Kirjoittaja Aihe: Paras ja huonoin Potter -kirja?  (Luettu 68999 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #100 : Marraskuu 05, 2009, 15:59:09 »
Vastasin tänne vissiin jo, mutta kerron nyt tarkemmin parmuusjärjestyksen :)

Eli:
1. Kuoleman varjelukset: Tämän jo selostinkin, ihanan jänittävä ja tunelmallinen. Mahtava päätös sarjalle! Ehdottomasti paras, teki suuren vaikutuksen minuun, varsinkin jotkut kohdat.
2. Azkabanin vanki: Mukavan keveä viimeisiin verratuna, muttei liikaa niinkuin kaksi edeltäjäänsä. Tästä olen vaan aina tykännyt. Sopivaa vaihtelua juonessa.
3. Puoliverinen prinssi: Jännä ja tunelmaltaa vähän synkeä. Voldemort ja hirnyrkki pälätyksen lisäksi kirjaan on saatu myös henkilöitten suhde juttua, esim Harry ja Ginny. Ja Hermionen, Ronin ja Lavenderin "kolmiodraama" on myös hyvä.
4. Salaisuuksien kammio: Hauska, ärsyttää välillä hahmojen lapsekuus.
5. Viisastenkivi: No aika sama juttu kuin äskeisessä.
6. Liekehtivä pikari: Kivahan tämäkin on, ei huono suinkaa, muut vaan on parempia.
7. Feeniksin kilta: Huoh, tylsyyttävä kirja kaikkiaan, Harry on kokoajan että vali, vali.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #101 : Marraskuu 13, 2009, 16:27:11 »
Aluksi parhaimpana pidin Feeniksin kiltaa, sen pituuden ja tarinassa vallinneen erilaisen tunnelman vuoksi. Ja tietysti myös Tonks oli osana. Mutta nykyään suosikkini on Azkabanin vanki. Se vain jotenkin tuo eniten mieleen muistoja itsestäni, ja siitä kuinka innoissani olin tuossa kirjassa ilmestyneistä ankeuttajista, suojeliuksista, Sirius Mustasta ja Remus Lupinista, sekä tietysti uudesta linkistä Severuksen menneisyyteen. Ensimmäinen merkki, ettei Kalkaros olekaan niin haavoittumaton kuin miltä näyttää.

Muita suosikkejani ovat Puoliverinen Prinssi, Kuoleman varjelukset ja Viisasten kivi. VK:ssa kaikki on niin uutta ja sitä kirjaa on hauska lukea, kun kaikki ovat siinä niin nuoria. PP:ssä taas paljastuu Severuksesta lisää puolia, ja kirja on mielestäni synkin koko sarjassa. Se myös antaa lisäväriä muille hahmoille kuin vain Harryyn, ja myös Tylypahkan pieni seuraelämä alkaa valottua paremmin. KV taas vain on loistava lopetus koko kirjasarjalle ja kaikin puolin se on aivan loistava kirja.

Tylsin kirja on ehdottomasti Salaisuuksien kammio. Vaikka siinä tuleekin ensimmäisiä välähdyksiä Voldemortin menneisyyteen, niin tarinassa ei tunnu tapahtuvan mitään. Hermione kangistetaan, joten Ron ja Harry tekevät melkeinpä vain typeryyksiä. Hämähäkit ovat pelottavia verenhimoisia petoja. Ei kiva. Vaikka kyllä liikutuinkin lopussa, kun Dobby puolustaa Harrya.. Silti pidän Salaisuuksien kammiota tylsimpänä, sillä sen tarinaa ei jostain tarkasta syystä vain jaksa lukea niin montaa kertaa kuin muita kirjoja.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Lauren

 • Vuotislainen
 • Well hello there!
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #102 : Helmikuu 21, 2010, 16:55:28 »
1. Kuoleman varjelukset. Kirja ja koko juoni ylipäätänsä oli vaihteleva ja monipuolinen. Oli mukavaa lukea Tylypahkan ulkopuolisista tapahtumista, esim. Godrikin notko ja Malfoyn kartano olivat kiinnostavia.
2. Azkabanin vanki. Tämä kirja on mielestäni toiseksi paras, koska juoni ei pyöri Voldemortin ympärillä, toisin kuin kaksi ensimmäistä ja se toi mukavaa vaihtelua. Kirja teki paremmin tutuksi myös Harryn vanhemmat ja näiden ystävät omilta kouluvuosiltaan ja sekin on siis yksi syy, miksi kirjasta pidän.
3. Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta. Näiden kahden väliltä en osaa päättää. Liekehtivästä pikarista pidän, koska mukaan juoneen tulee niin paljon uusia asioita, kuten muut taikakoulut ja lisäksi Voldemort kuolonsyöjineen tekee paluun. Feeniksin killasta pidän, koska siinä kirjassa alkaa taistelu Voldemortia vastaan ja se tuo mukanaan juoneen paljon uutta (paljon uusia henkilöitä, taikaministeriö tulee paremmin tutuksi + myös Harryn vanhempien menneisyydestä taas lisää tietoa)
4. Puoliverinen prinssi. Tämä kirjakin on ihan kiva, tosin vain tavallaan välivaihe, joka pohjustaa tulevia tapahtumia. Kiinnostavinta olivat muistot Voldemortista.
5. Salaisuuksien kammio ja Viisasten kivi. Nämähän olivat ensimmäiset kirjat ja kun muita kirjoja ei ollut, luin näitä pienenä varmaan vähän liikaa ja lisäksi katsoin elokuvatkin läpi aivan liian monta kertaa ja nyt olen hieman kyllästynyt näiden kirjojen lukemiseen.
Singing In The Rain Shower

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #103 : Huhtikuu 10, 2010, 14:06:50 »
Suosikit kirjoista ovat Azkabanin vanki, Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset.
Tykkäsin Azkabanin vangista, kun siinä tuli paljon uutta tietoa Harryn vanhemmista ja oikeastaan kaikesta, ja tietysti, kun Sirius tuli mukaan. Feeniksin kilta on varmasti hauskin Pottereista, kun Pimento on kuvioissa. Loppu on surullinen, kun Sirius kuolee. Kuoleman varjelukset on loppuhuipennus, paljon paljon lisää tietoa kaikesta, jännä ja mielenkiintoista, kun Harry, Ron ja Hermione pakoilevat kuolonsyöjiä ja muuta.
Puoliverinen prinssi on ehkä tylsin (jos mitään Potteria yleensä voi sanoa tylsäksi), koska Dumbledore on aika suuressa roolissa, ja mie en tykkää Dumbledoresta hahmona, ja Dumbledoren kuolemakin oli jostain syystä ärsyttävä. Muuta perustetta ei oikeastaan ole, koska tykkään jokaisesta kirjasta niin paljon.
Paremmuusjärjestykseen ei oikein voi laittaa, jokaisessa kirjassa tulee jotain uutta, enemmän tai vähemmän. Salaisuuksien kammio ja Liekehtivä pikari eivät jää lähes yhtään kolmen suosikiksi mainitsemani kirjan jälkeen. Viisasten kivi voi jo nyt tuntua vähän pliisulta, kun se on ensimmäinen kirja.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #104 : Kesäkuu 18, 2010, 22:49:17 »
Paras kirja on mielestäni Azkabanin vanki, rakastan Siriusta ja Harrya ja AV:ssä tapahtuu niin paljon. Huonoin kirja taas on mielestäni Salaisuuksien Kammio (onkohan sillä että vihaan hämähäkkejä, jotain tekemistä asian kanssa?), sillä kuten jo suluissa mainitsin minä Ronin tapaan inhoan hämähäkkejä, ja Salaisuuksien Kammiossa on muutenkin jotain josta en pidä.
 Puoliverinen Prinssi on mielestäni myöskin yksi parhaimpia Potter kirjoja. Sen takia koska siinä ei pohdita niin paljon velhomaailmaa koskevia asioita vaan enemminkin rakkaussuhteita. Feeniksin Kilta ei ole niin hyvä kun silloin kun luin sen ensimmäisen kerran. Sen hohto on jotekin poistunut sydämmestäni.
 Liekehtivässä Pikarissa joulutassiaiset saivat pisteitä. Vielä se että Harry olisi mennyt Ginnyn ja Ron Hermionen kanssa olisi piste i:n päälle. Liekehtivässä Pikarissa tapahtui paljon ja se oli hienoa. Liekehtivä Pikarikin on hyvä kirja.
 Viisasten Kivi. Nooh... Nykyään se tuntuu minusta aika lapselliselta ja melko lyhyeltä (sehän taitaa olla Potter-sarjan lyhyin kirja vai mitä?), mutta kun luin sen aluksi ihastuin juuri siihen ja se oli pitkään yksi lemppareistani.
 Kuoleman Varjelukset, taisipa taas tänään ottaa KV:n ikään kuin huomaamatta kouraani ja lukea ;). Tosi hyvä kirja, vaikka niin monen tutun hahmon kuolema surettikin.
 Kaiken kaikkiaan Potterit ovat kaikki tosi ihania kirjoja, joista ei voi sanoa mitään pahaa, ellei ole lukenut. :)
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Sami

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #105 : Kesäkuu 19, 2010, 00:03:20 »
Parasta kirjaa on aika vaikea nimetä, sillä pidän kaikista kirjoista, mutta jos on aivan pakko valita joku, niin ehkä Liekehtivä pikari. Siinä ei ole mitään, mistä en pitäisi. Pidän ihan kaikesta: kolmivelhoturnajaisista, joulutanssiaisista, Voldemortin noususta... Myös huonoin kirja on vaikea valita, mutta ehkä Salaisuuksien kammio. En oikein osaa selittää asiaa, musta jostakin syystä en ole ikinä pitänyt siitä yhtä paljon kuin muista kirjoista.

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #106 : Kesäkuu 19, 2010, 00:12:57 »
Kyllä se Feeniksin kilta on paras. Siinä on vain sitä jotain, pidän oikeastaan kaikesta siinä kirjassa. Pituudeltaan yli tuhatsivuinen, joka on hyvä, koska näin tapahtumia on mahtunut mukaan enemmän ja niistä on saatu kerrottua enemmän. Kuoleman varjelukset tulee hyvänä kakkosena, mutta Feeniksin kiltaa ei peittoa kukaan. Ikävä kyllä vastapainoksi parhaan kirjan elokuvaversio on kaikista Potter-leffoista huonoin.

Huonointa kirjaa onkin sitten vaikeampaa valita. Tavallaan pidän kaikista jollain tavalla. Viisasten kivessä ja Azkabanin vangissa on se jokin niin loistava tunnelma koko ajan yllä, ettei se mitenkään voi olla kumpikaan näistä. Siksi ehkä sanoisin, että Salaisuuksien kammio on kirjana huonoin (muttei missään nimessä huono sekään!) mutta puolestaan elokuvana se on erinomainen, kuuluu elokuvien kolmen kärkeen.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #107 : Toukokuu 11, 2011, 19:51:45 »
Paras on kyllä edelleen Azkabanin Vanki. Sen takia, koska se oli vähän erilainen, kuin muut. Huonoin taas oli Salaisuuksien kammio. En osaa selittää, en vain tykännyt.
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #108 : Toukokuu 12, 2011, 14:14:48 »
Paras kirja näistä seitsemästä on ehdottomasti Azkabanin vanki. Se on jotenkin vaan niin hyvä, eikä tässä kirjassa ole niinkään taistelua Voldemortin/kuolonsyöjien tms. kanssa, mikä on jotenkin mukavaa. En osaa selittää, Sirius ja Remus ovat vaan niin ihania. <3 Loppu varsinkin oli ihan mahtava, se kohtaus Rääkyvässä röttelössä. Oli koko kirjan kuvitellut, että Sirius Musta on "paha", mutta lopussa hän osoittautuukin hyväksi ja ihan parhaaksi hahmoksi. Tykkään jotenkin kirjasta, ehdottomasti siis kolmonen on paras.
Myös Kuoleman varjeluksista tykkään paljon, ihana juoni ja näin. Mahtava loppuhuipennus sarjalle :)
Kolmosena varmaan tulee Feeniksin kilta - vaikka Sirius kuoleekin. Ihanan paksu ja tykkään nelosessa ja tässä siitä, että Sirius on mukana.
Huonointa kirjaa on kyllä todella vaikea sanoa, mutta eiköhän se ole Salaisuuksien kammio. Jotenkin (mun mielestä) hieman tylsempi kuin muut, en osaa perustella.
Juu, olen huono perustelemaan, joten älkää suuttuko tästä :DD

Poissa Peace

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • World need Peace I think please, <3
  • Always Selena
 • Pottermore: WildSnitch75
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #109 : Toukokuu 16, 2011, 19:12:49 »
Hmm.. Aika vaikeeta, mutta Huono Potter-kirjaa minun mielestäni ei ole, mutta Paras kirja on ehdottomasti Feeniksin Kilta,ku siellä on Pimento jota ylivihaan x) Ja sitäpaitsi FK on pitkin niistä Potter kirjoista ja jännittävääkin on tapahtunut. :)
Aurinkolennikki,sitruunakeksi
muutu tyhmä rotta keltaiseksi


-Ron Weasley VK ♥

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #110 : Toukokuu 22, 2011, 20:11:34 »
Azkabanin vanki on ehkä paras. Pidän sen tunnelmasta. Siinä on vain kaikki jotenkin kohdallaan, ei liian pitkä kirja, hyvä juoni (on kyllä muissakin), Lupin ja Sirius, suojeliukset, ankeuttajat, Hiinokka. Kaikki toimii.

Toinen suosikkini on Kuoleman varjelukset. Alku vähän tylsähkö, mutta kuitenkin tunnelmallinen. Ja loppu kuittaa kaiken alkupään hitauden. Ne kaaaikki hyvät kohdat, hahmojen kuolemat, Ronin ja Mionen ensisuudelma, Neville tappaa Naginin, se King's cross -kohtaus ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tuo Prince's tale.

Tylsimmät on Salaisuuksien kammio ja Liekehtivä pikari. Jotenkin vain ahdistava ja kuitenkin pitkäveteinen tunnelma molemmissa, en nyt osaa selittää paremmin.

Lucresia

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #111 : Toukokuu 27, 2011, 12:31:27 »
Minusta paras potter- kirja oli feeniksin kilta. Siinä tapahtuu paljon ja se on aikas paksu:DD Lisäksi elokuva oli todellinen mestariteos.
Huonoin oli ehkä salaisuuksien kammio. Se oli jotenkin tylsä. Ei ihan heti luulisi että pieni Harry tappaa basiliskin miekalla. Niin käy jossain muissa toimintaelokuvissa. Pidän pottereista koska siinä ei ole mitään jättiläis liskoja tai mitään avaruusolentoja joita lapset mestaavat. Paitsi tämä.  salaisuuksien kammio oli liian tyypillinen elokuvana ja kirjana: Poika tappaa jättikäärmeen and everyone are happy happy. Jättiliskot on nähty ja tehty. Tylsää. Idea olisi ollut kauan sitten loistokas mutta nykyään tuollainen ei tee kauppoja. Nostan kuitenkin hattua salaisuuksien kammiolle lentävästä angliasta, jättihämähäkistä, ja ensimmäisestä hirnyrkistä. Eikä toki unohdeta kalkarosta, joka näytti Lockhartille mistä miehet on tehty:DD

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #112 : Toukokuu 27, 2011, 14:12:26 »
Aluksi parhaimpana pidin Feeniksin kiltaa, sen pituuden ja tarinassa vallinneen erilaisen tunnelman vuoksi. Ja tietysti myös Tonks oli osana. Mutta nykyään suosikkini on Azkabanin vanki. Se vain jotenkin tuo eniten mieleen muistoja itsestäni, ja siitä kuinka innoissani olin tuossa kirjassa ilmestyneistä ankeuttajista, suojeliuksista, Sirius Mustasta ja Remus Lupinista, sekä tietysti uudesta linkistä Severuksen menneisyyteen. Ensimmäinen merkki, ettei Kalkaros olekaan niin haavoittumaton kuin miltä näyttää.

Muita suosikkejani ovat Puoliverinen Prinssi, Kuoleman varjelukset ja Viisasten kivi. VK:ssa kaikki on niin uutta ja sitä kirjaa on hauska lukea, kun kaikki ovat siinä niin nuoria. PP:ssä taas paljastuu Severuksesta lisää puolia, ja kirja on mielestäni synkin koko sarjassa. Se myös antaa lisäväriä muille hahmoille kuin vain Harryyn, ja myös Tylypahkan pieni seuraelämä alkaa valottua paremmin. KV taas vain on loistava lopetus koko kirjasarjalle ja kaikin puolin se on aivan loistava kirja.

Tylsin kirja on ehdottomasti Salaisuuksien kammio. Vaikka siinä tuleekin ensimmäisiä välähdyksiä Voldemortin menneisyyteen, niin tarinassa ei tunnu tapahtuvan mitään. Hermione kangistetaan, joten Ron ja Harry tekevät melkeinpä vain typeryyksiä. Hämähäkit ovat pelottavia verenhimoisia petoja. Ei kiva. Vaikka kyllä liikutuinkin lopussa, kun Dobby puolustaa Harrya.. Silti pidän Salaisuuksien kammiota tylsimpänä, sillä sen tarinaa ei jostain tarkasta syystä vain jaksa lukea niin montaa kertaa kuin muita kirjoja.

Voiluoja, ihan täydellisesti miun mielipiteeni o.o ainoa ero on se, että muihin suosikkeihini kuuluu KV ennen PP:tä XD

~nya
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa Elsa

 • Tittelintuure
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #113 : Toukokuu 27, 2011, 18:59:03 »
Harry Potter ja viisastenkivi oli musta huonoin koska,siinä ei tapahtunu kauheesti mitään jännää.Mutta Harry Ptter ja kuolemanvarjelukset oli ihan paras!Mutta harmi kun Doppy kuolee )

//Huhutar poisti tyhjän spoilerin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2011, 21:00:09 kirjoittanut Huhutar »

Poissa neiti moitteeton

 • Hanki kevätauringonpaiste!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lukisin, jos kirja ei olisi lukutoukan limassa!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #114 : Toukokuu 28, 2011, 09:02:39 »

Paras Potter kirja on mielestäni ehdottomasti Feeniksin kilta. Siinä on vaihtelua ja loppu on ihana. Toinen on sitten mielestäni Atskabanin vanki. Kun ensin jotain pelkää, ja sitten siihen rakastuu ja siitä tulee jotain isän tapaista. Ihanaa!!!

Huonoin on sitten vaikeampi valita.Salaisuuksien kammio on kyllä turhanpäiväinen kirja. Ehkä sen sitten voisi jättää välistä kun lukee.

janizki

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #115 : Kesäkuu 08, 2011, 11:20:49 »
Aivan ehdottomasti nyt on pakko sanoa että Feeniksin kilta oli kaikista huonoin, se Harryn angstaus meni turhan pitkälle, vaikka olikin silti ihan hirmu tylsää luettavaa,aikamoinen yhtälö. Myös Pimento-osiot oli ihan syvältä, turhanpäiväinen koko hahmo.

Paras on ehdottomasti Puoliverinen prinssi, siinä tulee niin paljon asiaa ja paljon paremmin kirjoitettu ku mikään muu :)

Poissa kotelo

 • omeletin kutoja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #116 : Kesäkuu 08, 2011, 12:10:49 »

Paras potter kirja on ehdottomasti kuoleman varjellukset, koska se ei ole hetkeäkään tylsä vaikka surullinen onkin joissain kohti (esim. dobbyn kuolema). heti kirjan alussa alkaa tapahtua ja ei tuo tapahtuma kulku pysändykkään missään vaiheessa! ja se on myös mahtava tapa lopettaa kirjasarja (:
pidän myös puoliverisestä prinssistä sillä siinä on myös mukana harryn ja ginnyn suhde juttuja joista pidän<3

mielestäni huonoin on feeniksin kilta. se on aivan liian pitkä ja harryn valitus kohtia on aivan liikaa. niitä vain ei yksin kertaisesti jaksa. puolessa välissä kirjaa tuli semmonen olo et emmä jaksa lukee tätä loppuun. luin sen kuitenkin paitsi että pidin kahden viikon tauon välissä.

Onni ei tule etsien vaan eläen...

Poissa Méaway

 • aivoton korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: IceNox21601
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #117 : Kesäkuu 14, 2011, 12:31:21 »
Paras Potter-kirja on mielestäni Kuoleman Varjelukset, koska se päättää kirjasarjan niin loistokkaasti ja upealla tavalla että ei voi kuin nostaa hattua Rowille. Jossain vaiheessa tasapainottelin Azkabanin vangin ja Kuoleman varjelusten välillä, mutta vaikka AV onkin todella onnistunut, nousee KV kärkeen <3
   
Minusta mikään Pottereista ei ole ihan huono, sillä kaikkia kirjoja tarvitaan täydentämään tarinaa. Mutta kun pitää valita, niin kai se on se Salaisuuksien kammio. Siltä odotti paljon kun olin lukenut pienenä Viisasten Kiven, ja silloin se tuntuikin tosi hyvältä kirjalta. Mutta nyt siihen on jotenkin tympääntynyt, ja aina kun alotan lukemaan sarjaa alusta, vihaan sitä kun olen lopettanut Viisasten Kiven ja täytyy aloittaa Salaisuuksien kammio 0__o Feeniksin kiltakin on tosi angst ja vali vali.
" Take this sinking boat and point it home, we've still got time."-

winddy -> Méaway

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #118 : Kesäkuu 17, 2011, 01:34:21 »
Elikkä Potterit paremmuus järjestykseen parhaimmasta huonoimpaan :DD

1. Feeniksin kilta: Ah, niin ihanan pitkä kirja, täynnä paljon tapahtumia x) etenkin pidän siitä, kun kouluun keskitytään niin paljon :D Pimennon akka käy hermoille, mutta olisihan se vähän tyhmää ollut, jos kaikissa kirjoissa PVS-opettaja olisi ollut sellainen, joka osaa hommansa (okei, PP:ssä kyllä kyseisenä opettaja on Sev ja VK:ssa Orave, mutta... xD) Potan angstisuus kyllä käy päähän -____-' siis alun tietenkin ymmärtäisi, mutta sitten alkaa vielä Tylypahkassa valittamaan Hermionelle ja Ronille, niin se menee jo vähän..
 
2. Azkabanin vanki: Remus yksi lempihahmoistani ja hän tulee eniten esille tässä kirjassa x) tässä kirjassa on myös aika leppoista menoa :D ja sitten kun Remus kertoilee taas omista kouluajoistaa, niin kovana kelmifanina toki pidän siitä (:

3. Puoliverinen prinssi: Vannoutunut H/D-faniuteni takia tämä on mahtava kirja :D lisäksi pidän ajatuseula -kohdista sekä siitä, kun Harry ja Dumbledore tutustuvat Valedron historiaan :DD lisäksi Kuhnun tunnit ovat

4. Liekehtivä pikari: Joulutanssiaiset ja S.Y.L.K.Y <3 sekä tietenkin aivan ensimmäinen kappale, olen aina pitänyt siitä hurjasti :D tässä meni aika tiukalle, että kumpi tulee ensin LP vai KV, mutta päädyin kuitenkin LP:hen.

5. Kuoleman varjelukset: Poissa Tylypahkasta, tavallaan orpoa, mutta kiintoisaa, kun Dumbledoresta ja Severuksesta tulee selville asioita :D useiden kuolemien takia ja (etenkin) sarjan päätöskirjan vuoksi vasta 5. sija :D

6. Salaisuuksien kammio: Olen alkanut pitämään tästä kirjasta yhä enemmän ja enemmän :D Etenkin Lockhart on ihanan älyttömän ärsyttävä xD lisäksi Kotikoloon päästä käymään <3

7. Viisasten kivi: Joo, siis, en nyt ole edelleenkään varma, tuliko tämä oikein tää järjestys xDD kun tavallaan VK on aivan ihana, kun Harry-raukka pääsee pois Dursleylta ja koko juttu lähtee käyntiin :D toisaalta taas päästään melkeinpä kirjan puoleen väliin ennen kuin edes aletaan käymään tunneilla, joten.. xD
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Chokola

 • inkivesiliskoinvaasio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #119 : Kesäkuu 17, 2011, 11:04:10 »
Mun lemppareiksi on noussut nuo Azkabanin vanki, Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset. FK ja KV varmaan sen takia, että ne on niin mukavan pitkii kirjoja. Mulle jotenkin pitkien kirjojen lukeminen on helppoa. Azkabanin vanki varmaan sen takia, että että - ei emmä vaan yhtään tiiä. Oon vaan tykästyny siihen. Mutta mä en jostain kumman syystä hirveesti pidä SK:sta enkä LP:stä. Ja sitten Viisasten kivi on ihan siedettävä kirja. :>
xoxo, gossip girl

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #120 : Kesäkuu 17, 2011, 16:05:48 »
Mielenkiintoinen aihe:)

Huonoin kirja on ehkä Salaisuuksien kammio.
En todellakaan pitänyt tästä kirjasta koska jättielukat ja liskot on niin nähty ja tehty juttu.
Elokuvia ja kirjoja joiden aiheena on jokin jättilisko tai eläin, on miljoonittain. (Esim. Kingkong, Anakonda, Godzilla, Jurassic Park, jne.)
Olen aina ollut hulluna Pottereihin, koska kirjat ovat jotain sellaista, mitä ei olla vielä nähty. En ainakaan muista kuulleeni hirnyrkeistä aiemmin. Joten Salaisuuksien kammio oli pettymys koska siinä esiintyi nämä ikivanhat tappaja jättielukat. Muuten kirja oli hyvä, mutta basiliski ja hämähäk pilasivat tämän kirjan.

Paras kirja on ehdottomasti Azkabanin vanki.
Rakastan ihmissusia ja Remuksen vuoksi tämä kirja oli aivan mahtava! Sen lisäksi, kirja oli kirjoitettu loistavasti. Juoni oli loistava. Uudet henkilöt kuten Sirius, olivat mahtavia:) Tästä kirjasta minulla ei ole mitään pahaa sanomista. Vain pelkkää hyvää. Kirja olisi voinut olla vähän paksumpi. Mutta Rowling oli saanut tarinan hienosti kirjoitettua noinkin ohueeseen opukseen:) Nostan hattua tälle kirjalle. Elokuvakin oli todella mainio:)


Sitten sanoisin muutaman sanasen näistä muista kirjoista.


Liekehtivä Pikari oli todella ihana kirja. Pidin siitä suunnattomasti, mutta siinä oli jotain joka tökki. Jokin siinä ei ollut niin hienoa kuin Azkabanin vangissa.
Mutta tämä kirja oli paksuudeltaan eri luokkaa kuin edeltäjänsä. Liekehtivässä pikarissa oli jo vähän työtä lukea se. Parissa päivässä sekin tosin luettiin, mutta olin tyytyväinen sivujen märään:) Elokuvakin oli todella hyvä.


Feeniksin kilta. Tämä oli todella mahtava kirja:) Rakastin kirjan tapahtumia ja sitä että siinä oli lukemista viikoksi. Kirja oli paksuin, mutta tuntui kuin sen olisi lukenut hujauksessa. Kirjassa tapahtui lähes koko ajan, ja se sai kirjan niin koukuttavaksi. Sekä Pimento. Harry oli ahdistunut ja vihainen Pimennolle, että Harryn viha tarttui minuun, ja se sai minut uppoutumaan kirjaan täydellisesti. Se kirja vei mennessään. Muiden kirjojen kanssa tätä ei tapahtunut. Mutta tässä kirjassa oli sitä jotain, mikä teki siitä niin mahtavan:) Elokuva oli todella ihana. Rakastin sitä musiikkia mikä soi kun Pimento tarkasteli opettajia :D

Puoliverinen Prinssi. Tämä kirja on vielä työn alla^^'
Mutta olen pitänyt siitä tähän mennessä todella paljon. Alku oli mielenkiintoinen, ja siitä tapahtumat vain muuttuivat yhä vain mielenkiintoisemmiksi. Odotan innolla että pääsen kirjan loppuun, sillä tämä kirja on mielestäni lähes yhtä hyvä kuin Azkabanin vanki.
En tosin pitänyt elokuvasta niin paljon kuin kirjasta. Koska siinä ei näytetty PVS tunteja.


Sitten kuoleman varjellukset. Kirja oli todella hyvä. Sopiva paksuudeltaan ja laadultaan. Mutta siinä oli jotain mistä en vain pitänyt. Tapahtumat etenivät hitaasti, ja se sai kyllä haukottelemaan. Ehdottomasti nostan hattua kirjan luovuudelle. Siinä oli asioita mitä muissa kirjoissa ei olla nähty. Kuten Irvetan vartija lohikäärme, Malfoyden kartano, Harryn kotipaikka, Tonksien koti, sekä tietenkin Tylypahka taistelun aikana.
Monta kertaa tuli tippa linssiin kun henkilöitä kuoli. Kuten Kalkaros ja Fred.
Kirjan paras kohta oli Severuksen muistot. Nautin joka lauseesta ja luin ne varmaan neljään kertaan ennen kuin jatkoin lukemista eteenpäin. Elokuva (osa1) oli hyvä, ja odotan korkein vaatimuksen seuraavaakin elokuvaa.

Siinä oli mielipiteeni kirjoista. Toivottavasti oli tarpeeksi perusteellinen kirjojen suhteen. Parhaani yritin, toivottavasti kelpasi :)

Poissa Koala

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #121 : Heinäkuu 15, 2011, 14:58:51 »
Potter-kirjat hyvyys järjestyksessä. Parhaimmasta huonoimpaan.

1. Feeniksin kilta

On niin vaikeinta päättää mikä kirjoista olisi paras. Mutta Feeniksin kilta on mun lemppari. Siinä tulee uusia hahmoja, esim. Luna, Tonks ja Kingsley ja FK:ssa on myös Albuksen Kaarti, Kalmanahan aukio 12 ja Feeniksin kilta. Kirja oli ihanan pitkä, muttei silti tylsä vaan siinä tapahtui paljon kaikkea.

2. Kuoleman varjelukset

Kirjassa tapahtui tosi paljon kaikkea, eikä Harry ollut Tylypahkassa, mikä erottaa kirjan muista. Hirnyrkkien metsästys oli kivaa luettavaa, ja muutenkin tykkäsin tosi paljon :)

3. Azkabanin vanki

Tää kirja oli kans tosi kiva. Tykkään kirjoista, joissa tulee uusia tyyppejä ja uusia juttuja, ja täällä tuli Remus ja Sirius! Juoni oli loistava. Muita uusia juttuja oli Tylyaho ja Kelmien kartta.

4. Liekehtivä pikari

Huispauskisat ja Kolmivelho turnajaiset! Mahtava kirja! Heti ekan kerran jälkeen ajattelin, että tää on pakko lukea uudestaan. Tykkäsin vale Vauhkomielestä, vaikkei se siis ollutkaan aito. Juoni oli kanssa loistava ja tässä Pimeän Lordi nousee, mikä oli kans jännää luettavaa.

5. Viisasten kivi

Tää kirja oli ei-niin-hyvä, mutta silti ihan loistava! (Kai te tajuutte?) Ja tässä tuli eniten niitä uusia juttuja. Menin vähän sekaisin, kun luin ensimmäistä kertaa sitä lukua, kun Oliver Wood esitteli Harrylle huispausta. Juoni oli joka tapauksessa tosi hyvä (En olisi ikinä arvannut, mikä Oraven takaraivossa oli).

6. Salaisuuksien kammio

Jokaisessa kirjassa juonet olivat hyviä, ja niin myös tässä. En tykänny Lokhartista yhtään, mutta Dobby tuli ensimmäistä kertaa mukaan ja se oli hyvä juttu. Basiliski-idea oli myös loistava. Muuten kirja ei ollut niin hyvä. (Ei Tylyahoa, eikä muita "uusia juttuja".)

7. Puoliverinen prinssi

Viimeisenä tulee kutonen. Odotin kirjalta paljon enemmän. Muistan kun luin kirjaa ensimmäistä kertaa, en jaksanut lukea Dumbledoren oppitunteja, vaikka olinkin utelias tietämään. Hyvä juttu oli Weasleyn Welhowitsit-kaupassa vieraileminen. :D

Mikään kirja ei ollut mielestäni huono, enkä kyllästy näihin vaikka lukisin miljoona kertaa.

~Koa

Poissa Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #122 : Heinäkuu 15, 2011, 15:34:05 »
1. Feeniksin kilta
Ei mahda mitään, tämä on yksinkertaisesti paras. Pituutta löytyy, paljon, paljon hauskoja kohtia ja jostain syystä kirjassa on koko ajan sellainen hieno tunnelma, joka tekee sen lukemisesta maagisempaa kuin muiden kirjojen. Huispaus-kohdat on ihan loistavia (mm. kun Ronista tulee Rohkelikon joukkueen pitäjä ja Harry & George hakkaavat Malfoyn ottelun jälkeen), samoin Albuksen kaarti. Myös Harryn ja Voldemortin välinen yhteys (aka näyt joissa Harry näkee Voldemortin mieleen) ovat mielenkiintoisia, tuosta Arthur Weasleyn kimppuun hyökkäämisestä tykkään erityisesti. Ja lopussa sitten tietysti loistava kamppailu ministeriössä, Siriuksen kuolema (;____;) ja totuus, jonka Dumbledore kertoo Harrylle - se että toisen on lopulta tehtävä toisesta loppu.

2. Kuoleman varjelukset
On tää kyllä aika kovasti FK'n kannoilla, ei paljoa eroa ole. Tässä tapahtuu ihan koko ajan jotain, tylsiä lukuja ei ole. Jo neljännessä luvussa päästään niin hyvin toiminnan makuun, että ensimmäisellä lukukerralla lukemisen lopettaminen oli mahdotonta. Ja tästä kirjasta löytyvät koko kirjasarjan mestarillisimmat luvut, muun muassa Bathildan salaisuus, Prinssin tarina, Taas metsä & King's Cross. Se loppu on vaín niin uskomaton. Ehkä yksi harvoista asioista, joka tässä kirjassa häiritsee, on pääkolmikon seikkailujen kaavamaisuus, joka ilmenee siten että jatkuvasti he menevät uusiin paikkoihin ja lähes joka kerta se päättyy täpärään pakoon. Ensin paetaan häistä, sen jälkeen ministeriöön ja todella, todella niukka pako. Sitten Harry ja Hermione menevät Godrickin notkoon, Voldemort tulee paikalle ja melkein saa kiinni, sitten Lovekivojen luo, täpärä pako, sitten jäävät kiinni ja viedään Malfoyn kartanoon, täpärä pako taas kerran ja lopuksi kun saavutaan Tylyahoon, täpärä pelastus jahtaavilta kuolonsyöjiltä. Mutta mestarillinen kirja joka tapauksessa.

3. Azkabanin vanki
Kelmit <2 Just ne on se syy, miks tästä tykkään niinkin paljon. Harry saa käsiinsä kelmien kartan ja sitten lopussa kerrotaan pitkästi Harryn isästä ja tämän parhaista ystävistään. Muutenkin tässä tarina etenee jotenkin sopivaa tahtia ja tämä on kaikista Potter-kirjoista ehkä se rauhallisin, joka on positiivista ettei jokainen kirja ole täynnä toimintaa. Lupinista ja sen oppitunneista tykkään paljon ja se ajankääntäjä lopussa oli ekalla lukukerralla piristävä yllätys, koska luulin aluks että Siriusta ei saatu pelastettua ja että tarina päättyis sen kannalta onnettomasti. Ja tämähän on kuin periaatteessa korvaus Salaisuuksien kammion Harry&Ron -seikkailuista, kun ajankääntäjäähän käyttävät vain Harry ja Hermione ja tällä kertaa Ron jää pois.

4. Puoliverinen prinssi
Pakko myöntää, että PP'n alku on paikoitellen aika pitkästyttävä. Vasta siinä kymmenennen, yhdennentoista luvun tienoilla alkaa homma taas sujua, jotenkin vain siinä alussa ei ole mitään säväyttävää. Loppua kohti sitten paranee huikeasti, hirnyrkit tulee kuvioihin, Harry yrittää selvittää mitä Malfoy värkkää tarvehuoneessa janiinedespäin. Ja Dumbledoren Tom Valedroa koskevat muistot on tosi mielenkiintoisia ja avaa paljon Voldemortin menneisyyttä. Ja tietysti loppu - Harry ja Dumbbis lähtevät hakemaan medaljonkia ja sitten kun Kalkaros tulee ja kedavrattaa Dumbbiksen ja ekalla kerralla toki luulin Kalkarosta pahikseksi tämän takia. Ja koskettavat hautajaiset tietty päättävät kirjan hyvin.

5. Salaisuuksien kammio
Monet sanovat että tässä on jotenkin ahdistava tunnelma. Olen samaa mieltä ja juuri siksi tykkään tästä. Tässä on sitä aitoa uhkan ja vaaran tuntua, kun kammion avaamisesta ilmoitetaan, porukkaa aletaan kangistamaan ja koko ajan pelätään vahvemmin että Tylypahka jouduttaisiin sulkemaan. Vaara ja pelko syvenevät koko ajan, kunnes lopulta Ginny siepataan itse kammioon ja on seikkailun vuoro. Ja basiliski oli loistava valinta kammion monsteriksi. Ja Dobby oli kans mukava lisä tähän.

6. Viisasten kivi
Tässä on sitä omanlaistaan tunnelmaa. Ensimmäinen kirja, joten tässä kerrotaan enemmän asioita kuin missään muussa kirjassa, vähän niin kuin tutustutaan Tylypahkaan ja velhomaailmaan tulevia kirjoja varten. Etenee sopivan rauhallisesti ja päättyy hienosti pääkolmikon ensimmäiseen todelliseen seikkailuun ja Harryn ja Voldemortin ensimmäiseen kunnon kohtaamiseen.

7. Liekehtivä pikari
Pakko sanoa, mutta LP'n alku oli mielestäni koko sarjan ylivoimaisesti tylsin ja puuduttavin lukea, Tylypahkaan päästään vasta joskus kahdennessatoista luvussa (en ole varma tarkasta luvusta, mutta niillä tienoin) ja alku on liian pitkitetty. Ainoat positiiviset hetket alussa ovat huispauksen MM-kisat ja kuolonsyöjät, mut muuten se on hyvinkin tylsää luettavaa. Muutenkin LP'sta löytyy varmaan enemmän tylsiä kohtia kuin mistään muusta Potterista. Mutta eihän tämäkään huono missään tapauksessa ole, koetukset ovat loistavia ja lopun Harry vs Voldemorth showdown hautausmaalla on upeaa luettavaa, mutta yleisellä tasolla huonoin seitsemästä.
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa ludarz

 • Mahdoton idea.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #123 : Heinäkuu 17, 2011, 13:31:09 »
Paras on Feeniksin Kilta, koska siinä keskitytään paljon kouluun. Ja se, että Dumbledore selitti miten kaikki oli alkanut, ja miten se tulisi loppumaan kirjan lopussa oli vaan niin hyvä asia!

Huonoin ehkä Salaisuuksien Kammio, sillä se on mielestäni yksinkertaisesti tylsä.
- Missä me oikeastaan ollaan?
- Jaa, ajattelin kysyä sinulta samaa, Dumbledore sanoi ja katseli ympärilleen Missä me sinun mielestäsi olemme?
-Tämä näyttää", Harry sanoi hitaasti King's Crossin asemalta.

Justifier

 • Ankeuttaja
Vs: Paras ja huonoin Potter -kirja?
« Vastaus #124 : Heinäkuu 18, 2011, 21:52:20 »
Paras kirja minusta on Puoliverinen Prinssi. Tykkäsin Slughornista tosi paljon, ja muutenkin siinä oli sellainen odottava tunnelma, ulkomaailmassa ollaan sodan partaalla, mutta koulua vaan pitäisi käydä. Sen lisäksi tarinaa aletaan vihdoin avaamaan rankemmallakin kädellä.

Huonoimmaksi kirjaksi itse sanon Feeniksin Killan. Tämä polkee mielestäni liikaa paikallaan, sivut kyllä kuluu mutta mitään ihmeellistä ei tapahdu. Sen lisäksi Umbridge oli niin erittäin ärsyttävä, että sekin laskee tämän pisteitä. Sen lisäksi tämä on mielestäni jo liian pitkä. Suosikkikirjani kun ovat PP ja KV, niin tämä järkäle on vähän kuin hidasteena siinä välissä.