Kirjoittaja Aihe: Manga  (Luettu 67524 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Galleon

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #75 : Elokuu 04, 2005, 12:03:25 »
Täällähän keskustellaan One Piecestä! Miksei kukaan kertonut minulle?

En olisi OP:n ensimmäistä suomennettua volumea ostaessani uskonut, että siitä tulisi lempimangani. Kuva Luffysta (se on japanilaisittain äännettynä Rufi, ainakin animen mukaan) viiltämässä naamaansa ei ollut kovin houkutteleva... Mutta jäin kuitenkin koukkuun, varmaankin Zoron ansiosta, ja nyt en muuta teekään kuin hanki itselleni OP-animea ja -musiikkia (Sanjin ääninäyttelijällä on muuten ihana lauluääni...)

Zoro ja Luffy puhuvat puhekieltä suomennoksessa sen takia, että he puhuvat sitä alkuperäisessäkin versiossa (tosin tämäkin tieto on peräisin OP-animesta, mutta luulisin että niin on myös mangassa).

Ranmaan olen ehtinyt jo kyllästyä, samoin Sailor Mooniin. Minusta tuntuu, että investoin rahani vähän toiminnallisenpaan mangaan (toisin sanoen One Pieceen ja Conaniin, Narutoakin voisi kokeilla).

Ja siitä Katy Coopen Mangapiirtäjän oppaasta. Minä opin siitä kyllä melko paljon, vaikka en hänen piirrostyylistään pidäkään. Se on liian söpöä tai jotain... Mutta kun olen soveltanut hänen neuvojaan omaan tyyliini, minusta on tullut aika hyväkin piirtäjä. Eli ei se opas täysin turha teos ole.

Fielia

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #76 : Elokuu 17, 2005, 17:48:27 »
Tutustuin mangaan alunperin Japani-innostukseni, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, kautta. Japanista kiinnostuin jo muutama vuosi sitten, ennen kuin kuulinkaan mistään muoti-ilmiöstä. Se ei ole niin Japani- tai manga- innostuksen muodossa pyyhkäissyt tätä kylää ainakaan pahemmin järisyttäen, mutta takaisin itse aiheeseen.

En muista ensimmäistä lukemaani mangaa, mutta aloitin etsimällä manga-aiheisia kuvia netistä. Tähän mennessä olen lukenut Salapoliisi Conanit viiteentoista asti kahdettatoista ja kolmattatoista numeroa lukuun ottamatta, kotona meillä on 11. ja 15. osa. Conaneiden lisäksi olen lukenut yksittäisiä osia Ranmasta, Inuyashasta, Fruits Basketista, Time Stranger Kyokosta ja Tokyo Mew Mewistä.

Olen lukenut kaksi manga-aiheista kirjaa, Manga, 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa ja Manga piirtäjän opas. Mangatyylillä piirtäminen ei tältä luonnistu, mutta en ole luovuttajatyyppiä ^^

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Manga
« Vastaus #77 : Elokuu 19, 2005, 22:54:00 »
Lainaus
"Maailmalla huippusuosioon noussut Rumiko Takahashin Inuyasha-manga tulee Suomeen. Egmont-kustannus aloittaa sarjan julkaisemisen marraskuussa. Julkaisun yksityiskohdat selviävät ajankohdan lähestyessä, mutta alustavien tietojen mukaan Inuyasha julkaistaan peilaamattomassa muodossa, eli luetaan oikealta vasemmalle."


Ei se toisaalta minua suoranaisesti vihastuta, mutta en oikein ymmärrä, mitä pointtia Egmontilla on vetää kolmea päällekkäistä hehtaarisarjaa? Olisivat ensin odottaneet edes Ranman loppuun, ja julkaisseet siinä välissä Time Strangerin jälkeen jonkun toisen vähän lyhyemmän sarjan. Jos sen on ihan pakko olla Takahashia, niin edes Mermaid Sagaa tai Maison Ikkokua... :P Mutta totta kai kun mangabisnes on näin alkuvaiheessa, myydään sitä mitä ostetaan. Ja Inujaska on sellainen nimi, joka varmasti vetää cäshiä Egmontin kassaan.

Ostin muuten Time Strangerin ensimmäisen osan, ja pidin siitä hirmuisesti. Ne silmät tosin ovat varsinaisia lautasia :D

Tällä hetkellä kaaveilen tilaavani Suomalaisesta Rurouni Kenshinin ensimmäiset osat. Kalliiksi tulee x_x
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Galanen

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #78 : Elokuu 22, 2005, 16:02:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Full Metal Alchemist"
Mangassahan on montaa eri piirtotyyliä.

Yllätys, kun jokaisella ihmisellä on vähän oma tyylinsä piirtää.

Ahem, pitäisikö nyt selittää jotain mangan hehkeästä vaikutuksesta elämässäni? Kukaan ei varmaan jaksa kuunnella höpinöitäni siitä kuinka "kyllä minä 6-vuotiaana Totoron näin ja sitten kymmenen ikäisenä luettiin kaverin kanssa kirjastosta lainattuja Ranmoja...."

Mutta joo, maGna on ihan kiva juttu, tosin tällä hetkellä ei ole mitään sarjaa, jota sen suuremmitta seurailisin, Fruits Basketia lukuunottamatta. Lovelessin ja La Esperancen(olikohan se edes tämänniminen? :D) julkaisuja odottelen.

Coraline Jones

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #79 : Elokuu 22, 2005, 21:09:18 »
Hah, pääsen ihkuttamaan. Minä en pidä noista tavallisista sarjakuvista. Aku Ankka ei mene eikä mikään muukaan. Mutta sitten löysin animen/mangan erään kaverini kautta. Ihmettelin, kun hän ihkutti niitä jatkuvasti ja erittäin uteliaana ihmisenä menin sitten katsomaan mistä on kyse. Ensimmäinen mangani jonka luin oli Ranma. Sen jälkeen olen alkanut lukea myös One Pieceä, Time stranger Kyokoa, Narutoa ja Full Metal Alchemistia. Ennen kuin tiesin mitään animesta olin jo katsonut Hopeanuolia. Siitä alkoi manga/anime-villitykseni ja nyt olen suoraan sanottuna koukussa. ^^

Hienoa animessa/mangassa on piirustus-tyyli. Minusta on paljon mukavampaa katsoa animea tai lukea mangaa ottaen huomioon että jotkut sarjat/sarjakuvat on piirretty niin, kuin ne olisi tarkoitettu alle 3-vuotiaille vaikka ikärajoitus sanoo muuta. Japanilaiset osaavat piirtää useimpia mangoja paremmin ja jäljestä näkee, että työssä on nähty vaivaa eikä ole vain hutaistu jotain. Huonot puolet ovat sitten taas joissan jälki. Joissakin mangoissa/animeissa näyttää siltä, kun piirtäjällä olisi ollut kiire ja tälläistä ei jaksa lukea. Muita huonoja puolia en siitä nyt ainakaan keksi...

Ja kyllä. Luen mangaa, muuten elämäni olisi erittäin tylsää. Olen riippuvainen siitä ja kun asun tälläisessä korvessa niin tänne ei kovin monia manga-albumeja ilmesty. Siksi saakin odottaa vuoden mangaa, jota on myyty esim. Hesassa ainakin vuosi. Enimmäkseen luen Ranmaa, One Pieceä, Time stranger Kyokoa, Full Metal Anchemistia ja Narutoa.

Ja tottakia minä myös piirrän mangaa. Yleensä koulu-tunneilla kun ei ole järkevää tekemistä. Koulussa mielikuvitukseni alkaa myös tuottaa kaiken maailman hahmoja, joita täytyy sitten päästä toteuttamaan... Ja koska piirrän eniten manga-hahmoja kuin normaaleja, en osaakaan enää piirtää normaaleja hahmoja ilman niitä isoja silmiä...

Olen siis täysi anime/manga-fani ja joskus tämä ottaa suuresti päähän...

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #80 : Elokuu 23, 2005, 22:16:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Coraline Jones"
Minä en pidä noista tavallisista sarjakuvista.


Manga on edelleenkin ihan yhtä tavallista sarjakuvaa kuin Aku Ankkakin, se nyt vain sattuu tulemaan vähän kauempaa sieltä Jaappanista. Sori, oli ihan pakko. (Kun olen tunnetusti muita parempi ja oikeutettu mennä retostelemaan, eh...)

Lainaus
Lovelessin ja La Esperancen(olikohan se edes tämänniminen? :D) julkaisuja odottelen.


Mwee, kaikki tuntuvat aina sanovat Lovelessille että yäk, mutta itse jostain syystä pidän siitä. Varmaan puhtaasti fanservicen takia, mutta heh~ Pakkohan sitä kai on ostaa kun en löydä sitä mistään netistäkään millään ilveellä kuin ne kaksi ensimmäistä osaa ja vitoseen asti kääntämättöminä. Eikös se tule Tokyopopilta englanniksi? (En sitä millään muulla kielellä osaa lukea, kun en japaniakaan ymmärrä ja saksa olisi kai hakusessa muutenkin, hörr~)

Itse haluan tällä hetkellä lisää Petshop of horrorsia, se on kohtuullisen mielenkiintoinen.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #81 : Elokuu 24, 2005, 16:53:32 »
Heh, no ehken pelkästään fanservicen takia, taisin vähän liioitella. Juoni on vähän pimeä välillä, mutta kyllä se silti uppoaa meikäläiseen. Oma suosikkini tyypeistä taitaa kuitenkin olla Soubi. Onhan se ihan täydellinen pedofiili ja järjettömän epäilyttävä, mutta se jaksaa aina repeilyttää niin valtavasti varmaan juuri siksi. Sitä paitsi olen kehittänyt sarjasta kaverini kanssa vaikka minkälaista vitsiä tässä fanittaessamme, joten onhan se sinänsä mukavaa juuh.

Mangan piirrustusjälki on mielestäni nätimpää kuin animen (vaikka aika useinhan se kai on niin)... Näin Dailymangalla Kouga Yunin artbookin ko. sarjasta, Your eyes onlyn, ja oli aika sievän näköinen. Voisin kyllä ottaa sen ihan mielelläni. =D

Galanen

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #82 : Elokuu 24, 2005, 17:55:08 »
Saattaa ehkä sisältää lieviä spoilereita sarjasta Loveless.

Lainaus käyttäjältä: "Hailie Jade"
Heh, no ehken pelkästään fanservicen takia, taisin vähän liioitella. Juoni on vähän pimeä välillä, mutta kyllä se silti uppoaa meikäläiseen. Oma suosikkini tyypeistä taitaa kuitenkin olla Soubi. Onhan se ihan täydellinen pedofiili ja järjettömän epäilyttävä, mutta se jaksaa aina repeilyttää niin valtavasti varmaan juuri siksi. Sitä paitsi olen kehittänyt sarjasta kaverini kanssa vaikka minkälaista vitsiä tässä fanittaessamme, joten onhan se sinänsä mukavaa juuh.

Mangan piirrustusjälki on mielestäni nätimpää kuin animen (vaikka aika useinhan se kai on niin)... Näin Dailymangalla Kouga Yunin artbookin ko. sarjasta, Your eyes onlyn, ja oli aika sievän näköinen. Voisin kyllä ottaa sen ihan mielelläni. =D


Eikä, herätit Loveless-nälkäni, jonka olin saanut tukahdettua katsottuani allnighterinä (tai no allnighter ja allnighter, kun menin puoli kolme nukkumaan -__-) kaikki jaksot läpi.

Soubi on Ritsukan ohella aika mahtava hahmo, joo. Juuri niin pedofiili ja kiero, että. Oikeastaan kaikki muutkin hahmot ovat ihan kivoja, erityisesti niistä kahdesta Zerosta pidin (mitkäköhän niiden nimet taas olivatkaan? Ne kaksi tyttöä, enivei). Ainoastaan Yuiko on sellainen hahmo, jota dissaan. En vaan opi pitämään hänestä. Ja Yayoi on toinen, tosin hänestä saa toisinaan revittyä jotain huumoriakin (Omituinen huumorintaju tai ei, hajosin totaalisesti, kun Yayoi toivotti Yuikolle huomenia. Se ääni. *nauraa*)
Niin, nyt näitä miettiessä tuli mieleen vielä se ... sensei, Shinonomeko se nyt oli. Oli sekin aika ärsyttävä.

Tajusin juuri, että tämä on manga-topic :D. Joo, puhutaan sitten mangasta. Elikkä, Kouga Yunin teoksia en varsinaisesti ole lukenut, Lovelessia kyllä tulen ostamaan (voin kuvitella jo itseni jonottamassa Fennican edessä helmikuisena aamuyönä...). Jälkeenkään en hirveästi ole tutustunut, mutta uskon sen olevan hyvää. Ainakin animen taide oli niin hyvää, ettei mitään rajaa. Tuo taidekirja himottaa nyt kyllä vähän. Tekisi mieli vähän pistää konfisrahoja palamaan... Soundtrackinkin ostoa mietin, mutta äiti ei oikein tykkää, että ostan netistä (koska on pakko lainata sen luottokorttia, eh). Höh.

Shanlia

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #83 : Syyskuu 06, 2005, 16:01:45 »
Aah, Time stranger Kyoko on ihanaa luettavaa! :D Kyoko ja Sakataki ovat niin ihana pari. Piirrostyyli on aivan uskomattoman upeaa, varsinkin ne puvut. *kuolaa* Sarjassa on paljon hauskoja, vakavia ja yllättäviä käänteitä. (eli juoni on kokonaisuudessaan tosi hyvä.)
No, sarjahan ei ole silti vielä päättynyt , eli saa nähdä mitä vielä jatkossa tulee.

Olen lueskellut vähän kaikkia manga-pokkareita mitä R-kioskille ilmestyy. (Kyoko on ehdottomasti paras!) Ostan itse Kyokon lisäksi Ranmaa ja kaverilta tulee lainattua aina Conania ja One Piecea.
Inhottavaa on sarjojen pituus, kun eivät ne tunnu millään päättyvän (siinä alkaa olla jo toistoa, toistoa ja toistoa...) Rahaakin kuluu.
Hyvä sarjan pituus olisi 3-6 pokkaria. (kuten Kyoko... :D)

(Sorry, muuten jos toistan aikaisemmin sanottua, en jaksa lukea kaikkia edellisiä kommentteja...)

alcor

 • Ankeuttaja
Re: Manga
« Vastaus #84 : Syyskuu 07, 2005, 17:59:30 »
Voi juma. Inhoan mangaa yli kaiken. Se on taas tällainen inhottava muoti-ilmiö, joka menee ajan kanssa ohi. Nyt Japani sattuu vain olemaan tosi rock. Mutta kyllä, aivan kuten muutkin muoti-ilmiöt, mangakin väsähtää jossain vaiheessa ja yleisön kiinnostus lopahtaa.

Itse en ole ikinä tajunnut mangan hienoutta. Ihan normaalia sarjakuvapiirräntää mielestäni. Ei mitenkään erikoista, ja kaikki aina ihan samannäköistä. Ehkä olen sitten vain vähän klassisemman taiteen ystävä, mutta manga ei kyllä iske. Japani-ilmiö ei muutenkaan taida olla minua varten..

Mitä mieltä olette mangasta/animesta
-Ihmiset saavat puolestani tykätä siitä, mutta itse en todellakaan tykkää. En ollenkaan. En sitten yhtään. En laske taiteeksi. Ärsyttää pikemminkin.

Miksi se on hienoa/huonoa
-Huonoa? Siksi, että se on tällaista "tehdään nyt tätä koska se on muotia" ja siitä tulee ensimmäisenä pokemonit ja digimonit mieleen ja se ei ole hyvä juttu. Sitä paitsi, manga-sarjikset ovat ihan ufoja. Niissä ei ole päätä eikä häntää ja ne ovat TYLSIÄ.

luetteko/piirrättekö mangaa
-Yhtä mangakirjaa selasin kerran, kun ystäväni sen pakotti lainaamaan ja ei voinut muuta kuin nauraa että "voi juma mitä kaikkea ihminen jaksaakin hehkuttaa" *nauraa räkäisesti* Enkä varmasti piirrä. Ruminta mitä tiedän.

BE YOURSELF, SAY NO TO MANGA!

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Manga
« Vastaus #85 : Syyskuu 07, 2005, 21:53:49 »
Kiva että tuollaisiakin mielipiteitä tulee Alcor :D

Mutta oletko ottanut huomioon, että täällä suurin osa ei ole mukana sen takia, että se on muotia. Suurin osa on ollut tietoinen ja kiinnostunut mangasta jo ennenkuin tällaiset "M4nG4 0n n11nQ ToSi KuuL Ja IhQ JuTTu!!!11"- ihmiset edes olivat kuulleet kyseistä sanaa. Ja osa on voinut kiinnostua myöhemmin - aivan! tämän muoti-ilmiön ansiosta, MUTTA on oikeasti kiinnostunut eikä ole mukana vain sen takia että se on muotia.

Itse esimerkiksi kiinnostuin mangasta kasiluokalla. Nyt olen amiksessa tokalla, eli se tarkoittaa... *laskee* n. kolme vuotta. Ei tainnut silloin tämä ilmiö vielä olla käynnissä?

Tottakai on tällaisia muodin mukana liikkujia, mutta viestisi näyttää tuomitsevan kaikki mangaa lukevat ihmiset sellaisiksi.

Mutta eihän kaikesta voi tykätä^^ En minäkään tykkää hmm... kahvista. Kahvi on pahaa ja tunnen monia, jotka juovat sitä vaikkeivat edes tykkää, he haluavat vain näyttää aikuisemmilta tms. Mutta kyllä sitä moni ihminen juo pelkästään siksi että se on heistä hyvää - ja siihen jää koukkuun, aivan kuin mangaan :D

Olipas sekalainen viesti...noh, kerrankin vähän pidempi.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Manga
« Vastaus #86 : Syyskuu 07, 2005, 22:46:23 »
Lainaus
Nyt Japani sattuu vain olemaan tosi rock.


Aika karskisti yleistät, vaikka onhan niitä eriäviäkin mielipiteitä mukava kuulla ;) Se, että satun lukemaan jonkun verran mangaa, ei vain suinkaan tarkoita, että itse Japani kiinnostaisi minua juuri missään määrin. Yhtä hyvin voisi sanoa Iso-Britannian "sattumaan vain olemaan tosi rock", koska ihmiset lukevat Harry Potteria. Niitä mangoja, joista pidän, luen niiden hyvän juonen ja/tai kauniin piirrostyylin vuoksi. AIVAN kuten kaikkia muitakin sarjakuvia.

(BTW, en edes ensimmäisen kerran mangaa ostaessani tiennyt sen olevan japanilaista... *silmienpyörittelyä*)

Minä en muuten edelleenkään ymmärrä tätä "manga on muoti-ilmiö"-jupakkaa O_o Täällä missä minä asun ei 90 prosenttia ihmisistä tunnu koskaan kuulleen koko termiä, ja 9,9 lopuistakin kymmenestä prosentista pudistelee sille päätään tai kohauttaa olkiaan: "Njaa, magna, vai magmako se oli, sehän on hei sitä jotain oliksenyt korealaista sarjakuvaa?"

Lainaus
Ihan normaalia sarjakuvapiirräntää mielestäni.


Niin, mangahan tarkoittaa japaniksi ihan vain sarjakuvaa, eivätkä he yritä tarkoituksella tehdä siitä mitenkään "erilaista". Länsimaalaisen silmään se vain saattaa siltä vaikuttaa esim. kulttuurierojen vuoksil.

Lainaus
Sitä paitsi, manga-sarjikset ovat ihan ufoja. Niissä ei ole päätä eikä häntää ja ne ovat TYLSIÄ.


Mielenkiintoista että voit todeta näin, jos olet tutustunut peräti yhteen mangaan. Mangaahan on hyvin monenlaista, ihan samalla tavalla kuin suomalaista, amerikkalaista ja vaikkapa korealaistakin sarjakuvaa. Itse asiassa taitaakin olla niin päin, että mangan muoti-ilmiöksi haukkumisesta tässä on tullut muoti-ilmiö (;
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Ezp

 • Ankeuttaja
Re: Manga
« Vastaus #87 : Syyskuu 08, 2005, 15:32:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Maria Chang"
Ja huom, Pokémon ja Digimon on animea, ei mangaa.

No guh, sekä Pokémonista että Digimonista on mangaa. Olen lukenut molempia joskus ja tykkään niistä kyllä enemmän mangana. Vaikka tietysti niissä on suuria eroja kun tv-sarjoihin vertaa, mutta silti niistä on mangaa.

Ja ihmettelen kyllä suuresti, miten jotkut voivat vieläkin väittää, ettei manga ole muoti-ilmiö o___o. Se, ettei juuri teidän ympärillänne pyöri ehkä kuin te itse ja pari hassua harrastajaa ei kyllä kerro yhtään mitään koko Suomen tilanteesta (niin siis joo, eihän täällä minunkaan paikkakunnallani ole muita kuin minä ja ehkä yksi toinen, MUTTA).
Niin ja btw, jos näette gosuroreja, j-rockareita tms., niin voitte olla varmoja, että ne tietävät mitä anime ja manga on ja suuri osa myös harrastaa niitä. Että silmä käteen seuraavalla kerralla ;}.

Galanen

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #88 : Syyskuu 08, 2005, 16:24:25 »
Sinäänsä hassua, että minäkin asun Espoossa, mutta koulussani se on hyvinkin muoti-ilmiö. Tänäänkin jollain penkillä näkyi poika Narutoa lukemassa, ja kuvisluokassa piirrellään Inu-Jaskoja ja käytävillä soi Gackt (Tämä on muuten totta. Kerran puolihorroksessa äikän luokan edessä ihmettelin, että mikä kappale tuo on, kun kuulostaa niin tutulta. Hetken päästä tajusin sen olevan Gacktin Mizerable...)

Ja Japanista (erityisesti animesta) on muuten juttua joka lehdessä, osittain varmaankin Mangapäivän ja JapanPopin takia. Ettäjoo.

Muuten, kun minä olin ala-asteella, luokassamme oli "mangan" piirtäminen muotia :D. Siitä on nyt siis kai reilu 3 vuotta.

Ezp

 • Ankeuttaja
Re: Manga
« Vastaus #89 : Syyskuu 08, 2005, 16:37:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Maria Chang"
Minä voin väittää, ettei manga ole muoti-ilmiö (ainakaan täällä), vaikka asun aika suuressa kaupungissa. Ei j-rockfanit sun muut välttämättä lue mangaa ja/tai katso animea. Ei kannata yleistää. Ehkä sen suosio on kasvussa, mutta täällä se ei ainakaan ole muoti-ilmiö. Että joo. Mutta tämä on vain minun näkemykseni asiasta.

Manga muoti-ilmiönä käsittääkin koko Suomen.
Sekin saattaa muuten vaikuttaa siihen kuinka tämän asian näkee, jos on mangan löytänyt vasta hiljattain (kuitenkaan tietämättä muoti-ilmiöstä). Sitten sitä ei ehkä huomaa, että se on jo muotia (ja ennen kuin käyt niskaan kiinni, niin en tarkoittanut että sinä olet sen vasta äskettäin löytänyt; se oli vain yleinen toteamus.)
Ja yleistäminen on kivaa hei :<. Sitä paitsi ihan oikeasti; kuinka moni j-rockari ei tietäisi mitä manga tai anime on? @__@ Se, että tietää, ei tarkoita, että lukisi/katselisi, en missään vaiheessa väittänytkään niin. Puhuin vain siitä tietämisestä. Itseasiassa Suomessa se taitaa olla niin, että tykätään aika lailla kaikista japanijutuista, mutta sitten taas ulkomailla.. No, j-rockarit katsoo otakuja aika pahastikin välillä.

Ja kyllä se on kova fakta, että Japani on POP kaikinpuolin ;}.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Manga
« Vastaus #90 : Syyskuu 08, 2005, 16:42:49 »
Manga ei ole minulle yhtä tuttua kuin anime, jota olen joskus muinoin sata vuotta sitten katsellut Hopeanuolen ja sen jälkeen Pokémonin ja Digimonin muodossa. Kuitenkin tällä hetkellä luen yhtä mangasarjaa, sitä Maki Murakamin suosituinta ;)

Siitä on ehkä kuukausi aikaa, jolloin kävin ostamassa ensimmäisen mangapokkarini. Pakko sanoa, että vaikka niin monet ovat ilmeisesti jo pitkän aikaa puhuneet siitä, kuinka anime ja manga on yhtäkkisiä muoti-ilmiötä, ei se ole vaikuttanut mitenkään siihen, miksi ylipäätänsä kävin ostamassa mangaa. Itse asiassa minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että se muka olisi jokin juttu, jota kaikkien pitäisi harrastaa ollakseen cool. Kaveripiirissäni kukaan ei lue mangaa, enkä muutenkaan tunne ihmisiä, jotka niin tekevät.

En voi sanoa paljoa mangasta, sillä todellakin vain yhtä sarjaa luen. Tykkään kyllä kovasti Gravitationin hahmojen piirrostyylistä, etenkin silmistä. Ja juoni on kiinnostava.

En usko, että mitenkään erityisemmin hurahtaisin kaikkiin mahdollisiin mangoihin. Gravitationin jälkeen luultavasti lähden ostamaan Fruits Basketia, mutta kun Gravin pokkareiden hinnat ovat semmoiset, niin aikaa menee. Kallista meininkiä, puolet vielä ostamati...

*muoks*
Eipä muuta että puolitoista viikkoa sitten kolmen ja puolen kuukauden urakka on nyt ohi, koko Gravitation on nyt sitten kasassa. Viimeinen volume oli kyllä vallan ihana. Ja nyt sitten lueskelen netissä tätä jatkoa, jota Murakami on piirrellyt tänä vuonna.

Lainasin jonkin aikaa sitten kirjastosta Ranma ½ -mangaa. Luin kaksi pokkaria ja totesin, ettei se oikein ole minun makuuni. Karatea suunnilleen koko ajan. Piirustustyylikään ei miellyttänyt. Annoin ne sen jälkeen 12-vuotiaalle pikkusiskolle luettavaksi ja hän tykkäsi. Halusi lukea lisää :P
Toissapäivänä lainasin Ragnarökia. Vaikkei mangaa olekaan, vaan korealaista sarjakuvaa, niin mainitsen sen tässä kuitenkin. Kymmenen sivun jälkeen meni mielenkiinto siihen.

Kai minä Furubaa tai FAKEa rupean seuraavaksi ostamaan.


*muoks2*

Eh. Vajaat seitsemän kuukautta kulunut ja hyllyyn on kertynyt 23 mangapokkaria. Meikäläiselle se on suuri määrä, koska rahaa on tietenkin kulunut mielettömästi, lähes kaikki kun olen ostanut uutena. Pitäisi keskittyä yhteen tai kahteen sarjaan kerralla mutta ei, meikäläisellä on yhdestä kolmeen pokkaria viittä eri sarjaa. Köyhällä opiskelijalla kun ei ole oikein varaa :D Pakko siis töitä hankkia kesäksi.
Kirjastoa hyödyntäisin ehdottomasti mutta kun jos sieltä löytyy vain Ranmaa ja yksi tai kaksi pokkaria joitain englanninkielisiä sarjoja niin eipä siitä paljoa sitten hyödykään.

Yhden kaverini kanssa olemme olleet melkoisia slashareita yläasteikäisistä lähtien. Jollain tasolla olen saanut kaverini innostumaan shônen ai -mangasta, ja samantien ihan yaoistakin. Sanottakoon, että jos en olisi slashari, tuskin olisin keksinytkään, että lähes vastaavaa löytää japanilaisen sarjakuvan puolelta :D Yaoi on minulle vain yksi muoto slashista. Tosin "harrastus" on laajentunut vähän muihinkin genreihin ja alalajeihin...

alcor

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #91 : Syyskuu 08, 2005, 18:17:46 »
Heh. Arvasin että kaikki hyökkäävät kimppuuni viimeisimmän viestini jälkeen, ja pyydän syvästi anteeksi kaikilta niiltä, jotka loukkaantuivat tai viestistäni tai kokivat muuten vain vääryyttä.

Siis eli asiaan:) Ymmärrän toki sen, että täällä on niitä aitojakin manga-faneja, tottakai on! Ja tietenkin on olemassa niitäkin, jotka ovat tykänneet mangasta jo ennen kuin siitä tuli ns. suuremman yleisön muoti-ilmiö. Tietenkin tajuan tämän, mutta kun suurin osa niistä, jotka kadulla kävelevät vastaan mangasta puhuen, ovat juuri niitä "oi, IhQtan m4ng44" -tyyppejä. Ja mainittava on, että jos manga ei olisi nyt muoti-ilmiö, niin ei siitä olisi näin paljon juttua. Siitähän on alkanut vasta viimevuosina olla enemmän haloota. Tietenkin toki ymmärrän, että on niitä, jotka ovat löytäneet mangan muoti-ilmiö vuosien aikana ja pitävät siitä oikeasti, mutta silti tuntuu, että on olemassa myös niitä, jotka hehkuttavat mangasta vain sen takia että Japani, manga ja harajuku on nyt IN. Mutta. Tämä on vain MINUN mielipiteeni. Enkä väitä että oikeassa olin.

Noh. En itse asiassa muista sen kirjan nimeä, jota selailin, mutta itse asiassa kaverini lainasi useammankin kirjan minulle (suomeksi: kantoi kotiini ja pakotti lukemaan) ja yhtä yritin aloittaa ja muita selailin, mutta ainakin tuo kyseinen sarja, mitä luin, oli niin pohjanoteeraus, että. Sen vuoksi mangasta on jäänyt huono maku suuhun. Ei pitäisi yleistää, että kaikki ovat sitten huonoja, mutta ainakaan niiden pohjalta ei oikein ole tehnyt mieli jatkaa mangan lukua. Pienikin kiinnostus tätä taiteenlajia kohtaan lopahti kokonaan:/ Eikä siinä varmaan mitään pahaa ole? Eikö se ole vähän niin, että jos joku ei kolahda, niin ei siihen sitten jaksa paneutua mitenkään erityisesti jatkossakaan?

Oma mielipiteeni on, että mangasta on tullut nyt ärsyttävä muoti-ilmiö, joka varmasti loukkaa niitä OIKEITA manga-faneja (ehkä väärä sana, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan). Aidot manga-fanit toki suvaitsen, mutta ne, jotka nyt ihkuttavat mangaa vain ihkuttamisen ilosta... niitä en suvaitse. Ehkä viestini sitten oli hieman leimaava. Pahoittelen. Toivottavasti saitte nyt oikean kuvan mielipiteestäni..

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Manga
« Vastaus #92 : Syyskuu 25, 2005, 12:00:10 »
Aika minunkin kertoa tänne.

Krhmh. Tutustuin mangaan joitakin vuosia sitten, kun käteeni osui satunnainen osa Ranma ½ -sarjasta. En kamalasti tykännyt, mutta jonkin ajan kuluttua otin ja lainasin mahdollisimman monta ja luin ne silti. Sen jälkeen oli hiljaiseloa, selailin satunnaisesti löytämiäni kappaleita eri sarjoista. Vasta viime aikoina olen harrastanut aihetta "vakavammin" (järjestelmällisiä lainaussuunnitelmia kirjastoissa yms.).

Ranma½
Ensimmäinen johon törmäsin. Tykästyin Takahashin tyyliin ja aivan uuteen kuvakieleen, mutta päätön meininki ei heti alkuun purenut. Tämä on sellainen mielialasarja, siitä tykkää kamalasti kun on tietyllä päällä muuten se on tuskastuttava.

Pixie Junket
Toinen, johon törmäsin. Tämän piirrostyyli oli kuitenkin minullekin jo hiukan liikaa, eikä asiaa auttanut se, että Espoon kirjastoissa näyttää olevan vain yksi osa sitä. Se, jonka luin, oli vaikea hahmottaa, koska en tuntenut edeltävää juonta enkä perusideaa. Ei sillä, että kiinnostaisi ottaa selvää...

Oh My Goddess
Tiesin tästä hitusen, ennen kuin onnistuin nappaamaan itselleni satunnaisen osan jostain kirjastosta. Ei ollut tyyliäni, koska juoni ei yksinkertaisesti kiinnostanut, enkä myöskän kyennyt seuraamaan sitä useasta syystä (en siis lähinnä tuntenut hahmoja enkä edeltävää tarinaa).

Inu-Yasha
Oh My Goddessin jälkeen löysin taas uuden tuttavuuden, Inu-Yashan, osan 5 (hämähäkkidemoni ja uusikuu). Pidin ajatuksesta, tarinasta yms, mutta koska en löytänyt muita osia, se jäi sikseen. Pari vuotta tämän jälkeen löysin sitten osan 4 (ukkosveljekset), ja rakastuin (SLASH! 8D) (eikö Inun ja Hitenin välillä muka kipinöi?) Kuinka ollakaan, palkkapäiväni mahdollisti peräti kuuden osan välittömän hankinnan, ja tilin nostorajan ylityttyä heti seuraavana päivänä viisi lisää. En kadu yhtään, vaikka rahaa on palanut tähän mennessä jo puolitoista korsettia. Laatumangaa kun on, jaksan lukea tätä uudestaan ja uudestaan, takaperin ja etuperin, järjestyksessä ja sikinsokin ja löydän aina jotain uutta, kuten vaikka slashabilitya ^^ Vain yhdestä asiasta en pidä, ja se on peilaus. Mättökohtaukset ovat niin hullunkurisia ja aina saa vaivata päätään ajattelemalla, onko tuo nyt sitten oikea käsi joka puuttuu/pitelee asetta/tms. vai ei. Olen muuten ihan silkkaa hulluuttani alkanut kääntää sarjaa suomeksi o.O

Niin, ja mainittakoon vielä herrapuolisten henkilöiden mielettömän jumalaiset fledat! *on ihan onnessaan*

muokselismakkelis// Nyt siis palkkapäivääni odotellesani olen keksinyt yhtä sun toista ajanvietettä koskien tätä rakastettavaa sarjaa ^^ Ensinnäkin, tuhertelen fanarttia. Chibi-Naraku vain on niin iiihana! *chirp* Toisekseen, kehittelen päässäni kaiken maailman slash-skenaarioita (kuten se surullsen kuuluisa Inu + Nöyhtä-sama + Naraku + kolme tai neljä miekkaa...). Krhm.  Ja viimeisin villitykseni on *tadaa* ei vain kääntää Inua suomeksi, vaan osittain murteeksi! Kagomeni perheineen puhuu nyt itäsuomea ("Sormet poikkeen täl siunaamal, mikä peto lietkii!"), kyläläiseni savoa ("Vuan mittee hiän tiällä istua töpeksii?") ja demonini ruuneperia ("Impyeni, ällös viiveksy!") XD No ei nyt sentään. Rajansa kaikella.

Ai niin, ja rakastan niin niitä ilmeitä *livertelyä* "Why don't you hop in, too? You know the saying, the more the merrier?" *räksätystä*

Lone Wolf and Cub
Tämä on taas kirjastolöytöjä. Yksinäinen samurai seikkailee mukanaan pikkupoika. Tyyliltään ja aiheeltaan niin erilainen kuin mikään edellisistä, ja kerrassaan rakastettava. Rakastan tunnelmaa ja kuvien ekspressiivisyyttä ja tarinankulkua ja historiallisia yksityiskohtia ja ihan kaikkea, ja ajattelin alkaa keräämään tätä kunhan selviän ensin Inusta. Osiahan sarjassa on kymmeniä...

Usagi Yojimbo
Samanlainen kuin LWaC, mutta kuitenkin erilainen. Tuntuu hullulta lukea vaeltavan samurain osin traagistakin tarinaa kun hän on pörröinen pupu, mutta yhdistelmä on ihmeellisen hyvä. Sitäpaitsi, sarjana tämä on jopa mielenkiintoisempi kuin LWaC, sillä tässä on synkkyyden lisäksi myös valoa ja hämäränsävyjä. Näitäkin jaksaa lukea uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Sitäpaitsi Espoon kirjastoista löytyy.

Club 9
Toiseksi tuttavuuteni, ja taas suuri ihastus. Tällä kertaa seikkailemme Haruo Hattorin kanssa nyky-Japanissa, Ginzassa. Tyyli on ehkä realistisempaa kuin monissa muissa sarjoissa, mutta ei kivuulloisesti sitä (mitä todistavat esim. Haruon loistavat naurukohtaukset). Tarina alkaa ehkä hiukan hitaasti, mutta siitä kehkeytyy todella kiinnostava ja viihdyttävä. Haruo on hahmona ehkä mukavimpia, joihin olen törmännyt. Hän on inhimillinen (ei täydellinen missään suhteessa, paitsi ehkä avonaisten katukaivojen löytämisessä...) ja häneen on helppo samaistua. Osia on ilmestynyt vasta kolme, ja Espoon kirjastoissa taitaa olla kaksi. Suosittelen lämpimäsi kaikille.

Time Stranger Kyoko
Ensimmäinen todellinen shôjoni, mutta pidän siitä silti. Vaikka peruskuvio onkin tuttu vaikka kuinka monesta muusta sarjasta (kerätään jotain jotta saavutetaan jokin iso juttu), tämä poikkeaa edukseen eenkin siinä, ettei ole ylipitkä. Katsotaanpas Pokemonia. Card Captor Sakuraa. Dragonballsia. *päänpudistus* Kyokossa on vain kolme osaa, ja se sopii kaltaiselleni rajoitetun budjetin henkilölle loistavasti. Lähinnä ainoa asia, joka ärsyttää on Kyokon jahkailu siitä, kuka häneltä nyt sitten viimeksi suukon varasti. Sen tosin voi antaa anteeksi, kun hän on niin ihana pikku hupakko.

muokkelismakkelis//

Death Note
Tutustuin vasta muutama päivä sitten koulukaverini suosituksesta, luin netistä fanikäännöksenä. Juoni on kiinnostava (nuori älykkö saa haltuunsa vihkon, jonka avulla voi tappaa ihmisiä vain kirjoittamalla heidän nimensä siihen) ja idea hyvä, mutta nyt kun olen päässyt *raks raks sanovat rattaat* kirjaan 8 ja lukuun 62, juoni alkaa lipsua väkisinväännetyn puolelle. Sitäpaitsi se meni listimään lemmikkini :(

Noh, suositeltavaa joka tapauksessa. Juoni on monimutkainen ja vakava, ja vaatii lukijaltaan sekä viitseliäisyyttä että kypsyyttä. Niin, ja onhan siellä muutama bishikin ^^

Ichigo 100%
Tämänpäiväinen tuttavuus. En tiedä pidänkö vai en, mutta luen silti. Kai sekin on jotain. Juoni lähtee liikkeelle siitä, että päähenkilö näkee sattumalta mansikkapikkupöksyt ja tapaa niiden omistajan, ihastuttavan nuoren neidin. Aivan, tässä järjestyksessä. Tyttö katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyikin, jättäen jälkeensä vain matikanvihkon ja sankarimme, joka kuolaa kuin olisi tärähtänyt lopullisesti.

En kuitenkaan lue tätä juonen (jota ei juuri ole, hee) takia vaan sankarimme tähden. Toisin kuin Death Noten täydellisen hillitty ja hallittu, superskarppi ja kyynisen laskelmoiva Raito, Manaka on kuolaava, päiväunissaan puoliksi elävä, kömpelö, epävarma, ääliömäinen... ja toisaalta tosi herttainen. Suorastaan inhiimillinen ihminen. Hänelle toivoo pelkkää hyvää, ja hänen kahjot tempauksensa ovat parasta mahdollista aivolepoa Raiton päätähuimaavan tarkasta go-pelistä.


Mermaid's Scar
Ennestään tuntematonta Takahashia, haa! Toisin kuin Maison Ikkoku, Urusei Yatsura jne Mermaid's Scar on itsenäinen, yksiosainen teos. Sen aihe on huomattavasti vakavampi kuin Rumiko-tädin pitkät sarjat - päähenkilöt haluavat eroon ikuisesta elämästään (toinen on ollut parikymppinen kahdeksisen sataa vuotta) ja lähes täydestä kuolemattomuudestaan. Panee ajattelemaan, mutta toisaalta hiukan tylsä. Kirjan aikana ei varsinaisesti tapahdu mitään - lopputilanne on suunnilleen sama kuin alkutilanne - mutta toisaalta se valaisee hyvin sitä, mitä on elää samanikäisenä vuosisatojen ajan. Kirjassa tosiaan tapahtuu, mutta laajemmin silmättynä voisin väittää, että tässä on "herkkyyttä asioiden edessä", mikä hänen nimensä nyt olikaan. Jossain elokuun Anime-lehden numeross oli siitä juttua. Löytvätkö he merenneitonsa?
pecc@QuakeNet

Laureloth

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #93 : Syyskuu 27, 2005, 17:50:56 »
Minäkin tunnustan kadonneeni anime- ja manga-avaruuteen. Vaikka olenkin mangaa ja animea harrastanut vasta vähän yli vuoden ajan, se on saanut minut täysin koukkuun.
En halua kuitenkaan että minun luullaan pitävän animesta ja mangasta vain koska se on "muotivillitys", satuinpahan vaan tutustumaan oikeisiin ihmisiin.
En itsekään pidä siitä että tästä on tullut tuollainen trendi. Vaikka oikeastaanhan se on ihan sama vaikka joku olisikin kiinnostunut animesta/mangasta tämän villityksen mukana, pääasia on se että tykkää siitä mitä tekee.

Ylivoimainen lempimangani on shoujo-sarja Fushigi Yûgi. Tavallinen japanilainen koulutyttö joutuu kirjan sisälle keskiaikaiseen Kiinaan ja hänestä tulee erään jumalan papitar. Paljon ihmissuhteita, toimintaa ja liikuttavia kohtauksia. Eli täyttä shoujoa^^
FY:stä on tehty myös anime mutta sitä en ole nähnyt enkä välttämättä tahtoisikaan.

Muita hyviä mangoja ovat Gravitation, Neon Genesis Evangelion ja Time Stranger Kyoko. Viimeisimpään rakastuin juuri eilen, kun sain kaveriltani lainaksi kaksi ensimmäistä volumea. Olin iloisesti yllättynyt suomennoksen tasosta. Aiemmat suomennetut mangat ovat jääneet lukematta osittain juuri tökkivän suomennoksen takia.

Lempianimeitani tällä hetkellä ovat Bleach, Gravitation ja Naruto. Muita hyviä sarjoja ovat GetBackers ja Tsubasa Chronicle. Myös FAKE on tullut katsottua useampaan otteeseen.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Manga
« Vastaus #94 : Syyskuu 30, 2005, 17:36:40 »
Hm. Selasin koko topicin läpi, enkä löytänyt itseäni täältä. Oletan siis, etten ole vielä tänne käynyt läpisemässä.

No, siis. Minähän kiinnostuin mangasta/animesta - antakaas kun lasken - kolmisen vuotta sitten. Silloin kun tämä muotivillitys oli vasta puolet pienempi, mutta jo aluillaan. Siispä, olenko minä muodin perässä kulkija? Kaikki saavat ajatella mitä haluavat, mutta henk.koht. olen sitä mieltä itsestäni, etten ole. Sillä en aio todellakaan hylätä mangaa sitten kun se menee pois muodista.

Noh, asiaan. Näitä mangoja (siis niitä hedelmiä ^o^) omistan:

Inu-Yasha
Ensimmäiseni. Niitä omista muutaman, numerot 2, 3, 7, 13, 14, 16 ja 17. En ole enää niin innostunut siitä kuin olin joskus, sillä olen huomannut, että juoni alkaa kulkemaan ympyrää, Kagome on ärsyttävä ja Takahashin piirustustyyli on aika... no, hm. ei mikään parhaasta päästä.

Ranma ½
Ostelin tätä joskus suomenkielisenä, koska se on/oli hauska. Nyt olen kuitenkin alkanut myymään ostamiani kaverilleni, joka siitä edelleen pitää.

Gravitation
Etenkin nyt kaikki epäilee minua muodin orjaksi. XD Ha-ha. Hyvä sarja, siis mangana. Animen näin ensimmäisen kerran joskus vuosi sitten, rakastuin. Pari viikkoa sitten näin animen uudestaan, ja kauhea pettymys. Kuitenkin, mangasta vielä pidän, ainakin niistä alkupään kirjoista. Minua vaivaa kauheasti Murakamin piirustustyylin muuttuminen, se menee vain huonompaan suuntaan. Ja samalla Gravi myös sekaloituu (onko se sana?). Harmi. Niin hyvä alusta, mutta... Lopusta en sano mitään, sillä en ole vielä edes saanut käsiini 12. mangaa.

Saiyuki
Lempisarjani. Miksi ihmeessä täällä suomessa paljon kukaan ei lue sitä/katso animena? Ihmettelen syvästi. Italiassa kun se on suunnilleen yhtä suosittu kuin Gravi täällä. Itselläni on numerot 1, 3, 6 ja 9 (kuten jotkut sattavat huomata, en niinkään piittaa järjestyksestä). Animena olen nähnyt kaikki Gensomadenit ja Reloadit. Gunlockia ja Requiemia en vielä. Suosittelen kaikille actionista, demoneista ja bisheistä pitäville! Kun ostat, kaupan päälle saat vielä mukana huumoria ja angstia! (Tämä ei ole piilomainontaa, pois se minusta, ihan suoraa.) Kaikki lukemaan Saiyukia! Tai ehkei sittenkään, siitä voisi tulla samanlainen ilmiö kuin Gravista, enkä tahdo kaikkien halveksivan sitä, vain siksi, että kaikki lukevat sitä.. Kuitenkin. Minä tykkään.

Tietääkö muuten kukaan vuotislainen Saiyukin tunteva, onko Gaidenia käännetty englanniksi? Jos on, mistä sitä voi ostaa?

Fake
Kiva sarja, loistavaa huumoria, ja pidän Matohin tyylistä. Omistan 1-4. Serkkuni tapaa ostella niitä minulle. ^^ Jee. Lukemisen arvoinen, jos pitää shounen aista/yaoista.

Muita mangoja, joita kirjahyllyssäni on, ovat Hellsing (numero 1) ja X/1999 (numero 10). Niistä en osaa mitään yhden numeron perusteella sanoa, muuta kuin että tuntuvat ihan hyviltä. X on erittäin kaunista.

Lisäksi täytyy mainostaa yhtä manhwaa:
Les Bijoux
Korealainen sarjakuva. Hyvä, myöskin siinä on erittäin kaunis piirustustyyli ja silmaniloja. Ah, niin kovin kauniita miehiä! Itselläni on 1-3. Kannattaa lukea, vaikkei se mangaa olekaan.

No. Siinä se nyt sitten olikin.

Miss Perfect

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #95 : Lokakuu 01, 2005, 17:48:53 »
Minä olen pitänyt animesta jo vuosia. Eli siis tyyliin Pokemon ja digimon. Sailor Moon myös. Vasta viime vuonna törmäsin mangaan. Ennen edes tiennyt mikä se oli. Sain tietää sen Dragon Ball - muodossa. Olen mangan lukemisen aloittanut ennen kesää. Eli siis olen uusi mangan suhteen.

Dragon Ball

Ostin 23:en osan kuukausi sitten. Tykkään tosi paljon tästä sarjasta, se on täynnä taistelua ja muuta... Kuririn on tosi ihana... (<3) Yksi nettikamuni on kertonut kaikki tärkeät asiat ja sellasta... ja hänen takiaan aloin lukemaan niitä.

Ranma½

Tämä manga on tosi hauskaa! Tosin, sitä oli outoa lukea heti sen jälkeen, kun oli lukenut hieman DB:tä... koska se on suomennettu oikein päin. Aika pervoa se kyllä on mutta huumori on tosi hauskaa. Aloitin lukemaan ekasta osasta, joten oon juonen perässä.

Time Stranger Kyoko

Eräs kaverini toi kouluun kakkososan ja pyysin, voinko lukea sitä. Ai, se on ihanaa luettavaa! On mukavaa seurata, miten joku yrittää pelastaa itsensä prinsessan töiltä... ja vieläkun tykkään taikuus fantasiasta! Sitten se on ihanasti piirretty! Se kansikuva kakkososassa on mukava! Ja sitten se kuva, missä Kyoko on kalakulhon kanssa... Olen kyllä lukenut ykkösosankin... mun kaveri osaa taitavasti piirtää Chocolan..

Neon Genesis Evangelionia olen seurannut Subtv:ltä. Sekin on mahtavaa, harmittaa vain, kun se tuli niin myöhään ja sunnuntaisin... Asuka oli lempparini, vaikka se oli ihan liian itsekäs... Nykyäähän sitä ei tule...

PikkuLikka

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #96 : Lokakuu 06, 2005, 16:31:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Joku"

Saiyuki
Lempisarjani. Miksi ihmeessä täällä suomessa paljon kukaan ei lue sitä/katso animena? Ihmettelen syvästi. Italiassa kun se on suunnilleen yhtä suosittu kuin Gravi täällä. Itselläni on numerot 1, 3, 6 ja 9 (kuten jotkut sattavat huomata, en niinkään piittaa järjestyksestä). Animena olen nähnyt kaikki Gensomadenit ja Reloadit. Gunlockia ja Requiemia en vielä. Suosittelen kaikille actionista, demoneista ja bisheistä pitäville! Kun ostat, kaupan päälle saat vielä mukana huumoria ja angstia! (Tämä ei ole piilomainontaa, pois se minusta, ihan suoraa.) Kaikki lukemaan Saiyukia! Tai ehkei sittenkään, siitä voisi tulla samanlainen ilmiö kuin Gravista, enkä tahdo kaikkien halveksivan sitä, vain siksi, että kaikki lukevat sitä.. Kuitenkin. Minä tykkään.

Saiyuki animea en vielä ole saanut katsottua, mutta katsoa haluan mahdollisimman pian. Mangaa omistan ekan osan ja sen olen lukaissut ja Saiyuki Reloadit olen katsonut kaikki rakastuin sarjaan sen upeiden hahmojen takia. Juoni oli vähän niin ja näin, mutta upeat hahmot korvasivat sen. Katsoin Reloadin isoveljeni kanssa eikä hän tykkännyt, mutta eräs kaverini näytti pitävän heti ensimmäisen jakson jälkeen. Itsekkin olen ihmetellyt miksi osa ei pidä tästä sarjasta.

Mangan ostaminen on liian kallista. Varsinkin minun pienelle kukkarolleni. Olin mangapäivillä siellä meni 30 euroa. Ostin kaksi mangaa. (ja sitten tietysti jotain syötävää ettei 30 euroa pelkästään mangaan) Olen jatkuvasti aivan auki.

MUOKS. Kirjoitusvirheet pois.

Namar

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #97 : Lokakuu 06, 2005, 16:36:55 »
No, innostuin tästä mangatyylistä vasta viime kesän alussa lainattuani kirjastosta pari Ranmaa, suomeksi totta kai. Englanniksi en ole kyennyt mitään mangaa lukea yrityksistä huolimatta kun en jaksa sanakirjaa koko ajan plärätä x> . Ranma on muuten hyvä, paitsi se on hirmuisen yksinkertaisesti piirretty ja olisi kivempi lukea sitä japanilaisittain, ja tietty sarja on venytetty aivan liian pitkäksi. Ranmoista minulla on 1,2, 8-15, 17-23.
Pyysin ystävältäni synttärilahjaksi Inu-Yashan, mutta en ole sitä saanut luettua kun en vian saa sitä enkkua luettua >.<". Oh my goddesiakin olen enkuksi yrittänyt, samoin Rumic worldia.
Lukemistani mangoista paras on ehdottomasti Time Stranger Kyoko. Omistan kaikki kolme osaa. Piirrosjälki on tarkkaa ja yksityiskohtaista, juoni hyvä.. Harmittaa vain kun se julkaistiin musta-valkoisena :'( . Paras hahmo on ehdottomasti Sakataki ^^.
Kun Inu-Yasha ja OMG tulevat suomeksi niin aion hankkia kaikki osat, saa nähdä miten rahat riittävät..

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Manga
« Vastaus #98 : Lokakuu 06, 2005, 17:08:37 »
Lainaus käyttäjältä: "PikkuLikka"

Saiyuki animea en vielä ole saanut katsottua, mutta katsoa haluan mahdollisimman pian. Mangaa omistan ekan osan ja sen olen lukassut ja Saiyuki Reloadit olen katosnut kaikki rakatuin sarjaan sen upeiden hahmojen takia. Juoni oli vähän niin jä näin, mutta upeat hahmot korvasivat sen. Katsoin Reloadin isoveljeni kanssa eikä hän tykkännyt, mutta eräs kaverini näytti pitävän heti ensimmäisen jakson jälkeen. Itsekkin olen ihmetellyt miksi ose ei pidä tästä sarjasta.
Ihanna, en olekaan täällä aivan yksin! ^_^ Jos pidit Reloadista, kannattaa ehdottomasti katsoa Gensomadenitkin! Henk.koht. olen sitä mieltä, että se on rutkasti Reloadia parempi, niin piirustustyyliltään kuin juoneltaankin ja muutenkin. Siihen on saatu sama tunnelma, mikä mangassakin on, Reloadiin ei niinkään, minun mielestäin. (Ja nyt täytyy vähän ihkuttaa: kaverini lupasi polttaa minulle Gensomadenin jaksoja! Minulla kun ei niitä itsellä ole. Olen niin onnellinen!) Todellakin, kuten jo sanoin, on ihanaa, että täällä on muitakin Saiyukista pitäviä!

Waidy

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #99 : Lokakuu 09, 2005, 17:14:39 »
Itse pidän mangasta ja animesta, se piirtotyyli ja kaikki.. Se on vain niin hienoa, juoni on melkein kaikissa tietämissäni mangoissa (miten se taipuu?) ja animeissa hyvä tai edes OK.

Itse luen Ranma ½ (olkoot pojille suunnattu) ja olen katsonut Sailor Moonia ja lukenut W.I.T.C.H :iä.

Haluaisin edelleen katsoa & lukea, mutta perhana vieköön, ei minulla ole varaa tilata W.I.T.C.H :iä koska se maksaa niin paljon, eikä niin paljon älyä herätä lauantaisin katsomaan Sailor Moonia (jos se edes enää tulee lauantaina).

Jotenka, Ranma ½. Idea pojasta joka muuttuu kylmään veteen joutuessaan tytöksi, on todella hyvä. Lempihahmojani on Akane ja tietenkin Ranma.

Sekava viesti, tiedän. Yrittäkää saada jotakin tolkkua! ^^