Kirjoittaja Aihe: Kuka saa Siriuksen rahat?  (Luettu 21570 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #50 : Heinäkuu 05, 2004, 09:58:45 »
Testamentti on ainakin jästeillä, mutta voimmeko me olettaa, että samanlainen järjestelmä myös taikamaailmassa. Emme tiedä. Voisimme vertailla siihen, että Sirius sai Mustan suvun perinnön, vaikka ne eivät hirveästi hänestä pitäneet. No jaa olihan hän heidän poikansa. Ja eikö ainakin suomessa ole laki, että rintaperillisiä ei voi tehdä täysin perinnöttömäksi. Tai sellanen laki ainakin oli. Mutta onko sellaista englannissa. Ja testamenttasihan Siriuksen setä hänelle rahaa. Joten kaipa siellä on sitten testamentti käytänktö, tai voisihan siellä olla jokin taika joka hoitaa perintö hommat vainajan tahdon mukaan.
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

nikkerssi

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #51 : Heinäkuu 05, 2004, 14:07:55 »
epäilen että tästä asiasta ei mainita kirjoissa että kuka saa siriuksen rahat. mistä sirius olisi muuten saanut edes sitä rahaa?? se ei vaan sovi tyyliin että pottereissa ruvettais käsittelemään että kuka saa siriuksen rahat.

Ilrind

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 05, 2004, 15:32:48 »
Siriuksen rahoista en tiedä. En usko että rahoista edes mainitaan tulevissa kirjoissa.

Mutta tulin ajatelleeksi Siriuksen muuta perintöä. Rowlinghan on sanonut, että tulevissa kirjoissa saadaan tietää, mitä Siriuksen lentävälle moottoripyörälle tapahtui.
Esim. Jos moottoripyörää on säilytetty jossain hyvässä paikassa, niin Harry voisi periä sen! Jospa muu Mustan suku ei tiennyt ollenkään tästä moottoripyörastä, niin olisi aika todennäköistä, että se menisi Harrylle... Jup.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 05, 2004, 17:28:57 »
Lainaus käyttäjältä: "nikkerssi"
epäilen että tästä asiasta ei mainita kirjoissa että kuka saa siriuksen rahat. mistä sirius olisi muuten saanut edes sitä rahaa?? se ei vaan sovi tyyliin että pottereissa ruvettais käsittelemään että kuka saa siriuksen rahat.


Kuten minua muistutettiin täällä, Alphard-setä jätti Siriukselle hyvänlaisen pinon kultaa. Sirius pystyi tämän jälkeen tulemaan omillaan toimeen. Itse muistelin että Phineas jätti kullan Siriukselle. Luulen, että perintöasia voidaan kuitata muutamalla rivillä ja viittauksia siihen tulee kuten kolmivelhoturnajaisten palkintoon.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Cvalda

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #54 : Heinäkuu 05, 2004, 17:44:22 »
Harry voisi vaikka muka saada ne omakseen ja lahjoittaa sitten ainakin osan weaslyille (kuten teki triwizard-palkkiolleenkin), koska itselläänhän on jo pieni omaisuus pankissa.
Myös Siriuksen (tai no koko Blackin suvun) talon ja huonekalut voisi jättää Order of the phoenixin käyttöön ja ehkä hieman rahaakin.
jep, se olisi viisasta.

.:Emily:.

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #55 : Heinäkuu 05, 2004, 19:18:58 »
Ihan suututti että Siriusta ei enää ole. On tylsää että juuri kolmannessa kirjassa Harry tutustui Siriukseen ja sai hänestä yhden parhaista ystävistä ja nyt kaksi vuotta sen jälkeen Siriusta ei enää olekkaan. Mielestäni Siriuksen rahat voisi saada Harry tai Lupin. Harrylle siinä mielessä että
Sirius on Harryn kummisetä, ja James Potter oli Siriuksen tosi hyvä ystävä. Lupinille taas siinä mielessä, että Lupin oli myös Siriuksen hyvä ystävä. Peter Piskuillanille olisi voinut antaa jos hän olisi järkevämpi, eikä olisi Voldemordin apulainen. On myös arvoitus tappoiko Sirius oikeasti kolmeatoista ihmistä kerralla. Sitäkään asiaa ei olla otettu esille. Olivatko muuten Anturajalka, Sarvihaara, Matohäntä ja Kuutamo Rohkelikossa?

Karkki

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #56 : Heinäkuu 08, 2004, 13:51:14 »
Mie oon ajatellut että Dumbledore saa ne. Eihän hän tarvitse niitä, mutta mulle tuli vaan sellanen ajatus. Toki voin olla väärässä tai sitten Kilta saa sen summan. Jos sitä edes on, jos Sirius oli kaiken käyttänyt.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #57 : Heinäkuu 08, 2004, 22:37:53 »
Lainaus
On myös arvoitus tappoiko Sirius oikeasti kolmeatoista ihmistä kerralla. Sitäkään asiaa ei olla otettu esille.
Off topic: Azkabanin Vangissa sanottiin aika selkeästi, että Piskuilan räjäytti kadullisen jästejä, ei Sirius. En ole aivan varma, miten se liittyy Siriuksen perintöön.

Kaikki kai riippuu siitä, oliko Siriuksella testamentti vai ei. Mies ei ollut varsinaisesti tunnettu siitä, että miettii tekojensa seurauksia, mutta voisi luulla että eläessään jatkuvassa vaarassa ajattelisi sellaista. Mutta toisaalta, pakomatkalla se tuskin onnistuisi kun tarvitaan todistajia ja Grimmauld Placessa hän oli (suureksi harmikseen) suhteellisen turvassa ja sitäpaitsi vaikutti masentuneelta ja vihaiselta. Ei ollut ehkä testamentin laatiminen ensimmäisenä mielessä.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Pieni Hikke

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #58 : Heinäkuu 11, 2004, 20:10:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Ventus"
Ilkeää ajatella sellaista jo nyt, mutta Siriuksella oli rahaa. Eihän se ollut käyttäny rahojaan 12 vuoteen.

Ollaan pilkunviilajia, kyllä se käytti rahojaan ostaessaan Harrylle Tulisalaman. Niin kuka saa ne rahat. Hmm.. Varmaankin Harry tai Feeniksin kilta/ Dumbledore.

Pikarililja

 • Ankeuttaja
Väittäisin.
« Vastaus #59 : Marraskuu 30, 2004, 16:16:04 »
Luulen että joko Harry tai muu Mustan suku saa rahat. Mutta tuskin JKR alkaa kirjoittamaan paljoa kuolinpesän selvittelystä. Toivon ettei, sillä ei se kai merkitse paljoakaan, kuka saa rahat. Voihan se toisaalta merkitä; Jos Harry saa rahat, voihan hän sitten sekoilla niiden kanssa. Itseäni ei paljoakaan kiinnosta kuka saa kuolinpesän, sillä se ei liity kovin olennaisesti asiaan, eihän?
Olen tosin huomannut teorioita lukiessani Potter-kirjojen maailman olevan paljon mutkikkaampaa kuin ensi lukemalta edes arvaa.

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #60 : Marraskuu 30, 2004, 17:21:35 »
Ja kun ajattelee, niin se sopisi minun vinksahtaneessa mielikuvituksessani kuin viimeinen pala palapeliin. Se olisi vähän niinkuin se Dracon kosto isästään.

Unohtakaa edellinen virke, potaskaa. Minä olen hieman kipeänä.

Olisi mielenkiintoinen juonenkäänne tuo, että Draco perisi ne rahat ja talon. Tuottaisi ongelmia ja mielipahaa Harrylle& koko Feeniksin Killalle. Hym, jää nähtäväksi, minkä ratkaisun Rowling on kirjoittanut/tulee kirjoittamaan meille.

lunatica

 • Ankeuttaja
hmm..
« Vastaus #61 : Joulukuu 06, 2004, 16:39:51 »
Kiva kun tälläinen aisia otettiin puheeksi, sillä olen itsekkin miettinyt samaa. Ehkä Harry saa ne koska, sillä siriushan on hänen kummisetä ;)

Elétha

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #62 : Joulukuu 08, 2004, 15:55:19 »
En (taaskaan) lukenut kaikkia viestejä...

Kun Siriuksen ruumista ei jäänyt jäljelle niin todisteet hänen kuolemastaan ovat aika hatarat. Tietysti Dumblen sana painaa jonkin verran nyt jos Toffee vaihteeksi uskoisi häntä... Niin ja kaikkien rakastama julkkispoju-Harry näki Siriuksen kuoleman samoin kun kaikkien rakastaman ihmissutemme Lupin. Niin ja kuolonsyöjät ovat varmasti luotettava keino saada selville, mitä oikeasti tapahtui. Eli kerrassaan mukavaa!

Jos Siriuksen perintö, mukaan lukien Siriuksen talo, menevät jollekin Siriuksen vähemmän-mukavista-serkuista, en usko, että kiltalaiset ovat ihan heti kertomassa. Tietysti Narcissa ja kumppanit voivat alkaa vaatia taloa itselleen, mutta mitä he sitten sanovat? "Olen kuolonsyöjä ja näin Siriuksen kuoleman!"

Niin jos joku kuolonsyöjistä tai heidän perheistään muistaa edes koko taloa, saati alkaa vaatia sitä itselleen, killan täytyy varmasti vaihtaa paikkaa. Itse en ainakaan puhuisi salaisista asioista siellä, jos olisi yksikin pieni mahdollisuus, että Voldun & kumppanit ryntää ovesta ja tappaa kaikki.

Mielestäni kaikista järkevintä olisi jakaa Siriuksen perintö (siis olettaen, että Narcissa ja Bellatrix perheineen haluaa osuuden perinnöstä[olettaen, että heillä on jonkinlaiset oikeudet perintöön]) niin, että kaikki jaetaan tasan Narcissan, Bellatrixin ja Nymphadora Tonksin kesken. Tonks tietysti jotenkin onnistuisi saamaan itse talon itselleen (tietysti esittäen harmistunutta). Ja kun talo olisi onnellisesti Tonksin omistuksessa, voisi kiltakin jatkaa siellä majailuaan :)

Superhyper sekava viesti, mutta koittakaa saada selvää...

Muoks. Osaan muuten kirjoittaa aika hyvin x)

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #63 : Joulukuu 08, 2004, 21:46:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Elétha"
En (taaskaan) lukenut kaikkia viestejä...
---
Jos Siriuksen perintö, mukaan lukien Siriuksen talo, menevät jollekin Siriuksen vähemmän-mukavista-serkuista, en usko, että kiltalaiset ovat ihan heti kertomassa. Tietysti Narcissa ja kumppanit voivat alkaa vaatia taloa itselleen, mutta mitä he sitten sanovat? "Olen kuolonsyöjä ja näin Siriuksen kuoleman!"

Niin jos joku koulunsyöjistä tai heidän perheistään muistaa edes koko taloa, saati alkaa vaatia sitä itselleen, killan täytyy varmasti vaihtaa paikkaa. Itse en ainakaan puhuisi salaisista asioista siellä, jos olisi yksikin pieni mahdollisuus, että Voldun & kumppanit ryntää ovesta ja tappaa kaikki.
---
Tonks tietysti jotenkin onnistuisi saamaan itse talon itselleen (tietysti esittäen harmistunutta). Ja kun talo olisi onnellisesti Tonksin omistuksessa, voisi kiltakin jatkaa siellä majailuaan :)


Kuten Krozam mainitsi sivulla 1, Siriuksen talosta tuskin tarvitsee tässä yhteydessä huolehtia. Sitä suojaa salaisuudenhaltija-loitsu, joten vaikka joku pahiksista perisikin talon, perintöä on vähän paha ottaa haltuun. Sitä kun ei löydä, ellei Dumbledore henkilökohtaisesti kerro sijaintia. En usko, että tähän vaikuttaa sekään, vaikka sijainnin tietäisi entuudestaan (eihän muuten koko loitsulla olisi ideaa piilottaa taloa, jos sinne voisi kuitenkin saapastella ne, jotka ennen loitsua ovat sijainnin tienneet).

Eli niin kauan kunnes Dumbledore säilyttää salaisuuden, Kilta voinee käyttää Grimmauld Placea, kuten tähänkin asti (vaikka viralliseksi omistajaksi joku muu määrättäisiinkin). Ja eiköhän se Remuskin siellä asu ettei vallan kadulle joudu.

Siriuksen rahojen ja muun omaisuuden kohtalo sen sijaan jää arvailujen varaan, vaikka todennäköisimmältä tuntuisi, että jollain tapaa ne päätyisivät Harrylle.

PS. Se muuten jäi mietityttämään, kuinka Kreacher (Oljo) pääsi takaisin Grimmauld Placelle palattuaan Malfoyden luota? Eikö talon olisi pitänyt olla myös häneltä piilotettu? Ilmeisesti joko kotitonttuja ei salaisuudenhaltija-loitsu estä taloa löytämästä, tai sitten Dumbledore on kertonut Kreacherille sijainnin joskus aiemmin. Vai tarvitseeko sijaintia kertoa niille, jotka ovat ko. paikassa läsnä silloin, kun loitsu tehdään?

MUOKS. Luinpa tuon quoten Eléthan viestistä uudestaan... Kolmannen kappaleen eka rivillä seikkailevat "Koulunsyöjät" ^^ *hihittää itsekseen hervottomasti, nähdessään silmiensä edessä Luciuksen haukkaavan palaa tiiliskivestä* Kiitos, Elétha, tahattomasta päivänpiristyksestä!

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #64 : Joulukuu 09, 2004, 12:53:15 »
Lainaus käyttäjältä: "HiiHaa"
PS. Se muuten jäi mietityttämään, kuinka Kreacher (Oljo) pääsi takaisin Grimmauld Placelle palattuaan Malfoyden luota? Eikö talon olisi pitänyt olla myös häneltä piilotettu? Ilmeisesti joko kotitonttuja ei salaisuudenhaltija-loitsu estä taloa löytämästä, tai sitten Dumbledore on kertonut Kreacherille sijainnin joskus aiemmin. Vai tarvitseeko sijaintia kertoa niille, jotka ovat ko. paikassa läsnä silloin, kun loitsu tehdään?
Ja kun Oljo ilmeisimmin tietää Grimmauld Placen sijainnin ja sisäänkäynnit, niin miksei se voisi infota myös Narcissaa ja/tai Bellatrixia? Ja vaikka nämä kaksi eivät voisikaan yksin löytää taloa, he kaiketi pääsisivät sisään Oljon seurassa, juuei? Sitäpaitsi talo itse saattaa olla niin vahvastu lumottu, että sen verisukuunsa kuuluville avaa ovensa huolimatta salaisuudenhaltijaloitsuista sun muista.
pecc@QuakeNet

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #65 : Joulukuu 09, 2004, 13:27:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
Ja kun Oljo ilmeisimmin tietää Grimmauld Placen sijainnin ja sisäänkäynnit, niin miksei se voisi infota myös Narcissaa ja/tai Bellatrixia? Ja vaikka nämä kaksi eivät voisikaan yksin löytää taloa, he kaiketi pääsisivät sisään Oljon seurassa, juuei?


Ei. Ainakaan minun mielestäni. Mietin tätä ja olin vähällä liittää sen omaan viestiini, mutta sitten muistin kohdan jossa Harry tuli Kiltalaisten mukana ensimmäistä kertaa GP:lle. Harry ei pystynyt näkemään taloa, jonka kaikki muut näkivät, ennen kuin hän oli lukenut Dumbledoren viestin sen sijainnista. Tuo kohta kerrottiin siten, että Harryn olisi ollut viestiä lukematta mahdotonta seurata toisia taloon, hän olisi varmaan vaan nähnyt heidän katoavan tyhjyyteen edessään tai jotain muuta yhtä absurdia. Fidelius -loitsun ideanahan on nimenomaan sulkea salaisuus olinpaikasta  yhden henkilön sisään, ei siis kaikkien henkilöiden, joille tämä yksi on asiasta kertonut. Muutenhan juttu voisi levitä kuin kulovalkea, eikä Harrykaan olisi tarvinnut Ddoren viestiä, vaan olisi riittänyt että hän seuraa Moodya, Kingsleytä ja kumppaneita sisälle GP:een.

wertykaali

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #66 : Tammikuu 02, 2005, 14:57:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirame"
Ehkä Harry saa ne. Uskoisin, että saa. Mutta Harryllähän on jo pieni omaisuus. Olisihan mukavaa jos Weasleyt saisivat, kun ovat nin köyhiä. Taikka varmaan Sirius jätti rahaa Fredille ja Georgelle pilailukauppaa varten. Kun itse sellainen kelmi on niin varmaan uusia pilailijoitakin sitten suosii.
Taikka feeniksiläiset (oma keksintö :lol: ) saa ne rahat. On niillä kai jotain uusia luutahankintoja tms. en osaa sanoa...


Oletko unotanut, että Weaslyn kaksosilla oli kirjan lopussa bisnesasiat jo niin hyvällä mallillaan, että he pystyivät ostamaan itselleen "hienointa lohikäärmeen nahkaa" olevat takit. Ja kovasti yllätyn, jos Weaslyn perheelläkin ei ole jonkun verran rahaa kuudennessa kirjassa, sillä tokihan Fred ja George antavat osan rahoistaa vanhemmilleen (!!!) .

suskupusku

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #67 : Tammikuu 02, 2005, 17:30:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ibis"
Juups, minäkin veikkaisin Harrya. Kuulostaisi kaikkein luontevimmalta, kun Sirius ja James olivat parhaita ystävyksiä, Sirius Harryn kummisetä ja niin edelleen. Tai tosiaan kiltakin voisi olla. Niin tai Dumbledore.


Varmasti se on Harry kelle Sirius testamenttaa/testamenttasi rahansa. Se tuntuu minusta järkevimmältä. Voisihan hän yhtähyvin testamentata rahat Lupinillekkin, mutta kannatan silti Harrya. Vaikka olihan Lupin hänen hyvä ystävänsä, mutta kyllä Harry kuulostaisi järkevämmältä perijältä :P...

vedenneito

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #68 : Tammikuu 06, 2005, 00:25:09 »
Veikkaisin että sirius teki jonkun näköisen testamentin kalmanhaukiolla loukussa ollessaan...ihan vaan siltä varalta että kuolee...niinkuin kuolikin.
luonnollisesti perintö menisi siis harrylle...eihän siriuksella ole muita sukulaisia...ainakaan yhtään josta hän olisi pitänyt...tietysti voisihan hän antaa vaikka weasleyille rahaa perinnöksi, taisivat he nimittäin olla aika läheisiä..ja sirius varmasti tiesi että weasleyt ovat köyhiä. saattaahan se olla että siriuksella oli suurikin määrä kultaa, mutta hän käytti sitä säästeliäästi, tai ei juuri ollenkaan, miten hän esimerkiksi olisi voinut ilman mitään säästöjä av:ssa ostaa harrylle maailman kalliimman luudan tulisalaman?? toisaalta sekin on arvoitus että miten hän hankki sen
ankeuttajien vaaniessa joka kaupan nurkilla....tuskin koirana ainakaan...ehkä hän varasti sen...(poikkesin vähän nyt aiheesta.....anteeksi.)
sitten on  se talokin vielä...ehkä sirius  jätti senkin jollekkin, tosin hän inhosi sitä paikkaa...eikä se hänen mielestään ollut kovin hyvä lahjoitus.....en tiiä.-vedenneito-

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #69 : Tammikuu 02, 2016, 21:27:06 »
Mietin tässä (ja päätin herättää ikivanhan keskustelun, joka on taitanut alkaa ennen Puoliveristä prinssiä...), että kun Puoliverisessä prinssissä Dumbledore kertoi Harrylle hänen perineen Siriuksen rahat, miksei Remus saanut mitään? :D Minusta olisi ollut ihan kivaa, että Sirius olisi tukenut hyvää ystäväänsä rahallisesti, varsinkin kun hän olisi aika lailla ollut rahan tarpeessa. Toisin kuin Harry, joka oli ilmeisen varakas jo ennestään. Toki ihan kiva ele antaa kummipojalle rahaa, mutta tuskin olisi ollut kauhean vaikeaa jakaa Mustan suvun ilmeisen huomattava omaisuus muutamaan osaan. Sirius oli myös ilmeisen taitava kiertämään esimerkiksi sukunsa perintökaarta, joten esimerkiksi ihmissusien elämää vaikeuttavat lait tuskin voisivat viedä kokonaan Remuksen mahdollisuutta periä?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2016, 14:02:08 kirjoittanut Suru »
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Arion

 • Huffleclaw
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "I solemly swear I am up to no good."
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #70 : Joulukuu 18, 2016, 04:12:26 »
Huomasin tällaisen aiheen sattumoisin täällä ja päätin vilkaista ihan huvin vuoksi, ja pystyyhän tästä yhtä keskustelemaan!

Riippuu monestakin asiasta. Onko kyse sääntöperinnöstä vai ei? Onko Sirius tehnyt testamenttia ennen vankilaan joutumista? Onko hän tehnyt sellaista sen jälkeen ja jos on, niin onko se pätevä jne?

Jos Sirius on tehnyt testamentin (mikä ei kylläkään kuulosta Siriuksen tapaiselta) rahat menevät varmaankin Harrylle ja ehkä Lupinille. Jos taas kyse on sääntöperinnöstä tai siitä, että Sirius ei ole tehnyt testamenttia, ovat perijöitä Andromeda (mahdollisesti, hänethän on kai 'disowned' (miten tuon muuten suomentaisi?),  joten en tiedä periikö hän tällaisessa tilanteessa), Narcissa ja Bellatrix. Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.

Olettaisin, että brittiläinen velhomaailma noudattaa vanhaa brittiläistä perintömallia (velhomaailma tuntuu melko vanhanaikaiselta muunkin lainkäyttönsä suhteen), jossa sääntöperinnöt ym. ovat mahdollisia. Voi hyvinkin olla, että asia selviää meille myöhemmissä kirjoissa. Perittäväähän varmasti riittää. Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.

Koska testamenttihan sieltä löytyi, ja sellaista ei ehkä ihan tuosta vain kirjoiteta tosiaan, niin en yhtään ihmettelisi, että Sirius olisi vaarallisten aikojen takia jo ennen vankilaan joutumista kirjoittanut testamenttia. Hyvä huomio, että miksei Remus? Entä, jos James ja Sirius sielloin juuri epäili Remusta, kuten he tekivät? Tämä olisi hyvä syy jättää perintö Remukselta ohi. Ja totta kai, kun James ja Sirius on hyviä ystäviä, että he testamenttasivat vaikkapa päittäin? Ja jos Sirius on testamentannut Potterien nimelle varansa, niin silloinhan Harry sen perinnön saa.

Tällein, pieni mietintä, mitä olisi voinut mahdollisesti tapahtua.
"Maailman ihanin puuskuh!" (Jénaminya)

Ara -> Arion

Poissa Ellupellu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #71 : Tammikuu 28, 2017, 19:21:14 »
En yhtään tiedä, epäilen että rahat sai harry. Koska siinä puoliverisessä prinssissä sanottiin että sirius testamenttasi kaiken omaisuuden harrylle.Elluspellus