Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Harrastukset ja kirjallisuus => Aiheen aloitti: Graveheart - Marraskuu 25, 2008, 21:12:39

Otsikko: Garfield Minus Garfield
Kirjoitti: Graveheart - Marraskuu 25, 2008, 21:12:39
(http://media.tumblr.com/fSymsOGXO74ldistgRMcw8Y5_500.gif)

En tiedä kai yhtään toista sarjakuvaa joka olisi samanaikaisesti yhtä synkkä, hauska ja surullinen kuin Garfield Minus Garfield, jota tietääkseni on esillä vain internetissä. Irlantilainen Dan Walsh loi sen helmikuussa 2008 ja idea on nimensä mukaisesti äärimmäisen pelkistetty mutta toimiva: Walsh on yksinkertaisesti poistanut Karvisen (ja tietysti tämän kommentit) Jim Davisin kuuluisimmasta sarjakuvasta ja jättänyt jäljelle vain Eskon, paljastaen tästä täysin uuden, omasta mielestäni kiinnostavamman, viihdyttävämmän ja paremman puolen. Tämän sarjakuvan päähenkilö on yksinäinen, syrjäytynyt, säälittävä ja eksistentialismikriisin kourissa kamppaileva maanisdepressiivinen ressukka joka vuoronperään surkuttelee epätoivoisuuttaan, yrittää viihdyttää itseään ja puhuu kuvitteellisille ystävilleen tyhjässä asunnossaan. Hänellä ei ole edes koiraa ja ainoaa muuta elämää sarjakuvassa edustaa siinä satunnaisesti ja harvoin esiintyvät vieraat ihmiset. Garfield Minus Garfield on nopeasti kehittynyt kultti-ilmiöksi ja ainakin minun huumorintajuni se tavoittaa paljon tehokkaammin kuin Karvinen. Suosittelen lämmöllä kaikille Karvisen kavereille ja varsinkin Karvisen vihaajille.

Lainaus
Garfield Minus Garfield is a site dedicated to removing Garfield from the Garfield comic strips in order to reveal the existential angst of a certain young Mr. Jon Arbuckle. It is a journey deep into the mind of an isolated young everyman as he fights a losing battle against loneliness and depression in a quiet American suburb.

www.garfieldminusgarfield.net
Otsikko: Vs: Garfield Minus Garfield
Kirjoitti: samettiina - Tammikuu 06, 2010, 15:30:06
Tuolla Graveheartin laittamassa osoitteessa kävin näitä sarjakuvia lukemassa ja ilokseni huomasin, että nehän olivat yllättävän hyviä! Suuri osa niistä sai minut nauramaan, muutamalle vain antaisin risuja. Itsessään Karvisesta pidän, mutta Karvisen "poisjättäminen" tässä ei minusta ollut mikään täysin huono veto.

Vaikken näistä nettisarjiksista niin perusta, tämä oli hyvä :)
Otsikko: Vs: Garfield Minus Garfield
Kirjoitti: Fimca Worthleberr - Maaliskuu 29, 2010, 11:40:41
Itse löysin nuo vuosia sitten, olen jopa itsekin väsännyt muutamia. Yllättävän hauskoja, vaikka idea on niin yksinkertainen.
Täysin älyttömät ja randomit GarfieldMinusGarfield-sarjakuvat on niitä parhaimpia.