Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
TV-sarjat / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 17:44:47 »
Olen pätkiä katsonut muumeista uudelleen dubattuna ja kyllä vanhalla muumifanilla veri kiehuu kun ei ole enään vaapukkahillo vaan vadelmahillo. Syy äänten muutokseenhan oli Muumilaakson tarinoita sarjan myyminen yleltä maikkarile. Yle on teettänyt vanhan muumidubbinsa itse ja laittoi sellaisen hintalapun, ettei sitä varmasti voi ostaa. Näin Oy Muumicharecters päätti kilpailuttaa uuden dubin ja sellainen tehtiin. Siksi ihmettelen, mikä sai sen kovan hingun, että muumit piti viedä yleltä pois. restauroiminen mielestäni ei ollut välttämätöntä sarjalle, joten en itse allekirjoita sitä. Onneksi ostin aikoinaan sen 100€ maksavan muumi dvd boxin, jossa on kaikki vanhat jaksot ja Muumipeikko ja Pyrstötähti näillä ylen teettämällä dubbausporukalla. Niin Pyrstötähteähän ei voitu dubauttaa uudelleen, onneksi. Se kun on elokuva, eikä mitenkään kanavan omistuksessa kuin sarjat tahtoo olla.
Mitä olen uutta dubbia yrittänyt kuunnella se on minun muumifanaattisuuslasieni läpi äärimmäisen hengetön, kankea ja ihan turhaan liian selkeästi kerrottu. Varsinkin Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen kalskahtaa korvaani eniten, sillä heidän äänensä ovat ikonisia.
52
Harry Potterin maailma / Vs: Tonks ja Lupin
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 16:59:27 »
Jo Azkabanin vankia lukiessa minulla oli hyvin vahva tunne, että Lupinista tulee yksi iso hahmo koko Harry Potterin sarjaa. Siksi ehkä yllätyinkin kirjan loppupuolella kuinka Sirius kun paljastui Harryn kummisedäksi saikin sen ison roolin. Feeniksin killassa Sirius on paljon esillä, mutta en ehtinyt häneen kiintyä niin kuin Lupiniin Azkabanin vangissa. Tonks kun esiintyy Feeniksin killassa eakn kerran hän on mukavan persoonallinen ja mieleenäävä noita, mutta eo minulla tullut mieleenkään että heistä tulee pari. Puoliveristä prinssiä lukiessa se taas oli minulle ihan itsestään selvyys, että heistä tulee pari, silä en ehtkeäkään kuvitellut Haryyn tavoin että Tonks olisirakastunut serkkuunsa Siriukseen. Jotenkin Lupinin käytön Tonksin yhdessäolon suhteen oli hyvin ymmärrettävä. Lupin on paljon vanhempi, työtön ja mielestään suht hyödytön Feeniksin Killalle, koska oli ihmissusi. Hän ajatteli hyvin Harrymaisesti, ettei halua tuottaa muille pahaa. Onneksi Tonks ja olikos se Molly, joka kannusti, että rakkaudella Voldu parhaiten voitetaan. Varjeluksissa taasen pidän kovasti siitä kun Harry huutaa Lupinille ja ksäkee tämän painua raskaana olevan vaimonsa luo. Koska olen niin kiintynyt Lupiniin ja Tonksiin olin todella järkyttynyt nimen omaan heidän menehtymisestä taistelussa ja vaikka Harryn ajatuksissa pyöri suru ja katkeruus näiden hahmojen kohdalla, minustakin ne sivuutettiin aiva liian nopeasti. Mihin muuten Ted Tonks päätyi kuin vanhempien ruumiit jäi Tylypahkaan. Asuiko hän lopun ikänsä Tonksin äidin, eli isoäitinsäkanssa samalla tavoin kuin Neville asui oman mumminsa kanssa. Jotenkin olisin kuvitellut Harryn kummisetänä kasvattavan Tedin samoin kuin omat lapsensa siinä 19 vuoden aikana...
53
Harry Potterin maailma / Vs: Kelmien kartta
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 16:47:22 »
Se miksi esim. salaisuuksien kammiota ei löydy Kelmien kartasta johtuu varmasti siitä, että Kelmit eivät tienneet siitä. Hehän loivat kartan vasta kun Tällipaju oli istutettu ja vaikka ne koulun kaikki salakäytävät tunsivatkin niin salaisuuksien kammio oli ensikerran avattu kauan ennen niitä.

Monesti Azkabanin vankia lukiessani mietin miten ihmeessä pienelle pergamentille oli koko Tylypahka saatu mahtumaan nimilappusten ja joskus puhekuplien kanssa (Harryn mentäessä Hunajaherttuaan karttaan tuli puhekupla jossa luki salasana, millä noidan takainen käytävä aukesi). Luulen ja uskon että niin Sirius Mustakin kuin Peter Piskulan on aina näkynyt kartassa, siinähän on ihan koo Tylypahkan oppilaiden ja henkilökunnan nimet, joten hankala yhtä hahmoa on kartasta etsiä, ellei tiedä mistä katsoo. Kelmit eivät myöskään tainneet tietää tarvehuoneesta, sillä sitähän karttaan ei oltu merkkitty.
54
Harry Potterin maailma / Vs: Tarinan opetus eli mitä jäi käteen?
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 16:30:03 »
Nyt Potter maratonin päätettyä jäi käteen moniakin eri teemoja ihan ystävyydestä ja rakkaudesta lähtien.
Yksiylitse muiden joka viimeisssä kirjoissa minusta korostui oli se, että kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, apua voi ottaa vastaan. Harry ei millään meinannut suostua aluksi että Ron ja Hermione tulee mukaan ja ennen Tylypahkan taistelua hän ei halunut ottaa Albuksen Kaartin apua vastaan. Harry vähän vasten tahtoaan kertoi Naginin tapoamisesta Nevillelle ja kuinka kävi, apu ol ihänelle suureksi eduksi. JOtenkin meidän ihmisten on hankala pyytää vaikeassa tialnteessa apua, ei kehdata sanoa että ei pärjää ja uskotaan aina itse onnistuvamme. Minusta varsinkin Kuolmen Varjeluksien yksi kantavin teema on avun antaminen ja sen vastaanottaminen. Harrykin yhdessä vaiheessa mietti tueeko hänestä kuin Dubledore joka kasvoi synkissä salaisuuksissa.
55
Harry Potterin maailma / Vs: Potter-sarjan jatkuminen
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 16:02:57 »
Hyvä kirjailia osaa loepttaa ajoissa, se on aina hyvä merkki vaikka jäänkin Harryn seuraa kaipaamaan. Siksi toivonkin että Rowling kirjoittaa joskus auki Albus Dubledoren elämän ja teot, jossa päästään hyvin syvälle taikuuteen ja kerrotaan tarkasti m. ne kaikki hetket kun hän on palkannut opettajia Tylypahkaan ja Dubledoren näkökannan Harryn läsnäoloon Tylypahkassa. toinen herkullisen aiheinen kirja olisi Tylypahkan Historia, jonka Hermione on tarkentanut. Tässä eepoksessa kerrottaisiin pilkun tarkasti linnan jokainen tunnettu reitti, eri tupien makuusalit, oppilasmäärät, listat Tylypahkassa olleisa oppilaista, kotitonttujen työmäärät, opettajien henkilökunnan tilat, huispausharjoitusten aikataulut ja joka ikinen muu tiedonjuvä, mitä Tylypahkasta ikinä olemme saaneet kulla. Sellaista toivoisin.
56
Olen aina käsittänyt että kaikkien tupien omissa huoneissa ja niiden opiskelijoitten huoneissa saniteetti- ja pesutilat löytyvät. Sitten on tietty ekstraa, kuten valvojaoppilaille se oma lumottu kylpyhuone. Samoin uskon näin olevan kaikissa opettajien huoneissa ja ehkä heilläkin on joku salainen oma luksus kylppärinsä. Ja tietenkin käytävillä pitää omia vessoja olla, joissa voi oppituntien väleillä käydä ja jossa voi salaa valmistaa monijuomalientä.
57
Harry Potterin maailma / Vs: Kummitukseksi tuleminen
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 15:47:28 »
Kuoleman Varjeluksia lukeissani aina ihmettelen sitä Harryn ja Dubledoren kohtaamista King Crossilla. Minulla jäi jotenkin sellainen kuva, että sellainen tila on juuri se välivaihe, jossa mietitään hypätänkö junaan vai palataanko takaisin. Koska Harry oli hirnyrkki ja Avada loitsu ainoastaan tuhosi hirnyrkin, ei Harrya. Harry pääsi sen takia elävänä takaisin, muuten jos hän olisi halunnut takaisin hän olisi palanut haamuna. Tännöinen teoria minulla jäi ja jotenkin oletin että Dubledore on kanssa siinä samassa tilassa, siksi hän kohtasi Harryn siellä. Tavallaan että Dubledore on jo vuoden pohtinut haluaako takaisin haamuksi, vai meneekö eteenpäin. En tiedä, mutta tämä on ainoa teoria miten käsitän kohtauksen Kig Crossilla. Muuten se ei tunnut käyvän minun mielessä järkeen.
58
Harry Potterin maailma / Vs: Tarvehuone
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 15:34:22 »
Aloin tässä Taikuuden historiassa miettimään kuinka pitkälle velhojen sukupuut ulottuvat, niin että niistä tiedetään. Jääkö se Tylypahkan perustajiin, vai onko tiedossamme vielä sitäkin vanhempia velhoja ja noitia. Myös sitä mietiskelen kuinka kotitontut ovat päätyneet velhojen palvelukseen.
59
Harry Potterin maailma / Vs: Seljasauvan herruudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 15:31:46 »
Juuri luin Kuoleman Varjelukset j ajäin pohtimaan tätä Seljasauvan mysteeriä itsekkin. Olivander käytti nimen omaan sanaa Kukistaa niin sauva siirtyy velholta velholle. Mutta mitä tässä tapauksessa tarkoittaa kukistaminen, aseistariisuntaa, kaksintaistelua toisen tappamista, kaikkia näitä vai ei mitään näistä? Malfoy ei tapellut Dumbledoren kanssa, ainoastaan riisui aseista. Jotenkin luulen, että tuo Kukistaminen on juuri sitä epämääräistä velhotietoutta ja koskee kaikkia sauvoja. Jos jossain kaksintaistelussa kesken tappelun saat karkotaseilla toisen sauvan itsellesi, se ei mielestäni silloin tarkoita, että sauvan herruus tulee sinulle. Ehkä siihen kanssa liittyy tilanne missä sauvan kanssa taistelee ja onko omistajalla tai vastustajalla oma sauva vai jonkun toisen (ei kukistetun) sauva. Voittaako vahvempi sauva aina heikomman?
60
Elokuvat / Vs: Tuhkimo (Cinderella)
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Syyskuu 07, 2018, 15:26:18 »
Disneyn klassikko Tuhkimo on yksi suurimpia elokuvarakkauksiani. Tykkäsin siitä jo lapsena, mutta ei se silloin noussut ylitse muiden vaan oli ihana, söpö ja kiva prinsessaleffa niin kuin kaikki muutkin. Siinä parikymppisenä kun katsoin Tuhkimon ajatuksella ja antaumuksella uskalsin hypätä satuun aivan eri tavalla.

Vaikka kuinka kimalteinen ja satumainen leffa onkin, niin minust Tuhkimo on hyvä esimerkki naiselle ja äärimmäisen rohkea likka. Sitä on alistettu monta vuotta, saanut tehä kaikki kotityöt sun muut. Hän on tehnyt sitä niin kauan, että on jo tottunut ja tavallaan tyytynyt tässä ns. perheessä rooliinsa. Tuhkimo kuitenkin joka yö jaksoi unelmoida ja haaveilla sitä paremmasta, jota tuolla satumaisessa linnassa oli ja kun salama taivaalta tapahtuu, eli kutsut linnaan tulee kaikille naimaikäisille Tuhkimo todellakin innostuu ihan samalla tavalla kuin sisarpuolet. Hän todella haluisi lähteä linnaan ja tekee kaikkensa, että työt saa tehdyksi, mutta äitipuolihan siinä on esteenä. Ihanat lintu ja hiiriystävät kun saavat Tuhkimon mekon tehtyä tyttö on onnesta soikeana ja ei ihme. Hänen suurin haaveensa käy juuri toteen. Hän ei ole tehnyt mitään väärää, mutta juurikin äitipuolen merkistä sisarpuolet repii mekon hajalle. Tuhkimo ei pelkästään ole vihainen näille siskoilleen, vaan äärimmäisen surullinen, sillä hänen kaikkien aikojen suurin haaveensa oli niin lähelä toteutua. Koska hän oli toivonut sitä linnaan pääsyä koko elämänsä niin vahvasti, sen voimalla Kummitäti saapui pelastamaan, antamaan mahdollisuudenm, loput on kiinni Tuhkimosta itsestään ja kaikkihan me tiedämme mitne lopssa kävi.

Tuhkimo edustaa itselleni haaveilun voimien tärkeyttä, rohkeutta (kun sai mekon niin meni juhliin ja etti sen prinssin käsiinsä, mistä oli niin akuan haaveillut), kekseliäisyyttä (hakekaa Bruuno!) ja ennen kaikkea Disneyn taikaa. Unelmat voivat toteutua.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10