Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #27 - Gilderoy Lockhart  (Luettu 5229 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #27 - Gilderoy Lockhart
« : Lokakuu 28, 2002, 23:00:50 »
NEO#27 - Gilderoy Lockhart

Lockhart, Gilderoy -> engl. gild "kullata" -> balladin maankulkija, tavattoman komea -> Lockhart -> kaupunki Australiassa ja Texasissa -> John Gibson Lockhart -> engl. lock "kiharat" tai "lukko"

Vaikka Gilderoy Lockhart on jo joukosta poistunut, Pyhän Mungon Taikatautien Sairaalaan, ei se estä hänen nimeään tulkitsemasta.

Gilderoy on tunnettu eräästä englanninkielisestä balladista tavattoman komeana maankulkijana. Gilderoy sanaa ravistellessa saadaan irti englannin sana gild, joka tarkoittaa kultaamista. Kuten jo olemme saaneet kokea, on moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä. Gilderoyn kultaus rapisi melkein kertalaakista Salaisuuksien kammiossa, tai sinne mennessä. Valheellinen elämä vaatii veronsa, ja parhaimmastakin jäljitelmästä kultaukset lohkeilevat.

Lockhart -nimisiä kaupunkeja löytyy maailman kartalta ainakin kaksin kappalein. Sekä Texasista että Australiasta voi tämän nimen kylteistä bongata. Meidän Gilderoymme on kuitenkin tainnut saada nimensä lähinnä tuon australialaisen perusteella, sillä Australian Lockhart sijaitsee lähellä Wagga Waggaa. Ja sen päättelyn voi tehdä eräästä hänen kirjastaan, jonka nimi englanniksi on Wagga Wagga Werewolf (Iloinen aika ihmissusien kanssa). Lock tarkoittaa myös kiharaa, ja oletan että Gilderoylla oli kullatut kiharat..

Skotlannissa on tunnettu myös lakimies ja kirjailija nimeltä John Gibson Lockhart. Tämä mies kirjoitti seitsemän kirjan pituisen biografian appiukostaan Sir Walter Scottista. Seitsemän kirjaa löytyy myös Gilderoyn oppikirjaluettelosta (kirjoja on tosin kaksi vielä lisää). John Gibson Lockhart tosin ei kirjoittanut tehdäkseen itsestään puolijumalan, mutta liippaa tarpeeksi läheltä.

Gilderoyn kultaus rapisi hänen kertoessaan hänen varastaneen toisten tekemisiä ja omien ne. Gilderoy koki "loppunsa" ja joutui sairaalaan, jossa hän toivon mukaan pysyy vielä kauan. Tosin Rowling jätti hänet eloon, mikä voi ennakoida hänen paranemistaan..

Poissa gnomad

  • Hämärän
  • Vuotislainen
  • Severus & Remus by Ildi
Vs: Nomen Est Omen #27 - Gilderoy Lockhart
« Vastaus #1 : Lokakuu 30, 2007, 20:16:50 »
Mirzam jätti nimien loppuosat tulkitsematta, niin lisättäköön:
Roy nimenä englannissa väännetty joko gaelista - punainen tai ranskasta - kuningas
Hart on urospeura, ja sukunimenä käytössä

"Kulta-Kuningas Kutri-Hirvas" :)
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay