Kirjoittaja Aihe: Battle Royale  (Luettu 641 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Naxu

  • Ankeuttaja
Battle Royale
« : Maaliskuu 03, 2011, 10:42:59 »
Onko kukaan muu täällä lukenut kyseistä kirjaa? Taitaa olla saatavilla vain englanninkielisenä, ainakin olen tässä uskossa :)

As part of a ruthless program by the totalitarian government, ninth-grade students are taken to a small isolated island with a map, food, and various weapons. Forced to wear special collars that explode when they break a rule, they must fight each other for three days until only one "winner" remains. The elimination contest becomes the ultimate in must-see reality television. A Japanese pulp classic available in English for the first time, Battle Royale is a potent allegory of what it means to be young and survive in today's dog-eat-dog world. The first novel by small-town journalist Koushun Takami, it went on to become an even more notorious film by 70-year-old gangster director Kinji Fukusaku.

Näin tämän alunperin elokuvana, joka tosin raiskasi kirjaa oikein olan takaa, mutta juoni jäi kiinnostamaan niin paljon, että hankin kirjan käsiini. Jos jättää alkuasetelman epärealistisuuden sikseen, kirja on omasta mielestäni todella viihdyttävä ja kirja on kestänyt useita lukukertoja :)

Suosittelen kaikille, jotka eivät väkivaltaa kavahda.

Poissa Ajatusliekki

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Where the heart lies
  • Pottermore: HallowGalleon47
  • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Battle Royale
« Vastaus #1 : Heinäkuu 19, 2011, 17:59:05 »
Kirja on loistava psykologinen kuvaus. Miten nuorten haavoittuvaiset mielet toimii vaikeassa tilanteessa? Jotkut yrittävät piileskellä, jotkut yrittävät epätoivoisesti paeta tilannetta. Mutta jotkut taas päättävät alkaa pelata peliä, ja voittaa vapautensa tällä tavoin. Loppuratkaisu on hiukan korni, mutta en ala spoilamaan sitä. Kunhan sanon, että kirja on hieno teos.

Toisin kuin elokuvassa, kirjalla on aikaa kertoa kunnolla hahmojen taustoista, eivätkä he jää niin yksipuolisiksi. Suosittelen krijaa, vaikkakin elokuvakin on hyvä. Kirja on vaan yksiselitteisesti parempi.
mus mus -> Ajatusliekki