Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
11
Mitä mieltä olitte muuten tästä kiusallisesta huomiosta, että käytännössä Row käsikirjoitti aasialaistaustaisen naisen valkoisen miehen lemmikiksi/orjaksi?

Mielestäni hyvin sopivaa. Ei siis siksi, että asia olisi ok, vaan siksi, että:

a) Briteillä on pitkä menneisyys muiden kansojen alistajina, ja eikös Naginin nimi viitannut Intiaan päin, vaikka hahmon näyttelijä onkin taustaltaan jotain muuta? Intia on yksi brittien vanhoja alusmaita. Tämä mielestäni heijastelee aika hyvin brittien menneisyyttä, jolloin alusmaiden "resursseja" voitiin hyödyntää oman mielen mukaan. Jos ihmisiä ja luonnonrikkauksia, niin miksi ei myös taikahahmoja? Velhomaailmassa muutenkin tuntuu olevan ok käyttää hyväksi muita elollisia olentoja, vaikkapa kotitonttuja. Vasta Hermionen herättyä asian ongelmallisuuteen, aletaan velhomaailmassa (ehkä?) pikkuhiljaa herätä pohtimaan, onko tämä ok, vaikka häntäkään ei oteta vakavasti. Naginin hyväksikäyttö on siis täysin linjassa tämän kanssa.

b) Voldemort on pahis, eikä häneltä mitenkään voi odottaa poliittisesti korrektia käytöstä. Hän alistaa tasapuolisesti kaikkia kannattajiaan, ja vihollisten kohtelu on sitten vielä erikseen.

Lisäksi emme tiedä tässä vaiheessa, millainen suhde Naginilla ja Voldemortilla oikeastaan on. Onko Nagini Voldemortin orjuuttama? Vai kenties vapaasta tahdostaan hänen palvelijansa (ja jos on, mikä hänen motivaationsa on?)? Onko hänen asemansa vastaava kuin esim. Bellatrixin? Vai käyttääkö Nagini kenties Voldemortia omien tavoitteidensa saavuttamiseen (epätodennäköistä)?

Rowling kommentoi jossain tweetissään, että maledictukset eivät ole automaatisesti pahoja, eli heillä on vapaa tahto. Minua ainakin kiinnostaa tietää, miten Nagini päätyy Voldemortin kanssa kimppaan. Toivottavasti sille saadaan joku selitys.
12
Lähtevät Kaukojunat - Kun oot poissa

Tässäpä raikkaan vilpitön pändi. Kitarasoolosoundikin tinkimättömän käsittelemätön.

Oon yksin kotona, oon yksin kotona,
istun pimeässä, koitan kattoo elokuvia.
Oon yksin kotona, oon yksin kotona,
koitan nukkua ja nähdä susta unia,
muttei mistään mitään tuu, ei mistään mitään tuu

kun oot poissa
mullon vaikeuksia perusasioissa,
kun oot poissa.
13
Kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 04, 2018, 08:59:24 »
Nyt lukuvuorossa Johanna Valkaman Itämeren Auri, joka kertoo rautakauden Pohjolan asukkaista. Päähenkilö Auri haluaa parantajaksi. Kuulemma tiedossa on romantiikkaa jonkun viikinkisoturin kanssa, mutta sinne asti en ole vielä päässyt. Kiinnostuin kirjasta oikeastaan tuon rautakautisuuden takia, mutta voi olla että se on minulle liian romanttinen. Nyt minua lähinnä vaivaavat turhan yksityiskohtaiset luontokuvaukset, joiden avulla kirjailija todennäköisesti haluaa korostaa sitä, että päähenkilö elää symbioosissa luonnon kanssa. Jotenkin mieleeni tulee Untinen-Auelin Luolakarhun klaani -sarja, ja varsinkin se osa (ehkä toinen osa, Hevosten laakso?) missä toisiaan vielä tuntemattomia Aylaa ja Jondalaria seurataan vuorotellen. Aavistelen, että kyseinen sarja on saattanut olla kirjailin suosikki nuoruusvuosina.

Katsotaan, miten tämä etenee, yritän lukea avoimin mielin.

Tässä vielä kirjan traileri (kaikkea ne keksii...): Itämeren Auri

14
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pop up -puuhastelu: Syksy, syksy, syksy!
« Uusin viesti kirjoittanut Taru Lokakuu 03, 2018, 14:57:40 »
Lupin, testailen itsekin tässä uutta paikkaa (Imguria) ja ainakin yhden kokeilukuvan sinne ladanneena vaikuttaa ihan ok paikalta. :D
Kävin kävelyllä puistossa ja siellä on yhtäkkiä syksyistä. Ihanaa kun lehdet alkavat punertaa. <3
15
Yllätyksenä tämä paljastus tuli, mutta tarkemmin ajateltuna se on aika selkeä kun käy analysoimaan Naginin nimeä. Naginin nimi tulee sanasta naga, joka on itämaisessa kulttuurissa, kuten hindulaisuudessa, puoliksi ihminen, puoliksi käärme, yleensä vielä nainen. Nagat pystyvät olemaan halutessaan täysin ihminen tai käärme. Nagat eivät olleet pahoja, mutta pystyivät olemaan ihmiselle vaarallisia. Mielenkiintoista on että nagat purivat vain pahoja.
16
Kääääks mikä juttu tämä nyt oli! Musta ei irtoa mitään järkevää, olen vielä niin hämilläni tästä. Tosin allekirjoitan kyllä lähes kaiken minkä Taru sanoi!

Sitä jäin vielä miettimään, että mikä tämä maledictus on, tai siis että pitäisikö se jo tietää jostain?
17
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pop up -puuhastelu: Syksy, syksy, syksy!
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 01, 2018, 10:14:29 »
Olisin lisännyt tänne muutaman kuvan, mutta totesin, että en nykyään tiedäkään mikä olisi hyvä ja ilmainen kuvansäilytyspaikka, josta saa linkittää. Vinkkejä?
18
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Lokakuun ketju: Elokuvat ja niiden trailerit
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Lokakuu 01, 2018, 06:45:36 »
Jokin aika sitten julkaistiin Ihmeotuksien uusimman elokuvan (Grindewaldin rikokset) traileri, ja sen innoittamana toteutamme myös tämän kuun kuukauden ketjun!

Tässä kuukauden ketjussa on tarkoitus keksiä, millaisessa elokuvassa edellinen kirjoittaja voisi olla roolihahmona ja millainen tämän elokuvan traileri olisi. Kuvaksen ei tarvitse olla pitkä, mutta kunhan ideasta saa kiinni :)

Hip hei ja aloitetaan! Kuka kertoo, millaisessa elokuvassa minä seikkailisin ja millainen elokuvan traileri olisi?
19
Mitä enemmän pohdin enemmän tätä Nagini-asiaa, niin sitä enemmän pidän tästä juonenkäänteestä ja huomaan, kuinka hyvin se oikeasti sopiikaan yhteen kirjasarjan kanssa - silti minusta on sääli, ettei mitään tähän viittaavaa ikinä sanottu kirjoissa.

Ehkä tämä yksityiskohta ei ollut niin oleellinen kirjojen tarinan kannalta, kuten ei Dumbledoren homouskaan. Mutta ihan hauskaa että tämmöisiä pieniä yksityiskohtia paljastuu pikku hiljaa jälkikäteen, ei jokaista Rowlingin mielessä muhinutta velhomaailman erikoisuutta olisi millään saanutkaan ängettyä luontevasti osaksi Potterien tarinaa. Vaikka tämä paljastus ei varsinaisesti muutakaan mitään kirjojen tapahtumien kannata, on silti ihan kutkuttavaa ajatella, ettei Severusta tappanut, eikä Neville tappanut mitään tavallista käärmettä.

Mitään suoraan tuohon viittaavaa ei tosiaan sanottu, mutta Dumbledorehan korostaa muutamaan otteeseen Voldemortin ja Naginin välistä omituisen läheistä suhdetta (tuo saattoi kuulostaa vähän väärältä...) ja kyllähän Voldemortin kiintymys ja toisaalta Naginin suhteellisen suuri rooli erilaisissa operaatioissa (ministeriöön livahtaminen ja lopulta Arthurin pureminen, Godrickin notko, jne.) ja ylipäätään hirnyrkiksi kelpaaminen korostavat sitä, että mistään tavallisesta metsän lierosta ei ollut kyse. Aluksi ihan pikkuisen kurtistin kulmiani tälle ajatukselle, mutta pienen pureskelun jälkeen tämä tosiaan istuu yllättävänkin uskottavasti osaksi taikamaailmaa. Hienoa!
20
Mitä enemmän pohdin enemmän tätä Nagini-asiaa, niin sitä enemmän pidän tästä juonenkäänteestä ja huomaan, kuinka hyvin se oikeasti sopiikaan yhteen kirjasarjan kanssa - silti minusta on sääli, ettei mitään tähän viittaavaa ikinä sanottu kirjoissa.

Ehkä tämä yksityiskohta ei ollut niin oleellinen kirjojen tarinan kannalta, kuten ei Dumbledoren homouskaan. Mutta ihan hauskaa että tämmöisiä pieniä yksityiskohtia paljastuu pikku hiljaa jälkikäteen, ei jokaista Rowlingin mielessä muhinutta velhomaailman erikoisuutta olisi millään saanutkaan ängettyä luontevasti osaksi Potterien tarinaa. Vaikka tämä paljastus ei varsinaisesti muutakaan mitään kirjojen tapahtumien kannata, on silti ihan kutkuttavaa ajatella, ettei Severusta tappanut, eikä Neville tappanut mitään tavallista käärmettä. Eri asia sitten, miten paljon tässä vaiheessa Naginissa oli jäljellä mitään ihmismäistä. Olisi myös kiva tietää, tiesiko Voldemort että Nagini on maledictus. Jos Rowling ei lisää valota asiaa, niin ainakin fanficeille löytyy tästä uutta inspistä. :D
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10