Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
61
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Marraskuu 24, 2017, 10:40:53 »
Meilläkin ainoa pakollinen joululeffa on Die Hard. Muuten perinteiset joululeffat ovat usein liian siirappisia makuuni. Ihmeellinen on elämä on tietysti tullut katsottua useasti, mutta enää ei jaksa, liikaa on liikaa.

Leffojen sijasta olemme usein etsineet eri tv-sarjojen joulujaksoja ja katsoneet niitä. Esim. Doctor Who:ssa on jouluspesiaaleja, ja usein tulee katsottua myös Supernaturalin joulujakso, joka ammentaa inspiraatiota Neil Gaimanin Unohdetut jumalat -teoksesta.

Tänä vuonna voi olla että pääsen taas tutustumaan lasten jouluelokuviin, kun jälkikasvu alkaa olla sen ikäistä, että tv kiinnostaa jo jonkin verran. Zenzin mainitsema Joulupukki ja noitarumpu voisi olla kiva, jos ei ole liian pelottava.
62
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Marraskuu 23, 2017, 22:27:13 »
Ainoa leffa jonka katson joka joulu ja joka mielestäni on "the joululeffa" on Die Hard :D

Mutta jos on pakko mainita jotain oikeasti jouluteemaisia elokuvia, niin Joulupukki ja noitarumpu iskee aina. Toinen josta tykkään, on Love Actually (Rakkautta vain), tosi lämminhenkinen ja hauska, vaikken yleensä pidäkään romanttisista leffoista.
63
Elokuvat ja TV / Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Marraskuu 23, 2017, 21:01:15 »
Mitkä ovat mielestänne parhaita jouluaiheisia elokuvia?

Minä suosittelen: Joulu Manhattanilla (1994) ja Muppettien joulu (1992).
Myös Ihmeellinen on elämä (1946) kannattaa tsekata, mutta se tuskin kiinnostaa monia ikänsä takia.

Joulu Manhattanilla ei ole liian siirappinen ja lapsellinen. Siitä nauttii myös vanhemmat katsojat. Ideana on, että eräs vanhainkodin asukas väittää olevansa ihan aito joulupukki (Richard Attenboroughin viimeisiä rooleja). Tarinan keskiössä on myös yksinhuoltajaäiti, joka on opettanut tyttärensä olemaan uskomatta pukkiin. Netflixin käyttäjille vinkkinä, että leffa on siellä katsottavissa!

Muppettien joulussa kerrotaan se vanha tuttu Charles Dickensin klassikkotarina näiden hauskojen käsinukkien maustamana. Hauskinta on ehkä yllättyä, miten tutut kohtaukset on toteutettu muppettien avulla. Eli jos ei tunne tarinaa, kannattaa varmaan katsoa joku alkuperäisen tarinan filmatisoinneista, niin elokuvasta nauttii enemmän. Vähän kuin Scary Movie naurattaa enemmän, jos on nähnyt ne kauhuleffat joita se parodioi. Muistan muuten, että Kotia kohti -elokuvan alussa tuli Muppettien joulun traileri ja pelkäsin sitä silloin..

Leffa Ihmeellinen on elämä taitaa olla se kaikkein ensimmäisin 'mitä jos en olisi koskaan syntynyt' -tarina, jonka variaatio on nähty lukemattomissa elokuvissa, TV-sarjojen jaksoissa, sarjakuvissa ynnä muissa. Se on jo hyvän aikaa ollut jenkeille sama kuin meille Samu Sirkan joulutervehdys tai Lumiukko. Täydellinen se ei ole; alku on aivan liian pitkäveteinen. Mutta paras osuus tulee loppua kohden kun asiansa pilannut Jimmy Stewart saa enkeliltä näyn, minkälainen kaupunki olisi ilman häntä, ja mitä sen jälkeen tapahtuu... Se esitetään taatusti myös meillä joulun aikaan. ;)
64
Oleskeluhuone / Vs: Miksi Kalkarosta pidetään fanien keskuudessa niin vetävänä?
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Marraskuu 22, 2017, 15:09:39 »
Olen nähnyt vain ekan Potterin vuonna 2002 koulussa. Mutta näyttelijän hyvin muistaen uskon monen Kalkaron ihailijan yhtyvän seuraaviin näkemyksiini. Alan Rickmanilla oli 1. veistoksellisen komeat kasvonpiirteet, 2. hypnoottinen ääni ja 3. mystinen perusilme.
65
Oleskeluhuone / Vs: Tupahuivit vol 2
« Uusin viesti kirjoittanut Arnold Marraskuu 22, 2017, 10:06:27 »
Oisko jollain jotain helppoa neulomisohjetta !?
66
Elokuvat / Vs: Viidakkovekara Juuso
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Marraskuu 21, 2017, 11:19:16 »
Se on mukavaa puhua sellaisten kanssa, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita ja kokemuksia. :) Muutoin en oikein edes tiedä mikä tämä sivu on, joku Härö Potter -aiheinen ilmeisesti. Niistä en välitä x) Joskus olin Hopeanuoli-fanit -ryhmässä, mutta enää en oikein pidä siitäkään sarjasta. Piirretyllä sarjalla on kyllä nostalgia-arvoa.

Tekeekös sillä TV-sarjalla mitään? En tiennytkään tuollaisesta. Heikki Määttästä siinä ei varmaan luonnollisesti kuulla? Hänhän kuoli syöpään jo hyvän aikaa sitten. Voihan olla, että tunnearvokin vaikuttaa minulla siihen, etten yleensä halua kuulla alkuperäisiä ääniä. Viidakkovekarassa voi kyllä ollakin hyvä tanskadubbaus, eihän ne kaikki automaattisesti huonoja ole. Esimerkiksi Kiltti Jätti -animaatio ja Fievel matkalla Amerikkaan oli loistavasti dubattu, eikä haittaa ettei niitä ollut suomeksi. (Dubbauksista voisi puhua enemmänkin jossain muussa keskusteluaiheessa.)

Huutonetistä olen minäkin monet aarteet löytänyt, ja onneksi meidän maasta löytyy vielä paljon divareita ja antikvariaatteja. Onneakin kyllä tarvitaan, että osuu paikalle oikealla hetkellä. Kaikki myyjät eivät tosiaan hinnoittele harvinaisia elokuvia niiden todellisen arvon mukaan ja joskus jopa hävettää maksaa niin alhaisia summia. Ostin oman Viidakkovekara-DVD:ni muistaakseni kirpputorilta.

Siis se Kaunottaren ja Hirviön alkuperäinen tanssisalilaulu ei ole anoastaan karmea, se suorastaan naurattaa ja pilaa muuten hienon kohtauksen! :D
67
Elokuvat / Vs: Viidakkovekara Juuso
« Uusin viesti kirjoittanut Nibs Marraskuu 21, 2017, 00:02:29 »
Kiitos vastauksesta, tosi mukavaa että vaivauduit vaikkei ollut edes tunnusta täällä ennestään. :)

Mulla on ollut se ekan leffan suomiversio-dvd jo vuosia, kun löytyi kerran elokuvadivarista. Ja nyt loppukesän ja syksyn aikana löytyi Huuto.netistä molemmat suomiversio-vhs:t ja supermakealla onnella jopa kakkosleffan suomiversio-dvd jonka kanssa samassa paketissa sain myös muutaman boksin sen tv-sarjan jaksoja suomiversioina. Eikä kukaan myyjistä pyytänyt suuria summia, kaikki lähti 1-5 eurolla kappale. Eli Huuto.nettiä kannattaa pitää silmällä jos näitä elokuvia etsii.

Joo, Disney-animaatioiden suomidubbaajat on lähes aina paljon parempia kuin alkuperäiset. Yleensä kuuntelen vain laulut englanniksi koska suomennokset niistä ei oo läheskään yhtä hyviä paitsi Leijonakuninkaassa, ja ehkä Aladdinissa ja Kaunottaressa ja Hirviössä. Näis Juuso-leffoissa niin laadukkaat kuin suomiäänet ovatkin niin kuitenkin pidän alkuperäisnäyttelijöistä vähän enemmän. Ne pihuvat repliikkinsä luonnollisemmin. (Alkuperäiskielellä dvd:t näistä leffoista löytyy CoolShop-nimisestä nettikaupasta. Oma tilaukseni sujui loistavasti eli kokemukseni mukaan hyvä nettikauppa vaikkei tunnetuimpia olekaan.)

68
Elokuvat / Vs: Viidakkovekara Juuso
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Marraskuu 20, 2017, 20:07:47 »
Terve.

Kun selasin Googlella Viidakkovekara Juusoa, satuin löytämään tämän viestin ja sivuston, joten päätin rekisteröityä ja vastata!

Ensinnäkin muistan Viidakkovekaran erittäin hyvin, minäkin näin sekä ensimmäisen että toisen osan elokuvissa 90-luvulla ja etenkin ensimmäinen on täyttä rautaa. Kuuluu niihin suurten amerikkalaisten studioiden ulkopuolella tehtyihin timantteihin. Kaikki hyvät eivät ole Disneyn tekemiä! Olen samaa mieltä, että juoni on yksinkertainen, mutta onhan niin esimerkiksi Muumeissakin; huomattava osa jaksoista on todella arkisia, mutta silti niin mielenkiintoisia ja jännittäviä. Otetaan vaikka jakso Ihana lahja: juoni on, että Tiuhti ja Viuhti tuovat Muumeille harvinaisen sipulin. Ei kuulosta kovin mielenkiintoiselta, mutta kyllä se vain jännittää varsinkin pientä lasta, alkaako se sipuli itämään ja ehkä laulamaankin.

Kuten mielestäni lähes kaikissa animaatioissa, parasta niissä on loistava suomenkielinen toteutus. Heikki Määttänen todella on Juuso. Mies vei aina show'n, puhui hän sitten pääosassa tai sivuroolissa (paitsi ehkä Kaikenkarvainen Charlie). Jos tätä(kään) ei olisi puhuttu suomeksi, ja vielä näin hyvin, en pitäisi siitä puoliksikaan niin paljon. DVD-aikakautena olen vilkaissut, miltä alkuperäiset repliikit ovat kuulostaneet Disney-elokuvissa, ja joka kerta olen pettynyt ja kiusaantunut. Sen verran parempia suomalaiset ovat.

Toiseksi olen perustanut Youtube-kanavan, jonne latailen harvinaisempia elokuvia. Sellaisia, joita ei Suomessa ole julkaistu 1.DVD:llä, 2.videona tai 3.ollenkaan. Yritin juuri äsken ladata Viidakkovekara Juuson, mutta näistä ihanista tekijänoikeussyistä en saanut sitä julkaistuksi. Mutta se on tosiaan nykyään kätevää, kun saat heti videon ladattuasi tietää, poistetaanko se. Suurin osa tähän asti ladatuista videoista on saanut pysyä. Mielestäni on tärkeää, että me nostalgiannälkäiset saamme nauttia lapsuuden muistoista vaikka sitten ilman DVD-julkaisuja. Toki Viidakkovekara on DVD:llä, mutta se on loppuunmyyty ja erittäin harvinainen.

Kolmanneksi, jos et omista Viidakkovekara Juusoa, voin lähettää sen sinulle MP4-muodossa. Sen voi sitten vaikka laittaa levylle.

JS: En laita kanavani linkkiä, ettei minua syytetä mainostamisesta.
69
Keskustelut / Vs: Ilmapallot
« Uusin viesti kirjoittanut Arnold Marraskuu 19, 2017, 08:29:05 »
Itselläni ei ole erityistä mielipidettä, mutta on niitä kiva vappuna olla ja yrittää pitää niitä ilmassa:D
Toisin koirat meillä pelkää niitä älyttömästi, lukuun ottamatta koiranpentua, joka tykkää purra niitä puhki xd
70
Enya - May it beMay it be an evening star
Shines down upon you
May it be when darkness falls
Your heart will be true
You walk a lonely road
Oh! How far you are from home

Mornie utulie (Darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantie (Darkness has fallen)
A promise lives within you now
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10