Kirjoittaja Aihe: Oliko Voldemort syntyjään paha?  (Luettu 14802 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #25 : Kesäkuu 21, 2013, 23:22:54 »
Mielestäni Voldemortilla on psykopaatin oireiden lisäksi myös paljon Autismiin tai Aspergerin oireyhtymään viittaavia piirteitä. Esim autisteilla on vaikeuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa, etenkin samanikäisten kanssa eikä heillä yleensä ole ystäviä sanan varsinaisessa merkityksessä. Lisäksi he eivät useinkaan kykene tuntemaan empatiaa muita kohtaan/tulkitsemaan muiden tunteita tai ottamaan heitä huomioon. Autistit ovat myös monesti älykkäitä ainakin joillain osa-alueilla kuten Voldekin ainakin nuorempana selvästi oli. Volden kiinnostus pimeää taikuutta ja kuolemattomuutta kohtaan vaikuttaa myös aika jumiutuneelta ja jopa pakkomielteiseltä.

Ja tällä ei todellakaan ollut tarkoitus osoittaa, että kaikki autistit/aspergerit olisivat kylmäverisiä ja sydämettömiä murhaajia, ei todellakaan.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2013, 23:41:10 kirjoittanut Hartsa »
Terve kaikille!

Poissa happygirl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #26 : Syyskuu 06, 2013, 14:31:46 »
Miettikää omalle kohdalle :D Musta ongelma on se, että Valedro luuli lapsena olevansa jästi. Sitten yhtäkkiä hänen eteensä aukeaa taikamaailma jossa luihuiselle "kaikki on mahdollista". Jos Valedrolla olisi ollut vanhemmat, he olisivat ehkä opettaneet pojalle miten taikamaailmassa eletään, mitä saa tehdä ja mitä ei, mutta kun tällaista kasvatusta ei tullut, moraali jäi hieman retuperälle. Miettikää jos itse saisitte nyt taikavoimat eikä kukaan vanhempi olisi valvomassa miten käytätte niitä, mikä houkutus olisi käyttää niitä hieman väärin?

Nostaa vähän lisää rahaa pankkiautomaatista, etuilla vähän vaan jonossa kun muut ei huomaa, nostaa vähän enemmän rahaa pankkiautomaatista... hoitaa sairaus pois taialla, hoitaa pitkäaikaissairaus pois taialla....Tai kun ahdistaa ja pelottaa koko maailma ja kuolema, niin käyttää niitä silloin puolustautumiseen? ... Jos taialla voi tehdä mitä vain ja voittaa pelottavia asioita, miksei myös kuolemaa?

Mä luulen että Voldemortin luonne oli lapsena ehkä myös vähän vinoutunut ja ehkä jopa sairas mut ehkä vielä olennaisempaa on musta se shokki, minkä taikavoimien yllättävä saaminen vois aiheuttaa. Taian valta nous siis päähän. Ja ehkä Voldemort anto myös peloille vähän turhan suuren vallan. (Mikä ei sinänsä oo ihme, jos on ollu niin turvaton lapsuus ku Valedrolla oli)

Jos vanhemmat ois ollu, ne ois ehkä voinu kasvatuksella estää sen. Ehkä ei.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 06, 2013, 14:37:13 kirjoittanut happygirl »

Poissa erised

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieMoon3
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #27 : Syyskuu 06, 2013, 17:21:22 »
Mielestäni Voldemortilla on psykopaatin oireiden lisäksi myös paljon Autismiin tai Aspergerin oireyhtymään viittaavia piirteitä. Esim autisteilla on vaikeuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa, etenkin samanikäisten kanssa eikä heillä yleensä ole ystäviä sanan varsinaisessa merkityksessä. Lisäksi he eivät useinkaan kykene tuntemaan empatiaa muita kohtaan/tulkitsemaan muiden tunteita tai ottamaan heitä huomioon.

Minusta vaikuttaa kuitenkin enemmän siltä, että Valedro oli täysin kykeneväinen sosiaaliseen vuorovaikutukseen - olihan hänellä kuitenkin "ystäviä" - , mutta hän ei halunnut luoda läheisiä suhteita vaan piti muita ihmisiä enemmänkin liittolaisina tai vihollisina. Aspergerin oireyhtymässä  ja autismissa kyse on lähinnä siitä, ettei tiedä miten toimia sosiaalisissa tilanteissa. Valedro kuitenkin oli halutessaan varsin taitava toimimaan ihmisten kanssa ja lukemaan heidän mieliään. Empatian puutteesta olen kyllä kanssasi täysin samaa mieltä.

Lainaus
Tylypahkalla sietäisi olla koulukuraattoreita. :D

Tylypahkan terveydenhuolto on kyllä tosiaan aika retuperällä mielenterveyden huoltamisen osalta :p

Poissa happygirl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #28 : Syyskuu 06, 2013, 20:39:57 »
Musta ongelma on se, että Valedro luuli lapsena olevansa jästi. Sitten yhtäkkiä hänen eteensä aukeaa taikamaailma jossa luihuiselle "kaikki on mahdollista". Jos Valedrolla olisi ollut vanhemmat, he olisivat ehkä opettaneet pojalle miten taikamaailmassa eletään, mitä saa tehdä ja mitä ei, mutta kun tällaista kasvatusta ei tullut, moraali jäi hieman retuperälle.

Tuolla logiikalla kaikki jästisyntyiset olisivat suurempi vaara? Eihän heillekään vanhemmat opeta, miten taikamaailmassa eletään tai sen sääntöjä vaan sellainen kasvatus jää enimmikseen koulun ja muun taikayhteiskunnan harteille. Mutta toki jästivanhemmatkin voivat opettaa, miten ihmisiksi eletään...
Sitä juuri tarkoitan, että ehkä Valedro olisi tarvinnut selkeämmät rajat ja enemmän vanhempien huolenpitoa ja rakkautta. Ainut ihminen joka Valedrolle on laittanut kampoihin ja yrittänyt olla tälle aikuisen asemassa on ilmeisesti Dumbledore, koska Valedro ei kunnioita ketään muuta.

Ja oon miettiny kyllä muutenki miksei jästisyntysillä oon mitään "kotiutus"systeemiä velhomaailmaan. Ne heitetään sinne 12-vuotiaana että opetelkaa ja selvitkää :D Eks oo vähän kohtuutonta ja pelottavaa. Niillä pitäs olla joku puolen vuoden tutustumiskurssi, missä kerrottas velhomaailmasta ja mitä sieltä on tulossa.

Poissa My Name Is

 • V.I.P-tasoa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #29 : Elokuu 11, 2015, 16:44:48 »
En muistaakseni ole kirjoittanut tähän topaan vielä, mutta minun mokani jos olen. Mietin vain, olisiko lemmenjuoma voinut vaikuttaa asiaan? Voldemortin vanhemmat eivät rakastaneet toisiaan aidosti, eli olisiko se voinut muuttaa häntä pahaksi jo lapsena? Pointtini tässä on se, että kun ihan sikiöstä asti on elänyt ilman rakkautta (tai no, toivotaan että Voldemortin äiti sittenkin rakasti Tomia), ei kai sitten itsekään voi ketään rakastaa? Minusta Tomin äiti oli vain ihastunut Tomin isään, ei rakastunut. Hän ei voinut perehtyä syvemmin tämän luonteeseen, koska Tomin isä oli lemmenjuoman alaisena. Lempi ja rakkaus saattavat joistakin tarkoittaa samaa, mutta niissä on merkittävä vivahde-ero. Harrystakin olisi saattanut tulla paha, ellei hän olisi kehittynyt ja kasvanut ensimmäisen vuotensa suuressa rakkaudessa ja hellyydesä. Se huolenpito on saattanut painua jonnekin Harryn alitajunnan syövereihin. Uskon myös siihen, että kunnon vanhemmat saavat kunnon lapsia, ja rasistiset vanhemmat saavat rasistisia lapsia. Voldemort saattoi olla hiukan paha jo syntyessään, mutta uskon myös, että jos orpokodissa häntä olisi kasvatettu ehkä hieman köyhemmin kuin omaa lasta, mutta kuitenkin huolenpidolla, sen sijaan että annetaan lasten kasvaa millaisiksi haluavat. Voldemorttia ei kasvatettu pahaksi, mutta koska hän oli jo syntyessään hiukan paha, hän kasvoi myös pahaksi koska orpokodin henkilökunta oli välinpitämättömiä. Tylypahkassa hän oli jo riittävän paha, että saattoi olla välittämättä "tämä on oikein ja tämä väärin"-säännöistä, vaan loi omat säännöt ja tavoitteet. Ja koska hän ei halunnut oppia hyväksi, ei hänestä tullut hyvää, ja koska hän syntyi hippusen pahana ja kasvoi ympäristössä, joka ei välittänyt hänen kasvatuksestaan, hänestä tuli paha. Ja, nyt kiitän kaikkia jotka jaksoivat lukea tämän loppuun asti, koska joistakin tämä saattaa olla pitkäveteinen.
Toistaiseksi epäsäännöllisen säännöllisesti täällä käyvä, en vastaa poissaoloista.

Poissa Astella

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jahtaaja
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #30 : Elokuu 15, 2015, 14:44:00 »
Monet on maininnut tuon lemmenjuoman vaikutuksenalaisena siittämisen sivuvaikutukset, mutta olen sitä mieltä, että Dumbledore ei tarkoittanut sitä, ettei lapsi pysty tuntemaan rakkautta tällaisessa tilanteessa sanasta sanaan, vaan se oli ennemminkin vertauskuva. Dumbledoren pointti oli, että jos lapsi ei saa rakkautta, hänen on vaikea tunnistaa, kokea tai antaa sitä. Se ei kumminkaan tarkoita, että se olisi täysin mahdotonta jos lapsi saa joiltain muilta kuin biologisita vanhemmiltaan rakkautta.
Se että ei tunne rakkautta ei kuitenkaan tarkoita, että lapsi rupeaisi automaattisesti hirttämään kaneja, vaan se kuulostaa erittäin psykopaattiselta. Voimme siis olettaa, että Voldemort oli psykopaatti, niin kuin joku on jo kirjoittanut. Ja senkin joku on kirjoittanut, että velhojen mielenterveydenhoito on erittäin vajeellista ja yhdyn kyllä tähän.
Ja kolmas tekijä on vielä se, että Voldemortilla oli älyttömän huonot geenit joihin kuului agressiivisuutta, liiallistakin kunnianhimoa ja kaikenlaisia luihuismaisia piirteitä kuten löyhä moraali ja muuta mukavaa. Ja näitä geenejä löytyy itseasiassa itseltänikin, mutta ne on hyvällä kasvatuksella saatu erittäin hyvin hillittyä, nykyään vain taklaan turhan kovaa peleissä jos tilanne ei miellytä, pingotan koulussa pahasti ja pidän nämä moraalittomat suunnitelmat vain pääni sisällä :D Eli pointti oli se, että hyvällä kasvatuksella tästä ei olisi ollut haittaa, mutta orpokoti ei nyt ollut omalle pikku Tomillemme mikään paras paikka kasvaa.

Eli Tomilla
1.oli huonoja geenejä, jotka voimistuivat vajeellisen kasvatuksen takia
2. psykopaatin aivot, jota kukaan ei huomannut tai osannut hoitaa
3. rakkaudeton lapsuus, joka aiheutti pahaa empatiakyvyn puutetta ja vastaavaa
4. kiinnostus pimeydenvoimia kohtaan, jonka Kuhnusarvion kuulustelu hirnyrkeistä todisti

Joten voisi sanoa, että jos hänellä olisi ollut rakastava perhe, joka olisi toimittanut hänet hoitoon ja kasvattanut kunnolla, hän olisi luultavasti ollut yhä kiinnostunut pimeyden voimista pohjattoman uteliaisuutensa tähden. Lisäksi hänellä ei olisi välttämättä ollut sydänystäviä, koska hän oli pohjimmiltaan ujo ja melko juonitteleva. Lopulta hän olisi ollut ehkä jonkinsortin miespuolinen mean girl, joka olisi tehnyt kokeilua pimeyden voimilla ja hänestä olisi voinut aikuistuttuaan tulla epäluotettava ministeriön virkamies tai jopa ministeri. Olisi kyllä tärkeää löytää hänelle huolehtiva vaimo, joka jotenkin hillitsisi häntä, mutta ei hänestä murhaajaa olisi tullut.

Eli Voldemort ei ollut läpeensä paha syntyessään, mutta ei hänestä olisi missään tapauksessa kilttiä kunnon kansalaista tullut.
Finissä drarryshipperi

Poissa Noidankattilakakku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #31 : Huhtikuu 09, 2017, 16:04:07 »
Minusta Voldemort ei ole syntyjään paha.Voldemortin pahuus johtuu siitä,ettei kukaan ole koskaan rakastanut häntä.Ja eikös Puoliverisessä prinsissä mainittukin,että muut orpokodin lapset sanoivat Tomia hulluksi.Kyllähän kuka tahansa tulisi pahaksi tuolla menolla.

Poissa Maria Musta

 • Musta
 • Vuotislainen
 • Toujours pur.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Oliko Voldemort syntyjään paha?
« Vastaus #32 : Elokuu 22, 2017, 23:57:07 »
Ravleen: How much does the fact that Voldemort was conceived under a love potion have to do with his nonability to understand love? Is it more symbolic?

J.K. Rowling: It was a symbolic way of showing that he came from a loveless union – but of course, everything would have changed if Merope had survived and raised him herself and loved him. The enchantment under which Tom Riddle fathered Voldemort is important because it shows coercion, and there can’t be many more prejudicial ways to enter the world than as the result of such a union.

Löysin Rowlingin vastauksen kysymykseen lemmenjuoman vaikutuksesta Voldemortin kykyyn ymmärtää rakkautta. Eli hänen mukaansa kysymyksessä oli enemmänkin symbolinen asia. Jos Merope olisi elänyt ja kasvattanut Tomin rakastaen häntä, Tomista olisi tullut erilainen. Eli suuri syy siihen miksi Tom ei ymmärtänyt eikä osannut tuntea rakkautta oli se ettei hän ollut saanut kokea sitä itse.

Maria Mufasa -> Maria Musta