Kirjoittaja Aihe: Hiphop/rap  (Luettu 22973 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

nanna

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« : Toukokuu 11, 2003, 13:13:56 »
Eli siis kuunteleeko kukaan teistä rappia, Dr.Dre, Eminem, Xzibit, Snoop doog ja sellaisia? Minun velikultani on 'pakkoittanut' minut pitämään näistä, koska sitä kuuluu joka päivä täällä talossa aika kovaa, että.

En kyllä oikein tiedä miksi edes pidän rapista, eihän sen mukana voi edes hirveästi lauleskella, mutta jokin siinä vain iskee. DMX taisi olla ensimmäinen ulkomaalainen rappari (lukuunottamatta Eminemiä), josta aloin pitämään.

Muuten Dr. Dre feat. Xzibit & Eminem: Whats the difference between on aivan tosi hyvä. Siinä se saundi on jotenkin sellainen tosi hauska ja muutenkin hyvä. Kannattaa tutustua!

 Tänne saa kirjoittaa siis kaikesta hiphoppiin liittyvästä, ettei tule miljoonaa samaa aihetta käsittelevää topicia.
`Amon´

*Muoksis*

Unohdin aivan Tupacin. Ah, voiko ihanampaa ihmistä maanpäältä löytää? Kuvitelkaa nyt sitä elämää, neljä vuotta linnassa, pari kertaa näitä ampumisyrityksiä ja lopulta se sitten 25-vuotiaana kuoli.
Tupac kirjoitti pienenä runoja ja tanssi balettia, oikein itku tulee, kun ajattelee sitä miestä.
Tupac 4-ever

Keara

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2003, 13:56:17 »
Kyllä, minä kuuntelen rappia. Eminemia ja RDN:ää lähinnä. Eiväthän kaikki niiden biisit iske, mutta rapissa on aina sanomaa ja siihen pääsee niin helposti sisälle.
Rap leimataan helposti keskenkasvuisten teinipeelojen musiikiksi. Mutta kyllä tällainen tosikkokin rappia kuuntelee^^

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #2 : Toukokuu 11, 2003, 17:12:52 »
nojaa. siskoni (joka lukee vieressäni) pakotti minutkin kuuntelemaan sitä  :twisted:  äiti ja isä aina hakkasi seinää ja huusi: "hiljempaa se toosa!" kun sisko kuunteli.. ensimmäisiä mihin se mut tutustutti tais olla eminem (kun se ei ollut vielä mikään iso stara) ja cypress hill. sitten tuli kaikenmaailman snoop doggya ja muuta.. mutta en mä levyjä osta tms. jos satun kuuleen radiosta tai mtv:ltä jonkun hyvän biisin niin lataan winamppiin. mulla käy aina niin, että kun kuulen jonkun hyvän biisin ja ostan ceedeen niin kaikki muut kappaleet sillä ceedeellä on syvältä. en toista virheitä. :)

Slipper

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #3 : Toukokuu 11, 2003, 17:52:10 »
kyllä niin rappia kuuntelee. en mä kuitenkaan mikään fani olen. enkä oikeestaan omista mitään rap-ceedeitä. mutta tykkään kuitenkin kuunnella. se on niin kivaa, kun siinä on kivoja erilaisia rytmejä ja niihin pääsee sisään aika helposti. tykkään rytmeistä ja taustamusiikki yleensä iskee. ja ne rapparin äänet... niillä on yleensä tosi ihkuna ääni. :) tykkään yleensä sellasista erilaisista rap-biiseistä. inhoan sellasia lällänlällänlää -lässytysbiisejä. sellaisia kuin esim. osa Eminemin biiseistä on. mutta kaikkein paras biisi on Sing for the moment. varsinkin sen kertosäe..:)

Fear

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #4 : Toukokuu 12, 2003, 15:00:11 »
Hiphoppia ja jonkun verran rappiä tulee kuunneltua aika paljon, koska harrastan hiphoppia ja streed-dancea. Rapissa on usein jotain sanomaakin, niin että sitä jaksaa kuunnella, mutta kaikki tuollainen mtv-sonta jossa pari teinigangstaa haistattelee kadulle ottaa pattiin.

Irulan

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2003, 17:02:23 »
Kyllä sitä kuulee, váikka ei aina haluiskaan.  Rap on mielestäni ehdoitta vaan melua. Tietysti poikkeus vahvistaa säänöt, eli yksi kultahippu katinkullan keskellä.
2pac.
Siinä artisti johon olen jäänyt koukkuun. En tiedä hepusta yhtään, siis yhtään!! Olen kuullut häneltä kaksi kappaletta: Changes ja Letter 2 my unborn ja enempää en haluakaan kuulla. Ymmärtääkseni Mr. on kuollut, vaikka ei sitä koskaan voi sataprosenttisesti uskoa kun isoveli sannoo. Tämä on siis kappaleen Changes ensimmäinen säkeistö. Tästä mä siis tykkään kovasti.

I see no Changes, I wake up in the morning and I ask myself
Is life worth living should I blast myself
I'm tired of being poor and even worse I'm black
My stomach hurts so I'm lookin for a purse to snatch
Cops give a damn about a negro
Pull a trigger kill a nigger he's a hero
Give the Crack to da kids who da hell cares
One less hungry mouth on a welfare
First ship 'em dope let 'em deal to brothers
Give 'em guns step back let 'em kill each other
Time to fight back thats what Huey said
2 shots in the dark now Hueys dead
I got luv for my brothers
But we could never go no where 'less we share with eachother
We need to make some Changes
Learn to see me as a brother instead of two distant strangers
And dats how its supposed to be
How could I ever take a brother if he's close to me, uh
I love to go back to when we played as kids
But things change, and thats the way it is

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #6 : Toukokuu 12, 2003, 17:50:04 »
Eminem. 50 Cent. 2pac. Dr. Dre. Obie Trice. D12. Snoop Dogg.

Yllämainitut jyräävät. Forever ;)

Rap on parasta musiikkia maailmassa, ja muuta en juurikaan kuuntele. Pikkuveli taisi minullakin olla se henkilö, joka sai innostuksen aikaan, ja nyt olen ihan koukussa ja fani ja kaikkea.

Pidän rapistä varmaankin siksi, että siinä puhutaan suoraan. Sanotaan se, mikä on sanottavana eikä kierrellä ja kaarrella kuten yleensä popissa. Rapparit kertovat usein huumeista, tappeluista ja aseista, mikä on yleensä heidän elämälleen osunut. Onko järkevää laulaa levyllinen täyttä p*skaa rakkaudesta ja sen ihanuudesta, jos siitä ei satu olemaan kokemusta. Esim. Eminem on istunut paljon linnassa ja tietää tasan tarkkaan mitä sana ase tarkoittaa. Jotkut biisit on tarkoitettu toisille julkkiksille, enemmän tai vähemmän imartelevasti.

Suosittelen rappiä kaikille, tosin kaikkiin se ei kyllä iske. Minulle se kolahti noin vuosi sitten tai joskus silloin, ja pidän siitä vieläkin :)

muok:

Irulan, kyllä 2pac on kuollut. Valitettavasti :( Hänet ammuttiin. Lisää tietoa löytyy osoitteesta: http://groups.msn.com/KlikkaaEminem/2pacshakur.msnw
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Poissa Pentu

 • müü
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #7 : Toukokuu 12, 2003, 19:37:17 »
"Kaikki" rap ja hiphop musa uppoaa, tosin missy elliot(tai-mikä-nyt-olikaan?) ei oikein.

Pidän rapista ehkä juuri sen takia, että sanotuksiin pitää panostaa paljon enemän, kun jossain "love songissa".
Ja kyllähän Eminemillä on melodisia pätkiä paljonkin Hailey´s songin kaks ekaa säkeistöä ja kertosäe Cleaning Out My Closetin kertosäe ym.
Jos ei koskaan putoa, ei ikinä opi luottamaan köyteen.

Avery

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #8 : Toukokuu 18, 2003, 07:13:32 »
Pidän Amerikkailaisista West Coast räppäreistä, he tekevät hyvää musiikkia, jota kuuntelen mielelläni. East Coastin räppäreillä on outo tyyli, siitä en pidä laisinkaan.

Hyviä räppäreitä ovat muummoassa Tupac (2pac), Dr.Dre, 50Cent ja Snoop Dogg osaa myös räpätä. Harmi vaan, että East ja West Coastin välillä on aina hirveät tappelut, ihmisiä jopa ammutaan rapin takia. Esimerkkinä tästä, vaikka Tupac.

Syy, miksi en pidä suomalaisista räppäreistä on seuraava.
He esittävät kovasti amerikkalaisia ja yrittävät räpätä jostain köyhästä slummielämästä, vaikka ovat kotoisin ihan Suomesta, ja vieläpä useimmiten rikkaasta perheestä.

Fintelligens on huono tämän takia, mutta on myös toinen syy, heistä kummatkin räppäävät hirveän möreällä äänellä, mistä en pidä laisinkaan. Ainoa kohtuullinen suomiräppibändi on Kapasiteettiyksikkö.

Tiivistelmä: Pidän Amerikkalaisesta räpista.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #9 : Toukokuu 18, 2003, 10:51:19 »
Irulan >> sinun pitäisi kyllä kuulla 2pacin Thugz Mansion! se on feat. nas. muistaakseni. se on aivan ihana!!

Hohka

 • Ankeuttaja
Mh...
« Vastaus #10 : Toukokuu 18, 2003, 14:14:10 »
Minuun rap ja hiphop eivät taas uppoa, eivät lainkaan. En edes ymmärrä sitä. Onko se edes musiikkia, jos "laulu" on sanojen sanelemista ja jou-huutoja sinne sun tänne? Ei kaikki rap-biisit varmaankaan tällaisia ole, mutta minä en vain käsitä sitä "musiikkia".

[/offtopic] Ehkä tähän inhooni liittyy myös muodikkuus. Rap ponnahti muotiin ja erityisesti pojat saivat jalkaansa telttahousut ja päälleen jättisuuret paidat. Oli niin muodikasta että. Eräs loistavan naurettava ja samalla suunnattoman raivostuttava esimerkki on muutama poika meidän koulustamme: yhden yön aikana heidän hiphop-housunsa vaihtuivat mustiin farkkuihin ja taskujen pielessä roikkuviin ketjuihin. Säälittävää. [/offtopic]

Mutta en todellakaan ymmärrä sitä. Painat nappia, konemusiikki alkaa soida ja lausutaan muutama runomittainen lause päälle. Ei kiitos. Tämä on minun mielipiteeni.

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #11 : Toukokuu 18, 2003, 17:33:00 »
En voi sietää. Rap ja hiphop on musiikin lajeina ainoat, joita en ole koskaan käsittänyt enkä luultavasti koskaan tule käsittämäänkään. Tästä kyllä joku vielä vetää herneet nenään, mutta tämä on vain mun mielipide..
Hopparit yleensäkin on olevinaan jotain kovempaa kuin mitä ovatkaan (siis en henkilökohtaisesti tunne ainoatakaan hopparia, sanon tämän vain sen vaikutelman perusteella minkä olen saanut) ja aika moni hoppari on n.13-15 vuotias. Eli siinä iässä, jossa haetaan omaa itseä ja usein yritetään olla jotenkin erilaisia. Kyllä, olen itse käynyt sen vaiheen myös läpi, tosin punkkarina, joten luultavasti tiedän mistä puhun.

Tietysti on poikkeuksia, hoppareita jotka ovat aitoja, enkä heitä tässä nyt tarkoita. Puhun lähinnä niistä, jotka pukevat päälleen telttahousut ja hupparit, mutta kun joku muu musiikki tai tyyli tulee muotiin, he vaihtavat  linjaa. Aidot alakulttuurin edustajat vaan ovat harvassa ja tarkoitan tällä kaikkia alakulttuureita.

Jos radiosta tulee hiphoppia, vaihdan yleensä heti kanavaa. En ymmärrä miten moista edes musiikiksi kutsutaan. Toisaalta joissain biiseissä on jopa melodiaa, mutta suurin osa on kuitenkin järjetöntä machoilua tuuman paksuiset kultaketjut kaulassa. Musiikki, jota itse kuuntelen, on aivan eri planeetalta rapmusiikkiin verrattuna. Tarkoitus ei kuitenkaan ole puolustaa omaa musiikkimakua, vaan lähinnä sanoa oma mielipide asiasta.

Jokaisella kuitenkin on omat henkilökohtaiset mieltymyksensä ja olisihan se tylsää, jos kaikki pitäisivät samanlaisesta musiikista.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #12 : Toukokuu 18, 2003, 18:50:10 »
Irvikissa >> nämä ns. "uushopparit" ovat säälittäviä. yrittävät olla epätoivoisesti jotain muuta kuin itsensä. niistäkään minä en pidä. ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..

Qwerien Elriondra >> nämä jäljittelevät idiootit on ärsyttäviä, myönnetään. mutta ei rap ole niin yksinkertaista kuin luulisi. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. jos kuuntelet jotain tuntematonta laulua ja sulla on siihen sanat edessäs. et siis ikinä ole kuullut sitä, niin mistä vetoa että pystyisit laulamaan sen. mutta auta armias jos sulla on jonkun tutunkin rapin sanat edessä. tulos: kieli solmussa. eri kappaleissa on aina tietty rytmi jota räppärit noudattaa ja joskus ne voi sanoa niin nopeasti ettei ehdi edes tajuta. ja jotkut sanat on tosi vaikeita lyhennöksiä oikeista tms. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. voin sanoa omasta kokemuksesta. sitäpaitsi useimmiten rapissa on joku sanoma, toisin kuin tyhjänpäiväisessä lallattamisessa.

"Tell me why are we, so blind to see
That the one's we hurt, are you and me"

"A place to spend my quiet nights, Time to unwind,
so much pressure in this life of mine, I cry at times,
I once contemplated suicide and woulda tried
But when I held that nine all I could see was my mama's eyes
No one knows my struggle, they only see the trouble
Not knowing it's hard to carry on when no one loves you
Picture me inside the misery and poverty
No man alive has ever witnessed struggles I survived
Praying hard for better days, Promised to hold on
Me and my dogs don't have a choice but to roll on
We finally found a spot to kick it
Where we could drink liquor and no one bickers over trick shit
A spot where we could smoke in peace
And even though we Gs,
We still visualize places that we could roll a piece
And in my minds eye, I see this place the players go and pass it
Got a spot for us all, So we can ball
At Thug'z Mansion"

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #13 : Toukokuu 18, 2003, 18:58:08 »
Lainaus
ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..

No niin, siinä se nähtiin, en ole asiantuntija koska en kyseistä musiikkilajia/tyyliä niin tunne enkä seuraa. Pahoittelen erehdystäni =)

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #14 : Toukokuu 19, 2003, 02:21:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..


Pyh ja pah. Hiphop-musiikki on mielestäni ihan kelvollinen termi. Itse en ole koskaan pahemmin rapista puhunutkaan. Kuten jo aikasemmin sanoin tuolla Avain-topicissa, rap on mielestäni ennemminkin se artikulointi tapa, jota ei voi lauluksikaan kutsua. Kukaan ei voi tarkkaan määritellä noita termejä ja siksi voidaan mielestäni puhua hiphopista musiikkina tai hiphop-musiikista.

Lainaus käyttäjältä: "Darine"
nämä jäljittelevät idiootit on ärsyttäviä, myönnetään. mutta ei rap ole niin yksinkertaista kuin luulisi. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. jos kuuntelet jotain tuntematonta laulua ja sulla on siihen sanat edessäs. et siis ikinä ole kuullut sitä, niin mistä vetoa että pystyisit laulamaan sen. mutta auta armias jos sulla on jonkun tutunkin rapin sanat edessä. tulos: kieli solmussa. eri kappaleissa on aina tietty rytmi jota räppärit noudattaa ja joskus ne voi sanoa niin nopeasti ettei ehdi edes tajuta. ja jotkut sanat on tosi vaikeita lyhennöksiä oikeista tms. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. voin sanoa omasta kokemuksesta. sitäpaitsi useimmiten rapissa on joku sanoma, toisin kuin tyhjänpäiväisessä lallattamisessa.


Tuosta saa sellaisen kuvan että kuka vaan voi mennä ja laulaa täydellisen kirkkaalla äänellä mitä vaan. Nuotilleen ja kauniisti laulaminen ei todellakaan ole helppoa. Uskallan epäillä että se on paljon vaikeampaa kun räppääminen, koska räpissä ei ole melodiaa, siinä ei voi vetää nuotin vierestä. "Rytmikästä puhetta". Jos siis sinulla on tippaakaan rytmitajua ja osaat artikuloida selkeästi, sinä osaat räpätä. Pienellä treenillä voit jopa oppia oikeasti räppäämään.

Puhutaan siis flowsta, ulosannista, siitä kuinka selkeästi ja sujuvasti ne sanat soljuu ulos suusta. Nyt kun rap on pop, ja räppäreitä putkahtele esiin kun sieniä sateella on varsinkin helppo huomata kuinka melkein kuka vaan voi tehdä räppiä. Varsinkin suomenkieli on todella helppo räpättävä. Ja varmasti englantikin, sitä äidinkielenään puhuvalle.

Hiphopissa se hyvän ja huonon musiikin raja on paljon häilyvämpi kun muussa musiikissa. Vaikka jollain räppärillä olisi vaikka kuinka hyvä flow se ei kuitenkaan tee siitä räppäristä hyvää, jos taustat ja sisältö on jotain. Suurimmalla osalla mainstreamräppäreistä vain flow on kohdallaan. Jenkkilässä valtavirta kuuntelee varsin sisällötöntä räppiä, viimevuosien suurista nimistä positiivisena nousee esiin vaan Eminem, vaikka tämäkin on sillointällöin sortunut turhaan dissailuun, toisaalta mikäs siinä jos sanoo mielipiteensä selkeästi ilmi.

Mitä tulee Tupac Shakuriin, hän on gangstaräppäri, ja lyriikat ovat myös gangstaräppiä. Uskallan epäillä että ne jotka täällä hehkuttavat kyseistä herraa eivät kamalan tarkkaan kuuntele hänen lyriikoitaan, tai sitten ovat kuulleet vaan sen asiallisemman osan miehen lyriikoista. Mikä tuo thug mansion-läppäkin on olevinaan. (rikolliskartano) "So we can ball , At Thug'z Mansion" Tuossa on kyse vain rikollisen elämän ylistämisestä

Lainaus käyttäjältä: "tupac"
So I fucked your bitch
You fat mutha-fucka {Take Money}
West Side
Bad Boy Killers {Take Money}
You know who the realist is
Niggas we bring it to {Take Money}
[ha ha, that's alright]


Tuotako sinä kutsut sanomaksi? Tuossa uhotaan Biggielle ja kumppaneille.
Tätä schaissea sen miehen sanoitukset suureksi osaksi olivat, puolet biiseistä on täysin turhaa uhoa. Naisia halventavaa, rasistisia, ylimielistä bullshittiä.

suurin osa rap-sanoituksista on turhaakin turhemaa tyhjänpäiväistä lallattamista. Mutta kyllä amerikassakin niitä positiivisiakin esimerkkejä on. Itse henkilökohtaisesti pidänkin rapin alkukieltä englantia parhaana kuunneltavana, toki Suomestakin löytyy kuunneltavia englanniksi räppääviä, kuten Paleface, DJBB(Father metro), REdrama jne.

Jenkilässäkin on niin monta loistavaa yhtyettä/artistia, että niitä on turha lähteä luettelemaan, mutta hyvinä esimerkkeinä mm. Mos Def, The Roots, Common jne jne.

Oma henkilökohtainen suosikki on kuitenkin ruotsalainen englanniksi räppäävä Looptroop, jota on tarkoitus kesällä Ruisrockiinkin mennä katsomaan.

Lainaus käyttäjältä: "Avery"

Syy, miksi en pidä suomalaisista räppäreistä on seuraava.
He esittävät kovasti amerikkalaisia ja yrittävät räpätä jostain köyhästä slummielämästä, vaikka ovat kotoisin ihan Suomesta, ja vieläpä useimmiten rikkaasta perheestä.

Fintelligens on huono tämän takia, mutta on myös toinen syy, heistä kummatkin räppäävät hirveän möreällä äänellä, mistä en pidä laisinkaan. Ainoa kohtuullinen suomiräppibändi on Kapasiteettiyksikkö.


Tuo on jo kamalaa yleistämistä. Tuosta näkee kyllä heti ettei sinulla ole pienintäkään tuntemusta aiheesta. Suomessa tuosta "köyhästä slummielämästä" ei kukaan räppäri tosissaan kerro. Kapasiteettiyksikkö sitäpaitsi on mielestäni kaikkein amerikkalaismaisin suomenkielinen hiphop-kokoonpano. Sellaset klubiträkit ja blingbling-meininki mitä niillä on, eivät kuulu Suomeen. Jos vaikka tutustuisit sellaisiin yhtyeisiin kuten Ritarikunta tai Liisanpuisto, Ceebrolistics, Tulenkantajat tai Vapaapudotus, ja kelaisit tarkemmin niitä sanoituksia niin ehkä saisit tsäkällä kirkkaamman mielikuvan suomihiphopista. Tietenkin täytyy sanoa että tuollaiset yhtyeet ovat jopa Suomessakin melkein marginaaliryhmä.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #15 : Toukokuu 19, 2003, 12:46:24 »
Amon Karnak >> no ainakin mielipiteesi tuli selville  :twisted:  sitäpaitsi, se ON rappia. hiphop-musiikki termin voi vielä hyväksyä, mutta jos joku väittää kuuntelevansa hiphoppia niin haistakoon kukkasen. siintä huomaa taas, että ne on alkanut kuunnella rappia pari vuotta sitten jonkun eminemin kautta. Eminemillä mielipiteitä? no joopa joo. jos mä sanoisin, että Avaimella on mielipiteitä, niin saisin luultavasti muilta puheryöpyn päälleni, joka selittäisi että avain on vaan pikku teinikriminaali, joka yrittää olla niin että.. ehkä se onkin, mutta on silläkin mielipiteensä ja se tuo ne esiin. siis mitä tästä opimme? ***** minkälaisia mielipiteitä, kunhan niitä on.

Amon Karnak >> ja ilmeisesti näillä sun mainitsemillä tyypeillä on asennetta? Olen huomannut Rootsinkin hokevan pari kertaa motherfuckeria(myös snoop doggyn lempisana). Siinä vasta asennetta.

Tuossa on tuollainen "edit"-nappula, ettei tarvitse floodia, ja nuo valmishymiöt EI TOIMI! (lukekaa niitä ilmoitusasioita)
`A-muoks´

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #16 : Toukokuu 19, 2003, 15:01:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
Amon Karnak >> no ainakin mielipiteesi tuli selville  :twisted:  sitäpaitsi, se ON rappia. hiphop-musiikki termin voi vielä hyväksyä, mutta jos joku väittää kuuntelevansa hiphoppia niin haistakoon kukkasen. siintä huomaa taas, että ne on alkanut kuunnella rappia pari vuotta sitten jonkun eminemin kautta. Eminemillä mielipiteitä? no joopa joo. jos mä sanoisin, että Avaimella on mielipiteitä, niin saisin luultavasti muilta puheryöpyn päälleni, joka selittäisi että avain on vaan pikku teinikriminaali, joka yrittää olla niin että.. ehkä se onkin, mutta on silläkin mielipiteensä ja se tuo ne esiin. siis mitä tästä opimme? ***** minkälaisia mielipiteitä, kunhan niitä on.


Itse olen kuunnellut hiphoppia viidenneltä, ja olen at the moment lukion ensimmäisellä, ja kaikenlisäksi aikoinaan kun hiphopiia aloin kuuntelemaan kuuntelin juuri nimenomaan Tupacia, ja sillon minäkin sanoin aina kuuntelevani räppiä. Nykyään puhun ehkä hiphopista, hiphop-musiikista, räbästä, eikä kukaan old school-hoppipää ole tullut mulle siitä aukomaan.

Kuka sinulle on sanonut että se on räppiä, eikä mitään muuta? Kuka sen määrittelee? Sinäkö? Hiphop-kulttuuri on kehittynyt niin monen mutkan kautta ettei kukaan voi tarkkaan sanoa tai määritellä noita asioita niin tarkkaan, toki mielipiteensä saa pitää, mutta pidetään ne omina.

Ja kyllä Avaimellakin ihan hyviäkin mielipiteitä on, mutta sanotaanko nyt että se on vähän liian radikaali, tai yrittää olla. Ja Emineminkin lyriikoissa todellakin on sanomaa, mutta miehen sanat ovat mielestäni vähän ihmisläheisimpiä, ei kaiken tarvitse olla niin yhteiskuntakriittistä.

Tupac taas kertoo lähinnä siitä kuinka rankkaa on asua ghetossa, ja diilata huumeita ja juosta kyttiä karkuun. Mutta en missään vaiheessa väittänyt etteikö Pacillakin olisi sanomaa ja ihan oikeaa asennetta joissain biiseissä, siitä vaan nyt paistaa läpi se levyjenmyynnin tavoittelu (miksei Eminemin musasta myös, mutta vähemmän). Ja kuitenkin tulisi muistaa että hiphop-liike on syntynyt vastustamaan kaupallisuutta. Ironista kyllä se on tällä hetkellä se juttu millä kääritään isoimmat rahat.

Lainaus käyttäjältä: "Darine"

Amon Karnak >> ja ilmeisesti näillä sun mainitsemillä tyypeillä on asennetta? Olen huomannut Rootsinkin hokevan pari kertaa motherfuckeria(myös snoop doggyn lempisana). Siinä vasta asennetta


Ei se että sanoo motherfucker-sanan tee kenestäkään huonoa räppäriä, mutta kun katsotaan vähän miten sitä käytetään. Suurinosa räppäreistä kiroilee, mutta niin kiroillaan myös muussa nuorisomusiikissa. Mutta kun Tupac kiroilee varsinkin tuossa "Hit 'em up"-biisissä niin ettei sitä voi ottaa edes tosissaan, ja kaikkein uskomattominta on se että tuo ko. biisi on miehen Greatest Hits-kokoelmalla. Asiallisin biisi mitä mieheltä olen kuullut on ehkä "Brenda's got a baby" ainakin niistä mitä nyt tulee mieleen. Got My Mind Made Up on kanssa ihan hassu, mutta varmaan juuri siksi koska siinä on niin monta jäbää viereilemassa(Daz, Kurupt, Radman & Method Man) + tykkään siitä biitistä. Ei se mies mikään tyhmä ollut varmastikaan. Mutta kun me ollaan suomessa, eikä missään Oaklandin ghetossa, niin ainakin mun on vähän vaikea samaistua tuohon tekstiin. Tupacin pisteet laskee silmissäni myös sen vuoksi että se oli niin täysin rinnoin mukana siinä itä-länsi-sodassa, jossa ei ollut tippaakaan järkeä. Propsit siitä että uskalsi dissata Dan Quaylea niin suoraan.

Tuosta saa kuvan niinkuin rinnastaisit The Rootsin ja Snoop Doggin. Snoop Doggy Dogghan oli aikanaan Tupacin kavereita, olivat mm. yhdessä Death Rowlla jne. Snoop Dogg on täysi pelle, varsinkin nykyään.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #17 : Toukokuu 19, 2003, 15:31:41 »
*rauhanenkeli saapuu*
Hip-hop on oma kulttuurinsa. Rap-musiikki on osa hip-hoppia. Hip-hop ei ole rap-musiikkia – ja toisinpäin. Rap on taidemuoto. Hip-hop on kultuuri ilmiö. Hip-hop ei ole mustien ja latinojen omaa kulttuuria. Hip-hop on kaikista musiikki genreista kansainvälisin. Rap syntyi, koska nuoret halusivat ilmaista itseään. <---http://groups.msn.com/KlikkaaEminem/hiphopista.msnw

Lukekaahan tuo huviksenne.

Tietenkin jokainen kutsuu rappiä ihan sillä nimellä millä itse haluaa. Turha siitä on ruveta riitelemään tai keskustelemaan kovaa :P Itse sanon ainakin rap-musiikki, mutta onko sillä todella väliä?

Ja jokainen tykkää mistä tykkää. Ei kaikkien tarvitse tykätä 2pacista, eikä kaikkien tarvitse tykätä Rootsista. Ette voi sanoa mikä biisi ei saa olla jollain Greatest Hits levyllä, se nyt vain sattuu sillä olemaan ja ehkäpä se on joidenkin mielestä huippuhyvä. *rauhanenkeli poistuu*
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #18 : Toukokuu 19, 2003, 15:55:03 »
Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
*rauhanenkeli saapuu*
Hip-hop on oma kulttuurinsa. Rap-musiikki on osa hip-hoppia. Hip-hop ei ole rap-musiikkia – ja toisinpäin. Rap on taidemuoto. Hip-hop on kultuuri ilmiö. Hip-hop ei ole mustien ja latinojen omaa kulttuuria. Hip-hop on kaikista musiikki genreista kansainvälisin. Rap syntyi, koska nuoret halusivat ilmaista itseään.
Tuohon kirjoittajaan minä viimeiseksi uskon. Hip-hop on kulttuuri-ilmiö, hiphop on nuorisoliike, hiphop on vaikka mitä. Tosi ristiriitaista kun ensin sanotaan että hiphop ei ole rap-musiikkia, mutta sitten sanotaan että hiphop on kaikista musiikin genreistä kansainvälisin. Tuskin siinä kuitenkaan sanotaan että on erikseen rap-genre ja hiphop-genre.

Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
Tietenkin jokainen kutsuu rappiä ihan sillä nimellä millä itse haluaa. Turha siitä on ruveta riitelemään tai keskustelemaan kovaa :P Itse sanon ainakin rap-musiikki, mutta onko sillä todella väliä?
Enkö ole tehnyt mielipidettäni tarpeeksi selväksi? Olen tässä kokoajan yrittänyt kertoa että mielestäni ei ole väärin puhua hiphopista musiikkina, enkä ole kyllä sanonutkaan että rap-musiikki olisi väärä termi, ja tottakai te pidätte sitä oikeempana koska se on yleisemmin käytetty.

Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
Ja jokainen tykkää mistä tykkää. Ei kaikkien tarvitse tykätä 2pacista, eikä kaikkien tarvitse tykätä Rootsista. Ette voi sanoa mikä biisi ei saa olla jollain Greatest Hits levyllä, se nyt vain sattuu sillä olemaan ja ehkäpä se on joidenkin mielestä huippuhyvä. *rauhanenkeli poistuu*
Pidätkö minua täysin idioottina? Tuon nyt itsekukin varmasti tietää, mutta kai sitä saa mielipiteitään perustella? Pitääkin mielestäni.
Kuka sanoi ettei "Hit 'em up" saisi olla Greatest Hits-levyllä?
Se nyt vaan saattaa kertoa jotain ko. artistista. Kuunnelkaa se biisi ja tulkaa sitten kertomaan mitä saitte siitä irti. Ehkä tulen sitten muuttamaan mielipiteeni koko asiasta.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #19 : Toukokuu 19, 2003, 16:33:54 »
Amon Karnak >> Snoop ON täysin pelle :P mutta sillä on erilainen ääni kuin muilla. se ei ole sellainen.. se on hassu. enkä verrannut Rootsia Snoopiin. Kunhan vain sanoin.. Kun DarkAngel sanoi, että nuorten juttu.. kröhhh. Eikös Snoop Dogg ole jo yli 30? onkohan se vielä nuorisoa? ^^ ja muutenkin niitä vanhempia räppäreitä löytyy.. ja yleensäkin ottaen. korosta sinä vaan sitä hiphoppia ja yritä kuunnella jos se on mahdollista. ehh.

"Ei me rikota lakii, Suomen laki rikkoo meitä."

Avaimen juttu. Silleen toi on oikein, mutta sillee ei.. siis eihän lakia voitais heittää pois, tää maa olis sekasorrossa muuten, mutta joissain jutuissa..

mä aloin itse joskus, tai oikeasti mut pakotettiin ^^ kuuntelemaan rappia joskus.. en muista koska. isosisko kuunteli (mua 4 vuotta vanhempi) niin että kuulu koko talossa. siinä alkaa kuunnella itsekin mukana väkisin.. mä olin silloin varmaan vielä ihan hirvee spice girls fani :D

Amon Karnak >> ootko muuten kuullut ikinä Yonyonista? Englantilainen. Se on vielä säälittävämpi kuin Snoop. Jos tietäisit mitä se on tehnyt *pään pudistelua*. Kaiken lisäksi poika parka on täysin levy-yhtiön holhouksessa. Mitä mieltä olet suomalaisista naisräppäreistä?

Jo toinen kerta kun muokkaan näitä sinun viestejäsi yhteen, ei sinun tarvitse floodata, riittää kun muokkaat sitä edellistä viestiä, jooko?
`Amon´

muoks: anteeksi hirveästi kunnioitettu ja palvottu Amon. ^^ mutta mä olin koulun koneella (kröhh. älkää kertoko opelle) ja oli vähän kiire niin.. lupaan mitä pyhimmästi etten floodaa enää (toisinsanoen seuraavan 2 päivän aikana kun muistan vielä asian.)

yonyon.. kröhh. alunperin räppäri. nykyään levy-yhtiön joku ihme blue number 2. onhan sillä vieläkin ase ja se asuu slummissa mut.. ne oli sen kavereitten kaa vetän drive-by-shootingii kuulapyssyjen kanssa *repsimistä* mutta sen rap-biisit on hyviä, ois pysyny siinä. mutta levy-yhtiön sedät käski tehdä, niin uraputki vaihtu pliisumman musan puolelle. Näistä suominaisräppäreistä. "Mun nimi on Mariska, tarkasta tämä." Yhymm. Entäs sitten?

niin niin ja huomaan itsekin että nuo valmishymiöt eivät toimi, mutta eikö niitä sen takia saa käyttää? kirjoitan joskus mesessäkin twisted. ja se TARKOITTAA sitä hymiötä.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #20 : Toukokuu 19, 2003, 17:11:11 »
Yksi suurin syy miksi puhun hiphopista mielummin kun räpistä on juuri se kirjoitusasu, eli rap. Kuulostaa typerältä jos sanot rappia. Tottakai se on puheessa räppiä, on helpompi sanoa hiphoppia. Ja kun se ei kuitenkaan ole väärin. Joidenkin miellieyhtymien kautta tulee kyllä tuollaisia juttuja, kuten pidän esim. Tupacia ja muista gangstaräppäreitä enemmän rap-arstisteina, kun taas Aesop Rockit, Mos Defit ja vastaavat ovat minulle enemmän hiphoppia. Jotain juttuja jotka on junnuna iskostanut päähänsä.

En Britannian räppiskeneä kamalan tarkkaan tunne, mitä nyt Roots Manuvan ja Adam F:n ja vastaavia tiedän. Kyllä niitä Snoop Doggia pelleimpiä riittää, ja kyllä snoopillakin on ihan hyviä juttuja, ainakin jollain vanhemmilla levyillä. Ja nyt juuri soittolistoilla pyörivä Snoop Doggin ja Pharrellin "Beautiful" biisi, josta diggaan. tosin pääsyynä kyllä se että siinä on Pharrell.

Mitä nyt suomalaisista naisräppäreistä voi sanoa, kun ei suomirap muutenkaan ole kamalan pitkälle kehittynyttä. MC Mariko on sinänsä vähän naurettava, ettei se kai itse kirjoita sanoituksiaan, ja muistan joskus hänen maininneen käyneensä "hiphop-treeneissä", mitä ikinä sillä sitten tarkoittikaan.
Mariska on melko hauska tapaus, ja uskon oikeasti että se tekee sitä omaa juttuaan ihan sydämmellä, kaikesta kritiikistä huolimatta. Hyviä läppiä, minä ainakin arvostan jossainmäärin.
Kanat ja muut voi jättää sikseen, Yavista en niinkään ole kuunnellut, mutta kuulemma aika feminististä räppiä.

Kysymysmerkki

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #21 : Kesäkuu 13, 2003, 12:46:01 »
Kuuntelen vaikka mitä rappia, se on lähellä sydäntä. *liikutus*
Eminemin sanoitukset ja biisit muutenkin ovat ehdotonta, olen suuri fani ja tulen erittäin vihaiseksi jos kuulen jonkun haukkuvan sitä.
50cent, 2pac, Snoop Dog (kirjoitetaanko se noin..), Obie Trice, Avain, Fintelligens ja Mariska ovat myös todella hyviä, mutta eivät Eminemin tasolla kuitenkaan.

Poissa Carola

 • Tiikerinkultainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • journal
 • Tupa: Korpinkynsi
Hiphop/rap
« Vastaus #22 : Syyskuu 15, 2003, 15:02:50 »
Suurinpiirtein kaikki rappi menee. CypressHilliä, RDN:ää, Eminemiä, kwania, Pikku Geetä vaikkanyttehirtätteminutjasanotteettäsepilaahophopinimagontaijotainsellaista... Jotain ronskeja sanoituksia tulee karteltua mutta niistäkin lähinnä suomenkielisiä, se mitä ei ymmärrä ei ärsytä. Sitten noita kaikkia epätunnettuja tyyppejä, jos löytää jonkun hyvän kappaleen. Hiphop on jees! YO.
*muokati*
Voi kauhistus sentään! Unohdin tykkänään Mariskan! hän on todella varteenotettava naisräppäri... kun ei siitä Kanasta oikein  tiedä. no, kyllä sitäkin kuuntelee.
Miksi kaikki aikuiset vihaavat hiphoppia? Yleistävät ja haukkuvat pipopäiksi ja lökäpöksypelleiksi ja tuohon suuntaan.
Quid times?
Snape is a steamy pile of buffalo pucky
Rip off the Wings of a dragonfly

Shikoku Gin

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #23 : Syyskuu 15, 2003, 18:43:44 »
Kyllä. Kyllä kuuntelen rappia, mikä muuten on yksi parhaimmista musiikeista ikinä.

Pikku G, Eminem... Melkein kaikki käy. Kunhan siinä on jotain rytmiä ja sielua. Ei turhaa panettelua ja sellaista.

Rapissa täytyy olla kunnon sanat, koska niitä mä yleensä kuuntelen tarkkaan. Mieluiten jotain 'syvällisen tapaista' tai koskettavaa. Tietysti saa myös kuulua biletykseen tarpeellista. :)

Nyt on silti tullut kuunneltua vähemmän rappia. En tiedä miksi, mutta nyt kuntelen paljon Jonna Tervomaan tapaista yms.

ozmonaut

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #24 : Syyskuu 15, 2003, 18:53:45 »
Mä ainakin kuuntelen kaikkee Rap- musaa paitsi Pikku G:tä
En voi sietää sitä tyyppiä se yrittää olla niin Gangsta (vaikka onkin helluntailainen)   :)
Ja muutenki no ei se olis mitään ilman Rockin Da Northia...
Mut pidän kyllä eniten ehkä Tupac:ista.
Suomihopista ehkä RDN on paras.
Pidän kyllä rap musaa vaikeempana tehdä kuin jotain poppia  (hieman enemmän sanoja, eikö?)
Tästäkin aiheesta on aikas vaikeaa kirjoittaa vaikka oon itekkin tehny (tai ainaki yrittäny)   jonkinsortin hoppia ja huomannu että se ei oo helppoo :)

Lingwé

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #25 : Syyskuu 22, 2003, 16:15:07 »
Juu, kyllä rap-ja hiphop muhun uppoaa :)

Tykkään enemmän sellaisesta "melodisesta" rapista, kuin sellaisesta että "lauletaan" vaan mitä sylki suuhun tuo. Ja must on sööttiä kun sellaset eh.. kovanaamat laulavat tunteellisia ja herkkiä biisejä.

Eminenm on hyvä, (ootteko muuten huommanneet, että joissain sen biiseis on aika samanlaisia biittejä, tai melodioita... äh, what ever...)
nas´n I can, on huippu,  ja lisäksi tykkään myös paljon sellaisista ei-niin-tunnetuista hiphoppareista...

Suosittelen Save the last dance- elokuvan soundtrackia, se on tosi hyvä!
Luonnehtisin sitä sellaiseksi "kevyeksi" hiphopiksi...

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #26 : Syyskuu 22, 2003, 18:21:56 »
Juuh, räppiä tulee kuunneltua edelleen aika paljonkin. Tosin ei yhtä paljon kuin tuon edellisen viestin aikana... Räppäreiden lyriikat koskevat usein asioita, jotka ovat ehkä arkoja mutta hyvin ajankohtaisia maailmassamme.

Minun mielestäni on typerää haukkua räppäreitä sen takia, että he muka haukkuvat naisia. Esimerkiksi Eminemillä tuskin on kovin hyviä kokemuksia naisista, miksei hän saisi mielipiteitään ilmaista. Sitä paitsi lyön vaikka vetoa, että jos naiset "haukkuisivat" miehiä biiseissään, ei siitä nostettaisi niin suurta meteliä. Tarkoitan että ihmiset yleisesti ottavat hirveän raskaasti sen, jos joku ilmoittaa julkisesti pitävänsä naisten vartaloista, eli toisin sanoen hän vain sanoo ääneen sen mitä monet muut ajattelevat.

Räp on myös musiikkigenre, joka herättää ajatuksia ainakin minussa. Monesti pysähdyn miettimään, että olipas hyvin sanottu tai että mitäköhän tuo tuolla tarkoitti.
En voi kuitenkaan kieltää sitä tosiseikkaa, etteikö räp olisi joskus hyvin yksitoikkoista sössötystä, ja biiseissä menee sekasin kun kaikki ovat melkein samanlaisia. Mutta sitä sen kai kuuluukin olla, ja jos todella pitää räpistä, niin se ei haittaa. Ja jos jäät kuuntelemaan biisien sanoituksia, niin siitä voi löytyä ihan asiaakin. Sillä yleensä ainoat sanat, jotka ei-räpistäpitävä ihminen löytää räp-musiikista, ovat suunnilleen jotain "joujou, hei, mään, mä niinq silleen ja joujoujou". Ei se ole pelkkää sellaista, todellakaan. Yhtä hyvin minä voisin sanoa etten löydä esim. popista muita sanoja kuin "uh ah uh ah, ou jeee...". (mutta minä kyllä löydän popista muitakin sanoja, älkääs katsoko noin!)
Siis räpissä kyllä on sanomaa, enemmän kuin luulisi. Mutta jos on sillä asenteella että "ei tää kuitenkaan ole hyvää..." niin suosittelen jättämään väliin. On osattava pitää siitä räppäreiden ihan omasta tyylistä, siis minun mielestäni. Ihan sama minulle pidättekö vai ette, mutta minä pidän :)

Niin. Suomihiphop ei minuun oikein iske. Ei, ei todellakaan. Ei suomalaiset osaa, se on selvä tosiasia!

Itse kuuntelen edelleen artisteja Eminem, Dr. Dre, Nas, 50 Cent, Snoop Dogg... jne.jne. Niitä on tullut kyllä lisää tuon viimeviestin jälkeen ^___^ Muutamia heidän levyjäänkin löytyy, ja niitä tulee kuunneltua ihan hirveästi joka päivä. Dr. Dre feat. Eminem & Xzhibit, What's the Difference Between, on todellakin huippu biisi. Samoin Melkein kaikki Eminemin tuotanto on aivan upeaa, ja 50 Centin uudemmat biisit ovat aivan mahtavia. No juuh. Tästä tulisi vielä todella pitkä lista, jos jatkaisin sitä vielä, joten erhh ^___^;; Ehkä lopetan...
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Selidor

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #27 : Syyskuu 22, 2003, 20:29:21 »
Hjup, min kuuntelen hiphoppia ja rappia. Harrastan streetdancea ja sieläkin tulee sitä kuunneltua7kuultua. Ja jos tanssitunnilla kuulee jonkun hyvän kappaleen tai ihastuu johonkin räppäriin (öh..) siitä levystä pitää ottaa selvää ja jos se on niiin hyvä nin levy pitää tietysti hankkia! Eminemiä rupesin varmaan ensin varsinaisesti kuuntelemaan tai hankin sen levyn. Nyttemmin ostin yhden levyn (POD) vain siksi, kun yyhdellä Mikolla oli se levy leirillä.. On hyviä räppäreitä ja huonoja räppäreitä.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Hiphop/rap
« Vastaus #28 : Syyskuu 23, 2003, 17:00:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..


 Eli siis, hiphop on mitä eletään, rap mitä lauletaan. Ja ne neljä elementtiä ovat b-boy, dj, mc ja graffit eli grafiitit, mitkä muuten ovat kai Suomessa lailla kiellettyjä. Jossain luin, että siitäkin voidaan jo rangaista jos omistaa väripurkin, mutta en ihan usko siihen. Tuli vaan mieleen.

 Elieli. Kuuntelen jonkun verran räppiä, lähinnä suomihiphoppia (Avain, Skandaali, Rähinä, RDN, Pikku G, Kapasiteettiyksikkö, @junkmail...). Ulkomaisia en niinkään kuuntele, ehkä jotain Eminemiä, Cypress Hilliä ja 2pacia. 2pacista sen verran että herran lyriikat ovat aivan mielettömän hyviä ja osuvia. Hän oli nero mitä lyriikoihin tulee. Tietenkin siellä on niitä uhoamislyriikoita, mutta juuri tässäkin tpcissa mainittu Changes on loistava osoitus hänen neroudestaan. Or maybe it's just me.

 Suomalaisista Avain muuten muistuttaa paljonkin 2pacia. Hänkin riimittelee poliittisista asioista ja yhteiskunnan ongelmista (ja nyt tulee valituksia, että eihän Suomessa mitään isoja ongelmia ole ja että Avain vain isottelee...). Mutta kuunnelkaa sanoja. Älkää jääkö kiinni siihen miltä ne näyttävät, sillä vaikka usein sanoitukset näyttävät aggressiivisiltä, niillä on joku pointti. Se pitää vaan tajuta sieltä. Kaiken uhoamisen alla on aina pointti.

 Ja tästä "nehä vaa uhoo ja kehuu itseää, on joo tosi siistii". Suomessa ei kukaan saisi kehua itseään, silloin aina samantien pissipää ja itsekeskeinen jne. Ei kaikkea kuitenkaan pidä ottaa vakavasti, esim. Skandaalin jotkut biisit pitää ottaa huumorilla. Skandaali on itsekin joutunut selittämään tätä, että ei hän nyt aina ihan tosissaan ole kun kehuu itseään kuusta taivaisiin, vaan mukana on iso annos huumoria. Ja nyt sitten jotkut teilaavat Skandaalin täysin pelleksi vaikka esim. Ei Pysty ja Hautajaismusiikkia on järkyttävän hyviä lauluja. Skandaali todella tietää mistä riimittää.

Lainaus käyttäjältä: "Avery"

Syy, miksi en pidä suomalaisista räppäreistä on seuraava.
He esittävät kovasti amerikkalaisia ja yrittävät räpätä jostain köyhästä slummielämästä, vaikka ovat kotoisin ihan Suomesta, ja vieläpä useimmiten rikkaasta perheestä.


 Tämä yleensä liitetään muuten Avaimeen. Hänellä on isä, joka on asianajaja, ja Roihuvuori ei kuitenkaan ole ihan täysin getto, vaikka... no, kuten Avain on sanonut "itä on itä". Avain kuitenkin antaa realistisen kuvauksen itä-Stadista. Ei Avain ole ikinä sanonut että se olisi täysin getto mutta itä vaan on itä.

 Ja räpissä/hiphopissa niinkuin kaikessa kannattaa pitää oma järki aina mukana. Ei kaikkea tarvitse suoraan niellä.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Nelli

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #29 : Syyskuu 27, 2003, 11:36:49 »
The Roots, Common, DMX, Snoop Dogg, X-Zibit ja suomalaisista RDN, Flegmaatikot, Fintelligens, Avain.
Tuossa vain muutamia, joita kuuntelen. Eli kyllä, pidän hiphopista. Kaikki kaverini kuuntelevat sitä lähes 24/7, joten yritäpä siinä olla sitten pitämättä. :P Alussa yritin sitä vastustaa, mutta kuinkas kävikään..
Yhtäkään hiphop-levyä tosin en omista.

Kenian presidentti

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #30 : Syyskuu 23, 2004, 20:30:51 »
Oi oi! Tämä toppicki on kuin minulle tehty! ^^
itse pidän erityisesti Eminemista ja D12:sta..(mahtaneekohan johtua siitä,että Eminemkin on siinä jäsenenä?)
How come on aivan mahtava kappale D12 levyltä D12 world. Ja sitten tämän My bandin musiikkivideo on aivan mahtava!

Eminem on suosikki rapparini. Mutta Sean Paul.. Oih.. Silläkin on pari hyvää kappaletta, mutta Seanin musiikki ei taida olla ihan puhdasta rappia..

50 centin kappale In da club on minusta ainut hyvä kappale jonka olen 50 centilta kuullut..

Sitten vielä suomalaisia rappareita mukaan! Mariska.. Minusta Mariskankin jotkut kappaleet ovat aika hyviä, mutta niitä ei ole kovin montaa..

Muita rappareita ei  kyllä tule enää mieleen..

Mikä sitten rapissa viehättää?
Sitä en teidä.. Se tuntuu "minun jutulta".. Eminemkin laulaa omasta elämästään joka o minun mielestä tuo plussaa ^^ Soundi on tarttuva ja.. mitä muuta osaisin sanoa?

Xeemu

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #31 : Syyskuu 23, 2004, 22:08:58 »
Täällä kun kaikki lähinnä näyttävät iloitsevan topikin olemassaolosta niin latistetaan tunnelmaa.

En pidä rapista/hip hopista tai miksi ihmeeksi sitä nyt oikeaoppisesti kutsutaankaan yhtään.

Eihän se ole edes musiikkia, kun koneella väännetään tai räkätään vinyylilevyjä pyörittämällä niitä eestaas... Kaiken maailman neekerit saavat blingblingejä kaulat täyteen kun vaan löytyy kone jolla vääntää jotain musiikkia ja tarpeeksi sanoja, joita laittaa peräkkäin.

Vakio

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #32 : Syyskuu 24, 2004, 00:16:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Xeemu"
Eihän se ole edes musiikkia, kun koneella väännetään...


Piano on kone. MPC on kone. Kerro minulle ero.

Jos vastaat "mutta MPC:ssä tarvii vaan painaa nappuloita", koen suurta houkutusta painella pianon nappuloita otsallani.

Xeemu

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #33 : Syyskuu 24, 2004, 14:51:44 »
Lähinnä tarkoitin tietokonetta, mutta nyt kun otit asian puheeksi.

Rummut kuuluu tehdä hakkaamalla kapuloilla rumpuja, ei painamalla nappia.

Piano on huono verrattava MPC:hen joten puhutaan mieluummin syntikasta... Eihän varsinaisesti ero suuri olekaan, mutta mielestäni musiikin tulee jotain muutakin kuin tukutuku-biittiä ja joitain merkillisiä syntikkapimputuksia siellä täällä.

Tämä on kuitenkin oma mielipiteeni ja ilmaisinsen ehkä huonosti, mutta kuitenkin. Tämä on siis vain oma näkemykseni.

Irtzi

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #34 : Marraskuu 14, 2004, 11:27:19 »
ite kuuntelen enimmäkseen rappia ja hiphopia, elikkäs Eminem, Fintelligens, RDN, Skandaali, @junkmail,  50 cent ja semmosia..

Mara

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #35 : Marraskuu 14, 2004, 17:07:18 »
Minä olen vasta parina viime vuonna alkanut tykkäämmään rapista/technosta kaverini ansiosta.
 Eniten pidän Eminemistä, D12, 2pac, Sean Paul, 50 cent ja eräs venäläinen rappari en muista kuka. Noilla henkilöillä on erittäin hyvät biisit ja sanoitukset. Minä en pidä yhtään suomalaisesta rapista, en tiedä miksi mutta se ei vain kosketa...

Rap mitä se on?
- musavideoissa vähäpukeiset neiset heiluttelee takamustaan artistin vierellä (pään pyöritys)
- autoja
- hyviä biittejä
- show bisnestä

Irtzi

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #36 : Marraskuu 15, 2004, 18:57:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"

Rap mitä se on?
- musavideoissa vähäpukeiset neiset heiluttelee takamustaan artistin vierellä


pitääpäs alkaa nyt pilkkua viilaamaan ( ei henk.kohtaistai ;D) mutta eiköhän se melkein jokaisella musiikkivideolla ole tyypillistä että akat riehuu mahd. vähäisissä vaatteissa ja ukot pukeutuu ku ois pakkasta, musiikki tyylistä riippumatta...

Poissa Citrus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #37 : Marraskuu 15, 2004, 19:16:46 »
Kyllä... Meikätyttö fanittaa hoppia ja rappia...

Meikä kuuntelee Emppua(Eminemiä), Ezkimoa(älkää kysykö, ette saa selväjärkist'ä vastausta...), puolikasta dollaria, Usheria... Ahh... Emppu ja Usher... Ihanaa.

Rappi ja hoppi vaan iskee. Ei sitä tavallaan osaa selittää ja(anteeksi jos joku loukkaantuu) mää vaan en jaksa ´kovin pitkään kuunnella mitään purkkapoppia... Sitäpaitti rapissa/hopissa on ainakin joskus joku sanoma...

Trudy

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #38 : Marraskuu 16, 2004, 16:26:01 »
Minää kuuntelen Eminemiä, Xzibit menee, ja jotkut muutkin.. Tupac jne. Mutta esim. 50 Centtiä _en_ pysty kuuntelemaan. Se on kamalaa. Mutta Eminemiä siis pääasiassa. Sitä on tullut kuunneltua nyt vähän yli 3 vuotta..

pikkuruinen homssu

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #39 : Marraskuu 16, 2004, 18:20:04 »
Suomalaiset räppärit kuuseen. Räppi ja hip hop on parempaa ku ei ymmärrä kaikkea mitä ne sanoo xDD.

Hip hoppia tulee harrastuksen puolesta ladattua koneelle, yksittäisiä lauluja kuten Tipsy, Trick Me, Lean back ja vastaavia. Eminemiä löytyy sitten vähän enemmänkin, peräti kolmen laulun verran =DD. Kulttuurina en tykkää, mutta musiikki on jees hyvää, rytmityksenkin ja harrastuksen puolesta.

Shii

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #40 : Marraskuu 16, 2004, 21:56:03 »
Tietenkin sitä Rappii kuuntelee. En osaa kuvitella elämää ilman sitä. ^^

Swollen Members, Dilated People kuuluvat lembibändeihin, vähän tuntemattomampi mutta juu. ^^
Sitten tietenkin Eminem, D12 ja Cypress Hilliäkin tulee kuunneltua.

Suomalaisesta rapista en niinkää pidä.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Hiphop/rap
« Vastaus #41 : Joulukuu 04, 2004, 16:02:13 »
Kirjoittelinkin tuonne Eminem-topiciin jo jotain...

Mutta siis, kuuntelen rappia vain Eminemin verran. En ole oikein innostunut muista rappareista. Pikku G:n pakkokuuntelua harrastin vuosi sitten, kun pikkusisko fanitti. Voisin sanoa, että Henkalla sitä oikeata asiaa on, mutta en kuitenkaan juurikaan pidä henkilöstä... (elkää kyselkö miksi)

Toisinaan en voi ymmärtää rappia, kun siinä ei varsinaisesti lauleta, toistetaan vain lyriikoita, jotka ehkä rimmaavat, mutta kaikenlaista musiikkia kuitenkin on, sille ei voi mitään. Mutta Eminem sen osaa. Eiköhän siitä kerro se, että hän on maailmanlaajuisesti varmaan ainoa (?) menestynyt valkoinen rappari.

Fifty Cent

 • Ankeuttaja
Re: Hiphop/rap
« Vastaus #42 : Joulukuu 04, 2004, 19:26:33 »
Lainaus käyttäjältä: "nanna"
Eli siis kuunteleeko kukaan teistä rappia, Dr.Dre, Eminem, Xzibit, Snoop doog ja sellaisia? Minun velikultani on 'pakkoittanut' minut pitämään näistä, koska sitä kuuluu joka päivä täällä talossa aika kovaa, että.

En kyllä oikein tiedä miksi edes pidän rapista, eihän sen mukana voi edes hirveästi lauleskella, mutta jokin siinä vain iskee. DMX taisi olla ensimmäinen ulkomaalainen rappari (lukuunottamatta Eminemiä), josta aloin pitämään.

Muuten Dr. Dre feat. Xzibit & Eminem: Whats the difference between on aivan tosi hyvä. Siinä se saundi on jotenkin sellainen tosi hauska ja muutenkin hyvä. Kannattaa tutustua!

 Tänne saa kirjoittaa siis kaikesta hiphoppiin liittyvästä, ettei tule miljoonaa samaa aihetta käsittelevää topicia.
`Amon´

*Muoksis*

Unohdin aivan Tupacin. Ah, voiko ihanampaa ihmistä maanpäältä löytää? Kuvitelkaa nyt sitä elämää, neljä vuotta linnassa, pari kertaa näitä ampumisyrityksiä ja lopulta se sitten 25-vuotiaana kuoli.
Tupac kirjoitti pienenä runoja ja tanssi balettia, oikein itku tulee, kun ajattelee sitä miestä.
Tupac 4-ever


Joo, kuuntelen rappia, todella paljon. Mieluiten: 50 Cent, G-Unit, DMX, Young Buck, Eminem,Snoop, B.I.G. ja tietenkin Tupac Amaru Shakur.

Voisinpas hieman kertoa Tupacista:

Eli hän syntyi vähän sen jälkeen, kun hänen äitinsä, Afeni Shakur oli voittanut oikeus-jutun yksin. Rakasti näyttelemistä, mutta lopulta kääntyi rappaamaan. Hän kirjoitti runoja paljon juuri sen takia kun he joutuivat muuttamaan paljon, hänellä ei ollut kavereita. Hän meni ilmaisutaidon lukioon/opistoon mikälie onkaan. Siellä hän sai elinaikaisia ystäviä, ja lähti rohkeammin rappaamaan. Lopulta Shock G otti hänet Digital Undergroundiin, ja siitä lähtien mies on jyrännyt tiensä legendaksi. Ensimmäinen Death Rowssa tehty levy myi 2 miljoonaa kopiota, seuraava 9 miljoonaa... Vankilaan mies joutui mutta ei ollut siellä kuin 11kk.

Harmittaa niin hemmetisti että häntä ammuttiin! Jos haluatte perehtyä hänen elämäänsä, katsokaa hänestä tehty dokumentti: Tupac Resurrection

Mahtava tyyppi.


Edit: 50 Cent on loistava, koko CD Get Rich or Die Tryin' on loistava. Uskomatonta että ette hänestä tykkää!

Edit#2: Unohtui vielä sanoa että Tupacin uusi levy "Loyal To The Game" tulee jenkeissä kauppoihin 15 joulukuuta.

Poissa Wicked Beast

 • Sus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lost and searching
Hiphop/rap
« Vastaus #43 : Joulukuu 30, 2004, 22:54:14 »
Ja vielä tuosta "itsensä kehumisesta", mikä useimpia ihmisiä rapissä ärsyttää. Siis se ei ole niin iso juttu. Eli siis se tietynlainen uhoaminen vähän niinkuin kuuluu siihen hommaan, eikä sitä ihan niin tosissaan kannata aina ottaa, koska joskus se onkin ihan vaan läppää... Eli olen siis Starpiksin kanssa samaa mieltä... :)

Itse en ennen kuunnellut hoppia oikeastaan ollenkaan, mutta nyt mä oon kyllä jäänyt pahasti koukkuun Avaimeen ja Kapasiteettiyksikköön :) Kiitokset siitä rakkaalle serkulleni :) Avaimeen vielä enemmän, Punainen tiili on ihan huippu minun mielestä :) Odottelenkin tässä jo seuraavaa levyä, jos sellainen on tullakseen...

Ja onko joku joskus tosiaan käsittänyt Avaimen jutut jotenkin väärin, kuten jonkun (en muista kenen) postista vähän kävi ilmi? Mä olen kyllä ihan alusta alkaen onnistunut ymmärtämään Avaimen oikein, ei ole kai koskaan tullut mieleenkään että se jotenkin esim. kritisoi poliiseja ja yhteiskuntaa turhanpäiten tai jotain, tai että se on vaan pelle joka ei tiedä mistään mitään... Mun mielestä Avain puhuu (no puhuu ja puhuu) ihan täyttä asiaa, koski se sitten mitä tahansa. Varteenotettavaa kuunneltavaa sanoisin...

Muoksin ehkä myöhemmin lisää, nyt oli vähän katkonaisia ajatuksia...
|| Weasley is my king ||
I am Wolf. It is my cry you hear in the night, My eyes that gaze at you from the shadows. It is my heart that beats in your Soul, My strength that makes you whole. I am Wolf. I am in you. You are in Me. We Are Wolves.

Minsku

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #44 : Tammikuu 01, 2005, 22:06:28 »
Kuuntelen hiphoppia. ^_^ Harrastan nimittäin myös hiphoppia, joten se kuuluu asiaan.

JokaMaunRae

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #45 : Huhtikuu 04, 2005, 17:50:57 »
Mäkin myönnän kuuntelevani rappia, onhan sitä tullut soitettua vähän liikaakin. Alkaa jo cd-soitin kärsiä xD

Muhun iskee lähinnä nää ulkomaalaiset, jotenkin suomalaiset ei vaan oo niin aitoja. Yrittää matkia amerikkalaisia -> lopputulos on aika surkea. Poikkeuksena voin mainita esim. Avaimen ja Kapasiteettiyksikön. Näihin oon tykästynyt jo vähän liikaakin :)

Mutta siis mistä mä tykkään? No, parhaimmat on 2pac, 50 Cent, Avain, Black Eyed Peas, Cypress Hill, D12, Dr. Dre, Eminem, Ja Rule, Jedi Mind Tricks, Jurassic 5, Kapasiteettiyksikkö, Konala Cartelli, Kool Keith, LL Cool J, Nelly ja Snoop Dogg.

Kaikkihan lähti liikkeelle Eminemistä, kun kuulin sitä joskus pipo ja hanska-aikana :D
En enää muista tarkkaan millon, mutta NRJ:ltä kuulin joko The Real Slim Shadyn tai Like Toy Soldiersin ekaa kertaa. Tais olla joskus viime syksynä.. x)
Siitä lähtien oon sit rappia aika aktiivisesti kuunnellut, veljen varastoista löytyi lisää rappareita ja siitä se mun innostus rappia kohtaan lähti :)

Eminem mun pitää nostaa kunniapaikalle, se on nimittäin ensimmäinen ja luultavasti paras rappari jonka tiedän. Sen biiseissä kaikki vaan on kohdallaan, melodia, sanat ja voih, se ääni <333
Siis vois melkeen sanoa, että Eminem on mun idoli ;)

Cinnamon

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #46 : Huhtikuu 05, 2005, 22:01:40 »
Argh, niin monta asiaa ylläolevissa viesteissä, joihin haluaisin puuttua! En vain jaksa vaivautua nyt. Sanon vain sen verran, että laajentakaa toki hieman musiikkitottumuksianne. Minusta ei voi sanoa pitävänsä kaikesta hiphopista tai räpistä (iha kumpaa termiä nyt sitten haluattekaan käyttää), jos kuuntelette vain ja ainoastaan niitä eniten pinnalla olevia artisteja.

Ei siinä mitään, onhan esimerkiksi Eminemillä asiallisia sanoituksia ja 50Centillä muutamia erittäin kovia clubibängereitä, mutta kovin yksipuolinen kuva teille jää, jos vain näihin eniten kaupallisiin artisteihin tutustutte. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö kaupallinen artisti voisi olla hyvä. Tunnen kyllä nämä täysin idioottimaiset väitteet, että "aidot hoppipäät kuuntelevat vain undergroundräppiä". Suomessa etenkin vallitsee tuo ilmiö. Muistan esimerkiksi, kuinka vielä 5 vuotta sitten jengi hehkutti silloin vielä todella underground suosiosta nauttivaa REdramaa, että hän on Suomen kovin englanniksi räppäävä mc. Arvostus laski sitä mukaa, kun mies sai enemmän suosiota ja paikkansa NRJ:n soittolistalta, vaikka äijä tekee hyvää musaa edelleen. Naurettavaa.

Omat mieltymykseni (luettelen vain muutamia all time suosikkejani):
Nas (aina yhtä kova, ei yhtäkään floppia uran aikana), Jay-Z (ja sen kadehdittavan kaunis tyttöystävä), Mobb Deep (Nosturin keikka ei ollut kovinkaan kohauttava, mutta Shook Ones Pt.II saa aina liekkeihin), Gangstarr (legenda), Elastinen ja Iso-H (molemmat parhaimmillaan soolona, Hoon sooloa venaillessa...), Brandon (tästä äijästä tullaan vielä kuulemaan ja paljon!).

Huomenna Lloyd Banksin keikalle Studio 51:seen, toivottavasti miehellä on G-Unit vahvistuksia mukanaan. Tiedossa siis bileet!

JokaMaunRae

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #47 : Huhtikuu 10, 2005, 12:56:04 »
Cinnamon: En siis tarkottanut, että tykkään kaikesta rapista ja hiphopista, koska oon kuullut vasta murto-osaa kaikista rappareista, eli siis juuri noita pinnalla olevia. Tarkotin, että rap-musiikki yleensäkin iskee muhun.
Oli pakko tulla selventämään x)

Poissa leevei

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Hiphop/rap
« Vastaus #48 : Huhtikuu 12, 2005, 17:48:22 »
Lainaus
Eikös Snoop Dogg ole jo yli 30? onkohan se vielä nuorisoa? ^^ ja muutenkin niitä vanhempia räppäreitä löytyy.. ja yleensäkin ottaen.
Niin. Vanhin jonka tiedän on 78-´vuotias. Hän kyllä on tehnyt vain yhden biisin. Joku Aira Samulin tai siihen suuntaan.

Omat suosikit: KY ja Eminem.

Nii ja kyl se Aira teki ihan vitsinä sen Rap biisin teki (kai). Mut ei se silti ollu musiikin päälle puhumista.

MUOKKAUSTA: muokkasin myös iän. Musiikin päälle puhumista on esimerkiksi Tommy Tabermanin Kiitti V*tusti

Muokkausta: Mitä. En ole mauninnut Fintelligensiä. Paras
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2007, 16:28:06 kirjoittanut leevei »

Cinnamon

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #49 : Huhtikuu 14, 2005, 16:42:11 »
[/quote]Niin. Vanhin jonka tiedän on 90-´vuotias. Hän kyllä on tehnyt vain yhden biisin. Joku Aira Samulin tai siihen suuntaan.[/quote]

Olihan tämä vitsi? Hahah, kieltämättä päivän paras lohkaisu.. :DD Aira Samulinko räppäri? Puhummeko nyt samasta Airasta, siitä punahiuksisesta tanssiopettajasta? Sitäpaitsi Aira ei käsittääkseni ole vielä lähellekään 90 v. Propsit Airalle, siinä on nainen joka uskaltaa repäistä, vaikkakin tuo kyseinen kipale saattaa aiheuttaa sydäreitä nuoremmillekin.

Musiikin päälle puhuminen ei ole räppiä. Minulle on ihan sama, jos joku julkkis, kuten Aira Samulin tekee huumorimielessä "räppibiisin", mutta koittakaa nyt erottaa nämä huumorijutut todellisuudesta. En minäkään ole Alicia Keys, vaikka kuinka hoilottaisin lauluja ja pimputtaisin pianoa samalla.. :)

Vakio

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #50 : Huhtikuu 14, 2005, 21:48:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Cinnamon"
Sitäpaitsi Aira ei käsittääkseni ole vielä lähellekään 90 v.


78.

Jotta viestille tulisi jotain "sisältöä", kehutaanpa Asan uutuslevyä Leijonaa metsästän. Ganjafilosofiaa, ajatusvirtaa, rujoja taustoja ja ilmeisesti jonkinlaista sanomaakin. Ei feateja. Sanoitukset kansivihossa ja esteettisesti tyydyttävä pahvikansi.

Lainaus käyttäjältä: "Asa - Mitiih"

myönnetään pois, tääl masentaa vuodenalut
alotan tyhjält lattialta, menköön huonekalut
levyt, savut, no sitä vielä kadut
pitäkää noi väritetyt viikonloppusadut


(Quotea valitessa totesin, että nuo toimivat kuultuina paljon paremmin kuin luettuina.)

Mitä muuta voi toivoa? Funkiestista 15 euroa, huonommista kaupoista enemmän.

JokaMaunRae

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #51 : Toukokuu 05, 2005, 09:26:17 »
Hmm, onpas tuosta mun edellisesti viestistäkin kulunut aikaa ^^
No, jos nyt saan sanoa, niin mä en niin kauheesti tykkää suomalaisesta rapista. En mä oikeen tiedä miksi, yrittääkö ne sitten matkia niin kauheesti amerikkalaisia tai jotain? Nääh, en mä tiedä. Joka tapauksessa, mä tykkään kuunnella rappia enemmän sen alkukielellä eli englannilla.

Noh, tällä hetkellä iskee lähinnä 2pac, 50 Cent, Avain, Black Eyed Peas, Cypress Hill, D12, Dr. Dre, Eminem, Ja Rule, Jedi Mind Tricks, Jurassic 5, Jay Z, Kapasiteettiyksikkö, Konala Cartelli, Kool Keith, LL Cool J, Nelly, Outkast, Sean Paul ja Snoop Dogg. Tosin Sean Paulhan ei taida aivan puhdasta rappia olla, niin kuin joku tuolla jo mainitsikin.

Mitäs mieltä muuten ootte Eminemin uusimmasta Encore-levystä? Noh, mun mielestä se oli aivan loistava niin kuin aikaisemmatkin, mutta.. ehkä mä kuitenkin tykkään enemmän Eminemin vanhemmasta tuotannosta. Ei Encore silti mikään pettymys ollu, ei todellakaan ^^
Ootteko kuulleet Eminemin Criminal-biisiä? Se on aivan loistava! Mun tämänhetkinen hehkutusbiisi x)
Kaikki vaan toimii siinä biisissä, aivan mahtava.

Mua ärsyttää yksi asia, se että mun isä vihaa rappia. Noh, onhan se ihan totta, että kaikesta ei voi tykätä eikä kaikki voi tykätä rapista. Ei isän edes tartte tykätä rapista ;)
Se vaan, että kun se itse kuuntelee metallimusiikkia (Nightwishiä, Sonata Arcticaa jne.), niin se aina valittaa että se ei tajua sitä miksi mä kuuntelen rappia jne.
Se on tosi ärsyttävää kun se on aina valittamassa, että eihän rappi oo edes musiikkia.
Vaikka mä inhoan metallimusiikkia ja Nightwishiä, niin enhän mäkään mee sille aina valittamaan siitä?
Sori, oli vaan pakko valittaa tänne.
Tuskinpa äitikään rapista tykkää, mutta ei sekään silti valita niinku isä.
Onko teidän vanhemmat samanlaisia? Vai onko mun isä sitten ihan poikkeava xD

Siperia

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #52 : Elokuu 10, 2005, 12:33:04 »
Tässä kuumeisena kirjoittelen(kesällä, jeshh)

Itse kuuntelen kaikkea. Metallicaa, Led Zeppeliiniä ja muita. Kuuntelen myös paljon räppiä.
(pikku mainostus) Pelaaja-lehden boardeilla oli keskustelua että onko räp musiikkia vai ei. (mainostus loppu)

2Pacilla on jotkut biisit erittäin hyviä. Ei mitään kauheeta Gangsta Shittiä.
Esim. Keep You Head Up, Hail Mary, Dear Mama, Brendas Gotta Baby jne...

Toinen lempi räpäyttäjä on Snoop Dogg. Läppä-äijä. Gin 'n Juice ja Sings ovat ihan mahtavia. Snoop on myös hyvä näyttelijä, mitä se Starskyssä ja Hutchissa oli.

The Game ja 50 cent. Tällä hetkellä parhaat räpäyttäjät. Hate It Or Love It on aivan mahtava biisi. Harmi vain että he o riidoissa nykyään.

Eminem on kans aika äijä. Lempi-bisejä on Stan ja Sing for the moment.

unnecessary

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #53 : Elokuu 10, 2005, 18:44:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Cinnamon"
...mutta kovin yksipuolinen kuva teille jää, jos vain näihin eniten kaupallisiin artisteihin tutustutte. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö kaupallinen artisti voisi olla hyvä...


+

Lainaus käyttäjältä: "Cinnamon"
Omat mieltymykseni (luettelen vain muutamia all time suosikkejani):
Nas (aina yhtä kova, ei yhtäkään floppia uran aikana), Jay-Z (ja sen kadehdittavan kaunis tyttöystävä), Mobb Deep (Nosturin keikka ei ollut kovinkaan kohauttava, mutta Shook Ones Pt.II saa aina liekkeihin), Gangstarr (legenda), Elastinen ja Iso-H (molemmat parhaimmillaan soolona, Hoon sooloa venaillessa...), Brandon (tästä äijästä tullaan vielä kuulemaan ja paljon!).


= Mitä vit...?

Pakko kysyä nyt, kun asia kerran jäi vaivaamaan, että ovatko nuo artistit joita mainitsit muka "ei-niin-kaupallisia"?

Anteeksi, muuten en saa mielenrauhaa.

zacha

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #54 : Elokuu 10, 2005, 21:46:58 »
Mulla on aika vaihteleva musiikkityyli mutta suosikkini räpissä on (ehdottomasti) Asa (ent. avain). Se tekee tosi hyvää musaa ja sanoitukset on hyviä. Oma suosikkini on 'Ruokaa ei aseita' ja toiseksi paras räppäri on kapasiteettiyksikkö tai finteligens kolmatena on: DJ koosako ja steen-1. Näiden lisäksi on aika paljon sellaisia artisteja joiden nimiä en muista.

Hanya

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #55 : Syyskuu 27, 2005, 18:24:37 »
Mun mielest räppi on surkeeta. Siis siinhän vaa joku puhuu jotain (ei edes laula!) eikä räp biiseis ees oo kunnon musiikkii... No onhan toikin tapa rikastuu, mut en vaa tajuu miten tollasest voi rikastuu!

Enskuli

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #56 : Syyskuu 28, 2005, 14:15:04 »
En oikeastaan pidä räpistä. Tai en ainakaan siitä räpistä, mitä olen kuullut. Voi toki olla jotain huippuhyviä räppäreitä, joiden musiikkia en oo koskaan kuullu. Oon kuullu siis mm. Eminemiä, 50 Centtiä, Snoop Doggia, The Gamea, Jay Z:tä ja muutaman biisin Tupacilta/2pacilta. Ja ne eivät oo muhun iskeneet. Tosin Eminemillä on muutama ihan kuunneltava biisi, mutta siihen se sitten jääkin.

Jos MTV:llä pyörähtää käyntiin joku rap video, on melkein varmaa että kanava kääntyy. Varsinkin jos uhkaavasti näyttää siltä, että ruutu täyttyy puolialastomista naisista jotka siinä keikuttavat p*rsettään ja räppärit "laulaa" jostain turhanpäiväisestä. Tuollaiset räppärit saa mussa sen suurimman yökötyksen tunteen aikaan.

En kuitenkaan sano, että kaikki räp olisi turhanpäiväistä/ huonoa musiikkia tai että kaikilla räp videoilla keikkuisi puolialastomia naisia.

pilkkupaita

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #57 : Syyskuu 29, 2005, 11:09:21 »
Eminem ja Tupac on melkein ainoita jotka menee. Muilta sitten menee muutamia biisejä.

En oikeastaan tykkää rapista, tykkään enemmän hiphopista, jota voi tanssia.
Ja ainakin mun käsityksen mukaan noilla kahdella on aika vähän niitä puolialastomia naisia keikuttelemassa musiikkivideoilla.
Eli semmosesta joujoublingbling-musiikista en pidä.

Cinnamon

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #58 : Syyskuu 29, 2005, 16:13:32 »
Unnecessary: Luettelin vain omat pitkäaikaiset suosikkini, sellaiset joihin tuskin koskaan joudun pettymään. Kuten jo mainitsin, minulle on sinänsä aivan sama, kuinka mainstream tai underground artisti on, jos vain biisit kolahtavat. Pointti tuossa kaupallisuusjutussa oli se, että mielestäni räpistä saa erittäin yksipuolisen kuvan, jos kuuntelee vain niitä kaikista kaupallisimpia juttuja. Itse pyrin kuuntelemaan "monen tyylistä" musiikkia, myös muista musiikkilajeista, kuin räpistä.

Suunnilleen kaikki suurimmat hitit ovat nykyään samojen tuottajien käsialaa, joten siksi suosittelen kaikille laajentamaan kuuntelutottumuksiaan myös hittilistojen ulkopuolelle. Mutta jokainen saa toki tykätä ihan mistä ikinä haluaakaan. :)

(ps. talib kweli tänään hesarilla, sinne! :D)

Ozzi

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #59 : Joulukuu 05, 2005, 21:39:17 »
Räbää on digannu melkee aina. Ja on jos jonkin moista vipeltäjää tullu kuunneltua. Eminemistä snooppiin ja jedi mind tricksistä DMX:ään. Eniten kolahti kyl ameerikanpuoleinen räbäytys. Kuten Jay-z, Young Buck, fifty, Ja Rule yms.
Kovin fanityskohde tällä hetkel kyl The Game, joka suomessakin kävi piipahtamassa. Kovin levy kyl uusin The Documentary. Tolt levylt kyl löytyy nii paljon hittei ettei sormetkaa riitä laskemaa =] Parhaita kyl Hate It Or Love It ja levyn nimikkobiisi the Documentary.

Nerdie

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #60 : Joulukuu 05, 2005, 23:37:14 »
Hohoo. Voi, minua aina ottaa päähän se, kuinka ihmiset tuomitsevat rapin ja hiphopin vain.. no muutamien artistien tulkinnan kuultuaan. Räppiä ja hiphopiakin on niin erilaista. (En sitten yleistä ketään, eli älkää vinkuko :>)
No siis. Minä pidän kaikenlaisesta musiikkityylistä. Kuuntelen oopperaa, räppiä, hiphopia, rockia, heviä ja dancea. Musiikkimakuni ei ulotu vain yhteen pisteeseen. En kestäisi kuunnella pelkästään yhtä ja samaa tyyliä. Tunnen ihmisiä, joille esimerkiksi hevi on elämä, enkä väheksy heitä. Kukin tykkää mistä tykkää.

Mutta siis asiaan. *poikkeaa aina aiheesta*
Pidän hiphoppaireista. En kaikista, mutta heillä on asennetta! Sanotaan, että on massaa tykätä hopista ja räpistä. Ehei, sehän on vain tyyli, josta tykkää. Ei klassinenkaan ole sen erikoisempi asia, siitä vain ei meidän ikäpolvemme niin pidä.
Hiphopissa on usein myös tärkeä sanoma. Verratkaapas ihmiset kauniit joitain koskettavia hiphopparien raapustuksia jonkin karjuvan möttöhevin laulajaan :) *tykkää hevistä* Niin, ihailen kuitenkin raskashevilaulajien upeaa laulutyyliä, se on jotain erikoista ja saavuttamatonta.

Räpissä taas sitten riimitellään. Rakastan räppiäkin, riippuu kylläkin hyvin paljon artistista. Suosikkina tuo KAIKKIEN rakastama kuningas Eminem ;)
Eminem koskettaa. Hänellä on upeita biisejä, ja erityisesti minua pistää itkettämään hänen rakkautensa tyttäreensä, Hailieen.

Hm, mitäs muuta. Tanssin myös hiphopia. Joka perjantai tanssitunti, ja voi, voin sanoa että se sellainen tanssi vie mennessään. :)
Olen muuten törmännyt ihmisiin jotka kyselevät, miksi farkkuni eivät roiku puolessa väliä takapuolta, miksei kaulaani korista raskaat kaulaketjut ja miksen pukeudu huppariin. Hei, ei ihmisen tarvitse pukeutua räpin tai hiphopin tyylisesti, vaikka musasta tykkäisikin.
Olen pukeutumisessa tällainen sekasikiö.

Miles

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #61 : Joulukuu 21, 2005, 20:34:16 »
Kyllä, kuuntelen rappia ja hiphoppia. Ja PALJON...
Tosiaan, Rap ja Hiphop leimataan ehkä hieman liiankin usein teinixien ja "Hoppareitten" musiikiksi, mutta kyllä sitä muutkin kuuntelevat..*Heristelee nyrkkiään*
Enkku Rappiin olen jo kyllästynyt tai sitten en pidä siitä muuten vaan.
Kuuntelin Eminemiä paljon, liikaa, tuossa jonkin aikaa sitten, mutta sitten siirryin SuomiHopin puolelle...Saan siitä enemmän tunnetta irti..Ehkä siksikin, että on suomeksi laulettua, mutta jokin muukin  siinä kiehtoo enemmän kuin am. Rapissa.
Nykyään kuuntelen mitä kaikkea nyt niitä onkaan..RDN, Ezkimo, Skandaali, Cheek, Royal Family, Avain, ASA, Mariska, Fintelligens(vähän)..
Niin. Hyvää musaa.. Mp3 soitin täynnä..

Poissa jääprinsessa

 • Vuotislainen
Hiphop/rap
« Vastaus #62 : Helmikuu 13, 2006, 16:58:11 »
Minä kuuntelen räppiä/hip hoppia. Samalla lailla kävi, vihasin koko tyylilajia, kun pikkuveljeni aloitti sen soittimisen. Hupsis, oli aivan koukussa. Parhaita räp-artisteja ulkomaisista on: 50 cent, 2pac ja snoop dogg(sekä Eminem)
Kuuntelen enemmän kuitenkin kotimaista, joista kolahtaa: Skandaali, cheek, ja nykyisin Sten Christensen. (eli Steen1) Vaikka en Steenin sanoituksista ole aivan samaa mieltä(tai oikeastaan päinvastaista) täytyy myöntää, että jätkä osaa räpätä. Ehkä paras räp tyyli, jota olen kuunnellut.
Eniten ehkä ärsyttää se, että ihmiset alkavat niin kovin helposti haukkumaan räppiä, välttämättä kuitenkaan tietämättä siitä yhtään mitään. Juuri se, että "räp ei ole musiikkia" on väite, johon olen useimmiten törmännyt. minusta, kyseinen väite on väärä. tai se että "vaan puhutaan päälle" Oma serkkuni tekee räp-musiikkia, ja juttu ei ole ollenkaan niin yksinkertaista, miltä se kuullostaa. Jo niin nopean räppäämisen sovittaminen biittiin on hankalaa, ja rytmitajua pitää olla PALJON.
Hpk, vuoden 2006 mestari <3

Poissa Smoothie

 • ilokaasu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • oh mama.<3
Hiphop/rap
« Vastaus #63 : Maaliskuu 01, 2006, 16:59:04 »
Aivan. Mahtavaa.

Räp/hiphop on varmaan parasta, mitä maa päällään kantaa. <3 Siis mielipidekysmyshän tämä on.
Ulkomaisista kuuntelen vain Eminemiä ja 50 centiä, muiden tuotanto ei toistaiseksi ole liikauttanut mitään aivoissani. Suomalainen iskee. JA LUJAA.
Kuuntelen RDN:ää, Skandaalia, Cheekiä, Apolloa, Ezkimoa, Fintelligensiä, Mariskaa ja sen sellaisia. ja ystäväni eivät voi sietää musiikkimakuani. Mä olen koko porukassa ainoo joka kuuntelee hoppia, on hoppari ja niin edelleen.
Tutustuin tähän "genreen" ihan vahingossa. Meinaan Pikku G:n kautta. Silloinen ystäväni oli löytänyt Pikku G:n ihan sattumalta ja soitti sitä mullekkin ja tykkäilin aika paljon. Pakkohan sitä oli levy hankkia.
Sitten hoppi jäi taas elämässäni taka-alalle, kunnes eräs ihminen taas muistutti minua sellaisen musiikin olemassaolosta soittamalla mulle Fintelligensin Sorin. x) Ja siitä se sitten lähti.. ^^

Xara

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #64 : Toukokuu 10, 2006, 04:43:03 »
En ymmärrä.... mitä muuten "da" tarkoittaa? :DD oikeasti, en vieläkään tiedä ^^

ceep

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #65 : Toukokuu 10, 2006, 12:04:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Xara"
En ymmärrä.... mitä muuten "da" tarkoittaa? :DD oikeasti, en vieläkään tiedä ^^


the = tha = da jne muunnoksia

Whinez

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #66 : Toukokuu 10, 2006, 15:56:29 »
Rap-musiikkiin palaa kiinni hyvin nopeasti. Biisit koostuvat yleensä aina vain parista eri osasta ja niitä jauhetaan laiskan rumpukoneen tahdissa minuutteja.

Räpin tuottaminen ei vaadi kuin kohtuullista riimienkirjoitustaitoa ja sen verran käsilihaksia, että jaksaa laittaa taustamusiikin soimaan.

Arvostaisin räppiä jo huomattavasti enemmän, jos siinä käytettäisiin oikeita soittimia. (On toki joitain poikkeuksia, jotka soittavat oikeilla soittimilla.) Jos rap muistuttaisi enemmän funkkia, saattaisin jopa vähän pitää siitä.

Delfino

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #67 : Toukokuu 10, 2006, 17:08:10 »
Räppi kyllä kolahtaa tähän tyttöön (tai naiseen, miten sen nyt ottaa...) Kuunneltua on tullut jotain reilu viitisen vuotta eli ihan aikuisiällä kolahti. Teininä juuri tätä ihanaa blingbling-wannabe-poppia kuuntelin. Häpeän myöntää...

Mariskan A.N.T.E.E.X.I biisistä se lähti ja sitten se oli menoa. Mariska on edelleen se ykkönen, Memento Mori iskee kovasti. Uusin levy hakee vielä paikkaansa. Diili TSOT-leffasta on kans ihan jees. Samoin se koko soundtrackki. Muita mistä tykkään Skandaali (joo, haukkuu naisia, tosi seksistinen, mutta biisit on kuunneltavia ja hauskoja, omalla tavallaan). Ezkimo, Narcotic, Helpus, Kapasiteettiyksikkö, Avain, Lord Est, Notkea Rotta, Elastinen, NodBat (jos joku tietää heiltä muita biisejä kuin Vihasta rakkauteen, niin vinkatkaa, en oo löytänyt ainakaan), Leijonanmieli jne. Kaikki aikas kaupallisia, tiedän ja myönnetään.

Uusia nimiä löysin teidän viesteistä niin pitää alkaa surffaileen ja kattoo jos joku niistä kolahtaa. :D

Hip-hop-kulttuuriin en muuten ole kosketuksissa, musan kautta vaan. Joten siihen en sanasta sano...

ceep

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #68 : Toukokuu 10, 2006, 20:58:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Whinez"
Rap-musiikkiin palaa kiinni hyvin nopeasti. Biisit koostuvat yleensä aina vain parista eri osasta ja niitä jauhetaan laiskan rumpukoneen tahdissa minuutteja.

Räpin tuottaminen ei vaadi kuin kohtuullista riimienkirjoitustaitoa ja sen verran käsilihaksia, että jaksaa laittaa taustamusiikin soimaan.

Arvostaisin räppiä jo huomattavasti enemmän, jos siinä käytettäisiin oikeita soittimia. (On toki joitain poikkeuksia, jotka soittavat oikeilla soittimilla.) Jos rap muistuttaisi enemmän funkkia, saattaisin jopa vähän pitää siitä.


Tässä meillä asiantuntija. Kun se on niin helppoa niin laitappas vaikka alkuviikosta tänne linkkiä omaan tuotokseesi niin päästään arvioimaan sun taitojas.

Nordamien

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #69 : Toukokuu 11, 2006, 03:39:27 »
Myös tätä musiikkityyliä tulee kuunneltua, harvakseltaan nykyään, mutta joskus ajoittain kaiuttimista saattaa kuulua kitaravallin sijasta letkeää riimittelyä kaamean bassotuksen kera.

Eminemit ja 50 Centit, ynnä muut uudemman sukupolven artistit. Eivät toimi. Ei kerrassaan mitenkään. Onhan Eminem hyvä sanoittaja, jos omaisi vielä korvia rankaisemattoman äänen niin saattaisi jopa toimia. 50 Cent, ne videot kertonee kaiken oleellisen, ei ainakaan viteoitten perusteella ole mikään maailman älykkäin yhteiskuntaa ruotiva räppäri.

Mutta vanhan kaartin edustajat ovat myös tässä musiikkityylissä huomattavasti parempia (yleensä, en yleistä) kuin uudet yrittäjät. Aloitetaanpa listausta.

Snoop Dogg -mielestäni ainoa räppäri, joka ei näytä koruissaan pelleltä. Herralla on kerrassaan loistava, hyväksi havaittu ja värikäs tyyli. Snoopin ääni on huomattavasti parempi kuin kenenkään tietämäni räppärin ja osassa sanoituksissa on myös sitä ideaa. Omistan peräti muutaman aidonkin levyn kyseiseltä herralta, kesälläpä yleensä niitä soittelen, talvi on taas omistettu vallan muille muusikoille.

Nas -tässä on tämä sanoittajin kuningas. Ei varmasti ole montaakaan asiaa, mistä tämä kyseinen artisti ei olisi biiseissään jauhanut. Varsinkin mustan väestön ongelmia pyöritellään biittien seassa varsin hienosti. Videoissakin on ajoittain idea, joka sitoutuu hyvin biisin tarinaan.

2pac -muutama hyvä biisi, monta loistavaa biisiä yhteistyössä muiden artistien kanssa, kuten nyt vaikka Snoop Dogg & Dr. Dre kaksikon kanssa on muutama letkeä biisike tehtynä. Kuolintapa oli tietty traaginen, mutta minä nyt en pahemmin ole ulkomusiikillisiin seikkoihin perehtynyt.

Nykytaso räpissä on kauhea. Uudet artistit ovat poikkeuksetta olleet huonoja kopioita esikuvistaan tai sitten enemmän r 'n b uikuttajia.

Mutta vanhojen tekijöiden uusikin materiaali toiminee sopivassa mielentilassa, eli harvoin.

Tuonen Joutsen

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #70 : Kesäkuu 28, 2006, 23:29:25 »
Ennen ei toi rap ole juurikaan innostunut, mutta sitten kiinnostuin Asasta kun kuulin tämän olevan anarkisti (vissiin?). Jouduimpa vaan toteamaan että todella loistavaa musiikkia tältä mieheltä. Muite hyviä mitä tiedän niin tämä Steen1. Sanokaahan jotain samantyylisiä räpäyttäjiä

matu

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #71 : Kesäkuu 29, 2006, 13:16:14 »
Joskus kuuntelin Eminemin yhtä levyä, mutta sen sanoitukset (osa) alkoi kuulostaa aika naurettavilta loppujen lopuks, ni jätin koko rap-musiikin sikseen.
Nyt oon kuitenki saanut innostusta kuunnella ko. musiikkia (en enää ikinä Eminemiä tai muutakaan vastaavaa). Styles of Beyond, Jurassic 5, Juelz Santana, Blackalicious jne. ovat kyllä erittäin mieluisia artisteja :) Ja pari päivää sitten kuulin ekaa kertaa The Teriyaki Boys nimisistä tyypeistä. En ymmärrä mitään mitä he sanovat mutta niiden biitit ovat kyllä aika jees.
Enkä todellakaan ole mikään asiantuntija rap-musiikin suhteen sit.

veiKa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #72 : Elokuu 10, 2006, 11:26:30 »
^Mitä meinaat, ettet koskaan kuuntele "eminem-räppiä", mainstreamia? Eihän Eminemissäkään mitään pahaa ole, vanhaa Eminemia fiilailee sillointällöin.

Itse kuuntelen rap-musiikkia. Tällä hetkellä soittolistalla Roycea, Lupe Fiascoa, Chino XL:ää,
Rakimia ja Nasia. Mitäs tässä muuta jupisemaan.

Enni

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #73 : Elokuu 10, 2006, 15:36:17 »
Tämän hetken suomihiphop on parhainta kaikesta, mitä tästä maasta on tullut kymmeneen vuoteen. Luen listasta pois tosin (lähes) kaiken Rähinän kaman, mutta mm. Monspin ja suurimmaksi osaksi myös 3rd Railin listoilta löytyy pelkkiä helmiä. Ja MONSin myös.

Ulkomaalaisista ei toimi oikein muut kuin jotkut vanhemmat setit. Public Enemy on aina ollut silkkaa parhautta.

Ja vaikka tämän vuoden Pipestä selvittiin hädin tuskin hengissä, en millään jaksa odottaa jo ensi vuotta. Asa 18. tätä kuuta Rastilassa ja Rotta seuraavana päivänä Kontulassa. Sinne!

veiKa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #74 : Elokuu 11, 2006, 10:03:59 »
Harmillista ehkäpä, mutta itteeni ei ole koskaan iskeny suomihiphop. :e

Enni

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #75 : Elokuu 11, 2006, 14:35:10 »
Lainaus käyttäjältä: "veiKa"
Harmillista ehkäpä, mutta itteeni ei ole koskaan iskeny suomihiphop. :e

Oletko miten laajasti koittanut kuunnella? Kannattaa heti alkuun unohtaa kaikki Rähinän tunkema kama. Mut joo, eipä tuo suomihoppi todellakaan kaikille toimi.

Pähkinä

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #76 : Elokuu 13, 2006, 16:51:59 »
Oho. Aika paljo porukka kuuntelee ulkomaista.. Minä itte kuulun "suosi suomalaista" osastoon.. Mm. Narcotic, Mariska, Konala Cartelli, Voittajafiilis, Steen Christiensen ja Asa menee. Ja ainoa syy tähän on se, että suomenkielisestä saa niin PALJON helpommin selvää ja esim. Steen1kin keskittyy lyriikoissaan muuhukin kuin egoiluun. Mutta kyllähän sitä ulkomaistakin kuuntelee, mutta se onkin jo sitte biisikohtaista. Tässä kohtaa kuvioihin tuleekin sitten 2pac, eminem, Snoop Dogg jne jne. Snoop Dogg:issa mulla ainakin on se ääni, mikä laittaa tykkäämään. Se vaan on niin jännä. :D

Edit://
Lainaus käyttäjältä: "veiKa"
^ja Pähkinälle, että kyllä mä ainaki hlökohtasesti tajuun lähes kaiken englanninkielisestä räppäyksestä.


 Joo ny ei oo kyse kielitaidollisista asioista vaan ihan siitä, että mulla tuppaa englanninkielinen teksti puuroutumaan korviin.

veiKa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #77 : Elokuu 13, 2006, 21:00:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Enni"
Lainaus käyttäjältä: "veiKa"
Harmillista ehkäpä, mutta itteeni ei ole koskaan iskeny suomihiphop. :e

Oletko miten laajasti koittanut kuunnella? Kannattaa heti alkuun unohtaa kaikki Rähinän tunkema kama. Mut joo, eipä tuo suomihoppi todellakaan kaikille toimi.


Juu, oon mä suht laajalti koittanu kuunnella, mut ei oikee oo iskeny.

^ja Pähkinälle, että kyllä mä ainaki hlökohtasesti tajuun lähes kaiken englanninkielisestä räppäyksestä.

Hammeri

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #78 : Elokuu 15, 2006, 21:21:47 »
Itse taas en voi sietää amerikkalaista hiphoppia, kun taas suomalainen menee.

I kill you,
you mother fucking bitch


Sanomaa? Omasta mielestä suomiräppärit (Raimssi, Elastinen mm.) ovat ihan loistavia suurin osa.

veiKa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #79 : Elokuu 16, 2006, 15:04:44 »
^ aika rankkaa yleistystä väittäisin.

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Hiphop/rap
« Vastaus #80 : Elokuu 16, 2006, 17:15:53 »
Se riippuu ihan täysin mitä sitä kuuntelee. Itse kuuntelen Eminemiä, ja joissakin herran lyriikoissa on enemmänkin asiaa (varsinkin uusimmissa), mutta taitaa suurin osa vielä olla pelkkää provokaatiota. 50 cent on taas lyriikoiltaan ainakin IMO tylsää.

 Mutta kuunnelkaapa esim. 2pacia niin voi mielipide muuttua. Herraahan on juuri kehuttu lyriikoistansa ja jos niihin yhtään tutustuu, huomaa, että sitä asiaa on ja paljon. Älkää tuomitko kaikkea amerikkahiphoppia parin artistin takia. Eihän kukaan väitä esimerkiksi, että Ezkimon lyriikat olisivat hyvä esimerkki suomihiphopin lyriikoista? ja Asa sitten taas on ihan erilaista, niissä on asiaakin.
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

veiKa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #81 : Elokuu 17, 2006, 17:17:10 »
En välttämättä ihan 2Pacia laittaisi esimerkiksi, kuuntele vaikkapa biisi 'hit 'em up', josta löydät yllättävän suuria samankaltaisuuksia, kuin aikaisemman herran ilmauksessa 'I kill you, you motherfuckin bitch'.
Ei siinä, kyllä Pacilla on ihan asiabiisejäkin, mutta mutta..

//edit:

Method Manin uus on tulta. Ainaski tää netti-retaili, huhu.

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #82 : Tammikuu 21, 2007, 16:34:42 »
Rakastan, rakastan tätä musiikkia<33 Hiphop/rap on todella lähellä sydäntäni. Tyyli vaan iskee muhun ku joku salama.
Kuuntelen eninmäkseen suomalaisia mutta kyllä niitä ulkomaalaisiakin mukaan mahtuu ; ) Varsinkin Snoop Dogg on yksi parhaimmista ja Elastinen... 50centistä sen verran että sen musta jotenkin "kulunutta" joten en sitä niin hieveästi kuuntele.
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

hpfani

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #83 : Kesäkuu 15, 2007, 21:22:26 »
mistähän olisi mahdollista saada karl kanin musiikkia?? :p

Ghostface

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #84 : Kesäkuu 27, 2007, 23:42:14 »
Täältä tulee hoppari henkeen ja vereen.

Parin ekan sivun perusteella täällä näyttäisi olevan melko paljon aika tietämätöntä porukkaa (ei pahalla, näihin kantaanotettaviin juttuihin vaikuttaa tietenkin mielipiteet, niitä ei saa ottaa henkilökohtaisesti). Jos ette ole Eminemiä enenpää kuulleet, niin kannattaisiko kuunnella lisää! Kaikki Eminemit, diitwelwit ym. fiddyt (tai niinkuin minä kutsun: FiGGy (GG = Good Game)) ovat lähinnä roskaa, voihan niillä olla muutama hyvä kappale (esim. eminemin vanhemmat biisit ovat oikeasti hyviä), mutta siihen se jääkin. FiGGy ja G-Unittikin tekee lähinnä sellasta Money-Women-Party-Cars-paskaa(sori), ettei sitä pidempää jaksa kuunnella. 50cent on mielestäni niin kaukana gangstasta kuin olla voi, vaikka hänellä saattoi olla sellainen nuoruus. Silti kehtaa vieläkin kutsua itseään gangstaksi, ei näin! Sitten 2Paciin, Dr. Drehen ja Snoopyyn, no ne ovat (voisi melkeen sanoa olivat) ihan hyviä räppäreitä, oikeen Death Row Recordsin perustajia. Silti, kuten joku sanoi, 'Pacin useassa biisissä oli suurimmaksi osaksi uhoamista (Hit 'Em Up saattoi olla syy hänen murhaamiseen =/), se on totta. Ehkä silti itse pidän Westcoast räppäreitä vähän parempina kuin Eastcoast, mutta kyllä Eastistakin löytyy helvetin hyviä (joku sanoi että ne on huonoja!), esimerkiksi rap-duo Mobb Deep (jonka toinen räppäri Prodigy on tekemässä uutta albumia; H.N.I.C. 2, ja julkaisi alkuvuodesta albumin Return of the Mac), Nas, Wu-tang Clan (ja sen lukuisat jäsenet :D) ovat lemppareitani East coastista. Huomasi kyllä heti, kun Mobb Deep liittyi G-Unitiin, miten sen taso laski. 50cent ft. Mobb Deep - Outta Control remix = HYI KAMALA! Hyvät ihmiset, älkää kajotko siihen!

Ja sitten tuohon hip hop-rap-jutskaan. KRS-One sanoi kerran: "Rap is somethin' you do, hip hop is somethin' you live" (tai sitten toisessa järjestyksessä), ja minusta tuo pitää paikkansa. Ja niistä hip hopin elementeistä, niitä on kylläkin 5 -.-'' Eli MC, Dj-hommat, Breakdance, Graffitti ja Beatbox. Miten tuon voi unohtaa?

Sitten vielä suosituksia: N.W.A. (Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, MC Ren, DJ Yella) (todellista west coast gangsta-räppiä!), Ice T, Capone-N-Noreaga (ei niin gangstaa, mut hyvää kumminkin),  Notorius B.I.G., Wu-tang Clan (GZA, RZA, Method Man, Raekwon the Chef, Ghostface Killah, Ol' Dirty Bastard, Masta Killa, Inspectah Deck, U-God), Run-DMC, DMX, The Game, Nas, Westside Connection (Ice Cube, WC, Mack 10), ja Warren G. Siinä nyt muutamia, suosittelen.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 28, 2007, 13:45:47 kirjoittanut Ghostface »

Poissa Schizo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #85 : Heinäkuu 15, 2007, 20:52:42 »
Tykkään kuunnella aika paljon old school hiphopia ja siltä saralta omia suosikkeja on Grandmaster Flash, Run-D.M.C., Beastie Boys ja Public Enemy.

Noiden lisäksi suosikkeja on Atmosphere, De La Soul, Jedi Mind Tricks, A Tribe Called Quest, The Roots, Murs, People Under the Stairs, Mos Def, Looptroop.. ja hmm.

Trip-hop varmaankin lasketaan myös tähän kastiin mukaan ja siltä saralta mainitsemisen arvoisia ovat mielestäni etenkin RJD2, UNKLE, MF DOOM ja DJ Shadow.

Suomalaista hiphoppia en hirveästi kuuntele.. Ehdoton ykkönen siltä saralta kuitenkin mielestäni Juhani ja monet Monsp Recordsilla olevat muusikot. Näiden lisäksi tulee silloin tällöin kuunneltua Asaa/Avainta, Leijonamieltä, Palefacea, Mariskaa ja Redramaa, mutta suomalainen hoppi tosiaan jäänyt vähän vähemmälle kuuntelulle.

Ehdoton suosikkini näistä kaikista on kuitenkin tuo Atmosphere, joka iskee muhun kyllä tosi paljon ihan täysiä. :) You Can't Imagine How Much Fun We're Having on tosi hyvä albumi kaikenkaikkiaan, Slugin lyriikatkin kun tuntuu välillä liippavan niin läheltä omia ajatuksia.

Kaupallisesta rapista en tykkää ja kaikki $BlinG BlinG$-meno on aina ollut mun mielestä aika kertakaikkisen naurettavaa leveilyä. En ymmärrä esimerkiksi 50 Centin suosiota, kun maailmasta löytyy mun mielestä niin monia muita artisteja jotka tekee sitä musiikkia vielä paremmin ja niillä on yleensäkin koko homma paremmin handussa kuin Fiftyllä. Ei tunnu että se tekisi sitä musiikkia ihan täysin sydämestään, vaikka mistäpä sen voisin tietää.. Mutta joitain muita artisteja kuunnellessa tulee sellainen tunne, että sillä musiikilla on enemmän merkitystä itse artistille ja siinä tuntuu olevan jotain ideaa, ei sitä samaa tunnetta tule kuunnellessa 50 Centiä yms. Toisaalta eipä räppi ihan täysin mun heiniä ole, vaikka sitä silloin tällöin kuuntelenkin, mutta rap kuitenkin edustaa mun levyhyllyssä vielä sitä vähemmistöä.
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Azaw X

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #86 : Heinäkuu 15, 2007, 23:56:20 »
2Pac (ja Outlawz), G-Unit (50 Cent, Lloyd Banks, Young Buck, Tony Yayo, Spider Loc, Hot Rod, Freeway, Mash Out Posse, Mobb Deep, Nyce, 40 Glocc, Mazaradi Fox ja ääh......:D ), Busta Rhymes, Cypress Hill, Ca$his, D12 (ahh Proof RIP<3, Eminem, Kuniva, Bizarre haha :D, Swifty McVay ja Kon Artis), DMX, Dr.Dre, Fabolous, Grits, Jay-Z, Joe Beast, Ludacris (ja DTP), Wu-tang Clan (GZA, RZA, Method Man, Raekwon the Chef, Ghostface Killah, Ol' Dirty Bastard, Masta Killa, Inspectah Deck, U-God), Nappy Roots, Nas, Obie Trice, Papoose, Rakim, Snoop Dogg (ja Tha Dogg Pound), Stat Quo, Styles P, Xzibit......

Kyllä näitä lisää löytyis varmaan loputtomasti mutta antaa nyt olla yhelle kerralle ja näitä kaikkia mä voisin ylistää loputtomasti omien vahvuuksiensa puolesta mutta Xzibitistä on aivan pakko sanoa sen verran se on tosi mies hänelle multa kyllä löytyy kunnioitusta loputtomiin ja suosittelen häntä kaikille aivan uskomattoman hienoja biisejä ahh<3

teisha

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #87 : Lokakuu 12, 2007, 14:26:17 »
Voi p..... Tässä nyt ei voi kommentoida kaikkien hyviin ja huonoihin kommentteihin vaikka tekis mieli :D

Mutta Hip Hop-musiikista ei opi pitämään muullatavalla kuin kuuntelemalla ja kuuntelemmalla tai kasvamalla sen parissa! se on totta, ei se eka kerral uppoo!

Ja niinku joku myös sano et hip-hop ei ole musiikki vaan elämäntapa, (oikeammin kulttuuri), kaikkine viisine elementteineen, on ihan oikeassa, mutta kyllä sitä voi puhua hip hop-musiikista tai tanssista, mutta jos kysytään mitä hip hop on, ei voida sanoa että Tanssi/musiikki-laji. Ääh.. ittenkin aina puhun vain hiphopista kun ei jaksa nipottaa, että anna anteeksi.
Ihan totta jos puhutaan, erotan kyllä hyvän kaman huonosta, jos noi voi oikeesti sanoo, kaikki ei haluu tehä puhasta kamaa, mutta en ole jaksanut perehtyä kaikkiin artisteihin. Yritän keskittyä tanssimiseen että voisin joskus sanoa oikeasti että olen hyvä. Olisi kiva joskus tutustua henk. koht. kunnon hoppari piireihin ;D

"Rap is somethin' you do, hip hop is somethin' you live" tuo lainaus tuolta ylhäältä kertoo myös paljon. (tankkaan itteni täyteen tietoo!! O_o)

Don't forget Nas!!! <3<3<333 that's real shit! sillä on sanomaa, kunnon sanomaa hip hopista.

Kommando

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #88 : Lokakuu 16, 2007, 17:32:35 »
Yo. Pidän. Taisin olla kasvamassa lapsesta esiteiniksi, kun veljelläni oli Eminem-buumi. Siinä sitten opin kuuntelemaan, semmoisena taustamusiikkina, josta tuli osa päiviä. Vaikkakaan silloin pienenä en tykännyt siitä ns. synkästä sävystä, joka useissa biiseissä oli. Ala-asteella fanitin Eminemiä ihan täpöllä, perin veljeni julisteet ja keräsin lehtijuttuja ja vaikka mitä. :D

Sittemmin intoilu jäi, mutta vähän aikaa sitten löysin uudestaan vanhan rakkauteni räppiä kohtaan. Kovin monipuolisesti en sitä kuuntele enkä väitä tuntevani hiphop-maailmaa mitenkään erityisesti, mutta sillä ei ole minulle juuri merkitystä; tärkeintä on, että tunnen oloni hyväksi isoissa joujouvaatteissa ja silloin, kun hoppibiitti soi taustalla.
En juuri pysty levyjä ostelemaan, kun ei tuota ylimääräistä rahaa kauheammin ole, muuten varmasti kartuttaisin hiphopvarastoani. Tällä hetkellä siellä on muutama random suomihoppi ja sitten kaikki Eminemit. :) Eniten tykkään varmaan Slim Shady ja Marshall Mathers -levyistä, juuri niistä, jotka soivat vuosia sitten veljeni stereoissa.

Minua vähän ärsyttää, että sen jälkeen, kun hiphop oli joku ihme villitys Pikku G:n myötä, koko tyylilaji on heitetty romukoppaan. Jos joku kulkee lökäreissä julkisesti, sitä tuijotetaan kuin spitaalista.
Itse pukeudun toisinaan hoppityylisesti, ehkä kerran viikkoon; silloin, kun muuten niin värikäs tyylini kyllästyttää. Rakastan hautautua silloin tällöin isoihin huppareihin ja pitää alhaalla roikkuvia löysiä housuja. Siihen on nähtävästi totuttu, sillä luokkakaverini totesi kerran ohimennen "taas se on McGängstä". :DD
Niinsiisjoo. Meinasi jo mennä aivan offiksi.
Tiedän kotipaikkakunnallani ihmisiä, joilla on hoppi sydämessä, mutta he eivät uskalla näyttää sitä ulospäin. Itse asiassa eräs tuntemani poika tekee aivan ihania räppibiisejä Mikseriin, mutta sitä ei juuri ulospäin näe. Se on sääli, sillä minusta ihmisen kuuluisi olla rohkeasti oma itsensä, oli se 'itse' sitten mitä tahansa.

Toisaalta häiritsee myös se, jos hiphoppiin suhtaudutaan liian vakavasti.

Koostettuna: pidän hiphopista ja kaikesta siihen liittyvästä (...hopparipojat, lääh!...), mutta elämän tärkeimpiä asioita se ei ole. Musiikkimakuni on hyvin laaja, räppi on osa sitä.

pölypunkki

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #89 : Maaliskuu 21, 2008, 18:25:32 »
Kylläkyllä, kuuntelen kaikkien muiden musiikkityylien lisäksi myöskin räppiä ja hiphoppia:)

Parhaimmistona voisin mainita vaikkapa Cypress Hillin, Snoop Doggin ja Jadakissin .
Ei ole mitään että koko tuotantoa kuuntelisin tai sellaista, jokaiselta on jotain biisejä, toisilta enemmän toisilta vähemmän (ja toisilta levyjä).
Cypress Hill ja Snoop Dogg ovat lähellä sydäntäni, niiden musiikki kelpaa aina. :)
Parhaimpia biisiä heiltä mm. Cypress Hillin How I Could Just Kill A Man ja vaikkapa Born To Get Busy, Snoopilta muunmuassa Drop It Like It's Hot, I wanna Fuck You (feat. Akon) sekä Ups And Downs.

edit-

tässähän unohtu mainita koko suomiräp !
Suomiräp kelpaa kyllä sekin aina:) ipodilta löytyy mm Cheekkiä, Uniikkia, Kapasiteettiyksikköä, RähinäRecordsin tyyppejä...
Ja ASA(/avain) on loistava:)

tutkis

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #90 : Huhtikuu 03, 2008, 15:45:16 »
Olin todella pitkään ihan varma, että about kaikki rappi on ihan täyttä kuraa, eihän se ole edes musiikkia ja miten sitä voi edes kukaan kuunnella. Nyt olen jo päässyt tuosta suurin piirtein yli, vaikka edelleenkään ko. genre ei todellakaan kuulu suurimpiin suosikkeihini, vaan suurin osa rappareista, mitä olen kuullut (rajoittuukin sitten aika hyvin sille MTV-osastolle) aiheuttaa jonkinlaista inhotusta.

Löysin tuossa viime vuoden puolella Saul Williamsin ja ah, rakastuin. (Sanokaa nyt joku, että tykkäätte kans Saulista?) Ostin miehen selftitledin, joka on aivan loistava, ja joka on tällä hetkellä kyllä suurin suosikkini hänen albumeistaan vaikka tykkään kyllä Amethyst Rock Starista ja Niggy Tradustistakin kovasti. Saul on ihana. En minä oikein edes tiedä, mikä siinä niin kolahti niistä kaikista ennakkoluuloista huolimatta. Haluaisin kovasti vielä joskus nähdä tämän miehen livenä.

Emmuli

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #91 : Joulukuu 03, 2008, 18:22:34 »
Aah, rappiä <333 Ihana musa suuntaus ja muutenki. ite tykkään enimmäksee suomalaisista rapin tekijöistä, Kapasiteettiyksikkö,MC Mane,Sana ja Cheek. Kyl eminem ki o iha ok. Onks teil sit rappi vaatteit? Mul on cäppi. Ihanii kyl muutki kamät, mut ei sovi mulle.

Poissa Jentsuma

 • puhelias hölöttävä ärsyttävä pölö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #92 : Joulukuu 10, 2008, 22:43:06 »
Mää kuuntelen ihan satunnaisesti välillä joitain kappaleita. Ulkomaalaiset on aika tylsiä, ku ei niistä tajua yhtää mitää :D Suomalaiset on ihan hyviä, esim Elastinen on hyvä (hyvät sanat) jne... Mää en tykkää yhtään sellasesta räpistä missä sanat on justiin jotain ööö tai että sanat ei oo järkeviä, sellaset hyvät sanat on paljon plussaa räp kappaleelle. Hehhe joku Mc Mane :D Ihan hauskojahan ne biisit on mutta, en nyt sanoista samaa sanois ...
Is this the real life, is this just fantasy ?

Cyria

 • Ankeuttaja
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #93 : Maaliskuu 21, 2009, 18:22:11 »
Pidän rapistä TODELLA paljon.
Lemppareita on vanha kunnon Eminem, ja aivan ykkönen on T.I.
Pidän sellaisesta räpistä, jossa on tunnetta, ja sanat kertoo jostakin. West Coast räppärit on musta parhaita.

Eminemistä pidän sen takia, että sillä on suurin osa kappaleita sellasia oikeita, ja Eminem tietää mistä laulaa. Toinen juttu on se, että Eminem ei esitä. Se myöntää (ainaki laulujen perusteella) että se on tehnyt tyhmiä juttuja, ja se uskaltaa sanoa avoimesti, mistä se tykkää ja mistä ei.

T.I. :n uus levy on ihana. Se kertoo osaksi muutoksesta, jonka se on tehnyt. T.I. :lla on hyvä ääni ja sillä on hyvä rytmi, ja parasta on se, että se on tehnyt sanat itse, eikä niinku jotku popparit, jotka vaan
tilaa muilta sanoituksia.

Hiphop/Rap 4evah!!!

//Huhutar siisti viestin ulkoasua
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2009, 08:49:19 kirjoittanut Huhutar »

Poissa Ideal

 • llleidbäkkk
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #94 : Huhtikuu 05, 2009, 17:30:14 »
Rapin kuuntelu on nyt itellä kallistunu ulkomaalaisesta suomalaiseen. Ennen ei sanat merkannu niinkään paljoa, mutta nyt sanat on tärkein elementti (biitin lisäks) räpissä. Ulkomaalaisista parhaita ovat:

2pac, hyvä ääni ja hyvät sanat biiseissä
Eminem, hyvät biitit biiseissä ja hyvä ääni
Obie Trice, räppää hyvin, Akonin kanssa tehty Snitch kannattaa ainaki kuunnella.

Suomalaista parhaimmistoa:

Jumal x10 Lavis, kuunnelkaa sanat ja biitit
Eino Antiwäkki, kuunnelkaa sanat ja biitit
Huge L
Pyhimys

Ainaki noi neljä edellä mainittua tekee kaikki sanotuksensa ite, ja hyvää settiä onki.

Suosittelen, että ainakin kokeilette ;)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2009, 20:24:55 kirjoittanut Ideal »
:T

Poissa Musval

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LeviosaUnicorn19035
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #95 : Kesäkuu 27, 2013, 21:30:25 »
Löytyhän täältä pienen etsimisen jälkeen keskustelu tällekin musiikkityylille, vaikka täällä onkin näköjään aika kuollutta :D

En väitä olevani mikään rapin/hiphopin suurin tuntija, mut rap ja hiphop-kulttuuri, lähinnä tanssin kautta, on tosi lähellä mun sydäntä. Mun rapin kuuntelukin tosin rajoittuu melkeinpä vaan muutamiin artisteihin ja lähinnä mainstreaminpaan matskuun. Suomiräppiäkään en mitenkään hirveästi kuuntele muutamaa artistia lukuunottamatta.

Mulle ehdoton rapin ykkösnimi on ehdottomasti Eminem. Täytyy myöntää, että hänen tuotantonsa ei aluksi kolahtanu muhun sitten ollenkaan. En tykännyt yhtään hänen räppäystyylistään, pidin sitä jotenkii ihan liian aggressiivisena. Nyt kun oon vähän kasvanu niin tän herrankin musiikki on iskenyt muhun ihan uudella tavalla. Joidenkin biisien sanoitukset on kyllä ihan upeutta ja kappaleet koskettaa mua jotenkii ihan eri tavalla kun useiden muiden räppäreiden, oon esimerkiksi huomannu useammankin Eminemin biisin saavan mut itkemään.

En oo koskaan saanut aikaseksi tutustua old school hiphoppiin mitenkään syvemmin, mut Wu-Tang Clanin matsku on kyllä loistavaa. Muita artisteja joista tykkään on OFWGKTA-kolleektiivin räppärit, Tyler The Creator etunenässä, Kanye West ja vasta muutaman vuoden sisällä valtaväestön tietoisuuteen noussut J. Cole. Naisräppäreiden puolelta tykkään Missy Elliotista ja Azealia Banksista.

Suomiräppiä en oo tosiaan paljoa kuunnellut radiossa soitettavien biisien lisäksi, mut mun ehdoton suosikki on Timo Pieni Huijaus. Yleisest ottaen en voi sietää Rähinän artisteja, mut TPH:n biisit on aivan loistavia ja hänen lyriikoissaan on jopa asiaakin. Myös Ruger Hauerin matsku iskee muhun ja kovaa, ihan loistavaa musiikkia. Pyhimyksen musa toimii myös yksinkin ja tietty myös Asa iskee toisinaan.
"Dancing is like dreaming with your feet." -Constanze

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Hiphop/rap
« Vastaus #96 : Helmikuu 05, 2015, 15:27:51 »
Siskon takia jouduin kuunteleen paljonkin yhteen aikaan. Eminemiä joskus kuuntelin myös. Yhteen aikaan kuuntelin ihan innolla ranskalaista hip hop-musiikkia nimeltä Fonky Family. Suosittelen. Suosittelen Fort Minoria. Tyylilaji: jonkinlainen alternative hip hop. Hyviä biisejä! Kaupallinen rap-musiikki ei iske, esim. joku Jay-Z ihan karmea. 
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 01, 2015, 12:34:08 kirjoittanut Ana »