Kirjoittaja Aihe: Anime-elokuvat ja -sarjat  (Luettu 54136 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Cukel

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« : Marraskuu 26, 2003, 21:28:32 »
Lyhyesti ja ytimekkäästi:
Mitä mieltä olette animesta? Pidättekö jostain anime-elokuvasta taikka sarjasta? Vihaatteko kenties animea? Onko joku anime-sarja erityisen lähellä sydäntänne? Eli siis kaikkia animeen liittyvää keskustelua...

Itse pidän kovasti Azumanga Daiohista, suhteellisen uudesta anime-sarjasta, jossa seurataan normaalien lukiolaistyttöjen elämää. Se käyvät koulussa, menevät kotiin, menevät treeneihin, tapaavat puistossa, tekeävt läksyjä... Kuulostaa tylsältä, mutta sarja onkin puhdasta tilannekomiikkaa, ja vieläpä harvinaisen hyvää sellaista. Kannattaa katsoa. (Osaka-san on paras ^^)

Sen lisäksi olen katsonut (tottakai) Neon Genesis Evangelionia, Furi Kuria, Video Girl AI:ta, ja noin tuhatta muuta sarjaa joiden nimeä en tiedä. Yhdessäkin enkeli kuorioutui simpukasta ja sen valokehä ei pysynyt paikallaan ja.... Mutta yksikään ei ole ylitse AMD:n :) Tietäisikö joku mistä voisi ostaa AMD teepaitoja? :)


//Siivoilin vähän. Kiltit ihmiset, älkää tehkö pelkkiä listauksia. :) -Eleanír
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 30, 2007, 18:52:20 kirjoittanut Eleanír »

pteek

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #1 : Marraskuu 28, 2003, 15:37:52 »
Kyllähän tuota animea tulee katsottua, ihan liikaakin joidenkin mielestä, hehee.

Tällä hetkellä suosikkisarjat ovat Naruto, Prince of Tennis ja Hikaru no Go. Listan ensimmäinen kertoo ninjoista, toinen tenniksestä ja kolmas gosta. On sitä muitakin sarjoja tullut katsottua, mutta en nyt jaksa niitä tähän listata.. No, Ranma½ pitää tietenkin mainita, on se sen verran klassikko. *g*

Elokuvat ovat sitten juttu ihan erikseen. Hayao Miyazakin voittanutta ei ole, kaikki näkemäni elokuvat mieheltä ovat olleet käsittämättömän hyviä. Toki Ozamu Tezukan mangaan perustuva Metropolis oli ihan hieno, mutta ei se vielä ihan Miyazaki tasolle yllä. Cowboy Bebop elokuvasta pidin, varsinkin musiikkipuoli oli todella loistava ja animaation laatu hurja.

Mitäs vielä.. Ei kai mitään.

Hmm. Olet näköjään Oulusta päin, oletko kenties Omaken jäsen?

Misha

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #2 : Joulukuu 07, 2003, 21:52:19 »
Minä fanitan ^^

Oikeastaan olen enemmän mangan kuin animen ystävä, mutta sitäkin katselen aina kun aikaa riittää.

Yksi ensimmäisiä näkemiäni sarjoja oli Full Metal Panic!, josta pidin hauskuuden, piirrosjäljen ja loistavien henkilöiden takia. Kana on yksi harvoista naishahmoista, joista todella pidän, ja Sagara on ihanan idiootti. Tässä sarjassa läpi menivät myös metallimöröt, vaikka yleensä vierastankin niitä. Juonesta voi olla monta mieltä, mutta minusta se oli ihan hyvä, sopivan synkkä, vaikka hupaisat koulujaksot kevensivätkin sitä. Aivan toista mieltä olinkin sitten jatko-osasta Full Metal Panic Fumoffusta. Kaikki se, mistä olin pitänyt alkuperäisessä sarjassa, oli heivattu romukoppaan ja Sagarasta oli tehty pelkästään toilaileva hölmö.

Ehdottomasti suosikkeihin kuuluu myös Rurouni Kenshin huolimatta typeristä välijaksoistaan.  (Prince Yahiko- jakso sai minut lähes itkemään, eikä todellakaan liikutuksesta.) Tästäkin pidin suurimmaksi osaksi, koska kaikki henkilöt olivat niin ihania. Pelkäsin oikeasti heidän puolestaan. Myös mättökohtaukset olivat todella hyviä, vaikka niitä hiukan häiritsivätkin pitkät selostukset eri taistelutyyleistä. Vaikka toisaalta jos osasin ulkoa kaikki Kenshinin hyökkäykset ja suurimman osan muistakin, niin ehkä ne eivät sittenkään ärsyttäneet niin paljon… Myös molemmat OVAt olivat laadukasta, joskin aivan liian surullista katsottavaa. Elokuvasta taas en pitänyt lainkaan, se keskittyi aivan liikaa Yahikoon ja oli muutenkin typerä. Lisää Kenshinistä löytyy osoitteesta http://arcticnightfall.com/kenshin

Cowboy Bebob- leffan alkupuoli oli ehkä hiukan puuduttava, mutta kokonaisuutena tykästyin siihen. Musiikki oli hyvää, ja pidin suuresti myös Halloween- teemasta ja perhosista. Ed on ehdottomasti lempihenkilöni ^^ Mättökin oli varsin viihdyttävää. Tunnelmaltaan elokuva oli aika erilainen kuin sarja, ei niin, että se olisi haitannut.

Jos haluat nähdä kaunista piirrosjälkeä (ja kauniita miehiä), kannattaa harkita Yami No Matsueita. Sarjan päähenkilöt Tsuzuki ja Hisoka ovat shinigameja, siis jonkinlaisia kuoleman enkeleitä, joiden tehtävänä on tutkia epäselviä kuolemia. He ovat molemmat myös kuolleita, joten siinä on jo sarjaan mukavasti synkkyyttä. Juoni ei noudata mangan juonta kovinkaan pitkälle, ja se vaikuttaa koostuvan parin jakson mittaisista tapauksista, joita päähenkilömme selvittelevät. Mutta ei huolta! Oikeasti sarjan ideana on, päätyvätkö Tsuzuki ja Hisoka yhteen vai tuleeko väliin kaunis, sadistinen ja ah niin ihana Muraki-sensei, jolla on pakkomielle Tsuzukista. Tuo on ainakin minun käsitykseni aiheesta.

Nightwalkeria olen nähnyt kuuden jakson verran. Anne Rice- vaikutteita en ryhdy analysoimaan, mutta olihan vampyyrifanin pakko tämäkin nähdä. Jälleen kerran yksi sarja, josta pidän melkein puhtaasti henkilöiden vuoksi. Shido on niin pieni ^^ Oikeastaan vasta joskus neljännen jakson tuntumassa alkaa vaikuttaa siltä, että tässä voisi olla juonikin. Samalla myös piirrostyyli muuttuu tyylikkäämmäksi ja synkemmäksi. Nyt kun vain näkisi tämän loppuun. Tietääkö kukaan muuten, onko Nightwalkerista olemassa mangaa?

Pride

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #3 : Tammikuu 02, 2004, 23:45:41 »
Kyllä kyllä, animea on tullut katsottua, ja (obviously) pidän siitä :). Animessa yksi parhaita puolia on japanin kieli. Se on niin kaunista :)

On muuten tosi rasittavaa, kun jotkut ihmiset sanoo animea lastenohjelmiksi..  Ja heti kun mainitseekin sanan 'anime' (jos käsite on edes tuttu, uskokaa huviksenne, on tullut törmättyä ihmisiin jotka ei tiedä animesta mitään) joku huutaa: "ai sä katot niitä pokemoneja".

Lempisarjoja on mm.
Hellsing (älyttömän tyylikäs sarja joka liittyy vampyyreihin. Alucard on kova tyyppi :D), Azumanga Daioh (sarja jonka en koskaan olisi halunnut loppuvan), Hikaru no Go (veli ei saanut innostumaan gosta, mutta Sai sai x)), Cowboy Bebob (Ed on hyvin piristävä; "baka baka baaakaaa!") ja Saint Seiya (täytyy yks sankarianimekin olla :D)

Elokuvista.. on Miyazakin leffoja nähty.. esim. Spirited away, Totoro, Mononoke Hime, Nausicaä of the valley of the wind, Kiki's delivery service.. Niin ja Porco Rosso pitäisi katsoa kun se on lainassa kaverilta

Mii pidän usein monen animen alku- ja loppumusista.. Olenko ainoa?

pteek

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #4 : Tammikuu 03, 2004, 20:40:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Silver Dragon"
Varsinkin ne, jotka on eksyneet saksankieliselle Viva kanavalle joskus illasta, sieltä tuli ainakin joskus Angel Santacy (en oo ihan varma kirjotusasusta).


Tarkoitat varmaan Angel Sanctuarya? En ole katsonut, mutta nimi on kyllä tuttu.

Lainaus käyttäjältä: "Sirie"
Mii pidän usein monen animen alku- ja loppumusista.. Olenko ainoa?


Heh, no et todellakaan ole ainoa. Minusta animen yksi parhaita puolia on nimenomaan se musiikki, yleensä kun se on vain niin yksinkertaisen mahtavaa (poikkeuksena Prince of Tennis, jonka musiikit huononevat kausi kaudelta, eivätkä ne olleet niin hyvät alun alkaenkaan. -_-). Esim. HikaGon ensimmäisen kauden loppubiisi, 'Bokura no Bouken', on aivan mahtava. Uusien sarjojen myötä tulee aina lisää mahtavia biisejä vastaan, kuten Naruton toinen alkubiisi 'Haruka Kanata', PoT:n kolmas (?) lopetus 'Walk On', ja viimeisimpänä Fullmetal Alchemistin aloitus 'Melissa'.  Itselläni on jo soittolista täynnä animebiisejä, pakkohan niitä on kuunnella...

Jeps. Muutamia uusia sarjoja on tarttunut matkaan tässä viimeaikoina. Fullmetal Alchemistia on mulle suositeltu jo vaikka kuinka pitkään, ja täytyy kyllä sanoa että se ei se turhaa ollut. Aivan mahtava sarja, kertoo kahdesta alkemisti-veljeksestä, jotka etsivät viisasten kiveä.

Toinen uusi tuttavuus on Peace Maker Kurogane, joka perustuu Japanin historiaan ja osaksi ihan oikeisiin henkilöihin. Päähenkilö on 15-vuotias poika, joka liittyy erääseen samuraijoukkoon kostaakseen vanhempiensa kuoleman. Melko verinen sarja, mutta vaikuttaa ainakin ensimmäisen viiden jakson perusteella ihan hyvältä.

ayu

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #5 : Tammikuu 04, 2004, 10:11:20 »
Minä(kin) fanitan animea. Nooh, se on muuten hankalaa katsoa animea, kun ei ole meillä sub-tv:tä tai lastenkanavia canal+:ssalla. Japanilaisia onnistaa, kun joka päivä näkyy sitä televisiosta.
Mangaakin tulee luettua, ja helpompaa sekin on, mitä katsoa animea.

Animea minä katson koneelta ja lainaan kavereiden vhs tai dvd filmejä. Minulla on vain muutamaa aniea ostettuna ja todella vähän tietokoneella.

Minä haluaisin Inuyashat, Chobitsit ja monia muita dvd:lle.
Onko videodivari.com ainoa nettikauppa, joka myy animeita?

Meillä on myös ikivanhat Superperhe 1 ja vanhoja Hopeanuoli kasetteja. Järkyttävät äänet, lady ladyssa äänet ovat samat. Minä jo pienenä tiesin että ne ovat japanilaisia, mutta sanaa animea en tiennyt.

ja mikä siinä animessa oikein viehättää? Minä pidän ensinnäkin siitä piirustustyylistä. Ensiksi en erottanut animea toisesta, mutta nyt kun katselee, jokaisessa on oma tyylinsä. Love Hinassa keskitytään paljon ilmeisiin ja Gravitationissa näkyvät myös chibi tyyliset silmät ja hahmot.
Excel saga..hmm siinä tyyli on loistava, kuin itse sarjakin. Tai pitäisikö sanoa outo? -_-

Anime sarjoissa hypitään seinien läpi, vaihdetaan paikkaa, ilman että vaihtaa asentoa,  ja etc. Toivottavasti tuosta saa vähän selvää..

Spoiler: Gravitation
Minun lempi animesarja on Gravitation. Se on niin kawaiita koko sarja! Se kertoo Shuichi nimisstä pojasta joka rakastuu Yuki nimiseen poikaan ja sitten koko sarja keskittyy heidän pulmiinsa ja risuihin ja ruusuihin. Se on niin kaunis ja ihailtava sarja! Minä olen ihastunut siihen.  
Ja lisäksi kaikki hahmot ja tavarat ..ihan kaikki on piirretty niin ihanasti. Yleensä se pätee kaikissa animeissa (paitsi jossain digeissä tai pokeissa)
ja mangoissa.

Minä haluaisin osata piirtää PALJON PAREMMIN anime tyylisiä hahmoja..:/

No kuitenkin, Gravitation ja Chobits ovat ihania (mutta olen lukenut chobitsista vain mangaa)

Skylighter

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #6 : Tammikuu 05, 2004, 21:04:32 »
Ensin mangasta: hankin elämäni ensimmäisen mangakirjan vajaa puolitoista vuotta sitten Helsingin sarjakuvafestivaaleilla, ja nykyään omistan niitä enemmän kuin kukaan muu tuntemani. 40 kappaletta, ja siihen ei ole vielä laskettu mukaan sitä Yami no Matsuei -sarjaa kokonaisuudessaan (11 osaa) japaninkielisenä, jonka saan toivottavasti muutaman viikon sisällä nettikaupasta. Minulta löytyy Rayearthia, Inu-Yashaa, Demon Diarya, Fushigi Yûgia, Pet Shop of Horrorsia ja pari yksittäistä kirjaa, kaikista kaikki tähän mennessä käännetyt, vaikka Rayearth on ikävä kyllä ainoa kokonainen sarja. Uusin keräilykohde on Dragon Knights, jota tosin omistan vasta yhden kappaleen. Rahaa tähän harrastukseen menee, ja paljon. Varsinkin kun minulla on ihan luonteessa perfektionistinen keräily ja hamstraus, että jos jotain sarjaa on, se on pakko saada kokonaan.

Animeen tutustuin hieman mangaa myöhemmin, juuri vaikean saatavuuteensa vuoksi, ja vasta, kun olin jo lukenut pari kurssia japania ja kiinnostuin kielestä enemmän. (En osaa sitä vieläkään melkein ollenkaan, mutta välillä ymmärrän sitä, vaikka en itse kieltä osaisikaan tuottaa...) Ensimmäinen sarjani oli Inuyasha, mistä johtuen se lukeutuu vieläkin suosikkeihini, vaikka muissa olosuhteissa en ehkä olisi seurannut sitä uskollisesti tämänhetkisiä yli 130 jaksoa, mikä on animessa vähän liikaa. Inun castiin kuuluu kuitenkin yksi kaikkien aikojen tyylikkäimpiä pahiksia, eli Naraku. Henkilö, joka onnistuu suututtamaan ja usuttamaan peräänsä sarjan kaikki muut hahmot hyvä-paha-näkemyksistä riippumatta, ansaitsee täyden kunnioitukseni. Ja myötätuntoni, koska olen parissa larpissa tehnyt saman edes yrittämättä.

Muita hyviä animesarjoja... Rurouni Kenshinistä nautin kovasti, vaikka en syystä tai toisesta koskaan ehtinyt katsoa sitä loppuun saakka. Muistaakseni jaksojen äärimmäisen huonolla kuvanlaadulla oli jotain tekemistä asian kanssa. Yami no Matsuei on yksi visuaalisesti kauneimpia, joita olen nähnyt, vaikka senkään paria viimeistä jaksoa en ole onnistunut saamaan käsiini. Osittainen syy, miksi innostuin tilaamaan mangan, vaikka tiedänkin tarinan olevan tyystin erilainen. (Ja kaikki te Yami no Matsueita katsoneet tiedätte varoa minua, kun nyt paljastan, että saan kaikissa "Mikä Yami no Matsuei -hahmo olet"-nettitesteissä tulokseksi Murakin. Omoshiroi.) Niin erilainen tarina ei kuitenkaan ole kuin Violinist of Hameln -mangan ja -animen ero, jossa hahmojen luonteetkin ovat todella etäällä toisistaan...

Gravitation on oikein söpö, ja minä itse asiassa pidän Gravin musiikista. Gravi on myös yksi niitä harvoja sarjoja, joista pidän enemmän animena kuin mangana. Excel Saga on aivan loistava, ja ainoaksi katsomisen arvoiseksi magical girl -animeksi sanoisin Puni Puni Poemin, ellen pelkäisi aiheuttavani jollekin vakavia traumoja. Tosikot ja hyvän maun omaavat älkööt vaivautuko. Eniten pidän komediasta, jopa slapstick-huumorista ja suoranaisesta parodiasta, mutta vakavatkin sarjat ovat tiensä animekokoelmaani löytäneet, kenties parhaana esimerkkinä Hellsing. Hellsing ja etenkin sen päähenkilö Alucard ovat vain niin uskomattoman tyylikkäitä ja sairaitakin, että täyden ihailuni tuo sarja ansaitsee. Mikäköhän on mahdollisuus, että Hellsingin kaltaista sarjaa tullaan koskaan näyttämään Suomen televisiossa? Hyvin Pieni, ja tässä epätodennäköisessäkin tapauksessa saisimme kuulla vanhempien ja fanaatikkokristittyjen (ei, agnostikkona minulla ei ole kerrassaan mitään uskovia tai ei-uskovia vastaan, paitsi niitä, jotka ovat valmiita menemään äärimmäisyyksiin uskonsa vuoksi) valitusta siitä, miten mitään niin väkivaltaista voidaan näyttää lapsille, vaikka kieltämättä idiootinkin pitäisi tajuta Hellsingin kohderyhmän olevan huomattavasti varttuneempaa.

Tällä hetkellä kiinnostavimmalta vaikuttavat kenties .hack// -alkuiset sarjat. Näitä on pari animena ja pari mangana, ja tietääkseni vielä pari peleinä. Kyseessä on suuri multimediailmiö, josta koko tarinan tietääkseen täytyisi hankkia käsiinsä kaikki sen eri osa-alueet, mutta rahastukselta vaikuttavasta luonteestaan huolimatta mielestäni juuri tämä luo .hack// -ilmiön viehättävyyden. Jotain voi kertoa se, että pidän palapeleistä, ja lisäksi tämä on sarja, joka luottaa katsojiensa/lukijoidensa älykkyyteen.

Suurimpana syynä siihen, miksi pidän mangasta ja animesta, on varmastikin niiden piirustustyylin kauneus. En pidä mistään tietystä tyylistä erityisesti, vaan keräilen kokoelmiini vähän laidasta laitaan animeja ja mangoja eri genreistä ja piirustustyyleistä. Kaikissa niissä on omat huonot ja hyvät puolensa, ja piirustustyylin laatu vaikuttaa paljon myös itse tarinaan. Inu-Yasha olisi hyvin erilainen manga/anime, jos se olisi piirretty shoujo-tyylillä (tyttömangatyylillä), ja Yami no Matsueista pitäisi tuskin kukaan, jos se olisi tehty shouneniksi (shounen=poikamanga). Shoujosta pidän noin yleisesti enemmän kuin shounenista, jo pelkästään senkin vuoksi, että shounenista harvemmin löytyy niin syvällisiä hahmoja tai edes bishouneneja (poikkeuksia tietenkin löytyy, kuten Inu-Yashan Sesshoumaru ja Naraku), jotka ovat ainakin minulle tärkeä osa mangan ja animen viehätystä verrattuna länsimaiseen sarjakuvaan. Tosin pidän kovasti myös länsimaisesta sarjakuvasta, ja sitäkin hyllystä löytyy enemmän kuin siihen olisi varaa. Välillä uskallan myös olla seikkailullinen ja lataan netistä jotain vain siksi, että se kuulostaa kivalta. Todellisia löytöjä on tehty tällä tavalla.

Japanilaisilla tarinat ovat hyvin usein syvällisempiä kuin tusinafantasia (niin kliseiseltä kuin Records of Lodoss Wars alussa vaikuttaakin, niin kyllä se loppujen lopuksi hakkaan tullen mennen Dragonlancet ja Forgotten Realmsit) tai Disneyn piirretyt, joissa pahiksilla ei oikeastaan ole mitään syytä olla paha kuin se, että heistä nyt on kivaa olla paha, ja joissa hyviksen kuolemaa/tappoyritystä kyllä kauhistellaan, mutta pahiksen saa surmata surutta. Animepahikset myös harvoin ovat rumia ja tyhmiä, niin kuin jotkut Disneyn onnettomimmat tapaukset. Lyhyesti sanottuna, anime on useimmin harmaan sävyjä kuin mitään ääripäitä. (Kuka voisi luokitella esimerkiksi Alucardin mihinkään hyvis-pahis-lokeroon?) Jo lapsena minua häiritsi suuresti se, miten törkeän väärin pahiksia piirretyissä kohdeltiin.

Manga ja anime ovat nykyisin kohtalaisen suosittuja, mutta en silti lukisi sitä muoti-ilmiöksi. En ainakaan tunne ketään, joka kertoisi pitävänsä niistä "vain siksi, koska muutkin pitävät". Enemmänkin kyse on siitä, että ilmiön levitessä ihmisillä on suurempi todennäköisyys poimia jostain jokin anime tai manga ja huomata pitävänsä siitä. Tämä suosio aiheuttaa tietysti myös ongelmia, kuten ihmisiä, jotka vihaavat animea ilman muuta syytä kuin se, että lähellä olevat ihmiset pitävät siitä liikaakin. Ymmärrän, että liiallinen fanittaminen varmasti häiritsee muita, jotka eivät tiedä, mistä koko asiasta on kysymys, mutta ennakkoluuloinen tuomitseminen on erittäin typerää. Ei kaikkien tietenkään täydy pitää kaikesta, mutta siedän yhä huonommin ihmisiä, jotka eivät tajua kuinka laaja käsite anime ja manga on ja miten erilaisia sarjoja on olemassa ja päättävät sitten vain periaatteesta vihata sitä kaikkea. Tietenkin näitä löytyy jokaisen vähänkin laajemman ilmiön parista... (Vai kuka ei ole joskus törmännyt todelliseen antipotteristiin, joka ei ole kirjoja elämässään vilkaissutkaan?)

Haluaisin näin lopuksi vielä herättää keskustelua kysymyksestä: miten kauan luulette animen tulon Suomen televisioon kestävän, ja luuletteko, että tulemme saamaan sitä dubbaamattomana, siis japaniksi? Juuri kieli on yksi asian suurimmista ongelmista, koska en usko että kukaan animea japaniksi katsellut suostuu kuuntelemaan niitä hirveitä suomen- tai englanninkielisiä dubbeja, joita on tarjolla. En minä ainakaan. Ja toisaalta juuri tämä ryhmä olisi tärkeä osa kohderyhmää, joten jotta asialle saisi minkäänlaista huomiota tai kannatusta, pitäisi sarjoja saada tänne japaninkielisinä, mikä tuottaa ongelmia, kun televisioyhtiöiltä puuttuu kielitaitoisia kääntäjiä. Kieliasia ja tietysti sarjojen saatavuus on ensimmäinen seikka, ja toinen on kohderyhmä, erityisesti ikäasia. Vaikka se onkin viime vuosina hellittänyt, niin Suomessa elää yhä varsin sitkeä harhaluulo, että piirretyt ovat vain lapsille, ja niin kauan kuin tästä ei päästä eroon, emme tule myöskään saamaan tänne muita kuin lapsille tarkoitettuja ohjelmia. Aiemman esimerkkini Hellsingistä toin esille lähinnä, koska ajattelin, ettei kukaan voi kuvitella sen olevan lapsille suunnattu. Tai sitten se vain pahentaisi asiaa...

Adressien kirjoittelun ja televisiokanavien ahdistelun lisäksi en oikein keksi mitään, millä tilannetta voisi parantaa, varsinkin kun useimmat animefanit ovat täysin tyytyväisiä nykyiseen asiaintilaan, kun sarjoja saa netistä. Mutta minä pitäisin sitä Suurena Voittona, jos Suomen televisiossa näytettäisiin kunnollista, aikuisille tai vanhemmille teineille suunnattua animea ja vielä japaninkielisillä äänillä.

Pride

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #7 : Tammikuu 12, 2004, 20:46:41 »
Hmmh.. Tuosta animen tulosta Suomeen.. epäilen ettei animea ainakaan lähiaikoina olisi tulossa, koska suurimmalla osalla ihmisistä on vielä liian pinttynyt kuva animen olevan lastenohjelma, ja hyvä esimerkki on juuri se Hellsing, jota.. no, kuvitelkaa nyt jos joku lapsi kattoisi sitä ajatellen että se on normaali piirretty, ja sitten siinä onkin Alucard tappamassa kaikkia niitä mielenkiintosia otuksia. Toisaalta lähetysaika saattais vaikuttaa siihen ketkä sitä kattoisi. Jos se olis tarpeeksi myöhänen, niin moni lapsi ei sitä kattelis varmaan.
Japanin kielestä taas.. Miusta se saattaisi olla mahdollista että ne näyttäisi animea ihan alkuperäiskielellä. Yleensähän kaikki mikä dubataan on lastenohjelmia, joita dubataan sen takia ettei kaikki osaa lukea tekstejä tai jtn. Hyihyi, en halua edes kuvitella esim. Hellsingiä jollain englantilaisilla saati sitten suomalaisilla äänillä. Cowboy bebop leffassa (jonka muuten katsoin tuossa muutama päivä sitten) kuulin vahingossa vähän englannin kielisiä ääniä (jotka vaihdoin aika törkeen nopeesti pois). Ja ne kuulosti ihan kamalilta verrattuna niihin japanilaisiin jotka on siinä sarjassa. Sitäpaitsi se kieli on muutenkin aika olennainen osa animea.

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #8 : Tammikuu 13, 2004, 21:54:03 »
Kaverini lainasi mulle pari päivää sitten pari 1989-1990 valmisunutta mangaa. Nimet olivat "Superperhe 1" ja "Lady Lady!", joka jäi kesken, kun kähdin kaupungille.
Superperhe 1 kertoo jostain perheestä jolla (yllätys yllätys!) on supervoimia. He joutuvat muuttamaan eri paikoista toiseen, ettei heidän salaisuutensa paljastuisi. Päähenkilö Kari (kaikki nimet in muutettu suomalaisiksi, kuulostaa järkyttävältä) ihastuu luokkatoveriinsa Leenaan, joka on varsin kylmä ja kaukainen. Hän polttaa ja juo ja kari on kauhistunut. Juuri kun Leena alkaa kiinnostua karista (ilman että kari tajuaa) hänen kaverinsa Linda ihastuu Kariin ja he alkavat hengata yhdessa (eivät siis virallisesti seurustele mikäli oikein ymmärsin) vaikka Kari tykkää yhä Leenasta. leenan ja karin välit lämpenevät videon lopussa ja olisin kiinnostunut näkemään jatko-osan vaikka suomalaiset duppaukset olivat surkeita. Ja samat äänet eri ihmisillä (+ smurffeilla ja hopeanuolen henk... koirilla)

Lady Lady! Sitä en ole katsonut loppuun. Lillin (vai mikä se nyt olikaan) äiti kuolee oonnettomuudessa ja hän muuttaa isänsä luo, joka on paljon matkoilla. Isoon kartanoon, jossa Lilli asuu muuttaa ilkeä äitipuoli, joka sortaa lilliä. En osaa/jaksa kirjottaa enempää, eikä kukaan varmaan jaksanut lukeakaan^^  Tarina on paikoin surullinen ja tässä kin ovat suomalaiset duppaukset pilanneet osan videota, mutta pidän siitä silti.

Tykkään Animesta. En osaa selittaa (okei, sanon rehellisesti, että en jaksa kirjottaa enempää...)

Poissa Gawd

 • Riistaeläin
 • Vuotislainen
 • Perkele.
  • Kaniinin
 • Tupa: Mary Sue
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #9 : Tammikuu 13, 2004, 23:57:32 »
No juu, animesta min tyksin myös.^^; En ole mitenkään erityisen paljoa nähnyt, mitä nyt SubTVltä katsellut mitä sieltä tulee, kai noin vuoden ajan. Sailor Moonia siis vähän, eikä mitenkään säännöllisesti, ja tätä Magic Knight Rayearhtia (nimi ei oikein tiedossa.).
Omana sitten on tämä Sen to Chihiro no Kamikakushi, Henkien kätkemä. Pidän tästä paljon, ja olen kauan jo halunnut nähdä muitakin Miyazakin elokuvia (Mononoke Hime, Totoro (Näkymätön ystävä)) joista olen kuullut paljon hyvää, mutten tiedä oikein mistä niitä saisi käsiinsä. Kai Tampereelta löytyisi jokin paikka joka on ihan animeen erikoistunut, ei kukaan osaisi suositella? Näkymätön ystävä tuli joskus vuosia sitten TVstä, mutta silloin en sitä kukaan ottanut nauhalle enkä nähnyt.

Minulla on myös videolla episodit 1-8 Hellsingiä, ja minua häiritsee aivan jumalattomasti se että en saa todennäköisesti koskaan nähdä sitä sarjaa loppuun. Hillittömän hyvähän se anime on, vaikka tällä videollani kuvan laatu onkin aika heikko. Lisäksi, kun lähes jokaisen jakson ovat kääntäneet eri ihmiset, en kai saa koskaan tietää hahmojen oikeita nimiä. Vaikka siinä ei paljoa eroa ole, Alucard vai Arucard, minusta Arucard vain kuulostaa jotenkin paremmalta.... vaikka se ei sitten olekaan enää kääntäen Dracula.^^;
Sitten hyllystä löytyy Metropolis - ihan ok luulisin, mutta piirustustyyli on vähän kummallista minun mielestäni; tai siis, vanhaa. Kyllähän siihenkin toki tottuu elokuvan aikana. Koneella vielä noin kymmenen jaksoa Hunter X Hunteria, joka kuitenkin toimii niin paljon paremmin mangana, etten jaksanut kaikkia jaksoja alkaa etsimäänkään.
Trigunia olen nähnyt myös aika kiitettävästi (Vaaaaaash!), ja Kenshiniä ihan vähän. Niin, ja tietysti se vähän järkyttäväksi leikelty Hopeanuoli, Digimon (Taito!) ja Pokemon, kahdesta ensimmäisestä nähty kaikki mitä suomessa on näytetty (Hopeanuoli on videolla), ja viimeisestä sitten parin vuoden ajan tuijotusta lauantaiaamuisin. Juonesta en kyllä muista enää yhtään mitään, jos sellainen oli.

Eli siinäpä se lähinnä. Mangasta pidän ehkä jopa enemmän kuin animesta, ehkä siksi että mangaa on huomattavasti helpommin saatavilla, mutta enimmäkseen luultavasti siksi että ihkutan sarjakuvia noin yleensäkin paljon enemmän kuin elokuvia, koska sarjakuvissa....
*ei osaa selittää kunnolla ja turhautuu*
...tuota, on tekstiä ja kuvia. Siis hahmojen ajatuksia, ja saa samalla ihastella sivuja niin nopeasti kuin haluaa, ja kuulostan idiootilta, älkää välittäkö.^^; Perusajatuksena, mangasta min enemmän pidän, vaikka animen värit ja musiikki...hm, no, ovat niin ihastuttavia että joskus sitä animeakin pakko nähdä.
 Ensimmäinen manga jota koskaan luin oli Miyazakin 'Nausicaä of the Valley of the Wind',  tai jotain sen tapaista. En ole varma, pari vuotta siitä jo on. Hirveästi kuitenkin pidin, ja aloin etsiä lisää...ja lisää... ja lisää.-_-
En paljoa ole ostanut itse, mutta nyt ajattelin senkin aloittaa, kun rahaakin vaihteeksi on. Vaikka kyllähän koneellakin on ihan täydet sarjat  HikaGoa ja HxHta - siinä on vähäksi aikaa lukemista.

Hmh. Toivottavasti ei tullut liian mangapainotteinen viesti...anyway, manga ja animehan kuuluvat yhteen, enemmän kuin tavallaan.
^^

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #10 : Tammikuu 16, 2004, 19:07:53 »
Ihmettelen kuinka en ole vielä käynyt tänne höpisemässä... Kuitenkin, minä myös kuulun niihin, jotka pitävät enemmän mangasta kuin animesta. Itselläni on mangana Inu-Yasha 2, 3, 7, 13 ja 14, ja Ranma ½'n 2 (suomennettuna). Ja nyt on sattunut niin onnettomasti, että olen tilaillut niita Inuja eräästä kaupasta, ja nyt niitä ei voikaan enää sieltä tilata. Yhyy.

Kuitenkin, ensinmäinen anime-sarja johon tutustuin oli tämä legendaarinen Lady Lady! Minulla (ja siskollani) on ne ykkönen ja kakkonen videolla, kähä kähä... Ne oli pienenä minun lempi videoitani, vaikka en silloin viellä tiennyt, että niitä nimitetään animeksi. Sitten näin Italiassa yhden Sailor Moon jakson (josta en tietenkään ymmärtänyt hölkäsen pöläystä). No, sitten seuraava anime, josta sain tietoa, oli Hopeanuoli. Serkullani oli (ja on varmaan edelleenkin) niitä videolla, ja mehän sitten katottiin niitä aivan onnesamme. Sillonkin oli vielä aikas pieni. Sitten kuitenkin sain nähdä samaiselta serkultani Dragon Ball Z'taa, siitä ei olekaan vielä kuin yksi ja puoli vuotta. Ja samana syksynä eräästä tietystä kaveristani oli tullut Inu-Yasha -fani, ja esitteli minullekkin Inun. Ja niin minä sitten kiinnostuin Inusta hieman enemmänkin, ja minustakin tuli Inu-Yasha -fani. En oo kuitenkaan nähnyt sitä animena, tää meidän kone kun onkin niin huono, ettei suostu lataamaan yhtään mitään. Bah. Paitsi olen "lukenut" siitä yhden animekirjan, joka oli, yllätys yllätys, japaniksi. Ha-haa. Ai niin joo, neljännellä luokalla ollessani, olin aivan hulluna Pokémoniin, kaikkihan (täällä ainakin) oli. Ja tässä vähän aikaa sitten olen nähnyt kaverillani Princess Mononokea. Oliko se se? No, aivan sama.

Ja minunkin mielestäni anime/manga on aivan mielettömän kaunista. Se on ehkä se suurin syy, miksi siitä pidän, ja sitten myös se, että niiden hahmot on niin monisävytteisiä. Tottakai, onhan Disneyn piirretyissäkin joitain kauniita kohtia, mutta animessa niitä tulee vähän väliä. Tai no, eihän nyt tietenkään kaikissa animeissa sellaista ole, mutta suurinmassa osassa. Ainakin shoujoissa, ja on shounenissakin. Ja Disneyn hahmoissa hyvä on hyvä ja paha on paha. Välimuotoja ei ole. Sen sijaan, animessa voi olla henkilöitä, jotka ovat välillä tosi julmia ja pahoja, välillä taas oikeinkin -uh- päinvastaisia. (esim. Sesshoumaru. Välillä tyyppi tuntuu keräilevän ihmisten (ja muidenkin) päitä ja sitten yhtäkkiä herättääkin henkiin jonkun pikkutytön ja lähtee kuskaamaan tätä mukanaan. Vau, mikä mies.) Khrm, eh-heh. Ja muutenkin.

Mitä tähän voisin vielä sanoa? No, sen ainakin, että kiroan tämän "kaupungin" (ja samalla menee tietokoneemmekin) alinpaan tuonelaan, koska täältä on lähes tulmkoon mahdoton löytää mitään animea/mangaa. Feh.

Matron

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #11 : Tammikuu 21, 2004, 14:05:09 »
Hyvä aihe x)

Nojaa, en nyt sanoisi, että olen maailman suurin animefani, mutta tuleehan tuota kyllä katsottua jonkin verran. En ole kyllä nähnyt mitenkään hirveästi animea muutenkaan, mutta kuitenkin.

Olen nähnyt muutamia anime-elokuvia/sarjoja. Henkien Kätkemä, Totoro, Hamtaro, Pokémon ja Digimon :D, Ranma½, Candy candy, Hopeanuoli, Sailor Moon, Taikasoturit ja tässä vähän aikaa sitten Princess Mononoken (ääk, unohdin, että miten tuo edes kirjoitetaan. toivottavasti meni oikein) Mitään suosikkia en osaisi mainita. Mutta ehkä elokuvista tuo Henkien Kätkemä oli ihanin...Ehkä. En ole kovinkaan varma, koska pidän noista kaikista.

Joidenkin ihmisten mielestä on hassua, että katsoo piirrettyjä. Itse en näe siinä mitään omituista tai noloa. Niin, ehkä ahdasmieliset ihmiset ajattelevat noin tai jotain. Ensimmäinen anime-elokuva oli kyllä Pikku Naisista tehty animeversio. Pitäisikin kaivaa se joku päivä tuolta kaapista, että voisi taas katsoa sen. Pienempänä olin myös hulluna Candyyn ^^ Niin ja onhan minulla myös Animatrix, mutta se nyt ei hirveästi liity tähän.

Animen musiikki on taivaallista. Musiikki on niin suuri osa koko elokuvaa. Rakastin esimerkiksi Henkien Kätkemän musiikkia melkeinpä liikaa. Anime-elokuvien loppu- ja alkusoitotkin ovat aivan ihania. Hyvin kaunista. Aah, anime on jotain aivan ihanaa, vaikka en edelleenkään ole mikään pakkomielteinen fani enkä omista hirveästi animeleffoja. Sob.

Mary Leathert

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #12 : Helmikuu 07, 2004, 16:36:01 »
Ah, anime , syy jonka vuoksi elän. Tai selkeämmin sanottuna rakastan animea siinä missä kaikkea muutakin japanilaista.

Useita sarjoja olen katsonut, suosikkeinani ovat Weiss Kreuz, yami no Matsuei, Digimon, Wolfs Rain ja Fruits Basket. Eli minulla on nähdäkseni suhteellisen laaja maku. Tärkeimpiä valintaperiaatteita ovat piirroslaatu ja juonen kiinnostavuus. Eikä muutama bishikään ole pahitteeksi. :wink:  

En minä osaa sanoa mikä minua animessa viehettää. Piirrostyyliä rakastan ja japanikieliset laulut iskevät ja kovaa. Lisäksi niissä on hienoja juonia. Omaperäisempiä kuin länsimaisissa animaatioissa. Hahmoille on usein kehitetty kunnon taustat, mikä on hyvä. Useimmiten ne ovat kuitenkin synkkiä.

Ei minulle enempää tule mieleen. *painuu tutkimaan animesivuja*

maniac

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #13 : Helmikuu 07, 2004, 19:35:39 »
Joop, tykkäilen animesta. Tässä suunnilleen puolen vuoden aikana olen kiinnostunut animesta, ja kaikesta muustakin Japaniin liittyvästä aina vaan enemmän. Kokonaisia sarjoja en ole vielä nähnyt kovin paljoa, enkä ainuttakaan elokuvaa, koska animea on kuitenkin aika vaikeaa hankkia, ellei halua tuhlata kovin paljon rahaa. Nopea netti on tietysti kätevä ^^

Hellsing oli ensimmäinen kokonainen animesarjani, ja se on edelleenkin toinen lemppareistani. Alucard on niin mahtava ja kun tällainen vampyyrifriikki olen, niin tykkään todella paljon. Hellsingissä on hyvää musiikkia.

Toinen lempisarjani, ehkä jopa parempi kuin Hellsing, on Gravitation. (Kiitos Asrun kun suosittelit^^) Se on vaan niin loistava, koska siinä on huumoria, bishejä, shounen aita, musiikkia (tosin se on välillä ehkä vähän liian pirteää poppia minun makuuni, mutta sopii siihen sarjaan). Sitä ei vaan voi jättää kesken ja sarjoja on katsottava aina uudelleen. Se on todellakin söpö sarja (Yuki/Shuichi, kawaii!!^^;;) , kun taas Hellsing on aika synkkä. Tykkään kummastakin, sopii vain vähän eri mielentilaan.

Olen nähnyt myös Neon Genesis Evangelionia, Wolf's Rainia, Ranma ½:a, Noiria, Cowboy Bebopia.. Hyviä sarjoja. Varsinkin Wolf's Rain ja Cowboy Bebop, vaikken ole nähnyt vielä jokaista jaksoa. Yami no matsueita ja Chobitsia olisi tarkoitus alkaa katsomaan seuraavaksi. (=eli ensi yönä ei tule nukuttua... siinä ehkä animen huonoin puoli, sarjoihin jää koukkuun ja yöllä on parasta aikaa katsoa.)

Lainaus käyttäjältä: "Ayumi"
-Henkien kätkemät: Tarvitseeko edes kommentoida? Kaikki jotka eivät ole nähneet tätä ja lukevat tätä topicia nostakaa käsi. Upea, upea elokuva.

\o  Niin, en ole nähnyt, vaikka olisi kai pitänyt.. Suunnittelin ostavani, mutten viitsinyt koska se vaikutti jotenkin niin lapselliselta. Mutta koska olen kuullut niin paljon kehuja, niin ostan sen varmaankin vielä lähiaikoina.

Äh, en jaksa odottaa kun menen hiihtolomalla Ulvilaan anime-allnightereille. Koko yö animea putkeen ^^ Siellä tulee sitten nähtyä varmaankin paljon lisää sarjoja ja ehkä joku leffa. Jos sattumalta joku muukin on tulossa sinne, niin voisi yksätä. (Mary Leathert: Sinä ainakin asut Porissa?;)

Edit: Näin Henkien kätkemän! Hyvä leffa, todellakin.

Alamea

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #14 : Helmikuu 07, 2004, 22:34:10 »
Rrrakastan animea ja mangaa yli kaiken :)

Ensimmäiseksi tykästyin Pokémoniin,mutta en edes tiennyt, että se on animea. Faniuteni siihen lakkasi, kun alkuinnostus meni ohi.Nykyään mielestäni ääninäyttelijät ovat ihan surkeita ja kauhean kuulloisia.Vanhat ääninäyttelijät olivat paljon parempia.
Sitten löysin Magic Knight Rayearthin(Taikasoturit). Se tuli SubTv:llä keväällä 2002.
Aloin seuraamaan sitä aika alusta.Taisi jäädä jotain 8 jaksoa näkemättä.
Kyseisen sarjan avulla pääsin animen ja mangan maailmaan *khih*
Sitten oli Sailor Moon syksyllä 2002.Aloin seuraamaan sitä heti ensimmäisestä jaksosta alkaen.
Sitten löysin mm. Chobitsin ja latasin sitä netistä. Innostuin hirveästi, kun kuulin että Ranma½ on tulossa suomeksi mangapokkareina ^^
Tällä hetkellä katselen Chobitseja ja Tokyo Mew Mewiä ja luen Ranmaa.

Typerä VLP lopetti sopimuksen Subin kanssa, joten meillä ei enää näy Subtv >:/

Envu

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #15 : Helmikuu 08, 2004, 19:13:26 »
Jep.
Eli tännekin..

Olen nähnyt Hellsingit, Vampire Hunter D - Bloodlustin, muutaman jakson Rurouni Kenshiniä, ensimmäisen jakson Vampire Princess Miyusta, Totoron, Henkien Kätkemän.. Jäisiköhän se siihen? Kyllä varmaan.
Tosin odottamassa on ihka ensimmäinen Vampire Hunter D, Escaflownea ja Last Exilea, joten heti kun minulla on aikaa, katselen ne. ^^
( Mihin voi kyllä mennä aikaa, hoo. )

Mitä suosikkeihini tulee.. Hellsing. ^^ Alucard on hassu heppu. Ja se, ettei oikein saa selvää onko se hyvis vai pahis vai mitä se yleensäkin on (harmaita sävyjä!), on vain.. kiehtovaa.
Itse asiassa tilasin juuri netistä Hellsing Complete Collectionin, joten katsomme sen sitten Miian kanssa hiihtolomalla putkeen.
Olisi mukavaa vielä saada Hellsing-mangaa, mutta en ole oikein vielä paikantanut sitä mistään. Ideoita, ehdotuksia, mistä mokomaa voisi löytää?
Ja sitäpaitsi, Hellsingin piirrosjälkikin on jo älyttömän tyylikästä. Koska se on periaatteessa ensimmäinen anime, jotka olen katsellut ( No onhan siinä Totoro ja Henkien kätkemä, mutta.. ei lasketa niitä ^^ ), niin se etten katsonut enempää Miyuta tai Kenshiniä, varmaan johtuu juuri siitä piirrosjäljestä.
Hellsingin jälkeen kun on vaikea sietää yhtään tuhruisempaa ja epätyylikkäämpää. ^^

Vampire Hunter D - Bloodlustissa oli vähän sama juttu kuin Hellsingissä. Tai siis, se on aivan älyttömän tyylikästä se piirrosjälki, jotenkin tummaa. Tosin minua häiritsi niiden henkilöiden hassut nenät. ^^ Eikä siinä oikeastaan ollut laisinkaan niin hyviä henkilöhahmoja kuin esimerkiksi Alucard Hellsingissä, mutta missä toisaalta olisi? Alucard on Alucard, siitä ei pääse mihinkään.

Totoro ja Henkien kätkemä.. Toisen katselimme kaverilla. Tekstitykset vähän häiritsivät, kun ne pomppivat ja.. Nooh, se oli jotenkin hellyyttävä. Ei kuitenkaan sellaista animea, jota minä katselin. Henkien kätkemässä oli vähän sama juttu. Kyllä minä sen kertaalleen katselin Forssan Elävien Kuvien Teatterissa, mutta en tiedä jaksaisinko toista kertaa.

innoscent

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #16 : Helmikuu 10, 2004, 18:40:07 »
*lääh lääh* mii lavs animeeee!!!

Niin siis vakavasti ottaen... Ensimmäiset animeni näin ehkä kolmivuotiaana, kun äiti osti ihme videoita kirpparilta. Olisikohan ollut Candybell tuon sarjan nimi? Noh, kaipa myös Tao-taon voi animeksi pitkin hampain luokitella... Sen jälkeen katselin sitä mitä telkusta tuli, siis pokemonia, ym. sarjoja, jotka suomennettiin surkeasti huonoilla ääninäyttelijöillä. Onneksi internetin ihmemaa on avoinna, ja löysin elämäni animen, Hellsingin (en ole ainoa sen ihailija replyistä päätellen). Katselin samaan aikaan iki-ihanaa Vandreadia, johon hullaannuin juuri huonon läpän takia. Heh, vieläkin ikävä Ditaa.. No tietämättömille tiedoksi, että se on sellainen avaruushörhöily, jossa miehet ja naiset ovat eriytyneet eri planeetoille ja taistelevat..
Muista sarjoista olen seuraillut Narutoa ( Kakashii sensei on IHANA!!!!) ja Teekoiria (en muista ulkoa oikeaa nimeä, anteeksi). Ihastuin myös sarjaan, jossa mies taistelee nenäkarvoillaan ( bobobo..jotakin). Kenshin ei koskaan iskenyt minuun, ei myöskään sailor moon. Ehkä en ole vain seurannut tarpeeksi?

Leffoista olen tuijotellut juuri Miyazakin tekemiä, samoin noita vampyyrihommia ja Akiraa (olikohan se elokuvana?). Muutaman hentain olen katsonut myös, tosin en pitänyt. Mitä mieltä te muut olette? Minua ne lähinnä naurattivat...

Minäkin muuten pidän anime-musiikista, varsinkin siitä Naruton loppubiisistä ja Hellsingin soundtrackistä. Ja tietenkin Vandreadista. Opiskelen japania, ja se helpottaa ihmeen paljon ymmärtämistä, vaikken suurinta osaa ymmärräkään. Kielestä sen verran, että animessa se on todella karkeaa, eikä sitä normaalitilanteessa (vaikka uuteen ihmiseen tutustuttaessa) saisi edes käyttää.Esimerkkinä sana "antta", sinä on todella rumasti sanottu. Kannattaa käyttää "anatawa"- sanaa, tms. Jos neuvon väärin, en ole vain lukenut läksyjäni... Joten älkää syyttäkö minua... :)

Ainiin, manga. Minä pidän Ranmasta ja Akirasta (ylläri). Ovat hieman turhan kalliita ostettavaksi. Enkä edes ymmärrä miksi Dragonballin ikärajaa ei ollut aluksi. Se ei ole tarkoitettu lapsille, vaikka suomalaiset niin yleisesti animesta ja mangasta luulevat. Ottaisivat selvää.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #17 : Helmikuu 13, 2004, 17:03:40 »
*muokattu 20.10.2004*

Saanko kirjoittaa viestini kokonaan uudelleen nyt, kun olen katsonut animea vähän enemmän kuin viimeksi kirjoittaessani? Guud.

Siiiis, kuten olen tässä selittänyt, minä (kuin myös monet muut) olen katsonut Pokémonit sun muut tämmöiset (ja Hopeanuolet pätkityt suomenkieliset versiot pienenä) ensimmäisenä animenani (vaikka en oikein tiedostanut että se on animea). Sitten seurasin joskus pienenä Galaxy Express 999-nimistä sarjaa, vaikka juoni meni minulta ja pari vuotta vanhemmalta kaveriltani täysin ohi (vaikka kaverini oli olevinaan kuin ymmärtäisi kaiken ;]). Sen jälkeen pidin vähän taukoa, ja aloin katsoa Digimonia (älkää, se on japaniksi ihan söpö edelleen), plus seurasin Dragon Ball Z:tä (jota katson nykyään huumorimielessä), Magic Knight Rayearthia (kuole Hikaru), ja of course katsoin myös Henkien kätkemän. Sailor Moonia en silloin hamassa menneisyydessä seurannut, mutta nyt kun uusinnat alkoivat niin katsoin yhden jakson. Enkä pitänyt yhtään (johtuu vissiin dubbauksesta).

Tällä hetkellä olen koukussa ainakin tähän juuri alkaneeseen Bleachiin, jota olen lukenut mangana netissä ja odotan animea innolla lisää, ja Samurai 7-sarjaan. Samurai 7 perustuu siis siihen Akira Kurosawan Seven Samurai-leffaan, minkä takia jotkut kai ovat ennakkoluuloisia katsomaan animea... ehkä on vain onni, etten ole itse nähnyt ko. leffaa, koska pidän animesta paljon. :D Ooh, minulla on kamala ikävä Fullmetal Alchemistia. Naruto on myös hyvä, mutta kaikki sen kai tietävät, jaaa... Inuyasha on minusta vähän turhan pitkä ja itseään toistava. Gravin musiikki rules ok. Yami no Matsuei on myös muuten hyvä - vaikka en yleensä ole hirveä yaoi-fani, ihastuin Tsuzuki x Hisoka-mahdollisuuteen välittömästi, vaikka Muraki is so creepy.

Katsomiani sarjoja:
- Pokémon (duh)
- Hopeanuoli (suomeksi dubattu & pätkitty)
- Digimon (kaikkia kausia - wha, se on edelleen ihan söpö)
- Magic Knight Rayearthit, DBZt, Sailor moonit sun muut
- Naruto
- Inuyasha
- D.N.Angel
- Fullmetal Alchemist
- Elfen Lied
- Gravitation
- Samurai 7
- Samurai Champloo
- FLCL
- Chrno Crusade
- Matantei Loki Ragnarok
- .hack//Tasogare udewa no densetsu
- Bleach
- Fruits Basket
- Fullmoon wo sagashite (aloitin vasta vähän aikaa sitten)
- Saiyuki RELOAD
- Henkien kätkemä (elokuva)
- Gundam SEED (yhdeksän ensimmäistä jaksoa. Köh, köh)
- Yami no Matsuei (aiee! Tsuzuki x Hisoka!)
- Azumanga Daioh

ja joitakin random-sarjoja joista olen nähnyt tyyliin yhden jakson...

Poissa Pastel

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/pastell
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #18 : Helmikuu 18, 2004, 23:34:45 »
En määrittelisi itseäni varsinaiseksi otakuksi. Olen muuten vain anime-riippuvainen. Manga on niin kallista että siihen pääsen harvoin kajoamaan, netistä imutetut sivut eivät aja samaa asiaa kuin paperi.

Olen kokeillut monia kymmeniä sarjoja ja useampaa jaksanut seurata pitempäänkin. Ainoa joka varsinaisesti kolahti on Fruits Basket. Viime koeviikko meni pulpetin alle kun en voinut miettiä kuin Fruits Basketia ja sitten minä nukahdin biologian s1-kurssin kokeessa ja siinä unessa oli Yuki ja sitten minä tipahdin tuolilta ja... ja... Muita erinomaisia sarjoja on Yami no matsuei, NGE, Gravitation ja Ranma ½. Azumanga Daioh olisi listallani kakkonen Furuban jälkeen, Sakaki-san on sielunsiskoni.

Gravitationia katsoessani olen puolet ajasta pää punaisena. Mr Pinkkipää on niin noloa katsottavaa, kun se kyntää Tokion katuja päällään ja suree Yuki Eirin perään. Hellsingiä en ole kokeillut jaksoakaan, alkutheme oli niin synkkä ja se koira pelottava, että minä katsoin viisi jaksoa Fruits Basketia unohtaakseni sen o.o.  Toinen karmiva kokemus oli Grave of Fireflies, sen koko tarina ja piirrokset olivat niin karuja... Joku sanoi sitä kauniiksi? Angst ei sovi minulle.
Eikö tässä ollutkaan tämän syvempää?

Lord Azog

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #19 : Helmikuu 27, 2004, 23:19:38 »
Tjahas, tälläinenkin topikki oli tänne postattu, enpä ole huomannut.

Animeharrastukseni alkoi jo silloin kun olin pieni palleroinen. Vaikkakaan en tiennyt tarkalleen että ne kaksi elokuvaa pystyttiin luokittelemaan sanalla "anime", pistin silti huomioon sen faktan että ne olivat japanilaisia.
Nämä kaksi elokuvaa olivat nimeltään "Naapurini Totoro (Tonari no Totoro)" ja Punainen Sika. Iän voi se ,joka tietää näyttämisvuodet Suomessa, laskea syntymäpäivästäni (7.12 1989).

Aikaa vieri, ja nauhojen päälle nauhotetttiin jotain muuta. Sitten Suomeen iski Pokemon-villitys. Elämäni pahinpia virheitä, pääasiassa siksi että tulhasin yhdellä kerralla 300 mk niihin kirottuihin kortteihin, ja koulussa löin kaveriani kun hän ärsytti minua pienestä typosta. Onneksi olen päässyt yli siitä.

Vuonna 2002 siirryin yläasteelle, ja tapasin Cukelin. Cukel opasteli satunnaisten mainintojen kautta minut animen pariin. Ensimmäinen sarja minkä katsoin oli Azumanga Daioh. Mahtava sarja, sen parissa meni kesäloma rattoisasti.

Vuoden 2003-2004 uutenavuotena sain vihdoin laajakaistan 56 kpbs-modeemin tilalle. Samaisena uutenvuodenaattona pidimme lanit, joilla minulla upposi 11 h RahXephon-nimiseen sarjaan (lanit kestivät 24 h :) )
Katsoin myös Revolutionary Girl Utenan, se oli yksi oudoimmista sarjoista mitä olen koskaan nähnyt. Lanien jälkeen kuulin radiosta vain japania, ja pääni oli muutenkin sekaisin (näin ruudulla jotain merenrantaa...)

Tässä lista elokuvista/sarjoista mitä olen katsellut:

Tonari no Totoro
Punainen sika
Pokemon (harharetkiä, älkää tuomitko minua tämän perusteella)
Azumanga Daioh
RahXephon
Revolutionary Girl Utena (elokuva)
Chobits (jaksoon 9 asti)
Ghost in the Shell (elokuva)
Ghost in the Shell - Stand Alone Complex (jaksoon 9 asti)
Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä)
Gundam Seed
Great Teacher Onizuka
Super Dimensional Fortress Macrossin ensimmäinen jakso
Macross Zero
FLCL
.hack//sign (jaksoon 4 asti)
Gunbuster
Naruto
----------------

Mielipiteitäni sarjoista? Olen pitänyt pääasiassa kaikesta mitä olen katsonut. Parhaita ovat ehkä GITS, AMD, GTO ja Henkien kätkemä.


(turhaakin turhempaa tekstiä, ei tarvitse miettiä tuota kovin syvällisesti koska tuollaista roskaa ei tarvitse kovin tarkkaan pohtia, lukee vain läpi...)

Kagome

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #20 : Helmikuu 29, 2004, 14:51:11 »
Superperhe? Eikös se ole aivan legendaarinen Kimagure orange road vai muistanko väärin? o_O;

Nojuu. Kaikenlaistahan tuota on tullut katsottua (Gunslinger girlistä Chobitsin kautta Yami to boushi to hon no tabibitoon, sieltä Bobobobo Boboboohon ja sieltä Reccaan jnejne.) mutta ärsyttää kyllä tämä Suomi. Jos Suomeen pitää tuoda vain ja ainoastaan (minun mielestäni) huonoa mangaa & animea, niin kannattaako sitä tuoda ollenkaan? Magic Knight Rayearth on Clampin _typerin_ sarja koskaan ja Sailor Moonista näytettiin vain ensimmäinen ja toinen kausi, vaikka vain viimeinen on oikeastaan katsomisen arvoinen.. -_-;  Mangapuolen Dragonballista ja Ranmasta (eteneekö juoni oikeasti minnekkään?!) on turha puhuakkaan.

Mutta, loistavia sarjoja ovat jo mainitut Fruits Basket, Gravitation, Yami no Matsuei ja Princess Tutu. Nuo ovat kaikki melkein aina piirretty loistavasti, vaikka Gravista ja Furusta löytyy liikaa niitä kohtia, joita katsoessa tekisi mieli itkeä ja nauraa yhtäaikaa. Gravin musiikit ovat myös aivan loistavat, vaikka yleensä tekno ei uppoa sitten millään.

Mangaa? Japanilainen manga on ihan päst. Myös englanniksi menee, saksaksi on yksi pokkari (Tanemuraa^^). josta en niin paljon pidä mutta japanilaiset olivat jo menneet niin piti ostaa saksaksi. ;_; Sarjoja? Planet Ladder, Demon Diary (nipotus: Ei tämä ole mangaa!), Gravit, Tanemurat ja muut jotka eivät tule mieleen.
Ja sumimasen jos jotakin meni pieleen, minä en nyt todellakaan jaksa ajatella. -_-;

Meirami

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #21 : Maaliskuu 01, 2004, 21:27:08 »
Minä en itse kamalasti pidä animesta. Suurin osa on jotenkin yliampuvaa ja aivan liian vakavissaan tehtyä. En ole edes kovin paljoa nähnyt, mutta olen kuitenkin klassikot Ghost in the Shell ja Akira nähnyt. Sekä pari osaa Trigunia, se tosin ei ole hassumpi. :)

Mutta.. Lupin III! Herranpieksut! Saimme sitä isän kanssa puolivahingossa jostakin kai lainaan, raavittiin päätä ja takamusta ja päätettiin katsoa, josko se olisi ihan huono. Kyseessä oli Lupin III - The Castle Of Cagliostro -elokuva. Katsoimme sen ja olimme myytyjä. Nyt olemme penkoneet käsiimme niin paljon näitä elokuvia kuin vain mahdollista. Paras on ehdottomasti Lupin III - The First Contact, sillä siinä on loistelias piirrostyyli; musiikki, joka svengaa kuin hirvi; todella taitavat ääninäyttelijät; ällistyttävän hyvä juoni; hillitöntä huumoria; upeaa actionia ja tietysti koko loistava hahmokaarti. The First Contact lukeutuu all time -lemppareihini. :)

Päähenkilö on nimeltään Arsene Lupin III. Joskus kauan sitten joku ranskalainen mies kirjoitti kirjasarjaa herrasmiesvarkaasta nimeltään Arsene Lupin ja Lupin III on hänen pojanpoikansa ja maailman kuulu mestarivaras. Lupin todella on taitava ja kovastikin naisten perään, kuten kuuluu.

Lupinin rikostoveri ja paras ystävä on nimeltänsä Jigen Daisuke, ja hän on cooooool. Musta puku, musta hattu aina silmillä, tupakka suupielessä, sarkasmi ja epäilys ja M19 Combat Magnum -revolveri. Hän on luultavasti maailman parhain ampuja ja hänen revolverinsa on kuin naisensa - hän ei luota naisiin sitten pätkääkään. Ehdottomasti lempihahmoni. :D

Kaksikkoa on usein avustamassa japanilainen samurai sensei, Ishikawa Goemon. Hän ei puhu paljoa, on hyvin kunniallinen ja elää askeettisesti, kuten samurain kuuluu. Hänellä on miekka, Zantesu-Ken, joka leikkaa mitä tahansa auringon alla (mm. terästä, esim. panssarivaunuja ja aseita; salamoita; aaltoja; puuta... ihan mitä vain!).

Naispääosaa pitää hallussaan Mine Fujiko. Bitch. Fujiko on hurjan kaunis, hän on hoikka, käyttää lyhyitä hameita, korkeita korkoja ja hänellä on valtavat ryntäät. Kuten asiaan kuuluu. Lupin on rakastunut Fujikoon, toisinsanoen hänen vartaloonsa, mutta Fujikokin on alamaailman hiippareita ja myöskin varas. Hän on Lupinin kilpailija ja yleensä nappaa aarteet Lupinin nenän edestä. Fujiko käyttää hyväkseen seksuaalisuuttaan ja on loputtoman ahne. Jigen ei luota Fujikoon sitten pätkääkään.

Ja eihän tarina olisi mitään ilman poliisia, Zenigataa, jolla on obsessio. Hän on kansainvälisen poliisijärjestön ICPO:n poliisi ja hänen elämäntehtävänsä on saada Lupin kiinni.

Klisheistä, ihastuttavan klisheistä! Nämä kaikki hahmot esiintyvät jokaisessa tarinassa, ja kun mukaan heitetään loistavaa musiikkia ja kahjohuumoria upean actionin kanssa, niin elokuvanautinto on taattu! Lupin on alunperin ilmestynyt mangana, mistä se kehittyi 60-70-luvulla tv-sarjaksi ja siitä elokuviksi. Lupin III on saavuttanut legendaarisen maineen Japanissa ja kaiketi myös Italiassa, mutta meillä suomessa Lupin on kovin tuntematon. Jos jollain soittaa kelloja, jos joku on nähnyt ja pitänyt tai jos joku tietää mistä voisin saada Lupin III (mielellään DVD:llä), niin yhteyttä minuun heti! :D

Shikoku Gin

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #22 : Maaliskuu 23, 2004, 16:53:59 »
Katson animea (enemmän kyllä luen mangaa, mutta silti.)!
Kaikki tämä japanilainen "hömppä" olisi minulle varmasti ihan outoa, jos Hailie Jade ei olisi maininnut tästä. [Että kiitosta vain taas! ^^]

Mutta siis. En ole kovin montaa anime-sarjaa seurannut, koska a) meillä ei ole SubTV:tä jolta tulee enemmän animea ja b) minulla ei ole ihan hirmuisia määriä rahaa, jolla ostaa animea.

Tässä silti pari sarjaa, jota katson: Digimon on oikein mukavaa ja hauskaa katsottavaa. Daisuke ja Ken on ne lemppari henkilöt. Niistä Digimoneista en niinkään välitä, mutta olisihans e vähän köyhää katsottavaa, jos kaikki ne ihmiset vain tappelisi.
Hopeanuoli; hyvin kuvitettu ja juoni on kohdallaan. Jännitystäkin on ja henkilöt [tässä tapauksessa koirat] ovat fanitettavia ja suurin osa niistä ihan järkeviäkin.
Ja lempparini on... Hellsing!! Jännitystä, vampyyreja, mahtavia henkilöitä, hyvää musiikkia ja juoni on todella hyvä. Onhan siinä tappamista ja aseiden kanssa heilumista, mutta pidän sitä vain kiehtovana. Eis iis sillä,e ttä olisin tappamisen ja väkivallan puolella, ei todellakaan. Hellsing on vain niin kerrassaan hieno anime!

Isabella

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #23 : Maaliskuu 24, 2004, 22:04:22 »
Miten mä en oo ennen huomannu tätä topiccia? Järkyttävää.

Manga on iloni, anime intohimoni. Hurahdin totaalisesti viimesyksynä Gravitationiin ja sen musiikkiin. Piirrosjälki on todellakin mun mieleen, kaunista ja huoliteltua. Ja vaikken olis ikinä uskonu, niin tällanenkin kaikkea koneella tehtyä musiikkia henkeen ja vereen halveksiva musiikillinen nirppanokka ihastui täysin NG:n popituksiin. Paras kipale Shining Collection tai Sleepless Beauty. Unohtamatta tietenkään Gravin iki-ihanaa alkutunnaria^_^
Toinen loistava animesarja on Fruits Basket, johon tutustuin vähän Gravin jälkeen. Se on semmosta söpöilyä alusta loppuun. Lempihahmo on ehdottomasti lehmäksi muuttuva komistus Hatsuharu<3 En voi vastustaa sen eläimellistä vetovoimaa^_^
Lisäksi pidän Yami no Matsueista (johon en kuitenkaan oo vielä kunnolla tutustunut) ja Narutosta (vaikkakin olen sitä mieltä, että jos Kakashi ja Iruka ei ole yhdessä, koko sarjassa ei ole mitään mieltä.)
Karmeinta, mitä oon koskaan nähnyt oli jostain syystä mun tietokonepöydälle ilmestynyt levyke Jungle wa itsumo hale nochi guu, jossa pieni tyttö teki itselleen peruukin vanhan (ja pelottavan) miehen rintakarvoista. Älkää, hyvät ihmiset sekaantuko siihen sarjaan. Alkutunnaria on yksinkertasesti mahdoton saada pois päästä pyörimästä. Myös Superperhe (tjsp) oli aivan kaameeta. Saatto johtuu myös aliarvosesta suomenkielisestä dubbauksesta^_^ Hrr. Saan kylmiä väreitä, kun mietinkin sitä.

Muoksista. Unohdin mainita Trigunin, joka sekin on aivan loistava^-^ Tosin ensimmäisiä jaksoja ei jaksa oikeestaan katsoa, kun niissä ei vielä esiinny maailman ihanin pappi Nicholas D. Wolfwood, joka kantaa mukanaan valtavaa ristiä, joka on täytetty aseilla. "It's full of mercy." <3 Itseasiassa ilman Wolfwoodia koko sarja olis luultavasti tylsä, en hirveästi perusta äksönistä.

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #24 : Maaliskuu 30, 2004, 21:52:48 »
Hellsing on erinomanen vampyyri-anime. Tosin siinä mangassa on enemmän huumoria, mutta sitä ei saa suomesta käännettynä vielä. Mangassa ja animessa on myös pikkusen erilainen juoni... Ja anime loppuu täysin käsittämättömästi, mulla ei oo hajuakaan mitä siinä ihan viimesessä kohtauksessa tapahtuu. Ne kyllä tekee toisenki kauden, joten ehkä siinä selviää vähän.

Mut siinä on hyvä hahmosuunnittelu. Ja Integra on söpö ^_^ Tosin mun käsittääkseni suurin osa fanitytöistä kilahtaa Arucardiin (tai Alucardiin), joka on cool hahmo, muttei saa mun verta lämpenemään.

innoscent

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #25 : Huhtikuu 06, 2004, 10:58:11 »
Räyh, kuka kehtasikaan ehdottaa, että Irukalla ja Kakashilla olisi jotain???Hyi teitä... Kakashi on ja tulee ikuisesti olemaan lempparihahmoni Narutossa, joten älkääpä yrittäkökään vihjailla mitään.. :)

Niin siis Hellsingissä on todellakin vamppyyri jos toinenkin, mutta ei se tappaminen ehkä ihan pääasia siinä ole. Tosin silloin kun näin kyseisen animen, osasin kaksi sanaa japania, joten kääntymättömistä vitseistä suurin osa jäi hämärän peittoon. Toivottavasti saan jaksot uudelleen käsiini paremmin tekstitettyinä, ne kun olivat todella surkealla fontilla ja huonolla englannilla höystettyjä..

pteek

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #26 : Huhtikuu 13, 2004, 13:38:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Hailie Jade"
...Onko Fullmetal Alchemist hyvä?


On! Jos et oo vielä sitä käsiisi saanut, niin painu heti etsimään. Se on mahtava sarja.

Tjaa. Toinen sarja, jota suosittelin on Paranoia Agent. Aikuisempaan makuun sopivaa jännitysanimea. En nyt sitten tiedä että mitä tuosta juonesta kertois, ei siitä oikein mitään viiden jakson perusteella voi sanoa. O_o Mutta hyvä se on, tämän hetkinen lempianimeni.

Ja jos Midori no Hibi on animena puoleksikaan niin hyvä kuin mangana, niin sitä kannattaa kyllä katsoa. Ensimmäinen jakso oli ainakin aika lupaava. Semmoista hassua animea, jossain siinä shoujon ja shounenin väliltä. Manga-versio ainakin on aivan upea.

Meh. Nyt kun vielä Naruto 78-jakson sais käsiinsä, niin onnelinen oisin...

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Animet
« Vastaus #27 : Kesäkuu 06, 2004, 11:57:57 »
Aa... Animet on niin kivoja! Itse olen katsonut sellaista Chobits sarjaa serkullani.(Hän on ostanut dvd:n) Se on niin hullunhauska! Semmonen tyyppi maaseuduta lähtee opiskelemaan Rokioon ja siellä on semmosii Persocomeja jotka on söpöjä tyttöjä. Persocomit käyttäytyvät kuin ihmiset, mutta niillä on tietokoneen aivot. Hideki(maalaisjuntti) haluaa itselleen Persocomin, mutta hänellä ei ole varaa. Kun Hideki on kävelyllä hän näkee Persocomin hylättynä. Hideki ottaa Persocomin luokseen ja sitten alkaa hassut asiat. Hideki rakastuu Persocomiin, mutta Persocomin OS on kadonnut joten se osaa sanoa vain "chi". Tavalliset persocomit eivät voi liikkua ilman OS:sää, mutta 'Chi' onkin mystinen Chobitsi. Elokuvat on suunnatu yli 15- vuotiaille, mutta kyllä niitä voi katsoa silti... Chobits sarjakuvia voi ostaa suomestakin, mutta ne ovat englanniksi. Niitä on ilmestynyt 7 dvd:tä eli 28 osaa.

Ja minustakin(Tämä liittyy alla olevaan) Hopeanuolen 4 osaa on hyviä, mutta Baybladea vihaan en vain kerta kaikkiaan voi katsoa sitä. Digimonista tykkään, mutta Digimon 2(YÄK!) on ällö. Henkien kätkemä on suosikki piirroselokuvani.

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #28 : Kesäkuu 09, 2004, 18:11:09 »
Olen tutustunut animeen jo vuonna -97, kun aloin Saksassa seuraamaan Sailor Moonia telkkarista. Katsoin sarjaa kunnes se lopetettiin 2002. Tiedän aiheesta kaiken. Muaahaa :D

Sailor Moonin lakkauttamisen jälkeen alkoi Saksan TV:ssä pyöriä kaikenmaailman sarjoja, joista nyt mainittakoon Ranma 1/2 (taisi muuten oikeasti olla telkkarissa. Näin minun lahot aivoni minulle väittävät. ), Yo-gi-oh!, DragonBall ja One peace (tai joku tommoinen..).

Aloin sitten törmäillä mangaan kirjakauppojen ja kioskien hyllyillä. Lueskelin niitä ja sen jälkeen olen tutustunut lähemmin Fruit Baskettiin ja Ranma 1/2. Ranmaa olen lukenut suomeksi käännettynä 1,2,7 ja englanniksi 4, 22.. aika hajanaisesti siis. Satunnaisia sarjoja kokoelma-albumeissa saksassa on luettu, valitettavasti en niitä ole onnistunut seuraamaan. Köh.

Pokemonin olin nähnyt televisiosta saksassa vuotta ennekuin sarja alkoi täälä suomessa. se ei oikein ikinä onnistunut kiinnostamaan. Digimon sen sijaan on kohtalainen ja varsin ihastuttavaa katsoa sitä alkuperäiskielellä :D

Yleisesti pidän mangasta enemmän kuin animesta, jotenkin se on parempaa, koska se on alkuperäistä ja hentai on minun mielestäni molempien tyylien raiskaamistä.

Sametti

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #29 : Kesäkuu 14, 2004, 16:33:41 »
Siis täällä keskustellaan mangasta ja animesta ILMAN minua?!
Raakaa siis. No, olen uusi täällä, joten annetaanko se teille tällä kertaa anteeksi. ^^

 Tutustuin mangaan ja animeen ensimmäisen kerran joskus vuosi sitten, kun löysin netistä kuvia Record of Lodoss Wars -nimisestä animesta. Viime syksynä sitten laitailin tästä animesta noin puolet kaikista 26:sta (??) jaksosta. Ja paljon siitä pidinkin. ^^ Erityisesti Lodossin musiikit jäivät mieleen ja Kiseki no Umi onkin ainut japanin kielinen laulu, jota osaan laulaan. Heh.

 Love Hina, Avenger, InuYasha, Ranma, Rurouni Kenshi/Samurai X... Ovat myöskin suosikkejani. Tosin tämän hetkinen ykköseni on Witch Hunter Robin, josta pidän hyvin paljon. Älkääkä kysykö juonesta mitään, sillä en osaa sitä selittää. Liian monimutkainen selitettäväksi, sitä pitää saada katsoa!

 Nooh, pidän myös 'syvällisestä' animesta ja mangasta, siispä nyt olen tutustunut Vampire Princessa Miyuhun (ai sekö syvällistä, en nyt ole ihan varma) joka on myöskin hyvää. Varmaan monet ovat tähänkin sarjaan tutustuneet. Luen sitä mangana, koska manga on tosiaan parempaa kuin anime. Animen juoni eroaa liikaa mangasta. Ja nyt odottelen tässä tietokoneen edessä, joskos postiluukustamme voisi tipahtaa postin nouto ilmoitus lappu, joka ilmoittaisi Angel Sanctuaryni ensimmäisen osan saapuneeksi. Jooh.

 Lopetan tähän tämän sepustukseni. Hmmm... Pitäisi kai tutustua tuohon Hellsingiin ja Yami no Mantsureihin. Lupinkin olisi varmaan hyvää. Vai onko? Toivotaan, että tämä viesti menee oikeaan paikkaan...

pteek

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #30 : Kesäkuu 14, 2004, 19:55:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Taivaanrannanmaalari"
http://forums.animeunioni.org/viewtopic.php?t=856
Tässä on linkki YleTeeman näyttämistä animeista. :)


Vai aikoo Yle näyttää Faken telkkarissa? No johan on edistystä tapahtunut täälläkin. Suosittelen kyllä katsomaan jos sen digiboksin sattuu omistamaan, ja varsinkin jos on slashin (shounen-ain/yaoin) ystävä. Se on aika ihana. Ja jos on lukenu Fake-mangaa, niin tuo elokuva perustuu toisen volumen ensimmäiseen tarinaan, on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sama juttu.

Muita noista leffoista en olekaan sitten nähnyt, joten niihin en puutu. :P

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #31 : Heinäkuu 07, 2004, 04:20:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Myy"
Kaverini lainasi mulle pari päivää sitten pari 1989-1990 valmisunutta mangaa. Nimet olivat "Superperhe 1" ja "Lady Lady!",ihmisillä


hmmm... voi baka, oletan ettet ole lukenut lady ladya mangana koska sanoit katsoneesi sitä, ei sillä, voikai mangaakin katsoa... *rolleyes* Mie tykkään lady ladysta eriiiittäin paljon, onhan se aika tuttu noilta lapsuusvuosilta että vuorosanatki muistan ulkoa...  Mutta onko kukaan muu huomannut kuinka sairas tämä kyseinen sarja on? Lynn on polvenkorkuinen ja ihastunut 'niin komeaan' Arthuriin, ja saara vieläpä luulee että Lynn olisi mahdollinen 'kilpailija'...:D Mielenkiintoista...:)

Miepäs en puhu täällä mangasta (jota diggailen huimasti) koska sille on jo oma topiccinsa tuolla muu viihde -kohdassa, että sinne kasvattamaan sitä topiccia jos manga kiinnostaa...:P

No niin, itse animeen siis...

Fruits basket, koukussa ollaan! Se on niin ihana tarina, ja lisäksi sitä ei ole venytetty liikaa. Tottakai haluaisin nähdä niin hyvästä animesta enemmänkin, mutta minun on sanottava että yli 50 jaksoa käsittävä anime on minulle hiukan liian pitkästyttävä...:/
Toinen mikä on hyvä on Fushigi Yûgi (Yûgi, ei Yuugi tai Yugi), enemmän tykkään jkyllä OVA1 ja OVA2, OVA3:en uusi Suzaku Priestess on raivostuttava pentu ja haluaisin hirttää hänet henkilökohtaisetsi, ketään kohtalotovereita?
Animessa minua viehättää hyvä juoni, kaunis käsiala ja komeat miehet... *drool drool drool drool* Ja nyt kun päästiin kauniiseen piirosjälkeen, maailman kauneimpia on ehdotomasti Angel Sanctuary joka on vertaansa vailla. Niin kaunis...

eli siis suosikki animeni:

Fruits Basket, Fushgii Yûgi, Angel Sanctuary, Ranma ½, Ceres ja NGE (Neon Genesis Evangelion)
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #32 : Heinäkuu 21, 2004, 20:14:13 »
Khrm. Tunteeko kukaan täällä animea nimeltä Saiyuki..?

No, minä ainakin tunnen. Serkullani on niitä jaksoja DVD'llä, melkein kaikki jaksot, lopusta puuttuu vähän. Mutta se on tosi hyvä anime! Hakkai on suloinen ja Gojyo on kiva. ^^ Päähenkilöitähän siinä siis ovat Genjo Sanzo, Son Goku, Cho Hakkai ja Sha Gojyo. He sitten matkaavat yhdessä länteen, en ole oikein varma minkä ihmeen takia - on päässyt unohtumaan. Ja taistelevat ilkeitä demoneja ja jumalia vastaan. Juoni ei ehkä kuullosta miltään maailman mielenkiintoisimmalta, mutta se on hyvä, koska sitä on höystetty hyvällä huumorilla. Ja muutenkin. Itse olen nähnyt sitä suurimmaksi osaksi italiaksi dubattuna, ja -ihme kyllä- se on niin minun mielestäni oikein hyvä. Ja myös musiikki on hyvä. Pidän niistä alku- ja loppulauluista kovasti.

On oikein hyvä, että serkullani on noita DVD'llä, koska nissä DVD'ssä on myös muiden animeiden trailereita. Ja niissä oli myös Inu-Yashaa, voi onnen päivää! (Arvatkaa kuka kuolasi kuin viimeistä päivää Sesshoumarun [jota näytettiin ihmeen paljon] perään, kun se siellä välillä aina vilahti? ^^;) Ja se Inu-kappale oli hyvä. "I want to change the world..."

Tofu

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #33 : Heinäkuu 23, 2004, 01:24:03 »

Suomalaiset duppaukset ovat kauheita.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2007, 13:30:52 kirjoittanut Tofu »

Lils

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #34 : Heinäkuu 30, 2004, 14:48:11 »
Minulle anime tuli tutuksi joskus vuonna pottu, kun katsoin Totoron telkkarista. Ihastuin söpöihin hahmoihin ja tarinaan. Yhä minulla on Totoro vuosien takaa jo miltei puhkikuluneella nauhalla. Rakastan tuota elokuvaa.

Jossain vaiheessa olin aivan addiktoitunut Sailor Moon-sarjaan, kun se tuli SubTV:llä. Niin, tämä olikin seuraava animesarja, jota seurasin sitten Pokémonin jälkeen (o.O).

Ja Henkien kätkemään ihastuin viime vuonna. Taitavasti piirretty elokuva, jossa on jännittävä juoni ja ihanat henkilöhahmot. (Tai no eivät ne kaikki ole ihania, kuten kamala Yobaba!)

Nyt yritän kovasti kalastella anime-elokuvia sieltä täältä, tosin huonolla menestyksellä..

Onko Yle esittänyt televisiossa peruskanavillaan muitakin animeita, kuin Totoron ja Punaisen sian (Porco Rocco)? Yritin Ylen nettisivuilta etsiä, muttei löytynyt tietoa.

Dargonie

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #35 : Heinäkuu 31, 2004, 18:44:13 »
Animesarjoja en tahdo tässä viestissäni mitenkään erityisemmin kommentoida, sanon vain että pidän niistä. Ranma ½ ja Inu-Yashaa on tullut kaverin luona tietokoneelta katsottua ja sisko lataa Love Hinaa koneelle ja joskus ohi kävellessäni saatan jumittua sitä katsomaan.

Haluaisin kertoa Henkien Kätkemästä. Katsoin sen äsken kolmannen kerran läpi ja joka kerta se on yhtä rakastettava. Olen täydellisen ihastunut piirtäjän tyyliin ja tarinaan. Laitoin siskoni lataamaan Prinsessa Mononokea koska tahdon nähdä senkin.
Henkien Kätkemä on kauniisti piirretty ja hyvin paljon tunteisiin vaikuttava elokuva. Rakastan piirtojäljen jokaista pientä yksityiskohtaa ravintoloita ja katulamppuja myöten. Varsinkin juna ja meri tekivät minuun suunnattoman vaikutuksen. Rakastan myös kylpylää ja sen satoja eri huoneita. Kaikki on niin kaunista.
En ryhdy nyt tässä kertomaan elokuvan juonta vaan sanon, että Henkien Kätkemä on katsomisen arvoinen.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #36 : Elokuu 12, 2004, 20:05:07 »
Sisältää spoilereita jonkun verran, huom!

Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
Spoiler: Gravitation
Minun lempi animesarja on Gravitation. Se on niin kawaiita koko sarja! Se kertoo Shuichi nimisstä pojasta joka rakastuu Yuki nimiseen poikaan ja sitten koko sarja keskittyy heidän pulmiinsa ja risuihin ja ruusuihin. Se on niin kaunis ja ihailtava sarja! Minä olen ihastunut siihen.)


 JA Bad Luck-bändistä. Eipäs unohdeta sitä! :P

Lainaus käyttäjältä: "Pat Bateman"

Tosin katsonut olen Gravitationin (kamalinta yaoita mitä ikuna tehty... Mikä sitä poikaa oikeen vaivaa?!)


 Kröhöm, anteeksi mutta tuo on korjattava, Gravitationhan on siis shounen-aita, eikä yaoita. Vaikka OVA:ssa (miten taivutetaan tuo? OVA:issa?) vähän vilahtaakin enemmän paljasta pintaa.

 Eli hyvä viestihän aloitetaan AINA lainauksella, joten nyt kun tuo alku on saatu pois jaloista, niin keskitytään kunnolla asiaan.

 Olen siis itsekin jonkin verran tutustunut animeen, manga on jäänyt todella paljon vähemmälle (mutta siihen tulee muutos heti kun sitä löydän jostain). Hopeanuolet olen nähnyt (siis sekä leikatut että leikkaamattomat versiot), ja mitä voisin sanoa? Ehkä enää tässä iässä puhuvat koirat eivät iske niin paljon kuin pienempänä (tai sitten olen vain kyynisempi... hmm, voi se olla sekin), mutta yhä edelleen se vie mukanaan.

 Nimim. katsottiin kaverin kanssa kaikki DVD:t (eli n. 8,5 tuntia) putkeen. Pidän piirustustyylistä, ja tarina menee hyvin eteenpäin. Pidän.

 Sitten olen jonkin verran nähnyt Hayao Miyazakin elokuvia. Mononoke Himen olen nähnyt, samoin kuin Henkien kätkemän, Porco Rosson ja hieman Nausicaa of the Valley of Wind:iä. IMHO tuo viimeinen elokuva oli sen verran... tylsä, suoraan sanottuna, etten jaksanut loppuun katsoa. Porco Rosso oli taas hyvinkin viihdyttävä, ja siinä oli mielenkiintoinen tarina. Ja se sika (jonka nimeä en muista) oli yksinkertaisesti onnistunut hahmo ^^

 Mononoke Hime ja Henkien kätkemä sitten ovatkin eräitä lempielokuviani. Mononoke Himessä on hyvin vahva tarina ja se on mielettömän kaunis, niin tarina kuin piirustystyylikin. Elokuva on hyvin spirituaalinen alusta loppuun. Se on jotain erikoista.

 Henkien kätkemä sitten taas on... on todella erikoinen. Se on todella erilainen kaikesta mitä olen ennen nähnyt. Mitenköhän siitä voisi puhua? Tarina on hyvin moniulotteinen ja täynnä symbooleita ja piilomerkityksiä. Siinä on todella paljon kaikkea, ja siinä on niin mielettömän hyvin onnistuttu yhdistämään niin maailman henkinen kuin fyysinenkin puoli. Siinä on vakavia asioita, mutta niihin ei keskitytä niin, että elokuva masentaisi, vaan ne on tuotu esiin tavalla, joka esitettää ne sellaisena kuin ne ovat. Ne ovat olemassa, ne ovat tällaisia, piste. Tälle elokuvalle ei oikein ole sanoja.

 Ja lopetetaan tämä viesti sitten minun ehdottomaan lempiasiaani (no, sarjan musiikin ohella) tällä hetkellä, eli Gravitationiin. Kuten lainauksissa olikin jo, sarja kertoo Shuichi-pojasta, joka on laulajana bändissä nimeltä Bad Luck ja rakastuu Yuki Eiri-nimiseen kirjailijaan. Sarja seuraa sekä bändin menestystä että Shuichin ja Yukin suhdetta. Sarja on täynnä loistavaa musiikkia (sanoittepa mitä tahansa, niin se on!), hyviä henkilöhahmoja ja se on loppujen lopuksi hyvinkin realistinen. Pidän sarjasta todella paljon, enkä vähiten Ryuichin takia. Kyseinen henkilö on todella kaksiajakautunut persoona, toisaalta käyttäytyy kuin pieni lapsi mutta osaa olla vakava (no, aina välillä ainakin...) ja lavalla ollessaan on ammattitaitoinen laulaja. Olen nähnyt myös ne kaksi OVA:a, jotka eroavat sarjasta jonkin verran (ovat puoli-itsenäisiä niin...). Piirustustyyli eroaa jonkun verran sarjasta, mikä ensin oli aikamoinen hämmästys, mutta totuin nopeasti. Ja haluan lukea Gravitation-mangaa heti kun sitä käsiini saan.

 Muoks: OVA vai OAV? Original Video Animation vai Original Animation Video? Molempia kun näkee.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #37 : Elokuu 25, 2004, 19:41:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
Muoks: OVA vai OAV? Original Video Animation vai Original Animation Video? Molempia kun näkee.

Myös minä olen miettinyt tuota kun on törmännyt kumpaankin, ja olen ajatellut, että vissiin voi käyttää molempia. Tai siis, kyllä tuo kuulostaa ihan järkevältä jos sanoo Original Video Animation tai Original Animation Video, kumpi vaan. Siis kieliopillisesti. Mutta OVA on minun mielestäni ainakin ehdottomasti helpompi sanoa kuin OAV. ^^

Sametti

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #38 : Elokuu 26, 2004, 09:33:09 »
Tällänen topikki on jo jossain, mutta ei se mitään. xP

 En näytä olevan ainut, joka tykkää animesta/mangasta. Vasta eilenhän minä katsoin Cowboy Bebop -sarjan loppuun ja rakastuin. Ostin sen elokuvan Ranskasta kesällä, siitä alkoi minun Beboppeuteni. (jet ja Ed on aivan loistavia ja Ein on so kawaiiiiii)

 Gesh. Andel Sanctuary on myös ihana manga. Animena en ole katsonut, mutta vakaasti päätin kerätä itselleni koko sarjan mangana. Siinä on myös kaunis piirustusjälki, aivan kuin Yami no Mantsureissa, jota muuten haluan MYÖS lukea. Nee.

 Yleltähän tulee anime elokuvia jossain välissä syksyllä. Hiihii!
Anteeksi, olen vähän sekopää tänään, kiitos Bebopin! Jäyks. Mitäs vielä.

 Rakastan animeiden (en osaa taaskaan taivuttaa) musiikkeja. Rakastettavia. Minulla on niitä aimo kokoelma, tosin mihin kerpeleeseen se cd on mennyt. :/ Myös fan fiction animeista on hauskaa. (ja ylläri ylläri, luen Bebop fikkejä) *repeää* Anteeksi. Tuli taas turhuutta..

 [muoksista] Arvstkaas, kuka hoksasi Akira -videon niiden kirjaston video hyllystä? minä aivan oikein! [/muoksista]

TytoAlba

 • Ankeuttaja
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #39 : Syyskuu 10, 2004, 22:20:45 »
Minä pidän animesta. Minä siis en rakasta sitä, mutta tykkään kuitenkin ^^

Ensimmäinen anime, mihin tutustuin oli (yllätys, yllätys) Hopeanuoli. Ja fanitan sitä edelleen. Ihmekö tuo ^^
(Nyt on menossa GNG-kausi, niin sanoo minun asentamani näytönsäästäjäkin ^^')
Mutta muita animeita ei ole sitten tullut katseltua...
Mutta minua kiinostaisi nähdä se elokuva, missä on se pikkutyttö, Chihiro...? En muista, mikä sen nimi on.
Mainoksissa näytti mielenkiintoiselta. Ja kun sanoin kavereille, että haluaisin nähdä sen leffan, he vain sanoivat, että olen outo.
(Mitä siitä, jos sain testimaa.com:issa friikki-testissä tulokseksi 91%...? Ei liity animeen!)

Minua kiinostaa anime, mutta sitä näkee kovin harvoin.
Subiltahan alkaa/on alkanut jokin animepiirrossarja...? Onko? Onko tulossa...?
En muista enää, mutta animen katselu kannattaa!
^^

Mononoke

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #40 : Syyskuu 12, 2004, 09:49:40 »
Myös Sailor Moon alkoi juuri tauon jälkeen tulla. Sekä Pokemon  kolomoselta. (en tiedä tuleeko neloselta vielä Beyblade ja oiskohan ollu kolmoselta tai nelkulta kun tuli Transformers armada. En katso kyseisiä.) Kohtahan sieltä alkaa myös Hamtaro (23.lokakuuta)
Sekä Neon genesis evangelion tulee 2005 vuoden puolella, ja vieläpä alkuperäiskielellä. I
loitkaamme suuresti!
.....
Ja Mononoke kannattaa katsoa alkuperäiskielellä, dubattu versio on... O_O verrattuna japsipuheisiin. Voi että, kun Sanin äänikin oli niin lattea. Meinaan kuolla.

Darine

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #41 : Syyskuu 13, 2004, 16:21:11 »
Purplis, muistaakseni nelosella olisi ehkä alkamassa joskus puolen vuoden päästä NGE, eli Neon Genesis Evangelion. Itse olen joitakin jaksoja siitä nähnyt, eikä se nyt mitenkään aivan kamalaa ole. Ihan katsottavaa. Nelosen sedät ja tädit tekivät kiltin teon ja laittoivat ohjelmistoon (kerrankin) animea, joka ei ole ärsyttävää Sailor Moon kimitystä puhumattakaan MKR:stä. Saattaa tosin olla että tuo alkaa (jos alkaa) pyörimään subbarilta, muisti ei oikein pelaa. Menkääpäs itse kurkistamaan http://www.kupoli.netin uutis-sektiota ja hiukan kun rullaatte sivua alas päin niin pitäisi jotain infoa tulla..

Lainaus käyttäjältä: "LilShii"
Tai no eivät ne kaikki ole ihania, kuten kamala Yobaba!

No eipäs, ilman rouvaa Henkien kätkemästä olisi jäänyt puuttumaan jotain eikä se olisi ollut yhtä hieno kuin se tälläisenään on. Sitäpaitsi minusta Yobaba oli yksi Henkien kätkemän rakastettavimmista hahmoista.

Henkien kätkemä on kyllä hirmu suloinen, mielenkiintoinen ja kaunis elokuva, ei siinä mitään. Rutkasti ilmeikkäämpi ja hienoimpi kuin Disneyn elokuvat. Vasta Henkien kätkemän nähtyään oikeasti tajusi että aika harvassa Disneyn leffassa on mitään itua.

Muita animeleffoja mitä olen nähnyt ovat Blood: The Last Vampire, Vampire hunter D: Bloodlust, Vampire hunter D, Mononoke Hime (Princess Mononoke).. Mitäköhän muita olisi.. Totoro on latauksessa ja katsoin myös pätkän sen yhden alusta, jonka japaninkielistä nimeä en kuolemaksenikaan muista. Englanniksi taisi olla Grave of the Fireflies tai joku semmoinen. Ei kuitenkaan oikein kiinnostanut.

Olen myös sarjoja katsellut hiukan, ainoat mihin olen tosissaan rakastunut, ovat Hellsing ja Gravitation. Niistä sitten tuli ladattua jokainen jakso. Mistään muusta animesarjasta en ole jaksanut loppuun asti koskaan ladata, ei ole vaan kiinnostusta riittänyt. Mutta muutamia mainitakseni, olen nähnyt mm. NGE:llää, Inuyashaa, Rurouni Kenshiniä, Vampire princess Miyua, Yami no matsueita, DN Angelia..

Mangaa en ole paljoakaan kerennyt lukea, enkä itse omista yhtään. Kavereilta sitten löytyy senkin edestä ja heiltä olen lainaillut sitä mukaa kun jaksan. Gravitationit olen lukenut 7. osaan asti, jotain Inuyashaa ja nyt lainassa on muistaakseni Utenaa, Ceresiä ja Yu-Gi-Ohia. Epäilen etten niistä pahemmin välitä kun Ceresiä hiukan selailin, mutta kaikkea kannattaa kokeilla.. Harmi vain että Teijan ja minun maut mangan ja animen suhteen eivät kohtaa. Luojan kiitos Essi on suuren luokan yaoi fani ja se minulle noita Graveja lainaileekin. ^^

Ainut anime mistä en oikeasti pidä yhtään on - älkää nyt tappako - Hopeanuoli.

Poissa Hyde

 • deadpan
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • six gunshots
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #42 : Lokakuu 16, 2004, 17:11:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Wiz"

Mitäs itse olette mieltä, millä kielellä animet pitäisi olla? Originaalisesti Japaniksi? Englanniksi? Vai sitten Suomeksi?


Itse sanoisin, että puhe japaniksi, tekstitys englanniksi, koska olen suurimman osan näkemistäni sarjoista tuohon tapaan katsonut. Dub jotakuinkin joka kielellä = evil. Ja siinä tapauksessa, että tekstitys halutaan suomeksi, on odotettava taas se aika, joka menee tekstin kääntämisessä armaalle kielellemme. (Ja, jos englanti olisi tekstitysten kielenä, se karsisi katsojakunnasta pikkulapsia, joka taas puhuisi sitä vastaan, että anime on vain lapsille. Tämä taas ei ole lainkaan paha asia, IMHO.)

Näin joskus puoli ikuisuutta sitten Porco Rosson TV:stä, mutta ei ollut harmainta aavistusta sitten sen alkuperästä. Muumit toisaalta edustivat jo erilaista tyyliä, jonka tunnisti länsimaisesta poikkeavaksi. Suunnilleen pari vuotta olen animea tarkoituksellisesti tuijottanut. Sarjoja, joista pidän, on hitusen liikaa lueteltavaksi, koska mieleeni on jotakuinkin kaikki, mitä satun näkemään. (Paitsi se friggin´ shounen-ai. Me so not likes, toisin kuin tuskallisen moni muu.)

Joskus mietin myös, miksi tuijottaa juuri animea. Piirrostyylillä ei ole liiemmin väliä minulle, helpompaa ja vaivattomampaa olisi tod.näk. katsoa länsimaista animaatiota ja anime-sanaa on pahoinpidelty ja väärinkäytetty, josta johtuen siitä on ennakkoluuloja. Siispä miksi?

Itseäni kiehtovat japanilaisten mestarien luomat uskomattomat maailmat, animaation standardeilla varsin moniulotteiset henkilöhahmot sekä kaikki tajuttomat ideat, joista he saavat luotua toimivia juonikuvioita. Kysymykseni teille on: mikä teidät vetää animen pariin? Onko tiettyjä tekijöitä, jotka voitte nimetä, vai pidättekö Japanin tuotannosta itsellennekin tuntemattomista syistä?

Käännyttämistäkin on hauska harrastaa, kun ei ole muuta tekemistä.
[01:17] <34gL3> why there are no cheats for real life?

Dragon

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #43 : Lokakuu 17, 2004, 15:54:38 »
Animeen en ole vielä kovin tiiviisti ehtinyt tutustua, mutta tarkoituksena olisi nyt muutama sarjaa lisää saada katsottua.
Olen nähnyt leffat Spirited Away ja Mononoke no Hime. Kummatkin olivat mielestäni erittäin miellyttävää katsottavaa, varsinkin japanilaisilla äänillä.

Muutaman sarjan olen myös nähnyt. Ai Yori Aoshi ja Onegai Teacher. Kumpikaan ei kuitenkaan erityisemmin sykähdyttänyt. Mukavaa niitä oli seurata, mutta siihen se sitten jäikin.
Lapsena olin tietämättäni hyvinkin innostunut animesta piirustustyylin vuoksi. Jotenkin kirpputoreilta ja kaupoista tarttui aina mukaan animea.

Lapsena erityisen lähellä sydäntäni olivat sarjat Candy Candy ja Lady Oscar. Niitä sitten katsottiin aina uudestaan ja uudestaan. Nykyään tuo lapsuuden innostus on palannut takaisin. Yritän epätoivoisesti etsiä kyseisiä sarjoja kirpputoreilta, mutta vielä ei ole onnistanut. (btw. jos kellään on tietoa mistä niitä voisi hankkia, minulle voi lähettää yksäriä)
Muutaman noita videoita tällä hetkellä omistan, mutta tarkoituksena olisi hankkia kaikki.
En kuitenkaan suosittelisi Lady Oscaria pienille lapsille katsottavaksi, vaikka sitä itse silloin seurasinkin. Kaikki kohtaukset eivät nimittäin välttämättä ole kovin kehittäviä lapsen silmille.

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #44 : Lokakuu 31, 2004, 17:34:12 »
melilot: Omia mangojani olen hankkinut tavallisista kaupoista(ranmaa, conania), Fantasiapelit-liikkeestä (nitä on isoimmissa kaupungeissa kuten tre:lla ja hki:ssä) ja netistä tilaamalla.
Animea en omista niin paljoa. Anttilasta ostin GNG:n leikkaamattoman version, Henkien kätkemän sain kaveriltani ja netistä on tullut ladattua. Ja sitten on pari näitä kamalia suomeksi dubattuja videoita.. Kissojen valtakuntaa en mene katsomaan leffaan.. hankin sen sitten dvvd:lle jos siihen vaikka saisi alkuperäiset äänet.

Numen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #45 : Lokakuu 31, 2004, 21:15:26 »
Vietin juuri vähän aikaa 1-vuotis synttäreitä animen suhteen ^^  Minulla se alkoi iki-ihanasta Sailor Moonista ja tässä sitä nyt ollaan, täysin animeen ihastuneena. Lempisarjoihini lukeutuu Utena (ja jos joku yrittää uskotella minulle että Anthy ja Utena "ovat vain ystäviä, myös sarjan lopussa", niin minä haastan hänet kaksintaisteluun), Madlax, Maria-sama ga miteru, Noir (josta olen nähnyt vasta yheksän jaksoa) ja Kannazuki no miko (vaikka sarjasta löytyy fan-subattuna vasta neljä jaksoa, ovat odotukseni korkealla *wirn*). Eli voisiko sanoa aika shoujo-ai painotteista.

Lainaus
lainassa on muistaakseni Utenaa, Ceresiä ja Yu-Gi-Ohia. Epäilen etten niistä pahemmin välitä kun Ceresiä hiukan selailin, mutta kaikkea kannattaa kokeilla.. Harmi vain että Teijan ja minun maut mangan ja animen suhteen eivät kohtaa.

Välillä itsekin ihmettelen mitä Yu-Gi-Oh ja Ceres tekevät hyllyssäni, varsinkin Ceres, joka oli herätysostos suurella H  -.-; Yu-Gi-Ohin sentään sain äipältä nimppari lahjaksi. Mutta Utenan loppu aiheuttaa (myös mangana) itselleni suuria pulmia, kiitos kyynelehtimisen. Zettai unmei mokushiroku

Poissa Koenoe

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #46 : Marraskuu 24, 2004, 15:12:49 »
Olen aloittelija. Myönnettäköön. Toissa viikkoon asti en ollut nähnyt kuin Pokemonit ja Digimonit ja sensemmoiset, mitä nyt suomessa oli näytetty. Olin kiinnostunut animesta ja mangasta (mangasta on hieman enemmän kokemusta: lueskelin Jyväskylän kaupunginkirjastossa tetissä ollessani kasan saksan- ja englanninkielistä mangaa), mutta en jaksanut tehdä mitään asian eteen. Valitin vain, kuinka Suomesta ei mitään saa.

Sitten latasin winampin kuunnellakseni australialaisen ystäväni radiohjelmaa netin välityksellä. Sattumalta samaan aikaan Anime-Kraze näytti muutamaa animesarjaa winampin välityksellä. Ensimmäinen ohjelma, jota ihan mielenkiinnosta vilkaisin, oli Last Exile. Katsoin, jäin koukkuun ja rakastuin (varsinkin Dioon. Ja Luciolaan.) Valitettavsti sarja ei ainakaan winampilla enää näy... *sniff*

Nyt pitäisi saada tietoa, että mitä kannattaa katsoa. Luin tämän topikin läpi kynä kädessäni ja merkksin muistiin kaikki kehutut sarjat/elokuvat, että muistaisin mitä katsoa sitten kun saan käsiini. Mutta... suosituksia? Mikä on perusanimea aloittelijalle? Mikä on hyvää animea? Ja ennen kaikkea: mistä sitä saa?
I am the evidence
The Fool -> Koenoe

Poissa Decamerone

 • Vuotislainen
  • www.decamerone.vuodatus.net
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #47 : Marraskuu 25, 2004, 16:26:10 »
Kävin katsomassa Kissojen valtakunta-elokuvan viikko sitten. Olin todella positiivisesti yllättynyt! Minä olen jotenkin aina ollut vähän ennakkoluuloinen animea ja mangaa kohtaan (tai ehkä vain ärsyttää se, kun yksi kaveri esittelee AINA niitä pseudomangakuviaan ihan innoissaan, eikä voisi vähempää kiinnostaa...) Mutta, asiaan.

Pidin todella paljon piirrosjäljestä ja tarinan juonesta! Hirmuisen söpö tarina kaikenkaikkiaan, ja piti hyvin mielenkiinnon yllä. Todella kiintoisaa vaihtelua jenkkipiirrettyihin. Onko joku muu käynyt kyseistä elokuvaa ihastelemassa? Suositan lämpimästi...
On vaikeaa olla rohkea, kun on vain Hyvin Pieni Eläin.

Inidra

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #48 : Marraskuu 26, 2004, 10:58:36 »
Juu juu, pidän animesta todella paljon. En ole moniakaan animeja nähnyt (kiitos tietokoneen suojamuurin ja rahattoman kassani), mutta pidän hyvin paljon piirustustyylistä ja yleensä fantasiatyyppisestä juonesta.
Sailor Moon jota olen seurannut nappulasta saakka, on varmasti se kaikkein läheisin ja sitä nauraa samoille jaksoille aina uudestaan. Olen saanut myös hirveästi ideoita valokuvaukseen ja piirustuksiin Sailor Moonista...
Henkien Kätkemän olen aina halunut nähdä, mutta kun ei ole mihinkään vuokraamoon vuokrakorttia, ja kirjastosta se on melkein aina varattu, saan odottaa sitä vielä jonkin aikaa.
Mielestäni Suomeen pitäisi tulla enemmän animesarjoja, ja mielellään muualle kuin Subille, koska en osaa omaa digiäni käyttää (voisi tietenkin opetella....).

Hopealohikäärme

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #49 : Marraskuu 27, 2004, 11:27:39 »
Oma anime-innostukseni alkoi Pokemonista, ja sen jälkeen olen ollut koukussa. Katsoin juuri Princess Mononoken, ehdottomasti suosikki anime-leffani. Siinä on kaikki kohdallaan. Riipaisevan kaunis musiikki, upea piirrosjälki ja lumoava tarina. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Ja Ashitaka...oih.  Ne susijumalat ovat myös mahtavia. Näin oikeasti painajaisia siitä kohdasta, kun San melkein muuttui demoniksi.

Toinen lempparini on Henkien kätkemä. En voi olla itkemättä, kun Haku lentää Chichiro selässään taivaalla ja muistaa oikean nimensä. Niin kaunista.... Haku on upein lohikäärme jonka olen nähnyt missään leffassa. Miyazaki on nero, muuta ei voi sanoa.

Animea voi tilata helposti Videodivaarista. Princess Mononoken ja Henkien kätkemän saa jopa videoina, ja DVD:inä löytyy kaikkea mahdollista. Tosin suurin osa alue 4:n dvd:eistä ei taida ihan tavallisella koneella pyöriä. Itse säästän rahaa Nausicaa of the valley of the wind:iin, jos leffa on yhtä upea kuin manga niin se on ostamisen arvoinen.

Poissa Sawyer

 • Scandal
 • Vuotislainen
  • Livejournal
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #50 : Tammikuu 08, 2005, 11:36:48 »
Kuka katsoi viime torstaina anime-elokuvan Yhdestoista matkustaja? Mitä mieltä olitte?
Itse katsoin sen ja pidin.
Ensivaikutelma ei ollut kovin hyvä, koska en pidä yleensä mistään avaruuteen liittyvästä. Heitin onneksi kuitenkin ennakkoluulot pois vaikka aluksi meinasin vaihtaa kanavaa.
Tykkäsin elokuvan piirrostyylistä, juonesta ja henkilöistä. Eniten tykkäsin Kuninkaasta (ja sillä oli ihanat hiuksetkin). Oikeastaan pidin kaikista henkilöistä. Juonessa ainoa häriritsevä asia oli, että minä kun en pidä avaruudesta, mutta oikeastaan se ei haitannut koska juoni perustui siihen osaksi. Enkä olisi arvannut, kuka todella oli Yhdestoista matkustaja, ennen asian paljastumista. Ja olen huonomuistinen, kun en muista sen yhden tyypin nimeä, mutta olisin halunnut sen yhden tulevan mieheksi. Se olisi ollut söpömpää. :)
"Well, we'll soon find out, won't we?" said Snape smoothly. "Wand out, Potter."

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #51 : Tammikuu 08, 2005, 19:30:49 »
M-täh, miksei kukaan ole kommentoinut Yhdestoista matkustaja-elokuvaa? Ja minä kun kuvittelin, että täällä olisi hirveä määrä viestejä siitä... Unohdin aluksi jotakin muuta säätäessäni koko elokuvan, mutta muistin mennä katsomaan sen lopuksi. Missasin alusta vähän, mutta onneksi pääsin juonesta kiinni, koska pidin elokuvasta melko paljon: juoni oli sopivan jännittävä ja mielenkiintoinen, että jaksoin seurata sitä hyvin, ja piirrostyylikin ihan katseltavaa. Ja lisäksi se oli japaninkielinen, yay~

Lainaus
Mielstäni on suoraansanottuna pyhäinhäväistys kun animiea dubataan muuksi kuin japaniksi. Siis aivan kauheaa! Esimerkiksi otetaan ameriikalainen 4Kids, ne dubbaa animet aivan pilalle! inhoan sitä.

 
Olen periaatteessa samaa mieltä tuosta, paitsi että minulle on tavallaan samantekevää, miten jenkit suoraansanoen tosiaan nolaavat jotkut animet. Enemmän minua harmittaa dubbauksessa se, että monet hyvät fansub-ryhmät joutuvat lopettamaan sarjojen kääntämisen ja animen saanti vaikeutuu netin kautta (omia kokemuksia esim. Fullmetal Alchemist ja Samurai 7, sniif). En halua kuulostaa hirveältä fanaatikolta, mutta FMA:n dubbaus oli aika törkeä joidenkin henkilöiden osalta kun ensimmäisen jakson netistä latasin. Miltä kuulostaa nelikymppinen mies vetämässä 15-vuotiaan pojan roolia, heh-heh. XD

Ja Puppi, katsot One Pieceä. Go you! Tosin vaikka sarjassa ei olekaan romansseja, olen ehtinyt jo kehittää itselleni obsession japanilaisen fanitaiteen syynäilyn jälkeen Luffy/Namiin.

Poissa Emily Le Strange

 • pikkusyöjätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #52 : Tammikuu 09, 2005, 02:06:17 »
Hmm. Varmaan ensimmäisiä animeja joita näin, olivat älyttömän karkeasti dupatut Candy Candy, Lady Lady, Canbybell ja Superperhe. Niitä katselin pienempänä ihan mielettömän paljon, luultavasti yhtä paljon kuin länsimaalaisia piirrettyjä. Tiedostin ne japanilaisiksi, mutta enpä paljon muuta sitten tiennytkään. Näin myös muistaakseni pari Hopeanuolta noihin aikoihin, kun olin.. niin mitä? Varmaankin noin viisivuotias. Ja kirjastosta lainasin jonkinlaisia shoujo-animeja. Onhan niitä muistikuvia. Hmphm. Minulla on myös hyvin hatara ja kaukainen muisto päivästä, jolloin ystäväni kanssa istuimme heidän olohuoneessaan ja hysteerisesti repeilimme lentokonetta lentävälle sialle joka nauroi uskomattoman hirveällä tavalla. Porco Rosso kenties?

Sitten tietysti tuli katsottua Pokemonia joskus kymmenenvuotiaana.

Lähes pari vuotta sitten näin Henkien kätkemän, ja aloin vähitellen tajuta japanilaisen piirroselokuvan kauneuden. Katselin lisää Miyazakin elokuvia ja niin.. no. Olen aina tykännyt animesta melkein enemmän luin länsimaalaisista piirroselokuvista ( jos nyt ei Disneyn kauneimpia klassikoita lasketa mukaan, niitä joilla on nostalgista arvoa ), mutta enhän minä pienempänä tiedostanut muuta kuin sen eron. "Nuo ovat näitä, erilaisia kuin ne yhdet."

Vähän aikaa sitten ystävä lähetti minulle Princess Tutuja, ja koska se oli niin kaunis ja viehättävä ja kaikkea sitä mitä hyvältä juonelta  ja ihanilta henkilöiltä toivon, olin myyty. Ja olen edelleen. Siinä vaiheessa tämä jonkinasteinen fanaattisuuteni alkoi. Joten voidaan sanoa, että ensimmäinen animesarja jonka näin, oli Princess Tutu. Eikä siltä kukaan vie ykköspaikkaa. ^_____^  

Siitä ei ole pitkä aika, enkä voi sanoa tietäväni animesta vielä yhtään mitään, mutta niin se vain on että oh, hyvä kun tiedostin sen olemassaolon ihan kunnolla. Olisi luultavasti jäänyt monta hyvää sarjaa lataamatta ja katsomatta. Ehkä olen tosi tuore otaku, enkä varmaan voi vielä itseäni otakuksi kutsuakaan, kun se kuulostaa minusta joltain suurelta arvonimeltä. Hehe. Mut siis anyway. Anime on jotain niin.. se vain tyydyttää jokaisen tarpeen mitä voi keksiä. ^_^ *wink*

Animessa varmaan viehättää se syvällisyys ja kauneus. Henkilöt ovat niin uskomattoman samaistuttavia ja niin hmm.. Heh. Ja ehkä ne kauniit pojat & esimerkiksi shounen ai on jotain mitä ainakaan minä en voi vastustaa. Myös japanin kieli on tärkeä osa, sitä kuuntelee niin kaaauhean mielellään. Animen monimuotoisuus ja tuhannet mahdollisuudet myös tuovat avaruuden tunteen. Mitä tahansa voi tapahtua. Ja kun sitä voivat katsoa kaiken ikäiset ( kun yleensä länsimaalainen piirretty on lapsille suunnattua ja hivenen mustavalkoista, ainakin se mitä Suomessa on totuttu näkemään ) niin se vain.. Se vain on niin täydellisen viehättävää ja koskettavaa ja ja ja.. ja erilaista joka kerralla. Tuntuu että nykyään anime on minulle enemmän todellista kuin oma elämäni. Pidän myös älyttömästi fantasiasta ja scifistä kirjallisuudessakin, ja tämä varmaan huomattavasti edesauttaa addiktoitumista erilaisiin animesarjoihin.

Hmm. Yleisesti annan enemmän arvoa hyvälle kirjalle kuin elokuvalle, mutta pidän enemmän animesta kuin mangasta. Toisaalta eihän niitä voi verrata, ja hmphmm.. olen katsonut animea paljon enemmän kuin lukenut mangaa. Ehkä en voi edes sanoa vielä. ^^

Anyway. Princess Tutu, Rurouni Kenshin & Gravitation tähän mennessä kolahtaneet kunnolla. Seuraavaksi yritän löytää Hellsingiä ja Yami no Matsueita ( niitä kun tunnuttiin paljon täällä kehuttavan ). Myös tuo elokuva Grave of the fireflies on haussa, kun olen siitäkin kuullut hyvää. ^____^

Nyt selitin kauheasti. Hehih. Kukaan ei varmaan jaksanut lukea. No.. anyway.. ^^
Olen olento jolla ei ole kunnollista nimeä, olen haava maailman kyljessä. Mutta olen myös se täydellinen muukalainen jota rukoilit aina lapsena - että tulisin ja veisin sinut pois, sanoisin sinua kauniiksi, nostaisin sinut alastomana kadulta ja kantaisin ikkunan kautta Taivaaseen.

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #53 : Tammikuu 09, 2005, 19:47:00 »
Yhdestoista matkustaja oli oikein hyvä :) Sain vasta tänään katsottua sen nauhalta, en pystynyt silloin kun se tuli.
Alku oli varsin tylsä, mutta muuttui onneksi mielenkiintoisemmaksi^^
Mitä muuten tapahtui loppuminuuteilla... video loppui kesken ja siskoni laittoi äkkiä uuden videon mutta menetin ehkä minuutin (hui kauhia.. ) video loppui siihen kun kaikki reimuitsivat siitä että pääsivät läpi ja toinen video alkoi siitä kun (ääh.. en muista nimiä enää) se päähenkilö oli potilasvuoteella sen naisen kanssa juttelemassa. Niin tapahtuiko välillä mitään.. merkittävää, kuten että pyysikö kuningas anteeksi että oli epäillyt sitä yhtä..

Minä muuten heti alussa mietin että tuo on se ulkopuolinen (kun ne riisuivat kypärät päästään) (ja tarkoitin sitä opettajaa), mutta sitten paljastui se toinenkin kummatus ja en enää pahemmin pähkäillyt että kuka se oli..

Kenshi

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #54 : Tammikuu 09, 2005, 21:10:52 »
Yhdestoista matkustaja oli hyvä. Tiesin, että se oli avaruusaiheinen, ja alussa katsoin sitä vähän epäileväisesti, kun nuo avaruusjutut eivät oikein minun lemppareitani ole. Elokuva osoittautui kuitenkin hyväksi, ja yllätyin positiivisesti, kun kyseessä ei ollutkaan mikään avaruusräiskintä "Jee! Ammutaan kaikki vastaantulevat täyteen reikiä!" -meiningillä. Minäkään en arvannut, kuka se 11. sitten lopulta oli, aluksi luulin sitä vihreää heppua ylimääräiseksi..
Tuossa oli huumoriakin sopivasti mukana, piti yrittää naureskella hiljaa, ettei herätä muita.. Ruokasotaa, jee!

Lainaus käyttäjältä: "Myy"
pyysikö kuningas anteeksi että oli epäillyt sitä yhtä..

Joo, kuningas pyysi anteeksi Tadalta (sekö sen nimi oli?).

Poissa Sawyer

 • Scandal
 • Vuotislainen
  • Livejournal
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #55 : Tammikuu 14, 2005, 16:57:24 »
Entäs ketkä katsoivat eilen anime-leffan Opening the door? (muistaakseni suomeksi Portit auki!) Mitä mieltä olitte?
Mielestäni elokuva oli ihan hyvä, mutta pidin enemmän Yhdestoista matkustajasta. Juoni oli ok, mutta hieman ennalta-arvattava ja tylsempi kuin edellä mainittu. En pitänyt myöskään päähenkilöstä niin paljon.
Pidin aluksi Raddinista, mutta sitten kun paljastui mitä paljastui, en enää. Typerää mennä pilaamaan sellainen hahmo. (en halua spoilata)
Piirrostyyli oli toki hieno, pidin siitä, ja juoni ihan ok, mutta Yhdestoista matkustaja oli kokonaisuudessaan mielestäni paljon parempi. Pidin kuitenkin. :) Olisin varmasti pitänyt enemmän, jos en olisi verrannut sitä Yhdestoista matkustajaan.
"Well, we'll soon find out, won't we?" said Snape smoothly. "Wand out, Potter."

Poissa Howler

 • "Räyhääjä"
 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #56 : Tammikuu 18, 2005, 14:00:01 »
Pakkohan se tännekin on vastata.

Minä näin ensimmäisen animeni ollessani vasta 6. Hopeanuolta, tietenkin. :) Siitä asti pitänyt. Eli jo.. öö. *laskee* yli 9 vuotta. Vau.

Nyt ajan saatossa kiinnostus on kasvanut, ja voisin vaikka listata animet joita katsoisin maailman tappiin asti:
Cowboy Bebop
Wolf's rain
Ginga Nagareboshi Gin
Hellsing
Neon Genesis Evangelion
(Ja lisäys:) FullMetal Alchemist
ja elokuvista
Mononoke Hime
Totoro
Henkien kätkemä
Porco Rosso

Joskus aikoinaan on tullut katsottua myös Digimonia ja Pokemonia sekä Muumeja. ^^"

//Muoks. Hyvä kun unohtaa perustelut, sen siitä saa kun on nukkunut vain pari tuntia yöllä. Eli, nyt tulee perustelua.

Minä pidän animesta ja mangasta, koska se on niin erilaista verrattuna Disneyhyn tai vaikka vain.. hmm. Nakke Nakuttajaan. Minusta se on kauniimpaa, se on niin hyvin tehty. Minun silmistäni katsottuna. Ja anime kiehtoo minua myös koska se on Japanissa tehtyä, suurimmaksi osaksi. Olen hyvin kiinnostunut Japanista, ja se on myös osa Japania, kulttuuria tai mitä lieneekään.

Mutta! Animessa ja mangassa on kuitenkin huonot puolensa. Japanin kieli. Minen ymmärrä sitä aivan 100%, joten varsinkin jos ei ole tekstejä, tulee vaikeuksia ymmärtää. Kerran nimittäin olen nähnyt elokuvan, taisi muuten olla Porco Rosso, jossa ei ollut tekstejä, vaan japania. -_-

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #57 : Tammikuu 19, 2005, 18:21:08 »
Lainaus käyttäjältä: "pikkupiru"
Omia suosikkejani on vaikka kuinka paljon ja useat ovat lastenohjelmia. Älkää naurako! Oon vasta 12 ja puoli vuotias!
Mutta asiaan. Oma listani katsomistani ja omistamastani/nauhotetusta animeista. (varautukaa pitkään listaan)


ONKO TEINI-IKÄISET MUTANTTI NINJA KILPIKONNAT ANIMEE?! Kirjoitin kysymyksen isolla, että varmasti näette. Mä fanitan Turtleseja ja bestiksenikin on jo ihan hulluna sarjaan heti ekan jakson katottuaan viime perjantaina. Ihan kuin mä.


w00t. (Sorry about that) Ymm, ainakaan minun tietääkseni Turtlesit eivät ole animea, vaikka kuinka kertoisivat ninjoista. Käsittääkseni se on ihan muualta peräisin. Mutta joo, tykkäsin itsekin lukea lehtiä pienenä, vaikka se ei mitenkään aiheeseen liitykään.

Jos se muka oikeasti on jotain animea, pliis, valaiskaa minua, jotta voin sanoa että oh-hoh ja my bad. :p

Ihan kuin Galanen sanoi, Naruto ei tule Suomen kanavilta. Tosin jos se tulisi, se todennäköisesti tarkoittaisi, että sarja on lisensoitu ja silloin itkisin ja kovaa. Vääh. Me loves fansubs. Ei millään pahalla muuten, mutta Pokémonkaan ei kai ole ihan sataprosenttista animea, jos ruvetaan hiuksia halkomaan, kerta se on japanilaisamerikkalainen... ja on olemassa paljon parempaakin animea kuin moni niistä, joita Suomessa tulee. Kantsii käyttää nettiä, jos voi~

Poissa pikkupiru

 • Tyttö Pieni Vain
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #58 : Tammikuu 20, 2005, 18:38:28 »
Mutta minä en saa ladata animee netistä. Muuten olisin ladannut jo vaikka kuinka paljon Ranmaa ja Narutoo. Ja Digimon II loppu eilen! *itkee* Joudun tyytymään niihin animeihin, jotka tulee tavallisilta kanavilta ja subilta. Yle teemaltakin on tullu pari anime leffaa. Ja TMNKei siis ole animee. Selvä. 11. matkustaja oli ihan mahtava. Samoin Portit auki. Nyt pitäisi vain kestää huomiseen. En saa nimittäin kattoo Ihmemies-Lockea tänään. Isukin pitää nauhoittaa se. Ja ens viikolla ainakin yks animeleffa vielä. Mahtavaa! Leijun seitsemännessä taivaassa.
Never thought that I would be the one falling down

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #59 : Huhtikuu 06, 2005, 18:15:07 »
Riippuu vähän, että mistä olet kotoisin. Jos Helsingissä (tai sen lähellä) asuu, niin voi kipaista Fennica Comicisista (Albertinkatu 35) ostamassa. Nettikaupoista vissiin Videodivari kyseisen sarjan dvd:itä myy.

Nyt, kun Gravitation tuossa jo tulikin puheeksi, voisin alkaa vihaisena mutista itsekseni siitä, että Gravi on nykyään joku himputin muoti-ilmiö, ja kaikki lukee/katsoo sitä. Ärsyttää se siinä suhteessa, että minulle kys. sarja oli ensimmäinen, joka koukutti todella tähän anime/manga-maailmaan mukaan, ja eräänlainen rakkaus minulla siksi sarjaan onkin. Mutta into sarjaan on yllättäen kadonnut, kun joka kadunkulmassa joku kiljuu "Shuichi ja Yuki 4-ever!!!11". Kaikki ihmiset, jotka tunnen hieman lähemmin, ja ovat lukeneet mangaa/katsoneet animea, fanittavat Gravia. D'oh. Kaikki keräävät sitä, ja ylpeilevät sitten, kun ovat tuhlanneet viikkorahat Gravitation 10:een, ja jeejee. Tiedän, olen kamala, kun tahtoisin olla thö erilainen, ja fanittaa sarjaa yksin, muttamutta. Noniin. Ja hei, vielä kaikkein ärsyttävin juttu. Minkä takia kaikki (<-- yleistystä, mutta..) tuntuvat inhoavan Tohma Seguchi-samaa? (Hänhän on ihanin hahmo, mitä kuunaan on mangassa/animessa nähty!) En tietenkään vaadi ketään pitämään hänestä, mutta alkaa todellakin ärsyttää, kun minut melkein tapetaan, jos sanon Tohmaa kivaksi tai jotain :<. Aina joku ihme Eiri Yuki-fanikerho hyppää niskaan. Tohma on ihan kiltti ja viaton hahmo söpöine hattuineen, eikä mikään inhottava.

(Ja puhuin tuossa mangasta myös siksi, että en itse ole animea nähnyt, ja eivät ole kaikki muutkaan. Ja osa ei ole lukenut mangaa. Eli en siksi, ettenkö olisi osannut lukea topicin nimeä, ja huomannut sen käsittelevän pelkkää animea.)

Ja nyt voisin vielä sepittää jotain siitä, mitä animea tällä hetkellä katson ^^.
Elieli, sain kuukauden tuijottelun jälkeen (Huomatkaa, miten kauan pystyin tällaista mahtisarjaa säästelemään, ennen kuin katsoin sen loppuun!) Hikaru no Gon loppuun, ja en tiedä enää mitä teen X__x. Sarja oli aivan mahtava, musiikit rokkaavat, piirtotyyli on rakastettavaa ja hahmot todella elävät.
Helpotin tänään Hikarun jättämää tyhjyyden tunnetta sisälläni katsomalla 1 ½ jaksoa ylisöpöä Pita Teniä. Olen katsonut sitä jo aiemmin, mutta jatkoin vasta nyt. HikaGo on estänyt muiden animejen katsomisen ^^;;. Pita ten on itse asiassa varsin kiva sarja, hirmupiristävä, vaikka siirappinen onkin. Shia-chanilla on ihanat vaatteet, ja koko hahmo on muutenkin ihana <3. Lisäksi se hassu vaaleahiuksinen kissankorva-tyttö on suloinen. Ayanokoujikin on ihan kivatsu, ja Higuchi myös ^^. Misha-san sen sijaan ei, inhoan sen ääntä ;P.


Pahoittelen viestin sekavuutta. Ja omaa ihmeellistä tunnepurkaustani Gravin suhteen. Joo, fanittakaa vaan kaikki Gravia ja Shuichi Shindouta, tuhlatkaa niihin dvd:ihin viikkorahanne, laulakaa Shining Collectionia koulun käytävillä, cosplayatkaa ryhmässä Bad Luckia ja perustakaa tuhat ja sata Eiri Yuki-fanclubia.

(Ja tuota ei sitten oltu omistettu kenellekkään yksittäiselle henkilölle. Älkää loukkaantuko.)

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #60 : Huhtikuu 06, 2005, 19:16:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Galanen"
Nyt, kun Gravitation tuossa jo tulikin puheeksi, voisin alkaa vihaisena mutista itsekseni siitä, että Gravi on nykyään joku himputin muoti-ilmiö, ja kaikki lukee/katsoo sitä. Ärsyttää se siinä suhteessa, että minulle kys. sarja oli ensimmäinen, joka koukutti todella tähän anime/manga-maailmaan mukaan, ja eräänlainen rakkaus minulla siksi sarjaan onkin.


Äh, vaikka olisi kuinka lapsellista ja muuta, tajuan, miltä sinusta tuntuu. Olen itse katsonut Gravin animena, ja oli se minusta hyvä, mutta en ole koskaan ollut mitenkään hurrrjan obsessoitunut siihen, mutta... musiikkiin kyllä tuli ihastuttua. Olen kyllä katsonut sen vasta viime vuonna, oli ehkä ensimmäisiä minunkin katsomiani kokonaisia sarjoja, kun saatiin uusi kone, ja myönnän, että katsoin sen siksi, olin kuullut siitä paljon (tosin kyllähän se manga saattaa parempi olla)... eli varmaan kuulun vähän "näihin kaikkiin". Noh, suosio saattaa johtua siitä, että se oikeasti on kovin ylistetty ja siinä on yaoita/shounen-aita, josta melkein kaikki pitävät. Miten vain, en osaa ottaa tuohon ei-niin-rabis-Gravifanina paremmin kantaa ja kuulostan mitä suuremmalla todennäköisyydellä todella typerältä nyt. :)

Lainaus
Minkä takia kaikki (<-- yleistystä, mutta..) tuntuvat inhoavan Tohma Seguchi-samaa? (Hänhän on ihanin hahmo, mitä kuunaan on mangassa/animessa nähty!) En tietenkään vaadi ketään pitämään hänestä, mutta alkaa todellakin ärsyttää, kun minut melkein tapetaan, jos sanon Tohmaa kivaksi tai jotain :<. Aina joku ihme Eiri Yuki-fanikerho hyppää niskaan. Tohma on ihan kiltti ja viaton hahmo söpöine hattuineen, eikä mikään inhottava.


En kyllä inhonnut Tohmaa ikinä Gravia katsoessani, minusta se oli ihan ookoo siinä missä joku muukin. Mutta suosikkini oli ehdottomasti (ja on edelleen) K. K on vain niin hauska, väkivaltainen ja manipuloiva sekopää, että miten voisin olla pitämättä? Plus se random engrish jota K puhuu sarjassa.

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #61 : Huhtikuu 07, 2005, 16:29:05 »
Tähän on paha sanoa mitään, että onko K kivastus hahmo animessa vaiko ei, kun en ole sitä animea vielä nähnyt T_T.

Joo, suurin syy minustakin taitaa olla tuo shounen-ai. Se genre tuntuu olevan suosiossa ainakin täälläpäin. Kerrankin yksi kaveri tuli kysymään multa, että "Hei, kannattaisko mun lukee Fakea, ku siin on kuulemma shounen-aita, ja ku mä tykkään sellasesta, kun mä tykkään Gravistki". Minusta Fake ja Gravitation eroavat silti aika rajusti toisistaan (Voin tässä olla osittain väärässä siinä suhteessa, että olen lukenut Fakea vaan ekan volumen, mutta tyyli on silti Graviin verrattuna ihan erilainen. Gravitation on täynnä huumoria ja epämääräistä söpöilyä, eikä siihen shounen-aihin kiinnitetä niin huomiota, kun taas Fake on täynnä rikoksia, poliisi-meininkiä ja .. no niin) Taisi muuten kaverin Faken ostosuunnitelmat jäädä siihen ;P

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #62 : Huhtikuu 07, 2005, 20:29:34 »
Ensiksi, kiitos Galanen! En kyllä asu kovin lähellä Helsinkiä (täällä muuallakin on elämää...).

Mutta sitten.

Öyi. Täytyy puolustaa... Ehkä Gravi nyt on hieman suosittu, ja ehkä siitä on tullut jonkinlainen muoti-ilmiö, mutta onko se sitten niin paha? Onko se paha asia, jos siitä nyt hieman pidetään? Minun mielestäni siitä saa pitää kaikki jotka haluavat - minä en välitä. Mulle merkitsee vaan se, että itse pidän. Eikä siinä ole mitään pahaa, että pitää jostain. Tosin, sen kyllä ymmärrän, että jos jostain asiasta ihkutetaan liikaa, se kyllä alkaa tursuamaan pikkuhiljaa korvista ulos..

Kuitenkin, kyllä minäkin ihmettelen, miksei Tohmasta pidetä niin paljon. Minusta hän on vallan suloinen hattuineen ja vaikka onkin aika ilkeä (Seguchi "teh iiiivil" Tohma). Minä kylläkin pidän kaikista Gravin hahmoista...

Ja tosiaan, shounen-ai on aika suosittua, ainakin enemmän kuin shoujo-ai. Mutta kieltämättä Fake ja Gravihan ovat aika erilaisia..

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #63 : Huhtikuu 08, 2005, 20:24:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Joku"

Öyi. Täytyy puolustaa... Ehkä Gravi nyt on hieman suosittu, ja ehkä siitä on tullut jonkinlainen muoti-ilmiö, mutta onko se sitten niin paha? Onko se paha asia, jos siitä nyt hieman pidetään? Minun mielestäni siitä saa pitää kaikki jotka haluavat - minä en välitä. Mulle merkitsee vaan se, että itse pidän. Eikä siinä ole mitään pahaa, että pitää jostain.


Jos kaikki pitävät siitä, ja sitä fanitetaan joka puolella, niin käy niin, että...

a) sinun on itse vaikeampaa ostaa sitä, sillä se on kaikkialta loppu

b) siihen menee maku, kun kaikki lukevat.

c) korviisi kantautuu herkästi juonipaljastuksia, kun koulun käytävällä uusimman Gravin juonipaljastuksista lärpätetään kiivasti.

Minulle on käynyt nuo kaikki ylläluettelemani kohdat. Siksi tällä hetkellä Hikaru no Go tuntuu kivemmalta, ei sitä Gravia vaan ...  jaksa enää.

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #64 : Huhtikuu 09, 2005, 18:47:07 »
Hehe.. kirjoitankin tänne nyt uudestaan ja hieman erilaisen viestin. :)

Minäkin näin ensimmäisen animeni 6-vuotiaana ja se oli tietenkin hopeanuoli. XD Rakastan hopeanuolta yhä ja katsoinkin sen joulun lähellä loppuun uudestaan. Keljuttaa vaan, että se on leikattu ja huonosti dubattu.. -____-
Tällä hetkellä ykkösenä on Naruto. ^___^ En puhu nylyään mistäään muusta, kuin narutosta. XD Olen katsontu 86 jaksoa ja minulla on ladattuna 124... :D Se vaan on niin ihana ohejlma en tajua mikä siinä viehättää.. o_o Minua rasittaa kyllä semmoiste tyypit jotka tolkuttavat "Naruto on paras, anime on parasta" vaikka eivät muuta animea ole katsoneetkaan.. -____-
Ja tässä se tulee... *nolo* Taidan olla ainut laatuani, mutta satun olemana 13-vuotias poika ja fanitan Gravitation animea... XD Minulla on kolme dvd:tä ja neljättä odotan postissa tulevan. Pitäisi tulla paikkoin.. :P Sarjassa on aivan mahtavaa musiikkia.. XD Eikä se shounen-ai minua häiritse.. (toisin kaverini suuttui minulle, kun katsoimme ykkösjakson... hän ei tiennyt mitä tarkoittaa, jos jossian on shounen-aita. -____-)
Olen ostanut myös Neon genesis evangelionia dvd:lle, kun sitä nyt suomenkielisenä saa. :D Se on kanssa aivan mahtava sarja. ^^ Ei muistuta paljoakana Tenkuu no Escaflwonea(The vision of Escaflowne), mutta pidän siitä yhtä paljon! [offtopic]Ainoana miinuksena on se, että kolmannessa dvd:ssä oli vain kolme jaksoa vaikka takana väitettiin, etät siinä oli neljä... [offtopikki pättyy]
Chobitskin on aivan ihana. Haluan katsoa sen uudelleen.. ja Magic knighti n katsoin myös dvd:ltä vähän aikaa sitten.. viimeinen jakso oli vahingoittunut ja jouduin skippaamaan hieman Debonair vastaan Magic knightit taistelusta. *itkee*
Pita-Ten on todellakin kaikkein ihanin. Ylisöpöilyä täynnä. Koko anime tietokoneella, kahdesti olen katsonut. Mangankin omistan. Pita-Ten on paras. *nyök*
D.N.angel animekin löytyy tietokoneelta ja se on myös paras.. XDD Kaikki ovat minusta parhaita. Fruits Basketkin pitää lisätä siihen porukkaan.

Tuo mistä yllä puhutaan on kyllä rasittavaa. -_- Minä menin amazon netitkauppaan ja huomasin siellä Graviation dvd:tä. Ajatteli nostaa sarjaa. Menin googpleen ja löysin moooooonta Graviation fanisivua. Kiinnostut lopahti heti, kun huomasin, että kaikki fanittaa sitä ja että siinä on shounen-aita. Tadam. Myöhemmin latasin Graviatonm muiikkia, rakastuin ja päätin pyytää äitiä ostamaan dvd:n. Katsoin sen serkkuni kanssa ja pidämme siitä molemmat. Lähes aina kun olen Fennica comicsissa ostamassa manbaa Gravitation mangoja lukee muutma tyttö. Se on rasittavaa. Onko kaikesta pakko tehdä ylisuurta fanituksen kohdetta? Inuyasha Naruto ja Gravitation taitavat olla liikafanituksen uhreja. Outo juttu miten ylifanitus vähnetää kiinnostusta o_O

Viestini taisi olla hieman sekava. Olen katsellut muutamia muitakin animesarjoja, mutta jaksaako niitä nyt tässä luetella?Ketään tuskin edes kiinnostaa. =_=

MUOKS: täytin maaliskuun lopulla 13 ja unohdin sne. Muokkasi nikääni. :]


Muoks 2:
Lainaus käyttäjältä: "Galanen"
,
Hooh, en olekkaan katsonut animea nyt pariin päivän oikein. Eikun katsoin miä torstaina Pita teniä. Se on mitä mainioin sarja poistattamaan surun ja väsymyksen. Ylipirteää söpöilyä <3. Jooh. Ja taisin eilen katsoa yhden jakson Fruits basketia. Sen hassun jakson, jossa Haru tulee ensikertaa esille. Pitäisi muuten tuota Furubaa joskus ostaa lisää, vasta 2 dvd:tä hankittu.


Olet oikeassa Pita-Tenin suhteen. u_u ja mä oon nähnty 3 dvd:tä, serkku lainaa.. MUHAHAHA *vahingoniloinen* :P

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #65 : Huhtikuu 09, 2005, 19:19:44 »
Niinpä, niinpä, nii-ii-iiinpä.
Törmäsin eilen koulussa muutamaankin tyyppiin, joilla oli uusin Gravi kourassaan. Piti sitten sulkea silmät, ettei vahingossakaan spoilaannu. Tänään kävin sitten Fennica Comicsissa sen ostamassa, vaikak aluksi oli tarkoitus mennä tiistaina, mutta sitetn tajusin, etten selviä toista sokeanleikkimispäivää X__x (okei, toinen syy oli se, että menin muutenkin Hesaan tänään. Oikeastaan se oli se suurempi syy.). Jos joku  muuten näki teini-ikäisen tytön mustan lolitahameen (ensi kertaa käytin sitä julkisesti! ^^;; ) kanssa, niin se olin minä ^^;;.

Hooh, en olekkaan katsonut animea nyt pariin päivän oikein. Eikun katsoin miä torstaina Pita teniä. Se on mitä mainioin sarja poistattamaan surun ja väsymyksen. Ylipirteää söpöilyä <3. Jooh. Ja taisin eilen katsoa yhden jakson Fruits basketia. Sen hassun jakson, jossa Haru tulee ensikertaa esille. Pitäisi muuten tuota Furubaa joskus ostaa lisää, vasta 2 dvd:tä hankittu.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #66 : Huhtikuu 10, 2005, 13:15:51 »
No elkääs nyt. Tietääkseni Gravi on nimittäin ollut erittäin suosittu jo pidemmänkin aikaa kuin vasta hiljattain. Tai tottakai se on varmaan nyt paljon tunnetumpi, kun mangastakin ollaan tekemässä muotivillitystä, kuten kaikesta muustakin nykyään, mutta älkää nyt suuttuko, jos sanon, että tuskin itsekään keksitte ensimmäisinä sitä Gravia lukea kerta se on kohtuullisen vanhakin.

Tiedän, että olen marmattanut samasta asiasta, mutta vain noin yleisesti mangasta, mutta yritän lopettaa sen, koska tiedän sen olevan vähän tyhmää. Tajuan kyllä, jos jotkut ovat lukeneet yhden Gravi-mangan eivätkä muuta ja silti ovat ihan "OMGyay Shuichi x Yuki pwnaa!!1" ja muut ihQuilijat, jotka eivät ole vaivautuneet perehtymään asiaan mutta vain riehuvat siitä, koska muutkin tekevät niin, mutta että sekö muka huonontaa Gravia, että monet vain lukevat sitä? Gravitation on Gravitation, eikä se siitä muuksi muutu, vaikka sitä lukisit sinä yksin tai sitten vähän kaikki. Kässään kyllä, että juonipaljastukset sun muut ärsyttävät, mutta silti. :)

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #67 : Huhtikuu 10, 2005, 18:46:20 »
Dghaam, huomaan että olen innostunut ihan liikaa marmattamaan ja suurentelemaan asiaa ^^'. Tiedän, että olen tämän asian suhteen hirveän lapsellinen ja ättättää, ja nuo kaikki viestit ovat kirjoitettu hirveän tunnepurkauksen vallitessa. Anteeksi, anteeksi.
Mutta täälläpäin(ainakin minun koulussani) Gravi on tullut pinnalle ihan hiljattain, vaikka manga jo aikas vanha onkin, ja animekin muutamia vuosia vanha. (Alkusyksystä luin Gravia koulussa[<-- nykyään en lue enää koskaan mangaa koulussa. Rikki menemisen vaara on suuri.] ja kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan siitä ;P)

Jaksaisiko joku keksiä muun aiheen kuin Gravin, josta jutella? Aihe tuntuu olevan käsistelty jo ihan kokonaan (: .

Heeeei, ja niin, tuli mieleen kun äsken lueskelin Chrono Crusadea (omistan vasta ekan osan, johtuen kroonisesta rahapulastani), että siitähän on tehty anime vissiin? Muistaakseni joku puhui, että se on mangaan verraten (miten tämän sievästi ilmaisisi) ... ei niin hyvä. Onko joku nähnyt, minkätasoinen anime se on?

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #68 : Huhtikuu 10, 2005, 19:56:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Galanen"
Heeeei, ja niin, tuli mieleen kun äsken lueskelin Chrono Crusadea (omistan vasta ekan osan, johtuen kroonisesta rahapulastani), että siitähän on tehty anime vissiin? Muistaakseni joku puhui, että se on mangaan verraten (miten tämän sievästi ilmaisisi) ... ei niin hyvä. Onko joku nähnyt, minkätasoinen anime se on?


Itse asiassa, minä olen. :) Meinaan siis, että olen katsonut pelkän animen. Se oli ehkä sellaista keskitasoa... Muistan ainakin, että en taustamusiikeista kauheasti perustanut, ne olivat vähän mitään sanomattomia, mutta toisaalta taas tykkäsin alku- ja lopputeemasta ja Chrnon seiyuu oli Ishida Akira ja... Mutta itse tarinaan, olen kuullut että animen tarina poikkeaisi mangasta -ainakin- jonkin verran. Ja monet ovat tosiaan joo sanoneet, että anime oli mangaan verrattuna suoraan sanoen jopa huonokin, mikä sai minut kiinnostumaan. Ajattelinkin itse asiassa huomenna Helsingissä käydessä vilkaista, josko Chrno Crusadea löytyisi mangana Fantsusta, koska kun animena sen katselin joskus syksyllä ihan mielelläni (vaikka joskus tympiinnyin joihinkin kohtiin) niin tuumin että jos manga kerran on parempi, niin täytyy se katsastaa.

Mutta minun on vähän paha verrata vielä ainakaan animea ja mangaa keskenään, ehkä joku viisaampi osaisi tehdä sen, heh-heh~

Kaurakeksi

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #69 : Huhtikuu 25, 2005, 17:37:37 »
Hmm, anteeksi kaikille, mutta palaan vielä tuohon Gravitationiin.  Minä en nimittäin muusta animesarjasta piittaa. Ei sillä että olisin nähnytkään, mutta... x)

Okei, ehken ole oikea ihminen kirjoittamaan tähän topikkiin.. Tiedän, että minua ajatellaan semmoisena idioottina joka ei tiedä animesta yhtään mitään ja katsoo vain yhtä sarjaa, mutta... sellainen minä olen. :D

En itse _todellakaan_ tiennyt, että Gravi on niin suosittu.  Ystäväni minulle sitä näytti ja eikai siihen voinut kuin ihastua. Sitten tuli kausi jolloin ei olisi voinut enää kiinnostaa, ja taas yhtäkkiä - pim - päässäni naksahti ja oli pakko hakea jaksoja siitä.

Ja jos saanen vielä ilmaista mielipiteeni, minun suosikkejani ovat Hiro (oioi, ne hiukset!) ja Ryuichi (kukaan ei voi vastustaa häntä!) Ja täällä jo sitä ihmeteltiinkin, että miksi Tohmaa inhotaan... Minäpä kerron. Se kuulostaa naiselta, se näyttää naiselta, luulin sitä naiseksi, enkä osaa sitä vieläkään mieheksi kuvitella.

Mutta en enemmän ala siitä selittämään, kun en osaa. En tiedä animesta todellakaan mitään. Tykkään vain siitä piirrustustyylistä mitä niissä käytetään. Ja musiikista.

Anime-elokuvia olen nähnyt ainakin Henkien kätkemän, Hopeanuolen ja Sandybellin.

Ja jos mangastakin vielä sen verran sanoisin, että olen vallan ihastunut Ranma½:en. Juuri loistavaa huumoria. Ah. x)

//Ensi kerralla ei sitten rivinvaihtoja joka lauseen jälkeen vai mitä? :) -Thomas

Galanen

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #70 : Huhtikuu 25, 2005, 18:30:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Kaurakeksi"
Ja täällä jo sitä ihmeteltiinkin, että miksi Tohmaa inhotaan... Minäpä kerron. Se kuulostaa naiselta, se näyttää naiselta, luulin sitä naiseksi, enkä osaa sitä vieläkään mieheksi kuvitella.En animesta tiedä, mutta jos joku todella luulee mangan Tohmaa naiseksi, niin sitten on päässä jotain vikaa (Varsinkin ensimmäisisissä osissa Tohma on ilmiselvä mies. Nykyään se piirtotyyli on tosiaan muuttunut niin radikaalisti [=enemmän animen tyyliseksi], että ihan hirvittää. Tohmakin oli uusimmassa osassa ihan höslän näköinen .__. .)

Ei varmaan yllätys, että Tohma muuten kuulostaa naiselta, jos hänen seiyuunsa on nainen? (Itse asiassa aika hilpeän monen miespuolisen anime-hahmon seiyuu on nainen, noin nopeasti keksin ainakin Yuki Sohman, ja muita Furuban hahmoja. Sekä Hikaru no Gosta muutaman miespuolisen hahmon.).

Härö

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #71 : Toukokuu 12, 2005, 18:52:56 »
Animetopic! Animetopic! *miettii valmiiksi miten voisi härötä tällä kertaa*

Animet ovat suunnilleen kaikki aivan ihania (paitsi tietty nämä Beybladet sun muut dubatut roskat)! Tälläkin hetkellä katselen Kamikaze Kaitou Jeannea. Animet joita olen nähnyt:

Kamikaze Kaitou Jeanne
Naruto
Fruits Basket
Full Metal Panic
Neon Genesis Evangelion
Di Gi Charat (nyo!)
Chobits
Yami no Matsuei
Sailor Moon
Gravitation
DragonBall Z
Ranma nibun no ichi
Ecxel Saga
Full Moon wo Sagashite
InuYasha
Tao Tao
Muumit
Peukaloisen retket
Henkien Kätkemä
Tonari no totoro
Kissojen Valtakunta

Lainaus
Ei varmaan yllätys, että Tohma muuten kuulostaa naiselta, jos hänen seiyuunsa on nainen? (Itse asiassa aika hilpeän monen miespuolisen anime-hahmon seiyuu on nainen, noin nopeasti keksin ainakin Yuki Sohman, ja muita Furuban hahmoja. Sekä Hikaru no Gosta muutaman miespuolisen hahmon.).


Yuki Sohman seiyuu ei ole nainen. Tietääkseni. Minusta hänen seiyuunsa ei edes kuulosta naiselta.

Yleensä pidän enemmän mangoista kuin animeista, mutta animea saa helpommin (jos lataa koneella), ja Naruto on poikkeus. Naruto on ihana sekä mangana että animena.

Ensimmäisen animeni näin 2-vuotiaana. Se oli Tonari no totoro. En kyllä luultavasti tiennyt silloin edes sanan anime merkitystä ^^

Noin, poistun nyt sekoilemasta.

lumineiti

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #72 : Toukokuu 13, 2005, 21:45:31 »
Hitusen enemmän olen ehkä mangan perään mutta se johtuu kai siitä että täällä takapajulassa missä asun ei saa kuin kolmea mangaa ja animea ei minkäänlaista,
joten kokemukseni rajoittuvatkin sitten TV:stä katsottuihin sarjoihin ja pariin "elokuvaan". Pidän animesta kovasti vaikkakin se maikkarilta ja subilta tuleva on kaikkea muuta kuin laadukasta.
Eniten tahtoisin nähdä Ranma½ animea koska pidän mangoista kovasti,mutta kun ei löydy niin ei ja nettikauppa ei ole ihan minun juttuni,varsinkaan kun sitä ei juuri Suomesta paljon saa..Hmm..
En nyt osaa tämän enempää sanoa

Shinju

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #73 : Toukokuu 15, 2005, 22:42:40 »
Animeanimeanime. Ah.
Oi kyllä, olen faniutunut. Gravitation on kivajoo, mutta niinkuin joku tuolla aikaisemmin ilmaisikin...
Musiikki on aika sieltä.  Ja Kannazuki no Miko. Tiedän, kukaan tuskin on kuullut ks. sarjasta,
jossa on vain köpöset 12 episodia. Mutta höhöö. Se on hyvä.
Niin... Ja Neon genesis evangelion. Olen täysin rakastunut siihen, luin 7osaa mangana
ja jatkoin sitten animena siitä kohti mihin jäin mangassa.
Sailor Moonia tulee joskus sattumalta katseltua, mutta en pidä siitä kamalasti. Nääh.
(editoin tätä joskus myöhemmin kyllä, anteeksi huolittelematon ja tökkivä ulkoasu ja lauseet, oli vain pakko kirjoittaa hätähätää jotain ja olen ihan kamalan väsynyt ... eli elkää tukehtuko räkäänne, muokkailen kyllä.. ^^;)

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #74 : Toukokuu 27, 2005, 21:12:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Maglor"
Anime on saatanasta. Oikeasti. Miten joku jaksaa katsoa jotain piirrettyjä jätkiä jotka taistelevat jaksosta toiseen? Elämä menee ohi kun piää koko ajan katsoa jotain prkln piirrettyä. Luojan kiitos anime on tällä hetkellä vain muoti-ilmiö joka toivottavasti menee kohta ohi.


Ooh, joku joka ei ole haksahtanut animeen! Se on mielenkiintoinen ilmiö näinä päivinä. Oletko katsonut jotakin animea kenties vai katkeroitunut siihen ihan vain sen takia, että kaikki tuntuvat katsovan sitä nykyään? Ei sillä, että meikäläisellä olisi mitään sitä vastaan, että animea inhotaan, päin vastoin, mutta mietin vain, että onko sinulla joku erityinen syy vihata sitä?

Tosin, kyllä aika monet näemmä jaksavat katsella "piirrettyjä jätkiä jotka taistelevat jaksosta toiseen", kun anime niin suosittua näyttää olevan. =P

Maglor

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #75 : Toukokuu 27, 2005, 21:45:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Hailie Jade"

Ooh, joku joka ei ole haksahtanut animeen! Se on mielenkiintoinen ilmiö näinä päivinä. Oletko katsonut jotakin animea kenties vai katkeroitunut siihen ihan vain sen takia, että kaikki tuntuvat katsovan sitä nykyään? Ei sillä, että meikäläisellä olisi mitään sitä vastaan, että animea inhotaan, päin vastoin, mutta mietin vain, että onko sinulla joku erityinen syy vihata sitä?

Tosin, kyllä aika monet näemmä jaksavat katsella "piirrettyjä jätkiä jotka taistelevat jaksosta toiseen", kun anime niin suosittua näyttää olevan. =P

Olen yrittänyt katso animea, mutta kun ei nappaa niin ei nappaa. Juoni on mielestäni todella älytöntä ja sanotaanko, sellaista japanilaista. Vanhat kunnon länsimaiset hapatukset eli piirretyt (ennen vuotta 2001 tehdyt) nappaavat kyllä, mutta anime ei. Animessa ei ole ideaa. Loppupelissä ne ovat vain kaikki toistensa kopioita ja niissä vain puhutaan hassusti. BJ.

Esimerkkinä vaikkapa kaverin veli, jonka viikonloput menevät siihen, että puoli päivää hän pelaa velhopelejä ja toinen puoli menee animea katsellessa. Sosiaalista elämää? Ei. Paljon kavereita? Ei.

Ehkä hieman kärjistetty esimerkki, sillä eihän todellakaan kaikki animen katsojat ole tuollaisia. Mutta ehdottomasti liikaa aikaa ihmisillä menee tämän hömpän katsomiseen.

edit: yksi sana otettu pois.

Marsupieni

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #76 : Kesäkuu 24, 2005, 17:57:36 »
Minä olen toivottomasti rakastunut Gravitationiin. Se onkin sitten ainoa, muuta animea tulee silloin tällöin katsottua mutta ei iske juurikaan. Tosin silmiini on osunut vain sellaista animea jossa on jotain pahasti yliluonnollista tai ihan liikaa taistelukohtauksia (Full Metall Panic, Ranma ½, Fruits Basket, Pokemon, Digimon, Angel Sanctuary, Meitantei Conan...).

 Kaikenmaailman muodonmuutokset ja enkelijutut ei vain iske. Furuba menee koska sen Tohrun viisaudet on niin suloisia. Ranma ja Full Metall Panic olisivat ihan hyviä ilman niitä ah niin tylsiä taistelukohtauksia. FMP:n Fumoffu on siedettävä, mutta Gravitation lyö laudalta kaikki: Tarina voisi tapahtua ihan oikeasti, sopivasti romantiikkaa ja hieman angstia pitämästä liiat fluffit poissa.

Luen ja katselen animea ja mangaa siinä missä muitakin, sen enempää ajattelematta että hei, täähän on nyt sitä animea!

(Offiksi tais mennä...)

Aren

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #77 : Kesäkuu 25, 2005, 12:49:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Maglor"
Anime on saatanasta. Oikeasti. Miten joku jaksaa katsoa jotain piirrettyjä jätkiä jotka taistelevat jaksosta toiseen? Elämä menee ohi kun piää koko ajan katsoa jotain prkln piirrettyä. Luojan kiitos anime on tällä hetkellä vain muoti-ilmiö joka toivottavasti menee kohta ohi.


Olen samoilla linjoilla, ainakin siinä että luojan kiitos että tämä muoti-ilmiö menee pian ohi. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin teinitytöt jotka ovat nyt valinneet tämän muodiksi hetkeksikin. Mutta animea en suinkaan voi noin vain heittää pois turhana. Kunnon animea, siis sitä oikeaa mistä monet fanittajat eivät ole kuulleetkaan, on paljon. Ja ne kunnon animet ovat loistavia. Galaxy Express 999, Captain Harlock, Studio Ghiblin aikaiset työt, Lupin: Castle of Cagliostro ja monet monet muut ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Antaa teinien fanittaa, kyllä se menee ohi. Mutta älä suinkaan vielä tuomitse animea, ainakaan täysin ennen kuin olet kokeilut katsoa kunnon animea.

Ezp

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #78 : Kesäkuu 25, 2005, 18:43:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Maglor"

Olen yrittänyt katso animea, mutta kun ei nappaa niin ei nappaa. Juoni on mielestäni todella älytöntä ja sanotaanko, sellaista japanilaista. Vanhat kunnon länsimaiset hapatukset eli piirretyt (ennen vuotta 2001 tehdyt) nappaavat kyllä, mutta anime ei. Animessa ei ole ideaa. Loppupelissä ne ovat vain kaikki toistensa kopioita ja niissä vain puhutaan hassusti. BJ.


Eeg, mutta loppupeleissähän molemmat ovat ihan yhtä lailla piirrettyjä, niin länsimainen kuin japanilainenkin tuotanto x__X. Minä pidän enemmän japanilaisesta, kuin länsimaisesta, mutta ei se tarkoita, etten pitäisi länsimaisesta ollenkaan. Kysehän on vain alkuperästä, minkä perusteella ei kai voi tuomita?
Eikä anime sitä paitsi ole mikään genre, joten et voi sanoa, että sen juoni on todella älytöntä. Anime on vain japanilainen sana, joka tarkoittaa animaatiota. Totta kai japanilaisilla on oma tyylinsä tehdä asioita, aivan kuten länsimaalaisillakin, mutta eihän sitä voi koko tuotantoa tuomita sen perusteella. Tietenkin voi yleisesti sanoa, ettei anime vain kiinnosta, mutta eihän se ole sama asia, kuin kaikki anime = perseestä?

Lainaus
Luojan kiitos anime on tällä hetkellä vain muoti-ilmiö joka toivottavasti menee kohta ohi.


Mutta tokihan tiedät, että vaikka muoti-ilmiö menisikin pian ohi, ja osa harrastajista karsiutuisikin sen mukana, niin eivät ne kaikki "animen kyttääjät" suinkaan katoa, vaikkeivat enää näkyisikään mediassa niin selkeästi. Me kyttäämme edelleen animea omissa oloissamme, vaikkei siitä kukaan muu tietäisi yhtään mitään 8>.

Poissa Amyna

 • 'urmaava neito
 • Vuotislainen
 • Vapaamatkustaja
 • Tupa: Mary Sue
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #79 : Heinäkuu 01, 2005, 18:16:54 »
Maglor, yleistät aika pahasti tuollaisia juttuja kuin että juonet ovat samanlaisia. Eikö muka länsimaiset piirretyt etc kopioi ihan yhtä paljon toisiaan? Kuulostat siltä kuin vihaisit japania...

Minä lasken itseni anime- ja mangafaniksi ja luultavasti se on tarttunut minuunkin vain muodin takia. Ja sitten minähän olen teini. Niin että kaipa minä sitten olen teinifani joka menee massan mukana. Haukkukaa pois, mutta animesta&mangasta en luovu kun buumi menee ohitse.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #80 : Heinäkuu 01, 2005, 20:03:58 »
Jep, Gravitation on ihana jne. Kummallista kyllä, kun katsoo sen uudelleen jonkin ajan päästä, ei se enää niiin ihana olekaan. Ryuichi-chan on vieläkin ihana, Sleepless Beauty solona mahtava, osasta musiikista tykkään ja siinä se sitten onkin. Kaikesta kasvaa ohi.

 Mutta on minulla asiaakin. Eli juuri Sinä, joka olet katsonut paljon tai vähän animea ja haluat ehdottomasti suositella minulle jotakin, NYT on tilaisuutesi. Haluaisin jotain harmitonta high-school-tyyppistä animea, jossa poika ei ole täysin nössö/idiootti/luuseri (vrt. Ah! My Goddesin Keiichi-san tai Love Hinan Kei-san). Fruits Basketin olen nähnyt, tykkään, tätä lisää. Ei tarvitse fluffia olla, mutta romantiikkaa tai vihjeitä siitä on kiva olla mukana. Ranma½ on katsottu myös, ihan ok, hyväksyn, actionia saa siis olla mukana. Ja kyllä, Onegai Teacher on nähty myös (ja Onegai Twinsiä en aio alkaa uudelleen katsomaan [olen jakson pari nähnyt] ellei joku anna HYVIÄ perusteluja).

 Joten juuri Sinä, joka tiedät jonkun extra-kawaii-söpöhöpöhupupuputupulin sarjan, harmitonta viihdettä, jossa kaikki on ihanaa, kerro se minulle ja katson sen.

 Oh, ja heteroparitus ei ole pakollinen. Poikarakkaus ja tyttörakkaus käy. Ja kyllä, olen Yami No Matsuein nähnyt. Ehkä joustan sen verran, että kunhan sarja/elokuva ei ole keskittynyt tappeluun ja siinä on juonta, vilkaisen sen.

 Olen vaatelias. :) Ja noiden lisäksi, mitä yllä jo luettelin, olen seuraavat nähnyt: Henkien Kätkemä, Tonari No Totoro, Mononoke Hime, Kiki's Service, Porco Rosso, (Nausicaä on tylsä, en katsonut loppuun), Rurouni Kenshin (en ole katsonut loppuun, n. 30 jaksoa nähnyt, kannattaako?). Lisäilen, jos mieleen tulee. Autatteko kanssa-vuotislaista vai jätättekö hänet haparoimaan pimeään, ilman pienintäkään animehöpötöpöä? :/

 Muoks: Kiitosta, Hyde, alan tänään jo etsimään kyseistä sarjaa. :) Ja lisää vastauksia kehiin, vuotislaiset.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Hyde

 • deadpan
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • six gunshots
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #81 : Heinäkuu 02, 2005, 02:03:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
Mutta on minulla asiaakin. Eli juuri Sinä, joka olet katsonut paljon tai vähän animea ja haluat ehdottomasti suositella minulle jotakin, NYT on tilaisuutesi. Haluaisin jotain harmitonta high-school-tyyppistä animea, jossa poika ei ole täysin nössö/idiootti/luuseri (vrt. Ah! My Goddesin Keiichi-san tai Love Hinan Kei-san). Fruits Basketin olen nähnyt, tykkään, tätä lisää. Ei tarvitse fluffia olla, mutta romantiikkaa tai vihjeitä siitä on kiva olla mukana.


Jos kuuna päivänä löydät jostain sarjaa nimeltä School Rumble, katso ihmeessä. Romanssiviitettä ei tosin ole kuin lukuisissa yksipuolisissa rakkaussotkuissa, mutta se on harmitonta (+pirun hauskaa, eikä miespäähenkilö Harima Kenjiä voi nössöksikään sanoa...) Ainoa edellytys on, etteivät verisuonesi räjähdä päästä nähdessäsi naispäähenkilön, joka ei ole pelkkä airhead... siinä päässä liitelee muutama tornado. Vähintään.

Ja Maglor, jota en jaksa virallisesti quotettaa atm:

Jos olet katsonut tyyliin yhtä sarjaa muutaman jakson, ei kannata arvostella. Se ei ole sen arvoista. (tai ainakin riskeeraat marttyyrikuoleman vihaisten animefanittajien liekeissä. 0:>) Jos olet tutustunut hitusen laajemminkin ja et silti pidä, rispektiä ja hatunnosto. (Ja randomina faktana pitänee mainita, että minusta puolestaan monet länsimaiset animaation helmet toistavat kovasti itseään: ainakin TV-sarjoilla tuntuu olevan taipumusta ajautua usein siihen, että jaksot ovat irrallisia&toisiinsa liittymättömiä ja pyörivät lähinnä pointittomalla väkivallalla ja/tai häijynpuoleisella huumorilla.)

Animesarjoissa on sentään Juoni™. <3
[01:17] <34gL3> why there are no cheats for real life?

Aren

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #82 : Heinäkuu 03, 2005, 11:06:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Renefer"
Lainaus
Kunnon animea, siis sitä oikeaa mistä monet fanittajat eivät ole kuulleetkaan, on paljon. Ja ne kunnon animet ovat loistavia. Galaxy Express 999, Captain Harlock, Studio Ghiblin aikaiset työt, Lupin: Castle of Cagliostro ja monet monet muut ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Minulle nousee aina niskavillat pystyyn tällaisesta elitisteilystä, siitä, että aletaan vetää katsojia erilaisiin laatikoihin sen perusteella, että ovatko he katsoneet vanhoja klassikoita, kuuntelevatko he vain japaninkielistä musiikkia, ovathan he harrastaneet yli 8 vuotta, lukevathan he japaniksi ja luonnollisestikin heidän korkein päämääränsä olisi matkustaa Japaniin jne. "Kunnon anime" on aina mielipide, ja monet, jotka eivät ole noista mainitsemistasi animeista nähneet ensimmäistkään, välttämättä edes kuulleet niistä, vaan katsovat noita "epäkunnonanimeita" saattavat pitää katsomastaan aivan valtavasti ja fanittaa sitä yhtä hyvin kuin sellainen henkilö, joka katsoo... kunnon animea :)Tarkoitin tuolla enemmänkin suurta inhoani chibi-gootteja kohtaan joita tuntuu kohtaavan aivan liikaa kaupungilla Animea etsiessään. Viimeisinkin keskustelu mitä kuulin akateemisessa sai jo veren kiehumaan:

chibi1: ojjjj, täs on niinq uus dragonball!
chibi2: ja tääl on yaoia! vähäx nää on!!!1!
chibi2: täh!? siis tää on niinq suomex! siis täh? ei siin oo ees niit ihq japanilaisii merkkei, täshän menee tää koko pointti siin!2

ja sitä rataa. Tässä vaiheessa piti vaihtaa maisemaa koska olisin muuten tehnyt tai sanonut jotain harkitsematonta. Voin uskoa että näitä anime-fanittajia on myös järkeviä yksilöitä, mutta tällä hetkellä olen törmännyt vain raivostuttaviin muoti-ilmiön perässä liihottaviin pelleihin joille japani on se 'ihq' villitys tällä hetkellä. Vähän kuin goottius tai larppaus muutamia vuosia takaperin. Se tässä eniten raivostuttaa. Ihan kiva jos pidätte animesta, mutta herranjumala tutustukaa siihen sitten kunnolla älkääkä vain poseeratko ja esitelkö animea koska se on makeeta tai muodissa. Tämä pätee myös kaikkeen muuhunkin.

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #83 : Heinäkuu 03, 2005, 13:55:50 »
En nyt ota jätti quotea, mutta tuohon ylempään viestiin viittaan.

Itse pidän eniten juuri noista animesarjoista, jotka 'ovat muodissa'. Ihmetteletkö yhtään miksi ne ovat muodissa? Olisiko siksi, että suuri osa pitää niistä. Hyvänä esimerkkinä Naruto. Monet ajattelevat "pah eihän sitä voi katsoa! Hidastelua ja olematon juoni, kun pikkukakaranarutardit sitä ihquttaa". Itse ajattelin näin mutta tutustuin siihen myöhemmin tajusin, että se on ihana. Nyt olen kammottava Narutofani ja harkitsen meneväni jonnekin Cosplayaamaan Narutoa. Näin asia on. Toki on niitä idiootteja jotka juoksevat kadulla ja kiljuvat "pikazuuUUUuUUuuUU! Tule esiiiiiiini!!!1!" (tiedän, että se kirjoitetaan pikachu) mutta heidät voi jättää rauhaan.:3

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #84 : Heinäkuu 15, 2005, 20:35:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Hyde"
[Jos kuuna päivänä löydät jostain sarjaa nimeltä School Rumble, katso ihmeessä. Romanssiviitettä ei tosin ole kuin lukuisissa yksipuolisissa rakkaussotkuissa, mutta se on harmitonta (+pirun hauskaa, eikä miespäähenkilö Harima Kenjiä voi nössöksikään sanoa...) Ainoa edellytys on, etteivät verisuonesi räjähdä päästä nähdessäsi naispäähenkilön, joka ei ole pelkkä airhead... siinä päässä liitelee muutama tornado. Vähintään.


 Katsoin ensimmäisen osan sarjaa ja nauroin kippurassa. Tätä lisää! ^^ Harmittaa kyllä, jos ei tule muuta kuin yksipuolista rakkautta, joten lisää high-school-sarjoja. Jos nyt asiaan kuitenkin palaan, School Rumble vaikuttaa erittäin hyvältä, nauraa ainakin sai. Harima Kenji on niiin mahtava hahmo, eikä Tenma-chankaan paha ole (hellyyttävä airhead :)).

 No, nyt katsomaan toista jaksoa, palaillaan asiaan.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

BlackLiquid

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #85 : Heinäkuu 22, 2005, 14:30:18 »
Cukel: www.coollooc.com issa voit painattaa itsellesi aivan millaisen paidan haluat, tai ainakin melkein. Sivut ovat suomenkieliset, eikä Visalla maksamista tarvitse edes harkita. Voit etsiä kuvan netistä tai koneeltasi ja lähettää sen firmalle, ja he painavat sinulle siitä paidan.

Ja sitten siihen pääkysymykseen. Ensimmäinen sarja, jonka vakiintunut seuraaja olen, on One Piece. Olen aina pitänyt merirosvoista, ja vaikka se ei sellaista "perinteistä" meininkiä olekaan, niin pidän siitä paljon. Olen myös nähnyt pari One Piece elokuvaa, mutta ne eivät ole mitenkään voittaneet itse sarjaa, mutta eivät ole pettymystäkään tuottaneet. Sitten on kaksi lyhyttä sarjaa, Gravitation ja Yami no Matsuei ( josta en ole vieläkään nähnyt kahta viimeistä jaksoa ) joista pidän, ja olen katsonut Gravia useammankin kerran. Sääli etten ole nähnyt sen toista jaksoa, ja pyytäisinkin, että ilmoittaisitte jos tietäisitte mistä sen saa toimivana. Toinen vähän pitempi sarja onkin Mahoujin Guruguru, joka on aivan mahtavaa. Ensin sitä voisi luulla lasten animeksi, mutta perversseistä vitseistä voikin jo päätellä jo vähän jotain muuta. Lisäksi olen katsonut ties kuinka monta muuta animea, esimerkiksi Fancy Lala ja Koi Kaze sarjat kokonaisina, ja muita onkin sitten jäänyt kesken.

Poissa Sukeltajapanda

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #86 : Heinäkuu 24, 2005, 20:50:17 »
Kyllä anime nykyään uppoaa myös minuun. Anime sarjoja on tullut katsottua jo jonkin aikaa esim. Sailor moon, Neon genesis evangelion, Ranma½ ja Hopeanuoli ovat suosikkejani (muita sarjoja en olekkaan nähnyt xD).

 Pidän erityisesti Ranmasta. Idea Ranmassa (poika muuttuu tytöksi) on vain niin loistava, että se saa minut aina hyvälle tuulelle. Henkilöt ovat myös erillaisia persoonia kaikki ja sen vuoksi Ranmaa on mukava katsoa ja lukea.
 Sailor moonia aloin katsoa aika vasta ja kun sarjasta aloin piitämään oikeasti, niin samantien se loppuikin. Tietäisikö joku että onko Sailor moonille tulossa jatkoa?
 Neon genesis on myös aika uusi tuttavuus minulle ja se on hieman liian omituista minun makuun. Juuri kun luuli pääsevänsä kärryille yks kaks tapahtuukin jotai, jota ei osannut odottaa. Neon genesisin hamot ovat hienosti ja huolella piirettyjä.

 Erityisesti animeissa pidän niiden piirto tyylistä, vaikka periaate onkin kaikissa animeissa sama, niin silti sen erillaisuus verattuna länsimaiseen piirustus tyylin lämmittä minun silmiäni.
 Ei uskoisi mutta anime tyylillä on todella vaikea piirtää. Silmät on vaikea saada näyttämään sopivan kokoisilta. Ei riitä että silmät ovat isot, vaan ne pitää saada näyttämään sopusuhtaisilta päähän verrattuna. Valot varjot ovat myös vaikea saada kohdalleen, koska animessa ne on piirretty niin vahvasti.

 Animet ovat kaikin puolin mukavaa katseltavaa. Loppuratkaisua ei paljasteta heti (toisin kuin joissakin Disneyn elokuvissa) ja hahmot ovat huolella tehtyjä, eivätkä väkisin väännettyjä. Erityisesti pidän siitä miten animeissa tarkastellaan asioita myös pahiksen näkökulmasta.

Toisinsanoen minä pidän animeista^^.

(Animen ystäville suosittelen katsomaan Henkien kätkemän, jos ei ole sitä vielä katsonut :D).

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #87 : Elokuu 02, 2005, 12:46:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
No, nyt katsomaan toista jaksoa, palaillaan asiaan.


 Pidän lupaukseni. Nyt on siis koko sarja (26 jaksoa) katsottu ja Hyde, kiitos, KIITOS, että suosittelit tätä sarjaa. ^^ Sarja jaksoi koko ajan pitää yllä omaa tunnelmaansa, säikäytin kerran jos toisenkin perheeni repeämällä nauruun sitä katsoessa ja viihdyin kovasti sarjan ääressä. Jossain keskivaiheella tuntui, että juoni hieman polkee paikallaan, mutta tämä oli yhden tai kahden jakson verran vain, sitten sarja meni taas sellaista vauhtia eteenpäin, että hädin tuskin perässä pysyi. School Rumble oli juuri sitä mitä kaipasin (vaikka romantiikka oli yksipuolista, sitä olisin halunnut hieman lisää). Mahtavia hahmoja, juonenkäänteitä ja niin mukavaa viihdettä. Ei mikään elämää suurempi sarja, mutta sellainen jonka voisin katsoa vielä uudelleen. Harima Kenji ja Eri-chan. ^^ Ja Tenma-chan, Imodori-kun, Hanai-kun... Mahtavaa viihdettä.

 Pitäisi varmasti saada jotain järkevää arvostelua myös tähän, mutta olen vieläkin hieman pökerryksissäni. Eli jos kaipaat nauramista, kommelluksia, high school-touhua parhaimmillaan ja hieman sekoilua, School Rumble on valintasi!
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #88 : Elokuu 15, 2005, 20:45:52 »
Jaan anime-sanomaa:

 Princess Tutu

 Pidätkö baletista? Pidätkö klassisesta musiikista? Pidätkö tarinoista? Haluatko prinssin, prinsessan joka jahtaa prinssiä ja prinsessaa, jonka kohtalo ei ole sama kuin prinssin? Jos haluat edes jotain näistä, katso Princess Tutu. Sarja on 26 -osainen ja käsittelee Ahiru-chania, joka on... no, verrattainkin mystinen henkilö. Ensi näkemältä Ahiru-chan on hellyyttävä ilmapää, joka sekoilee aina ja kaikkialla, mutta pinnan alla on enemmän, sellaista mitä Ahiru-chankaan ei tiedä. Prinssina toimii ihastuttava Mute, mutta miksi hän ei hymyile? Ja miten hänen ilkeä huonetoverinsa liittyy siihen? Ja kerrankin kaiken takana ei ole nainen, vaan vanha mies, mutta kuka ja miksi? Vastaukset saat jos katsot Princess Tutun!

Päivityksiä tulee lisää, kun jaksan katsoa lisää animea. Hellsingiä olen aloitellut nyt, siitä on täälläkin kai ollut juttua, Azumanga daioh vaikuttaa hyvältä (high-school-sarja), samoin kuin Psychic Academy. D.N. Angelista en ole vielä mielipidettä muodostanut (teini-ikäinen poika muuttuu aina välillä mustaksi enkeliksi, Darkiksi).
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Sametti

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #89 : Elokuu 19, 2005, 09:28:51 »
Minä ymmärrän Arenin viestin niin, varsinkin tuon chibi -kohdan jälkeen, että suurin osa animenmanganjapaninym -vihaajien viha kohdistuu näihin ns. 'ernuihin' jotka koittavat olla tr00. No, ovathan hekin fanjea, mutta tosiaankin juuri niitä faneja, jotka muodin mentyä ohitse katoavat ja keksivät uutta fanitettavaa. Olen lukenut / puhunut ennenkin tästä jossakin. Itse aloin katsomaan animea ennen kuin siitä tuli massamuoti, JUURI ennen kuin siitä tuli massamuoti. Tulin ensimmäisen aallon mukana ja sille tielle jäin. Minä en ala muuttamaan harrastuksiani tai pukeutumistani parin vihaajan takia.

Hei tulen jatkamaan tätä kun pääsen kotiin! (olen koulussa:)

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #90 : Lokakuu 01, 2005, 21:45:02 »
Anime on ollut tuttua jo pitkän aikaa, Hopeanuolia kun tuli vähän katsottua pikkusiskon fanituksesta johtuen varmaan vajaat kymmenen vuotta sitten. Alakoulun viimeisinä vuosina sitten tuli Pokémon, jota katsoin useasti (ja joitain oheistuotteita ostelin samalla ^^) Niin sanotusti löysin animen uudestaan tuossa kesällä katsottuani Neon Genesis Evangelionista jakson numero 24. Googlettamalla NGE:stä tietoa törmäsin vahingossa Gravitationiin ja tunnin sisällä koneella oli monta kymmentä kuvaa sarjasta ja eka jakso latautumassa. Näin.

En katso animea sen takia, että mukamas kaikki muutkin tekevät niin. Slashien lukijana piti löytää uusia muotoja aiheesta ja koska Gravi tuota shônen aita on niin toki se kiinnosti kovasti.
Toki tuosta tuli "ongelmia" :D Vanhemmat pitävät minua täysin lapsellisena, koska katson piirrettyjä. Ovat kuitenkin vähitellen ymmärtäneet, kun olen muutamaan kertaan sanonut heille, että animea löytyy niin alakoululaisille kuin aikuisillekin x) He myös kuvittelevat minun olevan jonkinmoinen Japani-fani. Heh. Anime ei ole sen kummoisempaa kuin mikään muukaan piirretty. Se vain on japanilaista.

Kirjoitan tylsästi listana katsomani sarjat/leffat.
Pokémon, lukemattomia jaksoja
Pokémon elokuvat 1 ja 2
Hopeanuolia vähän
Gravitation
Fruits Basket
Sykisyo
Loveless
Yami no Matsuei
Weiss Kreuz, 2 jaksoa
FAKE
Neon Genesis Evangelion, 3 jaksoa
Gundam SEED, 4 jaksoa
Tonari no Totoro
D.N.Angel
plus joitakin satunnaisia sarjoja suunnilleen yksi jakso.

Gravitation on mielestäni vallan kaunis sarja, vaikkakin vielä kauniimpi mangana. Sillä on eräänlaista tunnearvoa, koska on sekä ensimmäinen anime- että mangasarja, jonka olen katsonut/lukenut kokonaan. Musiikit saivat minut innostumaan muidenkin sarjojen musiikista ja monta hyvää kappaletta on löytynyt ^^

Fruits Basketia jaksaa katsoa useasti, kiitos Sohman mahtavien herrojen Yuki, Kyo ja Shigure (unohtamatta Hatoria ja Ayamea). Varmaan paras sarja ikinä :P

Loveless kiinnosti, vaikka Ritsuka olikin vain 12-vuotias. Ensimmäisen jakson katsottuani mietin pitkään, uskallanko katsoa enempää. Lopulta jäin pieneen koukkuun ja katsoin loput jaksot pienen ajan sisällä.

Gundam SEED on vähän minua kummastuttanut. Jollain tasolla se käsittääkseni on kovin saman tyylinen Neon Genesis Evangelionin kanssa,  tosin vähän aikaa sitten katsottuani NGE:n kaksi ensimmäistä jaksoa kyllästyin siihen. Mechasarjat nyt eivät niin kiinnosta mutta toistaiseksi Gundam SEED on kiinnostanut varsin paljon. Osasyynä varmasti on se, että pidän SEEDin piirustustyylistä enemmän.

Animea kun löytyy monenlaista, monta hyvää sarjaa on varmasti vielä löytämättä, niin luultavasti vielä pitkän aikaa "harrastelen".

*muoks*
Turha tuota listaa on kamalasti päivitellä, koko ajan keksin uusia sarjoja joita katselen enemmän tai vähemmän xD

Yami no Matsuei, Papa to Kiss in the Dark OVAt 1-2 ja D.N.Angel ovatkin aikalailla tämän hetken suosikkejani.

kami

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #91 : Lokakuu 03, 2005, 16:23:18 »
Tykkään animesta ja mangasta todella paljon.  Mangaa tulee osteltua paljon ja rahaahan siinä kuluu. Animea katselin jo pienenä, mangaa luin ekan kerran silloin kun Ranma tuli suomeen. Sen jälkeen on tullut katseltua ja luettua vaikka mitä. Lempimangakseni voisin nimetä Fushigi Yûgin  ja Ayashi no Ceresin (ja yleenskäkin kaikki Yû Watasen teokset). Jos pitää tilannekomiikasta, niin Azumanga Daiohia voisin tosiaan suositella^^

No kaverit vähän ihmettelee tätä kiinnostuksen kohdettani ja kun yritän niille selittää niin ei.. Äiti on jo tottunut mutta ensin se oli vähän että "tämmönenkö sua sitten kiinnostaa?" Ja on mulla yksi kaveri joka lukee mangaa.

Nipsutin

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #92 : Lokakuu 06, 2005, 18:47:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Renefer"
Lainaus
Hayao Miyazaki. ^^; Sen elokuvat

Kissojen valtakunta


En jaksa väittää, että itse olisin aina niin oikeasti luetellut herra H:n elokuvat (pahin mokani on yleensä listiä kaikki Miyazaki-sukunimiset yhdeksi hepuksi...)  täydellisessä aikajärjestelyssä tai edes maininnut oikeita tekeleitä, mutta tuo Kisujen valtakunta kyllä hämäsi. Tämä ja toisaalta olematon muistikin väittäisi muuta ja tituleeraisi ohjaajaksi Hiroyuki Moritan.

En tiedä, hämäsikö sitten Ghibli ja sitten tämä "KÄSIKIRJOITUS - SCREENPLAY
Hayao Miyazakin konseptista Reiko Yoshida..." (Suora lainaus yllämainitulta saitilta).

Mutta ei sillä niin väliä, hyvä elokuva on hyvä elokuva.Hups.. Muistan kyllä lukeneeni, että kyseisen Ghibli-leffan ohjasikin joku muu, mutta silti sotken aina yhteen Kissojen Valtakunnan ja Miyazakin. O__O;; Kiitos kun korjasit!

variksenmarja

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #93 : Lokakuu 11, 2005, 21:49:06 »
Animet mitä olen nähnyt ovat lähinnä niitä mitä Suomesta saa/tulee telkasta, elikkäs Henkien kätkemä, Totoro, Pokémon, Sailor Moon ja mitäs muita niitä nyt on. Ja sitten yksi Urusei Yatsura-elokuva. Dragon Balliakin on tullut katsottua tutuilla pari jaksoa ^^
Mangaakaan en ole lukenut kuin niitä Suomessa myytäviä. Poikkeuksena Inu Yasha, jota lainasin kirjastosta enkun kielisenä. Oi onnea, sekin alkaa ilmestyä suomeksi vuodenvaihteessa. Ja kuten joku jo sanoikin, jos haluatte nauraa niin lukekaa Ranmaa. Aivan huippu! :D
Hei muuten, ei kukaan olisi nähnyt Ranma ½-elokuvaa Big trouble in Nekonron, China? Kun olen harkinnut sen tilaamista Videodivarista, mutta on se sen verran kallis että ajattelin kysyä muiden mielipidettä :)

muokkista.
Ja tietenkin Hopeanuolet on nähty :D

Elindar

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #94 : Lokakuu 20, 2005, 18:17:41 »
Animea tulee katsottua aikas tiuhaan.
Tällä hetkellä seurailen vain Narutoa (ja siitäkin pidän taukoa fillereiden vuoksi) ja Bleachiä. Näiden kahden sarjan ohella suosikkejani ovat mm. Fullmetal Alchemist, Full Metal Panic! ja Miyazakin elokuvat. Liikkuva linna pitäisi tässä kohta päästä katsomaan.. ^^
Em. lisäksi olen katsellut muutaman jakson Inuyashaa+elokuvat ja sitten tietty näitä subilla ja maikkarilla näytettyjä sarjoja.

Poissa Domie

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #95 : Marraskuu 17, 2005, 19:55:01 »
Ei pelkäksi listaamiseksi kiitos. Kertokaa vähän niistä sarjoista ja miksi pidätte niistä ja vaikkapa suosikkihamoistainne niissä jne.

Chirai

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #96 : Marraskuu 26, 2005, 20:24:40 »
Animea ei ole tullut niin paljoa katsottua. Ensinnäkin, se on aivan liian kallista "aitona" ostettuna (katselin jotain DVD-boxia, vaivaiset 112 € o.0), ja kone taas on juuri siinä kunnossa että sinne meneekin paljon. Ei sillä että manga olisi sen halvempaa. Mutta se ainakin on helpompi ottaa matkaan ja pidän siitä muutenkin enemmän.

Mutta, Furuban olen nähnyt kokonaisuudessa, sitten jotain Henkien kätkemää ja Liikkuvaa linnaa. Full Metal Panic on nähty kanssa, FMP Fumoffusta muutama osaa. Ja sitten monista sarjoista yksittäisiä jaksoja. Lähinnä juuri niin, että katson onko se ollenkaan semmoinen mistä voisin mangana pitää ja sitten laittaa se sille pitkälle ostoslistalleni. Ai niin, Excel Sagaa olen hiljalleen katsonut, nerokas anime.

Jos olisin rikas ja muuta, niin tilaisin heti kaikkea. Tai jos olisi parempi kone. Mutta miten vain.

Taiyo

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #97 : Marraskuu 27, 2005, 10:32:34 »
Anime on todellakin lähinnä sydäntäni. Kuten myös manga, joka ei liity tähän keskusteluun sitten mitenkään.

Mutta. Olen seurannut innokkaasti Neon Genesis Evangelionia (Eikös se muuten loppunut? o_O). Sailor moonia katsoin joskus, mutta ei oikein iskenyt. *Naur* Tykkään animesta todella paljon. Ja Japanista yleensäkin. (Ääh, taas menen aiheen vierestä.) Kaikkein eniten inhoan kaikista maailman animeista DragonBallia! *Läppäisee käden suunsa eteen pidätelläkseen oksennusta* Kaksi kaveriani ovat täysin hurahtaneita DB:iin ja en jaksa heidän vaahtoamistaan siitä. Mutta makunsa kullakin. En ole kyllä itse ostanut animea DVD:nä sillä kuten moni on aikaisemmin maininnutkin, se on kaillista "aitona" ostettuna ja yleensäkin. Minulla ei edes ole rahaa. Mutta anime-elokuvat. Suosittelen etenkin Henkien kätkemää. Rakastan sitä. Valitettavasti minulla ei ole sitäkään, mutta kaverillani on jolta sitten voin aina sen lainata. Wii. Myös Prinsessa Mononoke on katsottavan arvoinen ja tietysti sitten Totoro. (<3)

Sharida

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #98 : Marraskuu 27, 2005, 19:18:00 »
Minä en juurikaan animesta ole innostunut. Minä yleensä innostun sarjoista, en tietystä tyylisuunnasta. Saatan katsoa jotain tiettyä sarjaa siksi koska se on hyvä, en siksi että se on ah, animea! Muutamat kaverini harrastavat sitä että katsovat jotain sarjaa siksi että se on animea mutta eivät paljoa koko sarjasta perusta. Outoa.

Mutta itse asiaan. Minä en kovinkaan siis ole harrastanut animen tuijottamista. Kaikki Hellsingit katsoin (harmi kun niitä oli vain niin vähän) ja Love Hinat ovat työn alla. Niitä katselen lähinnä kaverini luona joskus. Olen katsonut kyseisiä kahdeksanteen jaksoon asti, vielähän niitä on paljon jäljellä (taisi olla 25:een asti+specialit). Muista animeista en ole juurikaan innostunut, mutta muutamia sarjoja olen kyllä vilkaissut, lähinnä niitä jotka pyörivät Subilla mutta kaikki tuntuvat menevän vain yli hilseen. Neon Genesis Evangelionista en tajunnut mitään, Dragon ball ei myöskään iskenyt ja turha edes mainita mitä Sailor moon sai minussa aikaan ^^ Pokémon taitaa olla ainut anime mitä katsoin silmät kiiluen mutta sitäkin joskus kolmannella (hmm, eli on siitä jotain 7 vuotta).

Puolittaiseksi animeksi luokitelluista sarjoista Muumit ovat ykkönen. Luonnollisesti. Enkä sitä ole koskaan edes tiedostanut, vasta muutamia vuosia sitten tajusin sen.

Anime elokuvia en ole myöskään nähnyt kovinkaan. Hopeanuolet päiväkodissa olivat ihan ykkösiä, en niistä kyllä muista paljoakaan. Tähän taitaa tyssätä anime tietoisuuteni. Mutta jos jokin kiinnostava sarja pomppaa tielle niin kyllä se tulee katsottua, oli se sitten minkä sorttista animea tahansa (paitsi hentai ei ehkä uppoa missään olosuhteissa ^^).

Poissa Iriomote

 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #99 : Joulukuu 02, 2005, 22:27:19 »
Azumanga Daioh. Sydämellinen ja hauska anime, joka saa väkisinkin hyvälle tuulelle.

Hellsing on tyylikkäin. Tämä olisi juuri se sarja jonka näyttäisin ensimmäisenä kaverille joka ei katso animea. Ainoa anime joka on englanniksi parempi kuin nihongoksi. Alucardin ääninäyttelijä on ilmiömäinen ja brittienglanti sopii Englantiin sijoittuvaan sarjaan. Hellsingiä tulee tietääkseni uusi tuotantokausi tammikuussa...

En tajua miten joku jaksaa katsoa Ranmaa. Noin 40 jakson kohdalla alkoi maistua puulta, kun juoni ei edennyt ja samat vitsit oli käytetty moneen kertaan. Kaverin suosituksesta en katsonut seuraavia 120 jaksoa.

Tabris

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #100 : Joulukuu 13, 2005, 13:23:09 »
Ensimmäisen kerran näin animea vuonna 1998 (?) kun Pokemon tuli Suomeen sarjana niiden kymmenien oheistuotteiden kera. Pidin tyylistä todella paljon, vaikkakaan en silloin vielä tiennyt että sitä kutsuttiin animeksi...sen tiesin kyllä että se oli japanilainen animaatiosarja. Kiinostuin tyylistä, ja silloin aloin ensimmäisen kerran piirtää mangatyylillä. Siitä eteenpäin olen nähnyt paljon eri sorttista animea, ihan mechasta shounen-aihin. Olen nähnyt mm. seuraavia(muistamisjärjestyksessä):

Fake-poliisipari Randy ja Dee
Shounen-aita. Tämän nähtyäni kiinnostuin Fakesta, ja tällä hetkellä ovat mangasarjasta osat 6 ja 7 omistuksessa. Itse elokuva ei ollut kovinkaan hyvin piirretty, hahmoilla oli välillä suhteettoman suuret rintakehät ja pienet päät, välillä ne olivat ihan normaaleja. Kokonaisuudessaan ihan ok.

Henkien kätkemä
Tämän alalajia en tiedä, mutta menee luultavasti fantasiaan ja supernaturaliin päin. Lievästi sanottuna omituinen, mutta kuitenkin loppujen lopuksi järkeenkäyvä ja sydämellinen.

Neon Genesis Evangelion
Ehdoton suosikkini. Mechaa, fantasiaa ja supernaturalia, ainakin niitä. Kertoo itsestään epävarman 14-vuotiaan pojan, Shinji Ikarin tehtävästä jättiläisrobotti EVA-01:n puikoissa maailman pelastamiseksi kaaottisessa 2015-luvun Neo-Tokiossa, jota vainoavat kauhistuttavat, tuhoavat Enkelit.

(Anteeksi, en ehdi kirjoittaa tätä loppuun! Seuraavalla kerralla sitten!)

Reta McClain

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #101 : Maaliskuu 12, 2006, 16:24:18 »
Itse olen aika uusi anime-fani. Viime hiihtolomalla hurahdin totaalisesti.

Ensimmäinen animeni taisi olla jopa Pokémon... Tykkäsin siitä aluksi aivan mielettömästi, koska itse örvelöt oli sööttejä... Mutta sitten koko sarja menetti hohtonsa ja siitä tuli pelkkää itsensä toistamista.
Digimon tuli toisena. Siinä oli aika sama juttu kuin Pokéjen kanssa, paitsi, että juonta oli jossain määrin enemmän.
Kissojen valtakunnan näin... joskus. En edes muista enää. Pidin siitä ehkä ainoastaan siksi, että siinä oli kissoja. Kissat on ihanii!
Ja nyt saavumme viime hiihtolomaan.

Ystäväni oli löytänyt aivan ihanan nettisivun, jolla saattoi katsella animea niin paljon kuin sielu sietää. Ja se anime, jota rupesin katsomaan oli Inuyasha. Mangana olin lukenut neljä ekaa pokkaria ja tiesin jo pitäväni kyseisestä tarinasta. Olen nyt katsonut melkein kaikki sieltä löytyvät jaksot. Koneeni ei suostunut lataamaan kahta niistä. Tämän lisäksi olen katsonut netistä kaikki neljä Inuyasha-elokuvaa.
Katsoin yhden jakson Ranmaa ja totesin, että tätä en kyllä katso. Detective Conanin kanssa oli aika sama juttu. Hahmot käyttäytyi tyhmästi ja piirrosjälki oli kamalaa... Sitäkään en kyllä aio katsoa enempää.
Viime viikolla löysin D.N.Angelin. Aivan ihana sarja, mutta liian lyhyt. Piirrosjäljestä tykkään vaikka muutamilla tyypeillä onkin järkyttävät mulkosilmät...

Periaatteet, joilla päätän mitä katson:
-piirrosjälki, se ei saa olla samanlaista kuin Conanissa, aivan järkyttävää...
-juoni, täysin juonetonta animea ei jaksa katsoa kovinkaan pitkään
-musiikki, Inuyashan ja D.N.Angelin alkumusiikki on juuri sitä itseään...
-henkilöt, söpöt pojat pakollisia (esim. Sesshoumaru ja Dark:DDDDD)

Ja nyt minun pitää taas löytää uusi anime, jota seurata. Ajattelin kokeilla tuota Hellsingiä, kun siitä kerran tykätään...

Poissa chiblu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #102 : Maaliskuu 31, 2006, 18:27:36 »
Minä pidän animesta aivan hirveästi. Miyazakin elokuvat on tosi hienoja! Hurahdin animeen Unkarissa, jossa katsoin tasan 10 minuuttia yhtä Inuyasha-jaksoa. Siitä asti olen animea fanittanut ja täysillä. =)
Harmi vain, ettei telkussa ole melkein lainkaan tavallisilla kanavilla mitään "hyviä" animeja. Tietysti on se Pokemon, mutta minä olen ainakin kyllästynyt siihen. Ja äänityskään ei ole mitään maailman parasta. Pidän enemmän tekstityksestä. Meni vähän offtopicin puolelle ^^'.
Mutta siis... tiedättekö onko näillä "tavallisilla kanavilla" (siis nelonen, maikkari jne.) mitään animeita? Ei taida olla, ainakaan minusta.

So Fetch

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #103 : Maaliskuu 31, 2006, 22:15:55 »
Ensimmäinen animeni oli varmaan Sailor Moon, jota 90-luvun alkupuolella tiirasin ihan innoissani saksan kielisenä. Ah, siinä sarjassa on paljon nostalgiaa. 8D

Joop, enköhän minäkin kuulu niihin vanhoihin Pokémon-fanittajiin (oikeesti, olin varmaan yksi pahimmista xD). Hopeanuolet myös on katsottu iki-ihanilla suomi-dubeilla (tokihan myös leikkaamattomat olen nähnyt). Digimon ei koskaan oikein iskenyt minuun, eikä myöskään Dragon Ball Z.

Studio Ghiblin tuotanto on myös aivan ihanaa. <3 Joskus ihan pikku natiaisena Totoro oli lempileffani, ja niin se on oikeastaan vieläkin. Miyazakin lehvat on taidetta.

Suosikkisarjani on ehkääää.. No, enpäs tiedä. Ehkä Gravitation..? 8D (varmaan ainoa sarja, joka on mielestäni animena parempaa kuin mangana) Chrno Crusade on myös kiva, niin kuin DNAngelkin, Loveless on okei kanssa.. Eivät ehkä kaikista taidokkaimmin tehtyjä sarjoja, mutta ah niin <3. Ööö.. Njoo, ei nyt tule niitä muita suosikkien nimiä mieleen. O.o

Musiikit ovat ihania. <3

Muoks: Tänään näin Saiyuki DVD:itä (njoo, oli siellä muutakin, Inuyashaa ja Neon Genesis Evangelionia yms., Saiyuki kuitenkin ainoa joka kauheasti kiinnostaisi ja jota en olisi nähnyt kunnolla) mutta maksoi ~40 €, ja molen köyhä. ;_; Nyyhkyti.

Muoks2: Tajusin vähän aikaa sitten, että olen lapsena katsonut saksan kielisinä kauheasti animea. Tämä oivallus tuli, kun lueskelin jostain vanhojen sarjojen arvosteluita. Voi, ne olivat ihania (ainakin silloin).

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #104 : Huhtikuu 27, 2006, 12:26:46 »
Yleensä minulla on jotain ikuisuussarjoja vastaan. Nyt kuitenkin toivon, että Kyô Kara Maô! jatkuisi, 78 jaksoa olikin liian vähän. Siinä oli joku oma juttunsa, suorastaan rakastuin siihen. Katsoin ensimmäiset kaksi jaksoa vajaat pari kuukautta sitten ja jäin välittömästi koukkuun. Lähes joka päivä katsoin ainakin pari jaksoa, en voinut olla liian kauan erossa sarjasta.

Sattumalta sarjan löysin. Taisin tutkia, missä sarjoissa Inoue Kazuhiko on ääninäytellyt ja sitten vain päätin etsiä käsiini ensimmäisen jakson. Tosin ANN:n tiivistelmä sarjan ideasta ei ihan vedonnut meikäläiseen, nauroin vain :D

KKM:ää ei kai oikein voi pistää shônen aihin, mutta viittauksia on roimasti (ja meikä tykkää ^^).

Nyt tässä sitten odotellaan, että loputkin jaksot subattaisiin. Ymmärrän ehkä hieman enemmän sitten mistä puhuivat xD

Aloitin juuri uuden sarjan seuraamisen, Gakuen Heaven nimeltään (ja perustuu johonkin tietokonepeliin) Shônen aita se on. Saa nähdä miten sarja kehittyy, kaksi jaksoa vasta katsottuna.

Jonii

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #105 : Huhtikuu 27, 2006, 23:39:14 »
http://animewatcher.net/users/429/anime

Onhan tuota animea hiukan tullut katsottua, vaikka nykyään anime alkaakin tuntua kovasti tusinaviihteeltä. Silti en voi kieltää etteikö anime olisi paljon onnistunut muuttamaan elämääni positiiviseen suuntaan. Ilman Hikaru no Go -nimistä lautapelistä kertovaa animea tuskin olisin aloittanut gon pelaamisen, ja myös Mahoromatic iski juuri silloin kun pahimmissa  teiniangsteissa kaipasin jotain joka saisi minut taas uskomaan elämään. Muutenkin animen maalaamat tarinat muistuttavat kovasti romaaneista ja novelleista, eivät, tietyllä tavalla niin kovin tönköistä, hollywood-leffoista(Joilla toki on viihdearvonsa, tosin kovin erilainen kuin animella).

Sellaista. En jaksanut vielä lukea koko ketjua läpi enkä niistä muutamista viesteistä löytänyt mitään mihin vastata, joten tein tylsästi tällaisen itsestäni kertovan viestin. Koittakaa jaksaa

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #106 : Toukokuu 27, 2006, 16:55:43 »
Kyllä minä tykkään animesta ja katson aina kun käsille sattuu sellainen tilaisuus. En kuitenkaan ole mikään animen/mangan suurkuluttuja, vaan pikemminkin satunnainen ystävä, jos asian voi näin ilmaista. Esim. jos kirjastossa on jotain animea DVD:llä tai videolla tai mangapokkareita, lainaan tietysti heti. Aika vähän niihin kuitenkin ainakin täällä törmää, en voi kutsua itseäni miksikään asiantuntijaksi: päinvastoin. En itse osta mitään animea/mangaa, paitsi Henkien kätkemän ostin, mutta se olikin niin hyvä. Liikkuva linna ja Totoro on kanssa aivan ihanat.

Pidän animesta yksinkertaisesti siksi, koska se on erilaista kuin länsimaiset piirretyt (ja paljon parempaa!). Tapahtumat eivät mene aina saman kaavan mukaan ja pieniä, hauskoja yksityiskohtia on enemmän. Piirustustyyli on myös hieno, vaikka niitäkin animessa/mangassa toki löytyy hirveästi erilaisia. Tai itse asiassa se juuri onkin hienoa.

Mutta sitten ne itse sarjat. Kyllä, seurasin tietysti Pokémonia silloin kun se oli vielä uusi juttu ja minä muutaman vuoden nuorempi. Minusta tuli ihan fani, ostin niitä pelejäkin Gameboy colorille. Nykyään en enää katso tv:stä mitään animea, koska meillä näkyy kanavista vain 1-4, ja vain 3:lta ja 4:lta tulee animea - lapsille tarkoitettua, suomeksi dubattua (hyihyi!) ja hiton aikaisin aamulla. Japanin kieli on kyllä yksi tärkeä tekijä, miksi pidän animesta. Ja musiikit, niin kuin joku mainitsikin, on yleensä hyviä.

Viime/tällä viikolla katsoin Final Fantasy Unlimited:iä 2 DVD:llistä, kun ne oli ilmestyneet kirjastoon. Se oli ensimmäinen kunnon animesarja pitkään aikaan jota olen katsellut, ja täytyy sanoa, että kyllä se koukutti. Minä pidin. Paha vain arvostella, kun olen nähnyt niin vähän muuta animea. Lempihahmoikseni nousivat ilman muuta Kaze sekä Makenshi ja Lou Lupus. Ei muissakaan hahmoissa mitään valittamista ole, päinvastoin. Tarinakin on kiinnostava ja kaikenlaista outoa tapahtuu yhtenään. Taisteluja on aika paljon, mutta parempi sekin kuin jotain ällöromantiikkaa. Tilaisipa kirjasto sarjaa lisää, harmittaa kun se jäi kesken.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Frederica

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #107 : Toukokuu 30, 2006, 18:31:01 »
Ensimmäinen katsomani anime oli kuuluisa ja iki-ihana Muumit (joiden en kylläkään vielä silloin tiennyt olevan animea, niin pieni kun olin), sitten muistaakseni Pokémon, Digimon ynnä muunlaista animea, mitä teeveestä nyt sitten sattui tulemaan siihen aikaan - niin, ja tietenkin Hopeanuoli, jonka neljä (suomenkielistä) VHS:ää bongasin älyttömän halvalla Keskisen video-osastolta. Olinkin vielä silloin hyvinkin ihastunut Hopeanuoli-sarjaan, mutten niinkään sen karmivaan, suomenkieliseen, dubattuun versioon (minä kai sitten jotenkin boikotoin näitä Suomi-dubbauksia). :P Ääninäyttelijät kun eivät mielestäni osanneet eläytyä sitten ollenkaan. Mutta niin, aiheeseen -

niin, kyllä pidän animesta. Paljonkin. Katsoin joskus monet jaksot Inuyashaa sekä sen kaikki kolme elokuvaa (lisäksi myös pätkän neljännestä), muutamia jaksoja Mermaid Melody Pichi Pichi Pitchiä sekä vähän Fushigi Yugia, mutta melkein nuo kaikki lähtivät jonnekin Keski-Suomeen ex-ex-tietokoneeni mukana, joten en voi enää edes tarkistaa, mitä kaikkea minulla on ollut. :/ Jotenkin minusta tuntuu, että olen omistanut joskus enemmänkin animea, mutten vain muista niitä kaikkia.

Tahtoisin kovasti nähdä joskus Final Fantasy-animea, Angelic Layeriä, lisää Azumanga Daiohia ja Fushigi Yugia, mutten usko, että toiveeni toteutuvat aivan heti, sillä minun kotikaupungissani ei juuri myydä animea eikä minulla ole liialti rahaakaan semmoisen ostelemiseen - huonompi juttu siis. :P

Eleonoratar

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #108 : Kesäkuu 04, 2006, 16:28:21 »
Jei, minä pidän animesta todella paljon. Kaikista animeista en tietenkään pidä, esimerkiksi sellaiset avaruusalusjutut ei oikein jaksa kiinnostaa, mutta yleensä kuitenkin animeista pidän. En sitten tiedä mikä niissä kiehtoo, ehkä piirrustustyyli, juoni tai koko kokonaisuus. Jotenkin animet ovat mielestäni parempia kuin tavalliset piirretyt.
Kovin paljon animea en kyllä ole nähnyt. Katselen oikeastaan vain niitä, joita tulee telkkarista, saatan välillä kyllä jostain muualtakin välillä hankkia.

Animeita, joita olen katsonut:
Pokemonia, Digimonia ja Muumeja olen tietysti joskus pienenä katsonut.
Sailor Moonia katselin kun sitä tuli Subtv:ltä. Pidin siitä aika paljon ja minua harmitti kun siitä ei näytetty kaikkia jaksoja. Sailor Moonin ansiosta taisin alkaa kiinnostua enemmän animesta, sitä ennen en edes tainnut tietää mitä anime on.
Princess Mononoken isä löysi jostain kotimme kaapin perältä, kun kerroin että haluaisin katsella animea. Ihan ok se oli, en kuitenkaan hirveästi tykännyt juonesta tai aiheesta.
Dragonballia, Battle B Damania, Duel Mastersia, Kyborgia 009 ym. olen välillä vähän katsellut jos olen sattunut avaamaan telkkarin niiden tullessa. En oikein noista tykkää.
Kissojen valtakunnan vuokrasin eilen DVD:llä. Tykkäsin kyllä ihan, mutta mielestäni siellä Kissojen valtakunnassa olisi voinut tapahtua vähän enemmän. Ja elokuva oli kyllä aika lyhyt...
Porit auki, Ihmemies Lockea ja Yhdettätoista matkustajaa katsoin vähän aikaa silloin kun ne tulivat Yle Teemalta. En oikein tykännyt.
Yle Teemalta tuli myös Fake, ja siitä kyllä tykkäsin. Shounen-aita on kiva katsella...

Eli jotain kymmentä animea olen tainnut katsoa, ainakin vähän. Olisi kyllä kiva katsoa enemmänkin, ja katson animea aina kun siihen tulee tilaisuus.
Alkaisipa telkkarista tulla jokin hyvä animesarja jota voisi katsella... Minulla ei nimittäin ole tarpeeksi rahaa ostaa animeja (melkein kaikki menee mangaan), vuokraamaankin pääsen aika harvoin. Netistä kyllä vähän katselen, mutta kivempihan se olisi katsoa telkkarista...

Muoks: Nyt sitten olen katsonut myös muutaman jakson Gravitationia ja Lovelessia. Molemmat vaikutti kivoilta (shounen-aita <3), tuota Lovelessia voisi ehkä ostaa manganakin (Gravitationia ostankin jo). Lisäksi Ranmaa ja Conania katsoin molempia yhden jakson, samoin kuin Prince of Tennistä, ihan kivoja.
Ja tilasin Anime-lehden tässä muutama päivä sitten, niin kaupan päälle saan Liikkuva linna dvd:n.

Muoks2: Jotain pari viikkoa sitten ostin kaksi suomenkielistä Fruits Basket dvd:tä. Ja ne olivat kyllä hyviä, kauniisti piirrettyjä ja hauskoja (sopivasti joistain kohti vähän surullisiakin). Aion kyllä ostaa nuo kaikki suomeksi tulevat Fruits Basket dvd:t, kun ne aika halpojakin ovat. Suomennos on kyllä välillä vähän huono ja telkkarinruutu välkähtää välillä hetken ihan mustana, mutta eipä se nyt niin haittaa.
Ja Pet Shop of Horrorsia katsoin yhden jakson ja se vaikutti hyvältä kuten mangakin...
Voisin kyllä ehkä lopettaa tämän viestin muokkaamisen. Ja jokaisen katsomani animen listaamisen. Muuten tästä viestistä tulee kamalan pitkä.

Anselmus

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #109 : Kesäkuu 10, 2006, 01:00:20 »
Viime talvena ostin ekan manga pokkarini (Time Stranger Kyoko 3)
Ja tykkää Arina Tanemuran tyylistä tosi paljon. Kaikkein eniten minua surettaa kun en löydä pokkari sarjan ekaa osaa, kustantajalta se on loppu ja antikvariaatistakaan sitä ei löydy. Piti sitten tilata ja varta kirjastosta, kirja on Pornaisissa ja se on vielä lainassa ja se pitää ensi tilata tänne Porvooseen ja sitten maksaa 3 euron kuljetus kulut, ärsyttää! Asiasta toiseen, siis Animee.
Noh sitten kuulin uudelta kaverilta että Liikkuva linna on tosi ihana, olin jo harkinnut sen ostoa. Ja sitten ostin sen ja hullaanuin heti! Sitten aloin metsästää Henkien kätkemää, ja monen viikon etsinnän jälkeen löysin sen lasten osastolta viimeisestä ala hyllyltä kolme kappaletta jäljellä alkuperäisversio videota, tietty suomeksi tekstitettynä.
Henkien kätkemä oli tosi outo, mutta kaunis. Sitten tässä vähän aika sitten tuli Yle Teemalta neljä anime elokuvaa, mutta koska talossa on vain yksi digiboxi niin äidin valta kausi loppui vasta niin myöhään että näin jostain puolivälistä elokuvan; Yhdestoista matkustaja, joka oli ihan hyvä, vaikka noi avaruus jutut ei ole mua oikein koskaan kiinnostaneet. Kokonaan näin sen Shounen leffan Fake-poliisipari Randy ja Dee, aluksi vähän ällötti ajatus homo parituksesta, mutta se oli toteutettu niin hyvin että en voinut olla tykkäämättä. Tosi jännä ja hyvä leffa oli, varsinkin kun Deen ja Randyn suhde oli niin koominen xD
Kun aloin miettiä että kuinka kauan olen katsonut animea, niin aluksi ajattelin että kolmisen kuukautta, mutta sitten heräsin... Pokemon ja Digimonkin ovat animea!!! Eli olen katsonut animea 9-vuotiaasta asti, elikäs noin 7 vuotta, pitkä aika. Ja nyt kun neloselta tulee uusintoina vahoja suomeksi tekstiettyjä digimoneja, katson niitä ja sen jälkeen kun tulee tää uus sarja Kyborky 009 (jos kirjoitin oikein) niin katon sitä, vaikka en oikein pidä juonesta. Sitten klo: 16.00 vaihtuu kanava subille ja olen viimein oppinut katsomaan Dragonballia! katsoin pienenä, sitä saksan kanavalta ja en tykännyt yhtään, (Ok siinä on jotain palloja joita niiden pitää saada ja sitten ne tappelee...) silloin ajattelin noin. Mutta nyt olen päässyt nyt juoneen jotenkin mukaan, tässä on ilmeisesti kyseesä uusi sukupolvi, kun Gohan on kerran Gokun poika ja Goku elää jossain maailmassa jossa ei vanhene ollenkaan...
Noh, tulipa taas kirjoitettua. Anime rulez! Olen oppinut japaniakin muutaman sanan verran niitä katsoessa :)

Luftalarm

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #110 : Kesäkuu 14, 2006, 12:47:30 »
Taisin tutustua animen ihmeelliseen maailmaan samaan aikaan, kun hoksasin mangankin olemassa olon. Olinhan tietysti katsonut Pokemonia ja muita lasten animesarjoja aikaisemminkin, mutta silloin vasta tajusin että kyse on juuri animesta eikä mistä tahansa animaatiosta. Pitkään aikaan en sitten katsonutkaan muita animesarjoja kuin niitä, joita sattui televisiosta tulemaan. Seurasin siis melko tiiviisti Sailor Moonia, Taikasotureita/Magic Knight Rayerthia ja himpun myöhemmin NGE:ta. En erityisesti pitänyt yhdestäkään em. sarjasta, mutta hei - se oli animea! Tämän vuoden aikana olen katsonut aika paljon animea. Oikeastaan jos listaisin tähän kaikki näkemäni animesarjat, suurin osa siitä olisi vasta tämän vuoden saldoa. Syy tähän on lähinnä se, että sain vihdoin ja viimein oman tietokoneen( ja löysin tieni YouTubeen, josta olin ollut autuaan tietämätön ). Olenkin jo lataillut aika monta sarjaa kokonaisuudessaan ja tietysti mukana on erinäisiä jaksoja sieltä täältä.

Suosikikseni on noussut Yami no Matsuei eli Descendants of Darkness. Nättejä poikia, juoni( paljon plussaa tule vielä hyvästä juonesta ) ja viitteitä shounen-aihin - sillä sekoituksella saa minut koukkuun. Pidän myös Gravitationista ja jonkin verran Narutostakin, vaikka Narutossa olen menossa vasta jossain 20. jakson paikkeilla. Anime-elokuvista pidän mahdottomasti Totorosta ja muista Hayao Miyazakin töistä. Haluaisin kovasti myös nähdä Tulikärpästen haudan.

Kuten jo sanoin, kaipaan animesarjoilta/-elokuvilta hyvää juonta. Piirtojälkikin on aika tärkeätä minulle, sillä en kestä katsoa karua jälkeä kovinkaan kauaa. Ja jos animessa on shounen-aita, se on vain hyvä asia. Vähän mietityttää jo itseänikin, että kestänköhän enää ollenkaan sellaisia sarjoja, joissa päähahmoina on pelkkiä tyttöjä, kun olen katsonut niin monta poikarakkausanimea ja sarjoja, joissa on lähestulkoon vain poikahahmoja. Yritän kyllä parhaani mukaan sietää tyttöanimea, mutta jokin siinä vain yleensä tökkii. Azumanga Daioh on yllättävä kyllä ihan siedettävä, jopa nautittava.

Mezurashiko

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #111 : Kesäkuu 14, 2006, 13:28:40 »
Kaikkihan ovat animeen tutustuneet jo ihan pieninä: Muumit, Alfred J. Kvak jne. Mutta seurasin Pokemoniakin ihan innoissani alkuaikoina, nykyään sitä vain jatketaan liikaa.

Ensimmäinen anime, jonka tiesin heti animeksi oli Subbarilla uusittu Magic Knight Rayearth. Olin koukussa. Siitä lähti eteenpäin ihastuminen animeen, enkä saa siitä kyllikseni. Janoan koko ajan uusia sarjoja katsottavaksi, tai leffoja. Olen nähnyt tähän mennessä 51:tä eri animea.

Miyazakin tuotannot ovat yksiä suosikkejani, mutta perustan sarjoihin enemmän, koska niitä löydän helpommin netistä katsottavaksi. Suursuosikkini (kun Muumeja ei lasketa) sarjoista ovat Magic Knight Rayearth, Trigun, Love Hina, Ranma 1/2, ja DragonBall Z. Kaikki ovat persoonallisia, hauskoja, erilaisia, ja jännittäviä, eritoten Trigun ja DragonBall Z. Mutta näistä suosikeistani suurkulutan DB Z:taa, melkeinpä liikaa :P.

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #112 : Kesäkuu 17, 2006, 10:43:12 »
Itse olen juuri hurahtanut pahasti animeen. Pidän siitä aivan järjettömästi, enkä nykyään enää edes voi kuvitella elämää ilman telkkarista tulevaa animea.:)
Tietenkin on myös niitä poikkeusanimesarjoja, joista en pidä. Esimerkiksi sellaiset kuin Hamtaro, Digimon, Pokemon yms eivät kuulu erityisemmin suosikkeihini. Myönnän kuitenkin fanittaneeni pienenä noita kahta jälkimmäistä (toiseksi viimeistä etenkin), mutta kiinnostus niihin on hajonnut ajat sitten lopullisesti. Enkä silloin pienenä edes tiennyt, että Digimonit ja Pokemonit luokiteltiin animeksi, pidin niitä silloin luultavasti vain piirrettyinä tjtn.

Suosikkianimesarjojani tällä hetkellä ovat mm. Sailor Moon ja Shaman king, eritoten tuo jälkimmäinen, joka poikamaisuudestaan huolimatta on ollut alusta asti suosikkini ja joka juuri minut tähän animemaailmaan johdattikin. Sailor Moonistakin pidän, mutta sitä en katsele edes vakituisesti enkä erityisemmin ole hurahtanut siihen, ainakaan samalla tavalla kuin Shaman kingiin. Hellsingkin on ihan ok, mutta sekään ei kuulu ykköslistalleni enkä sitäkään varsinaisesti ole katsellut.
Dragon ball on yksi sellainen, jonka haluaisin ehdottomasti nähdä. En tiedä siitä juuri mitään, mutta suurin osa ilmeisesti pitää siitä, joten...
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #113 : Kesäkuu 26, 2006, 12:18:12 »
ANime on osa elämääni jo^^;. Avaan televison katsoaakseni animea (yleensä DVD:ltä) enkä välitä juurikaan mistään muusta tv sarjoista kuin animesta. Animessa on vain se huonopuoli että ne kaikki (suurin osa) kertovat ihmisistä/ihmissuhteista. Satun itse pitämään enemmän eläintarinoista. Ginga Nagareboshi Gin ja sen sisar sarja ja Wolf's rain on ainoat tietämäni animet mitkä seuraavat muiden kuin ihmisten elämän menoa (wolf's rainissä tosin sudet ovat suurimman osan ajasta ihmisiä). Mutta silti, kyllä animea tykkää katsella, tosin, kaikki nämä animet mitkä tulee mtv3 lasten aamuissa ja neloselta (suomi dubattuina) ovat jotain niin kamalaa että oksettaa. Ahkä sarja olisivat ihan ok, jos niissä olisi alkuperäinen ääniraita taikka edes englanniksi väänetty ääniraita.

Animessa arvostan eniten piirustus tyyliä. Katson animet piirustustyylin mukaan. Jos tyyli ei mielytä minua jätän animen kastomatta. Mutta animet joiden kuvia olen nähnyt netissä ovat suurin osa hyvän näköisiä. Ainakin värityksen osalta. Ostankin animet sillä tavalla, että nähtyäni/kuultuani jonkin kiintoisan animen olemassa olossa käyn locknessheartissäa (tai jotain tollasta) katsomassa arvostelut ja jos se on saanut hyvät arvostelut kipaisen tilaamassa sen. Tilaan animet lähinnä netti kaupoista: Filmifriikki.fi ja videodivari.fi :stä ja käyn katsomassa huuto.net :stä olisiko kyseinen anime halvemmalla saatavissa. Kaupoista en juurikaan ole ostanut animea. Kaikki varmaan tietävät ettei tavallisista marketeista löydy oikein animea, ei ainakaan meiltä.

En ole nähnyt moniakaan animeita. Ensimmäinen anime, minkä olen nähnyt, lienee sitten muumit veikken tätä sarjaa mielläkkään animeksi... seuraava onkin sitten legendaarinen Ginga Nagareboshi Gin sarja minkä näin ollessani 3 vuotias tai hieman alle. Nuori ainakin olin... Anime faniksi tulin leikkaamattoman Ginin ilmestyttyä dvd:lle. Sain Boxin mukana lehden jossa oli Vampire hunter D dvd mainos. En siinä vaiheessa vielä teinnyt animen ja animaation (tai siis tavallisen länsimaisen piirretyn) eroa. Mutta Vampire Huntersin nätyäni nostin animet hieman omaan arvoonsa ja kiertelin anime keskustelu foorumeissa katsomassa millaisista animeista ihmiset pitivät. Vähitellen aloin ostelemaan animeita DVD hyllylleni. No, hyllälläni ei nyt hirveästi ole vielä animea, mutta eiköhän ajan saatossa valikoima laajene.

Näkemäni animet:

Muumit
Ginga Nagareboshi Gin (omistan leikkaamattoman version)
Magic Knight Rayearth
Tottoro
Pokemon
Digimon
Vampire Hunter D: Bloodlust (omistan DVD:n)
Hellsing
Henkien kätkemä (omistan DVD:n)
Wolf's rain (omistan pari DVD:tä)
Liikkuva linna (omistan DVD:n)
Dragon ball z (omistan 4-6 elokuvaa ja kaksi viimeistä saagaa DVD:llä)
Dragon ball
Dragon ball gt
Naruto
kissojen valtakunta
Ginga denetsu Weed
Love hina

Jos pitäisi valita huonoin näkemäni anime on se valitettavasti Ginga Denetsu Weed. Parhaimillaan anime on hienoa katsottavaa, mutta noin 3/4 osa sarjasta on kamalasti piiretty. Koirat ovat joko käveleiä neliöitä taikka sitten ne ovat neljä vuotiaan piirtämiä (suurin piirtein) jolloin rakenne on luonnoton. Koska minulle grafiikka on erittäin tärkeä asia, on Weedin katsominen välillä aika kamalaa.

Tällä hetkellä paras anime on (ehkä sen näkee avasta ja allekirjoituksesta) Dragon ball z. Onhan se aika yllättävää kun sarja perustuu liiaksi venyviin taisteluihin ja grafiikka ei ole loistokas (lopu päässä sarjaa grafiikka on minusta ihan hyvää), mutta sarja vain iskee täysillä minuun. Johtuisiko sitten hyvistä hahmoista ja maailman laajuudesta sekä huumorista.

Naruto on uusi tuttavuus minulle. Näin yhdestä lehdestä pari kuvaa sarjasta, ja grafiikan takia jälleen päätin katsoa pari jaksoa sarjaa. Vielä en ole kovin vakuuttunut animesta, mutten näe yhtään epätodennäköiseltä että joskus olisin tämänkin animen fani. Olivat kohtaukset sen verran mielenkiintoiset...
"Are we there yet?"
"No"

Elewyn

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #114 : Kesäkuu 29, 2006, 15:53:12 »
Miten voi olla mahdollista etten ole vastannut tänne vielä? No joka tapauksessa...

Pidän myös animesta, vaikka ei se ehkä kuitenkaan mene mangan ohitse. Ensimmäisiä animeja mitä olen nähnyt ovat varmaankin niitä perinteisiä Pokemon, Digimon, Hopeanuoli jne. Ja täytyy myös muistaa että muumitkin ovat animea, että se taitaakin olla ihka ensimmäinen näkemäni. Nykyään tulee katsottua DB/DBZ(sanokoot muut mitä tahtovat mutta minä tykkään), Fruits Baskettia, Neon genesis evangelionia ja lisäksi joitain satunnaisia sarjoja ja elokuvia. Elokuvista voisi ainakin mainita Myazakin työt, kuten henkien kätkemä ja liikkuva linna. Hopeanuolikin on aika hyvä (puhun nyt leikkaamattomasta ja EI-suomi dubatusta versiosta), jossain vaiheessa oli ihan listan kärjessä mutta nykyään ei jaksa niin innostaa. Vähän on tullut katseltua Inu Yashaakin, mutta jostain syystä se ei kuitenkaan niin kovasti iske, ei manganakaan. Ei sillä, ihan mukavaa piirrosjälkeä ja hyvä juoni mutta ei vain toiminut niin minun kohdallani. Narutoa en ole päässyt vieläkään katsomaan, kun ei suostu tuo tietokoneen DVD-soitin sitä soittamaan. Mutta olisi aikomus joskus päästä sitäkin katsomaan, nyt täytyy vain pitäytyä mangassa. Itseltä löytyy myös mm. Vampire Hunter D - ihan ok vamppyyri leffa, tosin itselläni on juuri epäonnekseni se versio jossa on vain enkkudubbi.

Mutta itseäni eniten miellyttävä anime on ehkäpä db/dbz, vaikka sen graafinen puoli ei ehkä ole parasta laatua. Monet väittävät myös ettei tämä kyseinen anime sisällä minkäänlaista juonta, on pelkkää tappelua ja huonoa piirrosjälkeä. Itse en näe asiaa niin. Juontakin on jos vain jaksaa seurata, ei se voi selvitä sillä että katsoo yhden jakson ja tuomitsee - lisäksi sarjassa on huumoria ja taistelukaan ei ole pahaksi minun makuuni. Ja minusta tässä animessa täytyisi myös muistaa että Dragon Ball on wanha. En vertailisi sitä mitenkään mihinkään Fruits Baskettiin tai muihin "kauniisiin" animeihin ainakaan piirrosjäljeltään, mutta itselleni se on loistava juuri sellaisena. Sarjan juoni ja tarina tempaisi ainakin minut mukaansa ja nyt siihen hurahtanut.

Tietysti on tullut nähtyä niitä TV:n sarjoja kuten Pokemon, Digimon, Hamtaro, Duel Masters, Kyborgi 009, Battle B Damon, ja mitä lie niitä onkaan, mutta tosin mikään noista ei kuulu suosikkeihini. Jotenkin usein tuntuu että Suomessa vieläkin ajatellaan että anime on vain pikkulapsille tehtyä piirrettyä, vaikka eihän se niin mene. Noista Kyborgi 009 joka alkoi vähän aikaa sitten on noista ehkä vähiten lapsille suunnattu, mutta en silti kovin pidä siitä. Joskus tulee katsottua jos ei ole muuta tekemistä mutta ei muuten pahemmin. Joskus ala-asteella Pokemon oli kyllä se "the best" mutta nykyään en sitä katso. Varsinkaan kun TV versiossa on kauheat suomidubit. Olisi mukavaa jos TV:hen tulisi laadukasta, japaninkielistä ja vanhemmillekkin tarkoitettua animea. Tosin Neon genesis evangelion on ehkä hiukan vanhemmille kuin tarhaikäisille, ja se onkin ihan tyydyttävää katseltavaa.

Fruits Basket on ehdottomasti myös uusi suosikki, grafiikka on kaunista ja ennen kaikkea animessa on hyvä tarina, ja myös huumoriakin löytyy jonkin verran. Sarjan hahmot ovat loistavia, persoonallisia ja heidän seikkailuaan on mukava katsoa.

Edit.
Lainaus käyttäjältä: "Yanni"
Minä olen nähnyt animea vain netissä kaverini koneella, ja nekin pätkät mitä näin olivat melko pervoja. Minulle on tullut animesta (ja mangasta) sellainen kuva, että ne ovat jotenkin pervoja juttuja tai jotain. Kun luin ranma ½:sta, päähenkilö oli usein alasti ja kaikkea muuta sellaista.


Melko yleinen harha. Monesti monelle jää animesta sellainen kuva että se on joko lapsien piirrettyä ja hentaita. Haluaisin nyt kuitenkin mainita että todellakaan kaikki anime ei ole täynnä jotain pervouksia ja alastomuutta, ei sinnepäinkään. Dragon Ballistakin aiheutunut kohu sai varmasti monet ihmiset karttamaan mangaa ajatellen sen olevan jotenkin "sopimatonta". Suosittelen lämpimästi tutustumaan esimerkiksi juuri Miyazakin töihin, kuten henkien kätkemä ja liikkuva linna - kummatkin olen kokenut ihan perhe elokuviksi ja kummatkin ovat olleet todella taidokkaasti tehtyjä. Suosittelen ainakin niitä jos vasta tutustuu animeen, monesti jos eka anime on juuri esim. Ranmaa tai muuta jossa saattaa olla alastomuutta sun muuta jää helposti siitä kuva että kaikki anime on sellaista, joka ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Yanni

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #115 : Kesäkuu 29, 2006, 17:38:09 »
Minä en tajua mikä animessa viehättää. En myöskään tajua mikä mangassa viehättää (se ei kylläkään kuulu tähän topiciin). Tarkoitan nyt siis kaikkia noita tunnettuja sarjoja kuten Inuyasha ja Ranma½ ja mitä niitä onkaan. En tarkoita Muumeja. ^^ Tuntuu, että animesta (ja mangasta) on tullut jonkinlainen villitys. Minä olen nähnyt animea vain netissä kaverini koneella, ja nekin pätkät mitä näin olivat melko pervoja. Minulle on tullut animesta (ja mangasta) sellainen kuva, että ne ovat jotenkin pervoja juttuja tai jotain. Kun luin ranma ½:sta, päähenkilö oli usein alasti ja kaikkea muuta sellaista. Ei kolahda minuun. En tiedä miksi. Ehkä juuri se pervouden takia.

Vekara Väkkärä

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #116 : Kesäkuu 29, 2006, 19:51:09 »
Minäkin tykkään tosi paljon animesta, mutta mangoista en ole jaksanut innostua.Lempi anime on Kyborgi 009,Hopeanuoli ja Weed!.Minullakin on myös joku vhs Ladystä, mutta en tykännyt siitä hirveästi.Heh heh aina, kun yritin katsoa sitä niin sisko oli heti laittamassa telvision kiinni.
Mutta tietääkö joku, että myydäänkö vielä jossain päin suomee Kyborgi
vhs tai dvd:tä? tai voiko youtubessa katsoa kyborgin ensimmäisiä jaksoja?
olkaa niin mukavia ja ihania ihmisiä ja auttakaa minua jooko?

Vekara Väkkärä

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #117 : Kesäkuu 29, 2006, 22:36:15 »
Minäkin pidän animesta tosi paljon.Mun lemppareitani on nykyään Hopeanuoli, Weed ja Kyborgi 009.Ennen en ollut kuullutkaan koko anime sanasta saati sitte mangasta hehe.
Tietääkö muuten kukaan, että onko suomesta saatavilla Kyborgi dvd:tä?
esm Cyborgi 009 battle alive 1-5.Tai voiko käydä youtubesta katsomassa
Kyborgin jaksoja?
   jos joku tietää tästä jotain niin vastatkaa jooko?
     tämä on tärkeää.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #118 : Heinäkuu 05, 2006, 21:08:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Tapsuttelija"
Ensimmäinen animesarja minkä katsoin tais olla Gravitation tai Yami no matsuei joskus ainakin 6 vuotta sitten.


Niin no alkoivathan nuo pyörimään Japanin televisiossa lokakuussa 2000 ^^

Nyt huomaa, kuinka aikaa ei enää riitäkään. On monta suosikkiseiyuuta ja haluaisi alkaa seuraamaan jokaista sarjaa, jossa suosikit ovat. Tällä hetkellä kiinnostaa Full Metal Alchemist (havaitsi juuri, että siinä on aika mahtavat musiikit), joka on 51-jaksoinen. Katsomattomia sarjoja kertyy vain.

Miksi emme puhuisi vaikka ääninäyttelijöistä? Kuka tai ketkä ovat suosikkisi? Miksi? Ynnä muuta, kertokaa pois.

Poissa Tiistai

 • Vuotislainen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #119 : Heinäkuu 05, 2006, 22:16:42 »
Mä en jaksa puhua animesta, mut voin puhua vähän ääninäyttelijöistä!  Inhoan sitä, jos hahmon ääni on ihan liian nuoren (tai liian vanhan) kuuloinen. Sellainen mielikuva, että nuoren kuuloiset 'heleät'/vinkuvat/emt äänet ovat vähän liian suosittuja. Sopivalla hahmolla sen sijaan en väheksy vinkunaääntäkään, esimerkiksi Hamtarossa, jonka dubbauksista olen kuullut valituksia, ne sopivat just hyvin :D Puhun tosin nyt tietysti suomalaisista ääninäyttelijöistä, mutta en usko japanilaisten ainakaan vähemmän kimittävän. Muistaakseni ainakin alkutunnari oli japaniksi vielä pirteämpi.

Fullmetal Alchemistin Alin ääninäyttelijävalinta on maailman hirvein, se kuulostaa 5-vuotiaalta D: Ääni onkin kai sama kuin Alilla pikkulapsena. Jos ei katsojien korvien niin edes uskottavuuden takia olisi voinut ottaa jonkun toisen seiyuun.

En hirveästi kiinnitä huomiota ääninäyttelijöihin (enkä edes katso niin paljoa animea, että samoja olisi todennäköistä esiintyä), mutta Showtaro Morikubo on kyllä jäänyt mieleen, kun alunperin tutustuin miehen laulajanuraan (hänen laulamansa animetunnaribiisit ovat hirveitä, mutta sitten löytyy pari helmeä kuten Hedgehog Peter ja Moonlight) ja myöhemmin hänestä tietoa etsiessäni huomasin, että hän on Shikamarun ääni Narutossa. Katsoin ensimmäiset jaksot uudelleen todetakseni, että hyvä ääni myös puhuttuna. Sitä paitsi Shikamaru taisi olla lempihahmojani silloin, kun katsoin Narutoa. (Mikä päättyi kai siihen, että pikkuveljeni poisti minulla kesken olleen kauden koneeltaan tjtn...) Sitä paitsi Showtaro-nimi on loistava, vaikkakin aika yksinkertainen (miehen oikea sukunimi on ymmärtääkseni Shoutarou).

Tulipa taas sulkeita DD:

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #120 : Heinäkuu 05, 2006, 22:48:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Tiistai"
Mä en jaksa puhua animesta, mut voin puhua vähän ääninäyttelijöistä!  Inhoan sitä, jos hahmon ääni on ihan liian nuoren (tai liian vanhan) kuuloinen. Sellainen mielikuva, että nuoren kuuloiset 'heleät'/vinkuvat/emt äänet ovat vähän liian suosittuja.


Minä en enää edes osaa sanoa, kuulostaako joku liian nuorelta vai vanhalta, paitsi jos ääni ja pärstä poikkeaa liikaa toisistaan :D Ääni voi olla hyvin hämäävä (ja minä puhun nyt japanilaisista ääninäyttelijöistä, en ole vielä länsimaalaisessa animaatiossa keksinyt seurata ääninäyttelijöitä sen tarkemmin). Tuosta tulikin jotenkin mieleeni, kuinka katselin Gravitationia ensimmäistä kertaa (ja muutenkin pitkään aikaan ensimmäistä animesarjaa). Parikymppistä Yuki Eiriä ääninäytteli Inoue Kazuhiko. Jos en olisi käynyt kurkkaamassa seiyuun ikää, olisin luullut Kazuhikoa ehkä kolme-nelikymppikseksi xD Seiyuu on syntynyt 1954.

Tosin juuri keksin esimerkin, jolloin ääni ei oikein sovi hahmolle. Papa to KISS IN THE DARK -OVA-jaksoissa 15-vuotiasta Miraa ääninäyttelee Midorikawa Hikaru. Turhan jännä ja vanha ääni Miran tyyliselle teini-ikäiselle pojalle. Olisivat saaneet jonkun toisen pistää kehiin (tosin kyseessä on shota-insesti-yaoi-pläjäys, ihan kuka tahansa ei kai olisi mukaan mennyt xD)

Lainaus
Fullmetal Alchemistin Alin ääninäyttelijävalinta on maailman hirvein, se kuulostaa 5-vuotiaalta D: Ääni onkin kai sama kuin Alilla pikkulapsena. Jos ei katsojien korvien niin edes uskottavuuden takia olisi voinut ottaa jonkun toisen seiyuun.


Jaahas ^^ No se sitten selviää minulle siinä vaiheessa kun sarjaa pääsen vähän katselemaan.

Hmm. Tässä tämä tällä kertaa. Itseäni rupesi jo huvittamaan viestiä kirjoittaessani.

Uuvat

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #121 : Heinäkuu 11, 2006, 16:53:54 »
Itse vihaan (sanan lievimmäsä merkityksessä mutta kuitenkin) animea!! En vain voi käsittää sitä! En ymmärrä mikä siinä on niin erikoista ja poikkeavaa... varmaan sitten se "UuUuu, niin ihQ" piirustustyyli mikä ainakaan minuun ei yhtään kolahda. Lähes jokainen kaverini on hulluna animeen ja mangaan ja aina tuntuu että keskustelu menee ja jää siihen. Ärsyttävää. En ole lukenut mangaa mutta pari animejaksoa olen netistä katsellut. Oli niin pitkästyttävää ja kamalaa että pystyin olemmat katsomaan kyllä vain puoleen väliin :D Vaikka ne jaksotkin oli just jotain sellaisia joita kaverini palvovat.

Mutta kyllä muistan pienenä katselleeni Hopeanuolta, aika innoissanikin, mutta silloin se oli minulle vain yksi piirretty muiden joukossa. Pockemoniakin joskus silloin ihan ihan ihan ekalla tuotantokaudella katselin (koska Pikatchu vaan oli aika söpö). Vaikken tiedä onko kumpikaan näistä loppupeleissä sitä "oikeaa" animea. Anime ei vaan taida olla minun juttuni, ja tuntuu että animea katsovat vaan kaikki pervot (ja itse en ole xD). Ainakin kaikki animehullut tuttuni ovat enemmän ja vähemmän (enimmäkseen enemmän) perverssejä. *Don't get mad at me* :/

~muoks. MUUMIT!! Aivan eli Muumit on ainoa anime minkä voin hyväksyä :DD Nuuskamuikkunen rulez. :]

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #122 : Heinäkuu 16, 2006, 00:05:24 »
Sitähän ne animesarjat on edelleenkin, yksiä piirrettyjä muiden joukossa. Totta kai koko juttu voi ärsyttää etenkin nyt, kun japanilainen animaatio on kovin in juttu täällä päin.

Lainaus
Oli niin pitkästyttävää ja kamalaa että pystyin olemmat katsomaan kyllä vain puoleen väliin :D


Ehkäpä kyseinen sarja ei sitten ollut sinun makuusi. Toivottavasti et sen perusteella tuomitse kaikkea. Kyllä jostain loppujen lopuksi varmasti löytyisi jokin kiinnostavakin sarja :P

Lainaus
Anime ei vaan taida olla minun juttuni, ja tuntuu että animea katsovat vaan kaikki pervot (ja itse en ole xD). Ainakin kaikki animehullut tuttuni ovat enemmän ja vähemmän (enimmäkseen enemmän) perverssejä. *Don't get mad at me* :/


Elä tuttujenkaan perusteella yleistä liikaa. En tiedä tilastoista mitään, mutta varmasti on paljon sellaisiakin, jotka eivät ole näitä ns. perverssejä. Tosin mitä tarkoitat perversseillä? Sitä, että kaverisi katsovat sarjaa, jossa on esimerkiksi poikien välistä rakkautta?

Madvampire

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #123 : Heinäkuu 16, 2006, 22:58:34 »
Minäkö en ole kirjoittanut tänne?! o-o kauhiaa! eli mine pidän animesta paljon, vaikken taistelu animesta niinkään välitä. Joillekkin tulee naurettua (kuten Sailormoon ja Dragon ball z sekä Tokyo meow meo) mutta suurin osa mitä minä olen nähnyt on todella kaunista


. Jos voisin, ostaisin taatusti paljon animea kotiini. Eniten pidän Shounen aista, Yaoitakin aion jossain vaiheessa katsella (okei okei olen katsonut vähän) ja muutenkin poika poika parituksista, sekä myös tyttö tytö parituksista joskus, pidän. Animea onkin monesti sanottu kapinaksi harhaluuloja vastaan..tai näin olen kuullut.


 Rakastan Lovelessta todella,todella paljon. Siinä on ihana tarina, ihana musiikki, huolellinen piirto ja niin ihanat vräit. hahmot ovat kaikkein rakkaimpia. Ja se että kaikilla lapsilla (lue: neitsyillä) on kissankorvat ja häntä (voi olla koirankin..) on suloista. Muutenkin tunnelma on ihana ja soubin ja Ritskan äänet. Ja koko tilanne mistä anime lähtee, rakastan. Sekin oli suloista että lasten opettajalla 23 w oli vielä korvat. Minä pidän animesta jossa parikymppinen mies ja 12-13 vuotias poika suutelevat....rakastan sitä loppua <3


Pidän myös Gravitationista, Yukiiii! (matkii Suicshia, jonka nimeä ei osaa kirjoittaa) erityisen paljon. en ole vielä paljoa animea katsellut mutta tarkoituksena olisi nähdä enemmän.  D.n.angelkin on hyvä, mutta parempi mangana. Mangaa tulee luettua enemmän, yleensä kavereiden luona. Vaikka pidän myöskin koreassa tehdystä manthwasta (kirjoitetaankohan sekään noin -.-i)

Niin ja Muumi fani olen ollut lapsena (yllätys yllätys) ja tulen aina olemaan xD hyvä Nuuskamuikkunen!

Berry Icewand

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #124 : Elokuu 17, 2006, 18:09:48 »
Mitäkö mieltä olen animesta? Noh, kyllähän sitä katsoo, mutta enemmän tykkään mangasta.
Omia suosikkejani ovat Final Fantasy XII, Hopeanuolet ja Neon Genesis Evangelion.

Animesarjat ovat todella hyvin toteutettuja. Esimerkkinä vaikkapa Final Fantasy XII. Kohtaukset ovat todella hienosti toteutettuja. Esim. taistelukohtaukset. Kaikki valot ja varjot kohdallaan, hiukset heiluvat juuri oikeaan aikaan.
Noh, myönnän, hiukan epäaitojahan ne välillä on, kun tyypit lentelee kilometrien korkeuksissa toisen tyypin heittämänä. Mutta mitäpä siitä. :">

Rakastan Hopeanuoli 2 kohtausta, jossa Hopeanuoli lähtee äitinsä luota itkien. Itselleenkin itku tulee. <;

Ja Pokémon, Digimon ja Hamtaro tietenkin.<3

Eipä sen enempää tällä kertaa.

Berry kiittää.

Shagrat

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #125 : Elokuu 28, 2006, 20:54:42 »
Animea katson jonkin verran, viimeisin katsomani sarja on Ginga Densetsu Weed, josta voisikin kirjoittaa jotain kommenttiakin:

Eli kaikki 26 jaksoa olen jo nähnyt Weed:stä ja pidin kovasti tästä sarjasta! \o/

Tietysti ennen kuin olin nähnyt yhtään jaksoa epäilin hiukan, että onkohan tämä hyvä sarja, vai liekö turhanpäivänen jatko-osa Hopeanuolelle, mutta onneksi en pettynytkään sarjaan. Toki jos verrataan Hopeanuolta ja Ginga Densetsu Weediä, niin kyllä Hopeanuoli vie silti voiton sen nostalgisuudessa ja loistokkuudessa, muttei GDW silti huono ole. :) Sarja oli jossain määrin koskettavakin, sillä siinä oli paljon mahtavia kohtauksia, sekä tiettyjen hahmojen kuolemat oli toteutettu hienosti. On hienoa, että mukana on myös paljon vanhoja tuttuja Hopeanuolesta (Smith, Cross, Ben, John, Kurotora, HOPEANUOLI!!..), jotka ovat kyllä hiukan muuttuneet sitten Hopeanuolen tapahtumista, mutta hyvä näin.

GDW:n musiikit oli myöskin hyvät, etenkin alku- ja lopputunnarit. Itseasiassa koko sarjassa ei taida olla semmoista kappaletta, josta en pitäisi. :D

Mitä nyt tulee tuohon Weed DVD:n julkaisuun, niin itse en ole yhtään tyytyväinen siihen, että Future Film päätti julkaista sitten kaikki osat yksittäisinä DVD:nä (vol.1, vol.2 jne.). Jos minun mielipidettä kysytään, niin kaikki jaksot olisi pitänyt tunkea yhteen julkaisuun ja tehdä niistä juuri Hopeanuolen tapainen iso DVD-boksi. Tuntuu turhauttavalta ostella kaikki DVD:t yksitellen, elleivät tosiaan sitten julkaise noista sitä isoa DVD-boksia.

Muuten, lisää juttua voi lukea Weed:stä Hopeanuoli.com:n foorumilta
Myöskin Weed:stä on tehty jo jonkunlainen t-paitakin, jonka voi ostaa vaikka täältä.

Jeps, voisin sanoa, että Ginga Densetsu Weed on ehdottomasti katsomisen arvoinen sarja, mikäli on katsonut Hopeanuolen ja muutenkin jos pitää animesta.


Lainaus käyttäjältä: "Berry Icewand"
Animesarjat ovat todella hyvin toteutettuja. Esimerkkinä vaikkapa Final Fantasy XII.


XII? Tarkoitat varmaankin VII, nimittäin Final Fantasy XII on peli, mikä todennäköisesti ilmestyy vasta ensi vuonna, tosin onhan Final Fantasy VII pelikin, mutta siitä on tehty viime vuonna CG-leffa (joka vissiin luokitellaan animeksi, vaikka onkin tietokoneanimaatio) ja juuri nuo postaamasi kuvaukset kävi hyvin yhteen Final Fantasy VII: Advent Children leffan kanssa, joten varmaan tarkoitit sitä?

Satsu-Yasha

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #126 : Syyskuu 02, 2006, 15:22:23 »
Frederica laskee MUUMIT animeksi, mitä ne taitavat ollakin, eli niinpä lasken minäkin. Muita katsomiani ovat tietysti vuosia sitten POKEMONit ja HAMTARO. Tosin olin (ja olen edelleen) vähän liian vanha jaksaakseni enää innostua niistä.
 Katsoin kerran kokeeksi DRAGON BALL Z:aa, mutta se oli mielestäni aika tylsä. Nyt olen seurannut jonkin verran canal+ menevää SAMURAI CHAMPLOOta, jonka piirrostyylistä pidän. Se on modernia ja tyyliteltyä.
Harmittaa kuitenkin, että nuo tv-sarjat on puhuttu englanniksi. (Siis että japani olisi parempi.)
  Olen muuten hulluna STUDIO GHIBLIN animeihin! Ja älkää nyt fanaattiset animen ystävät tulko valittamaan, että ärsyttää kun ihmiset alkoivat kiinnostua animesta vasta kun siitä tuli muoti-ilmiö ja HENKIEN KÄTKEMÄ voitti oscarin, koska minä en tähän ryhmään kuulu. Ensimmäinen näkemäni MIYAZAKI elokuva on ARSIN LUPIN kuinkahan mones... kauan sitten.

Nyt kyselisin elokuvasta nimeltä KIKI´S DELIVERY SERVICE, sekä edelleen INU YASHA animesta. JOS TIEDÄTTE MISTÄ NÄITÄ SAA, NIIN KERTOKAA!!!! Arigatou. xD

Wyndra

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #127 : Syyskuu 02, 2006, 15:45:01 »
Joo, manga ja anime menee kyllä.
En oo kauheesti lukenu, mut kaveri tykkää sikana mangasta ja animesta, ni se tän tartutti. Oon kattonu vaan: Dragon Ball z:ta, InuYashaa, Love Hinaa, Muumeja, Hamtaroo ja sitä yhtä minkä nimee en muista :D Mut se ei ollu Sailor Moon.
Netistä esim. Youtubesta niitä jaksoja löytää aika helposti jos osaa ettiä.
Sieltä se mun kaveri niitä kattelee.

DRAGON BALL Z ON PARAS!

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #128 : Syyskuu 02, 2006, 16:14:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Satsu-Yasha"
Nyt kyselisin elokuvasta nimeltä KIKI´S DELIVERY SERVICE, sekä edelleen INU YASHA animesta. JOS TIEDÄTTE MISTÄ NÄITÄ SAA, NIIN KERTOKAA!!!! Arigatou. xD


 Mitäköhän haluat tietää? Inuyashasta en tiedä, mutta Kiki's Delivery Servicen olen nähnyt (ja jos en väärin muista, minulla on se myös jossakin).

 Lopetin tuossa viikko, kaksi sitten sellaisen animen kuin Sukisyon. Tämä on varmaankin teinitytöille sopiva ihku-jee-homoja-anime. Periaatteessa juoni oli ihan vekkuli, mutta se kaikenlainen jahkaaminen ja söpöily oli ärsyttävää. Vaikka tosin täytyy myöntää, että repesin pahemman kerran kun Ran ja Yoru, hmm, olivat hieman intiimissä tunnelmissa.

 Nyt katselun alaisena on Kyokaramarou (huh, meniköhän oikein... ei mennyt, Kyokaramaou, noin). Tarina kertoo siis pojasta nykyajan Japanissa, joka joutuu vessanpöntön kautta toiseen maailmaan jossa onkin kuningas, maou. Ja sitten tapahtuukin vaikka mitä ja maailman erikoisuutena ovat lentävät luurangot. Olen vasta pari jaksoa nähnyt kyseistä animea, mutta pitänee se tässä lopetella. Ja sitten on sellainen anime kuin M L (Mein Liebe), mutta se odottaa vasta koneella, en ole yhtään katsonut sitä joten en voi siitä puhua.

 Ja muistakaahan tytöt ja pojat, että suositteluja otan vastaan vieläkin. :)
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #129 : Syyskuu 07, 2006, 22:53:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
Lopetin tuossa viikko, kaksi sitten sellaisen animen kuin Sukisyon. Tämä on varmaankin teinitytöille sopiva ihku-jee-homoja-anime. Periaatteessa juoni oli ihan vekkuli, mutta se kaikenlainen jahkaaminen ja söpöily oli ärsyttävää. Vaikka tosin täytyy myöntää, että repesin pahemman kerran kun Ran ja Yoru, hmm, olivat hieman intiimissä tunnelmissa.


Sukisyo oli yksi ensimmäisiä shounen ai -sarjoja, jota katsoin kun niin sanotusti löysin animen uudelleen reilu vuosi sitten. Toista kertaa en sitä ikinä katsonut, mutta mitä sarjasta ja fiiliksistäni muistan, se oli toisaalta ihan mukava, toisaalta kovin typerä. Huvittavia juttuja oli kivasti, mutta se jokapaikanhöylä-juttu vähän rupesi tympimään. Ja tuo Yorun ja Ranin yöllinen toiminta sai meikäläisenkin nauramaan (ja olin muutenkin naama punaisena). Päähenkilöiden ääninäyttelijät olivat kyllä mainioita.

Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
Nyt katselun alaisena on Kyokaramarou (huh, meniköhän oikein... ei mennyt, Kyokaramaou, noin). Tarina kertoo siis pojasta nykyajan Japanissa, joka joutuu vessanpöntön kautta toiseen maailmaan jossa onkin kuningas, maou. Ja sitten tapahtuukin vaikka mitä ja maailman erikoisuutena ovat lentävät luurangot. Olen vasta pari jaksoa nähnyt kyseistä animea, mutta pitänee se tässä lopetella. Ja sitten on sellainen anime kuin M L (Mein Liebe), mutta se odottaa vasta koneella, en ole yhtään katsonut sitä joten en voi siitä puhua.


Kyou Kara Maou! (tai Kyo Kara Maoh! tai Kyô Kara Maô! tai miten sen nyt haluaakaan kirjoittaa :D) on luultavasti paras sarja mitä olen katsonut. Taisin siitä selostaa jossain viestissäni edellisellä sivulla, mutta kuitenkin. Oikeasti toivoisin, että sarja jatkuisi noiden 78 jakson lisäksi edelleen :P
Sarja on lähestulkoon slasharin unelma 8D Ja vaikka sitä kuvittelee, ettei siinä mitään juonta ole, niin on väärässä. Kyllä se siellä on :P

Meine Liebeä olen katsonut kolme jaksoa (Meine Liebe Wiederin, jatko-osan, tosin taas olen kokonaan nähnyt). Sarja on olevinaan kovin angstangst. Ei mikään huumorisarja. Mutta värimaailma on jotenkin piristävän murrettua (:D) ja musiikki aivan ihanaa.

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #130 : Syyskuu 08, 2006, 11:10:46 »
Pidän erityisen paljon elokuvasta "Prinsessa Mononoke." Se kyllä onkin ainut anime- elokuva, jonka olen nähnyt. Myös sarja "Kyborgi 009" on todella hyvä!! Harmi vain että se loppui.. Drazonballista en oikein osaa sanoa mitään. Olen joskus katsonut pari jaksoa ja ne ovat vaikuttaneet hyviltä. Ehkä pitäisi alkaa vakiokatsojaksi. Toisaalta katson jo nyt niin paljon ohjelmia joka päivä, että luultavasti en ehdi/ jaksa enää seurata uutta sarjaa. Mutta pointti on se, että Anime on todella hienoa. Onneksi semmoinen on keksitty!!

Poissa Zelen

 • Uneton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #131 : Syyskuu 28, 2006, 23:15:52 »
Hmmmh, täytyy kyllä myöntää että vasta pari kuukautta sitten kartoin mangaa ja animea melko kovalla kädellä... kunnes sitten sisareni lainasi kirjastosta pari Inuyashaa ja olin toivottomasti koukussa.

En ole nähnyt kuin muutamia anime-elokuvia, joista mainittakoon Kissojen valtakunta, Liikkuva linna, Inuyasha the Movie "Affections Touching Across Time, Inuyasha the Movie 2 "The Castle Beyond the Looking Glass" ja Inuyasha the movie 3 "The Sword of an Honorable Ruler". Näistä kaikista kaikki paitsi jälkimmäisenä mainittu löytyvät DVD hyllystäni, kolmatta Inuyasha-leffaa en ole vielä onnistunut ostamaan mistään.

Mitä mieltä olette animesta?
Hmmm... En ole kovin tarkkaan animeja seurannut ja niiden muutamien seurailujen jälkeen minulla on varsin ristiriitainen kuva niistä. Pidän monista, mutta toisaalta myös inhoan ja kammoksun monia.

Kamikaze Kaitou Jeanne on hyvä esimerkki inhokeistani. Mangana se on piirretty mielestäni tyypillisen suloiseen ja siistiin shoujo-tyyliin, mutta voi hirvitys millaista jälkeä animaattorit ovat saaneet aikaan. Kaiken lisäksi sain traumoja siitä tunnarista "Piece of Love". Ranma ½ on myös animena aika pelottavaa katsottavaa, ainakaan minuun tuo tyyli ei iske (tosin ei iskenyt mangakaan joten miten voisi sarjan pohjalta tehnyt anime tuntua yhtään paremmalta?). Ehkä useimmat animetyylit eivät sovi minulle.

Full Metal Alchemistia en ole seurannut kuin yhden jakson verran, mutta systeri kehui hienoksi sarjaksi ja se myös näytti kauniisti tehdyltä. Toinen ihan mielenkiintoiselta näyttänyt anime oli Aishiteruze Baby, jota olen nähnyt myös vain tuon yhden jakson verran, ja pidin näkemästäni. DN.Angel vaikutti myös ihan hyvältä, vaikka siinä suodatetaan klisheitä toisensa perään.

Vihaatteko kenties animea?
En voi sanoa vihaavani kaikkea animea, mutta on paljon genrejä ja sarjoja, joita en suostu katsomaan. Jatkuva pervoilu, ylisöpöstelyt, wannabeihanatolennot, juonettomat yaoit (hentai yleensänkin) ja mielestäni huonosti toteutetut jäävät poikkeuksetta katsomatta. Olen nirso, mutta en animen vihaaja.  

Onko joku anime-sarja erityisen lähellä sydäntänne?
Inuyasha on ottanut melko hyvän paikan sydämessäni, huolimatta minuakin häiritsevästä toistosta ja reilusta ylipituudesta. Kun huomaan ärsyyntyväni ja nauravani jollekin kohdalle sarjaa, tajuan pitäväni siitä ja eläytyväni siihen todella. Manga ja anime muistuttavat piirtotyylillisesti melko paljon toisiaan, joten ainakaan se ei ole esteenä sarjan seuraamiselle. 60 jaksoa on tullut katsottua sekalaisessa järjestyksessä ja meno jatkuu.

Neon Genesis Evangelion:sta olen nähnyt ensimmäisen jakson Subbarilla ja pidin todella paljon. Sääli kun en koskaan muista/muistanut avata telkkaria huonon katseluajan takia.

Muumit olivat ehdoton ykkönen jo pienenä ja pidän niiden opetuksista yhä. Ihmettelinkin kerran miksi "Muumipeikko ja pyrstötähti" elokuvan lopputeksteissä on japanin kielistä tekstiä (ainakin tässä meidän versiossa on), mutta havahduin kun tajusin, että sekin luokitellaan animeksi.

Abbie

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #132 : Syyskuu 29, 2006, 15:00:40 »
Pidän mangasta ja animesta paljon. En ole kovinkaan paljoa animea katsonut, mutta muutamia sarjoja ja elokuvia tullut katsottua. En ole koskaan mitenkään vihannut animea, en todellakaan. Pidän siitä miten kaunista piirrostyyli on ja sarjoissa on yleensä todella loistava huumori.

Olen katsonut sarjoista Fruits Basketia, Lovehinaa ja joskus myös Sailor Moonia. Pidän eniten FB:stä, siinä on kivaa huumoria ja tarina on kiva. Elokuvista olen nähnyt Miyazakin elokuvat Henkienkätkemää, Kissojen valtakunta ja Liikkuva linna. Kaikki noista on hyviä, mutta kissojen valtakunta on huonoin. Rakastuin täysin Liikkuvaan linnaan kun sen näin. Ainiin ja sitten olen nähnyt jotain elokuvia ja sarjan pätkiä joita en edes muista, aika tyhmää. No minäpä tästä nyt kuitenkin häivyn muualle sekoilemasta.

Muoksista vähäisen. Kun So Fetch mainitsi pokemonin ja digimonin, niin titetenkin olen niitäkin pienenä katsonut. Pokemon oli nähtävä ihan joka kerta ja digimonista en ole koskaan oikeastaan varsinaisesti pitänyt, mutta on sitäkin tultu aika paljon katsottua. Ja muumit, ihana sarja. :)

So Fetch

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #133 : Lokakuu 01, 2006, 00:23:44 »
(Krhm, Kissojen valtakunta ei ole Hayao Miyazakin leffa, vaikka Studio Ghiblin tuotantoa onkin. Tai no, konsepti on kyllä Miyazakin, mutta ohjauksesta vastaa Hiroyuki Morita. Ihan viihdyttävä elokuva näin nopeasti kuvailtuna.)

Viimeksi kirjoittaessani olin sanonut että Loveless on okei. Ei se ole okei, vaan ihana. Katsoin sarjan uudestaan vähän aikaa sitten ystäväni kanssa ja nyt se jotenkin vetosi ihan eri tavalla. Värit, musiikki, hahmot, oikeastaan kaikki miellytti minua aivan eri tavalla kuin viimeksi. Kaunista.

Kävin tänään henkeviä keskusteluja Pokemonista ja Digimonista kaverini kanssa, ja muistelimme kuinka suuria faneja olimme silloin joskus.

Olen viime viikkoina addiktoitunut Muumien musiikkiin. Muumit on muutenkin yksi hellyttävimmistä sarjoista ikinä. Muumimaailmaan taas ensi kesänäkin. \o/

Kaikki katsomaan Totoroa elokuviin!

Romulus

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #134 : Lokakuu 01, 2006, 11:52:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Abbie"
Rakastuin täysin Liikkuvaan linnaan kun sen näin.


Sama täällä. Näin oikeastaan ensin vain puolet siitä ja olin ihan myyty. Minun piti lainata se ystävältäni, mutta lopulta kävikin niin, että lainasin Henkien kätkemän ja ostin Liikkuvan linnan itselleni. Äitini on muuten varmaan jo ihan täynnä japanilaisia ja heidän elokuviaan^_^. Minä kun olen yrittänyt saada hänet katsomaan edes Linnan... Osittain siksi, että kun sen ostin, niin tämä katsoi hiukan nenän varttaan pitkin. ("Mieti nyt kaksi kertaa, haluatko ostaa piirretyn sinun iässäsi..." Piirretyn...?) Ja olin juuri edellisenä päivänä selittänyt hänelle pitkät pätkät, mitä eroa on Disneyn piirretyllä ja Ghiblin animella... Huomaa että joku on taas kuunnellut. Äiti taitaa joutua katsomaan tulevaisuudessakin, kun ostan animea, tykkäsi tai ei.

Joskus aikoinaan kun näin osan Henkien kätkemästä (näyttävästi minä katson kaikki parhaat elokuvat ensin osina...), en oikeastaan ihastunut siihen. En pitänyt edes hyvänä. Muutamaa kuukautta myöhemmin katsoin Liikkuvan linnan ja Henkien kätkemäkin nousi kunnia paikalle^_^ Katsoin sitten tuossa tunti sitten Kissojen valtakunnan ja hyvä elokuva se olikin. Oikein hyvä.

Prinsessa Mononoken haluan ehdottomasti nähdä, mutta se taitaakin olla jo aluillaan, kun Fitz on lupaillut sen minulle näyttää. Että näin^_^.

NightWalker

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #135 : Lokakuu 01, 2006, 21:00:21 »
Jonkin verran tulee animea katsottua, etenkin kun kylällä pyörii porukka, jolle paikallinen nuoppari on varannut leffahuoneen illaksi viikossa :)
Sielläpähän katsomme erilaisia animeita, räpätämme tyhjänpäiväisyyksiä ja nauretaan vatsalihakset kipeiksi. Samurai Champloota (anteeksi oikeinkirjoitus, en tiedä siitä mitään), Cowboy Bebopia, NightWalkeria, VampireHunter Dtä ja muita sarjoja ja elokuvia olemme katsastaneet. Koulussa historiantunneilla katottu myös Prinsessa Mononoke :) Kiva hissanmaikka.

Netistä laillisesti hakemalla löytyy aika lailla, mm. Narutoa, D.N.Angelia, NightWakeria, Hellsingiä, Wolfs rainia jne. Välillä vain tahtoo kyrsästä jaksojen hitaat latausajat ja joidenkin jaksojen puuttuminen välistä.
Muumit on kova sarja, mutta uudet jaksot ovat aivan kamalia. Kielenkäyttö välillä aivan kamalaa. Uih, mihin katosivat ne vanhan hyvät muumit?

Satsu-Yasha

 • Ankeuttaja
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #136 : Lokakuu 05, 2006, 10:07:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Starpiks"
Lainaus käyttäjältä: "Satsu-Yasha"
Nyt kyselisin elokuvasta nimeltä KIKI´S DELIVERY SERVICE, sekä edelleen INU YASHA animesta. JOS TIEDÄTTE MISTÄ NÄITÄ SAA, NIIN KERTOKAA!!!! Arigatou. xD


 Mitäköhän haluat tietää? Inuyashasta en tiedä, mutta Kiki's Delivery Servicen olen nähnyt (ja jos en väärin muista, minulla on se myös jossakin).

Anteeksi, että kesti näin kauan ottaa yhteyttä... Niin, olet siis nähnyt Kikin? Eikö se ole Studio Ghiblin eka pitkä elokuva? Mitä tykkäsit siitä ja kannattaako se katsoa? (vaikka varmaan ne kaikki on katsottavia:) Muistatko yhtään, mistä päin maailmaa sait filikan? Ikinä en ole nimittäin törmännyt tähän kaupoissa, olisi kätevää tietää. (Helpottaisi hiukan etsintäurakkaa.) Kiitos kun vastasit <3

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #137 : Lokakuu 05, 2006, 12:16:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Satsu-Yasha"
Niin, olet siis nähnyt Kikin? Eikö se ole Studio Ghiblin eka pitkä elokuva? Mitä tykkäsit siitä ja kannattaako se katsoa? (vaikka varmaan ne kaikki on katsottavia:) Muistatko yhtään, mistä päin maailmaa sait filikan?


 Olen nähnyt. :) Voi olla, ainakin on vanhempaa matskua. Tykkäsin siitä, se oli ihan mukava vaikka ei parhaimmistoa. Semmoinen harmiton lähinnä. Kannattaa se katsoa jos jostain saa, mutta en tiedä kannattaako sitä ihan varta vasten ostaa. Itse hankin sen netistä, koska ei ole hajuakaan mistä noita voisi ostaa (ihan peruskaupoista sitä EI löydy, mutta ehkä joku Fantasiapelit ja tietenkin ulkomaiset nettikaupat voi olla lähteitä). Mutta voihan se olla, että innostuvat tuomaan lisää Ghiblin elokuvia tänne, tuleehan Totorokin nyt elokuvateattereihin.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Kesäperro

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #138 : Lokakuu 09, 2006, 15:41:38 »
Voih, en ole todellakaan mikään ekspertti mangasta ja animesta puhuttaessa. En todellakaan. Piirrustustyyliä osaan hieman, pari termiä sieltä täältä, en osaa mainita kovinkaan monta elokuvaa tai sarjaa nimeltä...
Mutta tadaa, yhtä sarjaa seuraan animena ja mangana, hyvä minä! Inuyashaa siis, siihen jää helposti koukkuun, ja se on suomeksi ilmestynyt mangana vain vuoden, joten pääsin helposti mukaan. Hihhih, erittäin hilpeää. Kuulemma se on toistenkin mielestä hyvä, vaikka ei paras olisikaan. En tavallisesti naura sarjakuvia lukiessa, mutta Inuyasha on sopivasti hauska, jännittävä jaaaaa väkivaltainen. Väkivallalle en tosin naura.

Animessa ja mangassa viehättää se, että siinä on tietyssä mielessä eri kliseet kuin länsimaisissa sarjakuvissa/tarinoissa. (en väitä, ettei samojakin olisi) Juonenkäänteet ovat muutenkin erejä kulttuurin takia.

Anteeksi kirjoituslaadultaan huono viesti, mutta mitä muuta voit odottaa, minähän tulin vasta koulusta! Aivoni ovat nyt kytkeytyneet mukavasti pois päältä. :D Ja eiku hyvät päivänjatkot, hyvät ihmiset! (ja tämä kaikki vain todistaakseni, että olen hieman outo)

teininoita

 • Ankeuttaja
anime sarjat, joita olen katsonut
« Vastaus #139 : Lokakuu 17, 2006, 19:16:45 »
Minä olen animefani viimeistäkin hiuskarvaa myöten!

Ehdoton suosikkini on Sailor moon (Se on vaan niin ihana...varsinkin Mamoru+Usagi+Chibiusa....Tai kaikki on ihania...)
Olen katsonut noin 132 jaksoa ja vieläkin se alkumusiikki on niin ihana!
katsokaa esim. you tubesta( www.youtube.com ). Jaksoja on tehty 200

Toinen on Hopeanuoli.
Tämäkin on hyvä, katsoin joskus DVD:ltä ja äskettäin you tubesta!Hopeanuoli on niin ihana! Olen katsonut vähän Weediäkin, mutta se ei ollut niin hyvä.

Sitten kolmannella sijalla on tokyo mew mew.
Luen myös kyseistä mangaa ja siksi en ole vielä katsonut animea kokonaan. Kerta kaikkiaan hyvä vaan! You tubeen mars!

JA MUUMIT TOTTAKAI!
Se taisi olla kuusi vuotiaana listan ensimmäinen ja ainoa, mutta muumit rulettaa! On sekin anime!( ei löydy you tubesta)

Ja joskus Inyashaa ja Narutoa. Ihan OK.

teininoita

 • Ankeuttaja
anime sarjat, joita olen katsonut
« Vastaus #140 : Lokakuu 17, 2006, 19:17:16 »
Minä olen animefani viimeistäkin hiuskarvaa myöten!

Ehdoton suosikkini on Sailor moon (Se on vaan niin ihana...varsinkin Mamoru+Usagi+Chibiusa....Tai kaikki on ihania...)
Olen katsonut noin 132 jaksoa ja vieläkin se alkumusiikki on niin ihana!
katsokaa esim. you tubesta. Jaksoja on tehty 200

Toinen on Hopeanuoli.
Tämäkin on hyvä, katsoin joskus DVD:ltä ja äskettäin you tubesta!Hopeanuoli on niin ihana! Olen katsonut vähän Weediäkin, mutta se ei ollut niin hyvä.

Sitten kolmannella sijalla on tokyo mew mew.
Luen myös kyseistä mangaa ja siksi en ole vielä katsonut animea kokonaan. Kerta kaikkiaan hyvä vaan! You tubeen mars!

JA MUUMIT TOTTAKAI!
Se taisi olla kuusi vuotiaana listan ensimmäinen ja ainoa, mutta muumit rulettaa! On sekin anime!( ei löydy you tubesta)

Ja joskus Inyashaa ja Narutoa. Ihan OK.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 21, 2010, 01:15:44 kirjoittanut Valeriana »

Wyndra

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #141 : Lokakuu 21, 2006, 22:14:06 »
Animea? Kuulenko sen sanan helisevän korvissani kauniisti? Kylläää!!
Mangaa ei tule niin paljon luettua joskus tosin sitäkin...
Mutta tässäpä muutamia animeja mitä seurailen...

Muumit: Mikä legenda! Ei vaan taida enää töllöstä tulla eikä sitä netistäkään saa oikein ladattua *Syvää närkästystä*
Hemuli on selvästi koko sarjan paras hahmo. Se on niin ihana niiden kasvitieteellisten asioidensa kanssa... :D
Nuuskamuikkunen on myös oikein mukava... Olen näiden mies hahmojen perään <3

Dragon Ball Z: Mitä olisi elämä ilman rakkaita DBZ hahmojamme?
Tätä animea tulee subilta katsottua aika usein *Piilomainontaa* Trunks rolestaa. Se on niin ihana sen potta kampauksensa kanssa x)
Sarjassa toistuu se sama kaava. Vihollinen - Vihollisen tappaminen, mutta silti. Hurmio sarja... Min Tyksin!

Hopeanuoli Ja Weedi: Tuttavallisemmin hopsu. Siis no en ole ihan kaikkia jaksoja katsonut mutta hyvältä vaikuttaa..
Weedi on huono jatko-osa! En tykkää piirrostyylistä yhtään... Ei ole läheskään yhtä hyvä kun hopsu <3
Ei ole mitään lempihahmoa tullut. Jotenkin vain sellainen sarja, että kaikki menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos x)
Ihan ok.

Gravitation: *Hyppii intona ympäri huonetta* Latasin kaikki jaksot ja katsoin putkeen! Aivan loistavaa..!! Mistä aloitan? Vaikka siitä, että se musiikki on aivan kertakaikkisen ihanaa... *Kuuntelee Sleepless beatya(Nittle Grasperia)*
Se on humoristinen anime, silti tulee itku joka kolmannessa välissä. Hyvä sarja, tai mikä tahansa tarina on sellainen joka itkettää ja naurattaa.
Hiro on paras koko sarjasta,se on niin uskollinen ystävä Shuichille... Se siinä ehkä parasta onkin ja se on ehkä ainoa "normaali". Tjaa... No ei koko sarjassa taida ketään normaalia ollakkaan. x)
Mr. K on myös aika uhana kun se kiillottelee niitä aseitaan joka välissä.
Yuki on omituinen... Välittää, ei välitä. Mutta kyllä se välittää *Ihkutus kohtaus* Sen menneisyys on aika raju... Ei siitä sen enempää, ettei mene spoilaukseksi.
Mitään ärsyttävää en löydä koko sarjasta... Tai mitään mitä pitäisi muuttaa se Tohmankin juttu sopii siihen vaikka se aluksi ärsyttikin...x)
Taisi mennä offiksi? ^^'
Muoks// Tuolla oli joku sanonut, että Gravitation on MUOTI-ILMIÖ!! Minä en ainakaan kuullut siitä keneltäkään, tai kukaan kavereistani, ei siihen ollut törmännyt. Youtubessa oli joku musiikki video ja siitä sitten kiinnostus alkoi. Minä kuule MUOTI-ILMIÖT NÄYTÄN!! xD

Muoks2// (Muuta osaakkaan kun muokata omia viestejään... ^^')
Siiis... Mistä ihmeen kummasta saa ladattua sitä Gravin musiikkia? Googlea on kaiveltu ja vaikka sun mitä. Mutta sieltäkin löytyi vaan 4 biisiä ja niitä on enemmän...?

No tätä minulle...

Vielä yksi juttu:
Minä en voi sietää kaikkea tätä tyttöanimea!! *Kiehuu*
Sailormoonia, Love Hinaa ja Tokio Mewmewiä, ne on niin ärsyttäviää!! En tiedä miksi. Mutta ei vaan ole mun juttu. Vaikka ihan tyttö olen... X_x

Tulipa pitkä sepustus. ^^'

Satsu-Yasha

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #142 : Marraskuu 23, 2006, 16:58:25 »
Shagrat ja Starpiks, kiitos kaunis teille! Sainkin jo hommattua Kikin ja mene nyt kasomaan videodivarista Inua... Anteeksi etten vastannut aikaisemmin, jostain syystä en pysty aina lähettämään tänne postia. Ohimennen, koska maameren tarinat tulee elokuviin? Siis se Ghiblin versio... Ja eikö teistäkin animet maksa ihan törkeän paljon, varmaan ei Japanissa maksa puoltakaan siitä mitä täällä saa pulittaa. Toisaalta, ihmekös tuo, kun siellä sitä on niin paljon. Mutta silti, AAAAGH! Kiva hankkia joku Fruits basketin koko sarja, kun 4 jaksoa maksaa jo omaisuuden. Voi voi voi voi..

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #143 : Marraskuu 23, 2006, 20:08:38 »
http://www.vuotis.net/viewtopic.php?t=17821

 Eru sanoo viimeisessä viestissä, että elokuva pitäisi tulla syksyn aikana, mutta koska mitään mainostusta ei ole alkanut, veikkailen myöhää ensi kevättä/kesää. En tiedä miten elokuva on menestynyt Japanissa ja se voi olla hieman liian erilainen Suomelle (Suomi on tottunut, että anime on söpö-jee-kawaii! ja Maameren tarinat eivät niitä huumoristisimpia tarinoita ole). Mielenkiintoinenhan tuo voisi olla katsoa, mutta kyllästyin niin pahuksenmoisesti Grave of the Firefliesiin, että en tiedä.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Satsu-Yasha

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #144 : Joulukuu 08, 2006, 17:31:02 »
Ooo... Tulikärpästen hauta oli ihana, vaikka kauheen surullinen! Tykkäsin nähdä vähän erilaista animea, ettei aina juuri sitä Starpiksia lainaten "söpö-jee-kawaii"ta. No ei, kyllähän animea löytyy kaikenlaista ja hyvä niin, makunsa kullakin. Toivon kuitenkin kovasti että Maameren vastaanotto on hyvä jotta se eksyy tännekin, siinä on muutes ihana musiikki. (Kävin youtubessa, sieltähän se traileri löytyy jos joku ei ole nähnyt ja kiinnostaa.) Ghiblin vakavampaan genreen menee mielestäni myös Mononoke Hime..?

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #145 : Joulukuu 08, 2006, 19:38:26 »
Pitäisi varmaan katsoa se joskus uudelleen ilman ennakkoluuloja. Ensimmäisen kerran kun katsoin sitä, odotin koko ajan koska sieltä tulee joku sellainen ooh-kohtaus, joka olisi ollut vaikuttava ja sitten kyllästytti, kun tarina vain jatkui eikä ilotulituksia tullutkaan (:P). Mielenkiintoinen tarina se kyllä oli ja hyvin kuvattu.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Dust to Dust

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #146 : Joulukuu 17, 2006, 12:49:46 »
Aloitetaan vaikka iki ihanasta Hopeanuoli sarjasta, jota olen pienestä pitäen oppinut seuraamaan. Omistimme ensin pelkät VHS (ne leikkatut!!!) ja isosiskoni ja veljeni katselivat niitä päivät pitkät, joten aloin minäkin sitten Hopeanuolesta pitämään. Nyt, hieman vanhempana minä rakastan kyseistä sarjaa <3 Ostin joskus vuosi sitten leikkaamattoman version ja täytyy sanoa että en todellakaan kadu. Hopeanuoli on minusta ihan loistava anime.
Tästä uudesta Weed sarjasta en tiedä paljoakaan. Olen jotain pieniä pätkijä nähnyt ja kun katsoo piirustusjälkeä, en taida ostaa yhtään DVD. Minusta on todella typerää, että jos kerran Hopeanuolesta tehdään jatko-osa, niin saisivat tehdä sen edes kunnolla! Olisi ollut todella ihana katsoa hyvä laatuista jatko-osaa, mutta ei :( en sitten tiedä, onko juoni hyvä...?

Toinen uusi tuttavuus, on Wolf's Rain... en ole paljoakaan nähnyt. Jotain pieniä pätkijä, mutta tarkoitus olisi ostaa kyseisen sarjan DVD jostain. Vaikuttaa nimittäin todella hyvältä animelta :) Ja minä rakastan susia.

Sitten on jotain animeita, joiden nimiä en edes muista, joita olen kuitenkin pienempänä katsellut.
Hetki sitten tv:stä tullut Henkien kätkemä anime elokuva oli minusta todella hyvä. Olen kyllä senkin aikaisemmin jo nähnyt jossain...

Nyt tässä ennen joulua tutustuin Ragnarök nimiseen animeen. Ostin anttilasta ensimmäisen dvd ihan heräteostoksena, ja minusta se oli hyvä. Joten ostin myöhemmin koko sarjan ^^ Minusta se oli jotenkin todella hyvä ja mielenkiintoinen, vaikka olen kuullut ettei monikaan siitä ole pitänyt. Silti.

mangasta sen verran, että omistan jotain neljä lehteä... tai kirjaa... mitä ikinä ovatkaan. Eli en voi sanoa oikeastaan olevani mikään Manga/Anime asiantuntija. Kuitenkin. Kyllä se tästä lähtee :)

Lallilaama

 • Ankeuttaja
Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #147 : Tammikuu 07, 2007, 19:54:29 »
Tunnustan! Olen anime-fani, mutta varsin uusi sellainen.

Tässä muutamia sarjoja, joita olen katsonut:

Naruto
kertoo ninja-oppilaiden elämästä. Paljon huumoria, joka uppoaa varsin hyvin (ainakin minuun). Paljon kiinnostavia henkilöhahmoja, joihin on helppo samaistua. Sarjassa taistelut kestävät huipussaan 10 jaksoa, koska flashbackit ovat niin pitkiä. Lempihahmoni Itachi Uchiha, joka on erään tyypin isoveli.

Inuyasha
kertoo tytöstä nimeltä Kagome, joka joutuu muinaiseen Japaniin, joka kuhisee demoneja. Hänen tehtävänään on suojella shikon-kuulaa yhdessä Inuyasha- nimisen puolidemonin kanssa. Paljon taisteluja, ja huumoria ja tietysti dramatiikkaa. Jossain vaiheessa vilahtaa paljasta pintaakin!? Lempihahmoni on Sesshoomaru, joka on Inuyashan isoveli.

Bleach
en jaksa selittää, mistä on kyse. Tai siis pakko myöntää, etten oikeastaan tiedä, koska olen vasta aika alussa. Mutta olen jo pahasti koukussa... Kannattaa katsoa!

Excel Saga
sarja, joka on puhdasta japanilaista huumoria. Tosin lopussa kaikki muuttuu... *vink vink* Lempihahmoni Excel, joka puhuu todella
nopeasti!

Mielipiteeni animesta... Anime on mielestäni todella koukuttavaa. Kun on kerran aloittanut ei pysty lopettamaan.
 Kun on jonkin aikaa katsonut, ei enää kiinnitää huomiota ylisuuriin silmiin ja -päihin.  
 Tosin animessa on paljon kliseita, mutta ilman niitä se ei olisi animea. Jos niitä on liikaa, ne hyppivät silmille. Pieninä annoksina anime-kliseet ovat siedettäviä.

Muok.
Minua ärsyttää animeen liittyvät ennakkoluulot. Kaikki luulevat, että ne ketkä pitävät siitä, ovat jotain ihme nörttejä. Sitten vielä luullaan, että anime on tarkoitettu vain lapsille. Se on mielestäni kaikista suurin ja idioottimaisin moka, minkä kukaan voi eläessään tehdä.

// Värien käyttö viesteissä ei ole sallittua, paitsi punainen spoilerivaroituksissa. Vuotiksessa on myös kätevä nappula "muokkaa", jonka takia useita viestejä ei tarvitse postittaa peräkkäin. Yksi huutomerkki per lause on muuten tarpeeksi. -TF

Popi

 • Ankeuttaja
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #148 : Helmikuu 01, 2007, 00:30:27 »
Mitä mieltä olette animesta? Pidättekö jostain anime-elokuvasta taikka sarjasta? Vihaatteko kenties animea? Onko joku anime-sarja erityisen lähellä sydäntänne? Eli siis kaikkia animeen liittyvää keskustelua...
Pidän animesta kovasti, mutta olen saanut katsottua vain Liikkuva linna- elokuvan, hiukan Hopeanuoli-juttuja. Toivoisin kyllä että voisin nähdä joskus Tokio Mew Mew:n sarjana.. murr, mutta.. köyhänä yritän kurkkia sivusilmällä kavereita lainaan elokuvia jne.. :P

Poissa Damatris

 • seonnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vain nerot hallitsevat kaaoksen!
Re: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #149 : Helmikuu 04, 2007, 21:34:51 »
Hmm.. Toivottavasti en aloittanut vahingossa ihan uutta topicia.... =) Eka kerta "uuden" vuotiksen seurassa! No joo, asiaan...

Vaikka on tänne jo tultua kirjoitettua tuli hirveä hinku kirjoittaa uudestaan, kun aamulla tuli katsottua subilta Fullmetal Alchemistin eka jakso. (ja mitä siitä, että olen nähnyt koko sarjan useasti?) Eka ajatus oli, että JES jotain hyvää katsottavaa ja seuraavana mieleen tuli ihmetys miten erilaiselta kuva näyttää isossa TV ruudussa, kuin pienellä tietokoneen näytöllä... Olin myös aika iloisesti yllättynyt tekstityksen suhteen, sillä olin pelännyt sen olevan tönkköä, mutta se oli sittenkin ihan hyvin tekstitetty. Oli kiva ymmärtää vihdoinkin aivan täysin mitä siinä alussa selitetään alkemiasta...

Hieman historiaani
Eli ihka ensimmäinen anime jonka näin ( ja josta tiesin sen olevan animea) oli, ylläty yllätys, studio ghiblin henkien kätkemä. Menetin sille aivan täydellisesti sydämeni ja katsoin sen uudestaan ja uudestaan. Sitten kului pitkä aika ennenkuin näin mitään muuta, jos siis ei oteta mukaan Pokemonia, Digimonia ja DB: tä josta en ole koskaan innostunut. Sitten saapui liikkuva linna, joka oli vielä henkien kätkemääkin parempi. Varsinaisiin sarjoihin tutustuin vasta reilu vuosi sitten kun ostin ensimmäisen Inuyasha mangani, jonka jälkeen hamusin netistä kaikki mahdolliset osat. Tämän jälkeen olen katsellut montaa muuta sarjaa (49) ja uusin on Tsubasa Chronicle, johon ihastuin heti ensimmäisestä jaksosta alkaen. hahmot ovat siinä hirveän hyviä (varsinkin Fay...<3) ja se on muutenkin hirveän hauska crossover muista CLAMPin sarjoista.

Mutta sitten vähän yleisemmin aiheeseen! Oikeastaan voisin kirjoittaa kokonaisen aineen tästä, kun kirjoitin sellaisen äidinkieleen mielipidekirjoituksena. Mitähän opettaja tykkää?

Eli anime on mielestäni aivan ihanaa! Mutta syytä onkin sitten vaikea selittää... Luultavasti se on se kokonaisuus, sillä en minä katso huonoa sarjaa vain koska se olisi animea. Lisäksi siinä täytyy olla hyvä juoni ja hahmot. Animessa on myös mielestäni paljon enemmän harmaan sävyja kuin useimmissa länsimaisissa animaatioissa, joissa paha on paha ja hyvä on hyvä. Tämä tosin selittyy varmaan sillä, että nämä Disneyn ja muiden tuotannot on suunnattu ainoastaan lapsille toisin kuin monet anime sarjat. Nykyään kun olen nähnyt aika paljon animea olen alkanut kiinnittää yhä enemmän ja enemmän huomiota työn laatuun, juonikoukeroihin ja varsinkin musiikkiin. Tsubasassa pysähdyin ihan todella ihastelemaan niitä musiikkeja ( varsinkin Stranga Game niminen kappale on hirveän hyvä)

Animesta olen myös ajautunut AMV:den tekoon. AMV siis tarkoittaa anime misic videota, jos joku ei vielä tiennyt, mutta ei siitä tällä osastolla sen enempää. Paitsi, että tuontaoani löytyy allekirjoituksesta, jossa on (tietenkin) käytetty Fayn "hyuu" vihellystä...

Suurimmat anime suosikit ovat Tsubasa Chronicle, Ouran highschool host club, chrono crusade, Fullmetal Alchemist, Rurouni kenshin ja Yami no Matsuei. Kaiken kaikkiaan olen nähnyt 49 eri sarjaa.
Sing me a song of seas and sun, chant me a spell of ice and fire

Tutteri

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #150 : Maaliskuu 19, 2007, 17:25:00 »
Olen suuri anime fani. Kylläkin melko uusi sellainen. Luen sekä mangaa että katson anime leffoja. ^^ Itse en omista montaakaan mangakirjaa, koska ne ovat melkoisen hinnakkaita eikä ole siis aina varaa hankkia. Toisinaan en silti edes löydä haluamaani sarjaa kaupoista. Toisaalta myös vielä varsin nuori suhteeni animeen ja mangaan on siihen syynä. Anime on ihana tapa tehdä elokuvia ja sarjoja. Pelkästään mahtavasti toteutetut ja piirretyt hahmot ja ympäristö lumoavat! Animessa pitää minusta olla aina kielenä japani ja sitten tekstinä suomi tai millä kielellä sitten haluaakaan lukea. ^^

Seuraan mangasarjoista etenkin Tokyo Mew Mewiä tai no uudelta nimeltänsä se kyllä on Tokyo Mew Mew àla Mode. Tämän sarjan kaikkien kahdeksan osan metsästäminen on ollut suuri työ. (Purin<3)
Fullmetal Alchemist on ehdottomasti lähimpänä sydäntäni ja seuraankin sitä sekä mangana että animena! En omista mangakirjaa sarjasta, koska en sitä ole löytänyt, mutta veljeni ystävältä olen lainannut. Sarjaa vahtaan joka sunnuntai Subilta.
Myös sarjana/elokuvana tullut Corto Maltese on minulle tuttu.^^ Pidin siitä paljon vaikkakin se oli joissain kohdissa hieman sekava. Tämä oli siitä hauska, että Corto Maltesen seikkailuista on neljä elokuvaa ja kuusi jaksoa. En tiedä onko monikaan tätä nähnyt.

Lisäksi rakastan Liikkuvaa Linnaa ja Henkien kätkemä elokuvaa.
Kissojen valtakunta oli aivan erillainen kui kuvittelin, mutta hyvä sekin.
Elokuva Wonderful Days oli aivan mahtava!

Totoroa en ole nähnyt ja nyt kun se on tullut kauppoihin myytäväksi käteni syyhyävät päästä ostamaan se!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 21, 2007, 18:52:41 kirjoittanut Tutteri »

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #151 : Kesäkuu 12, 2007, 18:49:07 »
Siitä lähtien kun koulu päättyi helmikuussa ja yo-kirjoitukset olivat ohitse joskus maaliskuussa, meikäläisellä on ollut vaikka kuinka paljon aikaa katsella piirrettyjä. Tosin animen katselu väheni huomattavasti sen jälkeen, kun viimeinenkin yo-koe oli käyty tekemässä = stressaaminen loppui joten stressin lievittäjääkään ei enää suuremmin ole tarvittu.

Viime aikoina on jonkin verran tullut katsottua "vanhoja" sarjoja uudestaan, mutta myös muutama uusi on tullut kuvioihin. Ensimmäiseksi on varmaan mainittava tuo Fullmetal Alchemist, jonka nimen aivan varmasti iso osa suomalaisista jo tunteekin. En ikinä viime kesänä sitä katsonut kolmea jaksoa enempää, joten nythän tässä oli hyvä syy katsoa sitä, kun SubTV:llä pyörii. Ja erittäin nautittavaa katsottavaa, kiitos hienojen suomennoksien.

Nyt on kysyttävä, onko kukaan teistä vuotislaisista missään vaiheessa törmännyt animeen Gankutsuou? Huhtikuussa kekkasin tämän ihan vahingossa. Kyseessä on 24-osainen sarja, joka perustuu hyvin löyhästi Alexandre Dumasin romaaniin Monte-Criston kreivi. Animessa meno on melkoisen futuristista, mutta mukana on edelleen ripaus vanhaa aikaa luokkajakoineen yms. Ja ensikertalaisille tiedoksi, jos joskus katsotte sarjaa, älkää säikähtäkö animointia. Se poikkeaa reippaasti siitä, mihin tavallisesti ollaan totuttu. Minullakin se alussa pisti silmään, mutta nopeasti totuin ja nyt melkeinpä rakastan sitä.
Koska en ole vielä lukenut Dumasin kirjaa loppuun (iiihan alussa olen tällä hetkellä), en osaa sanoa kuinka paljon kirja ja anime keskenään eroavat toisistaan. Muilta olen kuullut, että esimerkiksi animen loppuratkaisu on jotain aivan muuta kuin mitä kirjassa. Ja sekin on mainittava, että jenkit ovat antaneet sarjalle ikäsuositukseksi M, siis K-18. Varsin ymmärrettävää erinäisistä syistä.
Olen himona musiikkiin, joten tämänkin sarjan soundtrackista pidän niin paljon, että minun oli aivan pakko ostaa se. Kaishou on tällä hetkellä levyn soitetuin biisi ^^

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #152 : Heinäkuu 09, 2007, 23:51:11 »
Itse olen aika kovakin Anime-fani ja saan sitten sen takia kuulla 11-vuotiaana pikkusiskoni valituksia, kun kuulemma valtaan telkkarin. On se kyllä tyhmää, kun pikkusisko sanoo vihaavansa animea, mutta katsoo sitten kuitenkin Muumia ja Pokemonia.

Animen harrastamisen aloitin varmaan silloin kolmevuotiaana, kun tuli telkkarista niitä iki-ihania Muumeja katsottua. Katson lähes aina jotain anime sarjaa kun olen koneella, en tiedä pystyisinkö elämään ilman anime sillä aina kun jokin katsomani sarja loppuu tuleen yleensä hyvin surulliseksi ja aloitan sitten heti katsomaan jotain uutta kiinnostavaa anime-sarjaa.

Animeita joita olen mm. katsonut:

- Muumilaakson tarinoita
- Pokemon
- Digimon
- Death Note
- Card Captor Sakura
- Magic Knight Rayearth
- Bishoujo Senshi Sailor Moon
- Kamikaze Kaitou Jeanne
- Full Moon wo Sagashite
- Sister Princess
- Tokyo Mew Mew
- Fruits Basket
- Emma- Victorian Romance
- Fushigi Yuugi
- Tsubasa Chronicles
- Final Fantasy unlimited + FFVII Last Order
- D.N Angel
- Loveless
- Gravitation
- Chobits
- X 1999
- Neon Genesis Evangelion
- Full Metal Panic!
- XxxHolic
- Vampire Knight
- Papa to Heart Kiss in the Dark
- Junjou Romantica
- Code Geass & Code Geass R2
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 14, 2008, 15:43:08 kirjoittanut Anck Su Namun »
カダージュ

Poissa Lucianne

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #153 : Heinäkuu 17, 2007, 23:00:57 »
Dragonball Z... RAKASTAN!
Meikä on jäänyt siihen koukkuun kuin karkkiholisti suklaaseen!
Ensin rakas velipoika pakotti katsomaan kanssaan, ( oli kuulemma niin JÄNNÄÄ), mutta sitten tajusinkin, miten hupaisa sarja loppujen lopuksi onkaan... :D
Tosin nyt, viime jaksossa lempihahmoni tapettiin... Voi Vegeta parkaa... Miksi ne ns. 'pahikset' aina listitään? *tihrustaa pientä itkua*
ELÄMÄ ON LIIAN JULMAA!

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #154 : Marraskuu 17, 2007, 15:01:38 »
Rakastan Miyazakin leffoja, niissä on niin ihanasti se fantasia koko ajan läsnä... lemppareitani ovat Totoro ja Prinsessa Mononoke.

Eilen katsoin taas tosi hyvän animeleffan, ei Miyazakin ohjaaman mutta studio Chiblin kumminkin... eli Tulikärpästen haudan. Se oli realistinen ja hyvin surullinen, kertoi kahdesta lapsesta toisen maailmansodan Japanissa. Suosittelen.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Child

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #155 : Joulukuu 20, 2007, 19:29:28 »
Tosiaan.. Minäkin olen tämän puoleisestä viihdykkeestä kiinnostunut. Katson paljon Animea (esim. Full Metal Alchemist ja Dragon Ball) ja omistan muutaman mangankin. Itselläni lemppari on Dragon Ball.. En tiiä, miksi mutta kyllä se vaan on niin sulosen hölmö sarja. Siinä on vähän yli liioiteltu nämä "rotujen" erot, mutta muuten oikein mielenkiintoinen, koska siinä on keskitytty tunteisiin ja juoneen.

Vegeta ja Pikkolo ovat min favorit! Ne esittävät sellaisia kovia poikia, mutta ovat silti sellaisia pörröisiä nallekarhuja.. ymmärrän kyllä miksi Dragon Ball ei kiinosta tyttöjä, niin kuin poikia. Esim. Vegetalla ja Gokulla on AIVAN yli liioitellut lihakset ja Vegetan halveksinta ihmisiä kohden voi olla loukkaavaa, mutta tämä on puhdasta "alasin päähän" huumoria. Aina joku saa turpansa turvoksiin.

Toisia sarjoja on tosiaan ollut FMA ja sitten pidän tuosta ihanaisesta Tokio MewMew:sta. Fusigi Yuugi on myös uusin tuttavuus. Tykkään myös itse piirrellä kaikenlaista. Nuorempana piirtelin Pokémoneja ja nyt olen yrittänyt luoda omaa tyyliä, mutta se on vähän sekainen.. siinä on sekoitus kaikkea, mitä olen nähnyt..

Poissa Jénaminya

 • Keiju
 • Potterismin ylipapitar
 • Sukupuoli: Noita
  • Jénaminyan Omat Sivut
 • Pottermore: MoonCauldron3945
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #156 : Maaliskuu 26, 2008, 00:13:35 »
Ai mitä mieltä olen animesta? Suurin osa lähipiiriäni luokittelee minut auttamattomasti otakuksi, joten mitä voin sanoa ;)

Olen katsonut reilu puolen sataa animesarjaa täysin kokonaan, minulla on monta keskeneräistä sarjaa menossa (kuten ikisarjat One piece, Bleach ja Naruto jotka eivät näytä loppuvan koskaan) ja listaan viikoittain ylös animesarjoja joita pitäisi alkaa katsomaan. Laskin tuossa muutama kuukausi, että minulla on dvd:illa, tietokoneella ja ulkoisella kovalevyllä yhteensä yli 500 gigaa animea ;) Ja minä siis olen joutunut myös poistamaan monia hyviä sarjoja juuri sen tilanpuutteen takia.

Ja että mitä sarjoja.. Yhdeksi ylivoimaiseksi suosikikseni voisin sanoa Death Noten. Kenenkään sarjaa katsoneen tuskin tarvitsee kysyä miksi ;) Muita hyviä animesarjoja ovat esimerkiksi FullMetal Panic -trilogia, Lucky Star, Trinity Blood, Ashita no Nadja, Fate-Stay Night, Lovely Complex, Elfen Lied, Darker than Black, Code Geass, Blood+, Ouran High School Host Club, Pandora Hearts, Kuroshitsuji, 07-Ghost, d.Gray-man, Melancholy of Haruhi Suzumiya, Rurouni Kenshin... äh, lista on loputon, enkä edes maininnut vielä yhtään Miyazakin/Studio Chiblin elokuvista.

Genrestä voin sanoa, että minulle menee aikapitkälti monenlaista. Komediaa tietenkin, sitähän nyt pitää olla oikeataan joka sarjassa. Mutta pidän sekä kauhusarjoista että romanttisesta komediasta, ja fantasia on ikuinen ykkönen. Ja klisheitä rakastan yli kaiken :)

Mutta miksi anime? No, syitä on useita, pidän piirrostyylistä ja rakastan japanin kieltä, jota itsekin opiskelen. Mutta miksi vietän päivät katsomalla animea, kun monet muut rojahtavat television ääreen? No, minä en katso TV:tä, minulla ei ole edes digiboksia, jota ilman se on nykyään mahdotontakin. Elokuvia sen sijaan saatan katsella. Mikä siis erottaa animen ja elokuvat normaaleista TV-sarjoista? Vastaus on yksinkertainen: musiikki. Toisin kuin normaaleissa TV-sarjoissa, animessa on painostettu (ainakin minun lempisarjoissani) musiikkiin. Myös elokuvilla on yleensä hyvät soundtrackit. Kun taustamusiikista tekee niin hyvää, että sitä voi kuunnella muutenkin, se herättää sarjan parhaissa kohdissa entistä voimakkaampia tunteita. Kun on samanlainen eläytyjä kuin minä, taustamusiikin vaikutus on suuri, tai tähän johtopäätökseen minä ainakin olen päätynyt. Haluan aina hankkia myös lempisarjojeni soundtrackit, koska rakastan niiden musiikkien kuuntelemista. Mutta vaikka Salattuihin Elämiin yhtäkkiä tehtäisiin maailman parhaat taustamusiikit, tuskin se silti minun mielenkiintoani herättäisi. Kokonaisuus on kaikkein tärkeintä, ja anime vain sattuu olemaan se, joka osuu minuun koko pakettina. Ei tietenkään kaikki sarjat, mutta hyvin paljon.

Kun tutustuin mangaan, animeen ja japanilaisuuteen tuossa vajaa kymmenisen vuotta sitten, kun yläasteen kanssani aloittanut tyttö kertoi niistä minulle, en olisi voinut kuvitellakaan, miten tärkeä harrastus siitä minulle vielä joskus tulisi. Siinä missä ennen istuin vain kotona lukemassa päivät pitkät kirjoja, no-lifetän nykyään kirjojen lisäksi animea. Ja sitä on jatkunut tässä jo muutaman vuoden ajan :) Kyseinen kaverini väittää vieläkin, että se taisi olla hänen puoleltaan vikatikki ;)

-Jén

Muoks: Ne, jotka ovat kyselleet mistä löytäisi animesarjoja/-elokuvia, hyviä (ja enemmin tai vähemmin laillisia) lähdepaikkoja ovat esim. Anime Source ja Mininova. Näihin vain tarvitsee BitTorrentin. DC on myös hyvä latausohjelma, varsinkin jos etsii vähän vanhempaa ja ei-niin-tunnettua sarjaa. Sarjoja voi myös katsoa suoraan esim. GoGoAnimessa, AnimeShippuudenissa ja CrunChyrollissa. Paikkoja löytyy monia jos vain viitsii etsiä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 05, 2010, 16:26:09 kirjoittanut Jénaminya »
Ai miksi Jo on jumala? Hän loi Pottereiden taikamaailman, joten hän on virallisesti sen maailman jumala. Voiko kukaan väittää vastaan?
Ja koska Rowling on Jumalamme ja Potterit Raamattumme, meillä täytyy olla myös uskontunnustus.

Poissa Tyyppi

 • Kyseenalaistaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pohjanlahden merenneito <3
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #157 : Huhtikuu 25, 2008, 23:45:14 »
Minä olen katsonut noita Chiblin elokuvia,pokemonia,digimonia ja muita nelosen duppauksia. Lisäksi aloin juuri katsomaan Youtubesta aivan ihanaa sarjaa, Mermaid Melody Pitchy Pitchy Pitchiä! Vaikka siinä onkin vain englannin kieliset tekstitykset tuolla youtubessa nii  silti siinä on ihana juoni ja piirrustustyyli on aivan mahtava. Olen sitä mieltä että siinä on tyttöenergiaa!
Olenko minä olemassa? Oletko sinä olemassa? Onko mikään olemassa?
Pitchy pitchy Live start! Love shower pitch!
Blogini simpukan.kuoressa.blogspot.com

Boogey

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #158 : Toukokuu 21, 2008, 15:57:16 »
"Mitä mieltä olette animesta?"- Olen aina pitänyt animesta TODELLA paljon. Ensimmäinen animeni taisi olla Pokemon ja Digimon, mitkä ovat varmaankin muillekkin niitä kaikkein ensimmäisiä. Unohtamatta tietenkään Taikasotureita, niitä katsoin aina telkkarista. (;

"Pidättekö jostain anime-elokuvasta taikka sarjasta?"
- Woi. Mulla on aivan kamalasti kaikkia, mutta luettelen nyt niitä parhaita. Eli elokuvia on Totoro, Henkien Kätkemä, Tulikärpästen Hauta, Liikkuva Linna, FMA Movie sekä Vampire Hunter D. Sarjoja on sitten One Piece, Loveless, Fruits Basket, Ouran High School Host Club, Vampire Knight, School Rumble, D.N. Angel...^^ Mutta ehdottomasti paras on Ouran High School Host Club. ♥♥♥ ^^' + Vampire Knight ♥♥♥ ^^'Poissa morvanvarjo

 • o_O
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #159 : Kesäkuu 12, 2008, 23:17:14 »
Animeen (ja mangaan) tutustuin kunnolla vasta jokunen kuukausi sitten. Ennen sitä en edes tiennyt kunnolla mitä se on... :'D Tai no, onhan täällä pienempänä katseltu tietämättä anime-sarjoja, kuten Pokémonia, Digimonia ja Hopeanuolta. Mutta sitä silloin tietämättä yhtä kaikki.
Kaveripiirissäni harva pitää animesta. Itse asiassa melkein kaikki heistä vihaavat sitä. Itse en. En ole ehkä aivan(tai lähellekään) 100% fani, miten ikinä sellaiseksi edes luokitellaan, enkä otaku, mutta totuus on, että minä pidän animesta.
Tällä hetkellä seuraan Neon Genesis Evangelionia, sekä Fullmetal Alchemistia. Joskus aikoinaan katselin myös Dragon Ballia, mutta enää se ei jaksa kiinnostaa suoraan sanottuna yhtään. Lisäksi olen katsonut Narutoa muutaman jakson verran. Sarja oli ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan iskenyt niin paljon, että olisin ruvennut kunnolla seuraamaan. Ehkäpä joskus jaksaisin ruveta uudelleen sitäkin katselemaan.

/muoks, 14.8./
Seuraan nykyään myös Death Notea. Sarja on nykyään lempianimen joukossa, hyvin kiehtova ja mystinen sarja, johon jää koukkuun...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 14, 2008, 08:57:22 kirjoittanut Lara »
When Remus Lupin rules the world all problems will be solved with chocolate.

Kurisu

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #160 : Kesäkuu 19, 2008, 13:03:00 »
Rakastan yleisesti ottaen kaikkea Animea :)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 25, 2008, 16:06:29 kirjoittanut Kurisu »

Monninen

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #161 : Elokuu 13, 2008, 21:29:09 »
Tykkään animesta todella paljon, mutta yleensä katson vain One Pieceä... Tällä hetkellä omistan ylipuolet One Piecen sarjakuvista... Toivon todella hartaasti, että One Piecen elokuvia ja jaksoja näytettäisiin Suomessakin (jaksot olisivat varmasti dupattuja -.-'). Katson One Pieceä sivulta www.watch-onepiece.com siellä se on ihan ilmaista ja sieltä pääsee katsomaan muitakin anime-sarjoja, esim. Narutoa...
En itse ole tällä hetkellä kiinnostunut mistään muusta mangasta, kuin One Piecestä :D

(pelkkää samaa jankutusta)

Moro!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2008, 18:22:21 kirjoittanut Monninen »

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #162 : Huhtikuu 04, 2009, 18:47:04 »
En nyt tiedä että minne muuallekkaan tämän pistäisin, mutta... Tietääkö joku sellaista animea (näin musavideossa), jossa yhdessä kohtaa yhdelle pojalle kasvaa tosi isot mustat siivet selkään? Voin myös linkittää sen videon, jos löydän sen uudestaan.
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Antersson

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #163 : Kesäkuu 18, 2009, 12:23:45 »
Katsoin viikko sitte digital monsters: x-evolution elokuvan youtubessa. Hyvä oli, vaikkakin kuvan laatu oli huono.

lankarulla

 • Ankeuttaja
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #164 : Elokuu 30, 2009, 23:20:27 »
Mitä mieltä olette animesta?
Juu, katson animea ja tykkään paljon. Pienenä olin vannoutunut Digimon-fani, mutta en kyllä sillon tiennyt, että se edes animea on.

Pidättekö jostain anime-elokuvasta taikka sarjasta?
Hmm.. Lemppari animeita ovat varmaan Princess Tutu, Ouran High School Host Club, Higurashi no naku koro ni, Card captor sakura ja Shinigami no ballad. Ja pitää nyt Fruits Basketkin mainita, vaikkei se animena olekaan läheskään yhtä hyvä kuin mangana.

Vihaatteko kenties animea?
En nyt sanoisi että ihan vihaan, mutta Tokyo Mew Mewiä en voi sietää kuin pikkuisina annoksina. Myös Mermaid Melodyä katsoin joskus muutaman jakson (sen pohjalta on kyllä vaikea mitään sanoa), mutten pystynyt katsomaan sen enempää. Idea tuntui vaan jotenkin niin kulutetulta.

Onko joku anime-sarja erityisen lähellä sydäntänne?
Ehdottomasti Princess Tutu. Se on vain jotenkin niin kaunis, hauska ja surullinen. Princess Tutu on kyllä Mahou Shoujoa, mutta erittäin hyvä sellaiseksi. Juoni on omaperäinen ja rullaa hienosti eteenpäin (ainoastaan kakkoskaudella jää jotenkin junnaamaan paikoillaan). Ja ne henkilöt.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #165 : Lokakuu 23, 2009, 01:35:24 »
Animen katselu stoppasi minulla noin kahdeksi vuodeksi. Tai siis, vielä kesällä 2007 Kyou Kara Maou! vei kaiken huomioni, mutta sitten väliin tuli korealainen poikabändi ja tänä aikana tuli katseltua vain KKM:n OVA-jaksot ja joku hämärä Kire Papa -animaatio (jota meikä katseli nauraen koko jakson ajan, kiitos ääninäyttelijöiden ja typerän juonen xD).

Mutta nyt! Eräänä päivänä Fantasiapeleissä käydessäni löysin englanniksi käännettyä Kyou Kara Maou! -mangaa ja innostukseni sarjaan palasi. Vuosina 2004-2006 kyseistä animeahan tuli kokonaiset 78 jaksoa, ja myöhemmin 2007 DVD-julkaisuna viisi OVA-jaksoa. Viime vuonna alkoi NHK:lla pyörimään kolmas kausi, 39 jaksoa lisää, ja minä sitten katselin nuo jaksot viime ja tämän viikon aikana. Tadaa, KKM! -obsessioni palasi!

Mitä uutta kolmannella kaudella... Animaation laatu oli paljon parempaa kuin ensimmäisen kauden alussa. Sain suoranaisen shokin kun päätettyäni kolmannen kauden aloin katselemaan ensimmäisiä jaksoja ja huomasin, kuinka paljon huonompaa, rumempaa animaatio oli. Kaikkeen kuitenkin tottuu, ja minulla on suunnitelmissa katsoa kaikki kolme kautta hiljalleen putkeen :P

Kolmas kausi, kuten kaksi aiempaakin, perustuu alkuperäisteokseen, Kyou kara MA no tsuku jiyuugyo -kirjasarjaan, jota on japaniksi ilmestynyt 20+ osaa tähän mennessä. Toisinaan rankasti muunneltuna, juoni on kuitenkin jopa synkempi kuin kakkoskaudella oli. Shin Makokun kymmenen aatelissuvun päät suunnittelevat, kenestä tulisi uusi Maou, tapaamme Sho Shimaronin 16-vuotiaan kuninkaan Saraleguin... Kolmas kausi oli toisaalta pettymys, sillä Saralegui tuntui vievän kaiken huomion :/ Ja sen tähden tuskin tulemme näkemään neljättä, viidettä, kuudetta ... kautta.

Muistelisin, että tässä ketjussa joku muukin alkoi kyseistä sarjaa katselemaan. Mielipiteitä kenelläkään? :D Kyou Kara Maou! on ihan katsottava sarja, joskin ennalta-arvattava. Fantasiapitoinen shoujo-anime, komedia, joka pääsääntöisesti sijoittuu rinnakkaistodellisuuteen, joka muistuttaa keskiaikaista Eurooppaa :D Ihan totta, että suurin osa sarjan päähenkilöistä on miespuolisia ja monenlaisia enemmän tai vähemmän näkyviä vihjeitä shounen ain suuntaan on, monen hahmot (sekä miespuoliset että naispuoliset) mielellään ahdistelevat päähenkilöä, 15-vuotiasta japanilaispoika Shibuya Yuuria, unohtamatta tietenkään Yuurin ja Mazoku-prinssi Wolframin vahinkokihlausta :D Puhdasta shounen aita sarja ei kuitenkaan ole, enemmänkin sarja tekee pilaa kaikista BL-kliseistä, onhan kyseessä kuitenkin komedia (ja jos kiinnitätte huomiota ääninäyttelijöihin, huomaatte, että moni päähenkilöiden seiyuusta ovat tuttuja BL-sarjoista :D). Ja ne "harvat" naishahmot ovat vahvoja persoonia, eivät vain taustailemassa.


Kyou Kara Maousta innostuu kirjoittamaan liikaakin, kun kyseessä on oma suosikkisarja :D
Muuten animepuolella on tosiaan ollut aika hiljaista mun kohdallani, vaikkakin vähän on ollut mielessä metsästää uusia sarjoja ääninäyttelijöiden perusteella (Saiga Mitsuki kun on niin jumalainen nainen).

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #166 : Joulukuu 30, 2009, 12:37:51 »
Minä en oikein ole anime-ihmisiä, enkä animesta ymmärrä juuri tuon taivaallista. Tämä tyyli ei vain oikein ole kolahtanut minulle. En tiedä, johtuuko se ennakkoluuloista vai mistä, mutta en tähän animeen ole juuri päässyt sisälle. Liikkuva Linna taitaakin olla ainut jonkinlainen anime-elokuva, jonka olen nähnyt. Pienempänä katselin myös jonkin verran Pokémonia, samaten Weediä, mutta tähän minun animen tuntemus sitten jääkin.

En sano inhoavani animea, en vain ymmärä sen sisintä olemusta ja salaisuutta. Muutaman kaverin juttuja olen kuunnellut animesta, ha hekin aina huomaavat, kun putoan vallan täysin kärryiltä :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #167 : Kesäkuu 12, 2011, 01:28:38 »
Aaa.. pakko oli tulla tänne kirjoittamaan. Eli siis anime. Pidän kaikesta Japaniin liittyvästä asteikolla 1-10 yhdeksikön verran. Mutta en silti ole mikään erityinen Japani-fanittaja. Silti on joitain asioita joita rakastan! Anime on yksi sellainen, mutta sekin on vain tietyissä rajoissa. Esim. Hayao Miyazakin leffat, Hopeanuoli ja Avatar -sarja. Ah! <3 Lyhyesti ja ytimekkäästi. Niissä on niiin erilainen tunnelma kuin jossain amerikkalaisissa teinihömppä leffoissa tai kunnon action/räiskintä leffoissa tai suomalaisissa maailmansodista kertovissa draama elokuvissa. Se on vain niin ihanaa.
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Hiekkalaatikko

 • pelle (suom. lapio)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #168 : Elokuu 11, 2011, 20:24:02 »
En pidä animesta. Yleensä niillä ei ole mitään järkevää juonta eikä mitään mikään vetäisi niiden mukaan. Ne ovat todella eriskummallisia ja mulle aivan outoja ja monimutkaisia. Oon selaillu paria animekirjaa eikä niissä ole näyttänyt olevan yhtikäs mitään järkeä. Leffat ja sarjat aikalailla samaa järjetöntä soopaa paitsi se lapsuuden ajan Pokemon, joka nykyään on muuttunut melkein kokonaan ja pilattu lähes täysin. Jotkut anime-leffat ovat sen sijaan ihan katsottavia. Silti, ennemmin kun lukisin ja katsoisin animea, menisin mielummin lenkille tai vaikka pyörittelisin peukaloitani.

Viestini tarkotus ei ole loukata ketään joka pitäisi animesta, yhtä lailla jotkut eivät pidä jostain mistä minä pidän.

Poissa Sieppeli

 • Käppyrällä viihtyvä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tuhisija
 • Pottermore: ThornSky164
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #169 : Elokuu 11, 2011, 20:51:48 »
En pidä animesta. Yleensä niillä ei ole mitään järkevää juonta eikä mitään mikään vetäisi niiden mukaan. Ne ovat todella eriskummallisia ja mulle aivan outoja ja monimutkaisia. Oon selaillu paria animekirjaa eikä niissä ole näyttänyt olevan yhtikäs mitään järkeä. Leffat ja sarjat aikalailla samaa järjetöntä soopaa paitsi se lapsuuden ajan Pokemon, joka nykyään on muuttunut melkein kokonaan ja pilattu lähes täysin. Jotkut anime-leffat ovat sen sijaan ihan katsottavia. Silti, ennemmin kun lukisin ja katsoisin animea, menisin mielummin lenkille tai vaikka pyörittelisin peukaloitani.

Viestini tarkotus ei ole loukata ketään joka pitäisi animesta, yhtä lailla jotkut eivät pidä jostain mistä minä pidän.

Anime tarkoittaa japanilaista animaatiota, MANGA on sarjakuvaa, eli näitä kirjoja mitä olet lukenut. Olet varmaan lukenut/katsonut huonoja sarjoja, sillä oikeasti manga/anime ei erotu tavallisesta sarjakuvatyylistä kuin piirrustustyyliltään... Ja, no, muitakin eroja on länsimaisessa ja aasialaisessa sarjakuvatyylissä, mutta oikeasti osa sarjoista on yhtä hyviä/parempia, kuin länsimaalaiset sarjakuvat. Animea/mangaa vain on niin paljon, että sieltä välistä on vaikea löytää ne loistavat sarjat! Vähän sama kuin ficeissä.
Pyöritteletkö muuten mielummin peukaloitasi, kuin katsoisit Muumeja? 8)


Anime on viihdettä, siinä missä muukin viihde. Alan hiljalleen vain raivostua siitä, että se pitää luokitella niin rajusti eri kategoriaan kuin muu animaatio! Jos menen kaupungille mukanani kyltti, jossa lukee: "Olen manga/animefani!" saisin enemmän kieroon katsovia ilmeitä kuin jos menisin kyltin: "Olen Asterix/Disneyfani!" kanssa. No, toiset osapuolet taas eivät jostain syystä voi tajuta sitä, että jos ihminen pitää vaikka Narutosta, niin tämä samainen henkilö voi myös pitää Asterixista. Miksi länsimaalaisen ja aasialaisen viihteen välillä on kuilu? Minä en ymmärrä tätä.
Even you can be happy once in a while. It won't kill you, but'yer face might crack if you smile, so be careful.

Poissa Hiekkalaatikko

 • pelle (suom. lapio)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #170 : Elokuu 11, 2011, 21:35:17 »
En pidä animesta. Yleensä niillä ei ole mitään järkevää juonta eikä mitään mikään vetäisi niiden mukaan. Ne ovat todella eriskummallisia ja mulle aivan outoja ja monimutkaisia. Oon selaillu paria animekirjaa eikä niissä ole näyttänyt olevan yhtikäs mitään järkeä. Leffat ja sarjat aikalailla samaa järjetöntä soopaa paitsi se lapsuuden ajan Pokemon, joka nykyään on muuttunut melkein kokonaan ja pilattu lähes täysin. Jotkut anime-leffat ovat sen sijaan ihan katsottavia. Silti, ennemmin kun lukisin ja katsoisin animea, menisin mielummin lenkille tai vaikka pyörittelisin peukaloitani.

Viestini tarkotus ei ole loukata ketään joka pitäisi animesta, yhtä lailla jotkut eivät pidä jostain mistä minä pidän.

Anime tarkoittaa japanilaista animaatiota, MANGA on sarjakuvaa, eli näitä kirjoja mitä olet lukenut. Olet varmaan lukenut/katsonut huonoja sarjoja, sillä oikeasti manga/anime ei erotu tavallisesta sarjakuvatyylistä kuin piirrustustyyliltään... Ja, no, muitakin eroja on länsimaisessa ja aasialaisessa sarjakuvatyylissä, mutta oikeasti osa sarjoista on yhtä hyviä/parempia, kuin länsimaalaiset sarjakuvat. Animea/mangaa vain on niin paljon, että sieltä välistä on vaikea löytää ne loistavat sarjat! Vähän sama kuin ficeissä.
Pyöritteletkö muuten mielummin peukaloitasi, kuin katsoisit Muumeja? 8)


Anime on viihdettä, siinä missä muukin viihde. Alan hiljalleen vain raivostua siitä, että se pitää luokitella niin rajusti eri kategoriaan kuin muu animaatio! Jos menen kaupungille mukanani kyltti, jossa lukee: "Olen manga/animefani!" saisin enemmän kieroon katsovia ilmeitä kuin jos menisin kyltin: "Olen Asterix/Disneyfani!" kanssa. No, toiset osapuolet taas eivät jostain syystä voi tajuta sitä, että jos ihminen pitää vaikka Narutosta, niin tämä samainen henkilö voi myös pitää Asterixista. Miksi länsimaalaisen ja aasialaisen viihteen välillä on kuilu? Minä en ymmärrä tätä.

"Usein anime tehdään jonkin suositun mangasarjakuvan pohjalta." Lähde: Wikipedia.

Sieppeli, Muumeista en enää erityisemmin pidä, se on silti yksi lapsuuteni lempisarjoista.


Tietty on joita ihmisiä jotka kattoo kieroon, mutta onneksi itse en ole sellainen. Katsoit sitten vaikka animea, mangaa tai ikkunasta ulos niin mä en nää siinä mitään väärää.

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Anime-elokuvat ja -sarjat
« Vastaus #171 : Elokuu 13, 2011, 00:48:29 »
Anime on viihdettä, siinä missä muukin viihde. Alan hiljalleen vain raivostua siitä, että se pitää luokitella niin rajusti eri kategoriaan kuin muu animaatio!

Tästä on pakko olla samaa mieltä. Minulle sarjakuva on sarjakuvaa ja animaatio on animaatiota riippumatta siitä, että missä maassa ne on tehty. Näin esimerkkinä pidän sekä Disneystä että Studio Ghiblistä, tärkeintä ovat hyvät tarinat ja kiehtovat hahmot sekä - animaatiosta kun on kyse - taide.

Hyviä ja itselleen sopivia sarjoja ei valitettavasti löydä oikein muuten kuin kokeilemalla (uskokaa pois, joskus tuntuu ettei kaiken roskan keskeltä tahdo löytää mitään hyvää - vaativan maun kirouksia). Animessahan on hyvänä puolena se, että aiheita on laidasta laitaan eikä kaikki ole vain lapsille tarkoitettua Pokemonin tapaista (ainakin länsimaissa animaatiolla tuntuu olevan edelleen maine pelkkänä lasten viihteenä, vai onkohan tilanne hiljalleen muuttumassa?), vaan aikuisempaakin tavaraa löytyy - ja nyt kannattaa huomata, ettei sana "aikuisempi" tarkoita vain seksiä ja verikekkereitä. Esimerkiksi vastikään aloittamani Kino's Journey tarjoilee pysäyttäviä ajatuksia ja sarjan tunnelma on lähestulkoon huumaava kaikessa rauhallisuudessaan. Ja se on vielä kaunis kuin mikä.

On pieni sääli, etten kohtaa kovinkaan usein todella hyviä animesarjoja. Olen katsonut vähän sitä sun tätä, mutta täydellisyyttä hipovia sarjoja ei ole montaakaan takana. Cowboy Bebop saattaa olla ainut täyden kympin arvoinen katselukokemus mahtavan tunnelmansa ja monipuolisen soundtrackinsa ansiosta.

Pitänee jatkaa ainaista luovimista loputtomien animesarjojen parissa, jos vaikka vahigossa niitä helmiä tulisi vastaan. :D Juuri nyt kesken oleva Princess Tutu vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.