Kirjoittaja Aihe: Ranskan kieli  (Luettu 50498 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

ènergique

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« : Huhtikuu 10, 2005, 15:57:13 »
Toivottavasti tälläistä ei jo ole...
Mitä mieltä olette ranskan kielestä? Onko se kauniin vai kamalan kuuloista, vaikeaa, helppoa? Kuinka paljon osaatte sitä? Minusta se on oikein kaunista ja jokseenkin helppoa. Monet sanat kylläkin kirjoitetaan ihan omituisesti ja ne on vaikea kirjoittaa tietokoneelle. Lausuminen on minusta helppoa, kun sen ensin kuulee, nauhalta tai joltain toiselta. Pelkästä sanasta en ole (vielä) mikään hyvä ääntämään. Osaan sitä nyt aika vähän, enemmänkin sanoja, kuin lauseita...

Mielipiteenne?

~ènergique

Muoks //
Kiitos, Smutrus. Muistan, että se olisi kirjoitettu toisin, mutta minulla ei kaikissa asioissa ole mikään hyvä muisti..:)

Smutrus

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #1 : Huhtikuu 10, 2005, 16:19:09 »
Aaha. Olen ranskankielisessä koulussa, ja olen siis lukenut ranskaa n. 8 vuotta jos leikkikoulu ja eskari otetaan mukaan, joten mielipiteeni kielestä on vähän niin ja näin. Kaikki saakutin subjonctiffit ja conditionellit ja muut verbien taivutukset sekä artikkelit ovat kyllä yhtä helkuttia. ^^ mutta kauniilta kuullostaa, pakko myöntää. Sanoisin, että ranskan kieli on vaikeata. Koska täytyy osata painottaa oikein kaikki aksentit, esim. é sanotaan e (suomeksi) ja e sanotaan ö ja niin pois päin. Ja kun niitä aksenttejakin on niin paljon. xD Ranskan kielessä muuten on huimasti enemmän vokaaleja kuin suomen, koska kaikki aksenttijutut otetaan mukaan. Kamalaa. O_o  Ihanaa, että tehtiiin tällainenkin topicci, jonka aiheesta mäkin tiedän jotain! <3

Morceau de sucre, älä tapa mua, mutta sun allekirjotuksen ranskankielisissä sanoissa on jotain häikkää.. se heittomerkki tulee vasta ällän jälkeen, ei ennen ällää. :D Ihan vaan vastaisuuden varalle että tiedät. Aaaargh mä oon pilkunviilaaja. ^^

Bianca

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #2 : Huhtikuu 10, 2005, 16:27:29 »
Minusta ranska on uskomattoman kaunista. Haluaisin oppia, mutta ikävä kyllä ei ole mahdollisuutta. Koulussa ei tullut ranskan ryhmää, koska oppilaita ois ollu vain neljä. :/ Kyllä jotain yksittäisiä sanoja osaan kirjottaa (mutta en ääntää). Tuosta vaikeudesta voin sanoa, että vaikealta se kuulostaa kaikkine heittomerkkeineen. Enpä tiedä oliko ihan minun asiani tulla tänne kommentoimaan, koska en ranskaa opiskele, mutta tämä oli mielipide näin 'ulkopuolisen' näkökulmasta. :)

Stu

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #3 : Huhtikuu 10, 2005, 17:42:48 »
Ranskaa olen opiskellut 8. luokasta asti, ja täytyy sanoa, että viimeistään tuossa abivuoden aikana tuli sellainen *päätäseinään* -olo, niin vaikeaksi kaikki meni subjunktiivineen ja menneen ajan futuureineen. Kirjoitin sen kuitenkin, tuloksia en ole uskaltanut kysyä vielä ;). Jostain täytyy saada kosketusta kieleen näin lukionkin jälkeen, koska muuten se unohtuu, ja sitten vasta päähän ottaakin, kun vuosikausien opiskelu menee ihan hukkaan.

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Ranskan kieli
« Vastaus #4 : Huhtikuu 10, 2005, 18:31:19 »
Minäpä olin niin fiksu, että opiskelin ranskaa yhden kurssin ajan, koska tarvitsin lisää kursseja, jotta saisin 75 täyteen. Lisäksi ranska kielenä kiinnosti, koska se on todella mielenkiintoinen ja upea kieli. Se kuulostaa paljon paljon hienommalta kuin saksa, jota olen lukenut nyt kolme vuotta. Mutta ranska oli kyllä kamalan vaikeaa, vaikka luin sitä vain yhden kurssin, tosin sain mä siitä kyllä ysin, mutta siihen se olisi jäänytkin, mikäli olisin lukenut sitä enemmän. Ei kyllä kaduta, että lopetin sen ekaan kurssiin.

Hämykeiju

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #5 : Huhtikuu 10, 2005, 18:32:37 »
Ugh, olen opiskellut kyseistä kieltä viidenneltä luokalta lähtien ja silti se on minulle täyttä hepreaa, en yksinkertaisesti ymmärrä siitä mitään. Tuskin osaan edes lausetta muodostaa ja minulla ei ole minkäänlaista motivaatiota tämän kielen opiskeluun. Ollessani Belgiassa ihastuin päätä pahkaan ranskankieleen, minusta se oli todella kauniin kuuloista ja päätin aloittaa ranskanopiskelun heti kun sellainen tulisi mahdolliseksi. Vähitellen kieli muuttui yhä vakeammaksi ja muutenkin menimme hirveää vauhtia eteenpäin. Nykyään ranska kuulostaa korvissani ihan hirvittävältä ärrän rääkymiseltä ja ässän suhinalta.

Outlaw

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #6 : Huhtikuu 10, 2005, 18:35:27 »
Mikähän minä olen taas työntämään nokkaani tähän topiciin, kun en edes opiskele ranskaa. Mutta kuitenkin: Ihan kaunis kieli, mutta tekstinä se näyttää ihan kamalan vaikealta. Osaan jopa yhden sanan: Noir tai jotain sellaista on musta. Hienoa vai mitä?  :wink:

Poissa Ceciliah

 • Syystuuli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Ceciliah - livejournal
Ranskan kieli
« Vastaus #7 : Huhtikuu 10, 2005, 18:38:12 »
Minulla on ranska A2-kielenä eli aloitin sen neljännellä luokalla. Mielestäni ylipäätänsä ranska on kaunis kieli ja olisi ihanaa, jos osaisi lausua sitä niin hyvin kuin ranskalaiset. Sen kielioppi on todella vaikeaa ja on myös monia semmoisia juttuja jotka täytyy vain opetella ulkoa eikä niissä siis ole mitään ns. logiikkaa. Yleensä, jos meille opetetaan jotain uutta asiaa, opin sen hyvin ja näin mutta parin kuukauden päästä olen jo unohtanut melkein kaiken. Ja kun pitää vielä olla ne roskat(lue=aksentit), hatut ja artikkeleitakaan en muista hyvin.

Ranskan lausuminen oikein on minun mielestäni haaste sekin. Vaikeinta on lukea suoraan tekstistä ilman, että on lausuttu malliksi. En vaan mitenkään tajua sitä systeemiä että milloin sanotaan ooo ja milloin uuuu(näin esimerkkinä :] ).

Kuitenkin ranska on kaunis kieli ja toivottavasti jonain päivänä osaisin puhua sitä edes siedettävästi.
I just got lost
Every river that I've tried to cross
And every door I ever tried was locked
Ooh-Oh, And I'm just waiting till the shine wears off

Isla

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #8 : Huhtikuu 10, 2005, 18:45:32 »
Kiinnostaa. Minä olen nimittäin menossa huomenna kyselemään opolta mahdollisuudesta opiskella B2-ranska kotona ja käydä tenttimässä se koulussa. Ryhmää ei tullut ja se ärsytti. Mietin nyt, olenko ihan hullu, koska olen vielä melkein vuoden verran myöhässä, kahden viikkotunnin kieli olisi alkanut syksyllä. Pitäisi kai suosiolla jättää neljäs vieras kieli lukioon, mutta tuntuu etten sitten ehdi oppia sitä yhtään. Eli ollaan hankalia. Sitä paitsi mun netinkäytöstä ei ole juurikaan tuskan takana tipauttaa kahta tuntia viikossa.

Muistaisiko joku, mitä B2-ranskan ekan vuoden oppisisältöihin kuuluu? Google on ystäväni, mutta silti.

Aurelie

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #9 : Huhtikuu 10, 2005, 18:49:16 »
Ranska on ihana kieli! Mutta kyllä, se on vaikea kanssa. Jotenkin ranskalaiset sanoo asiat eri tavalla, ne laittaa asiat lauseessa eri järjestykseen. Tai suomessa asialle joka on vain yksi sana on ranskassa useampia sanoja. Kuten muutama on ranskaksi suoraan käännettynä "kaksi tai kolme" (deux ou trois). Ja onhan toki ne kirotut aksentit, hatut ja kaksoispisteet. Ja älyttömän monta verbimuotoo. ...Mut silti ranska on musta tosi kiva kieli.
Mä alotin viidennellä, yläasteella oli ihan tahmaa ja istuin vaan tunneilla mut nyt lukiossa oon taas ihan vauhti päällä, kannatti jatkaa se yläastekin.

Niihin ranskan aksentteihin... Sillon ku mä luen sanastoo ni mä nytkäytän päätä aina siihen suuntaan mihin se aksentti menee. Tai nojaan sinne suuntaan. Sit menee vähän ku lihasmuistiin *heh heh heh* Ja sit kannattaa lajitella substantiivit niihin mis on aksentti oikeelle ja niihin mis vasemalle. Muistaa paremmin. Myös ranskankielisten laulujen sanoitukset on hyvää oppimateriaalia, samoin kuin lehdet. Suomessa julkaistaan myös Fraco-Finn lehtee, mä ainakin löysin kirjastosta. :)

dimou

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #10 : Huhtikuu 10, 2005, 18:59:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Aurelie"
Ranska on ihana kieli! Mutta kyllä, se on vaikea kanssa. Jotenkin ranskalaiset sanoo asiat eri tavalla, ne laittaa asiat lauseessa eri järjestykseen. Tai suomessa asialle joka on vain yksi sana on ranskassa useampia sanoja. Kuten muutama on ranskaksi suoraan käännettynä "kaksi tai kolme" (deux ou trois). Ja onhan toki ne kirotut aksentit, hatut ja kaksoispisteet. Ja älyttömän monta verbimuotoo.


Muissakin kielissä laitetaan sanoja eri järjestykseen kuin suomessa. Ja on ranskankin sanajärjestykselle looginen selitys, kaikkien ranskaa opiskelevien pitäisi tietää ainakin se, että adjektiivit niitä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tulevat substanttiivin jälkeen.
Ei mitään noista esille ottamistasi asioista voi yleistää pelkästään ranskaan. Miettikää suomen verbimuotoja ja sijapäätteitä.

Lainaus
Niihin ranskan aksentteihin... Sillon ku mä luen sanastoo ni mä nytkäytän päätä aina siihen suuntaan mihin se aksentti menee. Tai nojaan sinne suuntaan. Sit menee vähän ku lihasmuistiin *heh heh heh* Ja sit kannattaa lajitella substantiivit niihin mis on aksentti oikeelle ja niihin mis vasemalle. Muistaa paremmin.


Näihinkin on oma logiikkansa. Jos sanan lausuminen jatkuu vielä aksenttikirjaimen jälkeen, aksentti osoittaa oikealle. Jos lausuminen taas loppuu aksenttikirjaimen jälkeen, niin vasemmalle. Muistelee vain oikeaa lausumistapaa, niin pitäisi muistaa ilman lihasmuistiakin :)

Minusta ranska on ihan helppoa. Ainakin kun ajattelee loogisesti. Jos ei sanojakaan meinaa muistaa, ajattelee englantia tai ruotsia. Hirveän moni sana johdettu ranskasta.

En minä tiedä. Olenko ainoa joka ajattelee? Yrittävätkö kaikki muut vain opetella ulkoa? Juuri nyt ärsyttää hienoisesti.

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Ranskan kieli
« Vastaus #11 : Huhtikuu 10, 2005, 19:05:31 »
A2-ranskaa luen. ^^ Ymmärrän yleensä suurin piirtein jos luen jotain ranskankielistä tekstiä mutta kirjoitustaitoni on vähän niin ja näin. ^^; Kiva kielihän ranska on, vaikkakin täynnä kaikkia muistettavia juttuja kuten mitenpäin aksentti tulee missäkin kohdassa. (/Me kun tunnetusti muistamme tämmöisiä pikkuseikkoja. ^^)

Ranska on kaunis kieli (ja btw sivistyneistön/tms. hienomman väen kieli siinä 1700-luvulla, ellen taas ihan väärin muista). Ja niin, englannissahan on jonkun verran ranskankielisiä interjektioita.

Muuten, Eläköön Rakkaus (tms.) on ranskaksi Vive l'amour, ei vivel' amour. L' on artikkeli. Mikäli minä mitään tiedän..

Lils

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #12 : Huhtikuu 10, 2005, 19:27:48 »
Olen vasta oivaltanut, kuinka kaunis kieli ranska onkaan. Ehkä se on Amélien ansiota. Kieli kuulosti Améliessa niin suloiselta, mutta mukavan erilaiselta suomeen verrattuna. Vaikeaa lausua tosin. Ihailen syntyperäisiä ranskalaisia. Kuinka hyvin he lausuvatkaan tuota niin vaikeaa kieltä! Ranskan kielioppi on vaikeaa. Monimutkaista.

Jonkin verran olen nyt opiskellut ranskaa itsenäisesti katuen hieman, että en valinnut lukioon sitä B3-ranskaa. Ehkä koulussa olisi helpompi oppia ranska. Kirjaston kielikurssikasetit ovat olleet ystäväni tässä parisen viikkoa. ;)

Nagareboshi Gin

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #13 : Huhtikuu 10, 2005, 19:38:12 »
Paras kaverini käy HelsinginSuomalais ranskalais koulua. Se on opettanu mullekin ranskaa ja itsekin osaan sitä :) Tosi kaunis kieli

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Ranskan kieli
« Vastaus #14 : Huhtikuu 10, 2005, 19:53:58 »
Lainaus
Muistaisiko joku, mitä B2-ranskan ekan vuoden oppisisältöihin kuuluu?


Minä minä!! Olen lukenut nyt kaksi vuotta B2-ranskaa :) Ensimmäisen vuoden aikana käytiin lävitse lähinnä sellaiset perusjutut; artikkelit, prepositiot, er-verbien ja yleisimpien  epäsäännöllisten verbien taivutukset, yms. Voin kyllä katsoa kirjasta jos haluat tietää tarkemmin :P

Olen halunnut opiskella ranskaa suunnilleen palosammuttimen kokoisesta asti. Minun ikäryhmälläni ranskan kieli oli kai jonkin sorttinen villitys - ryhmiä tuli peräti kaksi, kun seuraavina vuosina niitä ei tullut yhtäkään. Ensimmäisenä opiskeluvuonna minua motivoi lähinnä kevään ranskanmatka. Ja sen vain sanon, että ilman niitä lähes olemattomia ranskantaitojani en olisi siellä pärjännyt - englantia kun ei majoitusperheessäni puhuttu sanaakaan.

Kielioppi päähäni on iskostunut ihan hyvin, mutta ääntämisen laita on hieman toinen. Se r tuottaa minulle edelleen hirvittäviä vaikeuksia, ja osaankin kirjoittaa ranskaa huomattavasti paremmin kuin puhua. Valitsin joka tapauksessa jatkavan ranskan myös lukioon. Saa nyt nähdä että tuleeko sitä ryhmää...
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

carolina

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #15 : Huhtikuu 10, 2005, 20:14:14 »
Minäkin opiskelen tällä hetkellä ranskaa. Aloitin sen nyt lukiossa ja aivan ihanaahan se on! Tykkään mielettömästi kielestä. En välttämättä aina puhua tai kirjoittaa, saati opiskella kielioppia tai suomentaa kappaleita, mutta kielen kuunteleminen on lumoavaa. Ranskan kieli on niin kaunista.

En voi sanoa, että osaisin kieltä hyvin. Osasin kyllä kahden ensimmäisen kurssin aikana, mutta nämä kaksi viimeisintä kurssia ovat menneet aika huonosti. Johtuu varmasti omasta laiskuudesta ja saamattomuudesta, sekä päällekkäisestä kurssista, joka sekoitti täysin subjunktiivin opetteluni. Ranska kun tuntuu vaativan ahkeraa opiskelua.

Envu

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #16 : Huhtikuu 10, 2005, 21:24:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Lils"
Ihailen syntyperäisiä ranskalaisia. Kuinka hyvin he lausuvatkaan tuota niin vaikeaa kieltä! Ranskan kielioppi on vaikeaa. Monimutkaista.


Epäilisin, että ranskalaiset eivät itse pidä kieltään yhtään sen vaikeampana lausua kuin suomalaiset suomea. Ne ovat kuitenkin puhuneet sitä pienestä lähtien, kuten me suomea.
Eli voisi katsoa, että se on jonkinlainen itseisarvo osata lausua omaa äidinkieltään.

Mitä tulee ranskaan, niin aloitin sen opiskelemisen lukiossa sen tähden, että ajattelin kielen olevan kaunista. Kyllähän se on ihan hyvin nyt mennytkin, neljän kurssin jälkeen keskiarvo 9,75. Eli ei se ole aiemmin tuottanut mitään ongelmia.
Nyt vaan tuntuu, kun on viides kurssi menossa, että ei mene hyvin. Subjunktiivi on yllättävän vaikea, ja lisäksi en osaa vieläkään hahmottaa milloin jokin asia tulisi kirjoittaa imperfektissä ja milloin passè composessa.

Nimimerkillä Juujuu teen nyt ranskan ainetta..

Lampunhenki

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #17 : Huhtikuu 11, 2005, 14:56:35 »
Zut!!! Mä en jaksa ranskan opiskelua, mutta kun äite tahtoo et mä jatkan, nii pakko se sit on... Mulla on menossa lukion alkavan ranskan kolmoskurssi, ja en tajua mistään mitään, lausuminen on aivan hakusessa, ja kaiken lisäksi meidän opettaja on todella huono!! Enkä mä ees pidä sitä kieltä kauniina, omituista räkimistä se vaan on...

Tälläisiä aurinkoisia mielipiteitä:)

dimou

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #18 : Huhtikuu 11, 2005, 15:58:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Envu"
ja lisäksi en osaa vieläkään hahmottaa milloin jokin asia tulisi kirjoittaa imperfektissä ja milloin passè composessa.


Krhm, passé composé. (Ei, en minä jaksa valittaa.) Mutta mitä minä olen koko passé composé höskästä mitään tajunnut eli en, eikö se ole melkein sama asia kuin imperfekti? Tai onhan niille eri muodot, mutta passé composé usein suomennetaan imperfektiksi. Toimii myös perfektinä, joten minusta olisi loogisinta käyttää imperfektiä imperfektiä ja passé composéta perfektinä.

Miten niin minusta on kiva kirjoittaa passé composé?

carolina

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #19 : Huhtikuu 11, 2005, 16:21:36 »
Imperfektiä käytetään ainakin silloin, kun kuvaillaan vallitsevaa tilannetta (sää, tapahtuma jne.), pysyviä ominaisuuksia (ikä, ulkonäkö jne.) ja kun kuvaillaan mitä oli meneillään, kun jotakin muuta tapahtui. Myös säännöllisesti toistuva tekeminen kuuluu imperfektin piiriin.

Ilmeisesti kaikki se, mitä edellä ei mainittu, on sitten passé composéssa.

Envu

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #20 : Huhtikuu 11, 2005, 16:54:06 »
Dimou, kun passé composéta ( anteeksi kirjoitusvirhettäni aksenttien kohdalla, enpä vain ole oikeastaan koskaan ennen kirjoittanut tuota itse ) käytetään myös imperfektinä, kuten ginerva ennen viestiäni ilmoittikin..

Kyllä minä tiedän teoriassa, koska tulee imperfekti ja koska passé composé, mutta tunnen olevani todella ulalla asiasta koska on jotenkin kovin vaikeaa koettaa miettiä kumpi siihen tulee katsomalla vain muuta lausetta.
Tosin sen verran olen jo sisäistänyt asiaa, että aina jos on tekemisen kesto tai alkamisajankohta mainittu tai tekeminen tapahtuu vain kerran, niin sitten tulee pc. Harmi vaan, ettei se siltikään mene niin yksinkertaisesti kun se pitäisi sitten itse miettiä mitä kirjoittaa.. :D

Hyviä muisti/tajuamis/mitävaansääntöjä saa lahjoittaa. ^^

Mutta näin mennään. Harmi vaan, että ensi vuonna kurssitarjottimella ranskan kertauskurssi ja historian kertauskurssi ovat samalla palkilla. Hmph. Mitä minä muka sitten teen? ( Ranska olisi tarkoitus kirjoittaa, jos jaksan sinnitellä tuolla. )

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Ranskan kieli
« Vastaus #21 : Huhtikuu 11, 2005, 17:37:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Envu"
Hyviä muisti/tajuamis/mitävaansääntöjä saa lahjoittaa. ^^


Imperfektin voi aavistuksen huonolla maulla ajatella vastaavan englannin "was doing"-rakennetta, jolla viitataan pitkäkestoisempaan menneisyydessä tapahtuneeseen asiaan. Eli jos sanoisit "I was doing my homework when my brother came back home" -> "Je faisais (/étais en train de faire) mes devoirs quand mon frère est rentré". Hölmö esimerkki ja varmasti väärinkirjoitettukin, mutta toivottavasti ehkä hiukan selveni. Imperfekti on siis yleensä juuri jotain jatkuvampaa toimintaa, ja PC ainutkertainen ja/tai äkillinen.

Ranskankielisten tekstien lukeminen auttaa aika paljon, itse ainakin luulen jo pystyväni aina ihan lonkalta valitsemaan imperfektin ja PC:n väliltä sen tilanteeseen sopivamman. Subjunktiivinkin oppii kunhan vain harjoittelee -- ja se on kuitenkin niin looginen, että usein riittää että vain opettelee ne kohtuullisen harvat tapaukset, joissa sitä käytetään.

Minusta ranska on ihanaa kirjoitettuna, mutta lausuttuna ei nyt ihan niin ihmeellistä. A1-kielenä tuota siis opiskelin sellaiset 10 vuotta (härrekyyt, onko siitä noin paljon aikaa!), nyt keväällä kirjoitin sen pitkänä ja kai siitä M tai E tulee.

reflection

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #22 : Huhtikuu 11, 2005, 19:27:43 »
Juu.. Neljä vuotta ranskaa lukenut, enkä tajua siitä oikeasti mitään, vaikka numerot pyrkivät pysymään kiitettävässä. Valitsin sen vähän niinkuin perheperinteenä. Kaikilla sisaruksillanikin on ranska. Ja olen useasti sitä katunut.

Kävin joskus pienenä (n. 3-v) ranskalaista koulua ja opin siellä puhumaan vähän. Tietenkään en enää muista siitä mitään... Opettelin kuitenkin ranskalaisen r:n ja sitten en enää tietenkään osannut tavallista "suomalaista" R:ä. Eli kyllä siitä on haittaa koitunut.

Ranska saattaa joissain tilanteissa kuulostaa mielestäni ihan kauniilta, mutta yleensä pelkältä mongerrukselta. Lisäksi on joitain omasta mielestäni aivan järjettömiä asioita esim. 99 on ranskasta suomeen suoraan kääntäen neljä-kaksikymmentä-kymmenen-yhdeksän. no tämä on tietysti vain minun mielipiteeni.

Poissa Gawd

 • Riistaeläin
 • Vuotislainen
 • Perkele.
  • Kaniinin
 • Tupa: Mary Sue
Ranskan kieli
« Vastaus #23 : Huhtikuu 11, 2005, 21:11:02 »
Luen nyt ranskaa toista vuotta, kasilla siis aloitin. Minä vihaan opettajaani ja sitä miten nopeasti meidän ryhmässä edetään, ja roikun vain hädintuskin mukana, enkä osaa lausua yhtään mitään. Näin siis tällä kertaa.
Mielestäni ranska ei ole puhuttuna mitenkään erityisen kaunis kieli, kieli vain siinä missä muutkin, mutta sievää kirjoitettuna.
Kielioppi - ja vaikka nuo numerotkin - jaksaa joskus vähän huvittaa/ärsyttää (minun mielestäni) epäloogisuudellaan ja outoudellaan. Ja olisin ehkä voinut valita helpommankin kielen.
Tai no, en. Se oli valinta saksan, ranskan ja venäjän välillä - mutta joskus tuntuu että olisin voinut ottaa sen venäjän, kiitos.
Osaan minä silti jonkin verran ranskaa kirjoittaa. Helppoja lauseita, mutta niillä pääsee alkuun. Eihän koulussa voi kieltä oppia kuitenkaan. Vai?

Akkhos

 • Ankeuttaja
Re: Ranskan kieli
« Vastaus #24 : Huhtikuu 12, 2005, 17:05:13 »
Jesss.... Löytypäs sopiva keskustelu X9 Minulle ranskankieli on suorastaan intohimo... Olen lukion ekalla ja aloitin ranskan lukemisen yläasteella ja olisin aliottanut aikasempaakin jos olisin voinut. Se on yleisesti jokseenkin vaikea kieli, mutta minulle, motivaation takia, aika helppoa. Fakta kuitenkin on, että lausunnaltaan ranskan kieli on helpompaa kuin enlanti. Ranskassa sentään on jonkinlaiset ääntämissäännöt! Tätä kieltä osaan sen verran kuin C kielenlukija voi... Arvosana on erinomainen.... Jos joku haluaa viestitellä ranskaksi niin siit vaan, j'attends.

Riverwind

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #25 : Huhtikuu 12, 2005, 17:40:16 »
Nätti kieli. ^^
Luin ranskaa noin kolme vuotta. Mutta eihän siitä oikein mitään tullut, sillä koko kieli tuli elämääni juuri sillä kriittisimmällä hetkellä. o_O Joten ei tullut paljoakaan tunneilla käytyä. :/

Vaikeaahan ranska on, varsinkin jos ei ole motivoitunut, tai ei muuten vain kiinnosta edes opetella. Koitapa siinä nyt sitten päästä vielä kurssista läpikin. Huhhuh. :)

Lainaus

Papaya kirjoitti:
Fakta kuitenkin on, että lausunnaltaan ranskan kieli on helpompaa kuin enlanti.


Hah, en oikein osaa uskoa tuota. ^^
Mmjoo, mutta kyllä englannin kielessä on varmasti myös omat lausumis- sääntönsä. Voisivat vain paljastaa sen meille muillekin. Vaikka englantiahan kuulee joka paikasta, radiosta, tv:stä, pleikkapeleistä... Mistä vain. Eikä se ole edes vaikea kieli.

Mutta, takaisin asiaan. Jouduin tosiaan ponnistelemaan, että pääsisin ranskassa eteenpäin. Nykyäänhän minä en lue ranskaa, mutta silloin kuin luin, se oli tuskaa. Minä nimittäin olin ollut tunneilta pois noin puoltitoista vuotta kahdesta (ja älkää vain kysykö miksi, se on minullekin arvoitus), joten alkeet olivat jääneet vähän sinne ja tänne. Osasin minä numerot ja värit ja pari tervehdystä. :) Auts. Sitten etenimme hurjaa vauhtia eteenpäin, totuuden nimissä en edes pysynyt lähellekään mukana.

Pidän tosin kielestä suuresti. Vaikka se on onkin välillä tuskastuttavan ärsyttävä ja vaikea. + ärrät ääntyvät kivasti. ;)

Näin.

essgo

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #26 : Huhtikuu 14, 2005, 14:50:44 »
Olen lukenut ranskaa kaksi vuotta ja nyt se piina loppuu=D
Onhan se ihan kauniin kuulosta ,mutta sanat vaan on niin ruton monimutkasia ettei niitä tahdo oikein oppia... JA kumma kyllä ranskan numeroni on koko ajan parempi kuin englannin.. Mistähän lie johtuu.
SAnojen lausuminen on aika helppoa kun ne kuulee ensin pari kertaa..

KAdun hieman sitä ,että edes aloitin koko kielen se nimittäin on tylsää..
Mutta vaikka haluaisin sitä jatkaa ei ryhmää enä tule  niin ,että se siitä.
VArsinaista tuskaa jaksaa kevät loppuun.. Mutta ihan kiva kieli jos jaksais vaan opiskellaX)

Cranberry

 • Ankeuttaja
ranskan kieli
« Vastaus #27 : Huhtikuu 14, 2005, 17:31:50 »
Itse olen ottamassa ranskan valinnaiseksi kasille, luulin, että minulla voi mennä ihan hyvin siellä, kun oli enkku ja ruåtti molemmat ysejä, mutta pelästyin kyllä pikkasen, kun monet sanoi kieltä vaikeaksi... Minua on aika kauan jo kiinnostanut kaunis ranskan kieli ja tykkään opiskella kieliä, sillä on aina hauskaa mitä enemmän kieliä osaa. Meillä olisi voinut valita saksankin valinnaiseksi, mutta se kuulostaa niin kamalalta ranskaan verrattuna, eikä niin paljon kiinnostakkaan niin en viitsinyt ottaa ja kolme vierasta kieltä viikossa riittää minulle vallan mainiosti.

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Ranskan kieli
« Vastaus #28 : Huhtikuu 15, 2005, 12:03:34 »
Mielestäni ranska on todella kaunis kieli. Itse opiskelin lukiossa B3-tasolla ranskaa 6 kurssia. Nyt yliopistossa taidan aloittaa uudestaan. Täytyy vain ottaa selville pitääkö aloittaa ihan alkeiskurssista lähtien kun en koko B3 opimäärää suorittanut ja alkeistasoa korkeammalla kurssilla voi olla vaatimuksena juuri tuo koko B3-oopimäärä. Menestyin lukiossa aika hyvin, mutta nyt on unohtunut. No ainakin ''loistaisi'' siellä alkeiskurssilla.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Aniimariem

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #29 : Huhtikuu 15, 2005, 19:16:09 »
Lukion ainevalintoja tehdessäni otin ranskaa itselleni muutaman kurssin verran. Kiinnostukseni Ranskan maata kohtaan syttyi jokin aika sitten ja etsiessäni tietoa kulttuurista, huomasin myös kielen olevan todella kaunista. Kielen vaikeus osaltaan kiehtoo, vaikka hiukan jännittääkin. Onhan esimerkiksi suomi ulkomaalaisten mielestä vaikeaa, kaikkine päätteineen prepositioiden sijaan. Sitä paitsi haastavuus on aina kiehtonut minua. Kielitaito on myös aina ehdotonta plussaa ja mieluummin opin ranskaa, kuin saksaa, joka kuulostaa korvissani kamalalta.

Myöhemmin voi miettiä uudelleen, miten ranskan kieleen sitten suhtaudun, mutta kun halua ja kiinnostusta löytyy, niin ainakin haluan yrittää.

Elétha

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #30 : Huhtikuu 15, 2005, 22:54:11 »
Nyt kasilla aloitin ja jonkin verran olen oppinut siis. Kaunista se on, ja vaikeaa. Unohdan asiat melkein heti opittuani. Nyt alkaa mietityttää, että olisiko kuitenkin pitänyt ottaa espanja, joka on kuulemma paljon helpompaa...
Odotan kauhulla mitä kaikkia kielioppiasioita vuosien varrella ranskasta vielä tulee. Olen nyt käynyt kaksi kertaa ranskassa, ja pieni toive olisi, että ensi kerralla osaisin jo tilata itse oman kahvini. Jos rohkeus riittää, sillä ääntäminen on joskus aika vaikeaa. Siihen ei heti totu... Ja kurkku är on aluksi kamalan vaikea. Kirjottaminenkin on aika tuskaa. Kaikki pikku viivat ja hatut täytyy muistaa laittaa... Mutta eiköhän siihenkin totu ajan kuluessa.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Ranskan kieli
« Vastaus #31 : Toukokuu 29, 2005, 19:48:12 »
Itse opiskelin ranskaa kolmen kurssin ajan. Alkeiskurssit, jotka oli jo yläasteella ja sitten lukion ykköskurssin, jonka jälkeen lopetin. Kauniin kuulonen kieli, ei mitenkään erityisen vaikeakaan, vaikka jotkut jutut tuotti hieman päänvaivaa.  Näin vähän jälkikäteen harmittaa, et lopetin, mut ei kuitenkaan niin paljoo, et alkaisin alusta.. Ehkä joskus tulevaisuudessa.
Kirjottaminen oli aika helppoa. Sanat vaan tuppas unohtumaan. Kokeessa se oli ärsyttävää. Taivutusmuodot olikin vähän toinen asia. Ku me mentiin asiat aika nopeasti, etten mä niitä ehtiny kunnolla oppimaan, mut jotain jäi kyl päähän. Ehkäpä mä pärjään kesällä sillä ranskanosaamismäärällä mikä mul nyt on..
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Goldenfake

 • Contessa
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Roma ♥ Italia ♥
  • Questo inverno finirà
Ranskan kieli
« Vastaus #32 : Toukokuu 30, 2005, 16:24:27 »
Minä olen lukenut ranskaa viidenneltä luokalta lähtien. Aluksi olisin voinut antaa vaikka molemmat käteni siitä, että saisin opiskella sitä mielin määrin. Ai nyt? Ehem.. sanotaanko vaikka, että jaksan tunnit läpi se ajatus päällä, että: 'Tämän jälkeen koulu loppuu. Koita jaksaa. Hengitä.' Mikä tähän on syynä? Ranska muuttui vain niin ylimielisen kuuloiseksi, en tiedä miksi. En aio kuitenkaan sitä pois jättää, tulisi turhauttava olo tässä vaiheessa lopettaa. Mutta opettaja ei ole paras mahdollinen, ja muutenkin, se ranska on sellaista ärrän ja "suhina-ässän" sekoitusta. Hyvin epäselvää. Osaan minä ranskaa hyvin, mutta se vain ei tällä hetkellä kiinnosta.

Je m'appelle Pottu (=minun nimeni on Pottu) (tämmöinen perusjuttu, kyllä minä muutakin osaan ^^)
Hienon näköistä, kuuloistakin. Mutta entäs sitten, kun luetaan pitkiä kappaleita, ja kaikki on ärrää ja ässää? Minun mielipide. On ranska kauniimman kuuloista kuin ruotsin kieli. Luulen, että kieli jossain vaiheessa alkaa kiinnostamaan.

Joku sanoi, että 99 on tarkkaan suomennettuna neljä-kaksikymmentä-kymmenen-yhdeksän. Tämä tulee (ala-asteen opettajan mukaan) 4 x 20 + 10 + 9 = 99, TAI 4 x 20 + 19.

/Edit.

Jeps,  laitoin  tuonkin. Kiitos, Envu!
Fabrizio: Si, ti desidero, ti voglio con tutto me stesso, dalla prima volta che ti ho visto ti desidero, da settimane ti voglio fino ad impazzirne, e ti amo, io, ti amo, io ti amo e ti desidero e ti amo, potrei urlarlo se vuoi te lo giuro! Si, ti giuro... Nessuno, nessuno potrebbe dirmi che devo vergognarmi: Io amo Elisa!

Envu

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #33 : Toukokuu 30, 2005, 19:15:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Goldenfake"
Joku sanoi, että 99 on tarkkaan suomennettuna neljä-kaksikymmentä-kymmenen-yhdeksän. Tämä tulee (ala-asteen opettajan mukaan) 4 x 20 + 10 + 9 = 99.


Anteeksi pilkunviilaukseni, mutta olen itse ymmärtänyt, että se olisi periaatteessa 4 x 20 + 19.. Kun eikös kuitenkin esimerkiksi 96 sanota 4x 20 + 16 eikä 4 x 20 + 10 + 6..
Mutta tuossa tapauksessa se on lähes sama. :)

Minulla oli tänään ranskan koe. Harkitsen vakavasti koko kielen jättämistä ensi vuodelta pois, sillä se opettaja on ihan kauhea. Meidän koealueessamme oli kaksi kappaletta ja pari kielioppiasiaa, ja luin kyllä hyvin, mutta tämä vääntää 7 sivun kokeen, missä on kaksi luetunymmärtämistä ja 100 sanan aine kirjoitettavana..
Voitte uskoa, että puolessa välissä iski turhautuminen, mutta pinnistelin kokeen loppuun. Joskin viimeinen tehtävä, sellainen abc-juttu, meni ihan arvalla, ja aineesta tuli todella huono.

Mutta täytyy sanoa, että tulin todella hyvälle mielelle toisesta luetunymmärtämisestä paitsi aiheensa niin myös sen puolesta, että ymmärsin sen kokonaan. Se oli jonkun pariisilaisen kissan muistelmat.. Suloista.

Miksi kaikki kieltenopettajat ovat hirveitä? Miksi juuri tuon pitää opettaa lukiossamme ranskaa? Minä oikeasti tykkäisin opiskella sitä.

sahh

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #34 : Toukokuu 30, 2005, 22:01:47 »
Minä pidän ranskan kielestä paljon vaikka aina välillä tuleekin sellainen olo, että se on vain jonkun ilkeän olennon keksimä tapa kiduttaa pieniä ihmisiä. Olen opiskellut sitä kolmannesta luokasta lähtien, eli nyt tulee 6 vuotta täyteen ja lukiossa aion jatkaa. Vielä joskus aion osata puhua ranskaa ymmärrettävästi!

Ranska voi tuntua vaikealta kieleltä, mutta esimerkiksi saksaan verrattuna se on minun mielestäni paljon loogisempi. Siellä on ne tietyt säännöt, jotka voi opetella ulkoa ja sitten kaikki hommat toimii niitä soveltaen. Voi ehkä olla muutama pieni poikkeus, mutta yleisesti ottaen kieli toimii niiden sääntöjen mukaan, toisin kuin esimerkiksi saksa... Sitä kieltä opiskellessa tuntuu, ettei siellä muita kuin niitä poikkeuksia olekaan, mutta tämä nyt on vain oma mielipiteeni.

Ranskan numeroni on ollut aina 8 tai parempi (kutosella jopa 10! :D) eli osaan periaatteessa sitä ihan kohtuullisesti. Toivon, että lukiossa on kiva ranskan opettaja, sillä suuri osa yläasteesta on mennyt siihen maikan kanssa tappeluun, eikä niinkään opiskeluun.. Ainoa ongelmani on se melko yleinen ongelma, etten millään uskalla puhua ja sitten kun tulee sellainen tilanne, että pitäisi suunsa avata, jäädyn totaalisesti ja tuntuu, kuin unohtaisin jok'ikisen asian, mitä olen ikinä koko kielestä oppinut. Ääntämistä en ole koskaan pitänyt erityisen vaikeana, kunhan jostain ensin kuulee, miten sen sanan pitäisi mennä.

Tänä kesänä ajattelin ottaa sellaisen tavoitteen, että rupean lukemaan myös ranskan kielistä kirjallisuutta (jotain ihan helppoja aluksi, tietty), siinä kun oppii sanastoa ja ihan yleisesti sitä kielen käyttöä aika hyvin. Ainoa hankaluus on se, ettei ranskaksi kirjoja löydy yhtä helposti, kuin englanniksi, mutta kyllä etsivä löytää.

Kaikki ihmiset, opiskelkaa ranskaa! Ranska on hieno maa, jossa haluaisin päästä käymään uudestaan mahdollisimman pian ja ranska on upea kieli, jota on upea puhua. Se tuntuu hienolta, kun joskus onnistuu saamaan kaikki estot pois ja kieli vain virtaa liikoja ajattelematta. (:

(Tuohon passé composé vs. imperfekti -juttuun, minulle on opetettu, että pc tulee aina, kun tapahtuma on hetkellistä, tiedetään tarkalleen milloin se alkaa ja loppuu jne. Imperfektiä käytetään, kun kerrotaan jotain pitkäaikaista, kestävää, minkä alusta ja lopusta ei voi olla aivan varma. Äh, toivottavasti osasin selventää jotenkin.)

Hiutale

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #35 : Toukokuu 31, 2005, 08:55:11 »
Aloitin ranskan ala-asteen 4. luokalla. Numeroni ranskasta on tällä hetkllä 9, johon olen tyytyväinen. :] Minusta ranska on kaunis kieli... Hienon näköistä kirjoittaessa ja hienon kuuloista puhuttaessa. ^^ Mutta samalla se on hyvin vaikea kieli, ainakin minulle... Kielioppiasioita en muista ikinä, ja sanatkin pääsevät unohtumaan. .__. Aksentteja sun muita en ikinä osaa laittaa oikein päin. xD Mutta loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen että otin ranskan ja jatkoin sitä ylä-asteellakin. Aion "isona" matkustella paljon ja ranskan kielestä on varmasti paljon hyötyä.

Thierry

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #36 : Toukokuu 31, 2005, 10:21:18 »
Itse olen lukenut ranskaa vasta kaksi vuotta eikä se VIELÄ tunnu kovinkaan vaikealta. Ainut ongelma on minusta ranskalaisten tapa tehdä sanontoja ja muita kommervenkkejä. Heillä on aivan omanlaisia tapoja sanoa jotakin ja itse en aina ymmärrä näitä...

Toinen vaikeus on ranskalaisten tapa puhua kieltään. On vaikea saada sanoista selvää sillä kaikki sidotaan. Jos yksi sana menee tajuamatta, sotkee se koko lausetta sillä ei voi olla varma milloin seuraava sana alkoi... Ehkä tämäkin muuttuu minulla, kun alan ymmärtää kieltä enemmän...


Esimerkki vaikeasti ymmärrettävästä lorulauseesta, jossa sanayhtymät lausutaan ''toisina'' sanoina:

Le maire creux dit (et m'a r'dit lundi): Je dis que vendre dix manches, ca me dit

Eli: Pöllö pormestari sanoo (ja toisti minulle maanantaina): Sanonpa vaan, että 10 hihan myyminen houkuttelee minua.

Thierry

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #37 : Toukokuu 31, 2005, 10:27:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Envu"
Lainaus käyttäjältä: "Goldenfake"
Joku sanoi, että 99 on tarkkaan suomennettuna neljä-kaksikymmentä-kymmenen-yhdeksän. Tämä tulee (ala-asteen opettajan mukaan) 4 x 20 + 10 + 9 = 99.


Anteeksi pilkunviilaukseni, mutta olen itse ymmärtänyt, että se olisi periaatteessa 4 x 20 + 19.. Kun eikös kuitenkin esimerkiksi 96 sanota 4x 20 + 16 eikä 4 x 20 + 10 + 6..
Mutta tuossa tapauksessa se on lähes sama. :)Ranskassahan sanotaan 19 dix-neuf eli 10+9. 97 siis sanotaan quatre -vingt-dix-neuf, eli todellakin 4x20+10+9

16 taas on oma sanansa; seize, eli siihen ei olla laitettu kymmentä eteen, siksi 96 onkin 4x20+16

Varmasti tämän tiesitkin, halusin vain ''korjailla'' väitettäsi'...

Shopaholic

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #38 : Toukokuu 31, 2005, 17:22:27 »
Mä olin vähän aikaa sitten matkalla Ranskassa ja opin siellä muutaman sanan ranskaa. (Siis tyyliin kiitos, päivää ja muutaman ruokasanan, että ehkä tietää, mitä ravintolassa tilaa...) Nyt matkan jälkeen mun on hirveesti tehny mieli alottaa ranskanopiskelu, jos vaikka syksyllä menis kansalaisopistoon. Mut nyt kun mä oon lukennu teidän muiden kommentteja siitä, miten vaikeaa ranska on, mua on alkannu vähän epäilyttämään...

Horatia

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #39 : Toukokuu 31, 2005, 19:29:19 »
En ole ikinä opiskellut ranskaa, ikinä. Yksi kaveri aloitti sen lukemisen kasilta ja se ei oikein kuullostanut miltään selvältä :D muttamutta... monet tuttuni opiskelevat sitä ja kehuvat sen olevan jokseenkin helppoa. Ei sitä tiedä, vaikka joskus kaukana tulevaisuudessa opiskelisin sitä ihan vain huvin vuoksi :)

Envu

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #40 : Kesäkuu 01, 2005, 07:37:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Thierry"
Ranskassahan sanotaan 19 dix-neuf eli 10+9. 97 siis sanotaan quatre -vingt-dix-neuf, eli todellakin 4x20+10+9

16 taas on oma sanansa; seize, eli siihen ei olla laitettu kymmentä eteen, siksi 96 onkin 4x20+16

Varmasti tämän tiesitkin, halusin vain ''korjailla'' väitettäsi'...


Tiesinhän minä tuon kaiken, mutta ehkä ongelma sitten on siinä, että en ajattele numeroa 19 10+9 vaan minulle se on 19 ( vaikka se onkin 10-9 ).

Eli periaatteessa olimme molemmat oikeassa, kyse on vaan erilaisesta käsittelytavasta. :D

Thierry

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #41 : Kesäkuu 01, 2005, 07:42:18 »
Niinpä niin, nytten tajusin vasta sinua -.-

Jónsì

 • Ankeuttaja
Ranskan kieli
« Vastaus #42 : Kesäkuu 11, 2005, 22:06:36 »
No nyt löytyi kultakaivos!
Lainaus käyttäjältä: "Riverwind"
Lainaus

Papaya kirjoitti:
Fakta kuitenkin on, että lausunnaltaan ranskan kieli on helpompaa kuin enlanti.


Hah, en oikein osaa uskoa tuota. ^^
Mmjoo, mutta kyllä englannin kielessä on varmasti myös omat lausumis- sääntönsä. Voisivat vain paljastaa sen meille muillekin.

Ranskassa on kyllä helpot ääntämissäännöt, kun ne vain tajuaa. Kun taas englannissa saa ihmetellä hetken että mites tämä a nyt ääntyy. (vrt. all - hat - race - say eikä tässä edes kaikki...) Siinä on siis logiikan kanssa tosi kivaa.

Minä luin sen B2-ranskan, kaksi vuotta siis. Erilliseen todistukseen arvosanaksi tuli 9, ja riippuvuus ranskan kieleen. Minä kuuntelen ranskalaista musiikkia paljonkin (tai no, ranskankielistä) ja sieltä tarttuu kaikkea hauskaa, kuten: Je voulais te dire que je t'attends.

Jos ranskaa vertaa joihinkin muihin romaanisiin kieliin (minun tapauksessani italiaan ja portugaliin), huomaa sen joiltain osin paljon helpommaksi kuin muut. Siinä missä portugalinopiskelija joutuu vääntämään naamaansa nasaalidiftongeihin, riittää ranskanopiskelijalle vain ne pari nenä-äännettä. Italiaa opiskeleva joutuu hakkaamaan päähänsä seitsemän (7!) määräistä artikkelia, ranskassa riittää neljä. (Niin että l' lasketaan yhdeksi artikkeliksi) Ranskaa lukeneet muistavat prepositiot à ja de, jotka muuttuvat jos joutuvat lauseessa kohtaan ennen artikkelia. (siis, à + le = au, à + les = aux...) Tämä sama koskee myös italiaa, mutta niitä prepositioita on kuusi! Ja ne kaikki lyödään opiskelijan eteen samaan aikaan. Myös italian III konjugaatio, joka jakautuu kahteen ryhmään, saa opiskelijan harkitsemaan kärsimystensä lopettamista.
  IIIa konjugaatio
  partire = lähteä
  (io) parto
  (tu) parti
  (lui/lei) parte
  (noi) partiamo
  (voi) partiate
  (loro) partono

  IIIb konjugaatio
  capire = ymmärtää
  (io) capisco
  (tu) capisci
  (lui/lei) capisce
  (noi) capiamo
  (voi) capiate
  (loro) capiscono
  (capire on myös siitä epäsäännöllinen verbi, että sinne ei lisätä h:ta, että lausuminen pysyisi samana kuin perusmuodossa)[/list]
  Tuo ^ on ehkä vähän off, mutta ainakin ranskanopiskelijat ymmärtävät kuinka onnekkaita ovat.

  Poissa nutcracker

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Luihuinen
  Ranskan kieli
  « Vastaus #43 : Kesäkuu 12, 2005, 21:02:16 »
  Ah, rakastettava ranskan kieli. <3 Aloitan sen opiskelun ensi syksynä, yksityistunneilla, koska käpykoulussani ei ole sitä mahdollisuutta yläasteelle lukea. O_o

  No, halusin aloittaa ranskan, koska se kuulostaa niin kauniilta, ja on hyödyllinen. Hyvin sivistynyt ja tarpeellinen, kuulostaa paljon houkuttelevammalta kuin saksa (umh) mutta on takuulla vaikea. No, syksyllä kykenen varmasti sanomaan tästä aiheesta enemmän...^^
  "I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

  talvi

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #44 : Kesäkuu 13, 2005, 12:40:07 »
  Itse en ole koskaan lukenut Ranskaa, ja koko kieli on aika hepreaa ylipäätään, mutta kiinnostaisi silti lukea sitä joskus. Mulle ei ole harmikseni tullut koskaan mahdollisuutta opiskella kyseistä kieltä, mutta haluaisin kyllä. Nykyisessä koulussanikaan ei olle tämän kielen opetusta, mutta pitäisi varmaan miettiä Ranskan opiskelua sitten, kun lopetan nykyset opiskeluni. Oma kieli taitoni on vähän heikomman puoleinen, Saksaa olen opiskellut, mikä mielestäni muistuttaa Ranskaa jossain määrin.
  Jonkin verran Euroopassa matkustelleena huomasin, että Ranska on aika hyöhyllinen kieli jos sielä aikoo enemmänkin alkaa liikkua. Toinen on sitten tietysti Saksa, mutta ehkä opiskelen kumpaakin kieltä vielä joskus paremmin, ehkä. :)

  Poissa Fabulous

  • hametyttö
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Help me out of here.
  Ranskan kieli
  « Vastaus #45 : Kesäkuu 13, 2005, 13:33:44 »
  Ranska on minun mielestäni aivan ihana kieli. Kaunis ja vielä tarpeellinenkin. Minua niin ketuttaa, kun ranskan valinnaisryhmää ei tehtykkään liian pienen oppilasmäärän johdosta, joten meneepi sen opiskelu sitten lukion puolelle.

  Äiti osaa ranskaa hyvin, olimme viime kesänä Ranskassa ja siellä se puheli ympäriinsä. On lukenut yläasteella ranskaa ja aloitti sen uudestaan lukiossa. Nyt muutama vuosi sitten lähti iltalukioon lukemaan pitkää ranskaa ja kirjoitti sen keväänä. (Sai jonkun kasin).
  But whether James really did take off Snape's pants, Harry never found out.
  (Harry Potter and the Order of the Phoenix)

  Luftalarm

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #46 : Kesäkuu 13, 2005, 17:32:04 »
  Ranska on nätti kieli, jota olisi mukava osata. Ala-asteella A2-kielen valinnoissa olin ottamassa sen, mutta lopulta päädyin saksaan( enkä kadu! ) sillä perusteella, että monet kaverini ottivat sen. Ehkä lukiossa alan lukea ranskaa, ken tietää. Sen verran pidän kielistä, että ehkä pari kurssia ranskaa menisi muiden kielien seassa. Mahdollisella interrail-matkalla olisi tarpeellinen kieli ja yleisestikin ranskaa puhutaan aika monessa maassa.

  Nykyinen ranskan taitoni rajoittuu sanontoihin Si'l vous plaît, Qu'est-ce que c'est? ja muutamin muihin alkaen "Minun nimeni on..." lauseesta. Ottaen huomioon, etten ole koskaan opiskellut ranskaa, osaan lausua sitä melko hyvin( niin ja osaan muuttaa -eau -loppuiset substantiivit monikkoon :p ). Ymmärtäminen on sitten toinen juttu.

  Anki M

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #47 : Kesäkuu 13, 2005, 17:55:57 »
  Ranska on minustakin kaunis kieli. Kuuntelen sitä mielelläni, vaikka en ymmärräkään mitään. :)

  Luin ranskaa lukiossa ja vihasin koko kieltä sydämeni pohjasta. En vain jaksanut opiskella. Kaduin etten ottanut saksaa. Ranska tuntui kamalan vaikealta. En osanut lausua sitä yhtään. Tilannetta vielä pahensi se, että ryhmässämme oli vain viisi ihmistä ja minä olin kamalan ujo ja pelkäsin yli kaiken tunneilla puhumista.

  No, ehkä olisin oppinut jotain, jos opiskelumotivaationi ei olisi puuttunut niin täydellisesti. Minustahan se vain oli kiinni. En kyllä alkaisi enää uudestaan opiskella ranskaa.

  ShinyStar

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #48 : Kesäkuu 13, 2005, 23:33:26 »
  Minulle on jostakin ihan yhtäkkiä hypännyt tunne, että haluan opiskella ranskaa. En ymmärrä, mistä ihmeestä se on tullut. Ei kai sillä ole väliä kuitenkaan. Motivaationi on aivan karrrmean suuri. En tajua, miten se tällä tavalla nyt yllätti, yleensä en erityisesti tällä tavalla innostu asioista... Mutta ranska vain kuulostaa ja näyttää niin ihanalta^^ (vrt. saksa, luin sitä A2-kielenä viisi pitkää vuotta [enkä osaa melkein mitään, joten se saa väistyä])

  Sinänsä tuo into tuli sopivaan aikaan, aloitan syksyllä lukion. Ainoa ongelma ja este tässä asiassa on se, että laitoin ykköseksi yhteishakuun sellaisen linjan, jossa ei ehdi opiskella kieliä... Enkä edes halua sille linjalle! No, tilanne selviää huomenna aamupäivällä. toivon ihan kamalan paljon, että en pääse sinne ykkösvalinnalle

  alcor

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #49 : Syyskuu 27, 2005, 14:26:23 »
  Ranska. Olen lukenut C-ranskaa, ja nyt on sitten meneillään neljäs vuosi ja myöntää täytyy, en mikään erityisen hyvä siinä vieläkään ole. Varoituksen sananen niille, jotka ranskan aloittavat: sitä ei opi noin vain, ja siinä menee PIIITKÄN aikaa, ennen kuin osaa edes vähän puhua sujuvasti ja että ei myö täällä Suomessa voida oppia sitä täydellisesti puhumaan, pitäisi mennä Ranskaan paikan päälle kuuntelemaan aksentteja ja sidontoja sun muita sinne. Ehkä sitten. Kaverit, jotka ovat olleet Ranskassa kielimatkoilla sanoivat, että pitäisi olla vähintään puoli vuotta, että oppisi jotain ymmärtämään ja että ei siellä ymmärretä suomalaisten tönkköranskaa. Uskon kyllä tuon, kun miettii omaa lausuntaa. Nykyisin en kiinnitä niin kovasti huomiota lausumiseen, kuten joskus, koska sanoja tungetaan joka tuutista sisään sanavarastoon ja kielioppisäännötkin saavat jo sekaisin, niin en kyllä kannata sitä, että rupeisi harjoittelemaan heti lausuntaa täydelliseksi, itse en vain voi keskittyä jokaikiseen kielioppiasiaan ja lausuntaan yhtä aikaa. Ehkä sitten, kun aivot alkavat tottua ranskan kieleen.

  Nyt ranska itse asiassa on alkanut sujua paremmin, ja olen jopa vieraiden sanojen lausuntaa oppinut päättelemään. Kuuntelut ovat jotain kamalinta, mutta niistäkin selviää, kun keskittyy ja yrittää käyttää maalaisjärkeä^^ Ranskaa on kuitenkin ihana opetella, se on kielenä haastava, mutta palkitsee aika hyvin. Esseitä tai tarinoita en ranskaksi osaisi kehitellä, kuin vain pienenlaatuisia, ja nekin yleensä täynnä kielioppivirheitä. Meille suomalaisille passe composet ja imperfektit voivat aiheuttaa pahemman laatuisia päänsärkykohtauksia^^ Miun tapauksessani ainakin. Mais, c'est la vie, seulement. Et quand je parle francais, je souviens toujours pourqoui j'ai commancé etudier cette langue. J'adore de la culture à France et je veux pouvoir parler cette langue adorable. J'aime beaucoup de France.

  ^Pahoittelee kielioppivirheitä, ne kuuluvat asiaan, ainakin minulla.

  Laureloth

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #50 : Syyskuu 27, 2005, 17:19:09 »
  Aloitin ranskan opiskelun ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Kurssin viimeinen tunti oli tänään.
  Minusta ranska kuulostaa todella kauniilta kun sen osaa. Ja itse en osaa. o__O
  Ainoa mitä kurssista jäi mieleen on nämä perinteiset "je m'appelle Jenni", "bonjour", "monsieur" ja muuta vastaavaa. Minulle uusien kielien oppiminen on tosi vaikeaa.
  Olisi hienoa osata puhua ranskaa, samoin kyllä montaa muutakin kieltä; japania, kreikkaa, kiinaa, italiaa, espanjaa ja venäjää. Paha vain että aika ei taida riittää.

  Poissa Samia

  • kettu
  • Reservi
  • *
  • Tupa: Luihuinen
  Ranskan kieli
  « Vastaus #51 : Syyskuu 27, 2005, 19:06:18 »
  Minä aloitin ranskanopiskelun tänä syksynä, nyt on ollut kai kuusi kaksoistuntia, joten en osaa kauheasti vielä sanoa. Siis en opiskelusta enkä ranskaksi.^^ (ollaanpas sitä taas vitsikkäitä)

  Ranska on ihan kaunis kieli, mutta jotkut ääntämistehtävien esimerkit kyllä karmivat selkäpiitä. Ja tällä hetkellä kaikki ääntäminen menee yli hilseen, kaikki pahuksen nasaalit ja ranskalainen r, jota en osaa sanoa.

  Ja minä toivon todella, ettei tarvitse ikinä, tai ainakaan pitkään aikaan, oppia kaikkia aksentteja. Ääntäminen vielä menee, mutta kirjoitan aksentit poikkeuksetta väärään suuntaan. Ja vielä ei ole selvinnyt mitä eroa on á- ja à-kirjaimilla.

  Yhdellä tunnilla kuunneltu laulu sai minut tajuamaan sen, miksi niin monet pitävät ranskaa kauniina kielenä. Laulettuna se kuulosti ihanalta, vaikka sanat olivatkin sävelradiokastia. Tietääkö joku hyvää ranskankielistä rock/pop-musiikkia? Tekisi mieli tutustua.
  "Always be specific when you lie." (rule #7)

  dimou

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #52 : Syyskuu 27, 2005, 19:53:40 »
  Lainaus käyttäjältä: "Astarte"
  Ja vielä ei ole selvinnyt mitä eroa on á- ja à-kirjaimilla.


  Minun rajallisen tietämykseni mukaan niissä ei ole mitään eroa. Siis lausunnallisesti. à kertoo, että sanan lausuminen loppuu, ja á taasen ilmaisee lausumisen "pitkittymistä". En minä osaa selittää. Niin ne kuitenkin menevät kaikissa aksenteissa.

  Voi niissä jotain muutakin eroa olla, ja poikkeuksiakin voi olla, kaikki sekin ranska, jota osasin keväällä, katosi päästäni kesäloman aikana.

  alcor

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #53 : Syyskuu 27, 2005, 20:45:17 »
  Lainaus käyttäjältä: "dimou"
  Lainaus käyttäjältä: "Astarte"
  Ja vielä ei ole selvinnyt mitä eroa on á- ja à-kirjaimilla.


  Minun rajallisen tietämykseni mukaan niissä ei ole mitään eroa. Siis lausunnallisesti. à kertoo, että sanan lausuminen loppuu, ja á taasen ilmaisee lausumisen "pitkittymistä". En minä osaa selittää. Niin ne kuitenkin menevät kaikissa aksenteissa.

  Voi niissä jotain muutakin eroa olla, ja poikkeuksiakin voi olla, kaikki sekin ranska, jota osasin keväällä, katosi päästäni kesäloman aikana.


  ^Joo, aivan näin. ` laitetaan, kun sana loppuu silloin töksähtäen, että sitä ei venytetä, mutta ´ kertoo, että sana lausutaan pitkänä. Tai siis että jos on jonkun sanan lopussa vokaalin päällä, yleensä muuten e-kirjaimen päällä^^

  Lils

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #54 : Syyskuu 27, 2005, 21:16:34 »
  Aloitin nyt lukiossa ranskan. Pakko oli, koska olen kyseistä kieltä ihaillut jo kauan aikaa ja halusin itsekin oppia sitä.

  Ennen ihmettelin miksi kaikki sanovat ranskan olevan kamalan vaikea kieli. Nyt en ihmettele enää ollenkaan. Todellakin vaatii paljon, että oppii asiat kunnolla. Kielioppi on kamalan vaikeaa.. Sanastokin välillä kuin hepreaa. Lauseita on tosin melko helppo ymmärtää, kunhan hahmottaa ja ymmärtää sanoja sieltä täältä ja yhdistelee.. Siten yleensä suomennos onkin helpompaa kuin esim. se iänikuinen verbien taivutusmuotojen vääntäminen.

  Ranska on silti yhä mielestäni kaunis kieli.. Hankalaa se on, mutta on palkitsevaa huomata puhuvansa sitä jo suhteellisen hyvin.

  Fievel

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #55 : Syyskuu 27, 2005, 22:13:42 »
  Ennen pidin ranskaa hienona kielenä (no, onhan se vieläkin hieno) ja halusin opiskella sitä kovasti, mutta nyt on kyllä mieli muuttunut. Ranska on sen verran vaikeaa ja tylsää.

  Ensimmäinen suosi oli hauskaa, kun oli hyvö opettaja, joka otti opiskelun ihan hauskuuden kannalta. Tällöin sain vielä yhdeksikön todistukseen. Mutta nyt menee jo kolmas vuosi, eikä yhtään jaksaisi. Oikeastaan - olenhan tässä jotain oppinut, mutta silti kaikki on todella vaikeaa. Varsinkin, kun samaan aikaan pitää suomea, englantia, ruotisia ja ranskaa vääntää.
  Lausuminen on melkein vaikeinta, r- kirjain ainakin vääntyy sellaiseksi, ettei siihen oikien suomalaisesta ole. Itsekkään en koskaan viitsi lausua asioita tunnilla, koska lausumiseni on kauhean kuuloista.

  Toivon saavani tänä vuonna edes kahdeksikon.

  Jónsì

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #56 : Syyskuu 27, 2005, 22:40:59 »
  Lainaus käyttäjältä: "Astarte"
  Ja vielä ei ole selvinnyt mitä eroa on á- ja à-kirjaimilla.

  Ei ranskassa ole á-kirjainta. `-aksenttiä käytetään ilmaisemaan että vokaali, jonka päälle se on kirjoitettu on viimeinen sanassa ääntyvä vokaali. ´-aksenttia taasen kun ilmaistaan että e ääntyy [e] eikä [ə], tai että se sanan lopussa yleensäkään ääntyy. Yksinkertaista.

  Ja nyt mainitakseni, minä olen lukenut ranskaa kahdeksannelta luokalta alkaen, joka sitten lukiossa vaihtui mystisesti pitkään ranskaan, opettaja kun oli sitä mieltä että turhaan minä aikaani tuhlaan ja turhaudun lyhyessä. Ja siellä sitä ollaan, pitkä kokeesta tuli 7½, eli voin olla enemmän kuin tyytyväinen.

  Ranska on ihana kieli, haluan yliopistoon lukemaan ranskalaista filologiaa. <3

  Zara

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #57 : Syyskuu 28, 2005, 19:45:47 »
  urgh. Miten joku jaksaa lukea ranskaa? .________.
  Luin sitä kaksi vuotta yläasteella. Numerot 8 8 - ja hups - 6 ja 7. Ysin alussa tuli vaan semmonen "kiitti mulle riitti" -olo, kun ei tajunnut koko kielestä mitään, ja se kuulosti mun korvaan pelkältä sössötykseltä ja mongerrukselta. Kaikki ja epäsäännölliset verbit ja sääntöjen poikkeuksien poikkeuksien poikkeukset. Käytiin ehkä yksi säännöllinen verbi ja sekin sivuten.
  Ehkä vähän liikaa mun pienelle ja yksinkertaselle mielelle. :P
  .. ja vielä kaiken lisäksi se ranskanopettaja oli - anteeksi - täysi lehmä ja idiootti, katto mua aina vihasesti ja otti silmätikuksi vaikka oikeesti opiskelin alussa.. ;<<
  (myönnän tähän väliin että oli osa omaa syytä koska olen välillä tosi laiska ja sitten taas välillä ehkä vähän liiankin ahkera)
  Alotin nyt lukiossa espanjan ja tuntuu ainakin 100 kertaa helpommalta kun ranska ikinä. säännöllisiä verbejä<3.
  Ehkämahdollisesti alotan ranskan taas ens vuonna jos on kiinnostusta ja eritoten aikaa. Onhan se ihan nätti kieli, enkä voi kieltää ettenkö haluaisi osata sitä ja puhua kunnolla. We'll see.

  Jónsì

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #58 : Syyskuu 28, 2005, 20:07:04 »
  Lainaus käyttäjältä: "Zara"
  Alotin nyt lukiossa espanjan ja tuntuu ainakin 100 kertaa helpommalta kun ranska ikinä. säännöllisiä verbejä<3.

  Haluatko kuulla offtopic-kauhutarinan?
  (Jos aurorit antaisivat tämän olla tälläisenään niin viesti ei venyisi kohtuuttomasti...)

  Indikatiivi
  Presente
  yo       estoy
  tú       estás
  él       está
  nosotros estamos
  vosotros estáis
  ellos    están
     Perfecto
  yo       he estado
  tú       has estado
  él       ha estado
  nosotros hemos estado
  vosotros habéis estado
  ellos    han estado

  Imperfecto
  yo       estaba
  tú       estabas
  él       estaba
  nosotros estábamos
  vosotros estabais
  ellos    estaban
     
  Pluscuamperfecto
  yo       había estado
  tú       habías estado
  él       había estado
  nosotros habíamos estado
  vosotros habíais estado
  ellos    habían estado

  Pret?to
  yo       estuve
  tú       estuviste
  él       estuvo
  nosotros estuvimos
  vosotros estuvisteis
  ellos    estuvieron
     
  Pret?to anterior
  yo       hube estado
  tú       hubiste estado
  él       hubo estado
  nosotros hubimos estado
  vosotros hubisteis estado
  ellos    hubieron estado

  Futuro
  yo       estaré
  tú       estarás
  él       estará
  nosotros estaremos
  vosotros estaréis
  ellos    estarán
     
  Futuro anterior
  yo       habré estado
  tú       habrás estado
  él       habrá estado
  nosotros habremos estado
  vosotros habréis estado
  ellos    habrán estado
     
  Subjunktiivi
  Presente
  yo       esté
  tú       estés
  él       esté
  nosotros estemos
  vosotros estéis
  ellos    estén
     Perfecto
  yo       haya estado
  tú       hayas estado
  él       haya estado
  nosotros hayamos estado
  vosotros hayáis estado
  ellos    hayan estado

  Imperfecto
  yo       estuviera
  tú       estuvieras
  él       estuviera
  nosotros estuviéramos
  vosotros estuvierais
  ellos    estuvieran


  yo       estuviese
  tú       estuvieses
  él       estuviese
  nosotros estuviésemos
  vosotros estuvieseis
  ellos    estuviesen
     
  Pluscuamperfecto
  yo       hubiera estado
  tú       hubieras estado
  él       hubiera estado
  nosotros hubiéramos estado
  vosotros hubierais estado
  ellos    hubieran estado

  yo       hubiese estado
  tú       hubieses estado
  él       hubiese estado
  nosotros hubiésemos estado
  vosotros hubieseis estado
  ellos    hubiesen estado

  Futuro
  yo       estuviere
  tú       estuvieres
  él       estuviere
  nosotros estuviéremos
  vosotros estuviereis
  ellos    estuvieren
     
  Futuro anterior
  yo       hubiere estado
  tú       hubieres estado
  él       hubiere estado
  nosotros hubiéremos estado
  vosotros hubiereis estado
  ellos    hubieren estado
  Konditionaali
  Presente
  yo       estaría
  tú       estarías
  él       estaría
  nosotros estaríamos
  vosotros estaríais
  ellos    estarían
     Perfecto
  yo       habría estado
  tú       habrías estado
  él       habría estado
  nosotros habríamos estado
  vosotros habríais estado
  ellos    habrían estado
     
  Imperatiivi
  tú       está
  él       esté
  nosotros estemos
  vosotros estad
  ellos    estén

  Vrt. Ranskan verbimuotoihin:

  Présent
  je        suis
  tu        es
  il; elle   est
  ns        sommes
  vs        êtes
  ils; elles sont

  Passé composé
  j'        ai été
  tu        as été
  il; elle   a été
  ns        avons été
  vs        avez été
  ils; elles ont été


  Imparfait
  j'        étais
  tu        étais
  il; elle   était
  ns        étions
  vs        étiez
  ils; elles étaient

  Plus-que-parfait
  j'        avais été
  tu        avais été
  il; elle   avait été
  ns        avions été
  vs        aviez été
  ils; elles avaient été

  Futur simple
  je        serai
  tu        seras
  il; elle   sera
  ns        serons
  vs        serez
  ils; elles seront

  Futur antérieur
  j'        aurai été
  tu        auras été
  il; elle   aura été
  ns        aurons été
  vs        aurez été
  ils; elles auront été

  Passé simple
  je        fus
  tu        fus
  il; elle   fut
  ns        fûmes
  vs        fûtes
  ils; elles furent

  Passé antérieur
  j'        eus été
  tu        eus été
  il; elle   eut été
  ns        eûmes été
  vs        eûtes été
  ils; elles eurent été

  Subjunktiivi
  Présent
  je        sois
  tu        sois
  il; elle   soit
  ns        soyons
  vs        soyez
  ils; elles soient

  Passé composé
  j'        aie été
  tu        aies été
  il; elle   ait été
  ns        ayons été
  vs        ayez été
  ils; elles aient été

  Imparfait
  je        fusse
  tu        fusses
  il; elle   fût
  ns        fussions
  vs        fussiez
  ils; elles fussent

  Plus-que-parfait
  j'        eusse été
  tu        eusses été
  il; elle   eût été
  ns        eussions été
  vs        eussiez été
  ils; elles eussent été

  Konditionaali
  Présent
  je        serais
  tu        serais
  il; elle   serait
  nous        serions
  vous        seriez
  ils; elles seraient

  Passé
  j'        aurais été
  tu        aurais été
  il; elle   aurait été
  nous        aurions été
  vous        auriez été
  ils; elles auraient été

  Imperatiivi
  tu        sois
  nous        soyons
  vous        soyez


  Eli espanjassa 19 verbimuotoa, ranskassa 15. Epäsäännölliset verbit vain sattuvat olemaan ne useiten käytetyt ja tärkeimmät, pakkohan niitä on käydä läpi. Et voi väittää ettet olisi espanjassa joutunut yhtään epäsäännöllistä verbiä opettelemaan. Ranskassakin kun nuo menevät osa melko lailla päättelemällä. Vartalo ja päätteet ovat epäsäännöllisilläkin melkein säännölliset. Tai isoin muutos on juuri se vartalo, osa verbeistä kun käyttää vartaloa jota ei oikeasti ole olemassa. Tai sitä ei voi nähdä suoraan verbistä.

  Zara

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #59 : Syyskuu 28, 2005, 20:51:53 »
  off

  Lainaus käyttäjältä: "Jónsì"

  Et voi väittää ettet olisi espanjassa joutunut yhtään epäsäännöllistä verbiä opettelemaan. Ranskassakin kun nuo menevät osa melko lailla päättelemällä.


  En voikkaan. :p Myönnän edelleen, että osa ranskasta pitämättömyydestäni (ör?) on oman laiskuuden syytä. Mutta silti. Ranskassa ei ole mun mielestä kauheasti järkeä. o.O O.o
  ei taas liity, mutta kaveri lukee portugalia, kuulemma ainakin viisi kertaa vaikeampaa kuin ranska, kaikki sanat sulautuu yhteen ilman mitään logiikkaa.
  Ja ranskassa on vaikeaa se lausuminen. mur. ._.

  Olen liian matemaatikko kieliin. Voin melkein vannoa, että luen kaksi kurssia espanjaa, ja sitten rupee jo ottamaan päähän koska en osaa mitään ja luovutan. :PPP

  ei taaskaan liittynnyt mihinkään? aivan niin. ei. olen hyvä tässä. \o/

  /off

  Manteli

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #60 : Syyskuu 29, 2005, 22:51:01 »
  Yllättävää, miten moni pitää ranskaa tylsänä ja hankalana... Minä olen opiskellut ranskaa yläasteella ja jatkoin lukiossa B3-ryhmässä (nyt on kurssi 8 menossa), eikä se minusta ylivoimaisen vaikeaa ole missään vaiheessa ollut. Toisinaan tietysti hiukan tylsänpuoleista, mutta meillä oli onneksi vielä viime keväänä ranskalainen tyyppi tunneilla "apuopettajana" kaksi kertaa viikossa. Olen joutunut puhumaan ranskaa muutoinkin jonkin verran ja puhuminen alkaa muuttua helpommaksi aika nopeasti (sitten kun ei enää välitä niin kauheasti virheistään, vaan keskittyy siihen, että tulee ymmärretyksi).

  Minua auttavat latina (myös kielioppi, joka on muuten paljon hankalampaa) ja englanti sanaston osalta. Kun asiaa rupeaa miettimään, huomaa, miten paljon englantiin on lainattu sanoja ranskasta. Mutta onhan ranskassa vaikeutensa, varsinkin jos ei jaksa aina opetella ulkoa epäsäännöllisiä verbejä ja kaikenlaisia päätteitä... ei sitä aina viitsi opiskella niin kauheasti ;)

  Jónsì

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #61 : Syyskuu 29, 2005, 23:10:27 »
  Lainaus käyttäjältä: "Zara"
  mutta kaveri lukee portugalia, kuulemma ainakin viisi kertaa vaikeampaa kuin ranska, kaikki sanat sulautuu yhteen ilman mitään logiikkaa.

  On niissä ihan selvä logiikka, olen sitäkin lukenut. Siinä on tietenkin omat vaikeutensa, portugalilaiset kun nielevät äänteitä ihan sattumanvaraisesti. (Tai siltä se tuntuu) Portugalikaan ei ole niin hirveän vaikeaa.

  offtopic {
  end: solid
  color: #ffffff
  }

  Poissa tamina

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tomaatti
  Ranskan kieli
  « Vastaus #62 : Syyskuu 30, 2005, 17:37:17 »
  Yh, ranska. Tappavan tylsää, ja kuulostaa ihme mongerrukselta. Kun joku sanoo että ranska kuulostaa ihanalta ja on kateellinen, kun minä sitä osaan, minä oikeasti katson vähän oudoksuen. Mutta, ihan miten vain, moni pitää englantia tylsänä, vaikka se on niin ihanaa.

  Minä osaan ranskaa mielestäni suht hyvin, Tampereen ranskalaissuomalaisessa koulussa ollut kymmenen vuotta (mwahahahaaa, täällä on muitakin jotka ovat joutuneet kärsimään), kasilla siis. Onneksi kieli vähenee koko ajan. Kun esimerkiksi leikkikoulussa puhui suomea vain muut lapset ja apuopettaja, nyt yläasteella on vain fysiikka, kemia, ranska ja matikka ranskaksi. Eikä ne taidot niin ruostu, kun kuulee oikeaa ääntämistä, opiskelee kielioppia, puhuu ja kirjoittaa päivittäin.

  Muoks//Ja nyt kauniisti sanottuna OTTAA PÄÄHÄN. Kukaan, kukaan ei viitsinyt sanoa, että meillä on kasilla puolet historiasta ranskaksi, ennen kuin jakso vaihtui ja historia alkoi. Ja se opettaja on...Onneksi se on raskaana, niin saatamme päästä siitä eroon vähän aiemmin kuin muuten. Minä ja kaveri ollaan sen lempioppilaat, kun me sentäs vastaamme sen kysymyksiin ja teemme tunnilla tehtäviä, kaikki muut vaan mellakoi. Mutta oikeasti, jos tästä oltaisiin VÄHÄN aiemmin informoitu, olisin vaihtanut suomalaiselle luokalle (te "tavalliset", kadehdin teitä -_-), nyt on pikkasen liian myöhästä. Ja niin olisi koko muukin luokka, siis ne, joiden vanhemmat olisivat antaneet luvan. Se on jo tarpeeksi ärsyttävää, kun jää jälkeen niistä muista aineista. Ja nyt kun tulee suomenkielisestä ja täst historiasta yhteinen numero, niin minä saan sitten huonon. Kun mulla on asennevamma. (ihanaa vaahdota täällä, kun ei kukaan kuitenkaan näitä vanhoja viestejä lue :D Kukaan ei edes huomaa, mutta voin purkaa tunteitani ihan kympillä)

  Ysin sain ranskasta, eli ihan hyvin minulla menee. Kielioppi vain on joskus vähän hukassa, kun nukun tunnit, mutta kyllä se usein tulee ihan luonnostaan oikein. Ääntää osaan suht hyvin, vaikka varmaan opettajamme ovat kovissa tuskissa kun joutuu kuuntelemaan ei-ranskalaista korostustamme päivästä toiseen. Minuakin alkaa särkeä päätä, kun joku oikein huonosti ääntää.

  Ranskanvastainen asenteeni johtuu varmaan opettajista, joita olen joutunut pienen ikäni kestämään. Yritän päästä siitä eroon, kun on vielä vajaat kaksi vuotta ranskaa edessä.
  "Hehe, I wonder about that..."

  Serenelle

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #63 : Syyskuu 30, 2005, 19:45:48 »
  Mulla olikin itseasiassa tänään ranskan koe... Aloitin opiskelemaan ranskan kieltä aloitettuani lukion nyt syksyllä. Mä olin kesän aikana valinnut 7 kurssia ranskaa, mutta kävin poistamassa ne kaikki käytyäni viikon verran tunneilla! Ensimmäinen kurssi mun oli kyllä pakko käydä loppuun, kun olin sen valinnutkin, mutta muut heitin vekeen mun kurssisuunnitelmasta niin äkkiä kun vain pystyin! Mun mielestä ranska on kuulostanut ihan hienolta ja se olikin yksi syy, miksi halusin sitä alkaa opiskelemaan. Meidän opettaja kuitenkin paljastui Pimentomaiseksi hirviöksi... Me ei saada kirjoittaa omaa käsialaa, vaan sen pitää olla samantyylistä, kun ranskalaisilla. Tavallista tekstaus "a":ta ei saa käyttää, taululle ei saa kirjottaa silleen eikä sillen, vaan niinkuin Madame sanoo... Mä en oppinut kertakaikkiaan mitään. (paitsi sen että pysyn mahdollisimman kaukana ranskan kielen kursseista ja varsinkin meidän koulun ranskan opesta ja kaikista niistä aineista,mitä se ranskan lisäksi opettaa...) Ranska on vaikeeta, ainakin sen monsterin opettamana...
  Mutta onneksi se on nyt ohi! Tänäinen ranskan koe meni päin sanonko-mitä! Mutta ei se mitään, meinaan mun elämän ensimmäiset ja viimeiset kidutustunnit a la ranskalaisittain on ohi! Pitäiskö lähtee juhlistamaan sitä?

  Poissa tear

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Ranskan kieli
  « Vastaus #64 : Syyskuu 30, 2005, 20:51:28 »
  Minä käyn tällähetkellä ranskan kurssia, koska luokkamme lähtee jouluna kahdeksi viikoksi Ranskaan. Erittäin kaunis kieli, aika vaikeaa silti. Osaan esim. esitellä itseni, esitellä ystäväni, tilata ravintolassa jotain ymsyms. Tuollaisia perusjuttuja, niitäkin tositosi vähän. Vaikka, en usko että opin joulukuun alkuun mennessä enää kovinkaan paljoa lisää, se on kumminkin niin vaikeaa, varsinkin kun on jo kolme muuta vierasperäistä kieltä, joita pitää opiskella.

  Muoks.// Nyt kun olen käynyt Ranskassa ja tutustunut erityisen hyvin noin 30 ranskalaiseen voin todeta; Ranska ei ole kaunis kieli. Yäääh :D
  « Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2007, 00:20:33 kirjoittanut tear »
  You're leaving me breathless.

  IceLowe

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #65 : Syyskuu 30, 2005, 21:30:38 »
  Haa! Olen lukenut ranskaa jo ala-asteen kolmannelta luokalta. Olen nyt lukion ensimmäisellä. Osaanhan minä sitä nyt aika hyvin.... Kaverit kylläkin sanovat että olen kamalan vaatimaton. Olisihan se tavoitteena kirjoittaa sitten yo -kirjoituksissa L, mutta M:kin olisi ihan hyvä.

  Onhan se kaunista kun kyseistä kieltä kuulee. Ranska ei ole vaikeaa. Se saattaa kuulostaa, mutta monet kaverinikin ovat parempia ranskassa kuin enkussa. Kun osaa kielioppia ja lausua ne ihanat kirjaimet oikein (kuten R).

  Jónsì

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #66 : Syyskuu 30, 2005, 23:35:57 »
  Lainaus käyttäjältä: "Serenelle"
  a la ranskalaisittain

  Ilmauksesi on huvittava, varmaan sinäkin ymmärrät mikä siinä on niin huvittavaa.

  Ja ranskaa taitamattomille: à la itsessään tarkoittaa ranskalaisittain esim. à la finlandais tarkoittaa suomalaisittain. Tiedän, köyhää huumoria.

  Fievel

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #67 : Lokakuu 01, 2005, 10:20:27 »
  Lainaus käyttäjältä: "IceLowe"
  Haa! Olen lukenut ranskaa jo ala-asteen kolmannelta luokalta. Olen nyt lukion ensimmäisellä. Osaanhan minä sitä nyt aika hyvin....


  Kolmannelta luokalta asti ? O.O Enpä tiennyt, että sekin on mahdollista. Eikös viidennellä vasta voi valita ranskan ja saksan välitä, tai olla valitsematta ollenkaan? Itse ainakin aloitin ranskan viidennellä. Tai sitten vain asun jossian koivikkokylässä (:

  Jónsì

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #68 : Lokakuu 01, 2005, 11:31:13 »
  Lainaus käyttäjältä: "Fievel"
  Kolmannelta luokalta asti ? O.O Enpä tiennyt, että sekin on mahdollista. Eikös viidennellä vasta voi valita ranskan ja saksan välitä, tai olla valitsematta ollenkaan? Itse ainakin aloitin ranskan viidennellä. Tai sitten vain asun jossian koivikkokylässä (:

  Jokaisella kunnalla on omien resurssiensa mukaan mahdollisuus määritellä mitä kieliä voi opiskella. Esimerkiksi Helsingissä voi aloitta kolmannella luokalla englannin, saksan, ranskan, venäjän ja käsittääkseni myös ruotsin. Ylöjärvellä vaihtoehdot ovatkin vain saksa ja englanti. Sitten on tietenkin vielä Helsingin Ranskalais-suomalainen koulu, jossa ranska aloitetaan viimeistään ensimmäisellä luokalla, jos siis ei ole jo tarhassa ollut siellä.

  Miksi joka toinen viesti tässä ketjussa on minun?

  Poissa Asoalian

  • : W
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Mary Sue
  Ranskan kieli
  « Vastaus #69 : Lokakuu 01, 2005, 12:17:37 »
  *hrrh* Saan kylmiä väreitä pelkästä ajatuksestakin. Ranska on nimittäin maailman tuskaisin kieli. Oikeasti. (:

  Olen lukenut sitä koulussa kolmannelta luokalta lähtien, ja varmaan katunut päätöstäni ottaa se ensimmäisestä tunnista alkaen. Kieli kuulostaa melko hirveältä, minkä lisäksi siinä ei ole mitään logiikkaa. Esimerkiksi artikkelit, ei niistä ikinä tiedä kumpi on kumpi. Ja epäsäännöllisten verbien taivutukset, adjektiivit ja kaikki. Ikinä ei voi tietää myöskään tietää miitten kaikkien kirjaimien päälle tulee ´tai ` tai vaikka ^. Minä en ainakaan ole sitä vielä neljässä ja yhdessä kuudesosavuodessa oppinut. ^^ Teistä en tiedä.
  Viimevuotinen opettajammekin oli hieman.. tyhmä, näin kiltisti sanottuna.

  Meillä muuten voi jo kolmannella valita ottaako englannin, saksan vai ranskan. Ruotsi on myös vaihtoehtona, tosin ikinä en ole kuullut että kukaan sitä A1- kielekseen olisi ottanut. Meidän koulussa ainakaan.. ^^
  "You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
  and being told they're going in another direction."

  Coccinelle

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #70 : Lokakuu 01, 2005, 17:35:24 »
  Aloitin ranskan opiskelun nyt tänä vuonna, joten en osaa vielä paljoakaan. Osaan vasta kertoa jotain itsestäni ja lemmikeistäni. :D Mutta kyllä sitä vielä ehtii oppia.
  Ranskan kieli kuulostaa nätiltä, mutta se EI ole helppoa. Pitää vain harjoitella koko ajan kovasti, koska jos kerrankin jää kappale ja sanat lukematta, voi pudota helposti kärryltä. .___. Mutta pidän ranskan kielestä ja opiskelen sitä innokkaasti. ^__^

  Poissa Millat

  • jolie coquine
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • shock me like an electric eel
  • Tupa: Mary Sue
  Ranskan kieli
  « Vastaus #71 : Lokakuu 02, 2005, 16:20:50 »
  Toinen vuosi ranskan opiskelua alkaa keskiviikkona, enkä malta odottaa. Tosin olenkin oikeastaan varmaan lähes ainoa ryhmästämme, joka haluaa sitä jatkaa. Muut eivät ole yhtään innostuneita, haukkuvat kielen lyttyyn. Mielenkiintoista, kun vuosi sitten, kun ei ollut vielä alkanut ensimmäinen kurssi suurin osa odotti sitä ihan innoissaan. Mielenkiinnon kohteet muuttuvat jne. mutta on vain rasittavaa, kun jotkut katsovat kuin friikkiä, jos mainitsen jotain vähänkään positiivista ranskasta.

  Onhan ranskassa kieltämättä monimutkaisen oloinen kielioppi, ainakin kuulostaa siltä, kun jotkut varoittelevat kymmenistä eri taivutusmuodoista ja poikkeuksien poikkeuksista. Mutta ei se mitään, kantapään kautta oppii parhaiten.

  Olen aina pitänyt ranskasta ihan mielettömän paljon. Välillä surkuttelen sitä, että minulla ei ollut mahdollisuutta aloittaa sen lukemista jo alaluokilla, mutta minkäs enää teet. Onneksi saan korvattua moisen menetyksen parin vuoden kuluttua, kun lähden vaihto-oppilaaksi Ranskaan (tai jos ei sinne, niin johonkin muuhun ranskankieliseen maahan), jos mitään järkyttävää ei tapahdu.
  "Je vais bien, t'en fais pas."

  IceLowe

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #72 : Lokakuu 02, 2005, 17:00:32 »
  Lainaus käyttäjältä: "Asoalian"
  *hrrh* Saan kylmiä väreitä pelkästä ajatuksestakin. Ranska on nimittäin maailman tuskaisin kieli. Oikeasti. (:

  Olen lukenut sitä koulussa kolmannelta luokalta lähtien, ja varmaan katunut päätöstäni ottaa se ensimmäisestä tunnista alkaen. Kieli kuulostaa melko hirveältä, minkä lisäksi siinä ei ole mitään logiikkaa. Esimerkiksi artikkelit, ei niistä ikinä tiedä kumpi on kumpi. Ja epäsäännöllisten verbien taivutukset, adjektiivit ja kaikki. Ikinä ei voi tietää myöskään tietää miitten kaikkien kirjaimien päälle tulee ´tai ` tai vaikka ^. Minä en ainakaan ole sitä vielä neljässä ja yhdessä kuudesosavuodessa oppinut. ^^ Teistä en tiedä.
  Viimevuotinen opettajammekin oli hieman.. tyhmä, näin kiltisti sanottuna.


  Asoalian. Se että olen oppinut ranskaa hyvin, hohtuu siitä että heti kolmannella luokalla kutoseen asti, oli opettajamme todella tiukka, ja opetti hyvin. Vaikka hän oli tiukka, tykkäsin hänestä ja tunnit olivat aina mielenkiintoisia.
  Onnekseni sain tietää että hän oli siirtynyt opettamaan myös ylä-astetta, ja juuri sitä mihin menin :). Joten taas pysyi tiukka linja, ja oppi.
  Kun oppii muutaman tärkeän kieliopin ja sanojen järjästyksen, niin on jo aika helppoa alkaa puhua yms. Sama juttu sanojen ääntämisessä. Meillä tehtiin joka vuosi sellainen ''taulukko'' vihkon taakse. Siellä oli sitten miten lausua a ja muut kirjaimet. Oli kirjaimet ja yleiset kirjain yhdistelmät. Esim: ai lausutaan eritavalla kuin kirjoitetaan. Siitäkin oli sitten paljon hyötyä jos piti lause lausua oikein, niin vihkon takaa tutkimaan :P.

  Beijing duck

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #73 : Lokakuu 02, 2005, 17:05:40 »
  Ranska on kaunis kieli. Ihan niin kuin italia ja espanja. Ranska on pehmeä kieli ja siksi siis miellyttävä, toisin kuin vaikka japani, jossa on tosi paljon kovia konsonantteja. Opettelin ranskaa yhden kurssin lukion ekalla, mutta lopetin, koska kyllästyin opettajaan ja koska kuulin, että minun ei olekaan pakko lukea sitä. Isäni sanoi, että lukiossa on pakko ottaa uusi kieli, mutta se sääntö oli poistunut jo. Sain kokeesta kympin, mutta ääntäminen ei oikein onnistunut. Nasaalit on vaikeita.

  Mutta en sitten kuitenkaan tykkää ranskasta. Aloin vihaamaan sekä ranskankieltä että Ranskanmaata jouduttuani menemään Vietnamiin Ranskan kautta viime kesänä. Seuraavaa konetta piti odotella kuusi tuntia ja siinä sitä sitten oltiin ranskalaisten armoilla. Kukaan siellä ei halunnut puhua englantia! Ja se oli sentään lentokenttä! Kun minä sanoin jotakin englanniksi, minulle vastattiin ranskaksi. Alkoi tosissaan ärsyttää, koska minä en osaa ranskaa. Lentoemännätkin höpisi vaan ranskaa. Lopulta kyllästyimme ja puhuimme kaikille suomea. Silloin ne vasta vaihtoi englantiin.

  Tuo matka oli sen verran traumaattinen, etten koskaan halua enää käydä Ranskassa. Meinasin saada hermoromahduksen, kun olimme matkalla Ranskasta kotiin suomalaisella lentokoneella, missä oli suomalaiset lentoemännät, mutta ne silti puhuivat minulle ranskaa! Johtui kuulemma mustaksi värjytystä tukastani. Ne olivat katsoneet, että olen ranskalainen.

  Bettiina

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #74 : Joulukuu 22, 2005, 14:22:11 »
  Mulla on B2- ranska eli mulla on ollu sitä nyt 1,5 vuotta ja tähän asti se on kyllä tuntunu vaikeammalta ku ruotsi tai enkku. Sanat va jää huonommin päähän ja kielioppiki on mitä on.. Mutta mutta ihan kivaahan se on ja kaunis kieli. Meillä ainaki on hyvä ope siinä kyllä se sujuu.

  Ranskan mä alunperin otin koska mä halusin yläasteelle jonku kielen ja ranska oli ainoo josta tuli ryhmä. Ei meiän koulussa kyllä oo ku saksa ja venäjä sen lisäksi eikä kumpikaan kovin inspaa. Ja onhan sitte vielä lisäksi kaikki se, että ku sillä on enkun kaa yhteistä ja sitte espanjan kanssa jota myöskin haluaisin joskus hamassa tulevaisuudessa opiskella.. :P:)

  Kyllä ranskaa oppii, mutta ainakin minun on vähän enemmän siihen pitänyt panostaa.. Mutta kyllä suosittelen ottamaan sen jos on ollenkaan kielipäätä ja tykkää ranskasta :D Mutta mullehan kielet on lyllä aika helppoja ja mä haluaisinki osata ja opiskella kaikkia mahdollisia kieliä : espanjaa, portgalia, venäjää, viroa ois ihan hauska, italiaa, kreikkaa yms. Ois aika mahtia jos osais opettelematta kaikkia. Joku kielilläpuhumisen lahja.. xD

  Yokiki

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #75 : Tammikuu 01, 2006, 15:48:56 »
  Itse olen lukenut noin kaks ja puoli vuotta :P Hyi shaisse, se on ainakin vaikeeta... Kaunista ehkä mutta kamalaa opiskella :D

  Neruri

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #76 : Tammikuu 01, 2006, 17:37:05 »
  Ranska on minulla valinnaisena kielenä. Minusta se on kaunis kieli, mutta todella vaikeaa opiskeltavaa. Varsinkin kirjoittamisen ja ääntämisen ero tuo huomattavasti vaikeuksia minulle. >_>'
  Kuitenkin on ihan hyvä kun opiskelen ranskaa, sehän on aika yleinen kieli ja se on tarpeellinen ainakin jos matkustaa Ranskaan tai sen lähettyville. Tosin osaan nyt vasta vain peruslauseita (Je m'appelle ..., Je suis ..., Il est une heure et quart jne) sekä muuta pientä. Onneksi meillä on hyvä opettaja.

  Ehkäpä saksa olisi ollut helpompaa,? Joskus mietin olisiko pitänyt sittenkin valita saksa valinnaiseksi. En tiedä.

  gravitation

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #77 : Tammikuu 01, 2006, 18:34:42 »
  Ranska on kyllä todella kaunis kieli, mutta vaikea. Olen lukiossa opiskellut ranskaa, mutta vain kaksi kurssia. Se oli niin vaikeaa miulle, etten sitä enää jaksanut opiskella. iin paljon sanasto tuli koko ajan, kielioppia tuli paljon (vanhaa ei kerinny oppia kun uusi jo tuli), verbitaivutus sama kuin suomen kielessä. Ja ne kuuntelut, en ymmärtänyt mitään.
  Ja kun aloitin vielä samaan syssyyn espanjan, niin toinen oli pakko jättää poies. Espanja on helpompi opiskella kielenä, vaikka osa kieliopista on samanlaista kuin ranskassa (sanojen "sukupuoli":D, verbien taivustus persoonissa).

  Hieman harmittaa nyt ranskan opiskelun lopettaminen. Olisi mukava osata kunnolla ranskaa. Muistan vain todella pieniä asioita ranskasta, mutta onhan sekin jotain? Ja lausea osaan jotenkuten, vaikka en lauseita välttämättä ymmärräkkään.
  Ehkä sitä voisi vielä ottaa pari kurssia huvin vuoksi? Tai käydä vanhoja uudestaan.

  Mutta ehkä se on se vaikein asia ranskassa: lausumisen ja kirjoittamisen ero. Se on kyllä periaatteessa mukavaa, että on pitkä sana kirjoitettavana, ja se lausutaan niin lyhyenä, siinä mielessä helppoa. Mutta toisaalta taas tää asia hankaloittaa kirjoittamista.

  Mutta siltikkin on mukava katsella joitain ranskalaisia elokuvia/ohjelmia tai kuunnella piisejä sen vuoksi, että kuulee kieltä.

  Poissa Lorena

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Ranskan kieli
  « Vastaus #78 : Tammikuu 05, 2006, 22:46:36 »
  Opiskelen ranskaa toista vuotta, eli en nyt voi hirveästi taidoillani kehua, mutta kuitenkin. (Yläasteranskaa, alotin kasilla.)

  Ainakin yksi valoisa puoli ranskan kielen monimutkaisuuksista löytyy:

  Jos joskus opit jonkun sanan, muistat sen aina! Et välttämättä mitä se tarkoittaa mutta jo minäkin pystyn tunnistamaan monia erillisiä sanoja ja lausahduksia vaikka he lausuvatkin ihan kunnolla. Loppu taas on ihan hakusessa. Ja jotkut sanat voi päätellä mutta silti.
   
  Ranska on todella kaunis kieli. TIETÄÄKÖ KUKAAN onko totta että ranskalaiset sanoo ärrän hassusti koska 'aurinkokuninkaalla' oli ärrävika? Ja alamaiset sitten matki ettei kuningas tuntisi oloaan pahaksi..?
  Hissy hissy, little snakey | Slither on the floor | You be good to Morfin | Or he'll nail you to the door.   |Morfin Gaunt|

  Lenn

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #79 : Tammikuu 06, 2006, 12:27:47 »
  Ranskan kieli on minusta erittäin mukavan kuuloista, en osaa ranskaa vielä yhtään oikeastaan. Mutta aion varmaankin alkaa opetella Ranskaa kahdeksannella. Kaikki ystäväni ketkä opettelevat Ranskaa ovat sanonut että sitä on tosi mukava opetella, mutta se on hirmuisen vaikeaa, ja minä uskon sen. Ainakin siitä päätellen mitä olen joidenkin kuullut puhuvan Ranskaksi.


  Tavallaan Ranska on tavallaan aika turha kieli suomessa, jos vertaa Englantiin tai Ruotsiin. Mutta sitä vartenhan Ranska onkin vapaaehtoinen opiskeltava kieli, toisin kuin Englanti ja Ruotsi.

  Ranskan kieli on minustava mukavan "naisellista", ja uskon että Ranskaa opettelee enemmän tytöt kuin pojat. Ja nyt kun olen tarkemmin miettinyt en ehkä haluakkaan opiskella sitä koska se on niin rankka kieli.

  Sohvilainen

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #80 : Tammikuu 06, 2006, 13:39:32 »
  Minä juuri aloitin ranskan kielen B2-kielenä. Se on ihan kivaa, mutta aika vaikeaa, kun menemme niin nopeasti eteenpäin. Alunperin olisin halunnut opiskella venäjää, mutta ei sitä ryhmää ala-asteella eikä ylä-asteella tullut. Ajattelin, että ranska on kuitenkin hyödyllinen.

  naakkatati

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #81 : Tammikuu 22, 2006, 22:44:24 »
  Vihaan ranskankieltä!!! Okei, johtuu varmasti opettajasta. Mutta lopetin ranskan opiskelun sitten kolmen ja puolen kurssin jälkeen, en enää kestänyt sitä tuskaa, zut!!!

  Ensinnäkää ranska ei ole helppoa, eikä se edes kuulosta kauniilta, joten miksi opsikella sitä! Oon nyt niin onnellinen, kun sain äitiltä luvan lopettaa sen! Vihaan kieltä, ja toivon, etten sen kanssa joutuisi tekemisiin ikänä!

  Mewci

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #82 : Tammikuu 25, 2006, 13:18:54 »
  Olen opiskellut ranskaa jo kohta kaksi vuotta.
  En vain pahemmin ranskan opiskeluun panostanut. Tunnit olivat siis täyttä tuskaa. Ja sitten aloin jo vihaamaankin koko kieltä, ja vihaan sitä edelleen.
  Onhan se ihan kaunis kieli, mutta vaikeaa opiskeltavaa.

  Miravir Ruusuton

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #83 : Tammikuu 25, 2006, 14:41:34 »
  Aloitin ranskan opiskelun tänä syksynä, kun siirryin lukioon. Tulevaisuudestani ranskan opiskelijana en ole kovinkaan varma. Unohdan jopa yksinkertaisimmat perusasiat tai sitten en vain osaa käyttää niitä (esim. COI ja COD ja passé composé <-- varmaankin väärin kirjoitettu). Kaikista hauskinta on kuvitella osaavansa lausua sanat ja vetää puhuminen mahdollisimman yli - ja väärin.

  Opetus tulee etänä, muttei se hankaloita opiskelua. Kaikista eniten vaikeuksia aiheuttaa nopea opiskelutempo. Lukiossa kun muutenkin edetään asioissa nopeasti, niin varsinkin kun kyseessä on lyhyt, lukiossa alkava ranska, on tahti päätähuimaava (ainakin minulle).

  Kielenä ranska kuulostaa kauniilta ja hienostuneelta, kirjoitettunakin se näyttää elegantilta. Opiskeltavana taas se aiheuttaa minulle hermoromahduksen :)

  Poissa Nekomimi

  • Pallokalarakkaus
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Ranskan kieli
  « Vastaus #84 : Tammikuu 25, 2006, 16:15:07 »
  Ranskaa olen lukenut viidenneltä lähtien, eli viides vuosi meneillään.
  Pohdiskelin tässä yksi päivä, että mitä olen oppinut. Vaikka  mitä, mutta ei ole siitäkään mitään hyötyä kun unohtaa kaiken.

  Jos saan sanoa, ranskalaiset ovat kyllä aika tyhmiä kun ovat keksineet niin kaiken maailman omituiset kielioppi asiat. (esim. imperfekti ja passé composé jotka kummatkin kuvaavat mennyttä aikaa. Ja kaikissa asioissa pitää olla ainakin jokin epäsäännöllinen taivutus tai muuten vain poikkeus jne.)
  Olen ensi kesänä menossa Sveitsiin ranskankieliselle alueelle ikäänkuin töihin ja pelkällä ranskalla se koko aika pitäisi selvitä. Armoa!
  Ranska on kaunis kieli, jos sitä osaa puhua oikein.
  ~

  Poissa Ihaa

  • Quintus Ennius
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Iioor
  Ranskan kieli
  « Vastaus #85 : Tammikuu 25, 2006, 20:07:50 »
  No mutta on kai kaikissa kielissä imperfekti ja perfekti, jotka kuvaavat mennyttä aikaa. Ja vielä pluskvamperfekti kans.

  Itse luin ranskaa kasilla ja ysillä ja lukiossa kaksi vuotta, jonka jälkeen kirjoitin sen lyhyenä. Minusta se on kaunis kieli, jos sitä osaa ääntää oikein. Tosin puhuessa tulee limaa kurkkuun, kun ärrät pitää sanoa silleen kurkusta, tavallaan, hankala selittää.
  So long & thanks for all the fish.

  Bother bother bother...

  naakkatati

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #86 : Tammikuu 25, 2006, 21:31:06 »
  Ranskan kieli jos mikä on epäloogista, miettikää nyt niitä numeroitakin!!!!!

  gravitation

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #87 : Tammikuu 25, 2006, 22:18:04 »
  Lainaus käyttäjältä: "naakkatati"
  Ranskan kieli jos mikä on epäloogista, miettikää nyt niitä numeroitakin!!!!!


  Niinpä, ne numerot ovat kyllä aika kamalia ja kuunteluissa inhottavia. Olen opiskellut siis ranskaa kaksi kurssia, ja kuunteluita siinä kerkesi tunneilla olla. Heillähän on vain 69 saakka normaalit numerot, sen jälkeen se homma menee todella ihmeelliseksi ja hauskaksi.
  Mutta, siis esimerkiksi numero 99 on tämmöinen käsittämätön: quatre vingt dix-neuf. En ole ihan varma kirjoitusasusta, mutta tuohan tarkoittaisi siis suomeksi quatre=neljä vingt=20 dix-neuf=19, ja juuri tämä piirre tekee sen niin käsittämättömöksi. Heillä ei ole "normaali" sanaa luvulle 99 kuten meillä on, vaan se sanotaan noin hassusti.
  Toivottavasti teksti oli selvä, edes jollekkin :D

  Eliz

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #88 : Tammikuu 25, 2006, 22:36:02 »
  Ranskan kieli on kaunista ja opiskelenkin sitä tällä hetkellä koulussa.
  Epäloogisuus se ongelma onkin. Numerot, sanojen taivutukset ja monet muut tuntuvat kamalan vaikeilta. Tai no ainakin näin suht. alussa. Ensimmäiset epäsäännölliset verbit, jotka jouduimme opettelemaan olivat avoir, aller, être ja prendre verbit. Nekin tuntuivat ihan mahdottomilta aluksi, mutta kun ne harjoitteli niin kyllä kokeesta kymppikin saatiin. Eiköhän ranskan kieli suju kunhan sitä tarpeeksi opiskelee.

  sahh

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #89 : Tammikuu 25, 2006, 23:09:28 »
  Lainaus käyttäjältä: "gravitation"
  Mutta, siis esimerkiksi numero 99 on tämmöinen käsittämätön: quatre vingt dix-neuf.


  Sanokaa minua hulluksi, mutta juuri tuon takia ranska on minusta niin ihana kieli. (: Eikä se nyt niin älyttömän epälooginen kieli sinänsä ole, itse opiskelin yläasteella saksaa ja mielestäni siinä oli paljon enemmän rasittavia poikkeuksen poikkeuksen poikkeuksia... Tuo tosin on vain oma mielipiteeni, minulla ei ole mitään faktaa joka todistaisi, että olen oikeassa. :>

  Ja kaikissa kielissä löytyy ne vahvat verbit, jotka vaan pitää opetella ulkoa. Ranskassa omasta mielestäni nekin toimivat melko loogisesti.

  gravitation

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #90 : Tammikuu 25, 2006, 23:29:53 »
  Lainaus käyttäjältä: "sahh"
  Lainaus käyttäjältä: "gravitation"
  Mutta, siis esimerkiksi numero 99 on tämmöinen käsittämätön: quatre vingt dix-neuf.


  Sanokaa minua hulluksi, mutta juuri tuon takia ranska on minusta niin ihana kieli. (: Eikä se nyt niin älyttömän epälooginen kieli sinänsä ole
   - - -
  Ja kaikissa kielissä löytyy ne vahvat verbit, jotka vaan pitää opetella ulkoa. Ranskassa omasta mielestäni nekin toimivat melko loogisesti.


  Olen samaa mieltä. Vaikka tollaiset asiat hankaloittaa ja sekoittaa, niin kyllä ranskasta sen vuoksi pidän paljon Tuo on tommoinen omalaatuinen juttu, joka erottaa kielen muista kielistä. Mutta kyllä se silti epäloogista on, tai numeroissahan periaatteessa on oma logiikkansa, joka on meille epäloogista. Mutta sen ton numeron 69 jälkeen menee kuitenkin ihan loogisesti, jos tarkemmin miettii.
  Ja nuo verbitkin. Niitä hankaloittaa se, että pitää taivuttaa jokaisen persoonan mukaan -> paljon enemmän opittavaa kuin esim. englanninkielessä. Ja tähän päälle kaikki aikamuodot. Espanjan kielessä täysin sama homma, mutta siellä on vähemmän poikkeuksia kuin yleensä kielissä on. Toisaalta meillehän tällainen taivutus kuin ranskassa (ja espanjassa) on pitäisi olla ihan helppo ja looginen, meilläkinhän myös tehdään niin.

  Mutta tämmöiset asiat tekee ranskan kielestä niin vaikean ja haastavan, mutta myös mielenkiintoisen ja hauskan. Voi kun voisin jatkaa sen opiskelua.

  fereth

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #91 : Tammikuu 25, 2006, 23:35:48 »
  Aloitin ranskan lukemisen ala-asteen 5. luokalla. Opettajallamme oli tuolloin asenne: tämä on vapaaehtoista, teidän ei tarvitse opiskella mitään. Yläasteen jatkoin vastentahtoisesti ranskaa. Sain hyviä numeroita, mutta se johtui vain siitä, etten häiriköinyt tunneilla. Lukioon mentyäni aloitin C-kielen niveltävästä ja putosin kärryiltä lähes saman tien. Kahdella seuraavalla kurssilla numeroni putosi kuutoseen, joten annoin periksi.

  Kielenä ranska on mielestäni haastava. (Varsinkin verbien taivutukset) Mielelläni lukisin sitä uudelleen pätevän opettajan johdolla hieman rauhallisempaan tahtiin. Ääntäminen oli ehkä parhaita taitojani, mutta kaikki muu pissikin sitten sitäkin enemmän. Yksi suuri syy oli, ettei motivaatio oikein ollut kohdallaan.

  Poissa Ihaa

  • Quintus Ennius
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Iioor
  Ranskan kieli
  « Vastaus #92 : Tammikuu 26, 2006, 21:19:29 »
  Olikohan Sveitsi (jossa siis myös puhutaan ranskaa) niin siellä on numerot ihan normaalisti. Siis 80 on huitante ja 70 septante. Niitä on siis yksinkertaistettu. Hassua.

  Ja katsoiko kukaan viime vuonna sitä Brittkouluohjelmaa, jossa ne nykyajan oppilaat laitettiin 50-luvun koluluun? Siinä ne oppilaat olivat siis suorittaneet peruskoulua vastaavan tutkinnon ja olivat suorittaneet jonkinlaisen päästökokeen myös ranskan kielessä. He eivät osanneet taivuttaa être-verbiä!! Siis ihan uskomatonta, kun ajattelee miten ne sitä kieltä sitten puhuu jos ne ei osaa käyttää olla-verbiä.
  So long & thanks for all the fish.

  Bother bother bother...

  Wiwije

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #93 : Tammikuu 27, 2006, 17:09:19 »
  Minulla oli ranska A1-kielenä, eli aloitin sen kolmoselta. Meidän koko ryhmä ääntää sitä ainakin opettajan mielestä taivaallisen hyvin, ja ehkäpä se sitten niin on. Sitä tuli opiskeltua kaksi vuotta, kun tuli enkku kehiin. Ette voi uskoa, kuinka helppoa englanti on ranskan jälkeen!
  Ranska kielenä on minusta älyttömän kaunista, ainakin oikein lausuttuna. Sitten kun itse sitä osaa jotenkin, tuntuu aivan kauhealta kuulla kun kaverit jotka sitä ei ole ollenkaan opiskelleet, alkaa ääntää sitä. ARGH!
  Eka juttu jota sitten ihmettelin luultavasti nelosella, oli numerot. Kuinka monimutkaisis ne oikeasti oli, ei ollut mitään sääntöä, ne oli vaan opeteltava ulkoa! Pelottavaa....

  Stargazer

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #94 : Maaliskuu 02, 2006, 19:45:40 »
  Ranska on tosi kaunis kieli,
  en kyllä osaa sitä melkein yhtään. Alan varmasti opiskella, kunhan
  menen lukioon. Asun niin pienellä paikkakunnalla, että se ei ole ylä-asteella valinnaisena. Äiti on sitä aikoinaan lukenut,
  ja sanoi, että kannattaa opiskella ranskaa.
  Olen muutenkin Ranska-fani.

  Muuten, off-topic, tuossa Lp-elokuvassa, kuunteliko kukaan
  äänsikö Fleur englannin ranskalaiseen tapaan?
  Siis että help on 'elp?

  Poissa Eulalia

  • Tahmatassu
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • They say that promises sweeten the blow
  Ranskan kieli
  « Vastaus #95 : Maaliskuu 02, 2006, 20:07:17 »
  Minä kuulun myös tähän porukkaan, joka unelmoi ranskan kielen opiskelusta, mutta ei ole onnistunut sitä aloittamaan. Ensimmäisen kerran yritin neljännellä, muttei tullut ryhmää. Sama juttu toistui kahdeksannella - siitä syystä luen saksaa. Nyt kun menen lukioon ensi vuonna, olen päättänyt, että ranskaa alan lukemaan ja sillä selvä. Tätini mies on ranskalainen ja ihailen aina kuullessani hänen puhuvan ranskaa tädilleni (ja toisinpäin). Minusta olisi myös ihanaa saada kommunikoida tämän Loic'n kanssa ranskaksi, sillä onhan se hänen oma kielensä. No kyllä se englantikin menettelee, mutta jonakin päivänä minäkin vielä opettelen ranskaa (eri asia on sitten onnistuuko...), mutta sitä ennen katson parhaakseni mennä lukemaan saksan kappalekoetta varten.
  Well content loves the silence, it thrives in the dark with fine winding tendrils that strangle the heart.
  Eulalian aikaansaannokset

  Sofia

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #96 : Maaliskuu 03, 2006, 12:53:26 »
  Aloin lukea ranskaa tässä viime syksynä. Ainakin toistaiseksi pärjäänkin ihan hyvin. Ranska on kivan kuuloista, ja kiva sitä on itsekin puhua, jos jotain sanoja muistaa, mutta kirjoittaminen on vaikeaa.. Aina, varsinkin juuri kokeissa, unohdan kaikki mahdolliset aksentit sun muut. Ei kuitenkaan niin, ettei ranska olisi mukava kouluaineena. Se vain on vähän niin, että jos pari kertaa lepsuilee läksyjen kanssa, on heti paljon kirittävää ettei tipu kärryiltä.
  Niin ja muuten numeroista en tykkää, kun ranskalaiset ei voi laskea niitä suurempia kymmenlukuja normaalisti. Suoraan sanottuna esim. quatre-vingst-dix (kirjoitusasusta en kyllä ole varma) ei ole mistään järkevimmästä päästä..

  Poissa tamina

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tomaatti
  Ranskan kieli
  « Vastaus #97 : Maaliskuu 03, 2006, 13:13:40 »
  quatre vingt dix-neuf on ihana sana ^.^ Ärsytti hirviästi, kun luokalle tuli sveitsiläinen vuonna käpy, ja se sanoi aina septante ja huitante. Kun quatre vingt dix ja soixante dix sen pitää olla.
  Jaa-a. Vaikka edelleenkään en erityisemmin pidä ranskan kielestä, niin onhan se loppujen lopuksi ihan kiva kieli. Paitsi jos sitä puhutaan sillain niin pirun nopeasti, niin kuin nuo ranskalaiset tuppaavat puhumaan. Ja ranskan kielioppi on niin pirun tylsää.
  "Hehe, I wonder about that..."

  Neilikka

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #98 : Maaliskuu 03, 2006, 20:29:08 »
  Mielestäni ranska on erilainen kieli. En voi sanoa että se olisi kaunista, mutta se on erilaista, ja tämän takia sanoisin että sitä on kiva puhua, käytännössä;). Ranska on mielestäni hyvin vaikea kieli. Perusteluna kaikki aksentit, joiden paikka pitää opetella ulkoa(eli siis minkälainen aksentti, missä sanassa ja millä kirjaimella). Myös sanojen kirjoittaminen on hankalaa, koska sana ääntyy aina eritavalla kuin se kirjoitetaan.
  Eli siis minä olen opiskellut ranskaa 3 ja puoli vuotta. Vieläkään en ole päässyt perille kaikista painotuksista ja aksenttien paikasta ja "laadusta" (voitteko kuvitella, niihinkin on joku sääntö! Sain sen tietää ensimmäisen kerran viime ranskantunnillani!)

  dimou

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #99 : Maaliskuu 03, 2006, 20:37:19 »
  Minusta ainakin nuo numerot ovat ihan loogisia, ja muutenkin kivoja :) Soixante-dix eli siis 60+10. Quatre-vingt-dix, 4*20+10. Tai ainakin minulle on sanottu näin, en sitten tiedä tulevatko ne oikeasti noista...

  Lukiossa jatkoin ranskaa, kolmas kurssi alkoi tällä viikolla. Kahdesta edellisestä on kummastakin tullut ysi, vaikka tuntuu siltä etten osaa mitään. Kielioppi kyllä sujuu (käytännössä, soveltaminen onkin sitten vaikeampaa ^^;), mutta sanojen kanssa on suurimmat ongelmat. En sitten millään muista sanoja, vaikka kuinka istuisin päivät pitkät niitä lukemassa. Aineeniki ovat muuten ihan onnistuneita, mutta sisältö on melko yksitoikkoista minun sanavarastollani. Ja luonnollisesti joka toinen sana katsottu sanakirjasta, jolloin iskee aina epävarmuus, onko se nyt sitten ihan varmasti oikeassa muodossa.

  Luin viime jaksossa yhden kurssin saksaa, ja olen edelleen sitä mieltä, että ranska on kolme kertaa mielenkiintoisempaa. Kyllästyin saksaan ensimmäisen viikon jälkeen.

  Lainaus
  Vieläkään en ole päässyt perille kaikista painotuksista ja aksenttien paikasta ja "laadusta" (voitteko kuvitella, niihinkin on joku sääntö!


  Yleensä sanan alkuun aksentti osoittaa oikealle ja sanan lopussa vasemmalle. Myös ääntämisestä kuulee kumpaan suuntaan aksentti osoittaa, e:t kuulostavat erilaisilla aksenteilla hieman erilaisilta.

  Poissa tamina

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tomaatti
  Ranskan kieli
  « Vastaus #100 : Maaliskuu 03, 2006, 22:10:11 »
  Aksentit ovat ihan loogisia, loppujen lopuksi. Ainakin minulle. Paitsi se kaksoispiste joidenkin kirjainten päällä, E:n Noël- sanassa, ja I:n haïe sanassa (onko se edes sana?) Tietääkö joku älykkäämpi niiden virkaa?

  Lainaus
  Soixante-dix eli siis 60+10. Quatre-vingt-dix, 4*20+10.

  Minä ainakin ajatellut aina noin. Että kai ne siitä sitten tulevat. Kai.
  "Hehe, I wonder about that..."

  Fear Daemond

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #101 : Maaliskuu 03, 2006, 22:37:59 »
  joo.. Kyllä ne noin tulee...
  Oon opiskellu nyt 4? vai 5 vuotta Ranskaa ja tykkään kielestä... Onhan se toki vaikeaa, enkä ole vieläkään älynnyt kaikkia kielioppeja (joita ei kyllä ole opetettukkaan)
  - ja Neilikka, kyllä ne kirjottamiset, ääntämiset ja aksentit ym. oppii...
  Numeroita mä taas en oo koskaan oppinu ulkoo... Ne on ärsyttäviä, ja mun ope on ärsyttävä...

  Poissa Tha Lil' Dobby

  • Vuotislainen
   • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
  Ranskan kieli
  « Vastaus #102 : Maaliskuu 04, 2006, 13:21:31 »
  Mulla on viha-rakkaus-suhde ranksan kieleen. Toisaalta toitotan aina kaikille miten paljon vihaan sitä, kun en osaa enkä ymmärrä jne. Mutta en voi lopettaa sitä! En vaan voi.

  Aloitin ranskan lukemisen kasilla ja olen nyt lukion ekalla. Viime jakson jälkeen ajattelin sen lopettamista, mutta sitten suunnitelmat taas muuttuivat. Sovin kaverini kanssa, että jos saan numeroksi kasin tai paremman niin jatkan. En tosin ollut saanut vielä numeroa, kun olin jo tehnyt päätökseni, että jatkan vaikka saisin jonkun ihan huonon numeron. Mutta onnekseni sain silti sen kasin. Olin ihan pilvessä pari viikkoa siitä numerosta. Tai, kerrataampa vähän minun numero-historiaani. Yläasteella numerot olivat sellaisia seiskoja ja kaseja. Mutta yllättäen skarppasin sitten ysillä ihan hulluna ja päättäriin rapsahti ysi. Sitten lukiossa aloin taas lusmuilla ja ahdistua koko aineesta. Ja ekasta kurssista tuli 7. Ja tokasta tuo 8, olin niin onnellinen. Kun olin jo ekan kurssin jälkeen ihan luovuttanut ja tuskastunut sen kanssa. Ja nyt olen taas melkein motivoitunut ja katsotaan miten kauan jatkuu...

  Hassu juttu, joka liittyy minun ranskan opiskeluuni on se, että en yhtään tykkää puhua ranskaa. Tai siis ihan eri juttu, kun vaikka engalnnissa. Englannissa rakastan vaan puhua ja pälpättää ja tehdä kaikkea käytännössä, en niinkään siitä aineesta. Ranskassa taas tykkään siitä aineesta ja ranskan kirjoittamisesta ja lukemisesta (suoraan paperista), mutta olen tosi kehno puhumaan öuontevasti ja muodostamaan lauseita. Joten en myöskään pidä siitä yhtään. Luulen, etten koskaan tule kostumaan ko. kielen opiskelusta käytännössä yhtään, mutta paperilla se näyttää kivalta, että olen lukenut ranskaa.

  Aika masentavaa oikeastaan:D.

  Miles

  • Ankeuttaja
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #103 : Maaliskuu 04, 2006, 13:49:18 »
  Viehättävä kieli. Mutta kun vaikkapa poliitikot puhuvat haastattelussa nopeasti Ranskaa, niin on se mielestäni ruman kuuloista.. mutta rauhallisesti puhuttuna hyvin kaunista.. (ristiriitaista..)
  Itse en sitä ole opiskellut, enkä tule sitä varmaan koskaan opiskelemaankaan, mutta äitini omaa taidon, joten kysyn aina häneltä, jos joku lause eteen sattuu.. Joten muistan jo ulkoa monia lauseita..

  Ranskan kielestä on hyötyä monissa kirjoituksissa, esim. ficeissä minä pidän ranskan kielisistä lausahduksista johonkin lauseeseen tungettuna (en osannut tuota paremminkaan ilmaista), niistä suorastaan huokuu voimaa lukijaan, jos niitä vähääkään ymmärtää..

  Ääntäminen sekä sanat kirjoitettuna ovat minusta vaikean kuuloisia, mutta voipi olla helpompaa, kuin miltä näyttää.. Enhän minä sitä tosissaan koskaan ole yrittänytkään opetella..

  Bee

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #104 : Maaliskuu 04, 2006, 18:46:28 »
  Bonjour (tai nyt on kyl jo ilta)
  Luin Ranskaa puolivuotta kasiluokalla. Välitodistukseen Ranskasta tuli 8 ;D
  sitten säikähin jotenkin, että nyt se laskee, enkä uskaltanut enää lukea sitä. hmm.
  Ranskan kielioppi. Eikö se ole oikeastaan samanlaista kuin englanninki.?
  Ranskankieli on todela kaunis kieli. Olen vähän pettynyt itseeni kun lopetin sen. esim sana OUI, eikö se lausuta wi? ;) (jotain sanoja tuolta päänkamaralta tulee)
  Je m'appelle Julia = minä olen Julia
  onko se noin? ;D
  Olen aina unelmoinut pääsystä käymään Ranskassa ja ensi kesänä menenkin. (: pääsen kuulemaan aitoa ranskankieltä. (:

  Tipsy

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #105 : Maaliskuu 09, 2006, 19:32:32 »
  Mielestäni ranska on kaunis ja melko helppo kieli. Olen opiskellut sitä noin 3 vuotta, kolmannelta luokalta lähtien. Seuraavan kerran pääsen sitä varmaan jatkamaan kahdeksannella luokalla, nyt seitsemännelle ei nimittäin tullut ranskanryhmää. :( Ja nykyisessä, ala-asteen ryhmässäkin meitä on enää vain yhdeksän, sillä kolme lopetti melkein heti.

  Neljännellä ja viidennellä luokalla suorastaan ihosin ranskan opiskelua ja olisin halunnut lopettaa sen heti, kuten monet muutkin. Mutta rehtori ei antanut lupaa lopettamiseen, ja ihan hyvä niin. Onhan se melko samanlainen kieli kuin englanti, ainakin monet sanat ovat. Kuten esim. englannin attack on ranskaksi attaque.

  Nopeasta puhumisesta on tosin melko hankalaa saada selvää. Ranskankieliset sanelut ovatkin Inhottavia (oikein isolla I:llä). Nyt mietinkin, saankohan pidettyä ranskannumeroni kasissa vai laskeeko sekin..

  Poissa Antisankari

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Enimmäkseen harmiton
  • Tupa: VOLDEMORT!!!
  Ranskan kieli
  « Vastaus #106 : Maaliskuu 09, 2006, 20:55:21 »
  Itse osaan ranskaa vain muutaman sanan: Oui, allez, touché, valable...
  And I feel like dust, lighter than air
  Winged by the smallest prayer
  Destination anywhere

  Poissa Tanis

  • Tapiiri
  • Hirnyrkki
  • Sukupuoli: Velho
  Ranskan kieli
  « Vastaus #107 : Maaliskuu 09, 2006, 20:58:17 »
  Oman kokemukseni perusteella haluan antaa pienen vinkin niille, jotka harkitsevan ranskan opiskelun aloittamista. Seuraava koskee erityisesti lukiossa aloitettavaa B3-oppimäärää ja päti ainakin itseeni: Aloittakaa toki ranska, mikäli se teitä suinkin kiinnostaa, mutta älkää erehtykö aloittamaan kyseisen kielen opiskeluanne vähäisellä motivaatiolla tai pienellä panostusmahdollisuudella. Itse aloitin ranskan kielen opiskelun lukiossa, mutta oma ranskan kielen taipaleeni jäi yhden kurssin mittaiseksi. Muutenkin nopeatahtisella ja laajalla kurssimäärälläni minulla ei alun perin ollutkaan suuria mahdollisuuksia panostaa ranskan opiskeluun, mikä alkoi pian kurssin alettua näkyä myös motivaatiossani ranskan kurssin osalta. Ranska on kieli, joka on palkitseva, mutta joka todella vaatii panostamista. Itse onnistuin jotenkin äärimmäisen epämääräisesti rämpimään ranskan kurssini läpi ihan hyvällä arvosanalla, vaikka ranskan opiskeluni tuntuikin olevan kokonaisuudessaan neljä tuntia lukemista koetta edeltävänä iltana.

  Itseäni helpotti ranskassa jonkin verran se, että useat ranskan sanat pohjautuvat englannille. Itse olen hyvä englannissa, joten tätä kautta sain välillä suurtakin apua sanojen kanssa. Kovin pitkälle tällä avulla ei pääse, mutta erityisesti kielitaipaleen alussa englannin helpottava vaikutus näkyi selvästi ainakin minun kohdallani. Tätä yhteyttä myös lukioni ranskaa esittelevät lappuset näyttävät mainostavan.
  Kiltit lapset eivät vaadi mitään, kiltit lapset eivät saa mitään.
  - Otto von Bismarck

  dimou

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #108 : Maaliskuu 11, 2006, 20:08:17 »
  Lainaus käyttäjältä: "Tanis"

  Itseäni helpotti ranskassa jonkin verran se, että useat ranskan sanat pohjautuvat englannille.


  [nillintä]Itse asiassa sehän on niin päin, että englanti pohjaa ranskalle.[/nillintä]

  Poissa Fimca Worthleberr

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Capricorn Ascending
  • Tupa: Korpinkynsi
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #109 : Maaliskuu 11, 2006, 20:27:49 »
  Minä en pidä ranskan kielestä, paitsi aivan hyvin harvinaisissa poikkeustapauksissa. Se yksinkertaisesti kuulostaa rumalta, vaikka useimmat toista mieltä ovatkin - se on sellaista mongerrusta tai molotusta, vähän samaan tapaan kuin italia ja espanja, joista en myöskään pidä. En ole opiskellut ranskaa päivääkään enkä osaa sitä sanaakaan, ja jotenkin minulla on mielikuva, että sitä on tosi vaikea oppia (vaikeampi kuin saksaa, joka sekin on vaikea kieli, nimim. kokemusta on).

  Toisaalta olen sitä mieltä, että olisi hyödyksi, jos edes joitain sanoja/perusteita ranskasta osaisin - on se sen verran tärkeä kieli. Mutta jotenkin ei vaan innosta..
  Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

  Hemmi

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #110 : Maaliskuu 11, 2006, 21:32:57 »
  Ranska on ihana ja kaunis kieli. Se alkaakin minulla ensi vuonna.
  Saa sitten nähdä miten pärjään kun on neljäs vieras kieli minulla, ja onkohan vaikeampaa kuin saksa. Ranskassa on muutenkin pakko päästä joskus käymään ja olisi hyvä osata ranskankieltäkin sitten.

  Gollenieida

  • Ankeuttaja
  Ranskan kieli
  « Vastaus #111 : Maaliskuu 11, 2006, 21:49:57 »
  Ennen kuin aloitin ranskan opiskelun pidin ranskaa todella kauniina kielenä. No, mieleni muuttui radikaalisti sen jälkeen kun aloitin ranskan opiskelun. Tätä nykyä ranska kuulostaa korviini hirveältä mongerrukselta. Olen myös huomannut että mitä epäselvemmin ja nopeammin äännän ranskaa sitä paremmalta se kuulostaa.

  Tanis puhui täysin asiaa, ranskaa ei kannata aloittaa jos ei ole paljon motivaatiota ja viitseliäisyyttä opiskella sitä! Itse aloitin ranskan siltä pohjalta että olisi kiva oppia uusi kieli. Minua varoitettiin siitä että ranska tulee olemaan vaikea kieli, mutta ajattelin että kyllä se menee siinä missä englanti ja ruotsikin. Mutta väärässä olin. Jos ranskankielen opettajani ja tunnin paikka (8-10) vaihtuisi voisi motivaationi nousta. Tiedän olen laiska, mutta minä vaan satun olemaan sitä mieltä että normaalit ihmiset eivät herää virkeinä 7.00 aloittamaan koulunkäyntiä innokkaana. Follow the dream and you shall have it...punk!!

  Acary

  • Ankeuttaja
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #112 : Helmikuu 09, 2007, 16:38:21 »
  Mielestäni ranska kuulostaa aika hirveältä, vaikka on muka olevinaan "niin kaunis kieli." Toisekseen en ymmärrä typerää lukemis tapaa. Meinasin ruveta lukemaan, mutta kavereiden kommentit muuttivat mieleni. Kieli on kuulemma todella vaikea ja kamalan kuuloinen ja opettaja oli hirveä. Hänelle olisi kuulemma ollut ihan sama, opettiko ranskaa vai liikuntaa. Paha vain sanoa, kun ei itse ole lukenut. En kyllä haluaisikaan, vaikka vanhemmat ja muut sukulaiset haluaisivat. Eno kun asuu Brysselissä perheensä kanssa...

  Cata

  • Ankeuttaja
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #113 : Helmikuu 09, 2007, 22:54:41 »
  Ranskan kieli on todella kauniin kuuloista ja saa minkä tahansa asian kuulostamaan kauniilta, vaikka toinen puhuisin ulkohuussin tyhjentämisestä. xD

  Ranskaa opiskelin lukiossa 3 vuotta, mutta lukion jälkeen kieli jotenkin jäänyt. Taitoni ovat vuosien varreslla ruostuneet pahasti ja se ottaa päähän aika rankasti. Pitäisi varmaan aloittaa uudestaan alusta ja kerrrata perusasiat jos ne vaikka siitä palautuisivat mieleeni.

  Poissa Crying

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Whii
  • Tupa: Luihuinen
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #114 : Helmikuu 10, 2007, 15:18:17 »
  Ranska kuulostaa mielestäni jotenkin ärsyttävän kivalta. Joskus haluaisi kuunnella sitä enemmänkin, mutta yleensä kyllästyn siihen ja se alkaa vain ärsyttää. En ole ikinä sitä opiskellut. Vaikeudesta en sitten tiedä, mutta koulussa erään luokan seinällä on tehty muistilappuja miten sanotaan ranskaksi vaikka katsoa kaikissa persoonapronomineissa...Ihan hirveän vaikealta se näytti:D Tietenkin siihen sitten oppisi, mutta itse ainakin haluan enemminkin opetella venäjää(ja se ei sitten ole vaikea kieli vai:D).
  And they dream in their sleep

  Whatchamacallit

  • Ankeuttaja
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #115 : Helmikuu 12, 2007, 16:04:36 »
  Hetkellisessä mielenhäiriössä minäkin päätin tässä vuosi sitten aloittaa ranskan. Niin kuin saksassa, englannissa ja ruotsissa ei olisi ollut tarpeeksi kieliä... No kuitenkin, nyt ranskaa on tullut opiskeltua vähän vajaa vuosi tai reilu puoli vuotta, kummin vain.

  Ranska kuulostaa aika kivalta, ainakin kun ranskalaiset sitä puhuvat. Mutta minusta sen kauneus on silti aika yliarvostettua. Ei se minusta mitenkään erityisen kaunis kieli ole, muttei nyt mikään kamalakaan (kuten vaikka ruotsi, jonka ääntämisestä en pidä alkuunkaan). Pidän siitä, miten sanat sidotaan toisiinsa. Hieman toinen juttu sitten ranskantunneilla, kun meillä ainakin kaikki sönköttävät ihan mitä sattuu, ja opettaja hymyilee ystävällisesti ja yrittää näyttää siltä että olisi muka saanut puheesta jotain selvääkin. Lisäksi hieman lisää paineita ääntämiseen ja muuhun tuo se, että meidän ryhmässämme on vaivaiset viisi jäsentä, joiden tietysti oletetaan ymmärtävän kaikki mitä opettaja sanoo... Ranskalaista r-kirjainta minä kyllä inhoan, se on niin hassun kuuloinen.

  Ääntäminen on minulle suurin ongelma ranskan opettelussa. Sanat minä muistan aika helposti, mikä onkin syynä siihen, että tykkään opiskella kieliä. Ääntäminen on kuitenkin niin ärsyttävää, kun pitää tuijotella niitä kaikenmaailman aksenttimerkkejä ja miettiä miten nuo ääntyvät kun ne ovat peräkkäin... Ja minua ärsyttää se, kun joskus sanan loppu jää ääntymättä, mutta sitten kun sinne kiskaistaankin vokaalilla alkava sana perään, niin se ääntyykin. Onnistun aina vahingossa ääntämään sanojen loput aina kun ei pitäisi. Lisäksi tämä ääntymis-juttu vaikeuttaa sanojen opettelua, kun tavallaan joutuu opettelemaan sanoista sen, miten ne kirjotetaan sekä sen, miten ne lausutaan. Yhden sanan opettelu vastaa tavallaan kahden sanan opettelua.

  Sitten ääntämiseen liittyen vielä sellainenkin, että jos on jokin kuuntelutehtävä, en yleensä tajua siitä puoliakaan. Ja se on oikeastikin aika harvinaista minulle, koska yleensä kielet ovat minulle helppoja. Nauhalta kuulu vain epämääräistä mongerrusta, jonka seasta erottaa muutaman sanan sieltä täältä. Loput sitten joutuu arvaamaan. Eikä minua hirveästi innostaisi kaivaa ranskankirjoja esiin maanantaiaamuna kahdeksalta... Viikon kaksi ensimmäistä tuntia ranskaa ei ole kovin kiva ajatus.

  Onhan ranskasta tietysti hyötyäkin. Minulle lähinnä jotain sellaista, että tiedän miten eau de toilette lausutaan :D Ja onhan se kiva huomata, että ymmärtää joitain sanoja jostain tuoteselosteista tai huomaa, että jonkin putiikin nimi tarkoittaa jotain. Myös jotkut c'est la vie -tyyliset fraasit on ihan kiva osata. Joskus kirjoja lukiessakin on mukavaa, kun jokin ranskalainen hahmo puhuu ranskaa, ja itse ymmärtää ainakin osan sen puheesta. Siltikään en kyllä jaksa uskoa, että ranskasta on ikinä minulle mitään kovin suurta hyötyä.

  Itse lopettaisin ranskan opiskelun jos se olisi mahdollista. Meidän koulussamme vain ei katsota kovin hyvällä niitä, jotka lopettavat valinnaisten kielien opiskelun. Ja jos lopettaisin ranskan, ryhmään jäisi vain neljä oppilasta :D Ja olisi aika julmaa jättää tuota pientä joukkoa ranskanopettajan kynsiin... Ja olihan minulla viimeksi ranskan kohdalla todistuksessa 10, mikä hieman auttaa jaksamaan tuota kieltä.

  // Ai niin vielä niistä numeroista. Onhan se ranskalaistenkin laskutapa tavallaan melko looginen, eikä minulla ainakaan ole ongelmia sen ymmärtämisessä. Mutta siltikin, eikö olisi helpompiakin tapoja merkitä numeroita kuin laskea yhteen jotain 60+10 tai muita vastaavia...
  « Viimeksi muokattu: Helmikuu 12, 2007, 16:14:48 kirjoittanut Whatchamacallit »

  Poissa Smoothie

  • ilokaasu
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • oh mama.<3
  Re: Ranskan kieli
  « Vastaus #116 : Helmikuu 14, 2007, 20:45:11 »
  Uah.

  Ranskan kieli kuulosti aivan tajuttoman kiehtovalta vielä seiskalla, sitten kasin alussa olin ihan onnesta soikeana kun vihdoin opin puhumaan tätä laulavan kehräävän romanttista kieltä.
  Enää en ole onnesta soikea.
  Minä en pidä tästä kielestä, en yhtään. Jos osaisin vain heti puhua sitä niin kyllä muuten, mutta kielioppiasiat ovat.. Huh.

  Lausuminen on minulle aivan mielettömän helppoa. Olisi hienoa, jos kielioppiasioita ei tosiaan olisi. Voisi vain päntätä sanoja ja sitten vain puhua - aika mahdoton toive. Olen nyt opiskellut ranskaa 2 vuotta ja positiiviset kokemukset jäivät sitä mukaa vähiin, mitä pidemmälle menimme kirjassa.
  Lauseiden muodostaminen on jotenkin käsittämättömän vaikeata minulle, aina jotain on liikaa tai jotain puuttuu.

  Tänään tosiaan oli ranskankoe. Ja kiitin onneani, ettei siinä ollut kuullunymmärtämistä [ei ollut kyllä lukemisenymmärtämistäkään.. mutta dialogin muodostus - painajainen.]! Sanat puuroutuvat korvissa ja kun tässä kielessä ei edes lausuta kaikkea! Sanat jäävät kesken ja monikon ässää ei lausuta ja arrgh.
  Saan tosissani tehdä töitä sen eteen, että ranska pysyy todistuksessa vielä tämän loppu vuoden ysinä. Aivan, 9 minulla - mutta saan kyllä oikeasti raataa sen eteen.

  Eipä tarvitse jatkaa tätä lukiossa.

  Olinpa negatiivinen.

  Poissa Marijja

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #117 : Maaliskuu 23, 2007, 23:03:43 »
  Aloitin ranskan opiskelun nyt kasilla. Meitä oli kuusi kaveria minun lisäksi, joiden tiesin aloittavan kyseisen kielen. Aluksi oli mukavaa opetella uutta kieltä, ja opettajakin tuntui ihan 'normaalilta'. Muutaman ison kokeen sijasta meillä on aina kahden kappaleen välein kokeet, mutta välillä se tuntuu olevan aivan liikaa.

  Meillä on kirjana Voilá ja siinä on joissakin kappaleissa niin tajuttoman paljon kielioppiasioita, ettei edes perässä meinaa pysyä. Meidän opettaja saattaa välillä mennä sopivaa vauhtia ja kaikki pysyy mukana, mutta suurimmaksi osaksi hän hiihtää menemään jo uuten kielioppiin ym. kun suurin osa luokasta miettii vielä mikä se ensimmäinen oli. Monesti hän saattaa sanoa, että "sitten lukiossa, kun otatte ranskan", "minähän ajattelin ihan lukiota, mutta ei se mitään vaikka te tämän jo tiedätte" ym. vastaavaa, joka alkaa todella ottaa päähän, kun hän kuvittelee, että me olemme jotain lukiolaisia.

  Ranska on omalla tavallaan kaunis kieli, mutta moni saattaa ajatella esim. saksasta samaa asiaa. Mielestäni sanojen opettelu on kohtuullisen helppoa ja ne jäävät helposti mieleen, mutta kielioppi ja muut vastaavat ovat paljon hankalampia. Muutama kaverini ranskanryhmästä lopettavat nyt tämän vuoden jälkeen juuri opettajan ja vauhdin takia. En yhtään ihmettele, koska minulla ainakin on vaikeuksia pysyä perässä joillakin tunneilla.

  En tule jatkamaan lukiossa tätä kieltä, koska enää minua ei pahemmin edes kiinnosta ks. kielen opettelu. Onpahan ainakin kahden vuoden opiskelu jotain plussaa sitten joskus, kun osaa perusasiat.

  Je m'appelle Marijja.

  Tajusin tässä, että lauseita on aika vaikea muodostaa. Jaa'a, no eihän tätä ole edes vielä kovin kauaa opiskeltu.
  Somebody shake me
  Cause I,
  I must be sleeping

  Miss Strigidae

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #118 : Maaliskuu 25, 2007, 19:54:20 »
  Olen lukemassa kolmatta vuotta ranskaa, ja minulla on oikein taitava opettaja :) (Kiitokset hänelle, että osaan jo tämän verran kieltä.) Minusta ääntäminen on ehkä vaikeinta, kirjoittaminen ja lukeminen ovat luonnollisia asioita. Äh, perun sanani, koska kuulleenymmärtäminen on vaikeita. Kun kuulen lauseen nauhalta, on todella vaikeaa ymmärtää, mitä kuulee. Ranskan kieli on kaunista, jos sitä puhuu Ranskalainen :) Tai sellainen, joka on puhunut ranskaa.. En kyllä yleensä ranskantunneilla ajattele, että se olisi todella kaunis kieli. Sitä yrittää vain opetella... Vähän turhaa oli lisätä vastaus, kun ei ole mitään uutta sanottavaa mutta ei voi mitään ;)
  Esim. Amelié (joka ei muuten ole minusta niin erikoinen lehva, pelkästään OK) niin se oli ihana kuunnella vaan sitä ranskaa kun ne puhu sitä niiin kauniisti :)

  Wendyli

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #119 : Huhtikuu 04, 2007, 15:58:17 »
  Itse en osaa ranskaajoten siksi haluan kysyä... Miten sanotaan ranskaksi "Älä luovuta"? Toivon, että joku ranskaa osaava vastaisi...

  Poissa Neige

  • kuolontonttu
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #120 : Huhtikuu 04, 2007, 16:39:27 »
  Aloitin ranskan kielen opiskelun viimesyksynä, eli kun aloitin lukion. Ranskanryhmä ei ole kovinkaan suuri. Siinä on yhdeksän tyttöä lisäkseni.  Ensimmäinen kurssi meni hieman pieleen, ehkä se johtui siitä, että kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä, ettei osannut keskittyä.

  Neljännessä jaksossa (loppumassa juuri) alkoi kakkoskurssi, joka oli huomattavasti kivempi ja rennompi. Pidän ranskan kielestä, koska jotkut sanat ovat tavattomat ihania. Tunnen myös oloni sivistyneeksi, kun opettaja kertoo kaikkia ravintolatietoja ja viineistäkin ollaan puhuttu. Kakkoskurssilla olen pärjännyt paremmin ja saatan korottaa numeroakin.

  Viimeisessä jaksossa alkaa kolmaskurssi ja sitten ensisyksynä jatkuu. Ranskan kieli on yllättävän helppoa. Opin sanat hetkessä ulkoa ja joskus toivon, että kaikissa kielissä olisi niin yksinkertaista muodostaa lause. Ranskan kielessä sekin on niin helppoa ja kielioppi muutenkin tuntuu mukavalta ja helpolta oppia.

  Minua kuitenkin vaivaa se, etten uskalla puhua ranskaa muiden kuullen. Olen niin ujo ja pelkään nolaavani itseni lausumalla jonkun sanan väärin. Tunnit ovat joskus sen vuoksi hirveitä, koska en halua sanoa mitään ääneen. En tiedä, mikä auttaisi.


  - Huuto

  muoks/

  Unohdin melkein kokonaan, että kyllä kannattaa opiskella kunnolla ranskaa, koska toisena lukiovuotena ranskanryhmä pääsee tositoimiin. Me mennään Nizzaan viikoksi, jännittää jo nyt. :D

  Kun taistelu on alkanut, se ei lopu koskaan, vaikka rauhanmerkit peittäisivät koko taivaan ja helpottuneet huokaukset karkaisivat ilmaan. Henkinen taistelu jatkuu edelleen, kohti voittoa tai tuhoa. - Athene

  Zut

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #121 : Huhtikuu 07, 2007, 18:27:32 »
  Opiskelen ranskaa neljättä vuotta. Aloitin peruskoulun kahdeksannella luokalla, mutta nyt lukiossa jouduin aloittamaan alusta, koska jatkavaa ryhmää ei saatu aikaan. Ei se minua enää haittaa ollenkaan. Oli vain hyvä päästä kertaamaan yläasteen asiat ennen uusiin siirtymistä. Ja sainpahan helposti pari kympin kurssia ;) Tällä hetkellä meidän lukiossamme toisella luokalla on peräti kaksi ranskan opiskelijaa. Oikein hilpeitä tunteja meillä, kun kumpikaan ei ole siitä puheliaimmasta päästä.

  Opettajamme onkin melkoinen persoona. Yläasteella vihasin häntä niin paljon, että harkitsin useaan otteeseen koko kielen lopettamista. Hän on todella omistautunut kielelle ja sen opettamiselle, ja hän usein innostuu selittämään jotain sanontoihin tai kielioppeihin liittyviä juttuja, jotka menevät aivan sen hetkisen aiheen vierestä. Lisäksi hän vaikuttaa melko epävarmalta välillä. Hän kysyy oppilaiden mielipidettä aina kaikkeen, paitsi ehkä meidän opiskeluumme eniten vaikuttavissa asioissa. Lisäksi "Jooko" tuntuu olevan yksi hänen lempisanoistaan, hän toistelee sitä jatkuvasti. Joskus hän myös tuntuu oppineen uuden mukavan sanonnan, jota hän sitten toistelee eri yhteyksissä koko tunnin ajan.
  Nykyisin ymmärrän opettajaamme paremmin ja tulen hänen kanssaan juttuun jos on pakko. Olen tyytyväinen kun en jättänyt ranskan opiskelua hänen takiaan. :)

  Ranska on yksi kauneimpia kieliä joita olen kuullut, ja aion vielä jossain vaiheessa elämääni asua vuoden tai parikin jossain Ranskalaisessa pikkukaupungissa. Haluaisin oppia kielen niin hyvin kuin mahdollista.
  Ääntäminen ei ole minulle mikään suuri ongelma. Itseasiassa minulla ei ole suuria ongelmia missään, mutta pieniä ongelmia vähän kaikkeen on kyllä päässyt kertymään.


   
  Unohdin melkein kokonaan, että kyllä kannattaa opiskella kunnolla ranskaa, koska toisena lukiovuotena ranskanryhmä pääsee tositoimiin. Me mennään Nizzaan viikoksi, jännittää jo nyt. :D

  Kunpa mekin voisimme tehdä jotain tuollaista! Voisi kuvitella ettei siitä paljon vaivaa koituisi kun meitä tosiaan on vain kaksi :D

  Poissa Yono

  • Tangokuningatar
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #122 : Huhtikuu 07, 2007, 19:02:41 »
  Nyt on käynyt niin ohraisesti, että meidän luokkamme on menossa Marseillesiin toukokuussa. Koko homma on ollut vähän huonosti järjestetty ja nopeasti kokoon kyhätty, enkä ollenkaan älynnyt miettiä toista kertaa, kun ilmoittauduin mukaan, se tapahtui niin äkkiä. Nyt minulla on kuukausi aikaa päästä eroon peloistani puhua vieraita kieliä ulkomaalaisille ja joutua läheisiin tekemisiin vieraiden kanssa. Olemme majoittautumassa perheisiin, joten joudun kohtaamaan molemmat pelkoni. Äääh...

  Olen lukenut ranskaa toiselta luokalta lähtien eli kahdeksan vuotta :D Olen vielä aika hyvä, ja minulla on kohtuulliset mahdollisuudet saada kymppi todistukseen. Mutta kas kun on jäänyt opettelematta se, miten arjessa pärjää. Yhtäkkiä ymmärsin, etten tiedä mitään esim. siitä, millälailla minun täytyy käyttäytyä ruokapöydässä ja miten reagoida keskustelussa olematta epäkohtelias. Ranskalainen kulttuuri vaikuttaa liian erilaiselta kuin suomalainen!

  Mutta juu, ranskan kieli on niin kaunista, että jos se olisi jotain konkreettista, se sulisi heti suussa. Kaiken lisäksi kielioppikin on melko mielenkiintoinen ja järkeenkäyvä. Ranskan tunneilla olo on kuitenkin puhdasta kärsimystä. Pojat tuntuvat jo antaneen periksi. Tunneista se tekee käsittämättömän hitaita ja vaikeita. Joskus minulle melkein tulee fyysisesti epämiellyttävä olo, tuskastun niin helposti.

  Zut alors on kuulemma mahdottoman vanhanaikainen sanonta, mutta pakkohan sitä on käyttää, kun se on tarttunut mukaan jostain ala-asteen kirjasta.

  Poissa helmikana

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #123 : Huhtikuu 08, 2007, 22:35:33 »
  Minä haluaisin ihan käsittämättömästi opiskella ja puhua ranskaa, koska pidän sitä uskomattoman kauniina kielenä. Vaikeana kylläkin, näin olen kuullut, mutta silti minulla on palava halu osata sitä. Siinä on vain se ongelma, kun ensi vuonna (olen nyt seiskalla) meidän koulussa tulee valinnaiset, jotka on jo valittu, ja koska koulumme on niin pieni, ainot kielivaihtoehdot ovat saksa ja ranska. Minä kyllä valitsin ranskan, mutta oppilasmäärän pienuuden takia ei tule ensi vuonna ollenkaan ranskan ryhmää (eikä saksankaan, ei sen puoleen). Minua ärsyttää ärsyttää ärsyttää! En tahtoisi millään aloittaa vieraan kielen opiskelua vasta lukiossa. Olen harkinnut tunkevani mukaan kuntamme kansalaisopiston kielikurssille, missä normaalisti käy vain aikuisia. :))
  En usko, että minulla olisi hirveästi vaikeuksia ranskan kielessä, vaikka sitä hiton vaikeaksi kuvaillaankin. Minulla on aina ollut hyvä kielipää ja englanti sujuu kuin vettä vain, ruotsikin hyvin nähden aikaan jonka sitä olen opiskellut.

  Joie

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #124 : Huhtikuu 09, 2007, 10:34:18 »
  Tässä on nyt viides vuosi ranskaa menossa ja lukioonkin sen valitsin nyt ihan A2-kielenä, vaikka ei sitä välttämättä olisi pitänyt tehdä. Meillä kun ei ole erityisen hyvä opettaja (ei osaa opettaa, ei käydä kappaleita läpi kunnolla, puhuu jostain ei aiheeseen liittyvästä koko ajan...) ja se sama ope on sitten lukiossakin. Mutta näin nyt, en viitsinyt lopettaakaan kun jos ikinä olen yliopistoon menossa, niin siellähän pitää olla vielä noiden peruskielten lisäksi joku kieli ja minulla se olisi ranska. Ja sitten toisaalta, en viitsinyt aloittaa sitä alusta kun kuitenkin osaan jotain ja se olisi ollut harvinaisen tyhmää.

  Ranskahan on kielenä ihana, mutta meillä on niin tylsät ja hirveät kirjat (Chouette 3), että niiden avulla ei kyllä jaksa opiskella. Viime kokeestakin rapsahti kutonen... Tuntuu niin typerältä harjoitella jotain armeija-tai etanan valmistus-sanastoa! Onko jollain muulla tätä kirjasarjaa käytössä?
  Tekisi niin mieli osata puhua ja kirjoittaa ranskaa hyvin, eikä vaan sillain 'mites se nyt menikään? mikä se yksi sana oli?' -tyylillä.

  Nyt pitäisi mennä kirjoittamaan ranskan ainetta, 100-sanainen aine ranskaksi aiheesta 'Mon idol'. oivoi.

  jääkuningatar

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #125 : Huhtikuu 13, 2007, 14:55:01 »
  Olen lukenut ranskaa  7 vuotta, kolmannesta luokasa yhdeksänteen. Nykyään en sitä enää lue, toisaalta joitain kielikursseja ois kiva käydä...
  Ranska on mielestäni kaunis kieli, kielioppi-asiat ovat vain aika vaikeita.. Ja puheen ymmärtäminen on tuskaa, mutta itselläni kirjoittaminen ja jonkin asteinen puhuminenkin sujuu...
  Viimeisin ranskan kielen numero oli kymppi, päästötodistuksessa. Huonoimmillaan numero on ollut seiskaa xD Mutta onpi sitten noussut kasiin, ja sitten ysiin ja sitä kautta kymppiin :D
  Mutta suosittelen <3

  Polyhymnia

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #126 : Kesäkuu 07, 2007, 18:21:08 »
  Olen lukenut ranskaa ehkä nyt jotain neljä vuotta ja minusta kielioppi on naurettavan helppoa. Tai no ei ehkä naurettavan helppoa, mutta helppoa kuitenkin. Se on ainakin minun opiskeluni vahvuus, että opin nopeasti kieliopit, mutta minun on vaikea muistaa sanoja ja opiskella niitä. Tuntuu jotenkin hyödyttömältä nyt lukiossa opiskella sitä, kun opettaja vaihtuu tiuhaan ja sanojen muistaminen tuntuu hankalalta. Sanojen ääntäminen ei mielestäni ole vaikeaa ja muutenkaan puhuminen ja lausuminen ei tuota ongelmaa. Toki niitä vaikeampia sanoja on, mutta jos esim. opettaja sen ensiksi lausuu niin voi siitä opetella ja yrittää lausua oikein.

  Minusta ranska on kaunis kieli. Olen aina ollut sitä mieltä ja kun yläasteella piti valita valinnaiset aineet niin ei ollut epäilystäkään ettenkö olisi alkanut opiskelemaan ranskaa. Minusta ranska on yksi kauneimmista kielistä.

  di Napoli

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #127 : Kesäkuu 07, 2007, 20:21:47 »
  Ranska on kaunis kieli. Minun lempiaineeni on ranska. Tai ainakin oli. En tiedä, millaista seuraavan koulun ranskanopetus on.

  En tajua, kun muilla on joku pyhä viha ranskan kieltä kohtaan. Puolet tutuistani ovat lopettaneet sen kesken, koska eivät ole pitäneet siitä. Toinen puolikas haluaisi, muttei voi.

  Tuomas R

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #128 : Kesäkuu 09, 2007, 17:24:59 »
  Ranska on IHANA kieli. Haluaisin oppia oikein kunnolla. Opiskelen sitä varmaan lukiossa sitten.
  Osaan muutaman lausahduksen kuten s'il vous plait (en tiedä kirjoitetaanko noin) ja tietenkin esim. bonjour.

  Poissa Crina

  • äxdee
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pilkkupallero
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #129 : Kesäkuu 09, 2007, 19:03:55 »
  Olen nyt vuoden opiskellut ranskaa, ja pidän kielestä aivan uskomattoman paljon. Enhän minä nyt vielä paljoa mitään osaa, muutamia fraaseja ja näitä perusverbien taivutuksia jne, mutta kyllä tämä kielitaito tästä vielä karttuu (toivottavasti ainakin).

  Tiesin jo joskus ala-asteella, että kun yläasteella sitten pitää ottaa valinnaisaineet kasille ja ysille, niin ranska tulisi olemaan yksi niistä. En tiedä, mistä sen sain joskus päähäni, mutta varmaan olin kuullut sitä televisiosta ja pitänyt. Tietenkin olin sitten onnessani siitä, että ranskanryhmä saatiin kokoon, vaikka onnea hivenen himmensikin se, että en oikein pitänyt opettajastani. Nyt opettaja vaihtuu, ja odottelen, millainen hirviö sieltä tällä kertaa tulee. ^^

  Suurin vaikeuteni ranskassa taitaa olla sanojen lausuminen, sekä kuuntelujen ymmärtäminen. Hyvä on, tajuan kyllä asiat, jos puhuja sanoo ne selvästi ja hitaasti, mutta yleensä ainakin meillä näissä äänitteissä ihmiset puhuvat niin nopeasti, että jään tuijottamaan hajamielisesti eteenpäin ja yritän saada edes jotakin otetta. Samoin aksenttien suunnan muistaminen on hankalaa. Yleensä vetäisen ne vain fiiliksestä riippuen jompaan kumpaan suuntaan, ja onhan siinä peräti 50 % mahdollisuus osua oikeaan. :)
  Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

  Destin

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #130 : Elokuu 17, 2007, 23:27:04 »
  Héhéhé!
  Moi aussi moi aussi! c'est vraiment passionant  :D

  Olen minäkin opiskellut ranskaa, nyt kolmannelta luokalta asti-> kahdeksannelle luokalle jonka alussa sitten ihme kyllä muutin Ranskaan asumaan. Kiitos vanhempieni työn. No täällä sain sitten huomata etten osaa mitään monen vuoden opiskelun jälkeen :D Vuoden olen täällä ollut ja kieli alkaa jo melkein sujua, tajuan jo lähes kaiken. Käyn siis normaalia perusranskalaista koulua. Joku tuossa sanoi että kielioppi on "naurettavan helppoa". En kiistä täysin mutta tiesitkö etteivät ranskalaisetkaan osaa sitä täydellisesti? kouluissa on sanelukokeita ja todella monet saavat nollan. Siis 0/20. Hämmästyin kovasti kun tajusin sen. Ja jotkut puhuivat myös siitä miten espanjan kieli on painajaismaista niin olen ihan samaa mieltä :D täällä oli pakko aloittaa espanja, italia tai saksa mutta päädyin espanjaan. Olemme käyneet varmaan nuo kaikki aikamuodot läpi enkä ole oppinut yhtäkään. Kröhm.

  Itse kielestä: Lauseiden muodostus ei ole kovin vaikea kun niitä kuulee usein mutta ne ihme aikamuodot ja taivutukset. Aih. Aivokapasiteetti liian pieni niihin :D Kun ääntäessä loppu usein jää ääntämättä niin sitten on ongelmissa kirjoituksen kanssa vaikka niitä on tultu päntättyä koulussa Suomessa. Jotenkin se vaan jäi pois. Heitän usein arpapelillä. Aksentit menevät lähes poikkeuksetta oikein. Siihen tottuu.. Ennen en erottanut ikinä. Olen aina tykännyt ranskankielestä, soljuvaa. Väittäkää vaan vastaan mutta se on kaunein kieli jonka tiedän.

  (zut alors... kyllä olen kuullut aikuisilta mutta kukaan itseään kunnioittava nuori ei sano niin :D enemmän sanottaisiin putain.)

  Ranskankielessä ei ole siis slangia lähes ollenkaan, puhekielikin on samantapaista kuin "täydellinen" ranska. Mutta yritäppä ottaa selvää ranskalaisten nettislangista!" In ? ba eu hier jété a un annif, é ojourdui g rien fé. bon ji go, a+ bsx". Onko tuollaisen kirjoituksen syynä siis vain laiskuus? Ranskalaiset kaverini joutuvat kirjoittaamaan "oikein" en muuten tajua.

  [off] Muuten, kuunteleeko kukaan ranskankielistä musiikkia? Ah se on jotain mistä pidän tavattomasti. [off]

  // heii meilläkin oli noi ranskalaiset nimet koulussa ala-asteella :D olin Catherine. Ei kyllä tietoa miks, oikea nimeni ei ole sinne päinkään :D//
  « Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2007, 18:16:10 kirjoittanut Destin »

  Fallacy

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #131 : Elokuu 18, 2007, 10:33:10 »
  Oui, olen opiskellut ranskaa... neljä vuotta? Joo, nyt alkoi viides. Kolmannella luokalla sai valita ranskan tai saksan, ja valitsin sitten sen ranskan, paljon nätimpi ja mielenkiintoisampi kieli minusta. Ja jee, siellä saksantunneilla ovat kuulemma laulaneet jotain pilalaulua Ranskasta ja sen kielestä, on tosi kivaa meininkiä. Mutta siis, poikkesin aiheesta. :'D
  Välillä se tuntuu kamalan hankalalta, ranska siis, mutta minulla on sitten loppujen lopuksi mennyt ihan hyvin, yleensä tulee todistukseen 9, joka on aivan tarpeeksi minulle. Pidän ranskasta kielenä kovasti, mutta jotkut kielioppijutut tuppaavat olemaan vähän tylsiä. No, eteenpäin silti pusketaan! Nyt kesän mittaisen tauon jälkeen taidot tuntuvat olevan vähän ruosteessa, mutta eiköhän se kohta taas ala luistamaan.
  Meillä oli ala-asteella ranskalaiset nimet, joita sitten aina ranskantunneilla käytettiin. Kuudennen lopussa selvisi, ettei opettajamme ollut koko neljän vuoden aikana oppinut meidän kaikkien oikeita nimiä, oli aika koomista. XD Mutta nyt kait yläasteella käytetään ihan oikeita nimiämme. Ai ja muuten, olin nimeltäni Marie. 8DDD

  Poissa Nimue

  • broccoli
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #132 : Elokuu 18, 2007, 20:12:37 »
  Minä olisin niin halunnut opiskella ranskaa, mutta kun kunta säästää, niin eipä mitänä ryhmiä tullut :/

  Ranska on minusta ihan älyttömän kaunis kieli, ja se kuullostaa lumoavalta, kun esim. elokuvissa puhutaan ranskaa. Isoveljeni on opiskellut ranskaa muutaman vuoden, ja ensimmäisinä vuosina hän kutsui minua sateenvarjokseen. Mukavaa:) Itse en osaa sanoa muuta kuin "minun nimeni on", ja joitain pikkuisia sanoja.

  Nyt jo ajattelen, että ottaisinko ranskan valinnaiseksi. Ranskahan kullostaa kauniilta, mutta onko sitä vaikea oppia? Kuullostaa ainakin hankalalta, kuin myös lausuminen kaikkine ärrineen. Se R ei kyllä ikinä tule luonnistumaan minulta, sillä joskus aina olen isoveljeni raskankirjoja, mutta en ole ymmärtänyt mitään niistä. Miksei sinne kirjaan voi laittaa kirjain kirjaimelta, kuinka ne lausutaan? ;)
  "You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

  Poissa nutcracker

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #133 : Joulukuu 12, 2007, 21:37:41 »
  Olen halunnut lukea ranskaa iät ajat, ja muutaman kerran olen ollut todella lähellä sen aloittamista yksityisopettajan kanssa. Syystä tai toisesta olen aina jänistänyt, mutta nyt lukiossa aloitin kahdeksan kurssia käsittävän ranskanopiskelun, jonka ensimmäinen kurssi on nyt takana.

  Ranska oli kielenä juuri niin ihana kuin olin aina kuvitellut, ja nautin sen oppimisesta valtavasti. Nyt on perusranska jotenkin hallussa (sain kympin kurssista, mutta en kyllä ole varma ovatko taitoni sitä tasoa), ja odottelenkin kakkoskurssia, joka tulee seuraavassa jaksossa.
  En oikeastaan tiedä mikä ranskassa niin viehättää, mutta minä yksinkertaisesti rakastan sitä. Lisäksi muutama hyvä kaverini opiskelee sitä kanssani, joten tunneilla on ainakin hauskaa. Opettajakin on ihan hyvä, paitsi silloin kun hän pajattaa sinulle ranskaa ymmärtämättä että sinä et vielä voi ymmärtää.

  Ranska on kuitenkin kielenä ihana, tärkeä ja mielestäni hyvin kauniin kuuloinen. Toivon todellakin oppivani sen kunnolla (:
  "I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

  Poissa Satakieli

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #134 : Joulukuu 13, 2007, 19:21:23 »
  Oi, ranska. Aivan ihana kieli :). Olen ollut kiinnostunut sen opiskelusta yläasteelta lähtien, mutta pystyin aloittamaan sen opiskelun vasta lukiossa puolitoista vuotta sitten, sillä yläasteella oli mahdollista valita vain saksa (jonka tietenkin valitsin vaikka harmittikin silloin, nykyään olen kuitenkin iloinen siitä). Ranska on kyllä melko vaikea kieli, ja innostukseni kieleen ja sen opiskeluun on kyllä heilahdellut rajusti. Nyt on kuitenkin menossa taas se vaihe, että olen iloinen että valitsin sen. Sen takia minulla kyllä menee aikaa opiskeluun vähän tavallista enemmän, sillä joudun opiskelemaan sitä etäopetuksen kautta ja tunnit menevät aina päällekäin muiden tuntien kanssa. Olen nimittäin ainoa meidän luokaltamme (ja koko koulustamme sitä opiskelee vain yksi henkilö minun lisäkseni) joka opiskelee sitä. Ja nyt on viides kurssi loppusuoralla.

  Vaikka kieli on vaikea, se on mielestäni todella kaunista :). Ranskalaisten puheesta ei kyllä oikein tahdo saada selvää, sillä he puhuvat niin nopeasti. Muutenkin ääntäminen on todella vaikeaa. Inhoankin sitä, kun opettaja käskee lukemaan ääneen, sillä ääntämiseni on hieman... noh, ei mitenkään parasta :D. Onneksi kuitenkin useimmiten "joudun" lukemaan tekstejä ääneen itsekseni.

  Minun on hieman vaikea oppia ranskan sanoja ulkoa ja varsinkin verbitaivutuksia. Siksi sanavarastonikin on aika huono, mutta pitää koittaa ruveta lukemaan ahkerammin. Kieliopissa ei taas ole juurikaan ongelmia imperfektiä ja perferktiä lukuun ottamatta. Niiden käyttö tuntuu omituiselta. Opettaja on kuitenkin todella hyvä ja osaava. Se vain että inhoan meidän kirjasarjaamme. Siis hei, miten kukaan ehtii käymään läpi 10 kappaletta 6:ssa viikossa? Sitä kyllä ihmettelen.

  Joo, ja onhan sitä lisää motivaatiota tullut nyt ranskan matkan jälkeen. Kävimme ranskan ryhmän kanssa Pariisissa syyslomalla ja täytyy sanoa, että se on aivan mahtava paikka! Minun on aivan pakko päästä sinne uudelleen, ja nyt opiskelenkin lähinnä sitä retkeä varten vaikkei ajankohdasta olekaan vielä tietoa :D. Ja silloin kyllä käytänkin ranskaa... viime retken aikana sanoin vain kolmea sanaa ranskaksi :D. Bonjour, merci ja au revoir ja siinä se :D. Puhuin enemmän englantia vaikka ei ne siellä kyllä oikein ymmärtäneet sitä. Ja nyt minä alan taas innostua puhumaan tuosta matkasta :D. Täytyy lopetella ennen kuin on liian myöhäistä.

  //
  Lainaus
  [off] Muuten, kuunteleeko kukaan ranskankielistä musiikkia? Ah se on jotain mistä pidän tavattomasti. [off]

  Minäminäminä! Se on hienon kuuloista. Olen kuunnellut ja katsellut Notre Dame de Parisia Youtubesta ja se on aiiivan ihana. Harmi, etten löytänyt tuota musikaalia (kai se on joku musikaali?) Ranskasta. Lisäksi tykkään kuunnella Patrick Fiorin kappaleita vaikken ymmäräkään niistä juuri mitään.

  // (ehkä vähän offia mutta...) muistin yhtäkkiä, että tuo retkihän oli justiinsa samalla viikolla kun viimeinen Potter-kirja julkaistiin ranskaksi. Oli siinä minulla ja kaverillani ihmettelemistä, kun myöhään illalla menimme kauppaan jonka edessä vilisi noidiksi ja velhoiksi pukeutuneita ihmisiä :D. Vasta kaupasta tultua tajusimme, että hei, nuo ihmisethän odottavat sitä uusinta Potteria omalle kielelleen käännettynä.
  « Viimeksi muokattu: Joulukuu 25, 2007, 18:04:02 kirjoittanut Satakieli »

  deadpromises

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #135 : Joulukuu 16, 2007, 18:27:10 »
  Luen ranskaa, ja mielestäni kieli on todella vaikea. Kuitenkin ranska on kaunis kieli. Lausuminen on kauhean vaikeaa, kun sanat kirjoitetaan ihan oudosti. Kieliopit on vaikea oppia, mutta kyllä se siitä. Olen kuitenkin saanut 9 alkavia numeroita kokeista, ja vasta puoli vuotta olen opiskellut sitä, joten ei kai se ole vielä ihme, että en osaa kovin hyvin. Haluan silti oppia kielen jokseenkin kunnolla, sillä ranska on niin kaunis kieli, ja jos joskus ranskaankin menen, niin sitä täytyy osata. :D

  Poissa Xanie

  • hymyilevä huomispäivä
  • Aurori
  • *
  • Sukupuoli: Noita
  • *reps*
  • Tupa: Rohkelikko
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #136 : Joulukuu 17, 2007, 20:08:59 »
  Minä en ole varsinaisesti lukenut ranskaa päivääkään koulussa, mutta koska kieli kuulostaa niin mielenkiintoiselta (monen muun lisäksi) olen sen alkeisiin perehtynyt ihan vain huvin vuoksi ja urheilun kannalta. Eli siis siksi, että huvitti. Täytyy sanoa, että se on yksi hankalimmista kielistä, joita olen itsekseni opiskellut. Ja olen sentään aika montaa yrittänyt (suosikkini on unkari,  jota rakastan yli kaiken :D). Mutta mielenkiintoinen ja jossain määrin kaunis kieli. Mutta vaikea! Sitä ei kai voi kukaan kiistää?

  ~Xanie
  Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
  Avasta kiitos Seatearille!
  Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

  Poissa Lady Asensio

  • Nilkanvilauttaja niinikään
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • DH luettu 9.12, KV 11.3
  • Pottermore: HeartWitch62
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #137 : Joulukuu 17, 2007, 20:36:07 »
  Aloitin ranskan opiskelun tänä syksynä uudelleen noin 5 vuoden tauon jälkeen. Oli pakko aloittaa alkeiskurssista ja jotenkin ihmetyttää miten paljon muistan niitä asioita. Opettaja on syntyperäinen ranskalainen ja joka viikko on sanelu. Opetus on englanniksi kun sillä opettajalla on kuulema suomen kieli vähän hakusessa. Viime viikolla oli tentti ja onnistuin saamaan siitä arvosanan 3 pienellä lukemisella kun korkein arvosana on 5.

  Yliopistossa ranskan opiskelu ei eroa yhtään lukiosta, tosin kirjassa ei ole sanalistaa ja suomennoksia ja saamme aina sellaisen sanalistamonisteen. Tosin pääaineilijoilla voi olla eri opetustapoja, itse opiskelen kielikeskuksella enkä niin sanotusti ainelaitoksella.
  « Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2007, 21:11:16 kirjoittanut Lady Asensio »
  Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
  Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

  Miy

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #138 : Joulukuu 21, 2007, 13:51:33 »
  Aloitin Ranskan lukemisen siinä kahdeksannella luokalla. Tällä hetkellä olenkin sitten lukion 1. ja Ranska jatkuu minun kohdallani sitten 5. jaksossa. Yhden lukion Ranskan kurssin sain niin suoritettua, että kävin ainoastaan tekemässä kokeen. Sen vuoksi, että kyseessä oli aloittava Ranska, ja sillä kurssilla käsiteltiin ihan samoja asioita kuin olin käynyt läpi peruskoulun 8. ja 9. luokalla.

  Päättötodistuksessani Ranska oli 9, mutta lukiossa se laski ihan vain siksi kahdeksaan, sillä kävin ainoastaan tekemässä sen kokeen, josta sain 8. Jos olisin ollut tunneilla mukana, olisin tietenkin voinut saada arvosanaksi 9 ihan vain tuntiaktiivisuuden avulla.

  Pidän Ranskasta ihan älyttömästi. En kuitenkaan kiellä sitä, etteikö se olisi vaikeaa. Odotan muuten ihan älyttömästi sitä, että pääsen ensi kesänä muutamaksi päiväksi Pariisiin. <3 Olen nimittäin menossa kielimatkalle Englantiin, ja samalla matkalla pääsee näkemään Pariisin.

  Paperisydän

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #139 : Joulukuu 21, 2007, 15:58:52 »
  Minusta ranskankieli on aivan uskomattoman kaunista, ja haluaisin oppia puhumaan sitä. Se varmasti toteutuukin ensi lukuvuonna, sillä olen menossa kahdeksannelle luokalle ja sietä otan luultavasti valinnaiseksi ranskan. Nyt haluaisinkin kysyä, että kannattaako se, vai pitäisikö ottaa sitenkin saksa? Itse olen ranskan puolella, mutta epävarmuus kaihertaa...

  Petyr

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #140 : Joulukuu 21, 2007, 20:21:45 »
  Itse ainakin aloitin nyt syksyllä ranskan, ja se oli enemmän kuin hyvä valinta. Kieli ei sinänsä vaikuttanut mitenkään hirmuisen vaikealta (force majeure, ;D) mutta tietysti siinäkin on haastetta, kun sanojen kirjoitusasu on ihan erilainen kuin miten se sanotaan. Ja plussana tietenkin loistava ja persoonallinen opettaja, joka jakoi meille tunneille ties minkälaista rihkamaa, kyniä, tarroja, matkaesitteitä (oli saanut ne TV5:lta, siis ranskankieliseltä kanavalta, jonkinlaisena opetustukena).

  Lartsu

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #141 : Helmikuu 27, 2008, 19:11:56 »
  Olen opiskellut ranskaa viidenneltä luokalta (eli nyt kolme ja puoli vuotta opiskeltu). Kieli on aivan älyttömän kaunista, mutta kielioppi tappavan vaikeaa. Opiskelen kylläkin vain ruotsia (suomen ja englannin osaan ilman opetusta) joten siihen on hieman huono verrata koska ei ole edes persoonamuotoj :D Verbit ovat painajaiseni. Mutta onhan se ihan kiva kieli :)

  Nopu

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #142 : Helmikuu 27, 2008, 22:54:31 »
  Ranska on upea kieli, mutta vaikea - my opinion -
  Olen kielipainoitteisella luokalla, joten oli pakko valita ranska tai saksa valinnaiskieleksi, no minä valitsin ranskan.
  Ja joka tunti mietin että mitä h******** minä täällä teen ku en tajua pätkääkään, kieliopit ja verbit meneee täysin yli hilseen.
  Saattaa johtua siitä että opettaja on huono eikä osaa opettaa. (Tämä on siis tosi juttu, ei mikään "vihaan sitä opettajaa ku en tajuu ranskaa.") Yritän kyllä opetella kotona itsenäisesti mutta se on vaikeaa kun opettajalta ei saa minkäänlaista pohjatukea.

  Poissa Erizza

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • diibadaabafggh
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #143 : Maaliskuu 30, 2008, 20:00:59 »
  France. Hehheee... Hyvä kieli, kuulostaa kivalta, on kaunis kieli. Ei siinä muuta, en opiskele sitä, en osaa sitä muuta kuin jotakin madame-sanoja ja jotakin aivan turhaa sössötystä... Ei ole vahvuuksiani.

  Gobraza

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #144 : Maaliskuu 30, 2008, 22:30:23 »
  Tosiaankin kasiluokalta asti ollut Ranska, ja oli tosi kova virhe ottaa se, koska se on vaan niin helekutin vaikeeta kun jokainen verbi pitää taivuttaa erilailla, aksentteja on paljon, normaalista tekstistä lukeminen on todella vaikeeta, koska en yhtään muista miten mikäkin sana lausutaan(mutta jos joku sanoo ensin miten lausutaan niin sitten menee kauniisti :D). Mutta täytyy sanoa, että silti aika siistin kuulonen kieli mutta vaikea. Tokarissa oli 9.luokan jouluna 7 eli olen tyytyväinen mutta yritän tottakai saada kasin.

  Poissa adswil

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #145 : Maaliskuu 31, 2008, 10:25:16 »
  Olen opiskellut ranskaa kolmannelta luokalta asti, pitempään kuin englantia, mutta osaan sitä silti mielestäni melko vähän. Ymmärrän kyllä jotenkin tekstiä ja puhettakin, mutta itse en saisi kyllä toimitettua asioitani ranskaksi -.- Puhuminen siis vaatii treenausta ja paljon, eikä kirjoittamisessakaan oikein kehumista ole. Varsinkin sanojen oikeinkirjoitus horjuu aina. Mielestäni ranska on tosi kaunis ja ihana kieli, ja sitä olisi ihan mahtavaa osata todella hyvin, mutta vaikeaa se on. En juurikaan osaa ääntää ranskaa ainakaan kovin kauniisti, ja kielioppi on myös melko käsittämätöntä esimerkiksi englantiin verrattuna.
  In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

  Poissa Kafee

  • Kahvikuppi
  • Vuotislainen
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #146 : Maaliskuu 31, 2008, 14:13:35 »
  Itse en opiskele ranskaa enkä ehkä haluaisikiaan.
  Minusta se kuullostaa liian hienostuneelta, enkä varmaan oppisikaan sitä, koska jo englannin ja ruotsin kanssa on vaikeuksia.
  Sen mitä olen ranskaa kuullut puhuttavan on vain telkkarissa ja sekin kuullostaa aika käsittämättömältä, mutta jotenkin sivistyneeltä.
  Muumilimu 1,5 litran pulloihin! Kannatta käydä osallistuun...

  Muchy

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #147 : Maaliskuu 31, 2008, 15:28:38 »
  Oon lukenut ranskaa nyt kahdeksan vuotta. Lukiossa kahden kurssin aikana oon oppinut varmaan yhtä paljon kun opin yläasteella. :D Sellasta on lukion a-ranska, rankkaa rankkaa. Mun mielestä ranska on ihana kieli, siinä on vaan jotain ihan käsittämättömiä kielioppisääntöjä. Oon lähdössä Ranskaan vaihtariks nyt syksyllä, sen takia oon aika motivoitunut. Puhua en kovin hyvin osaa mutta ajatella ja kirjottaa joo khyllä!wow

  Poissa Giliath

  • Cassiopeian pikkusisko
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Jensen Ackles :D
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #148 : Maaliskuu 31, 2008, 17:56:01 »
  Hei,minusta ranska on ihana kieli, mutta valitettavasti kun valitsin sen B2-kieleksi ensi vuoden kasi luokkaa varten, niin opopa ilmoitti että eipä tule ryhmää! Koulustani ei tule yhtään B2-kieli ryhmää, ei edes saksaa ja venäjää,jotka olivat varalta.
  Onko muillakin tälläisiä ongelmia tullut/ollut että ei pysty koulun kautta lukemaan mitään B2-kieltä(siis ranska,saksa,(koulussani)venäjä)? Koulussani on vain ikäisilleni saksaa valinnaisena mutta sekin olisi pitänyt aloittaa 5 luokalla ei ollut alakoulussani sitä mahdollisuutta:(
  *Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

  Poissa Suru

  • keräkurmitsa
  • Sanomaton
  • *
   • Livejournal
  • Pottermore: ChestnutLeviosa81
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #149 : Maaliskuu 31, 2008, 18:16:17 »
  Hei,minusta ranska on ihana kieli, mutta valitettavasti kun valitsin sen B2-kieleksi ensi vuoden kasi luokkaa varten, niin opopa ilmoitti että eipä tule ryhmää! Koulustani ei tule yhtään B2-kieli ryhmää, ei edes saksaa ja venäjää,jotka olivat varalta.

  Joskus opetusryhmää ei pienen oppilasmäärän (meillä minimi taitaa olla 6 oppilasta, ala-asteella oli 10) takia kyetä järjestämään, mutta onneksi kieltä voi opiskella itsenäisesti (tämä tosin on mielestäni melko haasteellista) tai sitten odottaa lukiota. Kansanopistoista kannattaa myöskin kysellä, jos siellä jotain kurssia jäjestäisivät ^^.
  “Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
  - Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

  Poissa Lady Asensio

  • Nilkanvilauttaja niinikään
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • DH luettu 9.12, KV 11.3
  • Pottermore: HeartWitch62
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #150 : Maaliskuu 31, 2008, 22:41:46 »
  Itselläni oli tänään ranskan suullinen koe. Luulin, etten osaa ääntää yhtään, mutta opettajan mukaan äännän aivan ymmärrettävästi. Mahdolliset virheet ovat sellaisia joita suomalaiset yleensä tekevät, harmi vain ettei hän eritellyt niitä tarkemmin. Opettaja on vielä syntyperäinen ranskalainen

  Moni ranskan opiskelija on varmasti kaltaiseni, eli luulee olevansa huono, mutta on oikeasti ihan hyvä.


  Onko muillakin tälläisiä ongelmia tullut/ollut että ei pysty koulun kautta lukemaan mitään B2-kieltä(siis ranska,saksa,(koulussani)venäjä)? Koulussani on vain ikäisilleni saksaa valinnaisena mutta sekin olisi pitänyt aloittaa 5 luokalla ei ollut alakoulussani sitä mahdollisuutta:(

  En saanut yläasteella B2-kieleksi ranskaa tai saksaa. Jouduin odottamaan lukioon, ja ikävästi molempia ei voinut aloittaa, joten saksan aloitin vasta yliopistossa.
  Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
  Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

  Poissa Vadelmafairy

  • Metalfairy
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Poissa 11.8 asti
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #151 : Huhtikuu 03, 2008, 18:02:55 »
  Ihana kamala ranskan kieli. Tuo on ensimmäinen asia, joka minulla tulee automaattisesti ranskan kieltä ajatellessani, sillä tunteeni sitä kohtaan ovat nimittäin melko ristiriitaiset.

  Olen opiskellut ranskaa nyt lähestulkoon viisi vuotta, mutta minusta tuntuu, etten osaa puhua sitä melkein ollenkaan. Olimme viime kesänä Ranskassa, mutta ihmisten puheesta en ymmärtänyt edes puolia (jostain syystä ymmärsin usein alun, mutta loppu meni yli hilseen), mikä tuntui todella turhauttavalta. Vaikka ranska onkin todella kaunis kieli, sen kuuntelu tuottaa myös suurta tuskaa. Kielioppisääntöjä löytyy jokaiselle sormelle kymmenen (vaikka englanninopettajamme väitti kieliopin olevan loppujen lopuksi paljon helpompi kuin englannin) ja kirjoittaminen on kamalan monimutkaista, kun puhuessa sanan lopusta jää sellaiset 1-3 kirjainta pois. Kuitenkin tämä puoli ei tuota minulle nykyään enää niin paljon vaikeuksia.

  Huolimatta ruikutuksestani pidän ranskan kielestä aivan älyttömästi ja haluan todella paljon oppia puhumaan sitä. Ja hullu kun olen (?), meinaan ottaa lukiossa A-ranskan, vaikka se ilmeisesti onkin A1-kielen tasoinen (olen opiskellut ranskaa viidenneltä lähtien, minkä takia periaatteessa olen ilmeisesti virallisesta A:sestakin jäljessä). Jos tuottaa ylitsepääsemätöntä tuskaa, vaihdan B-kieleksi.

  Onko kukaan sattumalta saattanut tekemään kyseistä juttua (ottanut A-ranskan, kun opiskellut ala-asteella A2-ranskaa)? Jos olet, miten pärjäsit?

  Sitten haluan osoittaa huvittuneisuuteni Suomen ranskanopetusta (ja yleensä A-kielten opetusta)kohtaan. Pikkusiskoni olisi halunnut ottaa minun tavoin A-ranskan ala-asteella, mutta ryhmää ei syntynyt. Kun aloitin ranskan lukemisen, ryhmään piti haluta vähintään 12 henkeä ennen kuin ryhmä muodostettiin ja meitä olikin 15. Kuitenkin, tuossa pari vuotta sitten henkilöiden vähimmäislukumäärä oli nostettu 18:sta. Ranskan kieltä olisi halunnut opiskella 17 henkeä ja ryhmää ei perustettu. Samoin kävi ilmeisesti myös saksan kanssa, minkä ansiosta kaikkien laitettua se viimeinen mahdollinen ruotsi viimeiseksi vaihtoehdoksi, heidän ruotsinryhmässään on 28 henkeä. Onnea vaan opettajalle. :P Sori pieni off.

  //Joo, A1 aloitetaan kolmoselta, A2 yleensä neloselta, mutta itse olen aloittanut sen vasta viidenneltä. Mietin vain sitä, että en todellakaan puhu ranskaa läheskään yhtä hyvin kuin englantia, vaikka opiskelen molempia A-kielenä - emme ole käyneet ranskassa edes kolmatta kirjaa puoleenväliin (siis keltaista Chouettea).
  « Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2008, 17:01:32 kirjoittanut Vadelmafairy »
  Life is only a flash of light in this darkness. Love is only a faith for tomorrow with you.
  Or then not.

  Poissa Lady Asensio

  • Nilkanvilauttaja niinikään
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • DH luettu 9.12, KV 11.3
  • Pottermore: HeartWitch62
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #152 : Huhtikuu 04, 2008, 00:12:43 »
  Vadelmafairy: tietääkseni A1 ja A2 ovat samaa tasoa. Otetaanhan englantia lukiossa A-kieleksi,vaikka olisi sen aloittanut vasta 5. luokalla, eikä kenelläkään ollut mitään vaikeuksia. Ainakin omana peruskouluaikanani A2-kielen lukijat etenivät aluksi nopeampaan tahtiin kuin A1-kielen lukijat, jolloin 8. ja 9. luokalla he olivat samalla tasolla A1-ryhmän kanssa. Kokemukseni ovat tosin englannista, joten voi olla että ranskassa on eri juttu. Kannattaa kysyä yläasteen/lukion ranskan opettajalta tai opinto-ohjaajalta. Ja kyllä lukion henkilökunnalle voi sähköpostia lähettää vaikka olisi vielä yläasteella.
  Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
  Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

  valentine

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #153 : Huhtikuu 04, 2008, 10:10:31 »
  Vadelmafairy: No itsellä on aivan sama tilanne! En ole varma, että opiskelenko nyt sitten ranskaa A1 vai 2 tasolla, mutta jokatapauksessa tuntuu, että en osaa ollenkaan. Lukioon aion kuitenkin ottaa A-ranskan ja ymmärsin kyllä niin, että se on tarkoitettu kaikille ranskaa A:na lukeneille; meillä ei ainakaan ollut mitään erittelyjä A1 ja välillä. Ja lohduttaudun sillä, että opo sanoi, että sen voi aina vaihtaa B:hen jos ei pärjää. : )
  Onko A1 sitten kolmeslta lähtien jo luettua, ja A2 neloselta (tai vitoselta)?

  Poissa Yono

  • Tangokuningatar
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #154 : Huhtikuu 04, 2008, 17:29:53 »
  Kyllä lukiossa A1- ja A2-ranska kuuluvat samaan ryhmään. Voi olla, että omiin taitoihin vaikuttaa kuitenkin muut asiat enemmän kuin se, onko opiskellut ranskaa pari vuotta vähemmän. Kun tulin lukioon, huomasin miten suuret erot ranskan opetuksessa on peruskouluissa. Jotkut vaihtoivat A-ranskan melkein heti B-kieleksi ensimmäisen kurssin alettua, kun taas muut, jotka olivat opiskelleet yhtä kauan aikaa, pärjäsivät ihan hyvin. Mutta eivätköhän nekin, jotka selvisivät juuri ja juuri ensimmäisestä kurssista, saa muita kiinni jossain välissä. Minulla on ainakin kaveri, joka sai toisesta ranskan kurssista paljon paremman numeron kuin ensimmäisestä.

  Meillä muuten opettaja ja opo yrittivät estää oppilaita vaihtamasta B-kielestä. He painottivat jatkuvasti, että monien ihmisten mielestä kuulemma huonokin arvosana A-ranskasta painaa enemmän kuin hyvä arvosana B-ranskasta YO-kokeissa.

  JMietin vain sitä, että en todellakaan puhu ranskaa läheskään yhtä hyvin kuin englantia, vaikka opiskelen molempia A-kielenä - emme ole käyneet ranskassa edes kolmatta kirjaa puoleenväliin (siis keltaista Chouettea).
  Minäkin puhun englantia paljon paremmin kuin ranskaa, jota olen opiskellut pari vuotta kauemmin. Mutta ei lukiossa kyllä oletetakaan, että ranskaa osaisi yhtä hyvin kuin englantia.

  Olen miettinyt, mikä tekee ranskasta vaikeamman kuin englannin. Ehkä englantia vain kuulee niin usein, että oppii kaikki lausumiset ja kielioppiasiat ihan huomaamatta. Ei ranskan kielioppi kuitenkaan niin kauhea ole, ja lausumissäännöt ovat johdonmukaiset (toisin kuin englannissa).
  « Viimeksi muokattu: Huhtikuu 04, 2008, 17:36:50 kirjoittanut Yono »

  Poissa Lady Asensio

  • Nilkanvilauttaja niinikään
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • DH luettu 9.12, KV 11.3
  • Pottermore: HeartWitch62
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #155 : Huhtikuu 04, 2008, 20:36:24 »
  Meillä muuten opettaja ja opo yrittivät estää oppilaita vaihtamasta B-kielestä. He painottivat jatkuvasti, että monien ihmisten mielestä kuulemma huonokin arvosana A-ranskasta painaa enemmän kuin hyvä arvosana B-ranskasta YO-kokeissa.

  Tällä on merkitystä vain jatko-opintoihin hakiessa, yo-todistuksesta saa pisteitä yliopiston ja ammattikorkeakoulun valinnassa ja kielistä ja matikasta saatu pistemäärä riippuu arvosanan lisäksi kokeen tasosta. Työelämässä niillä tasoilla ei ole merkitystä, sillä kaikki työnantajat eivät ymmärrä pitkän ja lyhyen oppimäärän eroa.
  Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
  Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

  Sale

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #156 : Huhtikuu 04, 2008, 23:04:48 »
  Minusta ranska kuulostaa melko kamalalta. Varsinkin se r, ja sen lausuminen on ihan hirveän vaikeaa, ja se kuulostaa tyhmältä. Ranska on muutenkin kyllä tosi vaikeaa. Olen opiskellut sitä kohta vuoden, mutta tuntuu etten olisi oppinut yhtään mitään.

  Poissa Horrorshow

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #157 : Helmikuu 24, 2009, 15:48:08 »
  Hih nostan vanhahkoa aihetta, mutta mua on alkanut kiinnostamaan ranskan alottaminen lukiossa älyttömästi. Ainut vaan että oon näillä näkymin menossa kaksoistutkintoon ja en olisi sit joka jaksossa lukiolla ja se saattas mennä kovin sekavaksi. Eli vielä en ole ihan varma ja pitää tässä miettiä että laitanko hakuun ensimmäiseksi sen kaksarin. Harmittaa kyllä älyttömästi jos jää toi kieli opiskelematta :(

  Jotain pientä kyl meinasin itsekseni opiskella ja osaan jo nimen kertoa, jee :D
  « Viimeksi muokattu: Helmikuu 24, 2009, 15:51:53 kirjoittanut Horrorshow »

  Poissa Mab

  • Vuotislainen
  • Meidän Korkeutemme
  • Tupa: Tuvaton
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #158 : Helmikuu 24, 2009, 16:10:50 »
  Mä aloitin kanssa lukiossa ranskan lukemisen ja suoritin maksimimäärän kursseja. Se oli siellä silloin kahdeksan kappaletta, ei siis ollut suinkaan joka jakso tunteja. Mitenköhän siellä sun koulussa on asia järjestetty? Meillä tais olla niin, että ekana vuonna kolmena jaksona, tokana sama ja kolmanteen vuoteen jäi sitten kaksi. Ranska on hirmu nätti ja fiini kieli, en mä kadu tippaakaan sen opiskelemista :) Ja voihan sitä ihan vain kokeilla, että lähteekö hyvin käyntiin. Aina voi lopettaa, jos tuntuu ettei aika tai into riitä (meilläkin lähti vähitellen ryhmästä kolme neljännestä pois)
  "Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

  Poissa Raitasukka

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Objection!
   • flavors.me
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #159 : Helmikuu 24, 2009, 17:21:28 »
  Yh, ranska. Yläasteella näitä lukion kielivalintoja tehdessä ajattelin innoissani että "jee, aloitanpa espanjan ja ranskan, kielitaito karttuu!". Käytännössä vain espanjan valitseminen osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, ranska taas... ei niinkään. Käyn juuri ranskan toista kurssia ja tämän jälkeen tiputan kielen pois kokonaan, kokeesta pitäisi sitten vain selviytyä kunnialla.
  On kai ihan ymmärrettävää, ettei tässä vaiheessa välttämättä osaa paljoakaan, mutta turhauduin jo eilen tunnilla siihen etten oikeastaan osaa muodostaa edes yksinkertaista lausetta ranskaksi. Kyse ei siis todellakaan ole huonosta opettajasta tai ikävästä ryhmästä, päinvastoin. En vain millään saa kyseisetä kielestä mitään irti, enkä tunne pärjääväni sen kanssa.
  Ajattelin joskus ranskaa todella kauniina kielenä, mutta en todellakaan enää. Näyttäähän se kirjoitettuna ihan nätiltä, mutta sen puhuttuna se on omiin korviini lähinnä ärsyttävää sössötystä. Kammoan ranskan ääntämistä, se r on jotain hirveintä ikinä.
  En muutenkaan tajua ranskan mainetta 'maailman kauneimpana kielenä'. IMO espanja on huomattavasti kauniimpi kieli, jotenkin pehmeämpi :)
  No, tulipahan kokeiltua tätäkin. Sinänsä hyvä, että tulee nämä kaksi kurssia luettua, ainakin alkeet ovat jotenkuten ehkä hallussa. Ainakin sain huomata, ettei ranska ole se minun juttuni.

  Poissa Affu

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • pullamies
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #160 : Huhtikuu 08, 2009, 20:20:19 »
  minä aijon ottaa ranskan kun pääsen yläasteelle. onkos tämä järkevä päätös? muttakun se niin kiinnostaisi.. Kaverit ovat väittäneet ettei kannata ottaa, koska se on vaaikeaa, ja huono kieli.
  Mutta tiedän että se on vaikeaa...
  Eli otanko, vai enkö ota?

  Chös uii Affu..
  Skäbädäm.
    Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
  Ananas.

  Poissa Suru

  • keräkurmitsa
  • Sanomaton
  • *
   • Livejournal
  • Pottermore: ChestnutLeviosa81
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #161 : Huhtikuu 08, 2009, 20:33:20 »
  Kyllä se ranska kannattaa ainakin kokeiltavaksi ottaa, kunhan varautuu siihen, että kieli on melkoisen vaativa ja sen oppimisen eteen pitää tehdä kohtalaisen paljon hommia. Kyllähän sitä aina omaa valintaansa tulee jossain vaiheessa kaduttua, esimerkiksi silloin, kun opettelee kasaa epäsäännöllisiä verbejä seuraavan päivän subjunktiivitestiin, mutta kieli on kivan kuuloista (jos sitä osaa ääntää :D) ja sen osaamisesta on hyötyä työelämässä monella eri alalla.

  Monessa pienemmässä koulussa ranskanlukijoista muodostuu oma "ryhmänsä" ja ainakin itse tutustuin tällä hetkellä parhaisiin ystäviini juuri yläasteen ranskantunneilla. Tämäkin varmaan vaihtelee ihan kouluittain, mutta vähän ujommalle ihmiselle tuollaiset pienet ryhmät voivat oikeasti olla kivoja - siellä tutustuu jopa johonkuhun ja opetus on aika erilaista kun esimerkiksi ruotsin tunneilla, jossa pahimmassa tapauksessa 30 oppilasta lukee samaa kappaletta yhtä aikaa ääneen. :D Lukion ranskassa meitä on kanssa tosi vähän, viime kurssilla meitä oli kai 10, eli ihmisiin tutustui aika muikeasti. :>

  Mut kyllä minä sitä ranskaa suosittelen. :) Sen voi kuitenkin lopettaa yläasteen jälkeen (ja vissiin sen aikanakin?), jos ei tykkää. :>
  « Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2009, 20:37:35 kirjoittanut Sru »
  “Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
  - Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

  Poissa viuhka

  • salakielinen
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Weasley is our king♥
   • livejournal
  • Tupa: Puuskupuh
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #162 : Huhtikuu 09, 2009, 23:06:09 »
  (Alkaa murhatko ä:n ja ö:n puuttumisesta, en vaan jaksa tehda niita joka kerta erikseen.)

  Olen lukenut itse neljannelta asti ranskaa. Ala-asteella sian kokeista sita ysia, mutta ylaasteella tajusin etten osaa oikeastaan mitaan. Yhden vuoden ajan jaksoin tehda tosi paljon toita sen eteen, mutta jossain vaiheessa vaan en enaa jaksannut pantata jokaisen oppitunnin jalkeen hirveana, vaan otin asenteen etta kylla se varmaan ihan hyvin menee vaikken mitaan opiskeliskaan. Lukiossa vaikeudet jatkuivat, etenkin kun ranskanopettaja puhui aina ja poikkeuksetta kaikki tunnit ranskaa ja opetti myos kieliopin ranskaksi ja itse tajusin hatina kun han kaski avata kirjat. Itella on kuitenkin aina ollut joku itsepainen halu oppia se ranska, mutta sanojen panttaamisesta en ole ikina innostunut. Joten lukion ykkosen jalkeen suunnistinkin vaihtariksi Québeciin eli Kanadan ranskankieliseen provinssiin. Tama ranskankieli on kylla jotain ihan eria kuin se ranska mita koulussa cd:lta ja opettajan puhumana olen kuullut. Aksentti, sanonnat, ilmaukset.. syntyperaisilla ranskalaisilla on vaikeuksia ymmartaa takalaista puhetta, joten kuvitelkaapa mua kun saavuin tanne olemattomilla ranskantaidoillani! Mutta yli 7kk ranskankielisen elaman jalkeen sujuu jo ihan hyvin. Niin se vaan on, etta kielia ei opi pelkastaan koulunpenkkia kuluttamalla, parasta on olla sen kielen ymparoimana, silloin sen oppii vaikka vakisinkin. Mutta se on totta etta ranska on vaikea kieli, se poikkeaa rakenteeltaan ja lausumiseltaan niin paljon suomenkielesta etta tuntuu etten ikina meneta ulkomaalaista aksenttiani tai lakkaa sekoittamasta maskuliinia ja feminiinia. :D
  Don't cry because it's over, smile because it happened.

  Poissa lullaby

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pottermore: HawthornMagic6297
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #163 : Huhtikuu 11, 2009, 19:00:22 »
  Ensimmäinen asia, mikä minulle tulee mieleen ranskan kielestä, on vaikeus. Jouduin opiskelemaan ranskaa kaksi vuotta yläasteella, kun erehdyin ottamaan sen valinnaisaineeksi. Alunperin olin valinnut saksan, mutta siitä ei sitten tullutkaan ryhmää, joten menin kaverini seuraksi ranskan kurssille. Ensimmäisellä tunnilla istahdimme vierekkäin eturivin pulpeteille ja tuijotimme leuat loksahtaneina, kun opettaja alkoi mongertaa ranskaa. : D Minulle ainakin lausuminen oli kaikkein vaikein juttu, en millään oppinut sitä ärrää! Kielistudiossa oli aina ihan tuskaa tehdä niitä harjoituksia, kun tiesimme kaverini kanssa, että opettajamme kuuntelee puheitamme samalla linjalla. Lähinnä me vain nauroimme koko ajan ja lausuimme kaiken ihan miten sattuu. Joskus huomasin opettajan suunpielien nytkähtelevän. :-----D

  En siis ollut mitenkään kauhean pettynyt, kun ranskan opiskeluni päättyi amikseen siirryttyäni. Kyllä toisaalta kaipaan niitä ranskan tunteja, koska minulla oli niin hauskaa kaverini kanssa, mutta en toisaalta ollut yhtään kiinnostunut itse kielestä. Onhan ranska ihan hienon kuuloista, silloin kun ranskalainen lausuu sitä, mutta itse en varmaan ikinä oppisi puhumaan sujuvasti pariisilaisittain (tai jotain sinne päin). Kyllä se saksa olisi ollut enemmän minun juttuni.

  sirrrex

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #164 : Huhtikuu 11, 2009, 19:05:51 »
  Ei luoja :----D Opiskelen ranskaa nyt toista vuotta yläasteella. Voin sanoo, että koko kasiluokan _VIHASIN ranskaa. Aluks numero oli tokarissa 9, seuraavassa 8 ja nyt 7. Kevättokarissa sitte kutonen vai, jos näin jatkuu ? XDD
  Ei mulla itessään kieltä vastaan mitään ole, mutta se opettaja ........ Ihan järkyttävä. :---D Kirsti ei osaa opettaa yhtään ja ne voila-kirjat on ihan kamalat, hyi. Nykyään oon kuitenki oppinu ottamaan sen jutut huumorilla ja oon iteasiassa alkanu tykkäämään opestamme ! Edelleen ranskan tuplat on mulle kauhistus, mutta nykyään valitten ne mieluummin, kuin äikän tai fysiikan tuplat, niin johan on edistystä tapahtunu. :D Viime vuonna en ikimaailmas ois valinnu noin.

  Mulla ois toiveena, että saisin ranskan nostettua kasiin, voisin jatkaa sitä lukiossa ja yliopistossa. Ranska ois tosi kiva kieli opettaa jo ammatiksikin. Vaikeeta se on, mutta mitäpä kieltä sitä ei oppis, jos vaan jaksaa lukee ja pääsis vielä Ranskaan hankkimaan kokemusta niin. :)

  Poissa Liberty

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
   • http://liberty.vuodatus.net
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #165 : Huhtikuu 12, 2009, 18:24:58 »
  minä aijon ottaa ranskan kun pääsen yläasteelle. onkos tämä järkevä päätös? muttakun se niin kiinnostaisi.. Kaverit ovat väittäneet ettei kannata ottaa, koska se on vaaikeaa, ja huono kieli.
  Mutta tiedän että se on vaikeaa...
  Eli otanko, vai enkö ota?

  Chös uii Affu..

  Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos yhtään kiinnostaa. Itse olen ihan rakastunut kyseiseen kieleen ja se on oikeastaan tällä hetkellä ainoa kielistä, jonka lisää oppimista suorastaan janoan ja kaipaisin ihan kamalasti sellaista käytännön kokemusta siitä, jota toivottavasti saankin kesällä, kun lähdetään perheen kanssa viikoksi lomalle ranskaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että alku on hankalaa. Aluksi saattaa tuntua, että kielioppia on paljon ja epäsäännöllisiä verbejä liikaa, kun säännöllisten verbienkin taivuttelussa on hommaa, mutta pikkuhiljaa kieli helpponee. Itselleni ainakin on käynyt niin, että ranskan opiskelu on helpontunut vuosi vuodelta, kun englannin kanssa vain menee vaikeammaksi ja vaikeammaksi, kun tulee epäloogisia sääntöjä ja liikaa poikkeuksia. Omasta mielestäni ainakin ranska nimittäin on suht looginen ja vähäpoikkeuksinen kieli.

  Kielien osaaminen on minusta aina järkevää ja en nyt tiedä, mikä ranskasta muka tekisi sen huonomman kielen osata kuin mikä tahansa muukaan?
  You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

  Poissa adswil

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #166 : Huhtikuu 12, 2009, 18:30:00 »
  Ranska on ihana kieli. Olen opiskellut sitä pitempään kuin mitään muuta vierasta kieltä, eli kolmannesta luokasta saakka, ja olen tosiaan nyt lukion toisella luokalla. Silti minusta tuntuu, etten ainakaan osaa puhua ranskaa, vaikka ymmärränkin sitä jokseenkin hyvin... vaikea kieli siis, mutta ainakin minun mielestäni se on todella kauniin kuuloista, ja kauniin näköistä kirjoitettunakin.

  Esimerkiksi englantiin ja ruotsiin verrattuna ranska on kyllä tosi vaikeaa, sillä ääntäminen tuottaa vaikeuksia melkein kaikille, kirjoittaminenkaan ei ole helppoa vaikeiden kirjoitusasujen, aksenttien yms. takia, puhumattakaan monimutkaisesta kieliopista: joka asiasta on useita kielioppisääntöjä, mutta niihin löytyy aina about miljoona poikkeusta :D Ja melkein kaikki tavallisimmat verbitkin ovat epäsäännöllisiä. Lisäksi ranskassa sanat taipuvat huomattavasti enemmän kuin vaikka englannissa, joten se vaatii kirjoittaessa aikamoista huolellisuutta.
  In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

  Poissa Leila

  • Peruna
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • "Itserakkaus on paras rakkaus"
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #167 : Elokuu 31, 2009, 15:54:01 »
  Ranska on VAIKEAA. Todella vaikeaa. Nyt kun ysiluokka sitten keväällä loppuu, pitäisi olla ranska ja englanti samalla tasolla. Joo, turha toivopa juu..Ranskan lukemisen aloitin siis vitosella, ja vaikka muuten kielippäätä löytyykin, niin ranska´menee kyllä todella yli ymmärryksen.::D
  Tahdonvoimaa!

  Poissa Isetom

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
   • Livejournal
  • Pottermore: PurpleFang101
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #168 : Syyskuu 02, 2009, 20:45:11 »
  Olen 8. luokalla, valitsin ranskan valinnaisaineeksi. Innolla menin tunnille kuunneltuani koko kesän ranskankielistä musiikkia (mikä itseasiassa soi nytkin taustalla) ja vaikuttaahan se nyt 3 (?) tunnin jälkeen vielä oikein mukavalta vaikka toissapäivänä olinkin poissa. :( Ranska kuulostaa niin upealta ja ranskan kulttuuri on kiehtovaa ja olen varma, että joskus sinne vielä menen. Ehkä lukiossa, jos luokkalaiset äänestävät sen matkakohteeksi myös.

  Yllätyin hieman (joo, varmaan) miten hyvin opin asiat verrattuna muihin ryhmäläisiin. Menimme viimeksi ensimmäisen kokeen jälkeen (minkähän saan?) Voilà-kirjasarjan kappaleeseen 4. Kielioppiasiat ovat olleet aika helppoja tähän asti.

  Jes, kympin sain joulutodistukseen! Yritän jatkaa vielä paremmin tästä eteenpäin, etten tipahda kärryiltä.
  « Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2011, 20:13:47 kirjoittanut Isetom »
  through the warmthest cord of care
  your love was sent to me

  Poissa Fänni

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #169 : Syyskuu 16, 2009, 19:02:40 »
  Mun mielestä ranska on kauniin kuulosta. Alotin sen opiskelun jo kolmannella luokalla eli oon lukenu sitä jo 9 vuotta. Ranska on mun mielestä aika paljon vaikeemli kieli kun esim. englanti, mutta toisaalta englantii kuulee koko ajan telkkarista ja kaikkialta. Ranskan ääntäminen taas on tosi helppoo kun vaan oppii ne säännöt et mitkä kirjaimet kuuluu ääntää ja mitkä ei.
  Dumbledoren miehiä läpikotaisin.

  Poissa samettiina

  • huoleton huuliharppuilija
  • Aurori
  • *
  • Sukupuoli: Noita
  • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
  • Tupa: Puuskupuh
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #170 : Marraskuu 29, 2009, 11:32:08 »
  Kun tulin lukioon, halusin aloittaa jonkun uuden kielen. Kun valinnan vaihtoehtoina olivat venäjä, saksa, ranska ja espanja, jouduin miettimään hetken. Saksan pudotin heti, venäjää mietin hetken ja lopulta päädyin espanjaan. Ehkä hyvä niin, sillä ranskan opettaja on ryhmänohjaajamme, enkä oikein välitä hänestä :)

  Mutta, sitten itse asiaan eli tuohon ranskan kieleen. Se vähäinen ranska, mitä olen kuullut (ja tämäkin vain jotain ranskalaista raviselostusta), on nostanut hymyn korviini asti. Vaikken ymmärrä tästä kielestä yhtään mitään, se kuulostaa hassulta. Minusta tuntuukin, että jos minut laitettaisiin ääntämään ranskaa, lopputuloksena olisi pari sanaa ja suuri naurukohtaus :)
  Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

  Poissa Töyhtöhyyppä

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Kuuhulluus iski
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #171 : Marraskuu 29, 2009, 12:03:39 »
  Kumma että kaikki ovat sitä mieltä että ranska on vaikea kieli... Olen lukenut sitä kyllä vasta puoli vuotta, että kokemusta ei ole paljoa, mutta minusta se on aika helppoa. Paljon helpompaa kuin ruotsi tai englanti, sanoja tulee viikoksi opeteltavaksi puolet vähemmän ja verbien taivutukset oppii aika helposti kun hoksaa sen säännön.
   No joo, minusta kannattaa ottaa ranska valinnaiseksi, ihan jo siksi että se on oikeastaan aika kauniin kuuloista :)
  Ääntäminenkään ei ole kauhean vaikeaa, kun en ole (vielä) törmännyt samanlaisiin outoihin suhuäänteisiin ym. kuin englannissa, mitkä eivät s-vikaiselta taivu. Ja nekin kummat suhuäänteet (esim. Je, j´ai) mitä on, onnistuvat jotenkin :).
   Eli itse en pidä sitä (ainakaan vielä) vaikeana kielenä...
  "Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua."

  Linssi

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #172 : Kesäkuu 14, 2010, 22:27:23 »
  Olen käynyt tarhaa jossa puhuttiin puoliksi ranskaa ja puoliksi suomea, jonka jälkeen olin koko peruskoulun (luokat 1-9) ranska kieliluokalla, joten ranska on minulle tuttu kieli. Jos tarha lasketaan mukaan olen ollut ranskan kanssa tekemisissä 13 vuotta. Aikomuksenani on myös kirjoittaa ranska A-kelenä parin vuoden päästä. Muistan elävästi miten vihasin koko kieltä yläasteen alkuaikoina, mutta nyt rakastan sitä. Olen kehittynyt viimeisen vuoden aikana valtavasti ja olen vihdoin tajunnut, että lähes kaikki kieliopilliset epäsäännöllisyydet tulevat minulta luonnostaan oikein. Oma mieltipiteeni on se, että ranska on paljon helpompaa kuin englanti, jossa epäsäännöllisyyksiä vasta onkin (minusta). Tällähetkellä olisi lukion jälkeen tarkoitus suunnata opiskelemaan ranskan kieltä.

  Poissa Sofia

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pottermore: LumosVine12
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #173 : Kesäkuu 26, 2010, 13:02:46 »
  Ranska on aivan ihana kieli, je t´aime! :) Se kuulostaa hankalalta, mutta käytännössä se ei olekaan ihan niin vaikeaa. Sanajärjestyskin on suurimmaksi osaksi sama kuin suomen kielessä!

  Olen opiskellut ranskaa nyt kolme vuotta, ensin kaksi vuotta yläasteella ja nyt vuoden lukiossa. Yläasteella ranska oli melko haastava aine minulle, niin kuin muutkin kielet, mutta nyt lukiossa olen huomannut kielien olevan kaikkein helpoimpia aineita. Lisäksi aloitin lukiossa ranskan opiskelun periaatteessa "alusta", kun kävin ranskan 1. kurssinkin (yläasteella lukevat voivat skipata 1. kurssin ja tulla mukaan vasta toisessa kurssissa), joten sain kerrata kaikki alkeet. Näin sain vahvan pohjan kielelle. Ranskan ryhmässämme ei ole kuin kuusi ihmistä, joten opetus on hyvätasoista, kun kaikkiin ongelmakohtiin ehditään pureutua. Lisäksi ryhmämme on kiva, kaikki tuntevat toisensa ja opettajastakin tykkään. :) Tähän mennessä lukiossa ranskan opiskelu on ollut helppoa ja mukavaa. Nyt ekan vuoden lopussa sain stipendinä ranskan kielen suuren ja kovakantisen sanakirjan, kun olen menestynyt ranskan opiskeluissani parhaiten vuosikurssillani. ^^ Toivottavasti pääsen joskus Ranskaan (etenkin Pariisiin <3) testaamaan taitojani! ;)

  Melko varmasti kirjoitan ranskan, sitten vajaan kahden vuoden päästä. :)
  You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

  Poissa Vispilä

  • kermavaahdossa
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Pottermore: SkyLight149
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #174 : Kesäkuu 26, 2010, 16:34:35 »
  Nam nam. Itse olen lukenut n. 3 vuotta, ja aion jatkaakin sitä vielä tulevaisuudessa. Muutaman vuoden päästä on pakko päästä jo Pariisiin, tai muualle Ranskan pääkaupunkiseudulle. Rrrakastan rrranskalaista muotia, etenkin Christian Louboutinin kenkiä. Häämatka Ranskaan olisi kiva.
  Okei hups, aihe olikin ranska kielenä.. :---D Ranska on mielestäni tosi kaunis kieli, pidän sanojen yhdistämisistä ja siitä, miten tietyt äänteet lausutaan.

  Et puis seulement quand c'est fini, alors on danse!
  Tänään on hyvä päivä auttaa.

  Poissa Mysteeri

  • Matkakuumeinen
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Rohkelikko
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #175 : Heinäkuu 14, 2010, 19:19:32 »
  Olen opiskellut nyt neljä vuotta B2-ranskaa ja voin kertoa, että tarvitsisin sanakirjaa varmaan metrolipun ostamiseenkin. Minulla on jopa motivaatiota kielen opiskeluun, mutta se ei vain jää päähän. Taidan olla liian tyhmä puhuakseni ranskaa. En ymmärrä, miten se voi olla niin vaikeaa. Aina tulee joku uusi ja käsittämätön kielioppisääntö, jota ei voi älytä.

  Ranska kuulostaa ihanalta, mutta ei minun suussani. Tuskallisen kolmen ja puolen vuoden opettelun jälkeen opin vihdoin lausumaan r-kirjaimen, mutta lausumiseni kuulostaa silti hirveältä. En tiedä, onko se hauskaa vai kauhean kuuloista.

  Lisäksi olen huomannut, että ymmärrän tekstiä todella hyvin, mutta jos joku puhuu ranskaa, en meinaa sisäistää mitään. Sama ongelma on kyllä espanjankin kanssa. Ihmettelen arvostelua. Saan koulussa kiitettäviä molemmista, mutta kun joudun sen ulkopuolella tekemisiin kielten kanssa, olen pulassa. Eli arvosanani eivät todellakaan vastaa osaamistani. Ja lomat ei tee sille hyvää. Yritin juuri eilen keskustella espanjaksi yhden tutun kanssa ja huomasin, että en muista alkeellisempienkaan verbien taivutusta. Sama ranskassa, vaikka kertasin kaikki verbit vasta pari kuukautta sitten. Ehkä minulla on joku oppimishäiriö.  Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

  Poissa Samia

  • kettu
  • Reservi
  • *
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #176 : Heinäkuu 14, 2010, 22:15:40 »
  Minulla on jopa motivaatiota kielen opiskeluun, mutta se ei vain jää päähän. Taidan olla liian tyhmä puhuakseni ranskaa. En ymmärrä, miten se voi olla niin vaikeaa. Aina tulee joku uusi ja käsittämätön kielioppisääntö, jota ei voi älytä.

  ...

  Yritin juuri eilen keskustella espanjaksi yhden tutun kanssa ja huomasin, että en muista alkeellisempienkaan verbien taivutusta. Sama ranskassa, vaikka kertasin kaikki verbit vasta pari kuukautta sitten. Ehkä minulla on joku oppimishäiriö.

  En usko oppimishäiriöön sen enempää kuin tyhmyyteenkään :) Itse luin kolme vuotta B2-ranskaa ennen kuin lähdin vuodeksi vaihtoon, ja voin kertoa että tuntui aika samalta. Edes säännöllisten verbien taivutusta ei meinannut oppia, saati sitten että olisi osannut epäsäännöllisiä. Ne vähät aikamuodot, mitä oli siinä vaiheessa käyty, tuntuivat jo käsittämättömiltä. Vuosi Ranskassa todisti kuitenkin, ettei kieli ollut millään tavalla mahdoton :) Nyt osaan melko hyvin käyttää kaikkia tapaluokkia (jopa kammottua subjunktiivia) ja lähes kaikkia aikamuotojakin (jotain passé antérieuria nyt eivät osaa ranskalaiset kovin hyvin itsekään). Mahdoton kieli ei siis ole, pitää vaan pitää pää kylmänä. Suosittelen sinnikkyyttä, jos motivaatiota tosiaan riittää. Jossain vaiheessa se aukeaa. Itse en olisi koskaan oppinut ranskaa kunnolla ilman vaihtoa, mutta tiedän monia jotka ovat siihen pystyneet.

  Kannattaa katsoa mahdollisimman paljon tv-ohjelmia tai elokuvia ranskaksi (kannattaa totutella dubbaukseen, jos mitenkään pystyy, koska dvd-levyiltä se lähes aina löytyy, ne on tehty hyvin ja sillä konstilla voi katsoa mitä tahansa sarjaa/elokuvaa ja oppia samalla ranskaa ;)) ja lukea kirjoja. Vaikka sellaisia, jotka on jo tuttuja suomeksi, ja sitten vaan lukee vaikka ensin tuntuisi ettei tajuaisikaan paljoa. Se kaikki auttaa kuitenkin. Ja jos kerran olet tekstinymmärtämisessä vahvoilla, niin kannattaa lukea kaikenlaista :) Ja niin, kielet unohtuu helposti, mutta pitää vaan pitää yllä taitoa. Sitten, kun sen saa tarpeeksi vahvalle tasolle, se ei enää unohdu niin helposti. Courage ;) Ranska on kuitenkin Suomessa harvemmin osattu kieli, niin että siitä on varmasti hyötyä.

  Ja niin, sitä oikeastaan tulin sanomaan, että kaikille ranskaa ymmärtäville suosittelen sivustoa www.viedemerde.fr - välillä saa nauraa itsensä aivan kipeäksi :D
  "Always be specific when you lie." (rule #7)

  Poissa Cara

  • Noita
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Hihiiii<3
  • Pottermore: GhostQueen12515
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #177 : Tammikuu 28, 2011, 19:24:19 »
  Minä alan pian opiskella Ranskaa, ja minusta se on aivan MAHTAVA kieli. Se on minusta aika helppoa, mutta joidenkin sanojen ääntäminen on vaikeaa.
  Ron♥

  Poissa Lumihiutale

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #178 : Tammikuu 28, 2011, 20:33:04 »
  Olen opiskellut ranskaa nyt puolivuotta ja tämän kevään jälkeen kokonaisen vuoden:D Kymppihän tuonne todistukseen siitä tuli, mutta silti se vaikenee ja vaikenee vaan mitä pidemmälle menee. Nämä perusasiat, minä, sinä, hän, me jne... olivat helppoja ja tavalliset olla-verbi tms. menivät kuin vettä vaan, mutta nyt tämä alkaa vain vaikeutua ja jokaiseen kokeeseen pitää opetella jokaikinen verbi taas uudestaan, sillä ne eivät meinaa jäädää kaaliini://

  Ranskan kielihän on aivan upeaa ja odella kaunista! Haluaisin käydä Ranskassa tulevaisuudessa, mutta tuskin minä osaisin mitään siellä tehdä/puhua, mutta jos osaisinkin niin ei minua varmaankaan ymmärrettäisi tai ainakin näin suomalaiselle r-kirjaimen ääntäminen ranskaksi tuottaa harmaita hiuksia...opettaja onkin joskus sanonut, ettei ranskaa pysty puhumaan täydellisesti ellei ole itse Ranskassa koskaan edes käynytkään:// aika tyhmästi kyllä sanottu, mutta saatta osittain kyllä olla tottakin. Mutta siis, rakastan ranskan kieltä yli kaiken, varmaan maailman kaunein kieli ikinä! Vaikken ranskaa täydellisesti osaisikaan puhua niin nauttia siitä silti saan:D

  Poissa Suru

  • keräkurmitsa
  • Sanomaton
  • *
   • Livejournal
  • Pottermore: ChestnutLeviosa81
  • Tupa: Luihuinen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #179 : Tammikuu 28, 2011, 20:45:27 »
  Haluaisin käydä Ranskassa tulevaisuudessa, mutta tuskin minä osaisin mitään siellä tehdä/puhua, mutta jos osaisinkin niin ei minua varmaankaan ymmärrettäisi tai ainakin näin suomalaiselle r-kirjaimen ääntäminen ranskaksi tuottaa harmaita hiuksia...opettaja onkin joskus sanonut, ettei ranskaa pysty puhumaan täydellisesti ellei ole itse Ranskassa koskaan edes käynytkään:// aika tyhmästi kyllä sanottu, mutta saatta osittain kyllä olla tottakin.

  En itse usko, että mitään kieltä oppii puhumatta sitä natiivien kanssa. Olen itse todella epävarma kielenkäyttäjä karmivan rallikuskiaksenttini ja hatarien kielioppitaitojeni (kielioppi sujuu paperilla kyllä, mutta puheessa unohdan esimerkiksi taivuttaa verbejä ja käyttää aikamuotoja ja muuta mukavaa...) ihan jo suomalaistenkin seurassa, ja esimerkiksi koulutunneilla kammoan kaikenlaisia suullisia tehtäviä, joissa luetaan ääneen tai puhutaan luokan edessä, vaikka ranskaakin on tullut luettua yhdeksän vuotta.

  Usko siihen, että vielä joku päivä opin puhumaan ranskaa. :> Jäin nimittäin joululomalla jumiin Heathrown lentokentälle (siellä oli maassa kaksi senttiä lunta, eivätkä lentokoneet voineet lentää, koska lunta ei saatu pois aurauskaluston puutteessa. Lunta mm. haravoitiin maasta...) ja ne kaksi päivää, jotka vietin siellä, puhuin englantia luultavasti saman verran kuin aiemman elämäni aikana yhteensä selvittäessäni, missä voin asua, missä voin vaihtaa rahaa ja mistä saan lennon perheeni luo. Pakon edessä tuo kieli siis tuli suusta, ja ilmeisesti ihan ymmärrettävänä, kun kerran sain katon pääni päälle ja jopa pääsin pois maasta. x) Nosti kyllä kummasti itseluottamusta puhujana tuo kokemus. Ehkä ranskankin kanssa käy samalla tavalla, nyt kun vielä pääsisi sinne Ranskaan niin, että olisi tosiaan pakko puhua!
  « Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2011, 20:49:27 kirjoittanut Surumielinen »
  “Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
  - Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

  Poissa Kara

  • Sademielellä
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • The world is our playground:)
  • Pottermore: ThestralQuill17
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #180 : Tammikuu 28, 2011, 22:29:39 »
  Mua alkaa kohta oikeesti pelottaa tää ranskan kielen opiskelu; osaan kyllä sanoa, että "rakastan sihteeriäni ja pyydän häntä naimisiin" tai että "rakkaus ei kasva meissä niinkuin vihannekset", mutten osaa sanoa vaikka "hauska tutustua", en siis todellakaan ymmärrä tuota ranskankirjaa! Meillä on siis Chouette, yläastetasolla. En ymmärrä yhtään mitä hyötyä on opetella tuollaista sanastoa. Siis okei, onhan se tosi hyödyllistä, miettikääpä jos jossain auto ajaa pensasaidan läpi autokorjaamoon joka törmää toiseen autoon joka vierii ovesta kadulle ja porraskaide lävistää tuulilasin mutta kukaan ei loukkaannu vakavasti, ainakin osaisin kirjoittaa siitä ranskankielisen lehtijutun. Ei oikeesti!

  Lisäksi meillä on ehkä maailman epäinnostavin opettaja, joka mm. kerran sanoi että "kannattaa toki ottaa ranska ylioppilaskirjoituksiin, mutta ei teistä kukaan saa siitä hyvää numeroa, en määkään saanu". Että mikäs sen hauskempaa. Hyvä opettaja voisi oikeasti auttaa, meillä on kaksi ranskanryhmää ja kaverini, joka on toisessa ja joka on ollut aina samantasoinen ranskassa kuin minä, osaa nyt paljon enemmän. Ranska on sen verran kaunis kieli että sitä olisi hyvä osata. Tai siis mukava, you got the point.

  On kuitenkin ihan alkeistakin apua, ite oon huomannu että kyllä ranskankielisestä tekstistä saa ihan arkipäivän asioista ainakin jonkinverran selvää.
  Jalan rikkoessa salaisien maailmojen pintaa

  Poissa Millat

  • jolie coquine
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • shock me like an electric eel
  • Tupa: Mary Sue
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #181 : Tammikuu 29, 2011, 01:53:20 »
  Kara, ei kannata stressata ylppäreistä tuossa vaiheessa vielä. Ihan kannustukseksi silloin kun itse kirjoitin pitkän ranskan niin ryhmästä, jossa oli abivuonna muistaakseni kaksitoista henkeä, joista kymmenen kirjoitti pitkän ja pari lyhyen – pitkässä tuli 4 ällää, pari E:tä, aika monta M:ää ja vielä yksi C eli hyviä arvosanoja kaikki. Ja pitkä ranska tosiaan se yksi vaikeimmista maineeltaan saada mitään hyviä arvosanoja koska Ranskalais-suomalainen lukio, me ex-vaihtarit, puoliksi ranskalaiset muuten vaan ja ties mitä kaikki samassa sarjassa ja kirjoittajia suhteessa vähän. Ei kannata ottaa turhia paineita kuitenkaan. Lyhyessä niihin hyviin arvosanoihin on helpompi yltää hyvällä motivaatiolla (tai siis tietenkin muutenkin, mutta tässä korostuu se ero pitkään kuitenkin, koska ei ole niin vähän kirjoittajia ja tasoerot eivät ole samalla tavalla mitään kuiluja kuin pitkässä ja vaikka on niitä pitkän lukijoita jotka vaihtavat lyhyeen niin suhteessa kuitenkin vähän koska loppujen lopuksi pitkää ranskaa ei tosiaan lueta niin paljon/pitkän ranskan lukijat jotka vaihtavat lyhyeen helposti eivät kirjoita lainkaan sitä vaan käyvät vain pakolliset päästäkseen siitä eroon – yleensä juuri huonon motivaation vuoksi joka mahdollisesti lähtöisin jo ala-asteelta yms.).

  Kannattaa muistaa sitten aikanaan, että jos ei tosiaan tunnu siltä, että abivuonna pärjäisi niin aina voi kirjoittaa ylimääräisenä ja jos lukee pitkää, niin voi kirjoittaa sen lyhyenä – todennäköisesti tällöin saa myös helpommin paremman arvosanan (jos sillä arvosanalla on suurta merkitystä). Jos oikeasti kiinnostaa, niin kannattaa kyllä jatkaa lukiossakin sitten, porukkaa vähenee aika paljon lukion aikana kaikista kielen ryhmistä, moni aloittaa ja lopettaa tai vaihtaa tasoa myöhemmin – vieraissa kielissä (enkkua jos ei laske) loppua kohden aika monesti saa paljon intensiivisempää opetusta kun ryhmäkoko pienenee.

  Ranskan lausuminen on tosiaan vaikea oppia, jos sitä ei jatkuvasti kuule. Itselläni oli yläasteellakin ihan hyvä lausuminen, siitä sain kehuja, mutta tuntui oikeasti, että kun Ranskaan rantauduin niin etenkään se R ei taipunut mitenkään ja yrittäessä sain vain kurkun käheäksi ja kipeäksi :D Kunnes sitten jossain vaiheessa vaan kai jotenkin tajusin sen kunnolla ja se alkoikin kuulosta kunnolla "ranskalaiselta". Ei ääntämiseni ole edelleenkään täydellistä (ja on tiettyjä sanoja, joita käytän paljon mutta jotka eivät vain muotoudu suuhuni fiksusti edelleenkään, niistä paistaa suoraan se että Ranskan ranska ainakaan ei ole äidinkieleni), vaikka olen asunut täällä yhteensä päälle 20 kuukautta, mutta täällä kuulee kyllä niin outoja ääntämisiä ihan ranskaa äidinkielenään puhuvilta että huhhuh, joten ei se ääntäminen noin suunnilleen mitään ole tähän mennessä estänyt missään vaiheessa! Täytyy sanoa, että voimakas stressi tuo aksenttini vahvemmin esille – se on turhauttavaa, sillä yleensä tilanteet, joissa tuo stressi nousee kovasti ovat tilanteita, joissa mielelläni välttäisin sitä aksentin erottumista... noidankehä.

  Se on edelleen aina ilahduttavaa kun joku ei tajua kanssani jutellessa, että en ole ranskalainen tai että ranska ei muutenkaan ole äidinkieleni.
  « Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2011, 01:59:04 kirjoittanut Millat »
  "Je vais bien, t'en fais pas."

  Poissa Afro

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Puuskupuh
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #182 : Maaliskuu 13, 2011, 12:47:41 »
  Francais..kaunis sointuva kieli, johon rakastuin ollessani Nizzassa (käykää siellä jollette ole ennen olleet!). Olen aikeissa aloittaa sen nyt, kun menen kahdeksannelle B2 -kielenä, mutta minua huolestuttaa tuleeko siitä ollenkaan ryhmää. Kaikki jolta olen kysynyt, eivät aio ottaa juurikaan kieliä, tai sitten saksan. Tosin se on melko pieni alue se jolta olen kysynyt, mutta katsotaan..Ja ääntämisestä..no en ole kovinkaan huolissani. Vaikka minulla ei r -vikaa olekaan, lausun sen silti jotenkin tavallisen ja ranskalaisen r -äänteen välillä, yrittäkää kuvitella :D. Kirjoittamisesta enemmänkin..No, se nähdään sitten. 

  //Muoks. Olen nyt siis alottanut opiskelun, toki siitä ryhmä tuli :) Olen oppinut alkeita aika hyvin, sain kokeesta ja todistukseen ysin, mutta opettajan tyylistä ja tuntien vähyydestä (vain 1 tuplatunti/viikko) johtuen minusta tuntuu vähän siltä ettei oikein mikään jää päähän. Muilla sama ongelma?
  « Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2011, 17:11:56 kirjoittanut Afro »

  Poissa Bolina May

  • Captain Gale
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #183 : Maaliskuu 13, 2011, 17:17:11 »
  Ranska <3 rakastan sitä miten ihana sitä on kuunnella ja miten helppo puhua. Joskus pienenä asuimme perheen kanssa sveitsissä ranskankielisellä alueella ja opin vuoden aikana kielen loistavasti. Kaikki sanoivat, että puhun kuin syntyperäinen asukas ja tottakai niinkin pienenä oli kiva kuulla se :D Suomessa menin ranskapainotteiseen lastentarhaan ja sieltä ranskan kieliluokalle ala-asteelle. En ole koskaan ollut erityisen hyvä kielissä, en silloin enkä nykyäänkään, joten vähitellen taito ruostui kun en käyttänyt sitä päivittäin ja vaikka yläasteella valitsinkin valinnaisaineeksi ranskan, ei se juurikaan tilannetta parantanut. Nyt kolmen vuoden jälkeen olen unohtanut sanoja vaikka millä mitalla, vaikka tiedän oppivani ne helposti uudelleen jos saisin jostain motivaation opetella. Ehkä saankin, nyt kun uuden tuttavuuden myötä olen puhunut aiheesta ja muistanut taas miten paljon rakastan sitä kieltä. Osaan jonkin verran kirjoittaa kiitos yläasteen opiskelun ja lukeminenkin sujuu suurimmaksi osaksi - niin kauan kun äännän jokaisen sanan mielessäni. Kirjoitettuna koko kieli on tayttä hepreaa näin suoraan sanottuna. Niin paljon heittomerkkejä eri suuntiin, mutta osaan ääntää sanan kun sellaisen näen ja silloin (useinmiten) ymmärrän myös sen merkityksen.
  Johtuu varmaan siitä, että olin niin pieni kun asuimme sveitsissä, mutta ranskankieli on aina tuntunut paljon kodikkaammalta puhua kuin suomenkieli (vaikka mulla ei olekaan ollut ärrävikaa kuten siskolla). Viimeisimmän kuukauden ajan on ollut ihanaa kuunnella sitä ranskaa opiskellutta kaveria ja huomata miten ymmärtää vaikka ei osaisikaan vastata ranskaksi. Jos ruotsissa ei olisi niin paljon tekemistä, olisin varmaan opiskellut ranskaa lukion aikana ja kirjoittaisin sen, mutta nyt ehdin käydä korkeintaan pari kurssia... Sääli, etenki isä tykkäisi kovasti jos jatkaisin :)
  I really need to know is there a place to me

  nightingale -> Bolina May

  Oljo

  • Ankeuttaja
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #184 : Maaliskuu 13, 2011, 23:32:02 »
  Ranska on ihan nätti kieli, ja itse aloin lukea sitä tämän lukuvuoden (8lk.) syksyllä valinnaisaineena. Ranska on vaikeahko kieli, ainakin joistakin aihealueista, ja 2h peräkkäin ranskaa ei ole mikään ihana yhdistelmä, eli olisi parempi, jos ne tunnit olisi eri päivinä, mutta se ei ole oikein mahdollista,

  Poissa Viltsu

  • metsänhenki
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #185 : Maaliskuu 30, 2011, 17:50:55 »
  Olen valinnut ranskan kielen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Monet pitävät sitä vaikeana, eivätkä ole kovin kiinnostuneita aineen opiskelusta.
  Minusta se kuulostaa kauniilta, ehkä kahden vouden päästä olen täysin eri mieltä. :)
  « Viimeksi muokattu: Maaliskuu 18, 2012, 13:51:17 kirjoittanut Viltsu »
  Maasta se pienikin ponnistaa.

  Poissa miracle

  • Hyrskyn myrskyn
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Pottermore: AccioCentaur9949
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #186 : Huhtikuu 03, 2011, 21:44:33 »
  Ranskan kieli on todellakin kauniin kuuloista, ei sitä turhaa sanota rakkauden kieleksi. Mutta kun sitä on yrittänyt opettella on valitettavasti joutunnut huomaamaan sen olevan todella vaikeaa, ehkä mä vielä sen opin.

  Poissa Bloody Princess

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #187 : Syyskuu 05, 2014, 22:30:08 »
  En ole ainakaan toistaiseksi opiskellut ranskaa missään koulussa, vaikka se onkin alkanut taas kiinnostaa. Olisin alkujani halunnut aloittaa ranskan jo silloin 4. luokalla kun ensimmäisiä valinnaisia kieliä sai valita, mutta pienen kyläkoulun oppilaana toiveeni ei toteutunut, koska tarpeeksi montaa kiinnostunutta ei saatu kasaan jatkokyydityksiä varten. Ei siinä, yläasteen alkaessa olin jo sitä mieltä etten ota niskoilleni mitään "ylimääräistä". Lukion alussa sama. Toisena vuonna otin mielenkiinnosta pari kurssia venäjää, mutten kuitenkaan ranskaa. Vaihdoin sittemmin iltalukioon ja vaikka ranskaa tätä nykyä haluaisinkin opiskella, koulumme ei sitä tarjoa. Harkitsin kansalaisopiston kursseja, mutta ne menisivät aikatauluiltaan koulun kanssa päällekkäin.

  Olen yrittänyt opetella ranskaa omin päin ehkä maaliskuusta asti. Ostin alkuun ihan oppikirjoja ja niin, mutta sen nyt arvaa etten saa itseäni tekemään mitään valvomattomana/ohjeistamattomana, kun ihan koulujenkin etä- ja itsenäiset kurssit aiheuttavat hampaiden kiristelyä.

  Jossakin vaiheessa kuitenkin hoksasin Duolingon, ja siellä pänttäämiseni on jopa tuottanut tulosta. (Duolingo on siis ilmainen kieltenopiskelualusta, jolla opiskellaan valikoituja kieliä ja myöhemmin vastavuoroisesti autetaan kääntämään artikkeleita ym. tekstejä kyseisellä kielellä. En ole ihan varma miten vapaaehtoista/pakollista tuo on, mutta eipä tuo suuri vaiva ole siihen nähden että voi opiskella ilmaiseksi.) Kun viimeksi siellä vierailin, osasin sivun onnittelujen mukaan "lukea (vajaat) 60% kaikesta kirjoitetusta ranskasta", tiedä sitten miten hyödyllistä on osata poimia vaikeammasta tekstistä joitakin sanoja edeltäviä ja niiden välissä olevia "hukkapätkiä". :D Vielä joskus, vielä joskus.

  Mikrofoniosiota en ole uskaltanut käyttää, vaikka se todella kannattaisi. Pystyn lukemaan ja kirjoittamaan jonkin verran (varmaan pääosin Duolingo-tyyliin opastettuna kuitenkin, en usko että saisin paljoa aikaan jos eteen vain lätkäistäisiin paperi ja käskettäisiin kirjoittaa), mutta puheesta on ajoittain hyvinkin vaikea saada selvää enkä saa puhutusta kielestä vielä muutenkaan paljoa irti. Lähinnä se että niin paljon jätetään ääntämättä tai äännetään samoin kuin jokin muu, ettei voi näin alkupuolella olla varma mistä sanasta on kyse. Itse puhumista en ole sen suuremmin edes harrastanut, tosiaankin pitäisi ja yritänkin alkaa panostaa siihen enemmän että saisin enemmän varmuutta suulliseen ilmaisuun. Toivon pääseväni Ranskaan joskus lähitulevaisuudessa ja vaikka pääosin turisteja vastaan tulleella pääkaupunkialueella pysyisinkin, tahtoisin pystyä kommunikoimaan maan kielellä mahdollisimman paljon.

  Ranska on juu ihan kaunis kieli, mutta niin on moni muukin kieli. Minulla ei ole mitään rankingia sen mukaan mistä kielestä pidän puhuttuna eniten/vähiten/siltä väliltä. Olen saanut sen kuvan että se on sitä äidinkielenään puhumattomalle vaikea puhua ja ymmärtää kuultuna, mutta tekstiosuus on lähinnä vähän haastava asia, ei niinkään vaikea. Rakenteet vaikuttaisivat kuitenkin aika selkeiltä.

  Huomasin vasta että topic onkin ollut kuolleena aika pitkään, rise.
  « Viimeksi muokattu: Lokakuu 07, 2014, 22:01:54 kirjoittanut Bloody Princess »

  Poissa Kalaongelma

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #188 : Lokakuu 15, 2014, 00:33:25 »
  Itse tykkään ranskasta tosi paljon. Nyt on lukion lyhyen ranskan kahdeksas kurssi menossa ja ensi keväänä lyhyen ranskan kirjoituksiin, iik.

  Mulla on vaikeuksia erityisesti kuullunymmärtämisen kanssa, kun ne aina puhuu niin nopeesti :D Mut ranska on kyllä todellakin kauniin kuuloista minun korvaan. Ääntäminen on helpompaa kuin ajattelin aloittaessani ranskan opiskelun. Luettua tekstiä ymmärrän kyllä melko hyvin, sanasto vaan tuottaa välillä ongelmia. Tosin se on se helpoin osio kielessä, mulla ainakin. Kielioppi on aika kamalaa, varsinkin kun opin englannin (ainoa vieras kieli, jota osaan edes jotenkin kunnolla) monen vuoden aikana lähinnä kuuntelemalla ja lukemalla eri juttuja, koulun englannintunnit oli vaan siinä ns. tukemassa --> en "osaa" opiskella kielioppia. Mutta eiköhän ne kielioppiasiat munki päähän joskus iskostu. Toivottavasti. Kyllä mä aika monta asiaa osaan, mutta en läheskään kaikkea mitä pitäisi.
  ni l'un, ni l'autre
  je suis, j'étais et resterai moi

  Poissa huispauskotka

  • Teddy Lupinin vaimo
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Se uniikki ja lahjaton.
  • Pottermore: MarauderHeart20696
  • Tupa: Korpinkynsi
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #189 : Marraskuu 23, 2014, 13:54:18 »
  Minun mielestäni ranskankieli kuullostaa kauniilta.

  Olisin halunnut aloittaa sen kahdeksannella luokalla valinnaisena, mutten saanut sitä, koska ryhmään ei ollut tarpeeksi halukkaita.

  Olen opetellut ranskaa kotona kännykälläni Duolingo -sovelluksella. Se on auttanut hieman ääntämisessä, ja siinä edetään taso tasolta kirjoitustehtävillä ja valintatehtävillä.

  Olisi tietysti mukavaa aloittaa lukiossa varsinainen ranskan opiskelu.
  Vanhempieni mielestä se on hiukan turhaa, mutta minä haluaisin osata sitä. Haluaisin jopa muuttaa ranskaan.


  Mutta katsotaan mitä aika tuo tullessaan :)
  "Kaunis puukko rinnassa haavoittaa ruostuneen lailla"
  -Apulanta

  Poissa appelsiinikreemi

  • Fluffynnälkäinen olento
  • Vuotislainen
  • Omintakeinen makeilija
  • Tupa: Rohkelikko
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #190 : Joulukuu 21, 2014, 14:04:38 »
  Ranskan kieli on mun mielestä tosi kaunista sekä kirjoitusasulta että ääntämykseltä, muuta ääntäminen kyllä yhtä tuskaa :D henk. koht. Vihaan neljätoista-sanan lausumista ja kun about joka rankskantunti pitää se sanoa (opettaja kysyy aina ikää) niin menee kyllä hermo :D

  On kieltä kyllä näin alussa helppo oppia ja helpottaa myös se, että epäsäännöllisissä vwrbeissäkin on hieman kaavaa. Toivon että en latistaisi intoani oppia silloinkaan, kun kieli alkaa olla ihan täyttä hepreaa.

  Mutta kun kuuntelee vaikkapa radiosta ranskaa niin on se kyllä sellaista puuroa wttei meikäläinen ymmärrä mitään.
  I am just sane as I am.

  Poissa Ana

  • Vuotislainen
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #191 : Helmikuu 22, 2015, 13:49:14 »
  Ranska kuulostaa ihanalta, mutta ei minun suussani. Tuskallisen kolmen ja puolen vuoden opettelun jälkeen opin vihdoin lausumaan r-kirjaimen, mutta lausumiseni kuulostaa silti hirveältä.
  Itse olen luottavaisin mielin kieliopintojen suhteen, kyllä kaiken oppii kun yrittää, kertaa ja harjoittelee väsymättä. Hassua, vaikka koulussa opeteltiin englantia niin monta vuotta, en osaa sitä läheskään täydellisesti. Motivaatio ei ollut mikään korkein varmaan. Muitakin kieliä olen opiskellut mutta vasta nyt innostuin ranskan kielestä! Kerran ystäväni yritti houkutella minua kurssille mutta sanoin etten ikinä opi sitä lausumaan r-kirjainta oikein... olin vähän negatiivisella asenteella liikkeellä. Onko se totta, että se r on niin hiton vaikea oppia? Netistä oon lukenut esim. että joku on yläasteella opetellut monta vuotta koulussa ranskaa, eikä silti "oppinut mitään". Onko ranska niin konstikas kieli? Minua kiehtoo se suuresti, niin kivan kuuloinen kieli ja tyylikäs! Pitäisikö rohkeasti vain aloittaa opettelu? kaikkein tehokkainta olisi tietty siirtyä Ranskaan ja opetella ns. pakon edessä pärjäämään mutta entä täällä Suomessa... Onhan olemassa kurssit, kirjat ja netti täynnä ihmeitä! Ja se opiskelumotivaatio. Kertokaa kuinka aloittelija lähtisi liikkeelle?

  Poissa appelsiinikreemi

  • Fluffynnälkäinen olento
  • Vuotislainen
  • Omintakeinen makeilija
  • Tupa: Rohkelikko
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #192 : Helmikuu 24, 2015, 11:34:35 »
  Ana, mun mielestä siitä ei tarvii huolia jos ei osaa r-kirjainta ääntää ranskalaisittain koska oman opettajani mukaan ihan normi r-käy ihan yhtä hyvin :) En osaa kamalasti sanoa mistä kannattais aloittaa jos itsenäisesti aiot opiskella mutta jos jonkun kurssin tai vastaavan löydät niin ehdottomasti jos vaan kiinnostaa!

  Mikä teidän mielestä on hankalaa lausuttaessa?

  Mua naurattaa eniten seuraava: Je suis Susie et je suis Suisse. J'ai seize ans. Koska siinä on niin älyttömästi eri tavalla äännettäviä s-kirjaimia että siinä on oikeesti kieli solmussa :D Ja kun yleensäkin on niitä ärriä ja suhuäänteitä sun muuta mössöä vaikka vaan yhdessä lauseessa niin se on kyllä tuskaa :D
  I am just sane as I am.

  Poissa Lumottu Kirja

  • Haaveista tupruava
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • Pottermore: RiverSilver16420
  • Tupa: Rohkelikko
  Vs: Ranskan kieli
  « Vastaus #193 : Tammikuu 03, 2017, 00:18:22 »
  Löytyipä tämmönenkin aihe ja kun ranskan kielellä on läheinen suhde minun kanssani, niin ajattelin vähän laittaa vastausta.

  No aloitukseksi voin sanoa että minun mielestäni ranskan kieli on kauniin kuuloista, onhan se jostakin saanut tittelinsä "raukkauden kielenä" :D.
  Jos hyvin osaa niin kielenä se tuntuu rullaavan suusta ulos oikein mukavasti, mutta se juttu onkin että kuinka kauan kestää päästä sellaisella tasolle jossa voit näin kirkkaasti sitä puhua.

  Itse olen opiskellut ranskaa A1-kielenä 10 vuotta, aloitin joskus 5-vuotiaana. Ja voin sanoa... ettei se ole helppoa, ainakaan minun mielestäni. Varsinkin nyt kun pitää sitten opetella kaiken sortin kielisääntöjä. Mutta osaanko sitten ranskaa, näiden vuosien pänttäämisen jälkeen. Noh... Se riippuu kuinka määrittelee osaamisen. Ymmärrän kaiken mitä minulle sanotaan ranskaksi, siinä minulla ei ole yhtään ongelmia, mutta itse puhuminen ja kirjoittaminen on ihan eri tarina. Lausuminen kyl sujuu ihan ok:sti, mut minulla viime vuosien aikana on tullut joku ongelma etten muista miten helkutissa puhutaan ranskaa. Siis aina kun yritän miettiä vastausta käyn läpi kuinka muodostetaan lause, mutta en koskaan muista edes puoliakaan sanoja mitä pitäisi käyttää. Silti aina kun minulle puhutaan niin kyllä sitten ymmärrän jokaisen sanan. Kirjoittaminen sujuu paremmin kun on sentään aika paljon aikaa miettiä mitä aikoo kirjottaa, mutta tuskin sekään onnistuu ilman paria googlausta ja sanakirjan vilkausua. Kymmenen vuotta, siis kymmenen vuotta olen vuodattanu tälle kielelle ja tämä on sitten sen kaiken lopputulos?

  Olen vieläpä ahdistanut itseni tilanteeseen josta en voi päästä pakoon, sillä jos haluaisin jonkin sortin lukioon minun kannattaisi mennä saman koulun lukioon, koska jos ei ranskan arvosana paljoa nouse niin se tulee aika pahasti vaikuttamaan ysiluokan keskiarvoon. Ja minun koulun lukioon pääsee aika alhasella keskiarvolla, niin se olisi melkein ainoa suunta minulle. Se olisi kolme vuotta lisää vielä hankalampaa ranskan opiskelua elämääni turmelemaan. Tämä ei olisi ongelma jos olisin luovuttanut ranskan suhteen monta vuotta aikaisemmin, mutta pakoon en enään pääse. Plus kaikki kaverit aikoo jatkaa ranskan tiellä opiskelujaan koulumme lukioon, niin että sekin vielä painostaa...

  Kaipa minun päässäni on vaan jokin vinksallaan kun näin vaikeaa on ranska olevinaan monen vuoden jälkeen, mutta tämä oli minun tarinani ranskan opiskelujen suhteen.