Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil  (Luettu 7830 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« : Lokakuu 28, 2002, 23:11:59 »
NEO#37 - Parvati & Padma Patil

Parvati -> sanskrit "daughter of the mountain" "vuoren tytär" -> vuorien jumalatar (hindu) -> yksi Shivan vaimon monista nimistä -> norsunpäinen poika
Padma -> sanskrit "lotus" -> lootuksen kukka -> Gangesin (joki) jumalatar (hindu) -> vuorien jumalattaren sisar -> myös Ramaa ja Lakshmia kutsutaan Padma -nimellä -> "Padma Bhushan" eli "Order oh the Lotus" eli "Lootuksen Ritarikunta"

Patil -> "Patel" on yleinen sukunimi Intiassa -> "thin", "fine" eli "ohut", "hyvä"

Kaksoissisarukset Parvati ja Padma Patil eivät ole niinkään suurta osaa näytelleet pottereissa, ainakaan toistaiseksi, mutta kenties heillekin on luvassa jotain toimintaa. Parvati on Harryn ja kaverusten lailla rohkelikko, kun taas Padma on korpinkynsi. Parvatin ja Padman nimet ovat heidän rooliensa "vähäpätöisyydestä" huolimatta hyvinkin kiinnostavia, joten ei ollut mitään syytä jättää niitäkin tutkimatta.

Parvati on sanskriittiä, ja se tarkoittaa vuoren tytärtä. Parvati onkin hindujen vuorien jumalatar ja Shivan puoliso. Shivan puolisona hän kivesi tien rauhan ja ilon maailmaan leviämistä varten. Jumalattarena hänellä on monta nimeä, jotka johtavat niin hänen puolisonsa kuin hänen vanhempiensa nimistä (Parvataraja ja Mena) eikä hänen ihmisenä syntymisensäkään ole merkityksetön asia. Kullakin hänen nimellään on merkitystä, mutta koska meitä nyt luonnollisestikin kiinnostaa vain Parvati, on hän siis vuoren tytär. Vuori on järkkymätön asia meille, jotka elämme vain hyvin vähäisen ajan. Vuoret kuitenkin syntyvät, kun mannerlaatta työntyy hitaasti toisen laatan alle. Luonto kuluttaa vuoria siinä missä ihmistäkin, ja se tekee Parvatista mielenkiintoisen hahmon. Hänessä on vankkaa pysyvyyttä, kuin myös hidasta kulumista ja kuolemaa. Vuorien on kauan uskottu olevan portti taivaaseen, petollinenkin reitti. Jumalattarena Parvatilla on paljonkin merkitystä, muun muassa hedelmällisyys on hänen heiniään. Mielenkiintoisinta kuitenkin ehkä on hänen norsunpäinen poikansa; Ganesha, joka on viisauden ja älykkyyden jumala. Parvati myös tuhosi Kalin, joka oli kuoleman jumalatar.

Padma on yhtä kaikki sanskriittiä. Sen merkitys on lootus, joka on kukka. Tämä kukka symbolisoi mystiikkaa, kauneutta, puhtautta ja viisautta. Padma on Parvatin sisar niin pottereissa kuin intialaisessa mytologiassa. Padma on myös jumalatar, hänen "aluettaan" on Ganges -joki, jossa ihmiset puhdistautuvat synneistään. Gangesissa kylvetään tietyn juhlan, maha kumbha mela, aikana. Lootuskukka on buddhalaisen totuuden keskus, Ganges taas hindujen puhdistautumisen pääpaikka. Lootus nousee mutaisesta suosta kohti taivaita puhtaana, mutta sen juuret elävät synkkyydessä.

Patil johtaa melko suurella todennäköisyydellä yleisestä intialaisesta sukunimestä Patel. Patil kuitenkin tarkoittaa suorana käännöksenä hindistä "hienoa" ja "ohutta".

Onko Patilin sisaruksilla sitten merkitystä potterien kannalta? Miksi ei olisi? Parvati Shivan (mahtavimman hindujumalan) puolisona, ja älykkyyden jumalan äitinä on varmastikin merkityksellinen. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, etteivät romanttiset kuviot pottereissa mene niinkuin on vihjailtu, joten Parvatilla voi hyvinkin olla puolisona ja äitinä tulevaisuudessa väliä. Mitä Padmaan tulee, hän voisi tulla merkitykselliseksi puhtautensa puolesta. Hän voi olla apuna pimeydestä, tuosta synnistä, puhdistautumisessa tavalla tai toisella. Patilien "ohuus" voi olla vihje siitä, kuinka heitä nyt vain vähätellään, mutta todellisuudessa heillä on "hieno" merkitys. Kaksosten sijoittelu eri tupiin on luultavasti todellakin merkityksellinen, Parvati on rohkea ja Padma taas älykäs. Ja kenties älyn ja rohkeuden halutaan nyt todella pelaavan yhteen.

Näistä hindujumalattarista löytyy paljonkin lähdetietoa, tässä luultavasti vain meidän kannaltamme oleellisia seikkoja. Mikäli kiinnostuksesi kuitenkin heräsi, suosittelen seuraavaa osoitetta: http://www.umich.edu/~hindu/shrine/shrinemain.html

Poissa JFA

 • Halihörhö
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Pyhmis
  • Facebook
 • Pottermore: StoneSnidget154
 • Tupa: Puuskupuh
Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« Vastaus #1 : Tammikuu 20, 2003, 20:04:18 »
Aarteenmetsästäjän tämän päiväisessä jaksossa oli Parvatin taikamalja, joka näyttää tulevaisuuteen. Tai no tarkemmin siis, se näyttää katsojan tosirakkauden, tms.
Onko tuolla maljalla jotain 'todellista' perää kuin TV-sarjan jakso?

Eikös juuri Parvati yhdessä Lawenderin kanssa olleet hyvinkin innokkaina Punurmion tunneilla?

JFA
Petunia Dursley for the next DADA teacher. Seriously!

Eleanor

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« Vastaus #2 : Tammikuu 21, 2003, 19:20:57 »
Koska sisarusten nimet ovat kovin intialaisia, niin voisikohan olla mahdollista että he ovat intialaista syntyperää? Tai vaikka niin että isä on intialainen ja äiti englantilainen. En ainakaan usko että Patil on kovin yleinen englantilainen sukunimi. Jos Parvatilla ja Padmalla olisi sukulaisia Intiassa hehän voisivat ottaa yhteyttä intialaisiin velhoihin ja noitiin, jotka voisivat toimia lisätukena Voldemortia vastaan. Ehkäpä liian kaukaa haettua.

Poissa Lenune

 • Viipaltaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« Vastaus #3 : Helmikuu 14, 2008, 13:54:19 »
Hmmm. Mielenkiintoista! Oli pakko tulla työntämään oma lusikkanikin soppaan. Nimittäin minä satuin muutama viikko sitten jostain kirjasta ihan ohimennen huomaamaan, että jossain uskonnossa Parvati tarkoittaa tuhoajaa tai paholaista. Olisiko ollut joku budhalaisuus (en todellakaan mene allekirjoittamaan tätä...)

Aloin sitten miettiä tätä asiaa ja tuli mieleen, että pitääkin käydä täällä katsomassa onko asiasta puhuttu jo. Mietin myös sitä tärppiä lukiessani, että voisiko tämä olla jotenkin ennustava nimi (tuhoaja) ja olisiko siis Parvatilla vielä jonkinlainen rooli, jossa hän jostain syystä olisikin pahisten puolella. kuitenkin DH:n lukeneena en keksinyt mitään, joten nämä teidän aiemmat pohdintanne näyttävät kyllä todennäköisemmiltä kuin omani.
"Tuohan kapteenillesi tuo horisontti." Jack kehotti rakkaitaan, miestä ja laivaa.

Varo liittymästä heihin, jotka usko eivät enää mihinkään. - CMX

Monica

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« Vastaus #4 : Joulukuu 16, 2008, 17:18:06 »
No mä en tiiä muuta Patillin kaksosista muutakun et ne oli Harryn ja Ronin pareja tansseissa ja niiden tuvat ja vähän muuta. Mut sen tiiän kans et Parvatin pahin pelko on Muumio mut mikä Padman on ? Onko se sama? No sitä en tiedä.

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #37 - Parvati & Padma Patil
« Vastaus #5 : Lokakuu 03, 2010, 11:10:21 »
Mielestäni Padman pelkoa ei mainita kirjassa, koska Pimeyden Voimien Suojautumisen tunnit olivat kuten useimmat muut tunnit tuviltaan Rohkelikko - Luihuinen ja
Puuskupuh - Korpinkynsi. Padma oli muistaakseni Korpinkynsi. Padmakin esiintyi hyvin vähän kirjoissa, lähinnä siinä pohdinnassa että miksi Parvati meni Rohkelikkoon ja Padma Korpinkynsiin.
Häntä mainittiin muutaman kerran siitä myöhemminkin ja eikös neljännessä kirjassa/leffassa hän ja Parvati kulkeneet käsikynkkää Harryn ohi ja huusivat ''Hi Harry!'' yhteen ääneen?

- Betaé.