Kirjoittaja Aihe: Captain America: The Winter Soldier  (Luettu 4165 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Captain America: The Winter Soldier
« : Elokuu 17, 2014, 14:01:30 »
Captain America: The Winter Soldier on hiljattain dvd:lle ilmestynyt (ja aiemmin kesällä teattereissa pyörinyt) jatko-osa Captain America: The First Avenger (2011) ja The Avengers (2012) elokuville. Steve Rogers AKA Kapteeni Amerikka (Chris Evans) työskentelee Nick Furyn (Samuel L. Jackson) alaisuudessa SHIELD - agenttina, mutta Toisen Maailmansodan partiopojalla on vaikeuksia sopeutua nykypäivän moraallisesti harmaisiin poliittisiin keinotteluihin. SHIELD on juuri aikeissa, Alexander Piercen (Robert Redford) johdolla, aloittaa kaiken terrorismin kukistavan projektinsa, kun mysteerinen Winter Soldier (Sebastian Stan) ilmestyy kuvioihin, tuoden mukanaan haamuja Kapun menneisyydestä. Kapu aloittaa kilpajuoksun aikaan vastaan, apunaan Musta Leski (Scarlett Johanson) ja Falcon (Anthony Mackie). Muissa rooleissa nähdään Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell ja Toby Jones. Ohjaajina toimivat Russo - veljekset.

Nyt kun tuo pakollinen mainospuhe on poissa alta, niin puhutaan itse leffasta =) Kävin tämän aikanaan ihan teatterissa katsomassa, mutta samana iltana koneeni kovalevy hajosi, enkä voinut silloin kirjoittaa mitään. Kun uusi levy oli lopulta asennettu, leffan katsomisesta oli sen verta aikaa, että päätin suosiolla odottaa dvd:tä niin voisin paremmin puhua mitä mieltä olin. Winter Soldier on minusta Marvelin paras soololeffa ja joku voisi helposti argumentoida sen olevan jopa Avengeria kovempi. Vaikka itse Avengerista tykkäämpin enemmän, niin täytyy myöntää että ei jää paljosta kiini.

Leffan isoin vahvuus on sen tarinassa ja tunnelmassa. Panokset ovat isot niin maailmanlaajuisesti kuin hahmoille henkilökohtaisesti. Tahtikin on sen mukaisesti tarpeeksi nopea, ettei ehdi tulla tylsää, mutta aika riittää myös hahmopainotteisille hetkille. Erityisesti rakastin sitä kuinka jo Avengerssissa kaipaamani jälleennäkeminen Steven ja tämän erityisen ystävän välillä viimeinkin tapahtui (kutsukaa nynnyksi vain. En välitä). Ratkaisu paljastaa, että
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
oli hyvin rohkea veto. Uskallan väittää, että moni epäili mielessään, että MCU tulisi toistamaan tiettyä kaavaa jossa ensin joukko soololeffoja ja sitten Avengersille jatko-osa tai vastaava team-up, jossa Nick Fury kutsuu porukan kasaan, mutta nyt on status quo pistetty sen verta rohkeasti uusiksi, että mielenkiintoista nähdä mitä muita yllätyksiä Marvelilla on hihassa. Tämän twistin myöstä myös moni yksityiskohta aiemmista leffoista näkyy ihan uudessa valossa.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Se ei ole mikään salaisuus, että MCU - leffojen suurin heikkous on ollut pahiksissa. Ennen tätä leffaa oli täsmälleen yksi loistava (Loki), muutama ihan OK (Kuvotus, Stane, Punakallo) ja sitten loput melko plääh (Malekith, Killian, Hammer ja Vanko). Olikin Marvelilta erinomainen idea, että yhden pahiksen sijaan tarinan pääkonna oli kokonainen organisaatio. Vaikkei se ehkä ole yhtä ikimuistoista kuin jokin iso paha yksilö, niin toimii tässä tarinassa loistavasti. Kyllähän myös leffan nimikkohahmo, Winter Soldieri, melko hyvin pelitti. Rooli oli ehkä vähän turhan pieni mihinkään kumempaan analyysiin, mutta Sebastian Stan teki hyvää työtä (ei voi olla helppoa vain kävellä hitaasti ja näyttää uhkaavalta) ja tätä on tilaa kehittää seuraavassa leffassa. Pienenä yksityiskohtana rakastin myös soundtrackissa ollutta petolinnun(?) rääkäisyä aina, kun Winter Soldier oli paikalla. En tiedä mikä siinä oli, mutta tehokasta yhtä kaikkia.

Hyvät roolitukset ja roolisuoritukset ympäripyöreästi ovat MCU - leffoissa sen verta rutiinia, että kaikki aiheeseen liittyvät positiiviset adjektiivit on jo käytetty. Ehkä pieni valituksen aihe oli Mustassa Leskessä. Vika ei siis missään nimessä ollut Scarlett Johansonissa vaan käsikirjoituksessa. Jos vertaa tämän hahmoa Avengerssiin (IM2:sta ei kannata puhua, kun siinä tällä ei ollut muuta hahmoa kuin seksiksyys ja tappelutaidot) niin tämä oli paljon sarkastisempi ja ylimielisempi. Tämä ei haittaisi muuten, mutta kun pitäisi uskoa, että tämä on sama hahmo molemmissa leffoissa, niin tämmöiset yksityiskohdat häiritsevät.

Toimintakohtaukset ansaitsevat kyllä oman erillisen mainintansa. Vaikka tykkään yliampuvasta supersankaritoiminnasta siinä missä kuka tahansa muukin, niin kyllä toisinaan vain kaksi tyyppiä hakkaamassa toisiaan toimii parhaiten. Eihän toiminta nytkään suoranaisesti realistista ollut, mutta tietyllä tapaa fyysisempää ja hahmot tuntuivat olevat enemmän oikeassa vaarassa.

Tuossa varmaan olikin ne tärkeimmät. Pirun kova leffa ja ei voi kuin iloita, että sama tiimi palaa Kapu kolmoseen.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #1 : Lokakuu 15, 2014, 02:08:57 »
Tuossa varmaan olikin ne tärkeimmät. Pirun kova leffa ja ei voi kuin iloita, että sama tiimi palaa Kapu kolmoseen.

Tämä.Jaaha. Captain America kolmosen pitäisi sitten aloittaa Marvel Cinematic Universen oma Civil War. Iron Man siis mukana kolmoskapussa ainakin. Saa nähdä, millaisiin mittasuhteisiin kyseinen konflikti mainitussa leffassa jo saadaan.

Niille, joille Civil War ei ole tuttu, niin tivistettäköön lyhyesti näin: USA:n hallitus haluaisi rekisteröidä "supersankarit" valvontansa alle, valtion työntekijöiksi. Tämä takaisi heille toki palkat ja eläkkeet ja tarvittaessa koulutusta sun muuta, mutta samalla he olisivat periaatteessa julkisesti valtion työntekijöitä. Toisissa tämä herättää mm. Tony Starkin aka Iron Manin johdolla kannatusta ja uskoa siihen, että "supersankarien" tulee ottaa vastuu touhuistaan ja toimia tehokkaasti valvonnan alla, kun taas toiset, keulakuvanaan Captain America, vastustavat tätä perinteitä rikkovaa säädöstä. Sarjakuvissahan mm. Peter Parker aka Spiderman paljasti henkilöllisyytensä julkisesti ja kuten hän aikanaan pelkäsi, siitä seurasi sitten ikävää sotkua ja May-täti sairaalaan... Toki näitä juttuja sitten jälkeenpäin korjailtiin erilaisilla hoopoilla tapahtumia muuttavilla juoniratkaisuilla. Näin siis sarjakuvissa. Spidermanin oikeuksiahan Marvel Studiosilla ei nyt ole ja ylipäätään saa nähdä, millaiseksi tämä mahtaa paisua leffoissa.

Olennaista on, että kaiken kaikkiaan koko juonikuvio on mielestäni kärjistävästä asetelmastaan huolimatta yllättävän monipuolinen ja jälleen yksi osoitus Marvelin ehdottomasta vahvuudesta: lukuisten erilaisten ja persoonallisten hahmojen keskinäinen vuorovaikutus ja yhteistoiminta... ja konfliktit.

Hahmoina ja arvomaailmaltaanhan Rogers ja Stark ovat hyvin erilaisia ja edustavat tavallan aivan eri maailmoja, niin aikakauden kuin asenteidensakin puolesta. Elokuvatoteutukset hahmoista noudattavat tätä kaavaa täydellisesti, joten vaikka Captain America kolmonen ei (kuten veikkaan) paisuttaisi konflikia heti ekassa leffassa mihinkään suuriin mittasuhteisiin, saadaan mainitun kaksikon väleille ja koko sopalle erinomainen pohjustus. Jos kaikki menee siis nappiin.

Ja Marvel Studiosin leffojen vahvan tason huomioiden uskon, että kaikki myös menee.

Tämä nyt oli vähän tällaista yli-innokasta yöllistä hehkutusta. Näin lyhyesti, ihan pirun siistiä. Ei minulla muuta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 15, 2014, 02:14:04 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #2 : Lokakuu 15, 2014, 08:04:50 »
Itse luulen noitten Civil War - huhujen olevan pelkkiä huhuja. Ensinnäkin aina kun Russot ja Marvel ovat Kapu 3:sta puhuneet, niin Buckyn metsästys on noussut esille tarinan pääpainona (toki saattaa olla hämäystä tai käsis on niistä päivistä pistetty uusiksi). Toisekseen Marvelin leffaversumissa ei ole tarpeeksi hahmoja kunnolliseen Civil Wariin. Kourallinen superihmisiä tuskin aiheuttaa rekistöröintilain vaatimista ja olisi aika aneemisen näköinen sota, jos molemmat osapuolet pystyisi laskemaan yhden käden sormilla. Eihän toistaiseksi yhdelläkään leffaversumin supersankarilla ole edes salaista henkilöllisyyttä jota suojella.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #3 : Lokakuu 15, 2014, 11:52:11 »
Toisaalta on ollut liikkeellä huhuja, että Marvel ja Sony sulauttaisivat leffauniversuminsa; tiedä häntä, mutta pätäkästä ei pitäisi olla ainakaan kiinni. Saa nähdä, näin uuteen aamuun herättynä olen varovaisen toiveikas. Näkisin Civil War -teeman loogisena jatkumona MCI:ssa jo tässä vaiheessa.

Mielenkiintoinen huhumylly jos ei muuta. Tai tarkoituksellista harhautusmarkkinointia.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #4 : Lokakuu 15, 2014, 16:51:15 »
Eipä Sonyn kautta muuta saisi kuin Hämähäkkimies - aiheiset hahmot. Ja Foxin kanssa on ihan turha toivo odottaa diilia Ryhmä-X:stä ja Ihmenelosista (menemättä yksityiskohtiin sanotaan vain, että tämän suhde Marvelin kanssa ei ole nätti).
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #5 : Lokakuu 16, 2014, 00:31:25 »
Ja Foxin kanssa on ihan turha toivo odottaa diilia Ryhmä-X:stä ja Ihmenelosista (menemättä yksityiskohtiin sanotaan vain, että tämän suhde Marvelin kanssa ei ole nätti).

Tuo on kyllä totta. Tietenkin voi olla, että leffoissa esiteltäisiin konfliktia enemmän poliittisella ja yksittäisten tahojen ja ryhmien tasolla, ei niin organisoituna "laajan rinataman" ajojahtina/sissisotana mitä sarjakuvissa. No, aika näyttää. Jotenkin vain uskoisin, että vähintäänkin rekisteröintilaki-konseptia tullaan leffoissa hyödyntämään, jo silläkin varjolla, että MCU pysyisi tietyllä tapaa entistäkin tuoreempana.

Tai sitten tosiaan voi olla, että tämä on vain tarkoituksellisesti liikkeelle potkaistua väärää "tietoa". Age of Ultronin jälkeen ollaan toki viisaampia; periaatteessa voi olla, että jo mainitun leffan loppuasetelma ja jälkipelit antavat enemmän tai vähemmän osviittaa siitä, kuinka todennäköinen tämä Civil Warin jonkinlainen realisoituminen valkokankaalla on.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #6 : Lokakuu 19, 2014, 14:26:29 »
Ja toki hyvä pitää mielessä, että leffa-Civil War voi jakaa sarjiksen kanssa vain nimen ja perusidean. Age of Ultron jakaa nimen sarjakuvatarinan kanssa, jota ei ole (toistaiseksi?) julkaistu suomeksi. Kuulemma ainoa yhdistävä tekijä näillä on se, että Ultron on molemmissa pääpahis. Joten tosiaan katotaan mihin suuntaan tulevat leffat kehittyvät ja mitä lisätietoja virallisesti paljastetaan.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #7 : Lokakuu 19, 2014, 19:11:44 »
Ja toki hyvä pitää mielessä, että leffa-Civil War voi jakaa sarjiksen kanssa vain nimen ja perusidean.

Ja juuri tästä syystä pidänkin mahdollisuutta realistisena. Temaattisesti Civil War -teema pitäisi Marvelin leffatykityksen entistäkin tuoreempana suurelle yleisölle ja samaan aikaan jatkaisi loogisesti monipuolista ja tyylikkäästi kasvavaa MCU:a.

Joten tosiaan katotaan mihin suuntaan tulevat leffat kehittyvät ja mitä lisätietoja virallisesti paljastetaan.

Juurikin näin.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #8 : Lokakuu 28, 2014, 21:38:59 »
Nöyränä syön sanani, nyt kun Civil War - leffa virallisesti julkistettiin:

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=110100
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #9 : Lokakuu 28, 2014, 21:41:23 »
Nöyränä syön sanani, nyt kun Civil War - leffa virallisesti julkistettiin:

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=110100

Melkoista tykitystä noin muutenkin Marvelilta. Jännää, että Marvelin tulevien vuosien julkaisusuunnitelman esittelevässä listassa Kapu-kolmonen oli nimellä "The Serpent Society", mutta kun Marvel virallisilla kanavillaankin laittoi erikseen tuon Civil War -bannerin, niin kyllähän se taitaa nyt viimein se nimi olla.

Mielenkiintoista.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Captain America: The Winter Soldier
« Vastaus #10 : Lokakuu 28, 2014, 22:24:47 »
Hullu arvaus: Civil War rikkoo aiemmissa leffoissa luodut ystävyys - ja luottamussiteet (ainakin Steven ja Tonyn välillä), mutta kaunat on pakko haudata, kun Infinity War alkaa ja Thanos Ikuisuuden Rautahanskan kanssa muuttaa Universumia mieleisekseen.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard