Kirjoittaja Aihe: Ystävänpäivä  (Luettu 20810 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

willy

 • Ankeuttaja
Ystävänpäivä
« : Helmikuu 11, 2007, 15:18:01 »
No niin. Eli Ystävänpäivä, 14. helmikuuta. Yritin etsiä onko tästä tehty jo aihetta, mutta eipä löytynyt. Jos ei kuulu tänne (ajattelin ensin muu viihde -osiota) tai tälläinen on jo olemassa, voi poistaa vapaasti.

Mitä teille merkitsee Ystävänpäivä? Väkerrättekö kaikille ystävällinne/perheenjäsenillenne/yms. kortit ja ostatte (tai teette itse) lahjat? Miten yleensä vietätte Ystävänpäivää, vai vietättekö edes ylipäätänsä mitenkään, onko se teille vain yksi päivä muiden joukossa.

Itse en pidä Ystävänpäivästä. Johtuu luultavasti siitä, ettei minulla ole paljoa kavereita, ja ne jotka kavereikseni kutsun, tekevätkö jotain muuta. Minua ärsyttää myös, kun siitä tunnutaan touhotettavan niin paljon. Olihan se ehkä joskus ala-asteella hienoa antaa kaverille joku lahja tai kerätä nimiä ns. halipasseihin jota joskus silloin oli, mutta ei se enää. Siltä on kyllä vaikea koulussakin välttyä, kun aina järjestetään jotain typerää. Vietän Ystävänpäivän ihan vain luultavasti kotona. Enemmänkin siitä tulee vain entistä surullisemmaksi, kun ajattelee sitäkin päivää. Tyhmää on myös se, kun siitä sanotaan että ainoa päivä milloin olisi pakko muistaa ystäviä ja lähimmäisiä. Ihan kuin siitä olisi tullut joku pakkopakko -vouhotus. Lähinnä kuulostaa vain teennäiseltä kun Ystävänpäivänä muistetaan kaveria niin paljon ja sitten muuten ei ollenkaan. Noh. Minun mielipiteeni päivästä vain sitten.

Mielipiteitä?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2007, 20:32:55 kirjoittanut willy »

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #1 : Helmikuu 11, 2007, 15:47:37 »
Minulle ystävänpäivä on perinteisesti ollut "päivä, jolloin ostetaan ystävä seuraavaksi puoleksi vuodeksi". Ala-asteella ystävänpäivälahjat olivat siis pakollisia ja niitä ei hirveästi mietitty etukäteen, mentiin vain tiimariin ja ostettiin vihkoja, kyniä tai kynttilöitä, jotka sitten annettiin "ystävälle". Kun siirryin yläasteelle päätin, etten ota mitään paineita ystävänpäivästä ja, etten ala etsimään kenellekkään lahjoja, ellei henkilö todella ansaitse lahjaa, jolloin sen toisaalta voi antaa täysin minäpäivänä vain, eikä tarvitse odottaa juuri sitä päivää, jota ystävänpäiväksi kutsutaan...

Ystävänpäivä vaivaannuttaa minua suuresti, en tiedä miten tekstareihin tai kortteihin pitäisi suhtautua, mutta olen silti tietenkin hieman imarreltu saadessani niitä. Mietin aina, että onkohan tämä kortti lähetetty siksi, että henkilöllä on tapana lähetellä ystävänpäiväkortteja kaikille vähän paremmille tuttavilleen vai onkohan hän oikeasti sitä mieltä, että minä olen hänen ystävänsä. Tietysti ystäväpiirissäni on henkilöitä, joiden kohdalla en tälläisiä mieti, mutta sellaisten ei-niin-läheisten-henkilöiden ystävänpäiväkortit ovat täysin niitä vaivaannuttavia. Ja sitten, koska en itse korttien lähettämistä kovinkaan paljon harrasta, alan miettimään, että mitenköhän tähänkin korttiin pitäisi reakoida... pitäisikö tekstata, että kiitos kortista ja kertoa valitettavasti en itse niitä lähettele? Joidenkin kohdalla tälläinen ratkaisi tuntuisi jotenkin väkisin väännetyltä, vaikka toisen kohdalla se onkin luultavasti aivan hyvä vaihtoehto.

Ei, ystävänpäivä ei ole minun juhlani. Ystäviä pitää muistaa vuoden jokaisena päivänä (tietyissä rajoissa) niin, että yhden päivän hemmottelu ja hehkutus on aivan turhaa...
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Poissa Ceciliah

 • Syystuuli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Ceciliah - livejournal
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #2 : Helmikuu 11, 2007, 16:41:18 »
Ystävänpäivä on jotenkin niin amerikkalaista touhua. Yksi tapa saada ihmisiä ostamaan punaista krääsää. Onhan se mukavaa muistaa kavereita, mutta minä ainakin arvoistaisin korttia tai kirjettä ystävältä enemmän, jos se tulisi ihan arkena. Koskaan en ole saanut lahjaa ystävänpäivänä tai antanut sellaista jollekin. Se on jo liioittelua. Muutenkin on tyhmää, että on isänpäivä, äitienpäivä, ystävänpäivä jne. Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä. Ehkä olemme nykyään niin kiireisiä, että nämä päivät ovat sittenkin välttämättömiä.

Varsinkin nuorempana lähettelin kaikille kavereilleni kortteja koulumme "sisäisen postin" kautta, joka toimii aina ystävänpäivisin. Nykyään en oikeastaan kortteja jaksa tehdä ja en tänä vuonnakaan aio kortteja lähettää. Ehkä voin suullisesti toivottaa hyvät ystävänpäivät kavereille.
I just got lost
Every river that I've tried to cross
And every door I ever tried was locked
Ooh-Oh, And I'm just waiting till the shine wears off

Poissa tamina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tomaatti
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #3 : Helmikuu 11, 2007, 16:54:38 »
Nykyään minä pidän ystävän päivästä. Vuosi takaperin boikotoin koko päivää kaupallisuuteneen ja teennäisyyteneen. Silti ystävänpäivänä tuli lahjoja ja kortteja väkerrettyä, ja mikäs sen mukavempaa.

Onhan se ihan totta, että niitä rakkaita ihmisiä pitäisi muistella aina, mutta ystävänpäivä on ihan mukava lisä hössöttää. En hirveästi keskustele ystävieni/kavereideni kanssa ystävyyssuhteidemme laaduista, mutta muun muassa ystävänpäivänä on kivaa muistaa toisia jollain kivalla, ja saada itsekin jotain kivaa.

Itse olen tänä vuonna kahta lahjaa ostelemassa, toisen osin siksi, että sen saavalla immeisellä on muutenkin syntymäpäivä samalla viikolla. Muille kaveruksille teen kortteja, ja kasoittain koulun valmispohjaystävänpäiväkortteja kaikille suttaan sieluni kyllyydestä kaikille, joista pidän. Itsekin saan kortteja/lahjoituksia enemmän tai vähemmän läheisiltä ihmisiltä. Minua ainakin kortin saaminen piristää, vaikka sen lähettäjä ei mikään sydänystävä olisikaan, koska ainakin ko. henkilö on nähnyt sen vaivan, että on minulle kortin tehnyt tai ainakin allekirjoittanut, vaikka olisi voinut jättää tekemättä niin. Perheen tai sukulaisten kesken en muuten ole koskaan päivää erityisesti viettänyt, se olisi jotenkin hassua tai jotain.

Kaikin puolin ystävänpäivää kuvailisin sanalla kiva. Mukavaa pientä toimintaa tylsille koulutunneille, pientä vaihtelua arkeen ja paljon hymyä korteista ja lahjoista. Käy minulle.

Lainaus
Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä.
Kyllä, mutta mitä pahaa pieni ekstra-arvostuskiitospäivä vuodessa tekee?
"Hehe, I wonder about that..."

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #4 : Helmikuu 11, 2007, 17:22:46 »
Minusta ystävänpäivä on ihan kiva asia. Joinakin vuosina kun on ollut riitaa ystävärintamalla on tuntunut, että hittoon koko juhla ei ne minua kumminkaan muista, mutta kuitenkin se on sellainen pieni pehmoinen ja vaaleanpunainen joka piristää pikkuisen talven pakkasissa.

Minä en mitenkään vouhota ystävänpäivänä vaan lähetän lahjan parhaalle ystävälleni ja annan pari omatekemää korttia läheisimmille kavereille. Minulle ei tulisi mieleenkään lähteä tekemään mitään massatuotantoa ja jaella sitten niitä teennäisesti kaikille meidän luokkalaisillemme. Toisin kyllä ajattelevat meidän luokan ihqudaat jotka jakelevat kortteja kaikille ja halaavat ja kikattelevat ja huutelevat sie oot sit niin ihqu!!!1 Se on niin läpinäkyvää tuohua, että alkaa jo ärsyttämään. Ihan kuin kaikkien pitäisi tykätä heistä ystävänpäivänä vaikka ovat sitten muina päivinä suoraan sanottuna vittumaisia. 

Meillä on ystävänpäivänä koulussa oikein järjestettyä tapahtumaa. Pitää pukeutua punaiseen väriin ja kaikilta luokka-asteilta valitaan kaksi tyyppiä jotka ovat kaikkein punaisimpia. Minä en suoraan sanottuna välitä pätkääkään tuosta teennäisestä pelleilystä. Eivät koululaiset ole sen ystävällisempiä vihamiehiään kohtaan kuin koskaan muulloinkaan. En tiedä kuka oppilaskunnasta tuon on keksinyt, mutta joku oi ehdottanut, että jaetaan sydämiä ja etsitään parit ja halataan. Olisin ollut kipeä sinä päivänä jos se olisi toteutunut. Ei kukaan halua halata jotain ventovierasta tyyppiä. Se ei ole aitoa vaan teennäsitä ja ylidramaattista. Ystävänpäivän kuuluu olla aito ja se vietetään parhaan ystävän kanssa juoden kuumaa kaakaota ja avaten toistensa lahoja. Ei halaillen ventovierasta ajatellen, että miksi minun pitää olla tässä ja nyt.

Itse vietän ystävänpäivää vain parin ystävän kanssa. Niiden kanssa jotka todella merkitsevät minulle jotain. Niiden ystävien kanssa jotka ilahduttavat sinua ja sinä heitä muulloinkin kuin juuri 14.2 

Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Sauerkraut

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #5 : Helmikuu 11, 2007, 17:53:51 »
Meillä järjestetään koulussa ystävänpäivänä ehkä vuoden kettumaisin tempaus, halipäivä.
Voi jumankekka, onko pahempaa oikeasti edes keksitty. Ihmiset ripustavat vaaleanpunaiset laput kaulaansa ja halaavat kaikkea mikä liikkuu, mutta on liian hidasta pakenemaan. Viime vuonna leikkasin mustasta pahvista kaulaani kilven, joka julisti yksiselitteisesti "Don't even try to hug me.", ja tätä uhmasi ainoastaan paras ystäväni. Taidan kaivaa lappuseni esiin tänäkin keskiviikkona. Ei minua yksinkertaisesti kiinnosta halailla jokaista puolituttua ja tuntematonta, vain jotta he saisivat nimen pahviinsa.

Mutta ystävänpäivä. Halailutapahtumaa lukuunottamatta minulle aivan tavallinen päivä. En ostele lahjoja tai lähettele kortteja, korkeintaan vastaan läheisen ystävän halaukseen ja ystävänpäivätoivotukseen. Onhan se mukavaa että joku on keksinyt pyhittää kokonaisen päivän ystävälle ja lähimmäisenrakkaudelle, mutta ehkä nämä jutut ovat minua tarpeeksi lähellä jo normaalissakin arjessa, etten tarvitse erillistä päivää niitä juhlistaakseni.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #6 : Helmikuu 11, 2007, 18:42:16 »
Ei kukaan halua halata jotain ventovierasta tyyppiä. Se ei ole aitoa vaan teennäsitä ja ylidramaattista. Ystävänpäivän kuuluu olla aito ja se vietetään parhaan ystävän kanssa juoden kuumaa kaakaota ja avaten toistensa lahoja. Ei halaillen ventovierasta ajatellen, että miksi minun pitää olla tässä ja nyt.

Itse olen eri mieltä. Ystävänpäivänä täytyisi minusta olla kohtelias ja ystävällinen kaikille, eikä vain hyville ystävilleen (niin kuin normaaleinakin päivinä) ja kyllä ne halauksetkin kuuluvat minusta asiaan yhtä paljon ystäville kuin vieraillekin. Ja minä ainakin haluaisin halata ventovierasta, sehän on hyvä keino piristää. Eri asia on tietysti semmoinen valheellinen halailu, jota tehdään vain tyylin vuoksi ja oikesti haistatetaan toisille pitkät.

Meidän lukiossamme järjestetään/järjestettiin tänä ja viime vuonna eräänlainen "pusukisa", jossa eniten toista poskelle suudellut voittaa palkinnon. Minusta muuten hyvä asia, paitsi, että palkinnosta oltaisiin voitu luovuttaa. Toisille täytyy osoittaa ystävällisyyttä ilman oman edun tavottelua.

// Huomautan, ystävänpäivänä ei ole tarkoitus olla ystävällinen vain ystävälleen, vaan kaikille.


« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2007, 18:55:44 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

menwendine

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #7 : Helmikuu 11, 2007, 18:45:02 »
Lainaus
Meillä järjestetään koulussa ystävänpäivänä ehkä vuoden kettumaisin tempaus, halipäivä.
Jep, sama täällä. Onneksi se kattaa vain yläasteen, eikä lukion tarvitse olla moisessa hömpötyksessä mukana. -.- Ei innosta halailla puolituttuja ja tuntemattomia, vaikka halailu onkin kivaa. Jos tuntee sen, jota halaa. Ja meillä tuo on kaikenlisäksi kai jonkun sortin kilpailu. Kiva siinä sitten niiden ihmisten on yrittää halata muita, jos ovat vähänkään epäsuosittuja tms. Että näinpä näin.

Ystävänpäivä on minulle aivan normaali päivä. En julista sitä mitenkään, en tee kortteja, en ostele lahjoja, enkä edes pahemmin vastaa niihin ällösöpöihin tekstiviesteihin, joita ihmisiltä tulee. Miksi sitä pitäisi juhlistaa niin kovasti? Hienoahan se on, että voi ystävää muistaa, mutta voihan sitä ystävää muistaa koko vuoden. Eikä ystävää tarvitse lahjoa millään tavoin. Pienet kohteliaisuudet läpi vuoden ovat kiva juttu.
Joskus ala-asteella oli todella hienoa tehdä ystävänpäiväkortteja ja antaa niitä "ystäville". Nyt kun mietin taaksepäin, se on oikeastaan aika säälittävää. Tai ainakin minun mielestäni. Ei sitä kuitenkaan olla vielä 10 vuoden päästä niiden samaisten ihmisten kanssa ystäviä. Ei sitä enää muisteta välttämättä. Kaunis elehän se on, että tekee kortin ja antaa sen toiselle, mutta kuitenkin.

Ystävänpäivä ei ole minun juttuni. Sen olen huomannut, mitä vanhemmaksi olen kasvanut. Olisihan se hienoa, jos osaisi vielä olla tuonkin suhteen lapsenmielinen, mutta ei niin ei.

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #8 : Helmikuu 11, 2007, 20:58:53 »
Lainaus
Itse olen eri mieltä. Ystävänpäivänä täytyisi minusta olla kohtelias ja ystävällinen kaikille, eikä vain hyville ystävilleen (niin kuin normaaleinakin päivinä) ja kyllä ne halauksetkin kuuluvat minusta asiaan yhtä paljon ystäville kuin vieraillekin.

Tarkoitin tuossa lähinnä, että on teennäistä mennä halailemaan jotain sellaisia tyyppejä jotka kulkevat nokka pystyssä käytävillä, arvostelevat toisten ulkonäköä ja vaatteita ja ovat niin muiden yläpuolella. En halaisi heitä mistään hinnasta. Eivät he edes sitä arvostaisi vaan ajattelisivat, että "hyi ton ton paita on ihan karsee, en mä voi halaa!" Anteeksi väärä sanamuoto edellisessä viestissäni. Tarkoitin taas toista mitä sanoin. -.-'

Kyllähän niitä ventovieraita voisi halailla, mutta on taas eri asia kuka niitä haleja arvostaa oikeasti. Aito ystävä niitä arvostaa, mutta on vaikea tietää mitä serkunkaimanisoveljensisko ajattelee asiasta.
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #9 : Helmikuu 12, 2007, 09:18:53 »
Ystävänpäivänvietto on puhtaasti kaupallisista syistä Suomeen tuotu juhla, joten en jaksa ihan kauheasti sen vietosta innostua. Ainoa asiaan liittyvä ponnistus tänä vuonna tulee olemaan yhteydenotto kolmeen lukioaikaisen kaveriin, joihin en muuten pidä säännöllistä yhteyttä.

Oli puistattavaa lukea noita juttuja koulujen halipäivistä. En yleensäkään pidä siitä että minuun koskee kukaan muu kuin omat perheenjäsenet, ja ajatus laumasta puolituttuja tai täysin ventovieraita ihmisiä yrittämässä halia minua on vähintäänkin epämiellyttävä. Oman yläasteen hölmö sydäntempaus oli jo ihan tarpeeksi pälli, siinä kun jokaiselle tytölle annettiin vaatteisiin kiinnitettäväksi pinkki pahvisydän, johon piti kirjoittaa oma nimi ja joka sitten piti antaa ensimmäiselle pojalle, jolle sattui sinä päivänä puhumaan. Minä olin sen päivän ajan mykkä aina kun joku poika tuli "ovelana" vaikkapa kysymään kellonaikaa ja kannoin koulun päätyttyä pahvisydämeni kotiin mukanani.
Constantem decorat honor

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #10 : Helmikuu 12, 2007, 19:06:30 »
Muutamaan sanaan tiivistettynä. Olisi varmaan ihan kiva juhla jos seurustelisin niin voisi mennä treffeille tyttöystävän kanssa jne, mutta kun olen sinkku eikä kavereitakaan juuri ole niin juhla on yksi hailee. Tosin voisin uhrata päivästä vähän katsomalla jonkin hyvän romanttisen komedian "juhlan kunniaksi".
Shaken, not stirred.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #11 : Helmikuu 12, 2007, 19:40:51 »
Ystävänpäivällä ei minulle oikeastaan ole suurta merkitystä. Ystäviä tulee muistettua, mutta tapana ei ole ollut mitään lahjoja jaella. Joskus ala-aste aikoina taisin niitä kortteja jaella vähän enemmänkin ja saatua myös sellaisilta "puoli"kavereilta. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä se on hieman mautonta pistää nimensä pahvilappuun ja jaella jokaiselle, mutta silloin sillä oli merkitystä. Yläasteelta muista joltain vuodelta jonkun halijutun, taisi olla lattialla sydämiä joiden kohdalla piti halata vastaantulijaa. Niitä sitten kierreltiin. Ystäviä voi kyllä halailla, mutta en minäkään tuntemattomia vain jonkun tietyn päivän takia halua halailla.

Tänä vuonna lähettelen ystäville tekstiviestejä ja sanallisia toivotuksia. Tosin yhdelle ystävälle lähetin kortin. Kortti oli ensi katsomalta ruma, mutta tekstistä tuli mieleen kyseinen ystävä ja oikeastaan olihan se aika humoristinen kortti :) Toivottavasti se ilahduttaa ystävääni, kun se postiluukusta kolahtaa (perinteistä postiakin tulee saatua niin harvoin), itsekin hieman jännityksellä odotan hänen kommenttiaan. Jos kortti sai hänet nauramaan, niin minäkin tulen hyvälle tuulelle, enkä minä ystävänpäiväksi parempaa lahjaa tarvitse.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #12 : Helmikuu 12, 2007, 20:19:09 »
En itse aikaisemmin ole erityisemmin ryhmitellyt ystävänpäivää mitenkään kauhean tärkeäksi päiväksi, mutta tänä vuonna se on jollain tapaa hypännyt 'vain hieman tavallisesta poikkeavasta' päivästä 'lähes juhlapäivien' kategoriaan. Tämä puolestaan johtuu luultavasti enimmäkseen siitä, että täksi ystävänpäiväksi minulle on kertynyt ihan kiitettävä määrä ystäviä - todellisia sellaisia, ei teennäisiä 'ollaan kavereita vaikkei oikeasti ollakaan' - kavereita. Sillä tapaa käsitykseni ystävänpäivästä on kuitenkin muuttunut, etten tunne enää pakonomaista tarvetta ostaa lahjoja 'ystävilleni', sillä vaikka minulla nyt onkin todellisia sellaisia, olemme sopineet heidän kanssaan keskenämme, että pelkät kortit saavat tällä kertaa riittää, vaikka eräälle tietylle henkilölle tuleekin ostettua mitä luultavimmin suloinen pieni ruskea nalle, jolla on sydän kädessä. (:

Omassa koulussani juhlistettiin ystävänpäivää viime vuonna perinteisellä discolla tietysti sekä laittamalla postilaatikkoja eri luokkiin, jolloin omistettiin lähes koko päivä sille, että ensin tuotiin kortit ja sitten lähdettiin viemään niitä eri luokkien postilaatikkoihin. Tämän vuoden ystävänpäivän vietto-ohjelmasta en tiedä toistaiseksi vielä muusta kuin discosta.
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

mörkö

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #13 : Helmikuu 12, 2007, 20:54:44 »
Minä pidän ystävänpäivää aika normaalina päivänä. Ystäviänhän täytyy huomioida joka päivä. :D Halailen varmaan kaikki tärkeät ystävät ja kaverit lävitse, mutten tuntemattomia/puolituttuja viitsi.

Meillä on koulussa ystävänpäivän  "toivekonsertti" eli tukarit soittaa musiikkia keskusradiosta tunnin ajan ja kertoo terveisiä joita on paperilapulla aiemmin johonkin postilaatikkoon laitettu. Sitten seinällä on semmonen jättipaperi johon saa kirjoittaa ystävänpäivätoivotuksia. Sitten päivän lopussa on vanhojen tanssit ja kai myös penkkarit. Ala-asteella on myös disco. 8) Sinne mennään katsomaan meiniki.

mörkö

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #14 : Helmikuu 12, 2007, 21:21:05 »
Edit: mörkö, kuinka teillä on ystävänpäivänä tanssit ja penkkarit? o_O Meillä (ja tietääkseni aika monessa muussakin paikassa) tanssitaan ainakin 16.pvä ja penkkarit ovat 15.pvä. Tosin mikäpä olen sanomaan, kun en kaikkien koulujen käytäntöjä tunne.

En ole itsekään varma tästä, koska en ole tunneilla/aamunavauksissa näitä asioita kuunnellut. ^^

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #15 : Helmikuu 13, 2007, 13:20:10 »
Ystävänpäivä, hmm. No en ole koskaan vihannut sitä mutta en ole kyllä rakastanutkaan. Se on päivä muiden joukossa, ja ehkä jonkin kortin muutamilla (ja ainoille) ystävilleni voin väkertää mutta harvemmin edes niitä jos ei jossain vartavasten ole tehty (kuten koulussa ala- ja yläasteella). Halipäiviä, mitä meillä oli yläasteella, vihasin, koska vain harvat suostuivat halaamaan minua. Suurin osa karttoi minua, vaikka en itsekkään kaikkia olisi suostunut halaamaan koska he kohtelivat minua miten kohtelivatkin.

Ystävänpäivänä jos se on koulupäivänä menen kouluun, ja teen sen mitä pitää. Jos se sattuu osumaan viikonloppuun niin silloin minä vain olen. En tee mitään erityistä, korkeintaan olen jonkun kaverin kanssa, tai sitten en.

Tiliut

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #16 : Helmikuu 14, 2007, 16:24:39 »
Ystävänpäivä... Hmnh. En oikeastaan tiedä, mitä mieltä olisin... Onhan se sinänsä ihan kiva, mukava syy muistaa niitäkin ystäviä, joita ei tule niin usein muistettua :] Mutta toisaalta. Eikö ystävänpäivän pitäisi olla joka päivä? Noh, väsäsin joka tapauksessa kuvistunnilla kortit muutamille ystävilleni (ja sain niistä jopa ysin!) ja ajattelin myöhästyneenä ystävänpäivälahjana/muuten vain -lahjana kasata noita koneelle kerääntyneitä valokuvia ceedeille ja jaella sitten...

Meillä oli kanssa tuollainen "halipäivä". Toisin sanoen tehtiin sellaiset vaaleanpunaiset halipassit ja sitten halailtiin kaikkia ja kirjoitettiin nimiä niihin passeihin. Oppilaasta 1 piste, opettajasta 2 ja rehtorista 3. Parasta oli kyllä, kun yksi (pelottava) opettaja oli sanonut, ettei kyllä halaa ketään. No, me sitten muutaman ystävän kanssa annettiin hänelle ystävänpäivälahja ja -kortti, niin pakkohan hänen oli halata meitä xD Pelottelin myös pikkuveljeni kavereita halailemalla heitä, kaksi vain uskalsi halata... Minusta se oli ihan hauska idea. Yleensä koulumme on sellainen tylsyyden tyyssija, joten piristi hieman. Tosin luulen, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuo järjestettiin, koska opettajat eivät ehtineet juuri minnekään, kun koko ajan piti olla halailemassa ja kirjoittelemassa nimiä...

Tässäkin oli ideana, että eniten haleja kerännyt saisi palkinnon, mutta luulenpa, ettei kukaan jaksa laskea noita tuloksia. Luultavasti tulee "tasapeli" ja kaikki saavat jotain pientä kivaa tahi ihan vain hyvän mielen.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että ystävänpäivänä olisi kiva olla ystävällinen kaikille, niillekin, joita kukaan ei yleensä huomaa tai joita kiusataan. Tosin yritän olla ystävällinen vuoden jokaisena päivänä, mutta tuskin ketään haittaakaan, jos erityisesti kiinnitän käytökseeni huomiota ystävänpäivänä (tahi joulun alla ^__^)

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #17 : Helmikuu 14, 2007, 19:24:44 »
Ystävänpäivä on suurimmaksi osaksi ollut aina päivä toisten joukossa. Toki annan hyville ystävilleni kortit kaikille ja joinakin vuosina olen antanut jotain pientä krääsää. En kuitenkaan ajattele, että ystävänpäivä on kauhean tärkeä, koska kyllä sitä tulee ystäviä ajateltua ja muistettua jollain pienellä vaikka ei olisikaan mikään erikoinen päivä. Onhan se mukava saada tavallisena päivänä jotain pientä ystävältä, kuin sitten ystävänpäivänä. Silloin se tulee yllätyksenä ja iloisena sellaisena.
Ja riittäähän ystävänpäivänä pelkkä toivotus ja halauskin. Nekin on mukava saada.

Romulus

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #18 : Helmikuu 14, 2007, 20:57:22 »
Muutenkin on tyhmää, että on isänpäivä, äitienpäivä, ystävänpäivä jne. Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä. Ehkä olemme nykyään niin kiireisiä, että nämä päivät ovat sittenkin välttämättömiä.

Harvinaisen hyvää tekstiä. Tuo viimeinen lause varsinkin oikein pysäytti minut, ihmisen kiireen takia pienet asiat unohtuvat niin helposti. Se on suuri sääli. Vaikka toisaalta näilläkin päivillä on kaunis ajatus, mutta se on saatu pilattua kaupallistumisella. Vaikka toisaalta, eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Oikeasti, ystävänpäivänä paljon vaaleanpunaista pientä krääsää, jota saajaan täytyy säilyttää vuositolkulla velvollisuudesta kaapinperällä. Minä_inhoan_sitä. Enkä siis pelkästään ystävänpäivänä, vaan ihan kaikkina lahjansaamis-päivinä. Miksi siis toivon aina käyttötavaraa, jonka voi sitten heittää pois? Paljon käytännöllisempää.

Ei minulla periaatteessa ole mitään ystävänpäivää vastaan. Varsinkaan koulun, koska olen seiska-ja ysiluokan ystävänpäivät ollut flunssassa. Kasiluokalla olikin sitten vähän jäätävä tunnelma, kun meilläkin oli tuo halipassi-juttu. Kuten Sauerkraut jo sanoi, kettumainen tempaus. Minä sanoisin, että se on syvältä.

No joo, loppujen lopuksi 14.2 on minulle ihan samanlainen päivä, kun kaikki muutkin. Kunhan vaan minut jätetään pois kaikesta hössötyksestä. Ja kyllähän se jääkin pois, kun näin flunssassa yrittää vääntää viestiä Vuotikseen.

Poissa Monartha

 • seitsemäs
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #19 : Helmikuu 14, 2007, 22:37:38 »
Onhan ystävänpäivän idea kaunis, se on vaan huonosti toteutettu.
Ah, juuri tuota samaa halipäivää meilläkin vietetään x.x  Kun menin tänään koulun niin en edes muistanut mokomaa juhlaa, mutta ensimmäinen näky astuttuani luokan ovesta sisään oli joku tyttö sanomassa niin mahdottoman imelästi   hyyvää yystävänpäivää!
Gnh, niin kamalan teennäistä ja sama jatkui koko päivän.
   Mutta tuo sydänlappu-rintaan-ja-siihen-nimiä -juttu vietiin meillä vielä pidemmälle, vihreä sydän jos on niiq vapaa, tummanpunainen jos on varattu ja pinkki jos ei tahdo kertoa. Kuolema..
Enpä ottanut lappua

Poissa nuppunenäliina

 • Innollinen
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #20 : Helmikuu 15, 2007, 02:57:12 »
Tämä ystävänpäivä meni yllättävän kivuttomasti. Sain kolme ja lähetin viisi tekstiviestiä. Huomioin kolme hyvää ystävääni, siskon ja mummin. Kolme hyvää ystävääni huomioivat minut.

Kouluaikoina ahdisti kaikenlainen hössötys ja pakonomainen ystävänpäiväkorttien jakaminen kaikille kaverinkaimoille. Minulla ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan liikoja ystäviä, en niitä jaksa enkä halua maksimissaan kolmea enempää. Niillekään vähille ei aika aina tunnu riittävän, kun pitäisi käydä töissä, välillä opiskella, hoitaa parisuhdetta, hoitaa laskuja, veroja ja muita aikuisten asioita koskevia virastojuttuja, tavata vanhempia ja sisaruksia, olla omissa oloissaan, syödä, nukkua, käydä ruoka- ja muissa kaupoissa ja lukea Pottereita. Katsoa elokuvia ja lukea muitakin kirjoja kuin Pottereita ja pyöriä vielä netissäkin hoitamassa sähköposteja ja lukemassa ja kommentoimassa keskustelupalstoja.
Ystävänpäivä ei ole mitään muuta kuin lisää stressiä vielä kaiken tuon lisäksi. Minä muistan kyllä ystäväni, mutten halua ketään niskaani, kun en heille oikein kalenterissa varattua päivää muista. En halua ostella ystävilleni lahjoja paniikissa tiettynä ennen tiettyä päivää, synttärit ja joulu saavat riittää. Varsinkin kun yksikään ystäväni ei varmasti ilahdu yhdestäkään sydämenmuotoisesta pehmolelusta, posliiniesineestä tai nalleparista, ellei sisällä ole puhdasta kultaa tai jotain syötävää. Minusta olisi kamalaa kerätä muutenkn ahtaaseen asuntooni jotain koristeita ystäviltä, koristeita, joita ei kehtaa heittää pois, muttei oikein kehtaisi katsellakaan. Sinne vaan kaappien täyteeksi, sitäkään tilaa ei ole liikaa.

Toisaalta onhan ystävänpäivän varsinkin ulkomailla esillä oleva merkitys, ihastuksen salainen huomioiminen aika herttaista. Salaisuuksien kammion ystävänpäivä on ihana, minä olisin ensimmäisenä jonossa kyselemässä Kalkarokselta lemmenjuomaa. Joisi sitä itsekin, niin voisimme vietää ystävänpäivää ihan kahdestaan...

Ystävänpäivä on joka päivä, älkää uskoko markkinamiesten höpötyksiin.
Miksi? Miksi ei?

Quende

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #21 : Maaliskuu 14, 2007, 09:27:05 »
En ole eläessäni pitänyt ystävänpäivää suurena juttuna. Koska itse en ole koskaan jaellut kortteja voin antaa (ainakin suurimmalle osalle) ystävistäni plussapisteitä siitä, että hekään eivät anna. Näin ei pääse omatunnonkellot kilkattamaan. Ei nimittäin tarvitse vastalahjaksi antaa mitään.

Kuulussa järjestetään ystävänpäivästä suurikin juhla ja se vasta outoa onkin. Saamme sydämet kaulaamme ja kynät käteemme ja sitten halailemme toisiamme saadaksemme mahdollisimman paljon ystävien nimiä sydämiimme. Ja kaiken lisäksi pitäisi pukeutua punaiseen.

Mielestäni ystävänpäivä on hieman liioiteltu. Toisaalta päivä on hyvä muistuttamaan kaikkia siitä, että ystäviäkin on olemassa ja että heihinkin pitäisi kohdistaa huomiota. Ainakin minusta on hauska ajatella ja muistaa ystäviä useamminkin, kun vain ystävänpäivänä. Ihan pienillä teoilla. Ei kaiken tarvitse olla vaikkapa näkyvää. Koulussakin kaikesta tehdän suuri juttu. Mutta täytyy myöntää, että on suloista katsoa miten tyypit halailevat toisiaan.

Acary

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #22 : Heinäkuu 09, 2007, 23:23:10 »
Hyi, taas näitä hirveitä juhlapäiviä! Tekisi mieli aina juosta karkuun tai piileskellä omassa huoneessa niiltä kamalita korteilta ja tekstareilta. Koulun seinät täynnä vaaleanpunaisia koristeita ja kaikkia pusukuvia. Saisivat tunkea toivotuksensa takapuoleen, sillä E.V.V.K. Kuka näitä typeriä juhlia keksii? Eikö yksi vuodessa riitä? Se syntymäpäivä?

Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #23 : Heinäkuu 10, 2007, 15:45:33 »
En pidä ystävänpäivää kovin merkittävänä päivänä. Päivä muiden joukossa. Eniten ärsyttävät nämä halausjutut, mitä koulussa järjestetään. Jokaiselle sydän kaulaan, ja siihen kerätään nimiä niiltä ihmisiltä joita on halannut. Joo, enpä ole usein sitä sydäntä hakenut.
Kavereilleni ostan joko jonkun kortin, tai sitten lähetän vain tekstarin. Ala-asteella ostettiin kaveriporukan kanssa lahjat toisillemme. Ystävänpäivälahjoja oli vaikeaa ostaa, aina joku ihq sydännalle. Nykyään riittää noi joululahjat ja syntymäpäivälahjat, niitäkin tarpeeksi vaikeaa ostaa.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #24 : Syyskuu 16, 2007, 15:35:32 »
Miten yleensä vietätte Ystävänpäivää, vai vietättekö edes ylipäätänsä mitenkään, onko se teille vain yksi päivä muiden joukossa.

Okk, päätämpä sitten tännekki suhertaa jotain.

Mielestäni ystävänpäivä on tosi ihana päivä. Siihen mahtuu niin paljoon kaikkee.
En nyt ihan väkerrä kaikille, mut ainaki äitille ja veljelle jotain. Ja sitten parhaalle ystävälle.
Tavallisesti myö vietetään sitä perheen kesken ja kavereitten kesken silleen, et äitin ja veljen kaa käyvään jossain syömässä. Sitten kavereitten kaa silleesä, et meillä on koulussa sellanen halipäivä aina, nii kavereita halataan siellä kymmeneen kertaan ja sitte vapaa-ajalla katotaan vaikka jotain leffaa ja tälleen :)
Se on tavallaan ku yks päivä muitten joukossa, mut niiku joku filosofi on joskus sanonu, kaikki päivät on omalla tavallaan tärkeitä, nii myös ystävänpäivä, miun mielestä ^^.


Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #25 : Syyskuu 17, 2007, 16:49:40 »
Eipä ole tullut ikinä kunnolla juhlittua. Ehkä ala-asteella askarreltiin kortteja. Ja nykyään saattaa ihan suullisesti toivottaa hyvää ystävänpäivää kavereille. Lahaksi minulle riittää halaus kaverilta.

Kerhonvetäjä kun olen, niin kerhoissa ystävänpäivää edeltävällä viikolla on perinteisesti askarreltu aina ystäväpäiväkortit ja usein niiltä kerholaisilta sitten sellaisen saakin. Kiva kun saa monta lähes samanlaista :)

Ensi ystävänpäivänä tosin on vähän erikoisempi päivä. Tänä vuonna penkkarit osuvat ystäväpäivälle, joten tulee perinteisen hömpän lisäksi paljon muuta :) En paljasta mitä, ettei kukaan tunnista, jos joku tietää mistä mä oon :)

Mielestäni ystävänpäivä on aika kaupallinen juhla ja lähes turha. Toki on kiva olla vuodessa edes yksi päivä, jolloin muistaa kaveria hieman eri tavlall, kuin yleensä...
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #26 : Syyskuu 17, 2007, 20:32:15 »
Ystävänpäivä on kyllä teennäisyyden huippu. Jos joku ei osaa muistaa ystäviään ilman niille vartavasten räätälöityä päivää, asiat ovat aikasen huonosti kyseisellä henkilöllä. Minulle itselleni enemmän merkitsee sellainen muistaminen ystävältä, joka tulee täysin ilman erillistä syytä vain siksi, että hän sattuu välittämään minusta. Minusta ystävyys on juuri sitä, että välitetään toisesta oli päivä mikä hyvänsä. Ystävyys ei ole mikään kalenterijuhla.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Idwen

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #27 : Syyskuu 21, 2007, 15:37:29 »
[avautuminen]Minusta ystävänpäivä on teennäinen ja turha juhla, joka on tuotu Ameerikoista väkisin tänne Suomeen. Yhtä turha kuin Halloween (että vihaan niitä trolleja). Inhoan niitä kaikkia ällöttävän vaaleanpunaisia nallekarhuja (vaikka vaaleanpunaisesta värinä tykkäänkin), joissa lukee I love U tai Love Me Tender. Yäk. Ystävyys ei ole kalenterijuhla, niin kuin täällä moni on todennutkin. Jos ei muista ystäviään ilman sille väkisin räätälöityä päivää, niin on aika huonosti asiat.[/avautuminen]

Minnehoo

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #28 : Lokakuu 10, 2007, 22:16:35 »
Minulle ystävänpäivä merkitsee sitä että ollaan ystäviä kaikille.

Minulla on outo kokemus ystävänpäivästä jota en tule ikinä unohtamaan. Se menee näin.

Muutama vuosi sitten seurustelin yhen jätkänkaa. En aluks tienny missä koulussa se oli ja sain ihan yllättäen tietää että se oli munkaa samassa koulussa. Kun näin sen(se ei ollu nähny minuu... toivottavast) juoksin karkuun. No sitte juteltii mesessä ja kysyin onko se missä koulussa jne. No sitte tulikii tämä ystävänpäivä ja yritettii sopii missä nähtäis jollaa välitunnilla ja loppuen lopuks menin sen luokan lähelle joka oli ihan koulun alimmas kerrokses koska se oli tarkkis luokka. No siellä sitte vaihettii lahjat ja mul oli kaverit tukemassa ympärillä. (SaattuexD) No yhtäkkiä lähin juoksemaa ylös niiin kovaa ku pääsin en kattonu taakseni mut kuulin et muut oli lähteny perää. Ku pääsin oman luokan etee muut oli käytävänpäässä ja ku ne pääs mun kohalle ne kysy mikä mulle tuli, ja sano et se tyyppi oli jäänny tuijottaa suu auki. No... lin lahja kädessä käytävällä,(lahja oli muovipussissa ja se oli kukkapaketissa.) ja mietin mitä pitäs tehä. no mun kaverit otti sen pussin ja meni luokkaa avaa sen. Menin peräs mut en halun nähä mitä se sisäls. Kuulin ku kaikki alko naura ja ku katoin... Mun pulpetil oli pien piikkinen KAKTUS!!!!!!!! Se oli noloa... Siinä sitte loppu päivä kaktus pulpetilla. Oli kiva kävellä se kädessä kotiin. Nykyään mietiskelin, oliko se merkki jostaa... Yrittikä se vihjata jotaa??? Kumminkii se oli ystävänpäivä jota en unohda..

En kyl ite antais poikaystävälle(/tyttöystävälle) kaktusta ystävänpäivä lahaks jollei hän ite todellakii niin haluu...

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #29 : Lokakuu 11, 2007, 17:22:20 »
Minusta ystävänpäivä on hauska ja jollain tavalla ihana päivä. Silloin kaikki ovat ystävällisiä kaikkia kohtaan, eivät nälvi tai kiusaa. On hyvä, että vuodessa on edes yksi tälläinen päivä. Ystävänpäivänä voi huomata, miten hyvä onkaan kun on ystäviä. Ystävät tuovat värikkyyttä elämään, lohduttavat, jakavat ilot ja surut, ovat tukena jne. jne.

Viime vuonna meillä oli koulussa tuo halaus-systeemi, josta monet ovat puhuneet. Silloin hämmästyin, kun sain yli 50 nimeä sydän-korttiini. Ja kun olen tälläinen aika ujo poikien suhteen, niin pidin tosi hyvänä saavutuksena sitä, kun muut luokkani tytöt halasivat luokkani poikia ja uskaltauduin halaamaan siinä samassa myös paria pojista ja sain heidän nimensä korttiini. Viimeksi se ei kuitenkaan ollut samanlaista, kuin mitä odotan seuraavasta kerrasta. Olen päättämässä, mitä ystävänpäivänä koulussa teemme ja yritän ajaa halausjuttua läpi. Minulla on siihen aika hyvä syy. Siis sen lisäksi, että pidän siitä muutenkin, haluan päästä halaamaan yhtä luokkani pojista. Olen nimittäin ollut ihastunut jo aika kauan kyseiseen poikaan. Halasin sitä viime ystävänpäivänäkin siinä parin muun pojan ohella, mutta en ollut vielä silloin ihastunut siihen. Että minä osaan olla kiero! :)

En anna yleensä kuin parhaalle ystävälleni lahjan, parille muulle kortin. En ota paineita ystävänpäivästä. Minusta se tuo vaihtelua päiviin ja otan siitä kaiken ilon irti. Vaaleanpunainen väri sopii minusta ystävänpäivään, vaikka se ei ihan olekaan lempivärini. Punainen on. Mutta ystävänpäivä onkin aika lailla punainen päivä! :)
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Poissa Esterix

 • Metsän vastaus
 • Sanomaton
 • *
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #30 : Tammikuu 30, 2008, 21:16:01 »
Ajankohtaista aihetta..

Ystävänpäivä on sinänsä mainio idea, tekosyy muistaa kaikkia rakkaita ystäviä, joille ei muista satunnaisesti kertoa, kuinka tärkeitä he ovatkaan. Minulle tosin ystävänpäivä ei tarkoita ällösöpöpinkkiä joka puolella, kyhnötystä oman kullan kainalossa koko päivän ajan, kynttiläillallista, ylisöpöilyä, monien lahjojen hankkimista jne vaain ihan vain toisien huomioon ottamista, ajattelemista, ja ajatusten muuttamista teoiksi.

En ole koskaan ymmärtänyt, miten ystävänpäivään pitää sotkea poika/tyttöystävät. Vuodessa on 364 muuta päivää, milloin voi nyhjätä oman rakkaan kanssa, mutta ystävänpäivänä minä en sitä korostaisi. Ehkä näkemykseni johtuu inhorektioista amerikkalaiseen ihkupihku valetine's day hullunmyllyyn..

Sinänsä minulla ei ole koskaan ollut mitään ystävänpäiväperinnettä, mitä aina tekisin, ja päivä saattaa olla suurimmaksi osaksi samanlainen kuin muutkin, ilman suuria eroja. Ala- ja yläasteella tosiaan oli käytäntönä viettää halipäivä, mikä oli minusta piristävä idea :) Samalla saattoi mennä juttelemaan jollain tekosyyllä lähinnä nimeltä tietämiensä ihmisten kanssa, koulussa tehtiin teemallisesti vähän muutakin kuin pelkkää peruskauraa jne.

Jos kuitenkaan ei pidä halailuista, suosittelen toteuttavan edellisten kirjoittajien mainiota ideaa ripustaa varoituskyltti kaulaan, sillä eihän muuten vastaan kävelevä otus voi tietää mielipidettäsi,  siten kunnioittaa sitä ja jättää halimatta.
Dixi et animam levavi | Still too sexy - Narf | Elämä on lahja - käytä se hyvin

Kommando

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #31 : Tammikuu 31, 2008, 20:34:34 »
Turha juhlapäivä, i'd say. Keksisivät nyt vielä jotain serkkujen-, tätien-, kaimojen- ja pikkuserkunvelipuolenisänsedänpäiviä.

Kaupallisuutta ja teennäisyyttä. Myydään hempeitä I love you -teemaisia tuotteita, tehdään mainoksia ystävyyden nimeen ja halaillaan vastentahtoisia ihmisiä. Tällaisen budjetin omaaville riittää, että kavereilla on synttärit kerran vuodessa.
Jos haluaa kertoa ystäville, että heillä on merkitystä, sen voi varmaan tehdä ihan muuten vainkin. Enemmänhän spontaani lämmin ele ilahduttaa kuin kohteliaisuuslause. Jos joku sanoisi minulle ystävänpäivänä, että olen hyvä tyyppi, pitäisin sitä muodollisuutena vailla todellista tunnetta.

Mutta tämä on kyllä oiva tekosyy järjestää disco.

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #32 : Helmikuu 02, 2008, 12:35:26 »
Hmm, ite jotenkin kuitenkin kaikesta huolimatta tykkään tästä päivästä. Ennen en niinkään välittänyt asiasta, mut sitten viime vuonna annoin sille parhaalle ystävälle lahjaksi ite painetun paidan ja omatekoisen kortin. Lahjaksi samaiselta ihmiseltä sain kirjan ja muistaakseni suklaata ja kortin myöös. Se nyt ei kuitenkaan ollut päivän paras hetki, vaikka oikein mukava olikin, mutta melko vahvasti sen muistaa siitä, että samana päivänä saatiin tietää lempibändin Suomeen tulosta, ja kun siihen vielä öuvatkin saatiin, nii olihan se ihan mahtavaa. Eli tuo oli mulle ikään kuin se joku juttu, mikä sai ajatukset loksahtamaan päässä paikoilleen. On se kuitenkin totta, että sitä/niitä ystäviä pitäisi aina huomioida ja muuta, ja että lahjat ja kaikki on vähän sellaista ällö-söpöilyä, mutta juuri siksi tykkäänkin päivästä.

Nämä koulun kuvottavat sydän kaulaan ja kynä käteen päivät ne vasta tyhmiä onkin. Siis ihan totta, kun meidän koulussa ainakin viime vuonna järjestettiin kilpailu siitä, että kuka saa eniten nimiä kerättyä omaan typerään pahviseen sydämmeensä, eli kuka halasi eniten ihmisiä! Siis luoja, miksi ihmeessä siitä kilpaillaan, kuka ihan liisa saa eniten halattua ihmisiä, joita ei oikeasti ole edes aiemmin nähnyt, tai sitten on haukkunut kovaan ääneen toista? Ja onhan noita tyhmiä juttuja ollut muitakin.
i only show you what i want you to see

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #33 : Helmikuu 05, 2008, 17:34:08 »
Minulle ystävänpäivä aiheuttaa lähinnä kylmiä väreitä. Eniten minua ärsyttää nämä kouluista tutut tempaukset, esimerkiksi se liikennevaloteema, että pukeudutaan siihen väriin mikä edustaa sen hetkistä marital statustasi.. Argh. No, unelmapäivä niille, jotka ovat uteliaita ja haluavat tietää kuka on vapaa ja kellä kenties on jotain "säpinää" meneillään :D
Nämä koulun kuvottavat sydän kaulaan ja kynä käteen päivät ne vasta tyhmiä onkin. Siis ihan totta, kun meidän koulussa ainakin viime vuonna järjestettiin kilpailu siitä, että kuka saa eniten nimiä kerättyä omaan typerään pahviseen sydämmeensä, eli kuka halasi eniten ihmisiä! Siis luoja, miksi ihmeessä siitä kilpaillaan, kuka ihan liisa saa eniten halattua ihmisiä, joita ei oikeasti ole edes aiemmin nähnyt, tai sitten on haukkunut kovaan ääneen toista? Ja onhan noita tyhmiä juttuja ollut muitakin.
Juuri tällaista siis. Huh.

Joskus ala-asteella olen viimeksi tehnyt ystävänpäiväkortteja. Silloin oli tapana jakaa niitä suurin piirtein kaikille, vaikka ei edes kovin hyviä kavereita olisi oltukaan. Niitä oli vain kiva askarrella. Nyttemmin en ole noteerannut helmikuun neljättätoista juuri mitenkään, koska minulle se ei merkitse oikeastaan mitään. On omituista, että yhtenä päivänä vuodesta muistetaan, että onpas minulla ihania kavereita. Siinähän ne ovat aina, ympäri vuoden. Sinänsä ei kuitenkaan ole ihan huono ajatus antaa välillä pientä arvostusta ystävilleen, mutta tässä se peittyy kaiken ylimääräisen alle.

Ystävänpäivä on oikeastaan hyvin samanlainen kuin halloween, tuollainen Jenkeistä rantautunut turhuus, josta juhliarakastavat voivat repiä itselleen iloa. Minä kun olen tällainen pessimisti realisti, niin en jaksa koskaan innostua mistään tällaisesta. Joulukin ahdistaa välillä! Meidän kaveripiirissä ei myöskään ole tapana hirveästi halailla tai kertoa, kuinka tärkeitä ystävät ovat, niin siksikin tämä on vähän omituista. Miksi yhtäkkiä pitäisi muuttaa tapojaan?

Ehkä ystävänpäivällä on se hyvä vaikutus, että se voi saada jonkun kirjoittamaan vaikka kirjeen kaukana asuvalle ystävälle, johon ei ole vähään aikaan tullut oltua yhteydessä tai muuta. Ystävänpäivä voi toimia ikään kuin kannustimena, saada omatunnon kolkuttamaan! :)
Humor me.

Poissa Saphire Tulenpunainen

 • Kliseitä rakastava
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • UGH!
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #34 : Helmikuu 06, 2008, 20:44:06 »
Ah, vihaan mutta rakastan ystävänpäivää! ^^

Vihat ensin: Inhoan sitä, kun joka puolella näkee pelkkiä suutelevia pareja, kun en itse seurustele, vaikka olen rakastunut. Huomaan aina tuijottavani jotakin paria kateellisena ajatellen itseäni siihen paikalle, kunnes vain pudistan päätäni surullisena ja lähden pois. Toinen asia on se, että aina ystävänpäivät menevät päin honkia. Aina, jokin pieni juttu kaataa ystävänpäivän täysin, vaikka suunnittelisi siitä täydellistä.

Se mikä ihastuttaa, on kaikki ne itsetehdyt kortit kavereille ja etenkin ne kliseiset halaus-laput. On vain niin kivaa saada joskus halailla oikein syyllä. Ja se kuuluu ystävänpäivään, kliseineen päivineen. Tänävuonna pitää suunnitella jotain yksinkertaista mutta kivaa. ^^

Voi kun sitä voisi jonkun kainalossa olla sen päivän ja jakaa rakkautta julkisesti ilman että tuojotetaan. Ystävänpäivänä on jotenkin suvaitsevampaa pussailla ihmisten ilmoilla kuin muuten. Nimimerkki huomannut asian.

Maybe someday.
"Minä annan kaiken ja enemmän tuli polttaa uskon mihinkään, mitä sitten jos sielun menettää. Mutta on vaan pakko roikkuu perässä."  I want stay Together Forever.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #35 : Helmikuu 06, 2008, 21:37:09 »
Huh huh, aika tuimaa on meno ystävänpäivinä. Silloin kun mä kävin peruskoulua, niin ei meillä todellakaan mitään tollaisia ohjelmanumeroita ollut. Lähinnä ystävänpäivää vietettiin siten, että meidän luokan tytöt (meitä oli 9 kpl) kortittivat toisiaan. Mä en tiedä, miten mä olisin suhtautunut tuollaisiin halikiertueisiin. Toisaalta vaikuttaa jossain määrin vaivaannuttavalta, toisaalta taas yleensä kaikki koulurutiinia rikkova oli musta kivaa.

Mua ei kamalasti vaivaa toi ystävänpäivän uutuus. Sitä kuitenkin on vietetty täällä jo niin kauan, etten mä henkilökohtaisesti muista aikaa ennen ystävänpäivää. Ja monet juhlapäiväthän on tuontitavaraa tai sitten muuten muuttuneet rajusti aikojen saatossa. Mun mielestä on kuitenkin kiva, että meillä kyseessä on nimenomaan ystävänpäivä, eikä sellainen rapakon takainen lempiväisten päivä. Parisuhteista on jo ihan tarpeeksi mainostusta liikkeellä. Sen sijaan ystävänpäivään liitetty yletön kaupallisuus ja krääsä häiritsee mua siinä missä muitakin, mutta kaupallista se elämä taitaa tänä päivänä olla asiassa kuin asiassa. Eikä kukaan onneksi pakota menemään siihen mukaan.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #36 : Helmikuu 07, 2008, 16:25:54 »
Eikö joka päivä ole ystävänpäivä, jos vain niin itse tahtoo? Inhoan tuon päivän "sydänrakkausruttuhalimussupusunutukkapinkkijenkki"tunnelmaa. Ihan kuin muistuttamalla muistutetaan sinkkuja siitä, että kuinka he voisivat juhlia tätä päivää, jos vain saisivat oman kultasen ja yksinäisiä siitä, että joillakin on ystäviä, joita muistaa ja joiden kanssa juhlia. Masentava juhla ja ikäänkuin helmikuussa ei olisi jo muutenkin tarpeeksi menoa: on laskiaista, Kalevan päivää, karkauspäiväkin kerran neljässä vuodessa. Sillä lailla.

Joskus vietimme ystävieni kanssa ystävänpäivää jopa ostamalla toisillemme lahjoja, mutta kun melkein joka vuosi jaettiin joka ruusuja, kynttilöitä, mukeja tai nalleja niin taidettiin aika yksimielisesti päättää, ettei enää tänä vuonna tuota päivää pahemmin vietetä ja hyvä niin. Kyllä minä muistan omat ystäväni ilman minkäänlaista juhlallisuutta ja perhe pitää huolen siitä, etten vain unohtaisi omaa saamattomuuttani sinkkuna.
Pakko on paras muusa.

Saiga

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #37 : Helmikuu 08, 2008, 18:32:08 »
Kun on ystävänpäivä, teen kamuilleni jonkun kortin ja hengaan niitten kaa. En yleensä tee mitään erikoista, mut aina kuitenkin muistan toivottaa jokaselle meijän luokassa hyvää ystävänpäivää. Kun sanoo sen toisille, niille ja itselle tulee hyvä mieli. Yleensä saan aika paljon kortteja... :)

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #38 : Helmikuu 09, 2008, 19:37:09 »
Ystävänpäivä on omalla tavallaan ihan juhlimisen arvoinen päivä ja siihen sisältyy kaunis ajatus, mutta nyt se on menossa ihan liian kaupalliseen suuntaan. Joka paikka on pullollaan mainoksia: osta sitä ja osta tätä ystävällesi nyt vain puoleen hintaan. Mutta mihin kaverit niitä rojuja tarvitsevat? Voi ne olla kivoja ja söpöjä, mutta ei niillä konkreettisesti mitään tee. (Tai no onhan osa siitä rojusta varmaan ihan käyttötavaraa, off-topic.)

En oikeastaan tee mitään kummempia ystävänpäivänä. Halaan ehkä pari kaveria koulussa ja viestittelen parhaimman ystävän kanssa koko loppuillan. Minulla on toki kavereita - en osaa ystäviksi sanoa - mutta ei sellaisia, joiden kanssa tulisi hengailtua vapaa-ajalla. Enää.

Mutta tosiaan, liikaa tuosta päivästä hälytään, ehkä hieman amerikkalaistumaan päin? On ne halipäivät koulussa ihan ok, itse eläisin ilmankin - miksei kaveria voi halata ilman halipäivääkin? (En sitä kyllä harrasta. *wirn* ) Ja nykyään ainakin painotetaan sitä, miten ystävänpäivä on parien juhlaa. Sinkuilla varmaan hyvä fiilis.
It's easier not to do things than left them undone.

Poissa empsis

 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #39 : Helmikuu 10, 2008, 09:42:36 »
Minä kyllä tykkään Ystävänpäivästä. Tosin olen onnellisessa asemassa siinä mielessä, että minulla on aina ollut oikeita ystäviä. Ala-asteelta asti olemme muistaneet toisiamme pienillä lahjoilla ja eleillä. Ja vaikka tottakai näin pitää tehdä vuoden jokainen päivä, on välillä kiva "muistaa ihan kunnolla" ja näyttää sitä, että ystävyys on ja se pitää. Lahjojenhan ei tarvitse olla isoja. Korttikin riittää. Viime vuonna tarjosimme toisillemme leivokset, se oli minun mielestäni riittävä ele.

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #40 : Helmikuu 10, 2008, 09:52:07 »
Kyllä ystänpäivä on juhlimisen arvoinen päivä, olen tosi onnellinen kun minulla on ystäviä. Mitään erikoisempaa ei ole suunnitteilla ystävänpäiväksi, varmaan ystisdiscoon menen jos Esa, Valtteri ja muutkin tulee. Yleensä kirjoitan kavereilleni "ystävänpäiväkirjeet", se nyt ollut jonkinaikaa jo perinteenä minulla ja ystäväpiirilläni. Tai siis jaa, ehkä meen sinne discoon tyttöystäväni kanssa, mutta katsoo nyt.

diidaa

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #41 : Helmikuu 11, 2008, 16:17:06 »
meilläkin on koulussa halipäivä. Minusta se ei ole mikään paha juttu, koska rakastan halailla ystäviäni ja kavereitani. En halaile sellaisia joita en tunne. Mitä järkeä siinä on?   
 Olemme myös suunnitelleet kavereideni kanssa menevämme pitsalle ystävänpäivänä. Mikä sen parempaa kuin syödä pitsaa, jutella ja kikatella yhdessä, isossa tyttöporukassa :D

Poissa Don Hessu

 • Onneton Tunari.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • There's No Easy Way Out...
  • Hessu's Music Profile
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #42 : Helmikuu 11, 2008, 16:47:53 »
Taas menee ystävänpäivä koneella, ehkä jopa salilla.

Yhden kerran olen rakastanut 15 vuoden aikana, olisihan se mukavaa jos ois edes yhdenkerran tyttö ystävänpäivän aikana :P

Joo, angstiitkusäälinkeräysvalitusvirsi.
...But what you do... Makes you who you are.

Unelma. Tahdonvoima. Omistautuminen. - Pakkotoisto.com

Poissa Fellad

 • Linsessa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #43 : Helmikuu 11, 2008, 16:49:16 »
Ikävä kyllä meilläkin on koulussa "halipäivä"... :< Inhoan sitä kun on pidettävä koko päivä punaista pahvisydäntä kaulassa, ja halailla kaikkia ja kirjoittaa nimensä toisen pahvisydämeen. Minulla ei ole mitään erikoista halailua ja ystävänpäivää vastaan, mutta en silti pidä koko jutusta. Onhan ystävänpäivää hyvä syy viettää, mutta nykyään se on sellaista kaupallista roskaa. Ostetaan lahjoja ja kortteja ja sellaista. Se on turhaa. Aivan varmasti kaverit tietää, että välitän heistä. Riittää vain, kun toivottaa kavereille hyvät ystävänpäivät. :)

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #44 : Helmikuu 11, 2008, 17:37:31 »
Meilläkin oli viime vuonna tuollainen halipäivä. En oikein osaa sanoa, pidinkö siitä vai en. Toisaalta haleja on aina kiva saada, vaikka senkin varjolla, että saa uuden nimen siihen pahvisydämeen. Asialla on kuitenkin toinen puoli. Koulussa on muutama sellainen tosi suosittu oppilas, jolla on tuo sydän hetkessä täynnä nimiä, molemmilta puolilta. Sitten on niitä, joiden sydämessä on vain muutama nimi. Tämä ainakin masentaa minua suuresti. Siinä jotenkin huomaa konkreettisesti, että ei niitä kavereita edes ole niin paljoa.
Eli ideana ihan kiva mutta loppujen lopuksi.... no, ei ihan niin kiva.

Sanotaan, että ystävänpäivä on joka päivä. Totta kyllä, mutta silti on kivaa muistaa ystäviä jotenkin erityisesti. Minulle kyllä riittävät ne pelkät halit ja iloiset hymyt. Korkeintaan joku itse tehty kortti, josta näkee, että antaja on ajatellut saajaa (eikä sitten mitään kaksimielisyyksiä!).

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa Kay

 • Ikuisesti lapsi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #45 : Helmikuu 11, 2008, 19:21:42 »
Viime vuonna meillä oli tuo kuuluisa halipäivä ja mitä ilmeisimmin on myös tänä vuonna. Viime kerralla tosin kaikki halukkaat saivat ottaa sydämen mukaansa ja keräillä niitä haleja, mutta kuulemma nyt niitä sydämiä jaetaan kaikille. Toivottavasti eivät tee siitä pakollista. Minä en erityisesti välitä halaamisesta, varsinkaan niitä meidän luokan muita ihmisiä arvostelevia pissiksiä, jotka uskalsivat tulla minua halaamaan viime vuonna. Kun en muutenkaan sitä harrasta, en hirveästi pidä kun puoliventovieraat ihmiset yrittävät halailla. Ja kun minulla ei hirveästi noita ystäviä/kavereita ole, tuntuisi niin masentavalta pitää sitä sydäntä kun en kuitenkaan aio niitä nimiä kerätä. En vain tiedä, miten aion luistaa siitä ensi vuonna, kun olen tukioppilas ja tukioppilaathan senkin jutun järjestää.. Klunks.

Ystävänpäivä on minulle päivä muiden joukossa. Ensi torstai taitaa pitkälti mennä ihmisten välttelemiseen koulussa ja kotona koneella. Ystävänpäivä on kaunis päivä sinänsä, mutta itse eläisin ilmankin. Toki ihmiset saavat halailla ystäviään jos siltä tuntuu, minä vain tahdon pysyä siitä erossa. Ehkä oppisin siitäkin pitämään, jos hankkisin ensin niitä oikeita ystäviä.

Ähh, tästä tuli nyt joku angstiviesti taas :D
Just remember in the winter far beneath the bitter snows. Lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the Rose.
LOMALLA

McAnkka

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #46 : Helmikuu 11, 2008, 20:20:16 »
Minusta ystävänpäivä on ihan kiva siinä mielessä, että koulussamme on aina jotain tapahtumaa silloin. Tosin suomessa ei ystävänpäivän merkitys ole se sama ja alkuperäinen, eli rakkaudenpäivä. Täällä se on vain päivä, jolloin toisille annetaan kortteja.

Krissh

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #47 : Helmikuu 13, 2008, 16:17:26 »
Ystävänpäivä on oikein kiva asia! Ja nyt on hyvä kun on ystävänpäivä, ei mikään rakastavaisten pelkästään. :)

Hiunah

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #48 : Helmikuu 13, 2008, 16:42:13 »
Ystävänpäivänä on kiva muistaa kavereita :). Tänä vuonna annan kahdelle parhaalle kaverille lahjan ja kortin. Aika monelle annan pelkkiä kortteja.

Poissa Xanie

 • hymyilevä huomispäivä
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • *reps*
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #49 : Helmikuu 13, 2008, 19:46:36 »
Ei taida meidän koulun tukioppilaat kauheasti tykätä huomisesta yllätyksestä. Kun huomenna on myös penkkarit, niin kyllä sen tietää, mitä abit saa aikaan näteille punaisille ja pinkeille sydämille, joita on ripoteltu ympäri aulaa. Olivat yläasteen tukarit tehneet varmaan parikymmentä sellaista nättiä sydäntä ja sitten muutama abi (en tunnusta) kävi kirjoittelemassa niihin kaikkea kivaa ja laittamassa hymiöitä yms. Mutta hei, kerranhan me vaan ollaan abeja ja saadaan riehua niin paljon, kuin halutaan :) Tänään pääsin vasta puoli seitsemän aikaan lähtemään koulusta, mutta kyllä se koulun sotkeminen oli hienoa :D

Hupsis. Taisi mennä vähän offiksi :D

~Xanie
Kun ystäväsi katselevat sinua hyppäämässä laskuvarjolla joka ei aukea, voisi olla hauska temppu, jos esittäisit vaikkapa uintiliikkeitä.
Avasta kiitos Seatearille!
Tee päivän hyvä työ: www.freerice.com

Poissa miki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #50 : Helmikuu 14, 2008, 17:25:23 »
Meillä ei tänään koulussa mitään ystävänpäivään liittyvää erikoisohjelmaa ollut, ohjelmaa oli tarpeeksi kun abit juhlivat käytävillä sotkien muiden naamat huulipunillaan ja lähtivät ajelulleen. Yläasteella meillä oli kuitenkin sellainen postilaatikko, minne sai käydä tiputtamassa kortteja, viestejä ja toivekappaleita ystävänpäiväksi. Ystävänpäivänä oppilaskunta järjesti sitten tunnin, jolloin saapuneet viestit luettiin keskusradiosta ja soitettiin toivotut kappaleet. Samalla aikaa muutamat oppilaat kiestivät luokasta toiseen vieden perille laatikkoon jätetyt kortit. Ihan kiva ajatus, mutta ei ihan tasapuolinen kaikkia kohtaan. Minua harmitti niiden oppilaiden puolesta, jotka jäivät korttien jaossa ilman yhtä ainutta korttia ja joille lähetettin vain jotain mukakivoja-ilkeitä viestejä keskusradion kautta.

Ystävänpäivän takana on ihan kiva idea, mutta en silti ole koskaan erityisemmin rakastanut sitä päivää. Minusta ystäviä muistetaan kuitenkin ihan jokainen päivä, ei vain kerran vuodessa. On minustakin ihan kiva saada silloin ystävänpäiväntoivotuksia joiltakin tutuilta, joita harvemmin näkee. Ärsyttävää taas on saada toivotuksia joltakin sellaiselta ihmiseltä, joka käyttäytynyt aiemmin törkeästi itseään kohtaan, mutta ystävänpäivänä käyttäytyykin yhtäkkiä kuin olisi aina ollutkin hyvä kaveri. Tulee sellainen olo, että ystävänpäivänä jotkut vain heittäytyvät tekopyhiksi ja sen jälkeen jatkavat taas normaalia ilkeilyään, eikä se minusta ole ystävänpäivän tarkoitus. Muutenkin ystävänpäivästä on tullut turhan kaupallinen juhla. Jos ystävänpäivää haluaa juhlia, niin minusta siihen ei vaadita mitään kortteja ja lahjoja, vaan pelkkä ystävien kanssa läsnäolo on parasta juhlimista. Ja sitähän voi tehdä ihan joka päivä, ei pelkästään 14.2. =)
We can leave this world, leave it all behind,
we can steal this car if your folks don't mind,
we can live forever if you've got the time.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #51 : Helmikuu 14, 2008, 20:47:24 »
Meilläkään ei ollut koulussa mitään erityistä ystävänpäivähömppää tänään. Joillakin oli sellainen sydän kaulassa, johon sai kerätä haleja, mutta ei kovinkaan monella.
Abitkaan eivät sotkeneet paikkoja tms. kuten siellä, missä kävin yläasteeni, oli tapana tehdä. Mutta hauska abishow oli, ostin abivideonkin itselleni. Aivan loistava.

Mutta niin, tämähän oli ystävänpäivästä...
Olen oikeastaan todella tyytyväinen, ettei tässä lukiossa ole tapana juhlia ystävänpäivänä mitenkään erityisesti. Jotkut vaihtoivat pieniä lahjoja keskenään jne.
Minä en ole koskaan pitänyt ystävänpäivästä, se tuntuu hirveän vastenmieliseltä juhlalta. Niin keinotekoinen, materialistinen ja aivan älytön. Mitä järkeä on juhlia jotakin tiettyä päivää ystävänpäivänä? Jos omaa ystäviä, niin eiköhän heitä kannata muistaa myös muulloin. Itse ainakin arvostaisin enemmän minä tahansa päivänä annettua lahjaa (oli se lause tai esine), kuin nimenomaisena ystävänpäivänä...
En toivota kellekään ystävänpäivää, ellei ko. henkilö toivota minulle ensin. Sekin vain hyvien tapojen vuoksi.

Olen ehdottomasta vähemmistössä väittäessäni, että ystävyys on muutenkin liian yliarvostettua. En kiistä, etteikö se toisi elämään valoa, iloa ja muuta blaa blaa blaata, mutta ei se ole välttämätöntä.
Voin ihan rehellisesti myöntää, että minusta tuntuisi ahdistavalta, jos päästäisin jonkin ihmisen niin lähelle itseäni, että voisin kutsua häntä ystäväksi. (Tehkäämme nyt ero kaverin ja ystävän välillä.)
Syynä saattaa olla ikävät kokemukseni tai jotain, mutta olen pärjännyt vallan hyvin ilman hyviä ystäviä En yksinkertaisesti näe mitään välttämätöntä tarvetta omata ystäviä.
Kavereita toki minullakin on, pari ihan hyvääkin, ei sen puoleen...

On todella kummallista, että saa ystävänpäivätoivotuksia joltakin puolituntemattomalta, jonka joskus on tavannut jossain. Kyllähän minä niitä tietysti arvostan, mutta ei se jotenkaan vaikuta ristiriidattomalta.
Kenties otan käsitteen 'ystävänpäivä' liian kirjaimellisesti, kun se oikeasti onkin ihan vain materialistisuuden ja turhamaisuuden ilmentymä.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa nutcracker

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #52 : Helmikuu 16, 2008, 21:39:35 »
Minä kuulun siihen kansaan, jonka mielestä ystävänpäivä on lähinnä kaupallista roskaa.

Idea on sinänsä mahtava; yksi päivä vuodessa, jolloin muistutetaan ystävyyden todellisesta arvosta maailmanlaajuisesti. Olisi erittäin mukavaa, jos kyseisenä päivänä ystävyyden merkitys korostuisi ja ihmiset oikeasti tajuaisivat kuinka tärkeää ystävyys on. Se vain, että nykyään ystävänpäivä on mielestäni onnenpäivä pelkästään Tiimarin kaltaisille rojukaupoille, koska he pystyvät tyrkyttämään punaisia sydämiään hyväuskoisille ostajille. Todellinen ajatus ei mielestäni näy persoonattomissa sydämissä ja muissa rojuissa, vaan ystävänpäivätoivotuksissa: itse en ainakaan toivota ystävänpäivää jokaiselle vastaantulijalle (vaikka se ehkä olisi päivän tarkoitus, tiedä häntä) vaan oikeasti niille joita haluan kiittää heidän olemassaolostaan. Toki lähetän toivotuksen jos joku lähettää sellaisen minulle, tai sanoo in real life, mutta en esimerkiksi postaa 'hyvää ystävänpäivää'- tekstaria jokaiselle puhelinluettelossani.
En myöskään sano, että ystävänpäivälahjat olisivat mikään huono idea; itse sain ystävältäni kehystetyn valokuvan jossa poseeraamme, ja se oli aivan ihana. Ajatus on toki joka lahjassa tärkein, mutta mielestäni lahjan täytyisi olla persoonallinen, ei ensimmäisenä päivittäistavarakaupassa käteen sattunut tavara.

Tykkään siis ystävänpäivän ideasta, mutten sen ilmentymässä nykymaailmassa. Mutta onhan se kuitenkin mukavaa, että on olemassa päivä jolloin voit olla ystävällinen hyvällä syyllä :)
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe

Poissa Jennuliini

 • tuhlari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • masiina kunnossa
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #53 : Helmikuu 16, 2008, 22:16:06 »
Minun mielestä Ystävänpäivä on päivä vuodessa jolloin saa ''todistaa''/kertoa millainen on ystävä tai millainen on ystävänä. Ja se ei saisi loukata ketään ja kaikilla pitäisi olla sinä päivänä hauskaa, eikä yksinäistä.

Meilläkin oli Ystävänpäivänä tämä ''Anna hali ja kirjoita nimes kortiin, niin minä kirjoitan sinun.'' Eikä lukiolaisten tarvinnut olla mukana...Onhan tuo ihan fiksu keksintö, jos nyt sen sillä ajattelee että ainakin minä sain about 50 halia, ja semmonen alle puolet oli ihan ventovierailta. Oli sit sellane kilpailu, että se joka saa eniten nimiä se saa karkki-pussin, ja voittaja tais saada yli sata nimee.

Minunkin mielestäni sillä halin antamisella pitäisi olla tarkoitus/merkitys, eikä vain sitä, että: ''No mä ny halaan sua et saan vain yhe uuden nime mun korttiin.'' tai sitten: ''Mä ny halaan sua piristykseks, ku sä oot aina niin yksinäinen.''
Näin minulle kävi...

Normaalisti odotin sisä välkällä kahta kaveriani pois tunnilta, mutta sitten muistinkin, että hehän ovat menneet historian tunnilla ''museoon''. Eipä mittään...puolivälissä sitten välkkää huomasin että tukari-ryhmä tuli minua kohti ja yksi minun tyyppinen (ulkoisesti) poika-tukari astui edemmäs (vaikkapa nyt Tomi). Kuulin kun hän sanoi kavereilleen ''Onko mun pakko?'' ja kaverinsa puolestaan sanoivat hänelle ''Meet ny vaan ja halaat, ei se sen kummempaa oo''. Se loukkasi minua lievästi, teki mieli ruveta itkemään ja mennä pois paikalta, mutta jalat eivät totelleet. Tomi tuli luokseni, katsoi suoraan silmiin ja kysyi: ''Voidaanko halata?'', taisin nyökätä ja hän halasi minua, mutta ennen kun Tomi oli kokonaan irroittautunut minusta antoi hän minulle pusun poskelle. Muut eivät tainneet huomata sitä, mutta kyllä minä huomasin! Kädet vapisi kun kirjoitin nimeni hänen lappuunsa, Tomia se ei näyttänyt mitään haittaavan ja vielä kun hän kirjoitti oman nimensä minun lappuuni laittoi sydämmen pisteenä i:n päälle...

Jos joku haluaa kertoa minulle joitain omia kokemuksiaan tai kommentoida, laita ehkä mielummin yksärillä, mutta jos haluat kertoa kaikille kuten minä niin siitä vaan.
Taas kivellä istun, kun lautturit lähtee. Loisteessa lyhtyjen kuuta ei näy.
Kun viimein yks heistä mua kohti kulkee. Niin tiedän, mun toiveeni toteen jo käy.
-51Koodia, Toivomus-

Poissa Laku

 • paperisydän
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Laku's life
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #54 : Helmikuu 17, 2008, 17:45:52 »
Minä tykkään ystävänpäivästä! <3
Meillä oli myös tälläinen halipäivä ja siihen sisältynyt kilpailu siitä, kuka halaa eniten heeboja. No, meidän luokkalaisilla meni niin se, että tökättiin kortti nenän eteen ja sanottii: "en halaa, laita nimes toho!" tyylillä. Olisin halunnut halata ihastustani, mutta jostakin kumman syystä hän ei vain suostunut. Ehkä kun kysyin viidennen kerran kirjoittamaan edes nimeä korttiin, hän suostui ja teksti oli suurennuslasilla selvää. :D What ever, pojat on tyhmii. Enkä edes yleistä.

Illalla oli sitten disko. Ikävä vain, että ihastukseni tanssi jokaisen hitaan erään tytön kanssa... ;( Onneksi ihastukseni söpö isoveli tuli tanssimaan. (älkää ajatelko mitään tyyliin: "ku ei pikkuveljee saanu, nii sitte isoveli!" oon kuullu jo aika paljon siitä. Aluksi idea oli ehkä tämä, kun fiilis oli nollilla ja hidas piristää aina.) Mä jäin koukkuun tähän yhteen hitaaseen, joten sitten viimeisenkin tanssin ihastukseni isoveljen kanssa. :DD

Sitten perjantaina oli liikennevalopäivä, ihastukseni pukeutui punaiseen, mutta tanssittajani ei muistanut koko päivää. :D Kiva idea! xD
Close the doors but never look inside
Time will tell if all your love has died


Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #55 : Helmikuu 11, 2009, 14:42:14 »
*nosto*

Kaikki ystävänpäivän vihaajat rakastajat, tämä kamaluus ihanuus on jälleen kuin vahingossa hiipinyt nurkan taakse. Tosin, koska ystävänpäivä on lauantai, on sitä edeltävä perjantaina (13. päivä) ilmeisesti SE päivä, jolloin koulussa mahdolliset ystävänpäivään liittyvät härpäkkeet järjestetään. Onko näin sinunkin koulussasi ja jos on mitä se pitää mahdollisesti sisällään?

Kauppoihin on jo hyvissä ajoin tulleet kaikenlaiset nallet jne. ällösöpöt tuotteet, joihin kuluttajan on laman torjumiseksi suoranainen velvollisuus kuluttaa (kuten jouluna). Samalla pääsevät he, jotka katsovat asian tarpeelliseksi, tekemään numeron siitä kuinka eivät missään nimessä halua liittyä millään tavoin tälläiseen kaupalliseen roskaan (kuten jouluna) ;)

Kaikesta huolimatta kiitän edelleen onnea siitä ettei ystävänpäivästä ole muodostunut samanlainen pariskuntajuttu kuin se on Amerikan ihmemaassa. Ei sillä, toiveissani on, että siippani suvaitsisi lahjoa minua edes kukkasella 14. helmikuuta.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Severina

 • Pirunmarja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #56 : Helmikuu 11, 2009, 15:08:50 »
Itse en ole koskaan, en siis ikinä ollut hirveän kiinnostunut ystävänpäivästä. Siis onhan se ihan kiva juhla ja silleen, mutta ei se minua jaksa niin hirveästi kiinnostaa. Olen laiska lähettelemään ystävänpäiväkortteja ja välillä ihan hirvittää miten tuntuu niin vaivalloiselta jopa vastata kaverin lähettämään ystävänpäivätekstariin T__T

Ainoa syy miksi jaksan olla eden hieman kiinnostunut ystävänpäivästä on se että ystävyyden ja rakkauden päivänä se antaa minulle usein paljon inspiraatiota tarinoihin (vaikka muuten en kauheasti runoista pidä niin ystävänpäivänä jopa MINÄ saatan rustata runoja o_O). Ja arttia tulee tehtyä enemmän kuin mitä yleensä jaksan tuherrella kuukaudessa. Eli ystävänpäivä on minulle inspiraation lähde, siinä se.

Poissa April

 • ½ kaksosista
 • Vuotislainen
 • lisää Weasleyn Welhovitsejä!
 • Pottermore: LumosNiffler27512
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #57 : Helmikuu 11, 2009, 16:08:57 »
Ystävänpäivä on mulle tärkee,koska sillon viimestään pitäs sanoo kaverille miten tärkee on.Joskus ostan jotain pientä ja anna/lähetän kortin.
Mulla on ystäviä paljon,läheisiä johon luotan on harvassa,koska elämä opettaa..joskus vähän liikaakin..
Bestistä ei oo,kun en päästä lähelle.Jos miestä ei lasketan.Ja miehelle ostan aina jotain söpön punasta.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2009, 16:13:54 kirjoittanut jankku »
"It's sort of exciting, isn't it? Breaking the rules." - Hermione

"Who are you and what have you done with Hermione Granger?" - Ron

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #58 : Helmikuu 11, 2009, 16:27:56 »
Keskustelin aiheesta tänään juuri kavereitteni kanssa ja päätin nyt tulla jakamaan mielipiteeni täälläkin.
Eli, itse olen aika ystävänpäivävastainen näinä päivinä. Koko päivästä on tullut yksi suuri kaupallinen juhla, ja siinä se onkin. Ala-astelaiset (myös minä silloin) tuhlaavat mielettömiä summia krääsään jota antavat sitten ystävilleen ja saavat samaa krääsää takaisin, todellisuudessa tätä krääsää ei koskaan käytetä ja se päätyy roskiin.
Ideana ystävänpäivä on loistava, ystävyydelle omistettu päivä. Jos se olisikin sellaista, kuin se on alun perin suunniteltu. Kaikki kertoisivat ystävilleen kuinka tärkeitä nämä ovat ja omistaisivat päivän kavereiden ilahduttamiseen.

Tämä nykyinen ystävänpäivä on kaukana siitä.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #59 : Helmikuu 12, 2009, 10:47:41 »
Minusta ystävänpäivä on kyllä vuoden turhin "juhlapäivä". Älkää kuitenkaan ihan väärin käsittäkö, ystävät ja läheiset on hieno juttu, mutta kyllä niitä voi muina, ihan tavallisinakin päivinä muistaa. Ystävänpäivä on taas yksi amerikkalainen "ihana" perinne, pinkkisävytteinen krääsäpäivä, jolloin neuroottisimmat ostavat joka ikiselle ystävälle, kaverille, tutulle, serkulle ja kumminkaimalle jotakin kivaa; lahjoja tai kortteja. Itse en lähettele edes tekstareita ystäville, mutta jos he lähettävät minulle, niin vastaan kyllä.

Ja se vielä, että tämä ystävänpäivähössötys alkaa jo viikkoja etukäteen kauheilla mainoksilla, gallupeilla "Mitä teet ystävänpäivänä ja kenen kanssa?" jne. Vähemmästäkin tulee hulluksi.
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #60 : Helmikuu 12, 2009, 17:40:22 »
Ystävänpäivä on ihan kiva juttu sinänsä, mutta sitten kun homma menee pakollisen hössötyksen puolelle, on se minusta jo aika turhaa (siis että on pakko viettää sitä jotenkin ja ostaa kavereille/paremmalle puoliskolle jotain ellei halua tulla listityksi, vähän niinkuin jouluna). Olen esim. töissä jo aika monen miehen kuullut tuskailevan, että "pitäisi vissiin ostaa sille vaimolle kukkia tai jotain ettei tarvitse nukkua yötä sohvalla". Siis täh :D Eli periaatteessa ystävänpäivällä ei siis ole väliä, mutta kuitenkin pitäisi muistaa edes jotenkin tai turpiin tulee? Nastaa.

Toivon vain, ettei tästä tule yhtä mahtipontista jupakkaa kuin Yhdysvalloissa. Käsittääkseni siellähän Valentine's Day on ennemminkin seurustelevien parien kuin ystävien juhla, eli paine deitin löytämiselle sille päivälle on varmaan aika kova. Veikkaan, että siellä ystävänpäivää yksin viettäneitä katsotaan vähän kieroon ja pidetään suorastaan säälittävinä tapauksina (vaikka kyllähän nykyään jo Suomessakin ihmiset kyselevät, että "mitä teet ystävänpäivänä" ja sitä rataa). Meillä touhu ei onneksi ole sellaista - vielä. Kun Jenkeistä pitää matkia kaikki muukin, niin kohta varmaan on tämäkin pohjoisen kansa samassa venheessä.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #61 : Helmikuu 13, 2009, 09:17:11 »
Minä(kään) en paljon ystävänpäivästä välitä... ällöttää koko homma oikeastaan, kun kaupat ovat aina näin helmikuun aikaan täynnä jotain outoja sydämiä (sydän ei edes kunnolla symboloi ystävyyttä) ja joka paiakssa myydään sydämenmuotoisia suklaapaloja ja vaikka mitä krääsää -.-''. Kai jotkut niitä sitten ostavat kun tuo taloudellisesti kannattavaa on.

Suomihan taitaa olla ainut maa, jossa tämä Valentinen päivä on rais- pilattu täysin nimittämällä se ystävänpäiväksi.

Poissa Hippogriff

 • :)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Pottermore: SicklePotion51
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #62 : Helmikuu 13, 2009, 09:38:12 »
Kyllä minusta ystävänpäivä ihan kiva on, tosin siinä on huonotkin puolensa. Minuakin ärsyttää ne ällöttävät ystävänpäivätuotteet joita kaupat ovat pullollaan. Kyllähän sitä ystävä voi olla ilman että lahjoittaa toiselle nallen tai suklaarasian? Onneksi itse en ole vielä sortunut ostamaan mitään rihkamaa kavereille ystävänpäivänä. Hyväksikäyttöähän tuo on, joten pakko kai se on minunkin sanoa että ystävänpäivä on turhin juhlittava päivä vuodessa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2009, 09:41:33 kirjoittanut Hippogriff »

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #63 : Helmikuu 14, 2009, 15:50:00 »
Ystävänpäivän idea on kiva, juhlitaan ystäviä ja ollaan kavereiden kanssa yms., mutta minusta kaikki lahjahössötykset alkaa mennä vähän yli. Kyllähän sitä voi kaverilleen jotain kivaa pientä ostaa josta tulee hyvääle mielelle, mutta yleensä saadaan/annetaan vain sellaista turhaa krääsää ja pikkukoristeita jotka jaa sitten hyllyille pölyyntymään eikä kukkan muista niitä enää puolen vuoden kuluttua. Hyviä lahjoja on mielestäni lämmin halaus tai elokuva kaverin kanssa, jokin jota voi muistella myöhemmin kivana asiana.

Koulussamme on kiva ystävänpäivä perinne. Jokaiselle oppilaalle jaetaan sydän kaulaan ja kaikki kaverit saa halausta vastaan kirjoitta nimensä siihen sydämmeen..
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #64 : Elokuu 21, 2009, 18:32:10 »
Ystävänpäivä on mun mielestä ihan kiva juhla. Jos ei ois koulua, niin ois varmasti paljon mukavampaa...
Perheen kanssa vietetty ystävänpäivä on ihan kiva. Mutta koulussa... -.- Kolmastoista päivä, siis
päivää ennen ystävänpäivää, koulussa on yhtä kidutusta: "Iik, huomenna on ystävänpäivä, antaakohan se mulle kortin?" -.-
Onhan se ihan kivaa, mutta silti ärsyttävää.. Jos vois kaikki pojat ystävänpäivän ajaks jäädä pois koulusta, nii ois mahtavaa.:)

Muuten ystävänpäivänä on kivaa, ja me järjestetään tyttöjen kaa aina jotkut bileet :) Siellä sit hillutaan ympäri taloa
(missä lie ollaankin) ihan sokerihumalassa (tämä siis ei ole vaarallista) ja pidetään hauskaa. Korttejakin aina saan, mikä on
mukavaa, vaikka/koska mulla ei hirveästi kavereita ole.

Ystävänpäivän idea on kiva, juhlitaan ystäviä ja ollaan kavereiden kanssa yms., mutta minusta kaikki lahjahössötykset alkaa mennä vähän yli. Kyllähän sitä voi kaverilleen jotain kivaa pientä ostaa josta tulee hyvääle mielelle, mutta yleensä saadaan/annetaan vain sellaista turhaa krääsää ja pikkukoristeita jotka jaa sitten hyllyille pölyyntymään eikä kukkan muista niitä enää puolen vuoden kuluttua. Hyviä lahjoja on mielestäni lämmin halaus tai elokuva kaverin kanssa, jokin jota voi muistella myöhemmin kivana asiana.
Samaa mieltä olen minä. Yhtenäkin ystävänpäivänä, jolloin päätin olla ostamatta mitään lahjaa silloisille kavereilleni, suuttuivat minulle
siitä. Aivan järjetöntä, ei ystävänpäivän tarkoitus ole antaa lahjoja. Paras lahjahan on halaus ja idea, kortti tms.

Meidän koulussa viime ystävänpäivänä oli hauskaa. Käytäville (lattiaan) oli teipattu kartonkeja, jotka olivat pinkkejä ja sydämmen
muotoisia. Niissä luki: "HALAUS!!" Se oli ihan sööttiä. Siinä kohti piti aina halata kaveriaan. Hauskaa. :)
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #65 : Lokakuu 04, 2009, 21:34:17 »
Ystävänpäivä ei ole minulle kovinkaan suuri juhlanaihe. Perheen kanssa sitä ei mitenkään juhlisteta, ei varmaan edes muistettaisi jollei katsottaisi almanakkaa :) Kavereille sitä tulee toivoteltua hyviä ystävänpäiviä, mutta siihen se sitten yleensä jääkin - kortit ja lahjat, eivät kuulu minun ystävänpäivääni.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #66 : Helmikuu 17, 2010, 22:41:52 »
Lainaus
Suomihan taitaa olla ainut maa, jossa tämä Valentinen päivä on rais- pilattu täysin nimittämällä se ystävänpäiväksi.

Olimme ystävieni kanssa katsomassa ystävänpäivä-elokuvaa, niin siinä ainakin ruotsinkielisissä teksteissä valentine's day oli käännetty vänsdag, tai jotain, eli ystävänpäivä.

Mielestäni sitäpaitsi on kivempaa, että voi viettää aikaa ystävien kanssa, eikä tarvitse jotain deittiä löytää. Ystävien kanssa käydään jossain leffassa aina ystävänpäivänä, tai jossain muualla.. Tänäkin vuonna leffassa oltiin vasta 16 päivä,mutta mitäs siitä..:D   Tekstarit lähetetään ja jos nähdään niin toivotetaan hyvät ystävänpäivät ja halataan. Ystäville voi muulloinkin kertoa, kuinka rakkaita he ovat..:)
Tahdonvoimaa!

Poissa Veelan silmä

 • Outous
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hulluin ystävä, joka sinulla on koskaan ollut.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #67 : Helmikuu 02, 2016, 16:08:18 »
Tajusin vähän myöhässä, että nythän on jo helmikuu. Helmiikuu joka tapauksessa tietää ystävänpäivää noin kahden viikon kuluttua.
Mitä ajattelet ystävänpäivästä? Onko se vain päivä muiden joukossa vai aivan jotain erityistä? Mitä olet suunnitellut tälle tärkeälle päivälle? Vietätkö sen ystäviesi kanssa kaupungilla vai kenties kullan kanssa sohvan pohjalla? Jakeletko kortteja? Millaisia?
Ja tiettyhän on myös niitä, jotka kyseisenä sunnuntaina vaan syövät pizzaa ja räkivät kattoon. Mitä itse teet?
Mitä ikinä teetkään elämälläsi, elä se täysillä!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #68 : Helmikuu 02, 2016, 16:21:49 »
Mie en voi sietää ystävänpäivää. Ihan kauhea juhla, korostaa vaan sitä kuinka yksin joku ihminen voi olla. Alaasteella ystävänpäivä kertoi sinulle tasan tarkkaan missä olet koulun hierarkiassa. Toiset sai kortin joka ikiseltä ihmiseltä koulussa, toiset sai pakollisen kortin samalla luokalla olevilta parilta tyypiltä joiden vanhemmat oli käskeny kirjottaa kortteja. Arvatkaa kunpaan kastiin kuuluin? Yläasteella vähän sama meiniki, mutta kuviin tuli myös juhlia tai muuta semmoista, johon sinua ei tietenkään kutsuttu.

Nykyään se on sekoitus suomalaista ystävänpäivää ja amerikkalaista Valentine's Day:ta... joka tapauksessa se kertoo muille että olet friikki, koska sinulla ei ole ystäviä tai kumppania jonka kanssa viettää aikaa.

Katkera, minäkö, enkai sentään...

/Sivuhuomautus: ystäviä mulla onneksi on nykyään, mutta sen verran jäänyt paha maku suuhun ko. juhlasta, että enpä välitä siitä edelleenkään.
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Kaistapää

 • Pöllölän siivooja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Frettein kanssa matkaan jo käyn
 • Pottermore: AurorBat15224
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #69 : Helmikuu 04, 2016, 07:12:55 »
Mulle ystävänpäivä on aina merkinny paljon, koska mun synttärit on sillon :3 Mä aina pienempänä rakentelin kaiken maailman kortteja, mutta nyt se on kyllä laantunut. Edelleen odotan ystävänpäivää kovasti, ihan vaan synttäreiden takia XD

Eipä mulla muuta,
Kaistapää
Kaistapää ei tunnistaisi vitsiä vaikka se tanssisi hänen edessään ilkosillaan ja Dobbyn pannumyssy päässään.

"Minäkin tykkäsin kokouksista", Luna sanoi seesteisesti.
"Ihan kuin olisi ollut ystäviä."

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #70 : Helmikuu 14, 2017, 11:52:56 »
Tänään se on, ystävänpäivä nimittäin! Itse en tosiaan niin ole tämän päivän ystävä, mikä näkyy esimerkiksi yhtymäkohtana seuraaviin lainauksiin:

Ystävänpäivä on jotenkin niin amerikkalaista touhua. Yksi tapa saada ihmisiä ostamaan punaista krääsää.

Joopa. Monessa paikassa tuntuu olevan "muista ystävääsi/rakastasi ihanin lahjoin". Paljon punaisia/pinkkejä sydämiä, sydänleivonnaisia, sydänkortteja, sydänilmapalloja, sydämenmuotoisia suklaarasioita.... Onneksi sentään ei olla ainakaan vielä ihan tuossa amerikan meiningissä - joistain amerikkalaisista TV-sarjoista on saanut käsityksen, että jos esimerkiksi poikaystävä unohtaa ostaa tyttöystävälleen ystävänpäivälahjan, on se maailmanloppu ja ero lähellä.

Nykyään se on sekoitus suomalaista ystävänpäivää ja amerikkalaista Valentine's Day:ta... joka tapauksessa se kertoo muille että olet friikki, koska sinulla ei ole ystäviä tai kumppania jonka kanssa viettää aikaa.

Suomalainen kulttuuri tosiaan saa paljon vaikutteita tuolta ison rapakon takaa. Tässä eräät seurustelevat ystävättäreni ovat kertoneet, etteivät he missään nimessä halua kukkia ystävänpäivänä, vaan haluaisivat ihan normaalin päivän ehkä pienellä "paremmalla" tvistillä (ehkä niskahieronnan, aterian johon on panostettu hieman enemmän tms.). Onneksi itse en ainakaan ole vielä näin ystävänpäivänä kokenut painostusta vaikkapa sinkkuudestani ystäviltäni, jokainen siis tavallaan.

Meillä ei ollut koskaan koulussa tuota hali-juttua, josta oli keskustelua tuolla aikaisemmin. Minustakin olisi ollut todella ahdistavaa mennä halailemaan (tai antaa toisten tulla halimaan) muita. En sitten tiedä, onko touhulla enemmän positiivisia vai negatiivisia vaikutuksia...

Ja näin loppuun, ystävänpäivää nyt sitten kaikille joka tapauksessa :D
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Leffajuho

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #71 : Helmikuu 14, 2018, 12:27:04 »
Hyvää ystävänpäivää