Kirjoittaja Aihe: Troy eli Troija  (Luettu 13290 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« : Maaliskuu 04, 2004, 17:42:15 »
Tänne saa kerätä tietoa, spoilereita, kuvia, linkkejä ja kaikkea muutakin kyseisestä elokuvasta, jossa näyttelevät siis ainakin
Brad Pitt                                  Akilles
Eric Bana                                 Hector
Orlando Bloom                         Paris
Sean Bean                              Odysseus
Diane Kruger                           Helena

Elokuva kertoo Troijan kauniin Helenan Ryöstöstä ja sitä seuranneesta Troijan sodasta.

//Meirami korjaili hiukan otsikkoa ja kehottaa Hobittia Joka Puuttui lisäämään tähän viestiin myös omia mielipiteitään ja odotuksiaan.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #1 : Maaliskuu 04, 2004, 21:18:26 »
jeps, Charm laittoikin tuon sivun osoitteen=)
kiitos!

Etusivulta pääsee muuten upeille flash-sitelle, jossa on paljon enemmän informaatiota ja kuvia ja kaikkea muuta kivaa.

Itse odotan elokuvaa aivan hirveänkamalanpaljon, olen nähnyt trailerin melko monta kertaa ja tarinakin on aivan upea. ja jos sivuista voi mitään päätellä, on toteutus huippuluokkaa.

SPOILERI


elikkä siis, en ole ihan varma koko juonesta. MItä tekemistä Odysseuksella on koko hommassa? Helenahan on siis kuninkaan vaimo, jonka Troijan prinssi, ah niin ihana Paris ryöstää. Akilles on tuon ajan  maineikkain sankari, sitten on jotain kuninkaita ja heidän veljiään ja siihen suuntaan*huoh*.
täytyy käydä lukemassa synopsis vielä kerran.

elikkä, sivut ovat siis http://www.troymovie.com

nauttikaa!

Aren

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #2 : Maaliskuu 05, 2004, 08:55:33 »
Miksi? MIKSI? VOI MIKSI?

Tiedoksi kaikille Hollywood Moguleille: Lopettakaa Orlandon tunkeminen kaikkialle! Me emme tarvitse häntä! Hän ei ole näyttelijä!

Hienosta aiheesta saa varmaan ihan mukiinmenevän leffan, ja kun Wolfgang Petersen on ohjaajana ovat odotukset korkealla. Ja Sean Beanin paikalla olo Odysseyksena ei ole pahaksi, mutta miksi heidän pitää tunkea se hemmetin orlando bloom kaikkialle? Voisivat jo tajuta että kun ei osaa näytellä niin ei osaa.  :x

Ainakin minun kiinnostukseni tippui roimasti nyt....

//Apple muokkaili viestiä hieman vähemmän provosoivaksi ja pyytää huomioimaan, että mielipiteensä voi esittää myös hieman rauhallisemmin ja asiallisemmin sanankääntein. Kiitos.

Helppo muistaa

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #3 : Maaliskuu 05, 2004, 15:28:34 »
Hobitti joka puuttuui kirjoitti:
Lainaus
MItä tekemistä Odysseuksella on koko hommassa?


Siis Odysseushan tuli Akhilleen avuksi Troijalaisia vastaan, ellen nyt ihan väärin muista. Itse elokuvasta minulla ei ole paljoakaan tietoa, ihan vain sentakia koska siinä on se Orlando Bloom. (Ei mikään lempinäyttelijäni) Ja muutenkin veikkaan että juoni tulee tökkimään. Mutta traileri oli kyllä ihan katsomisen arvoinen.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #4 : Maaliskuu 05, 2004, 17:38:19 »
juu, ehkä Orli-poikaa laitetaan vähän liian useisiin elokuviin. Tämän elokuvan trailerin mukaan hän vaikuttaa kuitenkin aikasmoisen hyvältä kunnes-kuolema-meidät-erottaa-rakastajalta.
Flash-sitella on myös SuperBowl TV spot jossa on lisää materiaalia.

Itse menen katsomaan elokuvan ainakin sen tarinan takia, ehkä myös näyttelijöiden takia. hmm... kukakohan? Brad Pitt? eei... Orlando? Kyllä kai sitten.

mutta älkää ampuko, jos pidän tämän kaverin näyttelijätyöstä. siinä on jotain omaperäisempää... ainakin minun mielestäni.

Aren

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #5 : Maaliskuu 05, 2004, 19:56:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Charm"


Kuulepas nyt, kaikilla on oma mielipiteensä. Sinä et pidä Orlandosta, okei, mutta ei sinun tarvitse häntä maanrakoon ryntätä.


Kuulleppas itse, jos luit viestini, huomaat että se on enemmänkin tarkoitettu niille jotka hänet palkkasivat rooliinsa, omasta mielestäni häntä ei todellakaan tarvita jokaisessa elokuvassa kuin mahdollista...

Lainaus
On hyvin kullanarvoista arvostaa muiden mielipiteitä. On varmasti monta, jotka pitävät Orlandosta. Sinä pidät ehkä jostain muusta näyttelijästä, mutta minä en tule huutamaan  "voi hitsi, on surkee näyttelijä ja ei osaa mitään, eikö?"
Mielipiteensä [varsinkin foorumissa] voi ilmaista myös asiallisesti.


En myöskään haukkunut että surkee, ei osaa mitään. Sanoin että hän ei ole näyttelijä. Tämä on täysin minun mielipiteeni ja se ei varmasti vaaranna sinun mielipidettäsi hänestä.

Sano yksikin rooli muuten joka vakuuttaisi hänen olevan hyvä näyttelijä? yksikin rooli? Sormusten Herra? ei. Pirates? enpä usko. Troija? noups.

Apple

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #6 : Maaliskuu 05, 2004, 23:05:55 »
Älkääpäs nyt menkö tässä liian pitkälle. Ei minkäänlaisia henkilökohtaisuuksia.

Ja muutenkin tässä on tarkoitus keskustella elokuvasta. Orlandosta voi keskustella tämän elokuvan näyttelijänä ja siitä roolista, jota hän esittää. Mutta ei keskitytä pelkästään häneen.

KaktusHillo

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #7 : Toukokuu 04, 2004, 19:06:45 »
tämä topikki näytti vaipuneen melko syvälle hamaan menneisyyteen, joten oli melkeimpä pakko hieman herätellä sitä.
Troijan traileri on nyt pyörinyt teattereissa jo jonkin aikaa. Ihan kohtuuleffalta minusta vaikuttaa, luultavasti yltää edeltäjänsä tasolle. Tai ainakin toivottavasti. Kommentteja sille, kiitos.
Liput tulevat myyntiin 11. päivä ja ensi-ilta on 14. päivä toukokuuta.

Näyttelijävalintoja ja Orlando-kahnauksia en kommentoi muuten kuin että jos leffa on hyvä ei näyttelijöillä ole niinkään väliä. Jos haluaa riidellä Orlandosta, tehköön sen muualla.

ja spoilaajat, käykäähän tuolla leffan kotisivuilla, siellä flash sitella aukesi tuo photogallery volume 2 vähän aikaa sitten. Myös uusi ja "varsinainen" traileri on siellä, joskaan omalla koneellani sitä ei näy.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #8 : Toukokuu 04, 2004, 19:56:03 »
Tätä elokuvaa odotan innolla, tosin minulla ei taida olla tällä hetkellä kyytiä sitä katsomaan, mutta enköhän sen joskus näe.

Tähän elokuvaan on todella satsattu (ainkin mitä näyttelijäkaartiin tulee)
Ja en voi olla sanomatta että minusta Orlando on hyvä näyttelijä. Okei, ei siitä sen enempää.

Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.) Elokuva ei tietääkseni suoranaisesti perustu tähän kirjaan, mutta kirjassa on samat henkilöt, juoni, yms. (Minulla kyllä kesti jonkin aikaa tajuta kuka kukin oli, ainakin kirjan alkuvaiheessa)

Nythän on tulossa oikeastaan kaksi tälläistä historiaan perustuvaa leffaa. Toinen on tämä Troy ja toinen Aleksanteri suuren elämään perustuva. (pääosassa mm. Colin Farrell, Angelina Jolie, Jared Leto ym.) nyt meni offiksi.

Mutta henkilökohtaisesti odotan elokuvalta paljon. Tämänkaltaiset elokuvat ovat aina paljon kiinnostavampia kuin jotkut nykyajan b-luokan toimintaelokuvat, joihin laitetaan vaikka kuinka paljon rahaa.

nallekarkki

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #9 : Toukokuu 04, 2004, 20:14:52 »
Oi, tämähän kuulostaa lupaavalta. Kävin (tämän topicin innostamana) katsomassa tuon trailerin ja musiikki oli mielestäni aivan fantastista. Pidän muutenkin elokuvamusiikista joten eipä ihme. Antiikin Kreikka on muutenkin kiinnostava ja se on varmaan toinen syy miksi aion tuon leffan katsoa.

Taidankin muuten lukea sen Troijan laulun. Kiitos Williska ja Lydia vinkistä.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Troy eli Troija
« Vastaus #10 : Toukokuu 04, 2004, 21:52:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Williska"
Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.)


Hmm...minä olen lukenut Troijan laulu -nimisen kirjan, ja sen kirjoittaja oli Colleen McCullough. Tätäkö tarkoitit? Oli kyllä ihan passeli opus :)

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #11 : Toukokuu 04, 2004, 22:20:05 »
Kyllä kyllä, traileri(t) vaikuttaa varsin vakuuttavalta, juonikin on niin historiallinen ja kuuluisa että oli tosiaankin aika saada tästä elokuva.

Elokuvan nettisivuilla tulee päivityksiä vähän väliä(?) ja siellä on muutenkin paljon informaatiota henkilöistä, juonesta ja jostain muustakin kai.

Ja tosiaan, Troijan Laulu on hyvä romaani, kaikille ja jokaiselle. SIinä saa varsin tarkan mielikuvan hahmoille ja siihen tyyliin blablablaa.

Itse en jaksaisi odottaa.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #12 : Toukokuu 05, 2004, 14:38:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Villi Lohi"
Lainaus käyttäjältä: "Williska"
Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.)


Hmm...minä olen lukenut Troijan laulu -nimisen kirjan, ja sen kirjoittaja oli Colleen McCullough. Tätäkö tarkoitit? Oli kyllä ihan passeli opus :)


Niinpä tarkoitinkin. *blush* Muisti hiukan takkuilee kun tuon Brian Jacques on toinen sellainen kirjailija, joka tekee tuollaisia historiallisia opuksia.
Mutta oikeassa olet. ^^

Mara

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #13 : Toukokuu 07, 2004, 19:29:33 »
Miksi "Troija" on K-15? Odotin siitä K-11. Mutta voihan sitä mennä kun porukat luulee 15 vuotiaaksi (oon aika pitkä 13-vuotiaakis 180cm).

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #14 : Toukokuu 07, 2004, 19:58:40 »
Minulla on omat epäilykseni asian suhteen, mutta kai se johtunee siitä, että elokuva on aika verinen. Hävitetäänhän siinä yksi kansa pois. Ja se ei ole mikään pikku kahakka. Toinen saattaa olla se, että kirjassa (Troijan laulu) oli paljon alastonkohtauksia. Ja näkeehän sen traileristakin.

Mutta enemmän veikkaan tuota verisyyttä. En halua nyt spoilata ketään siitä, miten kukin henkilö hahmo kuolee. Siis ihan vain niille, jotka eivät ole kirjaa lukeneet. (Tosin se ei siihen edes välttämättä perustu)

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Troy eli Troija
« Vastaus #15 : Toukokuu 13, 2004, 21:50:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Aren"
Lopettakaa Orlandon tunkeminen kaikkialle! Me emme tarvitse häntä! Hän ei ole näyttelijä!


Ihan samaa mieltä. Jätkä on aika sukka näyttelijä noitten muiden rinnalla. Mä oon huomenna menossa ensi-iltaan kattomaan leffaa. Harmikseni huomasin kuitenkin (vasta liput varattuani) että elokuva on K-15. No. Yritetään päästä sisään.

Odotan eniten tietenkin Bratt Pittin roolisuoritusta :D Sehän siinä on pääosassa. Kiinnostaa myös nähä millanen Sean Beanista on tehty.

Mä tuun huomenna kaheksan maissa muoksimaan tätä viestiä.

//Muoksmuoks Spoilaa!!!
Nyt on Troija nähty. Ymmärrän hyvin ikärajan. Verta ja päitä lenteli paljon, seksikohtaukset oli aika pornahtavia ja muutenkin leffa oli aika raaka. Juoni oli se sama tuttu, ja koska leffa kertoi sodasta on ihan arvattavaa, että taistelua oli paljon XD Orlandon roolisuoritus oli... Orlandoa, eli ei mitenkään hirveesti mun makuun. Brad Pitt sen sijaan oli ihan mahtava roolissaan. Tosi hieno suoritus. Muutenkin aika ihana tyyppi ^^. Sean Beankin oli hyvä. Se oli siis tää tyyppi, joka kerto tarinaa. Ite tykkäsin tosi paljon muuten, mutta koska juonena oli pelkkää sotaa, niin jossain kohtaa alko mennä jo vähän ykstoikkoseks. Kaks ja puol tuntia tuijotettiin sitä tappelua. Alko jo lopussa vähän kyllästyä siihen, kun maa oli mustanaan ruumiita, joiden suusta pulppus verta *yök*. Mä oon nyt ihan sika väsyny, enkä jaksa enää kirjottaa.

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Troy eli Troija
« Vastaus #16 : Toukokuu 15, 2004, 17:57:00 »
sisältää SPOILEREITA. Älkää lukeko, ellette halua spoilaantua, tai älkää sitten ainakaan valittako.


Lainaus
seksikohtaukset oli aika pornahtavia


Eihän niitä ollut edes paljoa. Minä en laske seksikohdaksi itse ainakaan sitä, että kaksi ihmistä makaa alastomana yhdessä. Ollaanhan sitä ennenkin alastomia nähty. Tai sitten olen tottunut aikamoisiin pornoelokuviin... *silmienpyörityshymiö*

Minä pidin elokuvasta, vaikka jossain välissä olisin halunnut katsoa kelloa.
Taisteluissa ei sentään näytetty kamalasti suoltenlentoa tai verenkään. Totta kai siinä näkyy verta, kun näyettään selvästi, että seiväs tungetaan sisuksiin, muttei muuten kuten esimerkiksi Matrix Revolutionsissa (olikohan se se?).

Aluksi pelkäsin, että Parisin ja Helenan romanssi olisi pääjuttu, mutta se oli oikeastaan vain se, joka aloitti kaiken. Paljon mielenkiintoisempi oli mielestäni Akilleen ja Bresiesin juttu.
Minun mielestäni Akilles oli hyvin toteutettu. Hän oli katsojan kannalta *pahis* mutta täydellinen sellainen, koska ei ollut sikamainen kuten Agamemnon. Minun mielestäni Brad Pitt sopi hyvin Akilleen rooliin. Hänellä osaa olla tarpeeksi tuima ilme kasvoillaan tarvittaessa.

Hektor oli mielestäni varmaankin paras hahmo. Hän oli... uskomaton. Troijan paras taistelija yms. Hänen oikeudenmukaisuutensa ja se, ettei hän halunnut taistella olivat mielestäni ihania piirteitä hänessä. Silmäni kostuivat kunnolla silloin, kun hän kuoli, ja kun näin, että häneltä oli leikattu korva irti ja silmä kai kaivettu ulos.

Hienoa oli Akilleen taistelutyylissä se hyppivyys. Hän siis hyppäsi ilmaan, ja sieltä löi saadakseen mahdollisimman suuren voiman iskuun. Johdonmukaista.

Hieman häiritsi ehkäpä se, ettei kerrottu Akilleen tarinaa. Vihjailtiin vain: "Tiedän jumalista enemmän kuin teidän pappinne. Olen nähnyt heitä." Jos joku ei todella tunne Akilleen tarinaa ja Kharonia, ei ymmärrä jokaista juttua. Ristiriitaista; olisin kaivannut Akilleen syntymätarinaa, mutta toisaalta en, siläl silloin jokainen, vaikka ei olisikaan tiennyt sitä aikaisemmin olisi arvannut, että joku sinne kantapäähän sitten osuu. Tietenkin harmittelin myös sitä, että Akilleen piti kuolla.

Tuosta vähävaatteisuudesta. Niillä seuduilla on aika himputin kuuma, joten en ihmettele sitä, että ihmisillä ei ollut toppatakkeja päällä. Lisäksi silloin ei tainnut olla kehittynyt vielä tällaista tämän ajan "siveellisyys"-aatetta.

Paris oli rasittava. Hän oli se, josta vähiten pidin (sekä Helena) ja hän jäi eloon. Ja hänen takiaan lempparini (kummatkin) kuolivat.

Tavallaan surkuttelin vähän sitä, että alussa ei ollut sitä tilannetta, jolloin kolme jumalatarta tarjosivat Parisille omia lahjuksiaan. Tässä Paris vain sattui rakastumaan Helenaan.

Minä antaisin myös 4 tähteä elokuvalle. Mukavaa viihdettä.
I walked through fire and I didn't get burned.

Envu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #17 : Toukokuu 16, 2004, 10:37:08 »
Spoilaa, spoilaa..


Kävinpäs eilen tuonkin katsomassa. Ihan mielenkiintoinen ja hyvä sinänsä, ja kyllähän siinä kolme tuntia hyvin vierähti.
Harmi vaan että alkaa koeviikko nyt tiistaina, joten olisi sen kolme tuntia täten voinut paremminkin viettää. :D Mutta kuka sitä nyt biologiaa ja matikkaa aina jaksaisi.

Elikäs, elokuvaan. Olisi tietenkin ollut ihan hyvä, jos jo edellä mainitut Akilleen tarina ja Paris ja kolme jumalatarta olisi edes jossakin muodossa tulleet esille. Itse kun kuitenkin tiesin nämä jutut, Kreikan mytologia kun on aika mielenkiintoista selvittää, niin ei se minua haitannut.
Mutta tietämätöntä katsojaa kyllä enemmän.

Brad Pittia katsellessa en voinut irroittaa silmiäni hänen rypyistään. Voi, kun sekin on vanhentunut..
Toisaalta niinhän me kaikki.

Elokuva oli koko ajan kummallisen koominen. *g* Ainakin itseäni hymyilytti koko ajan. Orlando Bloomista en erityisemmin pidä, mutta raukkamaisena Parisina se oli ihan mukava.
Akilles puolestaan oli varsin hassu kun se siellä Troijan kaupungin porttien edessä huusi sitä Hektoria. Karjui, oikeastaan.
Hektor oli siltikin paras, ja todella namu. ^^ Olen tainnut alkaa herkistymään, sitähän se ikä tuo mukanaan, kun meinasin ihan itkeä alkaa muutamassa kohdassa, ainakin kun se Hektor kuoli ja sitten sen vaimo.. Yh.

Ja totta, eihän siinä mitään pornahtavaa ollut. Aika monissakin elokuvissa samanlaisia kohtauksia on.

Taistelukohtaukset olivat aavistuksen tylsiä. Alkaa pää särkeä kun se kamera niin kauheasti hyppii ja pomppii.. (A) Jos niitä olisi vähän lyhennelty, niin elokuva olisi voinut olla parempi.

Kolme ja puoli tähteä.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #18 : Toukokuu 16, 2004, 19:57:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Aileena"
Lempparihahmoni oli ehdottomasti Hektor. Hän osasi taistella, hän oli tosi hyvännäköinen, ja eikös sen äijän nimi ollut Brian Cox?? Onko hän ehkä Frendien Monican mies?


Hektoria näyttelevän miehen nimi on Eric Bana, jos siis sitä tarkoitit. Hänet löytää myös mm. leffoista Isku Mogadishuun ja Hulk.

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Troy eli Troija
« Vastaus #19 : Toukokuu 19, 2004, 21:20:10 »
En ollut pitänyt Parisista kun näin elokuvan, mutta nyt joku aika näkemisen jälkeen Paris tuntuu ihan siedettävältä tyypiltä.

Hän oli sentään inhimillinen. Hän ihan reilusti oli sitten pelkuri.
Tässähän elokuvassa riitti näitä, jotka eivät olleet pelkureja ja jotka taistelivat, vaikka tiesivät kuolevansa mm. Hektor, Akilles (hänen äitinsähänäs sanoi sen elokuvan alussa "Jos jäät tänne, saat perheen ja tulet onnelliseksi, muttet mitään muuta erikoista. Jos menet Troijaan, olet saavuttava kunniaa, sinut tullaan muistamaan tuhansien vuosien päässä tästä hetkestä").

Oliko Akilleen äiti jumalatar? Minä en siitä tiedä. Mielestäni hän ei aivan *puhdas* sellainen ainakaan ollut. Mutta joka tapauksessa hän halusi, että hänen poikansa olisi vahingoittumaton. Kyllähän hän lopulta olisi kuollut viimeistään vanhuuteen, muttei nuoliin tms.
Akilles pienenä kastettiin Hadeksen valtakunnassa virtaavaan Styks-jokeen. Jostain piti pitää kiinni, ettei vauva lähde veden mukana ties minne, ja kantapää oli tämä paikka. Vain jos sinne joku osui, saattoi Akilles kukistua. Ja näinhän meillä kävi...

Tuosta lautturista ja kolikoista, jotka asetettiin silmille.
Vainajat joutuivat Manalaan kuoltuaan. He joutuivat ylittämään tämän kuuluisan Styks-virran päästäkseen sinne. Styks-virran lautturi oli nimeltään Kharon. Hän ei ilmaiseksi tietenkään kuljetellut kuolleita. Vaan vaati maksun. Ja sen takia ne kolikot laitettiin silmille. Maksuksi lautturille siitä, että hän veisi kuolleet turvallisesti Styksin yli.

Minä en muuta keksi nyt tuosta Kreikan mytologiasta, joka liittyisi tähän elokuvaan.
I walked through fire and I didn't get burned.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Troy eli Troija
« Vastaus #20 : Toukokuu 21, 2004, 21:18:17 »
Juuri äsken kävin katsomassa, ja olihan se ihan hyvää viihdettä. Ei mikään maailman paras elokuva, mutta visuaalisesti kivaa katsottavaa ja tarina oli kiinnostava. Eric Banasta ja Sean Beanista pidin, tosin heidän roolihahmoistaan olikin helppo pitää.

Eniten ehkä häiritsi, ettei voinut olla sodassa kummankaan osapuolen puolella, koska kumpikaan osapuoli ei ollut ns. hyvä tai paha, eli siis perinteistä osajakoa ei tässä elokuvassa ollut. Ei tiennyt, kumman toivoi voittavan, ja siksi tästä tuli sellaista, ettei osannut iloita kummankaan osapuolen voitoista. Selkeää, eh?

Toisaalta myös se, että olin tuon Troijan laulun lukenut, esti jännittämistä henkilöiden puolesta, koska tiesin kuitenkin, miten niille käy. Epätyydyttävä loppu sinänsä, että jollain tavalla olisin halunnut loppuun hitusen toivoa. Jätti jälkeensä vähän onton tunteen, vaikka eihän tämän tarkoitus ollutkaan mitenkään mieltä piristää, että mitä minä tässä valitan.

Loppujen lopuksi ihan katsomisen arvoinen kuitenkin.

Lamia

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #21 : Toukokuu 23, 2004, 16:19:46 »
Uih. Pidin elokuvasta todella paljon, vaikkakin jo edellä mainitut tarinan aukot (kolme jumalatarta, Akilleen äiti...) harmittivat. Eikö sitä olisi vaan voitu aloittaa niistä häistä ja "kauneimmalle"-hedelmästä?? (Omenanko se eripuraisuuden jumala meni heittämään? En jaksa oikein muistaa...) Lisäksi yli vuosikymmenen sota oli tungettu muutamaan päivään ja Akilleskin kuoli oikeasti ennen Troijan hevosta, mutta ei kai päähahmoa voitu heti tappaa. No, elokuvasta olisi kai tullut liian pitkä jos olisi toteltu kirjallista painosta orjallisesti...

Näyttelijäsuoritukset olivat mielestäni ihan hyviä, vaikkakin osa hahmoista jäi laimeaksi. Hector oli  TODELLA tyylikäs ja vanha kuningas jollakin tavalla hellyyttävä, mutta Orlando Bloom epäonnistui roolissaan aika pahasti. Tai ehkä minusta vaan tuntuu siltä, sillä Orlando on alkanut pikku hiljaa yli-pehmeän äänensä kanssa ärsyttämään. Saisi luvan ottaa jotain ei-niin-nössöjä rooleja, mutta ymmärtäähän tuottajien päätöksen sillä niin saa rahaa ja ei kai muulla ole väliäkään.

Brad Pitt oli mielestäni kuitenkin kiinnostavin hahmo. Taistelutyyli oli näyttävä ja minulla taitaa olla pieni pakkomielle itsevarmoihin tyyppeihin, mikä Akilles kieltämättä oli. Pisteet hahmolla ei lähtenyt edes Hectorin tappamisesta. (Ajeluttiko Akilles Homeroksen runossa ruumista seitsemän kertaa Troijan ympäri vai miten se menikään? On vaan englanninkielinen painos ja en jaksaisi tarkistaa...) Ja mikäs sen parempi kuin Brad Pitt puolipukeisena, eh? Olin saada laakin kun kyseistä herraa mentiin siinä alussa hakemaan kaksintaisteluun. *virnistys* Tähän asti en ole pitänyt Brad Pittia minään muuna kuin hyvännäköisenä epä-pätevänä näyttelijänä, mutta nyt roolisuoritus sai minut hämilleni. Ehkä se tupakka-lakko tosiaan sai Bradin samaistumaan Akilleen hahmoon?

Lavastuksesta sanoisin, että se oli hyvä. Troija oli mielestäni kauniisti toteutettu...

Elokuva saa minulta neljä tähteä. Pakko-ostos sitten kun tulee DVD:lle...*hymy*

Holly J.

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #22 : Kesäkuu 10, 2004, 17:08:31 »
Minun täytyy kyllä myöntää, että hieman petyin leffaan. Siis, Annún oli hehkuttanut minulle sitä vaikka kuinka kauan, joten odotin jotain Elämää Suurempaa. Mutta koko elokuva tuntuikin jotenkin keskeneräiseltä. Hahmoijen muka-syvyys jäi oikeastaan pintapuoliseksi raapaisuksi. Olisi pitänyt keskittyä tilanteeseen vain yhden tai kahden henkilön näkökulmasta, niin koko hommaan olisi saatu enemmän inhimillisyyttä. Olihan siinä olevinaan Suuria Valaisevia Kohtauksia, jossa yritettiin näyttää hahmot heikoimillaan ja kuvata heidän todellisia arvojaan, mutta Se Jokin siitä puuttui...

Olen suuri Kreikan mytologian ystävä, tai, ainakin ollut. Täytyisi varmaan tutustua tarinoihin uudelleen... Luin siis tarinan viimeksi joskus seitsemän ati kahdeksan vuotiaana, joten en ala saarnaamaan, mitä kaikkea tässä tarinassa oli menty muuttelemaan, vaikkakin niitä muutoksia oli havaittavissa pal-jon. Mutta, elokuvantaiteen nimessä, annettakoon anteeksi. Koko stooria olisi ollut vaikea mahduttaa järjellisen pituiseen leffaan.

Akilleukseen olin pettynyt. En ole koskaan ollut mikään suuri Brad Pitt-fani, mutta siedän tyyppiä ja onhan hänellä hienojakin suorituksia. Nyt kuitenkin inhosin Akilleusta alusta loppuun. Hahmon asenne ärsytti minua jostain syystä. Ja kun Akilleuksesta oli jätetty pois juuri se nimenomainen seikka, mistä hän on kuuluisa tavallisten ihmisten keskuudesta -kantapää. Ammuttiinhan häntä siihen, joo, mutta varsinainen "kantapää on ainoa heikko kohta, koska siitä äiti piti kiinni kastaessaan hänet Manalan jokeen" (tai minne se sen nyt kastoikin...).  Tämän asian puuttuminen oli mielestäni suuri moka käsikirjoittajilta.

Hector oli niitä harvoja, joista pidin. Eric Bana suoriutui roolistaan loistavasti ja Hector oli lihansiaan pullistelevan Akilleuksen rinnalla uskottava, jopa inhimillinen. Kaikkein eniten minua huvitti/säälitti Paris. Poikaparka oli aivan pihalla, mutta kuitenkin niin suloisen vilpitön. Piristävä tuulahdus Suurien Soturien joukossa. Vaikka Helenan salakuljettaminen olikin niin tautisen typerä teko, että itkuunhan siinä meinasi purskahtaa. Orlando Bloom sopi kieltämättä rooliinsa, pihalla olevan ilme on suorastaan luontainen hänelle (anteeksi, ei saisi piikitellä... *wirn*) Ehkä Orlilta löytyy vielä piileviä näyttelijänkykyjä, ainakin nyt on otettu askel oikeaan suuntaan. Kunnon ohjaajan ohjauksessa hänestä voidaan koulia vielä kaikkien aikojen Traaginen Sankari. Tai sitten ei.

Yhdyn Annún mielipiteeseen siinä suhteessa, että Agamemnonin olisin surmannut omin käsin, mikäli minulle olisi annettu tilaisuus. Niin sudämmettömän julma ihminen (okei, roolihahmo) saa minut raivon ja inhon partaalle. *mur* Troijan kuningas (mikäsenniminytoli??) oli, noh, tyhmä. Hellyyttävääpapparaista tässä oli ehkä tavoiteltu, mutta minä suorastaan kiehuin kiukusta kuunnellessani äijän puheita suuruudestaan ja naurettavia ratkaisuja. Elokuvan perusteella voisi väittää, että suurin vitsaus antiikin kansojen keskuudessa oli silmitön typeryys.
Kuten huomaatte, en voi sietää yletöntä tyhmyyttä ympärillä, en missään muodossa.

Toteutus elokuvassa oli sinänsä nättiä ja hyvin tehty. Vaikka Troijan hevonen näyttikin minun silmiini vuoroin muulilta, vuoroin lehmältä, mutta ei tartuta pikkuseikkoihin. Naisroolit olivat kieltämättä tylsiä ja värittömiä. Hektorin vaimo oli ainoa, jossa oli tyyliä.
Minua kiukuttaa Odysseuksen sivuunjättäminen, hänhän hädintuskin kävi kameran edessä silloin tällöin ja kuitenkin hän oli yksi sodan Suurista Sankareista. Sean Beanin vähäikseksi jäänyt roolisuoritus oli mielestäni myös yksi elokuvan parhaita, sitä olisi ehdottomasti saanut olla enemmän!

Kaikesta huolimatta elokuva oli puuduttava, aloin käydä levottomaksi jo ennen puoltaväliä ja haukotella lopussa. On sitä sentään paljon huononpiakin nähty, joten ei ilta kaikesta huolimatta ollut täysin hukkaan heitetty. DVD:tä en kyllä aio todellakaan hankkia, tuskinpa jaksaisin katsoa Troijaa enää toista kertaa nukahtamatta.
Ei hyvä, ei huono. Kolme tähteä. Paljon melua tyhjästä.

Salmakia

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #23 : Kesäkuu 11, 2004, 10:50:10 »
Minusta on vähän hassua marmattaa Akhilleen erikoisominaisuuksien ja kantapäästoorin poisjätöstä, tai ainakin vähäisestä hehkutuksesta, koska tämä elokuva tarkastelee Troijan sotaa aivan toiselta kantilta. Tässä ei ole jumalia eikä yliluonnollisia tapahtumia lainkaan, ei siis myöskään meren jumalattaria roikottamassa poikiaan kantapäistä. Tämä tarina on vähän kuin "mitä Troijan sodassa oikeasti tapahtui".
Vähän samalla tavalla oli tuossa muutamien mainitsemassa Troijan laulu -kirjassa, jumalista ja yliluonnollisuudesta kyllä puhuttiin ja siihen uskottiin, mutta kaikki oli kyllä selitettävissä ihan nykyihmisen tietämyksen mukaankin.
Odysseuksen roolin pienuutta harmittelen minäkin. Sean Bean on kuitenkin Mies ja loistava näyttelijä, erittäin onnistunut Odysseus vieläpä. Leffan tuotantotiimi saisi samantien ruveta valmistelemaan jatko-osaa "Odysseia". ;)

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Troy eli Troija
« Vastaus #24 : Heinäkuu 13, 2004, 20:28:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Miksi "Troija" on K-15? Odotin siitä K-11. Mutta voihan sitä mennä kun porukat luulee 15 vuotiaaksi (oon aika pitkä 13-vuotiaakis 180cm).


Älä nyt viitsi, jos olet nähnyt leffan, varmaankin tiedät, miksi se on K-15. Se on sotaleffa, siinä on taistelua, tappamista ja seksiä. Vähemmästäkin. ^^

Mutta itse elokuvaan. Mielestäni Pittin leffasuoritus oli huikea, hän eläytyy niin hienosti, ja on myös todella hyvän näköinen. *puneh* Se saattaakin olla yksi syy hänen suosiolleen, mutta mutta. Orlandon elokuvarooli on vähän laimea, hänhän esitti pelkuria, mutta olisin toivonut Orlin leffasuoritukseen vähän enemmän höhtoa. Tietenkin hän oli todella söpö, kultapoju, prinssi ja plaa, mutta kuitenkin hänen roolinsa oli mtiä tylsin. Siihen olen pettynyt. Tai no, en kohtaan, missä hänelle annettiin turpaan, se oli oikein, mutta muuten. Kuninngatar Helenessä minulla ei ole mitäänvalittamista, ehkä vähän dramaatisuutta olisi voinut olla enemmän, mutta.. ^^

Elokuvaan sisältyy vielä enemmän jännitystä, kun ajattelee, että se punoutuu, aika varmasti, tositapahtumiin. Se tuo siihen lisää kiinnostusta, ja samallahan sitä katsoessa oppii historiaakin. Hienoa hienoa. Mutta osittain olen hiukan pettynyt leffaan, sillä siinä keskityyttiin aika keskeisesti myös Akilleen yksityiseen elämään, ja elokuvanhan olisi pitänyt olla "sotaelokuva".

Loppu oli todella surullinen, kun Hektor kuoli. Itkin. Nousee vieläkin kyynel silmään, kun ajattelen Hektorin isää. Todella kauniisti kuvattu loppu. Kaunis ja kamala, minun mielipiteeni.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Troy eli Troija
« Vastaus #25 : Lokakuu 31, 2004, 13:08:42 »
Mitäs täst elokuvasta voisi sanoa...? No, se oli hyvä. Olen aina pitänyt historiallisista elokuvista mihin on panostettu (esim. Taru sormusten herrasta, Kleobatrasta jne.).
No, alussa en odottanut elokuvalta paljoa. Ostin sen lähinnä koska aattelin sen olevan TSH:n tasoa (ja niinhän se olikin, ehkä vähän huonompi [TSH:ta ei löy mikään XD]) ja näytti se ihan mielenkiintoiselta.
Oikeastaan tää elokuva oli parhaimpia elokuvia mitä olin nähnyt. Tais olla ensimmäinen miss päähenkilö oli 'pahojen' puolella eli senkin takii elokuva oli hyvä. En meinaan pidäs siitä kun koko ajan päähenkilö on hyviksien puolella.

Jos pitäisi arvostella näytteliäsuorituksia niin aloitanpa arvostelemalla Brad Pittiä. Elikkä Troia on ainut elokuva missä olen nähnyt hänet. No... hän näytteli hyvin kyllä roolinsa, mutta en pitänyt hänen hahmostaan paljoa joten en paljoa katsellut miten hän näyttelee.

Mutta Eric Bana... olin troijan puolella hänen takiaa... Hän osasi näytellä paljon paremmin kuin Brad Pitt. En osaa selittää miksi... mutta esim. kun Hector valmistautui kohtaamaan Akilleusta niin olin lähellä rukoilla että Hector voittaisi (tiesin ettei hän voita...) ja sitt ku Akilleus sito Hectorin ruumiin siihen naruun ja raahas sitä sitt leirintä alueelleen otti se vähän vihaks. Mutt sitt kun Akilleus kuoli lopussa en tuntenut mitään surun tapaista kuten Hectorin kuolemassa...

No, elokuvan toteutus oli hyvä. Luulin ett suurin osa lavastuksesta olisi tehty tietokoneella mutt ei näköjään. Ovat nähneet kiitettävästi vaivaa...
No, troijan puuhevonen oli kyll lievä pettymys... se oli musta liian pieni. Olin aina kuvitellut että troijan puuhevonen oli niin suuri ett ihmiset sen ymärillä olisivat lähinnä pisteitä, mutt...
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Troy eli Troija
« Vastaus #26 : Marraskuu 15, 2004, 17:52:38 »
Hobitille joka puuttui tiedoksi se kirjoitetaan Akhilleus! Ja kaikille muillekin.
Ja Aranko sinä olit joka Orlista valittelit, miks sä sitä meille valitat? Ei me Orlia leffoihin tungeta... Ja kyllä se osaa näytellä, mun mielestä. Mä olisin tahtonut mennä katsomaan Troijan elokuviin mutta kun se oli K-15. No nyt mä oon nähny sen kahesti ja tulin sitten miettineeks että hyvä etten menny sitä leffaan kattomaan. Sillon mä en vielä kestänyt mitään niin raakaa ;)
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Xeemu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #27 : Marraskuu 15, 2004, 21:22:15 »
Täytyy myöntää, että oli melkoinen pettymys. Jotenkin tylsä elokuva, vaikka potentiaalia tarinassa kyllä löytyy. Draamaa, draamaa, muutama sekava taistelukohtaus ja lisää draamaa. Ei oikein ole minulle sopivaa.

Hautausmaa

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #28 : Marraskuu 15, 2004, 23:06:22 »
Alapuolella oleva teksti sisältää SPOILEREITA!

Lainaus käyttäjältä: "Asoalian"
Hobitille joka puuttui tiedoksi se kirjoitetaan Akhilleus! Ja kaikille muillekin.

Tuosta kirjoitustavasta oli muistaakseni puhetta lehdissä Troijan ilmestymisen aikoihin. Vanhempi muoto täällä Suomessahan on Akilles (Akilleen kantapää). Tuo sinun kirjoittama muoto on varmasti hyväksytty, onko se muuten uudempi? Ainakin englanniksi se Achilles elokuvassa, suomennoksesta en ole varma, mutta jompi kumpi se oli noista. Mutta loppujen lopuksi eikö lähes sama kumpaa muotoa käytetään? Kyllähän tuosta tiedetään ketä tarkoitetaan.

Sitten itse elokuvaan. ^^ Mielestäni elokuva oli hyvä, vaikka en nyt ihan kaikken tarkimpia yksityiskohtia muista. Kävinhän kattomassa leffan silloin toukokuussa. Pitänee varmaan vuokrata se joskus Makuunista. Itselläni oli valtavat odotukset leffan suhteen. Olin nähnyt trailerin ja ihastunut siihen valtavasti. Katselin sitä moneen kertaan TV:stä (Tampere TV rocks). Kertojen laskemiseen tarvittaisiin hyvin monta kättä.
Mutta asiaan. Pidän hirveästi historiallisista ja fantasiaan pohjautuvista leffoista. Joten Troija oli aika luonnollinen valinta minulle. Elokuvan alusta en oikein muista muuta kuin Akilleksen (:P) taistelun sitä jättiläisen kokoista miestä vastaan. Legendaariset " Is there no one else?" -huudot saavat vieläkin väreitä aikaa selässäni. Brad Pitt sinällään ei ollut huono valinta Akilleen rooliin. Kyllähän mies näytellä osaa, eivätkä nuo lihakset niin hirveän tökeröiltä näytä. Kyllähän Akilleksen kuuluu olla lihaksikas, jos hän kerran myyttien mukaan oli oman aikansa paras soturi. Mielestäni Pitt onnistuu roolissaan ihan tarpeeksi hyvin, vaikkei Akilles nousekaan elokuvan parhaaksi henkilöksi.  Sen tittelin nappaa itselleen Eric Banan näyttelemänä Hector, joka ainakin minulle tuli täysin puun takaa. Kyllähän olin miehestä kuullut Hulk-leffan yhteydestä, mutta en odottanut hänestä tuollaista, siis noin hyvää näyttelijää. Hän sopii rooliinsa täydellisesti, en pysty kuvittelemaan ketään muuta Hectorin rooliin. En tiedä onko tämä tehty ihan tarkoituksella, mutta Hector oli ainakin minulle elokuvan sankari. Samaten olin surullinen, kun Troija paloi. Tietenkin tiesin kaiken tuon, mutta silti.
Hectorissa on kaikkea sitä, mitä sankarissa pitääkin olla: moraalia, rehellisyyttä, huolehtivaisuutta jne. Hän luo hyvän vastapainon Akilleelle vastapuolen parhaana sotilaana. Hectorin pikkuveli Paris, jota Orlando Bloom näyttelee, ei varsinaisesti ole pettymys. Parishan oikeasti on tuollainen, pelkuri ja kaikkea vastaavaa. Eli Orlando sopii roolin loistavasti, en oikein keksi ketään muuta pelkurimaista tähän rooliin, mutta kai niitäkin on lisää.  

Muista henkilöistä erityisesti Peter O'Toolen näyttelemä Troijan kuningas Priamos loistaa. Yksinkertaisesti vain älyttömän hieno suoritus. Niin hienosti O'Toole on onnistunut näyttelemään. Hienoimpana kohtana muistan, kun Priamos tulee pyytämään Akillekselta lupaa saadakseen vietyä poikansta Hectorin polttohaudattavaksi Troijaan.
Odysseus ei ole lähelläkään sitä, minkälaiseksi hänet olen aina kuvitellut. Ehkä Sean Bean on jäänyt ikuisiksi ajoiksi päähäni LotRin Boromirina, ainakin siltä vaikuttaa. ^__^ Kuitenkin hän onnistuu hyvin Odysseuksena. Muista hahmoista mieleeni muistuvat troijalainen papitar, joka on kreikkalaisten vankina, jotenkin hän on vain niin viehättävä, oikeastaan kauniimpi kuin Helena, jonka takia koko sota sodittiin.
Kreikkalaiset kuninkaat Menelaos ja Agamemnon ovat kerrankin realistisia. Itse pääpahista, Agamemnonia, ei kiinnosta pätkääkään Helenan kohtalo, vaan tämä vain pitää sitä loistava syynä aloittaa sota Troijaa vastaan. Tässä voisi viittauksen Bushiin ja Irakin sotaan. Motiivit nimittäin ovat molemmilla aika samanlaiset. Kun ajatellaan tarkemmin armeijoitten kokoja, voi huomata yhden tärkeän seikan: ne ovat aika samankokoiset. Ja kun tiedetään hyökkääjinä olleitten kreikkalaisten, olevan nykyisen Kreikan alueella olleiden kaupunkivaltioiden liittoutuma, ero näkyy. Troija on selvästi isompi, kuin mikään muu kaupunkivaltio. Joten näin ainakin saadaan perustelluksi kreikkalaisten hyökkäysinto.

Sitten vielä musiikkiin ja muihin yksityiskohtiin.  Kuten Sormusten Herrasta olemme huomanneet, sopivan musiikin tärkeys on elokuvassa todella merkittävä tunnelman luoja. Suuri osa elokuvien ja miksei myös videopelejen tunnelmasta tulee sopivasta musiikista.  Troijan musiikeista ei jää mieleen, kuin yksinkertainen musiikki, joka soi Hectorin ja Akilleen kaksintaistelun taustalla. Kylmiä väreitähän se sai aikaan selässäni. Ja siihen lisättynä ennen taistelua kuullut Akilleen "Hector, Hector!" -huudot Troijan porttien luona. Ihanaa.^^
Erikoistehosteet ja ohjaus ovat mielestäni hyvää tasoa, vaikka en nyt tarkkaan mitään muistakaan. Taistelut olivat mielestäni kuvattu ja leikauttu hyvin, kuten sopi odottaakin. Ohjaana ollut Wolfgang Petersen on kuulemma hyvä ohjaaja, vaikka en muistaakseni ole muita hänen elokuviaan nähnyt. Mutta Troijan perusteella, hän on ehdottomasti huippiohjaaja. Mitäköhän olisi käynyt, jos ohjaajana olisi ollut joku Hollywoodin b-elokuvien ohjaajana? *pelottava kauhyskenaario*

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #29 : Joulukuu 14, 2004, 16:43:04 »
Kävin katsomassa Troijan "muinoin" toukokuun lopussa kaveriporukassa. Minusta tuntui silloin, ettei se ole niin hyvä elokuva, vaikka suurella mielenkiinnolla lähdinkin katsomaan. Loppujen lopuksi pidin leffasta. Ja jälleen kerran musiikki oli hienoa. Vuokrasin DVD:n tuossa vajaa kuukausi sitten, eli katsoin sen uudestaan. Oli pakko :)

Joskus viime vuoden puolella taisin Demistä lukea, että tällainen elokuva on tulossa. Kiinnitin siihen huomiota lähinnä sen takia, että siinä olisi mukana Orlando Bloom ja Sean Bean.

Troijan sodasta tiesin sen verran, mitä alakoulussa joskus siitä oli puhuttu, samoin, mitä tiesin muuten siitä. Tarkempia yksityiskohtia ei oikein ollut tiedossa. Sotilaiden asut olivat hauskat: suunnilleen minihameet :P Jeah.

Toisaalta Orlin oleminen leffassa tympi, kun hän nyt on ollut TSH-trilogiassa ja Pirates of the Caribbeanissa, mutta onneksi hän näytteli tässä hieman ajattelematonta nuorukaista, joka ei ole paras taistelija :)

Brad Pittistä en ole ikinä ollut innostunut, mutta hyvän roolin mielestäni veti. Eric Bana taas oli minulle lähes tuntematon, mutta pakko sanoa, että hyvä hän oli.

Sean Bean. Paras näistä tyypeistä, jotka mainitsin. Noh, yksi lempparinäyttelijöistäni, ettei sen puoleen. Harmi, ettei Odysseysta kovinkaan paljon näytetty. Tosin eihän elokuva hänestä niin kerro. Tietääkö kukaan, onko Odysseiasta tulossa elokuvaa? Miten minulla on sellainen muistikuva, että saattaisi tulla...

Leffan toteutus kelpasi minulle. Troijan kaupunki oli hieno, ja kuva merestä, joka oli täynnä laivoja, vautsi. Puuhevonen oli OK, mutta miten ihmeessä troijalaiset saivat sen porteista sisään, sillä se oli korkeampi kuin oviaukko? :D

Xeemu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #30 : Joulukuu 14, 2004, 18:48:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruiskaunokki"
mutta miten ihmeessä troijalaiset saivat sen porteista sisään, sillä se oli korkeampi kuin oviaukko? :D


Kaivoivat rampin portin alle? Siis sellaisen, että porttia ennen maantaso laskee ja portin jälkeen nousee. Täytyy kyllä myöntää, että itse en kyseistä epäkohtaa huomannut, mutta ei kyllä mikään ihme vaikka sellainen olikin. Ainahan tällaisia "huolimattomuusvirheitä" eksyy elokuviin.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #31 : Joulukuu 15, 2004, 23:40:39 »
Kävin katsomassa Troijan Gingerin kanssa, joka piti leffasta ja minä en. Minusta se oli tylsä. Leffateatterissa ei ollut silloin paljon ketään kun oltiin sitä katsomassa. Minä puoliksi makailin siellä.. Mutta leffasta en pitänyt, vaikka aihe itsessään olikin varsin mielenkiintoinen, mutta silti en pitänyt. Se ei vaan.. säväyttänyt. Eikä Orlando Bloomistakaan ollut mitään apua. Valitettavasti, vaikka hyvä näyttelijä onkin. Tosin, oli siin leffassa kyllä jotain hyviäkin kohtia mutta muuten ajatukset harhaili ihan jossain muualla... Uudestaan en aio katsoa, ellei joku sitten pakota..
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Northerly

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #32 : Joulukuu 16, 2004, 12:56:14 »
Kävin katsomassa Troijan elokuvateatterissa, koska mielenkiinto heräsi televisiomainoksista.

Petyin todella pahasti.
Troijassa oli kaikki ainekset kunnon elokuvaan, mutta joku oli mennyt ja pilannut koko homman. Kun elokuvassa on upea ympäristö ja huippunäyttelijät, luulisi että aikaiseksi saataisiin edes kunnon tarina.

Troijassa loisti ainoastaan mielestäni hieno ympäristö tapahtumille ja Brad Pittin roolisuoritus.
Jotenkin elokuva alkoi kyllästyttää jo ennen puoliväliä. Ei kunnon kerrontaa, ei kunnon juonta, vain yksi yllättävä juonikäänne.
Ehdinpä elokuvan aikana todeta senkin, kuinka kestäviä nämä antiikin sotasankarit olivat. Ensin isketään keihäs toisesta läpi, ammutaan nuolilla ja hutkitaan vielä miekallakin ja kestää muutaman minuutin ennenkuin tyyppi kuolla kupsahtaa. Lisäksi voidaan ampua pääsankarin rintaan usemapi nuoli [olisiko ollut 4 vai 5 kun laskin] ja kantapäähän yksi ja vielä se istua killittää ja vannoo ikuista rakkauttaan.

Että hoh hoijaa...

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #33 : Joulukuu 19, 2004, 00:17:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Northerly"
Ehdinpä elokuvan aikana todeta senkin, kuinka kestäviä nämä antiikin sotasankarit olivat. Ensin isketään keihäs toisesta läpi, ammutaan nuolilla ja hutkitaan vielä miekallakin ja kestää muutaman minuutin ennenkuin tyyppi kuolla kupsahtaa. Lisäksi voidaan ampua pääsankarin rintaan usemapi nuoli [olisiko ollut 4 vai 5 kun laskin] ja kantapäähän yksi ja vielä se istua killittää ja vannoo ikuista rakkauttaan.


Minä en niinkään kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta tosin Akhilleus oli kuolematon, ainoa heikko kohta oli juuri kantapää, joka otti ja petti.

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Troy eli Troija
« Vastaus #34 : Joulukuu 19, 2004, 21:08:30 »
Todella hyvä elokuva. Minullapa on se jopa DVD:nä. :P
Olen pitänyt Brad Pittiä ihan surkeana, mutta elokuvassa hän osoittautui mahtavaksi! Loistava! Oi joi...^^


HUOM! Sisältää hieman spoileria!
Juonikin oli hyvä... Se on paras kohta, missä se Hektorin isä [Troijan kuningas] tulee hakemaan Hektorin haudattavaksi... Se on niin tunteellinen, mutta tavalllaan hauska kohta... *pyöräyttää silmiään*
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #35 : Tammikuu 15, 2005, 02:44:34 »
Minä pidin tästä elokuvasta, vaikka aika saippuaoopperaksi se kyllä meni. Oli kuitenkin pari makeaa kaksintaistelua, kauniita (ja enimmäkseen lahjakkaita) ihmisiä ja ne siniset vaatteet. Jossain oli piruilua siitä, että ei kai siihen aikaan oltu vielä keksitty solmuvärjäystä. Minä en välitä, onko puvustus historiallisesti todenmukaista, se näytti hyvältä.

Minä pidän kovasti Orlandosta, mutta Troija ei ehkä ole hänen kirkkaimpia hetkiään (lukuunottamatta erittäin tehokasta Hectorin jaloissa ryömiis kohtausta). Hän on jotenkin hieman huvittava kun hänen pitää vakuuttaa ikuista rakkauttan Helenalle. Ehkä Orlandon ja Diane Krugerin kemiat eivät oikein osuneet yhteen tai jotain. Minusta on kuitenkin surullista että näyttelijää syytetään siitä, että hahmo on epämiellyttävä. Paris kertakaikkiaan on nössö; siitä ei pääse yli eikä ympäri. Eric Bana oli upea! Minusta hän on hyvin lahjakas ja komea. Tuli katsottua Chopper hänen takiaan, mutta se ei ollut kovin miellyttävä kokemus (Eric oli kymmenen kiloa painavampi ja hahmo oli piripäinen hörhö, joka tappoi porukkaa. Perustuu vielä tositapahtumiin).

Mikä se edellä mainittu yksi yllättävä juonenkäänne mahtoi olla? Tarkoitan, kun tarina Troijan sodasta on klassikko, niin luulisi että nekin jotka eivät kyenneet lukemaan Illiasta loppuun saakka (myönnän heikkouteni. Oli liian tuskallista) ovat joskus kuulleet Troijan puuhevosesta. Tunsin tarinan noin pääpiirteittäin, koska olen lukenut jo edellä mainitun Torijan Laulun, joten oli mielenkiintoista, kun hahmot kuolivat aivan eri järjestyksessä kuin olisi voinut odottaa. Ilmeisesti eivät Hollywoodissa tohtineet tappaa Brad Pittiä kesken kaiken tai antaa Helenan palata kaikessa rauhassa Kreikkaan Menelaoksen käsipuolessa kun tämä on ensin aiheuttanut kokonaisen kulttuurin tuhon.

Jotenkin melkein toivon että jättäisivät Odysseian rauhaan. Jos siitäkin siivottaisiin kaikki jumalat, seireenit ja muut hirviöt pois, tarinasta ei jäisi jäljelle enää mitään. En kyllä ole kuullut, että siitä olisi tulossa uutta elokuvaversiota.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

faint

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #36 : Tammikuu 25, 2006, 21:36:23 »
Luultavasti SPOILAA!

Katsoin tämän elokuvan tänään. Olin kyllä nähnyt sen aikaisemminkin, mutta jostain syystä koko leffa meni silloin hieman ohi -

En nyt sanoisi tätä lempileffakseni, mutta hyvä tämä oli. En perusta kamalasti sotaleffoista (vaikka ei tämä perinteinen sotaleffa ollutkaan), mutta päätin kuitenkin yleissivistyksen takia katsoa Troijan. Hieno elokuva. Tykkäsin kovasti, vaikka hieman epäillen suhtauduinkin, sillä en ole jaksanut kiinnostua historiallisista leffoista.

Oli muuten todella hämmentävää, kun en osannut valita taisteluissa puoltani. Näytettiin kummankin taistelijan (/taistelijakansan) "hyvät" ja inhimilliset puolet, syyt miksi he lähtivät sotaan. Usein leffoissa näytetään vain ns. hyvien elämää ja siksi automaattisesti asettuu niiden "hyviksien" puolelle. Mutta tässä leffassa kuvattiin tasavertaisesti molempia, joten en osannut sanoa, kumman haluaisin voittavan.

Parisin ja Akhilleuksen taistelu oli PAHIN. Pakko oli pistää kädet silmille, enkä tiennyt kumpaa olisin kannustanut. En halunnut kummankaan kuolevan. Ehkä minä loppujen lopuksi olin troijalaisten puolella. Eric Bana teki niiiin loistavan suorituksen Hectorina. Ehdottomasti tämän elokuvan paras roolisuoritus. Parisin hahmo sen sijaan ärsytti. Ei siinä mitään, Orlando teki ihan okei suorituksen, mutta jotenkin Paris oli niin - äh! Niin mistään mitään ymmärtämätön (?) ja typerä, lapsellinen, AARGH. Ja kaiken lisäksi Paris ei edes kuollut... *jupinaa* Hector olisi saanut selvitä hengissä. Bratt Pitt teki myös hienon suorituksen Akhilleuksena! Vakuuttavasti näytelty. :)

Suosittelen leffaa sota-aiheisista, historiallisista leffoista kiinnostuneille. Romantiikkahömppää ja komediaa kaipaaville en ehkä suosittele, sillä leffa luiskahtaa helposti tylsäksi jos ei ole kiinnostunut aiheesta.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Troy eli Troija
« Vastaus #37 : Tammikuu 26, 2006, 07:50:38 »
Lainaus
Kävin katsomassa Troijan Gingerin kanssa, joka piti leffasta ja minä en.

Hei, ollaan me nyt huonompiakin nähty! Mutta siis... Troija.

SPOILAA (?)

Siinä vasta varsinainen eeppinen spektaakkeli. Erikoistehosteita ym. nykyteknologiaa oli minusta hyödynnetty hyvin. Troija koko komeudessaan oli uskottava ilmestys, myös puuhevonen oli ymmärrettävä, vaikkakin typerän oloinen.
Nappirooleissa minusta olivat Eric Bana ja Peter O'Toole. (myönnettäköön, että pidän Banasta pitkälti myös sen takia, että hänellä on aivat mielettömän ihanat hiukset ja silmät) Ericistä hehkui rohkeutta ja karismaa sekä sitä tietynsorttista auktoriteettiä. O'Toole taas on sellainen konkari, jota ei voi muuta kuin ihailla. Kukaan, joka on nähnyt Lawrence Arabialaisen, ei voi väittää vastaan. Troijassa O'Toole jäi ehkä hieman liian taka-alalle, mutta eihän kaikkea voikaan saada.
Niin paljon kuin Orlando Bloomista teinivuosina pidinkin (mitä, minuunko vetoaisivat tummat miehet?) vaikutti hän vain sellaisesta ihq-magneetilta, joka tuotiin mukaan kassatuloja kasvattamaan. Kaikki kunnia hänelle, en vain enää pidä roolisuoritusta mitenkään ylitsehäikäisevänä.
Niin, sitten ihana Sean Bean. Tässä elokuvassa pidin hänestä, oikea tyyppi Odysseukseksi. Johtajatyyppiä, kuten Banakin.
Sitten pahikset Agamemnon ja Menelaos (joiden oikeita nimiä en nyt muista). He suoriutuivat hyvin barbaaristen sotapääliköiden rooleista, sikamaisia "urhoja" totta tosiaan.
Unohtuikohan nyt joku... Niin, Brad Pitt. Oikeasti, Pitt ei ole ikinä iskenyt minuun niine hiuksineen ja vatsalihaksineen. Hän oli tylsähkö ja melko väsyttävää katseltavaa. En väheksy yhtään hänen näyttelijän lahjojaan, mutta minusta Pittin kohdalla kävi sama juttu kuin Orlandon kanssa - kassamagneetti.
Elokuvaa oli mukava katsoa ja musiikin valloittivat jylläävinä. Pitkäpiimäisiä taisteluja ei olisi välttämättä jaksanut katsoa, mutta kai se siinä ohessa meni. Ainoat häiritsevät tekijät olivat pikemminkin historialliset virheet esim. Oikeasti Menelaos surmasi Parisin ja lähti Helenan kanssa. (Ennen tätä olivat Hector ja Akhilleus juosseet Troijaa ympäri, jolloin Paris oli ampunut Akhilleusta kantapäähän nuolella -> Akhilleus kuoli) //Valeriana, saatan kyllä muistaa väärinkin, mutta sellainen mielikuva minulla ainakin on, että "oikeasti" Menelaos tappoi Parisin. Mutta kuten sanoit, taiteellinen vapaus.
Mutta siinäpä se sitten oli.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #38 : Tammikuu 26, 2006, 12:12:11 »
Eikö se ollut joku ihan muu kuin Menelaos, joka surmasi Pariksen "oikeasti" (siis siinä alkuperäisessä legendassa)? Joka tapauksessa, hahmot tosiaan kuolevat aivan eri järjestyksessä kuin olin odottanut ja Menelaoksen ei kuuluisi kuolla ollenkaan. Sota myös kesti jotain kymmenen vuotta, mutta elokuvassa se näyttää lähinnä pitkältä viikonlopulta. Taiteilijan vapaus. :) Elokuvan tekijät olisivat ehkä taisteluiden ohella voineet keskittyä enemmän siihen, miksi hahmot toimivat kuten toimivat ja siihen ettei dialogi ole kuin suoraan Kauniista ja Rohkeista. Minulla oli kuitenkin joka tapauksessa hauskaa tätä katsoessa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Troy eli Troija
« Vastaus #39 : Maaliskuu 10, 2006, 10:49:24 »
Sainpas minäkin viimein katsottua Troijan o_O Ei se ihan niin hyvä ollut, kuin ajattelin. Vaikka toisaalta odotukseni eivät olleetkaan kovin suuret.

Taistelukohtauksia oli vähän liiankin kanssa. Ei niissä sinällään mitään vikaa ole, mutta ne olivat pitkitettyjä. Henkilöt olivat hyvin toteutetut, näyttelijät sopivat rooleihinsa oikein mainiosti.

Brad Pitt teki ehkä parhaimman roolityön, mutta Eric Bana oli niin ikään hyvä.

Ehkä tähän leffaan olisi kaivannut vielä jotakin. Se jäi minun osaltani vain historialliseksi taisteluleffaksi, johon ei ollut tuotu tarpeeksi uusia näkökohtia. Mutta niin, oli se siitä huolimatta ihan katsottava ja viihdyttävä leffa^^

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #40 : Maaliskuu 10, 2006, 23:00:50 »
Makuasioista on aika paha kiistellä. Minä tavallaan ymmärrän, mikä Orlandossa ärsyttää (siis sen lisäksi, että jotkut tuntuvat ihhoavan periaatteen vuoksi), vaikka itse uskon että hänellä on oikeasti lahjoja. Troija ei kyllä ole siitä paras mahdollinen todiste, koska hän tuntuu käyttävän kaikki kummallisimmat maneerinsa (kallistaa päätä ja tuijottaa jonnekin kaukaisuuteen). Jopa mies itse nauraa sille.

Anana: En tiedä, miten elokuvantekijät ovat sen ajatelleet, mutta alkuperäisessä tarussa joku jumalista ohjasi nuolen osumaan siihen kuuluisaan kantapäähän. Elokuvassahan Akilles ammuttiin täyteen kuin neulatyyny Pariksen vetäessä Legolas-vaihteen silmään, mutta vain se kantapään nuoli jäi lopulta paikoilleen.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Ramorey

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #41 : Maaliskuu 14, 2006, 16:09:08 »
Kaiketikki saattumaa. Ja elokuvassa akhileus ei kuollut varsinaisesti kantapäähän osuneeseen nuoleen vaan niihin jotka hän repi pois. Kun jäljelle jäi vain yksi nuoli joka oli kantapäässä syntyi legenda akhileen kantapäästä. tai ainakin niin minä ajattelin elokuvaa katsoesssani

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Troy eli Troija
« Vastaus #42 : Heinäkuu 07, 2015, 01:05:28 »
Minulla on tämä DVD-elokuvana ja katsoin ensimmäisen kerran nyt 2015. Sean Beanin rooli oli ihan ok siinä taustalla, Orlando Bloom ei ole tässä elokuvassa parhaimmillaan mutta hän näytteli hyvin nuorta prinssiä, joka ei osaa kunnolla taistella, on heikko ja rakastunut. Brad Pitt on näyttelijä, josta en koskaan ole pitänyt oli rooli sitten mikä tahansa. Elokuvan paras kohta oli se, kun Paris ampui jousellaan ne nuolet viholliseen! Ihan hyvin tehty elokuva, katsottava.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2015, 01:14:25 kirjoittanut Ana »