalitörppöjä, kankaita, paperia, ja myös paljon sellaista mitä en tarvitse.

Musiikki: Musiikkia kuuntelen siivotessani, kynsiäleikatessani, maalatessani, kukkia kastellessani(kannettava), vaatteita valitessani - siis melkein aina. Vaikka olisin menossa kauppaan ostamaan vaatteita niin todennäköisesti hairahdan viereiseen levykauppaan, tai suoriudun lähimmälle levyosastolle. Ilman musiikkia en usko tulevani kovin hyvin toimeen.

Netti: En osaa oikein sanoa olenko riippuvainen nettiin. Olen jokseenkin päässyt eroon Chat riippuvuudesta nykyisin käyn sieltä lähinnä pakosta, ja todennäköisesti luovun kohta tehtävistäni chatissä ja näin ollen en aikaani enää siellä kuluta. Minä en oikeastaan nykyisin käy kovin useilla foorumeillakaan. Vuotiksen lisäksi vain parissa. En ole enää juurikaan riippuvainen nettiin, mutta käytän silti nettiä mielelläni, mutta en saa enää paniikki kohtausta koneen rikkoutuessa.

Yleisesti addiktioista. Minusta on pelottavaa, että ihmisellä on pakon omaisia tarpeita, joista ei varsinaisesti ole hyötyä lajin säilyvyyden kannalta(kuten kynsien pureskelu). Periaatteessa nämä taipumukset ovat haitallisia, ja suurin osa näyttäisi niistä yrittävänkin päästä eroon. Itse en aio päästä eroon siivous innostani, sillä siitä on kuitenkin hyötyäkin. Kaikkein eniten kammoan opittuja/matkittuja riippuvaisuuksia, jotka voivat olla hyvinkin vaarallisia, kuten esimerkiksi tupakointi, josta on erittäin vaikea päästä eroon. Huvittavinta on se, että todellisuudessahan jotkut jäävät tupakointiin koukkuun muutenkin kuin nikotiinin vaikutuksesta. Tähän mennessä ainoa keino millä itse olen päässyt eroon jostain addiktiosta on se, että sen tilalle tulee toinen. Toisaalta joskus katoaa kaksi addiktiota, ja tilalle tulee yksi voimakkaampi.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Kelpie - Heinäkuu 16, 2003, 21:55:03
Tuosta tuli tulokseksi 46 %... Toisaalta en oikein ymmärtänyt kaikkia kysymyksiä, eli en oikein teidä mitä sinne tuli vastailtua ^^;

Olen koukussa telkkariin. Varsinkin talvisin kun kaikki hyvät sarjat tulee. En voi olla missään muualla kun C.S.I, Smallville tai ER tulee. No okei, muutama jakso silloin tällöin jää väliin Smallvillestä ja ER:stä mutta C.S.I:sta ei koskaan! (Eric Szmanda on niiiin ihq!!1)

Olen myös aika pakkomielteinen, eli jos seuraan jotain sarjaa niin sitten etsin ihan hulluna tietoa siitä sarjasta netistä. Sama juttu kirjojen, näyttelijöiden ja elokuvien kanssa. Ja mietin niistä ficcejä pääni sisällä koko ajan. Talvella on vähän pelottavaa kun minun on pakko nähdä C.S.I, ja sitten kun vielä luen netistä niitä juonipaljastuksia ihan liikaa...

Ai niin. Olen addiktoitunut cokikseen ja piirtämiseen myös.
Otsikko: addiktiot
Kirjoitti: litsie - Heinäkuu 16, 2003, 22:23:40
Coca-Cola, tuttavallisemmin Kokis :p
Aine, jota ilman ei voi olla. Ei vaan voi. Se on hyvää ja ihkua ja arfs. En edes aloita, koska te ette jaksaisi kuunnella ja pitäisitte minua hyvin hulluna sen jälkeen. Kokista pitää saada joka päivä, joka päivä. Äiti yritti joskus vieroittaa minua tuosta aineesta, mutta huonoin tuloksin. Se on vaan aivan pakko.

Netti
Täytyy se tässä vaiheessa jo myöntää, että minulla on siihen addiktio. Tai addiktio ja addiktio. Se on mielettömän suuri osa elämää. Kotona oleva huono ja pälli yhteys tosin rajoittaa sitä, mutta silti. Netti on yksi asioista, joista minun olisi hyvin, hyvin vaikea luopua. Siellä on kaikki. En minä tulisi toimeen ilman. Niskani alkavat tosin kärsiä tästä addiktiosta vähitellen, mutta minkäs teet. Särkylääke on keksitty.

tekstiviestit
Ne on kivoja, helppoja, nopeita. Minä rakastan saada tekstiviestejä. Se piippiip äänikin on kiva. Ja viestit on aina täynnä, kun niitä ei halua poistaa. Ne on ihkuja.

ihmiset.
Minä pidän yksinäisyydestä, mutta pidemmän päälle se alkaa ahdistaa pahasti. Rakastan olla mukavien ja minulla tärkeiden ihmisten kanssa. On ihanaa saada uusia ystäviä ja tavata uusia ihmisiä.

Äh. Addiktoituminen on aivan liian helppoa. On niitä addiktioita lisääkin, ei vaan kovin mainitsemisen arvoisia, kai..
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Foxlet - Heinäkuu 16, 2003, 23:32:08
Testin mukaan 67%... Nah, en minä välttämättä niin kovin nettiaddikti ole, mutta olen netissä aina kun pystyn. neljä viikkoa oli juuri irti netistä, kun minut raahattiin mökille jossa on läppäri joka kaatuu joka kolmas minuutti.

Minulla ei oikeita addiktioita varmaankaan ole, siis ihan kunnon pakkomielteitä.

Joskus oli The Sims, mutta sitten kun se ei omalla koneellani toimi, poistin sen. Nyt meillä on se vain kahdessa tietokoneessa, enkä ole varmaan kahteen kuukauteen sitä pelannut. Mutta auta armias jos asennan sen tähän. Pelaisin varmaan vuorokauden ympäri.

Joihinkin biiseihin tulee addiktio, mutta ohimenevä. Jossain vaiheessa kuuntelin Funeral of heartsia jatkuvasti, joskus Spicy Marmaladea, nyt Blind Game Againia ja Nori Nori Noria.

On minulla yksi hattu, joka minulla on päässä aina kun en syö tai nuku, joskus syödessäkin. Mutta sitä ei kai addiktioksi lasketa...

HTML. Siihen. Täytyy vääntää ja kääntää ja webdesingata. Siitä varmaan johtuu se, että minulla on monta hyvää ja ihan suht toimivaakin sivupojaa täällä koneella homehtumassa.

Nah, tuosta nyt ei saa Erkki-Jooseppikaan selvää, mutta sekös minua liikuttaa.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Andalucia - Heinäkuu 21, 2003, 09:28:42
Aloitan nyt siitä pahimmasta, eli kaikki makea. Olen hulluna siihen, minun täytyy saada sitä päivittäin, muuten tulen kiukkuiseksi kuin villisika. Kaikki suklaa, toffee, jäätelöt, tikkarit, irttarit yms, ovat pakkomieletteni, hampaat ei oikein tykkää. Onneksi tämä on varmasti periytyvä ominaisuus, äidilläni joka on myös tälläinen, ei tosin niin paha kuin minä, onneksi tässä aika lähellä on Pandan karkkitehdas (toisin sanoen suklaatehdas, mutta kyllä siellä on lakua ja sellaistakin:) joka on kuin maanpäälinen Paratiisi, siis aivan ihana paikka...Koulun jälkeen on aivan pakko käydä siellä tai jossain, että jaksaisin väkertää jonkunnäköiset vastaukset matikan läksyihin. Itse en tiedä mistä tämä on lähtenyt ( ellei se ole perinnöllistä) mutta ellen saa jotain makeaa niin, ush maapallo poksahtaa kuin saippuakupla, ja yhtä nopeasti.

Historia,no, en ole varma onko "addiktio" (kenties pakkomielle olisi parempi) oikea sana kuvaamaan tätä juttua, mutta historia on tavattoman mielenkiintoista, minun on aina luettava koko hissan kirja läpi monta kertaa, ja olin tukehtua kieleeni kun kuulin opettajaltamme, että: "Joo, ja nyt on käynyt niin että emmme käsittelekään enempää historiaa tänä vuonna, vaan keskitymme matematiikkaan." Urgh, arvaatte varmasti ettei matematiikka ole lempiaineita, olin aivan kummissani, tiesin kyllä että opettajamme rakasti piinata meitä ja rangaista, mutta että lopettaisimme historian käsittelyn, siitähän jai pois kokonaan (ainakin) kustavialainen aika, eikä ehditty edes salamurha oopperassa -kohtaan, (sekavaa, tiedän, mutta ei voi muutakaan) ei tämä voi olla totta. Juups, ja nyt isoveljeni aloittaa lukion joten saanpahan ainakin luettua hänen historiankirjaansa :)

Lukeminen: no, joo ihan miten sen nyt ottaa, itse en usko olevani addiktoitunut tähän, mutta jotkut ovat erimieltä. Én pysty syömäänkään kunnolla ilman että minulla on siinä jumalaton muumikirja siinä nenän edessä ja se kaatuu AINA murojen päälle. Ja sitten jos ei kirjaa saa siihen ottaa niin maitopurkkien kyljissä olevat reseptitkin sitten kelpaavat luettaviksi, tulenmuuten yhtä ärtyneeksi kuin siitä, jos en saa tarvittavaa annosta makeaa päivittäin... Omituista tiedän :)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: TiiNa - Heinäkuu 21, 2003, 09:48:17
Minulla on monia addiktioita, mutta onneksi vain harvat niistä ovat kovin vakavia. Tässä on vain muutama, omaan varmasti enemmänkin, mieleen ei nyt juolahda.

Pepsi.
En halua kuvitellakaan montako Pepsi-pulloa olen elämäni aikana nauttinut. Joka päivä, kun tulen jostain kotiin, avaan jääkaapin, korkkaan Pepsipullon ja nautin ison lasin Pepsiä. Ah, sitä nautintoa. Nykyään olen yrittänyt vähentää limun juomistani.

Tietokone
Kokonaisuudessaan, netti, mese ja pelit. Pystyn olemaan ihan helposti ilman konetta vaikka 4 viikkoa, tietokone on minulle vain jokin sellainen asia, mitä teen silloin kun ei ole parempaakaan tekemistä. Tällaisia aikoja on valitettavan usein. Noh, ei siinä mitään, nautin tietokoneella olemisesta, mikäs siinä. Äiti valittaa, että olen liikaa koneella - tiedän itsekin, muttamutta...*virn*

Persikka, tomaatti, maissi, kurkku...
Erilaiset hedelmät ja vihannekset. Rakastan niitä! Aina eri kausina saan kohtauksia, joissa pitää juuri saada tomaattia. Sitten kuukauden kuluttua on taas pakko rouskuttaa koko ajan maissia. Tai persikkaa. Tai kurkkua. Tai melonia. Kirsikkatomaatit ovat sitten eri lukunsa, jotka uppoavat aina salamana alas. Mielestäni tämä on varmasti terveellisin addiktioni, mutta myös herkullinen sellainen. Saa nähdä millainen hedelmä on seuraavassa kuussa vuorossa. *namskis*

Lukeminen
Tämä on myös jonkinlainen addiktio. En lue paljon kirjoja, lainaan sitäkin enemmän. En ehdi edes lukea kaikkea ja joistain luen vain vähän. Silti, niitä on pakko lainata. Ranskan vallankumous, naisten ja miesten parisuhdekirjat, dekkarit, naisen asema eri aikakausina, lasten kirjat, nuortenkirjat...Tästä johtuen, minusta on tullut varsin kranttu kirjojen valitsemisessa, enkä ota kirjaa, jonka kannessa on hieman väärät värit, tai jonka takakansiteksti on muotoiltu väärällä tavalla. Yleensä luenkin vain kirjoja, joita joku on suositellut.

Suttupaperit
Aina kun olen netissä, puhun puhelimessa tai kuuntelen jotain, minulla on pakko olla paperi ja kynä. Ei, en piirrä (vaikka sitäkin harrastan vaihtelevalla menestyksellä), minä suttaan! Kirjoitan kaikkea omituista papereihin, erilaisella käsialalla, kuten vadelmamehu, Great Job!, valuutta, Sallalle, I like that, damn, uusia vaatteita pikkurahalla...Kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Joskus näihin papereihin eksyy jotain tärkeitä kirjojen/aikoja/paikkojen nimiä ja siinä sitten yrität etsiä vaivalla tuhansien tällaisten paperien joukosta, missä se tieto nyt sattuu olemaan.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: maniac - Heinäkuu 21, 2003, 14:11:09
Netti on kaikista pahin. Olen 61% riippuvainen. Vuotis, Demi, lumitykki. IRC @Qnet , IRCnet ja Espernet. Messenger. Sähköposti. C&C Renegade nettipeli. Yleinen surffailu. Kesälomalla olen päivällä muutama tuntia netissä, ja kun tulen kotiin illalla, taas nettiin. Viimeyönä valvoin puoli viiteen. Joskus meillä oli nettiyhteys poikki kaksi viikkoa ja se oli ihan tuskaa. Mä suurinpiirtein asuin kirjastossa ja menin siellä nettiin aina kun oli kone vapaana. Jos joku koskeekin mun koneeseen, mä suurinpiirtein suutun ja kun äiti oli kerran sammuttanut koneeni, mä en puhunut sille koko loppupäivänä. Okei, tää on jo ihan tyhmää, mä en vaan voi sille mitään. Täytyy yrittää rajottaa vähän kun koulu alkaa.

Ruoka, lähinnä kaikki pikku naposteltava kun istuu koneen vieressä. Karkki, sipsit, hedelmät, kaikki käy. Nyt olenkin yrittänyt muuttaa sitä kokonaan hedelmäaddiktioksi, olisi edes vähän terveellisempää.

Piirtäminen on yksi. Koulussa on kaikki vihot täynnä kuvia, kotona piirrän joka päivä jotain. Jos en muuta niin ainakin suttailen jotain älytöntä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Mirzam - Heinäkuu 21, 2003, 14:24:27
http://www.addiktio.net/ -  suosikeistani vuosien takaa

Minä en addiktoidu hirveän helposti mihinkään, enemmänkin ihastun johonkin asiaan, kohellan sen kanssa hetken ja sitten se on ohitse kun löydän jotain muuta.

En näe itseäni edes verkkoaddiktina, sillä pystyn koska tahansa kyllä menemään koneen äärestä pois ja pysymään viikkojakin poissa. Ainoa on, että jos olen juuri saanut jonkun systeemin toimimaan, haluan olla paikalla sitä säätämässä paremmaksi.

En voi ainakaan enää sanoa olevani addiktoitunut suklaaseen, sillä olen jo 170 päivää onnistuneesti ollut ilman karkkia ja suklaata (jota pidän karkkina, vaikka kaikki eivät niin teekään). Joskus olin addiktoitunut vichyyn, mutta nyt juon sitä hyvin harvoin, kun ennen meni 12 litraakin alta puolen viikon.

Toisaalta addiktiot ovat välillä kyllä ihan virkistäviäkin.. Kun niitä tapaa toisilla ihmisillä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: zetsubou - Heinäkuu 21, 2003, 22:54:36
Vain 43%... Ei oo totta.

Addiktioita? Kyllä on. Ja aivan liikaa...

Rakas tietokoneeni
Mä olen täysin riippuvainen Compaqin kannettavastani. Mä olen suurinpiirtein naimisissa sen kanssa. Varsinkin sen jälkeen kun saimme kiinteän laajakaistan, olemme olleet erottamattomat. Darine epäilee, että minä olen kasvanut kiinni kannettavaani. Liekö tuo totta...?

Kotisivut
Ne on ikuisuusprojekti. Mä en ole koskaan tyytyväinen niihin. Aina on jotain pientä väkerrettävää, aina on jotain, joka ei toimi...

Suklaa
Voisin syödä sitä levykaupalla sille päälle sattuessani. Valitettavasti naamani taas saa kärsiä siitä. Jos suklaata ei ole saatavilla, mikä tahansa makea kelpaa yhtä hyvin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Aniimariem - Heinäkuu 23, 2003, 17:32:53
Netti. Olen 41% nettiaddikti. Tosin en ymmärtänyt kaikkea, joten vastailin vähän miten sattuu. Luulen kuitenkin, että jotain tuota tasoa se on, jopa enemmänkin. Mistä tämä kaikki sitten lähti? Tästä voinen syyttää Harry Potteria, sillä innostuttuani niistä, menin googleen, ja etsin Harry Potter-aiheisia sivuja. Yllättäen löysin erään virtuaalitylypahkan, jonne liityin oppilaaksi. Internet-aikani alkoi salaperäisesti nousta, sillä tunteja oli ainakin yksi per päivä ja tämän lisäksi läksyt, jotka hoidin tietokoneella. Sittemmin liityin Vuotikseen, missä on myöskin pakko käydä joka päivä, ellei halua vastaansa käsittämätöntä vyöryä topicceja. Minulla kun on tarve lukea ne kaikki.
Heti koulujen alettua ajattelin kuitenkin yrittää vieroittaa itseäni netistä ja tietokoneesta. Täten vannon, että käyn tietokoneella vain viikonloppuisin, ja jos koneelle arkisin eksyn, viivyn sillä vain puoli tuntia.

Tee ja kaakao
Teetä ja kaakaota on pakko hörppiä joka välissä. Ihmettelen, miksi minulla edes on addiktio teehen, sillä se ei ole edes kovin hyvää. Kaakaon nyt ymmärtää, koska se on hyvääkin. Silti kumpaakin on pakko juoda. En saa iltaisin unta, ellen ole juonut väh. kupillista kumpaakin päivän aikana.

Piirtely ja suttaaminen
Tästä on tullut tapa. Suttaan ylimääräisiä papereita epämääräisillä lauseilla tai piirroksilla. En edes huomaa mitä teen, kunnes noustessani huomaan vieressäni ison paperipinkan. Oli siinä kerran äidille selittämistä, kun oli piirtänyt hänen kurssipapereihinsa enemmän tai vähemmän kauniita kukkasia...

Tavaroiden järjestely
Minulla on pakkomielle järjestellä erilaisia esineitä. Ensimmäisen kerran kotitalouden tunnilla minun olisi pitänyt tehdä salaatti. Aloin huvikseni järjestellä vihanneksia eri kasoihin tyyliin "kukkakaalit tähän, kiinankaalit tähän, pilkotut tomaatit tähän". Siitä se sitten lähti, ja nyt en edes huomaa järjesteleväni kaikkea. Onhan tästä addiktiostani onneksi hyötyäkin, sillä äidilläni ei ole pahemmin valittamista siivouksen suhteen... :)
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Bloody Aeliah - Heinäkuu 23, 2003, 18:10:41
Enpä tiedä onko minulla nyt _niin_ suuria addiktioita, vaikka jotkut niin väittävätkin. No, tässä nyt niitä muutama.

Gary Oldman
En miä vaan tiedä. Se vaan on niin upea. Jos en satu saamaan leffoja käsiini niin on ainakin pakko katsella kuvia. Niitä löytyy koneeltani, nettisivuiltani [ja onhan miulla ihan ainoastaan Garyllekin omistetut sivut. (http://www.oldmangary.tk)] seinältäni, lompakostani.. Kaikkialta. Ystäväni väittävät että olen vakavasti addiktoitunut mutta miä väitän vastaan. Miä vaan garytan.

Sipsit
Näihin miä olen/olin riippuvainen. Aina kun kävin kaupasta niin raahasin pussin kotiin. Mutta nyt olen vähentänyt ja eilenkin kun kävin kaupassa niin en ostanut niitä enkä edes paljoa karkkia tilalle. Vaan pari tikkaria. *ylpeä*

Kotisivujen väsäily
Tämä on paha. Koko ajan on pakko tehdä sivuja. Ja kun en ikinä ole vanhoihin tyytyväinen niin sitten vaan uutta versiota [tai kokonaan uudet sivut] tilalle. Omistan varmaan viidetmiljuunat sivut mutta vanhoja en ikinä jaksa päivitellä. Tällä hetkellä omistan jotain neljät aktiiviset sivut joita pitäis päivittää, mutta jaksan päivitellä vaan kahta. Yksien päivittämättömyyden tekosyyksi pistän sen, että uusi layout on työn alla.

Musiikki
Toisinaan olen addiktoitunut musiikkiin ja toisinaan ennen. Silloin kun olen, niin kuuntelen sitä jatkuvalla syötöllä ja lisäksi vielä rämpytän kitaraa päivät pitkät ja vielä yötkin. Tällä hetkellä on hiljaisempi kausi meneillään.

Nettiin voisin olla addiktoitunut, mutta en voi olla kovinkaan pitkään koska meillä on vaan modeemiyhteys enkä voi saada ADSLää koska asutaan 27 kilsan päässä taajama-alueelta. Ei saisi asua kuin vaan viisi että sen saisi. Mutta auta armias kun pääsen siskoni luokse. Sillä on ADSL. Silloin meikä on jotain 10 tuntia päivässä netissä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: muhveli - Heinäkuu 25, 2003, 01:56:31
Minulle tuli 49 %.

Koitin tehdä testin niin hyvin miten sen tajusin, eli suurimman osan vain arvailin, pari kysymystä oli sillain et tajusin ne, kaikki muut et just joo.. ;<

Olen todellakin jäänyt koukkuun nettiin, melkein samalla lailla kuin esim. tupakkaan. Aina kun yritän että en mene tänään nettiin, niin on pakko päästä, vaikkei olisi mitään erityistä hommaa siellä.
Onneksi netistä ei tule mitään syöpää, mutta silmäthän siitä voi mennä huonoksi kun koko ajan näyttö edessä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: shinmai - Heinäkuu 25, 2003, 13:50:07
Kun näin addiktio threadin, ajattelin että "hienoa. Vakava aihe josta on mielenkiitoista jutella". Valitettavasti suurin osa posteista oli juuri sitä mitä odotinkin...

Addiktiot ovat vakava ja vaarallinen juttu. Se että juo jokapäivä kahvia ei ola addiktio vaan tapa. Se että saa raivokohtauksia eikä saa unta jos ei pääse nettiin on addiktio.

Toki on hauskaa heittää läppää nk. addiktioistaan. ("Ohjelmointi pelasti minut elämältä" --mureakuha.com / shinmaim T-Paidan selkä) Monesti ollaan kavereiden kanssa vitsailtu että Pepsico voisi ruveta maksamaan meille palkkaa, ihan jo mainostuskuluina, kun jatkuvasti jostain pilkistää se sinipunalogo.

Jep, mutta toivottavasti saadaan lisää viestejä ihan oikeista addiktioista.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Pot - Toukokuu 01, 2004, 16:58:51
Siis addiktiot.

Minulla on jo jonkinasteinen MSN Messenger-addiktio. Pakko päästä meseen joka päivä. Mutta se ei vielä ole vakavaa.

Sen sijaan purukumi. Siitä on tullut karmea addiktio, jyystän purkkaa ties kuinka paljon per päivä. En pärjäisi ilman purkkaa. O_O;;
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: hafiza - Heinäkuu 02, 2004, 00:41:41
itte olen nettiaddikti, ainakin vähän, sen tietää testailemattakin
Otsikko: riippuu
Kirjoitti: falda - Heinäkuu 02, 2004, 13:59:12
voisin olla sitä mieltä addiktoista, että kunhan ne pysyvät jotenkin hanskassa, niin ne eivät kaada maailmaa..

kaffi - tämä addiktioni voi kyllä kaataa jonkun maailman, sillä en harrasta reilun kaupan kaffia.. se on hieman kallista, varsinkin tummempi versio, jota olen tottunut juomaan.

laukut - niitä on aivan liikaa, mutta en vieläkään tunne omistavani tarpeeksi laukkuja.. todellinen addiktio
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Fowlie - Syyskuu 16, 2004, 21:36:38
Ahem, tämä on vanha topicci, mutta minkäs sille voi.. *wirn*

Elik, minä kieltäydyn tekemästä tuota testiä [Ei, en minä ole nettiaddikti, tosiaankaan..O.O *Khöhh, pelkään että se näyttää 100% :S*]

Tosiasiassa olen viettänyt tässä kuussa lähes jokaisen iltapäivän netissä roikkuen. :oops:
Kyllähän minä kestäisin ihan hyvinkin sellasen pari päivää, mutta nyt [Lintsaamisesta johtuen] minulta otetaan netti viikoksi pois. ::shock::
Kyllä minä kestän. Eeh, ehkä..
Mutta en ole niinkään varma niistä ihanista ystäväisistäni, jotka ovat uskoneet minulle koko elämänkertansa, ja jotka tulevat purkamaan minulle iloja ja suruja.
[Kuulostankohan minä jo hieman Dracolta..*mietiskelyä* No jaa. Miten vaan, sillä tottahan tuo on. u_u]

No jokatapauksessa.. Se siitä jaarittelusta. Ehkäpä viikko ilman muiden ongelmien kuuntelua on ihan vaan hyväksi. u_u

//Muoks//
Muita addiktioni kohteita voi käydä kotareiltani tsekkaamassa, jos jotakuta nyt muka kiinnostaa.. *wirn* Yksärillä voin antaa osotteen. ^___^
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Wrelqa - Syyskuu 17, 2004, 20:15:55
Enpä sanoisi olevani nettiaddikti, (49%*köh*) vain pari tuntia päivässä vietän netissä. Mistäköhän se 40% oikein tuli? ^^

Enemmänkin sanoisin olevani Advent Children addikti. Valtaosa nettisivuista joilla käyn, on jollain lailla tekemisissä AC:n kanssa.  Tai sitten final fantasyitten kanssa.  Sitten kunhan Advent Children sitten julkaistaan ja tuodaan suomeen.. Aijai X)

Myöskin Playstation 2 vie pari tuntia ajastani joka arki-ilta. Viikonloput ovat sitten asia erikseen ;) Eä, en minä pelaa kuin pari, kolme tuntia enimmillään.  Rahaakaan ei oikeastaan kulu hirvittävästi, minä käytän jopa pelien suhteen rahojani hyvin kitsaasti. Yleensä ostan aika vanhoja pelejä, tai platinumeja. Divarilta en ole käynyt edes etsimässä, vaikka sieltäkin aika varmasti löytyisi, ja vieläpä halvemmalla kuin mistään muualta.
Otsikko: Re: addiktiot
Kirjoitti: Shiva - Syyskuu 17, 2004, 20:35:52
35% Nettiriippuvainen, minusta ihan hyvä tulos.

Minusta olen sellainen Nettiriippuvainen että osaan lopettaa tarvittaessa, etten jää roikkumaan konelle tunniksi, enbsin luvattuani lopettaa.


Minulla on ystävä joka sai testistä 88% ja se on minusta melkein sairauden luokkaa, vaikka addiktiot ovat kaikkien oma asia, niin ystävänikin valitti sitä että ei osaa lopettaa...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Tikara - Syyskuu 22, 2004, 20:25:27
Tee on addiktioni... Olen varmaan ihan riippuvainen siitä. Sitä on pakko saada joka päivä, muuten päivä menee pilalle. Tee piristää, joskus rauhoittaa ja se on hyvän makuista. Toiset ovat riippuvaisia kahvista, minä teestä (ja kahvi on muuten ihan kamalan makuista).
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Ireth Moriel - Syyskuu 22, 2004, 20:59:24
Minä olen luultavasti nettiriippuvainen. En pahasti, mutta olen kuitenkin. Jos en pääse jonakin päivänä koneelle, minä alan saada raivokohtauksia. Saatan tintata perheenjäseniäni. Ei hyvä.


Maapähkinävoi

Minä saan sitä aina hankittua jostain. Lusikallinen tai enemmän, aamulla ja illalla. Se on nannaa. Sain tartunnan serkultani. Hän tosin pääsi siitä irti. Ehkä minäkin sitten joskus harmaassa tulevaisuudessa.


Musiikin kuuntelu

Avaan aina aamulla radion. Kuuntelen muutaman laulun; jos ne ovat huonoja, laitan CD:n pyörimään. Aina kun olen omassa huoneessani tai koneella minun on pakko kuunnella musiikkia. Kuuntelen sitä melkein aina. Läksyjä tekiessä, lukiessa, piirtäessä...


Erilaiset sanat

Nyt näin ystävänä sanon. Ette halua kuulla. Osa on jotain ihan ihmeellisiä, jotaka eivät tarkoita mitään ja osa on muuten vaan tyhmiä. Erityisesti pidän S-kirjaimella alkavista sanoista. En tiedä mikä niissä viehättää. Kenties se että jotkut eivät osaa sanoa S-kirjainta. Jos se vaikka on vaikea? (No nyt kyllä menee överiksi.)


Piirtäminen, ym paperin käyttäminen.

Piirrän aina jos minulla on kynä mukana. Ei edes tarvitse olla paperia. Piirrän käsiinikin. Tai vaikka kyltteihin. Mihin tahansa mahdolliseen. Kirjoitan myös erilaisia outoja sanoja paperille. Minulla on yksi vihkokin niitä varten.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: ujelo - Syyskuu 24, 2004, 17:40:47
En viitsinyt tehdä tuota testiä (Laiska kun olen, ja englanninkielentaitoni eivät ole hereillä) mutta jos arvelisin itse niin veikkaisin jotain 40%:tia.
Pystyn olemaan viikon ilman nettiä, mutta kyllä minullakin on monia sähköpostiystäviä, joiden kanssa viestittelen lähes päivittäin.

Muita Addiktioita?
Hmmm.... *Miettii piiiiiiiiitkääään ja hartaasti*
En usko että minulla on pahemmin mitään. Paitsi että en voi olla päivääkään kuuntelematta musiikkia, vaikkakin jos kymmenen minuuttia kestävän koulubussimatkan radio-annos riittää tyynyttämään sen.
Lisäksi minulla taitaa olla ananaslimsa addiktio ^^
Minun on joskus aivan pakko saada ananaslimsaa, ja auta armias jos sitä ei ole jääkaapissa...
Minulla on tällaisia hetkittäisiä addiktioita hirveän paljon. Esimerkiksi joskus minulle tulee sellainen olo että on aivan pakko kirjoittaa jotain tarinaa tai vaikka piirtää tai mennä lenkille...
Mutta mitään pahoja addiktioita ei ole.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Saremina - Joulukuu 03, 2004, 19:28:26
Köh köh... Paetka kuolevaiset, Saremina on täällä! Ok... Addiktioita...

Suosikki henkilöiden tapattaminen ja/tai parittaminen on yksi tosi paha addiktioni. Melkein kaikista kirjoista ja leffoista olen jotkut tyypit parittanut tai tappanut kirjoittaessani omia tarinoitani heistä...

Piirtäminen on varmasti pahimpia addiktioitani. Piirrän koulussa ja kotona melkein koko ajan. Pää asiassa piirrän (tietysti) Hellsingiä...

jääkaapin oven avaaminen on aika hassu addiktio. Aina kun kuljen jääkaapin oven ohi avaan oven vaikken hakisikaan sieltä mitään... Oikeastaan tämä on enneminkin pakkomielle mutta...

Sitten addiktio number *köh* kaksi?

Hellsing! En oleta että kaikki teistä tietäisivät mikä on Hellsing, mutta on kai mainittava nyt, että se on manga, josta on tehty anime^^
Minulla on koko anime sarja ja kaksi ensimmäistä mangaa, mikäli ketään kiinnostaa.  No se siitä sitten... Minulla on seinät täynnä Hellsing kuvia, koneella muistissa n. 26 sivua, joissa on jotakin Hellsingistä... Siitä kuinka paljon PUHUN aiheesta... Voitte kysya latualta tai vain kuvitella.

Sitten tulee tietenkin se Hellsingin(kin) ylittävä addiktio...

Alucard on paras, älä väitä vastaan. Minulle Alucard ei ole mikään paperilla virnuileva hahmo. Älkää missään tapauksessa sanokon mitään sellaista! En tiedä mitä tekisin, jos en näkisi Alucardista yhtäkään kuvaa päivässä. Onneksi on taulut keksitty^^. Minä olen alkanut jopa seistä samalla tavalla kuin Alucard, opin sen virneen nopeasti ja käyttäydyn pitkälti samalla tavalla... Se tuntuu häiritsevän ihmisiä. Alucardista johtu pakkomielteeni löytää jostakin pitkä punainen takki ja hattu. (http://www.deviantart.com/deviation/1326193/)
Jotta latua ei suuttuisi, jätän aiheen hetkeksi.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: franzi - Joulukuu 03, 2004, 20:42:07
Nettiriippuvainen.
Kyllä olen joo. En edes uskaltanut tuota testiä tehdä, liian iso tulos olisi tullut. Olen joka päivä netissä ja monesti istun tässä jopa nelisen tuntia. Kestän päivän ilman konetta, mutta sitten minun on taas pakko saada olla netissä. Inhottavaa.

Riisimurot on toinen addiktioni. Kun otan yhden lautasellisen, on pakko ottaa toinenkin ja kolmas ja sitten tulee huono olo. Tyhjensin veljeni kanssa muutamassa päivässä yhden paketin.

Suklaakin on niin ihanaa. Minun ei ole pakko syödä sitä joka päivä, mutta kun saan yhden suklaapalan, on pakko saada toinenkin. Ja kolmas, ja neljäs... Ihme, että en ole vielä tyhjentänyt joulukalenteria kokonaan ^__^

Minulla on myös tapana sanoa outoja sanoja. En tiedä mistä se johtuu, mutta hoen tylsistyneenä kokoajan "apua, apua, apua..." ja keksin typeriä hassuja sanoja. Kyselen kavereiltani täysin outoja kysymyksiä... minun on vain pakko tehdä niin.

Ja sitten viimeisenä: lukeminen. Se ei ole paha tapa, ellei se mene sitten ihan mahdottomaksi. Niin kuin minulla. Kun olen lukenut kirjastosta lainaamani kirjat, tulen nettiin lukemaan ja minä luen monta tuntia koneella pääasiassa HP-ficcejä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Fimca Worthleberr - Maaliskuu 18, 2005, 22:21:24
Outs. Minulla näitä riittää.. sillä minulle addiktiot ovat yksinkertaisesti ylikorostuneita pitämisenkohteita (huono sana, mutten keksi muutakaan) ja kaiken lisäksi tykkään listailla niitä. Minulla ei nyt satu olemaan mitään listaa mukana, mutta ainakin voin mainita muutamia asioita (enkä kaikkia kertoisikaan, ähä ähä).
HUOM! nämä eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä.

Korsetit ja muut Mortician vaatteet. Olin jo pitkään halunnut korsettia ja ihaillut aina kaihoisasti netissä myytäviä, kunnes sitten vähän yli viikko sitten (muistaakseni) viimein ostin omani (Morticiasta).
Korsetit ovat yksinkertaisesti kauniita, niin kuin joku täällä jo aikaisemmin sanoikin.
Näistä vaatteista (ja muista asusteista) voisin jatkaa pitemmältikin, mutta jätän väliin..

Vaalea- ja pitkähiuksiset miehet. Joku siinä Jason Isaacsin Luciuksessa vain on. Darn sexy, jos niin voisi sanoa.

Musta- ja pitkähiuksiset miehet. Mustat hiukset nyt ovat yleisesti kauniit ja jotenkin.. huomiotaherättävät. En tiedä. Mutta huomaan ne aina paremmin kuin esim. ruskeat.

Piirtely ja töhertely aina kun on tylsää ja kynä ja paperia (vaikka Hesari) saatavilla. Se on joku sijaisreaktio, vaikka piirränhän minä sitten ihan kunnollakin, kun aikaa on.

Suklaansyönti ainakin näin talvisaikaan. Joka suolaisen aterian jälkeen pitäisi - vähintään - saada suu makeaksi, vaikka välillä yritän rajoittaa. Kesällä taas ei tee mieli yhtään.

Severus Snape, absolute lempi-Potter-hahmoni, ja Potterit ovat yhdet lempikirjoistani.

Kausittain vaihtuvat miehet. Yhdessä vaiheessa se oli Gary Oldman, piti saada nähdä kaikki sen leffat, nyt se on Sherlock Holmes ja tv-sarja, jossa on Jeremy Brett.

Kuu. Rakastan kuuta. Ja täysikuuta varsinkin. Aina kun kuu vähänkin näkyy, jään ihastelemaan sitä. Se-on-niin-kaunis!

Horoskoopit. Tämä johtuu varmaankin siitä, että olen mielettömän kiinnostunut kaikista omista merkeistäni ja mitä niistä sanotaan.

Testit. Tässä on sama juttu. Haluan tietää, mihin tupaan sovin, mikä väri/eläin olisin jne. Olen aivan koukussa netissä tehtäviin erilaisiin ja älyttömiinkin testeihin. Minusta on tullut asiantuntija niiden suhteen.

Tolkienin kirjat ja varsinkin Keskimaa-tarut. Yhtä hienoja kirjoja ei ole kyllä kukaan koskaan ennen tai jälkeen tehnyt, ja ne jaksaa lukea aina vaan uudelleen.

Rahmaninovin musiikki. Siis yleisestikin klassillinen pianomusiikki, mutta erityisesti Rahmaninovin. Se on jotakin uskomatonta. Jos sieluni olisi musiikin muodossa, se olisi juuri Rahmista.

Enkö minä herranen aika enempää tähän hätään keksinyt? Sillä, trust me, minulla on addiktioita roppakaupalla lisää. No, ehkä tämä - tällä erää - riittää, voihan tähän lisäillä myöhemminkin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Domie - Maaliskuu 18, 2005, 23:04:35
Kaakao.

Kolme-neljä kuppia päivässä on se keskiverto. Pienenä se oli tapa, isompana addiktio, nykyisellään voidaan puhua jo riippuvaisuudesta. Siihen on tottunut niin kovasti, että jos kaakaota ei ole saatavilla, niin tee käy hyvästä korvikkeesta. Minulla on myös paha tapa antaa kissan juoda samasta kupista.

Nykyisellään kaakaota ei saa rauhassa juoda, kun tuo koira kulkee perässä yrittäen riistää aarteeni :D

Livejournal.

Tarvitseekohan tästä nyt palojon kertoa. Jokainen liven käyttäjä kärsii samasta asiasta. Tai no kärsii ja kärsii. Jotenkin päiväkirjan pitäminen antaa uuden kulman miettiä asioita, kun niistä saa livetutuiltaan kommentteja. Vaikka kuinka vituttaa, suruttaa tai iloitsee niin aina saa jonkinlaista vastakaikua, kannustusta ja kriittisiäkin kommentteja.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Faidra - Maaliskuu 25, 2005, 12:35:24
50% olen tuon testin mukaan nettiaddikti, itse olisin kuvitellut luvun olevan suurempi.
IRC
Ainakun koneelle tulee, täytyy irkki laittaa päälle, vaikkei siellä edes jaksaisi irkatakkaan. Minulla on monia kavereita netistä ja irkissä niitä tavoittaa ja onhan siellä irl tuttujakin.
Musiikki
en voisi elää ilman musiikkia, inhoan hiljaisuutta. Musiikki otsikon alle voisi myös laittaa cd-levyjen ostamisen addiktin. Joka kuu on ostettava joku levy, mutta tuosta säännöstä voi kyllä poiketakkin jos ei oikeasti varaa ole.  Cd-levyjen ostaminen onkin ainut shoppailumuoto jostai oikeasti pidän ja joka onnistuu minulta, nimimerkillä tyttö joka kulutti päivässä 100 euroa levyihin.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Kottikärry - Maaliskuu 25, 2005, 13:20:08
Addiktiosta tulee heti mieleen seksiaddikti. Siis. Ihan vain sen takia että sitä kuulen yleisimmin.

Minun mielestäni monet käsittävät sanan "addiktio" aivan väärin. Sehän tarkoittaa riippuvuutta, mutta jos naapurin Pirkko kastelee joka aamu kukkia ja viettää niiden kanssa paljon aikaa, seuraavassa naapurissa asuvat nuoret pojankoltiaiset sanovat Pirkkoa kukka-addiktiksi.

No joo, aika huono esimerkki, mutta tuollaista se on.

Minulla olen paha nettiaddikti. Aivan mahdoton. Jos tekisin tuon testin, se näyttäisi varmaan yli 90%:a. Mutta kun en jaksa vaivata älynystyröitäni, ja sitä paitsi inhoan tuon sivun värejä.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Saniainen - Maaliskuu 25, 2005, 16:30:42
Testistä sain 42%, vähemmän kuin luulin...

Addiktioitani:

MSN Messenger
Heti kun tulen koulusta on pakko päästä meseen. Pystyn vain hädin tuskin olemaan kaksi päivää offline-tilassa. Enkä ole ties kuinka pitkiin aikoihin pelannut mitään ns. koko ruudun peliä, ihan vain siitä syystä, että silloin en näe jos joku sanoo minulle jotakin.

Energiajuomat
Joka päivä on pakko saada ainakin pullollinen jotain energiajuomaa, mieluiten kaksi. Ilman sitä ei mistään tule oikein mitään. Saattaahan tämä olla ihan vain kofeiiniriippuvuutta, mutta kahvia ei kyllä koskaan ole tehnyt erityisemmin mieli.

Suklaa
Saatan syödä joskus jopa kaksi 200 gramman levyä suklaata päivässä, erityisesti jos sattuu olemaan Fazerin sinistä. Joka päivä on pakko saada ainakin yksi suklaapatukka. En vain voisi elää ilman suklaata! :)

Anteeksi jos selitin jotenkin sekavasti, on aikas kiire juuri nyt...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: joplin - Maaliskuu 26, 2005, 14:21:14
Yhtä asiaa pitää kommentoida, ennen kuin listaan omat addiktioni.
Miksi kaikki pitää musiikkia addiktiona? Eikö addiktio-sanalla itsellään ole hieman negatiivinen sävy? Mielestäni on. Tottakai voi sanoa, että on pakko joka päivä kuunnella/soittaa/tuottaa musiikkia, mutta addiktiona sanaan liitettynä tulee kuva, ettei kyseinen ihminen haluaisi tehdä niin. No, ehkä tämä on mielipide kysymys, mutta eikö musiikki ole hieno asia?

joplinin addiktiot (joista hän haluaisi eroon!) 2005

tupakointi
En halua kuolla keuhkosyöpään. Ihan hirveän oksettava tapa, mutta päiväkin ilman ja olen hermoromahduksen partaalla. Niin henkisesti, että fyysisestikin.Unettomuus, tärinä, hikoilu, ärtymys, levottomuus, raivokohtaukset, yleinen huono olo. Vinkkejä lopettamiseen liittyen otetaan vastaan.

kofeiini
Lue edellinen. Tosin oireet ovat hieman lievempiä ja luulen, että voisin lopettaa kahvin ja pepsin kittaamisen jos kovasti yrittäisin. Kofeiini ei kuitenkaan johda yhtä välittömään kuolemaan kuin tupakka, siksi motiivi lopettaa on aika alhainen.

slash
No huoh. En voi lopettaa Harry/Draco-ficcien lukemista. En vain voi. Lempificcini, jotka ovat monta sataa sivuisia, osaan pääasiallisesti ulkoa. He ovat niin uskomattoman fabulous yhdessä. Ihan tosissaan, en mene tässä yksityiskohtiin,koska minut karkotettaisiin tästä yhteisöstä rumasta kielenkäytöstä, mutta minulla on ongelma.  Samasta H/D-taudista kärsivät: yksäilkää.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: dream - Huhtikuu 06, 2005, 22:32:19
Mulla on monta addiktia!!! tässä pari:

1. MÄ EN VOI ELÄÄ ILMAN MUN PUHELINTA!!! sekoon jos mulle ei soita joku päivään tai lähetä viestiä ja oon muutenkin kokoajan näpertämässä sitä

2. HUULIKIILTO/RASVA addikti!!!! KOKOAJAN oon laittassa jompaakumpaa huulilleni ilman että edes tajuan että teen sitä!!!!!tulee reaktionomaisesti
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Marsupieni - Kesäkuu 24, 2005, 17:14:17
Tietokoneeseen ja nettiin olen addiktoitunut lievästi. Koneella olen aina kun on mahdollista, mutta ei minua parin päivän ero hulluksi saa. Kolmantena voi jo alkaa hermo mennä ja neljäntenä rupeaa jurppimaan oikein kunnolla... Riippuu tietenkin missä minä milloinkin olen.

Lainaus käyttäjältä: "Piitu"
Gravitation ja Yuki Eiri. Siitä ei sen enempää x). *köhköh*


Jep, Gravitationiin olen itsekin seonnut (jos tarkoitat sitä mangaa), luen/katselen/kuuntelen sitä joka päivä. Jos se ei mitenkään ole mahdollista, ajatukseni ainakin pyörivät siinä. Tai sitten kirjoitan siitä. Se on ehkä ainoa aivan oikea addiktioni, joskin en ihan tarkkaan tiedä tuon sanan täyttä merkitystä.

Ainiin, onhan miulla tuo mielikuvitteluaddiktiokin. Sen avulla pystyn nukahtamaan vaikka koulussa (ja kokeiltu on) mutta se oikeastaan liittyy aika pitkälti Graveihin. Sairasta.

Musiikkiaddiktiota minulla ei ole... Paitsi gravimusiikkiin, mutta sitä ei lasketa...

Addiktio on muuten positiivinen asia: http://www.helsinki.fi/~nortomaa/Teksti/addiktionet.htm

//luin tuossa alempia tekstejä ja muoksin:
Lainaus käyttäjältä: "Daenne"
Käsienpesu
Oksennuskammoisena ihmisenä pesen käsiäni jatkuvasti koska yritän välttyä mahdollisimman hyvin mahataudeilta. Saatan pestä käsiäni 10 minuutin välein. Kaverit vähän saattaa joskus ihmetellä. Oksennuskammoon liittyen myös on tapana kytätä ihmisiä esimerkiksi bussissa, jos ne vaikka sattuu näyttämään huonovointisilta. Tämä on oikeasti ihan järkyttävää. >_<


Minäkin olen järkyttävän oksennuskammoinen. Välttelen yleisiä vessoja ja jos joku esim. luokassani sairastuu aloitan todella tuollaisen käsienpesurumban, välttelen myös ovenkahvoja jos tautinen on sattunut niihin koskemaan. Tää ei tosin varmaan ole addiktio, vaan pakkomielle/oksennusfobia tai joku muu vastaava.

Ja jos joku perheessäni sairastaa, rukoilen iltaisin ettei se tarttuisi minuun

Offiksi taisi mennä...
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Jónsì - Kesäkuu 24, 2005, 20:01:31
Lainaus käyttäjältä: "ice tiger"
Lainaus käyttäjältä: "Piitu"
Gravitation ja Yuki Eiri. Siitä ei sen enempää x). *köhköh*


Jep, Gravitationiin olen itsekin seonnut (jos tarkoitat sitä mangaa), luen/katselen/kuuntelen sitä joka päivä.

Minullakin on Graviaddiktio. Tosin enemmänkin Suichiin. <3

Suklaa Ilman ei voi elää viikkoakaan, vedän sitten vaikka kaakaojauhetta suoneen.

IRC Kuinka voisin elää ilman kaikkia irkki-tuttaviani?

Kylie Minogue Jumalattaren musiikki on niin ihanaa, eikä ilman
kestä. Kukaan ei koskaan voi tehdä parempaa musiikkia, ei edes Cher tai Madonna. (Jaa kenellä on homo musiikkimaku?)

Euroviisut Myönnän harrastavani hyvin fanaattisesti, ja riippuvuus tulee siitä että aina haluaa löytää uusia puoli niistä. En ole kaikkia viisuja kuullutkaan vielä, puhumattakaan kaikista versioista joita on tehty.

Poikaystäväni Jokainen joka on kokenut saman ymmärtää kyllä. Vaikka yhdessä ollaankin oltu kuukausi + kolmen viikon tauko + päivä, niin silti. Ja yhteyttä on kuitenkin pidetty koko ajan. Kolmas kerta toden sanoo.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Luftalarm - Kesäkuu 24, 2005, 21:08:35
Hömhöm, addiktioistani pahimman laatuinen on slash( tai/sekä shounen ai ). Potter-maailmaan sijoittuvista tarinoista Harry/Draco -paritus aiheuttaa pahaa riippuvuutta. On se vaan niin ihuna pari, oi voi sentään. Mitä suloisempi tarina, sen parempi. Monia ficejä luen tämän takia monia kertoja aina uudestaan ja uudestaan, kuten Teletapit konsanaan. Sivuvaikutuksena kikattelen kaikelle vähänkin homppelille tapahtumalle koulussa, kirjastossa, kaupassa...

Musiikki onkin seuraavana listalla. Tein mitä tahansa, taustalla soi radio, MTV tai omat levyni, mikä on yleisin vaihtoehto. Jos sattuu olemaan yö, suodatan musiikkia korviini mp3:sta.

Rakastan mutakakkua. Tunnetaan myös nimellä Mud Cake, ja se löytyy pakastealtaista. Yltiömakea, mutta silti voisin syödä vaikka kokonaisen kakun tai pari kerralla. Nytkin mussutan onnellisena kakkupalasta. Suklaanystävät, maistakaa toki!

Onhan näitä muitakin, kuten Muumit, eri ( julkkis )miehet, salmiakki, hameet ja kasvit. Yllättävää on se, että huulirasvariippuvaista minusta ei ole koskaan tullut.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Amity - Kesäkuu 24, 2005, 21:39:22
Kahvi
Pakko saada päivässä ainakin kolme kupillista. Aamulla yksi tai kaksi, heti koulun jälkeen yksi ja vielä kuuden maissa yksi. Jos koulussamme olisi jonkinlainen kahviautomaatti, (vaikka niistä tulee huippupahaa kahvia) kahvin kulutus olisi vielä suurempaa. Minä olen yksi niistä joka valittaa miksi meidän koulussamme ei ole jonkinlaista kahvitarjoilua.

Tv-ohjelmat
Minulla on jokin pakkomielle tv-sarjoihin. Ennen se oli pahempaa. Vielä muutama kuukausi sitten katselin telkkaria jopa neljä tuntia päivässä. Viikonloppuisin jopa kuusi. Kamalaa, tiedän. Nyttemin olen päässyt tavasta vähän eroon, vaikka telkkarin katsominen on vieläkin sellaista kaksi-kolme tuntia päivässä. Mutta hiljaa hyvää tulee. :)

Internet
Ainakin kaksi tuntia päivässä. Vuotiksessa vietän aikani, luen ficcejä ja sen sellaista. Pitäisi vähän rajoittaa, mutta ei pysty. Joka päivä pakko tulla katsomaan onko uusi luku tullut johonkin ficciin.

Muoks// Lukeminen
Tämä on pakkomielle mitä monet minun kaverini ihmettelevät. Luen todella paljon. Joskus päivässä menee kaksi kirjaa, kesälomilla voi mennä hyvinkin kolme päivässä. Paha (tai no paha ja paha) tapa on myös se, että luen paljon sellaisia kirjoja, jotka olen lukenut monta kertaa aikaisemmin. Ennätykseni taitaa olla 14 kertaa sama kirja. Luen minä toki myös sellaisia mitä en ole ennen lukenut.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Daenne - Kesäkuu 25, 2005, 18:02:44
Netti/messenger
Olen netissä oikeastaan aina kuin vain voin. Saattaisi olla jotain muutakin tekemistä mutta minä vain istun koneella vaikka ei olisi koneella mitään tekemistä. Päivittelen vaan eri foorumeita kokoajan, jos joku olisi vaikka sattunut kirjoittamaan jotain uutta. Selaan välillä irc-galleria/ii2 ja jos on oikein tylsää saatan mennä pelaamaan jotain. Ja nykyään olen addiktoitunut meseenkin, kun siellä on niin mielenkiintoisia tyyppejä joten pitää aina kytätä jos joku sattuisi tulemaan.. Jos joku käskee minut pois koneelta ja tekemään vaikka jotain kotitöitä, suutun. Lisäksi ärsyttää suunnattomasti että äiti kyttää että poistun yöllä kahdentoista aikaan. Yöllä minä viihtyisin eniten koneella. Sain testistä vain 46%, yllätyin koska luulin oikeasti saavani paljon enemmän.

Käsienpesu
Oksennuskammoisena ihmisenä pesen käsiäni jatkuvasti koska yritän välttyä mahdollisimman hyvin mahataudeilta. Saatan pestä käsiäni 10 minuutin välein. Kaverit vähän saattaa joskus ihmetellä. Oksennuskammoon liittyen myös on tapana kytätä ihmisiä esimerkiksi bussissa, jos ne vaikka sattuu näyttämään huonovointisilta. Tämä on oikeasti ihan järkyttävää. >_<

Juissi/kokis
Jompaa kumpaa on oltava aina. Etenkin mansikkajuissi. Tällä hetkellä neljä tyhjää purkkia pöydällä ja harmittaa kun en voi käydä ostamassa lisää kun kaupat on kiini. >_< Yritän vähentää kokista, koska hampaat ei välttämättä tykkää jatkuvasta kokiksen juonnista, ja mehu on muutenkin varmaan terveellisempää.

Kännykällä soitteleminen.
Tapana on vielä soitella sellaisia kahden tunnin puheluja joten porukat ei oikein tykkää aina siitä laskusta..

Huulien pureskelu.
Ihan huomaamattani pureskelen huulia.. Siis tuolta sisäpuolelta tuota nahkaa. (vai mitä tuo nyt onkaan) Sitten ne on verillä ja kipeät. Sattuu vietävästi jonkun kuuman juominen rikkinäisiin huuliin/poskiin.  Nyt olen yrittänyt vähentää, kun ajattelin että voisin piakkoin ottaa labretin (jos vaan saan luvan) ja olisi varmaan parempi jos huuli on ehjä.

Kahvi
Tämäkin vielä. Ennen meni helposti viisikin kuppia päivässä, nyt yritän kovasti rajoittaa koska tulee jo yhdestäkin kupillisesta pahaolo. Harmittaa, kahvi on niin hyvää.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: Rain Wild - Marraskuu 05, 2006, 00:00:27
Vaikka vanha topikki onkin, täytyy tähän vastata - noita addiktioita kun tuppaa ainakin itselleäni putkahtelemaan vähän väliä. Jännä juttu sinänsä, yleensä kuukauden päivät käyn ihan ylikierroksilla, kunnes se sitten pikku hiljaa alkaa taas laantua. Ja sama toistuu taas joko jonkun toisen aiheen kanssa, tai usein sama addiktio pukkaa taas pintaan.

Tässäpä RainWildin koottuja addiktioita näin marraskuun iloksi.

Neulominen. Tai kutominen, ihan miten vaan. Ihanista ihanin siskoni lähetti minulle Suomesta puikot ja lankoja, ja nyt olen viimeiset kolme viikkoa neulonut ihan hurmoksessa. Yllätyin aika myönteisesti kun hetken pällistelyn jälkeen aloin neulomaan, ja vaikka en millään muistanut miten niitä silmukoita luotiin, tai miten se nurja silmukka taas menikään - kädet muistivat. Kolme hurraa-huutoa lihasmuistille!

Piirustelu. Vaikka en mikään mestaritaiteilija olekaan, olen kehittänyt jonkinmoisen piirustelu-addiktion. Missä ei ole sinänsä mitään vikaa, se rentouttaa.

Vanhat brittikomediat. Kun en tällä hetkellä omista TV:tä, on vanhan telkkariaddiktin täytynyt keksiä jotain korvaavaa toimintaa. ;) Ja täällä brittihuumorin luvatussa maassa eli Englannissa tuota brittikomediaa riittää. Ja saa suht halvalla kaupoista. Jeeves & Wooster, A Bit of Fry and Laurie sekä Blackadder ovat pelastaneet minut tylsyydeltä, ja Monty Pythonit osasin jo valmiiksi ulkoa - ne löytyivät jo omasta takaa. Tuo nimenomaan vanhempi brittihuumori kolahtaa minuun niin täysillä, ettei ole tosikaan. Mustaa, värikästä, päätöntä ja aivan täydellisen riemastuttavaa! (Ja tästä päästäänkin mukavan aasinsillan kautta seuraavaan addiktioon...)

Hugh Laurie. Ensinnäkin haluan tässä kohtaa tehdä kaikille selväksi, että minähän en fanita ketään enkä mitään. Fanitus kuuluu kaikennäköisille hörhöille, ja minähän en missään nimessä ole fanittava hörhö. Ettäs tiedätte... *kröhöm* Eli siis. Tässäkin esimerkki näistä uusiutuvista addiktioista... Vanha obsessio nousi taas pintaan, kun isä lähetti minulle House MD:n ensimmäisen kauden ("*snif*... Kun mä olen täällä kaukana, enkä näe sitä, kun se alkaa siellä Suomessa, ja mä ihan kamalasti haluaisin sen nähdä... *snif*" Ja iskä ensimmäistä kertaa maailman historiassa ei edes nyrpistänyt nenäänsä, vaan sanoi "no katsotaan", mikä tarkoittaa meidän isän kielellä "no okei" - myönnetään, pienimuotoista manipulointia isän tytöltä...). Sen sitten katselin yhtenä viikonloppuna, ja sitten olikin pakko lähteä kaupunkiin Jeevesin & Woosterin ja Blackadderin perään. Hugh Laurie on niin vallan mainio koomikko, ettei ole tosikaan! Se ajoitus, ne ilmeet ja eleet - aivan mahtava kaveri. Eikä huono kirjailijakaan - esikoisteoksensa The Gun Seller on nimittäin aivan verraton. Suosittelen.

Elokuvat. Tämä on ollut yksi suosikkiaddiktioistani jo vuosien ja vuosien ajan. Elokuvat ovat aina rauhoittaneet ja jollain lailla lohduttaneet minua. Eikä pidä unohtaa niiden aivoja tyhjentävää vaikutusta, joka rentouttaa enemmän kuin pitkät päiväunet. Kun elämä ahdistaa, huonokin elokuva auttaa ainakin hetkeksi unohtamaan huolet ja murheet. Elokuvan jälkeen kaikki näyttää taas vähän valoisammalta, kun on pää tyhjennetty ja voi aloittaa asioiden pohtimisen 'puhtaalta pöydältä'. Minulla ja ystävälläni on ollut jo kuusi vuotta tapana käydä elokuvissa lähestulkoon kerran viikossa (viime vuonna kävimme katsomassa 42 elokuvaa), ja DVD:ltä niitä katsellaan sitten sitäkin useammin. Nyt tosin tämä elokuvissakäyntitraditio on tauolla, kun maantieteelliset seikat ovat aika lailla sitä vastaan, enkä ainakaan itse osaa enää käydä elokuvissa kenenkään muun kanssa (saati sitten yksin). Jouluna korjataan tilannetta ainakin jonkin verran, kun palaan Suomeen joulunviettoon. Tällä hetkellä elokuvariippuvuuttani hoitavat siis DVD:t. "Syönkö hyvin vai ostanko elokuvan?" ei sekään ole täysin tuntematon miete, ja usein kallistun sen elokuvan puoleen.

Lukeminen. Minulla on aina oltava kirja mukana. Kirjalla itsellään ei ole niinkään väliä, se voi olla jo useasti lukemani teos, tai joku aivan uusi, jonka olen valinnut vain ja ainoastaan kannen perusteella kampuksen kirjakaupasta, mutta minulla on oltava jotain luettavaa. Pitkien luentojen tauoilla minun on saatava mieleni hetkeksi johonkin aivan muuhun jaksaakseni taas keskittyä. Franz Kafkan novellikokoelma löytyy laukustani lähestulkoon aina, sillä yksinkertaisesti rakastan Kafkan töitä (ja ei, tämä ei ole mitään hienostelua, enkä lue Kafkaa, koska se 'saa minut näyttämään fiksulta', vaan koska ihan totta pidän Kafkasta - jokainen novelli on haaste, ja tulkintamahdollisuudet rajattomat).

Tee. En juo kahvia, en sitten millään. Kofeiini tekee minusta levottoman ja hysteerisen kikattajan (siis tavallistakin hysteerisemmän kikattajan, mikä ei todellakaan ole enää edes mukavaa). Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on lakritsitee, jota minulle lähetetään Suomesta aina satunnaisten postipakettien mukana, sillä noista lähikaupoista ei tätä herkkua löydy. Aivotoiminnan ollessa jäissä (mitä tuntuu tapahtuvan aivan liian usein) tee auttaa.

Elän addiktioistani.
Otsikko: Addiktiot
Kirjoitti: BlackLiquid - Marraskuu 05, 2006, 01:02:37
60%

Höhöö, en pidä itseäni netti-/tietokoneriippuvaisena. Olin keväällä jopa neljä viikkoa työssäoppimassa monen sadan kilometrin päässä, enkä käynyt kuin 2-4 kertaa paikallisessa kirjastossa tietokoneella. Herään aamulla, avaan koneen ja hääräilen siinä puoli tuntia, teen aamutoimet ja lähden kouluun, tulen ja avaan koneen, haen jotain ehkä jääkaapista, jumitan tässä loppupäivän ( n. 6-8 tuntia ) ja menen nukkumaan. Viikonloppuisin/lomalla koneella olemisaika muuttuu heräämisen ja nukkumaan menemisen väliseksi ajaksi. Irkkaan, kuuntelen musiikkia, waretan, katson animea, mesetän sekä surffailen yleisesti. Jos joku pyytää minua jonnekin, lähden ihan mielelläni, mutta harvemmin pyytää.

Nirhaisin äidin, jos se formatoisi koneen edes varoittamatta minua ensin. Jos se varoittaisi, tekisin jotain niin epätoivoista että forkkaaminen ei jäisi edes haaveeksi. Jos kysyttäisiin, saisiko koneen rikkoa vai äidin tappaa, niin sekuntiakaan miettimättä valitsisin äidin. Kuulostaa julmalta, mutta saattaa johtua lähinnä siitä, etten oikein pidä hänestä. En voi sanoa mitään aikaa, minkä voisin olla poissa koneelta ennen kuin tulee pakkomielteinen halu päästä takaisin - en näet ole koskaan kokeillut. En ole joutunut tilanteeseen että pitäisi olla poissa ihan sillä tavalla, aina kun tässä saan olla.

Ei minulla oikeastaan muitakaan addiktioita ole. Energiajuomat ( lähinnä ja vain Battery sekä Powerking ) on in, mutta kädet ei ala tärisemään vaikka en viikkoon sellaista saisikaan. Musiikki on ehkä tärkeimpiä asioita mitä ilman en selviä. Sekä: elän syödäkseni, en syö elääkseni.

Minusta on ikävää, jos ihmisillä on todellisia addiktioita tai pakkomielteitä. Ne voivat häiritä henkilön itsensä ja pahimmassa tapauksessa myös ympärillä olevien elämää. En haluaisi joutua tilanteeseen, jossa kaikki tekemiseni pyörisi jonkin tietyn asian ympärillä ja kahlittuna siihen. Uskoisin kuitenkin, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa addiktioihinsa ja "vieroittua" niistä, vaikka olisikin kuinka vakava asia. Addiktiot eivät varmaan tule "naps" ja siinä sitä ollaan oravanpyörässä, vaan jokainen voi huomata alkavansa toistamaan tiettyjä asioita pakkomielteisesti, ja täten yrittää toiminnallaan ehkäistä niitä... Tulipas taas vaikeaa tekstiä. Mutta aivan varmasti on olemassa myös tilanteita, joissa ei voi havaita minkään näköistä muutosta päivärytmissään, ennen kuin joku huomauttaa asiasta, eikä siinä vaiheessa ole enää niin helppoa tehdä asialle jotain.

Äsken sanoin, että on ikävää jos jollain on addiktioita, mutta en usko että kaikista pakkomielteistä on välttämättä mitään haittaa. Esimerkiksi halusta käyttää tiettyä väriä joka paikassa, ellei se mene niin hulluksi että maksaa vihreästä nojatuolista itsensä loppuiäksi velkoihin, vaikka toisen sävyisestä, saman mallisesta nojatuolista tarvitsisi maksaa vain 30€. Tietysti tämä oli hirveän kärjistettyä, mutta asiani tuli helposti selväksi.
Otsikko: Re: Addiktiot
Kirjoitti: Crying - Tammikuu 26, 2007, 15:37:52
Minulla on monta addiktiota...

Netti-Pakko päästä ainakin kerran päivässä(ellei ole jotain huippukiinnostavaa tekemistä). Olisin vaikka kuinka kauan koneella, mutta kun on hoidettava kaikki pakolliset jututkin, esim.läksyt ym...En usko että kovin riippuvainen olen, mutta kyllähän tässä aikaa tuntuu vierähtävän kauan aina.

Fikit-Niin, sitten kun on koneella niin on pakko lukea fikkejä. Vain slashia, h/d.

Musiikki-Tämäkin, yleensä kuuntelen melkein kokoajan musiikkia, koulumatkoilla, koneella, illalla...Ei voi mitään:D Niin ja bändien ja artistien yltiöpäinen fanitus myös.

Sitten ovat kaikista ärsyttävimmät:yleensä revin kynsien vieressä olevaa ihoa ja muutenkin kynnet ovat
lyhyet. Toinen inhottava tapa on purra huulia.


Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Odey - Toukokuu 22, 2007, 21:35:33
Purukumi, se on jotain sellaista mitä ilman en voi olla, varsinkin Wrigley'sin Airwaves Menthol & Eucalyptus. Joka päivä on pakko saada ainakin muutama pala syödä. Jos itselläni ei ole purkkaa, on pakko kysyä onko muilla. Hätätilanteessa käy joku muukin purkka, kuin Airwaves.

Muita addiktioni kohteita on urheilu ja historia. Rakastan historiaa, se on niin mielenkiintoista ja upeaa. Urheiluun olen koukussa, jos en ole saanut liikkua vähään aikaan, niin tulen pahalle tuulelle. Ärhentelen kaikille ja olen kiukkuinen.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: jannal - Toukokuu 23, 2007, 18:58:53
Ekassa viestissä oleva linkki ei toiminut ainakaan minulla..

En tiedä, onko nämä varsinaisia addiktioita, koska kuitenkin uskon hengissä pysyväni, vaikka olisin ilman, mutta kerron nyt muutaman ns. riippuvuuden..

..banaani. Banaani on parasta syötävää mitä tiedän. (ja se on parasta päivän tai pari sen jälkeen, kun kaupasta haettu, ei saa olla tummunut.)
Yhtenä päivänä söin seitsemän banaania (mun ennätys) ja se oli eka ja vika kerta. Niin huono olo oli illalla, että yritän olla syömättä niin paljoa. 1-3 päivässä on maksimi..

..musiikki. Musiikki on yks, mitä ilman en varmaan eläis. Pakko kuunnella ainakin pari tuntia päivässä. Aina välkillä ja bussissa kuuntelen iPodia.

..netti. Pystyn hyvin olla montakin viikkoa ilman nettiä. (ihan oikeesti.)
Mutta lähes aina kun saan, niin olen koneella. (noin pari tuntia päivässä). Täällä Vuotiksessa olen ruvennut käymään, mutta sitä ennen Arin fanifoorumilla ja demi.fi:ssä, Aapelissa (en kyllä pitkään aikaan) jne.

..urheilu. Nyt se on todistettu, että pystyn olla melkein vuoden urheilematta. (käymättä harkoissa) Polvi meni rikki viime kesänä, ja sen jälkeen ei ole harkkoihin saanut mennä. (paitsi jos kukaan ei huomaa niin käyn lenkillä, hypin trampalla tms, mutta harkkakielto on. /; ) Onneks en oo lihonnut yhtään. (ihme on tapahtunut.)

Ja noíden lisäks tietysti Pottereita pakko lukea ja leffoja katella, ja muuta kaikkea Potteriin liittyvää väsätä. <:
Tää nyt meni vähän sellaseks, että mitä ilman pystyn olemaan..
Mutta jos vaan saan noita mainittuja asioita tehdä niin.. mutta ei kai sitä addiktioksi voi sanoa, koska olen vielä hengissä..
Mutta noh, joka tapauksessa, noi on ainakin sellasia miniaddiktioita. <:
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Huhutar - Toukokuu 24, 2007, 08:49:26
Ensinnäkin rakas ystävämme netti. Erittäin koukuttava. Minua siinä koukututtaa ystäväni, jotka asuvat muualla, sekä nettiystävät ja heihin halu pitää yhteyttä. Suurimman osan kotona valveilla ollessani istun netissä. Ei vanhemmat oikein tykkää.

Musiikki on niin iso osa joka päivästä elämää, ettei ilman sitä voisi elää. Sormet syyhyävät soittamaan, tai kohti mp3:sta, lisäksi jos näitä kahta vaihtoehtoa ei ole paikalla, tämä alkaa hoilottaa epätoivoisesti. ;>

Ystäväni tee, aamulla, iltapäivällä, koulusta tultua, sekä illalla ennen nukkumaan menoa. Lisäksi myös orkesteriharjoitusten tauolla, sekä pitkän harjoittelun jälkeen. Yksi kuppi riittänee, mutta jos enemmän tarjolla niin kyllä kelpaa. Erittäin koukussa, mutta se on vain niin hyvää. ;>

Karkki/yleisesti makea. Kotona minulle tulee usein "noolaus"-kohtauksia, eli etsin kaikki kaapit ja purnukat läpi, että löytyisi edes jotain makeaa! Keksiä, karkkia, purkkipersikoita, ihan mitä vain kunhan se on makeaa. Tämä toistuu minulla joka päivä, lisäksi koulun kahvio on ahkerassa käytössä. 

Joskus viime syksynä onnistuin koukuttamaan itseni Fenix-juomaan, mutta se on onneksi ohi. Se auttoi minua pysymään hereillä koeviikot ja rankat soittoleirit, mutta ei enää mene sitä lähes yhtään. ;>
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Kaalikeitto - Heinäkuu 28, 2007, 06:00:43
Hmm minulla on muutama

Nikotiinitupakointi on huono tapa(hyihyi.) Mutta sekin on tultu opeteltua, aamu ei ala ilman aamukessua. Kauheat vieroitusoireet jos ei saa sitä tarvitsemaansa nkotiini annosta.

Sienet krhm.. sienet on ihania, ne on söpöjä.<3 haluan paidan, jossa on sienen kuva. Asia on sinänsä outo koska en tykää sieni-ruuista tai muutenkaan syödä sieniä.

Netti Varsinkin vuottis..kjeh, rekkasin 22.06.07 ja elämättömyys aikani on jo nyt 4 päivää 7 tuntia 36 minuuttia. o.O Demi.fi aiheuttaa myös pahaa riippuvuuta. ;)
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Gluubori - Heinäkuu 28, 2007, 18:20:58
Pakko myöntää... Onhan noita addiktioita minullakin.

Netti Jos olen tietokoneella, niin olen noin 75% varmasti netissä. Sivut joissa olen: Travian (1,2 ja speed servu) ja Vuotis.

Musiikki Musiikkia tulee kuunneltua painosanalla AINA. Kuuntelen musaa aina kun olen koneella, Bussissa, ajamassa ruohoa ja Aina iltaisinkin.

Purkkaa syön myös aika usein.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Audra Dancer - Heinäkuu 29, 2007, 14:21:13
Minä olen addiktoitunut moniin asioihin. Minun on pakko saada kahvia säännöllisin väliajoin, tai minulle tulee huono olo, pää tulee kipeäksi ja alkaa väsyttää. Koulussa tästä on oikeasti haittaa ja se on todella inhottavaa. Kurkkupastilleihinkin olen jäänyt koukkuun, siis täytyy saada jotain pastilleja päivittäin. Mynthoneita, Strepsilesjä, edes Sisua tai Tervaleijonaa. Jotain vain. Onneksi on olemassa sokerittomia pastilleita. Vuotikseen olen koukussa. Pakko päästä tänne, joka päivä jos suinkin mahdollista. :) Netti yleensäkin on kiva asia, koukussa olen.

Sitten muutama tv-sarja. Simpsonit ainakin kuuluu tähän sarjaan. Joka jakso täytyy nähdä. Lostiin olen myös koukussa. En malta odottaa että uudet jaksot alkaa taas syksyllä. Purkkaa tulee purtua usein. Potter-addiktiokin on. Ja kaulaliina on oltava. Olipa mikä vuodenaika hyvänsä, kaulaliina täytyy olla. En tosin ihmisten ilmoilla käytä kaulaliinaa kesäisin, mutta kotona se on kaulassa usein. Kylmempänä päivänä paksu ja ei-niin-kylmänä ohut. Kunhan on kaulaliina. Kahviin olen kuitenkin koukussa pahiten. x)

~Moondancer (kahviholisti)
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Huvitus - Huhtikuu 06, 2008, 14:05:52
Väittäisin olevani helposti addiktoituvaa sorttia.
Pienehköstä nettiriippuvuudestani olen onneksi päässyt ajan kuluessa täysin eroon, mutta muita löytyy kyllä.

Kahvi.
Ilman kahvia ei kulu päivääkään. Aamulla, iltapäivällä ja joskus illallakin tulee keiteltyä sumpit. Tuntuu, että kahvi virkistää ja lohduttaa - mitä milloinkin tarpeen mukaan. Ja onhan se kieltämättä hyvääkin.

Huulirasva.
Etenkin näin talvella minun on laitettava huulirasvaa vartin välein. Olen tottunut siihen ja nyt huuleni eivät selviä ilman. Jos taskussa ei ole huulirasvaputkiloa, en voi lähteä minnekään.

Purkka.
Sama juttu kuin huulirasvan kanssa. Ilman purkkaa ei kulu päivääkään. En ymmärrä ihmisiä, jotka pärjäävät syömättä aterioiden jälkeen purkkaa.

Lukeminen.
Olen varsinainen kirjamato, ja jos minulla on hyvä kirja kesken, ajattelen jatkuvasti vain sitä. En voi kuvitellakaan viikonloppua tai lomaa ilman romaaneja ja runokokoelmia.

Tupakka
Jep, vähän niin kuin kahvinpuute saa aikaan päänsäryn, tekee tupakoimattomuus minut kiukkuiseksi ja hermostuneeksi, levottomaksi.

Ehkä käsitöitäkin voisi pitää jonkinlaisena addiktiona. Aina tekisi mieli näperrellä tai askarrella jotakin, ja minulla on useita töitä kerralla kesken.
Täytyy kai vielä tunnustaa sekin, että ilman karkkia ja suklaata on hyvin vaikeaa elää, kun kerran on makeisten makuun päässyt. ._.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Kommando - Toukokuu 16, 2008, 23:23:59
Pinnallisuuksia! <3

Kahvi. Opettelin juomaan sitä erikseen, enkä oikeastaan edes tiedä, miksi. Nyt kahvihetket ovat yksiä päivieni kohokohdista. Ensimmäiset kulaukset isosta kupista maitokahvia - voihan nam.

Hiuslakka. Erittäin turhamaisen kuuloista, mutta stressaan paljon hiuksistani. Se johtuu ihan siitä, että hiukset ovat minulle hyvin pitkälti harrastus. Ehkä sinäkin olisit huolissasi hiustesi olotilasta, jos ne olisivat pinkit ja keesilliset ^^

Musta kajal. Enkä edes ole ns. emo. Kajalia ei tarvitse olla paljon, kunhan sitä on.

Kännykkä. Jos ei ole kummempaa tekemistä, alan selailla viestejä. Jos akku uhkaa loppua, se on maailmanloppu. Tekstailen kaverini kanssa kaikesta mahdollisesta lähes jatkuvasti.

Musiikki. Ainakin siitä on tulossa kovaa vauhtia addiktio, että ennen nukkumaanmenoa on kuunneltava hetki musiikkia mp3-soittimella. Vaikka olisi nukahtamassa muutenkin, soitin on kaivettava esiin.
Ja kitaransoitto on myös lähes pakkomielteistä. Useimmiten rämpyttelyissäni ei edes ole päätä eikä häntää, minä vain kikkailen.

Nettiä ei tarvinne edes mainita. Tai karkkia.

Psyykkisistä addiktioista pahimpiin lukeutuva on eräs henkilö, josta en pysty irrottautumaan sitten millään. Kuulostaa naurettavalta, tiedän. Mutta olen oikeasti huomannut käyväni aika pelottavaksi tästä pakkomielteestä johtuen.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Irene - Kesäkuu 09, 2008, 15:45:13
Tässä saa varmaan kertoa samalla näistä muista addiktioista. Itselläni on pahemman luokan halimis addiktio (tällainen hienosti itse diagnoitu). Kuulostaa varmaan aika hassulta, mutta välillä tulee jopa jonkinlaisia vieroitusoireita kun ei ole halaillut kenenkään kanssa. Ja sitten kun saa sen halin se helpottaa joksikin aikaa. Mutta silloinkun ei ole saannut halia keneltäkään pitkään aikaan rupeaa vain miettimään "pakko saada halata jotakuta". Hassua, mutta näin käy.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Chrystal - Kesäkuu 10, 2008, 18:45:05
Yhh.. Itse saan joskus kohtauksia, jolloin on vain pakko saada jotain makeaa. Tongin kaapit läpi. Sitten syön. Se on yleensä esim. keksejä. Pahimmillaan täytyy ottaa raesokeria! Koneella olen yksi-kaksi tuntia päivässä, se ei kai ole addiktio. Telkkua en oikein jaksa katsoa. Yleensä näperrän hampailla huulieni sisäpintaa. Jos se, että on pakko lukea vessassa, lasketaan addiktioksi, niin sekin on minulla tapana. Jos ei ole muuta käsillä luen esim. sampoopullojen mainoksia, käsirasvojen tuoteselosteita, mainospapereita tai Tekniikan maailmaa. (joka on mieleestäni maailman tylsin lehti)
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: gnomad - Kesäkuu 10, 2008, 19:26:05
Kahvi on ainoa fyysinen ja ainoa joka pysyy. En tarvitse paljon, mutta aamu ei lähde käyntiin ilman ja kahvitta puoleenpäivään mennessä saan vieroitusoireita.

Muut ovat vaihtelevia, mutta jokin on aina meneillään ja pahimmillaan laiminlyön valvoitteita kuten työni niiden takia, ja ne korvaavat sosiaaliset suhteet, joten olen selvästi addikti, ja kunnon addiktin tavoin en edes halua parantua addiktioistani. Useimmiten kyseessä on muusikko, näyttelijä tai romaanisarja. Esim. näyttelijän tapauksessa katson kaiken, mitä hän on koskaan tehnyt, kaivan maan alta kaikkein unohtuneimmat cameot, joita ei koskaan ole julkaistu millään videoformaatilla. Ynnä luen elämäkerrat, siivilöin netin läpi ja tietysti liityn keskustelupalstalle. Kun uutta materiaalia ei enää ole, addiktio alkaa yleensä hälvetä.

Ilman nettiä addiktioni eivät mitenkään pääsisi kehittymään samalle tasolle; keskustelupalstat, info ja harvinaiset julkaisut, joita voi etsiä koko maailmasta ovat olennainen osa kuviota. Ja tyypillisesti keskustelut pian siirtyvät pois itse aiheesta, mutta palstoja pitää tulla lukemaan ja kommentoimaan joka päivä.

Peliaddiktioittenkin syntyyn tarvitaan tietokone - kyllä minä pasianssia voin ahkeraan pelata korteillakin, kun sille päälle satun ja joskus olen viettänyt kesälomaa pelaamalla päivät pitkät korttia serkun kanssa, mutta ei se ihan sama asia ole kuin tarve palata koneen ääreen joka päivä moneksi tunniksi, kunnes on taas saavuttanut uuden ennätyksen jossain pelissä. Nämä helpottavat sitten kun mestaruustaso on saavutettu.

Vieroitusoireita en näistä henkisistä riippuvuuksistani kuitenkaan saa. Voin olla matkalla useamman viikon ilman nettiyhteyksiä, ja kulloinenkin addiktio yleensä painuu heti taka-alalle, kun on muuta tekemistä.

Tällä haavaa Severus/Remus slash-tarinat ovat addiktoineet minua jo pitkään, tuskin muuta olen lukenut viimeisen vuoden aikana - hyvinkin keskimäärin tarina päivässä, kun lyhimpiä luen työaikana ja pidemmät printtaan kotiin...
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: fascino - Kesäkuu 10, 2008, 22:18:56
Hmm. Katson puhelinta TAI kelloa taukoamatta. n. 5 min välein tai useimmin saan sellaisen "kohtauksen" :DD (no en oikeasti) että katson koko ajan kelloa. Vilkuilen taukoamatta. Sitten on se että puren koko ajan poskea suun sisäpuolelta :_D Outo. Enpä keksi muuta ^^)
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Katariina - Kesäkuu 11, 2008, 16:00:35
Ei addiktio-sanaa nyt välttämättä kannata käyttää ihan joka mielenkiinnon kohteesta joka ihmisellä on. Jos tykkää katsoa telkkaa ja katsoo sitä paljon, ei ole addikti jos se ei oikeasti aiheuta riippuvuutta. Tai jos lukee kirjoja paljon, ei nyt välttämättä ole mikään kirja-addikti.
Itse en koe olevani helposti addiktoituvaa sorttia. Alkoholi ei aiheuta minkäänlaista riippuvuutta, hirveästi vahvempia päihteitä en ole edes testannut. Sen sijaan olen tässä kevään aikana tajunnut, että olen oikeasti aika pahassa koukussa internetiin. En voi mennä aikaisin nukkumaan kun olen illalla netissä, yöunet jää sen takia lyhyiksi. Jos menen päivällä nettiin saatan myöhästyä jostain suunnittelemastani menoista. En kuitenkaan ole onneksi tärkeitä menoja missannut - vielä. Olen yrittänyt vähentää netin käyttöä, ja se on toiminut joten kuten, silti päässä takoo ajatuksia "pakko mennä nettiin, pakko mennä nettiin.." Kun asun yksin ja on vapaapäivä, saatan olla kuusikin tuntia netissä päivittäin, vaikka pitäisi tehdä vaikka mitä muuta. Pakko tästä on vähentää. Onneksi nyt on kesä, nettiyhteys rajallinen kun muutan pois kämpästä, ja olen tullut järkiini sen verran että en voi luuhata netissä koko aikaa.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Larten - Kesäkuu 12, 2008, 19:22:44
Addiktiota aiheuttaa oikeastaan vain kaksi asiaa minulle nykyään - Irc-Galleria ja energiajuomat.
Irc-Galleria-riippuvuuteni huomasin juuri tänään, kun löin vetoa kaverin kanssa että pystynkö olemaan viikon käymättä kalleriassa. :D Eilen illalla tämä siis alkoi, ja nyt jo tekee tiukkaa. Mitä minä nyt koneella teen?!
Ja näiden vieroitusoireiden myötä on alkanut tehdä mieli kahvia, jotta saisin jotain muuta tekemistä. Inhottavaa. :D

Energiajuomat ovat myös paha asia. Viikonloppuisin olen nyt ryystänyt monta tölkkiä päivässä poikakaverin kans, ja sitä kautta tämä riippuvuuskin alkoi. Alkaa olla paha mieli jos ei pariin päivään saa juoda hörppyäkään energiajuomaa. Pitäisi tästäkin päästä eroon, sillä minulla tulee paha olo helposti näistä myrkyistä.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Kromisade - Lokakuu 08, 2008, 12:46:46
Addikti.Siinä yksi sana kuvamaan minua. Olen nimittäin addiktoitunut hyvinkin moneen asiaan. Jotenkin
on turvallisempaa kiintyä yhteen ja samaan asiaan ja siitä tulee sitten addikti ja elämä on turvallisempaa. Tai jotain sinnepäin, en osaa selittää. Voisinkin kertoa nyt muutamista addiktioistani.

Saran musiikki. Viime aikoina en ole juuri muuta kuunnellutkaan. Aina, kun mietin, mitä kuuntelisin, valitsen aina jonkun Saran levyn soimaan, vaikkaolisin kuunnellutkin niitä ties mitenpaljon.Ja mp3soittimessani on vain ja ainoastaan (valehtelematta) Saran musiikkia. Se on vain saanut minut täysin pauloihinsa, niin mitäpä sitä muuta kuuntelemaan. (:

Huulirasva. Tätä asiaa ilman en voi elää. En koskaan. Huulet tuntuvat vain niin ihanan pehmeiltä saadessaan huuliinsa rasvaa, niin tuleehan niitä sitten rasvailtua vähän väliä, ettei tuo tunne katoaisi.

Tim Burtonin elokuvat.Näihin olen addiktoitunut, pitää katsoa uudelleen ja uudelleen. Niissä on vain sitä jotain, mitä muissa ei ole. Kerään näitä elokuvia itselleni myös, pakko saada jokaikinen, maksoi mitä maksoi.

Tee. Aamuni alkaa kupillisella lämmintä teetä. Ja mielellään irtoteetä, mutta en kieltäydy pussiteestäkään, etenkään tietyn merkkisistä teistä.Ennen saatoin juoda hyvä ettei kymmenenkin kuppia teetä päivässä,
mutta nykyään olen hivenen vähentänyt ja juon jonkun viisi kupillista, ihan tietenkin päivästä riippuen.

Suklaa. Ainut karkki, jota rakastan. Suklaa auttaa pahaan oloon ja on muutenkin
niin hyvää, että sitä  tekee mieli jatkuvasti, mutta yritän silti rajoittaa sen syömisen viikonloppuihin.

Fantasiakirjallisuus.Minä en lue mitään muuta. Ahmin kirjastojen fantasiahyllyiltä aina lukemiseni. Muut kirjat vain eivät millään kiinnosta, kun fantasia kiehtoo eniten. Ne seikkailut, tarinat, satuhahmot...mikä lukunautinto!

Kynttilät.Listaan vielä tämän. Yksi asia, jota tulee harrastettua tuon tuostakin pimenevinä iltoina, toisinaan jopa keskellä kesää. Tuleen tuijottaminen vain tuo jonkinlaisen rauhan ja kynttilät ovat kauniita ja jotkut niin hyvän tuoksuisiakin. Eihän niitä ilman voi elää.

Löytyy toki vielä paljon sellaisia pieniä asioita, jotka saavat minut addiktoitumaan, mutta niistä nyt ei tässä sen enempää. (: Mutta kuten jo edellä sanoin, elämä tuntuu turvallisemmalta, kun siihen kuuluu samat tietyt asiat, kuten juuri nuo addiktia aiheuttaneet asiat. 
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Lithium - Lokakuu 08, 2008, 14:14:32
Mitäh? Vain 37%? Luulin että saan paljon enemmän. Ehk en vaan ymmärtäny kysymyksiä ;D

Kaakao. Tää on paha tapa :) Pitäis vähentää. Juon kaakaota aamupalalla, välipalalla ja iltapalalla - mahdollisesti myös lounaalla. Se vaan on niin hyvää<3 Kah en pystyisi elämään ilman. Tai no...

Suklaa. Se on niin herkku. Yritän kyllä rajoittaa aika radikaalisti suklaan syömistä - huonoin tuloksin. Sitä tekee aina mieli ja jos ottaa vähän ei pysty lopettamaan. Tiedätte kaikki suklaa-addiktit tunteen. "Vain yks pala, ei se satuta..."

Netti. Kait minä pystyisin elämään ilman nettiä, mutta vain jos on pakko. Jokapäivä pitää käydä katsomassa parissa vakiomestassa onko tullut mitään uutta (mukaanlukien Vuotiksessa). Sitten kaikki turhanpäiväinen oleskelu ja surffailu. Yleensä n. 2-3 tuntia koneella päivässä, aina netissä. Pakko vähentää!

Fantasia - kirjallisuus ja leffat. Luen aina vaan fantasiaa ja fantasiaa. Leffat ihan sama juttu. Ne tarinat ja hahmot ja ne seikkailut mihin ne joutuu. PAHA addikti ruudun takana. (on nyt sellainen hanke meneillä että yritetään katsoa siskon ja sen kaverin kanssa kaikki disney-klassikot läpi, nyt on katsottu jo aika paljon mutta vielä niitä riittää...)

Tim Burtonin elokuvat.
Näihin olen addiktoitunut, pitää katsoa uudelleen ja uudelleen.
Niissä on vain sitä jotain, mitä muissa ei ole. Kerään näitä elokuvia
itselleni myös, pakko saada jokaikinen, maksoi mitä maksoi.

^^ Juu, sama täällä. Nyt vaan harmittaa kun ei ole The Nightmare Before Christmas' iä.. :(

Niin ja tuota noin, taitaapa vielä yksi addiktio löytyä.

Kynsien näprääminen. Joo. Näprään kynsiäni ja niitä ympäröivää ihoa koko ajan. Nytkin on peukalon iho verillä kun näpräsin vähän liian paljon ihoa pois.. Krhm. *näprää*
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Rainmaker - Lokakuu 08, 2008, 15:40:12
Olen juuri kehittänyt itselleni suht. vakavahkon addiktion koulun kahviautomaatin kahvikaakaoon. Sinänsä automaattikahvithan ei yleensä ole mitään ihmeellisiä, mutta tuosta juomasta kyllä pidän ja monen tunnin välissä tulee kyllä haahuiltua pitkin käytäviä höyryävä pahvimuki kourassa. Välillä muistiinpanoissakin on ihmeellisiä irvistäviä naamoja ja vieressä lukee tyyliin KOFEIINIA ja perässä kirosanoja. :D Lukiossa minulla oli samantyyppinen addiktio, päivän kohokohta oli kun sieltä automaatista sai sen suklaacappucinon. Oi opiskelijan iloja.

Sinänsä pystyn kyllä melko hyvin itsekuriin, ettei yleensä pääse mitään suuria addiktioita kasautumaan.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: Azura - Lokakuu 08, 2008, 16:02:03
Mmmh, minullakin on näitä addiktioita aika paljonkin, joten voisi laittaa tänne pari : D

Tietokoneriippuvuus.
Niin, te jotka olette koneella 2-3 tuntia päivässä, älkää te siinä yhtään valittako. Minä olen nimittäin koneella arkipäivisin siis sellaiset 4½-5 tuntia koneella :DD Ja siis, viikonloppuna olen joskus ihan siis 6 tuntiakin. Joskus olen ollut kymmenenkin. O__O Joo, minä en tiedä mistä minulle on tullut tämä tietokoneriippuvuus, mutta ihan kauhea se on :DD

Ircciriippuvuus.
Minun on pakko päästä joka päivä ircciin, tai tulen aika hulluksi :D Olen joskus kokeillut olla päivän ilman ircciä, mutta sorrun aina siihen että menen sitten sinne jossain vaiheessa päivää ja niin, ja häpeän vähän sitä että irccaan niin paljon :D Voisi taas kokeilla vieroitusta.

Addiktio kynsilakkoihin.
Nööh, voisiko tätä jo fetissiksi sanoa :D Mutta siis, minulla on aina pakko olla kynsilakat kynsissä, tai tunnen oloni hermostuneeksi tai jotain. O__O Alastomat kynnet, hih. xD En tajua, miten jotkut voivat olla ilman kynsilakkoja kaiken aikaa : DD

Laulaminen. Ihmeellisten biisien laulaminen. Ja hyräily. Ja päässä soittaminen.
No siis, aina kun minulla on tylsää, alan jostain syystä laulamaan jotain ihan tuulesta tempaistua sävelmää, joka yleensä on äärettömän yksinkertainen ja se toistaa itseään kaiken aikaa. (Min syön sinistä toffeeta, min syön sinistä toffeeta...) Ja sitten hyräilenkin niitä - yleensä koulumatkoilla yms :D Ja soitan päässäkin. Iik.

Raapiminen.
En tiedä onko tämä jotenkin kumma juttu tai jotain, mutta raavin itseäni koko ajan. Siis, jos minulla on vaikka joku haava, niin raavin sen todella usein auki... ja raavin itseäni puoliunessakin, joten aamulla on niskat ihan verillä ja niin. Ehkä kannattaisi lyhentää kynnet ihan pätkiksi niin ei voisi enää raapia...
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: puolipro - Lokakuu 10, 2008, 15:44:54
Itse olen joihinkin asioihin riippuvainen/addiktoitunut.
Listan etupäässä voisi olla musiikki. En pysty elämään ilman musiikkia, kerran rupesin itkemään kun matkalta jäi MP3 pois. Nukkuminenkin on vaikeaa jos radio ei pauha hiljaisella. Ystäväni eivät ymmärrä (tätäkään) pakkomiellettäni, jolle en yksinkertaisesti voi mitään! Musiikki on vain sellaista.. terapiaa.

Lainaus käyttäjältä: Azura
Addiktio kynsilakkoihin.
Nööh, voisiko tätä jo fetissiksi sanoa :D Mutta siis, minulla on aina pakko olla kynsilakat kynsissä, tai tunnen oloni hermostuneeksi tai jotain. O__O Alastomat kynnet, hih. xD En tajua, miten jotkut voivat olla ilman kynsilakkoja kaiken aikaa : DD

Sama täällä. Siskoni on lakannut kynnet 14 ikä vuotensa aikana ehkä kahdesti..?
Yleensä käytän mustaa, vaikka minulla on miljoonaa muutakin väriä. Äitini kehottaa poistamaan lakan, jos on vain pikkupläntti jäljellä. Minä sutaisen siihen vain lisää päälle ja that's it. En käytä koruja joten se taitaa olla jotenkin niiden korvike.
 Energiajuomat. Namskukeli et on ihanaa. Olen juonut kesällä melkein joka päivä, ja vähän- krhm jäänyt kiinni niihin. Nykyään tekee pahaa koulussa jos ei ole jotain mukana. Jos juon illalla, en valvo pitkään (vaikka luulettekin murr) vaan herään aamulla helpommin. Tämä on todellakin kätevää; herätyskello soi ja hyppään ylös. ;>
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: moottorisaha - Lokakuu 12, 2008, 17:27:27
Topicin alussa olevan nettiriippuvaisuustestin mukaan olen 33% addikti. Mikäli äidiltäni kysyttäisiin, olisi numero huomattavasti suurempi... Jos rehellisiä ollaan, ei minunkaan kuin auta myöntää, että olen internetaddikti. Kyllä minä tässä lähes aina istun, mikäli mahdollista. Mikä sitten muodostaa riippuvuuteni, on lähinnä last.fm. Irc-galleriaan en ole koukussa, vaikka siellä lähes koko ajan koneella ollessani olenkin loggautuneena. Meseä suorastaan inhoan, ja ne muut sivut joilla vierailen, ovat aika satunnaisia. Last.fm on se addiktioni, ja sitä kautta musiikki.

Musiikki siis tosiaan. Ei ole päivää, etten kuuntelisi musiikkia. Nukkuessani se ei sentään soi, mutta muuten aina kun mahdollista.

Fyysisesti pahimmat addiktiot kuitenkin ovat kahvi ja tupakka. Kahvinpuute saa aikaan järjettömän päänsäryn, röökin puutostilasta taas aiheutuu entistäkin pahemmat ja helpommin tulevat aggressiokohtaukset, keskittymiskyvyttömyys, silmien "liikkumattomuus" (tämä on kumma, en kellään muulla tupakoijalla tiedä samanlaista niksojen osa-aluetta) ja päänsärky myöskin, muttei niin paha, kuin kofeiinin puutteessa.

Olen myöskin riippuvainen naksuttelemaan sormieni ja varpaideni niveliä. Teen sitä ihan huomaamatta, ja jos en hetkeen ole "muistanut" ruksautella niveliäni, niihin alkaa särkeä sen verran paljon, että viimeistään silloin tulee naksuteltua. Ei kovin terveellisiä addiktioita siis.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: samettiina - Marraskuu 08, 2009, 10:15:38
Addiktio sanana on hauska ja huvittava, mutta itse addiktiot eivät sitä aina välttämättä ole. Minulla itselläni ei pakkomielteisiä addiktioita ole juuri nimeksikään, mutta kyllä niitä löytyy.

Huulirasva. Juu, tämä on aivan ehdoton ykkönen. En voi olla päivääkään ilman huulirasvaa, ihan kaikkien muidenkin henkisestä terveyttä ajatellen. Huuleni rohtuvat ja halkeilevat yllättävän äkkiä ja alkavat vuotaa verta, eikä tämä ole siis kaunista katseltavaa. Huulirasva kulkee siis aina ja ikuisesti mukanani, aamen.

Hiusten harominen. Aamulla harjaan hiukseni, mutta päiväsaikaan en voi olla hapsottamatta ja haromatta niitä. Ei onnistu, pakko olisi köyttää käteni kiinni jalkoihini.

Nämä ja muutama muu, jotka eivät sitten ole näin huomattavia, kuuluvat minun addiktioihini.
Otsikko: Vs: Addiktiot
Kirjoitti: EJR - Joulukuu 14, 2009, 08:30:17
Kone. Okei, olen koneella ihan liikaa (Ensi viikolla: Aina kun olen koneella, sek. kello käyntiin viikon ajan, ja lasken keskimääräisen ajan), joka on liikaa. Varmasti.

Sitten, vuotis vietän siellä ihan liikaa aikaa elämästäni... Jos se lopetattaisi, niin en yhään tiedä, miten reagoisin...

Powder Game... Oli ennen pahempi, nykyäänenää harvemmin...

HP-fanit. Ei niinkää, mutta päivittäin katsomassa, onko uusia uutisia/äänestys :P

Suurinpirtein tässä...