Kirjoittaja Aihe: Troy eli Troija  (Luettu 13291 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« : Maaliskuu 04, 2004, 17:42:15 »
Tänne saa kerätä tietoa, spoilereita, kuvia, linkkejä ja kaikkea muutakin kyseisestä elokuvasta, jossa näyttelevät siis ainakin
Brad Pitt                                  Akilles
Eric Bana                                 Hector
Orlando Bloom                         Paris
Sean Bean                              Odysseus
Diane Kruger                           Helena

Elokuva kertoo Troijan kauniin Helenan Ryöstöstä ja sitä seuranneesta Troijan sodasta.

//Meirami korjaili hiukan otsikkoa ja kehottaa Hobittia Joka Puuttui lisäämään tähän viestiin myös omia mielipiteitään ja odotuksiaan.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #1 : Maaliskuu 04, 2004, 21:18:26 »
jeps, Charm laittoikin tuon sivun osoitteen=)
kiitos!

Etusivulta pääsee muuten upeille flash-sitelle, jossa on paljon enemmän informaatiota ja kuvia ja kaikkea muuta kivaa.

Itse odotan elokuvaa aivan hirveänkamalanpaljon, olen nähnyt trailerin melko monta kertaa ja tarinakin on aivan upea. ja jos sivuista voi mitään päätellä, on toteutus huippuluokkaa.

SPOILERI


elikkä siis, en ole ihan varma koko juonesta. MItä tekemistä Odysseuksella on koko hommassa? Helenahan on siis kuninkaan vaimo, jonka Troijan prinssi, ah niin ihana Paris ryöstää. Akilles on tuon ajan  maineikkain sankari, sitten on jotain kuninkaita ja heidän veljiään ja siihen suuntaan*huoh*.
täytyy käydä lukemassa synopsis vielä kerran.

elikkä, sivut ovat siis http://www.troymovie.com

nauttikaa!

Aren

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #2 : Maaliskuu 05, 2004, 08:55:33 »
Miksi? MIKSI? VOI MIKSI?

Tiedoksi kaikille Hollywood Moguleille: Lopettakaa Orlandon tunkeminen kaikkialle! Me emme tarvitse häntä! Hän ei ole näyttelijä!

Hienosta aiheesta saa varmaan ihan mukiinmenevän leffan, ja kun Wolfgang Petersen on ohjaajana ovat odotukset korkealla. Ja Sean Beanin paikalla olo Odysseyksena ei ole pahaksi, mutta miksi heidän pitää tunkea se hemmetin orlando bloom kaikkialle? Voisivat jo tajuta että kun ei osaa näytellä niin ei osaa.  :x

Ainakin minun kiinnostukseni tippui roimasti nyt....

//Apple muokkaili viestiä hieman vähemmän provosoivaksi ja pyytää huomioimaan, että mielipiteensä voi esittää myös hieman rauhallisemmin ja asiallisemmin sanankääntein. Kiitos.

Helppo muistaa

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #3 : Maaliskuu 05, 2004, 15:28:34 »
Hobitti joka puuttuui kirjoitti:
Lainaus
MItä tekemistä Odysseuksella on koko hommassa?


Siis Odysseushan tuli Akhilleen avuksi Troijalaisia vastaan, ellen nyt ihan väärin muista. Itse elokuvasta minulla ei ole paljoakaan tietoa, ihan vain sentakia koska siinä on se Orlando Bloom. (Ei mikään lempinäyttelijäni) Ja muutenkin veikkaan että juoni tulee tökkimään. Mutta traileri oli kyllä ihan katsomisen arvoinen.

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #4 : Maaliskuu 05, 2004, 17:38:19 »
juu, ehkä Orli-poikaa laitetaan vähän liian useisiin elokuviin. Tämän elokuvan trailerin mukaan hän vaikuttaa kuitenkin aikasmoisen hyvältä kunnes-kuolema-meidät-erottaa-rakastajalta.
Flash-sitella on myös SuperBowl TV spot jossa on lisää materiaalia.

Itse menen katsomaan elokuvan ainakin sen tarinan takia, ehkä myös näyttelijöiden takia. hmm... kukakohan? Brad Pitt? eei... Orlando? Kyllä kai sitten.

mutta älkää ampuko, jos pidän tämän kaverin näyttelijätyöstä. siinä on jotain omaperäisempää... ainakin minun mielestäni.

Aren

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #5 : Maaliskuu 05, 2004, 19:56:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Charm"


Kuulepas nyt, kaikilla on oma mielipiteensä. Sinä et pidä Orlandosta, okei, mutta ei sinun tarvitse häntä maanrakoon ryntätä.


Kuulleppas itse, jos luit viestini, huomaat että se on enemmänkin tarkoitettu niille jotka hänet palkkasivat rooliinsa, omasta mielestäni häntä ei todellakaan tarvita jokaisessa elokuvassa kuin mahdollista...

Lainaus
On hyvin kullanarvoista arvostaa muiden mielipiteitä. On varmasti monta, jotka pitävät Orlandosta. Sinä pidät ehkä jostain muusta näyttelijästä, mutta minä en tule huutamaan  "voi hitsi, on surkee näyttelijä ja ei osaa mitään, eikö?"
Mielipiteensä [varsinkin foorumissa] voi ilmaista myös asiallisesti.


En myöskään haukkunut että surkee, ei osaa mitään. Sanoin että hän ei ole näyttelijä. Tämä on täysin minun mielipiteeni ja se ei varmasti vaaranna sinun mielipidettäsi hänestä.

Sano yksikin rooli muuten joka vakuuttaisi hänen olevan hyvä näyttelijä? yksikin rooli? Sormusten Herra? ei. Pirates? enpä usko. Troija? noups.

Apple

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #6 : Maaliskuu 05, 2004, 23:05:55 »
Älkääpäs nyt menkö tässä liian pitkälle. Ei minkäänlaisia henkilökohtaisuuksia.

Ja muutenkin tässä on tarkoitus keskustella elokuvasta. Orlandosta voi keskustella tämän elokuvan näyttelijänä ja siitä roolista, jota hän esittää. Mutta ei keskitytä pelkästään häneen.

KaktusHillo

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #7 : Toukokuu 04, 2004, 19:06:45 »
tämä topikki näytti vaipuneen melko syvälle hamaan menneisyyteen, joten oli melkeimpä pakko hieman herätellä sitä.
Troijan traileri on nyt pyörinyt teattereissa jo jonkin aikaa. Ihan kohtuuleffalta minusta vaikuttaa, luultavasti yltää edeltäjänsä tasolle. Tai ainakin toivottavasti. Kommentteja sille, kiitos.
Liput tulevat myyntiin 11. päivä ja ensi-ilta on 14. päivä toukokuuta.

Näyttelijävalintoja ja Orlando-kahnauksia en kommentoi muuten kuin että jos leffa on hyvä ei näyttelijöillä ole niinkään väliä. Jos haluaa riidellä Orlandosta, tehköön sen muualla.

ja spoilaajat, käykäähän tuolla leffan kotisivuilla, siellä flash sitella aukesi tuo photogallery volume 2 vähän aikaa sitten. Myös uusi ja "varsinainen" traileri on siellä, joskaan omalla koneellani sitä ei näy.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #8 : Toukokuu 04, 2004, 19:56:03 »
Tätä elokuvaa odotan innolla, tosin minulla ei taida olla tällä hetkellä kyytiä sitä katsomaan, mutta enköhän sen joskus näe.

Tähän elokuvaan on todella satsattu (ainkin mitä näyttelijäkaartiin tulee)
Ja en voi olla sanomatta että minusta Orlando on hyvä näyttelijä. Okei, ei siitä sen enempää.

Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.) Elokuva ei tietääkseni suoranaisesti perustu tähän kirjaan, mutta kirjassa on samat henkilöt, juoni, yms. (Minulla kyllä kesti jonkin aikaa tajuta kuka kukin oli, ainakin kirjan alkuvaiheessa)

Nythän on tulossa oikeastaan kaksi tälläistä historiaan perustuvaa leffaa. Toinen on tämä Troy ja toinen Aleksanteri suuren elämään perustuva. (pääosassa mm. Colin Farrell, Angelina Jolie, Jared Leto ym.) nyt meni offiksi.

Mutta henkilökohtaisesti odotan elokuvalta paljon. Tämänkaltaiset elokuvat ovat aina paljon kiinnostavampia kuin jotkut nykyajan b-luokan toimintaelokuvat, joihin laitetaan vaikka kuinka paljon rahaa.

nallekarkki

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #9 : Toukokuu 04, 2004, 20:14:52 »
Oi, tämähän kuulostaa lupaavalta. Kävin (tämän topicin innostamana) katsomassa tuon trailerin ja musiikki oli mielestäni aivan fantastista. Pidän muutenkin elokuvamusiikista joten eipä ihme. Antiikin Kreikka on muutenkin kiinnostava ja se on varmaan toinen syy miksi aion tuon leffan katsoa.

Taidankin muuten lukea sen Troijan laulun. Kiitos Williska ja Lydia vinkistä.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Troy eli Troija
« Vastaus #10 : Toukokuu 04, 2004, 21:52:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Williska"
Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.)


Hmm...minä olen lukenut Troijan laulu -nimisen kirjan, ja sen kirjoittaja oli Colleen McCullough. Tätäkö tarkoitit? Oli kyllä ihan passeli opus :)

Hobitti Joka Puuttui

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #11 : Toukokuu 04, 2004, 22:20:05 »
Kyllä kyllä, traileri(t) vaikuttaa varsin vakuuttavalta, juonikin on niin historiallinen ja kuuluisa että oli tosiaankin aika saada tästä elokuva.

Elokuvan nettisivuilla tulee päivityksiä vähän väliä(?) ja siellä on muutenkin paljon informaatiota henkilöistä, juonesta ja jostain muustakin kai.

Ja tosiaan, Troijan Laulu on hyvä romaani, kaikille ja jokaiselle. SIinä saa varsin tarkan mielikuvan hahmoille ja siihen tyyliin blablablaa.

Itse en jaksaisi odottaa.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #12 : Toukokuu 05, 2004, 14:38:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Villi Lohi"
Lainaus käyttäjältä: "Williska"
Annan vinkin: Lukekaa ihmeessä kirja nimeltä Troijan laulu. (kirjoittanut: Brian Jacques tms.)


Hmm...minä olen lukenut Troijan laulu -nimisen kirjan, ja sen kirjoittaja oli Colleen McCullough. Tätäkö tarkoitit? Oli kyllä ihan passeli opus :)


Niinpä tarkoitinkin. *blush* Muisti hiukan takkuilee kun tuon Brian Jacques on toinen sellainen kirjailija, joka tekee tuollaisia historiallisia opuksia.
Mutta oikeassa olet. ^^

Mara

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #13 : Toukokuu 07, 2004, 19:29:33 »
Miksi "Troija" on K-15? Odotin siitä K-11. Mutta voihan sitä mennä kun porukat luulee 15 vuotiaaksi (oon aika pitkä 13-vuotiaakis 180cm).

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #14 : Toukokuu 07, 2004, 19:58:40 »
Minulla on omat epäilykseni asian suhteen, mutta kai se johtunee siitä, että elokuva on aika verinen. Hävitetäänhän siinä yksi kansa pois. Ja se ei ole mikään pikku kahakka. Toinen saattaa olla se, että kirjassa (Troijan laulu) oli paljon alastonkohtauksia. Ja näkeehän sen traileristakin.

Mutta enemmän veikkaan tuota verisyyttä. En halua nyt spoilata ketään siitä, miten kukin henkilö hahmo kuolee. Siis ihan vain niille, jotka eivät ole kirjaa lukeneet. (Tosin se ei siihen edes välttämättä perustu)

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Troy eli Troija
« Vastaus #15 : Toukokuu 13, 2004, 21:50:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Aren"
Lopettakaa Orlandon tunkeminen kaikkialle! Me emme tarvitse häntä! Hän ei ole näyttelijä!


Ihan samaa mieltä. Jätkä on aika sukka näyttelijä noitten muiden rinnalla. Mä oon huomenna menossa ensi-iltaan kattomaan leffaa. Harmikseni huomasin kuitenkin (vasta liput varattuani) että elokuva on K-15. No. Yritetään päästä sisään.

Odotan eniten tietenkin Bratt Pittin roolisuoritusta :D Sehän siinä on pääosassa. Kiinnostaa myös nähä millanen Sean Beanista on tehty.

Mä tuun huomenna kaheksan maissa muoksimaan tätä viestiä.

//Muoksmuoks Spoilaa!!!
Nyt on Troija nähty. Ymmärrän hyvin ikärajan. Verta ja päitä lenteli paljon, seksikohtaukset oli aika pornahtavia ja muutenkin leffa oli aika raaka. Juoni oli se sama tuttu, ja koska leffa kertoi sodasta on ihan arvattavaa, että taistelua oli paljon XD Orlandon roolisuoritus oli... Orlandoa, eli ei mitenkään hirveesti mun makuun. Brad Pitt sen sijaan oli ihan mahtava roolissaan. Tosi hieno suoritus. Muutenkin aika ihana tyyppi ^^. Sean Beankin oli hyvä. Se oli siis tää tyyppi, joka kerto tarinaa. Ite tykkäsin tosi paljon muuten, mutta koska juonena oli pelkkää sotaa, niin jossain kohtaa alko mennä jo vähän ykstoikkoseks. Kaks ja puol tuntia tuijotettiin sitä tappelua. Alko jo lopussa vähän kyllästyä siihen, kun maa oli mustanaan ruumiita, joiden suusta pulppus verta *yök*. Mä oon nyt ihan sika väsyny, enkä jaksa enää kirjottaa.

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Troy eli Troija
« Vastaus #16 : Toukokuu 15, 2004, 17:57:00 »
sisältää SPOILEREITA. Älkää lukeko, ellette halua spoilaantua, tai älkää sitten ainakaan valittako.


Lainaus
seksikohtaukset oli aika pornahtavia


Eihän niitä ollut edes paljoa. Minä en laske seksikohdaksi itse ainakaan sitä, että kaksi ihmistä makaa alastomana yhdessä. Ollaanhan sitä ennenkin alastomia nähty. Tai sitten olen tottunut aikamoisiin pornoelokuviin... *silmienpyörityshymiö*

Minä pidin elokuvasta, vaikka jossain välissä olisin halunnut katsoa kelloa.
Taisteluissa ei sentään näytetty kamalasti suoltenlentoa tai verenkään. Totta kai siinä näkyy verta, kun näyettään selvästi, että seiväs tungetaan sisuksiin, muttei muuten kuten esimerkiksi Matrix Revolutionsissa (olikohan se se?).

Aluksi pelkäsin, että Parisin ja Helenan romanssi olisi pääjuttu, mutta se oli oikeastaan vain se, joka aloitti kaiken. Paljon mielenkiintoisempi oli mielestäni Akilleen ja Bresiesin juttu.
Minun mielestäni Akilles oli hyvin toteutettu. Hän oli katsojan kannalta *pahis* mutta täydellinen sellainen, koska ei ollut sikamainen kuten Agamemnon. Minun mielestäni Brad Pitt sopi hyvin Akilleen rooliin. Hänellä osaa olla tarpeeksi tuima ilme kasvoillaan tarvittaessa.

Hektor oli mielestäni varmaankin paras hahmo. Hän oli... uskomaton. Troijan paras taistelija yms. Hänen oikeudenmukaisuutensa ja se, ettei hän halunnut taistella olivat mielestäni ihania piirteitä hänessä. Silmäni kostuivat kunnolla silloin, kun hän kuoli, ja kun näin, että häneltä oli leikattu korva irti ja silmä kai kaivettu ulos.

Hienoa oli Akilleen taistelutyylissä se hyppivyys. Hän siis hyppäsi ilmaan, ja sieltä löi saadakseen mahdollisimman suuren voiman iskuun. Johdonmukaista.

Hieman häiritsi ehkäpä se, ettei kerrottu Akilleen tarinaa. Vihjailtiin vain: "Tiedän jumalista enemmän kuin teidän pappinne. Olen nähnyt heitä." Jos joku ei todella tunne Akilleen tarinaa ja Kharonia, ei ymmärrä jokaista juttua. Ristiriitaista; olisin kaivannut Akilleen syntymätarinaa, mutta toisaalta en, siläl silloin jokainen, vaikka ei olisikaan tiennyt sitä aikaisemmin olisi arvannut, että joku sinne kantapäähän sitten osuu. Tietenkin harmittelin myös sitä, että Akilleen piti kuolla.

Tuosta vähävaatteisuudesta. Niillä seuduilla on aika himputin kuuma, joten en ihmettele sitä, että ihmisillä ei ollut toppatakkeja päällä. Lisäksi silloin ei tainnut olla kehittynyt vielä tällaista tämän ajan "siveellisyys"-aatetta.

Paris oli rasittava. Hän oli se, josta vähiten pidin (sekä Helena) ja hän jäi eloon. Ja hänen takiaan lempparini (kummatkin) kuolivat.

Tavallaan surkuttelin vähän sitä, että alussa ei ollut sitä tilannetta, jolloin kolme jumalatarta tarjosivat Parisille omia lahjuksiaan. Tässä Paris vain sattui rakastumaan Helenaan.

Minä antaisin myös 4 tähteä elokuvalle. Mukavaa viihdettä.
I walked through fire and I didn't get burned.

Envu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #17 : Toukokuu 16, 2004, 10:37:08 »
Spoilaa, spoilaa..


Kävinpäs eilen tuonkin katsomassa. Ihan mielenkiintoinen ja hyvä sinänsä, ja kyllähän siinä kolme tuntia hyvin vierähti.
Harmi vaan että alkaa koeviikko nyt tiistaina, joten olisi sen kolme tuntia täten voinut paremminkin viettää. :D Mutta kuka sitä nyt biologiaa ja matikkaa aina jaksaisi.

Elikäs, elokuvaan. Olisi tietenkin ollut ihan hyvä, jos jo edellä mainitut Akilleen tarina ja Paris ja kolme jumalatarta olisi edes jossakin muodossa tulleet esille. Itse kun kuitenkin tiesin nämä jutut, Kreikan mytologia kun on aika mielenkiintoista selvittää, niin ei se minua haitannut.
Mutta tietämätöntä katsojaa kyllä enemmän.

Brad Pittia katsellessa en voinut irroittaa silmiäni hänen rypyistään. Voi, kun sekin on vanhentunut..
Toisaalta niinhän me kaikki.

Elokuva oli koko ajan kummallisen koominen. *g* Ainakin itseäni hymyilytti koko ajan. Orlando Bloomista en erityisemmin pidä, mutta raukkamaisena Parisina se oli ihan mukava.
Akilles puolestaan oli varsin hassu kun se siellä Troijan kaupungin porttien edessä huusi sitä Hektoria. Karjui, oikeastaan.
Hektor oli siltikin paras, ja todella namu. ^^ Olen tainnut alkaa herkistymään, sitähän se ikä tuo mukanaan, kun meinasin ihan itkeä alkaa muutamassa kohdassa, ainakin kun se Hektor kuoli ja sitten sen vaimo.. Yh.

Ja totta, eihän siinä mitään pornahtavaa ollut. Aika monissakin elokuvissa samanlaisia kohtauksia on.

Taistelukohtaukset olivat aavistuksen tylsiä. Alkaa pää särkeä kun se kamera niin kauheasti hyppii ja pomppii.. (A) Jos niitä olisi vähän lyhennelty, niin elokuva olisi voinut olla parempi.

Kolme ja puoli tähteä.

Williska

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #18 : Toukokuu 16, 2004, 19:57:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Aileena"
Lempparihahmoni oli ehdottomasti Hektor. Hän osasi taistella, hän oli tosi hyvännäköinen, ja eikös sen äijän nimi ollut Brian Cox?? Onko hän ehkä Frendien Monican mies?


Hektoria näyttelevän miehen nimi on Eric Bana, jos siis sitä tarkoitit. Hänet löytää myös mm. leffoista Isku Mogadishuun ja Hulk.

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Troy eli Troija
« Vastaus #19 : Toukokuu 19, 2004, 21:20:10 »
En ollut pitänyt Parisista kun näin elokuvan, mutta nyt joku aika näkemisen jälkeen Paris tuntuu ihan siedettävältä tyypiltä.

Hän oli sentään inhimillinen. Hän ihan reilusti oli sitten pelkuri.
Tässähän elokuvassa riitti näitä, jotka eivät olleet pelkureja ja jotka taistelivat, vaikka tiesivät kuolevansa mm. Hektor, Akilles (hänen äitinsähänäs sanoi sen elokuvan alussa "Jos jäät tänne, saat perheen ja tulet onnelliseksi, muttet mitään muuta erikoista. Jos menet Troijaan, olet saavuttava kunniaa, sinut tullaan muistamaan tuhansien vuosien päässä tästä hetkestä").

Oliko Akilleen äiti jumalatar? Minä en siitä tiedä. Mielestäni hän ei aivan *puhdas* sellainen ainakaan ollut. Mutta joka tapauksessa hän halusi, että hänen poikansa olisi vahingoittumaton. Kyllähän hän lopulta olisi kuollut viimeistään vanhuuteen, muttei nuoliin tms.
Akilles pienenä kastettiin Hadeksen valtakunnassa virtaavaan Styks-jokeen. Jostain piti pitää kiinni, ettei vauva lähde veden mukana ties minne, ja kantapää oli tämä paikka. Vain jos sinne joku osui, saattoi Akilles kukistua. Ja näinhän meillä kävi...

Tuosta lautturista ja kolikoista, jotka asetettiin silmille.
Vainajat joutuivat Manalaan kuoltuaan. He joutuivat ylittämään tämän kuuluisan Styks-virran päästäkseen sinne. Styks-virran lautturi oli nimeltään Kharon. Hän ei ilmaiseksi tietenkään kuljetellut kuolleita. Vaan vaati maksun. Ja sen takia ne kolikot laitettiin silmille. Maksuksi lautturille siitä, että hän veisi kuolleet turvallisesti Styksin yli.

Minä en muuta keksi nyt tuosta Kreikan mytologiasta, joka liittyisi tähän elokuvaan.
I walked through fire and I didn't get burned.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Troy eli Troija
« Vastaus #20 : Toukokuu 21, 2004, 21:18:17 »
Juuri äsken kävin katsomassa, ja olihan se ihan hyvää viihdettä. Ei mikään maailman paras elokuva, mutta visuaalisesti kivaa katsottavaa ja tarina oli kiinnostava. Eric Banasta ja Sean Beanista pidin, tosin heidän roolihahmoistaan olikin helppo pitää.

Eniten ehkä häiritsi, ettei voinut olla sodassa kummankaan osapuolen puolella, koska kumpikaan osapuoli ei ollut ns. hyvä tai paha, eli siis perinteistä osajakoa ei tässä elokuvassa ollut. Ei tiennyt, kumman toivoi voittavan, ja siksi tästä tuli sellaista, ettei osannut iloita kummankaan osapuolen voitoista. Selkeää, eh?

Toisaalta myös se, että olin tuon Troijan laulun lukenut, esti jännittämistä henkilöiden puolesta, koska tiesin kuitenkin, miten niille käy. Epätyydyttävä loppu sinänsä, että jollain tavalla olisin halunnut loppuun hitusen toivoa. Jätti jälkeensä vähän onton tunteen, vaikka eihän tämän tarkoitus ollutkaan mitenkään mieltä piristää, että mitä minä tässä valitan.

Loppujen lopuksi ihan katsomisen arvoinen kuitenkin.

Lamia

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #21 : Toukokuu 23, 2004, 16:19:46 »
Uih. Pidin elokuvasta todella paljon, vaikkakin jo edellä mainitut tarinan aukot (kolme jumalatarta, Akilleen äiti...) harmittivat. Eikö sitä olisi vaan voitu aloittaa niistä häistä ja "kauneimmalle"-hedelmästä?? (Omenanko se eripuraisuuden jumala meni heittämään? En jaksa oikein muistaa...) Lisäksi yli vuosikymmenen sota oli tungettu muutamaan päivään ja Akilleskin kuoli oikeasti ennen Troijan hevosta, mutta ei kai päähahmoa voitu heti tappaa. No, elokuvasta olisi kai tullut liian pitkä jos olisi toteltu kirjallista painosta orjallisesti...

Näyttelijäsuoritukset olivat mielestäni ihan hyviä, vaikkakin osa hahmoista jäi laimeaksi. Hector oli  TODELLA tyylikäs ja vanha kuningas jollakin tavalla hellyyttävä, mutta Orlando Bloom epäonnistui roolissaan aika pahasti. Tai ehkä minusta vaan tuntuu siltä, sillä Orlando on alkanut pikku hiljaa yli-pehmeän äänensä kanssa ärsyttämään. Saisi luvan ottaa jotain ei-niin-nössöjä rooleja, mutta ymmärtäähän tuottajien päätöksen sillä niin saa rahaa ja ei kai muulla ole väliäkään.

Brad Pitt oli mielestäni kuitenkin kiinnostavin hahmo. Taistelutyyli oli näyttävä ja minulla taitaa olla pieni pakkomielle itsevarmoihin tyyppeihin, mikä Akilles kieltämättä oli. Pisteet hahmolla ei lähtenyt edes Hectorin tappamisesta. (Ajeluttiko Akilles Homeroksen runossa ruumista seitsemän kertaa Troijan ympäri vai miten se menikään? On vaan englanninkielinen painos ja en jaksaisi tarkistaa...) Ja mikäs sen parempi kuin Brad Pitt puolipukeisena, eh? Olin saada laakin kun kyseistä herraa mentiin siinä alussa hakemaan kaksintaisteluun. *virnistys* Tähän asti en ole pitänyt Brad Pittia minään muuna kuin hyvännäköisenä epä-pätevänä näyttelijänä, mutta nyt roolisuoritus sai minut hämilleni. Ehkä se tupakka-lakko tosiaan sai Bradin samaistumaan Akilleen hahmoon?

Lavastuksesta sanoisin, että se oli hyvä. Troija oli mielestäni kauniisti toteutettu...

Elokuva saa minulta neljä tähteä. Pakko-ostos sitten kun tulee DVD:lle...*hymy*

Holly J.

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #22 : Kesäkuu 10, 2004, 17:08:31 »
Minun täytyy kyllä myöntää, että hieman petyin leffaan. Siis, Annún oli hehkuttanut minulle sitä vaikka kuinka kauan, joten odotin jotain Elämää Suurempaa. Mutta koko elokuva tuntuikin jotenkin keskeneräiseltä. Hahmoijen muka-syvyys jäi oikeastaan pintapuoliseksi raapaisuksi. Olisi pitänyt keskittyä tilanteeseen vain yhden tai kahden henkilön näkökulmasta, niin koko hommaan olisi saatu enemmän inhimillisyyttä. Olihan siinä olevinaan Suuria Valaisevia Kohtauksia, jossa yritettiin näyttää hahmot heikoimillaan ja kuvata heidän todellisia arvojaan, mutta Se Jokin siitä puuttui...

Olen suuri Kreikan mytologian ystävä, tai, ainakin ollut. Täytyisi varmaan tutustua tarinoihin uudelleen... Luin siis tarinan viimeksi joskus seitsemän ati kahdeksan vuotiaana, joten en ala saarnaamaan, mitä kaikkea tässä tarinassa oli menty muuttelemaan, vaikkakin niitä muutoksia oli havaittavissa pal-jon. Mutta, elokuvantaiteen nimessä, annettakoon anteeksi. Koko stooria olisi ollut vaikea mahduttaa järjellisen pituiseen leffaan.

Akilleukseen olin pettynyt. En ole koskaan ollut mikään suuri Brad Pitt-fani, mutta siedän tyyppiä ja onhan hänellä hienojakin suorituksia. Nyt kuitenkin inhosin Akilleusta alusta loppuun. Hahmon asenne ärsytti minua jostain syystä. Ja kun Akilleuksesta oli jätetty pois juuri se nimenomainen seikka, mistä hän on kuuluisa tavallisten ihmisten keskuudesta -kantapää. Ammuttiinhan häntä siihen, joo, mutta varsinainen "kantapää on ainoa heikko kohta, koska siitä äiti piti kiinni kastaessaan hänet Manalan jokeen" (tai minne se sen nyt kastoikin...).  Tämän asian puuttuminen oli mielestäni suuri moka käsikirjoittajilta.

Hector oli niitä harvoja, joista pidin. Eric Bana suoriutui roolistaan loistavasti ja Hector oli lihansiaan pullistelevan Akilleuksen rinnalla uskottava, jopa inhimillinen. Kaikkein eniten minua huvitti/säälitti Paris. Poikaparka oli aivan pihalla, mutta kuitenkin niin suloisen vilpitön. Piristävä tuulahdus Suurien Soturien joukossa. Vaikka Helenan salakuljettaminen olikin niin tautisen typerä teko, että itkuunhan siinä meinasi purskahtaa. Orlando Bloom sopi kieltämättä rooliinsa, pihalla olevan ilme on suorastaan luontainen hänelle (anteeksi, ei saisi piikitellä... *wirn*) Ehkä Orlilta löytyy vielä piileviä näyttelijänkykyjä, ainakin nyt on otettu askel oikeaan suuntaan. Kunnon ohjaajan ohjauksessa hänestä voidaan koulia vielä kaikkien aikojen Traaginen Sankari. Tai sitten ei.

Yhdyn Annún mielipiteeseen siinä suhteessa, että Agamemnonin olisin surmannut omin käsin, mikäli minulle olisi annettu tilaisuus. Niin sudämmettömän julma ihminen (okei, roolihahmo) saa minut raivon ja inhon partaalle. *mur* Troijan kuningas (mikäsenniminytoli??) oli, noh, tyhmä. Hellyyttävääpapparaista tässä oli ehkä tavoiteltu, mutta minä suorastaan kiehuin kiukusta kuunnellessani äijän puheita suuruudestaan ja naurettavia ratkaisuja. Elokuvan perusteella voisi väittää, että suurin vitsaus antiikin kansojen keskuudessa oli silmitön typeryys.
Kuten huomaatte, en voi sietää yletöntä tyhmyyttä ympärillä, en missään muodossa.

Toteutus elokuvassa oli sinänsä nättiä ja hyvin tehty. Vaikka Troijan hevonen näyttikin minun silmiini vuoroin muulilta, vuoroin lehmältä, mutta ei tartuta pikkuseikkoihin. Naisroolit olivat kieltämättä tylsiä ja värittömiä. Hektorin vaimo oli ainoa, jossa oli tyyliä.
Minua kiukuttaa Odysseuksen sivuunjättäminen, hänhän hädintuskin kävi kameran edessä silloin tällöin ja kuitenkin hän oli yksi sodan Suurista Sankareista. Sean Beanin vähäikseksi jäänyt roolisuoritus oli mielestäni myös yksi elokuvan parhaita, sitä olisi ehdottomasti saanut olla enemmän!

Kaikesta huolimatta elokuva oli puuduttava, aloin käydä levottomaksi jo ennen puoltaväliä ja haukotella lopussa. On sitä sentään paljon huononpiakin nähty, joten ei ilta kaikesta huolimatta ollut täysin hukkaan heitetty. DVD:tä en kyllä aio todellakaan hankkia, tuskinpa jaksaisin katsoa Troijaa enää toista kertaa nukahtamatta.
Ei hyvä, ei huono. Kolme tähteä. Paljon melua tyhjästä.

Salmakia

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #23 : Kesäkuu 11, 2004, 10:50:10 »
Minusta on vähän hassua marmattaa Akhilleen erikoisominaisuuksien ja kantapäästoorin poisjätöstä, tai ainakin vähäisestä hehkutuksesta, koska tämä elokuva tarkastelee Troijan sotaa aivan toiselta kantilta. Tässä ei ole jumalia eikä yliluonnollisia tapahtumia lainkaan, ei siis myöskään meren jumalattaria roikottamassa poikiaan kantapäistä. Tämä tarina on vähän kuin "mitä Troijan sodassa oikeasti tapahtui".
Vähän samalla tavalla oli tuossa muutamien mainitsemassa Troijan laulu -kirjassa, jumalista ja yliluonnollisuudesta kyllä puhuttiin ja siihen uskottiin, mutta kaikki oli kyllä selitettävissä ihan nykyihmisen tietämyksen mukaankin.
Odysseuksen roolin pienuutta harmittelen minäkin. Sean Bean on kuitenkin Mies ja loistava näyttelijä, erittäin onnistunut Odysseus vieläpä. Leffan tuotantotiimi saisi samantien ruveta valmistelemaan jatko-osaa "Odysseia". ;)

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Troy eli Troija
« Vastaus #24 : Heinäkuu 13, 2004, 20:28:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"
Miksi "Troija" on K-15? Odotin siitä K-11. Mutta voihan sitä mennä kun porukat luulee 15 vuotiaaksi (oon aika pitkä 13-vuotiaakis 180cm).


Älä nyt viitsi, jos olet nähnyt leffan, varmaankin tiedät, miksi se on K-15. Se on sotaleffa, siinä on taistelua, tappamista ja seksiä. Vähemmästäkin. ^^

Mutta itse elokuvaan. Mielestäni Pittin leffasuoritus oli huikea, hän eläytyy niin hienosti, ja on myös todella hyvän näköinen. *puneh* Se saattaakin olla yksi syy hänen suosiolleen, mutta mutta. Orlandon elokuvarooli on vähän laimea, hänhän esitti pelkuria, mutta olisin toivonut Orlin leffasuoritukseen vähän enemmän höhtoa. Tietenkin hän oli todella söpö, kultapoju, prinssi ja plaa, mutta kuitenkin hänen roolinsa oli mtiä tylsin. Siihen olen pettynyt. Tai no, en kohtaan, missä hänelle annettiin turpaan, se oli oikein, mutta muuten. Kuninngatar Helenessä minulla ei ole mitäänvalittamista, ehkä vähän dramaatisuutta olisi voinut olla enemmän, mutta.. ^^

Elokuvaan sisältyy vielä enemmän jännitystä, kun ajattelee, että se punoutuu, aika varmasti, tositapahtumiin. Se tuo siihen lisää kiinnostusta, ja samallahan sitä katsoessa oppii historiaakin. Hienoa hienoa. Mutta osittain olen hiukan pettynyt leffaan, sillä siinä keskityyttiin aika keskeisesti myös Akilleen yksityiseen elämään, ja elokuvanhan olisi pitänyt olla "sotaelokuva".

Loppu oli todella surullinen, kun Hektor kuoli. Itkin. Nousee vieläkin kyynel silmään, kun ajattelen Hektorin isää. Todella kauniisti kuvattu loppu. Kaunis ja kamala, minun mielipiteeni.
This sentence is is Spanish when you are not looking.