Kirjoittaja Aihe: Voldemortin inhimilliset puolet  (Luettu 21652 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Mahahaava

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Voldemortin inhimilliset puolet
« : Joulukuu 26, 2008, 15:08:08 »
Keskustelin tässä veljeni kanssa, että Voldemort on hyvin epäinhimillinen olento, joten voiko hän pitää mistään herkuista, kuten esimerkiksi juuri donitseista?
Donitsit ovat kyllä hyviä, joten jos Voldemort pitää jostain ns. "herkuista" eikö tämä olisi hyvä vaihtoehto? Toisaalta, Voldemortin ei ole koskaan mainittu syövän, joten syökö hän edes koskaan? Jos hän on keksinyt keinon välttää syömistä, kuten loitsun, tai hirnyrkkien luominen on voinut jotenkin turrutaa syömistarpeen.

Palataksemme Voldemortin epäinhimillisyyteen, pakkohan hänessä on olla jotain inhimillisiäkin piirteitä, jotka voisivat ilmentyä herkuttelussa. Vaikka hän tekisikin sitten tätä salaa kuolonsyöjiltä, ettei hänen maineensa menisi pilalle. Ehkä Voldemortilla voisi olla lapsuuden traumasta peräisin oleva syömishäiriö? Siis, miettikää nyt hänen lapsuuttaan ja menneisyyttään!

//Laajensin aihetta + muutin otsikon 27.12. -Surumielinen

//Huomatkaa siis tämä Surun laajennusviesti :) -Vilena
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2009, 13:55:12 kirjoittanut Vilena »
"Minäpä piirrän sinulle tuolin...."
-Dumppis-

Poissa Miasma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My Little Evil Pony
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #1 : Joulukuu 26, 2008, 16:22:42 »
Täytyy sanoa etten ole pitkään aikaan nauranut minkään topicin otsikolle näin paljon. :'D Voldemort syömässä donitsia on melko mielenkiintoinen mielikuva.

Minä en usko että Voldemort koskaan herkuttelisi. Luulen että jos/kun hän syö, hän syö vain elääkseen, ei saadakseen mielihyvää. En pysty uskomaan hänen olevan kaappiherkuttelija.
Who has time for tears?

Poissa charmed

 • Sourcream and onion!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #2 : Joulukuu 27, 2008, 15:18:13 »
Olipa kyllä kerrassaan niin mahtava otsikko, että oli pakko lukea. Teenpäs heti kyselyn teinikakkoseen tästä asiasta :o

Muttamutta, täällähän näyttää olevan paljonsanovia vastauksia 8> Miksei? Ja aika hyvin ajateltu tuo lapsuuden trauma-asia, ei ihme jos Voltsulla olisikin joku syömishäirö!

Mutta voiko Volde syödä ylipäätään mitään, kun otetaan huomioon että sielu on paloteltu seittemään osaan? Sellanen Pirates of The Caribbean-tyylinen kirous päällä.

Tämä on vähän sellanen "miksei ne käy vessassa ikinä"-tyylinen juttu, jota voi ihmetellä ja pohtia vaikka kuinka kauan saamatta vastausta.
so then i was like AVADA KEDAVRA
and he was like *dead*

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #3 : Joulukuu 27, 2008, 15:53:02 »
Laajensin aihetta käsittelemään hieman enemmän Voldemortin inhimmillisiä puolia - voitte jutella donitsien lisäksi vaikkapa Voldemortin kouluaikojen tapahtumista ja esim. siitä, osaako Voldemort rakastaa oikeasti tai välittääkö hän kenestäkään, edes itsestään?  Onko Voldemortilla ystäviä vai vain seuraajia?

Sääli oli kyllä menettää niin kaunis otsikko. Mutta kuten sanottua, siitä ei oikein hirveän rakentavaa keskustelua saa aikaiseksi. :(
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2008, 16:26:03 kirjoittanut Sru »
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #4 : Joulukuu 27, 2008, 15:55:21 »
Nauroin kyllä kun luin otsikon :D Tuli heti mieleen naurettava ajatus Voldemortista hiippailemassa salaa karkkikaapille lauantai-iltana kun kukaan ei näe :D Mutta kai Voldemortin pitää edes jotain syödä? Joutuihan hän käyttämään niitä erilaisia taikajuomiakin pysyäkseen hengissä. Ensimmäisessä kirjassa hän käytti yksisarvisen verta ja LP:ssä Naginin myrkkyä.. ehkä nyt kun hirnyrkkejä on pajon hän joutuu käyttämään jotain samankaltaisia juomia pysyäkseen hengissä? En kuitenkaan usko että Voldemort tarvitsee normaalia ruokaa niin kuin muut velhot.

- Bad Girl -

//Ai tämä aihe laajenikin nyt.. :P
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #5 : Joulukuu 27, 2008, 20:58:43 »
Kyllä minä näkisin Voldemortin inhimillisyyden karisseen aika vähiin siinä vaiheessa, kun hän oli repinyt sielunsa seitsemään osaan. Ehkä kuitenkin hänen kuolemanpelkonsa oli yksi vahvin osoitus inhimillisyydestä - sitä hän ei menettänyt mielestäni missään vaiheessa, ja se, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, on varmaan jokaisen ihmisen mielessä jossain vaiheessa elämää. Voldemort on koko sarjan ajan, aina lapsuudestaan asti esitetty jokseenkin epämiellyttävänä henkilönä, joten voi aina miettiä, oliko hänessä alun alkaenkaan erityisen suurta inhimillisyyttä.

Luulen kuitenkin, että seitsemänteen kirjaan mennessä sellaiset asiat kuin syöminen ja nukkuminen merkitsivät enää aika vähän Voldemortille. Siinä vaiheessa tärkein asia lienee ollut juuri Harryn kukistaminen ja vallan vakiinnuttaminen, ja kaikki muu oli hänelle toisarvoista. Syöminen lienee ollut jossain määrin välttämätöntä ja ehkä myös nukkuminen (en kyllä tosin tiedä, kaipa Voldemortinkin ruumis nyt välillä lepoa kaipaa?), mutta uskoisin niiden olleen vain pakollisia toimintoja, ei mitään sellaista, mistä hän olisi hakenut nautintoa. Tästä herääkin kysymys, mistä Voldemort sitten sai mielihyvänsä loppuvaiheessa? Minä luulisin juuri vallan ja voiman tunteen tuoneen hänelle suurinta iloa kaikessa. Oikeastaan on ihan mielenkiintoista pohtia, oliko Voldemortilla samoja ruumiillisia toimintoja kuin tavallisilla ihmisillä, olisiko hän kyennyt saamaan lapsia ja/tai oliko hänellä edes mielenkiintoa kanssakäymiseen vastakkaisen sukupuolen kanssa (tosin ei varmaan ainakaan henkisessä mielessä). 
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Dahlia

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #6 : Tammikuu 06, 2009, 00:38:30 »
jeps.. ainakin ulkoiset viittaukset inhimillisyyteen olivat voldemortillat kadonneet näkymättömiin loppuun mennessä, mutta niin kauan kun ei ole jumala niin niin on ihminen, ja jos on ihminen niin silloin on inhimillinen ainakin jollain tapaa. ainakin niin minä ajattelen. Ja voldemort ei mielestäni ollut lähellääkään mitään jumalan kaltaista. ei minkään sortin.
Ainakin yksi inhimillinen piirre hänellä oli. ja siitä piirteestä puhutaan läpi kaikkien setsemän kirjan, eli pelko. pelko Dumbledorea kohtaan. siitäkin mietin että pelkäsikö voldu oikeasti dumbledorea? ja jos pelkäsi, niin miksi? Dumbledore myönsi itsekkin että voldemort osasi taikoja joita D ei edes kehtaisi harkita kokeilevansa (=mustaamagiaa). eli periaatteessa aino asia joka dumbledorella oli mitä voldulla ei ollut oli rakkaus. Mutta voldemorthan piti sitä yhdentekevänä. hänestähän hän tosissaan oli paras kaikista, mutta kumminkin pelkäsi dumbledorea... outoa... miksi? Ja D. puhui siitä että Voldemort pelkäsi kuolemaa, mikä sinänsähän on ilmiselvää kuolemattomuutta tavoittelevalle. Eli pointtini tällä oli että inhimillisyyttä löytyy, mutta vähän niukasti. Ja nyt tässä ylirasitan aivojani kun yritän kuumeiseti löytää jotain muutakin inhimillistä, mutta ei vain tule mieleen. dääm ;D mutta joo. ehkäpä tuo riittää tältä erää. en varmaankaan saa yöllä nukuttua nyt kun vaan mietiskelen voldea.  

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #7 : Tammikuu 31, 2009, 12:14:00 »
Voldemortko inhimillinen? (pelon suhteessa kyllä, mutta muuten? xD) :) Uskon myös, että se on kadonnut kun Voldu repi sielunsa 7 osaan. Ei siitä varmaan paljon inhimillisyyttä jäänyt. Voldemortin herkuttelukin koostuu varmaan verestä ja raa'asta lihasta, mutta silti ajatus
Voldemortista syömässä donitseja on huvittava! :DD

Tuli vaan mieleen, kuinka helposti Valedron sai suostuteltua kouluun silloin, kun hän oli pieni, ennen kuin pääsi Tylypahkaan?
Lyhyttä ja ytimekästä, mutta silti.
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Vauhkokieli

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #8 : Helmikuu 01, 2009, 23:59:00 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
on väärinymmärretty nero, jonka mielentuotoksia eivät kaikki vaan ymmärrä, sillä hänen kunnianhimoiset päämääränsä osuvat ristiin hänen omalaatuisen ymmärryksensä kanssa, joka on itse asiassa aika samanlainen kuin Harrylla jonka äiti tapettiin, mistä pääsemmekin pointtiini, missä yritin sanoa, että ei.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
ei ole läheskään läpeensä kokonaan niinsanotusti sanan varsinaisessa merkityksessä paha, mutta esimerkiksi Ronin vanhemmat toteavatkin kirjassa moneen otteeseen että "Joskus on puheiden aika, mutta ei nyt!", elikkä emme voi ikinä koskaan saada täydellistä perspektiiviä Hänen sydämmensä saloihin ja ylitsevyöryviin ajatuksiin, jotka yleensä karikoituvat erään vaikutuksesta.

Mielipiteitä?

LargeMos

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #9 : Huhtikuu 07, 2009, 16:03:23 »
Tuli tässä mietittyä että oliskiko Voldullakin ollut sitten jonkinmoinen sydän? Kun seiska kirjassa Molly tappaa (vai tappoiko?) Bellatrixin, Voldemort karjuu vihasta. Hänhän on tehnyt selväksi ettei piittaa muista eikä hänellä ole "läheisiä" kuolonsyöjiä. Olisko sittenkin mahdollista että Voldulla olisi ollut jonkinmoisia tunteita Bellatrixiä kohtaan?

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #10 : Huhtikuu 07, 2009, 16:48:11 »
Olen itsekin pohtinut tätä joskus, vaikka olenkin aina päätynyt siihen vaihtoehtoon, että hänellä ei ole mitään inhimillisiä tunteita, eikä hän pysty tuntemaan kiintymystä ketään ihmistä kohtaan.

En muista nyt ihan tarkkaan tuota esimerkkikohtaa KV:n lopusta, mutta en usko, että tuo todistaa, että Voldemortilla oli tunteita Bellatrixia kohtaan. Minista Voldemortilla oli montakin itsekästä ja tunteetonta syytä karjua vihasta siinä kohtaa, sillä varmaankin Voldua potutti, kun joku perheenäiti, jota hän ei varmaankaan ole pitänyt missään kovin suuressa arvossa menee ja tappaa yhden hänen parhaista kuolonsyöjistään. Voldemort oli varmaankin vihainen, sillä hän ei olisi halunnut menettää yhtä hyödyllisimmistä kuolonsyöjistään. Ja samallahan tuo, että Molly pystyi tappamaan Bellatrixin oli osoitus siitä, mihin ihminen pystyy, jos rakastaa jotain oikein kovasti, koska Molyhan oli niin raivostunut, koska Bellartix oli tappanut Fredin. Ja tunnetustihan Voldu ei arvosta rakkautta mitenkään hirveästi.

Toinen asia, joka on joskus minut saanut miettimään, olisiko Voldemortilla ollut jotain tunteita, on se, miten hän oli valmis säästämään Lilyn, jos tämä luovuttaisi Harryn hänelle. Kuitenkin KV:ssahan selvisi että hän teki tämän vain koska Kalkaros pyysi ja koska hän tiesi, että tappamalla Lilyn hän menettäisi Kalkaroksen. Niin kuin siinä tapahtuikin.

Joten minä en ainakaan saa mieleeni mitään osoitusta kirjoista, että Voldemortilla olisi ollut joitan tunteita, enkä mitään kohtaa, jossa hän olisi tehnyt jonkun päätöksen tunteiden perusteella. Uskon kyllä, että hänelläkin on joskus ollut tunteita, niinkuin kaikilla muillakin, mutta hän on varmasti kieltänyt niiden olemassaolon ja haudannut ne niin syvälle, ettei hän pysty enään tuntemaan ainakaan mitään positiivisia inhimillisiä tunteita, kuten kiintymystä. Eikä sielunsa repiminen kappaleiksi varmaankaan auta tässä asiassa kovin paljon.
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #11 : Huhtikuu 07, 2009, 19:19:12 »
Kyllä Voldemortilla varmasti tunteita oli, pakko olla. Ainakin vallanhimo, pettymys, suuttumus ja tietynlainen onnellisuus (siis ei samanlainen onnellisuus kuin hyviksillä, mutta sellainen pahiksen näkökulmasta onnellisuus). Kyllähän hän mm. on suuttunut tai pettynyt, kun kuolonsyöjät eivät ole hoitaneet tehtäviään hänen toivomillaan tavoilla, ja hän on rankaissut heitä kidutuskirouksella ja tappamisella/tappamisella uhkaamisella. Lisäksi hän on myös vaikuttanut tyytyväiseltä, kun asiat ovat sujuneet hänen toivomallaan tavalla. Varmasti myös maailman/Ison-Britannian valtausta suunniteltaessa täytyy henkilöllä olla edes jonkinlaisia tunteita. Lisäksi Voldemort suuttui tosiaan aivan valtavasti mm. Bellatrixin ja Naginin kuolemasta.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 10, 2009, 15:40:29 kirjoittanut Hartsa »
Terve kaikille!

Poissa Eulalia

 • Tahmatassu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • They say that promises sweeten the blow
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #12 : Huhtikuu 07, 2009, 19:56:10 »
Nuo viestit kun luin, niin tuli yhtäkkiä ihan sellainen olo, että tunteellisuus on aika suhteellinen käsite. Siis eihän kukaan oikeasti voi olla konkreettisesti tunteeton, ellei sitten ole suolapatsas tai sairaalassa kasviksena makaava potilas. Tunteettomuudella kai yleisessä puheessa tarkoitetaan juuri sellaisten tunteiden, kuten rakkaus, kiintymys ja sympatia, puuttumista tai osoittamatta jättämistä. Ja yleensä sitten näiden tunteiden sijaan muut aistivat vihamielisyyttä ja piittaamattomuutta sun muuta. Mutta tunteitahan nekin siis ovat.

Kaikkihan tietysti tietävät, että Voldemort on pohjimmiltaan aika traaginen hahmo. Isä ei piitannut, ja äiti kuoli saman tien synnytyksen jälkeen. Poika raukka joutui elämään vanhanaikaisessa orpokodissa. Hän tiesi aina olevansa erilainen, ja niin tiesivät muutkin. Hän ei kuulunut joukkoon (luulisin, ettei häntä myöskään huolittu joukkoon),ja purki pahaa oloaan mm. kiusaamisella ja muulla terrorisoinnilla. Kyllähän siinä nuppi sekoaa vastaavassa tilanteessa tavallisellakin ihmisellä, joten ei mikään ihme, että Voldemort on hahmona tunteiltaan varsin minäkeskeinen.

Juuri tuollaisen syrjäytymisen vuoksi luulisin, ettei Voldulla ole kauheasti kokemuksia mistään ns. hellistä tunteista - ei niitä varmaan missään "muinaisessa" orpokodissa kauheasti opetettu, varsinkaan hänenkaltaisilleen ernuille. Joten Voldemort on mielestäni jo lähtökohdiltaan niin minäkeskeinen ja vinksahtanut, ettei osaisi osoittaa "tunteita" muita kuin itseään kohtaan. Hellät tunteet vaativat kuitenkin mielestäni pohjalleen jonkinlaista luottamusta muihin ihmisiin - siis yleisellä tasolla. Jos ei ole minkäänlaista kontaktia muihin ihmisiin eikä kunnollista normaalin käytöksen mallia, niin on vaikeaa oppia syvempään vuorovaikutukseen kenenkään kanssa. Alistaminenhan on kuitenkin aika primitiivinen toiminto, kuka (ja mikä) tahansa osaa käyttää muita hyväkseen voiman avulla.

Ja mitä siihen Bellatrixin kuolinkohtaukseen tulee, olen samaa mieltä kuin aikaisemmatkin. Voldemort huusi vihasta, koska ei kai kukaan maailmanvaltaa tavoitteleva tykkää, että vihollinen tappaa juuri sen kaikkein lojaaleimman apurin? Tai että vihollinen tappaa ylipäätään ketään omalta puolelta. Ja Lilyn hengen säästämisen lupaus vaikutti mielestäni lähinnä liikeneuvottelutyyliseltä tilanteelta. Hänen päätavoitteensa oli saada Harry hengiltä, ja tilannetta vaikeutti Lily. Minä uskon myös, että Voldemortin ehdotus oli bluffia. Luultavasti hän olisi tappanut Lilyn joka tapauksessa Harryn jälkeen. Miksi ihmeessä hän olisi jättänyt tämän henkiin tapettuaan Harryn?

//MUOKS: Ystävämme Wikipedia muuten veikkaa Voldemortin kärsivän antisosiaalisesta persoonallisuushäiriöstä, koska hän ei kykene tuntemaan sääliä, katumusta tai ymmärtämään rakkautta.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 07, 2009, 20:23:03 kirjoittanut Eulalia »
Well content loves the silence, it thrives in the dark with fine winding tendrils that strangle the heart.
Eulalian aikaansaannokset

cnny

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #13 : Huhtikuu 07, 2009, 20:03:19 »
Hieman sivuuttaa aihetta, mutta eikös jossain haastattelussa tm. vastaavassa Rowling ole kertonut mm. Dumbledoren homouden lisäksi juuri sen, että Bellatrixilla ja Voldemortilla olisi ollut suhde. Ei sitä tietenkään tiedä, onko suhde ollut mitään tunnetasolla, mutta se ainakin selittäisi sitten Voldemortin suuren vihan Bellatrixin tuhoutuessa.

Tuo tieto tietysti voi olla pelkkä huhu, en koskaan häpeäkseni ole vaivautunut tarkistamaan sen todellisuusperää, toivon vain etten itse levittäisi nyt perätöntä tietoa, mutta joka tapauksessa jotain tällaista olen kuullut tai ainakin kuvitellut kuulevani jostakin.

Onhan Dumbledorekin voinut liioitella Voldemortin tunteettomuutta, koska vihasi tuota niin suunnattomasti. Eihän Voldemort välttämättä juuri rakkautta kyennyt tuntemaan, mutta ehkä edes jotain sen kaltaista, esimerkiksi juuri käärmettään ja Bellatrixia kohtaan.

LargeMos

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #14 : Huhtikuu 07, 2009, 22:11:40 »
Molyhan oli niin raivostunut, koska Bellartix oli tappanut Fredin. Ja tunnetustihan Voldu ei arvosta rakkautta mitenkään hirveästi.

Toinen asia, joka on joskus minut saanut miettimään, olisiko Voldemortilla ollut jotain tunteita, on se, miten hän oli valmis säästämään Lilyn, jos tämä luovuttaisi Harryn hänelle. Kuitenkin KV:ssahan selvisi että hän teki tämän vain koska Kalkaros pyysi ja koska hän tiesi, että tappamalla Lilyn hän menettäisi Kalkaroksen. Niin kuin siinä tapahtuikin.


Niin, Mollyhan myös suuttui kun Bellatrix yritti tappaa Ginnyn.

Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #15 : Huhtikuu 08, 2009, 08:57:09 »
Perustunteiksi voidaan määritellä vaikkapa pelko, viha, suru, rakkaus, inho, häpeä, mielihyvä ja yllätys. Mielestäni on ilmeistä, että Voldemort kykenee tuntemaan (ainakin) useimmat näistä tunteista.

Voldemortin kyky tuntea pelkoa ilmenee erityisesti siinä, kuinka hän pyrkii kohti kuolemattomuutta. Hän pelkää kuolemaa niin paljon, että päätyy tekemään useita hirnyrkkejä, vaikka on varmasti tietoinen haittavaikutuksista. Hän repii sielunsa pieniksi palasiksi vältääkseen sen, mitä pelkää eniten.

Voldemort ei kenties tunne rakkautta lainkaan. Hänen suhteensa Bellatrixiin voi vallan mainiosti perustua johonkin muuhun, kuin rakkauteen. Voi toki olla niinkin, että Voldemort rakastaa Bellaa jollain tasolla, mutta ei pysty käsittelemään tätä tunnetta, häpeää sitä ja tietoisesti tai tiedostamatta tukahduttaa sen. On myös kyseenalaista tunteeko Voldemort surua. Hän saattaa olla niin kieroutunut ja piittaamaton, että esim. Bellan kuollessa on lähinnä yllättynyt tapauksen johdosta ja kääntää sitten mahdollisesti tuntemansa surun vihaksi.

Inho ja häpeä ilmenevät myös selkeästi Voldemortissa. Hän inhoaa jästejä ja häpeää jästi-isäänsä ja siten itseäänkin. Jälleen hän kääntää nämä tuntemukset vihaksi, varmaankin sen vuoksi, että viha on helppo suunnata itsestä poispäin. Sen sijaan, että Voldemort joutuisi häpeämään itseään, hän voikin vihata muita ympärillään. Tällä tavoin Voldemort myös välttyy tunnustamasta itselleen omaa heikkouttaan, asioita joita hän inhoaa tai häpeää itsessään.

Tietoisuus hirnyrkkien olemassaolosta varmasti rauhoittaa Voldemortia, lievittää hänen pelkoaan. Voidaan sanoa, että hän saa tietynlaista mielihyvää niistä, siitä tiedosta, että voi uskotella itselleen olevansa kuolematon. Sen vuoksi hän on niin kovin yllättynyt, kun hänelle valkenee, etteivät hirnyrkit olekaan turvassa, vaan suuri osa niistä on jo tuhottu. Lisäksi Voldemort varmasti saa tietynlaista mielihyvää käyttäessään valtaansa muihin.

Voldemortilla on siis tunteita siinä missä muillakin. Hän vain ei osaa käsitellä niitä, mikä johtaa tunteiden vääristumiseen toinen toisikseen.
"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #16 : Huhtikuu 09, 2009, 21:51:14 »
Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?

Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #17 : Toukokuu 10, 2009, 18:30:25 »
Kun asiaa alkaa miettiä, kaikki Voldemortissa oleva on inhimillistä. Tosin häneltä puuttuvat eräät inhimilliset puolet, mutta kuitenkin kaikki; viha, pelko, kunnioitus yms. on inhimillistä (vaikka tätä tietenkin eläinten keskuudessa tavataan myös :) Eli tunteiden ja ajattelun kannalta rakas pimeyden lordimme on täysin inhimillinen.

Ja olen melko varma, että Voldemort käy myös vessassa (sillä hän syö kuitenkin), tosin siitä ei puhuta kirjoissa. Ja miksi puhuttaisi, sellaiset puheet vain veisivät hänen maineensa, eikä paha tuntuisi niin pahalta jos hänet tehtäisiin mahdollisimman samanlaiseksi kuin lukija. Siksi yleensä sellaiset asiat, kuten hampaiden pesu ja herkkujen syöminen ovatkin usein kerrottu vain päähenkilön tapoina tai toimenpiteinä, sillä pahista ei saa tehdä liian rennoksi henkilöksi kun tällainen fantasiaseikkailu kuin Harry Potter on tehty (tietenkin jossain salapoliisikirjoissa yms. pahiksen pitää olla mahdollisimman realistinen ja ehkä siksi pelottava, mutta jos taikuutta on mukana, niin ehkei sitten).

Harry Pottereissa on tehty mukavalla tavalla selväksi, että velhotkin käyvät vessassa sitä sen kummempaa korostamatta (sillä osa tapahtumista tapahtuu vessoissa jne.) Ja kai Voldemortilla ainakin kouluaikoinaan oli näitä inhimillisiä puolia yhtä paljon kuin muillakin. Niistä vain osa sitten katosi kun hän muutti muotoaan (ja uudelleen syntyi Liekehtivässä pikarissa). Voldemort joi (jos ei nyt muisti pätki) käärmeenmaitoa tuon nelos kirjan alussa. Se kyllä tapahtui ennen "uudelleensyntymistä", joten emme voi olla varmoja tekeekö hän sitä enää.

Olen tullut siis siihen tulokseen, että Voldemort menetti eräitä inhimmillisiä puolia kaikkien muutostensa aikana, mutta taisi säilyttää suurimman osan. No, toivomme että Rowling tietää asiasta paremmin :)
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #18 : Toukokuu 10, 2009, 19:00:07 »
Jos ei mennä liiallisuuksiin miettiessä inhimillisyyksiä ( vessassa käynti, piereskely... ) niin voisin hyvin kuvitella, että inhimillisyyksiksi laskettaisiin ainakin se, että Voldemort tuntee kipua ja tunteita yleensäkin. Hän ei siis voi olla täysin epä-inhimillinen, koska hän pystyy tuntemaan raivoa, voitonriemua, ylpeyttä, vihaa jne. Vaikka hän ei voi tuntea rakkautta, myötuntoa ja katumusta hän silti tuntee eikä siis ole täysin epä-inhimillinen, kuin pelkkä tyhjä kuori tai jotain sen tapaista.

Oba

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #19 : Toukokuu 12, 2009, 17:16:24 »
Hmm... miksei Voldemorti saisi/voisi nauttia maanpäälisistä herkuista? Jos kerran Voldu inhoaa kaikkea josta hän on riippuvainen ja ihmisen on pakko syödä tai hän kuolee, hän on siis riippuvainen ruuoasta. (mikään loitsu ei auta koska ainetta ei voi luoda tyhjästä) Voldemort ei tunne rakkautta tai kiintymystä, koska ne tunteet aiheuttavat tiettyä vastuuntunnetta toisesta henkilöstä eikä Voldu sallisi sitä, että tunneseikat ohjailisivat hänen toimiaan. Voldu on pimeyden ruhtinas ja tekee niinkuin huvittaa PISTE!

-Oba

hamis

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #20 : Toukokuu 15, 2009, 14:10:35 »
Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?

Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Näinhän se meni, mutta pieni korjaus. Bellatrix lausui kirouksen. Koska miksi muuten Bella olisi sanonut: "Mitä lapsille käy kun sinä olet mennyt samaa tietä kuin Freddy?" Johon Molly vastasi: "Sinä et enää ikinä koske meidän lapsiin" Silloinhan Molly tappoi Bellan.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #21 : Toukokuu 15, 2009, 17:15:29 »
Kyllä Voldemortilla oli inhimillisiä tunteita - kuten aiemmin onkin jo mainittu, mutta en minä silti häntä inhimillisenä pidä sen suhteen, kuinka hän muita kohteli. Todellakaan. Ihmisten mielipuolinen kiduttaminen, silpominen ja harhaiset kuvitelmat ovat kaikkea muuta kuin inhimillistä.
Tunteita Voldemortilta kyllä löytyy, kuten juurikin viha, mielihyvä jne., mutta on hän kuitenkin erittäin rajoittunut tunneskaalaltaan. En siis menisi sanomaan, että hän olisi täysin inhimillinen ihminen, sillä inhimillisyys tarkoittaa monia sellaisiakin asioita, joita Voldemortilla ei yksinkeraisesti ole. Tuskin on juuri koskaan ollutkaan, ainakaan sen perusteella, miten kirjoissa hänen lapsuutta kuvaillaan.
Hirnyrkkien myötä Voldemortin inhimilliset puolet rapistuivat entisestään, sillä hirnyrkit jos mitkä ovat epäinhimillisiä, ja Voldemortilla niitä oli tunnetusti useampi. Vaikea kuvitella inhimillisen (voi että kun tuo sana sitten toistuu joka välissä) ihmisen kykenevän silpomaan sielunsa.


Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?
Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Näinhän se meni, mutta pieni korjaus. Bellatrix lausui kirouksen. Koska miksi muuten Bella olisi sanonut: "Mitä lapsille käy kun sinä olet mennyt samaa tietä kuin Freddy?" Johon Molly vastasi: "Sinä et enää ikinä koske meidän lapsiin" Silloinhan Molly tappoi Bellan.
Eikä muuten ollut Bellatrix, joka kirouksen lausui, vaan Rookwood, jonka perään Percy ryntäsi sen jälkeen, kun he olivat siirtäneet Fredin syrjään. Muuten kyllä se meni suurin piirtein noin, miten Tonks sanoikin.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Töyhtöhyyppä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuuhulluus iski
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #22 : Kesäkuu 13, 2009, 19:54:31 »
Pakkohan Voldemortilla on oltava joitain tunteita, kun Harry kerta pystyi tuntemaan aina kun V. esim. oli vihainen tai tyytyväinen. Se on sitten eri asia luetaanko nuo mielialoiksi vai tunteiksi, mutta ei V. ihan vihanneskaan ollut...
  Ei hän kyllä minusta inhimillinenkään ollut, jos kerta sellaiset tunteet kuten rakkaus ja sääli olivat täyttä utopiaa hänelle. Ja miten inhimillinen nyt voi olla jos sielu on pätkitty seitsemäksi palaseksi? (sekavaa, toivottavasti saa selvää...)
"Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua."

Poissa Shok

 • Vuotislainen
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #23 : Kesäkuu 23, 2009, 01:31:14 »
 Nyt kun luin nelosen uudestaan, siinä alussa oli kohta, kun Voldemort sanoi Matohännälle jotain hänen tapaista, että sen pitäisi lypsää Nagini, että hän saisi ravintoa. Eli ravintoa hän ainakin tarvitsi. tosin se saattaa vain johtua siitä että rakas Voldumme ei ollut täydellisessä ruumiisaan.

Tosin, olen hyvin varma, että Voldemortilla oli tunteita, tosin hän ei halunnut tuoda niitä esille, koska hänhän ei arvostanut tunteita, siis otetaanpa esimerkiksi rakkaus. Voldemort suoraan sanottuna halveksi rakkautta . Sillä siinähän romahtaisi heti se esikuva, minkä hän on kuolonsyöjillensä antanut?  Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hiukan kaukaa haetulta. (Ainakin se tuntui itsestäni siltä.)

JA onhan tässä kirjoissa kerrottu myös, että Harryn arpea särkee myös silloin kun Voldemort on vihainen.

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2009, 18:43:51 kirjoittanut Shok »

Winkey

 • Ankeuttaja
Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
« Vastaus #24 : Kesäkuu 23, 2009, 09:56:16 »
Kyllä, joka lauantai (mm, karkkipäivänä, näes), kello 17.00 Voldemort lähtee hiippailemaan kohti namulokeroa, jonka syö kaappiin piloutuneena tyhjäksi. Uuden karkkipurkin hän ostaa kaupasta (valepukeutuneena pääsiäispupuksi) joka maanantai ennen kuolonsyöjien tavallista herätysaikaa.

Joka toinen ilta, on Voldemortin erityisen rakas leffailta. Ensin täytyy häätää kaikki kuolonsyöjät talosta ja sitten leffa pyörimään ja popcorneja popsimaan.

Illalla Voldemort lukee itselleen iltasadun ja nukahtaa söpösti kirja kainalossaan. Hän pitää erityisesti "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti" lopuista.