Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]
91
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Erika Vik - Kaksoisauringot-sarja
« Uusin viesti kirjoittanut keskiyöntoive Elokuu 20, 2018, 22:11:58 »
*fanityttökiljuntaa* Se tulee! Se tulee! Kolmas osa Nerfin tytär on näillä näkymin tulossa lokakuussa. <3<3

Yhdyn todellakin tähän!! Ja muihinkin täällä esitettyihin mielipiteisiin. Esim. Että Hän sanoi nimekseen Aleia alkoi vähän hitaasti, MUTTA Seleesian näkijä oli alusta loppuun upea ja niin mistäköhän niitä ficcejä löytyisi?? En jaksaisi enää odottaa!!!!
92
Harrastukset ja kirjallisuus / Uusi kirjoja, jotka saa sut itkemään topic?
« Uusin viesti kirjoittanut keskiyöntoive Elokuu 20, 2018, 21:58:40 »
Moi!

Selailin tuossa yhtä ilmeisesti vuoden 2005 topiccia jossa puhuttiin kirjoista, jotka on itkettäneet ihmisiä ja ajattelin nyt herättää sen keskustelun ihan uudella topicilla! Eli mitkä kirjat on saanu sut pillittämään tai vaan vähän surulliseksi?

Itselläni lista on pitkä, mutta ajattelin tässä mainita muutaman:
SPOILEREITA

Harry Potterit
Itse muistan itkeneeni ainakin feeniksin killassa ja kuoleman varjeluksissa useammassa kohtaa... mutta silti ne aina tulee luettua uudelleen...

Kirjavaras
Kirjavaras (Markus Zusak) kertoo natsisaksassa elävästä Liesil -tytöstä. Teos on upeasti kirjoitettu ja itkin kyllä muutamassa kohdassa. Suosittelen!

Nälkäpelit
Kun luin matkijanärhen ensimmäistä kertaa, pääsi ehkä yksi tippa linssiin. Vuosien mittaan koko sarja on tullut luettua erittäin monta kertaa. Nykyään aloitankin vollottamisen jo ensimmäisessä kirjassa, koska muistan, kuinka surullinen (vaikka onnellinenhan se ) loppu on. Niin ja Finnickin kuolemasta lähtien koko loppuosa matkijanärhi-pokkaristani on hieman kastuessaan kupristunut...

Percy Jackson/Olympoksen sankarit
Ainakin Labyrinttitaistelussa itkin, kun Pan "kuoli". Niin ja jumalten sodassa, kun Chris räjähti...
Lisäksi Haadeksen talossa ja Olympoksen veressä olen jollekkin itkenyt. Ehkä ilosta :D

Divergentit
Uskollisessa tietenkin... luin sen heti kun suomennos ilmestyi ja itkin niin paljon, etten ole vieläkään uskaltanut uudelleenlukea sitä...

++ Itkin tietenkin Fantastic Beasts screenplayta lukiessani.

No siinä oli muutama! Onko teillä samoja kirjoja/ kohtia joissa olette itkeneet?
93
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Juonittelupelien SM-kisat 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Halima Elokuu 19, 2018, 13:39:44 »
Tässä ketjussa saa ihan vapaasti keskustella aiheesta ja ehdotella muita varteenotettavia edustajia, vaikka itse ei haluaisikaan osallistua. :)
94
Harry Potterin maailma / Vs: Seljasauvan herruudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Fimca Worthleberr Elokuu 12, 2018, 19:47:21 »
Luulen, että tuo sauvojen "herruus"-sääntö ei ole kaikilla sauvoilla niin kiveen kirjoitettu, Seljasauvahan nyt on legendaarisena esineenä muutenkin poikkeus. Mitä sitä paitsi tarkoittaa sauvan herruus? Kyllähän Voldemort pystyi ihan hyvin käyttämään Seljasauvaa, vaikkei ollut virallisesti sen mestari. Meneekö se sitten aina niin, että (aikuisten oikeesti) voitettu sauva toimii paremmin voittajansa kädessä verrattuna siihen, miten se olisi ennen voittamista toiminut? Ja onko sanottua, ettei voitettu sauva enää toimi sen entisen, kukistetun omistajan kädessä? Rowling on kyllä sanonut moneen kertaan että sauvojen lakeja on vaikea ymmärtää/ne ovat todella monimutkaisia, joten ehkä pieni epämääräisyys tässä(kin) asiassa sallitaan ja nämä säännöt vaihtelee tilanteiden mukaan.
95
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pulinanurkkaus
« Uusin viesti kirjoittanut Sharra Elokuu 11, 2018, 19:49:41 »
Lainaus
Mulla tässä olis edessä ihan totaalinen maisemanvaihdos, huomenna aamulla (ja ihan oikeasti aamulla, ei pitäis enää olla hereillä :'D) tavaroiden ja kihlatun kanssa kohti Espoota ja uutta, yhteistä majapaikkaa.

Onnea uudesta kodista ja uusista tuulista, Stargazer! Pääkaupunkiseutu kyllä tuntuu aika erilaiselta muuhun Suomeen verrattuna, mutta toisaalta Espoo ei onneksi ole ihan niin sekava kuin Helsinki. Tai riippuu varmasti siitä, missä päin Espoota sattuu asustamaan, mutta mitä olen siskon luona kyläillyt niin Espoo tuntuu jotenkin tutummalta kuin Helsinki. Ja pääkaupunkiseudulla on tosiaan tuo plussa, että keikoille ja muihinkin tapahtumiin pääsee helposti. Ja ulkomaille myös, kun ei tarvitse ensin junailla monta tuntia lentokentälle ennen kuin pääsee edes reissun alkuun :D

Uudelle paikkakunnalle muuttaminen on kyllä aina stressaavaa, ja yleensäkin muuttaminen. Sujuvaa arkea alkaa arvostamaan ihan eri tavalla kun joutuu uudessa paikassa ihmettelemään, että millä bussilla pääsee kätevästi minnekin ja missä on se lähiruokakauppa ja mistä täältä kaupasta löytyy edes tavarat :D mutta äkkiä siihen tottuu :) ootko menossa töihin tai opiskelemaan vai muuten vaan tuli pääkaupunkiseutu ajankohtaiseksi? :)

Lainaus
Syksy alkaa lähestyä vähitellen (ainakin kalenterin puolesta, ilmojen osalta ei onneksi vielä). Kellään muulla jonkinlaisia uusia tuulia luvassa?

Mulla itse asiassa on uusia tuulia tiedossa pitkästä aikaa, ja oon tosi innoissani. Oon ollut nyt muutaman vuoden samassa paikassa kokopäivätöissä ja on tullut jotenkin sellainen olo, että tässäkö tää nyt oli. Nyt oon kuitenkin jäämässä syyskuun alusta opintovapaalle ja tiedossa on kokopäiväistä väitöskirjan edistämistä. Aikanaan ennen kuin valmistuin olin sitä mieltä, että kyllä tää opiskelijaelämä saa riittää ja kiva mennä töihin, mutta nyt odotan tosi innolla, että pääsen taas yliopistolle pyörimään ja luennoille ja kirjoittamaan esseitä ja artikkeleita ja yleensäkin käyttämään aivoja vähän eri tavalla kuin rutiinitoimistotöissä. Toisaalta pelottaa, että olenko liian tyhmä tekemään väitöskirjaa, mutta ilmeisesti PhD impostor syndrome on ihan yleinen juttu, joten ehkä siitä selviää. Yliopistoilun myötä alkaa myös kuntokuuri. Stressaavan päivätyön ja koiraan menevän ajan takia en oo jaksanut paljon harrastaa muuta liikuntaa mikä näkyy ikävästi siinä, mitkä vaatteet mahtuu päälle, mutta nyt kun on omavalintaiset työajat ja liikuntakeskus yliopistolla niin saa tekosyyt riittää ja painelen ryhmäliikuntatunneille. Ääh jo etukäteen, en koskaan pysy rytmissä, mutta silti.
96
Harry Potterin maailma / Vs: Seljasauvan herruudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Sharra Elokuu 11, 2018, 18:49:20 »
Lainaus
Eikös Harry saanut Dracon vanhan sauvan toimimaan itsellään koska aseistariisui tämän? Se oratuomisauva vai mikä olikaan? Mielestäni tuo osittain toimii myös tavallisilla sauvoilla, koska kaikilla sauvoillahan on tietynlainen tietoisuus ("Sauva valitsee isäntänsä."). En kyllä tiedä vaihtaako ne sitten omistajaa aina aseistariisunnan yhteydessä, vai ainoastaan auttavat toista velhoa käyttämään sauvaa paremmin.

Nyt kun rupesin miettimään asiaa tarkemmin niin nämä säännöt sauvojen suhteen ovat aika epämääräisiä. Jos tuo aseistariisuntasääntö toimii kaikilla sauvoilla, niin sitten homma menee aika mielenkiintoiseksi jos sauva vaihtaa omistajaa aina kun omistaja riisutaan aseista. Eikös Salaisuuksien kammiossa oppilaille opetettu koulussa aseistariisuntaa kaksintaistelukerhossa? Jos sauva vaihtaisi omistaa aina aseistariisunnan yhteydessä, sauvojen omistajuudet olisi "hieman" solmussa kaksintaistelukerhon jälkeen.

Mutta ehkä tästäkään ei voi vetää näin yleispätevää sääntöä, vaan jos sauvoilla on tietynlainen tietoisuus niin kuin Zenzibar mainitsikin, ehkä sauva "tunnistaa" milloin on kyse aidosta kukistamisesta ja milloin pelkästä kaksintaisteluharjoituksesta? Tai sitten pitää vaan hyväksyä, että Rowlingin logiikka ei ollut aina täydellistä.
97
Harry Potterin maailma / Vs: Seljasauvan herruudesta
« Uusin viesti kirjoittanut Fimca Worthleberr Elokuu 11, 2018, 15:52:03 »
Osaisiko joku selventää, että miten Seljasauva kuului Harrylle sen jälkeen kun Voldemort tappoi Harryn? Vaikka Seljasauva kuului Harrylle metsään mennessä, niin Voldemorthan tavallaan tainnutti/aseistariisui/tappoi Harryn, joten eikö tällöin sauvan uskollisuuden olisi pitänyt siirtyä Voldemortille?

Harry antautui metsään mennessään vapaaehtoisesti Voldemortille, joten tällöin Harryn tainnuttaminen/tappaminen ei vaikuttanut Seljasauvan herruuteen.
98
Amaranthe - 365

Ekan kuuntelun jälkeen olin vähän hämmentynyt. Kolmenkymmenen kuuntelun jälkeen kiitän jälleen bändiä olemassaolostaan ja koko levy mulle heti nyt saman tien.
99
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pulinanurkkaus
« Uusin viesti kirjoittanut Stargazer Elokuu 11, 2018, 02:31:16 »
*pyyhkii pölyt pulinasta*

Syksy alkaa lähestyä vähitellen (ainakin kalenterin puolesta, ilmojen osalta ei onneksi vielä). Kellään muulla jonkinlaisia uusia tuulia luvassa?

Mulla tässä olis edessä ihan totaalinen maisemanvaihdos, huomenna aamulla (ja ihan oikeasti aamulla, ei pitäis enää olla hereillä :'D) tavaroiden ja kihlatun kanssa kohti Espoota ja uutta, yhteistä majapaikkaa. Aika jänskää. Helkkarin hieno kämppä onnistuttiin kyl saamaan, että sen suhteen ei minkäänlaista valittamista. Tulee varmaan aika paljon vaatimaan tottumista koska ainakin musta on aina tuntunut, että koko pk-seutu on melkein kuin kokonaan oma maailmansa muuhun Suomeen verrattuna.

Mut parasta on ehdottomasti se, että livemusiikin ystävänä mun ei tarvi enää valikoida tarkasti mille keikoille meen sen takia, että pitkä välimatka aiheuttaa runsaasti kustannuksia (koska faktahan se on, että valtaosa etenkin ulkomaalaisten bändien ja artistien keikoista on Helsingissä) koska nyt kaikki on lähellä. Nyt sitä sit on pelkästään tän vuoden loppuun jo neljät liput hankittuna, että tuleepahan sitten keikoilla käytyä.
100
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Juonittelupelien SM-kisat 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Halima Elokuu 04, 2018, 20:32:54 »
Hei taas juonittelupelien ystävät!

Järjestämme Kylässä tänäkin vuonna juonittelupelien suomenmestaruuskisat ja toivomme näkevämme teidänkin yhteisönne mukana mittelössä. Kisat järjestetään lokakuussa 2018 ja tarkoituksena on löytää Suomen nokkelin ja etevin juonittelija. Jokainen osallistuva yhteisö saa valita 1-3 edustajaa edustamaan yhteisöään mittelössä.

Haluammekin tietää, oletteko kiinnostuneita osallistumaan kisoihin, sekä montako osallistujaa teiltä olisi tulossa. Vastaukset saatuamme suunnittelemme tarkemmin finaalipelin yksityiskohtia. Finaalipeli pelataan 1.10. alkaen.

Toivomme, että ilmoitatte meille 31.8. mennessä halustanne osallistua kilpailuun, sekä kuinka monta edustajaa teiltä olisi alustavasti osallistumassa kilpailuun. Tämän jälkeen teillä on aikaa valita omat edustajanne haluamallanne tavalla. Suosittelemme joko karsintapelin järjestämistä tai demokraattista äänestämistä, mutta tyyli on vapaa. Edustajat tulee olla valittuna (ja ilmoitettuna meille) 15.9. mennessä.

Osallistujien vaatimukset pelissä tulevat olemaan
- vähintään 3 viestiä joka pelipäivä (pelipäivä kestää 4 vuorokautta).
- yötoimintojen tekeminen joka yö, mikäli päätyy pelaamaan erikoisroolihahmoa (yön pituus 1 vuorokausi).

Tänä vuonna mukana on hieman eri rooleja kuin viime vuonna, mutta tuttuja yhtä kaikki. Mukana pelissä tulee olemaan pelin koosta riippuen näitä rooleja:
- ystävystyjä
- roolinlukitsija
- lavastaja
- ennustaja
Rooleihin voit tutustua täällä.

Toivottavasti olette yhtä innostuneita näistä vuoden 2018 juonittelun suomenmestaruuskilpailuista kuin me!

Ystävällisin terveisin, vastausta odotellen
Halima, Kylä

PS. Toivomme mahdollisimman monen yhteisön osallistuvan kilpailuihin, joten jos tiedätte jonkun juonittelupelejä pelaavan yhteisön, joka ei ollut mukana viime vuoden suomenmestaruuskilpailuissa, niin ilmiantakaa ihmeessä!
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10]