Kirjoittaja Aihe: American Horror Story  (Luettu 660 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Azura

  • ENFJ
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • do not go gentle
    • parasomnia
  • Tupa: Korpinkynsi
American Horror Story
« : Joulukuu 29, 2011, 03:11:24 »
Vähän pelkäsin aloittaa tälle topaa koska sarjaa on esitetty vain amerikassa, mutta tavoitteenani olisi rantauttaa sarjaa vähän tänne suomeenkin asti. 8)

American Horror Story
on USA:ssa FX-kanavalla esitetty 12-osainen trillerisarja Gleen tekijöiltä. Sarjaa esitettiin 5.10-21.12 ja se on ollut ehdolla mm. Golden Globe awardseissa. Sarja sijoittuu Los Angelesiin, josta Harmonin perhe (psykiatri Ben, hänen keskenmenosta kärsinyt vaimonsa Vivien ja tytär Violet) ostaa talon jonka edelliset asukkaat murhattiin. Heidän asettuessaan taloon he joutuvat väistämättä osaksi talon selittämätöntä ja väkivaltaista historiaa. Tarina kertoo sekä talon nykyisistä että entisistä asukkaista sekä heidän välisistään suhteista. Hyvin synkän ja omaperäisen sarjan hahmot ovat keränneet jo suuren fanijoukon ja se on tuonut näkyvyyttä monille uusille / tuntemattomammille kasvoille (mm. Taissa Farmiga, Evan Peters) samoin kuin tunnetummille (esim. Jessica Lange.) Monet ovat verranneet AHS:ää mm. Twin Peaksiin.

Sarjan traileri.

Onko foorulla jotakin sarjaa katsonutta / siitä kiinnostunutta? Mitä kautta tutustuitte AHS:ään? Mitkä ovat mielipiteenne sarjasta? Mitä mieltä olitte sen toteutuksesta / sanomasta? Mistä piditte / ette pitäneet? Ketkä olivat suosikkihahmojanne? Mitä mieltä olette toisen kauden suunnitelmista (käsikirjoittaja Ryan Murphy on ilmoittanut, että toinen kausi sijoittuu muuhun ympäristöön ja näyttelijät esittävät kenties jotakin aivan muita hahmoja.)

Itse kiinnostuin sarjasta kaverini kautta, joka postasi jatkuvasti tumblr-dashboardilleni siihen liittyviä gifejä. Aloitin katsomisen, ja olin ahmaissut 12 jaksoa hetkessä. Sarja iski minuun ensimmäisestä jaksosta lähtien: se oli omaperäinen, kauniisti kuvattu, jännittävä ja sopivan humoristinen. Paikoitellen koko vauvateema ja frankenstein-otukset eivät iskeneet, mutta idea kummitustalosta oli todella hyvin toteutettu. Ajoittaiset ylimääräiset flashbackit ja talon entisten asukkaiden kohellukset eivät aina iskeneet, mutta Harmonin perheen touhujen seuraaminen oli erittäin miellyttävää. Myös Langdonin perhe oli mielenkiintoinen. Suosikkihahmoni ovat Ben, Moira ja Tate, sillä jokaisessa on jotakin kiehtovaa / huvittavaa. Olen Violate-shipperi, mutta Violet hahmona ei iske yhtä paljon kuin Tate. Ärsyttävimmäksi taas koin Haydenin ja Vivienin, joiden seikkailuihin en vain jaksanut kiinnittää huomiota. Loppua kohden aloinkin kiinnittämään enemmän huomiota hahmoihin kuin juoneen, jonka vuoksi jatkosuunnitelmat olivat pettymys. Mielestäni ne jättävät aivan liikaa auki ensimmäisen kauden loppua ajatellen. Aion kuitenkin katsoa sen siitä huolimatta, ollen se sitten pettymys tai ei. Täytyyhän siinä olla jotakin siitä viehätysvoimasta, jota ykköskausi toi mukanaan!

Kysyttävää / sanottavaa? Sana on vapaa :)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa