Kirjoittaja Aihe: Mitä luet nyt?  (Luettu 1058 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Mitä luet nyt?
« : Heinäkuu 16, 2016, 09:03:48 »
Edellinen Mitä luet nyt? oli paisunut jo kovin pitkäksi, joten pistetäänpä aluilleen uudenveroinen, kirjojen sivuja kahiseva ja musteentuoksuinen topic.

Tämän topicin tarkoituksena on siis kertoilla kirjasta, jota on juuri lukemassa. Pelkät listat eivät ole hyväksi, vaan olisi hyvä kertoa hieman enemmän lukemisen alla olevasta teoksesta: mistä kirja kertoo, millainen se on, löytyykö kirja omasta hyllystä vaiko onko lainattu, oletko lukenut saman kirjailijan teoksia, kenelle suosittelet kirjaa jne. Näin lukemisen mahdollista ilosanomaa saa levitettyä ja mahdollisesti muutkin tarttuvat hyviin kirjoihin :)

Joten, olkaapa hyvät!


-----------------------------------


Minä olen lukemassa parhaillaan Conn Igguldenin Valloittaja-sarjan viidettä osaa eli teosta nimeltä Veljessota. Ennen Valloittaja-sarjaan tarttumista luin saman kirjailijan Keisari-sarjan ja pidin siitä, joten ajattelin lukea myös tämän Valloittaja-sarjan. Nykyään molemmat kirjasarjat löytyvät kirjahyllystäni pokkariversioina.

Valloittaja-sarjan teokset kertovat Tšingis-kaanin ja hänen jälkeläistensä elämästä ja etenkin siitä, kuinka he hallitsevat maita ja mantuja ja laajentavat valtakuntaansa. Teokset pohjautuvat historiaan, ja olinkin alkuun epäileväinen pitäisinkö moisista historiallisista teoksista Kun tarrasin ensimmäiseen osaan, en voinutkaan laskea sitä hyppysistäni – koko sarjaa suosittelen siis etenkin historiasta pitäville. Tarina olikin yllättävän mukaansatempaava, ja tapahtumat ja kerronta aika ajoin hyvinkin rikasta. Myös juonittelun tuntu on välittynyt hyvin. Tosin, kun samanlaisesta aiheesta pyöritellään useampia teoksia, ajoittain on tuntunut että luen samaa juttua uudestaan.

Tämä Veljessota on siis sarjan viides ja (ainakin toistaiseksi) viimeinen osa. Nimensä mukaisesti teos on tähän mennessä sisältänyt hyvin paljon katkeruutta ja vihanpitoa suvun kesken, eikä juonitteluilta ja henkien riistoilta ole vältytty. Sotatantereelle on lähdetty, ja seuraavan kaanin nimestä käydään kovaa vääntöä. En ole kirjassa vielä edes puolessa välissä, joten saa nähdä minkälainen lopputulos kirjassa on.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 19, 2016, 21:11:42 »
Sophie Kinsella - Muistatko minut?

Lexi Smart herää sairaalasta auto-onnettomuuden jälkeen, ja luulee elävänsä vuotta 2004, jolloin hän oli 25-vuotias huonohampainen konttorirotta, ja poikaystävässä ei ole kehumista. Todellisuudessa eletään vuotta 2007 ja Lexi on 28-vuotias osastonjohtaja ja hän on nykyisin naimisissa miljonäärin kanssa. Lexi ei muista siis todellisuudesta mitään ja luulee kaiken olevan hyvin, mut välit vanhoihin ystäviin on katkennu ja kilpailija kärkkyy Lexin duunia ja sit jossakin vaiheessa kuvioihin ilmestyy boheemi komistus, joka pudottaa Lexin niskaan vielä yhden uuden uutispommin.Kirja löytyi kirjastosta, kun seikkailin kirjaston hakusovelluksella ja varailin Kerro minulle jotain hyvää kirjan ja siihen liittyvän jos olisit tässä jatko-osan. Ni sit vain seikkailujen kautta eksyin tommoseen kirjaan ja luin siitä "takakannen" netistä ja jestas sentään että veti mukaansa. :) Saas nähdä vastaako odotuksia. :)
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 19, 2016, 21:48:56 »
Kirja löytyi kirjastosta, kun seikkailin kirjaston hakusovelluksella ja varailin Kerro minulle jotain hyvää kirjan ja siihen liittyvän jos olisit tässä jatko-osan. Ni sit vain seikkailujen kautta eksyin tommoseen kirjaan ja luin siitä "takakannen" netistä ja jestas sentään että veti mukaansa. :) Saas nähdä vastaako odotuksia. :)

Tää onkin kiinnostava, en ole tuollaisia sovelluksia käyttänytkään, kun ei tule kirjastopalveluita nyt hyödynnettyä ollenkaan niin paljon kuin pitäisi, mutta vaikuttaa kyllä tosi hauskalta sovellukselta. :) Olen joskus lainaillut muutaman vuoden ihan randomilla aina uutuushyllyistä vaan juuri "kansi vaikuttaa kivalta" -periaatteelta mutta olisi kiva testata tekoälyn vinkkausosaamista.

Ovatko muut käyttäneet?

Mulla on kesken nyt, uuh... Ei mitään? Hiisi! Ei kun hei, olen juuri lukemassa Shuto Heru -mangasarjaa, joka kertoo ihan samasta aiheesta kuin Samettiinan kirja eli mongoolivaltiaasta ja hänen valloitusretkistään. Tämä ei ole varsinainen historiallinen romaani eikä historian tapahtumista ja henkilöistä oteta kuin pientä ponnetta juoneen. Tykkään kovasti hullusta naispäähenkilöstä ja tajuttoman karheannotkeasta piirrosjäljestä.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa starlight

 • Vuotislainen
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #3 : Heinäkuu 31, 2016, 19:03:42 »
Hei :)
Itse olen juuri aloittanut kirjan nimeltä Taivaallisen tulen kaupunki. Monet varmaan tietävät Cassandra Claren varjojen kaupungit-sarjan ja kyseinen kirja on sarjan viimeinen osa. Tämä kirjasarja on ollut supersuosittu jo vuosia, mutta itse sain aloitettua sen lukemisen vasta viime kesänä. Sarja kertoo siis New Yorkin varjonmetsästäjistä, jotka suojelevat tavallisia ihmisiä demoneilta. Sarjassa on myös paljon muita yliluonnollisia olentoja kuten ihmissusia ja velhoja. Olen pitänyt kirjoista paljon, niissä on paljon mielenkiintoisia henkilöitä ja juonenkäänteitä. Olen huono kertomaan kirjoista tiivistetysti, joten sanon vain että suosittelen ainakin kokeilemaan sarjaa jos tykkää fantasiasta.
Seuraava kirja lukulistallani onkin Cursed Child!

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #4 : Heinäkuu 31, 2016, 19:41:14 »
^ Luin pari vuotta sitten Cassandra Claren kyseisen kirjasarjan. Ihan viihdyttävää settiä. Ihastuin muutamaan hahmoon, joiden takia jaksoin sarjan loppuun asti, vaikka perus juoni ei ollut maailman mielenkiintoisimmasta päästä.

Sophie Kinsella - Muistatko minut?
Luin tämän taas viime joululomalla. Muistan, että alkupuolisko turhautti, mutta loppupuolella kirja alkoi voittaa minua puolelleen.

Minulla on parhaillaan kesken Sarah Watersin Silmänkääntäjä. Luen sitä hieman haikein mielin, sillä se on viimeinen Sarah Watersin suomennetuista kirjoista, joka minulla on ollut lukematta. Täytynee laittaa Tammelle kyselyä, joskos heillä on suunnitelmissa suomentaa lisää Watersiä lähiaikoina.

Silmänkääntäjä sijoittuu 1800-luvulle ja kertoo alamaailman Lontoossa asuvasta nuoresta naisesta, jolle esitetään mahdollisuus osallistua suunnitelmaan, jossa huijataan eräältä hienolta ladylta paljon rahaa. Päähenkilön Suen tehtävä on värväytyä tekaistuin paperein ladylle kamarineidoksi ja samalla vahtia, että rahanhuijaussuunnitelma sujuu hyvin. Suunnitelma kuitenkin horjuu, sillä Sue huomaa kehittävänsä tunteita ladya kohtaan - eikä ladykaan vaikuta täysin kylmältä.

En tietenkään paljastanut kaikkea, vaan tarinassa on monenlaisia käänteitä. Olen lähes 700-sivuisessa kirjassa noin puolessa välissä. Mielenkiinnolla odotan, miten huijaus sujuu, vai sujuuko se lainkaan. Waters osaa kirjoittaa mukaansatempaisevaa tekstiä, jossa on kutkuttavia juonenkäänteitä, mutta samalla hän kirjoittaa laadukkaasti eikä aliarvioi lukijaa. Loistava yhdistelmä viihdettä ja korkeakirjallisuutta.
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa huuhuu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #5 : Elokuu 01, 2016, 17:00:24 »
Tällä hetkellä luen fifty shades - satutettu. Ekan osan luin jo ja nyt tätä toista osaa olen lukenut puoleenväliin. Ihan ok kirjoja ollut, mutta ei nyt niin huippu hyviä mitä jotkut ovat hehkuttaneet. Kyllä ne nyt tämän kerran voi lukea mutta tuskin hetkeen ainakaan tulee luettua.

Tämän jälkeen aattelin lukea The Originalsin ensimmäisen osan kun joskus kolahtaa postista.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä luet nyt
« Vastaus #6 : Elokuu 01, 2016, 20:27:41 »
Juuri kävin kirjastossa palauttamassa maailman parhaimman kirjan :'( (Kerro minulle jotain hyvää) takaisin. Ja kävin hakemassa varaukseni joka oli siis saman kirjailijan eli "Jojo Moyes - Ole niin kiltti, älä häntä" kirjan. Kovat on odotukset :D Saas nähdä mitä tuleman pitää, en ole siis alottanutkaan vielä. En tiiä uskallanko spoilata tosta Kerro minulle jotain hyvää (ja sen jatko-osasta....), muuten kun sen et kun mä luin netistä jatko-osasta en oikein tiennyt mitä odottaa tolta jatko-osa kirjalta, mut nii ehkä oli se lausahdus hyvä kuulla ennen kun luet sen jatkiksen "Se ei ole sellainen kuin sen odotat olevan" nii.. nimenomaan ei todellakaan ollut, mut ei se poistanut sitä, että se oli hyvä. :) Se nyt vaa oli NIIN erilainen kun luulin ja hmm... Kerro minulle jotain hyvää kirjaa/leffaa hmm miten sitä nyt oikein jatkaisitkaan uskottavasti, mut tuo jatko-osahan vasta kesken jäikin... ;D
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa starlight

 • Vuotislainen
Vs: Mitä luet nyt
« Vastaus #7 : Elokuu 03, 2016, 14:21:27 »
Juuri kävin kirjastossa palauttamassa maailman parhaimman kirjan :'( (Kerro minulle jotain hyvää) takaisin. Ja kävin hakemassa varaukseni joka oli siis saman kirjailijan eli "Jojo Moyes - Ole niin kiltti, älä häntä" kirjan. Kovat on odotukset :D Saas nähdä mitä tuleman pitää, en ole siis alottanutkaan vielä. En tiiä uskallanko spoilata tosta Kerro minulle jotain hyvää (ja sen jatko-osasta....), muuten kun sen et kun mä luin netistä jatko-osasta en oikein tiennyt mitä odottaa tolta jatko-osa kirjalta, mut nii ehkä oli se lausahdus hyvä kuulla ennen kun luet sen jatkiksen "Se ei ole sellainen kuin sen odotat olevan" nii.. nimenomaan ei todellakaan ollut, mut ei se poistanut sitä, että se oli hyvä. :) Se nyt vaa oli NIIN erilainen kun luulin ja hmm... Kerro minulle jotain hyvää kirjaa/leffaa hmm miten sitä nyt oikein jatkaisitkaan uskottavasti, mut tuo jatko-osahan vasta kesken jäikin... ;D

Luin itsekin Jojo Moyesin Kerro Minulle Jotain Hyvää-kirjan tänä kesänä ja rakastin sitä.  Se oli kaiken kaikkiaan aivan ihana ja hyvin kirjoitettu! En malta odottaa että pääsen katsomaan elokuvan kyseisestä kirjasta. Jatko-osaa en ole vielä uskaltanut lukea, koska eka kirja loppui niin kauniisti ja en tiedä mitä odottaa seuraavalta. Mutta ehkä jossain vaiheessa uskaltaudun lukemaan sen ja muut Moyesin kirjat kiinnostaa myös!

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #8 : Elokuu 22, 2016, 11:02:32 »
Aloitin tuossa avomieheni innostamana lukemaan uutta Stephen Kingin Mersumies kirjaa. E yleensä trillereistä välitä, mutta kyllä tämä on nyt vetänyt mukaansa. Tarina siis kertoo eläköityneestä poliisista, jolle tulee pakkomielle saada murhaaja Mersumies kiinni. Tarinaa kerrotaan niin tämän poliisin, kuin Mersumihenekin näkökulmasta ja on tähän mennessä ollut todella jännittävä, voin suositella.

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Pottermore: SilverSand14724
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #9 : Joulukuu 03, 2016, 22:51:51 »
Aloitin tuossa avomieheni innostamana lukemaan uutta Stephen Kingin Mersumies kirjaa. E yleensä trillereistä välitä, mutta kyllä tämä on nyt vetänyt mukaansa. Tarina siis kertoo eläköityneestä poliisista, jolle tulee pakkomielle saada murhaaja Mersumies kiinni. Tarinaa kerrotaan niin tämän poliisin, kuin Mersumihenekin näkökulmasta ja on tähän mennessä ollut todella jännittävä, voin suositella.
Kuulostaa aika tyypilliseltä Kingiltä. Ei sillä, oon ihan tyytyväisenä lukenut joitain miehen kirjoja. Tulisilmä oli ainaki jännä.

Oletan, että faktakirjatkin on sallittuja. Itse sain just loppuun Smoke gets in your eyes: And other lessons from the crematory. Kirja oli tosiaan englanniksi ja kirjoittaja kertoili omasta työurastaan ja kokemuksistaan krematorioissa ja hautajaissuunnittelussa ja sellaisessa (engl. death industry). Paikoitellen toki aika graafista kuoleman kuvausta, mutta itselleni oli aika silmiä avaava kokemus ja kirjoittaja on tosi hauska. (Sillä on youtube kanavakin.) Pidin kovin siitä, et vaikka aihe on raskas ja välillä tulee paljon faktaa ni kirjoittaja on tosi hauska ja avoin ja samaistuttava.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #10 : Joulukuu 04, 2016, 18:41:03 »
Minulla puolestaan on tällä hetkellä luettavana teos nimeltään Kellokosken prinsessa (kirj. Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala). Olen tarinasta nähnyt elokuvan pariin otteeseen, ja kun näin kyseisen teoksen eräällä kirpparilla, lähti se mielenkiinnosta mukaan.

Olen luku-urakan alkuvaiheessa, ja tähän mennessä teoksessa on kerrottu prinsessaksi itseään luulevan Annan elämästä ennen kuin hän joutui Kellokoskelle. Sinällään mielenkiintoista, mutta haluaisin jo edetä siihen pisteeseen, jossa kuvataan hänen eloaan Kellokoskella. Teoksen kerronta on ollut faktapohjaista ja hieman erilaista kuin odotin. Aika näyttää, pidänkö kirjan kerronnasta teoksen edetessä...
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä luet nyt?
« Vastaus #11 : Joulukuu 05, 2016, 16:18:27 »
Olen nyt kahden kirjan välissä niinkin erikoisessa kirjasarjassa kuin Harry Potter :DD
Olen tänä syksynä siis aloittanut pitkästä aikaa lukemaan Pottereita alusta alkaen (englanniksi), Prisoner of Azkaban on luettuna, eli seuraavaksi tarkoitus aloittaa Goblet of Fire.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.