Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid  (Luettu 9757 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« : Lokakuu 28, 2002, 22:41:27 »
NEO#10 Rubeus Hagrid

Hagrid, Rubeus -> Ruben -> Reuben -> "katso, poika!" -> Jaakobin ja Leahin poika -> yksi kantaisistä
Hagrid -> vanhaa englantia -> huono yö
Rubeus -> punainen tai jalokivi

Rubeus on ehkä helpoin löytää Raamatusta, jossa hänen nimeään kantaa Jaakobin ja Leahin yksi 12 pojasta. Tarkalleen ottaen Ruuben oli Jaakobin esikoinen ja hänen mukaansa nimettiin Jordanin itäpuolella Israelissa oleva sukukunta. Rowlingin itsensä mukaan Hagridin tarkoitus tulee vanhasta englannista ja se tarkoittaisi huonoa yötä, mikä sinänsä ei alkoholille persolle Rubeukselle ole ihme. Epämääräiset lähteet taas kertovat, että Rubeus tarkottaisi punaista tai jalokiveä, mitkä olisi tulkittavissa hälyyttäväksi ja peloksi.

Meidän tuntemamme Hagrid on puolijättiläinen, eli hänen äitinsä on jättiläinen. Hagridin elämä ei ole ollut liian helppoa, kiitos Tom Riddlen joka teki hänestä kouluaikana syytetyn hänen ollessaan kuitenkin syytön. Jättiläiset taas ovat "kadonneet", koska heidät automaattisesti on luettu pahoihin voimiin ja pahat eivät Voldemortin kukistumisen jälkeen ole olleet suuressa suosiossa. Tähän Rubeuksen nimen tarkoitus kantaisä on aivan omiaan, sillä voidaan olettaa ja ajatella, että Rubeus kenties lyöttäytyisi yhteen Olympe Maximen kanssa, joka hänkin ilmeisesti on puolijättiläinen. Tästähän voi kehkeytyä miellyttävä uusi sukujuuri, jonka kantaisä olisi Rubeus Hagrid. "Katso, poika!" on lausahdus joka antaa olettaa ylistystä, mahtava poika jolla on tarkoitus.

Huono yö on tuttua niille jotka ovat persoja alkoholille, ja näinhän se Hagridin kanssa pakkaa joskus olemaan. Kaikki me muistamme kuinka Norbert joutui hänen käsiinsä. Hagrid lannistuu helposti ja tuolloin on pullo paras ystävä. Tämä taas kertoo, että Hagrid kaipaa kaiken tuon ystävyyden mitä vain yksinäinen rotunsa edustaja ja huonossa huudossa oleva velho voi tarvita. Lopultakin Rubeus on punainen jalokivi, mikä hälyyttävän ja pelottavan rinnalla voisi tarkoittaa mittaamattoman arvokasta ystävää, rotunsa edustajaa ja velhoa.

Minun olettamukseni Rubeus Hagridin tarkoituksesta on siis puolijättiläisten kantaisä, hivenen hupsu ja omituisista asioista pitävä, mutta äärimmäisen tärkeä ystävä Harrylle ja hänen tovereilleen. Vaikka Hagridilla onkin sanoin kuvaamaton intohimo suuria verenhimoisia eläimiä kohtaan, on se kuitenkin vain hoivausviettiä, ja lopultakin pelkkää hyvää. Hagrid on hyvän soturi, eittämättä ja hyödyllinen kiitos suuren kokonsa ja kaiken muun.

Pessi

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #1 : Joulukuu 13, 2002, 17:15:04 »
Kreikan mytologiasta löytyy Hagrid niminen jumala, jonka zeus karkotti olymppokselta, mutta antoi jäädä eläinten hoitajaksi.

Meidän Hagridimme erotettiin tylypahkasta, mutta annettiin jäädä riistanvartijaksi.

Huomaako kukaan jonkinlaista yhtäläisyyttä?  :roll:

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #2 : Joulukuu 13, 2002, 17:27:57 »
Aivan loistavaa! Kiitos tästä lisäyksestä.

[tutkii asiaa]

Hagrid on siis jalokivien jumala, jonka sanottiin olevan kiltein jumalista. Hades ilmeisesti syytti häntä Perseuksen kuolemasta, jolloin hänet siis karkoitettiin Olympos -vuorelta.

[/tutkii asiaa]

Poissa Remy Sharpe

 • Sharpukkaliini
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #3 : Tammikuu 11, 2003, 16:49:55 »
Eikös Hagrid ole puhekielen ilmaisu kömpelöstä?
Kieltä en muista tarkalleen, joku kreikka, romania tai jotain.
En ole täysin varma, kaverini höpöttää sellaista.
Joku itseäni viisampi voisi tutkia asiaa.
Kuolemani haittaisi mitä suurimmissa määrin aikomustani elää ikuisesti

Poissa Tuhina

 • Vuotislainen
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #4 : Tammikuu 12, 2003, 14:21:07 »
Lainaus käyttäjältä: "isis"
Kreikan mytologiasta löytyy Hagrid niminen jumala, jonka zeus karkotti olymppokselta, mutta antoi jäädä eläinten hoitajaksi.


Onko sitten Dumppiksella ja Zeuksella jotain tosi yhteistä? Pitäisi varmaankin ottaa selvää noista mytologiajutuista. (pliiiis kertokaa mulle zeus-sedästä... ees yksärillä... )mutta eikö siitäkin voisi päätellä jotain???

Oliko zeuksella tytär/vaimoa tai jotain tollasta (pitäisikös tästä keskustella jossain muualla?)

jaa jaa. meni vähän offiksi. ei pitäisi nukkua alle 4 tuntia...

Poissa innna

 • vuotislapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kun olet kohdallani viulut soittavat taustalla
 • Tupa: Korpinkynsi
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #5 : Tammikuu 13, 2003, 15:09:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"

Hagrid on siis jalokivien jumala, jonka sanottiin olevan kiltein jumalista. Hades ilmeisesti syytti häntä Perseuksen kuolemasta, jolloin hänet siis karkoitettiin Olympos -vuorelta.


Hades=Tom Riddle
Perseus=Murjottava Myrtti
Zeus=Dumbledore

Tämmöinen kaavio vain iski mieleen. Olisiko muillakin hahmoilla esikuvia antiikin jumalista?
"Somewhere, something incredible is waiting to be known." - Carl Sagan

Serokki

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #6 : Helmikuu 01, 2003, 22:22:20 »
Minulle ei tule Dumbledoresta ensimmäisenä mieleen Zeus.
Käsitykseni Zeuksesta on melko negatiivinen:
Äkkipikainen ja kiivas naistenmies, joka ei millään muotoa yritäkään minkäänlaista kompromissia.
Zeuksen vaimo oli Hera ja tyttäriä hänellä oli aimo liuta ties-keiden-kuolevaisten kanssa.

Mutta eikö Hagridin erottamisen aikaan ollut rehtorina joku muu kuin Dumbledore?

Ei, sukulaissuhteisiin en usko kuitenkaan. Kreikan kaikki jumalat ja jumalattaret (suunnilleen) olivat jonkinnäköistä sukua toisilleen, se ei ollut mitään erityistä siihen aikaan, en usko tähän.
Onhan Dionysoskin -> Dennis Creevey [or something] Zeuksen poika ja ainakin erään tarun mukaan Persefone the Hadeksen vaimo oli hänen äitinsä.

Unikko

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #7 : Helmikuu 01, 2003, 23:21:37 »
Minulla tuli mieleen tästä tutusta englanninkielestä. Voisiko olla--
Hagrid > hag- > noita, noita-akka > -rid > irti, päästää, vapauttaa.

Eli Hagrid tekee tulevaisuudessa jonkin urotyön, jossa hän lähtee vapauttamaan vaikkapa Hermionea, ja kokee loppunsa näin. Rowlingillehan oli vaikea kirjoittaa vitoskirjaa, koska hänen lempihahmollensa käy jotakin ikävää. Eikös tämä lempihahmo ollut armas puolijättiläisemme? Voisiko tällä olla mitään merkitystä, vaikka tämäkin on niin kaukaa haettua kuin olla ja voi?

Tuulensisko

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #10 - Rubeus Hagrid
« Vastaus #8 : Helmikuu 14, 2003, 17:31:47 »
Entäs Hagridin äiti, Fridwulfa? Onko jossain ollut puhetta hänestä? Tarkistin, mutten löytänyt hänestä NEO:a. Päätin kirjoittaa tähän, kun en viitsinyt tehdä turhaa topicia. Tämä viestikin saattaa olla aika turha.

Omalla kielitaidollani sain nimestä "rauhallinen susi". Frid=rauha/rauhallinen wulf=susi. En nyt tiedä millä kielellä, mutta jollain germaanisella kuitenkin.

Se ei oikein kuulosta siltä, että hän olisi kovin julma tai väkivaltainen niin kuin voisi olettaa. Viittaisiko susi tässä jollakin tavoin jättiläisten luonteeseen? Susia pidetään (mikä on väärin) julmina tappajina. Niinhän jättiläistenkin uskotaan olevan. Mutta sudetkin ovat todellisuudessa vain eläimiä, jotka tappavat syödäkseen.
Ehkä jätit eivät tosiaan ole sellaisia kuin taikamaailma tuntuu uskovan. Ei mitenkään uusi asia, vai mitä? Tämä vain puolustaisi lisää Dumbledoren luottamusta jättiläisiin.
Toisaalta Fridwulfa ei ollut kyllä ihan äidillinenkään.