Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Harry Potterin maailma / Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Uusin viesti kirjoittanut Rantsu Syyskuu 14, 2018, 23:01:06 »
Käsikirjoitus tuli luettua aikanaan heti ilmestymisen jälkeen ja nyt on Palace Theatressa toisen osan väliaika menossa... Syvällisempää analyysia tuonnempana, mutta tyydyn nyt sanomaan, että kyllähän tämä juonellisesti toimii näyttämöllä huomattavasti paremmin ja näyttää todella upealta. Silti, jotkut juonen elementit ovat kiusallisia ja mielestäni muutamia asioita olisi voinut miettiä pari kertaa uusiksi, mutta toisaalta tarinan perusajatus epäilemättä välittyy hienosti.

Ja toisaalta jaksan edelleen hehkuttaa sitä, että mielestäni nämä hahmojen vanhentuneet versiot ovat tosi hienoja ja varsin uskottavia, mitä nyt en vieläkään tiedä, mitä ajatella Hermionen työstä. Minervalla on pari hetkeä, jotka voisivat dialogin puolesta olla kuin suoraan kirjoista.
42
Jästitieto / Vs: Harry Potter: Hogwarts Mystery kännykkäpeli
« Uusin viesti kirjoittanut Ginger Syyskuu 13, 2018, 21:35:10 »
Tulen vähän myöhässä tähän avaukseen, koska sain vastikään päivitettyä puhelimen sellaiseksi, että jaksaa juuri ja juuri pyörittää tätä peliä. Toiseen vuoteen olen päässyt ja minulla hiertää sama asia kuin aiemmilla, se tuskastuttavan hitaasti latautuva energia. Toisekseen olen luultavasti tottunut Simsissä liian hyvään ja haluaisin muokata omaa hahmoani enemmänkin...

Onko täällä muita puuskupuhiin lajiteltuja? Tuntuu, ettei pelin juoni ja valmiit repliikit vain istu tupaani.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muuten on ihan mukavaa seikkailla Tylypahkan tiluksilla. Vähän vain lisää vapautta, niin toimisi hyvin :)
43
Harry Potterin maailma / Vs: Monijuomaliemi
« Uusin viesti kirjoittanut Black Raven Syyskuu 12, 2018, 17:38:38 »
En kyllä kaikkiin noihin Tarun kysymyksiin keksi vastauksia mutta tuohon viimeiseen sen verran, että uskon tatuointien ja värjättyjen hiuksien värin pysyvän. Eli jos muutun joksikin jolla on tatuointi, minullakin olisi se. Koska esim. Barty Kyyry jr. muuttuessa Vauhkomieleksi häneltä puuttui toinen jalka ja osa nenää ja kasvot olivat arpiset. Eli fyysiset muutokset kuten arvet tai tatuoinnit seuraavat monijuomaliemen mukana.

Mutta arpien seuraaminen muutoksessa laittoi ajattelemaan seuraavatko sairaudet ja (auki olevat) haavat? Esim jos muuttuisin henkilöksi jolla on jokin vakava sairaus saisinko sairauden muutoksen mukana? Entä jäisikö sairaus minuun juoman vaikutuksen loputtua?

Vielä tuosta metamorfimaagi jutusta. Uskon että kykyä ei saa monijuomaliemellä, vaan muuttuu sen näköiseksi kuin metamorfimaagi oli silloin kun häneltä otettiin hius. Uskon kuitenkin että joitain kykyjä, kuten esim hyvän ääniskaalan, mutta metamorfimaageus tuntuu vain liian vaikealta monijuomaliemelle kopioida.

Myöskään tuskin opittut taidot siirtyvät. Esim. piirrustaidot tai aniimaageus eivät siirtyisi. Metamorfimaageudella olisi geneettistä pohjaa siirtyä, mutta jos muuttuja ei omaa kyseisiä taitoja ei niitä monijuomaliemellä saa.

Mitä tapahtuisi jos animaagi käyttäisimonijuomalientä? Kykenisikö hän yhä muuttumaan eläimeksi?
44
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Vuotavat uutiset -lehtinen
« Uusin viesti kirjoittanut Säihkyväsauva Syyskuu 11, 2018, 21:25:28 »
Kiitos kaikille Vuotavien Uutisten lukijoille. Toimittajat kiittää ja kuittaa ja ilmiintyy kohti uusia seikkailuja.
45
Harry Potterin maailma / Vs: Monijuomaliemi
« Uusin viesti kirjoittanut Taru Syyskuu 11, 2018, 09:34:37 »
Lisää kysymyksiä! Valvoin puoli yötä jostain syystä näitä miettimässä...

1) Jos käytän Tonksin hiusta ja muutun Tonksiksi, saanko minäkin silloin metamorfimaagin kyvyt? Vai näyttäisinkö siltä, miltä Tonks näyttää ilman taikuutta? Se on kuitenkin synnynnäinen taito ja geeneissä (periytyi Tedille), joten se voisi ehkä siirtyäkin hiuksen DNA:n mukana juomaan...

2) Entä jos muuttuisin McGarmiwaksi, olisinko silloin animaagi? Se on kuitenkin opittu taito, sitä ei voi periä eikä se ole geeneissä.

3) Jos ottaisin talteen vaikka jonkun lapsen hiuksen ja käyttäisin sen liemeen 30 vuoden päästä, muuttuisinko minä sellaiseksi miltä hän näyttää nyt (aikuisena) vai miltä hän näytti lapsena? Eli "vanheneeko" se hius?

4) Entä jos joku on ottanut esimerkiksi Lilyn hiuksia talteen ja keittelee liemen hänen kuolemansa jälkeen. Mitä silloin tapahtuu? Näytätkö ruumiilta? Vai siltä, miltä Lily on näyttänyt ennen kuolemaansa vai siltä, miltä hän näytti kun hiuksia otettiin?

5) Olen ajatellut, että vain genetiikka seuraa monijuomaliemen mukana - mutta onko teidän mielestänne mahdollista, että mukana seuraisi myös esimerkiksi tatuoinnit ja/tai värjätyt hiukset? Ne ovat kuitenkin aika näkyvä osa ihmistä. Jos joku muuttuisi nyt vaikka minuksi, mutta hänellä olisi minun luonnollisen väriset hiukset eikä tatuointeja, niin perheeni aika nopeasti tajuisi että kyseessä ei ole minä. :D
46
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pulinanurkkaus
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Syyskuu 10, 2018, 16:33:44 »
Kynttiläkäärme, oi, toivottavasti onnistaa! Alan vaihto onnistuu nykyään suht näppärästi jos siihen prosessiin ryhtyy, eikä tarvitse kituuttaa montaakymmentä vuotta samalla alalla jos ei niin tahdo.

Viikonlopun iloksi kurkkukipuni vain paheni, ja tämän päivän olenkin köhinyt keuhkojani ulos. Siltä se ainakin tuntuu! Nenä vuotaa, päätä särkee ja vähän on kuumettakin, tästä on melkein hyvä jatkaa!
47
Harry Potterin maailma / Vs: Tarvehuone
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Syyskuu 08, 2018, 10:47:55 »
Itse kysyisin varmaankin miksi Rohkelikosta ja Luihuisesta sai sellaisen vaikutelman, että ne ovat 'päätuvat' ja Puuskupuhista ja Korpinkynnesta taas sellaisen, että ne ovat joten huonoja.

Varmastikin tähän on vaikuttanut se, että näitä kahta tupaa käsiteltiin eniten: ne olivat juonen kannalta ne oleellisimmat tuvat. Lisäksi, kirjat ja juoni olisivat tursuilleet entisestään jos kaikkia tupia olisi käsitelty yhtä paljon.

Aloin tässä Taikuuden historiassa miettimään kuinka pitkälle velhojen sukupuut ulottuvat, niin että niistä tiedetään. Jääkö se Tylypahkan perustajiin, vai onko tiedossamme vielä sitäkin vanhempia velhoja ja noitia. Myös sitä mietiskelen kuinka kotitontut ovat päätyneet velhojen palvelukseen.

Hmm, hyviä pohdintoja. Tuosta sukupuu-ajatuksesta tuli mieleen, että olisiko noitia ja velhoja aina ollut olemassa? Siis että jos on ollut aina ihmislajin olemassaolon ajan, niin "geneettisestihän" taikovia olisi ollut hyvin pitkään ja sukupuut ylettyisivät pitkälle. Vai onko taikuus vain putkahtanut lähempänä nykyaikaa, jolloin taikovien suku alkaisi siitä?

Ja kotitontut... tästäkään asiasta en ole mistään lukenut sen enempää (jollei sitä Pottereissa ole mainittu), joten mitään varmaa en osaa sanoa. Pakottamalla? Sattumuksen kautta?
48
TV-sarjat / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Syyskuu 08, 2018, 10:32:12 »
Kamalaa kun monet lapset tulee kasvaa noiden pilattujen muumien kanssa.

Uusi dubbaus oli/on vääryys muumeja kohtaan.

Aikaisemminkin jo sanoin, etten niin välitä näistä uusista dubbauksista. Mitä nyt olen Muumeja katsellut näillä uusilla äänillä, niin olen jo vähän alkanut tottumaan näihin uusiin dubbauksiin. Mutta, suuri mutta! Kun eivät ne sovi oikeastaan ollenkaan hahmoille. Itselläni ollut samankaltaiset fiilikset kuin tirsulla: sitten jos joskus saan omia lapsia, niin minun on ihan pakko näyttää ainakin aluksi aitoja ja oikeita Muumeja :D Vaikkei lapselle siinä tilanteessa niin suurta merkitystä ehkä olisikaan, mutta nähtävästi on suurta merkitystä sille sukupolvelle joka on kasvanut alkuperäisdubbauksen kanssa.

Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D
49
Harry Potterin maailma / Vs: Tarinan opetus eli mitä jäi käteen?
« Uusin viesti kirjoittanut Fimca Worthleberr Syyskuu 07, 2018, 23:27:50 »
Tärkeimmät teemat, tai sanotaan että ainakin suurimmat teemat Pottereissa, mikä tekee niistä niin merkittäviä kirjoja, ovat mielestäni rakkaus ja kuolema. Kumpikaan ei olisi mitään ilman toista, ja tämän Rowling on hyvin oivaltanut. Rakkautta kirjoissa on tietysti monenlaista, päällimmäisenä ystävien välistä, ja tästä aiheesta on tässä keskustelussa annettu niin paljon esimerkkejä etten lähde niitä toistamaan. Mutta sitten on kuolema, asia jota suurin osa pelkää, asia jota moni ei mielellään edes ajattele - eli aihe, jota ei varmasti ole mitenkään helppo sisällyttää osaksi tarinaa ilman että se on pelkkä asia, jota pitää mahdollisimman paljon välttää (varsinkaan nuorten kirjoissa). Rowling on kuitenkin onnistunut tässä mielestäni erinomaisesti. Koko kirjasarjassa leijuu vahva kuoleman uhka, ja se on asia, jota Harryn pakko käsitellä jo hyvin nuorena. Eniten tätä aihetta puidaan tietysti Kuoleman varjeluksissa, jossa Harry joutuu pohtimaan kuolemaa yhä syvällisemmin, ja tekee sen kyllä hämmästyttävän kypsästi. Lopulta aika moni hahmo tarjoaa esimerkin siitä, että kuoleminen voi olla myös toisten hyväksi uhrautumista ja täten suurin mahdollinen rakkauden teko - tästähän koko kirjasarja oikeastaan alkaa, Lilyn ja Jamesin uhrautumisesta Harryn hyväksi. Kuoleman varjeluksissa tämä kaari sitten kauniisti päättyy Harryn päätyessä samaan ratkaisuun velhomaailman hyväksi. Eli kuolema ei välttämättä olekaan täysin paha asia. Toinen kuolemaan liittyvä lohdullinen ja kaunis opetus on se, että kun toista rakastaa, edes kuolema ei voi viedä häntä kokonaan pois - eli rakkaus voittaa jopa kuoleman. Kaikki muut teemat, kuten rohkeus, ystävyys, pelko, anteeksianto, yksinäisyys, toisten hyväksyminen, "paha saa palkkansa", jne. ovat mielestäni johdannaisia näistä kahdesta suuresta teemasta. Kaikki liittyy lopulta rakkauteen tai kuolemaan.
50
TV-sarjat / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut tirsu Syyskuu 07, 2018, 21:15:45 »
Mitä on tullut sivukorvalla kuunneltua, koska veljenlapset kattoo uuseilla dubeilla - tietty -  muumei, ni voi luoja mun korvia. Mitä kamalaa paskaa se on. Pikku Myy kuulostaa siltä kuin se ois koko elämänsä ajan polttanu tupakkaa ja juonu alkoholii. :x

Pakko ettii jostain vhs:t, joille on nauhoitettuna muumit oikeilla ja kunnon äänillä. Ja sitten näyttää sitä veljenlapsille. Kamalaa kun monet lapset tulee kasvaa noiden pilattujen muumien kanssa.

Uusi dubbaus oli/on vääryys muumeja kohtaan.
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10