Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Mitä enemmän pohdin enemmän tätä Nagini-asiaa, niin sitä enemmän pidän tästä juonenkäänteestä ja huomaan, kuinka hyvin se oikeasti sopiikaan yhteen kirjasarjan kanssa - silti minusta on sääli, ettei mitään tähän viittaavaa ikinä sanottu kirjoissa.

Ehkä tämä yksityiskohta ei ollut niin oleellinen kirjojen tarinan kannalta, kuten ei Dumbledoren homouskaan. Mutta ihan hauskaa että tämmöisiä pieniä yksityiskohtia paljastuu pikku hiljaa jälkikäteen, ei jokaista Rowlingin mielessä muhinutta velhomaailman erikoisuutta olisi millään saanutkaan ängettyä luontevasti osaksi Potterien tarinaa. Vaikka tämä paljastus ei varsinaisesti muutakaan mitään kirjojen tapahtumien kannata, on silti ihan kutkuttavaa ajatella, ettei Severusta tappanut, eikä Neville tappanut mitään tavallista käärmettä.

Mitään suoraan tuohon viittaavaa ei tosiaan sanottu, mutta Dumbledorehan korostaa muutamaan otteeseen Voldemortin ja Naginin välistä omituisen läheistä suhdetta (tuo saattoi kuulostaa vähän väärältä...) ja kyllähän Voldemortin kiintymys ja toisaalta Naginin suhteellisen suuri rooli erilaisissa operaatioissa (ministeriöön livahtaminen ja lopulta Arthurin pureminen, Godrickin notko, jne.) ja ylipäätään hirnyrkiksi kelpaaminen korostavat sitä, että mistään tavallisesta metsän lierosta ei ollut kyse. Aluksi ihan pikkuisen kurtistin kulmiani tälle ajatukselle, mutta pienen pureskelun jälkeen tämä tosiaan istuu yllättävänkin uskottavasti osaksi taikamaailmaa. Hienoa!
32
Mitä enemmän pohdin enemmän tätä Nagini-asiaa, niin sitä enemmän pidän tästä juonenkäänteestä ja huomaan, kuinka hyvin se oikeasti sopiikaan yhteen kirjasarjan kanssa - silti minusta on sääli, ettei mitään tähän viittaavaa ikinä sanottu kirjoissa.

Ehkä tämä yksityiskohta ei ollut niin oleellinen kirjojen tarinan kannalta, kuten ei Dumbledoren homouskaan. Mutta ihan hauskaa että tämmöisiä pieniä yksityiskohtia paljastuu pikku hiljaa jälkikäteen, ei jokaista Rowlingin mielessä muhinutta velhomaailman erikoisuutta olisi millään saanutkaan ängettyä luontevasti osaksi Potterien tarinaa. Vaikka tämä paljastus ei varsinaisesti muutakaan mitään kirjojen tapahtumien kannata, on silti ihan kutkuttavaa ajatella, ettei Severusta tappanut, eikä Neville tappanut mitään tavallista käärmettä. Eri asia sitten, miten paljon tässä vaiheessa Naginissa oli jäljellä mitään ihmismäistä. Olisi myös kiva tietää, tiesiko Voldemort että Nagini on maledictus. Jos Rowling ei lisää valota asiaa, niin ainakin fanficeille löytyy tästä uutta inspistä. :D
33
Hyväksyn Voldemortin ja Naginin syvällisemmät tunteet, mutta en romantiikkaa heidän välilleen. :D Se olisi vähän liikaa ja tulisi uudelleen Kirottu lapsi-fiilis asiasta (eli tuntuu enemmän fanfiktionilta kuin Canonilta). Sieluntoveruutta ja tunteiden syvyyttä voi tuntea ilman rakkautta/romantiikkaa/seksuaalisuutta. Tosin mä useimmiten muutenkin kannatan hahmojen välille yleensä ystävyyttä ja yleensä petyn, jos ne rakastuvat toisiinsa. Kaipaan populaarikulttuuriin enemmän syviä ystävyyssuhteita.

Nagini varmasti ymmärtää ihmispuhetta myös käärmeenä ollessaan - esimerkiksi esiintyessään Bathilda Bagshotina, hän ymmärsi Hermionen ja muiden puhetta, mutta pystyi itse puhumaan vain kärmeskieltä. Mä olen muuten ajatellut, että Nagini ymmärsi ihmisiä ja sen älykkyys muutenkin olisi johtunut Voldemortin sielunpalasta - mutta tämä selittääkin asian ihan toisin. Huu.

Ja täytyy sanoa, että en edes ajatellut tätä aasialaistaustainen nainen valkoisen miehen lemmikkinä/orjana-huomautusta. Hieman häiritsevää, mutta emme vielä tiedä kaikkea - näkikö Voldemort Naginin lemmikkinä, palvelijana vai kenties toverina?


Mitä enemmän pohdin enemmän tätä Nagini-asiaa, niin sitä enemmän pidän tästä juonenkäänteestä ja huomaan, kuinka hyvin se oikeasti sopiikaan yhteen kirjasarjan kanssa - silti minusta on sääli, ettei mitään tähän viittaavaa ikinä sanottu kirjoissa.
34
Spoilaa :D

Sivumennen; voi ei, voi Dumbledore ja iseeviot-peili sentään, sydän suli siinä. <3
Tää oli musta trailerin paras kohta ^^ Ja tulen luultavasti odottamaan tätä eniten koko elokuvassa. (Ja Jacobia.)

Tavallisena käärmeenä taas Naginia en missään vaiheessa ole oikein pitänyt. Sehän oli älyttömän iso ja käärmeeksi, noh... liian älykäs?
Tälle vahva sama, joskin olen laittanut Naginin ehkä samaan laatikkoon Norriskan kanssa (tapa, jolla viestii Voldemortin kanssa vs tapa, jolla viestii Voron kanssa).

Itse lämpenen tietyiltä osin ajatukselle siitä, että Voldemortilla olisi ollut syvällisempiä tunteita Naginia kohtaan. Annettujen tiedonmurujen perusteella mulle tuli mielikuva siitä, että kun Maledictus muuttuu lopullisesti pedoksi, ihminen ja inhimillisyys hänessä katoaa. Se, mitä jää jäljelle, on aika sama mitä Valedrosta on jäljellä sielun silpomisen jälkeen. Vähemmästäkin tuntisi sielujen syvää yhteyttä. Naginin halun olla Voldemortin kanssa selittäisin vain sillä kärmeskielen osaamisella (vs tapa, jolla basiliski totteli Tomia). En tiedä miten Nagini ihmiskieltä ymmärtää, mutta ehkä häntä kiehtoo se, että Voldemort ymmärtää hänen puhettaan.

Mitä mieltä olitte muuten tästä kiusallisesta huomiosta, että käytännössä Row käsikirjoitti aasialaistaustaisen naisen valkoisen miehen lemmikiksi/orjaksi?

Tämä asetelma jopa tukee musta sitä väitettä, ettei hän vain vetänyt Nagini-käännettä hatusta vaan on tiennyt sen ns. aina. Villillä 90-luvulla, kun Potterien kasaaminen on aloitettu, ei musta hirveämmin kiinnitetty huomiota siihen, miten kirjan/leffan/TV-sarjan sisältö voitaisiin kokea loukkaavana (luin joku aika sitten Tumblr-esseen siitä, miten Frendit aiheuttaisi aika monta tulipaloa, jos se olisi tehty tänä päivänä). Rowhan tuntuu sangen itsepäisesti pitävän kiinni päätöksistään, vaikka hänelle huomautettaisiin, että voisi miettiä uudestaan (case Depp, case painatan-suomalaiset-Potterit-saksalaiselle-paperille-koska-sillä-on-joku-sertifikaatti-jonka-mukaan-se-olisi-ympäristöystävällisempää-mikä-ei-todellakaan-pidä-paikkaansa), joten en yhtään ihmettelisi hänen todenneen kässäripalaverissa "Minä olen aina ajatellut hänet tällaiseksi, joten tällainen hänen pitää olla.
35
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Vs: Pop up -puuhastelu: Syksy, syksy, syksy!
« Uusin viesti kirjoittanut Luna Helmiina Syyskuu 26, 2018, 18:47:07 »
Omaa kuvaa ei tähän hätään löydy kiitos älypään älypuhelimen, jonka muisti otti ja täyttyi (pah!) mutta ruusunmarjoista mieleeni pulpahti, että jos olisi paksut hanskat, voisi kerätä ruusunmarjoja ja yrittää ruusunmarjakiisselin tekoa. Mieleeni on ikuisesti jäänyt kuva kun lapsena isä osti tölkin ruusunmarjakiisseliä ja minä joka totaalikeltäydyin pienenä joistain ruuista söin ja tykkäsin kovasti.♡
Ihanan iloisen ja raikkaan oloinen kuva, minulle syksy tarkoittaa mehujen ja hillojen aikaa.
36
Mites Voldemort puhui Naginille? Käyttikö sanoja vai kärmeskieltä? Ainakin joskus taisi mainita "Nagini" tms ja Nagini siihen jotenkin reagoi?

Käärmehän ymmärtäisi vain kärmeskieltä. Mutta Nagini voisi ymmärtää vielä myös puhettakin, jos on ollut ihminen?

Toisaalta taas ajattelin, että Voldemort voi hallita ja keskustella Naginin kanssa nimenomaan siksi, että osaa kärmeskieltä. Hmmhh.

Tavallisena käärmeenä taas Naginia en missään vaiheessa ole oikein pitänyt. Sehän oli älyttömän iso ja käärmeeksi, noh... liian älykäs?
37
Spoileri, spoileri, tiedätte kyllä, otsikossakin lukee suuri spoileri, mutta jos selaatte uusimpia viestejä niin sisältää SPOILEREITA Grindelwaldin rikokset-trailerista.No, nomen est omen ja silleen - Nagini-nimihän tulee selvästi sanasta naga (nãga), josta on monenlaisia tarinoita. Itse muistan lähinnä sellaisen tarinan, että naga kykenee muuttumaan käärmeestä ihmiseksi ja toisinpäin. Vähän... no, sanotaan näin että vähän klisee ja vähän fanfikki? Haluaisin olla enemmän innoissani asiasta, mutta jotenkin...

Rowlingilla on mielestäni vähän ikävä tapa tehdä tällaisia paljastuksia, jotka kuuluvat mielestäni osaksi kirjasarjaa, mutta vasta vuosia kirjoittamisen jälkeen - ymmärrän kyllä, että sivujuonia pitää välillä katkoa pois koska muuten kirjoista voisi tulla sekavia, mutta samaan aikaan mietin että tämä on niitä asioita, jotka olisi ollut hyvä mainita edes jotenkin. Nyt tulee vain sellainen olo, että hän on keksinyt että "ei hitsit, olisikin siistiä jos Nagini olisikin oikeasti ollut ihminen!" ja vain väittää suunnitelleensa tätä vuosikaudet. Sama kuin Dumbledoren homouden kanssa, että olisi hienoa jos se olisi oikeasti kirjoitettu kirjoihin eikä vain mainittu jossain haastattelussa sivumennen.

Sivumennen; voi ei, voi Dumbledore ja iseeviot-peili sentään, sydän suli siinä. <3

Maledictukset herättävät nyt paljon kysymyksiä; elävätkö he yhtä vanhoiksi kuin a) ihmiset, b) velhot vai c) eläin, miksi heidät on kirottu? Lisäksi trailerissa Nagini pystyi muuttumaan ihmisestä käärmeeksi ja oletettavaksi takaisin, mutta onko niin että he jossain vaiheessa muuttuvat kokonaan eläimeksi eivätkä enää pysty muuttumaan takaisin?

Animaageillahan oli se, että jos he ovat tarpeeksi kauan eläimen hahmossa, heidän ajattelu muuttuu eläimen kaltaiseksi, eikö niin? Tai ainakin niin muistelisin Siriuksen selvinneen Azkabanista suunnilleen järjissään, kun hän vietti mahdollisimman paljon aikaa koirana. Mutta niin, jos maledictus viettää suurimman osan aikansa eläinhahmossaan, pysyykö heillä silti ihmisen mieli vai muuttuuko heidänkin ajattelunsa sen eläimen suuntaan? Eli ajatteliko Nagini Potter-kirjoissa kuten käärme vai ihminen? Älykäs se (hän?) oli, mutta olin jotenkin ajatellut että se johtui Voldemortin sielunpalasesta.

Hypin ajatuksesta toiseen; todellakin toivon ettei ole mitään rakkaussuhdetta Voldemortille ja Naginille suunniteltuna... Minulla on niin vahva mielikuva, että Voldemort on aseksuaali ja sitä paitsi, eikös se nyt ollutkin niin ettei hän kyennyt tuntemaan rakkautta, koska oli itse lemmenjuoman tulos? 

Lisäksi; voi Neville... jotenkin tuntuu pahalta, että hän luulee tappaneensa "vain" käärmeen ja oikeasti tappoi ihmisen. Ja juurikin, että oliko Nagini itse paha vai jotenkin Voldemortin vallassa.

Phuuuufh.

Hyvä traileri, näin muuten. Aikuisempi ja synkempi ja Newt on söpö ja awws. Queenia ei näkynyt? Jacob on ihana. Ah.// Pottermore: "A ‘Maledictus’ is a carrier of a blood curse which will ultimately destine them to transform permanently into a beast." eli maledictus muuttuu jossain vaiheessa eläimeksi lopullisesti.

Suomennetaankohan sana maledictus jotenkin, koska tuota on aika hankala taivuttaa. :D
38
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Syyskuu 26, 2018, 00:17:38 »
Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D

Mut sehän on nimeomaan sarjakuvissa Mimmi-täti. Jostain syystä Ylen dubbauksessa Jenni-täti

Tiedän kyllä, mutta kun olen niin tottunut tuohon Jenni-tätiin kun asian on niin lapsesta asti tottunut kuulumaan, että siinä suhteessa eri nimeen oli vaikea orientoitua.
39
Tämä muuten tarkoittaa, että Neville ei tappanut pelkkää käärmettä. Surullista, jos maledictus ei ollut omasta halustaan pahis, vaan jotenkin Voldun vallassa. Toisaalta, saattoihan hän olla omasta vapaasta tahdostaan pahis.

Tämä kai tarkoittaa, että Nagini ja Harry olivat molemmat hirnyrkkejä tavallaan samalla tavalla. Tavallinen käärme olisi (oletettavasti) sieluton, mutta jos Nagini oli alkujaan ihminen, silloin hänellä oli sielu. Mitähän se tarkoittaa?
40
Okei, kuulin siis oikein. Ja hmm. Toivoisin erittäin kovasti, ettei tällä haettaisi jotain oikeaa rakkaussuhdetta Voldemortin ja Naginin ihmishahmon välille. Muuten se on ihan OK. Ja olen jo pitkään epäillyt, että Voldemort liitetään näihin elokuviin jotenkin ja Nagini-yhteys riittää minulle. Odotan mielenkiinolla mitä hahmolla tehdään, koska Tanzun tavoin olen aina uskonut, ettei Nagini ole tavallinen käärme.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10