Kirjoittaja Aihe: Digimon  (Luettu 16192 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Arwen's Light

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #25 : Syyskuu 25, 2005, 17:30:20 »
Joskus silloin ammoisina aikoina kun Pokémon alkoi, olin ihan hulluna. Ihan kiva se silloin aluksi olikin, mutta jonkun ajan kuluttua innostus lopahti täysin. Miksikö? No, en minä tiedä... Ehkä siksi, että Pokémon on juuri semmoinen tyypillinen anime-sarja, missä joku poika pääsee jonkun pelin huipuille. Pelin? *pudistaa päätään* Eikös näitä ole aikalailla? kuten esim. Duelmasters, Bayblade ym. Blaah.

Kun sitten digimon taas on aivan toista luokkaa. Kuten joku jo sanoi, valitut lapset vaihtuvat koko ajan, ja se on hyvä asia, niinn ei tarvitse kokoajan tuijotella samoja kasvoja...
Ja muutenkin. Harmi ettei Digimonia enää töllöstä tule. Olin ihan hulluna Digimoneihin yhdessä vaiheessa :)

Pollexia

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #26 : Syyskuu 25, 2005, 21:55:57 »
Reguluksen lempiaihe^^

No niin... Minä oli SUURI pokémon fani ala-asteella. Osasin ensimmäiset sataviisikymmentä ulkoa, mikä tosin johtuu julisteesta, joka oli huoneessani seinällä. Minulla oli myös iso juliste, jossa oli joku pokemon... En muista enää mikä. Vieläkin seinälläni on Nidorino taulu. Pokémon kortista otettu kuva suurennos. Kaksi pehmoleluakin löytyy ja yhden räpinkin osaan vielä ulkoa. Sain myös jokus cd:n jossa oli ensimmäisen elokuvan musiikkia. Turha kai ilmoittaa, että kaikki elokuvat meillä on. Kinnostukseni meni silloin kun rupesi tulemaan pokémoneja joiden numerot olivat yli sadanviidenkymmenen. Minusta siitä maailmasta tuli solloin liian iso ja eikä siihen enää silloin jaksanut tutustua.

Digimoniakin on tullut katsottua. Hauskojahan nekin jaksot olivat, mutta ne suomalaiset äänet olivat karmeita. En tykännyt, mutta idea oli hyvä ja joka keskiviikkoaamu piti katsoa kun se tuli. Mutta sitten siinäkin vaihtui osa pää hahmoista enkä tykännyt siitä. Minusta se oli kamalaa. Olisivat vain pysyneet niissä vahoissa. Ne oli parempia.

Etelämanner

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #27 : Joulukuu 30, 2005, 19:02:34 »
Voi.

Digimonit ovat älyttömän suloisia ja omistan pari pehmolelua. (Pókemonit ei niinkään)

Pókemonia katson kuitenkin mieluummin kuin digimonia. Pókemon on sitäpaitsi dubattu paremmin. Ja muutenkin paljon fiksumpi kuin digimon.

Digimon pehmot on kyllä söpöjä, itse animessa Gabumon on kyllä "Ihq"

Elindar

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #28 : Tammikuu 01, 2006, 19:37:12 »
Heh heh.. Olen ollut molempien sarjojen fani silloin joskus.
Pokémon oli tosi kova juttu silloin aikoinaan. Minä jaa pikkuveljemme olimme ihan täysiä faneja. Minulla oli ihan törkeästi niitä kortteja, ja taitaa löytyä pari vieläkin. Ja veljelläni oli se sellainen juliste jossa olivat kaikki 150 pokémonia.. Ja käytiin kattomassa se leffa jne. xD Meillä on vieläkin monta kasettia pokemoneja nauhalla.

Digimoniakin fanitin. Ja se ei tosiaankaan ole matkittu Pokémonista, vaikka samantapainen onkin. Jos nyt pitäisi valita toinen näistä, ottaisin digimonin. Siinä oikeasti tapahtuukin jotain, ja jotenkin siinä ne kaikki hahmot on parempia kuin pokemonissa. Tykkäsin kaikkein eniten niistä ensimmäisistä 'valituista lapsista' vai mitä olivatkaan.
Ja se Digimon-elokuvakin on aika hyvä. :b Sekin on meillä hyllyssä. Ja löytyy meiltä niitä jaksojakin jonkin verran. :>

Hömötiainen

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #29 : Tammikuu 02, 2006, 17:17:14 »
Pokemon elokuvat meillä on kaikki, mutta sarjasta en ole koskaan pitänyt. Mutta nyt, 14-vuotiaana, kröh, olen taas alkanut pitämään kauheasti Digimonista, ja harmittaa, että monen 01 jakson päällä on nauhoitettu jotain muuta, kun niitä nyt haluasi katsoa. Pystyykö netistä ostamaan ko. videoita?

Min rakastan Taichia ja Yamatoa. Niistä kahdesta saa niin hyvää slässiä. ^^ En oikeastaan vihaa mitään hahmoa, muuta kuin vanhempaa Soraa, joka särki Tai-chanin sydämen, Yoleita ja Takerua vanhempana. Kaikki muut ovat ainakin jollain tavalla rakastettavia.

Juontahan sarjassa ei ole kuin nimeksi, samaa vanhaa maailmanpelastamista. Mutta 01 ja 02 sentään ovat jotain, toisin kuin 03 ja 04. Tamers are Lamers. -.-  En oo nähny kylläkään 02 muuta kuin pätkiä sieltä täältä ja 01 siihen saakka kun ne saapu takasin omaan
maailmaansa, ja Hikari vaarassa! - jakson.

Äh, unohdin kumminkin sen tärkeimmän. Ensimmäiset ääninäyttelijät, en muista mihin saakka, mutta Hikarin tullessa ne ainakin muuttu, oli ihan kamalia. Ei osannu itkee, nauraa tai huutaa. Uudet osas imitoida tunteita, mutta....Ne äänet on aivan hirveet! Meinaan aina ruveta itkemään kun kuulen Taichin tai Yamaton puhuvan. ;_;

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #30 : Toukokuu 07, 2006, 01:01:13 »
Hee, myönnän olleeni ISO fani silloin ala-asteella. Oli kait tokalla kun Pokemonista tuli iso hitti ja tykkäsin vielä nelosellakin, ehkä jopa vitosellakin. Vieläkin löytyy kolme ekaa leffaa ja olen kieltänyt porukoita hankkiutumaan eroon niistä. Myös Game Boy color pelejä löytyy, ne kun oli mielettömän hieno juttu silloin. Multa löytyy Yellow, Gold ja Chrystal. Veljeltäni, joka myös oli kova fani, löytyy Red, Silver ja Pin ball. Myös N64 peli löytyy, Pokemon Stadium 2 nimittäin. Myös suurin osa korteista mulla on vielä. Annoin ne jo kerran kaverin pikkuveljelle, mutta kaduin ja otin ne takasin. :D Ne ei muutenkaan mitään halpoja ollut. Kaikki taskurahat meni niihin.
Nyt harmittaa ihan kauheesti, koska mulla oli aikanaan 8 nauhallista Pokemonia ja jokasen päälle on vedetty jotain muuta. :/ Tyhmä minä. Rakastin niitä ensimmäisen tuotantokauden jaksoja! Olen ajatellut, että pitäisi pyytää maikkaria näyttämään ne taas uusintana. Moni kaverinikin on sanonut niitä parhaimmiksi jaksoiksi! Niitä ei edes videolla/DVD:llä löydy mistään. Ehkä kirppareilta. Olinpas typerä kun luulin silloin vitosella/kutosella olleeni niin iso ja kova, että mitään Pokemonia ei voinut enää katsoa.

Mulla oli myös enon antama Pikachu -juliste. Se oli yksi rakkaimpia esineitäni silloin. En enää muista mitä sille tapahtui. Saatoin myydä sen, heittää roskiin tai sitten se löytyy jostain lasten tavaroiden seasta ullakolta.

Digimonista en koskaan pitänyt. En tiedä miksi, mutta minuun se ei iskenyt. Mutta Pokemon oli minun ja parin kaverini suuri ilonaihe silloin ala-asteella. Aina yhdessä vaihettiin kortteja ja pelattiin Game Boylla. Siitäkään elämästä ei ole enää mitään jäljellä. Harmi, että Pokemonin suosio ei pysynyt katossa kuitenkaan niin kauhean kauaa. Luultavasti se johtuu siitä, että minä ja muut ikäiseni, jotka olimme siihen aikaan niitä pikkunassikoita, olemme jo kasvaneet isommiksi ja vaikka meillä olisi kiinnostusta, emme myönnä sitä. Minä tässä 15 vuotiaana myönnän edelleen pitäväni Pokemonista ja tänään katsoin pitkästä aikaa TV-sarjaa. Uskomatonta, että niitä jaksoja on tullut jo yli 300 ja minä alotin katsomaan lähes ensimmäisesta jaksosta lähtien! Siitä on niin kauan aikaa.. 7 vuottako siitä on?

Onko teillä joillain nyt sitten kiinnostusta aloittaa adressi, jotta maikkari näyttäisi uudestaan ensimmäisen tuotantokauden?

Grace

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #31 : Toukokuu 27, 2006, 20:59:34 »
Digimon on ihan huippu!!! :D
Harmi vaan, että se loppu... ;(
Digimon on hyvin piirretty, USEIMMAT hahmot on hyviä (esim. Ken, Yamato).
Kaikki jaksot eivat ole sellaista RÄISKISPUNJEEMEVOITETTIIOLLAAPARHAIT-hössötystä. Niissä on ihan oikee juoni ja "vähän isommille"-asioita, kuten avioerojuttuja (kyllä, yhes jaksos oli!!). Jotkut hahmot ottaa kyllä pattiin, kuten se rillipäinen likka. Se on niin näsäviisas ja muutenkin kamala. Mutta ei Digimonista enempää.
Pokémon on taas ihan perseestä. Ainakin oheituotteet (kortit sun muut) ja TV-sarja. Game boy ja Game Cube pelit on ihan OK. Ash on niin järkyttävä hahmo ja mitkä vitsin arvet sillä on silmien alla! Ja entä sitten sen
ääni ja "jee mä voitan aina jos luotan itseeni oot paras pikachu"-asenne! Voi tsiisus. Kaiken kruunaa joku hiton rakettiryhmä. Naurettavaa!!!!!!

Heke

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #32 : Toukokuu 27, 2006, 22:13:52 »
Lainaus
Onko teillä joillain nyt sitten kiinnostusta aloittaa adressi, jotta maikkari näyttäisi uudestaan ensimmäisen tuotantokauden?


Innostuin tekemään adressin ensimmäisen kauden näyttämiseksi.

Tukena pyytäisin linkittämään adressin foorumeiden allekirjoituksiinne, ym.-juttuihin, että saisimme paremmin nimiä alle.

Adressin löydät täältä:
http://www.adressit.com/Pokemon

Muistakaa äänestää!

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #33 : Toukokuu 28, 2006, 20:32:45 »
Minä seurasin pienenä Pokémonia, rakastin sitä. Sitten tuli Digimon, mutta se oli paljon huonompi, koska se on matkittu. Ainakin nimestä.
Katsoin tässä vähän aikaa sitten taas pitkästä aikaa Pokémonin, ja ihmettelen sitä, että pidin silloin ohjelmaa niin erikoisena ja ihanana. Kaikki on ihan erilailla, mutta kaikki on silti niin samanlaista. Jokainen jakso toistaa samaa kaavaa.

Heke, laitoin nimeni addressiisi, haluaisin nähdä ensimmäisen tuotanto-kauden!
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Tutteri

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #34 : Kesäkuu 23, 2006, 00:09:56 »
Gigimon ja Pokémon oli ekoina kausina tosi hyvii ja mun lemppari sarjoi<3 Nyt ne ei enää oikee iske.. Muuttunu liikaa ja se alkuperänen idea jo hiipunut... Toisaalta ei sekään olisi enää kivaa jos ne alkaisi alusta... Eikä kaikki ohjelmia voi pitää samanlaisina kehitystä ja muutosta tapahtuu aina.. Olin vaan niin tottunut niihin vanhoihikin pokemoneihin.. Nyt on jotain uusia ja ihan ihmeellisiä:D Uudet Digimon jututkin on menny mun ohi.. Tai se johtuu siitäki et en kato niit enää ni on ihan pihalla:DD

Elindar

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #35 : Kesäkuu 23, 2006, 11:17:22 »
Digimon tulee taas. :b Se tulee vain niin huonoon aikaan, etten melkein ikinä muista katsoa sitä. Yhden jakson katsoin, mutta nuo ovatkin niitä ihan viimeisiä jaksoa, eikä ne ole niin hyviä. :< Olisivat minun puolestani voineet näyttää sen vaikka ihan alusta asti. Toisaalta hyvä, kun sarjaa ei ole dubattu, mutta jotkut äänet eivät sovi sitten yhtään hahmolle. Useimmilla pojillakin on naisääninäyttelijät (jotka vielä kuulostavatkin naiselta.)
No joo. Ei nuo kuitenkaan nyt niin ihmeellisiä ole. Ne oli paljon parempia silloin joskus. Jos muistan ja olen tv:n ääressä, niin kyllä tuon katsoo, mutta..

Poissa Carmelie

 • menninkäinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #36 : Kesäkuu 27, 2006, 12:45:53 »
Katsoin niitä ennen, joskus kun oli kakkosella ja ykkösellä. Meillä on nauhoitettu kumpaakin sarjaa monta videota. Niitä on ihan kiva katsoa, kun ei ole mitään muuta tekemistä ^^*
Pidän enemmän Pokémonista, kuin Digimonista. Digimon on niin outo ja silleen...En ole vain pitkään aikaan katsonut niitä, joten en tiedä missä mennää...XD

-carmelie
xD

Semino

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #37 : Heinäkuu 04, 2006, 20:13:43 »
Hahaa, joo, minunkin lapsuuteni vahvimmat muistot olivat Pokémon ja Digimon.

Pokémon oli.. eh, ihan ookoo, nykyään en oikeastaan pidä siitä, mutta minulla on vieläkin about 13 nauhaa niitä jaksoja jossain. Pidin siitä pienempänä, paljon. Ala-asteen alussa niitä innoissani katselin, on kansio täynnä vieläkin jotain ihmeen keräilykortteja ja leffoja omistan kolme ensimmäistä ja jonkun Mewtwon paluun. Olen myös katsonut sen viidennen, joskus nostalgiainnoissamme kaveri toi sen ja oli aika huono. Ei se nappaa enää samalla lailla, kuin pienempänä, mutta ihan järjettömän nostalgian takia niitä on kiva katsoa.

Jostain syystä pidän vieläkin noista Pokémonleffoista, kyllä niitä mielelläni katselisin uudestaankin, on sen verran mahtava tunnelma. Ainakin siinä kakkosessa, Lugialeffassa (se melodia, mitä se tyttö soittaa monta kertaa leffan aikana ja varsinkin lopussa! <33) ja kolmosessa, jossa on Entei.

Pelejäkin vielä on, Nintendo64 makaa yhä kaapissa ja GameBoy Color myös Crystalin, Yellow’n ja Redin seurana.

Digimonista pidän vieläkin. Se on riipaissut minua enemmän tuolta sydämen luota, monen monituista kertaa muistan pienempänä itkeneeni tätä sarjaa katsoessani. Ykkös- ja kakkostuotantokaudet olen nähnyt ja molemmat ovat myös nauhoillani vieläkin (tosin kakkostuotantokaudesta vain pari ensimmäistä jaksoa ja joku kymmenen viimeistä). Digimonin musiikki on myös. <3

Digimon-jaksoja haluaisin ehdottomasti katsoa uudestaan. Vetää maratonin jonkun kanssa ja nauraa ensimmäisten jaksojen käsittämättömille dubbauksille. Kyllä minä itse asiassa katson niitä jaksoja mieluummin dubbauksen kanssa ihan vain sen takia, että niihin olen pienestä pitäen tottunut ja ei se vain alkuperäisillä äänillä, ainakaan ensimmäiset jaksot, tunnu samalta. Tarvitsemme Agapion kuraa olevia ääniä oikeaan tunnelmaan päästäksemme, hai!

Digimonleffasta pidän myös. Erityisesti sen musasta ja piirtotyylistä, minua se viihdyttää. Senkin haluaisin katsoa uudestaan.

Psst, omistan Digimoneista myös papupehmoleluista kaikki muut paitsi sen Tentomonin ja Gabumonin (pienempänä tein barbiestanikin Angewomonin ja iso nalle leikki Greymonia, awww <3) ja keräilykorttejakin omistan.

Onhan siitä jo kulunut monen monta vuotta, kun viimeksi katsoin näistä kummastakaan leffoja tai jaksoja (tosin Digimonista kun tuli nuo kakkoskauden loppupään jaksot, niin niitä nauhoitin :D). Odotan innoissani sitä päivää, kun pääsen joskus vielä niitä katsomaan ja purkamaan nostalgialataukseni.

Näin.

Poissa jossujb

 • Kardinaali
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #38 : Heinäkuu 12, 2006, 17:26:45 »
Aaah... Pokemonia! Joo, mäkin oli tosi nuori kun sitä alkoi tulla teeveestä ja mä tiesin heti, että tää on mun juttu. Monet kaverit hurahtivat siihen myös, mutta kasvaessaan ja aikuistuessaan ( ja muodin mennessä pois ) kasvoivat siitä ulos ja ainoastaan minä jäin yksin fanittamaan. Onhan se vähän outoa kun on 16 ja edelleen digailee pokemoneja, mut ketä muiden mielipiteet kiinnostaa?

Pelejä olen pelaillut tosi ahkerasti, odettelen innolla Diamondia ja Pearlia Nintendon DS:lle ja kaikkia aina Redistä ja Bluesta lähtien on pelailtu.

Kaikki Suomessa ilmestyneet elokuvat omista ja ne  kolme ekaa, jotka näytettiin leffateatterissa kävin katsomassa. Kivaa oli. Nyt vain ottaa pannuun kun pokemon leffoja on tullut jo jotain 9 ja Suomessa on ilmestynyt 5. No toivossa on hyvä elää, kyllä ne sieltä tännekkin tulee.

Digimoneista tykkään myös, synkemmän tarinan takia, mutta ne eivät kolahda niin paljon.
"No-one expects the Spanish Inquisition!"

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #39 : Heinäkuu 19, 2006, 12:06:17 »
Äh. En pidä nykyään kummastakaan, mutta joskus pienempänä ollessani about 6-8vuotias, katselin kumpaakin aivan himolla ja fanitin molempia. Digimonista taisin kuitenkin pitää hieman enemmän, ja vieläkin törmään kasetteihin, joihin olen nauhoitellut läjittäin etenkin Digimonin jaksoja, mutta kyllä niitä Pokemonejakin löytyy. Muistan myös keräilleeni Pokemon-keräilykortteja, ja kaipa niitä Digimonejakin tuli kahmittua. Nykyään en tosin voi käsittää, mitä näin kyseisissä ohjelmissa. Mutta, olin silloin vielä pieni... :>

Pidän animesta ja mangasta, mutta Digimon ja Pokemon eivät ole kumpikaan minun makuuni. Molempien juoni on samantyylinen, ja muutenkin sarjat ovat molemmat melko väkivaltaisia, vaikkei siinä nyt veri erityisemmin lennäkään, mutta silti ne ovat aivan liian raakalaismaisia pienille lapsille, jotka muutenkin ottavat kaikista suosikkiohjelmistaan mallia. Harmi, ettei Suomen kanaville oli suomennettu mitään parempaa animea.

Onneksi nykyään Digimon ja Pokemon - villitys on laantunut huimasti, minun fanitus-aikoinani se oli vielä käytännössä jokaisen suosikki-sarja, mutta nykyään sitä katsovat vain jotkut harvat. Helpottunut huokaisu siitä, ettei pikkusiskoni katso juuri noita kyseisiä anime-sarjoja, vaikka animea muuten minun tavoin katseleekin melko ahkerasti.

Ei Digimonissa ja Pokemonissa varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta minä en vain tykkää (enää)... Mutta kuten sanottu, pienenä näin siinä monen muun kakaran lisäksi vaikka mitä fantastista, ja - tadaa! - muistanpahan vielä, että Digimonia himolla katsoessani jouduin heräämään seitsemältä aamulla keskiviikkoisin, jotta näkisin sen. :>

Saippuakupla
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Wyndra

 • Ankeuttaja
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #40 : Heinäkuu 19, 2006, 12:40:28 »
Joskus kuusi vuotiaana juoksin pitkin pihamaata ja ylistin pokemonia... (En nyt sentään, Mutta katsoin sitä silti aina kun se tuli)
Nyt ei enää jaksa kiinnostaa ne pokemonit ja digimonit. Digimonista en koskaan ole pitänytkään.
Ainoa lastenohjelma mitä tulee katsottua on muumit. Pienenä rakastin TaoTaota mutta sekään ei taida tulla enää?

Se että en pidä Pokemonista ja Digimonista ei johdu siitä että inhoaisin animea... Ei, ei ollenkaan.
Katson kyllä Dragon ball z, se on jotenkin vaan niin hyvä ohjelma

Poissa Aberforth

 • Vuotislainen
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #41 : Heinäkuu 22, 2006, 20:09:50 »
Pokemonit ovat aitoja luonnonkappaleita, Digimonit vain mekaanisia kopioita.

// Perusteluja väitteellesi, tai ylipäätään sisältöä viestiin? -Martina

Poissa Ajatusliekki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Where the heart lies
 • Pottermore: HallowGalleon47
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Pokémon ja Digimon
« Vastaus #42 : Elokuu 15, 2006, 19:18:33 »
Katselin silloin joskus Digimonia.
Ne ekat kaudet olivat hyviä joita näytettiin suomessa.
Nykyään minä katson joskus netin kautta  Digimon kausia 3-5 mutta ne on loppujen lopuksi melko tylsiä.

Pokemon taas oli niin mahdottoman hyviä silloin vaavelina jolloin odotin kiihkeästi milloin Picachu räjähtäisi ja Raksu lähtee lentoon.
Nykyään pokemon on menny melko överiksi kun ne uudet ystävät tuli mukaan.
Silloin villitykseni laantui ja nykyään katson Poket jos vaan sattumalta tulee ja ne ääni näyttelijät suomessa ovat kauheita!: "Torttick valitsen sinut!"
mus mus -> Ajatusliekki

Poissa Interwise

 • Luihu velmuttelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Digimon
« Vastaus #43 : Joulukuu 06, 2007, 16:24:23 »
Ensimmäinen- ja toinen Digimonin tuotantokausi ovat aivan loistavaa kamaa, kolmas ja siitä eteenpäin ovat täyttä kuraa. Digimonia tuli ahkerasti katsottua, kun olin pieni. Hirveetä kyytiä aina aamuisin heräämään klo.7.00, että varmasti ehtii katsoa. Takeru ja Patamon ownas, vaikka harmittikin, kun se ei koskaan muuttunu mega-muotoonsa, eli Seraphimoniksi.

Suomidubatussa versiossa ensimmäisen pääpahiksen, eli Devimonin ääni oli paljon parempi, kuin japaninkielisessä. Jotenkin sopi paremmin. Yleisesti kuitenkin japaninkielinen anime on AINA parempaa.Aberforth, jos olisit Digimonia katsonu tietäisit, että moneen otteeseen sanotaan, että Digimonit ovat todellakin eläviä olentoja, vaikka ne alunperin perustuivatkin dataan.

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Pokemon ja Digimon
« Vastaus #44 : Syyskuu 28, 2010, 13:29:28 »
Voi, pokemon on niin legendaarinen juttu lapsuudesta. :D Minä nyt vähän "innostuin" pokemonista vaikka ikää löytyy. xD Olen katsonut niitä ihan ensimmäisiä jaksoja kun netistä löysin suomeksi, ja voi että ne on hauskoja. :D Pokemonin alkuaika on sitä minun aikaani, en piittaa kamalasti näistä nykyisistä, kun niitä pokemonejakin on jo varmaan 600! Minulle tutuksi on tullut vain ensimmäisen ja toisen sarjan pokemonit. Mutta heheh, minulla on aina tällaisia jonkun asian "fanitus" kausia.. Mm. Potter, Hopeanuoli yms., nyt Pokemon, Frendit, Serranon perhe.. jne. :D Okei, nyt tuli hieman offtopikkia, anteeksi.

Digimonista taasen en ole ikinä välittänyt. Joskus penikkana sain kyllä digimon pehmolelun (olikohan se Gonamon? ja isosiskolla oli Patamon). Mutta olen nähnyt ehkä yhden digimon jakson ja minusta on liikaa pokemonia matkittu.
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Pon

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Puhelinpokipoki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Digimon
« Vastaus #45 : Lokakuu 03, 2010, 20:36:14 »
Ite tykkään Digimonista se o yks mun suosikki anime sarjoista :--D Parhaat kaudet ovat adventure ja adventure 02..... Suosikkihahmot on varmaan ihmisistä Mimi ja digimoneista Lilimon :--D Pokemon on ihan OK animena, mangana se on vähän outo ja pelit o ihan kivoja :--D Ite en ole koskaan lukenut digimonia manga kun en ole löytänyt mistään ;<<

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Digimon
« Vastaus #46 : Lokakuu 03, 2010, 23:56:14 »
Digimon oli päiväkodin tuoman lapsenmasennuksen piriste joka aamu. Aamulla ennen päiväkotiin lähtöä katsoin Digimonia aivan haltioissani, onnellisena, autuaana ja ties missä muussa olotilassa. Digimonit on taitavasti piirretty, tehty ja toteutettu. Sarjaa en ole nyt lähiaikoina katsonut mutta mieleen on jäänyt paljon asioita. Olin pienenä siis todellinen Digimon-fani ja sellaine nuinuu yhä syvällä alitajunnassani. :)

- Betaé.

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Digimon
« Vastaus #47 : Marraskuu 20, 2010, 16:47:55 »
Sisi joo, digimonia miekin fanitan vaikka en siitä mitään tiedäkään :D Digsut, niistä oli vaikka minkälaista krääsää myynnissä kaupoissa, tuossa seitsemän vuotta sitten kun digimonit olivat suomessa pinnalla ( ja mie eskarissa :3 purnau..)
Digimonejahan tuli telkkarista neloselta, ja niitä olen kinunnut takaisin, mutta vastaus on ollut ettei ole lupia näyttää suomen telkkarissa, aikun ymmärtäis jotain mitä ne sillä tarkotta... Anyone? please?

Ne piti aina katsoa ennen kouluun lähtöä,niukinnaukin kerkesin joka aamu, ja nyt isompana on katsonut niitä suomidubbeja. voin todeta että lapsiraukkoja, kun olemme katselleet suomidubbia ja ajatelleet ettei paremmasta väliä.

Nostalgiaa, kauhua, koukuttautumista, seikkailuja, digimaailma. Se on se digimoni :3
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Hetukka

 • Ankeuttaja
Vs: Digimon
« Vastaus #48 : Tammikuu 09, 2011, 00:22:53 »
Itse pidän Digimonista, sekä Pokemonista valtavasti, olen aina pitänyt. ^w^ Minusta niiden keksimiseen on käytetty valtavasti aikaa ja mielikuvitusta. Digimon on kuitenkin ehkä parempi kuin Pokemon, Digimoneja kun ei säilytetä palloissa ja niillä ei taistella vain huvin vuoksi. Digimon on ystävä, joka pelastaa henkesi aina uudestaan ja uudestaan ja yhdessä pelastatte maailman pahoilta digikeisareilta ja katastrofeilta, ystävätkin vielä siinä sivussa tukevat parhaansa mukaan tai sitten toisin päin. Sarjassa käsitellään kaikkia tunteita ja käydään läpi rankkojakin aiheita, kuten kuolemia ja perheongelmia. Siksi se ehkä onkin niin hyvä sarja. Eikä edes loppumassa, nytkin kuudetta kautta pukkaa uusilla valituilla lapsilla, joiden on taas vuorostaan aika pelastaa maailma. Mielestäni Digimon Tamers on paras kausi, lempihahmoihin kuuluvat ehdottomasti Taichi, Sora, Daisuke ja Takato :)

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Digimon
« Vastaus #49 : Joulukuu 12, 2011, 22:31:00 »
Aah Digimon, yksi lapsuuteni kestosuosikkeja. Rakastin tätä heti enemmän, kuin Pokemonia (Muumeille tosin ei koskaan pärjännyt) ja muistan vieläkin, kuinka minulla ja serkullani oli pitkiä riitoja siitä kumpi sarja on parempi.

Lapsen korvissa ”legendaarinen” Agapion suomidubbaus ei ollut huono, mutta nykyään sen tajuaa kuinka huonosti ja motivaatio nollassa se on tehty. Myöhempi Westernin dubbi on paljon parempi, vaikka sekään ei ilman nostalgia-laseja (tai tässä tapauksessa korvatulppia) saa täysiä pisteitä (miksi ihmeessä Jukka Rasila vetää 95% rooleista?).
Tosin Agapio ansaitsee pisteet siitä, että se teki dubbinsa alkp. japaninkielisen-version pohjalta (ja tätä urotekoa Western toki jatkoi) siinä missä harmillisen moni suomennos tehdään laiskasti enkunkielisen-version pohjalta. Hu hu, kun youtubesta katsoo pätkiä englanninkielisestä dubista, kaikki ne väkisin ängetyt vitsis ja sensuroosin saksimiset puistattavat. Onneksi näiltä vältyttiin täällä Suomessa, vaikka tosin myöhemmin leffa väännettiin amerikkalaisen-julkaisun pohjalta.

Näistä Digimon tuotantokausista katsoin lapsena ensimmäisen, eli Adventuresin, kokonaan (mitä nyt joskus nukuin pommiin tms. ja jakso jäi välistä) ja jatkosarjasta, Zero Two, näin ensimmäisen tarina-arkin (Digimonkeisari) suht kokonaan ja ihan viimeisen (Oikawa), välissä olevien tapahtumien jääden täysiksi arvoituksiksi. Vähän aikaa sitten katsoin, selittämättömän Digimon-vimman herättyä, molemmat sarjat uudelleen ja Digimon Tamersin kaupanpäälle.

Adventure toimii edelleen. Itse asiassa tämä on todella hyvin tehty sarja, sillä päähahmot ovat värikkäitä, joten on helppo valita suosikkinsa (ja inhokkinsa) ja näistä jokainen kehittyy sarjan aikana. Pahikset olivat ihan kiinnostavia (vaikkakin mustavalkoisia) ja näitäkin oli monennäköistä. Juoni sisältää monia hyvin tehtyjä ”dan-dan-daa” tilanteita ja oikeasti surullisia kohtauksia
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Pitää antaa myös isot propsit sarjalla, että se uskalsi käsitellä sellaisia asioita, kuin adoptiota, avio-eroja yms. Toiminnan ystäville on myös tarjolla useita monsterien yhteenottoja.

Zero Two on vähän kaksijakoisempi juttu. Teoriassa mukana on kaikki samat elementit, jotka tekivät ekasta sarjasta hyvän, mutta niitä ei käytetä yhtä hyvin. Uudet päähahmot ovat pääasiassa aika yksiulotteisia ja tylsiä, eikä näistä yksikään koe ihmeellisempää kehitystä sarjan aikana. Luin jostain, että sarjalla oli useita käsikirjoittajia ja käsikirjoittajien avustajia tms. mikä näkyy siinä, että monia juonielementtejä esitellään, mutta ne joko unohdetaan tai hoidetaan pois alta liian hitaasti tai nopeasti. Loppukin oli vähän turhan happy happy ja nopeasti hutaistun oloinen. Sarjan paras osuus on Oikawa, joka on varmaan yksi sympaattisimpia ja traagisimpia hahmoja lastenohjelmien historiassa. Kyllä tätä suositella kehtaa, mutta lähinnä vain niille, jotka pitävät Digimonista.

Tamersin päätin katso 100% uteliaisuudesta, koska sitä kohtaan ei luonnollisesti ollut minkäänlaisia nostalgisia-siteitä. Huomautettakoon, etten katsonut sarjaa, kun nelonen esitti sitä jokin aika sitten. Tämä oli hyvin kiinnostava uusi suunta sarjalla, sillä meno on paljon synkempää ja juonta kehitellään hyvin hitaasti usean jakson ajan.
Tällä kertaa hahmot ovat kiinnostavia ja kehitystä löytyy. Kuten sanoin, tämä oli todella synkkä ja välillä jotkin visuaaliset yksityiskohdat saivat niskavillat pystyyn. Voin vain kuvitella, kuinka jotkut pienet lapset yrittävät katsoa viimeisimpiä jaksoja. Loppu oli todella masentava tapa lopettaa sarja. En ole sitä mieltä, että lastenohjelmien pitäisi aliarvioida yleisöään tms. mutta… katsokaa itse niin ymmärrätte.

Nopeaa kommenttia Digimon vs Pokemon – kiistaan (en viitsinyt tarkistaa onko sitä nostettu esille täällä vuottiksessa, mutta anti mennä):
Minusta Digimon voittaa Pokemonin kaikilla osa-alueilla. Hahmoilla oikeasti luonnetta (yrittäkääpä kuvailla Pokemonin päähahmoja mahdollisimman simppelisti nostamatta esille sarjan juonenkäänteitä) ja nämä kehittyvät jaksojen aikana. Vilkaisin viime viikonloppuna yhtä uutta Pokemon-jaksoa eikä yksikään hahmoista tunnu kehittyneen mihinkään ekasta jaksosta. Digimonin juonessa on oikeaa konfliktia ja vakavia ja surullisia aiheita. Lisäksi Digimon tuo jokaisella kaudella mukaan uusia elementtejä, eikö kierrätä vanhoja juonenkäänteitä. Okei, tuo kuulosti vähän liian jyrkältä. Pidin Pokeministakin pienenä, joten minulla on pehmeä paikka sitä kohtaan. Reiluuden nimissä on muistettava, että Pokemon on tarkoitettu vähän nuoremmille lapsille (vaikkei mitenkään dramaattisesti) ja se on aika harmitonta viihdettä lapsille. Minusta on silti hyvin epäreillua, että Digimonilla on Pokemon-kopion maine vaikkei kahdella sarjalla ole muuta yhteistä, kuin nimi ja perusidea tappelevista hiviöistä.

Saa nähdä jaksaako muita Digimon-sarjoja vilkaista, mutta jos näin pääsee käymään niin rustaan niistäkin jotain mielipidettä.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 08, 2012, 19:03:17 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard