Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset  (Luettu 5068 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset
« : Lokakuu 28, 2002, 23:02:21 »
NEO#28 - Creeveyn veljekset

Creevey, Colin -> Nicholas -> kansan voitto -> piispat -> lintu
Creevey, Dennis -> Denis -> Dionysos -> viinin- ja teatterinjumala -> Ville Vallaton (Dennis the Menace)
Creevey -> todenköisesti sanojen creepy ja to chevy sekoitus

Harryn fanclubin ykkösjäsenet, eli Creeveyn veljekset, ovat hekin saaneet vallan mainiot nimet kannettavakseen.

Colin, jonka Harry ensimmäisenä tapaa, on varsin suuri rasite Harrylle. Colinin nimi juontaa juurensa Nicholaksesta joka taas tarkoittaa kansan voittoa. Nicholas -nimeä ovat kantaneet monet piispat ja ystävämme Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, jonka oma nimi oli varsin mielenkiintoinen pikku palapeli. Suoralta kädeltä voi melkein olettaa, että Colin on Harryn fani loppuun asti. Hänestä saattaa matkan varrella olla jopa jotain iloa Harrylle, sillä tuskin hän turhaan on saanut nimeään piispoilta. Hän saattaisi nousta tärkeään asemaan, sitten kun taistelu hyvän ja pahan välillä on jo ohitse. Siis seitsemännen kirjan lopulla, ja sen jälkeen. Yllättäen löysin myös linnun, jota Coliniksi kutsutaan, ja se sai minut ajattelemaan yhtä kaikki, niin Dennisin nimen teatterikytköstä kuin viestien viemistä. Kenties Colinilla on paikka varattuna tärkeänä viestin viejänä.

Colinin nuorempi veli Dennis esiteltiin sarjassa varsin miellyttävällä tavalla. Dennis on hyvinkin paljon isoveljensä kaltainen, mutta ehkä hivenen hössömpi. Dennisin nimi tulee kreikkalaiselta viinin ja teatterin jumalalta, Dionysokselta. Mikä herkkupala nimeksi.. Siinä missä Dennisin isoveli nousee suurmieheksi taistelun jälkeisessä elämässä, voi Dennis taas olla vieläkin suurempi mies tai sitten täysin viihdytys pohjalta elävä mies. Toivon vain, että kyseessä ei ole alkoholismiin taipuvainen kulttuurineuvos, vaan suuren luokan hyväntekijä ja kulttuuriasiantuntija. Teatterin jumala toi mieleeni myös mahdollisuuden, jossa Colin ja Dennis vain teeskentelisivät koko tämän "Harry on kingi" -jutun, mutta miksi, sitä en vielä tiedä.. Dennisin liittäminen Ville Vallattomaan saa varsin ikävän kujeilun maun tähän juttuun, ja teeskentely nousee yhä enemmän pintaan.

Creevey on ollut hankala pala itse kullekin. Yleisesti ottaen on päädytty siihen vaihtoehtoon, että creevey on yhdistelmä englannin sanoista creepy ja to chevy. Ja on myönnettävä, että siinä on järkeä. Harrysta on täytynyt tuntua kammottavalta, ehkä jopa pelottavalta, kun Colin on seuraillut häntä kameransa kanssa. To chevy taas on verbi, joka merkitsee yhä edelleen seuraamista ja metsästämistä ja sitähän tuo Colinin kameraseikkailu on ollut.


Jujo

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset
« Vastaus #1 : Heinäkuu 20, 2009, 18:09:21 »
Hei tuli kysymys mieleeni, miten Creeveyt (ainakin Colin) ovat Tylypahkassa KV:ssa vaikka he ovat jästisyntyisiä?

Korjatkaa jos olen väärässä.

- Jujo

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset
« Vastaus #2 : Heinäkuu 20, 2009, 22:16:10 »
Rowlingin mukaan Colin ei ollut kyseistä lukuvuotta Tylypahkassa, vaan hän tuli vain lopputaisteluun Fredin ja Georgen ja muun AK:n väen kanssa.
Terve kaikille!

Poissa Mosaiikkityttö

 • Hobitti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • X reason to live
 • Pottermore: MoonRose22626
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset
« Vastaus #3 : Lokakuu 02, 2010, 20:14:49 »
Mutta pojistahan ei ole saatu minkäälaista tietoa mitä heille tapahtuu taistelun jälkeen, no se ainakin on selvää, että Colin kuolee, mutta entä sitten Dennis? Missä kirjassa muuten Dennis tuli kuvioihin? Nelosessa kenties

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #28 - Creeveyn veljekset
« Vastaus #4 : Lokakuu 03, 2010, 11:00:37 »
Dennis tuli neljännessä. Eikö hän ollut se, jolle Hagrid antoi oman jättiläis kärännahka takkinsa pojan tippuessa järveen ja mustekalan nostaessa tämän ylös?
Hänhän mainitsi tunteneensa jonkin niljakkaan ihoansa vasten jos oikein muistan. Dennisistä ei ole saatu tietoa,
mutta minusta on kivempi kuvitella hänellekin onnellista loppua kuin tuskallista kuolemaa tai mitään pultsarielämää. Muserruin kun luin jostain, että Colin kuolee jossain tulevaisuudessa.

- Betaé.