Kirjoittaja Aihe: Manga  (Luettu 67526 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Ayasha

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #100 : Lokakuu 10, 2005, 21:59:59 »
Minä tutustuin mangaan, kun ensimmäinen Dragonball ilmestyi suomeksi. Ostin sitä siihen asti, kunnes tuli ne pedofiliasyytökset tjsp, sen jälkeen en enää oikein päässyt mukaan julkaisutahtiin ja se jäi sitten siihen. Dragonball on ainakin ensimmäisten osiensa perusteella kyllä minun mielestäni kovin hauska ja viihdyttävä sarja, jota ei ollut tylsä lukea. Ehkä joskus jatkan tämän sarjan lukemista..

Kun One Piecea alettiin julkaista, olin innokkaana ostamassa ensimmäistä albumia, sillä olin kuitenkin menettänyt jo sydämeni mangalle, vaikka pitkä tauko lukemisessa olikin ollut. Pidän One Piecestä, mutta mielestäni nämä viimeiset osat ovat alkaneet jo vähän tökkimään ja junnaamaan paikallaan ja kun tiedän, että sarja on ikuisuusprojekti, en välttämättä jaksa kerätä sitä loppuun asti, ellei sarjassa tapahdu jotain merkittäviä juonenkäänteitä. Minusta ne taistelukohtaukset ovat yksinkertaisesta tylsiä ja sekavia ja haluaisinkin juoneen enemmän ns. sisältöä. Merirosvot aiheena on kivoja, piirrustustyylistäkin tykkään jonkunverran ja joihinkin kohtiin on eksynyt ihan hyvää huumoriakin, mutta kaipaisin enemmän vaihtelua ja nopeammin etenevää juonta. Tosin haluaisin kovasti tietää, että miten sarja päättyy, että ehkä sittenkin joudun keräämään kokosarjan, kun en keskenkään haluaisi jättää.. Lisäksi myös avokkini lukee tätä ja pitääkin tästä.

Ranma ½ olen lainannut kirjastosta, nyt olen lukenut 17 osaa ja odotan, että uudemmat palautettaisiin jotta saisin lainata nekin. Minä pidän Ranmojen huumorista, kovasti. Ensimmäisten kirjojen taistelukohtaukset olivat minusta tylsiä, niinpä minun mielestäni sarja ei vielä ole muuttunut liian pitkäveteiseksi, eikä sarja minun mielestäni junnaa vielä liikaa paikallaan, koska Ranmoissa ei mielestäni ole selkeää päämäärää mihin pyritään, toisinkuin One Piecessä. Shampoo on ihana, tykkään hänestä kovin. Shampoon ansiosta olenkin taas vähän innostunut piirtämisestä ja mielestäni hän on mukava piirrettävä, koska on niin yksinkertainen, että minäkin osaan tussata hänet. Hyvin hauska sarja, olen naureskellut paljon tätä lukiessani.

Time Stranger Kyoko oli mielestäni hyvä sarja, etenkin viimeinen kirja oli todella kaunis. Piirtojälki on nättiä, ilo katsella sellaista. Kahdessa ekassa kirjassa juoni ei ollut mielestäni kummoinen, mutta kolmas kirja mielestäni pelasti koko sarjan. Mukavia hahmoja ja tätä lukiessa meni suhteellisen kauan, kun piirroksiin piti keskittyä kunnolla, ne olivat niin kovin kauniita ja yksityiskohtaisia.

Ensimmäiset osat Conania lainasin kirjastosta juuri ja yllätyin hyvin suuresti siitä, että sittenkin pidän tästä sarjasta. En olisi uskonut, sillä en ole mikään hirveän suuri dekkareiden ystävä. Ehkä tämäkin sarja menee jatkossa pitkäveteisemmäksi, mutta ensimmäinen osa ainakin oli todella hyvin onnistunut. Piirtojäljestä en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta veren ja hampaiden lentäminen on toteutettu mielestäni hyvin, ne ovat pistäneet siis hyvässä mielessä silmään.

Lisäksi olen lukenut kolme osaa Chobitsia (lisää olen tilannut) englanniksi ja pidän tästä sarjasta kovasti. Chiihin ihastuin hahmona kovasti kun netistä joskus aikoja sitten eksyin katselemaan hänestä tehtyjä tietokoneen taustakuvia. Nyt pidän hänestä vielä enemmän, kun tunnen paremmin hänen persoonansa ja olen huomannut hänen sisäisen suloisuutensa. Lisäksi Chii käyttää ihania gosurori henkisiä vaatteita. <3

Olen tilannut muutamista sarjoista kirjoja ja odotan niitä kovasti ja toivottavasti ne pian saankin. Lisäksi kun pääsen 21 päivä Helsinkiin, on tarkoitukseni haalia mukaan jonkinmoinen kasa mangaa, kun kerrankin on mahdollisuus, enkä kokoaikaa jaksaisi tilailla netistä.

Manga on oikeastaan ainut harrastukseni tällä hetkellä ja siksi minulle kovin tärkeä, siksi myös yritän mahdollisimman pian saada niitä kovin kauniita sarjoja, joita suomeksi ei vielä ilmesty. <:


Muoks. Niin ja piti vielä sanoa, että mielestäni englanti istuu mangaan paljon paremmin kuin suomi, ja vaikken kovin hyvä englannissa olekaan, luen mieluummin englanniksi kuitenkin.

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Manga
« Vastaus #101 : Lokakuu 17, 2005, 16:24:28 »
En tiedä onko tämä nyt pilkunviilausta, mutta yleensäkin sana "manga", tarkoittaa japanilaisen piirtäjän tekemään sarjaa. Ei siis sitä, että piirretään isot silmät ja pinei suu hamoille etc. Uusimmassa Anime-lehdessä oli tästä aiheesta juttua. Siis vaikka japanissa manga tarkoittaa pelkästään sarjakuvaa, niin suomessahan sille on jo sana, joten mangalle on vakiintunut merkitys, joka on "japanilainen sarjakuva". Täten siis luultavasti kukaan ystävistäsi ei piirrä mangaa, vaan manga-aiheisia sarjakuvia tai sitten ihan vaan manga- ja anime-tyylisiä hahmoja.

Itsekin olen vielä aika rookie. Jokusen vuoden olen mangaa ja animea harrastanut tietoisesti. Sitä ennen olen lapsena katsellut vaikka ja minkäsorttista animea, hopeanuolta, Lady ladya, Candy Candya, Sailormoonia ollessani saksalaisten serkkujeni luona, Seikkailumetsää yms. Aloitin Fushigi Yûgilla, ja siihen olen vieläkin ihan rakastunut. Ostin 6 jo ilmestynyttä kirjaa 4 päivän aikana, ja jos yhden kirjan hinta oli 21,40, niin rahaa meni. Mutta oli pakko saada kaikki jo ilmestyneet kirjat itselle. :> Sittemmin Fushigin jälkeen olen lukenut aika paljon, joista suurin osa on manga-ka Yû Watasen. Rakastan hänen piirustustyyliään. Ja lähinnä valitsen mangat ja animet niiden piirrustustyylin takia. En nimittäin voi sietää rumaa piirtoa, kuten esmes GTO:ssa. Yäk. Tämä varmaan johtuu siitä, että piirtäminen on aina ollut intohimoni, ja jostain syystä olen aina piirtänyt vähän manga-tyylisesti. Johtuu varmana juuri näistä lapsuuden animaatioista.
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Elindar

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #102 : Lokakuu 17, 2005, 19:11:46 »
Mwah, mwah. Onhan täällä juttua mangastakin. ^^ Hjuva.
Minä itse olen otaku pahimmasta päästä ja mangastahan kaikki lähti liikkeelle. Eka mangani oli ensimmäinen suomennettu, eli Ranma½. Ihan koht. hyvä manga, mutta niin julumetun pitkä. Minun keräämiseni loppui osaan numero 16.
Nykyään olen jo vähän laajentanut tuota skaalaa. Narutoa, Death notea, Blechiä, Tsubasaa, Inuyashaa ja D.Gray-Mania tulee luettua. Kaikki ovat hyviä ja suositeltavia niille, jotka eivät ole nihin vielä koskeneet. ^^
Mangaa tulee ostettua kaupasta, jos vain sattuu löytymään (ja tietty netistä lataamalla löytää hyvin.)

Chirai

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #103 : Marraskuu 28, 2005, 18:52:32 »
Lainaus
Ärsyttääkö ketään muuta kauppojen hyllyiltä pursuavat "how to draw manga" -kirjat?


Minua. Ne on jotenkin niin. Tai siis, aikalailla pöö. En kyllä osaa perustella, mutta ärsyttää. Yleensäkin koko manga muoti-ilmiönä - juttu.

Itse olen tosin varmaan niitä muodin uhriksi joutuneita .___. Jotain puolitoistavuotta sitten tutustuin ja rakastuin. Tietysti ensin oli jotain Ranmaa mitä innokkaasti ostin viisi kirjaa kunnes en enää jaksanut.

W.I.T.C.H sun muut eivät tosiaankan ole mangaa. Minua ärsyttää jopa se, kun joskus viime vuonna joku kysyi "onks toi mangaa mitä sä piirrät". Vaikka pidänkin manga-tyylistä, niin en kyllä kestä noita. Kun en minä voi piirtää mangaa kun en ole japanilainen x.X Ehkä otan kaiken vähän tyhmästi, mutta.

Kauhean reippaalla tahdilla en kykene ostamaan mitään, sillä rahani ovat vähän niin ja näin .___. Viimeksi ostin Kare Kanon viidennen osan (pöö, ostin sen ensimmäisen vuosi sitten, tämä on varmaan kaikkein nopein sarja ikin), rakastan koko sarjaa ihan kamalasti ja tahdon sen seuraavan. Niin ja Mouryoun Kidenin viimeisen, mitä en vielä ole edes lukenut (ostin viikonloppuna). Lempisarjoja ovat juuri tuo Kare Kano, sitten xxxHOLiC ja Angel Sanctuary.

Minulla on muutama kaveria, jotka puhuu mangaharrastuksestaan ja ostaa vain Conanit sittarin hyllyltä. Sitten kun tänäänkin luin koulussa tuota Mouryou Kideniä, ne on ihan että "mitään englanninkielistä ei tueta" >.<

Haru

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #104 : Joulukuu 12, 2005, 19:31:35 »
Pidän muutenkin sarjakuvista, joten ei ole kumma juttu kun kiinnostuin mangasta. Ensimmäinen, minkä sain käsiini oli Ranma 1/2, joka kyllä jaksaa naurattaa vaikka kuinka monta kertaa. Ainoa pulma on se, että sarja toistaa itseään ja samoja juonikuvioita, johtuneeko siitä, että kirjoja on niin monta. Takahashi piirtää todella taitavasti, pidän hirveästi hänen tyylistään. Niin, ja toinen pulma ovat tönköt suomennokset. Suosittelen lämpimästi englanninkielisiä ranmoja :)
Time Stranger Kyoko oli myös ihan mukiinmenevä, mutta jotenkin liian tyttömäinen jopa minulle, välillä melkein ärsyttävä. Piirrostyyli on kaunista ja huolella tehtyä.
Pidin Inu-Yashan ensimmäisestä kirjasta. Tarina alkoi hyvin ja kun Takahashi on piirtäjänä, mitään ei puutu. Jatkan varmasti niiden lukemista.

(Aivan, W.i.t.c.h. ei ole mangaa, sillä piirtäjät ovat italialaisia, mutta se on saanut vaikutteita mangatyylistä)

Muokkausta 29.7.2006
Manga tuli ja myös jäi minun elämääni. Tähän mennessä olen testannut useimpia suomennettuja sarjoja ihan mielenkiinnosta, ja uusi suosikkini on Salapoliisi Conan (mainio vastakohta esim. Ranmoille). Myös Neon Genesis Evangelion on erittäin mukavaa luettavaa.
Ihastuin todella Rozen Maidenin ensimmäiseen osaan (tahdon nähdä animen!), ja luulen, että hankin muutkin osat (jos joku viisas ihminen tietää, montako niitä tulee, niin informoikaa!)
Länsimainen sarjakuva on melkeinpä jäänyt kaappiin (no, ei nyt ihan: Don Rosan Ankat menevät). Sääli, mutta kun parempaa taidetta ja juonikuvioita on olemassa, ei voi mitään.

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Manga
« Vastaus #105 : Joulukuu 19, 2005, 19:50:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Yugo"
En siis pidä muoti-ilmiöistä, ja manga nyt sattuu olemaan sitä, kuten kaikki muukin Japani.


Et sitten luultavasti pidä muodikkaista vaatteistakaan, etkä Harry Potterista, Etkä Lotrista jne. Mikä tekee animesta ja mangasta muoti-ilmiön, mutta ei Harry Potterista sun muista.

Lainaus käyttäjältä: "Yugo"
Tai no siis suuri osa mangan lukijoista tuntuu lukevan vain ja ainoastaan mangaa.


Tunnetko yhtään tällaista ihmisstä?

Lainaus käyttäjältä: "Yugo"
Mut joo ootan että joku tulee sit tästäkin vinettää. >___>


Odotuksesi palkittiin. Tiedän, että "vinetys" ärsyttää, mutta en myöskään pidä siitä, että ihmiset perustelevat mielipiteitään vain omien mielikuviensa mukaan vaikka eivät ole kokeilleet edes lukea mangaa (ja vaikka ei pitäisikään yhdestä, on tyylilajeja niin paljon, että on ihme jos ei pidä yhdestäkään). Olen myös käännyttänyt manga-vihaajia lukemaan mangaa ja he ovat nyt koukussa.

Oma mielipiteeni mangasta... Mangaa olen nyt lukenut vuoden ja pari kuukautta eli suhteellisen vähän. Ensimmäinen mangani oli "Pita-Ten" ja ihastuin siihen heti. Pian tämän jälkeen Ostin Ranma ½ 1 (pakkohan se oli, kun viisi euroa maksoi... ja suomeksi oli) ja olin koukussa. Animea olin katsonut pari kuukautta ennen tätä.
Olen lukenut lukemattomia manoja, one piece (Luffy... n_n Pakko nauraa), conan (salapoliisijutut ovat muutenkin mieleeni) ja D.N.Angel kuuluvat niihin suosikkeihin, mutta ykkösenä on Death note, jota olen lukenut 38 chapteria. Tarkoituksena olisi iha nostaakin nuo kirjat kun saavat niitä pidemmälle julkaistua.

[Ehkä off]Tuosta "lukevat vain mangaa" jutusta vielä... Luen kyllä ihan tavallisiakin kirjoja, jos sitä tarkoitit ja tilaan Aku Ankkaa, Mustanaamiota, Roope Setää ja ostan taskukirjoja. Mustanaamion kyllä lopetan pian kun tarinat toistavat itseään. Aku Ankassa on välillä muutama helmi, mutta enimmäkseen tarinat ovat huonosti piirrettyjä ja sutaistusti käsikirjoitettuja. Manga vain on parempaa.[/ehkä off]

Minun pitää pian hankkia uusi kirjahylly, koska tuo vanha alkaa täyttyä mangasta ja anime dvd-levyistä (tosin mangakirjoja on hylly täynnä)

motiivi

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #106 : Joulukuu 20, 2005, 21:02:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Alcor"
Miksi se on hienoa/huonoa
-Huonoa? Siksi, että se on tällaista "tehdään nyt tätä koska se on muotia" ja siitä tulee ensimmäisenä pokemonit ja digimonit mieleen ja se ei ole hyvä juttu. Sitä paitsi, manga-sarjikset ovat ihan ufoja. Niissä ei ole päätä eikä häntää ja ne ovat TYLSIÄ.


Muodista en tiedä, mutta mangaa suomennetaan yleisesti varmaankin sen takia, että sille on kovasti kysyntää --> tulee uudenlaista kulttuuria. Oi miten yleistävää, ihan puistatti. Niissä ei ole päätä eikä häntää ja ne ovat TYLSIÄ. Kerropa minulle mangat mitä olet lukenut? Joissain mangoissa ei ole päätä eikä häntää, mutta uskon että varmasti löytäisit jostain mangan jossa on sekä pää että häntä. Ja että tyylit ovat rumia! Mangatyyli ei ole yksi käsite, ei yksi tietty tyyli.

Kiitos.

Mielestäni suomen mangatarjonta on tällä hetkellä ihan OK, mutta en ole asiaan aiemmin hirveästi perehtynyt enkä tiedä kannattaisiko tänne tuoda mitä mangasarjoja. Mutta luen suomennettuja: Ranma 1/2, One Piece, Tokyo Mew Mew, Salapoliisi Conan, Time Stranger Kyoko. Pidän, ja useihin tyyleihin olen ihastunut.

Lainaus käyttäjältä: "Yugo"
Tai no siis suuri osa mangan lukijoista tuntuu lukevan vain ja ainoastaan mangaa.


Minä luen mangaa, mutta luen myös muuta kirjallisuutta ja sarjakuvakirjallisuuden klassikoita kuten Aku Ankkaa, Asterixia, Tinttiä, Lucky Lukea, Lassia ja Leeviä, Karvista. Minulle se ei ole noussut esimerkiksi Aku Ankan ohi, vaan on jossain sen tuntumassa. :D Eli en ole unohtanut muita sarjakuvia mangan myötä, onneksi.

Poissa Zazuli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Manga
« Vastaus #107 : Joulukuu 22, 2005, 10:17:53 »
Mangat ovat niitä harvoja sarjakuvia joita luen. En ole vielä tavannut mitään länsimaista sarjakuvaa, joka iskisi yhtä hyvin. En vain pidä länsimaalaisten tyylistä. Aku Ankkakin on alkanut kyllästyttää. Täältä löytyy kaikki lehdet vuodesta -84 ylöpäin ja sanoisin, että jotkut tarinat muistuttavat huimasti toisiaan. Eli sekin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää. Mangassa en ole vielä tähän törmännyt.

ENsimmäisen kerran kuulin mangasta netin kautta. Jokapuolella siitä puhuttiin, joten kun löysin kirjastosta Inu-Yashan jonkin osan lainasin sen ja katsoin millaista se oikein on.  Se oli jonkin aikaa ennen kuin Ranmaa alettiin suomentamaan. Kyllähän tuo Inu-Yasha oli ihan  mukava, mutta siitä en sanoisi sen alkaneen. Jossain vaiheessa sitten tuli ostettua kaupasta Ranman neljäs osa ja siitä se sitten alkoi. Ostin sitä "muutaman" osan. Löytyy nyt tuosta kyseisestä sarjasta osat 1-18, suomeksi. Lopetin ostamisen, koska havaitsin, että on olemassa kymmenen kertaa parempia sarjoja.

Fennicassakin on tullut muutaman kerran käytyä. Sieltä on tarttunut mukaan tämän hetkinen rakkauteni: Diabolo. Kerran rakas isosiskoni luki tuon sarjan ensimäisen osan (tällä hetkellä minulla on siis niitä kaksi, tietojeni mukaan niitä on kolme) ja sanoi tehneensä minusta sosiopaatin. Minulla on edeellenkin hauskaa tuon väitteen kanssa. Isosikoni siis näytti minulle ensimmäisen jakson Hellsingiä opetti kuuntelemaan vähän sitä sun tätä. Nightwishiinkään en olisi tutustunut ilman häntä. En sitten tiedä kuinka tosissaan hän oli tuon sanoessaan, mutta kyllä hän siitä myös pitää.

Myös Chobits kuuluu lempimangaluettelooni. Olen myösn nähnyt kyseisestä animesta kolme ensimmäistä jaksoa ja sanoisin, että en ihmettele jos jotkut näkevät siinää pelkkää pervoilua. 1. mangassa tapastuu enemmän kuin noissa kolmessa jaksossa. Chobitsissa on jotain aivan suoloista ja syvällistä josta pidän.

En pidä mangasta vain koska se on muoti-ilmiö. En ole ollut sellainen, että: "Noku, kaikki muutki"- tyylin hyppimässä minkään vain perässä. oli selllainen viimeksi kahdeksan vuotiaana. Aidosti näen mangassa enemmän kuin missään muissa sarjakuvissa.

eyrie

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #108 : Joulukuu 22, 2005, 12:32:37 »
En ole nyt 100% varma olenko jo kerran tähän topikkiin kirjoittanut, mutta 90% kuitenkin minusta uskoo etten ole ^-^.

Minun ensimmäinen mangani oli D.N. Angel jonka sain käsiini ensimmäistä kertaa noin vajaa vuosi sitten. Pidän sarjasta vieläkin kovasti vaikka välillä tuo teini ihastus/romanssin tuputtaminen alkaa vähän käymään yli hilseen. Olen tosin vasta ensimmäisen osan päässyt lukemaan (animea olen nähnyt kaksi jaksoa).

Hellsing
Hellsing oli ensimmäinen manga minkä ostin itselleni. Sarja on aivan loistava ja ihailen valtavasti Kohta Hiranon kykyä ja tyyliä piirtää. Hän saa todellakin kuvat elämään ja mitä edemmäksi tarinassa on menty sitä paremmaksi piirtäjäksi hän on kehittynyt. Tottakai sarjassa on jonkin verran kliseitä (kuten Alucardin ulkonäkö, todellinen vampyyri klisee) jotka on onnistuttu kuitenkin kääntämään vain edukseen. Onnistuin kaksi poikaa luokastanikin käännyttämään Hellsing-faneiksi. Tällä hetkellä hyllyltä löytyy osat 1-7 (toisin sanoen kaikki mitä tällä hetkellä Dark Horse on englanniksi julkaissut).

Gravitation
Koska olen aivan hulluna poikarakkaus tarinoihin niin tietenkin myös Gravitationiin. Olen myös huumorin nälkäinen lukija ja Gravi on tarinaltaan niin ihanan hulvaton, sekä kaunis ja koskettava, että se sopii minulle täydellisesti. Maki Murakamin tyyli ei ole ilahduttanut kaikkia, mutta minusta se sopii Gravitationin tapaiseen sarjaan täydellisesti. Omistan osat 1-8.

FAKE
Ahh, tätä nostalgiaa! FAKE oli ensimmäinen shounen-ai sarja joka löysi tiensä käsiini. Se on löytänyt hyvin varman paikan sydämmessäni ja Deen sekä Ryon tarina on täydellinen. Sanami Matoh osaa hyvin kuvata piirroksillaan myös toimintaa ja hänelläkin on oma, ihailtava tyylinsä. Viimeisen volumen 'kevyt' yaoi kohtaus oli sekin vain plussaa. Omistan kaikki osat (1-7).

Angel Sactuary
Koska rakasta Kaori Yukia :'). Omistan vasta osat 1-2, mutta innolla odotan, että saan rahaa seuraaviin osiin. Idea AS:ssä on mahtava ja pidän siitä, että Kaori Yuki on taas ottanut töihinsä mukaan vähän rankempia aiheita (insesti ja sitten tietenkin lukuisat vihjailut homoseksuaalisuuteen). Piirrustusjälki aivan älyttömän kaunista. Muita Kaori Yukin töitä kuten Boys Next Door, Blood Hound ja Count Cain olen ladannut koneelleni englanniksi käännettyinä.

Loveless
Lovelessin 1. osahan julkaistiin helmikuussa Tokyopopin toimesta englanniksi ja minäpä olin tietenkin ostamassa heti kun vain mahdollisuus tuli. Tutustuin sarjaan animen kautta ja odotin mangan ilmestymistä kuin kuuta nousevaa. Tästä sarjasta huomaa taas kuinka alkuperäinen manga on jopa parempi kuin animeversio jonka en edes ajatellut voivan olevan mahdollista.

Näiden kolmen kolmen sarjan lisäksi omistan myös ensimmäisen osan Cross nimisestä sarjasta, joka tuntuu hyvin lupaavalta. Chobitsia luin ystäväni luona ja siitäkin pidän kyllä kovasti vaikka aivan lempisarjoihini se ei yllä. Ranmat, Inu-Yashat ja Dragonballit saavat puolestani mennä viemäristä alas. Ne on muutenkin enimmäkseen suunnattu hitusen nuoremmille ja muutenkin nämä loputtomat sarjat (kuten DBZ ja One Piece) alkavat tuntua jossain vaiheessa puulta.

Koneeltani löytyy tietenkin mukava pinkka vain japaniksi ilmestyneitä doujinshejä, oneshotteja ja kokonaisia sarjoja joita on sitten käännetty englanniksi ja jaettu meille eurooppalaisille. Suurinosa niistä on tosin yaoita ^-^ (esimerkkinä Yamane Ayanon Crimson Spell).

Minulle manga on ajanvietettä niin kuin mikä tahansa muu lukeminen. Länsimaisia sarjakuvia en oikeastaan pahemmin lue vaikka Aku Ankkoja ja muita on kyllä tullutkin pienenpänä luettua (tänäpäivänä nautin aidosti ainoastaan Don Rosan Akuista). Minua ei yksinkertaisesti kiinnosta Teräsmiehet ja Mustanaamiot (vaikka en tarkoita, että länsimainen sarjakuva olisikin pelkkää Teräsmiestä ja Mustanaamiota). Olen puhtaasti koukussa mangaan ja sille ei mitään voi :>.

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Manga
« Vastaus #109 : Joulukuu 28, 2005, 22:22:53 »
Pöh, pöh ja PÖH!! Minä en lue mitä vaan mangaa, niinkuin en lue mitä vain sarjiksia. En etsi luettavaa perusteilla "sen täytyy olla mangaa" tai lue mitään sen vuoksi että "sen on oltava länsimaista". Pidän itseäni ajattelevana ihmisenä ja minähän luen mitä minua huvittaa. Minusta kaikki manga ei todellakaan ole hyvää vaikka sitä luenkin. Manga ei ole länsimaista sarjakuvaa ihmeellisempää, niinkuin ei ole Aku Ankka vaikkapa Viivi ja Wagneria ihmeellisempää. En tajua tätä eroa joka on väkisin tehtävä länsimäisen ja japanilaisen sarjakuvan välille.

Yugo: Sinä itse kohennat koko ajan tätä luuloa ettäkö manga ja länsimainen sarjakuva olisivat muka jotenkin niiiiin erilaisia. Väität ettei mangan lukijoita kiinnosta länsimaiset sarjakuvat? Älä viitsi. En usko että kukaan on niin tyhmä että lukee jotain vaan sen vuoksi että se kuuluu johonkin tyyliluokkaan. Eiköhän jokainen lue nauttiakseen. Jos joku löytää enemmän nautintoa mangasta kuin länsimaisesta, onko se sinusta joku rikos? Minä en sitä paitsi ajattele ettei mangaa parempaa ole: ajattelen ettei Fushigi Yûgia (<-mangaa) parempaa sarjakuvaa ole olemassakaan. Ymmärrän kritiikkisi niitä kohtaan jotka tosissaan lukevat mangaa vain koska_se_on_mangaa. Se onkin tyhmää ja sitä tulisikin kritisoida.

Turhat yleistykset voi toki aina jättää poies. :>
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Manga
« Vastaus #110 : Joulukuu 28, 2005, 23:33:27 »
Lainaus
En tajua tätä eroa joka on väkisin tehtävä länsimäisen ja japanilaisen sarjakuvan välille.


Itse asiassa en minäkään. Miksi ihmeessä minä nyt lukisin mangaa vain siksi, että sen on tehnyt joku japanilainen? En edes tiennyt, että manga on japanilaista sarjakuvaa, kun ensimmäisen kerran luin sitä O_o Minulle on aivan sama, vaikka Kenshiniä piirrettäisiin Keniassa, kunhan sitä jaksaa lukea. Sama pätee kaikkeen muuhunkin lukemaani.

Muutenkin "mangatyylin" ja "länsimaisen tyylin" erot ovat mielestäni aivan... liioiteltuja. Eihän kaikissa länsimaisissakaan sarjakuvissa ihmisen anatomia ole realistinen. Monissa Disneyn leffoissa hahmoilla on julmetun kokoiset silmät. Ja monissa mangoissa taas ei ole. Ja heti jos erehdyn piirtämään jollekin töherrykselleni isot silmät, niin joku hyökkää kimppuuni karjuen: "WAAAAAAH! Mikä manga-anime-hörhö sä oikein olet!!!" *Huokaus* Kun katsoo nelivuotiaana piirtämiäni kuvia, niin ihan saman kokoisia silmiä minä olen silloinkin piirtänyt O_o

Lainaus
Minusta on todella epäreilua lokeroida kaikki uudemmat fanit wnb-faneiksi.


Yep. Olen muistaakseni vaahdonnut tästä aiemmin tässä topicissa. Miksei ihmisten voi yksinkertaisesti antaa fanittaa rauhassa niitä asioita mistä tykkäävät, ilman wannabe-leimasimia?
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Hassu

 • Karkulainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Manga
« Vastaus #111 : Joulukuu 29, 2005, 13:12:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Pot"
Tykkään mangasta, manga-tyylin piirustukset on ihania. Luen kyllä vaan W.i.t.c.h.-lehdestä mangaa. En piirrä mangaa, paitsi piirustuksissani voi olla vaikutteita mangasta. Eikös Pokémonkin ole animea? Sitä katsoin joskus pikkusena. Manga kyllä rulaa, mutta olen samaa mieltä, että siitäkin on tehty muotijuttu vaikkei tarvitsisikaan. Manga on nättiä katsoa, mutta suht vaikeeta piirtää.


Ei W.i.t.c.h. ole mangaa. Se on jossain numerossa, muistaakseni nro.30. Mangaa ovat esim. Ranma½, Salapoliisi Conan, Inuyasha, Dragon balls onhan niitä toki muitakin. Mutta tässä muutaamia omia suosikkejani. Itse en ole lähtenyt mangaa lukemaan muotivillityksen takia. Eräs nettituttavani luki sitä ja päätin kokeilla. Nykyään piirrän oikeastaan kaiken mangana. Paitsi eläimet. Manga on hyvä sarjakuva, mutta toisinaan hieman aikuisviihteen puolelle menevää. Japanissa on hieman eri käsitys mitä pienille lapsille voi näyttää.

Meidän luokallamme koulussa alkoi mangavillitys sen jälkeen kun minä aloitin lukemaan mangaa. Eli tästä opimme jälleen kerran jotain.
| Neville Longbottom vuosimallia 2008 | Hymiöiden liikakäyttäjä vuosimallia 2009 | Luuleeko ravut että kalat osaa lentää? |

Elindar

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #112 : Joulukuu 29, 2005, 13:26:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Marygold"
Lainaus
En tajua tätä eroa joka on väkisin tehtävä länsimäisen ja japanilaisen sarjakuvan välille.
 

Itse asiassa en minäkään. Miksi ihmeessä minä nyt lukisin mangaa vain siksi, että sen on tehnyt joku japanilainen? En edes tiennyt, että manga on japanilaista sarjakuvaa, kun ensimmäisen kerran luin sitä O_o Minulle on aivan sama, vaikka Kenshiniä piirrettäisiin Keniassa, kunhan sitä jaksaa lukea. Sama pätee kaikkeen muuhunkin lukemaani.

Amen. Minulle on ihan sama, missä joku sarjakuva on tehty. En tajua, miksi ihmisille tulee aina jotain ennakkokäsityksiä mieleen sanasta manga. Sanahan tarkoittaa japanilaista sarjakuvaa. Okei, yhtä hyvin se voisi tarkoittaa vaikka jotain ukrainalaista sarjakuvaa, ja silti ihmiset lukisivat sitä. :D  
Useimmat mangasarjat vain sattuvat olemaan niin laadukkaita että niitä lukee mieluummin kuin vaikka Aku Ankkaa. Sitä paitsi Akukin on ihan ok.

Lainaus käyttäjältä: "alcor"
Siksi, että se on tällaista "tehdään nyt tätä koska se on muotia" ja siitä tulee ensimmäisenä pokemonit ja digimonit mieleen ja se ei ole hyvä juttu. Sitä paitsi, manga-sarjikset ovat ihan ufoja. Niissä ei ole päätä eikä häntää ja ne ovat TYLSIÄ.

Apua. Luuletko, että mangakat (eli manganpiirtäjät) tekevät näitä sarjoja vain siksi, että me suomalaiset saisimme niitä lukea? He tekevät sitä työkseen ihan niinkuin, hm, normaalinkin sarjakuvan piirtäjät. Mangalla nyt vain sattuu olemaan kysyntää Suomessa yhä enemmän ja enemmän, ja siksi niitä kannattaa ottaa kauppoihin.
Vai ovat kaikki mangat 'ufoja ja tylsiä'. Suosittelisin tutustumaan erilaisiin sarjoihin. Jotkut sarjat saattavat olla aluksi ainakin outoja, siltä minustakin ensin tuntui. Mutta pian se 'outous' häviää, ja siitä alkaakin pitää. :P
Ja jos et pidä, niin älä sitten lue. Yksinkertaista. Manganvihaajien on ihan turha valittaa, ei tämä buumi tästä ainakaan vähene sen voin sanoa. x)

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Manga
« Vastaus #113 : Tammikuu 15, 2006, 15:03:41 »
Jep. Manga- ja anime-tyylisiä hahmoja ja piirrustuksia voi piirtää, muttei mangaa tai animea. Kun ne nyt sattuvat siis olemaan japanilaisia tuotoksia, ja animea on todellakin vähän hankala kotitekoisesti piirtää, kuten animaatioita yleensäkin (Ellei omista tietokoneessaan sitä microsoftin ihanaa osaa jolla voi piirtää animaatioita. <3 :D)

//edit: Isilmirë: Jeps, tuolla saa varmaan vähän parempia animaatioita aikaan. Tarkoitukseni oli olla vähän sarkastinen, muistan vieläkin kun tein ala-asteella tuolla microsoftin ohjelmalla tikku-ukko-animaatioita ja ne oli niin khuuleja. :p Muistaakseni se microsoftin ohjelma oli vähän yksinkertainen siihen jos haluaisi kunnon animaatioita piirtää. Tosin viimeksi käytin moista ala-asteella joten voin olla väärässäkin. :/
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Yoshei

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #114 : Tammikuu 24, 2006, 16:01:54 »
Plööts. Kaikilla näyttää olevan erilainen käsitys mangasta.

On niitä jotka eivät lue sitä koska ei vain pidä siitä tai vihaavat sitä tai pitävät täytenä hentaina (huom! Täyttä hentaita on vain 1% kaikesta mangasta. pehmohentai ja perverssi manga on sitten erikseen..).  On niitä jotka ovat olleet jo viime vuosisadanpuolelta asti mangafaneja. On niitä jotka ovat vasta alkaneet lukea mangaa, kun sitä on alkanut tulla suomeksi ja ovat "ovat muodissa mukana" niin että kaiken pitää olla niin japania että! On niitä jotka ovat alkaneet lukea sitä kun muutkin ovat sanoneet että ne ovat hyviä ja alkaneet itsekin pitäät niistä tai olivat parivuotta sitten otakuja, mutta nyt ovat vähän hiljentyneet tai ne jotka ovat vain ottaneet pokkarin käteen kaupasta, vaikka eivät tienneet, että ne olivat mangaa.

Itse kuulun niihin, jotka olivat pari vuotta sitten täysotakuja ja japanfriikkejä, enkä kuvitellut että japanissa on muutakin kuin mangaa.
Nyt olen tajunnut, että ei japani niin ihmemaa ole ja näin. Olen pistänyt osan pokkareistani kirpparille, ja repinyt puolet mangakuvista  seiniltäni.
Nyt toivon tosiaan, että ensi syksynä on muodissa joku muu sarjakuva.
Itse olen vannonut olevani pitkän tähtäimen manga-fani, tai siis niiden tasan kahdeksan mangan fani ainakin, mitä olen nyt keräillyt, joten en kyllä aijo lopettaa vaikka ne menisi kuinka pois muodista. Animeista en ole koskaan liiemmin innostunut.

Ja jos minua pidetään hulluna sen takia että luen mangaa, niin pitäkööt.

Suomalainen ei voi piirtää mangaa, ellei ole asunut jotn. 7 vuotta Japanissa ja/tai omista japanin kansalaisuutta. En ole varma, mutta jotain tälläistä olen kuullut.

Että sellaista. En oikein osannut ilmaista mitä halusin sanoa, mutta yrittäkää kestää.

Koralin

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #115 : Helmikuu 15, 2006, 19:19:48 »
Eikä! Nyt vasta sitten tänne eksyn kun hyvä keskustelu näyttää laantuneen. Pöh. Tyypillistä. ):< Minä itsekkin (yllätys, yllätys) olen sangen uusi mangafani. Seuraavaksi minun pohjattoman tylsä mangaan tutustumis elämänkertani: xD
  Tutustuin mangaan paremmin (okei, joskus 2.luokalla Pokemónia kyllä seurailin ja muumeja jne...) joskus vuosi sitten kun sain Tokyo Mew Mew 1 ruotsiksi kaveriltani. Jo suomennettavat esim. Ranma ei minuun oikein kolahtanut ja parin kaverini esittelemätkään sarjat eivät oikein olleet minua varten, mutta jostain kummasta syystä TMM ainakin herätti uteliaisuuteni.
  Ostin TMM:t 1-7 ruotsiksi ja osan enkuksi ja sitten ostin Time Stranger Kyokon ensimmäisen osan ruotsiksi. Se kolahti. En onneksi ehtinyt alkaa sitä enempää ostaa kun sitä jo alettiinkin suomentaa. Arina Tanemuran tyyli oli minulle kovasti mieleen ja ostin kaikki kolme TSK:t ja sitten vielä ruotsiksi Kamikaze Kaito Jeanne 1 ja 2. Pari kokeneempaa kaveriani suositteli minulle sarjoja ja aloin lukemaan myös Fruits Baskettia. Siihenkin ihastuin kovasti. ^_^ Nyt kun viime syksynä sain oman tietsikan olen voinut ottaa selvää paremmin eri sarjoista.
 
Minäkin piirrän ns. mangatyylillä eli tyylini on saanut paljon mangasta vaikutteita, mutta olen allerginen useimmille piirto-oppaille. Ei ole hauskaa eikä kovinkaan hienoa (mielipide, älkää tappako! O_O ) jos kaikki piirtäisivät samanlaisella tyylillä ja yrittäisivät jäljitellä tismalleen jonkun mangapiirtäjän tyyliä. Vaikka piirtäisikin ns. manga tyylillä jokaisella on silti oma tyylinsä piirtää. Piirto-oppaista voi saada tietysti hyviä vinkkejä esim. anatomian kanssa tai joissain muissa seikoissa, mutta suoraa kopioimista en minäkään kannata.

Minusta on myös sääli, että useimmat suomennettavat sarjat ovat semmoisia maailmalla parhaiten tunnetuimpia/suosituimpia sarjoja. Ainakin jossain määrin. Olisi hauskaa jos meille suomennettaisiin välillä kokeeksi vähän jotain muutakin kuin kaikista tunnetuimpia teoksia. Tietysti suosittuja sarjoja sinänsä kannattaa julkaista, mutta.... AAk! Miksi tämä on nyt niin vaikea muotoilla. No, toivottavasti edes joku tajusi....

Nykyään omistan seuraavat mangat:
Fruits Basket 1,2,4,5
Tokyo Mew Mew 1-7
Card Captor Sakura 2
Kamikaze Kaito Jeanne 1,2
Time Stranger Kyoko 1,2,3

Tietääkö joku muuten löytyisikö Fullmoon o Sagashitea mahdollisesti Fennica comicsista tai jostain muualta hesasta?

Anteeksi kauhean pitkä viesti ja kiitos ja kumarrus jos jaksoit lukea! :D

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Manga
« Vastaus #116 : Helmikuu 27, 2006, 11:29:15 »
Lainaus
Suomalainen ei voi piirtää mangaa, ellei ole asunut jotn. 7 vuotta Japanissa ja/tai omista japanin kansalaisuutta. En ole varma, mutta jotain tällaista olen kuullut  


En ole samaa mieltä tuosta. Tai siis, koko hommahan riippuu näkökulmasta. Länsimaisethan käsittävät mangan olevan nimenomaan japanilaista sarjakuvaa, mutta näytit japanilaiselle minkämaalaista sarjakuvaa tahansa, se on heille mangaa. Jos japanilainen lukisi umpisuomalaista sarjakuvaa, olisi tekijä hänen mielestään mangaka.
Länsimaalaisesta näkökulmasta katsottuna taas tämän sarjan X tekijä olisi pelkkä sarjakuvapiirtäjä.
mangatyyli on myös joustava käsite, kaikkea mangaa ei välttämättä edes huomaa mangaksi ellei vilkaise tekijän nimeä ja kotimaata. Jotkut Japanilaiset sarjakuvataiteilijat käyttävät tyyliä joka ei juurikaan erotu länsimaisesta tyylistä. Eli isot silmät ja painovoimaauhmaavat kampauksethan eivät tee sarjakuvasta mangaa.

Pointtinani on, että suomalainenhan voi piirtää ja julkaista sarjakuvaa 'mangatyylillä' ilman että väittäisi sitä mangaksi ja ilman mitään yhteyksiä japaniin. Tällaistahan tavataan kutsua pseudomangaksi, mutta minun mielipiteeni on että sarjakuva kuin sarjakuva, piirtäjän kansallisuudella tai kotimaalla ei oikeastaan ole väliä, kunhan jälki on siistiä ja tarina hyvä.
Tämän takia minä luen mangaa, en koska se on Japanista, vaan koska pidän mangojen ilmaisutaidosta, kuvien asettelusta ja mielikuvituksellisista tarinoista. En näe mitään estettä miksei suomalainen voisi pystyä samaan. Japanissa sarjakuvaa ilmestyy vain niin paljon enemmän kuin muualla maailmassa, että väkisinkin joukossa on runsaasti myös oikeasti hyviä sarjoja. Ja valinnanvaraahan on, ja kohdehenkilökategoria paljon laajempi kuin länsimaisissa sarjoissa.

mörkö

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #117 : Maaliskuu 05, 2006, 19:17:02 »
Tykkään. Rakastuin joskus pienempänä Pokemoniin/Digimoniin, mutta se jäi joskus pari vuotta sitten. Kunnes vuoden jälkeen rupesin seuraamaan Sailor Moonia. Siitä erityisesti tykkäsin. Mutta sitten sen esittäminen loppui. :'|
Manga on vain jotenkin iskenyt minuun. Tykkään piirtämistyylistä, omaperäisistä tarinoista ja muutenkin. (Pidän myös Japanista paljon.)
Luen Tokyo Mew-Mewiä ja Salapoliisi Conania, jotka on tällä hetkellä suosikki mangaani.
Olen myös piirtänyt mangatyylillä jokusia piirrustuksia. :D

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Manga
« Vastaus #118 : Maaliskuu 06, 2006, 11:20:48 »
Lisään vielä omasta piirustustyylistäni:

Minä piirrän sarjakuvaa harrastuksenani, ja suunnitelmissani olisi paiskata jotakuta kustantajaa tuotoksillani sitten joskus vuonna nakki ja pottu, kun olen saanut hiottua jälkeäni selkeämmäksi, oppinut piirtämään paremmin taustoja ja kuvakulmia, sommitteluja ynnä muuta välttämätöntä. Oma tyylini ei varsinaisesti ole mangatyyliä, mutta saanut siitä muutamia vaikutteita. (Eli se ei ole realistista, mutta on selkeää kuitenkin. Toivon mukaan ainakin.)
Sellaista kunnon mangatyyliä käytän lähinnä silloin kun piirrän fanitaidetta jollekin sarjalle.
Suosikkisarjojani ovat:
-Neon Genesis Evangelion (Loistava sarja,syvällistä pohdintaa ja pistää ajattelemaan asioita, End of Evangelion-elokuva on myös hyvä, selkiyttää muutamia tärkeitä seikkoja.)
-Fullmetal Alchemist (Katson sekä animena että luen mangana, aivan ihana sarja, tähän mennessä ainoa jossa päähenkilö on ehdottomasti suosikkini.)
-Dragonball (manga ja DBZ-anime. Siis, minähän en osaa perustella miksi pidän sarjasta jossa on loputtomia taisteluita hyvisten ja pahisten välillä, mutta se on puhdasta nostalagiaa!)

Siinä oli kärkikolmikko. Suomeksi julkaistuista muista mangoista One Piece kolahti myös. Myöskin Time Stranger Kyoko oli mielestäni (Niin kammoamaani shoujoa kuin onkin) varsin hyvä. Tokyo Mew Mew... No, se menee jo vähän liian sokeriseksi, minun mielipiteeni on että se on huonoin manga mitä suomeksi on tullut. (Ja se on aika paljon sanottu, kun ottaa huomioon että julkaisevat Ranmaakin...)
InuYashasta en ole vielä muodostanut mielipidettä. Toisaalta vaikuttaa lupaavalta, mutta toisaalta taas ei erikoisemmin innosta ajatus enempien ikuisuussarjojen keräämisestä. Sitä paitsi olen kuullut että se alkaisi toistamaan itseään loputtomiin kunhan pääse vauhtiin... Noh, kerään sitä toistaiseksi mutta saas nähdä...

Quercita

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #119 : Maaliskuu 10, 2006, 07:58:04 »
// muoksin tämän nyt uuteen uskoon.

Manga. Itse jäin tässä joskus ehkäpä puolisentoista vuotta sitten koukkuun. Aluksi se oli juuri sellaista että luin yhtä sarjaa, Salapoliisi Conania, mutta sittemin aloin lukea muita sarjoja, ja oikestaan tuo Conan jäi pois. Ideana sarja on minusta ihan hyvä, mutta juoni tuntuu jotenkin toistelevan itseään. Mitä enemmän luen mangaa, sen enemmän jään koukkuun. Pidän tuosta piirustustyylistä ja muutenkin manga on vain iskenyt minuun. En minä sitä ole missään vaiheessa lukenut sen tähden, että se olisi muodissa, vaan ihan vain, koska pidän. Vähän kaikenlaista on tullut luettua, mutta voisin varmaankin mainita muutamia sarjoja, joita luen enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Sarjoista luen mm. Fruits Basketia (tuo juoni on aivan ihana, piirustustyyli myös), Narutoa, InuYashaa (joskin aika epäaktiivisesti) ja One Pieceä (tosin aika vähän), Fullmetal Alchemistia (Edwardin ilmeet ovat aivan liian loistavat) ja Death Notea (L on loistava hahmo). Ranmaa luin jossain vaiheessa pari numeroa, mutta ei ihan iskenyt minuun. .

Minulla tuon mangan suhteen tulee yleensä eteen se ongelma, ettei rahat mitenkään riitä ostamiseen._.  Tokihan kirjastosta lainaaminen on aina hätäratkaisukeino, mutta kun joitakin sarjoja ei sieltä löydy *cry* On minullakin surut.

Animea on ole hirveästi seurannut, mutta muutamasta sarjasta tulee kyllä katsottua, lähinnä siis Narutoa, välillä Death Notea, Paradise Kiss (tai pikemminkin katsoin) ja Prince of tennis.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2007, 12:08:12 kirjoittanut Quercita »

Reta McClain

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #120 : Maaliskuu 15, 2006, 16:27:29 »
Manga on hubaa:DDDDD

Köh, köh, sitten asiaan.

Ensimmäisen mangapokkarini luin viime kesänä, kun olin kaverini kanssa viikon jumissa yhdellä saarella. Kaverini oli ilmeisesti edellisen lukuvuoden lopulla innostunut mangasta ja oli hankkinut ensimmäiset neljä osaa One Piecestä. Hän tarjosi niita sitten minulle ja luin ne aika nopeasti:) Ensimmäinen oma mangapokkarini oli muuten One Piece vol. 5.

Manga taisi silloin jäädä unholaan pariksi kuukaudeksi, kunnes seitsemännen luokan aloitettuani huomasin päätyneeni samalle luokalle manga-friikin kanssa. Hän sitten lainaili minulle Conania ja Ranmaa, joita sitten tuli luettua ihan mukavasti. Ranmasta en niin kauhiasti tykännyt, jotenkin se tuntui juonettomalta mössöltä. Conanista pidin suunnattomasti siihen asti, kunnes menin katsomaan pari jaksoa animena. Huomasin, että kaikki hahmot olivat kaameita. Tyhmä käytös ynnä muuta ja sen jälkeen olen pitänyt taukoa.

Dragon Ballia en voi sietää. Jostain syystä, joka ei ole selvinnyt vielä minullekaan. Se Goku vaan on tyhmä kuin saapas O.o

Olen lukenut myös yhden Time Stranger Kyokon. Aika sekava, jos suoraan sanotaan.

Inuyashasta pidän suunnattomasti. (Kaveriani muuten ärsyttää suunnattomasti Inun kasvoilla silloin tällöin näkyvät Akane-ilmeet:DDD) Ne miespuolisten örvelöiden hiukset (Sesshoumaru-samaaa!!!) ja Inuyashan korvat kuuluvat varmaan osana syytä, miksi sitä luen. Ja tänään sain viimein käsiini sen viidennen pokkarin! (Sanoo ihminen, joka katsoi sen animena pari viikkoa sitten...)

Ja asiasta kukkaruukkuun. Tietääkö kukaan mitään kauppaa Helsingissä, jossa olisi laaja valikoima englannin/suomen kielistä mangaa?? Haluaisin saada käsiini D.N.Angelia...

Kuraki

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #121 : Maaliskuu 15, 2006, 21:49:36 »
Minä pidän myös mangasta/animesta.
Pidän tyylistä erityisesti, en tiedä miksi. Mangoissa on myös melkein kaikissa kaunista jälkeä (en väitä, ettei muissa sarjakuvissa olisi). Jotenkin tyyli on erikoinen, isot kauniit silmät.
On tässä noin kaksi vuotta suunnilleen "harrastanut" mangaa/animea.
Itse piirrän kyllä sarjakuvaa jossa on ehkä pieni häivähdys mangan tyyliä (nimittäin silmät), kun nyt koirasarjakuva on kyseessä.
Luen kyllä myös mangaa aika paljon.

Lempimaga on One piece, Ginga Desetsu Weed tai Ginga Nagareboshi Gin.

Anigiri

 • Ankeuttaja
Parempi myöhään kun ei milloinkaan...
« Vastaus #122 : Maaliskuu 16, 2006, 11:09:10 »
Vai että ihan mangua ja animua? että ihan otakujakin?

Tjaa, selailin pikaisesti topicin läpi enkä nähnyt Akiraa mainittavan tai ehkä mainittiinkin, mutta siihen ei tartuttu mitenkään.

Se oli minun ensimmäinen mangani ja animeni kun olin 9-vuotias pikkanen tyttö. Kaikki vanhat ja pervot otakuthan tietävät aina Akiran ja muistavat TETSUOOOON ja KANEDAAAN. sääli että nyt se alkaa menemään hieman unholaan, vaikka sitä mangaahan saa melkeinpä jokaisesta kirjastosta ja animekin VHS:änäkin pitäisi löytyä myöskin kirjastoisista, tosin enkku-dubilla, mutta mitä huonompi dubbi sen parempi ja on hauska nauraa kunnon otakuille jotka alkavat aina pitelemään korviaan ja huutamaan tuskissaan kun anime sattuukin olemaan dupattu englanniksi (tai vastaavasti ruotsiksi) eikä rakkaalla japanillamme<3.

Elikkäs 7 vuotta animea ja mangaa "varsinaisesti ja virallisesti" harrastanut (vaikka kaikenmaailman Draculat, Hopeanuolet ja Candycandyt pienenä katsoinkin) ja 7 vuodessa kirjahyllyt on täyteen saanut mangaa kerättyä, jopa yli 200 kirjasta *kehu,kehu,öh,öh*
Mangaa olen lukeanut ja animea katsonut laidasta laitaan, on ollut puolen vuoden shoujo ja shounenai/yaoi-innostuksia jotka menivätkin kyllä jo ohitse, nytten palasin takaisin Akiraan ja aloitin vuosi sitten lukemaan Shounen-sarjoja ja "aniki"-sarjoja (esim. Otoko Juku ja Jojo's bizarre Adventure)

One Piece kolahti joskus pari vuotta sitten, halpana kiinapiraattina kauheine subbeineen, jotka ovat niin kovin rakkaat ja viime kesänä tullut One Piece amerikka dubbi ja sensuuri on vain jotakin nannaa<3
(Sanji polttamassa tikkaria ja Smokerin leuka joka on jämähtynyt irveeseen, koska kolme sikaria suun pielestä ovat kadonneet)

että sellaista. Onhan tuo mangu ja animu niin ihunaa, vaikka en ole enää vuosiin pitänyt sitä mitenkään kovin "tärkeänä ja rakkaana" enkä sanoisi itseäni kovin suureksi anime ja manga-faniksi, koska minua ei varsinaisesti kiinnosta enää mitkään anime ja manga-määritteet tai ajatus  alkaa huutamaan siitä että onko se witch mangaa vai ei? ja miksipä ei olisi? onhan japanissa witch-mangaa tehty ja mangahan nyt (jos oikein haluan ärsyttää) tarkoittaa sarjakuvaa, ei vain japanilaista sarjakuvaa.
joten hei, TOD on mangaa :D
Enää ei ajatus mangasta muoti-ilmiönäkään ärsytä yhtään. Olkoon porukka ernuja, jos tahtoo. sama se, kunhan ei ala kääntämään minun otoko jukua millekkään muulle kielelle kun koreaksi ja kiinaksi<3.

kiitos, Anigiri lopettaa pitkän, tylsän, sekavan ja uuvuttavan puheensa.

Zohra

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #123 : Maaliskuu 17, 2006, 16:50:36 »
Mä en ainakaan lue mangaa sen takia että se olis joku "muotivillitys" vaan ihan sen itsensä takia..monet yhdistävät sanaan manga melkein heti tyttömäiset hahmot ja suuret söpöt silmät, mutta kannattaa tutustua paremmin niin löytää kyllä sarjan joka miellyttää..! Voin suositella kaikki CLAMP:in sarjoja varsinkin Chobitsia ja hyviä on myös Battle Royale-kirjat jos kaipaa jotain "aidommin" piirrettyä.
Piirrustus tyylini vaihtelee mutta kyllä siinä yleensä esiintyy jotain mangamaista.
Animesta ei kiinnosta varsinkin kun suomessa näkyy tv:stä vain jotain lapsillle tarkotettuja sarjoja..!

Elruwen

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #124 : Huhtikuu 12, 2006, 22:03:31 »
Itse kiinnostuin mangasta kunnolla, kun Ranma alkoi ilmestyä- suunnilleen viidennen pokkarin aikoihin. Nyt olen tosin kyllästynyt suomennoksiin, joten en enää Ranmoja tai Conaneita osta. Tokyo Mew Mewiä ostan ehkä joskus (vaikka se onkin perusshoujoa ylimuodokkailla tytöillä), ja One Piece onkin sitten ainoa, jota seuraan ja ostan joka kuukausi uuden pokkarin (One Piecestä puheen ollen, se 4kidsin dubbi on kyllä hauska. Sanji tykkää tikkareista~!).

Vähäiset kuukausirahani menevätkin sitten yleensä mangoihin tai Blipposta tilattuun krääsään. Inuyashaa 'keräilin' jokin aika sitten, mutta innostus lopahti ja nyt korkeintaan seuraan lukuja netistä. En jaksa seurata tarinaa, jolle ei ole loppua näkyvissäkään ja juoni junnaa paikoillaan. Nyt en oikeastaan keräile mitään ei-suomennettua mangaa, vaikka Narutoa eniten ostelenkin. Nykyinen tarina (chuunin exams) ei ole minusta niin kiinnostava, joten ei ole iloa ostaa. Joten, hyllyssä on eniten yksittäisiä pokkareita mm. Angel Sanctuarystä, Pet Shop of Horrosista, Hellsingistä, Full Moonista ja Gravitationista.

Lempi manga-sarjoja ovat mm. Naruto (Suurimmalta osalta Kakashin takia.. *krhöh* Tulen katumaan tämän kirjoittamista joskus >///<;;), Arina Tanemuran mangat ja Loveless. Arinalta olen silmienpiirtotekniikkanikin pöllinyt. Ne hiukset! Ja yksinkertaisesti sanottuna, piirtotyyli! Se on niin söpöä, ja juuri sopivaa katsottavaa, jos on shoujo-tuulella. :D Lovelessista sanon vain kaksi sanaa: shounen ai ja nekopojat.

Sitten se piirtäminen... Manga-tyylillä kuviani raapustan juu. Realismia en ole paljoa piirtänyt (Kerran koulussa piirsin Gacktin, joka oli mielestäni täysin vinksahtaneen näköinen. Muut eivät olleet samaa mieltä. ), joten mangassa taidan pysytellä. Mini-doujinsheja, eli puolikkaan sivun kokoisia järjettömiä muka-hauskoja sarjakuvia löytyy päiväkirjasta sillon tällöin. Yleensä piiroksissa on tyttöjä (mm. gosuroria) tai shounen aita.

Mutta juu. Manga on jees. (Joku kyseli, mistä Helsingistä saa mangaa- Fantasiapeleissä ja Akateemisessa kirjakaupassa taitaa olla ihan hyvä valikoima. En kyllä ole varma, sillä en ole itse koskaan siellä päässyt käymään... ._.)