Kirjoittaja Aihe: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?  (Luettu 57741 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« : Heinäkuu 20, 2007, 14:41:17 »
//Surumielinen siivosi ja tomutti 230709. :)

Eli siis ideana olisi kertoa perusteluiden kanssa Tylypahkan paras ja huonoin kouluaine. Miksi juuri se? Kouluaineita on paljon, ja siis mikä niistä on paras tai huonoin?
Minä pidän eniten Pimeyden voimilta suojautumisesta, koska siinä opitaan kaikkea tärkeää ja se on hyödyllistä tulevaisuutta varten. Lisäksi opettajien kokoaikainen vaihtuminen tuo salaperäisyyttä ko. aineen ylle. Harryn menestyminen vain kasvattaa minun pitämistäni, koska pystyn helposti samaistumaan Harryyn ja Harryn mielipiteisiin. Juuri sen takia pidän ko. aineesta. Opettajista myös Lupin sekä Vauhkomieli ovat hyviä ja hauskoja opettajia, jotka myös osasivat opettaa ainetta kunnolla ja hauskasti.

Huonoin aine on kenties numerologia tai ennustus, koska ne eivät ole hyödyllisiä. Ennustuksessa on tosin myös huono opettaja/professori, mikä vain laskee sen pisteitä, koska jos Harry siitä tykkäisi/pitäisi/haluaisi oppia sitä, niin hän ei opettajan/professorin takia voisi oppia sitä kunnolla. Ennustus ja numerologia eivät voi auttaa Harrya/Ronia/Hermionea/Ginnya mitenkään viimeisen kirjan aikana, eli aineet ovat siis hyödyttömiä, jonka takia en niistä pidä paljoakaan.
Areena on teidän!
~kirja
//Jos täällä on topic, missä on lista kaikista kouluaineista, voisiko joku ystävällinen olento antaa linkin?
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2009, 18:43:42 kirjoittanut Sru »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Fleurosa

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 20, 2007, 19:22:41 »
Hmm ehkä paras aine, tai aine joka itseäni kiinnostaisi olisi varmaankin Loitsut. Olisi mukavaa oppia kutsumaan tavaroita luokseen, leijuttamaan niitä ja ynnä muuta sellaista. Luulen että siitä olisi minulle eniten hyötyäkin, jos eläisin jästimaailmassa. Toisaalta jos eläisin taikamaailmassa, voisi lempiaineeni olla ehkäpä Pimeyden voimilta suojautuminen, sillä siitä olisi eniten hyötyä jos vapaalla jalalla olisi pimeyden velhoja. Olisi mukava oppia taikomaan karkotaseet ja suojelius mikäköhän eläin olisi minun suojeliukseni? ja muita taikoja joilla pärjäisi. Pimeyden voimilta suojautuminen voisi myös olla melko kiinnostavaa, kenties pelottavaakin, sillä samallahan oppisi kaikenmaailman pimeyden olentoja ja velhoja.

Huonoin/tylsin oppiaine mielestäni olisi Taikuuden historia. Siitä en hyötyisi mitään, oppisin vain uutta maailmani historiasta. Melko samanlainen aine kuin meidänkin historia, siinä ei olisi mitään jännitystä eikä paljon fyysistä tekemistäkään. Pidän kyllä historiasta, mutta taikamaailmassa eläessäni se voisi olla perin pohjin tylsä aine. Ja vielä kaiken päälle, luulen että itsekin nukkuisin tunnilla jos opettajanani olisi sama haamu Binns oliko se Binns? en muista kunnolla sillä ainakin kirjan kuvaelmien mukaan tunnit olisivat maailman tylsimpiä mielestäni.

Maldiva

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 20, 2007, 19:40:15 »
Jos olisin Tylypahkan oppilas, todennäköisesti pitäisin eniten taikajuomista. Ne kuulostavat niin kiehtovilta, olisi kiva osata valmistaa felis felicistä, lemmenjuomaa.. :D Toinen suosikkiaineeni olisi todennäköisesti pimeyden voimilta suojautuminen, koska olisi hienoa opiskella jotain ainetta josta olisi hyötyä kun kohtaisi pahuutta.

Inhokikseni ehkä nousisi yrttitieto, sillä kasvit ovat tylsiä tapauksia.. Ainakin yleensä.

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #3 : Heinäkuu 25, 2007, 12:27:05 »
Suosikkejani olisivat luultavasti pimeyden voimilta suojautuminen, liemet ja loitsut. Myös taikuuden historia voisi olla mielenkiintoista. Nuo aineet siksi, että pimeyden voimilta suojautumisessa on paljon käytännön harjoittelua ja olisi mielenkiintoista päästä esimerkiksi kamppailemaan mörköä vastaan. Liemet siksi, että pidän kaikenmaailman "keitosten" tekemisestä ja se olisi varmasti erittäin antoisa ja mielenkiintoinen aine. Loitsut nyt tietysti siksi, että tottakai minä haluaisin oppia noitumaan vastustajiani ja sehän on yksi tärkeimmistä aineista. Taikuuden historian valitsin siksi, että pidän muutenkin historiasta, joten en usko, että taikuuden historia tekisi poikkeusta. Tai siis velhojen historiahan saattaa olla paljonkin mielenkiintoisempaa. Tosin joku muu opettaja voisi olla hyvä, kuin Bins. Muutenkin oppiaineen mielyttävyydestä tekee paljon opettaja. Harvoin, jos opettaja on huono, kukaan jaksaa keskittyä tai muutenkaan pitää aineesta. Varmasti joku pimeyden voimilta suojautuminenkin olisi kammottavaa, jos opettajana olisi henkilö tyyliin Umbridge tai nimenomaan tuo taikuuden historia ja opettajana Bins.

Huonoja/tyhmiä kouluaineita en osaa Tylypahkasta samalla tavalla päättää, mitä osaisin omassa koulussani. Muinaisiin riimuihin ei taitaisi kärsivällisyyteni ja kiinnostukseni riittää. Kuulostaa juuri niin pitkäveteiseltä. Myös numerologia voisi saada minut torkahtelemaan tunneilla, vaikka olisi mielenkiintoista edes käydä jokaisen aineen tunneilla. Samoin inhokkiaineisiini kuuluu ennustus. Minulle kaikki pitää olla enemmän konkreettista tai siis, että en jaksaisi uskoa siihen, mitä näen jossain kristallipallossa. Sellainen ei vain jaksa mennä tajuntaani.

//Ainiin.. Olin unohtaa muodonmuutokset. Olisi älyttömän hienoa osata muuttaa esineiden muotoa, tai olla animaagi <3
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 26, 2007, 19:06:19 kirjoittanut Odey »
Some days just have more memories than others

Sinéad

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #4 : Heinäkuu 28, 2007, 16:46:12 »
Eniten pidän pimeyden voimilta suojautumisesta, koska siinä opitaan keinoja joilla voi suojautua pimeyden voimilta (ja tulipa taas järkevä lause...).
Se on ehkä hyödyllisin, pahuus on suuri uhka koko maailmassa, se aiheuttaa kaikki ongelmat sillä ahneus, välinpitämättömyys ja monet muut ovat osa sitä.
Tietenkin myös loitsut, muodonmuutokset ja taikajuomat ovat tärkeitä.

Vähiten pidän oppiaineista ehkä ennustuksesta, se on niin epätarkkaa ja pääosin humpuukia (vaikkakin lueskelen horoskooppeja).

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #5 : Heinäkuu 29, 2007, 17:39:39 »
Eläimet ovat aina olleet minulle sydäntä lähellä, joten uskoisin, että taikaeläinten hoito olisi minun lempiaineeni Tylypahkassa. Olen myös aivan rakastunut kirjaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Joskus muinoin olen myös opettanut taikaeläinten hoitoa jossain virtuaali tylypahkassa netissä *hihittää* Uskoisin, että yrttitieto voisi olla myös lähellä sydäntäni, koska luonto ja kasvit ovat myös minulle tärkeitä. ^^ Lentäminen olisi kyllä varmasti myös varmasti hauskaa ja vauhdikasta, mutta onkos sitä vain ensiluokkalaisilla?

Ensimmäiseksi inhokkiaineeksi voisin sanoa, että niitä olisivat varmasti liemet ja ennustus. Uskoisin olevani liemissä kerrassaan surkea, koska olen aivan surkea kokki. Pitäisi olla vähän tarkempi ainesosia mitatessa ja jotenkin olen vielä niin rähmäkäpälä, että olen ihan varma että joka tunnin päätteeksi olisi noidankattila lattialla kumollaan. ^^ Ennustus taas sen takia, että olen ihminen, joka elää päivän kerrallaan. Inhoan sitä, että joku suunnittelee elämäänsä etukäteen. Minulle on vaikeaa päättää jopa mitä teen huomenna. Ja kun joku ennustaisi sitten, että "joo sää kuolet viikon päästä". Ehei, en haluaisi opetella katsomaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ^^

Poissa Lime

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: WitchWillow21467
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #6 : Heinäkuu 30, 2007, 13:39:06 »
Tosi monet aineet kuulostavat mielenkiintoisilta. Voisin vaihtaa millon vaan tavallisen koulun taikakouluksi. Olis hienoa käydä taikakoulua. Taikajuomat kuulostaa kivalta. Pääse sekoittamaan juomia, vaikkapa Felic felicistä. Toinen olisi varmaan Pimeyden voimilta suojautuminen. On kiva opiskella jotain oikeasti hyödyllistä, varsinkin kun Voldemort ja kuolonsyöjät ovat vapaalla jalalla. PVS:n taitoja tarvitsee itsensä puolustamiseen.

Inhokki aineeni olisi varmaan Taikuuden historia. Tylsää kuunnella vaan joistain maahiskapinoista ja noitavainoista ja en tykkää "oikeistakaan" historian tunneista, niin luulen että tämä voisi olla hieman samanlaista. Toinen inhokkiaineeni olisi ennustus. En usko mihinkään yliluonnolliseen tai horoskooppeihin yms.  Ennustus on vain epätarkka tiedettä.
You don't know anything yet
about the dreams I have.

Leung

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #7 : Heinäkuu 30, 2007, 21:48:00 »
Jos kävisin Tylypahkaa lempiaineeni olisi Pimeyden voimilta suojautuminen - jos opettajana olisi Lupin - jotta oppisin kaikki suojaukset pimeyden velhoja vastaan ! Sitten voisin lähteä Harryn ja muiden mukaan tappamaan Volde-, anteeksi siis tiedätte-kai-kenet ja Kuolonsyöjät. 8)

Loitsut ja Jästitieto olisivat myös lempiaineitani. Loitsujen avulla leijuttelisin asioita ilmassa ja loihtisin itteni näkymättömäksi, jotta pääsisin kiusaamaan muita! Joo oon tällänen kamala ilkimys Rohkelikko! :D Jästitieto siksi, koska jos olisin samanlainen velho kuin Weasleyt enkä tietäisi mitään jästeistä, tottakai haluaisin tietää niistä, niinkuin nytkin velhoista (jos en tietäisi mitään niistä).

Taikajuomatkin voisivat olla ihan käytännöllinen ja mielenkiintoinen aine. Tekisin lemmenliemiä ja juottaisin ne Ronille. <3
(en kuitenkaan sekottaisi liemiä parranajokoneeseen, kuten Tuisku ficcissä täällä. Niin ja... ei pitänyt mennä ficcien mainostukseksi :D)

Poissa Omppuli

 • Teeholisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tyystin hassahtanut otus
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 31, 2007, 10:25:19 »
Minun lemppareitani on Muodonmuutokset ja loitsut. Muodonmuutoksissa voi muuttaa kaikenlaista esineitä toiseksi, se on tosi kiehtovaa. Tai voi muuttaa itsensä, joksikin...
Loitsuissa olisi kivaa oppia esim. tulejo-loitsu, hilpeys-loitsu jne. Se olisi hirvittävän hyödyllistä.

Vihaisin varmaan liemiä. Siis siinä pitää olla hirvittävän tarkka ainesosien kanssa. Varmaan reputtaisin V.I.P:eissä komeasti. Ja jos Kalkaros olisi opettajana, enkä kuuluisi luihuiseen olisi tunnit aika tuskaa. Muuten kaikki kävis, mutta minua pelottaisi kyllä olla vastakkain hevoskotkan kanssa... :D

Retiisi

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #9 : Heinäkuu 31, 2007, 22:12:31 »
Parhaita olisi varmaan loitsut, yrttitieto, muodonmuutos ja taikaolentojen hoito.  Loitsut ja muodonmuutos, koska olisi hienoa oppia loitsuja ja esineiden ja asioiden muodon muuttamista, eli ne siksi. Taikaolentojen hoidosta pitäisin, koska pidän eläimistä yleensäkin. Yrttitietoa en oikeastaan osaa perustella kovin hyvin. Se vain tuntuisi mielenkiintoiselta. Muinaiset riimutkin kuulostaa innostavalta...

Huonoimmat olisivat varmaan ennustus (tuskimpa sitä osaisin) ja taikuuden historia (varmaan nukuttaisi).
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2007, 22:26:46 kirjoittanut Retiisi »

Poissa Trigger

 • Hammaskeiju
 • Vuotislainen
 • Nielen purematta
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #10 : Elokuu 10, 2007, 12:13:29 »
Minusta tuntuu että muodonmuutokset ja loitsut olisivat jotain mikä sopisi minulle. Lipetitin ja McGarmiva osaavat varmasti opettaa oppiainettaan esimerkillisesti, ja vaikka opiskella täytyy, olisi varmasti myös kivaa poimia opiskelunsa hedelmä muuttelemalla vaikkapa Dracon kaltaisia ihmisiä hillereiksi tai mandariineiksi.

Myös taikaeläinten hoito kuulostaa mukavalta. Thestralit, yksisarviset ja hevoskotkat vaikuttavat todella mielenkiintoisilta otuksilta, ja ehdottomasti nauttisin traikaeläinten hoidon tunneista, jos olisin Tylypahkan oppilas.

Voisi olla, että pimeyden voimilta suojautuminen ja taikuuden historia eivät ihan uppoaisi minuun. Toki olisi ihanaa opetella tekemään vaikkapa suojeliuksia, mutta muuten en ehkä näistä kahdesta aineesta pitäisi, syystä että en ole kovin kärsivällinen enkä ehkä tykkäisi karkotaseet- ja tainnutu -tyylisten loitsujen opettelusta. Paitsi jos pihalla hengailisi Voldun tapainen mahtivelho.
Hiljaa yksin pimeässä

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #11 : Elokuu 15, 2007, 18:27:47 »
Lempiaineeni taitaisi olla muodonmuutokset tai sitten loitsut. Molemmat kuulostavat kirjojen perusteella kivoilta. Olisi ihanaa oppia muuttamaan esineitä toisiksi esineiksi ja takaisin, ja nauttisin erittäin paljon ihmismuodonmuutoksista (haluan värjätä kulmakarvani erivärisiksi ^^). Loitsut valuvat melko lailla samaan kategoriaan, niiden tuntien tunnelma vaikuttaa aina kovin rennolta, ja minä pidän sellaisesta ilmapiiristä oppitunneilla(kin). Ja opettajat ovat aivan ihania. McGarmiwa on idolini #1, ja Lipetit vaikuttaa hirveän mukavalta, älykkäältä ja rennolta opettajalta, joka todella osaa opettaa pököpäillekin loitsujen ideat. Pitäisin varmasti myös paljon taikaeläinten hoidosta (niin kauan kuin Hagrid pitää käpälänsä erossa omakeksimistään eläinlajeista), muinaisista riimuista ja taikuuden historiasta (Binnsillä tai ilman).

Liemet sen sijaan tulisi olemaan ehdoton inhokkini. En ole koskaan ollut hyvä kemiassa, johon liemet voi kai melko lailla rinnastaa, enkä muutenkaan pidä sellaisesta pilkuntarkasta syhräämisestä. Jos vahingossa laitat liemeen pari hyppysellistä liikaa jotakin ainetta, niin eikös se heti paikalla räjähdä tai mene pilalle tai jotakin. Ja Kalkaros opettajana olisi pahin painajaiseni. Ylipäätään jokainen, joka pitää opetusmetodinaan sitä, että lyttää mahdollisimman monen oppilaansa itsetunnon alas lelliessään yhtä häpeämättömästi, saa minulle kylmiä väreitä aikaan. Kuhnusarvio sen sijaan olisi mitä sympaattisin opettaja (jos tyyppi vain älyäisi uinuvat neronlahjana ja kutsuisi minut niihin juhliinsa).
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Namira

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #12 : Elokuu 16, 2007, 14:35:57 »
Oma suosikkini olisi ehdotta muodonmuutokset. Ah, muuttaa nyt noin vain esineen muotoa vaikkapa pihakasvista hilleriksi. Kaikkein mahtavinta olisi olla itse animaagi - olisin valmis opiskelemaan erittäin ahkerasti tämän eteen. Ulkonäkömuutokset nekin olisivat varmasti aika metka juttu, jos voisi voisi olla varma että kykenee palauttamaan sen oman ulkomuotonsa takaisin. Toinen suosikkini olisi varmasti pimeyden voimilta suojautuminen sekä loitsut. On varmaankin sanomattakin selvää että olisi erittäin hienoa opiskella suojeliuksia, puolustusloitsuja ja muita erittäin tärkeitä asioita oman turvallisuuden kannalta. Loitsut, no niitä nyt vain olisi yksinkertaisesti mukava oppia niin monta kuin suinkin kykenisi. Opettajia en nyt niinkään huomioinut arvosteluasteikollani, mutta voisin nyt tässä sanoa että esimerkiksi McGarmiwa toimii mielestäni erinomaisena opettajana ja roolimallina, samaa sanoisin Lipetitistä.

Ja se inhokkiaine. Hm, paha sanoa, mutta veikkaisin sen olevan jästitieto. Tuskin kovin käytännöllinen aine meille? Olisihan se mielenkiintoista kieltämättä kuulla velhojen mielipiteitä asioihin, mutta silti. Kaiken opiskelun keskellä tämä olisi vain ajanhukkaa, mikä ainakin omille hermoilleni olisi jo liikaa.

Poissa Getorick

 • Haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ian <3
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #13 : Elokuu 16, 2007, 15:41:51 »
Voi, lempiainetta on kovin vaikea sanoa. hmph no tähän tulee sitten muutamia parhaita :D
Muodonmuutokset, koska se olisi vaan siistiä muuttaa asioiden muotoa. Ja paras: Haluaisin olla Animaagi!! Siis niin siistiä :D
Huispaus! /lentotunnit Lentäminen olisi varmasti tosi siistiä
Pimeyden voimilta suojautuminen, oli aika turhaan sanottu mutta tietysti sanon. Lempi opettajat tässä on ollu tietysti Lupin ja noh vale Vauhko-Mieli oli aika kiva. :p
Loitsut, no eipä tässä mitään erityisiä perusteita ole. Tosi tärkeä aine.

En nyt tiedä olisiko niinkään kivaa, taino voisi ollakkin, mutta:Liemet. Olisi varmasti hauska tehdä jotain taikajuomia :p haha, haluaisin kokeilla osaisinko tehdä mitään edes, ja haluaisin testata monijuomalientä ;d

Inhokkiaineet:
Ehdottomasti Tähtitiedevai mikä onkaan. Juu tähtien katselu talvipakkasella on mukavaa mutta se siitä sitten.
Ennustus kuulostaa myös aika epävarmalta ja tylsältä.

[OFF]: Nyt tiedän miksi Numerologian opettajan nimi on professori Vektor. Käsiteltiin pitkän matikan tunneilla vektoreita. Yhteys lienee ilmiselvä ^^ [/OFF]
Luonnevika.
Täytyy taistella.
Joskus voi myös taiteilla. Tai ainakin yrittää.

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #14 : Syyskuu 02, 2007, 19:07:33 »
Paras kouluaine on mielestäni ehdottomasti Pimeyden voimilta suojautuminen, koska se on hyvin hyödylllinen taito velhomaailmassa. :D Olis kiva oppia se Odotum suojelius -loitsu, ja hauskaa nähdä mikä olisi eläimeni <3 :D
Huonoin aine minusta olisi Ennustus, koska ei minusta olisi hauska nähdä esim. aikaan jossa kuolen :o! Eikä se olisi niinkään hyödyllinen aine muutenkaan.

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #15 : Lokakuu 05, 2007, 20:17:55 »
Loitsut, niistähän kaikki lähtee. Olisi niin upeaa osata taikoa. Ihana ajatus.
Taikaolentojen hoito, olenhan näitä eläinihmisiä, ja taikaolennot tuntuu mahtavalta ajatukselta. Ei pahalla, mutta Hagrid ei kuitenkaan ole paras opettaja (thestraleja lukuunottamatta).
Ennustus, jos sitä ei opettaisi Sibylla Punurmio. Perehtyisin mielelläni aiheeseen, kun siihen jästimaailmassakin olen hieman tutustunut.
Pimeyden voimat sekä Pimeyden voimilta suojautuminen ovat molemmat sellaisia juttuja, joiden tunneille minut saisi hyvinkin helposti.
Lentäminen, jota vain ykkösellä opetetaan, on niitä koskaan toteutumattomia haaveita *huokaus*.
Muista aineista kiinnostaisivat ainakin liemet ja tähtitieto, vaikken tähtikarttojen piirtämistä heti pidäkään niin houkuttelevana. Kaiken kaikkiaan vaihtaisin mieluusti mihin tahansa Tylypahkan aineeseen tavallisen koulupäiväni, vaikka taikuuden historia prof. Binnsin pitämänä voisi vastata matikantunteja.

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #16 : Lokakuu 12, 2007, 15:42:21 »
Mieluisin olisi Loitsut, Muodonmuutos, Liemet, Tähtitieto, Ennustus ja Lentäminen. Loitsuthan ovat kaiken perusta ja muodonmuutokset vaikuttavat mielenkiintoisilta. Liemet olisivat ihana aine. Saisi sekoitella kaikkia outoja aineita keskenään, vähän kuin kemia, mutta varmasti paljon kiehtovampaa. Tähtitieto on aina kiinnostanut minua, kuten myös ennustus. Ja kukapa ei haluaisi osata lentää?

Epämieluisin olisi Taikaeläinten hoito, Muinaiset riimut ja Numerologia. Taikaeläinten hoidon tunnilla en uskaltaisi tehdä mitään. Muinaiset riimut ja Numerologia vaikuttavat liian monimutkaisilta ja vaikeilta minun yksinkertaisille aivoille.

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #17 : Marraskuu 10, 2007, 18:27:47 »
Mieluisinta olisivat varmasti loitsut ja pimeyden voimilta suojautuminen. Haluaisin niin kipeästi osata tehdä taikoja... Ja PVS yksinkertaisesti siksi, että vastustan pimeitä voimia ja haluaisin oppia taistelemaan sen kannattajia vastaan. Lentämistäkin olisi mielenkiintoista kokeilla. En ole koskaan lentänyt millään, joten se olisi kivaa.

Huonoin aine on ennustus. Se on vain niin kaukaa haettua ja silkkaa hölynpölyä, ainakin Punurmion tai Firenzen kaltaisten opetuksessa. :D
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 05, 2007, 18:44:19 kirjoittanut Titta »
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Larzku

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #18 : Marraskuu 10, 2007, 22:24:55 »
Tylsimmät

Taikuuden historia Sitä kuvataan jo kirjoissa niin tylsänä oppianeena, että tuskin sitä jaksaisi kovinkaan kauaa...

Ennustaminen En yleensäkkään usko tuollaisiin juttihin, kun ennustukset jne. joten mitä järkeä opetella sellaista hölynpölyä?

Taikaolentojen hoito Se voisi olla hauskaakin, mutta jos vahdiaan jotain fletlumatoja niin ei sitten. Vaikka ajatus kamalista palovammoista ja räiskeperäisten sisuliskojen taluttamisesta eivät myöskään houkuttele.

Kivat


Pimeyden voimilta suojautuminen Minusta olisi mahtavaa oppia taistelemaan ja loihtimaan suojeliuksia. Vaikka Tylypahkassa onkin ollut vähän öh, huonoja opettajia (lukuun ottamatta Lupinia) se vaikuttaa kivalta aineelta.

Taikajuomat Voisin kuvitella itseni keittämässä jotain onnenjuomaa tms. Mutta Kuhnusarvio mielummin opettamaan, en kestä Kalkarosta.

Muodonmuutokset Ovat erittäin vaikeita, mutta juuri se haasteellisuus houkutteleekin.

Loitsut Ehdottamasti! On hyvä osata kaiken maailman loitsuja ja herjoja. (en tiedä kuuluvatko herjat pimeydenvoimilta suojautumiseen) Se on takuulla myös suht helppo aine muiden rinnalla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2008, 22:22:35 kirjoittanut Larzku »

Elf

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #19 : Marraskuu 13, 2007, 19:51:49 »
Luulen, että Pimeyden Voimilta Suojautuminen ja Loitsut olisivat eniten minun juttuni. Pimeyden Voimilta Suojautuminen olisi varmasti kiinnostavaa ja jännittävää ja pitäisin siitä varsinkin jos opettaja olisi hyvä. Samoin Loitsuissa. Siellä opitaan käteviä ja kiinnostavia taikoja, jotka ovat hyödyllisiä. Olisi ihana vain leijutella tavaroita ilmassa, tai sitten tehdä jotain muita loitsuja. Myös taikaliemien keittäminen olisi varmasti hauskaa. Saisi leikellä kaikenlaisia eri aineksia ja sitten sekoitella niitä noidankattilassa. Kun Kalkaros nyt on opettanut Liemiä suurimmaksi osaksi, se tietenkin vähän varjostaa ainetta, mutta muuten tykkäisin siitä varmasti.

En varmasti tykkäisi Ennustuksesta. Pitäisin sitä turhana ja ärsyttävänä. Siitä ei olisi hyötyä, sillä sitä ei kuitenkaan oppisi :D. Vaikka Taikuuden Historia onkin kuvattu niin tylsänä kirjoissa, luulen, että pitäisin sitä kiinnostavana, jos opettaja olisi joku muu. Numerologia voisi olla kiinnostavaa, vaikka matikka ei olekkaan lempiaineitani.

Poissa whitemouse

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #20 : Joulukuu 02, 2007, 18:48:26 »
Aine jota en ikinä haluaisi alkaa opiskella olisi muinaiset riimut. Mitä hyötyä noistakin olisi, eikä varmaan kärsivällisyyskään riittäisi. Kielissä olen huono ja nuo riimuthan eivät ole edes tuttuja kirjaimia, joten ei tulisi mitään.

Suosikkiaineotani voisivat olla loitsut, koska niistä on hyötyä ja olisi mahtavaa saada taikasauvaa näpäyttämällä jokin esine lentämään tai muuta vastaavaa.
Lentotunnit olisi toinen suosikkiaina, koska olen aina halunnut lentää. En ole ollut ikinä edes lentokoneessa, mutta paljon upeampaahan olisi lentää luudalla tai jolain eläimellä (kuten hevoskotkalla taikaeläinten hoidossa, jos se olisi  sellainen kiltti hevoskotka joka antaa minun lentää eikä pudota selästä).

Taikuuden historia voisi olla ehkä kinnostavaa jos sitä opettaisi joku muu kuin Binss.

Emily Popping

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #21 : Joulukuu 06, 2007, 16:20:22 »
Eniten ehkä pitäisin loitsuista ja taikajuomista, tosin luonnollisesti ilman kalkkarosta. Loitsut houkuttelevat siksi, että yleensäkkin haluaisin oppia taikomaan erilaisia loitsuja. Erilaisten loitsujen oppiminen ja harjoitteleminen kuulostaa hauskalta, en oikein pidä sellasesta pänttäämisestä, eli esimerkiksi numerologia ei todellakaan olisi se minun juttuni. Siitä siis ehkä pitäisin vähiten. Ei siitä tosin kauheasti mitään kerrota, mutta kuulostaa matikan kaltaiselta ja varmaan onkin. Korjatkaa jos olen väärässä.
Taikajuomissa taas saisi keitellä kaikenlaisia liemiä. Olen aika kokkaushullu, joten varmaan sen takia minulle sopisi. Kyllä ne varmaan loppuenlopuksi kaikki aineet menisivät. Taikuuden Historiakin voisi olla kivaa...

Poissa tilove

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #22 : Joulukuu 10, 2007, 11:05:40 »
Parhaat aineet: Parhaat aineet olisivat siis liemet koska aine itsessään vaikuttaa mielenkiintoiselta ja loitsut sillä kyllähän kunnon taikuudessa tarvitaan ihka oikeita taikoja eikä vain jotain tähtien tarkkailua yms. Myös jästitietoa olisi todella hauska opiskella velhojen näkökulmasta. Se olisi varmasti yksi mielenkiintoisimmista aineista :) Ja sitten on vielä lentotunnit. Olisi niin ihanaa lentää yläilmoissa (haaveilee)

Huonoimmat aineet: Huonoin aine on aivan varmasti ennustus. Voisihan aneesta jotain saada irti, jos olisi kunnon opettajat, mutta (syvä huokaus)... Sibylla Punurmio - Tylypahkan pohjanoteeraus. Eikä Firenze ole sen parempi, joten koko aine on lähinnä pelkkä vitsi. Taikuuden historia olisi varmasti myös äärettöman tylsä aine, vaikka olisihan se hyvää sivistystä, mutta silti. Opettaja on myös tässä aineessa jotain niin kamalaa, että siksi tämä aine on päässyt listalle.
"Minä nostan sinulle hattua - tai nostaisin, jollen pelkäisi, että kaadan hämähäkkejä niskaasi."

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #23 : Joulukuu 20, 2007, 15:50:07 »
Parhaat aineet:
Parhaat aineet. Yksi olisi tietysti Numerologia, koska olen muutenkin aina pitänyt matematiikasta, ja ollut siinä ihan hyväkin. Jästitieto olisi hauskaa opiskella näin velhonäkökulmasta, ja sitten on tietysti myös lentotunnit.
Olisi mahtavaa päästä lentelemään luudalla. Pimeyden voimilta suojatuminenkin voisi olla hyödyllinen, ainakin jo pelkästään professorin tiuhaisen vaihtumisen takia. Riimutkin kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, Bathsheba Babblingin nimikin kuulostaa erittäin kiinnostavalta; ja saamamme kirjojen nimet (Kuten Sanataikurin Aapistus) kuulostavat tutustumisen ja perehtymisen arvoisina. Tähtitiede olisi myös erittäin mukavaa, koska olen aina sattunut pitämään tähdistä, planeetoista, ja tietysti niiden tutkimisesta. Sitten on tietysti loitsut, Siipirdium lentiusaa ja muita opettelemaan. Muodonmuutoksia olisi hauska päästä tekemään, varsinkin kuudennella; ihmismuodonmuutoksia, huippua.

Huonoimmat aineet:
Ennustaminen, voisihan siitä jotain saada irti, mutta professorit nyt sattuvat olemaan mitä ovat.
Taikuuden historia kuulostaa/on myös varmasti pitkäveteinen, koska muutenkaan en ole ikinä historiasta pitänyt.
Taikaolentojen hoitoonkaan ei minun rahkeet riittäisi, ei vaan kiinnosta sitten yhtään, Hagrid opettajana; tutustuisimme räiskeleperäisiin liskoihin, ei sitten olleenkaan kiinnostavaa, valitan. Kasveista en ole koskaan pitänyt, joten yrttitiedosta tuskin tulisin koulussa pitämään. Liemet Kalkaroksen opettamana eivät olisi mitenkään hyvät.

Edit; Editoin viestiä kokonaan uusiksi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 26, 2008, 21:32:52 kirjoittanut Mega »

Poissa kumppari

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #24 : Joulukuu 21, 2007, 15:25:10 »
Paras kouluaina on ehdottomasti lentäminen. Siinä ei ole edes kokeita, tietääkseni. Mahtavaa! Myös muodonmuutokset kuullostavat erittäin mielenkiintoisilta. Mutta kuitenkin hyvällä tuurillani epäonnistuisin pahasti jossain muodonmuutosloitsussa ja muuttaisin jonkun pysyvästi. Taikajuomat on myös erittäin mielenkiintoinen aine. Tykkään sekoitella fysiikantunneilla kaikelaisia aineita, joten taikajuomat luultavasti luonnistuisiat aika mukavasti. Oikeastaan kaikki Tylypahkan kouluaineet kuullostavat kivoille.

Huonoin voisi olla vaikkapa numerologia. Se kuullostaa vaikealle ja siinä saa paljon läksyjä. Taikuuden historia kuullostaa tylsälle, koska siitä saa paljon läksyjä ja opettaja on kuolettavan tylsä. Siinä ei harjoiteta taikavoimia, vaan se on aikalailla jästikoulun tyyppinen aine.
I'm a picture
Of ugly stories
I'm a killer
And I'm a clown

deadpromises

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #25 : Joulukuu 21, 2007, 16:31:37 »
Hauskoimmat kouluaineet ovat ehdottomasti pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut, taikaeläinten hoito ja yrttitieto. :)

PVS varmaankin siksi, kun se kuvataan kirjoissa (Harryn näkökulmasta) niin mielenkiintoiseksi, että itsekin alkaa pitämään siitä. Myös ne hyödylliset taidot ja salamyhkäinen opettajien vaihtuminen ovat mielenkiintoista.

Loitsut siksi, että haluaisin ehdottomasti osata taikoa ja käyttää hienoja loitsuja. :)

Taikaeläinten hoito olisi lempiaineeni, koska rakas Hagrid opettaisi sitä, ja olen muutenkin niin eläinrakas, että se aine olisi lähellä sydäntäni.

Yrttitieto vain yksinkertaisesti kuulostaa hyvältä.

Tylsimmät aineet olisivat ehdottomasti taikuuden historia, ennustus, tähtitieto (tai mikälie) ja numerologia. Historia on muutenkin tylsää, ennustus on turhaa, tähtitieto vaikuttaa tylsältä, vaikka niitä tunteja ei koskaan ole kirjassa kuvattu ja numerologia kuulostaa matematiikalta. :D

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #26 : Joulukuu 21, 2007, 18:49:39 »
Parhaimmat kouluaineet omalla kohdallani olisi ehdottomasti pimeyden voimilta suojautuminen, muinaiset riimut, muodonmuutokset ja tähtitieto. Muinaiset riimut siksi, että ne kiehtovat minua. Vanhat riimukirjoitukset kiehtovat minua suuresti ja olisin todella kiinnostunut opiskelemaan niitä. Se vain iskisi minua :D Tähtitiede siksi, että tähdet ovat kauniita ja kiehtovia, samoin planeetat. Olisi kivaa oppia niiden sijoittumisesta ja liikkumisesta ja päästä tutkimaan niitä kaukoputken kautta. Pimeässä yössä korkealla tähtitornissa vielä :) Muodonmuutos. Miten rakastaisinkaan sitä että pääsisin harjoittelemaan ihmisen muodonmuutosta? Paljon. Toki olisi myös kiehtovaa päästä muuttamaan esineitä eläimiksi ja kaikeksi muuksi. Mitähän siitäkin tulisi *virn*. PVS on kuvattu kiehtovaksi ja haluaisin todella opiskelle teoreettisesti ihmissusista ja muista otuksista, joita PVS:än tunnilla opitaan suojautumaan. Myös käytännöntaiat suojautumiseen olisivat hyvinkin kiehtovia ja kiinnostavia.

Kamalimmat kouluaineet omalla kohdallani olisivat liemet, numerologia ja yrttitieto. Numerologia siksi, että se kuulostaa liikaa matematiikalta ja matikka on aivan kamalaa. Olen siinä surkea ja inhoan sitä syvästi. Ei kiitos! Yrttitieto, minä en vain tule toimeen kasvien kanssa, varsinkaan jos ne syövät käteni tai roiskivat lemumahlaa päälleni. Kasvit ovat kauniita, mutta niiden hoitaminen ei minulta luonnistu. Liemet. Inhoen liemien sekoittamista ja keittämistä. Kemian tunnilta suusta purkautuu suuri huokaus ja ilme on todella myrtynyt kun pitää alkaa litkuja sekoitella. Eikä ne keitoksetkaan köksässäkään mitään kivoja ole. Molemmat onnistuvat, mutta kamalan tylsää ja... ei vaan minun juttuni.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä

Poissa Yöfani

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #27 : Joulukuu 22, 2007, 21:24:55 »
Mielestäni paras kouluaine on taikajuomat. Olisi jännittävää sekoitella aineksia ja saada vielä jotain aikaiseksikin ihan oikeasti. Onhan liemien teko todella hirveän tarkkaa puuhaa ja silleen, mutta se vain kiehtoo minua jotenkin kummasti. Kirjoissakin liemikohtauset ovat kivoja ja joskus olen jopa sekoitellut keskenään hammastahnaa ja ruohoa, mutta aika iljettävällä tuloksella, sillä valmis "seos" tippui yhden pöytäni päälle.

Huonoin aine on mielestäni ehkä taikuuden historia. Ensinnäkin se vaikuttaa ainakin nimensä perusteella varsin paljon jästikouluainetta, historiaa, joka ei todellakaan kuulu lemppariaineisiini. Lisäksi taikuuden historiaa opettaa professori Binss, Tylypahkan pitkäveteisin professori.


Beltane

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #28 : Joulukuu 27, 2007, 23:50:41 »
Minuakin on aina kiinnostanut eniten Pimeyden voimilta suojautuminen, opettajien vaihtumisen takia ja sen takia, että aine on hyödyllinen ja jotenkin... synkempi, tai jotain. Taikaeläinten hoitokin on kivan kuuloinen sillä minusta olisi ainakin upeaa päästä tutustumaan hevoskotkiin tai muuhun, unohtamatta Hagridia. :> Tylsimmän kuuloisia ovat varmaankin Taikuuden historia ja ennustus, opettajien ja ihan vain sen takia, että esimerkiksi historia ei muutenkaan jaksa kiinnostaa. :F

Huispaus ei taida olla oppiaine, mutta sitä olisi silti mahdottoman upean ihanaa kokeilla. Rakastan sitä.

Poissa Dec

 • Ihminen
 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #29 : Tammikuu 26, 2008, 21:39:36 »
Parhaat aineet:
Parhaat aineet, hmm.
Yksi olisi tietysti Numerologia, koska olen muutenkin aina pitänyt matematiikasta.
Jästitieto olisi hauskaa opiskella näin velhonäkökulmasta, ja sitten on tietysti myös lentotunnit.
Olisi mahtavaa päästä lentelemään luudalla *haaveisiinsa vajonnut*.

Huonoimmat aineet:
Ennustaminen, voisihan siitä jotain saada irti, mutta professorit.... Huoh....
Taikuuden historia kuulostaa/on myös varmasti pitkäveteinen.
Taikaolentojen hoitoonkaan ei minun rahkeet riittäisi, ei vaan kiinnosta sitten yhtään.Muuten olen aika lailla samaa mieltä, mutta minusta taikuuden historia saattaisi olla kiinnostavaa, mikäli opettaja olisi vähän... noh, värikkäämpi. Olen aina tykännyt historiasta ja varsinkin, kun kyseessä olisi taikuuden historia, se olisi takuulla mahtavaa! *hykertelee ja hieroo käsiään yhteen*
Myös loitsut olisivat luultavasti kivoja, olen aina toivonut, että osaisin jotakin loitsuja, ei edes välttämättä mitään ihmeellisiä, mutta jotain pientä kivaa...
  Taikaolentojen hoidosta olen samaa mieltä, en ole oikeastaan ikinä ymmärtänyt, mitä kiinnostavaa siinä olisi. Tietysti ei minulla mitään eläimiä vastaan olisi (paitsi ehkä räiskeperäisiä sisuliskoja ;D), muttajotenkin ei vaan kiinnosta...
 
Se vain näyttää siltä.

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #30 : Helmikuu 19, 2008, 15:45:29 »
Itse pidän eniten Muinaisista riimuista, Pimeydenvoimilta suojautumisesta ( opettajana Lupin) ja Loitsuista. Riimuista nyt en paljon tiedä, mutta ne vain kuulostavat mielenkiintoisilta. Pimeydenvoimilta suojautuminen olisi hyödyllistä, ja Lupinin opettamana varmasti hauskaa. Loitsut taas vaikuttavat niin... kivoilta, ja niistäkin olisi hyötyä.

Eniten taas vihaan Ennustamista. Tietysti opettaja on huono, mutta se vaikuttaa hyödyttömältä. Joka tunti vain enteiden tulkitsemista. Liemiä taas vihaisin, jos pitäisi päättää opettajan perusteella, mutta muuten ne eivät kovin kauheilta kuulosta:)...
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Joannaju

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #31 : Helmikuu 25, 2008, 14:27:03 »
Itse tylsyytenä pidän monien muiden tavoin, Taikuuden historiaa, koska on itsessään vain niin tylsä ja epämielenkiintoinen.
Toinen tylsyys on Ennustus, josta tosin voisi jotain saada irti, mutta kun opettajat ovat mitä ovat niin kyseinen aine on vihauslistallani.
Jästitietoakaan en mielelläni opiskelisi, koska mielestäni mitään meidän (teidän) jästien elämässä ei ole yhtikäs mitään mielenkiintoista.
Neljäs, vihauslistani kohde, olisi ehdottomasti Tähtitiede, en vain ole koskaan nähnyt tähdissä/planeetoissa/niiden tutkimisessa itsessään mitään mielenkiintoista.
Viidas ja viimeinen, Taikaolentojen hoito, en ole ikinä tykännyt paljoa olijoista ja Hagridin johdolla räiskeleperäisiin liskoihin tutustuminen kuulostaa... No kamalalta...

Mielenkiintoisimpana pitäisin lentotunteja, koska olisi mahtavaa päästä lentelemään luudanvarrella matami Huiskin johdolla.
Toinen suosikkini olisi Yrttitieto, koska olen aina viihtynyt kasvien parissa, pienestä pitäen.
Kolmantena suosikkina nousisi esiin Taikaliemet ja juomat, koska olen aina pitänyt kaikesta ruuanlaiton parissa puuhastelusta, tosin Kalkaroksen opettamana en saisi mitään irti, mutta Kuhnis menettelisi. Neljäs suosikkini olisi loitsut, koska haluaisin päästä opiskelemaan erillaisia loitsuja ja todella käyttämään taikasauvaa.
Muinaiset riimut vaikuttavat ihan mielenkiintoiselta, ja varmasti sitä ovatkin. Myös Numerologia kuulostaa ihanalta, vaikken normaalista matikasta välitäkään.
Muodonmuutokset olisivat varmasti vaikeita, mutta samalla todella mukavia. Kuudennen luokan ihmismuutokset olisivat kokemisen arvoiset.
Pimeyden voimilta suojautuminen olisi kiehtova aine, koska siinä saisi tehdä kaikkea uutta (tosin Pimento opettajana on katastrofi).

Siinä ne taisi tulla.

Poissa Don Hessu

 • Onneton Tunari.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • There's No Easy Way Out...
  • Hessu's Music Profile
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #32 : Helmikuu 25, 2008, 16:55:34 »
Parhaimmiksi luettelisin Pimeyden Voimilta Suojautumisen tietenkin, muodonmuutoksen ja loitsut. Loitsuissahan on paljon käteviä taikoja mitä tarvisi paljon arkisissakin asioissa ja muodonmuutoksia ties missä, ja pimeyden voimilta suojautumisen taitoja selviytyäkseen.

Huonoimmiksi sanoisin tähtitieteen ja ennustamisen, ei lienee tarvi perusteluja.
...But what you do... Makes you who you are.

Unelma. Tahdonvoima. Omistautuminen. - Pakkotoisto.com

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #33 : Helmikuu 26, 2008, 23:31:58 »
Aijj, tuohon lempikouluaineisiin olisi minulla pakko lisätä tähtitiede... kerrassaan ihana aine, on se niin upeaa tutkia planeettoja ja tähtiä, kun ne kaikki ovat erilaisia ja kauniita. Jos omistaisin kaukoputken, katselisin sillä varmasti jonnekin joka päivä. Tiedän muutenkin suunnilleen kaikkien tähtikuvioiden nimet ja planeetoista kaikenlaista, joten luulen että pärjäisin tuossa hyvin. Olen normaalistikin tähtien tuijottelija, olisi kiva bongata sieltä Bellatrixit sunmuut x)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Shadow

 • Postipöllö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #34 : Maaliskuu 16, 2008, 13:14:59 »
Lempiaineeni Tylypahkassa — mielenkiintoista. ;D

Luulisin, että muodonmuutokset. Se on juuri sitä mistä olen aina haaveillutkin, muuttaa muotoa. Jos olisi vielä opettajana McGarmiwa, niin kaikki haukkuisivat minut hikeksi siinä aineessa. Jotenkin muodonmuutokset on jotenkin — vaativaa, mutta silti minusta ihanaaaa ~ En osaa selittää ainakaan kovin hyvin, joten se, muodonmuutokset, on vastaukseni.

Joo, ja jästitieto olisi varmasti ihanaa. Tietäisin kaikki vastaukset, ja muutenkin, niinkuin Hermione sanoikin, taisi olla Azkabanin Vangissa — että on mielenkiintoista opiskella jästitietoa velhojen näkökulmasta. Eli sitten jästitieto on kans.

Inhokkiaineet...
Muinaiset riimut. Sekoaisin varmaan niissä kaikissa harakanvarpaissa.

<3 Shadow
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2008, 14:05:14 kirjoittanut Shadow »

Poissa manta

 • Kajahtanut potteristi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tassujengi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #35 : Maaliskuu 19, 2008, 11:19:56 »
Taikaeläinten hoito kuuluisi varmaan suosikkeihin. Mikäs sen mukavampaa kuin tutustua uusiin eläinlajeihin ja opiskella niiden hoitoa. Varsinkin jos Hagrid opettaisi. Tai siis en ole niinkään varma.

Saattaisi olla, että en lintsaisi yhtään tuntia. Mutta taikahistorian tunneilla olisi oivaa aikaa harjoittaa unenlahjoja.

-manta
Aivojen tilalla ilmapalloja.

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #36 : Maaliskuu 19, 2008, 19:22:38 »
Itse asiassa lähes kaikki Tylypahkan oppiaineet kuulostavat todella mielenkiintoisilta, kaikkia olisi mielenkiintoista opiskella :>

Mutta silti, ehkä kaikkein mukavimpia/hyödyllisimpiä olisivat pimeyden voimilta suojautuminen, muodonmuutokset, ennustaminen, taikuuden historia ja numerologia. Joo, pitkä listahan näitä on, mutta tuon enempää en osaa valikoida. Pimeyden voimilta suojautuminen on tietysti erittäin hyödyllinen aine (tarvitseeko tuon enempää perustella), mutta erittäin kiinnostavaakin se varmasti olisi. Sama muodonmuutosten kanssa, erittäin jännittävää varmasti! Ennustaminen taas... en ymmärrä, miksi moni täällä nimeää sen huonoimmaksi aineeksi! Itse haluaisin erittäin mielelläni nähdä tulevaisuuteen (tosin en haluaisi aivan kaikkea tietää) ja tulkita erilaisia ennusmerkkejä. Numerologia menee melko lailla samaan kastiin, sillä siinähän ikään kuin ennustetaan erilaisten numeroyhdistelmien perusteella (jos Tylypahkan oppiaine vastaa oman maailmamme numerologiaa). Taikuuden historia olisi myös todella kiinnostava aine, ehkä kylläkin jonkun muun kuin Binnsin opettamana. Tykkään todella paljon historiasta nytkin, ja taikuuden historia olisi taatusti vielä uskomattomampaa ja jännittävämpää.

Epämieluisin kouluaine olisi minulle varmasti taikaeläinten hoito. Olen melko arkajalka, joten säikkyisin ihan kamalasti kaikkia pelottavia eläimiä, haluaisin hoitaa vain niitä kaikkia ystävällisiä ja sävyisiä otuksia : D En ole myöskään mikään käytännöllinen ihminen, joten tuskin olisin kovin hääppöinen taikaeläinten hoitaja.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #37 : Maaliskuu 19, 2008, 19:32:33 »
Luultavasti inhoaisin Harryn tapaan taikajuomia, koska olin kotitaloudessakin huono - ruokaa tykkään laittaa, mutta en valvovien silmien alla. Sain 9:n arvosanaksi köksästä, luultavasti siksi että pärjäsin kirjallisessa kokeessa hyvin ja siksi että äitini on koulumme keittäjä (opettaja varmaan ajatteli minulla olevan piileviä kykyjä). :'--D Vrt. Harry Potter - Lily Evans. Huono taikajuomissa - hyvä taikajuomissa.

Eniten pitäisin kaiketi muodonmuutoksista, koska niissä voi olla jonkin verran luova. Pidän myös vaatteiden ostamisesta ja muiden ehostamisesta.. Aika kaukaa haettua, mutta koska en ole viherpeukalo, kielitaitoinen, horoskooppi-hullu tai loitsut muistava, päädyin muodonmuutoksiin. McGarmiwa on ankara opettaja, jollaiset yleensä saavat taottua minunkin päähäni vähän taitoa.
"Pants - like shorts, but longer!"

Youre

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #38 : Maaliskuu 29, 2008, 12:52:36 »
Itse pitäisin varmaan muodonmuutoksista, koska se varmasti on hyvin mielenkiintoista, sekä opettavaa. Pimeyden voimilta suojautuminen on aina ollut se ykkönen, mitä minä ainakin opiskelisin Tylypahkassa, sillä se on varmasti mielenkiintoista, mutta siinä myös oppii. Ja oppi on hyödyksi suojautumaan pimeyden voimilta. Loitsut ovat myös aine, mitä voisin kuvitella opiskelevani. Sillä siinä oppii erilaisia loitsuja ja käyttämään taikasauvaa. Taikaeläinten hoito olisi myös mielenkiintoista. Sillä pidän muutenkin eläimistä, niin ja kuitenkin saisi tutustua uusiin eläimiin, niiden käytökseen ja hoitooon. Olisi varmasti myös mielenkiintoista mennä lentotunneille, olen aina halunnut lentää, varsinkin luudalla. :D

Kamalampia aineita olisi varmasti yrttietieto, ketä kiinnostaa istutella jotain kasveja joilla on mitä oudoimpia piirteitä taikamaailmassa? Ennustaminen, eh ehkä vähän tylsää? Ei oma lajini ainakaan. Numerologia, en ole oikeassakaan elämässä hyvä matikassa, joten yäh. Taikuuden historia, sillä en pidä koulussakaan historiasta, tylsää ja epä kiinnostavaa. Jästitieto, kuulosta ainakin siltä, että EVVK. :D Muinaiset riimut, minusta ei olisi selvittämään mitään outoa kirjoitust, kun en muutenkaan ole kielissä hyvä. Tähtitiede, tähtien katsominen ei ole tällä hetkellä lempi puuhaani.

nikodeemus

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #39 : Maaliskuu 30, 2008, 11:08:31 »
Ehdottomasti hauskin, ehkei hyödyllisin, mutta todellakin hyödyllinen oppiaine olisi muodonmuutokset. Heti sen jälkeen Loitsut, ja vasta kolmosena tuo suojautuminen pimeyden voimilta. Miksi harjoitella kaksintaistelua, kun voit mennä piiloon ja loihtia puun sinun näköiseksesi ja houkutella sillä vastustajat muualle. xd
Huonoin... olisi tähtitiede. Tai ennustaminen. Ehkä turhimmat oppiaineet, sanoisin. Siis... mitä tähtiä tutkimalla oikeasti oppii? Pyh... xd
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 30, 2008, 11:14:43 kirjoittanut nikodeemus »

miaa

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #40 : Huhtikuu 02, 2008, 22:25:10 »
Oma suosikkini on Pimeydensuojautuminen.
Opettajat ovat aina olleet kiehtovia varsingin kirjoissa ja muutenkin olennot joita vastaan joudutaan suojautumaan ovat kiehtovia...
Ja lempiloitsuni onkin Odotumsuojelium jonka ehdottomasti haluaisin osata jos olisi mahdollista.

Huonoin aine on ehkä numerologia.
Ei taikuudessa tarvitse niinkään laskea ja muutenkin koska olen surkea jo matikassa olen varma etten pärjäisi myöskään numerologiassa.

Ishida

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #41 : Huhtikuu 17, 2008, 20:59:56 »
Hmm... Niitä hyviä aineita onkin paljon. Paras ehkä Pimeyden voimilta suojautuminen. Muita lähes yhtä hyviä aineita on: Taikuuden historia, (pidän jästienkin hissasta) Yrttitieto, (olen harkinnut opiskelevani floristiksi) Taikaeläinten hoito, (rakastan eläimiä! Luulen itse asiassa ihastuvani jopa sisuliskoihinkin, jos minut päästettäisiin niitä hoitamaan) Muodonmuutokset, (on vaan niin kiehtovaa...) ja tietenkin taikajuomat. (Vitsit ois hienoo osata myrkyttää! Eikä Kalkaroskaan varmaan niin hirveesti piinaisi kun Luihuiseen taitaisin kuulua) ;)

Sitten niitä ihan ok aineita taittaapi ollaLoitsut,(varsin hyödyllisiä) lentotunnit, (ois siistii oppia lentämään, mut taitais aluks pelottaa...) ja sitten vielä Tähtitiede. (vois olla kivaa tiirailla tähtiä)

Niitä huonoja on Muinaiset riimut,(tysää) Ennustus, (hyi! Pelkkää hölynpölyä sanon minä "Epätarkkaa tiedettä.") Numeroogia, (matikantunnit... Selkäpiitä karmivaa) ja sitten vielä Jästitieto (Tunnen tietäväni jo tarpeeksi jästeistä ja jos kerran Tylypahkaan pääsisi, niin ei sitä jästeistä jaksaisi enää mitään kuunnella)

Poissa Empaldo

 • Roiskeläppä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #42 : Toukokuu 14, 2008, 15:33:42 »
Pimeyden voimilta suojautuminen on ehdottomasti paras oppiaine, koska sitähän tarvitsee, jos tulee joku Hyvikset VS. Kuolarit sota, että...
Mutta mielestäni Taikuuden Historia on huonoin kouluaine, koska mihin sitä tarvitsee? Tuskin sodassa tarvitsee kertoa, jotain maahiskapinallisten nimiä. Mutta mielipiteensä kullakin.
”Life is complicated. I've killed people, smuggled people, sold people. Perhaps here, things will be different.”  -Niko Bellic

hensku

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #43 : Toukokuu 14, 2008, 20:39:11 »
Paras on pimeyden voimilta suojautuminen, koska se on hyödyllinen Volduu ja kaikkia muita vastaan...
Turhia aineita mun mielestä on ennustus Onko paljon hyötyä ennustaa? Mun mielesta on ainakin kivempaa, kun ei tiedä mitä tuleman pitää, numerologia jotenkin vaan turhaa, jos on samanlaista kun matikka niin yök ja jästitieto miksi ihmeessä velhojen pitäisi tietää jästeistä? Kun, vaikka jästisyntyinen menisi tylypahkaan niin mitä järkee olis ruveta opiskeleen ja velhojakaan ei varmaan paljon kiinnosta...

Agitaattori

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #44 : Toukokuu 15, 2008, 08:24:49 »
Kaikkein kököimmältä kuulostaa se ensimmäisellä luokalla harjoitettu lentäminen (luudalla). Kuulostaa suhteellisen hyödyttömältä ja ekaluokkalaisia kohtaan suorastaan julmalta pakottaa moiseen. Entä jos joku loukkaa itsensä tai vain pelkää korkeita paikkoja!?

Paras on ehkäpä loitsut tai pimeyden voimilta suojautuminen. Molemmat kelpo aineita jotka saattavat bpahassa paikassa pelastaa hengen. Sitä paitsi lienevät suhteellisen mukavia opiskella.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #45 : Toukokuu 27, 2008, 00:24:32 »
Tylypahkassa on monia mielenkiintoisia aineita, joista on vaikeaa sanoa suosikkia. Loitsut, muodonmuutokset ja pimeyden voimilta suojautuminen vaikuttavat ainakin kirjojen perusteella hyvin mielenkiintoisilta ja myös hyöydyllisiltä aineilta, vaikka ovat selvästi myös varsin vaikeita ja vaativat opiskelijalta kunnollista paneutumista. Uusien loitsujen oppiminen tuottaa paitsi mielihyvää, on myös hyödyllistä.Toki minua kiinnostaisi myös taikajuomat, taikaeläinten hoito ja kenties myös muinaiset riimut. Taikajuomat ovat varmasti hyödyksi monessa tilanteessa - olisi mahtavaa osata keittää esimerkiksi felix felicisiä. Ja on hyvä tietää taikaeläimistä asioita, koska milloinkaan ei voi tietää, milloin joutuu käsittelemään sellaista tai joutuu sellaisen kanssa vastakkain.

Monien muiden tavoin minäkin pidän ennustamista aika hyödyttömänä aineena. Vaikuttaisi siltä, että vain harvoilla on todellisia lahjoja ennustamiseen, joten sen opiskeleminen lienee melko hedelmätöntä, jos ei omaa "sisäistä silmää". Kun asiaa ajattelee, kuinka pitkälle omaa tai muiden tulevaisuutta edes haluaa tietää? Minusta on ehkä parempikin pitää tulevaisuus salattuna. Luulen, että tuottaisi vain tuskaa, jos tietäisi esimerkiksi oman tai jonkun rakkaan kuoleman tarkan ajankohdan. Myös jästitieto olisi minun kannaltani ehkä vähän hyödytön aine. Tai ehkä toisaalta jästitieto saattaisi olla hyvinkin kiehtovaa, kuten Hermione sanoikin, velhojen kannalta katsottuna.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Riekale

 • Kangaskaistale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Riekaleen kotisivut
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #46 : Kesäkuu 11, 2008, 20:12:00 »
Minä olen aina halunnut liemien tunnille. Mutta olisin luultavasti kaikista tunneista innoissani. Kaikki tietenkin riippuu paljon opettajasta. Eli vaikka minä miten paljon jästien historiasta pidänkin, luultavasti nukahtaisin itsekkin Binsin tunnilla. Mutta periaatteessa ei mitään inhokkia löydy. Jopa ennustamisesta luultavasti pitäisin, eri asia onkin pidänkö sitä huuhaana vain en.

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #47 : Kesäkuu 12, 2008, 18:48:02 »

Parhaat, hauskimmat, kiehtovimmat ja tarpeellisimmat aineet olisivat varmasti pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut ja muodonmuutokset. PVS olisi hyödyllinen tulevaisuuden kannalta ja Lupin oli aivan mahtava opettaja. Sääli, että hän lähti. Loitsut ja moudonmuutokset ovat tosi tarpeellisia ihan arkisenkin elämän takia. Niitä olisi hyvin mielenkiintoista opistella ja McKarmiwn tunneille olisi kiva päästä.

Tylsimmät aineet olisivat varmasti ennustus ja tähtitiede. Ennustuksessa olisi toki se hyvä puoli, että siinä voi juuri unipäiväkirjaan (läksy) vetää hatusta jotakin "unia" niin niitä ei tarvitsisi nähdä. Muuten olisi ihan järjettömän tylsää tuijottaa teekuppiin tai kristallipalloon näkemättä yhtään mitään mielenkiintoista. Tähtitieteessäkin vain tuijotetaan tähti/planeettoja ja merkataan niitä sitten ylös. Tylsää...

Liemien tunnillakin voisi olla mukava käydä katsomassa, mutta ei kiitos Kalkarosta opettajaksi. Yrttitieto ja taikaeläinten hoitokin olisi mielenkiintoista ja hauskaa, mutta ei niin kovin hyödyllistä.
Haluaisin joka tapauksessa osallistua kaikkeen.

-Lohikäärmelady
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

jaina

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #48 : Kesäkuu 13, 2008, 14:01:39 »
Parhaat ja hauskimmat kouluaineet ovat mielestäni taikaolentojenhoito ja taikajuomat.

Taikaolentojen hoidossa olisi varmasti kivaa, kun pitäisi hoitaa niitä kaikkia elukoita siellä. Haluaisin tutustua paremmin hevoskotkiin ja niihin räiskeperäisiin sisuliskoihin. Tietenkin tunneissa on aina se vaara, että joltain revitään pää irti, mutta ei se minua haittaisi.
Ja toinen ihana aine on taikajuomat, tosin haluan Seven opettamaan sitä. Minä ja minun ihana hymyni kyllä hurmaisi Snapen ja siitä hyvästä hän aina antaisi minulle pelkkiä Upeita. Ja onhan aine itsestään jo niin mielenkiintoinen :)

Ja kuten huomaatte, nuo molemmat aineet ovat juuri sellaisia, että niissä ei tarvita ns. opiskelua, tai siis kamalasti mitään kirjoituksia, vaan ne ovat niinsanottuja taideaineita (niin no, keväällä lukuaineideni keskiarvo oli 7.3 ja taideaineiden 7.8 ^^)

Ennustus, taikuuden historia ja numerologiA ovat ehdottomia inhokkejani. Niitä ei edes oikeastaan tarvitse perustella, sillä minä vihaan historiaa, kertoopi se sitten taikuudesta tai mistä tahansa muusta. Ennustus on kiehtovaa, mutta en usko siihen, joten se on täyttä puppua. Numerologia on kuin matikkaa, ja matikkaa vihaan (nostin sen kylläkin kutosesta seiskaan, muttamurrr). Lisäksi siihen tarvitaan kamalasti työtä.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #49 : Kesäkuu 13, 2008, 19:12:14 »
Minä varmaan tylypahkalaisena pitäisi eniten lentotunneista. Niitä tosin ei ole kovin montaa, ainakaan Harryn vuosikurssilla (tai sitten oli mutta niistä ei vain kerrottu), mutta olisi se silti kivaa lennellä ympäriinsä. Ei ehkä kovin hyödyllistä sinänsä, mutta ei se mitään.
Taikajuomat voisi myös olla kiinnostava aine, hardcore-kemiaa ;) En välttämättä olisi siinä kovin hyvä koska en ole kärsivällinen ja pikkutarkka, mutta ainakaan taikajuomia keitellessä ei rupeaisi tylsistyttämään ainakaan ihan heti. Myös muodonmuutos voisi kätevyydessään ja tarpeellisuudessaan olla lempiaineeni, varsinkin pidemmälle edistyneenä kun pääsee ihmismuodonmuutoksiin ja muihin.

Inhokkiaineita sitten, varmaan ainakin taikuuden historia olisi sillä listalla korkealla, eikä syitäkään varmaan tarvitse mainita. Historia muutenkin on tylsää, ellei sitten katsota videoita ja niitä ei velhomaailmoissa pahemmin katsota. Ja kummitus opettajana.. umh. Yrttitiedosta en myöskään varmaan pitäisi, kasvit on masentavia, vaikka ne olisivatkin sitten joitain kivoja taikakasveja. Niin ja ennustus tietenkin saattaisi olla aika tappotylsää, varsinkin teenlehtien lukeminen ja unien sun muiden tulkitseminen. En jaksaisi.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #50 : Kesäkuu 25, 2008, 11:01:34 »
Minun mielestä ehkä kiinnostavimmat olisi numerologia ja riimut. Olisi kiinnostavaa selvittää kaikenlaisia arvoituksia yms ;). Myös taikaolentojen hoito voisi olla aika mielenkiintoista, ja siinä olisi kanssa vähän extremeä, kun olentoja hoidetaan.

Huonoimmat kouluaineet ovat ehdottomasti ennustus ja tähtitiede, mulla ei ainakaan riittäisi hermot sellaiseen hommaan. Taikuuden historia myös kuulostaa tylsältä aineelta, mutta toisaalta voisi olla mielenkiintoistakin kuunnella historian käänteitä (jos pysyy hereillä). Jästitietoa en myöskään välttämättä jaksaisi.

Poissa Nefertiti

 • Niilin krokotiili
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #51 : Kesäkuu 30, 2008, 19:26:43 »
Jos kouluaineiden paremmuutta mitattaisiin opettajan seksikkyydellä, niin ehdoton ykkönen olisi tietenkin liemet! Kyllä liemissä on muutenkin eräänlaista kiehtovuutta. Ainakin ne on käteviä. Tosin hieman tuntuu siltä, että mikäli opiskelisin liemiä Tylypahkassa, niin luultavastikin olisin aina hankkiutumassa vaan jälki-istuntoon... ;D

Ihan noin kouluaineena Pimeyden voimilta suojautuminen voisi olla se paras. Perehtyisin kyllä mieluummin niihin itse pimeisiin taikoihin kuin varsinaisesti niiltä suojautumiseen. Voisin jopa alkaa harjoittaakin pimeää taikuutta, ken ties. ;D Joka tapauksessa mielenkiintoisen oloinen ja hyödyllinen aine. Mielenkiintoisuus riippuu tietenkin opettajasta. Jos lähdetään vaikka vertaamaan Remuksen ja Pimennon opetusta, niin onhan se aika selvää kummasta suurin osa enemmän pitää. ^^

Muita mukavan oloisia aineita ovat tähtitiede, taivaankappaleet ovat aina kiehtoneet minua, numerologia, josta on hyvin vähän kylläkään kirjoissa kerrottu, mutta joka kuitenkin vaikuttaa mielenkiintoiselta sekä muinaiset riimut.

On vaikeaa nimetä huonointa kouluainetta, koska kaikki Tylypahkan aineet vaikuttavat jollain tavalla kiinnostavilta. Jos joku pitäisi mainita, niin se olisi ehkä yrttitieto. Kasvit eivät sinänsä ole niin lähellä sydäntäni ja muutenkaan aine ei tunnu mitenkään erityisen mielenkiintoiselta. Johtunee mahdollisesti siitäkin, että kaikki kasvit, joita olen yrittänyt kasvattaa, ovat aina lopulta kuolleet. ^^
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 01, 2008, 18:05:22 »
Luultavasti tykkäisin kaikkein eniten taikaeläinten hoidosta. Tykkään kovasti eläimistä. Lisäksi tunnit pidetään ulkona, mikä olisi huomattavasti mukavampaa kuin kyhjöttää luokkahuoneessa. Siitä huolimatta varmaan pitäisin kovasti loitsuista, ne olisivat tosi mielenkiintoiset. Ne kun ovat taikuuden perusteet. Lisäksi pimeyden voimilta suojautuminen, mikäli on hyvä opettaja, olisi mukava aine. Olisi kovin mielenkiintoista oppia puolustautumaan. Lisäksi voisin mainita liemet, niistä on paljon hyötyä. Olisi mukavaa saada pieni pullo Felix Felicistä.

Inhokkeina voisin mainita ennustuksen. Mikäli Punurmio sitä opettaisi, siitä tuskin olisi mitään hyötyä. Kauheaa kun Punurmio on niin dramaattinen. Ulvoo ja liehuu ympäriinsä, esittää järkytystä ja pelottelee oppilaat henkihieveriin ties millä kalmankoirilla ja risteillä.
Lisäksi Tylypahkan taianomaisessa ympäristössä olisi tavattomaan nuivaa lukea jästien seuraelämästä, eli jästitieto. En myöskään lämpene numerologialle, sama perustelus kuin miksen haluaisi opiskella jästitietoa.
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Argonblue

 • Parasta ennen: 17.11.2009
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 05, 2008, 00:30:47 »
Oikeastaan kaikki Tylypahkan oppiaineet kuulostavat tavallaan mielenkiintoisilta.Ainoa, minkä tyrmään suoralta kädeltä, on jästitieto. Loppujen mielenkiintoisuus onkin sitten kiinni siitä, kuinka niitä opetetaan. Taikuuden historia kuulostaa lupaavalta, mutta ei sellaisena kuin Binns sitä opettaa. Se on varmasti kammoittavan tylsää. Saman kohtalon kokevat myös yhdistelmät taikaeläinten hoito - Hagrid ja ennustus - Punurmio. Firenzen opettamana ennustus olisikin sitten hyvin kiintoisaa.

Mielenkiintoisin aine olisi varmasti liemet, eikä vähiten Kalkaroksen ansiosta. Myös Pimeyden voimilta suojautuminen olisi varmasti huippu, tosin jälleen opettajasta riippuen. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä seurauksia olisi jatkuvista yhteenotoista Pimennon kanssa.
"We will be perfect...    ...in every aspect of the Game"

Vastarannankiiski vauhdissa taas...

Niko Tapani

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #54 : Heinäkuu 07, 2008, 00:06:29 »
No, kiinnostavia kouluaineita ovat ainakin muodonmuutos ja ehkäpä pimeyden voimilta suojautuminen.
Olisi kivaa muuttua kärpäseksi ja salakuunnella ihmisiä. Ilkeä en kuitenkaan tahtoisi olla. Pimeyden voimilta suojautuminen... hmm..
Olisi kyllä kivaa heitellä Voldemortteja sun muita kuolonsyöjiä ja mörköjä seinään.

Entäpäs huonot sitten? Ainakin Ennustus ja Jästitieto -aineiden keksijät voisivat painaa päänsä.
Ennustus? Minkälainen henkilö uskoo ennustukseen? Mahdollisuudet on pienemmät kuin hedelmäpelikoneessa...
Jästitieto!? Ketä hitto vie kiinnostaa jästitieto, kun taikuus on ihmeellisempää?

Hockenheim

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #55 : Heinäkuu 09, 2008, 11:06:16 »
Ensin ne aineet, joista pidän. Vaikka lentämistä opetettiin vain ensimmäisellä luokalla, olisi se minusta ehdottomasti kiehtovin aine, olisi mahtavaa päästä lentotaito oppimaan, ja kun sen on oppinut, voisi mahdollisesti myöhemmin hakea Luihuisten huispausjoukkueeseen.  Suojautuminen pimeyden voimilta olisi varmasti kiinnostava aihe (vaikka enemmänkin kiinnostaa oppia pimeyden voimia kun suojautumismoskaa), mutta ei sellaisenaan kuin sitä esimerkiksi Pimento ja Lochart opettavat.  Olisi tietenkin kiva oppia kaiken maailman loitsuja, joten siinä tapauksessa myös loitsut olisi kiinnostava aine, eikä opettajakaan mikään kamala ole. Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, mainittakoon taikajuomat. Kiehtova aine, jo pelkästään sen takia että turhaa kirjoittamista ei ole niin paljon ja Kalkaroksen puolueellisuus Luihuisille takaisi minulle varmasti oikein Upeita.

Huonoihin aineisiin sitten. Ennustaminen on täyttä huuhaata, enkä oppisi siinä mitään Punurmion opettajana, ei Firenzekään merkittävästi parempi ole. Jästitietoa ei huvittaisi opiskella, mitä kiinnostavaa heissä muka noitana näkisin, en mitään.  Muinaiset riimut olisivat minun aivoilleni takuuvarmasti liian monimutkaisia. Taikaolentojen hoidosta en Hagridin opettamana saisi mitään irti ja taikuuden historiassa nukahtaisin.

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #56 : Elokuu 15, 2008, 22:05:06 »
Hyödyllisimmät aineet Tylypahkassa ovat ensinnäkin loitsuaineista vaikkapa muodonmuutokset. On hyvä osata muuttaa asioita erilaisiksi, sillä tavalla pärjää ehkä vielä paremmin kuin käyttämällä joitakin loitsuissa opetettuja asioita.

Mutta tärkeimpien joukossa on myös pimeyden voimilta suojautuminen, missä opiskellaan myös loitsuja, mutta myös kaikkia muita keinoja, kuinka voi suojautua pimeyden voimilta.

Ja otetaan joku muu, kuin 'taikomisaine' viimeiseksi. Ehkä se on kuitenkin taikuuden historia, sillä on ehdottoman tärkeää tietää taikamaailman menneisyydestä. Mutta voin sanoa, että riippuu siitä mihin ammattiin haluaa, mikä on paras aine. Esimerkiksi taikaolentojen hoito on varmasti paras aine niille, jotka tutkivat taikaolentoja.

Turhimmaksi aineeksi sanon ennustamisen. Syyt on kerrottu jo kirjoissa.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #57 : Elokuu 17, 2008, 10:35:04 »
Mielipide taasen muuttunut :3

Okei, siis paras ja huonoin aine..
 Huonoin on joko Yrttitieto, Taikuuden historia, tai Ennustus. Ne harvat, jotka ovat lukeneet aikaisemman kirjoitukseni, varmaan miettivät miksi en enää olekaan kiinnostunut Ennustamisesta. Tajusin että se onkin vain turhaa hölynpölyä (yksinkertaisesti).
Jos olisin velho, olisin todella tylsistynyt Taikuuden historiasta, sillä se olisi silloin 'normaalia' historiaa (en tykkää historiasta normaalistikkaan, vaikka oli 10 6.lk todistuksessa:D). Mutta, jos nyt muuttuisin *pling* velhoksi, se olisi hyödyllinen. Se on siis niin ja näin.
Yääh, sitten yrttitieto. Plääh en pidä kasveista, en sitten yhtään. Eteenkään sellaisista jotka kuristavat kun juttelee kaverille :p Mutta tietysti kätevä ja silleen plaplapla. En silti vain tykkää.
 
Paras aine.. Se saattaa kallistua Taikajuomiin. Olen aina, kirjaimellisesti aina, tykännyt tehdä ruokaa, ja sitten pienempänä kaikennäköistä mutamössöä ym. Jotenkin se on jäänyt päälle, että tykkään sekoitella juttuja:D Ohjeiden kanssa se saattaisi olla vieläkin kivempaa. Noh, enhän minä sitä (vielä) tiedä.. Toinen suosikkini on Loitsut. Muuten olisi Pimeyden voimilta suojautuminen, mutta siinä painotetaan minusta liikaa puolustumista (älkää ymmärtäkö väärin, en hauku ainetta) pimeyden voimia vastaan. Tykkään enemmän ns. 'arkisista' loitsuista.

No, siinä romaania.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

zew

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #58 : Elokuu 26, 2008, 13:51:29 »
Suosikkini olisi luultavasti pimeyden voimilta suojautuminen. Sitä olis varmasti tosi siistii opiskella, ja siitä on niin paljo hyötyykin. Sen tunneilla oppis varmaan tosi käteviä asiota. Jos vaikka sattuis jotai pahiksii tulee kadulla vastaa ni sit vois ainaki puolustaa itteään. Eihän sitä koskaan voi tietää missä niit taitoi tarvitsee. Elikkä kannattais niit iha varmuden vuoks opiskella.

Tylypahkan huonoin kouluaine minun mielestä on taikuuden historia, koska se nyt vaikuttaa vaan niin pitkäveteiseltä ettei siellä yksinertaisesti jaksais olla! Toinen huono aine on  yrttitieto. Minulla ei ole ollut ikinä minkään laista kiinnostusta kasveja kohtaan. Niiden opiskelu on turhauttavaa!

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #59 : Syyskuu 26, 2008, 20:40:47 »
Parhaimpiin aineisiin itse laittaisin Pimeyden voimilta suojautuminen, koska tämä on kaikenlisäksi tärkeä aihe. Sen kanssa oppii edes jotenkin pärjäämään, jos ei sitten pärjäämään, niin sitten sen, että tietää mitä ja miten tulisi tehdä. Oikea kokemus tietysti olisi se joka opettaisi parhaiten. Aineessa pääsee myös turvallisesti kokemaan kaikkea, mikä on oikeasti vaaraksi. Kaksi muuta ainetta, jotka sanoisin parhaimmistoon olisivat muodonmuutokset ja loitsut. Muodonmuutokset vaikuttavat mielenkiintoisilta, vaikka niitä ei välttämättä tarvitsekaan niin paljon. Tämän aineen pohjalta voisi kyllä pyrkiä animaagiksi. Loitsut taas ovat käteviä konsteja joilla voi hyödyntää monia asioita. Entistus ja kuuraannu loitsut olisivat kyllä minulla vakiokamaa. Lentotunnit olisivat myös jotakin niin ihanaa, koska aine vastaa tavallaan meidän liikuntaa ja liikunta tunnit ovat olleet niitä mitä olen eniten odottanut. Kaikenlisäksi pääsisi lentämään luudalla ja voisi harjoittaa kieppejä ja silmukoita. Ja eihän unohdeta mahdollisuutta päästä huispausjoukkueeseen. :)

Huonoimpiin laittaisin ensimmäisenä Taikuuden historian, vaikkakin historia on loppujen lopuksi melko mielenkiintoista, mutta jos ajattelee opettajaa, aavemainen ja väsynyt ääni. Huh, ei minulle väsyttävää, koska minulla on ongelma hereillä pysymisen kanssa, varsinkin aamutunneilla. :')) Yrttitieto kuulostaa myös tylsältä, vaikka biologiassa olinkin keskivertoa parempi. En ole samanlainen mullassa tonkia, kuin äitini ja hänen äitinsä. Katkaisin kohdallani tämän äidiltä tyttärelle periytyvän viherpeukalo jutut. Ei minua kiinnosta ollenkaan tehdä opintoja ja tutkielmia kasveista. Ei niissä ole juurikaan mitään mielenkiintoista, ne vain ovat! Jästitieto taas, mitä ideaa siinä loppujen lopuksi on? Kouluissa on varmasti monta puoliveristä ja jästisyntyistä, jotka varmasti osaisivat kertoa ystävilleen mitä kumiankalla tehdään. Minusta koko aihe on aika turha, vie vain tilaa lukujärjestyksessä.
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #60 : Syyskuu 26, 2008, 21:29:26 »
Useimmat Tylypahkassa opetettavista aineista vaikuttavat todella hauskoilta, opettajat ne vain lähinnä arveluttavat :) Mutta täytyy kai yrittää vain ajatella oppiainetta itseään.

Näin kaikista mielenkiinnottomimmiksi jäävät lentotunnit ja ennustaminen, samoista syistä kuin mitä täällä on jo mainittu. Koululiikunta ei missään vaiheessa ollut mun suosikkejani (nyt kun ei enää ole pakko, olen itse asiassa alkanut harrastaa liikuntaa ihan vapaaehtoisesti :D) ja lisäksi mä kärsin jonkinasteisesta korkeanpaikankammosta, joten se siitä koulussa ohjatusta lentämisestä. Ennustaminen tuntuu puolestaan olevan aika turhaa sellaisille, joilla ei ole sisäistä silmää (eikä teenlehtien lukeminen tai kristallipalloihin katselu edes taida olla tarpeen aidoille näkijöillekään).

Suosikeiksi taas varmaankin kohoavat loitsut, yrttitieto, taikaliemet ja taikuuden historia (myös muodonmuutokset ja PVS ovat jännän oloisia, mutta ne on ehkä jotenkin yksipuolisempia, joten en nosta niitä jaetulle ykkössijalle). Loitsut ja taikaliemet on just niitä asioita, mitä noidan hommiin kuuluu, joten ne on ihan must. Kemiassa mun mielestä kaikista kivointa oli juuri läträäminen ja leipomisesta mä oon aina myös tykännyt. Kasvien ja niiden eri ominaisuuksien tunnistaminen on myös ihkua mun listallani, vaikka en nyt mikään kauhea viherpeukalo oikeasti ole. On mulla jokunen kasvi ja ihan hyvin ne on hengissä pysynyt, mutta mä oon todella surkea tunnistamaan luonnonkasveja - seikka mitä mä aina harmittelen, mutta mille mä en koskaan tee mitään. Ja historiasta mä oon aina tykännyt, jopa sen verran, että hakeuduin sitä opiskelemaan. Taikuuden historia olisi varmaan vielä jästiversiota jännempääkin.

edit. Ooooh, mun 300. viesti! :D :D :D
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Esses

 • Velhotar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • pöö
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #61 : Syyskuu 27, 2008, 16:42:48 »
Minun lempiaine olisi varmaan taikaeläintenhoito, sillä se kuulostaa mahtavalta! Päästä tutustumaan kaikkiin niihin upeisiin (ja ei niin upeisiin) olentoihin, ja heti kakkosena olisi varmaan lentotunnit, mä olen aina halunnut lentää, mennä korkealle ja katsella kaikkea lintuperspektiivistä...(haaveilee hetken..) Itse en ole lentänyt edes lentokoneella... :( Inhokkiaine olisi taatusti taikuuden historia, sillä minä, vihaan, historiaa, se mikä on takana päin, pysyköön siellä, ei se miksikään muutu vaikka siitä jauhaisi seuraavat sata vuotta!
ihmiset ovat kuin lentäviä lankakeriä

Poissa johpa

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #62 : Joulukuu 17, 2008, 20:51:52 »
Mielenkiintoisinta olisi opetella muodonmuutoksia,loitsuja ja numerologiaa. Muodonmuutokset ja loitsut ovat hyödyllisiä,jännittäviä ja niissä pääsisi harjaantumisen avulla käyttämään luovuutta,mikä muissa velhoaineissa tuntuu olevan vähissä. Numerologia olisi matemaattisesti haastavaa ja matikka on usein kivaa. Useampia kieliä (maahista,vedenotusten jne.) haluaisin myös ehdottomasti opiskella!

Vähiten viihtyisin taikahistorian ja taikaeläinten hoidon tunneilla. Historia todellakin on mielenkiintoista,mutta koska en ole ikinä jaksanut siihen koulussa panostaa,niin luultavasti laiskottelisin velhokoulussakin.. Useimmista eläimistä en oikein pidä hajun tai sotkuisuuden takia,ja josatin syystä minusta tuntuu,että taikaeläimet kuuluvat juurikin siihen joukkoon.

Poissa apupyörä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #63 : Joulukuu 25, 2008, 19:12:47 »
Suurin osa aineista olisi varmasti mielenkiintoisia ja kivoja, mutta luulenpa että ennustus ja historian taikakaudet voisivat olla aika tylsiä. Jästimaailmassa tykkään kyllä historiasta, mutta vaikuttaa tuo Binns vaan aika tylsältä opettajalta ja ennustamisesta olen samaa mieltä Hermionen ja McGarmiwan kanssa; aika turhaa puhaa koska se on oikeasti mahdotonta.

Taikajuomista varmaan tykkäisin, jonkun hyvän opettajan johdolla (Kalkaroksen vain, jos sattuisi olemaan luihuinen), kemia ja ylipäänsä kaikenlainen litkujen sekoittelu kun nyt on mielestäni aika hauskaa puuhaa. Tähtitiede olisi myös varmasti mielenkiintoista, mutta enpä usko, että menestyisin kyseisessä aineessa kovin hyvin :D. Myös taikaeläinten hoidosta todennäköisesti pitäisin, ainakin jästimaailman eläimet ovat ihania <3.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2010, 23:14:52 kirjoittanut apupyörä »

Poissa Hebb

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #64 : Tammikuu 20, 2009, 18:11:38 »
Mun lemppariaine on jostain kumman syystä jästitieto, koska se kertoo taikojille niin paljon eri... Miten se sanotaan, kulttuureista. Myös riimut olis ihana aine, mut kuulostaa aika vaikeilta. Loitsut ja muodonmuutokset olis kans hyödyllisii ja sen takii tärkeitä aineita.

Mun inhokkiaine on ehdottomasti pimeyden voimilta suojautuminen sen takia, että sen opettaja vaihtuu joka vuosi ja Harrylla, Ronilla ja Hermionella on ollu niin monta huonoo opettajaa: ekaks Orave, sit Lockhart, sitten Kyyry (ei tosin koko aikaa jos muistan oikein) ja sen jälkeen Pimento. En myöskään tykkää ennustuksesta sen takii että sillä on huono opettaja (tai ei enää sen jälkeen ku Firenze tuli mut en siltikää tykkää).

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #65 : Helmikuu 02, 2009, 18:22:18 »
Mun suosikkiaineeks nousee liemet, PVS, ja muodonmuutokset koska liemet on hyödyllisiä ja pimeyden voimilta
suojautumista tarvii tulevaisuudessa, mm. haluisin auroriksi kun kasvaisin isoks. Mutta liemet ei oikeestaan, koska Severus "Lepakko"
opettaa sitä... Muodonmuutokset on vaan siistiä. Ja ainiin, vielä loitsut, koska nehän on ainakii mun mielestä yks hyödyllisimmistä aineista
Tylypahkassa ja tulevaisuudessa.

Huonoin kouluaine ois ennustus tai taikuuden historia, koska ennustusta ei tarvii oikein mihinkään, ellein haluu leveillä sillä,
että on jonkun kuuluisan ennustajan lapsenlapsenlapsenlapsi. Taikuuden historia olis ihan kivaa muuten, mutta huonon
siitä tekee ehdottomasti professori Binss.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 01, 2009, 12:53:35 kirjoittanut Tonks »
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Dobrey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYMiläinen :)
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #66 : Helmikuu 11, 2009, 19:02:02 »
Pimeyden voimilta suojautuminen olisi taatusti hauskaa ja liemet tottakai, samoin loitsut. Taikaeläinten hoito kuuluisi varmasti myös lempiaineisiini, varsinkin kun käsittelyyn tulisivat ne vähän vaarallisemmat eläimet =). Mutta jos tunnit olisivat pelkkää fletkumatojen hoitamista niin ei jaksaisi... Muodonmuutokset olisivat varmaan ihan kivoja, mutta jos olisi siinä ihan surkea niin eipä sitten olisikaan enää niin kovin hauskaa.

Inhokkini olisi luultavasti taikuuden historia, ainakin ne tunnit. Historia sinänsä voisi olla mielenkiintoista. En myöskään usko että erityisemmin välittäisin ennustustunneista, se ei vaikuta mielenkiintoiselta... jästitieto/numerologia/riimut eivät myöskään kiinnosta minua kovinkaan paljoa. Lentotunnit... en usko että pitäisin niistä. Huispaamisesta kyllä ja lentämisestä, mutta en lentotunneista.

"But it's a true story! A true story wrapped up in fiction."

Poissa Viiru

 • ja Pesonen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #67 : Huhtikuu 07, 2009, 19:51:10 »
Minun suosikki aineeksi nuosee loitsut. Olisi mukava oppia erilaisia loitsuja. Loitsujen tunnit vaikutti kirjoissa ja elokuvissa mukavilta. Ainakin minusta. Pimeyden voimilta suojautuminen voisi myös olla mukava aine. Oppisi suojautumaan. Muodonmuutokset oisi aika kiva myös.

Ennustamisesta en oikeastaan tykkää vaikka se nyt ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Saattaa olla syy että se opettaja on semmoinen mikä nyt on.
We’re walking in the air, we’re floating in the moonlit sky, the people far below are sleeping as we fly

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #68 : Huhtikuu 08, 2009, 15:35:31 »
Editoin viestiäni, koska edellisestä ei ottanut mitään selkoa. o.O

Tietenkin ottaisin Tylypahkassa kaikki aineet, koska haluaisin kokeilla kaikkea. Tylypahkan aineet ovat vain niin kiinnostavia, ja sitten ainakin varmasti saisi hyvän ammatin.

Parhaat aineet kuitenkin ovat Loitsut, Pimeyden voimilta suojautuminen ja Muodonmuutokset, koska niistä on eniten hyötyä tulevaisuudessa. Sen lisäksi ne ovat hauskoja aineita, koska kaikissa taiotaan, ja tiedän että olisin niissä aineissa todella hyvä (tiedän ainakin todella paljon loitsuja ja olen leikilläni opetellut taikasauvan heilauttelua ja näpäyttelyä :D). Myös Taikajuomia on hyvä osata valmistaa, vaikka opettaja onkin huono.

Myös riimut ja tähtitiede kiinnostavat minua älyttömästi, vaikka niistä ei olekaan erityisemmin hyötyä. Olisin todella hyvä taikaeläinten hoidossa (olen vähän lueskellut Viistokuja.netiä ja tehnyt hpfanien testejä :D), ja taikaeläimet ovat myös kiinnostavia. Kunhan käsittelyssä olisivat vaarallisemmat eläimet, eivätkä tylsät fletkumadot, niin kuin Dobrey jo sanoikin. ;)

Lentämisestä en tiedä. Olen aina unelmoinut lentämisestä luudalla ja muutenkin, mutta ongelmanani on ajoittainen korkeanpaikankammo (kerran en uskaltanut edes hypätä leikkimökin katolta alas :D). Huispaus on hauska peli, vaikka en yleensä pidä urheilusta. Taikuuden historia olisi ainakin kiinnostavampaa kuin tavallinen historia, mutta opettaja vaan saisi olla toinen, ettei tunnille ihan nukahtaisi (ei sillä, enhän minä ikinä ole nukkunut tunnilla o__O :D).

Jästitieto ja numerologia eivät kiinnosta minua, mutta pakottaisin itseni luultavasti ottamaan nämäkin aineet (apua, minähän tarvitsen ajankääntäjän tms., jos aion kaikki aineet ottaa :D). Numerologiaa en osaisi, ja jästitietoa osaisin jo valmiiksi. On hauskaa leikkiä osaavansa ennustaa, mutta olen tullut siihen tulokseen, että en pitäisi ennustuksesta. Se on epätarkkaa tiedettä, ja vielä epätarkempaa siitä tekee professori Punurmio. Ennustuksesta ei ole mitään hyötyä, eikä se olisi hauskaa, koska en uskoisi siihen.

« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 01, 2009, 12:08:14 kirjoittanut Celestial »
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #69 : Huhtikuu 10, 2009, 09:05:32 »
Suosikkini on ehdottomasti Pimeyden voimilta suojautuminen. Mielenkiintoinen ja hyödyllinen aine, jota tarvitaan erityisesti taistelussa Voldemortia/muita pahiksia vastaan. En usko, että tulisin tylsistymään kyseisen aineen tunneilla.

Huonoin on ehkä taikuuden historia, koska se vaikuttaa niin tylsältä, varsinkin kun opettajakin on sellainen yksitoikkoisella äänellä puhuva tylsimys. Ennustuskaan ei välttämättä suosikkeihini kuulu, ehkä niiden osittain inhottavilta kuulostavien ennustettujen kohtaloiden takia.
Terve kaikille!

sirrrex

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #70 : Huhtikuu 10, 2009, 11:33:28 »
Jos nyt sattuisin olemaan Tylypahkassa, niin olisin luultavasti samanlainen, kuin Hermione ja rakastaisin kaikkia aineita. :---D Oon jo nyt niin hikke.
Tykkään mielettömästi ennustuksesta jo nyt, niin jos sitä pääsisi oikein opiskelemaan, niin tekisin kaikkeni, että olisin kympinoppilas ja se olis varmana mun lemppariaine. Tykkään Punurmiostakin niin no problem. :D Samoin tähtitiede kuuluis 100% varmuudella lemppariaineisiin. Avaruus kiinnostaa mielettömästi.
Yrttitieto, loitsut, taikajuomat ja taikaolentojen hoito olisivat varmasti kans mun lemppareita! Mua kiinnostaa jo ihan normikoulussakin biologia ja kemia yms, niin. :DD Ja loitsuthan nyt on kaiken perusta !

Jos joitain aineita pitäis sanoa, joista en tykkäis, niin ne olis varmaan numerologia, koska en osaa matikkaa muutenkaan, jästitieto hei evvk ja taikuuden historia. Taikuuden historiasta tykkäisin muuten varmaan tosi paljon, mutta Binns ei houkuttele. :---( Tai en tiiä, jos pysyisin hereillä, niin se saattas olla kivaakin ? :D

Henskukkuu

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #71 : Toukokuu 25, 2009, 15:15:54 »
Jos kävisin Tylypahkaa (mielelläni kävisinkin.),lempiaineitani olisivat:
Loitsut koska, olisi ihanaa opetella kaikkia leijumis ja kutsumis loitsuja...sunmuuta.Aine olisi myös hyvä ja käyttännöllinen arkea ajatellen. Osittain myös siksi että Lipetit on tosi pätevä opettaja
'TaikaolentojenHoito Ihanan jännittävä ja kiinnostava aine. Ois kivaa tutustua hevoskotkiin,yksisarvisiin,kentaureihin ja lohikäärmeisiin. Tykkään "Jästi-maailmassa" erikoisista eläimistä ja kaiken laisista satuolennoista. Hagrid ja MatoisaLankku ovat musta kirjojen mukaan tosi hyviä opettajia.
Huonoimmat aineet:
Jästitieto: Jästi syntyisenä se ei hirveesti kiinnostais. Puhdasverisenäkin se on tarpeeton aine. (mun mielestä)
Numerologia: Liian samanlaista kuin matikka (Kirjoissa siitä ei kauheesti kerrota :(  )
 
Pimeyden voimilta suojautuminen on tosi hyödyllinen aine mut en tiiä tykkäisinkö siitä mitenkään erityisesti...heidzippi

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #72 : Kesäkuu 07, 2009, 23:14:12 »
Varmaan paras aine on Muodonmuutokset, se on aika hyödyllinen. Sitten kun on tosi taitava, voi vaikka muuttua kynäks jos itse haluaa :D Ja esineitä voi muutta eläimiksi, niin ei tarvii itse ostaa eläintä jos tahtoo sellaisen.
Huonoin aine on Jästitieto, se on aika turha sinäänsä koska monet on jästisyntyisiä niin nehän osaa sillein jo 'jästi-jutut'. En oo nyt varma siitä onko se pakollinen aine edes.

Tawnie

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #73 : Kesäkuu 08, 2009, 15:27:01 »
Omalta kantiltani katsottuna, mikäli oliin Tylypahkan oppilas...

Pitäisin mitä luultavammin eniten lentotunneista, koska tykkään urheilusta näin jästinäkin. Olisi hauskaa päästä kokeilemaan luudalla lentämistä, vaikka toisaalta, jos se olisi koko ajan sitä samaa eikä huispausta pääsisi pelaamaan, voisi lentäminenkin alkaa pitkästyttää vuosien jälkeen. PVS sounds interesting. Mielelläni haluaisin nähdä, miksikä mörkö muuttuu edessäni jos se tulisi vaatekomerosta ulos. Tähtitede voisi samoin myös olla kiinnostavaa, varsinkin kun se yö-tunteineen poikkeaa niin paljon muista aineista!
Loitsut ja muodonmuutokset olisivat luultavasti niitä, joissa pärjäisin ihan hyvin mutta jotka eivät kuitenkaan ole lempiaineita. Tai jotakin sinne päin. :----D

Inhoaisin mitä luultavimmin numerologiaa, koska minulla on selvästi matikkalukihäiriö enkä tajua numeroista hölkäsen pöläystä. Se olisi varmaan muutenkin niin tosi vaativaa ja vaatisi hermoja, että ei kiitos minulle. Jästietietokin kyllä olisi yksi niistä aineista, joiden tunneille menisin jo valmiiksi tylsistyneenä.

punkkis

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #74 : Heinäkuu 01, 2009, 23:39:12 »
Minun ehdoton ykkösaineeni on Taikajuomat. Olisi sangen kiintoisaa oppia valmistamaan erinäisiä seoksia ja nähdä oman tuotoksensa (toivonmukaan) taianomainen vaikutus. Oppiaine, jossa saa taian ohella näyttää myös kädentaitonsa ja opettajana kukas muukaan kuin suosikkini Kalkaros.
Inhokiksi nimeän Jästitieton, koska nimi kalskahtaa varsin kuivalta. Eli jos pääsisin Tylypahkaan, tuskin ensimmäisenä sitä ryhtyisin  lukemaan: tuttua=tylsää.

Poissa lottapeppiina

 • Elämän pelinappula
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #75 : Heinäkuu 04, 2009, 02:10:59 »
Pimeydenvoimilta suojautuminen on ehkä kaikkein kiinnostavin aine koko Tylypahkassa, mutta olen kovasti myös muodonmuutoksien kannalla. Itse opiskelisin mieluiten muodonmuutoksia, jos yhden vaan saisi valita. Toisaalta (jästisyntyisenä) olisin kiinnostunut myös taikuuden historiasta.

Kaikkein ärsyttävin/huonoin oppiaine sitten? Jaa-a... olisko ennustaminen. Se tuntuu aika hataralta tiedolta, enkä ymmärrä miten se liittyy mitenkään taikuuteen.
Lotta, aina siellä missä tapahtuu.

Poissa Sadeli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #76 : Heinäkuu 31, 2009, 19:34:18 »
Pimeydenvoimilta suojautuminen taitaa olla yksi parhaista, sillä se on varmaan myös yksi hyödyllisimmistä aineista.
Lentäminen taas kuulostaa muuten vaan ilman parempia perusteluja hauskalta. Ja varmasti myös kätevä tapa siirtyä paikasta toiseen.

Numerologia taas ei kuulosta hirveän hyödylliseltä tai kiinnostavalta, eli se päätyköön inhokkilistalle.

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #77 : Elokuu 02, 2009, 12:53:10 »
Paras kouluaine... niitä on monia. Parhaat ovat myös kaikista hyödyllisimpiä, eli pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut, taikajuomat ja muodonmuutokset. Omasta mielestäni noista aineista kaksi parasta on taikajuomat ja ehkä sitten loitsut. Lisäksi minusta kaikki aineet ovat hyödyllisiä ja mukavia, lukuunottamatta sitten tätä yhtä huonoa jonka laitan seuraavaksi.

Ennustaminen. Ei mitenkään hyvä aine koululaisille, tuntuu niin tyhmältä jos osaa ennustaa kaiken tulevan ja sitten ne tunnitkin ovat jotenkin, no... huonoja. Jästitiedon meinasin myös laittaa tähän listalle, mutta oikeastaan se on varmaankin kiinnostavaa velhoille jotka eivät muuten tiedä mitään jästeistä.

Poissa Gououbuck

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #78 : Lokakuu 04, 2009, 22:40:46 »
Voisin tykätä taikaeläinten hoidosta sekä loitsuista ja pimeyden voimilta suojautumisesta
inhoaisin ehkä eniten taikuuden historiasta, voisi olla vähän tylsää :D
Just let me Love you...and I learn to Love you right

Tinasormus -> Gououbuck

koete

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #79 : Lokakuu 05, 2009, 10:09:39 »
Varmaan tykkäisin ainakin aluksi kaikista aineista, tai ehkä en kuitenkaan jästitiedosta. Saattaisin olla kiinnostunut taikuuden historiasta ainakin ensimmäisen lukuvuoden. Tai sitten en.

Kuitenkin varmaan lempiaineita olisivat Pimeyden voimilta suojautuminen, Loitsut, Muodonmuutokset. Niin ja tietysti taikajuomat. Mielenkiintoisia aineita kaikki. Mielestäni ennustuskin saattaisi olla mielenkiintoista, vaikkei hyödyllistä olisikaan. Kyllä mun puolesta koulussa välillä saa olla sellainenkin aine, joka ei oo välttämättä niin hyödyllinen ja siinä saa ottaa rennommin.

Oikeestaan tällä hetkellä huomaan, että tykkäisin varmasti kaikista aineista, jos nyt pääsisin Tylypahkaan. : D

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #80 : Lokakuu 08, 2009, 22:09:39 »
DADA ja Charms on suosikkeja, samoin Transfiguration ja ehkä myös Potions. Mitä lienevät suomeksi, don't know, don't care. :) Nuissa opetetaan kaikkein kiinnostavimpia ja hyödyllisimpiä juttuja, noin niin kuin arkielämän kannalta. Myös Herbology voisi olla kiintoisaa, etenkin jos siellä olisi mukana kaikkia asianmukaisia kasveja (Snargaluffs, Venomous Tentacula, etc.). History Of Magic olisi varmaan aikas kuivakkaa opiskeltavaa, Arithmancysta en tajuaisi humanistihörhönä hölkäsen pöläystä. Divination, Care Of Magical Creatures, Astronomy ja Muggle Studies sekä Flying olis varmaan semmosia keskikastin aineita, ei välttämättä supermielenkiintoisia, mutta ei tylsiäkään.
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #81 : Lokakuu 09, 2009, 19:57:26 »
Lempparit ois kyllä pimeyden voimilta suojautuminen ja muodonmuutokset. Ensinnäki, pimeyden voimilta suojautuminen on hyödyllistä tulevaisuuden kannalta, oppis suojaamaan itteään kaikilta vaaroilta. Muodonmuutokset taas kuulostaa sekä mukavalta että haastavalta. Haastetta pitää tietty olla. Ja ois siistiä muuttaa esim eläimiä mukeiksi jne jne. Myös taikaeläinten hoito ja loitsut kuulostaa mukavilta.

Inhokkiaineena mulla ois varmasti liemet ja ennustus. Uskon etten pärjäis kummassakaa. Jos oon nykyään köksässä niin avuton niin olisin varmaan liemissäkin. Liemitunnit sitäpaitsi pidetään nii ankeassa paikassa, tyrmissä. Mukavaa vaikutelmaa sieltä ei kyllä voi saada! Ainakaa minun mielestä. Ennustuksessa näkisin luultavasti vaan valkosta sumua pallon sisällä, ja kuten AV:ssa Ron ja Harry, ennustaisin että sankkaa sumua on tiedossa.

~Ihmeolio

//Nyt myöhemmin haluan lisätä lempiaineisiin tähtitieteen. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta tutkia tähtiä ja planeettoja, se on vain jotenkin todella kiehtovaa. Mutta eipä sen enempiä..
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2011, 21:54:23 kirjoittanut Ihmeolio »
Cadillac.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #82 : Lokakuu 11, 2009, 09:40:21 »
Mielestäni Tylypahkassa parhaita tunteja olisivat ehdottomasti taikaeläinten hoito, yrttitieto sekä lentäminen. Itse pidän paljon biologiasta, eläimistä ja kaikkeen tähän liittyvästä, joten kaksi ensimmäistä menevät näiden piikkiin. Koululiikuntaa kyllä vihaan, mutta lentäminen, se on jo ihan eri asia. Siinä saisi kokea omat rajansa, olle tietyllä tapaa "villi ja vapaa". Ja tietenkin huispaus mielessä...

Sitten huonoin aine. Mietitäänpä... Juu, en viihtyisi taikuuden historian tunneilla. Kuulostaa liian tylsältä, ainakin minun korvaani.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #83 : Marraskuu 09, 2009, 12:02:55 »
Hyödyllisimpinä kouluaineina pidän tällä hetkellä pimeyden voimilta suojautumista, jästitietoa, loitsuja ja yrttitietoa. PVS on jo sen nimen perusteella hyödyllistä. Siellä siis opitaan suojautumaan ja opitaan tuntemaan erilaiset pimeyden voimien haarat. Se on siis hyödyllistä, kunhan vain opettaja osaa pitää oppilaiden mielenkiinnon yllä. Jästitiedon pitäisi todellakin olla pakollinen kaikille, sillä siinähän juuri opitaan miten toimitaan jästien parissa. Siitä olisi hyötyä jokaikiselle Tylypahkan oppilaalle. Loitsut nyt ovat yleishyödyllinen aine, joten se on ihan loogistakin että se on yksi hyödyllisimmistä aineista. Mitä muka velhot ja noisat voisivat tehdä ilman loitsujen opetusta? Eivät mitään. Yrttitieto taas opettaa jokaiselle niiden taikakasvien tuntemusta. Eivät velhot ja noidat välttämättä osaisi keittää taikaliemiä ja -juomia ilman yrttitietoa, ja muutenkin se kasvien tuntemus on yleishyödyllistä.
Mutta jos itse olisin Tylypahkassa lempiaineeni olisivat takuuvarmasti muodonmuutokset, liemet sekä jo edellä mainitut loitsut ja pimeyden voimilta suojautuminen. Muodonmuutokset vaikuttaa vain niin hienolta aineelta. Olisi todella hienoa osata muuttaa esim. hiustensa väriä helposti ja muuttaa vaikkapa kynästä tarpeen tullen narua. Mielenkiintoni liemiin taas on ihan vain niiden vaikutuksissa. Miten upeaa olisikaan, jos voisi liemen keittämällä saada aikaiseksi esim. valekuolema tai muuttaa liemen avulla joku joksikin eläimeksi (esim. vihamies hilleriksi) ilman taikasauvan heilautusta. Loitsut perustelinkin jo tuossa alussa, kuten myös PVS:n.
Kiinnostavina aineina pidän riimuja, numerologiaa, taikaolentojen hoitoa, tähtitiede, ennustamista ja taikuuden historiaa. Kahdessa jälkimmäisessä kuvaillaan vain sen verran epäkelvot opettajat, että siihen se kiinnostus lopahtaisi. Riimut vain kuulostavat mielenkiintoisilta, kuten myös numerologia. Ei niistä ehkä hyötyä ole, mutta ne ovat varmasti hurjan mielenkiintoisia aineina ja muutenkin. Taikaolentojen hoito olisi ihan vain niiden olentojen vuoksi hurjan mielenkiintoista. Olisi kyllä makeeta päästä kohtaamaan hevoskotkia koulun tunnilla, tai kuunnella luentoa mantikoreista. Tähtitiede on ikivanha laji, joten siksipä se kiinnostaisi minua. Tähtien tutkiminen ja ylipäätänsä tähtitaivaan tunteminen olisi hieno taito, josta olisin ylpeä. Ennustaminen taas on hieno laji. Olisi kyllä hienoa osata kertoa teenlehdistään mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Taikuuden historia on ihan vain yleissivistävä, ja pidän muutenkin historiasta.

Inhokkiaineita ei olekaan niin helppo luetella. Opettajien perusteella jos sanoisin, niin silloin inhokkiaineeni olisivat liemet, ennustaminen, taikaolentojen hoito sekä taikuuden historia. Liemeissä olisi ilkeä Severus Kalkaros, ennustuksessa Sibylla Punurmio, taikaolennoissa Hagrid (ihan leppoisa tyyppi varmasti, mutta ei mikään paras opettaja) ja taikuuden historiassa aave-Binns. Mutta ei opettajan täydy määrätä onko jokin aine kiinnostava. Jos siis opettajia ei oteta huomioon nimeän tämän hetken inhokkiaineikseni ennustamisen ja taikuuden historian. Ennustaminen olisi kyllä kiinnostavaa, mutta se tuntuu olevan ehkä liian hatarapohjainen ollakseen uskottavaa. Se tuntuu enemmänkin perustuvan ennustajan mielikuvitukseen, ei niinkään saatuihin merkkeihin. Täytyy nimittäin olla mielikuvitusta, että ylipäätänsä erottaa teenlehdistä joitain tiettyjä muotoja. Taikuuden historia taas on pelkästään teoriapohjaista. Ellei sitten keksitä jotain ajankääntäjää helpompaa tapaa päästä menneisyyteen, jolloin voitaisiin viedä luokka keskellä esim. noitavainoja, jolloin oppilaat voisivat itse kokea vainojen hurjuuden.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Fwooperi

 • mustikkasoturi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #84 : Helmikuu 10, 2010, 21:44:23 »
paras ehdottomasti taikaeläinten hoito! syykö?? minä RAKASTAN eläimiä! Pienestä pitäen olen puuhaillut kaiken-näköisten eläinten parissa, joten luulen sen olevan kaikkein mieluisin :))
Taikuuden historia, ei kiitos! Olen aina ollut huono historiassa, tai lukuaineissa yleensä, joten luulenpa etten pitäisi tästäkään x))
"...tosiasiaksi jää, että hän pystyy halutessaan liikkumaan nopeammin kuin Severus Kalkaros sampoopullon nähdessään."

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #85 : Helmikuu 10, 2010, 22:12:43 »
Taikuuden historia on tärkein. Valitettavasti opettaja vain on surkea. En ymmärrä miksi taikaministeriö antaa professori Binnsin opettaa oppilaita. Lapsia on kuitenkin tärkeä valistaa oman maailmansa tapoihin ja käsityksiin, totuttaa heidät velhomaailman aatteisiin ja juuri historian kertominen on loistava väline tätä tarkoitusta varten. Miksi he taistelisivat sellaisen puolesta jota eivät tunne? Jos he eivät tunne omaa maailmaansa ja sen kaunista historiaa, kuinka he voivat kehittyä itsenäisiksi velhoiksi ja noidiksi yhteiskunnassa? Heidän täytyy ymmärtää ja tietää. Tätä varten taikuuden historia on olemassa, mutta nyt se on pilattu halpamaisella opettajalla joka kasvattaa heidät tietämättömiksi mukuloiksi. Esimerkiksi Durmstrang vaikuttaa olevan erittäin ylpeä koulustaan ja sen historiasta ja myös oppilaat tuntuvat olevan johdatettuja tähän ajatukseen.

Jästitieto en väitä turhaksi, paitsi väärin opetettuna. Tällä hetkellä se on sellaista. Oppilaat pitäisi saada varovaisemmiksi jästien suhteen, heidät pitäisi opettaa ymmärtämään miten jästien ajatusmaailma toimii. Heille pitäisi muistuttaa niistä teoista joita jästit ovat velhomaailmaa vastaan aikoinaan tehneet ja opettaa heidät ymmärtämään millainen vaara jästimaailma on ja kuinka sitä vastaan on toimittava.

Poissa Suskuti

 • Surkeiden sattumusten tyttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #86 : Toukokuu 12, 2010, 20:37:41 »
Parhaat kouluaineet olisivat minun kohdallani ainakin loitsut, pimeyden voimilta suojautuminen ja huispaus. Loitsut kuulostaa todella mielenkiintoiselta aineelta, vaikka tuskinpa olisin siinä kovinkaan hyvä. Pimeyden voimilta suojautuminen olisi ainakin hyödyllinen ja pitäisin siitä varmasti.
Olen aina haaveillut omistavani luudan. Siksi varmaan pelaisin mielelläni huispausta. Muutenkin liikunta kouluaineena on ihan mukavaa. Yrittäisin varmasti myös päästä huispausjoukkueeseen.

Ääh, minä en pitäisi yhtään numerologiasta. Matikka ja fysiikka kuuluvat inhokkiaineisiin ja niissä olen aika heikoilla, joten numerologiasta ei tulisi yhtään mitään.  Onneksi se on valinnaisaine, joten en todellakaan valitsisi sitä.
"I hope you had the time of your life."   -080610

essya

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #87 : Kesäkuu 28, 2010, 05:01:13 »
Minua kiinnostaisi varmasti eniten Taikuuden historia ja ennustus.
Historiasta nyt pidän muutenkin, olen aina pitänyt, ja todennäköisesti pitäisin sitä yhtä kiinnostavana kuin meidänkin historiaa. Todennäköisesti se luonnistuisi minulta parhaiten ja olisi vahvimpia aineitani.
Kaikenlainen ennustaminen on myöskin minua kiinnostanut jo pitemmän aikaa, joten se olisi varmasti myöskin hirmu mielenkiintoista. Paremmilla opettajilla vain, kiitos! :|

Pitäisin varmasti myöskin tärkeinä loitsuja ja pimeyden voimilta suojautumista joita kokisin tarvitsevani varmasti opiskelujeni jälkeen.

Ehkä vähiten minua kiinnostaisi huispaus, numerologia ja jästitieto.
En ole ikinä mitenkään loistanut koululiikunnassa, joten huispaus ei varmastikkaan minua sen kummemmin kiinnostaisi. En ole myöskään ikinä ollut mitenkään erityisen hyvä matikassa tai fysiikassa, joten myöskin numerologia pännisi minua varmaan aika jumalattomasti.
Meistä jästeistä nyt tiedän muutenkin niin paljon, niin ei varmaan kiinnostaisi istua jästitiedon tunneilla. (:

Poissa sotka

 • kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #88 : Kesäkuu 28, 2010, 22:08:18 »
Mua kiinostaisi pimeyden voimilta suojautuminen,muodonmuutokset,loitsut juu ja lentämisestä pitäisin kans, aivan eri asia osaisinko.
Kuulostavat mielenkiintoisilta, ja niissä pysytyisi itse tekemään eikä olisi vaan pelkkää kirjasta lukua.

Vähiten pitäisin varmaan numerologiasta en pidä matikasta taikka fyysiikasta ja tämän tyyppisistä aineista, joten tuskin pitäisin numerologiasta.
Taikuuden historia voisi olla ihan mielenkiintoista taikka sitten ei, kun riippuu vähän vuodesta, tykkäänkö historiasta.

Myös liemet vois olla kiinostavaa, tuskin olisin mikään hyvä ja tulisi noidankattila räjäytettyä siinä sählätessäni.

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #89 : Kesäkuu 30, 2010, 19:51:22 »
Varmaan opettajat vaikuttais paljon, mulla ne ainakin vaikuttaa todella paljon, tosin oon aina tykänny historiasta vaikka opettaja on ollutkin ...no ei nyt niin mieluinen. Eli varmaan tykkäisin taikuuden historiasta vaikka Binns kuulostaa todella kuivakalta opettajalta.
Se, että tykkäisinkö taikajuomista riippuisi varmaan opettajalta. Yleensä minusta ei ole pikkutarkantyöntekijäksi, joten epäilen, että en erityisemmin pidä taikajuomista.
Pimeyden voimilta suojautuminen voisi olla mahtavaa. Kirjoista käy ilmi, että monet tykkää siitä, ja sen takia onkin paljon väliä sillä kuka ainetta opettaa.
Jos Vektor on mukava niin voisin pitää numerologiasta. Mutta mun ei varmaa kannate hirviänä sepustaa, ko mun arviot perustuu opettajiin eiklä oppiaineisiin.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Marja Tyrni

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #90 : Heinäkuu 16, 2010, 18:20:45 »
Riippuu tietenkin erittäin paljon myös opettajasta.
Mutta jos olisi mukava opettaja kaikissa, niin Taikajuomat ainakin, koska pidän kaikkien keitoksien tekemisestä. Jotenkin haluaisin kovasti tehdä amortentiaa (en yritä juottaa kellekään :D).
Toinen olisi Loitsut, koska haluaisin oppia kaikenlaisia käteviä loitsuja, olisi varmasti hauskaa.
Jästitieto myös, jos olisin sellainen velho, joka ei jästeistä mitään tiedä.

Poissa Akai

 • In dreams
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lumos!
  • Akai on dA
 • Pottermore: MarauderBlood107
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #91 : Heinäkuu 16, 2010, 18:48:18 »
Noitien ja velhojen oppiaineet ovat paljon mielenkiintoisempia kuin meidän ihmisten. Ja vaikka olisin noita, luulisin silti että taika-aineet ovat mielenkiintoisempia, kuin joku matematiikka tai uskonto. Vaikka voihan olla, että jästitieto sisältää näitä, sillä ilman mitään tuollaisia taitoja velhot ja noidathan näyttäisivät ihan tyhmiltä jästien silmissä. (Jos näin ei ole, anteeksi tietämättömyyteni.)

Parhaat:
Loitsut, ehdottomasti. Mitä sitä tarvitsee edes selittää. Jästitieto voisi noitana olla myös kiva, riippuen tosiaan siitä mitä se sisältää. Tästä kun ei ole kunnon tietoa.. Ja jos olisin noita, olisi hauska päivitellä kuinka jästit lentävät lentokoneilla ja korjaavat asioita liimalla. Vaikka tuokin riippuisi siitä olisiko jästisyntyinen vai ei, eli olisiko tiennyt ennen Tylypahkaa taikamaailmasta (sillä jos ei olisi niin jästielämähän olisi tuttua puuhaa).. :D

Huonoimmat:
Numerologia ja Muinaiset riimut eivät kuulosta järin houkuttelevilta. Tulee mieleen juuri matematiikka ja uskonto, joten ehh..
"Kautta Merlinin lötköimpien sepaluspöksyjen" - Ron, KV s. 251

Poissa Karamelli

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #92 : Heinäkuu 19, 2010, 16:06:47 »
Jaa-a. Vaikea kysymys, koska opettajat joita kirjoissa on esitetty vaikuttavat aika lailla päätökseen.

Ehkä suosikkejani olisivat Liemet, koska kun Puoliverisessä Prinssissä alettiin kuvata tarkemmin niitä tunteja, ne olivat kaikkein mielenkiintoisimpia siihen asti esitellyistä. Jästin näkökulmasta myös numerologia kiinnostaa - ehkä eri asia jos olisin velho.

Inhokit, niistä en osaa sanoa. Ennustuksesta moni on sanonut ettei jaksaisi, mutta enpä tiedä. Harryn opettaja oli vain niin surkea, mutta oikeastaan sekin voisi kiinnostaa. Harmi kun Rowling ei kuvaillut paremmin kaikkia oppiaineita, niin saisi niistä paremman käsityksen. Kirjoissa ei ole kuvattu kunnolla oikeastaan kuin liemiä ja pimeyden voimilta sujautumista.

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #93 : Heinäkuu 20, 2010, 14:57:10 »
Hmm.. Tämä on aika vaikea kysymys loppujen lopuksi. Oikeastaan olen sitä mieltä, että ei parhainta/huonointa kouluainetta voi sinäänsä määritellä. Tämä menee samalla tavalla kuin jästikoulussakin, jollekin toiselle aine voi tuntua täysin hyödyttömältä, tylsältä ja huonolta, mutta toisen mielestä aine on erittäin mielenkiintoinen ja mahdollisesti hän saa siltä alalta tulevaisuuden ammatin tai muuta, joten hänelle aine on erittäinkin hyödyllinen.
Eikä myöskään voi unohtaa, että tosiasia on, että opettaja vaikuttaa erittäin paljon.
Ja kirjoissa oppianeet on esitelty pitkältikin Harryn silmin ja Harryn mielenkiinnon mukaan ja niihin on liitetty myös vahvasti niiden opettajien persoonat, jotka niitä opettavat. Esimerkiksi Taikajuomilla oli pitkään (ainakin PP:seen saakka) aika ikävä maine opettajan takia.

Velhomaailmassa myös aika jota eletään varmasti vaikuttaa, esimerkiksi PP:ssä ja KV:ssä pimeyeden voimilta suojautuminen vaikutti varmasti erittäin tärkeältä aineelta.

Mutta jos itse opiskelisin Tylypahkassa, minulle parhaita ja mielenkiintoisimpia oppiaineita olisi varmaankin Pimeyden voimilta suojautuminen, taikajuomat ja varmaan myös loitsut.
Vähiten minua kiinnostaisi ehkä numerologia, riimut ja ehkä muut tämäntapaiset erittäin teoriapitoiset aineet.
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Lord

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #94 : Heinäkuu 20, 2010, 15:54:20 »
Herra Saapasjalka kertoo mielipiteensä:

Tavalliselle jästille kaikki Tylypahkan aineet olisivat kiinnostavia. Mutta jotkut ovat yli muiden. Niistä ensimmäisenä voisin mainita pimeyden voimilta suojautumisen. Se on erittäin hyödyllinen aine. Sitä paitsi kaikki nämä ihmeolennot tekevät tunneista hyvin jännittäviä ja mielenkiintoisia. Olisi hauska oppia tietämään miten möröistä päästään eroon, tavalla jonka Lupin opetti. Opettajatkin vaikuttavat ammattitaitoisilta ja mukavilta (lukuunottamatta Lockhartia).
Seuraava hyvä aine on loitsut. Sekin on hyödyllinen, sillä on hyvä tietää että miten elämää helpotetaan eri loitsuilla.
Viimeiseksi on vielä muodonmuutos. On hyvä voida muuttaa asioita toisiksi milloinka vain.

Huonoinpia aineita ovat esimerkiksi ennustaminen. Minusta ei tarvitse tietää tulevaisuudesta eikä opettajakaan ole hääppöinen.

Poissa Yohanna

 • Irvikissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #95 : Heinäkuu 20, 2010, 19:10:27 »
Näin jästihistorian opiskelijana lienee odotettua vastata, että taikuuden historia olisi varmasti yksi lempiaineistani Tylypahkassa, opettajasta huolimatta - kunhan saisin kirjat käsiini, olisin onnellinen. Itseäni onkin aina harmittanut, että Rowling on jättänyt tämän aiheen lähes täysin huomiotta valitsemalla niin sanotusti helpon ratkaisun, eli tekemällä aineen opettajasta epäpätevän. Elättelenkin toivoa, että Rowling löytäisi sisäisen Tolkieninsa ja perehdyttäisi meidät vielä jonain päivänä paremmin velhomaailman historiaan ja legendoihin (toivossa on hyvä elää..). Samaan aiheeseen liittyen pitäisin luultavasti myös muinaisista riimuista, niiden parissa näpertely kuulostaa suorastaan houkuttelevalta. Äärimmäisen eläinrakkaana ihmisenä rakastaisin varmasti myös taikaeläinten hoitoa (jälleen opettajasta huolimatta). Mikä voisikaan olla hauskempaa, kuin viettää iltapäivänsä tutustumalla yksisarvisiin, hevoskotkiin ja vaikka niihin räiskeperäisiin sisuliskoihinkin? Pieni vaarallisuus vain lisää jännitystä. :D Muodonmuutokset kuuluisivat luultavasti myös suosikkilistaani ihan vain sen takia, että niitä opettaa McGarmiwa, joka vaikuttaa sellaiselta opettajalta, jonka opetustapaa pystyisin aidosti arvostamaan. Olen oman opiskelijaurani aikana havainnut, että hyvä opettaja pelastaa paljon, vaikkei aihe välttämättä olisikaan se kaikista mielenkiintoisin.

Taikajuomat sen sijaan ei todennäköisesti kapuaisi suosikkieni joukkoon -päinvastoin- sillä keittotaidoillani olisin poikkeuksetta se, joka ennen tunnin loppua on onnistunut räjäyttämään noidankattilansa ja polttamaan kulmakarvansa. :D Hermoni eivät riittäisi niin pikkutarkkaan työskäentelyyn ja odotteluun, josko se liemi pian valmistuisi. Yrttitieto ei myöskään kiehdo, eikä myöskään numerologia, sillä minä ja numerot emme ole oikein koskaan ymmärtäneet toisiamme... On vielä mainittava, että ylivoimaisesti hirveimmiltä kuulostavat ensimmäisen luokan lentotunnit. Pelkään kuollakseni korkeita paikkoja, jo keittiöjakkarallakin huimaa. Voin vain kuvitella, miten ponkaisisin luudallani ilmaan ja istuisin sen kyydissä jähmettyneenä kauhusta samalla kun kohoaisin aina vaan ylemmäs ja ylemmäs ja ylemmäs.... Hrrrr, ajatuskin aiheuttaa vilunväreitä!
“They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.”

Poissa Lauren

 • Vuotislainen
 • Well hello there!
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #96 : Heinäkuu 23, 2010, 18:48:45 »
Huonoimpia ja tylsimpiä en osaa oikeastaan listata, koska luulen, että pitäisin jopa taikakausien historiasta, riimuista ja numerologiasta. Mutta ehkäpä jästitieto olisi kuitenkin tylsin.

Parhaat kouluaineet olisivat liemet ja loitsut. Liemet siksi, että jos oikasti aineksia sekoittamalla saisi aikaan jotain toimivaa lientä, niin se olisi vain yksinkertaisesti sanottuna uskomattoman mahtavaa. Muutenkin kun tykkään sekoitella kaikenlaisia juomia yms. Loitsut taas vähän sama juttu, jos puukeppiä heiluttelemalla saisi asioita tapahtumaan ja sitä vielä erityisesti opetettaisiin, niin se olisi vähintään yhtä hienoa kuin liemet:D
Singing In The Rain Shower

Poissa Ales

 • Fanficcari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 24365
  • My life, my party!
 • Pottermore: DreamFlight25004
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #97 : Heinäkuu 30, 2010, 11:54:55 »
Paras kouluaine olis varmaan Pimeyden voimilta suojautuminen. Siksi se että olisi kiva olla esim aurori. Siis jos eläisin taikamaailmassa. Pidän myös mm. Muodonmuutoksista sillä olisi kiva pystyä muuttamaan esim. tarvittaessa tulitikku neulaksi. (Sry huono vertaus...) Loitsut tietysti olis mukava osata että osaisin esim. vain taikoa esineet tulemaan/lähtemään luotani. (Sori jälleen huono vertaus -.-'' )

Huonoin kouluaine olisi varmaan Ennustus sillä se on todella ärsyttävää.. Jopa lukemalla/katsomalla sitä kirjoista/leffoista..... :DDD
Inhoan myös mm. numerologiaa koska se muistuttaa liikaa matikkaa... Taikuudenhistoria tuntuu myös todella tylsältä.
ja sit vielä jästitieto. En oikee tiiä et miks mut se vaa kuulostaa tylsältä..
Hey! You just lost The Game.

brokendiamond

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #98 : Heinäkuu 30, 2010, 20:19:21 »
Paras okis varmaan lentäminen, koska olen aina haaveillut lentämisestä ja sitten pimeyden voimilta suojautuminen, koska se on "jännittävän" kuuloista, tarpeellista ja varmasti kivaakin.

Taas [bjästitieto[/b] ja numerologia kuullostavat tylsimmiltä ja tavallisimmilta aineilta.

Poissa elyona

 • Oraakkeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • piilevät piilevät piilevät
 • Pottermore: PhoenixDraconis88
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #99 : Elokuu 15, 2010, 18:58:40 »
Näin äkkiseltään ajateltuna kaikki aineet tuntuvat kovin kiehtovilta ja voisin opiskella niistä jokaista ilomielin...mutta nyt kun tarkemmin mietin niin todennäköisesti pitäisin eniten Taikajuomista ja Loitsuista.

Oma mielikuvani Taikajuomista on jonkinlainen jännä kemian ja ruuanlaiton sekoitus (sekä tietenkin ripaus jotain ihan muuta=taikaa), ja koska pidän molemmista, uskoisin pitäväni myös liemien keittelystä. Kalkaroksen tuntien ilmapiiristä huolimatta aine vaikuttaa mielestäni kirjoissa erittäin kiinnostavalta.

Loitsut taas olisivat mitä luultavimmin hauska sekä hyödyllinen aine, olisi kivaa saada asioita tapahtumaan (vaikuttaa myös olevan aine, jossa tapahtuu nopeasti kaikkea, jos nyt vertaa esimerkiksi Muodonmuutoksiin, jossa vaikutelmani mukaan asiat tapahtuvat hitaammin, en tiedä. Mutta Loitsut nyt vaan kiehtovat enemmän), ja muutenkin juuri oppia erilaisia käyttökelpoisia loitsuja ties mihin käyttöön, pitäisin varmasti.

Myös Ennustaminen (siis siinä tapauksessa jos saisin jotain aikaan), Tähtitiede sekä Yrttitieto voisivat olla mielestäni tavallista mukavempia aineita. Lentäminenkin ehkä, tosin en osaa sanoa uskaltaisinkohan...mutta jos se ei olisi pelottavaa niin sitten tykkäisin.

Taikuuden historia, Numerologia (jos liikaa matematiikan tapainen) ja Jästitieto sen sijaan olisivat minulle luultavasti vähiten mieluisia aineita. Taikuuden historia, vaikkakin ehkä suhteellisen mielenkiintoista, olisi varmaan liian tylsää opiskeltavaa (tai ainakin historian kanssa minulla on yleensä ongelmana se, että se kyllä kiinnostaisi, mutten vaan jaksaisi opiskella sitä). Jästitieto taas olisi liian tylsää sen vuoksi, koska tietäisin jo kaiken, tosin voisihan se näkökulmansa vuoksi olla ihan kiintoisaa.

elyona
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 28, 2012, 17:10:22 kirjoittanut elyona »
"In my life / Why do I smile / At people who I'd much rather kick in the eye?"

Poissa Sugar

 • sininen välähdys tähtien keskellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #100 : Syyskuu 18, 2010, 14:39:36 »
Tylsimmiltä aineilta vaikuttavat ennustus, numerologia ja muinaiset riimut. Jotenkin en vain osaa käsittää, miten kukaan pystyisi tuijottamaan pölyiseen kristallipalloon tai tihrustamaan ikivanhoja papereita jotain numeroita tai outoja merkkejä, kun "siistimpiäkin" aineita olisi olemassa. Näistä kuitenkin ehkä kiinnostavin on muinaiset riimut.

Parhaimmilta vaikuttavat ovat sitten ehkä loitsut, lentäminen, pvs ja ehkä taikajuomat ja taikaeläinten hoito. Osaan niin hyvin kuvitella itseni heilumassa jossain luokassa sauva kädessä kiljumassa loitsuja, ja myös lentäminen olisi jotain niin mahtavaa. PVS:kin vaikuttaa ihan perus kiinnostavalta. Olen aika varma että olisin surkea taikajuomissa, mutta silti sekin vaikuttaa niin kiinnostavalta. Taikaeläinten hoito on myös ilmeisesti ihan kivaa, tosin en tiedä tahtoisinko Hagridia opettamaan sitä :------)
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #101 : Lokakuu 02, 2010, 18:15:00 »
Pimeyden Voimilta Suojautuminen on yleisesti ja olisi mielestäni ehkä yksi parhaimmista. Tässä kyseisessä aineessa pääsee tutustumaan niin taikaolentoihin kuin suojausloitsuihin. Vanhempana alkavat manaukset ja kiroukset/taisteluloitsut saisivat myös pääni sekaisin innosta. Loitsut -ista olisi hyötyä jälkikäteen elämässä. On varsin hyödyllistä oppia lennättelemään esineitä, taikoa ruokaa toisesta paikasta jne. Loitsujen kirjallinen osuuskin on hyädyksi, vaikka se opiskeluaikana varmasti tuntuisikin tylsältä. Numerologia (olen kai melkein ainoa ihminen joka pitää tätä yhtenä parhaimmista) olisi siksi hyvin hyödyllistä, koska näin hyvät ihmiset voisimme oppia hieman numeroista. Tylypahkassa ei kai opeteta matikkaa, joten numerologiaan olisi tyytyminen jos haluaaj otain oppia numeroista. Numeroiden merkitykset ovat minun mielestäni niin ihania, että valitsisin ehti kyseisen aineen lukujärjestykseeni kun se olisi mahdollista. Yrttitieto -akin olisi mukava käydä - näin oppisin eri kasvien lääketieteelliset vaikutukset. Ilmiintyminen (Ilmiintymiskurssi) olisi mukava oppia. Kävisin Tylypahkassa kyseisen kurssin. Taikajuomat ja Muodonmuutos -aineet haluaisin käydä läpi uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta.

Jästitieto olisi tylsä aine, koska olen itsekin jästi ja tiedän jo aivan tarpeeksi jästimaailmasta. Taikuuden Historia -an (-(a)an) liittyisi halu opiskella, mutta se olisi varmasti ihan hirveän tylsä aine jos otetaan huomioon, että sitä opettaa 'se' ihme aave Binns. Josko opettaja vaihtuisi voisi ko. aineen voisi lisätä lukkariin.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2010, 00:35:54 kirjoittanut Betaé »

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #102 : Lokakuu 10, 2010, 11:05:18 »
Pimeyden voimilta suojautuminen olisi ainakin yksi lempiaineeni muodonmuutosten ja numerologian kanssa.

Vähiten pitäisin varmaan ennustuksesta mutta sitäkään en vihaisi, jos kyseisiä aineita oikeasti olisi olemassa :)
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa Volpino

 • Feeniksin kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #103 : Lokakuu 24, 2010, 11:48:56 »
Minun lempiaineeni olisi ehdottomasti Pimeyden voimilta suojautuminen. Olisi todella kiva oppia suojaamaan itseään. :)

Vähiten pitäisin taikuuden historiasta ja ennustuksesta.
/ muoks. Pitäisin siis taikkuuden historiasta ja ennustuksesta vähiten, koska ennustus on tylsää ja opettaja on huono. Taikuuden historiakin olisi tosi tylsää.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 25, 2010, 10:42:29 kirjoittanut Penny »
"Kun pimeä nousee sankka, nämä kuusi sen torjuvat vasta; on niistä kehältä kolme ja kolme on keskustasta."
- Susan Cooper, 1973
Penny -> Volpino

Saara

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #104 : Lokakuu 24, 2010, 20:49:37 »
Paras aine olisi ehdottomasti pimeyden voimilta suojautuminen. Se on ehdottomasti hyödyllisin aine, ja jos ajattelee Pottereita, kyseisestä aineesta on ehkä eniten apua, koska huonoina aikoina on hyvä osata suojata itseään. Mielellään oppisin tätä ainetta, jos voisin valita. Myös muodonmuutokset kiinnostavat minua, olisi mahtavaa osata muuttaa asioita muiksi, ja varsinkin olisi hienoa, jos pystyisi itse muuttumaan! Jos olisin noita, haluaisin kovasti olla animaagi.

Huonoin aine on varmaan ennustus. En haluaisin osata ennustaa, ja tylypahkassa se on hyödytöntä, koska opettaja on huono. Ennustus ei kuitenkaan mikään kummallinen aine ole.

Poissa miwaaa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #105 : Helmikuu 20, 2011, 22:42:34 »
Jos Tylypahkaan pääsisin niin siinä vaiheessa kiinnostais varmaan jokainen aine jonkin verran :) Lemppariaineeni ois ilmeisesti loitsut. Oon aina halunnut oppia tekemään loitsuja ja ne kiehtovat mua. Ois niin siistiä jos sais taikasauvan käteensä (miks mulle tuli muuten kaksmieliset ajatukset?) ja osais taikoa :) Kakkosena sitten tulis pimeyden voimilta suojautuminen. Siitä ois tietenkin hyötyä ja kuulostaa kiehtovalta muutenkin :) Lentotunnit kuuluis myös lempiaineisiini :) Haluisin niin kovasti oppia lentämään :) Sais vaa lähtee luudalla lentoon ja huutaa jästeille SO LONG SUCKERS (ja sitten mut erotetaan Tylypahkasta, koska jäin jästeille kiinni taikuudesta :)). Ilmiintymiskurssi tai mikälie olikaan kuulostaa myös mielenkiintoselta :) Taikaeläinten hoito kuuluu myös faveihin, riippuu toki opesta :D

Ehdottomana inhokkina on sitten jästitieto, koska oon ite jästi ja tiiän ihan tarpeeks tästä maailmasta, ois tylsää kuulla sellasesta mitä jauhetaan koulussa ja näkee muutenkin joka päivä :D Numerologia ei kiinnostais sitten yhtään, nukkuisin kaikilla tunneilla :D Numeroista en tajua nääs mitään, matikkakin menee päin helvettiä jne. Voi olla, että numerologia aluks kiinnostais, mut kyllä se innostus siitä sitten hiipuis :) Yrttitiedostakaan en kauheasti tykkäis ja kasveista en tajua mitääpi :D Sitten toki ennustus. Täällä moni on jo puhunukki mun puolesta. Siinä on huono opettaja ja vaikka kaikki ne ennustukset pitäis paikkaansa, en haluais tietää mitä mun tuleva pitää :) Taikuuden historia kiinnostaa jonkin verran, mut jos ois ihan yhtä tylsää kuin jästihistoria niin anti olla :)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2011, 19:28:47 kirjoittanut miwaaa »
I'm not asleep, I'm up for the fight, into the magic.
bellafruits -> miwaaa

Lucresia

 • Ankeuttaja
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #106 : Toukokuu 22, 2011, 20:19:35 »
Parhaat aineet olisivat.. Pimeyden voimilta suojautuminen, Taikajuomat, Yrttitieto, Loitsut, Taikaolentojen hoito, Muodonmuutokset.
Tylsimmät aineet olisivat Taikuuden historia, ja Ennustus

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #107 : Kesäkuu 13, 2011, 15:39:24 »
Kiinnostavammilta aineilta kuulostavat pimeyden voimilta suojautuminen ja liemet. Myös taikuuden historia kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka luultavasti tunnilla kuolisi tylsyyteen Binnsin vuoksi xDD Tietenkin lentäminen olisi mahtava aine :D lisäksi loitsut ja muodonmuutokset olisivat mielenkiintoisia :D Yrttitieto olisi vähän siinä ja siinä, en ole itse mikään kovin viherpeukalo, joten... xD Riimuista en osaa sanoa juuta enkä jaata.

Tylsimmäksi sitten varmaan jäisi ennustus, numerologia ja jästitieto. Jästitiedolla nyt ei oikein tee mitään (paitsi jos olettaa, etten tietäisi jästien maailmasta mitään, silloin se saattaisi hiukan kiinnostaa), ennustus kuulostaa suoraan sanoen ajanhukkaamislta ja numeroista olen saanut jo ihan tarpeeksi xD
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #108 : Kesäkuu 17, 2011, 19:41:47 »
Mukava aihe:)

Mielenkiintoisin oppiaine olisi kohdallani ehkä Suojautuminen pimeydenvoimilta.
Miksikö? No koska aineessa opetellaan suojautumaan uhkaavilta vaaroilta maailmassa.
PVS tunneilla opitaan pimeyden olennoista ja miten niiltä suojaudutaan.
PVS on yksi hyödyllisimmistä oppiaineista Tylypahkassa, koska tunneilla opituista tiedoista oikeasti on jotakin hyötyä. Lisäksi aine on kiehtova ja tarpeellinen:)


Muita hyviä oppiaineita ovat loitsut, yrttitieto, muodonmuutos, liemet sekä taikaolentojen hoito.

Loitsut ovat tärkeitä taikomisessa. Sillä pelkkä sauva ei riitä jos et osaa loitsuja.
Aine on tosissaan tärkeä ja mielenkiintoinen.

Yrttitieto on tärkeä aine omasta mielestäni. On hyvä tietää vähän kasveista ja sen sellaisista pensaista. Minä ainakin haluaisin kasvattaa alruunoita:) Parkuva kasvi kuulostaa hauskalta. Tai siis parkuminen ei mutta itse kasvi on kiintoisa:)
Yrttitieto on myös jossain määrin liemien kannalta tärkeä aine. Sillä useat raaka-aineet liemiin ovat kasveista. On hyvä tietää jotakin raaka-aineista kun keittelee myrkkyjäX)

Muodonmuutos on tärkeä aine myös. Muodonmuutoksilla voi saavuttaa animaagimuodon. Joka ei ole helppoa. Muodonmuutos on mielenkiintoinen aine, sillä itse ainakin haluaisin muuttaa eläimiä esineiksi tai ihmisiä eläimiksi :D

Liemet ovat tärkeässä arvossa taikamaailmassa. Liemien valmistus vaatii tarkkuutta, taitoa ja tietämystä. Vaikkakin liemet eivät ole niin sanottua "Oikeaa taikuutta", niin tärkeää on osata tehdä liemiä. Niistä on oikeasti hyötyä elämässä.

Taikaolentojen hoito ei ehkä kaikkia kiinnosta, mutta itse ainakin tahtoisin hoitaa lohikäärmeitä tai hevoskotkia. Aineessa tutustutaan taikaolentoihin ja niiden hoitoon. Aine ei ehkä ole se kaikkein tarpeellisin aine, mutta itselleni mieluisin aine^^


Sitten ne aineet joista ei omasta mielestäni ole hyötyä juurikaan.

Ennustus. Jos ei osaa ennustaa yhtään, miksi sitä pitäisi opetella? Aine on turha, sillä harvalla on "Sisäistä silmää". Siis miksi sitä pitäisi opetella? Ennustaminen on puppua ja arvailua.

Numerologia. Tämä on tärkeä aine, sitä en kiellä. Mutta itse en ainakaan lähtisi tätä opiskelemaan sillä olen todella huono matikassa.

Taikuuden historia. On ihan kiva tietää jotain historiasta mutta kuka menneitä muistelee?
Suurimmat ja tärkeimmät tapahtumat ovat ihan kiva tietää mutta aineella ei sinänsä ole mitään varsinaista käyttöä. Omasta mielestäni aine on hyödytön.

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #109 : Kesäkuu 21, 2011, 21:41:51 »
Ihan varmasti Pimeyden voimilta suojautumis tunnit.Myös Historia,koska ihan oikeasti tykkään historiasta: D.Liemet se olisi kiinnostavaa myös ja loitsut.

En kauheasti ehkä ennustamisesta välittäisi...
Enkä myöskään numerologista olen todella huono matikassa vaikka se onkin todella tärkeä aine : /

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #110 : Kesäkuu 21, 2011, 21:50:18 »
Taikuuden historia on hyvä lukuaine, josta nuoret noidat ja velhot saavat tietoa omasta maailmastaan ja sen kehityksestä. Ainoa vika, jonka Harrykin eräässä kirjassa totesi, on professori Binns jonka lukemana kiinnostavakin aihe muuttuu tylsäksi.

Tämän lisäksi Liemien keittäminen on tärkeä perustaito, josta on hyötyä monessa tilanteessa. Liemiä ajatellessa myös olennaisen Yrttitiedon tärkeys korostuu. Myös Loitsut ja Muodonmuutokset kuuluvat aineista hyödyllisimpiin ja täten tärkeimpiin. Pimeyden voimilta suojautuminen on myös tärkeä aine monia eri tilanteita miettiessä.

Ehkä turhimpiin eli täten huonoimpiin kuuluu Muinaiset riimut joka on ehkä hauska, mutta sopii vain tietylle osalle oppilaista. Yhdistettynä joihinkin muihinkin aiheisiin kuin pelkkiin riimuihin se voisi vaikuttaa paremmalta.

Poissa Ami chan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #111 : Heinäkuu 08, 2011, 20:48:28 »
Suosikkini olisi varmaan pimeyden voimilta suojautuminen,loitsut ja taikajuomat.Pimeyden voimilta suojautuminen olisi varmaan hauskaan koska voisi oppia tainuttamaan ja jne.Loitsuista voisi olla hyötyä esim leiuttamalla asioita.Taikajuomista taas voisi oppia valmistamaan felix felicistä jne.

Huonoin aine olisi varmaan olis taikuuden histori koska kirjassa sitä ainetta sanotaan tylsimmäksi ja ihmiset nukahtavat aina niillä tunneilla paitsi hermione.

Poissa DIASPRO

 • hirviä stalkkari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • seisoo sateessa & aina äänessä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #112 : Heinäkuu 08, 2011, 22:45:28 »
Minä pidän taasen Liemistä, koska opettaja on loistava ja vaikka Liemet voisivat olla hankala aine. Liemistä voisi myös olla paljon hyötyä. Vaikka Pimeyden Voimilta Suojautumisessa on eniten tärkeää asiaa Harrylle, Ronille ja Hermionelle oli myös Liemistä. Monijuomaliemen valmistukseen tarvitsee taitavan liemi tieteilijän ja taitelijian. Liemistä oli myös Harrylle apua kuutosessa. Mielestäni liemet ovat ihana ja tärkeä aine, koska pidän keitoksien sekoittelusta ja Liemet ovat hieman samantyylistä kuin Kemia, jästikoulussa.

Toinen sellainen aine olisi, josta pitäisin niin Tähtitiede, koska olen itse perehtynyt tähtientutkiskeluun ja jos vain voisin haluaisin tutkia tähtiä. Vaikka siitä harvoin olisi kellekkään apua, voisi Tähtiede olla hauskaa. Ja milloin sitä tietää, että milloin Tähtitiedettä tarvitsee?

Taikuudenhistoria kuullostaa minusta niin älyttömän kivalta ja vaikka kirjoissa sitä kuvaillaan maailman tylsimmäksi aineeksi olen minä itseasissa enemmän toisella kannalla. Itse pidän Historiasta koulussa, eli miksi en pitäisi Taikuudenhistoriasta. Tieto erilaisista oman maailman sodista ja muusta on hyvin tärkeä tieto. Se miten Taikamaailma syntyi ja miten se kehittyi on varmasti kiinnostavaa, mutta Binss voisi olla hieman yksitoikkoinen opettaja.

Aine, josta en pidä ja joka on oikeastaan aika kummallista on nääs Yrttitieto ja tiedän : Se aine periaatteessa pelasti Hermionen, Colinin ja Norriskan ja sen Puuskun Salaisuuksien kammiossa. Yrttitieto ei vain kuullosta minun jutultani ja sen takia en ehkä pidäkkään siitä. Ja kun vielä ajattelee, että rakastan Liemiä niin tämä on kummajuttu. En pidä Yrttitiedosta kamalasti, mutta en vihaa sitä yhtä paljon kuin Ennustamista, joka on aika hyödytöntä ja vaikka Sibylla onkin hauska opettaja ei hänen opetuksestaan saa mitään selvää ja Ennustamista tuskin tarvitsee.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2011, 13:06:32 kirjoittanut DIASPRO »
LUIHUISTENPRINSESSA, mutta silti niin huomaamaton ♔

Poissa Nymphae

 • Taikajuomien valmistuksen ja yrttitiedon opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HollyShadow146
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #113 : Heinäkuu 09, 2011, 00:15:32 »
Paras kouluaine on ehdottomasti taikajuomat! Olisi upeaa osata valmistaa varsinkin Felix felicistä eli onnenjuomaa (, joka on tosin myrkyllistä suurina pitoisuuksina, mutta mitäs siitä ;) ) ja esimerkiksi vastalääkkeitä erilaisiin myrkytyksiin, totuusseerumia tai vaikkapa monijuomalientä. Ja tunnelma hämärässä tyrmässä, jossa eriväriset ja -tuoksuiset liemet huuruavat, on varmasti kiehtova ja salaperäinen...

Myös loitsut ja yrttitieto pääsisivät kolmen lempiaineeni joukkoon: loitsujen osaaminen olisi varsin hyödyllistä arkipäivän elämässä, yrttitiedosta taas olisi hyötyä taikajuomien valmistusta ajatellen.

Inhokkiaineeni olisi varmasti ennustus. En nimittäin usko, että näkisin kristallipallossa yhtikäs mitään. Myös teelehtien tulkinta ja kädestä ennustaminen vaikuttavat mielestäni aika epämääräisiltä tieteen haaroilta (se, miten kuviot nähdään ja tulkitaan on liian subjektiivista eli henkilöstä riippuvaa). Viihtyisin varmasti paljon paremmin myös esimerkiksi taikuuden historian tunneilla, vaikka opettajana olisikin professori Binns.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 24, 2011, 01:44:20 kirjoittanut Nymphae »
"Malfoy is not having hallucinations", snarled Snape. "If your head was in Hogsmeade, so was the rest of you."  -AZ        ♥ 6.-13.6.2011
"Which leaves you and me, Ron!" said Tonks brightly, knocking over a mug-tree as she waved at him.  -DH

Poissa Sege

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Fred in memorian
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #114 : Heinäkuu 09, 2011, 12:28:58 »
Lempiaineeni olisi varmaan muodonmuutokset.En tiedä miksi,se vain kuulostaa jännältä.
Muita mielenkiintoisia aineita olisivat varmaan PVS, yrttitieto, loitsut ja riimut. PVS siksi, että pidän jennityksestä ja seikkailusta.Yrttitieto siksi, että rakastan erikoisia kasveja ja siinäkin aineessa olisi jännitystä.Lisäksi tunnit vaikuttavat ainakin kirjoissa mielenkiintoisilta.
Loitsut ovat vain iin mahtava aine,siis,nehän ovat tavallaan koko taikuuden peruskallio.
Riimut vaikuttavat myös jänniltä,ja lisäksi tutkin jo nyt riimuja.

Inhokkiaineeni olisi varmaan Taikuuden historia.En tajua nimittäin mitä järkeä on tunnista jolla kukaan ei opi mitään!Paitsi että,sehän voisi olla ihan mukava nukkumistauko raskaan taikajuomatunnin jälkeen...
Ginny Weasley est le meilleur!!!!

Poissa Viuhpiipore

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #115 : Elokuu 06, 2011, 19:04:59 »
Paras kouluaine voisi olla joko loitsut, yrttitieto tai muodonmuutokset. Mielestäni nämä aineet kuulostavat mielenkiintoisimmilta. Suojautuminen pimeyden voimilta voisi myös olla hauskaa, samoin taikaliemien keittäminen.

Tylsin aine olisi varmaankin numerologia: se muistuttaa liikaa matikkaa...
Viuhpiipore - velhomaailman karkki nro.1

Poissa aivokas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Toisesta maailmasta
 • Pottermore: SunRain28775
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #116 : Elokuu 06, 2011, 19:15:40 »
Suosikki kouluaineeni olisi varmaankin taikajuomat tai muodonmuutokset. Niistä pitäisin varmasti eniten loitsujen lisäksi.

Inhokkini olisi varmasti ennustus. Siinä vain ei ole mitään järkeä :D
Take one step closer to the borderline
Where night and day unite
This mortal coil I've gone and left behind
On holy soil

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #117 : Elokuu 13, 2011, 10:15:14 »
Parhaat kouluaineet olisivat muodonmuutos, loitsut ja lentäminen. Jotkut muutkin kuulostavat mielenkiintoisilta, mutta nämä ovat lempparini.

Muodonmuutoksessa oppisi tavaroiden ja eläinten muodonmuuttamista, joka olisi hyödyllinen taito.

Loitsuissa taas oppisi kaikki hyödylliset perustaiat, joita tarvittaisiin.

Lentäminen olisi näistä kolmesta lempiaineeni. Rakastaisin sitä vauhtia ja toimintaa mitä lentäessä olisi paljon. Kuuluisin varmaankin huispausjoukkueeseen.

Sitten ne tylsät kouluaineet:

Varmaankin numerologia , liian samanlaista kuin matematiikka,  ja taikajuomat, sillä en jaksaisi sitä pikkutarkkaa työskentelyä. ("Sekoita ensin vastapäivään kerran, sitten myötäpäivään kolme kertaa ja ....") Lisäksi en myöskään tykkäisi jästitiedosta, sillä noitana siitä ei vain olisi paljon hyötyä. Keskittyisin vain taikomiseen. :D
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2012, 10:43:38 kirjoittanut Pippuripiru »
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #118 : Elokuu 13, 2011, 15:00:37 »
minusta parhaimmat aineet olisivat lentäminen ja taikajuomat.lentäminen siksi,koska lentäminen on vaan niin hauskaa :D ja taikajuomat,eri juomien valmistaminen kuulostaa vaan hauskalta.
tylsimmät/turhimmat...taikuuden historia ja jästitieto.taikuuden historia,yhtä tylsää kuin fletkumatojen ruokinta.ja jästitieto,jos olisin noita,en haluaisi opetellaa mitään jästi juttuja vaan taikuutta!
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa muumuu

 • Toisen maan tarina
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #119 : Elokuu 13, 2011, 15:45:47 »
Oi paras kouluaine olisi ehdottomasti taikuuden historia! :) Vaikka niin moni näyttääkin inhoavan tuota ainetta, niin minä voin sanoa, että rakastan historiaa. Juurikin se, kuinka taikamaailma on syntynyt ja kehittynyt on todella mielenkiintoista. Lisäksi historiaa opiskellessa oppii paljon muutakin kuin vuosilukuja, kuten esim. jotain lakiasioita ja maantietoa. Historia on todella yleissivistävä aine, niin jästeillä kuin miksei velhoillakin.

Toinen hauska oppiaine olisi lentäminen, se olisi varmasti mahtavaa. Se myös on lähimpänä liikuntaa, ja voiko siitä edes saada läksyjä? :)

Inhokkiaineitani olisi varmasti yrttitieto. En pidä kasveista ja niiden kasvattamisesta, omat kukkani kuolevat aina silmänräpäyksessä. En vain saa pidettyä niitä hengissä. Se kuulostaa myös hivenen tylsältä, ja inhoan oikeasti biologiaa, ja ne ovat aika lähellä toisiaan.

Toinen inhokkini olisi ennustaminen, varsinkin jos huomaisin opettajan olen pelkkä feikki. Muutenkin koko aina tuntuu hieman humpuukilta.
I need another story,
Something to get off my chest
My life gets kinda boring,
Need something that I can confess

Poissa Acone

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #120 : Elokuu 15, 2011, 11:15:02 »
Suosikit olisivat ainakin pimeyden voimilta suojautuminen ehdottomasti ja taikuuden historia, muodonmuutos sekä loitsut olisivat aika mahtavia myös. Taikuuden historiaa olisi hauska oppia ja varmaan mielenkiintoista olisi. Historia on muutenkin lempiaiheeni. Pimeyden voimilta suojautuminen olisi ehkä paras aine, sekin on jotenkin kiinnostavaa. Ja muodonmuutos ja loitsut ovat sitten muuten vain siistejä ja mukavia aineita...

Inhokki olisi varmaan ennustus. Järjetön opettaja ja järjetön aihe, eihän muita perusteluja edes tarvitse? Muut aineet ovatkin sitten ehkä ihan mukavia, mutta ennustus ei minun mieleeni ole...
Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka vanha Voldemort oikeastaan on, Voldemort syntyi nimittäin 31. joulukuuta 1926...

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #121 : Elokuu 15, 2011, 11:45:47 »
Sisällöltään ehdottomasti Pimeyden voimilta suojautuminen ja heti sen jälkeen loitsut ja muodonmuutokset. Käytännössä opiskelisin kuitenkin lähes kaikkia aineita, jos tilaisuus olisi, mutta erityisesti noita kolmea ja kenties taikajuomia. Ilmiintymiskurssi olisi luonnollisesti upeaa suorittaa, lentotunneista puhumattakaan.

Turhin aine lienee ennustaminen, se ei oikeastaan ole millään tavalla (velhoimaailmassa siis) yleissivistävää, vaan sitä joko "osaa" tai sitten ei (jälkimmäinen vaihtoehto on mitä todennäköisin). Minulla ei ole mitään numerologiaa vastaan, mutta koska olen äärimmäisen matikkakammoinen tapaus, niin pysyisin mielelläni noista numerojutuistakin ulkona.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Jäätelö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #122 : Elokuu 25, 2011, 14:30:42 »
No tykkäisin varmasti melkein kaikista, mutta ehdottomasti haluaisin opiskella taikajuomia, muodonmuutoksia, pimeyden voimilta suojautumista, lentämistä sekä loitsuja Muinaiset riimut, ilmiintyminen, taikaeläinten hoito sekä yrttitieto olisi kanssa todella kivaa varmasti. 
Noita kaikkia voisin opiskella =)

Ennustamista en todellakaan haluaisi, enkä taikuuden historiaa jos olisi sellainen opettaja niinkuin Binns enkä numerologiaa.
"Only I can live forever"

Poissa Ambrosia

 • Veikeä Vesihiisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Moves like dragon
 • Pottermore: BronzeStone190
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #123 : Elokuu 30, 2011, 15:34:16 »
Ahahaa : ) Jos mahdollisuus oli, niin lähes kaikkia haluaisin opiskella. Pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut ja muodonmuutokset olisi niitä kiinnostavimpia, mutta mielelläni kaikkea muutakin opiskelisin. Taikuuden historia varmaan olisi ihan mahtavaa, jos siinä olisi sellainen innostava ja hyvä professori : )

Ennustamista en ehkä haluaisi. Ei vain kiinnostaisi. Ei ole halukkuutta tietää tulevaisuudesta sen enempää, kuin nytkään. Toinen sellainen, jota en ottaisi, on jästitieto. En kokisi sitä itselleni tarpeelliseksi.
Tähdet ovat paloja historiasta ja sen kauneudesta nykyhetkestä nähtynä.

Poissa Greenback

 • Kalamies Reino
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #124 : Syyskuu 01, 2011, 19:16:02 »
Paras varmaankin taikajuomat (tai sitten oon vaan liian koukussa HP6-pleikkapelin taikajuomien tekoon) tai numerologia. Siitä olis kiva tietää vähän enemmän, kuten et millasta se on, mitä siel tunneilla tehää tms..?
Hirveintä varmaanki taikaeläinten hoito tai pvs... Kiitos vaan, mutta mieluummin elän epätietoisuudessa kuin että saan painajaisia kaikenlaisista mönkijöistä mitä tualla metikössä lymyää...
Tänäänkin tuli viisi kiloa.

Poissa mayday

 • Ryhmyn iskemä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LeviosaThestral23731
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #125 : Lokakuu 26, 2011, 19:53:46 »
muodonmuutoksista ja taikuuden historiasta tykkäisin varmaan kaikista eniten. en sietäis taikaeläinten hoitoa, yrttitietoa, ennustamista, numerologiaa tai liemiä. liemiä vihaisin varmaa kaikista eniten, koska oon saanu tarpeekseni niistä ku oon pelannu hp6 (sekotin koko ajan vääriä litkuja ja aika loppu ja koko paikka oli ihan täynnä savua ja sitte huidoin sitä ja aikaa kulu jaja). :----------------D
If you love me let me go
Back to that bar in Tokyo
Where the demons from my past
Leave me in peace

Poissa Yashar

 • Kontrafessori
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Aikuistun omilla ehdoillani.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #126 : Lokakuu 28, 2011, 22:58:58 »
Hyödyllisimmäksi luulisin pimeyden voimilta suojautumisen. Jotain kiehtovaakin siinä olisi. Olisi hienoa kuulua johonkin ylevään kaartiin kurssilla. Taikaeläinten hoito olisi kiinnostavaa, sillä oppisin ymmärtämään eri  tapoja elää ja sopeutua ympäristöön. Taikuuden historiasta on mukavaa lukea, mutta luultavasti sitä on tappavan tylsää päntätä vuosilukuineen sekä luetteloineen.
Fictio mater studiorum est.

Vestigia imaginationis terrent.

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #127 : Joulukuu 13, 2011, 20:18:35 »
Minusta paras olisi ja on aina ollut loitsut. Se kuulostaa jotenkin rennolta, mutta hyödylliseltä. Olisi mahtavaa saada esineitä leijumaan :) Lipetit voisi myös olla todella mukava opettaja; Tiukka (ei kuitenkaan sellainen kuin, McGarmiva), oikeudenmukainen ja jossainmäärin ehkä hauska C: Muutenkin minua on aina kiinnostaneet Filiuksen vaikean kuuloiset suojausloitsut ja semmoiset.

Ehdoton kakkonen olisi yrttitieto, rakastan kasvien kanssa pläräämistä (viherpeukalo en kuitenkaan ole :D) ja mustat kynnenaluset eivät minua haittaa, sillä voihan ne pestä! Professori Verso on myös kirjoissa "Mukava, pyöreähkö nainen, jolla on nuhjuinen noidanhattu kurittomien kiharoiden päällä". Ei se taida sanasta sanaan noin mennä, mutta sisältö on suurinpiirtein oikein, ja siitä tulee heti mieleen ystävällinen ja huoleton pullea nainen :))


Myös muinaiset riimut kiinnostavat minua, sillä tykkään hirmuisesti opiskella kieliä, tarvitseeko muita perusteluja?? :DDInhokki...? Kaikki aineet ovat ehkä jossain asteessa mielenkiintoisia, mutta vähiten pitäisin varmaan ennustamisesta, koska ensimmäiseksi: Opettaja on aiiiivan hullu :x ja toiseksi : Aineesta ei ole kertakaikkiaan mitään hyötyä, sillä "ennustamisen taikuudenhaara on hyvin epätarkka" :)) Tuokin meni varmaan väärin ;vv


-annipsi-

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #128 : Maaliskuu 08, 2012, 09:34:41 »
Luulen, että pitäisin eniten lentämisestä. Olisi niin ihanaa vaan lennellä siellä Tylypahkan mailla. ♥ Oon aina halunnut osata lentää (luudalla tai ilman), ja uskon, et se olis tosi vapauttavan tuntuista. Osaisin kuvitella, että matami Huiski on myös ihan hyvä opettaja; ei liian tiukka, vaan sellanen sopiva :)

Huonoin varmaan ennustaminen, sillä se vaikuttaa tosi turhauttavalta eikä sitä oikeestaan ees tarvitse mihinkään. Siitähän ei tosiaan voi olla varmaa, pystyykö ennustamaan oikein. En myöskään pidä yhtään aineen opettajasta, Sibylla Punurmiosta.
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Animaaki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StarRiver9930
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #129 : Maaliskuu 09, 2012, 10:06:14 »
Paras kouluaine ehkä loitsut. Lipetit vaikuttaa ihan kivalta opettajalta, ja olisi kiva osata esimerkiksi leijuttaa esineitä tai vastaavia.

Huonoimmassa kouluaineessa taidan muiden mukana taipua ennustukseen.
Sitä kutsutaan mielikuvitukseksi, ei humpuukiksi.

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #130 : Maaliskuu 11, 2012, 22:15:48 »
Taidan sanoa parhaaksi kouluaineeksi loitsut. Se on hyödyllisin. Onhan se kivaa osata muuttaa rottia teekupiksi ja lentää, mutta se mitä eniten rakastan taikamaailmassa opitaan loitsujen tunnilla. Sellaiset taiat mitkä olisi hienoa osata. Kaikki käytännölliset loitsut kuten kutsu ja karkoitusloitsu, korjausloitsu jne. Käsittääkseni siellä myös opitaan yleisesti "taikuuden salat" (muodonmuutostaikoja lukuunottamatta). PVS on toki hyödyllinen varsinkin Voldemortin aikana, mutta velho ei ole velho jos ei osaa loihtia tulta.

Yrttitieto ja taikaotusten hoito on myös aineita, joista pitäisi varmasti, vaikka eivät ihan parhaimpiin välttämättä kuuluisi. Luonnonlapsi ilmoittautuu. :> Eläimet ja otukset on kiinnostavia ja olisi kiehtovaa oppia taikaotuksista kaikki mahdollinen. Yrttitiedon puutetta jästikouluissakin harmittelin tänään, kun vaihdoin vastustelevaa kasvia ruukusta toiseen. (Miten niin asian olisi voinut hoitaa puoli vuotta sitten ennen kuin se olisi tarttunut niin lujasti edelliseen ruukkuunsa. 0:) )

Huonoimmaksi nimeäisin monien muiden mukaan ennustamisen. Se kun tuntuu olevan sellainen aine, että siinä pärjää jos löytyy sisäinen silmä. Jos ei niin no, kannattaa olla hyvä huijaamaan että pääsee läpi. Minusta ei myöskään olisi pidemmän päälle kiva tietää kaikkea mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Olisin ihan paniikissa jos näkisin jonkun tuttuni kuolevan etukäteen. :( Tai mikä ehkä vielä pahempaa oman kuolemani. Muutenkin elämässä on enemmän jännitystä kun ei tiedä mitä nurkan takana odottaa (kuvainnollisesti).

Historia ei myöskään kuuluisi suosikkeihini. Onhan se hienoa tietää jotain omasta historiastaan, mutta siltikin. Olen surkea vuosiluvuissa ja nimien muistaminenkin tuottaisi ongelmia, kun pitäisi maahiskapinoitsijoiden nimiä muistaa. Muutenkin on varmasti mukavampaa ja hyödyllisempää opetella taikomista, liemien keittämistä ja muuta yleishyödyllistä. Muut aineet kun on siellä sellaisia, että niistä on ainakin jotain hyötyä. Historia taas on lähinnä vain yleissivistystä.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa wedi

 • Vuotislainen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #131 : Maaliskuu 19, 2012, 19:28:38 »
Paras olisi varmaan lento, ja pvs, ja juomat. Surkein on ennustus.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #132 : Huhtikuu 11, 2012, 14:51:03 »
Monia muita kompaten loitsut on paras kouluaine. Kaikkein eniten Harry Potterin maailmassa minua kiehtoo juuri kaikki erilaiset loitsut, tulejo ja entistus ja kaikki muutkin. Toki pimeyden voimilta suojautuminenkin voisi kiinnostaa, sillä siinäkin opetellaan erilaisia kirouksia, mutta arkea helpottavat pienet loitsut ovat niitä kaikkein kiinnostavimpia. Minua ei ainakaan kauheasti kiinnostaisi ruveta tappelemaan velhojen kanssa, joten en tekisi mitään kirouksilla (ellei Voldemort olisi juuri nousussa). Sen sijaan vaikkapa entistukselle minulla kömpelyksellä olisi paljonkin käyttöä.

Huonoin kouluaine on lentäminen. Jos minulla ei olisi voimakasta korkeanpaikankammoa, lentäminen saattaisi olla ihan kivaakin. Minulle se ei tietenkään olisi kivaa. No, miksi yleensä opiskellaan jotakin sellaista, mikä ei ole omasta mielestä kivaa? Sen takia, että se on hyödyllistä. Huispaus ei ole kovin hyödyllistä, se on vain hauskaa joidenkin mielestä. Minulla yksinkertaisesti ei olisi motivaatiota opiskella asiaa, josta en pitäisi ja josta ei olisi minulle mitään hyötyä.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #133 : Tammikuu 22, 2013, 20:35:25 »
Loitsut olisi kivan monipuolinen ja hyödyllinen kouluaine. Olisin aina yhtä innoissani oppimassa uuden loitsun. Loitsut ovat muutenkin paljon kivempia ja hyödyllisempiä kuin esimerkiksi kiroukset.

Kaikkein vähiten pitäisin varmaan taikuuden historiasta. Jotenkin osaan sen kuvitella olevan melkein yhtä tylsää kuin historia jästiaineena. Ja varsinkin kun miettii Binnsin tylsää tapaa opettaa.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #134 : Tammikuu 25, 2013, 23:38:39 »
Paras kouluaine lienee loitsut, ihan elämää ajatellen: mitenkä muuten pärjäät velhomaailmassa, jos et osaa erilaisia loitsuja? En usko, että vaikket olisikaan hyvä muodonmuutoksissa tai liemissä haittaisi jokapäiväistä elämää ollenkaan niin paljon kuin loitsujen osaamattomuus.
Kuitenkin, valitsisin varmaan (jos olisi hyvä professori) taikaeläinten hoidon. Mikään ei olisi yhtä kiinnostavaa kuin oppia kaikista erilaisista otuksista, jotka saattaisivat olla vaaralliasiakin. Lisäksi aineesta olisi sekin hyöty, että jos törmää johonkin otukseen vapaana, saattaisi tietää, miten sen kanssa kannattaa toimia.

Huonoin aine.. Sanoisin, että ennustus. Tulevaisuuden ennustaminen on epätarkkaa ja ainakin minulle se olisi turhauttavaa. Pitäisi tulkita teenlehtiä tai kristallipalloa? Ei kiitos. Ei minun kärsivällisyydelläni. Aineessa tarvittaisiin lisäksi se 'sisäinen silmä', jota en usko kovinkaan monelta oikeasti löytyvän.
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa serpensortia

 • Aamu-usva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Have a cup of tea.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #135 : Tammikuu 26, 2013, 00:53:09 »
Lempiaineitani olisivat liemet, muodonmuutokset, loitsut
Noi nyt ainakin ensiksi tuli mieleen :) Mielenkiintoisia ja perushyödyllisiä aineita, joiden tunneilla olisin aina pelkkänä korvana. Olisi aivan upeaa oppia valmistamaan taikajuomia, muuttamaan esineitä ja eliöitä toiseen muotoon ja tietysti tekemään taikoja ;) <3.

vähiten minua kiinnostaisi taikuuden historia.
Ei ollenkaan minun juttuni tuo historia. Ei edes jästiversio :/
"We'd apologize for being the best house...
But we don't really want to."

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #136 : Helmikuu 12, 2013, 21:39:10 »
Huonoin kouluaine olisi kyllä taikuuden historia, tietyt osat siitä kiinnostaa, mutta aika kuivalta se Binnsin opettamana kuulostaa.
Paras kouluaine on taikajuomat, ihan vaan sen takia, että opettaja on niin ihana. Kyllä ainakin minulle opettaja vaikuttaa tosi paljon kuinka innoissani oppiaineista olen. Myös ennustamisen opiskeleminen olisi todella kiehtovaa, mutta Punurmio on opettaja sellanen, että sitä joko rakastaa tai vihaa.

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #137 : Helmikuu 12, 2013, 23:23:32 »
Huonoimpia aineita olisi taikuuden historia, taikaolentojen hoito sekä ennustus. Varmasti ainakin taikuuden historiassa ja taikaolentojen hoidossa olis mielenkiintosia juttuja mutta opettajat kyseisissä aineissa ei vakuuta opettajan taidoilla. Taisiis Bins on tylsä, jossain kohtaa kirjoissa oli että muun opettajan opettamana kyseinen aine olisi ollut mielen kiintoinen. Hagrid on jees henkilö, mutta sen mielen kiintoinen taikaolento korreloi aika vahvasti sen kanssa miten vaarallinen se on. Punurmiosta ei tarvitse edes puhua siis sehän sai opettajan vakanssinsa vain siksi että ennusti Volden tuhon.

Parhaita kouluaineita olis yrttitieto ja loitsut koska niistä voisi olla hyötyä arjessakin eikä vain töissä.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 05, 2013, 15:15:35 kirjoittanut Gil »

Poissa Diamond

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #138 : Kesäkuu 05, 2013, 10:45:41 »
Minun mielestäni parhaita aineita olisivat varmaankin taikaeläinten hoito ja loitsut. Myös lentotunnit voisivat olla kivoja. Taikaeläinten hoito siksi, että pidän eläimistä, ja varsinkin hevoset ihania eläimiä, joten tykkäisin varmasti myös yksisarvisista<3, thresthaleista(kirjoitin varmaan väärin) ja hevoskotkista.:) Loitsut siksi, että olisi mahtavaa osata kutsua esineitä luokseen yms. Ja olisi varmasti mahtava tunne lentää ympäriinsä luudan selässä!:)

Inhokkiaineeni taas olisi luultavasti taikuuden historia, koska Binns vaikuttaa tylsältä opettajalta. Voisi se muuten olla ihan mielenkiintoista. Ja ennustus, siitä en varmaan pitäisi siksi että se on niin epävarmaa ja koska kokeisiinkaan ei oikeen voi valmistautua kovin hyvin kirjojen avulla.:)
Luna Lovekiva -> Diamond

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #139 : Toukokuu 27, 2015, 16:24:43 »
Taikajuomat. Olen kiinnostunut kemiasta ja taikajuomissa on niin hyvät opettajat. Erityisesti Kalkaros on niin innostava opettaja, kun on mun lempihahmokin. Pidän myös taikuuden historiasta. Olen nimittäin kiinnostunut historiasta jästimaailmassa. Tähtitiedekin ja pvs tunnit vois olla kiinnostavia. Varsinkin Kalkaroksen tunnit.

Surkein kouluaine on ehdottomasti ennustaminen. Se on täysin hyödytöntä ja siinä on surkee ope.
Muinaiset riimutkaan ei varmaan ois mun juttu.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #140 : Toukokuu 27, 2015, 17:16:47 »
Vastaukseni tähän on ollut jo pitkään selvä. Ihme, etten ole aiemmin tainnut kommentoda aihetta.
Suosikkiaineitani ovat ehdottomasti muodonmuutokset, taikaeläinten hoito ja pimeyden voimilta suojautuminen. Ne kaikki ovat minusta kiehtovia, mikä nyt oikeastaan onkin se pääsyy sille, että pidän niistä eniten. Niistä olisi myös luultavasti eniten hyötyä ajatellen toiveammattejani velhomaailmassa ja sitä, mitä haluaisin muutenkin tulevaisuudeltani - haluaisin työskennellä Charlie Weasleyn tapaan lohikäärmeiden parissa ja olen ollut kiinnostunut muodonmuutoksista jo kauan ennen Harry Potterien lukemista. Vaikka en jästimaailmassa haluakaan opettajaksi, voisin haluta opettaa muodonmuutoksia velhomaailmassa. Opiskelisin ehdottomasti animaagiksi. Pimeyden voimilta suojautuminen kiinnostaa minua juuri niiden taikojen vuoksi. Haluaisin erityisesti oppia loihtimaan suojeliuksen ja sitä kautta tietää, millainen oikeastaan olen sielultani. Siinä aineessa käydään myös läpi pimeyden olentoja ja taikoja - tai ainakin sellaisen käsityksen olen saanut, koska pitäähän sitä tietää, millaisia vihollisia vastaan on parasta käyttää mitäkin suojautumistaikaa.
Inhokkiaineitani en oikein osaa nimetä. Kaikissa on jotakin kiehtovaa, mutta pidän silti vähiten tähtitieteestä ja ennustamisesta. Ne tähtititeteen tähtikartat ja planeettojen liikkumaratojen kuvaamiset paperille eivät vain tunnu minun jutultani, vaikka noin muuten olenkin kiinnostunut avaruudesta. Ennustaminen taas on "epätarkkaa tiedettä", kuten Hermione muistaakseni sanoi Azkabanin vanki -elokuvassa ja ehkä myös kirjassa. Jos tietäisi tulevaisuuden, sitä voisi yrittää muuttaa, eikä se silloin olisi tietenkään enää sama, jos yritys onnistuisi. Lisäksi vaikuttaa siltä, että sitä voivat osata vain näkijän lahjan kanssa syntyneet, ja kaikki muut ovat siinä aivan surkeita. Ei siis olisi minulle tarkoitettu aine, koska minulla ei varmasti olisi mitään lahjoja siihen. Usein on myös parempi vain elää elämäänsä oman pään mukaan, eikä seurata ennalta nähtyä "kohtaloa".
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 27, 2015, 18:53:58 kirjoittanut Soul Spirit »
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa Sinead

 • Lahna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tylypahka AM
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #141 : Toukokuu 27, 2015, 18:50:09 »
Ennustaminen voisi olla ihan hauskaa hommaa, vaikkei se kovin tarkkaa olekaan. Voisin silti olla eniten kiinnostunut pimeyden voimilta suojautumisesta, koska kaikki kiinnostavimmat jutut on käsitelty niillä tunneilla. Ehkä myös loitsut ja ehdottomasti lennon ja huispauksen tunnit! Olisi siistiä päästä lentämään luudanvarrella. Taikuuden historiakin voisi olla kiinnostavaa, jos sitä ei opettaisi Binns.
Yrttitieto voisi olla jännää, koska tykkään täällä jästimaailmassakin kukkien istuttamisesta. Taikamaailmassa kukat olisivat vain astetta mielenkiintoisempia. Taikaeläimet ja tähtitieto kuulostava mielenkiintoisilta nekin, ja luulen, että loppupeleissä minulla olisi samanlaisia valinnanvaikeuksia lukkarini suhteen kuin Hermionella. :D

Luulisin, ettei minulla olisi lahjoja taikaliemien sekoitteluun tai muodonmuutoksiin, koska molemmat ovat aika pikkutarkkoja aineita. Ehdottomasti en olisi animaagityyppiä, koska muodonmuutokset vaativat matemaattisuutta ja animaagius on se potenssiin triljoona. Hyi, hyi ja vielä kerran hyi.
Jotta pääsisi perille, on eksyttävä tieltä.

Poissa wollie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #142 : Toukokuu 28, 2015, 19:36:21 »
Jos Harry Potter -sarjaan on uskominen ja katsominen, niin mikään kouluaine Tylypahkassa ei ole kovin hyvä. En toki tunne tuota taikamaailmaa niin hyvin, että tietäisin mitä taitoja taikamaailmassa tuohon aikaan tarvitaan, ja mitä ei. Mutta oudolta tuntuvat ja vaikuttavat asiat, mitä oppitunneilla opiskellaan.

Muodonmuutoksissa opetetaan, kuinka torakoista tehdään nappeja tai tulitikuista neuloja. No toki kätevää, jos vaikka neulat ovat loppuneet, mutta omistaakin kasan tulitikkuja. Opetetaanko kuitenkaan tunneilla mitään oikeasti hyödyllistä? Viisasten kivessäkin McGarmiwa näyttää oppilaille kuinka tuoli/pulpetti muutetaan porsaaksi. Hyödyllistä? Varmaan, jos haluat äkkiä joulukinkun (joka saattaa muuttua takaisin tuoliksi). Ylipäätään olen miettinyt, että mitä hyötyä muodonmuutoksista sinänsä on? Jos muuttaa esineen toiseksi, niin muuttuuko se jossain vaiheessa takaisin alkuperäiseksi? Jos muuttuu, niin ei kovin hyödyllistä ja mukavaa. No, ehkä oppilaiden on joissain tulevissa ammateissaan (kuten aurorit) hyvä osata naamioida itseään ja esineitä, sekä tunnistaa muutettuja esineitä.

Entäs liemet sitten? Tehdään suurennusliemiä ja oppilaille esitellään lemmen- ja onnenliemiä. Hauskaa viihdykettä, mutta oikeasti hyödyllistä? En usko. Oikeastihan olisi mukava oppia vasta-aineiden sekoittelua sekä lääkeliemien keittelyä. Niistä ei vain puhuta sanaakaan.

Loitsuissa taas hilpeytetään toisia, jee. Lisäksi opetellaan kutsumaan (tulejo!) ja lähettämään (menejo!) esineitä. Se on toki hyödyllistä, mutta laiskistaa niin paljon. Kätevää toki sotkuisessa huoneessa tai muualla, missä ei tiedä mistä etsiä :D

Muutkin aineet vaikuttavat kirjojen perusteella aika huonoilta. No, Taikaeläinten hoito kenties vaatisi toisen opettajan, niin meno voisi siinä aineessa muuttua parempaan. Sori nyt vaan, Hagrid. Sama koskee taikuuden historiaa. Ennustusta myös, tosin ennustuksen huonouteen vaikuttaa myös se, että siihen tarvitsee sen lahjan ja sisäisen silmän. Hieman turhaa opiskella ennustusta ilman ennustuksen lahjaa.

Kirjojen perusteella hyviä aineita ovat ainakin PVS (riippuen opettajasta!) ja yrttitieto. PVS nyt tulee esille eniten kirjoissa koska Harryn lemppari ja Voldemortia vastaan taisteleminen. Kuitenkin pimeyden voimia vastaan on aina hyvä osata taistella. Yrttitiedossa taasen mm. istutetaan alruunoita, joista saa vasta-ainetta kangistuneille.

On toki huomoitava, että kirjat kerrotaan Harry Potterin näkökulmasta, eikä Harry ole mikään maailman innokkain opiskelija. Kirjojen pääteema tai -juoni ei myöskään ole oppitunnit, joten niitä ei kuvata niin paljoa ja useasti. Oppitunneista kerrotaan, jos ne vievät jotenkin juonta eteenpäin, esittelevät taikamaailmaa, niillä tapahtuu jotain tärkeää tai niillä opetetaan asia, joka tulee tärkeäksi myöhemmin. Ja alaluokilla voidaan esimerkiksi opetella kutistusliemen tekoa liemitunnilla, ja samalla oppilaat oppivat miten liemiä ylipäätään keitellään, ja miten leikellään ainesosia ja miten noudatetaan ohjeita.

Kuitenkin opetusta on paljon kirjojen kuvauksen ulkopuolella. Niinpä valitsen sen perusteella parhaaksi aineeksi Loitsut, sillä loitsut ovat kaiken perusta. Lisäksi Lipetit vaikuttaa erittäin pätevältä ja kannustavalta opettajalta :)
Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema

Poissa Chandler Bing

 • Pleikkarin pelaaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DRACO MALFOY!!! ♥♥♥
  • ♥ Harry Potter ♥
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #143 : Maaliskuu 27, 2016, 19:09:53 »
Parhaimmat aineet ovat mielestäni loitsut, PVS ja taikajuomat. Koska ne ovat mielenkiintoisimpia! Olisi jännää sekoitella joitain aineita noidankattilaan ja sitten siitä valmistuisi taikajuoma, vau. Loitsut olisivat hyödyllisiä, sillä sitten voisi taikoa kaikenlaista. PVS:n oppitunnit ovat kirjoissa olleet niin jännittäviä, niin siksi se olisi suosikeissani.
"Never. I'll never turn to the Dark Side. You've failed, your highness. I am a Jedi, like my father before me." - Luke Skywalker

Poissa Livija

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mikä on mielestäsi Tylypahkan paras/huonoin kouluaine?
« Vastaus #144 : Elokuu 16, 2017, 21:05:27 »
Paras aine on mielestäni loitsut. Näkisin että se on arjen kannalta kaikkein hyödyllisin. Toki pimeydenvoimilta suojautuminen olisi myös hyödyllinen kiperien tilanteiden varalta, mutta annan kyllä mieluummin jonkin muun huolehtia suojelemisestani ja luikin itse pakoon. :D

Vähiten kiinnostaa numerologia. Muihin aineisiin verrattuna se kuulostaa tylsähköltä.