Kirjoittaja Aihe: Omat bändit  (Luettu 17742 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Mayfly

 • Ankeuttaja
Omat bändit
« Vastaus #25 : Tammikuu 09, 2005, 21:13:01 »
Meillä oli bändi. Ala-asteella. Harjoittelimme välituntisin ja joskus koulun jälkeen (tosin vain muutama suostui jäämään koulun jälkeen). Kokoonpano vaihteli kaverisuhteitten mukaan...
Oli laulaja (välillä jopa kaksi *pyörittää silmiään*) rumpali, joka ei tahtonut jäädä harjoittelemaan, soitin pianoa tai syntikkaa, ehkä joskus harvoin bassoa...
Sitten oli yksi joka saattoi soittaa rumpuja jos krhm... 'virallinen' rumpali ei harjoitellut. Tai sitten hän soitti syntikkaa. Vaikka oli myös piano. Että tähän malliin.
Musiikkiluokkailaisia olemme, ei toiminut siltikään...:/ Rumpali ja minä olimme ainoat jotka harrastivat soittoa. Tai no kyllä tämä 'tekee mitä tarvii' soitti pianoa mutta...
Kukaan ei osannut säveltää, soitimme poppia, mitä nuottikirjoista sattui löytymään. Kappaleita esitettiin omalle luokalle silloin tällöin.
Nyt yläasteella homma on jäänyt, enää ei ole paikkaa missä harjoitella, ja kaveriporukat muuttuneet paljon.
Rakastan musiikkia, ja haluiasin ihan hirvittävästi soittaa bändissä!! Mutta kun ei täällä ole ketään kenen kanssa soittaa:(
Eikä kukaan tuntemani (siis lähellä asuva) ota musiikkia niin tosissaan kun minä...
Muutama kaveri minulla on, joiden kanssa soitellaan aina kun nähdään. Toinen pojista soittaa rumpuja tai bassoa, toinen kitaraa tai bassoa, ja minä pianoa tai ...yllätys yllätys BASSOAxD
Ja joskus minun pikkusisko ja poikien pikkusisko laulavat.
Ongelma vaan on, että minulla loppuu taidot kesken:/ Ovat pojat niin taitavia..
Mitä vaan soitetaan, ilman nuotteja! Itse soitan lähes mitä vaan, jos on soinnut...
Mutta silloin kun löytyy soitettavaa, hauskaa on:)
Viimeksi soitettiin uusi, HIEMAN rokimpi versio Behind Blue Eyesistä. Oli muuten hieno:)
Mutta lähellä ei ole ketään, joten tällä hetkellä en missään bändissä soita..:( Ja haluaisin. Asun Pirkanmaalla, että wink wink;)

niunau

 • Ankeuttaja
Omat bändit
« Vastaus #26 : Tammikuu 11, 2005, 17:57:55 »
Kakkosella ja kolmosella meillä oli kaksi eri bändiä, tai niin me ainakin oletettiin. Keksittiin hassuja piisejä toisen bändin kanssa, nimiä oli muistaakseni Taksi, Koulussa on kivaa sekä Labyrintti. Ei meillä enempää ollutkaan. Koulussa on kivaa -piisin kertosäe meni näin (kyllä, muistan sanat): On huono juttu aina jos ei oo koskaan kotona. Nuoret hajottelee paikkoja ja lintsaa koulusta. Jotkut tekee tälleen ja jotkut taas ei. On hyvä käydä kouluu siellä oppii kaikkee!

Muidenkin piisien sanat muistan. Laulettiin niitä niin paljon, että ne ovat syöpyneet päähän. Huh.
Kaverilta löytyi syntikka ja sillä soitettiin rumpu -komppia samalla kun laulettiin. Meidän mielestä se oli _tosi_ mahtava. Ihan Spice girls -tasoa. Meillä oli myös pieni vihko johon kirjotettiin vuorotellen sanoja, mutta myöhemmin se nolotti mua niin paljon, että viskasin vihkosen roskiin. Nykyään kadun, se olisi ollut ihana. Muistan siitä jotakin pieniä juttuja, ja ymmärrän kyllä miksi ne minua nolottivat siinä iässä kun yritin olla isompi mitä oikeasti olin.
Haa, ja siivotessani kaappejani tein mahtavan löydön. Löysin vihkon, jonka takakannessa on ehdotuksia bändimme nimeksi.
- Kuristaja käärme
- Sydänmen vanteet
- Siniset siivet
- Leidi pomot
Ja juuri noin kirjoitettu, somia kirjoitusvirheitä.

Tuo bändi siis kakkosella, toinen syntyi kolmosella eri kokoonpanolla. Minä soitin syntikkaa. Lisäkseni oli vielä basisti, rumpali ja laulaja. Laulajamme sävelsi ja sanoitti kaikki piisit, jotka olivat englanninkielisiä. Koska kieli oli juuri alkanut ja mielestämme osasimme sitä niin hyvin, halusimme sanat englannin kielelle. Emme tosin aina olleet varmoja mitä sanat meinaavat, mutta kunhan sopivat kappaleeseen.
Sitä kesti hetken aikaa vain, sillä basisti halusi minunkin laulavan välillä ja laulajamme halusi vain laulaa. Tuli muitakin kinoja ja that's the end of the story. Amen.

Kenian presidentti

 • Ankeuttaja
Omat bändit
« Vastaus #27 : Tammikuu 13, 2005, 16:59:15 »
Yläasteelle siirtyessämme perustimme bändin ja otimme soittovälkkiä. Vieläkin me soittelemme kahdella välkällä, joka ei todellakaan ole tarpeeksi!
Omia kappaleita emme ole tehneet. Eipä ole ketään sellainen onnistunut.

Minä soitan rumpuja meidän bändissämme.  Aloitin rumputunnitkin, joten toivottavasti minusta kehittyy vielä parempi rumpali ^__^
Rumpujen lisäksi meillä on jopa sähkökitara ja koskettimet. Huimaa.

Kukaan ei suostu laulamaan, joten tässä kohtaa tulee ongelma.
Minä voisin laulaa, mutta kukaan ei ymmärrä, että rumpujen soittaminen ja laulaminen yhtä aikaa, ei ehkä ole ihan niin helppoa.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Omat bändit
« Vastaus #28 : Kesäkuu 05, 2005, 15:07:58 »
Onko teillä kokemuksia bändisoitosta? Mitä pidätte siitä? Kuinka usein harjoittelette? Oletteko koko ajan toistenne kurkussa kiinni, vai onko bändissänne hyvä henki?

Mä olen/olin yhdessä bändissä. En tosin tiedä onko sitä enää, kun menemme seiskalle ensi vuonna eikä olla enää samalla luokalla.
Me ei harjoitella kovin useasti, yleensä harjoiteltiin ennen musiikin tuntiamme ja sen jälkeen. Joo, tiedetään. Sillä ei kovin pitkälle pääse... Ihan kivaa se on, vaikka laulajamme lakkoileekin aika useasti. ;) Ite päättää suurin piirtein laulut ja vähän ajan päästä sanoo "Tää on ihan vamu. Mä en jaksa enää..." ^^
Harjoiteltu ollaan kahta laulua, Rakkauden haudallaa ja Näiden tähtien allaa. Rakkauden haudalla osataan aika hyvin itse asiassa ja Näiden tähtien alla menee myös ihan hyvin, yhteen kohtaan asti. Siinä se aina kurahtaa...
Ihan hyvä henki on, ei sen suurempia erimielisyyksiä. Tosin rumpalimme on erittäin raivostuttava tällä hetkellä. (Se on vaihtunut aika useasti... Tai no, puolen vuoden aikana niitä on ollut kolme. o__O) Hän vain alkaa aina laulun jälkeen rämpätä rumpujansa ja sitten jos vaikka mä sanon hänelle että "Voisitsä nyt olla ees hetken hiljaa?" niin välillä hän vastaa että "No sä oot ainoo joka on siitä huomauttanu, ei se muita näytä haittaavan."
Joo, potkimisaikeita on. (:
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

mörkö

 • Ankeuttaja
Omat bändit
« Vastaus #29 : Heinäkuu 28, 2005, 13:34:00 »
Meillä on parin kamun kaa bändi Wooden Message. Soitetaan rockii. Soitettu ollaan taitajien päivässä ja kevätjuhlassa. Apista. Ja Sit myös Tehosekotinta.
Seuraavaks kokeillaan joko APista, Tehistä tai CMX:sää.
Tykkään kaikista jäsenistä, mutta yhellä on ongelma se että basso maksaa, toisella se että ei halua opetella, 3 se että en kauheesti tykkää sen lauluäänestä, ja se luulee laulavansa ihan täydellisesti. Mutta muuten meidän bändi on ihana. Soitetaan nyt covereita ja sitten omia. Nyt on tulossa yks. Kotarit on kunhan saadaa CSS toimimaan. Soitan itse kitaraa. Alotan kohta 3 vuoden. Jakakaa kokemuksia tai bändin sivujen osotteita. Bändin @-oso wooden_message@netti.fi, tai mulle goblet_of_blood@netti.fi.
Oli meillä pienenäkin pänti. Sen nimi vaihteli. Mm: Sekasiskot, Ponihullut, Black Obening, biisit oli: Rosvojoukko, Sekasiskot, Taikaratsu, jolla voitettiin luokan levyraati xDD Ja muita pätkii.

samy Leo

 • Ankeuttaja
Omat bändit
« Vastaus #30 : Kesäkuu 13, 2006, 11:14:01 »
Bändi oli, ja on kyllä edelleenkin, ja tulee toivottavasti olemaan vielä pitkän aikaa. Nimeltään The North Scenery. Kenen lie idea.
Alun kokoonpano oli itseasiassa yllättävän samanlainen, kuin vielä nykyäänkin: Mie soitin bassoa, veljeni Jarno kitaraa. Hänen kaverinsa Tuomas oli koskettimissa ja Eddie soitti rumpuja. Samaa ikäluokkaa taas itseni kanssa oleva Lauri lauloi. Ja tämä oli siis neljä vuotta sitten.
Mutta ei se kaukaa toiminut. Jarno veti ainoastaan omia tilutuksiaan(jotka ainakin vielä siiheaikaan olivat vähän niin ja näin), joten tarvittiin jonkinlainen komppikitasristikin. Eddie oli ainoa joka osasi, joten hänpä se sitten oli. Lauri siirtyi rumpuihin neljän kompin osaamisen taidoillaan ja mie sain kaksoispestin basistilaulajana. "Isot pojat" eivät halunneet suutansa aukaista kuulemma kuin korkeintaan tasualaulun verran. Ja nykyään meillä on treeneissä käynyt "vierailevia solisteja", kuten pikkusiskoni sekä "jengiin kuuluvat" Tuomaksen pikkuveli Miika ja Eddien veli Gage. Ollaan siis koko bändi aikapitkälle sisaruksia ;).

Musiikkityylimme on aika lokeroimatonta, ja se on hyvä niin. Jonkinlasita progea ollaan soitettu, Dream Theateria ym. covereina. Ja koska koko bändi kuuntelee heviä myös ja paljon, on sitäkin pitänyt edes yrittää. Sonata Arcticaa koitettiin ja kamalalta kuulosti. Sitäpaitsi veljeni ilmoitti olevansa liian hetero soittamaan SA:lta paljoa mitään. Children of Bodomia ollaan taustoja yritetty saada kasaan, ja on pari biisiä yllättävän hyvin onnistunutkin. Nykyään kuitenkin "settimme" koostuu pitkälti omista kappaleistamme. Progea, vähän heviä ja sellaista. Ja valehtelisin jos väittäisin, että jazzia ei olla koskaan soitettu.

Harjoittelukämppä ei ikinä ole meille ollut ongelma. Jos jäsenet olvat olleet eri kouluissa joten sen treenipaikka on ollut vaikea, on kotimme kellari ollut kovassa käytössä. Kova mekkalahan sieltä kuuluu kun puolelta öinkin ollaan vielä jotain veivattu, mutteivät vanhemmat ole valittaneet koskaan. Eikä kyllä bändin sisälläkään ole mitään "riitoja" tullut. Ainoa on, että tätä joku saattaa sanoa, että tätä ei soiteta, mutta jos ei päästä ymmärrykseen, niin sitten sitä ei soiteta.
Ja hienoin keikkamme.. No kun ainoat keikkamme ovat olleet koulun tapahtumet/esityksen taustabändi/väliviihde/jotain. Mutta ihan sen ulkopuolisille kissanristiäisillä ollaan joskus myös esiinnytty. Mutta ei se ole saanut haitata, sillä siitähän se alkaa. ja mieluusti tähdättäisiinkin aika pitkälle. Äänitteitämme, joita jo tässä vaiheessa on kasaantunut, en kyllä ainakaan vähään aikaa mihinkää lähettelisi. Jospa nyt anakin viisi vuotta odotettaisiin.

-ESL

Kommando

 • Ankeuttaja
Re: Omat bändit
« Vastaus #31 : Helmikuu 09, 2007, 20:14:46 »
Mites tämä näin kuollut topic on? Luulisi, että omia bändejä kasvaisi joka oksalla. :o

Noh, ainakin tällä oksalla kasvaa. Mutta aloitanpa alusta. Innostusta bändin kasaamiseen on ollut aina - taisi olla eppuluokka, kun minä ja kaverini olimme Sekasiskot, kolmilaulajainen sikahyvä bändi, ikää seitsemän vee. :"D Nauran nykyään kuollakseni noille jutuille, mutta söpöähän se oli. Nimi vaihtui sen sata eri kertaa ja biisit olivat lastenlauluja. Hmm.
Ala-asteen ylemmillä luokilla kehiin astui Absente Keeper, sekin tietenkin erittäin hyvä ja kehittynyt "bändi". Biisejä teimme, joo... nimittäin sanoituksia, nekin erittäin upeita.
Kutosella, ollessani katkera AK:n hajoamisesta, ystäväni pistivät selkäni takana pystyyn Wooden Messagen, johon tosin päädyin (jälleen) laulajaksi myöhemmin. Köh, laatua oli sataprosenttisesti, ja sekin lysti kesti niiiiiiin kauan.

Nykyisyys on jo varteenotettavaa. Nyt kasassa on joukko, jota kehtaa ehkä sanoakin bändiksi.

Olipa kerran kunnianhimoinen laulajatar sekä hänen bassoa soittava paras ystävättärensä, rytmitajulla siunattu wannabe-rumpalipoika sekä ruokatuntisin tyhjillään oleva musiikinluokka. Omien biisien kehittely alkoi jo - ristin itseni kunniakkaaksi laulaja-lauluntekijäksi ryhdyttyäni töihin - kunnes wannaberumpali otti jostain ihmeen syystä hatkat. Silloin saapuikin sadun uljas prinssi, kitaristi. Homma alkoi kulkemaan. Otimme haltuumme harkkakämpän nuorisotalon kyljestä, ja myöhemmin tuossa samaisessa paikassa kehittyi niin biisejä, hyvästä yhteishengestä kertovaa naurua kuin bändin nimikin. Läpänheittoa Backstreet Boysin vastustajista, Front Highway Girls/Animalsista seurasikin ihan oikea nimi, sillä Highway kuulosti liian hienolta sanalta tullakseen missatuksi. Ja tässä me olemme, Front Highway, lempinimeltään ihan Hiway vaan.
Meillä on about neljä kokonaista biisiä ja lisää kehittyy koko ajan. Tähtäämme nyt aluksi kevätjuhlaan (musiikinopettaja sanoi, että Paranoidia ei varmaankaan hyväksyttäisi sinne! Kuvitelkaa, mikä pettymys!), ennen kuin isot lavat kutsuvat. ;)


//muok
Jjoo, olihan tuo Hiway jo melkein varteenotettava :D Kitaristi kyllästyi ja lähti kävelemään. Minä ja basistiystäväni jäimme vielä elättämään ajatusta kunnollisesta bändistä, mutta vasta nyt yhdeksännen luokan alussa homma rupesi todella toimimaan. Tutustuin pariin uuteen seiskaluokkalaiseen, joista tuli varsin pian kitaristi ja rumpali. Olemme soittaneet nyt kaksi biisiä koulun pikkujouluissa ja kehuja tuli valtavasti. Tähtäimessä on Toukofest, Keski-Suomen nuortentapahtuma toukokuussa. Saa nähdä, pääsemmekö sinne saakka, ja jos pääsemme, kuinka pärjäämme. Jos siellä esiintyy bändi nimeltä Typo, mikin takana olen sitten minä. :D
Siellä nähdään, i hope 8>
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 20, 2008, 16:15:12 kirjoittanut Kommando »

Poissa Amethyst

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Omat bändit
« Vastaus #32 : Helmikuu 14, 2007, 19:23:32 »
Olen ollut bändissä viidennen luokan alusta lähtien, eli noin puolitoista vuotta. Koko bändin historia on ollut aika riitaisaa, mikä on harmillista. Mutta tässä tulee koko juttu:

Erään musiikintunnin jälkeen meidän musiikinopettajamme vain  kysyi minulta ja viideltä kaveriltani, että haluaisimmeko me ottaa koulusta bändivuoroja ja niinpä me otimme. Aloimme soittamaan Tiktakin biisiä Lähdetään tänään, koska se oli meidän musiikinkirjassamme. Aluksi mietimme kaikkea, että kuka soittaa mitäkin, kuka laulaa, ym. ym. Olsisin halunnut olla laulussa, mutta lopulta minä ajauduin kosketinsoittajan paikalle. Lisäksi bändissä oli kitaristi, rumpalisti, bassisti ja kaksi laulajaa. Aloimme harjoittelemaan biisiä, mutta se ei oikein onnistunut, joten jotkut kokeilivat vaihtaa paikkoja. Yhdessä vaiheessa minäkin vaihdoin; kitaraan. Olin siinä vähän aikaa, mutta olin vähän pihalla sen soittamisesta, joten vaihdoin takaisin koskettimiin. Eräällä bändivuorolla yksi vain häippäsi, kun käskimme hänen olla hetken aikaa soittamatta, joten meitä oli sitten yksi vähemmän. Kumpikaan kahdesta laulajasta ei halunnut laulaa yksin, joten teimme niin, että minä menin lauluun. Kouluvuoden loputtua (kun siis olimme harjoitelleet samaa kappaletta kokonaisen vuoden) esitimme melko pienelle yleisölle sen yhden ainoan kappaleen, aivan liian hitaalla temmolla. Kesällä teimme oman biisin lähes kokonaan, mutta kun se oli suunnilleen valmis, alkoi se kuulostaa jo täydeltä p*skalta, joten se heitettiin romukoppaan. Kesän aikana aloimme myös miettimään, että voisimme ottaa bändivuoroja myös koulun ulkopuolelta, joten kun koulu alkoi, aloimme harjoittelemaan myös seurakunnan bänditilassa (luojan kiitos, vaihdoimme vihdoin uuteen biisiin, Simple Planin Welcome to my lifeen). Syksyn alkupuolella yksi jäsenistämme erosi bändistä, joten olimme taas yhden pienempi joukko. Tämän takia aloin soittaa kitaraa laulamisen lisäksi ja se tuntui jo paljon helpommalta. Tämän biisin saimme harjoiteltua hyvin jo melko pian, mutta meillä ei ollut uutta kappaletta tämän lisäksi, joten jankkasimme taas jälleen samaa biisiä ikuisuuksien ajan. Olimme kyllä tekemässä taas omaa biisiä, mutta se ei ollut läheskään valmis. Joulujuhlan lähestyessä musiikinopettajamme sanoi, että voisimme säestää yhteislaulun joulujuhlassa. Pian tämän jälkeen kaksi jäsentä erosi bändistä samanaikaisesti, joten meitä jäi jäljelle kaksi. Tämän takia myös toinen oma biisi jäi pois kuvioista. Pyysimme kahta muuta säestämään kanssamme joulujuhlaan ja he suostuivat tulemaan. Mutta kuitenkin meillä oli sen jälkeen bändissä vain kaksi, joten pyysimme kahta melko hyvää ystävää rinnakkaisluokalta bändiimme ja he tulivat. Nyt soitan bändissä rumpuja ja meillä on uusi biisi soitettavanamme. Uuden kokoonpanon myötä bändisoitosta on tullut paljon rennompaa puuhaa, emmekä ole (ainakaan vielä) riidelleet yhtään. Ei oikeastaan meidän bändisoittomme ole mitään kamalan vakavaa ollut, mutta yläasteella varmaan yritän saada jostain uuden bändin, jossa voisi olla vähän enemmän tavoitteitakin.

Poissa toyhto

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • LJ
Vs: Omat bändit
« Vastaus #33 : Maaliskuu 10, 2007, 22:58:49 »
Soitan tällä hetkellä bändissä, jonka kanssa olemme soitelleet vasta nyt tammikuusta lähtien ja koska käymme soittamassa vain kerran viikossa, kovin paljon ei tästä bändistä voi vielä sanoa. Silti kaikki tuntuvat olevan aika innoissaan touhusta, joten mistäs minä tietäisin, vaikka tästä vielä tulisikin jotain :) Minulla on aina ollut jonkinlainen epämääräinen into perustaa bändiä, ja tälläkin hetkellä haluaisin kyllä ehdottomasti useammankin bändin, varsinkin kun tuon nimenomaisen kanssa soitetaan aika paljon sellaista musiikkia mikä ei minun musiikkimakuuni millään kolahda, mutta olen kyllä iloinen että on yksi bändi joka toimii ja jossa kaikki soittavat mielellään ja tulevat harjoituksiin mielellään.

Meitä on tällä hetkellä viisi tyttöä ja yksi poika. Soitan itse rumpuja. Piano on minulle tavallaan se ykkössoitin, mutta jos tyttöporukalla on bändiä perustamassa, pianisteja on yleensä niin paljon ja rumpaleita niin harvassa, että minä soitan kyllä yleensä niitä rumpuja. Ja mikäs siinä, olen soittanut rumpuja kolme vuotta ja kyllä se antaa kummasti motiivia rumpujen soiton harjoittelemiseen, kun saa soittaa niitä myös bändissä eikä aina yksikseen. Rumpalin lisäksi meillä on basisti, kitaristi, kosketinsoittaja ja kaksi laulajaa. Soitamme covereita ja (häiritsevän) kevyttä musiikkia, kun suurin osa toisista pitää selkeästi kevyemmästä musiikista kuin minä :S No, kunhan saa jotain soittaa, olen enemmän kuin iloinen.

Meillä on kyllä harjoituksissa ollut oikein hyvä yhteishenki, emme ole toistemme tukissa kiinni *naur* Toiset tytöt kyllä muodostavat selkeästi oman kaveriporukkansa ja liikkuvat keskenään vapaa-ajallakin, kun minä taas tunnen toiset lähinnä pintapuolisesti enkä ole heidän kanssaan tekemisissä juuri muuten kuin bändin kautta ja joskus koulujuttujen takia, mutta ei tuosta pienestä ulkopuolisuudesta ole muuta haittaa ollut kuin että välillä on tylsää, kun toiset puhuvat bändiharkoissa omia sisäpiirivitsejään. Minä puhun sitten musiikista ^^
Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.
- E.R. Beadle

Timri

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #34 : Maaliskuu 17, 2007, 20:46:41 »
Hahhah, minun bändini on varmasti omaperäisin. Bändi koostuu kahdesta jäsenestä, minusta ja parhaasta ystävästäni. Me molemmat laulamme, sekä soitamme kaikki soittimet itse.
 Kehitimme oman kielen, dingleskan, ja kappaleet lauletaan dingleskaksi. Laulamme melodista musiikkia ja teemme naurettavia räppejä. Kappaleet teemme tietokoneella, rakkaalla ystävällämme Garage Bandillä. Pidämme hauskaa.

 Bändin nimi on Isliade Lekk. Tämä bändi on kyllä elämän suola.

umina

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #35 : Kesäkuu 15, 2007, 21:49:09 »
Nyt noin kolme vuotta olen bändissä soittanut. Siihen kuuluu kolme muuta minun lisäkseni; basisti/laulaja, kitaristi ja rumpali. Minä soitan kitaraa ja laulan. Soitamme siis rockia. Harjoittelemme noin kolmesti viikossa, tai enemmän. Kesällä vähemmän, sillä käymme katusoittamassa rahaa uuteen bassoon ja kovaäänisiin. Sattumoisin meillä kaikilla on täydellisen samankaltainen musiikkimaku, joten ei pahemmin tule kiistoja siitä, että millaista soittaa. Keikkoja ei pahemmin olla saatu värvättyä, parissa kilpailussa ollaan kyllä käyty. Meillä on ihka oma treenikämppä värvätty semmoiselta tehdas-alueelta, se on ihan itse saatu sisustaa jne. Suunnilleen kaikki kamat on, paitsi siis uusi basso on ostoslistalla, kuten myös isommat kovaääniset (ja minä kaipaan uutta kitaraa, mutta sen hoidan itse)... Nimi on yksi ainoista asioista, josta on tullut kiistaa, joten enpä nyt sitä mainitse.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #36 : Syyskuu 26, 2007, 10:07:59 »
Kas kummaa, etten ole tänne kirjoittanut, vaikka jo yli vuoden on ollut varsin pirteä pumppu kasassa. Joskus loppukesällä 2006 pistin muusikoiden.nettiin ilmoituksen, että basisti-kitaristi-huuliharpisti etsii jamittelukaveria minkä tahansa instrumentin soittaijsta, blues- ja rock-pohjalla. Pahamaineisesta Turengin kylästä ilmestyi sitten kaksi juippia, yksi pirun hyvä kitaristi-Ville ja yksi pirun hyvä pianisti-haitaristi-Aaro, joitten kanssa sitten alettiin kirjoittamaan ja toki myös soittamaan materiaalia. Homma sujui sen verta hyvin, että lokakuun lopulla heitettiinkin sitten ensimmäinen keikka, kolmen vartin setti Hämeenlinnan ARX-talolla, tuolloin vielä englanninkielisin materiaalein ja englanninkielisellä nimellä The Basement Government.

Okay pokay, keikkarumpalimme Jaskan piti olla vain keikkarumpalina, mutta hänpä ihastui entisiä deathmetal-kokoonpanojaan rennompaan rokkailuun niin, että jäi pysyvästi, ja mukaan lähti keikan jälkeen myös toinen kitaristi, Toni. Sitten tällä viisihenkisellä kokoonpanolla jatkettiin soittelua enempiä keikkoja heittämättä. Setti vaihtui suomenkieliseksi, parhaat vanhat biisit sanoitettiin uusiksi uudelle kielelle ja treenikämpän sijaintikin vakiintui rauhalliseen soppeen Turengin keskustan laidalla (minkä voi tulkita myös, että Turengin laidalla). Sitten vain jytäiltiin ja kirjoiteltiin matskua. Oujee. Suomenkielinen nimi, josta pitkään kiisteltiin, vakiintui sitten upeaksi sanaleikiksi Elektriohäiriö.

Sitten keväällä kävikin niin, että maanmainio Aaromme jätti yhtyeen keskittyäkseen yliopiston pääsykokeisiin, ja osittain myös siksi, että hän diggaili Tonin ja Jaskan suosimaa mättösoittoa vielä vähemmän kuin minä. Itse kuitenkin jäin porukkaan, kun kyllä kai sitä voi paria tylsempääkin bassokulkua soittaa jos koko bändi siten pysyy hyvällä tuulella. Samoihin aikoihin aloimme myös jäkertää Matrixtor Music Oy:n studiolla omakustanneceedeetä, jonka pitäisi tässä loppuvuoden puolella ostettavaksi ilmaantua. Tilauksia otan vastaan yksäritse tai sähköpostitse jo nyt, mutta varsinaisen mainostuksen kyllä aloitan vasta kun se on varmana käsissä se lätty. Jea, studiotöitten ollessa puolenvälin vaiheilla Aaron saapui korvaamaan koskettimien taakse Make, joka ei nyt ihan hirveänä häviä. Haitaria hän ei vain osaa soittaa. Sitten alettiin kanssa funtsia, että keikan heittäminen olisi poikaa ja niinpä sitten marssin talven ja kevään mittaan kantapaikakseni muodostuneeseen Pub34:ään ja aloin markkinoida meitä.


Niin että heh hee, suurta suomirock-kulttuurielämystä hinkuvat saapukoot Pub34:ään Hämeenlinnaan keskiviikkona 17.10.2007, sillä siellä soittaa Elektriohäiriön karsittu kokoonpano (Toni ja Make hannasi liikaa, niin so not. Puoli vuotta hierottua keikkaahan me muut ei jätetä heittämättä.), joka soittaa ensisijaisesti minun kirjoittamaani materiaalia, vaikka pari Villenkin biisiä sekaan mahtuu ja pari koveria. Koska yhtye ei kuitenkaan ole sama kuin Elektriohäiriö, sai se nimekseen Herra Hahmo & Arskat temppelissä. Tämä siksi, että Herra Hahmo on nasta nimitys, jota käytin itsestäni joskus 3-4 -vuotiaana, ja Arskat temppelissä on kääntäen varsin hauska taustabändin nimi. Painii samassa sarjassa Ulla Tapanisen nykyisen taustabändin kanssa!

Loppuun pari tsekkaamisen arvoista linkkiä. Tässä on Elektriohäiriö-yhtyeen studiolla äänittämää kamaa. Kappaleista vain Kuuntele Konetta on kokonaan minun tekemäni (ja se Konekin kirjoitetaan isolla!), kaksi muuta ovat Villen biisejä, joiden sanoitusten muodossa hivenen auttelin.

Tässä taas on Runot-osastoon sijoittamani läjäelmä laulutekstejä, jotka kaikki olen kirjoittanut taustoineen päivineen ja joista ainakin suurin osa esitetään livenä Pub34:ssä.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

McAnkka

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #37 : Maaliskuu 17, 2008, 22:01:56 »
No joo. Ollaan kavereitten kanssa soiteltu kaverin iskän bändin treeniksellä ( ei yhtään vaikeempi selitys :D). Soitetaan enimmäkseen Soadia ja KoRnia ja sitte kaikkia vanhoja helmiä. Onhan meillä omiakin kappaleita, mutta ne ei oikeen toimi, ku ei ole kunnon laulajaa. Yritettän semmosta hommata, tosin meillä on kaks kitaraa minä ja yks toinen, joten voihan siinä samalla laulaa. Ongelmana on vaan se, että ei ole oikeen tota laulua tullu treenattua :D

Rosella

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #38 : Toukokuu 09, 2008, 17:06:36 »
Mie haluaisin perustaa bändin niiin kovast, mut aina ku mie ehotan sitä kaikki alkaa heti et: Ei kukaa muu ku sie osaa soittaa mitää ja mist myö rummut hankittais ja ku olis laulaja.. Sitä valittamist ei jaksa kuunnella. Ite siis osaan soittaa kitaraa, mutta ehkä mie viel jonai päivänä löydän tyyppejä jotka innostuis :D

blame it on me

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #39 : Toukokuu 17, 2008, 19:50:07 »
Heipsuli

Nyt on ollut pitemmän aikaa tarkoituksena ruveta vääntämään jonkin sortin musiikkia ja olen seuraavia tuotteita ajatellut hankkia, ehdotuksia ja kommentteja pyydetään. Edirol PCR-300, Creative GigaWorks T20 2.0

Myös Compaqin Presario2100 läppäri löytyy. ;)
 

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #40 : Elokuu 23, 2008, 21:49:56 »
Nohh, pakkohan minun oli tänne tulla kirjoittamaan oman, suht tuoreen bändini merkittävänlaatuinen historia.

Bändi on nyt kaksi päivää vanha ja nimetön. Ja se perustettiin äikän open painostuksesta. Intohimoja bändin perustamiseen on ollut jo vaikka kuinka pitkään, mutta se on jäänyt "no mut eihän me edes osata soittaa ja mistä me harjoittelutilat pierastas"-tasolle. Meidän koulussa oli viime perjantaina mahdollisuus varata bändiluokkaan treenausaikoja ja minä, Vuotiksen Minsvo (niin siis ex-Mizza) sekä Krista ja Sonja pörähdimme musiikinluokan takapulpetteihin pönöttämään kello 10. välkällä. Luokassa oli meidän lisäksi vain ysiluokan hevipettereitä, jotka avuliaasti ehdottivat bändimme nimeksi "My Little Ponies"ia.

Okei, siis meidän bändimmehän on mahtava. Me olemme komeita. Meissä on oikeaa asennetta eikä me olla ujopiimiä. Me olemme hauskoja. Me olemme ulospäinsuuntautuneita ja odotan innolla että pääsen lavalle.

Joo, mutta me ei osata soittaa käytännössä yhtään. Okei, olen minä kitaran varressa jo jonkin verran heilunut ja osaan perussysteemit kuten Kristakin. Basistimme Sonja taasen sai basson toukokuussa ja osaa joitain pikkujuttuja mitä luultavimmin. Minsvo taasen on oma-aloitteisesti koskettimia hakannut, ja nyt siitä pitäisi tulla rumpali.

Asenteella pärjätään, eh? Ekat harkat tiistaina.''

// Jaa toi Mizza onkin nykyään Minsvo...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2008, 21:56:14 kirjoittanut Mimmi »
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #41 : Elokuu 24, 2008, 10:35:29 »
Höh! My Little Ponies olisi ihan pirun kova spändin nimi hei! Ihan oikeasti. Ja jossei osaakaan soittaa, niin bändissä soittaminen on paras ja nopein tapa oppia. Sitä yhtyettä ei vain ihan heti lavoille viedä, mutta paljonhan bändiprojekteja perustetaan ihan vain siksi, että pääsee harjoittelemaan jonkin instrumentin tai tyylisuunnan soittamista. Niin että antakaa plikat palaa, jytäilkää niin kovasti kuin irti lähtee. Ei siinä muuten kehity.

Ja ehdottomasti suosittelen, että kun yhteen soittaminen ja soittimien perushallinta alkaa olla kohdallaan, aletaan mahdollisimman pian tuomaan erilaisia tyylejä, tahti- ja sävellajeja mukaan. Hyviä jyystäjiä on tuhansia, mutta tyylitajuisia monitaitureita ehkä kourallinen. Kun jo varhain alkaa vetämään kipaleen rockia, kipaleen bluesia, kipaleen soulia, kipaleen poppia, kipaleen bossanovaa ja silleen, tulee hyvä tuntuma monenmoiseen.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #42 : Elokuu 24, 2008, 10:55:07 »
Niin, tuo My Little Ponieshan on oikeasti tosi hyvä, varsinkin juuri meille, mutta saa nyt nähdä sitten mikä ihkuyhteellemme nimeksi tulee. Tavoitteena olisi oppia soittamaan pari lauleloa marraskuun bändi-iltaan, mutta aika näyttää pystymmekö siihen sitten. Lauluja emme ole vielä päättäneet, mutta jotain Karma Chameleonia olisi kiva tilutella, kun muut koulumme bändit (bändi on muuten tyhmältä kuullostava sana) ovat lähinnä rasvatukkaisten hevipettereiden omaperäisiä soitetaan-metallicaa-ja-jotain-iron-maidenia-tosi-kovaa-mutta-sangen-huonosti-ja-ollaan-kovia-yhtyeitä. Ollaan koulun ainoa seiskaluokkalainen bändi. Ja ainoa bändi jonka jäsenet ovat naissukupuolen edustajia (no niin vissiin, minä ainakin olen herrasmies), sangen komeita sellaisia tosin. Monet hevipetteribändeistä ovat päässeet hakkaamaan soittimiaan Taiteiden yössä, että mielenkiinnolla odotan josko mekin ysiluokalla päästäisiin sinne tiluttelurämpyttämään. Ainakin me erotutaan eduksemme, sillä lähiseutumme kaikki aloittelevat bändijoukkiot ovat tavanomaisen kovia hevilettejä.

Ja onhan se varsinkin talvella kiva päästä ruokavälkällä hakkaamaan soittimia.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #43 : Elokuu 24, 2008, 11:51:06 »
Pari biisiä onnistuu kyllä, kun keskitytte veivaamaan niitä ihan urakalla. Kyllästymisen välttämiseksi pari muuta vaihtelevalla taidolla sinne väliin ja sitten taas niitä paria, mitkä on tarkoitus treenata kuntoon. Ja niitäkin kannattaa ihan mielen piristykseksi muokata sinne tänne. Kokeilla paria erilaista kikkaa johonkin väliin, vaihdella komppeja sinne tänne, toisinaan ihan vain pelleilläkin sen biisin kustannuksella. Ja sitten taas hinkata ihan tosissaan. Marraskuuhun on monta kuukautta = monet treenit, ja kun homman tekee tosissaan mutta ei ota sitä tosissaan, edistyy vallan nopeastikin.

Ihan vinkkinä vain: vanhoista folklauluista, peltogospeleista ja muista yksinkertaisista mutta juonikkaista biiseistä saa tosi kivoja versioita aikaiseksi. Jopa lastenlauluista - yhden pipipään kanssa on veivattu epämääräistä huiluboogietulkintaa Vaarin saaresta. Kokeilkaa kaikkea mitä eteen tulee.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Omat bändit
« Vastaus #44 : Elokuu 24, 2008, 12:34:14 »
Noita mainitsemiasi lastenlauluja me ollaankin ainakin kieli poskessa ja varpaat makkaralla harkittu, esimerkiksi Muumien alkulaulu olisi aika hottia vetää. Ja jossei suomeksi niin sitten vaikka englanniksi tai ruotsiksi, hah.

Pitää vain nyt toivoa, että Minsvolla on tuo rumpuilu veressä, sillä koskettimet ja rummut ovat kuitenkin sangen erilainen instrumentti. Mutta se kun on nyt niin musikaalinen pieru että varmasti parin harkkakerran jälkeen oppii rumpuja hakkaamaan kuin konkari.

Olen oikeastaan eniten huolissani omista musikaalisista lahjoistani. Osaan kyllä perustsydeemit, sointuvaihdoksia ja komppausta sun muuta sellaista, ja jotain Smells like a teenspiritiä ja Another Bites to Dustia (sekä Jänöjussin mäenlaskua ja Vaarin saarta ynnä muita) paukutellut kidaralla, mutta en ole oikeastaan koskaan soittanut sillä tavalla että joku olisi kuullut soittoani, mitä nyt jotain ystävättärien kuullen kompannut olen. Probleemi on vain nyt siinä, että soitan paljon huonommin kun tiedän että joku kuuntelee. Sormet kangistuvat ja mielestä katoilee yksinkertaisemmatkin jutut, vaikken varsinaisesti mitään jännitä.

Lauluista vielä, että jotain saksalaisia juomalauluja kazoo-pilli (kirjoitetaankos se nyt noin?) sooloilla olisi hauska vedellä.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Sirusho

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #45 : Syyskuu 13, 2008, 21:10:42 »
Tää topicci herätti ihan kivoi muistoi.

Oon soittanu pari vuotta bändissä joskus 2005-2006. Metallimusiikkia tietenkin soiteltiin. Itse olin kitaristi bändissämme ja ainoa nainen. Hassua, minulle ei koskaan tullut sellaista tunnetta, että olisin ulkopuolinen äijien keskellä. Ehkä olen välillä vaan niin äijä. Muutaman keikankin heitimme ympäri Suomea. Yksi oli Jyväskylässä, yksi Tampereella ja kolmas Hämenkyrössä. Tehtiin ite biisit mitä soiteltiin ja välillä tulee niitä vieläkin kuunneltua. Tosin sittemmin bändi hajosi, koska muutamilla jäsenillä meni sukset ristiin.

Välillä haikailen näiden hauskojen aikojen perään. Bändin avulla sai uusia tuttavuuksia toisista bändeistä ja nyt on hienoo seurata kavereita lehdistä, kun ne menestyy.

jedisoturi

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #46 : Tammikuu 13, 2009, 17:47:43 »
Joo bändissä minkäkin soittelen. Aloitettiin tässä keväällä 2008. Soitellaan koulun musiikkiluokassa. Tarkoitus olisi ostaa oma bändikämppä. Itse soitan kitaraa. Meidän bändin nimiestä ei ole tietoa. Tällä hetkellä Irin Maidenin ovat työn alla. Soitamme myös Slipknotia. Keikkoja ei vielä ole ollut. Toivottavasti pian.

Muoks: Voitteko te viisaammat keksiä mun bändille nimeä :)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 09, 2009, 07:36:24 kirjoittanut jedisoturi »

Kooppari

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #47 : Tammikuu 20, 2009, 12:50:28 »
Itse olen jo kauan haaveillut bändistä, mutta haaveiluksi se on sitten jäänytkin. Ei ole kovin ketään musiikista kiinnostunutta kaveria, ja kun ujo olen, en viitti mennä keltään kyselemään. Mutta bändiä olen ajatellut.

Luulisin että jos minulla olisi bändi, soittaisimme varmaan jotain pop/rock-covereita. Muutamaa laulua olen jo harjoitellut, jospa se bändi joskus syntyisikin.

Onko teillä vinkkejä miten saisi bändin pystyyn, kun kavereita ei ole, jotka olisivat kiinnostuneita?

kiho

 • Ankeuttaja
Vs: Omat bändit
« Vastaus #48 : Maaliskuu 02, 2009, 21:35:40 »
Minulla oli joskus muinoin bändi kaverini eetun kanssa ja siinä soitettiin rock, heavy rockia ja tommsta esim girlschoolia, eetu oli rumpali ja minä kitaristi olen nyt 10v. joten ei me missää studioissa käydä ja keikoilla mutta isoveli KONSTA KUPIAINEN. Nyt löydettiin joskus rumpali tommy "tomppa" se oli basisti ja tomppa lauloi samalla usein soitettiin race with the devil Bändistä girlschool oli lempi bändi ja on
sitä yleensä soitettiin ei laulettu. Se hajos kun rumpalisti ei halunnu enään eikä edes soita ennään paljoo, mut mä ainakin soitan fenderillä ja les paulilla semmoset min.2H max.4H siisti putkeen alkaa välillä kyllästyttää kun ei keksi mitä soittas onko ketäään niemisjärviläisiä jos on ottakaa yhteyttä.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Omat bändit
« Vastaus #49 : Elokuu 21, 2010, 21:49:21 »
Minulla on vähän sama juttu kuin edellisellä (Aquatulio), eli haluaisin kauheasti soittaa bändissä, mutta ketään kaveria ei löydy. Olen kysellyt koko kaveripiirin, mutta joko ihmiset eivät ole innokkaita soittamaan, vaikka jonkin soittimen soiton taitavatkin tai sitten he asuvat liian kaukana (esimerkiksi kuuden tunnin matkan päässä).

Ennen soitin selloa, jonka kanssa luulisi olevan aika hankalaa päästä bändiin. Soitin erään vuotislaisen kanssa kerran ja meidän oli tarkoitus aloittaa bändi, mutta... no, siitä ei tullut mitään, en oikein tiedä mitä tuolle kaverille tapahtui, mutta pelkään pahinta. Kuitenkin, aika pian tämän jälkeen sellonsoitto jäi taakse, soittimen vuokraaja halusi myydä soittimeni ja soitonopettajakin muutti Ruotsiin... Jostain syystä ajauduin soittamaan rumpuja. Minulla ei tämän viestin kirjoitushetkellä ole vielä rumpuja, mutta parikymmentä euroa jostain kerättyäni minun on tarkoitus hankkia sähkörummut (rivitalossa kun asutaan). Onneksi koulu on suht lähellä, joten käyn siellä soittamassa. Rumputunteja minulla ei vielä ole, mutta tällä hetkellä minulle riittää että voin siskoni kanssa jonkinverran treenata bändissä olemista. Sisko laulaa ja minä soitan rumpuja. Tarkoituksenani on myös joskus tulevaisuudessa hankkiutua jonnekin tilaisuuteen nuorisotalolle, jossa bändit ja soittajat etsivät toisiaan. Sellaisesta olisi todella hienoa löytää joku. Satunnaisesti soitan Bad Girlin kanssa aina kun hänen kotiseudullaan satun vierailemaan ja yritän kovasti saada erästä entistä luokkalaistani innostumaan bändi-ajatuksesta, sillä hän kuuntelee samanlaista musiikkia kuin minä ja on tosi taitava kitaristi (ja lauluntekijä). Tulevaisuudessa toivottavasti saan joltain taholta edistystä ja soittokavereita.
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts