Kirjoittaja Aihe: Alice Sebold : Oma taivas  (Luettu 456 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ginger

  • Tyy
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Melko yksinkertainen
  • Tupa: Puuskupuh
Alice Sebold : Oma taivas
« : Maaliskuu 27, 2010, 12:39:21 »
Luin vastikään Alice Seboldin kirjan Oma taivas (The Lovely bones, 2002) ja yllätyin, ettei siitä ollut keskustelua koko Vuotiksessa (max. pari mainintaa parissa topsussa). Myöskään vastapaistetulle elokuvalle ei ole uhrattu ajatuksia.

Oma taivas sijoittuu 1970-luvulle ja se kertoo 14-vuotiaasta Susie Salmonista, jonka naapurin setä raiskaa, murhaa ja paloittelee. Kuolemansa jälkeen Susie herää Taivaassa ja ryhtyy seuraamaan läheistensä elämää "pilvenreunalta" käsin.
Susien huomio keskittyy lähinnä murhaajaan, pedofiili George Harveyhyn; perheeseen (isä Jack, äiti Abigail, sisko Lindsay, veli Buckley ja isoäiti Lynn), muutamaan koulutoveriin (Ray ja Ruth) sekä tapausta tutkivaan poliisin Leniin.

Oma taivas ei ole murhamysteeri, vaan se on pikemminkin kuvaus siitä, mitä perheelle ja yhteisölle tapahtuu tragedian osuessa kohdalle. Se ei myöskään ole uskonnollinen, vaikka tapahtumia kuvataan Taivaasta. Tärkeimpiä teemoja ovat suru, sen käsittely ja käsittelemättömyys, aikuistuminen ja seksuaalisuus.Itse pidin kirjasta suunnattomasti sen kirjoitustyylin vuoksi. Lauseet olivat älyttömän kauniita. Pidin myös siitä, että kirjassa uskallettiin sanoa asiat niin kuin ne ovat - väkivallan vuoksi kirjaa en suosittelisi ihan niille nuoremmille lukijoille. Mielestäni kirja on myös jollain tapaa vaikea ja sitä pitää lukea hitaasti ja ajatuksen kanssa.
Oma taivas poukkoilee kieltämättä aika paljon, ja vaikka pääpiirteittäin edetään suoraan eteenpäin ajassa, flashbackit sekoittavat kulkua jonkin verran.
Hahmot elivät ja pidin kaikista eri reaktioista, jotka Susien kuolema heissä aiheutti. Eniten pidin "aavekuiskaaja" Ruthista.
Yhdestä seikasta en kirjassa pitänyt.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Onko kukaan muu lukenut tätä kirjaa? Mielipiteitä?
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti