Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Kirjallisuus / Vs: Suosittele kirjoja vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Helmikuu 25, 2018, 11:32:45 »
Joululahjkasi sain avomieheltäni Spede Pasasen elämänkerran Nimittäin. Voin vain ihmetellä, miten näin taitavasti on elämänkerta voitu kirjoittaa. Spede hahmona on kyllä mielenkiintoinen mutta ulkoasultaan luulin, että minulla kirja junnais johonkin lapsuusvaiheeseen. Kirjailija oli kuitenkin todella hvyin osannut koota kaikki tärkeät palaset, niin että tuntui kuin olisin päässyt Speden pään sisälle. Todella taitavasti kirjoitettu elämänkerta, jonka voin suositella ihan kaikille, jotka pitää edes hippusen Spede Pasasen luomasta komiikasta. Elämänkertakirjat ovat minusta yleensä aina tappavan huonostki kirjoitettuja ja tylsiä kuin mitkä, mutta tämä ei todellakaan.
72
Kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Helmikuu 25, 2018, 11:28:14 »
Äitini sai joululahjaksi Anna-Leena Härkösen kirjan Valomerkki. Se on nyt minulla lainassa. Harmikseni se ei ole niin sujuva kuin Kaikki Oikein, mistä pidin kovasti, mutta kyllä tämäkin on edetessään jo koukuttanut. 50-vuotiaan naiset masennus aiheesta vanhentuminen ja eutanasian pohdinta on mielenkiintoista ja Härkösen kirjoittama hahmojen dialogi on uskottavaa. 
73
Elokuvat / Vs: James Bond 007
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Helmikuu 25, 2018, 11:25:57 »
En aikoinaani ollut katellut yhtään Bondia, mutta vuosi sitten mieheni kanssa alotettiin ihan minun uteliaisuudestani pitämään Bond maratoni. Tulin kyllä kerralla James Bond faniksi. Suosikkibond näyttelijäkseni nousi Pierce Brosnan, toisena äärimmäisen karismaattinen Sean Connery. The Spy who loved me on elokuvista yksittäin yksi suosikkejani ja kyllä Roger Moorr Bondina on kyllä kanssa hyvä. Vasta Skyfallin aikana aloin pitämään Damiel Craigista Bondina. Jude Dench on miulle ikuinen M ja kyllä kyyneleet valuivat hänen kuollessaan Skyfalissa. Tomorrow never die on siltikin suosikki Bond leffani. Oma lukunsa on tietty Bond tunnarit. Niistä top 3 on You know my name, Goldeneye ja Thunderball.
74
Elokuvat ja TV / Vs: Mitä mieltä kotimaisista leffoista?
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Helmikuu 25, 2018, 11:20:50 »
Kyllä kotimaiset elokuvat ovat edelleen rakkauteni. Pidän kovasti siitä kotikutoisuudesta, arkirealistisuudesta ja siksi myös samaistuttamispinnasta. Jos haluan pakoon todellisuutta niin katson Pottereita tai Disneyn piirettyjä tai lastenelokuvia. Kotimaisissa eläydyn enemmän siihen realismiin. Siksi se onkin suosikkiani. Olen huomannut että viime vuosina kiinnpstukseni ulkomaisia elokuvia kohtaan on vähentynyt huomattavsti ja entistä enemmän valitsen suomalaisen.

Viime vuona tulleista minusta hyviä kotimaisia elokuvia ovat olleet: 95, Viulisti, Rendel, Tuntematon sotilas, Veljeni Vartija, Yösyöttö, Kaikki Oikein, Tom Of Finland, Kanelia Kainaloon Tatu ja Patu, Onnelit ja Annelit, Varekset, Teit meistä kauniin ja Onnenonkija.

Suomalaisia leffoja ei kannata tyrmätä, ennen kuin edes on niitä vähän katsonut.
75
Elokuvat ja TV / Vs: Suomalaiset draamasarjat
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Helmikuu 25, 2018, 11:10:16 »
Viime vuosina en ole kotimaisia näyteltyjä tv-sarjoja oikeastaan lainkaan seuraillut. Sikäli erikoista, sillä 90-luvun perhesarjat olivat aikoinaan niin mahtavia. Ehkä johtuukin siitä, että nykyajan kotimaiset ovat sitten liian draamallisia tai toiminnallisia/jännäreitä. Robaa seurasin pitkään kyllä.
Vanhat 90-luvun perhesarjat on onneksi nykyään monet julkaistu dvdlle. Muistaako joku muukin Ruusun ajan Roopen ja Illin? tai sen kun salkkariaikaan Blondi tuli taloon? Vanhat kunnon Metsolat.. Viimeisimpänä olen innostunut tästä Blondista, hidastempoinen perhesarja joka sopii kaikille. Siinä on niin draamaa kuin huumoriakin. Vähän myöhemmin tullut Ihmeidentekijät oli enemmänkin esiaste salkkareille, se tosin ei sijoittunut naapurustoon vaan sairaalan henkilökuntaan. Ihmareiden jatkosarja Parhaat vuodet taasen on jo aika yyber saippuaa ja näyttää, että kyllä sitä hurjia asioita käsiteltiin suomen telkkarissa ennen salkkareitakin.
Nämä tämmöset 90-luvun kotimaiset on meikäläisen mieleen, mutta tän hetken uutuukisa en ole kyllä lainkaan katsonnut. Pakko myöntää, että kotimaiseissa sarjoissa reality on enemmän vienyt huomioni.
76
Musiikki / Vs: Mitä kuuntelet nyt (1 viesti per päivä, ei pitkiä sanoituksia tai soittolistoja)
« Uusin viesti kirjoittanut Sharra Helmikuu 21, 2018, 18:14:22 »
Maroon 5 - One More Night

Törmäsin tähän biisiin näköjään erittäin monen vuoden viiveellä mutta ah, tässä on hauska rytmi, ihan parasta musaa siivousrätti kädessä tanssimiseen! Ja lyriikoista kirjoitusfiilis <3
77
Kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Stargazer Helmikuu 19, 2018, 23:42:48 »
Minä olen jo vaikka kuinka kauan ollut lukemassa George R. R. Martinin Valtaistuinpeliä, eli ihan sitä ensimmäistä osaa. Ja tässä vain kestäääää. Kirja on kyllä hyvä ja mielenkiintoinen, eikä kirjoitustyylikään ole erityisen raskasta, joten miksi ihmeessä tämä on näin hidasta, kysyn vaan :D Pitäisi varmaan lukea välissä jotain vähän nopealukuisempaa.

Mä oon Valtaistuinpelin tossa joskus kaks vuotta sitten lukenut ja hyllystä löytyy myös Kuninkaiden koitos ja Miekkamyrsky, mutta jotenkin en vaan oo saanut aikaiseks tarttua niihin. Ja Valtaistuinpeliä lukiessa oli tosiaan kans melkoisen hidasta touhua, vaikka hieno teos olikin. Ehkä voisin koko sarjan kerralla lukea sitten kun se on täysin valmis. Siis jos se ylipäänsä koskaan valmistuu, siitä kun ei oo minkäänlaisia takeita nykyisellä menolla.

Tällä hetkellä lukemistossa on Erika Vikin Kaksosauringot-trilogian toinen osa Seleesian näkijä. Kiinnostuin siitä ensimmäisestä osasta jo hyvin paljon viime keväänä kun Vuotiksessa oli se lukupiiri, mut mulla ei itsellä ollut silloin yksinkertaisesti aikaa lukea mitään kun oli yo-kirjoitukset ja vaikka mitä muuta, niin en pystynyt kirjaan silloin tarttumaan. Sain sen kuitenkin nyt joululahjaks ja ostin sitten jatko-osan heti saatuani sen luetuksi.

Erityisen paljon kiinnostus heräs kun huomasin, että tässä on jonkin verran samoja elementtejä kuin mun omassa tekeillä olevassa ikuisuusprojektissa romaanissa ja tähän mennessä nää kirjat on toimineet erittäin hyvänä inspiraation ja innostuksen lähteenä. Helposti paras sarja, jota oon moneen vuoteen päässyt lukemaan ja kunhan nyt saadaan tää toinen osa pois alta niin kolmannen malttamaton odotus alkaa...
78
Kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Aurican Helmikuu 19, 2018, 16:37:22 »
Minä olen jo vaikka kuinka kauan ollut lukemassa George R. R. Martinin Valtaistuinpeliä, eli ihan sitä ensimmäistä osaa. Ja tässä vain kestäääää. Kirja on kyllä hyvä ja mielenkiintoinen, eikä kirjoitustyylikään ole erityisen raskasta, joten miksi ihmeessä tämä on näin hidasta, kysyn vaan :D Pitäisi varmaan lukea välissä jotain vähän nopealukuisempaa.
Yks opiskelukaveri oli kuunnellu äänikirjoina koko sarjan kesätöiden aikana, kun töissä sai olla rauhassa kuulokkeet päässä. Itsekin piti aloittaa tän lukeminen, mut jotenkin se kirjojen määrä tuntuu uhkaavalta, kun tietää ettei ole samalla tavalla aikaa lukea kuin joskus.

Itse olen taas "tylsällä" faktakirjalinjalla. Tällä hetkellä luen Cordelia Finen Delusions of Genderiä, jossa puretaan myyttejä "miesten ja naisten aivoista" ja kaikesta muustakin, mikä liittyy sukupuoleen ja yhteiskuntaan, tieteen avulla tietysti. Ihan superinformatiivista ja jokus asiatekstin joukosta löytyy hauskoja pieniä piikittelyitä.
Sen vieressä odottaa myös Minna Marshin Miksi maali ei synny? -henkistä kuntoa pelaajalle. Tämä on lähinnä lukulistalla, että voisin ehkä parantaa omaa henkistä kuntoani roller derbyn pelaajana ja ehkä ymmärtää joukkuekavereitanikin jotenkin paremmin. Kirja on kyllä keskittynyt jääkiekkoon, mutta kai sieltä joukosta löytyy minuunkin pätevää informaatiota.
79
Follow the Cipher - The Rising

Mun korvat ei saa koskaan tarpeekseen tämän kaltaisista korkeista nuoteista.
80
Keskustelut / Vs: Ystävänpäivä
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Helmikuu 14, 2018, 12:27:04 »
Hyvää ystävänpäivää
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10