Kirjoittaja Aihe: Potterin klishee  (Luettu 28523 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Astella

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Jahtaaja
  • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potterin klishee
« Vastaus #50 : Elokuu 15, 2015, 15:59:32 »
Kuten aloitusviestissä huomautettiin, Harry ei ole koskaan hävinnyt Voldemortille, mutta sitävastoin ei ole myöskään voittanut (paitsi lopussa, of course). Se osittain häiventää klisheetä.

Mikä kirja ei olisikaan niitä täynnä? On otettava huomioon että Potterit on alunalkaen ollut lastenkirjoja, ja lapset tarvitsevat useinmiten selkeitä asioita määrittelemään eri henkilöt (esim hyvän ja pahan). Jos Draco olisi kauhean komea, mukava ja voittaisi aina, mutta olisi pohjimmiltaan paha, niin ei lapsi sitä huonona ajattelisi. Lapselle on helpompi ymmärtää hyvän ja pahan erot kun hyvä on täydellinen ja paha vähän vähemmän täydellinen.

Totuudenmukaistahan se ei ole, koska hyvää ja pahaa on vaikea normaalielämässä määritellä, ja pahis voi olla komea ja mukava ja hyvis ruma ja häijy, mutta lapsi ymmärtää sen paremmin kun se on ns. "oikein päin". Kuitenkin kyse on vain kirjasta.
Totta, Harry Potterithan ovat mustavalkoisia kerronnaltaan, koska itse Harry on ajattelee suurimman osan asioista mustavalkoisesti. Ja tietysti lapsenkin on kirjat helpompi näin ymmärtää.

Ja pakko sanoa, että kun joku sanoi, että Harry onnistuu kaikessa, niin enpä usko. Harry on koulussa vain kohtuullinen, ei noudata sääntöjä, ei näytä kirjojen mukaan hyvältä jne. hän on hyvä vain huispauksessa.

Mutta huomauttaisin tähän, Dracohan on komea ja hauska, aivan loistava tilannekomiikassa :) eli ei nämä hahmot niin mustavalkoisia ole, täytyy vain ajatella toisin kuin Harry, nimittäin objektiivisemmin

Okei, se kyllä on outoa, että ensin Luihuinen voittaa monta vuotta peräkkäin. Sitten Harry tulee kouluun ja johan alkaa Rohkelikko voittamaan :P
Se on ehkä mieltäni eniten järkyttävä klisee ja on Voldemortiakin kuvailtu liian mustavalkoisesti, mutta kuten sanoin, kirjat ovat mustavalkoisia, koska harryn ajatusmaailma on mustavalkoinen, varsinkin Voldea kohtaan.
Finissä drarryshipperi